Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#1 2008-04-23 22:04

Zsuzskaa
Tag

Humoros történetek

Úgy vettem észre , hogy a mi túlélésünk egyik fontos alappillére a humor és az optimizmus.Nagyon sok mindenen át tud segiteni.Amikor az örzőben feküdtem,a csodájára jártak a jókedvemnek (még annak is örültem mikor megérkezett a részemre a vér - mert milyen izgi.). Na de nem tömjénezem magam.Remélem sokan tudjátok miről beszélek.Viszont nem találtam olyan topicot ahol a betegségünkkel kapcsolatos vicces/cseppet ciki/vagy éppen kínos de mégis humoros történetet találtam volna. Jó igaz.... mit is akarok , hiszen ez egy betegség.mit betegség... élet :) De talán itt és így is megmutathatjuk (legfőképpen az ,,újaknak,, -úgy vettem észre nekik még elég nehéz) hogy el lehet viselni még ezt is.
  Meg is osztanám Veletek,ami nem is oylan régen történt.A páromnál voltam. Otthon volt az egész család,és még egyéb vendégek... Összesen voltunk kb 12en.Éreztem hogy valami nem okés...kisebb görcsök.De nem is gondoltam rá,hátha csak múló szeszély.Aztán jött a nagyobb görcs és éreztem itt bizony futni kell hamarosan.SZépen csendben eltűntem a színről és éppen oda is értem még időben.Örültem (mint majom a farkának). Ekkor vettem észre hogy nincs papír. De úgy semmilyen ...se közel se távol .törlőkendő nuku.Próbáltam halkan majd egyre kétségbeesetten kiabálni a páromnak , hogy segítsen és mentsen meg , ahogy az egy rendes férfihoz illik. :) Végül a nagymamája segített rajtam. És az egész vendégsereg elnézően mosolygott mikor előmásztam a ,,rejtekhelyről,, :D

Mindenkinek kellemes túlélést!
Szép napokat estéket
Zsu
U.i.: Ha esetleg van /volt ilyen topic és rossz helyre írtam akkor elnézést.

Nincs jelen

 

#2 2008-04-24 00:08

fegya
Tag

Re: Humoros történetek

Hali! Én ugy kb a 60. napomat nyögtem az ispotályban amikior már feltudtam állni. Rezege lábakkal elindultam az ablak felé hogy kiporoljam a párnámat. Odaértem!  Mit ad isten az első széles ívben leirt kézmozdulattal az én venyigévé aszott gyűrűs újjmról leröpült a karikagyűrűm a ködös hajnali mélységbe, egy bozót sürejébe.  A reggeli müszakváltásra érkezők kicsit elcsodálkoztak a látványon ahogy én, vagyis egy madárijesztő szerű alak a bozótban négykézláb tapogatózok és vizsgálgatom a gajjakat. Sokat ismertem is már a dolgozók közül, úgyhogy próbáltam magyarázni a dolgot, de jóindulatú mosolygásuk mögött bizony én azt láttam hogy ennek a szegénynek bizony agyára ment az instilláció. A gyűrű meg lett.

Nincs jelen

 

#3 2008-04-28 18:08

ahnot
Tag

Re: Humoros történetek

azt mondjuk lehet irónikusnak venni, hogy a belgyógyászaton egy hasnyálmirigy gyulladásos szakáccsal (őt szondán keresztül táplálták, engem infúzióval tartottak életben) veszekszünk azon, hogy hogyan finomabb a hentestokány: kolbásszal, vagy anélkül. utána persze még volt pár napunk, hogy megosszuk egymással a kedvenc sertésragu receptjeinket, és a hozzáillő borokat... :)

Nincs jelen

 

#4 2008-05-05 08:39

youlcsi
Tag

Re: Humoros történetek

hát, nem tudom, hogy mennyire humoros amit írok, mert akkor nagyon nem tudtam rajta nevetni.
történt most május 1-jén, hogy megfeledkeztem nyavajámról egy kissé (ami nálam szerencsére könnyű, mivel sok problémát nem okoz). 2-án kis híján végigbőgtem a délelőttöt. 3-án már csak röhögtem azon, hogy mennyire idióta vagyok. és hogy mi is történt? nagy majális és néhány elfogyasztott sör után beültünk serranoba (mexikói étterem), és éhesek lettünk. botor módon megrendeltem az étlapról a legszimpatikusabbat: konyhafőnök tüzes chilije...
a másnapot azt hiszem nem szükséges leírnom... :)

Nincs jelen

 

#5 2008-05-05 17:40

zolcsi
Tag

Re: Humoros történetek

Chysh az eset inkább tanulságos...

Nincs jelen

 

#6 2008-05-06 14:43

bánatos
Tag

Re: Humoros történetek

Ildikó első műtétje után, erős fájdalmak közepette feküdt becsövezve, kicserepesedett szájjal, mozdulatlanságra ítéve, amikor meglátogattam. A fájdalomtűrő képességét a betegség eleg magas szintre emelte, de ahogy beszélgettünk, néha nyögött egy-egy halkat fájdalmában. Kérdeztem Tőle:
-Fáj?
-Igen, fáj.
-Kapsz fájdalomcsillapítót?
-Nem.
-Miért nem kérsz?
-Kértem, de azt mondták, hogy csak egy van, és lehet, hogy lesz akinek majd jobban fáj.
-És azt ki állapítja meg, hogy kinek fáj jobban?
Csak néztünk egymásra, és talán kínunkban egy picit mosolyogtunk is.

Nincs jelen

 

#7 2011-05-04 07:47

Megváltó
Tag

Re: Humoros történetek

Mindenki által (általam is) elismert főorvosnak "rossz napja volt". Látványosan sűrű volt a program, ráadásul kihívásokkal küszködök a béltisztítás alkalmazása és időbeli teljesítése tekintetében, asszem' picit bosszús volt emiatt is.
Colonoscopyát végzett rajtam, de a szokásos bódítás valahogy aznap kiba@ottul nem sikerült hatásosan...
Nehezen haladt, én meg már tíz perce ordítottam a fájdalomtól.
Alássan' -amennyire tudtam- kérdeztem, hogy ha már nem sikerült az érzéstelenítés, nem tudna -e lassabban és óvatosabban haladni?
Régimódi, régies szóhasználattal az alábbi mondat hagyta el fogai kerítését:

-"PERSZE! MEG MÉG MAJD ZENÉS FELÁRAT IS FIZETEK!"-  és határozottan haladt tovább.

Ezután két évig nem volt kedvem "benézetni" immunológussal irattam gyogyót...

Szerkesztette: Megváltó (2011-05-04 08:00)

Nincs jelen

 

#8 2014-05-22 08:34

maKACS
Tag

Re: Humoros történetek

(Kis vérfrissítés a topicba, Facebookon már kiállta a próbát, hátha nincs ott mindenki jelen.)

Ez a pupillatágítós szemvizsgálat egy káprázatos élmény. (Mellékhatások elkerülése miatt ez is sorra kerülhet.)

Amikor megkapod a szemcseppet, még teljesen gyanútlan vagy. Aztán be kell fejelni egy gépbe, kis irányfény, majd teljes tűzerővel letámad a Halálcsillag. Érzed, ahogy már a tarkódon sistereg a luk, s távolról derengeni véled az I'm your father nem túl megnyugtató mondatfoszlányt.

Túléled. De biztos vagy benne, hogy az agyadat kiégették, az esetleges maradékát meg átprogramozták, neutralizáltak. S tényleg. A váró immár hupilila színű, a várakozó betegek is valami egészségtelen fosch színben pompáznak és mintha aurájuk is lenne. Kivéve a sarokban kettejüket, akik előbb még egy idős házaspárnak tűntek, de most Nyancat és Csillámpóni zabálja kétpofára a szivárványszínű epret. Az illata legalább eredeti maradt.

Hát jó, ez már ilyen, irány haza. Kilépsz az épületből a szikrázó napsütésre és egy csillagközi űrcsatában leled magadat. Tie Fighterek lőnek rád (autók szélvédője csillog), minden fehér felület egy-egy atomvillanásként rongyol az agyadba. (Ez jó, mégsem égették ki s lettél csíkos térdzokni!) És mindennek aurája van, még a valamilyen közlekedési táblának és a szimpla betontömböknek is. Elhúz melletted egy doki, fehér köpenyében mint egy üstökös. Megelőzöl egy csajt, aki mögött normál körülmények között kényelmesen andalognál célod felé, de most a fehér pólójához képest Hiroshima csak egy szentjánosbogár.

Résnyire tolt szemmel sunnyogsz haza a világnak eme szűkített kétdimenziós hallucinogén valótlan részhalmazában. De még késő délután is mindenkinek aurája van.

‪#‎life‬ ‪#‎colitisulcerosa‬

Nincs jelen

 

#9 2014-05-22 08:37

maKACS
Tag

Re: Humoros történetek

Trónolsz, és a telefon babrálását megunva nézed a kis 24 órás EKG holter monitor kütyü kis kijelzőjén az ütemesen mocorgó szívgörbédet.

S azon kapod magad, hogy szuggerálod, hogy megjelenjen rajta a Menő Manó. Persze nem megy, aztán átvillan az agyadon - amelynek megkegyelmezett ugye a Halálcsillag -, hogy BlueToothos a kütyü, esetleg valahogy rá lehetne hackelni egy epizódot. Ne legyen unalmas San Diegoban a kutatási központban sem a dokiknak a kiértékelés.

Lehet a végén mégis neutralizálnak majd.

(Egyébként az ötletet szabadalmaztatni kéne, gyerekeknek így simán elviselhetővé tehető lenne a cucc. Oké, vihetik ingyen, hadd csillogjanak a megszeppent szempárocskák.)

#life #colitisulceroza

https://www.youtube.com/watch?v=lNuE4Vy … 740E6FAEE9

Nincs jelen

 

#10 2014-10-04 09:13

Scarlett
Tag

Re: Humoros történetek

Koszonet a megosztast aiolosz!! Remelhetoleg iden Magyarorszagrol is lesz jelentkezo! :-)))

off
nem, egy ideje Olaszorszagba helyeztem at a szekhelyem, szoval az ebbol adodo logisztikai problemak miatt mar nem Szabo Miklos...
on

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB