#51 2007-12-27 15:25

vikimami
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Köszönöm a tanácsokat, hsz-eket!

Hát lehet, hogy nem hiszitek el de colitisz elõtti idõszámításban (rövidítve ezentúl: c.e. :) ) rengeteg-rengeteg olyan könyvet olvastam, amik a belsõ út és béke megtatlálásáról, pszichoanalízisrõl, pszichológiai alapokról, személyiségjegyekrõl szólnak. (ne a "megtérek és jó leszek2 könyvekre gondoljatok!) Sõt! Még jártam ún. szabadegyetemre is néha egy-egy elõadásra!
Na ugye a suszter cipõje mindig lukas, mert a baráti körömben én voltam mindenki lelkikukája, most meg senki sincs mellettem ezek közül az emberek közül. Szerintem az ember magán változtat a legnehezebben, magát fogadja el a legnehezebben. A másik hibáit , dolgait könnyebben veszem, mert szeretem vagy kedvelem az illetõt és egészében olyan amilyen. De a saját hülye sorsomat nem tudom most elfogadni.
És nem akarok teljesen - még jobban bezuhanni. Persze, hogy nem külsõ segítség kell, de lehet, hogy egyedül és a csak a családdal most nem fog menni, mert valahogy túl sok most mindenbõl..

Irigykedve nézem az embereket , a barátiankat, hogy õk egészségesek én meg itt állok ilyen undorító betegséggel ugyanolyan fiatalon mint õk.
Õk tervezik a karácsonyt, szilvesztert, nyaralást, nekem erre esélyem sincs :( Hogy tudnék elmenni úgy pld. nyáron valahova, hogy állandó wc-parába legyek, állandóan a fajanszt lessem, hogy mi jön belõlem. Egyszerûen nem tudom elfogadni, hogy ezentúl ez már mindig így lesz. Nem tudom a miértjét és ez iszonyatosan elkeserít.

És emellé ugyanúgy megkapom a mindennapi gondokat mint bárki más....

Szóval: ha külsõ pszichológus segítség nem is, de valami mindenképpen kell, mert ez így most nagyon nem jó!
Itt a fórumon pedig kaptam bõven hideget-meleget, amibõl azt vontam le, hogy kár volt ennyire megnyílni, mert sok olyan emberke mond véleményt és ad szintem már már utasítást, hogy mit hogy kéne csinálnom, akik nem ismerhetnek,nem tudják hogy és miként élek - élünk, mint engedhetek meg magamnak és mit nem, stb.
Persze sok segítséget is kapok, ez tény, de kevés ahhoz, hogy átbillenjek!

Köszi mindenkinek

Nincs jelen

 

#52 2007-12-27 15:28

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Ildikócska!
Azok nem barátok voltak!!!!!!
Sajnálom,hogy így alakultak a dolgaid de ügyet se vess rá.
Lesznek igazi barátaid is meglátod:)))))))

Nincs jelen

 

#53 2007-12-27 16:56

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Vikimami! Én pont máshogy látom most ezt, mint a többiek. Mikor megtudtam, hogy beteg vagyok, én jártam pszichológushoz, nem is kevés ideig. Nagyon szerettem a dokimat, nem kért soha pénzt és nem is kaptam soha gyógyszert, de jó volt kiönteni neki a lelkemet, mert néha már utáltam magam azért, mert mindenkinek a környezetemben panaszkodtam, sírtam és az "idegeire mentem". Sok tanáccsal látott el és néha úgy a lelkemre beszélt, hogy azt utána én is tudtam magamnak folytatni. És egy idõ után már nem mentem hozzá, mert alkalmaztam a tõle ellesett technikákat. Szóval mindent összevetve nekem bevált, bár hosszú távon tényleg saját magunkon tudunk csak segíteni. De ha úgy gondolod hogy szükséged van segítségre, akkor szerintem keress fel egy dokit, csak ne felejtsd el azt soha, hogy neked is tenned kell érte!! Ne keseredj el, mert ahogy hatni fognak a gyógyszerek és beállítják neked mjad a megfelelõket, nem lesz már annyira ez a wc-para és jobban is leszel! Nem kell így élned mindig, hidd el!!! Kitartás!!

Nincs jelen

 

#54 2007-12-27 17:43

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Ez a barát kérdés elég érdekes, én ugyanis egyetlen barátot sem veszítettem, sõt még a nem olyan közeli viszonyban levõ ismerõseim is nagy megértést mutattak a témában(mindig tolerálták pl ha nekem gond volt a wc, sõt még nyugtattak hogy ne idegeskedjek megvárnak tényleg nem baj stb stb. sokan anyagilag is támogattak ha úgy hozta a helyzet).(és menet közben is sok új emberrel barátkoztam meg)  - mindezt úgy hogy néha a szteroid megvonástól, egyébtõl iszonyú hülye tudtam lenni.
Biztos típus kérdése is az ember milyen stílusú emberekkel barátkozik, ismerkedik, - úgy tûnik én szerencsés vagyok.

Nincs jelen

 

#55 2007-12-27 18:49

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Hát Rigor ,téged aztán nagyon kedvelhet odafent valaki ha ilyen szerencsés vagy:)))))
Vannak akik viszont elfordulnak a másiktól amint kiderül,hogy beteg.Én is ismerek ilyet,de azokat nem nevezném barátnak.

Nincs jelen

 

#56 2007-12-27 19:12

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Hát azért annyira szerencsés tán mégse mert társat viszont nagyon régóta nem találok. Barátom van sok, akikre tényleg lehet számítani is, tán több mint másnak, de én többször hallom azt is hogy "legyünk inkább csak barátok" :)

Úgy tûnik én barátok szempontjából vagyok szerencsésebb. Más másban:)

Nincs jelen

 

#57 2007-12-27 20:43

magdus41
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Vikimami! Nekem nagyon sokat segitett a nehezebb idõszakokban a kineziológus.Jobbulást.Magdus

Nincs jelen

 

#58 2007-12-27 21:04

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Azzal vigyázni, simán meg lehet rokkani tõle, a kirpogtatás baromi veszélyes.

Nincs jelen

 

#59 2007-12-28 07:59

vikimami
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Szép napokat!
Hát a "barát-téma" nálam óriási csalódást hozott: mint már említettem, 13 éve van/volt/ egy olyan barátnõm, akivel kilométerekkel arrébb is rohantunk egymáshoz ha szerelmi csalódás, családi vita, haláleset volt és mindig-mindig meg tudtuk egymást vigasztalni, kiatartottunk másik mellett!
Mostmeg.....Patrik születése elõtt megbeszéltük, hogy heti 2x hoz enni, - nem lakik messze, munkahelyi ebédet hozott volna-  hogy ez ne legyen gond. Patrik most két hónapos, 2x fél órára ugrott át a "barátnõm", szóval ilyen ételhordás mellett éhen halhatnék Egyébként õ a keresztanyu is.... Hiba volt.
Nálunk nem a betegségem, hanem Patrik születése húzta szét a barátságot. :(
Sok haver van, de õk csak haverok. Nem is tudnak a betegségemrõl mert szégyellem, hogy én ezt kaptam az élettõl, félek, hogy megundorodnának tõlem.
Néha átugornak, beszélgetünk -ami nekem nehezemre esik mostanában mert mi is legyen a téma, én a gyerekkel vagyok itthon, nem tudok semmi izgit tálalni, a beleim állapota meg nem érdekelne senkit...
Az viszont Rigorral ellentétben nálam igaz, hogy van egy társam,férjem, aki most még kitart mellettem. De ne felejtsük el, hogy õt már 10 éve ismerem, és a terhességemig egészségesnek számítottam! Ha most ismerne meg, nem kellenék, ez szinte 100%!

Magdus drága! Ne haragudj, de nem hiszek a kineziológiában. Pár éve voltam pánikbetegség miatt, nem segített semmit, viszont sokba került! :( Köszönöm, hogy segíteni próbálsz.

Nincs jelen

 

#60 2007-12-28 10:20

Panna
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Drága Vikimami!
Régóta olvasgatlak téged,és mondhatjuk hogy nagyon a szívemhez nõttél így látatlanba is :) nekem még nincs gyerekem,de el tudom képzelni milyen rossz lehet neked,hogy terhes lettél,és ez a szép idõszak végig arról szólt hogy aggódtál magadért,Patrikért,a betegségedért,és most látom hogy pánikbeteg is voltál (vagy még vagy?) ezek így eggyütt el is hiszem hogy kikészítenek.
DE!
szerintem nyugodtan menj el pszichológushoz ha szükségét érzed,de ne bogyóírásra csak beszélgetni.Ha volna lehetõséged a pszichoterápiát próbáld ki.Ajánlok neked egy könyvet,nekem hatalmas nagy segítség volt:Kurt Tepperwein:Válságból fakadó új élet,de elolvashatod a Titkot is,azt is nagyon sokan dicsérik.Meg kell próbálnod rendbe hozni az életedet,a saját magad és Patrik érdekében is.
Sajnos a barátokkal így van ez,lassan kikopnak és marad a család,jobb esetben 1-2 barát megmarad az ember mellett,de legtöbbször nem,ne törõdj vele,még akkor is,ha szarul esik.
A férjed ki fog tartani melletted,ha össze szeded magad,ez a szép a szerelembe,hogy teljesen mindegy mi éri el az embert egy szerelmes soha nem hagyja el a társát egy fránya betegség miatt.Azzal meg nem törõdj mi lett volna ha...
Szép napot neked! :)

Nincs jelen

 

#61 2007-12-28 15:08

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Ja bocs összekevertem, azt hittem a kriopraktikára gondolsz. (pedig tudom mi a különbség, és mégis - úgy tûnik nagyon nem voltam képbe amikor írtam ezt a hsz.-t) Na persze a kineziológiának is van több ága, de ami term. gyógyász szinten megy az hasonlít is a kriopraktikára, csak izomteszteléssel dolgozik, - de abban is hasonlít hogy a hatásosság a 0-hoz konvergál. A humánkinezológia az pl. rendben van,  de az egész mással, sportélettannal foglalkozik:)

Nincs jelen

 

#62 2007-12-28 20:42

Apacsanya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Kedves Vikimami!
Tudod mit? Próbáljunk segíteni egymásnak. A többiek meg majd asszisztálnak.- A Titok címû könyvet merem ajánlani, én is pont most olvasom. Igaz a 15. oldal után már túlcsorgott a sok pozitív gondolat bennem. Mert ha agyon ütnek sem tudok most szépre gondolni. Arra próbálok koncentrálni, hogy megoldjam a jelenlévõ problémáimat, de érzem, hogy rohamosan fogy az erõm. Már mindenkinek adtam, ...és nem tudom pótolni. Félreértés ne essék...foglalkoznak velem eleget, meg zizegnek körülöttem, de valami mégsem jó. Mintha sántítana valami körülöttem, de magam sem tudom mi az. Talán a depi környékez?- Na, akkor pszohoterepauták harcra fel! Segítsetek!

Szerkesztette: Apacsanya (2007-12-28 20:51)

Nincs jelen

 

#63 2007-12-28 20:55

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Apacsanya: rengeteg olyan könyv van ami "A titok" címmel jelenik meg. Az elborult ezotériától a network marketingen, és összeeskövéselmléeteken át a hogyan legyünk sikeresek és vonzók témákban lehet ilyen címmel könyveket találni.

Nincs jelen

 

#64 2007-12-30 08:08

Apacsanya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Rigor: én a legújabb nemzetközi bestsellerrõl beszélek. Amikor olvasod úgy érzed nincs akadály elõtted. Szuper a világ, minden megoldható és senki és semmi más nem létezik csak a bolddog ember. Aztán becsukod a könyvet, kimész a konyhába és rádöbbensz a csúnya valóságra.- Azt hiszem csak kedves, megértõ szavakra vágyom. Túl sokat adtam , túl sok embernek magamból. És aztán elfogytam. Valószínû ezt az állapotot élem most. Próbálom szétesett részeimet összekaparászni,de nem megy könnyen. Azért igyekszem. Próbálok feltöltõdni, de még nem megy. Csak a vagyok és teszem a dolgomat, mert kell állapotba vagyok. Ebbõl kellene kilépnem, ha menne..., de nem megy.

Nincs jelen

 

#65 2007-12-30 08:18

vikimami
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Apacsanya!
A gondolataimat írtad le!!!

Nincs jelen

 

#66 2007-12-30 08:38

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Apacsanya: ezek mind új nemzetközi bestsellerek, és a könyvajánlókban hasonlókat emlegetnek amit te is írtál, csak nehogy leírd a szerzõ nevét!:)

Nincs jelen

 

#67 2007-12-30 10:56

ildikócska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

szia Apacsanya!
Én az általad említett dolog nekem filmben van meg, gyorsabb mint a könyv, mert másfél órát kell csak rászánnod. Én sokszor már tanmeseként nézem, ha nagyon padlón vagyok megnézem és ad egy újabb löketet. De sajna én is nagyon hamar visszazuhanok. Amúgy meg tényleg mûködik, mert én is tapasztaltam mind a negatív, mind a pozitív dolgokat is. Ha rágódom akkor jönnek a bajok csõstül, ha meg jobban vagyok lelkileg akkor meg jönnek a pozitív dolgok is.
Velem hasonló dolgok történtek, hogy mindig csak adtam, nem kaptam vissza szinte semmit, pont ezért is írtam egy elõbbi hozzászólásomban, hogy szépen nem maradtak barátaim. Bár az ilyen barátok akiknek csak addig vagyok jó, míg adok, az ilyenek nem is barátok és ne szívják le az energiámat. Mert ebbe ahogy írtad nagyon bele lehet fáradni.
Meg kell találni az arany középutat, én is ezen munkálkodom mostanság....több kevesebb sikerrel.

Nincs jelen

 

#68 2007-12-30 17:32

Apacsanya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Halihó!
Azt találtam ki, hogy holnap isten neki fakereszt kirúgok a hámból. Valahogy boldoggá fogom tenni magam. Innék is egy kicsit, hogy még felhõtlenebb legyen az óév búcsúztatóm. A gond csak az, hogy nem tudom mit bír el a budenofalk és a pentasa. / Rigor!!!!!- számítok az okosságodra és a tapasztalataidra./ Már egy hete itt szemezek a Johnnie Walkerrel bár a szívem a garrone felé húzna. És van a pinyóba pár üveg vörösbor is. Csak azt ne mondjátok, hogy továbbra is nézzem õket. Ennyire alkohol után még soha nem sóvárogtam.- Szóval holnap inni szeretnék. Bizti ti is ünnepeltek valamivel....Na, de akkor mit is ihatok? Várom válaszaitokat.

Nincs jelen

 

#69 2007-12-30 18:23

Apacsanya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Ildikócska!
Tudod én már olyan régóta keresem azt a bizonyos középutat, de még nem bukkantam rá. Szerintem nincs is. Van küzdelem az életben, ami elvileg nemesít meg jól lefáraszt. A többi meg?...útközben valahol elveszett.

Nincs jelen

 

#70 2007-12-30 18:33

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Apacsanya, ez a the secret ami ilyen piros viaszpecsétes design-al hirdeti magát? - mert ha igen, akkor jó filmet töltöttem le és majd megnézem, csak még nem merem megnézni mert féle hogy olyasmi lesz mint a "mi a csoda" címû ami szinte ígéretesen indul majd átcsap totál hülyeségbe, és a végére egyenesen idegesítõ lesz.

Az alkohollal kapcs: Érdekes, az SCD lista a tömény alkoholt preferálja inkább a lazább fûszeres italokkal szemben, na persze összességében tökmindegy amúgy:) Kérdés persze a garrone melyik fajtája? A simát én minden gond nélkül elkerülöm ugyanis az ízét nem szeretem az alkoholfoka meg ehhez mérten nevetséges, viszont ha garrone cherry azzal bajban lennék mert abból az egész üveg lecsúszós módon ízlik:) A vörösbor meg vörösbor, ezernyi fajta tudja a franc, ha száraz akkor kibírom nélküle.:P 

A lényeg, attól függ mennyire vagy rosszul?! Ha teljesen inaktív vagy akkor szerintem kár aggódni, ha meg aktív akkor hát hmm ahogy gondolod, egy kis ellazulás azért nem mindig árt. Bár a saját tapasztalat az hogy el kell határozni hogy elmész de csak te nem iszol majd, ez indulás elõtt na azért pár sört bekapunk elõtte de semmi több, aztán a végére amikor az ember mégiscsak berúgott (tuti lesz aki kínál különösen szilveszterkor) akkor eltöpreng rajta hogy mi lett  volna ha már a legelején nem úgy indul neki hogy nem iszik semmit, hanem ivászat lesz?:)

Én egyébként most szilveszterkor tápszert fogok inni, meg hideg vizet. Merthogy eléggé cefetül vagyok, január elejére nagyon kéne javulni, meg kicsit összeszedni magam, és amúgy is annyi medrol van bennem hogy egy egészséges embernek is durván megártana az a mennyiség amitõl becsípnék, akkor meg minek, meg amúgy is minek toljak ki így magammal?

Nincs jelen

 

#71 2007-12-30 18:52

Apacsanya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Rigor: Bingó!!

Nincs jelen

 

#72 2007-12-30 19:02

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Ja és most olvasom a másik topicban hogy neked fájdalmaid meg minden még 28.-án. Hát szerintem inkább ne alkoholizálj, mert csúnya vége lesz.

Nincs jelen

 

#73 2007-12-30 19:03

Apacsanya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Hát Rigor nem vígasztaltál meg.
Nem akartam én padló alá inni magam, csak lazúlni szerettem volna. De az elmúlt napok kínjai után úgy éreztem ez igazán járna nekem. De miután õrülten rinyálok egy újabb görcsös rohamtól valószínû maradok az ásványvíznél és örülök, hogy élek.- Talán egy alkoholmentest megengedek magamnak.- Ha jól emlékszem a sör engedélyezett. Úgy is csak itthon fogok ücsörögni.

Nincs jelen

 

#74 2007-12-30 19:30

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Akkor inkább egy kis svédcsepp. Egyébként megsúgom akár be is rúghatsz, ady endre módszerével, ha csak szürcsölve betüdõzöd, - akkor a vastagbélbe tutira nem jut:)   Alkoholmentes sört nem ajánlom, az amúgy is jó szénhidrátos, meg fúúúj már, akkor inkább legyen az a sör alkoholos. Vagy svédcsepp is jó mulasztja a görcsöt is, én pl szeretem!:)

Mondanám hogy szívjál füvet mert az az IDB-re kifejezetten jót is tesz, de nem mondom mert illegális:)

Nincs jelen

 

#75 2007-12-30 19:45

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Halika!

Jövök az okos tanácsommal. :D
Apacsanya ha nagyon rákívánkozol egy kis alkoholra hát egészségedre!:D
Ha szarul vagy már mindegy,ha meg nem akkor ennyi jár a lelkednek is.:D
És mielõtt valaki támadásba lendül,ez az én tanácsom.Az enyém,nem másé,és nem általánosítani meg hülyeséget kombinálni belõle.:D

Nincs jelen

 

#76 2007-12-31 19:15

Apacsanya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Boldog új évet kívánok mindenkinek!!!!!!!!!!!

Nincs jelen

 

#77 2010-08-03 13:18

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Kedves Vérengzõ. ÉN elmentem a tb-s rendelésre, de nem volt szerencsém. Szerintem az útkeresés során egyik embernek az egyik módszer, másik embernek meg a másik módszer válik be.
Én kétszer is megkaptam ennek a doktornõnek a címét, mielõtt elmentem volna hozzá és a második esetben, mikor megint mástól kanyarodtam felé, úgymond "jelnek" vettem és nekem bejött. Fizetõs... még bírom anyagilag... de ha sorra veszem, hogy mióta tart, akkor azt kell mondanom, hogy drága... de hát mi nem drága? Én nem akarok senkit se rá, se le beszélni semmirõl, az a fontos - szerintem - hogy az ember valamiben találja meg azt a hangot, ami neki segít. Ha úgy tetszik, én rengeteg pénzt "kidobáltam" sokféle módszer megismerésére és most ennél a nõnél tartok ott, hogy az eddig számomra csak frázisoknak hallatszódó mondatokban meglátom a valódi jelentést (legalábbis én valódinak érzem a jelentésüket). és sokszor van monoton tevékenység közben, hogy több éve elhangzott, addig üres mondatok megtelnek tartalommal (ez így elég túldramatizáltnak tûnik, de én most így látom).

Nincs jelen

 

#78 2010-08-03 13:42

Vérengzõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Asszem értem, mire gondolsz. Én mindenképpen hiszem, hogy tud segíteni, pláne, hogy legtöbbünknek pszichés eredetû a gondja. Én is sok pénzt elvertem már mindenféle csodaszerre, természetgyógyászra stb., de sajnos nem váltak be.
Mennyibe kerül egy óra, ha nem vagyok indiszkrét?

Nincs jelen

 

#79 2010-08-03 14:04

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Vérengzõ
Mindenképp olyan orvost keress,aki pszichiater-pszichotarapeuta egyben!!
Külön külön sza...t se érnek.
Én sima pszichiaterhez jártam az 5000 1 óra de elég volt fél óra mindig 3000-et fizettem 2 hetente majd havonta elég volt menni.Már nem járok,mert a gyógyszer magában kevés,erre rájöttem már.
Most én is pszichiater-pszichotarapeuta-t keresek,aki gyogyszeresen,és lelkileg is kezel egyszerre.

Nincs jelen

 

#80 2010-08-03 14:17

monka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

És mit beszél a pszichológus-pszichiáter? Vagy csak hallgat, és a páciensnek kell beszélni? Hogy zajlik egy ilyen?
Valhogy nagyon nem tudom elképzelni, hogy megnyíljak egy vadidegen elõtt, valószínûleg nem tudnék magamról beszélni.

Nincs jelen

 

#81 2010-08-03 14:33

szilka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Véendzõ!
Tatabányán van egy tuti pszichiáter ! Ha érdekel! És ingyen van !Monka: Általában õk tudják mit miért kérdeznek , aztán észre se veszed és ott van a megoldás a problémádra a szemed elõtt :)

Nincs jelen

 

#82 2010-08-03 14:35

szilka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Bocsánat , hogy elírtam a nevedet Vérengzõ :)

Nincs jelen

 

#83 2010-08-03 15:44

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Monka,a pszichotarapeuta-nak nincs jogosultsága gyogyszert felirni,a pszichiater-nek van.Egyik csak tablettával gyógyít,másik csak a lelkedet gondozza,ezért jó ha van egy olyan orvos aki mind a kettõ egyben.Mert az a leghatékonyabb.
A tarapeuta tudja mit kérdezzen,nem te kezdeményezel,mindíg õ kérdez,tanácsot ad,segít ellazult állapotba kerülni,és úgy megnyílni,stb stb.
Mindenki azt mondja nem tud egy idegennek megnyílni,de ez ha ott vagy megváltozik,és hidd el beszélni fogsz,és csak azt veszed észre h eltelt az idõd,de még mindig lenne mit mondanod :)

Szerkesztette: Breki (2010-08-03 15:46)

Nincs jelen

 

#84 2010-08-03 15:50

monka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Breki erre kötnék azért fogadásokat. Már gyerekkorom óta profi hazudozó vagyok. :)
A neten találtam egyszer egy beszámolót egy colitises fiú hipnózisban történõ gyógyításáról. Na, az nagyon tetszett, lehet, hogy vállalkoznék rá. És kiderülne, hogy elõzõ életemben egy angol férfi voltam, aki megölt valakit és azért kell most bûnhõdnöm ebben az életemben.

Nincs jelen

 

#85 2010-08-03 16:08

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

A multamból kifolyólag nagy nyomás alatt is úgy hazudok mint a vízfolyás,de ez más hidd el,mert tudod,hogy ez a te érdeked,és ez másról szól!

Nincs jelen

 

#86 2010-08-03 16:17

monka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Milyen múltad volt? Ha indiszkrét kérdés, akkor priviben válaszolj.  :)

Nincs jelen

 

#87 2010-08-03 16:39

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

szevasztok.
Vérengzõ, én Pesten járok 7 ropi/alkalom, de például nekem azt mondta a doktornõ, hogy ha anyagilag nem tudom, akkor is keresünk megoldást, de ne hagyjam abba.
Nekem nincs szükségem gyógyszerre, de gondolom, õ elirányítana, ha kellene (még itt a körzetesnél elmondás alapján az volt az elsõ, hogy a pszichiáter felírt egy elég durva szert, de azt nem is szedtem be...).
Nos, az enyém (höhö) annyira profi, hogy ahogyan beszélek (vagy hallgatok), figyel és kábé 3 másodperc alatt tudja, hogy mit ragadjon meg. Félelmetes, de hát neki(k) erre kihegyezett mindenük. Én is azért mentem hozzá, mert olvastam egy doktornõrõl, aki hipnoterápiával kezelt egy colitisest és nagyon jó eredménye volt, õt kerestem  meg, csak õ meg tovább irányított, mert most már rákos betegekkel foglalkozik.
Szerintem - ahogy figyelem a társadalmat - az emberek kb. 80%-ra ráférne, hogy találkozzon jó szakemberrel, aki az õ hullámhosszán segít (nem ítélkezik meg ilyenek, mert az aztán szart sem ér). Szóval, ha kudarc is van az ilyen keresésben, azért nem szabad abbahagyni, fõleg, ha az embernek van olyan érzése, hogy foglalkozni kell vele (van akinek nincs, és nem is fog soha menni, mindannyian mások vagyunk).

Nincs jelen

 

#88 2010-08-03 17:21

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Nem szeretném felvázolni semilyen módon ha nem gond :)
A lényeg ha elmész valakihez,és nincs meg a szimpátia,ne is maradj nála,ez a legfontosabb,mert akkor biztos nem nyitsz felé.

Nincs jelen

 

#89 2010-08-03 17:25

Vérengzõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Köszi a válaszokat. Nagyon jó, amiket írtatok. És örülök, hogy van, akinek segített, ez megerõsített abban, hogy mûködhet a dolog.

Szilka!
Édrekel a dolog. Hogyne érdekelne? :D

Amúgy én például sokkal könnyebben megnyílok egy idegennek, mint egy ismerõsnek. Pláne, hogy nem tanácsért megyünk el. A pszichológusnak az a dolga, hogy ráébresszen a helyes útra, de úgy, hogy azt te magad mondd ki.

Nincs jelen

 

#90 2010-08-04 13:03

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Így van.Egy orvosnak megnyílsz,meg kell nyílnod,akihez segítségért mész mert tudod,hogy ennek ez a menete,meglévõ gondjaidat fel kell tárnod elõtte,vagy csak így lehet felszínre hozni olyan dolgokat amiket úgy elnyomtál magadban,hogy már nem is emlékszel rá,és csak így tud tanácsot adni,és segíteni.
Barátoknak,ismerõsöknek,párodnak,(ismeretlennek fõleg)nem nyílsz meg olyan könnyen(vagy nem is fogsz soha),és nem mondasz el titkokat,belsõ dolgokat amik benned zajlanak,érzéseket-vágyakat,hogy késõbb ne tudja felhasználni ellened,vagy továbbadni,vagy hogy ne bántsd meg,stb stb..

Szerkesztette: Breki (2010-08-04 13:04)

Nincs jelen

 

#91 2010-08-04 23:47

Vérengzõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Szerintem ismeretlennek könnyebb megnyílni, mert lehet, hogy soha többet nem látom, nincs mit veszíteni. De ahogy mondtad, ismerõsnek sokkal nehezebb.

Nincs jelen

 

#92 2010-08-05 07:10

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Drága Breki!
Nagyon nagy a gond ha te ezt így látod párkapcsolat esetén. Ketten vagytok egy pár. Jobban rosszban. Ha valami nyomja a lelked elmondod neki mert két ember jobban tud ötletelni. Ha vágysz valamire s magadban tartód lehet az életben nem kapod meg. Felhasználja ellened a megtudott dolgot az régen rossz (még barát esetében is mert az nem barát) egy pár esetében meg nem kapcsolat, El kéne gondolkodni mit ért az ember pár kapcsolat alatt. Ha csak a szórakozást és a szexet az nem az. Az már viszont igen ha egymást segítve élitek mindennapi életeteket. Nem kell senkit sem megbántani van tapintatos módja is a közlésnek, tudni kell mikor és hol, hogyan közlöd. Ha szakítani akarsz soha nem közlöd mert megbántanád öt. Lehetne még írogatni a dologról csak nézõpont kérdése.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

 

#93 2010-08-05 08:02

monka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Szuszidi, te el tudod mondani a párodnak, hogy gyerekkorodban milyen sérelem ért, amit mélyen elnyomtál magadban és nem is jön a felszínre, csak egy szakember segítségével? Ha ez így menne, akkor nem lenne egy darab pszichoszaomatikus betegség sem.
Nem arról beszélt Breki, hogy nem lehet elmondani az ember párjának, hanem nem tudja az ember elmondani, mert azt sem tudja mi a baj, és miért van szarul, miért lesz IBD-s stb.

Nincs jelen

 

#94 2010-08-05 09:15

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Drága monka!
Meg kell tanulni.  Mindent meg lehet tanulni akarat kérdése.
Nem véletlen tanulom az energiagyógyászatot, s az ezoterikát. (nézd meg hány híres ember is gyakorolja) De nem akarok az agyatokra menni nekem mindegy hogy elfogadjátok vagy sem a véleményemet. Ti életetek, ti élitek, nekem sokkal könnyebb amióta tanulom és alkalmazom a tanultakat még én sem vagyok 100 as de csak idõ kérdése mert minél többet tudok annál jobban karban tartóm magamat. Abból az állapot amiben voltam egész nap hason feküdtem a görcsöktõl a boltba nem mertem elenni, most meg tudok újra dolgozni, nagy szó. S nem tünet mentességnek hívom mert olyan nincs hogy fetrengsz a görcsökben miközben beszélnek hozzád hogy van megoldás és pár perc múlva azt veszed észre hogy hiányzik valami, ja a görcs meg már nem fetrengesz, s másnap már a boltba és a piacra is elmersz menni. Itt jegyezném meg sokadjára ami az agyban eldõlt az eldõlt. Nagyon sokan írtatok nekem nyújtottam is a kezem de úgy érzem nem fogadják el az emberek azt a tényt hogy nem csak fizikai dolgok vannak hanem létezik más is. De mindenkinek a magán és belügye mit fogad el mit hisz el. Senkire nem lehet ráerõltetni. Az agyadban kell eldönteni akarom nem akarom.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

 

#95 2010-08-05 09:29

monka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Szuszidi, nem egyrõl beszélünk.

Nincs jelen

 

#96 2010-08-05 09:32

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Oh erre nem vezethetõ vissza a dolog. Tényleg nem. Legyen igazad nem errõl.  Ha a fától az erdõt látni lehetne de jó is lenne.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

 

#97 2010-08-16 16:11

Vérengzõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Na elkezdtem járni pszichológushoz. Egyelõre ott tartunk, hogy valószínûleg a betegségem kialakulása miatti depresszió az, ami visszahat és okozza az újabb visszaeséseket. Kicsit ördögi kör :S

Nincs jelen

 

#98 2010-08-17 18:42

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

kedves Vérengzõ, idõnként a 22-es csapdájának tûnik... fontos, hogy felkészülj rá, hogy nagy valószínûséggel hosszú idõ egy ilyen terápia. Csak azért, hogy ne vegye kedvedet, ha nem holnapra látsz eredmény(eke)t.

Nincs jelen

 

#99 2011-02-17 22:57

mici2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Sziasztok!:)
Összeszedtem a bátorságomat és úgy döntöttem, hogy én is megszólalok...:) Gyakran visszatértem az oldalra olvasgatni titeket, mert nagyon jól esik látni, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal. 20 éves lány vagyok, 3 éve crohn beteg. Korábban már jártam pszichológushoz a betegség miatt, és nálam nagyon sikeres volt, teljesen tünetmentes lettem miatta több, mint egy évre, csak aztán kezdõdött az egyetem, az új helyzetek, a félelmek és sajnos ott vagyok megint, ahol kezdtem...:( Ezért gondoltam arra, hogy most megpróbálkozok ismét valami terápiával, csak egyszerûen annyi szakembert találtam, hogy nem tudok dönteni! Ráadásul telefonálni sem merek úgy alapjáraton, szóval valaki e-mail címes kellene:D Nem tudnátok ajánlani egy megbízható, bevált, jó  hipnoterapeutát/pszichoterapeutát? Köszönöm elõre is:)

Nincs jelen

 

#100 2011-02-17 23:32

pomm-pomm
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Szia!!!

Sajnos én nem tudok neked ebben segiteni, én is válaszokat keresek a kérdéseimre.
Nekem is szeptemberben állapitották meg hogy chrom betegségem van , tehát nekem is friss az "élmény".
Nem is gondoltam volna, hogy ez a betegségem van, mert pár honapig végbélrepedéssek kezeltek persze sikertelenül, és ugymondd véletlenszerüen jöttek rá, hogy mi a bajom. Ekkor már viszont nagyon fájt a popom.
Olyan tüneteim viszont nem voltak, hogy hasi fájdalmak, csak mindig a végbelem környéke fájt de az nagyon...

Most jelenleg salazopyrint kapok napi 3x2 tablettát, mást nem. elötte viszont kaptam a végbélbe 3 héten keresztül salofalkot, meg endocortot. Remélem jol irtam le a neveket, mert nincs elöttem a gyogyszer és nem tudok miböl puskázni.
Szeretném tudni, hogy ha a köldök körül nyilal a hasam és kellemetlen nagyon de más tünetem nincs az normális még???
mitöl jöhetett ez elö, na meg mikor kell a dokimmal felvennem a kapcsolatot ujbol???
mikor van baj???
mit ehetek???
Mik szerepelnek a tiltolistán????

A dokim azt mondta hogy mindent ehetek, de viszont a chromos forumokon lapokon egész mást olvasok, mit csináljak???
ne haragudj, hogy ilyenekkel zavarlak de te mivel már régebb ota benne vagy hátha tudsz nekem segiteni. Válaszodat elöre is köszönöm.
pomm-pomm

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB