#151 2010-03-20 11:17

Agi87
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia!
Nekem januárban kellett szednem Kliont és Ciprobayt.Nekem is napi 1-2-szer volt székletem és folyékony volt,mint neked.Ezek a gyógyszerek antibiotikumok és a normál bélrendszerrel rendelkezõ embereknél is hasmenést váltanak ki.Nekem a háziorvosom azt tanácsolta,hogy szedjek mellé Normaflore-t is.Attól egy kicsivel jobb lett a helyzet,de nálam sajnos ennek a két gyógyszernek (Klion, Ciprobay) minden mellékhatása elõjött,de még így is be kellett szednem az egészet,nem hagyhattam abba. Esténként állandóan viszkettem tõle,a Kliontól vastag fehér lepedékréteg képzõdött a nyelvemen, és csökkent az ízérzésem is.
Remélem nálad nem jelentkeznek hasonló tünetek.
Ági

Nincs jelen

 

#152 2010-03-20 17:33

Tim72
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia!

Hát nem tudom. Ma ott tartottam, hogy elrohanok a MÁV kórház ügyeletére, mivel olyan nõgyógyászati tüneteim vannak, ami soha nem volt azelõtt.  Három hete voltam nõgyógyásznál, és tessék... viszketek, folyok, és hát mit szépítsem, kiütéseim is vannak bizonyos helyen. És ez a hely nem az amin ülök!

Egyébként szedek mellé én is Lactívot, de hogy használ-e, azt nem tudom.

Nincs jelen

 

#153 2010-03-21 09:08

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Tim72! Én is jártam már így. Egyes antibiotikumoktól nekem is viszketéseim voltak ott ahol neked. Már majdnem véresre kapartam néha magam. Én protexint szedek azóta minden antibiotikum mellé. Egyébként, ha abbahagyod, elmúlik!

Nincs jelen

 

#154 2010-03-21 13:04

Tim72
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia én!

Holnap megyek a gasztroenterológusomhoz, remélem van valami jó ötlete. Az a szép ebben a történetben, hogy három hete voltam nõgyógyásznál, de ha így folytatom, újra kell mennem, mert azok a bizonyos kiütéseim tényleg nagyon intim helyen vannak... és igazából azt sem tudom beazonosítani, hogy micsodák.

Nagyon elkeseredtem, mert a crohn miatt már így is vergõdök egy csomó szemölccsel kezemen-lábamon, és félek, hogy most már máshol is.

Nincs jelen

 

#155 2010-03-21 16:48

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Tim!
a nõgyógy topicban írtam korábban errõl... kliontól elég komoly laska-telepem lett... 1 hónap AB után 2 hónapig jártam a nõgyógyászhoz. a pöttyök a candidától (c. albicans) vannak (az szaporodik el ilyenkor). meg a folyás, viszketés is.
tudom javasolni, h legközelebb, ha AB-t kell szedni, rögtön kezdj el vmi tejsavas cuccot (génia92 nekem bejött), vagy irass gynoflort...

Nincs jelen

 

#156 2010-03-22 12:09

Tim72
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia!

Igen, én egy kicsit késõn kapcsoltam. A hétvégén elrohnatunk gyógyszertárba, most Pevaryl G-t használok, aztán a Génia92-t.

Most már megvárom a rákszûrés leletemet, és akkor konzultálok majd a nõgyógyásszal, ill. kínomba vettem egy Candida gyorstesztet a patikában.

Én nem tudom, hogy mások hogy bírták ezt a mûtét elõtti gyógyszerezést, de én nagyon nehezen. Ma elsoroltam az összes panaszomat a gasztrodokinak, erre felére csökkentette az antibotikum adagomat ( remélem segít valamit), viszont cserébe az eddigi Klion, Ciprobay, Budenofalk, Imuran, Pentasa koktélhoz még Medrolt is kaptam...... komolyan nem tudom eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek a nyomoromon!

Ja, és még délután megyek a bõrgyógyászhoz is!

Köszi szépen a választ, csak egy kissé összeomlottam az elmúlt hetek alatt.... és még nincs vége,jövõ hét hétfõn megyek colonoscopiára is.

Nincs jelen

 

#157 2010-05-05 21:00

fancy917
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok! most találtam ide... 16 éves vagyok...2 éve azonosították a colitist...de nemrég dokit váltottam és ismételt tükrözés és még nem biztos h. colitis...holnap megyek gyomortükrözésre(most folyik a hajtás-.-), majd júniusban a kimaradt bélszakaszt is megvizsgálják MR lesz ha jól tudom...nekem az a problémám hogy igazából mikor 2 éve volt allergiavizsgálatom... tej, tojás, eper, banán, csoki, kókusz, kivi...ezekre mind pozitív volt így bármnemû olyan ételt ami ilyesmiket vagy származékaikat tartalmazza el kell hagynom...namost egy hete voltam a friss vizsgálat eredményéért a dokimnál és mindenre...negatív...totál semmi...és mondta a doki hogy fokozatosan egyenként kezdjem terhelni, de NEM MEREM... eddig se voltam ebben a 2 évben jól...elég gáz a helyzetem... és most ha ez csak papíron igaz akkor megint rosszabbul leszek....ennél is.az Imurant kezdtem el nemrég emellet 3x2 Salofalk +Salofalk klisma este +normaflore..meg savlekötõ meg vas...az Imuran hatását kezdem érezni...a napi 3-4 híg véres ürítésrõl lement 2-3 néha formáltra de még véres...bár én már ennek örülök, csak ugye nem elég=/. Még középsuliba járok...és míg suliba vagyok...ill suli elött sem eszem ...mivel a suliba nincs az h esetleg rádió szól a slozin kicsit magasabb hangerõvel hogy elnyomja a nemépp kvánatos hangokat... vagy pl nincs mindig wc-papír... szóval sok érettlen ember közé bejárni elég rossz... persze néha muszáj..ilyenkor eléggé szégyellem magam. elég rossz ez így és nem tudom mit tehetnék, mert azért az hogy minden nap 2 óráig nem eszem semmit...nem tesz jót. nameg...ha elmegyek valamerre... akkor is általában koplalok de mondjuk ha eltévedek..egyszer egyszer szórakozni...ott hangos a zene ..a muszáj muszáj... idáig oké de van olyan hogy...jövök haza valahonnan és érzem hogy morog a hasam tudom h nemsokára hazaérek...3.on lakunk nincs lift...fellépcsõzök kibirja a hasam de amikor berakom a kulcsot a zárba kb pár másodpercem van kinyitni...szerencsém hogy az ajtó mellett van a wc...de van mikor nincs ekkora szerencsém...és szerencsétlenkedek a kulccsal...amúgy ilyenkor mikor pánikolok hogy rámjött és nincs wc vagy valami van akkor kiráz a hideg nekem is olyan mint mikor leesik a vércukrom...elég nyomasztó... de az iskolás rész a legzavaróbb...tudom hogy nem helyes hogy nem eszem de nem merek!

Amúgy Immodiummal és Lopediummal kapcsolatban a gasztrós orvosok kifejezetten tiltják ezek alkalmazását, ugyanis lehet hogy ugy érzed használ, de csak lelassítja a bélmûködést ami kárt okoz...nekem a Smectát mondta a doki hogy azt bármilyen mennyiségben.

Nincs jelen

 

#158 2010-05-06 09:44

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia Fancy917! Szeretettel üdvözöllek a Fórumon!  Az új vizsgálati eredmény biztosan nem téved, és lehet mégsem vagy allergiás ezek közül mindegyikre. Fokozatosan, egyenként bevezetheted újra, ha Te is úgy érzed! Nemsokára itt a nyári szünet, és otthon nyugodt körülmények között kitapasztalhatod, hogy árt-e Neked a tojás, a csoki stb. A félelem miatti koplalás sokak számára nem ismeretlen itt, ráadásul a félelem tovább gerjeszti a problémát! Természetesen ez egy fiatal, fejlõdõ szervezetnél nem lehet megoldás! Ez egy ördögi kör, amibõl meg kell próbálni kitörni! Ha a szervezeted mégis tolerálná a banánt, többek között, egy kiegészítõ táplálkozás lehetne napközben is, mivel a banán fog, és csökkentheti a WC-látogatások számát. Feltéve, ha mégis bírod ezt a gyümölcsöt?! Bizony, az Imodium és a Lopedium nem javasolt, fõleg colitisben. Csak a tüneteket nyomja el, a gyulladás akkor is ott van. A Smecta porral elég jók a tapasztalatok, bár én Crohn beteg vagyok, nekem is azt mondta a gasztros orvosom, hogy nem árt. Ha az orvos utasításait betartod, és szeded a gyógyszereket, állapotod fokozatosan javulni fog, de az alapgyógyszereket folyamatosan szedni kell (természetesen az orvos utasítása szerint!). Ha további kérdéseid vannak, tedd fel bátran, a megfelelõ topicban, mindig van, aki válaszol! Rengeteg információhalmaz összegyûlt itt a fórumon, de csak a számodra jó dolgokat jegyezd meg, amit a javadra tudsz fordítani.
Jó egészséget, sok vidámságot, hosszú tünetmentes idõszakot kívánok Neked! És csak kérdezz, kérdezz, ha valamiben nem vagy biztos, vagy valamit nem értesz a gyógyszerekkel kapcsolatosan stb. A tapasztalatcsere igen fontos!

Szerkesztette: Marthuska (2010-05-06 09:51)

Nincs jelen

 

#159 2010-05-06 12:12

Elizabeth
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia Fancy917. 
Én is crohnos vagyok, a Wc para nálam is van.Mivel nálam nagyon erös hasi görcs elözi meg igy ilyenkor le kell ülnöm,ez által elmulik az inger is, és megnyugszom egy kicsit,ezzáltal elérem a wc is.Nekem bevált, pedig napi szinten kb30-szor látogatam meg.

Nincs jelen

 

#160 2010-05-06 16:49

fancy917
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok! Köszönöm szépen! Remélem lesz panaszmentes idõszak...csak a medrol közben illetve után volt egy kicsit, de aztán becsúszott olyan étel amit ugye aszerint a vizsgálat szerint amit elõször csináltak , nem tolerált a szervezetem és megint fokozatosan rosszabb lett. Tulvagyok a gyomortükrözésen...hát iszonyatosan fájt=S az alulrol valo tükrözés "jobb" volt mert altatásban volt...de ez áhh nagyon fáj a torkom...meghát a tegnapi hashajtás miatt...most szépen megyek még ha csak iszom akkor is.

Elizabeth hát nekem elõtte ritkán görcsöl, inkább közbe de akkor úgy hogy majdnem ájulok, bár van mikor ettõl is megkímél...sajnos nem tudom mihez kötni az okát. Sajnos ha érzem hogy na akkor pár percem van akkor pánik, vércukor leesik aztán utána vérnyomás az egekben hogy úristen mit tegyek.Volt olyan suliban a rossz idõszakok rosszabikában...hogy ugye ültem és görcsölt...és a tanár alig akart kiengedni és éppenhogycsak kiértem=S. Mondjuk ami nálam bevált hangelnyomásnak ha már muszáj a suliban vagy máshol trónolni....az a wcpapír odanyomva...eléggé elnyomja...plusz ha mellé köhécselsz egy kicsit vagy zörögsz a kukával vagy valamivel ami a mosdóban található...általában ha megyek valahova suli után teszem mert akkor még ugye nem eszem és nincs gáz ...és ugye táskástol megyek wcre...vagy suliba szünetekbe is, és akkor a táska zippzárjával is tudok zörögni. Ezek muszáj esetén elég jól bejöttek


Marthuska, hát igen ezért várom a nyáriszünetet...meg ugye most volt érettségi szünet is, a tojással próbálkoztam...de nem tudom megállapítani, hogy tett-e velem valamit, mert most megint véres idõszakot élek...bár a hasamat nem bántotta, mármint nem morgott meg ilyesmi, ezt elég jó jelnek veszem, de nem akarom azért annyira beleélni magam. Csak legyen már vége a sulinak...nem lenne ennyi para mindennel =S.

Nincs jelen

 

#161 2010-05-06 16:59

Elizabeth
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia fancy917
Jobbulást kivánok neked.  :)    :)

Nincs jelen

 

#162 2010-05-06 17:27

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia Fancy917! A gyomortükrözés számomra is a legkellemetlenebb vizsgálatok közé tartozik. Az a fontos, hogy túl vagy rajta.
Nagyon tetszik a problémamegoldó képességed, hogy ilyen fantáziadús vagy!:) Ha szabad tanácsolnom, jó lenne ha a szüleid beszélnének az osztályfõnököddel, hogy gyulladásos bélbetegséged van, és elõfordulhat, hogy óra alatt ki kell kéretõznöd emiatt. Az osztályfõnököd pedig, majd intézkedik a többi tanár tekintetében is. Ez Neked is egy megnyugvást adhat, és nem fogsz ezen izgulni.

Nincs jelen

 

#163 2010-05-06 18:00

fancy917
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Elizabeth köszönöm:)  remélem lesz, most kicsit padlón vagyok, de csak elmúlik a letargia.

Marthuska az ofõm tudja csak még nem merült fel a többi tanárral való beszélgetés, mert igazából van egy két tanár aki nem mindig tudja "nagyközönség" azaz osztály elött befogni a száját és nem szeretném azért nagydobra verni...félek hogy máshogy néznének rám, ezért nem mertem a barátomnak sem elmondani, persze muszáj volt mert hogy titkolhatnám el...õ az egyetlen azok közül akik tudják , aki ugy kezel mintha nem lenne bajom...csak ha rosszabbul vagyok...jo ez most furcsa....arra akarok kilyukadni hogy például anyukámmal ha elmegyek bevásárolni...ugye nagyszatyor meg minden és hozom a szatyrot és mindig kiveszi a kezembõl és ez nekem rosszul esik... mert ugyanugy tudok cipekedni mint azelött meg bla bla.. szoval félek...na de bízom, hogy lassan az Imurantól jobb lesz:)

Nincs jelen

 

#164 2010-05-06 18:37

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Fancy917! Az Imurántól biztos, hogy jobb lesz a helyzet, de több hónap (akár fél év) kell ahhoz, hogy kifejtse hatását. Természetesen, csak az arra érdemeseknek beszélj a problémádról. Meg kell próbálni úgy kezelni a helyzetet, mintha nem is egy betegség lenne, hanem egy állapot. Természetes, hogy anyukád óvni próbál, ne húzza a hasadat a sok csomag. Emiatt ne bosszankodj, esetleg beszéld meg vele, ne kíméljen annyira.
Sok türelmet, mielõbbi jobbulást kívánok Neked!

Nincs jelen

 

#165 2010-07-28 01:16

Totti24
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok! Az én problémám a következõ: Colitises vagyok és mikor elég jól vagyok(mint most is 0-2 napi széklet, ráadásul nem is híg) és wc-re kell mennem, és nincs a közelben egy wc sem, mindenféle elõjel nélkül azonnal szükségem van rá. Tehát az inger megérkezése után van 5 percem(jó esetben). Ezt az idõt szeretném picit meghosszabbítani, vagy legalább ne kelljen mindig azon járnia az eszemnek, hogy ne távolodjak el 5 percnyire a wc-tõl:) ha van valakinek ötlete szívesen venném. Köszike

Nincs jelen

 

#166 2010-07-28 06:41

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Totti24, szerintem és hansulyozom, szerintem ez idegalapon müködik. Tegyél a zsebedbe hasfogó tablettát, hátha a tudat segit, hogy ha az bevennéd, azonnal segitene. Jó egészséget és szép nyarat.

Nincs jelen

 

#167 2010-07-28 07:15

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szép reggelt!
Kedves Totti!
Minden az agyban dõl el. Mivel tudod hogy szaladni kell ha itt az inger bekódoltad magadnak hogy futás van. Ezt kódold át pl. Györgyina ötletével hogy viszel magaddal hasfogó tablettát vagy nem is gondolsz az aktusra hogy neked randid lehet a wc csészével. De bármi szóba jöhet amivel eltudod nyomni azt a bizonyos kódot gondolatot. Kísérletezd ki magadnak. 
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

 

#168 2010-07-29 00:44

Totti24
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Igazatok lehet pozitívabban kellene gondolkodnom,megpróbálom majd az ötleteteket is, bízom benne segít majd. Minden jót és köszönöm!

Nincs jelen

 

#169 2010-07-29 14:11

Zsuzskaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Totti,
Nekem is volt egy hasonló esetem, mégpedig ahogy egy falat kaját lenyeltem rögtön rohannom kellett. Ez egy rosszabb idõszakomban alakult ki. CSak rajtam ragadt,miután jobban lettem akkor is. Kényelmetlen volt családi ebédeknél felugrálni...Úgy gondoltam biztos agyilag programozódott át valami... És próbálkoztam... Amikor ebédhez ültünk és jött az inger... igyekeztem elterelni a figyelmemet. Pl kiszaladtam sóért... szedtem még egy picit a tányéromra. Hoztam egy pohár vizet. Ilyenkor enyhült a görcs és egy idõ után elmúlt a dolog. Én is azt tudom tanácsolni,hogy valami figyelemelterelést próbálj ki :)

üdv
Zsu

Nincs jelen

 

#170 2010-08-03 00:56

AnaBanana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok!

Csak most regisztráltam, bár már régóta olvasgatom néhanapján ezeket a fórumokat. 16 éves koromban, azaz már 7 éve (húha :)), hivatalosan colitises vagyok. Ráadásul abból a fajtából való, akinek az idõ elõrehaladtával sem csökkenek a komplexusai és ugyanolyan frusztrált tudok lenni a wc-para különbözõ formáitól, mint évekkel ezelõtt.

Néhány nappal ezelõtt megszállt az ihlet és eszembe jutott valami, ami nekem sokat segítene, ha létezne. Hátha Nektek is tetszik az ötlet. Egy nagy közös, országos wc térképet szeretnék. Olyan mindenki által szerkeszthetõt, ahova felviszi a saját ismereteit: hova lehet ingyen, gond nélkül bemenni, nyilvános wc, gyorsétterem, bármi.
Mert magamról tudom, h akármilyen ismeretlen helyre megyek, ha bármi esélyem van info szerzésre, azt elõtte megteszem: hol a wc, milyen messze stb. A vársoban is kb wctõl wcig közlekedek. Pedig alapvetõen évek óta nincs igazán nagy bajom, görcs stb, de ezzel a problémával - ami tudom h nagyrészt pszichés - nem tudok elszámolni.

Mit gondoltok? kérlek írjatok, mondjátok ha felesleges és azt is ha tetszik. Mert akkor valahogy megoldjuk :)

üdv,
AnaBanana

Nincs jelen

 

#171 2010-08-04 11:25

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nekem ez tetszik tényleg hasznos lenne sok embernek! Elég rossz mikor wc-re kell menni a városban mindig inni-enni kell hozzá ráadásul leülni rendelni és addig fogcsikorgatva várni mikor sprintelhetek a wc-re.
Valami térképpel pl.: ezzel lehetne ilyet csinálni.

Nincs jelen

 

#172 2010-08-04 11:58

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nita írta:

Nekem ez tetszik tényleg hasznos lenne sok embernek! Elég rossz mikor wc-re kell menni a városban mindig inni-enni kell hozzá ráadásul leülni rendelni és addig fogcsikorgatva várni mikor sprintelhetek a wc-re.
Valami térképpel pl.: ezzel lehetne ilyet csinálni.


Magyarországon található nyilvános illemhelyek

Nincs jelen

 

#173 2010-08-04 13:05

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Miért nem vagyok meglepett, hogy Te még errõl is tudsz? :) :o :p

Nincs jelen

 

#174 2010-09-15 10:31

ZoliJoy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok!
Nálam már lassan 5 hónapja aktív a crohn. 2002-ben alakult ki, akkor kaptam Remit és idáig szinte tünetmentes voltam. Most viszont nagyon rossz, állandóan azon parázni mikor kilépek a lakásból hogy mikor kell szaladni és rögyit keresni. Ugyan az van nekem is mint itt a legtöbb sorstársamnak, hogy ahová megyek ott vajon lesz e wc és hogy elérek e odáig vagy sem. Volt már olyan sajnos hogy nem. Kellemetlen volt, de az asszony szerencsére velem volt és elment alsónadrágot venni. Ez van akkor is ha elmegyünk pl. horgászni. Mondjuk ott van wc, de mindig közeli állást kell találni, hogy elérjem a csatlakozást. Meg hát ugye ezek a wc-k nem vmi tiszták. Jó lenne ha már elmúlna ez az aktív szakasz, mert már több mint egy hónapja nem járok dolgozni, mert hõemelkedésem és hasi fájdalmaim is vannak. Múlt héten kaptam Remit, de eddig nem igazán használt. Jövõ héten lesz a következõ adag. Emellett medrolt szedek 16 mg, imuran 75 mg, kaldyum 500 mg, pantoprazol 2x40 mg.

Nincs jelen

 

#175 2011-02-16 15:00

leebowyer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok!

Na mi lesz a wc térképpel?:) én segítek amiben tudok:D

Nincs jelen

 

#176 2011-02-16 17:01

Dínó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok!

Én is szeretnék Veletek megosztani egy érdekességet, amire igazán csak most jöttem rá.
Szerencsére már egy ideje nem aktív a crohn-om,persze néha van egy-két hasmenés,de említésre sem méltó. Viszont számomra mindig is furcsa volt,hogy amikor a barátomnál vagyok, mindig elkap a hasmars. Sajnos a leendõ anyós miatt mindig feszültnek érzem magam (õ nem is tud a betegségemrõl) És csak akkor megy a hasam náluk,ha õ is otthon van. Érdekes, eddig nem is gondoltam arra,hogy összefüggésben lehet a jelenlétével.
Sok mindent legyõztem már,de ezt az érzést elég nehéz :s

Ettõl függetlenül Mindenkinek szép estét!!! :)

Nincs jelen

 

#177 2011-02-17 20:19

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Dínó! Ezek a dolgok mutatják, hogy mennyire összefüggésben van a mentális dolgokkal. Nekem volt olyan idõszak, hogy büntiként jött. Pl. csúnyán szóltam a gyerekekre, rohannom kellett azonnal a wcre. VAgy lelöktem a virágot az oviban, felvenni sem tudtam, mert ahogy felment bennem a pumpa, megijedtem, rohannom kellett a wcre. Nyilván, akkor nagyon aktív volt a betegség, így aztán már tényleg nem tudtam tartani. De gondolj bele, mennyien vannak, akik pl. vizsga elõtt stresszelnek és ezért rohannak a wcre. Én világéletemben eddig hányós voltam, most ez lejjebb ment...  Mindenkinek és Neked is szép estét! :)

Nincs jelen

 

#178 2011-02-18 11:06

Dínó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Aktív vizsgázó vagyok, úgyhogy ismerem ezt a helyzetet is :) Ez a baj,hogy szeretjük túl stresszelni magunkat, néha még akkor is,ha nincs sok okunk rá!

Szép napot Mindenkinek! :))

Nincs jelen

 

#179 2011-02-18 11:44

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

leebowyer írta:

Sziasztok!

Na mi lesz a wc térképpel?:) én segítek amiben tudok:D

Ebben a topicban a 172.-es hozzászólásom nem jó ;)

Nincs jelen

 

#180 2011-02-18 12:27

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Jé milyen sok nyilvános wc van Budapesten, egyébként ezek egy része nem üzemel. Egyébként, amikor útközben tör rám a szükség, nekem csak a MC Donald's, Burger King, éttermek és presszók jutnak eszembe és ahol a legszükségesebb oda rohanok be, ha engednek!

Nincs jelen

 

#181 2011-02-19 13:00

Bordás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia Én!

Most már ezekkel az a gond csak akkor használhatod a wc-t ha a blokkot felmutatod a biztonsági õrnek, hogy fogyasztottál valamit. Szóval felõlük be is csinálhatsz akár. :)
Üdv!

Nincs jelen

 

#182 2011-02-19 13:20

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Íme a térkép hol vannak azon bizonyos helyek ha szükségét érzitek.
http://www.nyilvanoswc.eu/page.php?item=1

Nincs jelen

 

#183 2011-02-19 13:24

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Bordás! A Burgerben és a Mekiben is adnak egy wc kódot, ami a fizetési blokkra rá van írva. A múltkor egy vendégtõl kérdeztem meg, mondtam, hogy bocs eldobtam a blokkot, mert nem tudtam, hogy így mûködik. Általában rendesek és megmondják! De sok helyen még nem ez a rendszer!

Nincs jelen

 

#184 2011-02-19 13:53

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szuszika, nagyon köszi a WC térképet. Megnéztem, Rákospalotán, Újpalotán és Pestújhelyen, vagyis a XV. ker.-ben 1 azaz egy db klotyó van, amit nem tudok értelmezni hol is van, pedig itt születtem. Na mire azt megtalálom, gondolhatjátok.
Én, semmi személyeskedés nincs benne, de tiszta röhej, hogy klotyókódot adnak. Van személyi szám, TAJ-szám, adószám, pinkód, esetleg riasztó kód + klotyókód. Hát ez vicc. Ha egy kicsit halványabb a kasszában a festék, amivel a blokkot nyomják - ami a patikában sokszor elõfordul - mire kibogozom...................

Nincs jelen

 

#185 2011-02-23 14:50

leebowyer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Én azt hittem amikor ezt a googlés térképet láttam hogy lehet rajta bejelölni olyna helyeket ahol tudunk nyilvános wc-t mert ez igy nekünk elég karcsú úgy érzem:):):):)
mert azért vannak még rejtett bázisok:) de valójában ha nagyon kell bárhová belehet menni ha nem akarod magad összesz**ni.:) max nem engednek be vagy kicsit ciki bekéretszkedni. Én voltam már olyna helyeken hogy én is csodálkozom magamon. Na csak bejelöltem volna. Igaz a legjobbka a közintézmények csak oda határozottan kell bemenni azt hiszik ott dolgozol:D:D:D Na lenne itt sztori bõven szemezgettem is egy párat innen sok sztorink azonos amugy.
Közeli wc-ket! csá

Nincs jelen

 

#186 2011-03-02 09:39

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

sziasztok.
ezt most talaltam:
http://pisi.blog.hu/

vagy mar ajanlotta is valaki ezt a blogot?

szep napot!

Nincs jelen

 

#187 2011-03-09 06:25

msz59
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok!
Az a gondom, hogy hétfõn mennék egyhetes hivatalos útra repülõvel, de nagyon parázok. Még az sem biztos hogy colitisem van, csak valószínû, viszont a hasmenés a legváratlanabb pillanatokban jöhet. Amúgy nem annyira szörnyû, van hogy napokig teljesen normális a dolog, de aztán egyszer rám tör és akkor két percen belül wc-t kell találnom. Gyógyszert még nem írt az orvos ameddig nem biztos hogy mi a baj, meg egyébként sem hiszem, hogy azonnal hatna. Félek, hogy rám jön pl. a repülõn felszállás közben, vagy elõtte a repülõtéren és akkor fel se tudok szállni, vagy mondjuk, a transzferjáraton. Csoportttal megyek, tegyem tönkre az utazásukat esetleg? Vagy mit csináljak? Amúgy meg fontos volna az út a munkahelyi elõmenetelem szempontjából. Azt is tudom, hogy az idegeskedés csak ront a dolgon. Van valakinek valami használható tanácsa?

Nincs jelen

 

#188 2011-03-09 09:04

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

msz59! Ne parázz elõre, wc mindenütt van és vigyél magaddal hasfogót. Én utazás elõtt bevennék a helyedben belõle. Egyébként pedig, ha egy pici diétát tartasz elõtte, akkor talán könnyebb a helyzet. nyugodtan menj el, lényeg ne idegeskedj, mindent meg lehet oldani!

Nincs jelen

 

#189 2011-03-09 09:52

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

msz, egyél napokkal elõtte csak barnarizst, garantáltan nem lesz baj.

Nincs jelen

 

#190 2011-03-11 17:05

msz59
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Hát mostanában mintha elkerülne a szerencse. Két-három napig jól vagyok és minden rendben, majd újra hasmenés. Ráadásul hétfõn utaznék, a fõnökömnek szólni sem mertem, hogy esetleg nem... Már három hete élek pirítóson, barnarizsen, fõtt krumplin és gépsonkán, kissé unalmas étrend. Ma megettem két kanál rizst és átszaladt rajtam negyedóra alatt.  Mérgemben megettem két sajtos szendvicset, mindegy-alapon, az bennem maradt. Persze, mert megittam megint a szokásos "életmentõ" bio-sárgarépalevemet, amibõl 500Ft egy, és legalább kettõ kell naponta - na, ettõl nincs hasmenésem. Fura egy gusztusom van, nem éppen takarékos megoldás. Még mindig nem voltam tükrözésen, egyelõre Normixot és prebiotikumot szedek, aztán meglátjuk. Az aranyerem kegyetlenül fáj, az idegeim cafatokban, éppen ideális körülmények a külföldi úthoz. De már kezdek kimászni a depresszióból legalább és lassan megtanulok röhögni a saját nyomoromon. Ez is valami, nem?

Nincs jelen

 

#191 2016-01-01 12:32

andifeher
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok! A nõgyógy panaszokra a Gynophilus hüvelykapszula és a Candies plusz szájon át szedhetõ kapszula szerintem a tuti kombó. Lehet kapni DM-ben is.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB