#351 2009-08-09 18:43
- Melcsi_
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Vizsgálatok A-Z
Luciiiii! :)
Segíts, szerencsére nem a mandulamûtéttel kell :D Ha jól emlékszem te kaptál Ferrlecit injekciókat vénásan a vasad miatt?? Megvettem, elolvastam a betegtájékoztatót és bár ne tettem volna, tök para...Háziorvosm fogja õket beadni. Te infúzióban feloldva kaptad vagy simán be egybõl mint szuri?? Remélem nem kapom izomba mert azt írja hogy az fájdalmat okoz a benzil-alkohol tartalma miatt.
miket éreztél utána? Azon gondolkodom kiíratom magam a jövõhétre úgyis csomó idõm elmegy az utazgatással és amilyen idõpontokban rendel dokim felesleges bemennem dolgozni...
Elõre is köszi az infokat :) puszi
Nincs jelen
#352 2009-08-09 19:03
- Dorci
- Tag
Szia Melcsi!
Nem nekem szolt a kérdés,de a tapasztalotomat szívesen meg osztom veled! Én vénásan kaptam,minden második nap,nagyon lassan nyomta be,egy kicsit kellemetlen volt,de semmi gond nem volt utánna, én kismama voltam akor! Én csak simmán,infuzio nélkül kaptam! Remélem rendben lesz nálad is minden!
Nincs jelen
#353 2009-08-09 20:15
- Melcsi_
- Tag
Szia Dorci! Nagyon szépen köszönöm az infókat! Majd megírm kedden elsõ után h milyen volt, én ha jól emlékszem úgy mondta, hogy mindennap 1et kapok és lassan....éppen elõttem ebszélték hogy emkkora tûvel legyen áá:D köszi még1x :)
Nincs jelen
#354 2009-08-10 12:14
- Agica01
- Tag
Melcsi, én is sokat kaptam. Kapteam eleinte infúzióval,késõbb simán vénásan, de nálam sem volt semmi az ég világon. Kivéve, hogy másnap már nem szédelegtem, jobb közérzet, és mintha kicseréltek volna!!! Semmi fájdalom és utóhatás. Ja, és mivel rosszak a vénáim, nekem a lábfejbe nyomták bele. :) Na a szúrás ott kicsit kellemetlen vol. :)
Nincs jelen
#355 2009-08-10 12:25
- Dorci
- Tag
Szorítunk holonapra Melcsi! Majd Írd meg élményedet a tûvel! Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#356 2009-08-10 16:11
- Lucifer
- Tag
Melcsi!
Itt már nem irok mert megbeszéltük a chaten!!:P:P
Nincs jelen
#357 2009-08-11 07:45
- Melcsi_
- Tag
Jó reggelt!!! Mindjárt össze szedem magam és elkullogok a kis Ferrlecites ampuláimmal a dokihoz. Izgulok. :D
Más. Voltam tegnap nõdokinál rákszûrésen meg visszaíratni a fogamzásgátlóm, Luci ti tudjátok, beszéltük. :) Szóval tegnap volt a vizsgálat és mondta, mintha kicsit eltolódott volna balrább a méhem.. így csinált egy UH-t, és mondta h icipicit tényleg elcsúszott. Kérdeztem, hogy köze van-e a CU-hoz, azt mondja nem tudja. Mondtam neki h májusban is volt UH-m de ott semmi eltérést nem mutatott, 1 éve is jó volt. Fene h mindig van vmi..kezdem unni.
Na de irány a doki, és a szuri, blöeee, remélem úgy hat rám majd mint a kv, hiperaktiv leszek tõle és tudok tanulni az aug. végi szigorlataimra. :D ja és h kiír szabira a doki, ugyanis baromira nem tudom megoldani h hol reggel ugorjak hozzá szurira mert akkor rendel hol kora du....értitek.
na csók.
Nincs jelen
#358 2009-08-11 11:13
- CptBalu
- Tag
Vénás vas jó. Az hogy kapni kell, meg mikor beadják az persze nem, de a hatása igen. Nekem volt 25 is a vasam mikor vénásan kaptam 1 hétig, és tényleg erõtõl duzzadónak éreztem magam, ami a 66 kilómmal elég viccesen hangzik :) Amúgy kicsit elönt a melegség mikor beadják, de ha higítják meg lassan nyomják be akkor nincs gond.
Nincs jelen
#359 2009-08-11 12:23
- Melcsi_
- Tag
Sziasztok! :) Gondolom a smiley mindent elárul. :P Egy fél órája kaptam meg...tényleg nem kell tõle félni, nem tudom mnek írnak ennyi borzasztó elijesztõ dolgot a mellékhatások közé :D
Nem kellett feküdnöm (a leírásban pedig úgy volt) úgyhogy leûltem, leterítették a nadrágom, nehogy kispricceljen mert nagyon fog. Kerestek vénát...na onnantól én már nem voltam ott hanem szépen elfordultam és jobb mancsomat a lecsukott szemem elé tettem :D (jajj de bátor vok) Aztán az asszisztens ott simogatta a hajam, aranyos volt :D A szúrást vérvételnél jobban érzem, mint ahogy most megszúrtak....lassan adták be és higítva. Ja mókás volt mikor megláttam hígitva mekkora adag, akkor nyeltem egyet. Holnap is kapok, szóval még van 4, de így legalább egész hétre kiírtak betegszabira, lóóógás :Pna jó nekem tanulni kell, úgyhogy külön jól jött.
Ágica, ez a lábujjba szuri nem hangik jól, sõt, auuucs :S Amúgy a jobb kezemet sosem választják, érdekes.
CptBalu, nekem volt 20as is a vasam, 2005-ben :D:D Most májusban 4,2, most augusztusban meg 3,00 na demajd a szurik meg a neo-ferro-gamma vagy mi kicsit feltuningolnak.
köszi a drukkolást, édik vagytok, nagy cupp :) Asszem most az összes dokit letudtam egy idõre...fogdokinál áprilisban voltam legutoljára :D
Nincs jelen
#360 2009-08-11 12:59
- búvalbélelt
- Tag
Nem lábujjba, hanem lábfejbe. xD
Nincs jelen
#361 2009-08-11 13:46
- Melcsi_
- Tag
:D:D:D:D:D:D:D:D jóvanna :P
Nincs jelen
#362 2009-08-12 21:13
- Melcsi_
- Tag
Szép estét!
Ma megkaptam a 2. injekciót szintén higítva nem is tudom már hányas tûvel. Nem fájt, nem éreztem semmit úgyhogy pattantam is volna fel de lehurrogtak hogy hova-hova...de hát tegnap is ahogy megkaptam rögtön utána mentem is a dolgomra úgyhogy nem értettem miért kell 10 percet még ott ûlnöm.
Nem tudom mitõl de valószínûleg a Ferrlecit injekciótól, de rá fél órára amikor pont a fodrásznál csücsültem és nagyban vágták a hajam olyan görcsök jöttek rám h azt hittem meghalok...Az a tipikus görcs köldök alatt ami nagy intenzitással elõjön és majd megveszel....utána abba marad és semmi és rá megint elõjön ....pár perc múlva már a WC fele futottam.....nem ettem semmit elõtte úgyhogy...fogalmam sincs
Nincs jelen
#363 2009-08-13 05:33
- CptBalu
- Tag
Mit ettél/ittál korábban? Én inkább arra tippelnék, de ki tudja... hasi fájdalom szerepel a lehetséges mellékhatások között. Bár ha az elsõnél felugrottál és mentél, aztán utána semmi gond nem volt, akkor megint csak nem a vas a bûnös. De inkább ízi legyél miután beadták :)
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
A Ferrlecit injekció beadását követõen arckipirulás, szapora szívverés, vérnyomás emelkedés, szédülés, hányinger, ízérzékelési zavarok, mellkasi-, hasi-, és hátfájdalom, zsibbadás, valamint izom- és ízületi fájdalom léphet fel. Ezért a Ferrlecit injekciót nagyon lassan, fekvõ helyzetben kell beadni a betegnek.
Ritkán anafilaxiás reakció - ödéma az arc, a száj, és a nyelv területén, - légzési panaszokkal járó hörgõnyálkahártya duzzanat, tüdõödéma, bõrkiütések, valamint keringési elégtelenségig fokozódó vérnyomásesés is kialakulhat.
Nagyon ritkán a vér vasszállító rendszerének túlterhelése esetén hemolízist (a vörösvérsejtek szétesése) illetve hemoglobinuriát (vér megjelenése a vizeletben) is megfigyeltek.
A készítményben levõ benzilalkohol ritkán túlérzékenységi reakciót idézhet elõ.
Ha a betegtájékoztatóban nem szereplõ mellékhatást észlel, akkor tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét.
Nincs jelen
#364 2009-08-13 07:44
- Melcsi_
- Tag
Hello!
A betegtájékoztatót én is olvastam.
Olyan dél körül ettem melegszendvicset ami után nem éreztem semmit fájdalmat. Fél4 körül mentem orvoshoz, 4kor kaptam meg az injekciót. Fél5kor már a fodrásznál csücsültem és 6kor már szaladnom kellett..Mind1, remélem ma semmi nem lesz.
Nincs jelen
#365 2009-08-13 08:57
- aiolosz
- Tag
Melcsi_ írta:
Hello!
A betegtájékoztatót én is olvastam.
Olyan dél körül ettem melegszendvicset ami után nem éreztem semmit fájdalmat. Fél4 körül mentem orvoshoz, 4kor kaptam meg az injekciót. Fél5kor már a fodrásznál csücsültem és 6kor már szaladnom kellett..Mind1, remélem ma semmi nem lesz.
Melcsi_, minden esetben, amikor intravénásan visznek be valamilyen löttyöt az ember ér_rendszerébe, nem árt utána pihizni egy fél órát. Volt szerencsém nyári idõszakban, ambulánsan, infúzióban kapni szteroidot két héten keresztül. Nagyon kemény gyerek voltam/vagyok?, de hidd el, nekem sem ártott, hogy egy félórát pihiztem...mert nem természetes dolog az érrendszer ily módon történõ megbolygatása. Ugyan ez vonatkozik a véradásra, mert azt is adtam már, csak ott nem hozzátesznek, hanem elvesznek négy decit. Bizony sokan rosszul szoktak lenni a véradáson és én sem voltam utána olyan happy, mert nagyon fájt a kezem a véradás után. Annyi eszem azért volt, hogy a bal kezembõl vetettem, mert így azért tudtam teniszezni. Két hétig éreztem még fájdalmat....
Nincs jelen
#366 2009-08-13 09:17
- Melcsi_
- Tag
Szia drága Aiolosz :)
De tényleg, kedden megkaptam higítva vénásan bal kezembe rögtön utána pattantam fel és hazasétáltam, jól voltam kis zsibbadás de hamar elmúlt.
Tegnap azért ott fogtak 10 perce utána már én mondtam h jól vagyok, mennék.
Vért én is adtam, nem is olyan régen, vhogy február végén vagy március elején, amikor még nem voltak egetrengetõ tüneteim a betegséggel kapcs. Akkor ugye alap h ellenõrzik egy szúrással a hemoglobinod, 2 munkatársamnak kevés volt így nem adhattak, de azért ott maradtak velem, én akkor adhattam még jó volt a vérképem..Véradásnál nekem nagyon lezuhant a vérnyomásom és nem tudtam pumpálni azzal a labdával hogy menjen a vér úgyhogy vagy negyed órát elszórakoztunk a nõvérrel..aztán állítólag halál sápadt lettem, ablak kinyit orvos vérnyomásom ellenõrizte majd utána is 20 percet ott fektettek.
Utána tudod áprilisban már iszonyat rosszul voltam, Máj.4én meg kórházban kötöttem ki.
Vért már 1000% h nem fogok adni..úgysem adhatok.
Na mennem kell délig meg kell kapjam a köv szurit, délután jelentkezem, de a biztonság kedvéért bevettem egy reasecet. Puszi
Nincs jelen
#367 2009-08-13 15:06
- Melcsi_
- Tag
Megkaptam a 3.-at ezúttal a jobb kezembe, kicsit jobban fájt de nem volt vészes, és most néztem is. Ügyes a dokim, le a kalappal, ugyebár ez az egyik amit a legnehezebben lehet beadni, vénásan kell, de mivel fekete színe van ezért nem látod, hogy vénába lett-e szúrva, mert amúgy más injekciónál látod hiszen belekerül egy kis vér a fecskendõbe blabla, de mind a 3at jól beadta. De mondta h ma nem is kellett volna kapjak mert nem lehet ilyen sûrûn, de azért megkaptam, következõ a 4. jövõhéten lesz.
Most alszom egyet. ZzZz
Nincs jelen
#368 2009-08-20 21:46
- Melcsi_
- Tag
A Ferrlecit injekcióról meg a Neo ferro folgammaról annyit, hogy ugye a vas székrekedést okoz.....ami mondjuk egy colitisesnek vagy crohnosnak nem a legjobb.....ma azt hittem meghalok, megdöntöttem a porcellánon való ûlés rekordját 1 óra 45 perc iszonyat görcsök közepette. Inkább legyek vashiányos vérszegény mint még1x ilyen fájdalmakat átéljek..köszi.
Tehát aki vaspótláson van igyekezzen több folyadékot inni...
Nincs jelen
#369 2009-08-23 00:51
- ancsurka
- Tag
Sziasztok mi lehet a tünete ha valaki hirtelen hagyja abba a medrol szedését?A szteroid miatt kell szedni a káliumot és a gyomorvédõt? A gasztrós doki össze vissza beszél. Várom válaszotokat
Nincs jelen
#370 2009-08-23 08:42
- Marthuska
- Tag
Szia Ancsurka!
Ha valaki hirtelen hagyja abba a szteroid szedését, akkor visszajöhetnek a panaszai, amire eredetileg kapta ezt a gyógyszert, felléphet még remegés stb. A Medrolt fokozatosan kell kivonni a szervezetbõl, illetve "leépíteni". A gyormorvédõt azért adják, mert a szteroid szedése alatt általában megnövekszik a gyomorsav termelõdése, ez fõleg éjjel tud kellemetlen tüneteket okozni.
"A kálium létfontosságú, hiánya azonban ritka, így kiegészítése általában nem szükséges, kivéve speciális esetekben: erõs hasmenés, hányás esetén, ..." A Kálium hiány izomgyengeséget okoz."
Én errõl egyenlõre ennyit tudok írni.
Mielõbbi jobbulást kívánok!
Szerkesztette: Marthuska (2009-08-23 08:59)
Nincs jelen
#371 2009-08-23 09:33
- CptBalu
- Tag
A medrol akadályozza a kálium felszívódását, ezért kell pluszban azt is szedni.
Nincs jelen
#372 2009-08-23 10:44
- Attila-Flagellum Dei
- Tag
Üdvöm Küldöm !
Új vagyok a fedélzeten. Üdvözlök mindenkit
A betegségem régóta ismert, de évek óta nem jelentett panaszt. Bíztatásul mondom mindenkinek, hogy 10 évig voltam szinte teljesen tünetmentes jó laboratóriumi eredmények mellett.(sportoltam rendszeresen) Sajnos van két szûkületem, amik most a nagy melegnek köszönhetõen rendetlenkednek. Szeretném megkérdezni azokat a Crohnosokat akiknek igazolt szûkületük van, hogy miylen tüneteik voltak amikor a passzázszavar elkezdõdött. Nem görcsölök, de eléggé puffadok étkezések útán..no és böfögög de ez nyilván a reflux miatt van. A mûtét mellett és ellen is hallottam már érveket rendkívül nehéz így dönteni...
Köszönettel veszem a reakciókat
Nincs jelen
#373 2009-08-23 10:48
- Attila-Flagellum Dei
- Tag
Egyébként a neem Flagellum Dei szal nem hülye vagyok hanem béna:--)
Nincs jelen
#374 2009-08-23 11:21
- Marthuska
- Tag
Szia Attila-Falgellum Dei!
Néhány hónappal a mûtétem elõtt a szûkület tünetei a következõk voltak:
puffadás, közel egyhetes szorulások majd kiürülés, éjszaka végighullámzó görcsök (és izzadás), ami álmomból is felvert, áramütésszerû fájdalmak a hasban, teljes étvágytalanság. A laboreredményemben pedig, magas vérsejtsüllyedés és komoly vashiány mutatkozott. Akkor még nem is tudták megmondani, mi lehet a bajom.
Azt hogy mennyire indokolt egy mûtét, az operáló orvos látja a legjobban. Nálam már "majdnem szétrobbant a bél".
Szerkesztette: Marthuska (2009-08-23 11:23)
Nincs jelen
#375 2009-08-23 12:09
- CptBalu
- Tag
Nekem nincs szûkületem (vagyis kedden majd megmondják mit láttak), de kérdezném ilyenkor mit csinálnak mûtétkor? Kivágják azt a részt? Valamilyen szinten folyton bennem van a rettegés, hogy elõbb-utóbb én is kés alá fogok kerülni.
Nincs jelen
#376 2009-08-23 13:13
- Marthuska
- Tag
Szia CptBalu!
A Crohn betegek bizonyos része megússza mûtét nélkül, nem törvényszerû, hogy mindenkit operáljanak!
A gyulladástól túlságosan beszûkült bélszakaszt kivágják.
Hosszú, tünetmentes idõszakot kívánok Neked!
Nincs jelen
#377 2009-08-25 13:28
- Melcsi_
- Tag
Halihó!
Ma megkaptam a 4. ferrlecit injekciómat, kicsit kótyagos vagyok tõle, tudnék most egy jót alukálni, de már vissza is értem az irodába :(
Már csak egy szuri van hátra.
Nincs jelen
#378 2009-08-25 13:49
- zolcsi
- Tag
A vénás vas után kellene is szerintem a pihenés
Nincs jelen
#379 2009-08-25 15:52
- Melcsi_
- Tag
Jó lenne, de ezt most nem engedhetem meg magamnak, fõnököm ma repült Spanyolországba, rám maradt minden...+ matek szigorlat hétfõn..
de most egy napos, homokor tengerpartról álmodozom, meg egy jó masszázsra hm hmm
Nincs jelen
#380 2009-08-25 20:28
- CptBalu
- Tag
Túl vagyok az altatásos tükrözésen. Öröm és bódottá' :D Meg hogy a vastagbelem nem érintett, csak a vékonybél vége: dupla öröm. Sose altattak korábban, úgyhogy fura volt, fõleg miután felébredtem. Állítólag mindent 5x megkérdeztem :) Mondjuk jó sokáig kornyadoztam utána.
Viszont ma lehetett valami a levegõben, mert elõször sógornõm testvére szült, majd pár órával késõbb unokatesóm is. Szerencsére mind jól vannak. Bõvül a csáláááád :D
Nincs jelen
#381 2009-08-25 20:57
- Melcsi_
- Tag
Hali CptBalu! :D Naah, klassz, hogy túl vagy az altatásos tükrözésen :D És persze grat a család bõvüléshez ;)
Nincs jelen
#382 2009-08-25 21:02
- Attila-Flagellum Dei
- Tag
Üdv Mindenkinek !
Balu fogadd gratulációmat, és a tükrözés eredménye egészen remek...Csak így továb:-) most már neked kell gyermeket produkálni..:-)
A
Nincs jelen
#383 2009-08-25 22:21
- CptBalu
- Tag
Köszi mindenkinek! Nálam ez még odébb van :)
Nincs jelen
#384 2009-08-27 16:54
- Zoltán
- Tag
Megtörtént az idei szezon harmadik, remélem utolsó tükrözése.
Az elsõ júniusban volt, de nem volt jó a tisztítás,de azért néhány
polipot levett a doktornõ.
Aztán kaptam idõpontot júliusra. Na akkor se tisztított ki a Fleet,
de akkor is megszabadultam néhány poliptól. Viszont elõkerült
3 olyan polip, vagy valami hasonló, amire azt mondta a doktornõ,
hogy csak altatásban és kórházi körülmények között vesz le.
Na ez volt ma. A változatosság kedvéért az X-prep sem tisztított
ki rendesen, de azért sikerült végigmenni a teljes szakaszon.
Azért, hogy valami jó is legyen, gyulladás nincs.
A szövettan eredmény kb. 3 hét múlva lesz meg.
Egyébként 2 hete voltam roki felülvizsgálaton, eredmény még nincs.
Mindenkinek jó egészséget!
Nincs jelen
#385 2009-09-04 12:28
- Melcsi_
- Tag
Kontrollra megyek szept28án szülinapom elõtt 2 nappal hehe
Nincs jelen
#386 2009-09-08 20:48
- CptBalu
- Tag
Ez 2 dolgot jelenthet: egyrészt majd jól boldog szülinapot kívánunk 30-án :) másrészt majd szépet-jókat mond a doki :)
Nincs jelen
#387 2009-09-16 15:29
- zsuzsa.svert
- Tag
sziasztok!
Sok sok információt szeretnék kapni valakitõl, aki volt már MR enterographián a Raditec-ben. Vagy bárhol, csak bõvebb info-t tudna adni arról, hogy milyen is ez a vékonybél MR.
Keresgéltem itt a topikok között, találtam is 1-2 írást, de nem olyan részleteset. Nekem október 20-ára van idõpontom erre a vizsgálatra, és szeretném tudni, hogy milyen is pontosan.
Ha valaki volt már, légyszi jelezze, mert lennének kérdéseim!! Köszönöm!!!!!
Szerkesztette: zsuzsa.svert (2009-09-16 15:29)
Nincs jelen
#388 2009-09-16 15:40
- CptBalu
- Tag
Szia Zsuzsa,
nekem volt már CT enterographiam, de ne aggódj nem kell félni tõle, nem fáj, inkább kellemetlen. Az orrodon ledugnak egy csövet egészen a vékonybélbe, szóval nem rövid :) Hanyattfekve kb. 20 perc alatt feltöltenek valami kontrasztfolyadékkal. A végén már kissé feszített, nekem beadtak valami bódító injekciót is. Aztán utána CT-znek. Kifele a csövet meg simán kirántották :) Kb. ennyi.
Balázs
Nincs jelen
#389 2009-09-16 15:41
- zsuzsa.svert
- Tag
Szia Balázs, köszi az info-t.
Ezek szerint a CT és az MR ebben az esetben ugyanúgy zajlik?
Zsuzsa
Nincs jelen
#390 2009-09-16 15:42
- Kolibri
- Tag
nekem is volt csak én egyezkedtem a nõvérekkel és csak le nyeltem a csövet nem az orromon kellett.
sztem ha naon ockodsz tõlle akkor meglehet beszélni ugyan oda megy a csõ
le maradt: nekem vizet nyomtak a csõbe
Szerkesztette: Kolibri (2009-09-16 16:05)
Nincs jelen
#391 2009-09-16 16:02
- Marcipán
- Tag
Szia Zsuzsa!
Én is voltam már CT enterographian a Raditecnél. Engem is riogatott az orvosom mindenféle csövekkel. De ott szerencsére semmi ilyen volt, nem dugdostak csöveket sehova, hanem egy kancsó sûrû löttyött kellet egy óra alatt meginni. A vizsgálat alatt még vénásan is ment kontrasztanyag. A vizsgálat alatt volt egy olyan érzésem, mintha bepisiltem volna, de az csak a kontrasztanyag mellékhatása, utána elmúlik. Viszont utána kb két óra múlva legyél wc közelben, mert a kontrasztanyag hamarosan kijön. Én is jobban féltem ettõl a vizsgálattól, de szerencsére nem volt gáz.
Nincs jelen
#392 2009-09-16 16:05
- zsuzsa.svert
- Tag
Szia Kolibri!
Igen, valaki írta már korábban (bár arra már nem emlékszem pontosan melyik vizsgálat kapcsán), hogy a száján keresztül toltak le vmit. De az illetõ nagyon szenvedett ettõl, meg öklendezett...és utána az anyag is kijött belõle.
Persze megoszlanak a vélemények, hogy melyik a jobb, orron vagy szájon át. Sok függ attól, hogy ki csinálja, és milyen vigyázva.
Ami igazán megdöbbentett, hogy 24 órán át nem ehetek elõtte, csak a víz mehet, és még hashajtót is nyomni kell az utolsó étkezés után 4 órával. Õszintén bevallom, és étel nélkül megõrülök, nagyon szeretem a hasamat, és mivel migrénes is vagyok, félek. Persze ez legyen a legkisebb bajom, csak mégis.
Nektek is ez volt?
Nincs jelen
#393 2009-09-16 17:02
- CptBalu
- Tag
Nekem csak reggel éhgyomorra kellett mennem, nem volt hashajtás szerencsére (uzsoki kórház).
Nincs jelen
#394 2009-09-16 17:09
- Marcipán
- Tag
Én elõzõ nap délben ehettem utoljára, utána hashajtó (közel sem olyan drasztikus, mint a kolonoszkópia elõtt) és csak szénsavmentes víz. Viszont abból annyi amennyi jólesik.
Nincs jelen
#395 2009-09-16 19:57
- Peeter
- Tag
Engem is pont most utalt be a dokinénim október 6-ára ilyen ct-enterographiára (az IMC-be). Már elõre tartok tõle, nem tetszik ez a csõ ledugós dolog... (kolonoszkópiánál is nagyon szenvedtem). Ráadásul 13:40-re van elvileg idõpontom, hát ha én elõtte egy napig nem ehetek nem tudom mit csinálok. :S
Nincs jelen
#396 2009-09-17 08:37
- én
- Tag
Én már voltam CT enterográfián. A Raditecben jártam. Nekem semmit nem dugtak sehova. 1 liter narancsizû folyadékot kellett elõtte lenyomnom. Nem volt rossz íze. A vizsgálaton betettek egy branült és abba adtak még vénás kontrasztanyagot. A vizsgálat néhány percig tart és egyáltalán nem fáj. A másik fajta enterográfián, amit röntgen alatt csinálnak ott dugják le az orrba a csövet. Az MR Enterográfiáról Szimi nevû betegtársunk számolt be néhány hónappal ezelõtt ugyanitt. Olvassatok vissza!
Nincs jelen
#397 2009-09-28 15:56
- Melcsi_
- Tag
Sziasztok!
Ma voltam a gasztroenterológusomnál kontrollon. Megmutattam neki a jobb lábszáramon azokat a barna pöttyöket, amik majdnem sebek de mégsem. Azt mondta hogy a betegség szövõdménye és az afta a számban is. A vérképem romlott május óta. És mivel nagyok a fájdalmaim, és a véres hasmenés min 4x van/nap így jövõhéten be kell feküdnöm egész hétre és valószínûleg szteroidos kezelést fogok kapni. Jövõhét csütörtökre elõ vagyok jegyezve colonoscopiára megint..( ez lesz a második a 4 hónap alatt). Megmutattam az fül-orr-gégészes leletem miszerint 2 hónapot a manduláim is gyulladtak, gennyesek voltak.
Vhol várom a jövõhetet, hiszen szeretnék már fájdalmak nélkül élni de meg kell mondjam nagyon félek tõle.
szép napot.
Nincs jelen
#398 2009-09-28 16:14
- Kolibri
- Tag
Melcsi
én szoritok neked hogy hamar átess ezen a kinszenvedésen és hogy muljanak már a fájdalmaid tudom mit érzel
kitartás
Nincs jelen
#399 2009-09-28 16:51
- Melcsi_
- Tag
köszi Kolibri
Nincs jelen
#400 2009-09-28 18:29
- Geo73
- Tag
Szia Melcsi,
tudom, ezt könnyû így mondani, de ne félj, erre most szükséged van, utána biztosan jobban leszel. Colonoscopiánál kérj altatást mindenképp. Ha úgyis bent fogsz feküdni, akkor ezzel nem lehet probléma. Szorítok neked nagyon. Én holnap megyek sebésszel beszélni (remélem be tudom cserkészni) Ha minden igaz jövõhéten mûtenek ;(
Nincs jelen