#401 2008-12-12 19:10

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Bocsánat,hogy beleszólok de mondjuk az 50 vagy a 67%-nál ropogós magyar pénzben mit jelent? Azt mindeütt olvasható,hogy talán az átlegkereset x %-a... de mennyi ma a magyar átlegbér?

Útálom ezt a bruttó-nettó,mondja azt az összeget amit kézhez kapsz,legalább nem üt meg a guta mert tudod mennyit nyom le a rokkantnyugdíjról vagy bérrõl az állam.

Nincs jelen

 

#402 2008-12-13 05:03

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szép reggelt! Nori!
Egy linkel kezdenék  http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 22&p=7 itt tessék elolvasni a dolgokat pontosan le van írva minden. Én januárban voltam bizottság elõtt akkor nyomtak vissza 54%-ra a pénzem maradt a régi!
Hiába utálod ha elmész dolgozni akkor közlik veled hogy mennyi a pénz amiért alkalmaztak, ez mindig a bruttó béred szóval ha azt mondják hogy 70 000 Ft ért alkalmaznak az nem jó de ha 68 900 Ft ért az már jó ennyi az egész! Azt majd ha jön a fizetés akkor a keresetedbõl mindent vonnak lefele megkérdezik majd mennyi a nyugdíjad s ahhoz mérten vonnak vagy csak az alap béredhez képest vonnak: jövedelem adó elõleget, nyugdíj járulék,  természetbeni egészségbizt járulékot...... De igénybe lehet venni az adó jóvá írást ami most 11300 Ft ha jól tudom. A linre az írás elején nyomjon rá akit nagaon érdekel a dolog!

Nincs jelen

 

#403 2008-12-13 22:04

judy1981
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Vikcsi33: Talán itt

Nori: a saját átlagkereseted X %-a, de nyugdíjszerû ellátás esetén minimum a legkisebb öregségi nyugdíj.

Ha jól tévedek :)

Nincs jelen

 

#404 2008-12-13 22:16

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Emberek nekem nincs egyetlen egy nap bejelentett munkanapom.Ugyhogy átlegkereset nuku..és mekkorra a legkisebb öregségi nyugdíj?
Bocsi,hogy kérdezgetek,biztos minden itt van a honlapon,nem olvastam el mindent,muszály lesz!:(

Nincs jelen

 

#405 2008-12-14 05:05

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Nori akkor szarban a haza ha nincs egy napod sem. Valahol van egy táblázat miszerint a korod szerint hány napot kell dolgozni ahhoz hogy kapj nyugdíjat. Így csak egy lehetõséged van bemész az önkormányzathoz megkeresed az illetékes elõadót elmondod a gondodat és lehet adnak pár forint segélyt. Ez lehet egyszeri és lehet folyamatos. Na de itt is bele kell férned a keretekbe most nem tudom a számokat pontosan  de az egy fõre jutó jövedelem nem haladhatja meg kb a 23000 Ft. De ennek utána kell járni. Ha meghaladja egy Ft sem jár! 25 évesen nem kéne nagyon sok napot igazolnod: IBD Fórum itt van sok minden leírva s ahogy Robot ismerem még frissek az adatok.
Jó kis köröket fogsz futni mert lehet hogy azt tanácsolják hogy fizesd ki a 4 évedet.
De attól függetlenül én leszázalékoltatnám magam mert jár egy két dolog vele. Utazási kedvezmény, (2db 90% , 8db 50% máv / volán, nyugdíjas bérlet a helyi közlekedésben, közgyógy  igazolvány, bár ez külön történet de így könnyebben van indok mért kell. Most így ennyi ami eszembe jutott.

Nincs jelen

 

#406 2008-12-14 11:06

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Na kérem szépen nyomoztam egy kicsit!
Tessék mindenkinek itt van a 2009 jan.01. töl érvényes jogszabályok! (bemásolom ide)
Ha találok még berakom azt is de ez a legmagyarázosabb.
A nyugdíj melletti munka új adózási szabályai.

Mi és hogyan változik 2009-ben?
Nyugdíj és rokkant nyugdíj melletti munka, külföldi munkavállalás és egészségbiztosítás – többek között ezeket a témákat érintette a HVG, az Adózóna és a Conforg szervezésében megrendezett Adóváltozások 2009 konferencia elsõ napjának két szakértõje. A társadalombiztosítás és járulékfizetés kérdéseivel foglalkozó szekció összefoglalója.
A nyugdíj mellett munkát vállalóknak számos szabályra kell odafigyelniük 2009-ben. Ha egy elõrehozott nyugdíj mellett dolgozó nyugdíjas jövedelme már meghaladta a minimálbér 12-szeresét, tehát nyugdíjfolyósítása szünetel, akkor elkezdeni fizetni a 2 százalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulékot. Ennek viszont az a következménye, hogy jár neki táppénz. Így, ha elmegy betegállományba, ugyanolyan orvosi igazolványt kell vinnie a munkáltatójának, mint bárkinek. A nyugdíj melletti munkát érintõ szigorítások a 2008 elõtt elõrehozott, kedvezményes nyugdíjba vonulók esetében 2010-tõl érvényesek. Ha például egy novemberben megbetegedõ nyugdíjas munkavállaló januárban még mindig beteg, akkor már nem kaphat táppénzt – a nyugdíj folyósítása ugyanis minden évben újra indul – ekkor szünetel a biztosítotti viszony, amit a munkaadónak jelentenie kell. Ha valaki decemberben meríti ki a nyugdíjkeretet, vagyis az év utolsó hónapjában még utalják neki a nyugdíjat, pedig már átlépte a 12-szer 69 ezres összeghatárt, akkor késõbb ezt vissza kell fizetnie.

Rokkantsági nyugdíj melletti munkavégzés 2009-ben
A rokkantnyugdíj mellett munkát vállalók esete sem egyszerûsödik. A 50-79 százalékos egészségkárosodással élõk rehabilitációs járadékot vagy rokkantsági nyugdíjat kaphatnak. A rehabilitációs járadék 3 évig jár maximum, s 9,5 százalék nyugdíjjárulékot vonnak belõle – szolgálati idõnek számít.
A rokkantnyugdíj melletti munka megszorításai az 50-79 százalékosokat érintik (a korábbi III. csoport). A törvény kereseti határt szabott meg: ha hat havi átlagkeresete meghaladja a rokkantsági nyugdíj alapját képezõ kereset 90 százalékát vagy a minimálbért, akkor a rokkantsági nyugdíjat felfüggesztik. Például ha valaki 2005-ben ment rokkantsági nyugdíjba, akkor az akkori átlagkeresetet "feldinamikázzák" 2009-re (az emelésekkel). Ha az így megállapított jövedelem például 100 ezer forint, akkor addig kaphatja a nyugdíjat és a fizetést is, amíg havi átlagkeresete a 90 ezret el nem éri. Alacsonyabb kereset esetében, ha például ez a 90 százalék 50 ezer forint, akkor a minimálbérig kereshet nyugdíj-szüneteltetés nélkül.

„Mintha a fogvatartottnak azt mondanák, hogy szabad vagy, fuss, amerre látsz, de idõközben tüzelne a kivégzõosztag” – mondta Futó Gábor tb-szakértõ a rokkantnyugdíjasok munkavégzését érintõ rendelkezésrõl. Véleménye szerint az lenne az rokkantnyugdíjasokkal szemben korrekt megoldás, ha januárban mindenki személyre szabottan megkapná, mekkora összegig dolgozhat anélkül, hogy megszûnne a rokkantsági nyugdíjának folyósítása. A helyzet persze nem annyira egyszerû. Futó szemléletes példával is szolgál: ha valaki 1992-ben lett rokkant, az 2008-ig több mint 30 különbözõ nyugdíjemeléssel számolhat, vagyis ebbõl kellene kiszámolni ("feldinamikázni"), hogy mennyi is a nyugdíj alapját képezõ jövedelem átlaga. A szakértõ felhívta a figyelmet: ez leginkább a szellemi munkával foglalkozókat érinti majd.
Hogyan tudom megnézni, hogy be vagyok-e jelentve? – kezdte elõadását Soltész Lászlóné, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ellenõrzési osztályának helyettes vezetõje. A szakember az egyik leggyakrabban elhangzó mondatként aposztrofálta a kérdést. A biztosítottá válást be kell jelenteni – ahogy eddig is – az APEH-hez, ahonnan az adatok az OEP-hez kerülnek, érdeklõdni tehát itt lehet. Telefonon nem adnak felvilágosítást, de az ügyfélszolgálaton személyesen, vagy az ügyfélkapun keresztül tisztázható a kérdés. Adatellenõrzésre alkalmas még az az igazolás, amelyet a munkavállaló a munkáltatótól, az pedig az APEH-tõl kap, amikor bejelentést tesz a foglalkoztatásról. (Amennyiben olyan dolgozó érkezik egy céghez, aki máshol biztosított vagy például nyugdíjas, akkor neki nem kell kiadni az – APEH-tõl kapott – igazolást, csak akkor, ha kéri.) Ha valaki az új bejelentést követõen 30 napon belül mégis piros lámpát kap egy orvosnál, arra azért számíthat, hogy egy hónapon belül ellátják az egészségügyi intézmények, s ez idõ alatt utána nézhet a problémának, igazolhatja jogosultságát. Például az adóhatóságtól kapott igazolással (ez 2007-tõl létezik), vagy ha korábbi belépõ (s nincs igazolása), akkor például a fizetésrõl kapott papírral. „Ez tehát azt jelenti, hogy nem kell külön munkáltatói igazolás” – fûzte hozzá a szakember, hozzátéve, hogy a nyugdíjas nyugdíjas-igazolvánnyal, nappali tagozatos diák a tanulmányi osztályról kért papírral tisztázhatja a helyzetet.
A munkavállalókon kívül jogosultággal bírók – például kiskorúak, passzív eltartottak, fogvatartottak, megváltozott munkaképességû (50 százalék felett) – közvetlenül az OEP-hez jelentenek, s így kerülnek az ottani nyilvántartásba. Ha valaki gyesben részesül, arról a Magyar Államkincstár értesíti az OEP-et. A gyesben részesülõk – ha mégis igazolniuk kell jogosultságukat – ezt például a gyesrõl szóló határozattal tehetik meg az OEP ügyfélszolgálatán.
A bejelentések módja nem változik tehát, de a bírságolás igen – hívta fel a figyelmet Soltész Lászlóné, hangsúlyozva azt is: legkésõbb a munkakezdés napján be kell jelenteni a biztosítottat. Változás, hogy 2009-tõl nemcsak a céget, hanem a bejelentés megtételéért felelõs munkatársat is megbüntetik, ha a munkavállalót nem jelentik be – például feketefoglalkoztatás esetén.
Fontos és sokszor problémás a fizetés nélküli szabadság bejelentése is. Ez idõ alatt ugyanis szünetel a biztosítás (míg az állásidõ esetén nem), s ezt 8 napon belül be kell jelenteni. Ennek elmulasztása 500 ezer forint büntetést jelent  –munkavállalóként. Ha hosszabb ideig fizetés nélküli szabadságon van valaki, akkor ismételt munkába állását az elsõ napot megelõzõen vagy legkésõbb a munkába állás napján kell bejelenteni. Ha a foglalkoztatott nyugdíjas és beteg lesz: jár neki a betegszabadság, de táppénzt nem kap, munkabért nem kap, tehát szünetel a biztosítása – ezt is be kell jelenteni. Ha valaki 45 napnál hosszabb ideig van fizetés nélküli szabadságon, akkor célszerû felhívni a figyelmét arra, hogy 45 napig még biztosított, de utána piros lámpát kaphat, ha orvoshoz fordul. Gyakori kérdés, hogy meddig biztosított egy végzett diák: tanulók esetében, például érettségi után a diákigazolvány lejárta utánig 45 napig.

Jövõre az egészségbiztosítási szolgáltatási járulék 4350-bõl várhatóan 4500 forintra emelkedik, a fizetési feltételek azonban nem változnak majd. Ha valaki nem fizet, a TAJ-száma "mögött" nincsen jogosultság. Az OEP ezeknek az állampolgároknak az adatait negyedévente átadja APEH-nek. Az adóhatóság megnézi, hogy fizették-e neki a 4350 forintot. Akik nem, azokat felszólítja, hogy igazolják a jogosultságukat. Ha ezt nem teszik 8 napon belül, akkor fizetési határozatot rónak ki rájuk – így szól a jövõ évi rendelkezés.

Ha valaki külföldön dolgozik, kell-e fizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot? – szintén gyakran elhangzó kérdés. Ha valaki EGT-tagállamban dolgozik, például Londonban, akkor ott lesz biztosított, munkáltatója ott fizeti járulékait, itthon nem kell fizetnie. Az adatok és információk tisztázása érdekében jövõre az OEP-nél egy adatlapot rendszeresítenek, amelyen be kell jelenteni, hol, milyen biztosítási számon, mikortól biztosított a külföldön munkát vállaló. Abban az esetben azonban, ha valaki így él, dolgozik külföldön, akkor Magyarországon nem lesz biztosított – akkor sem, ha például karácsonyra hazautazik. Mielõtt hazajön, kérjen európai egészségbiztosítási kártyát – példánk szerint Londonban. Itthon csak sürgõsségi ellátást kaphat – tulajdonképpen külföldi turista lesz itthon. Arra a kérdésre, hogy megoldás lehet-e az, hogy kint fizeti valaki a járulékait, ellenben itthon is lerója a jövõre már 4500 forintot, „biztos, ami biztos”, a szakember nemmel válaszolt.

Ha valaki 3. államban (vagyis nem EGT-tagállamban, illetve olyan országban, amellyel Magyarországnak nincsen semmilyen egyezménye) – például Japánban – dolgozik, akkor más a helyzet. Az OEP erre is összeállított egy adatlapot, amely a honlapján megtalálható. Ugyanakkor az is igaz: egy 1992-es törvény alapján, amennyiben 3 hónapon túl egy 3. államban tartózkodunk, akkor ezt be kell jelentenie a jegyzõnek, lakcímbejelentõn. Az errõl szóló igazolást meg kell õrizni. Ezesetben kijelentkezünk az állandó lakcímrõl, tehát nem kell itthon fizetnünk a 4350 forintot. Ha ez nem történik meg, hiába élünk huzamosabb ideje külföldön, itthon is számon kérik rajtunk a havi 4350 (4500 forintot).

A nyugdíj mellett munkát vállalóknak is számos szabályra kell odafigyelniük 2009-ben. Ha egy elõrehozott nyugdíj mellett dolgozó nyugdíjas jövedelme már meghaladta a minimálbér 12-szeresét, tehát nyugdíjfolyósítása szünetel, akkor elkezdeni fizetni a 2 százalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulékot. Ennek viszont az a következménye, hogy jár neki táppénz. Így, ha elmegy betegállományban ugyanolyan orvosi igazolványt kell vinnie a munkáltatójának, mint bárkinek. A nyugdíj melletti munkát érintõ szigorítások a 2008 elõtt elõrehozott, kedvezményes nyugdíjba vonulók esetében 2010-tõl érvényesek. Arra is felhívta a figyelmet Soltész Lászlóné: ha egy például novemberben megbetegedõ nyugdíjas munkavállaló januárban még mindig beteg, akkor már nem kaphat táppénzt – a nyugdíj folyósítása ugyanis minden évben újra indul – ekkor szünetel a biztosítotti viszony, amit a munkaadónak le kell jelentenie. Futó Gábor tb-szakértõ, a konferencia másik elõadója azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy ha valaki decemberben meríti ki a nyugdíjkeretet, vagyis az év utolsó hónapjában még utalják neki a nyugdíjat, pedig már átlépte a 12-szer 69 ezres összeghatárt, akkor késõbb azt vissza kell fizetnie.

Rokkantsági nyugdíj melletti munkavégzés 2009-ben
A rokkantnyugdíj mellett munkát vállalók esete sem egyszerûsödik. A 50-79 százalékos egészségkárosodással élõk rehabilitációs járadékot vagy rokkantsági nyugdíjat kaphatnak. A rehabilitációs járadék 3 évig jár maximum, s 9,5 százalék nyugdíjjárulékot vonnak belõle – szolgálati idõnek számít.

A rokkantnyugdíj melletti munka megszorításai az 50-79 százalékosokat érinti (a korábbi III. csoport). A törvény kereseti határt határozott meg: ha hat havi átlagkeresete meghaladja a rokkantsági nyugdíj alapját képezõ kereset 90 százalékát, vagy a minimálbért, akkor a rokkantsági nyugdíjat felfüggesztik. Például: ha valaki 2005-ben ment rokkantsági nyugdíjba, akkor az akkori átlagkeresetet „feldinamikázzák” 2009-re (az emelésekkel). Ha z így megállapított jövedelem például 100 ezer forint, akkor addig kaphatja a nyugdíjat és a fizetést is, amíg havi átlagkeresete 90 ezret eléri. Alacsonyabb kereset esetében, ha például ez a 90 százalék 50 ezer forint, akkor a minimálbérig kereshet nyugdíj-szüneteltetés nélkül.

„Mintha a fogvatartottnak azt mondanák, hogy szabad vagy, fuss, amerre látsz, de idõközben tüzelne a kivégzõosztag” –mondta Futó Gábor a rokkantnyugdíjasok munkavégzését érintõ rendelkezésrõl. Véleménye szerint az lenne az rokkantnyugdíjasokkal szemben korrekt megoldás, ha januárban mindenki személyre szabottan megkapná, mekkora összegig dolgozhat anélkül, hogy megszûnne a rokkantsági nyugdíjának folyósítása. A helyzet persze nem annyira egyszerû. Futó Gábor szemléletes példával is szolgál: ha valaki1992-ben lett rokkant, az 2008-ig több mint 30 különbözõ nyugdíjemeléssel számolhat, vagyis ebbõl kellene kiszámolni ("feldinamizálni"), hogy mennyi is a nyugdíj alapját képezõ jövedelem átlaga. A szakértõ felhívta a figyelmet: ez leginkább a szellemi munkával foglalkozókat érinti majd.

Futó Gábor arra a jogos és fontos változásra is felhívta a figyelmet, hogy a kiegészítõ tevékenységet folytató saját jogán nyugdíjas egyéni és/vagy társas vállalkozónak, amennyiben több cége is van, már csak egy helyrõl kell lerónia a 4350 (4500) forintot jövõre.

Arra is felhívta a figyelmet, a magánnyugdíjpénztári tagság körüli zavar tisztázására van lehetõség. A pénztártagság után érdeklõdhet a munkaadó, mégpedig a Pénzügyi ás Számviteli Felügyeleten (PSZÁF) belül mûködõ Pénztárak Központi Nyilvántartásából. A foglalkoztató TAJ-szám és egyéb személyi adatok alapján lekérdezheti, hogy a munkavállaló tagja, tagja volt-e pénztárnak. A levélben azonban nyilatkozni kell az adatfelhasználásról, annak okáról. Futó Gábor azt is javasolta: a munkaadók rendszeresítsenek egy nyomtatványt az új belépõknél, amelyen a munkavállalónak nyilatkoznia kell magán-nyugdíjpénztári tagságáról.

forrás: hvg

Nincs jelen

 

#407 2008-12-14 11:19

mercy70
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Köszönjük szépen Szuszi az utánjárást és figyelmet!

Nincs jelen

 

#408 2008-12-14 15:27

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Köszi az infokat de nekem ez tényleg sok...most nem vagyok olyan állapotban,hogy sorokat várjak,magyarázzak órákat,de még jó,hogy van aki megpóbálja helyettem-felhatalmazással intézni,eddig úgy tûnik így is megoldható.Majd szólok ha lett valami a dologból.

Nincs jelen

 

#409 2008-12-14 21:27

Agica01
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Vikcsi, ha van nyugdíjasigazolványod és határozatod, akkor jár a bérlet, én is azzal közlekedek.Nincs olyan hogy vagy kitölti vagy nem, addig a napig lesz érvényes, amíg a határozat szerint nyugdíjban vagy. Az igazolvány igénylésekor vidd magaddal a határozatot is.

Nincs jelen

 

#410 2008-12-15 05:55

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Agica01! Cáfolnám 50% -osnál ockodnak a bérlet érvényesítésétõl sõt 67% os nál is volt olyanom hogy a harmadik helyen adta csak ki az bérlet igazolványt, de az is igaz hogy az a hölgy rászámolt 3 plusz hónapot a lejáratra azzal a felkiáltással hogy tudja milyen lassú a posta míg megkapom az új határozatot addig se kelljen teljes áru bérletet venni.

Nincs jelen

 

#411 2008-12-26 14:07

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Engem is kiakasztnak a hülye papirologijájukkal,LASSÚSÁGGAL,mert hogy talán TÖRVÉNY KÖTELEZI õket hogy idõben kiküldjék minden kérdésre,kérésre a választ az BIZTOS,nálam pl.már 2 hónapja ülnek a közgyógy igazolvány vagy mi a csodának hívják a kiadásán..mikor tel-on érdeklõdtünk,azt mondták várjunk,majd postán küldik..de MIKOR???
Bele se merek gondolni meddig fog tarania procedura a rokkantságinál,aztán még bizottság meg anyámkínja, mikor lesz abból konkrét határozat és pénz?:(

Lencsi,kitartás de inkább nem válaszolok,biiztosan tudod hogy ugyanazt gondolom és érzem mint te!

Nincs jelen

 

#412 2008-12-27 19:35

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Ahhoz hogy átadjam a kérvényt a rokkantságihoz be kell kötelezõen lépnem valamelyik magánnyugdíjpénztárba?

Nincs jelen

 

#413 2008-12-27 19:36

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kérvényezte már valaki visszamenõleg a rokkantságit,meddig lehet,mitõl függ az? Több véleményt is hallottam,bizonytalan vagyok,kérlek segítsetek.

Nincs jelen

 

#414 2008-12-27 20:16

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Az én idõmben vissza kellet lépni a magán nyögdíj pénztárból az államiba! Most mi van nem tudom de majd ha lesz kis idõm kiderítem!

Nincs jelen

 

#415 2008-12-27 20:57

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Köszi, én nem tartozom jelenleg sehová,visszalépés nem lesz szükséges:)

Nincs jelen

 

#416 2008-12-28 07:28

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Ok akkor nem keresem! :)

Nincs jelen

 

#417 2008-12-28 14:04

Agica01
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Én kb. egy éve lettem leszázalékolva. Megkrédezték, hogy magánnyugdíj pénztár legyen-e, vagy az állami, és azt is kiszámolták kedvesen, hogy hogy járnék jobban. Aki fiatal és még nem régóta fizet, jobban jár az államival.
AMi a visszamenõleget illeti: én októberben lettem rokkantnyugdíjas, és azt hiszem fél évre visszamenõleg megadták, minden kérelem nélkül,mivel papírokkal igazolni tudtam hogy akkor már beteg voltam, és nem volt  munkából származó jövedelmem. Nóri, remélem kicsit tudtam segíteni.

Nincs jelen

 

#418 2008-12-28 16:32

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

köszi Ágica,remélem ilyenek lesznek velem is,mert az biztos hogy igazolni tudom hogy már évek óta beteg vagyok és emiatt nincs és nem is volt semmilyen jövedelmem,de eddig soha semmilyen segélyt nem igényeltem-kaptam.
50%-ot ítéltek meg neked?

Nincs jelen

 

#419 2008-12-28 17:35

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Ti mit írtatok be,hogy visszamenõleg mennyi idõre kéritek a rokkantságit?
Azt az idõt kell megjelölni mióta van papírod arról,hogy crohnos vagy? mert nekem errõl 3 éve van,de már 7 éve beteg vagyok.

Nincs jelen

 

#420 2008-12-31 11:07

Zsóka43
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Óévi-újévi ajándéknak ma kaptam meg az ORSZI levelét. 2008.decemberbe kellett volna felülvizsgálatra mennem, de eltolódott 2009.jan.13-ra. Eddig 67%-os rokk.nyugdíjas voltam. Kérem aki tud segítsen: ha nem kérem a komplex minõsítést és csak 50%-ot kapok, mi történik a nyugdíj összegével? Vagy jobban járok ha kérem? Légyszi segítsetek!! Elõre is köszike

Nincs jelen

 

#421 2008-12-31 15:09

fater
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

zsóka43.tudtommal az 50%. nem jár nyugdij az csak segély.Mielõtt bizottsághoz indulsz menjél el az orvosodhoz.
Kérjél tanácsot,abiz.-nál meg hivatkozz arra hogy nem tudod tartani a székleted.É annak idején ezt tettem s végle-gesitettek.

Nincs jelen

 

#422 2009-01-01 09:19

virágom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Zsóka43 2008. jan.1-vel változott a rokkant nyugdíj a 67%-nak az 50% felel meg tehát nem változik semmi ugyan úgy kapod a rokkant nyugdíjat. A komplex vizsgálat azt jelenti rehabilitál ható vagy e? Szerintem nézzél utána mielõtt mégy.

Nincs jelen

 

#423 2009-01-01 10:21

Zsóka43
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Köszi az eddigi segítséget. Persze utána nézek. A gasztrós dokimhoz nem tudom bejutok-e addig, a körzeti doki meg egy tapló, szerinte semmi bajom.Izületi fájdalmakra legjobb az ujjászületés, ez agyógymód nála. A komplex vizsgálatról végül is kaptam tájékoztatót az ok is. Én azzal nem vagyok tisztába hogyha nem kérem a komplex vizsgálatot akkor mi van????

Nincs jelen

 

#424 2009-01-02 05:36

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Remélem ez segít megérteni a dolgokat:
Rokkantnyugdíj: új lehetõség a rehabilitációs járadék

Újdonság: három évre kérheti a rokkantnyugdíja 120 százalékát, akinek károsodott az egészsége, de újra munkába állna. A rehabilitációs járadék ideje szolgálati idõnek számít.

A nyugdíjbiztosító közös néven - egészségkárosodáson alapuló ellátás - emlegeti januártól a rokkantsági ellátásokat: az eddigi rokkantsági nyugdíjat és az új rehabilitációs járadékot. A rehabilitációs járadékra az jogosult, aki 50-79 százalékos egészségkárosodást szenvedett, és foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas, keresõ tevékenységet nem folytat, vagy legalább harmadával visszaesik a keresete a károsodás miatt.

A rehabilitációs járadékot a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságon kell kérvényezni, de interneten is kérhetõ. Csatolni kell hozzá: az egészségi állapotra, gyógykezelésre, rehabilitációra vonatkozó háziorvosi, szakorvosi véleményt vagy zárójelentést, valamint az üzemorvos tájékoztatóját a munkavégzés körülményeirõl. A rehabilitálhatóságot az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértõi Intézet (ORSZI) állapítja meg. Ha minden feltétel teljesül, a járadék legkorábban az igénybejelentés napjától állapítható meg.

A rehabilitációs járadék összegét a III. csoport szerint járó rokkantsági nyugdíjjal megegyezõ módon állapítják meg, de annál jóval magasabb az összege: magánnyugdíj-pénztári tagságtól függetlenül a rokkantsági nyugdíj 120 százaléka. A rehabilitációhoz szükséges idõtartamra állapítható meg, ám van felsõ határa: három év, és nem hosszabbítható meg. Ha a munkavállalás nem sikeres, akkor a járadékos - egészségi állapotától függõen - rokkantsági nyugdíjra, munkanélküli vagy szociális ellátásra válik jogosulttá. A siker érdekében a járadékos köteles együttmûködni a munkaügyi központtal. A járadékból személyi jövedelemadót nem kell fizetni, de nyugdíjjárulékot igen, viszont a rehabilitáció ideje szolgálati idõnek minõsül.

S had legyen itt egy nagyon fontos link mindenkinek szüksége lehet rá! Minden jogszabály itt van.

http://www.onyf.hu/index.php?module=new … perpage=10

Nincs jelen

 

#425 2009-01-02 12:40

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Köazi Szuszidi,a konkrét kérdéseimre nincs vmi ötleted?
HIggyetek el,nem akarok semmit jogatalnul igényelni,de 1 fizetésbõl élünk,tartozásokból lett megvéve a többezer forintos csontinfuzióm,étrendkiegészítõk,vitaminok,nincs még meg a közgyógyom,havi több tízezer a gyógyszerköltségem,tényleg szükségem lenne a támogatásta...nem tudom meddig tudjuk ezt ily módon fedezni,semmi segítség nélkül:(

Nincs jelen

 

#426 2009-01-02 20:29

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Nori! Mivel nem ismerem az esetedet így csak annyit tudok mondani hogy a házi orvosodnak tudni kell segíteni ö szerintem mindent meg tud mondani neked. Ha mégsem akkor keresünk valami megoldást!

Nincs jelen

 

#427 2009-01-02 22:20

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

A házidoki kiadta a nyomtatványt amit ki kell töltenem,minden más ,egvan,sajnos nem tudok mit beirni milyen idõtartama kérem visszamenõleg,,eg hát nyitnom kell folyószámlát,mert még sosem volt:) akkor beadjuk de aki intézi,a meghatalmazott nagybácsim (járatos ilyen dolgokban a munkája kapcsán is) azt a tanácsot kapta,hogy adjuk be,biztos meglesz,ilyen leletekkel biztos nem utasítanak el..nagyjából átdutották a záróimat a hivatalban,nagyon készseégesek voltak..szóval reménykedem,csak attól tartok,hogy elhútódik..mert minden elvileg pár hét,de mindig hónapokig tart...

Így vagyok a közgyóggyal is,már vagy 2 hónapja várom hogy kiküldjék..ok,ünnepek meg minden de akkor is...

Nincs jelen

 

#428 2009-01-03 07:18

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Nori!
Amikortól kiderült a betegséged valós oka s vannak papírjaid is amivel igazolni tudod hogy nem vagy jó, az legyen az idõpont.
A közgyógy az egy másik tészta de a két hónap kicsit sok, ugye azt a polgármesteriben intézik sétálj be a napokban és kérdezz rá a dolgokra! (nem vagy türelmetlen csak kéne ezt mond ha az elõadó hepciáskodna).

Nincs jelen

 

#429 2009-01-03 08:58

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

A hivatalban egész normálisak,nem lehet rá panaszom de ha kérdezed mikor lesz vmi átpasszolják a labdát,hogy hát õk megigényelték,nem tõlük függ,rengeteg a munka,felhalmozódott az ünnepek miatt,stb.
Már tel-on többször érdeklõdtünk,de bízom benne,hogy jan.folyamán megjön.

3 év alatt eleég szép kis paksaméta papír összegyûlt,szóval bizonyíték az van,arra gondoltam én is hogy azt fogom beírni de majd megkérdezzük a hivatalba hogy õk mit javasolnak...mondjuk Ágica nem is kérte külön de 6 hónapra visszamenõleg megadták neki mert látták,hogymár akkor sem volt jövedelme és beteg volt..szóval lehet,hogy evvel se lesz gond,csak itt is a várakozás..mire bekerülsz a bizottság elé és fõleg mire kapsz választ...nlháby hónapahogy olvasgattam mások tapasztalatait.

Nincs jelen

 

#430 2009-01-03 11:23

Zsuzsaanyu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Nekem is volt közgyógyom. Megigényeltem és kb. 3 hónap múlva kaptam meg, de akkor 1 évre, tehát legközelebb, mikor  a bizottság már nem tartott 100%-nak, akkor is még 3 hónapig érvényes volt. Úgy, hogy türelem, közgyógyot teremt........
Bár én megkérdeztem az ügyintézõt, hogy garantálja, hogy  még akkor is élek??????:D:D:D:D:D:D Erre nem vállaltak garanciát......., de jól kiszúrtam velük......

Szerkesztette: Zsuzsaanyu (2009-01-03 11:24)

Nincs jelen

 

#431 2009-01-04 19:28

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Betegtársaim!

Ma fedeztem fel ezt a fórumot, mert eddig csak a munkaügyi részt láttam. Nagyon ügyesen eltájékozódtok a jogszabályok között.
Ha nem haragszotok tennék egy javaslatot. Ez a javaslat Norival kapcsolatban jutott eszembe, akinek nincs munkaviszonya.
Véleményem szerint a Chron-Colitis minden embernél veleszületett betegség, csak nem egy idõpontban mutat tüneteket, így kinek-kinek más idõponttól diagnoztizálták.
Viszont, ha ezt el lehetne fogadtatni az orvosszakértõkkel akkor 0 munkaviszonyra is, mint veleszületett betegségre járna a rokkant nyugdíj és nem kéne ezt a kanosszát járni. Én erre hivatkoznék, adott esetben.
Amennyiben ez nem sikerül Nori az Önkormányzat köteles rendszeres szociális segélyben részesíteni és nem kötelezhet közcélú munkavégzésre, mivel papírod van arról, hogy eü okokból erre alkalmatlan vagy. De én csak a veleszületett betegséget erõsíteném.

Bocs a beleszólásért.                                                                               Györgyinya

Nincs jelen

 

#432 2009-01-04 19:33

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Még annyit szeretnék hozzáfüzni e témához, hogy a mai nyugdíjkorhatár 62 év. Aki 52 elmúlt, annak nem lehet kötelezõen felajánlani a rehabilitációs munkát, a beteg választhat, hogy rokk.nyd-as akar-e maradni, vagy megpróbál védett munkahelyen dolgozni a nyugdíjánál magasabb összegért. Csak az a bibi, hogy ez 3 évig garantált. És mi lesz ezután? Tehát célszerû a kisebb összegû, de pillanatnyilag biztosabb rokk.nyd-at választani az 52 év felettieknek.

Hurrá, feltaláltam a langyos vizet.                                                        Györgyinya

Nincs jelen

 

#433 2009-01-04 21:27

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Györgyina!

Bár nem ebben a topikban, de inkább ide tartozik (majd modik gondoskondak, hogy ide kerüljön), írtad, hogy

"A végzettségednek és a beosztásodnak megfelelõ munkakörre van egy jegyzék, hogy a korod szerint ebben a munkakörben dolgozók most mennyit keresnek."

Szabadna esetleg tudnom, hogy hol lelhetõ fel ez a jegyzék?

Köszönet elõre is és vigyázz, rádharapunk, mint a piócák :-))

Nincs jelen

 

#434 2009-01-05 06:53

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves kbalu!

Sajnálom, hogy nem a megfelelõ helyre írtam, de nézzétek el Nekem, nem vagyok egy informatikus és akkor még nem túloztam. És már nem is leszek, ahogy kinéz, így Ti próbáljatok ügyesek lenni és megkeresni hova írok, ha érdekel.

A rokkantsági nyugdíj és renhabilitációról szóló alaptörvény az 1997. évi római nyolcvanas. Ez határozza meg, hogy ki lehet rokkantnyugdíjas, mik a feltételek és mennyi az összege, a felülvizsgálat idõpontját, módját.Ezt a törvényt módosították és módosítják állandóan - kb. százezerszer. A legutóbbi módosítás tavaly nyáron volt, amikor is végre kimonták, hogy nem a rokkantság idõpontjában meghatárorozott bérünk az irányadó a rokkantsági keresetnél, hanem az a valorizált bér, amit most keresnek a velünk egyidõs és egy munkakörben dolgozók. Nincs ilyen táblázat, mert gondolom ezt akarod megkeresni. A törvény azt mondja, hogy a volt munkahelyen kell keresni azt a személyt, aki a mi adottságainak megfelel. Tehát felszólítja a Nyugdíjbiztositási Igazgatóság, aki a határozatot hozza a rokkantságról az adott munkahelyet, hogy nyilatkozzon. Ezt soha nem írja le a határozatban, ez egy belsõ információ. Nem minden munkáltatónak van kollektív szerzõdése, ahol ezt az összeget rögzitik pld. MÁV, BKV és nagyobb munkáltatók, akiknek van. Itt egyértelmû. De a "Jézus Szive Kft-"nél ezt igen nehéz megállapítani, pláne, ha idõközben ez megszünt. Alapot adhat ennek az összegnek a megállapítására a Közalkalmazottalkról és Köztisztviselõkrõl szóló törvény. Ez nagyon szakszerûen írja meg az összegeket.

Összefoglalva: római 80. törvény l997., évi 2008. évi módosításai. Ebben érdemes keresgélni.
Rágicsáljatok nyugodtan, szívesen állok rendelkezésetekre.                           Ölel                  Györgyinya

Nincs jelen

 

#435 2009-01-05 07:29

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Györgyinya írta:

"...Sajnálom, hogy nem a megfelelõ helyre írtam, de nézzétek el Nekem, nem vagyok egy informatikus és akkor még nem túloztam. És már nem is leszek, ahogy kinéz, így Ti próbáljatok ügyesek lenni és megkeresni hova írok, ha érdekel.

off
Rubintos Viragszalam :) Nem is azert szeretunk, mert az informatikai tudasod a padloba dongol, hanem a kedvessegedert, a nyitott szivedert, a segitokeszsegedert...soroljam meg :D
Szoval, Te csak azzal torodj, amihez ertesz es ezt koszonjuk Neked, a tobbit bizd rank
:-*
aiolosz
ez :-* smiley-nyelven puszit jelent...szoval ezt kuldtem Neked
uff

Nincs jelen

 

#436 2009-01-05 10:15

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Aiolosz: szeretlek.                                                                                  Györgyinya

Nincs jelen

 

#437 2009-01-05 12:36

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Köszi a sok infot,meglátjuk mit mondanak a a hivatalban és majd akkor képünk,gondolkodunk..elõre úgyse lehet tudni mit fognak mondani a kérelmemre..bár aki azt mondja hogy 32 kilósan kerekes székbõl tudok érdemi munkát végezni megspékelve egy kis gyakori wc-re járással és gerincféjdalmakkal akkor azt kell bizottsegág elé küldeni,hogy nincs vele vmi rendben! :)

Nincs jelen

 

#438 2009-01-05 15:34

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Norikám: most mész elsõ fokú orvosi vizsgálatra, vagy ez már a másodfok lesz. Mikorra hívtak be. Beszerezted-e az összes orvosi igazolásodat, frissen kell a labort, EKG-t és tüdõröntgent. Egyáltalán voltál már bizottság elõtt? Légy kedves írd meg nekem.

Nincs jelen

 

#439 2009-01-05 22:26

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Köszönöm Györgyina, tényleg azt hittem, hogy van egy ilyen jegyzék, de így már képben vagyok, ha szükségem lenne rá.

(És nem történt semmi, én voltam a balga, közben aiolosz barátom mérlegelte a dolgokat, hogy jó helyen van a másikban, (sõt lehet ezek is oda kellenének?) mivel ez munkakérdés, nem leszázalékolás :) de hát olyan kicsi a határ, hogy jó ahogy van :))

Nincs jelen

 

#440 2009-01-06 11:23

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Még soha nem voltam bizottság elõtt,minden orvosi papírom több évre visszamenõleg le van fénymásolva-bekészítve,a napokban lesz friss labor eredményem,de mivel korlátozott vagyok a mozgásban így a hivatalba meghatalmozott családtagom jár be helyettem akivel tényleg eddig mindig készségesek voltak,a háziorvos minden papírt kiállított amit kitöltöttem (egyedül nem tudok mit beírni,milyen idõre visszamenõleg szeretném kérni a rokkantságit?)még nem tudok idõpontot mikor kell bemennem,amint megtudom,meg is írom.
Azért is vagyok ennyire bizonytalan és nem tudok semmit,mert eddig soha nem igényeltem semmilyet segélyt,nem igazán vagyok jártas az ilyen dolgokban.

Nincs jelen

 

#441 2009-01-06 12:24

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Norikám: ne aggódj szívem. Ha nem tudsz bemenni a bizottság elé, a papírokból megítélik a helyzeted. Tudom, hogy borzasztó, hogy nem tudsz közlekedni, de ez ebben az esetben elõny. Addig csináljuk együtt, amig lesz ellátásod, Neked ez jár. Nem vagy egyedül. Ha elakadsz valahol mindig megtalálsz, ha igényled.

Szeretettel ölel                                                                                            Györgyi

Nincs jelen

 

#442 2009-01-06 14:42

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Nagyon hálás vagyok a támogatásodért,köszi szépen..szerintem ha meg kell jelenni vagy ha jobban járok ha elmegyek kocsival el tudnak vinni csak kicsit megterhelõ,de megoldható..fõleg,hogy ki tudja mikorra hívnak,addig lehet hogy erõsösni is tudok picit:-)

Nincs jelen

 

#443 2009-01-06 16:05

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Drága norikám: ez az ügy szempontjából a legkiebb kérdés, ne aggódj. Ha el tudsz menni, annak nagyon örülök, mert akkor már jobban vagy. Ha nem, az csak azért baj, mert nem javulsz. Most tulajdonképpen mire is várunk pontosan? Milyen határidõ lesz még sokára? Györgyi nénéd feledékeny, bocsi. Lehet, hogy százszor is el kell mondjad, de a siker biztos. Ellátott leszel, vagy így, vagy úgy.
Norikám, a Betegtársak hiányolnak a chet-rõl, boldoggá tennél bennünket, ha ott is láthatnánk és beszélhetnénk veled. Nevezetesen ma bánatos hiányolt.

Jó egészséget kívánva ölel                                                               Györgyina

Nincs jelen

 

#444 2009-01-06 19:32

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Meg Nórika nem szereti a chatet,tudjatok,itt a leghidegebb resze a lakásnak így gyorsan olvaslak,írok,és már lépek is..nem szoktam sokat szövegelni:)

Most arra várok,hogy átvegyék a papirjaimat a hivatalban és mondjanak valamit elõbb-utóbb mikor is kell megjelennem..te csak kérdezz drága Györgyi,az sosem gond=D

De talán ha mostmár van élet a hovatalokban hamarosan érkezik majd a postás bácsival a közgyógyigazolványom is..nagyon bízom benne:-)

Györgyi,te már sajnos jó ideje tudod,hogy is mûködnek a hivatalos dolgok,bejártál már eleget hozzájuk,ugye? Nem kell feltétlenül rossz tapasztalatokat szerezni,nagyon bízom benne hogy a bizottság is megértõ lesz,hisz aki lát,egyértelmûen látja,hogy nem játszom a Hamletet,hanem tényleg gyenge vagyok,hogy is lehetneék top formában 32 kilóval...de jobb lesz,étvágyam van,igyekszem minnél többet enni:)

Nincs jelen

 

#445 2009-01-07 07:09

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Arany Norikám: szóbol ért az ember. Csak azt szerettem volna, ha többet vagy köztünk, mivel társaságba járni nem tudsz és igen sokan hiányolnak, többek között én is. Megértem, hogy hideg helyen nagyon rossz és egészségtelen lenni, nagyon vigyázz magadra, mert az állandó üléstõl rosszabb is a vérkeringésed. Megtisztelõ, ha még is meghozod azt az áldozatot, hogy velünk vagy.
Tudom, hogy ezt most nem ide kéne írni, de ide írom:
26 évesen 1 évig feküdtem intenzív osztályon nem ettem, nem ittam, infuzión tartottak. Még a kezem sem tudtam felemelni és 35 kiló voltam. Százezeredik kísérletre zárták a hasfalam, már ahogy tudták és akkor kezdtem járni tanulni, újra enni, újra élni. Mert nagyon akartam. Az ember emberi módon akar élni. Ez a legtermészetesebb ösztön. Te is kimászol a bajból csak nagyon akard, ne csüggesszen el, hogy elsõre nem sikerül, mert csak magunkon múlik. Ezután még sok-sok évet dolgoztam, nem is egy helyen egyszerre és tanultam, hogy könnyebb legyen a kenyérkereset és hogy bebizonyítsam magamnak, hogy ember vagyok. Az évek alatt a boldogság sem maradt el.
Csak arra kérlek, hogy ha "elesel" állj fel, tarts ki. Meg lesz az eredménye, az egészen biztos. Isten látja az erõfeszítéseket és mindenkit segít, aki azt megérdemli, hamost nem is úgy érzed. És akkor még itt vagyunk mi is sokan. Nekem nagy boldogság lesz, amikor személyesen találkozunk, és megsimogathatom a sokat szenvedett arany fejedet és nagyon bücske leszek rá, hogy képes leszel felállni. Sok erõt, kitartást, jó egészséget.
Aki Neked nagyon drukkol                                                                                      Györgyina

Nincs jelen

 

#446 2009-01-07 08:36

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Ne írj ilyeneket mert mindjárt megríkaszt!:)
Tudom,hogy nem adhatom fel,nem is adom..voltak pillanatok mikor nem láttam értelmét,kiért,miért...de túlltettem magam rajta,most tele vagyok ötletekkel,tervekkel..azt hiszem ez már jó.
Ngyon akaratos vagyok,ezt egy idõre mintha kiölte volna belõlem a betegség de mivel újra és néha könnyes szemmel de sziszegve mondva "megcsinálom" felkiáltással újra próbálom az adott szituációt megoldani úgy érzem képes agyok megbirkózni a helyzetemmel,csak arra vágyom hogy könnítsek a körnezetem helyzetén-sajnálom pl.édesanyámat,nagybátyámat,akik a sajár gondjaik mellett még rám is figyelniük kell ami nekik biztosan nem teher de nehéz-fizikailag is,érzelmileg is de mindenképpen anyagilag is.
BOcsánat,hogy ilyesmit is felhozok,ritkán van szó róla,de mindenannyian tudjuk hogy mivel és mennyivel jár egy ilyen betegség kezelése,állapot fenntartása.
Ezért bosszant,hogy sokan visszaélnek a segélyekkel és akik meg igazán rászorulnának vissza vannak utasítva vagy csak kapnak vmi éhbért,amibõl még meghalni se lehet becsülettel.

Tegnap este már újra sétálgattunk anyuval,ma mozgalmas napom lesz,jöna gyógytornász is,a nõvérke beadni az injekciót...

Ez biztos off,pakoljátok át ha gond,hogy ide írtam:)

Nincs jelen

 

#447 2009-01-07 10:03

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

nori írta:

Ez biztos off,pakoljátok át ha gond,hogy ide írtam:)

Tudod ez ugy van, hogy vannak  off_ok, amelyek megengedheto off_ok ;) es a legujabb kutatasok szerint a moderatoroknak is van szive...jelentette az MTI :D

Nincs jelen

 

#448 2009-01-07 13:33

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Drága Aiolosz! Az MTI jelentette, hogy minden ember szíve akkora, mint a bal kezén az összezárt csuklója. Szerintem Neked nagy az összezárt csuklód.

                                                                                                       Györgyina

Nincs jelen

 

#449 2009-01-07 13:37

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Györgyi!
Nekem is könnybe lábadt a szemem, amikor elolvastam a történetedet! Iszonyatosan sok energia van benned, és csodálatos,  hogy ebbõl még kerül másoknak is.  :):)
Puszillak! Szeretettel: Márti

Nincs jelen

 

#450 2009-01-07 13:42

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Hajrá Nori! Csak kitartás!
Puszi Neked is!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB