#301 2011-05-01 06:18

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Nem úgy nem foglalkoztam vele,hogy nem diétáztam,vagy nem vettem volna a gyógyszereket be.Esetlegesen soha nem voltam rosszul a kontroll eredményeim jók voltak mindig,szóval nem tudom az utóbbi idõben mi romlott meg.
Több kórház van erre,de azt mondta a körzet orvos,hogy nem lehet váltani mert én oda tartozom.Az elmúlt 2 hétben háromszor utaltak be a sûrgõsségire,háromszor küldtek haza.Ultrahang,vérvétel és ennyi.Azt mondták majd a medrol helyre tesz.
Deart1!
Nekem is van szükületem,lehetséges,hogy ez áll a háttérben,de nekem errõl az orvosok semmit nem mondanak.Sajnos szégyen,hogy 21. század és ilyen egyáltalán elõfordulhat.Ezeknek az normális,hogy már lassan 3 hete ilyen rosszul vagyok,nem eszek szinte semmit és ez csak a crohntól van szerintük.
És ilyen szükülettel mit lehet csinálni? Mert én szeretném a tanulmányaimat elvégezni és normális életet élni,nem úgy,hogy 3 hét iskola,1 hónap otthon szenvedés mert ennek így semmi értelme..

Nincs jelen

 

#302 2011-05-01 11:23

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr
Orvosi beutalással szerintem mehetnél akármelyik kórházba(elvégre fizeted a TB-t), de ha mégsem így lenne, akkor én a helyedben felkeresnék egy magánorvosi praxist. Lehet, hogy azon keresztül eljutsz egy másik helyre. Tudom ez már nem annyira költségkímélõ megoldás, de hosszú távon szerintem többre mennél vele.

Szerkesztette: Margóci (2011-05-01 11:24)

Nincs jelen

 

#303 2011-05-01 12:14

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr írta:

"..Nekem is van szükületem,lehetséges,hogy ez áll a háttérben,de nekem errõl az orvosok semmit nem mondanak.Sajnos szégyen,hogy 21. század és ilyen egyáltalán elõfordulhat.Ezeknek az normális,hogy már lassan 3 hete ilyen rosszul vagyok,nem eszek szinte semmit és ez csak a crohntól van szerintük.
És ilyen szükülettel mit lehet csinálni? Mert én szeretném a tanulmányaimat elvégezni és normális életet élni,nem úgy,hogy 3 hét iskola,1 hónap otthon szenvedés mert ennek így semmi értelme.."


Látogass el ebbe a topicba:

Szükületem volt, van, lesz?

Nincs jelen

 

#304 2011-05-02 10:37

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Ma,hogy 3 hét után végre jobban vagyok fel ötlött bennem egy gondolat.
A Mostani orvosok munkáját megítélve,mivan akkor,ha nekem nem is crohnom van?
10 éve álíapították meg.Ezalatt Soha soha nem volt hasmenésem,lázam és egyéb tüneteim amit a crohnbetegségrõl írnak.Voltak olyan hetek,amikor nem is szedtem a gyógyszereket,gyermeki hanyagságomból,mert már annyira elegem volt.Mindent ettem szinte,de tényleg mindent,és soha nem volt rohamom.Maximum a tejet ittam este,akkor volt egy kis furi érzésem bent a hasamba,de max 1-2 óráig.Amikor már a Medrolt tömöm magamba 3 hete,pentassa kombóval.
Nincs székletem,és minden arra utal,hogy iszonyat nagy "hegesedéses" szûkületem van.Akkor azért elgondolkodik az ember.Érdekes,ha nem eszem,akkor alig bugyborékol valami,talán még a víz is kétszer meggondolja,hogy átmenjen rajtam.Egy teljes kivízsgálás kellene nekem szerintem,csak az orvosokat nem érdekli,nem törõdnek vele.Lehet nálam ez másképpen van,de most utólag,hogy jobban lettem ez nagyon bosszant.Vágják,tépjék,harapják,szedjék ki belõlem azt a a darabot.Nem igaz,hogy nem tudnak mit csinálni,ha megyek kolonoszkópiára akkor kiosztom õket.No mindegy,legalább kiadtam magamból.Csoda,hogy nem csavarodtam még be.Amikor már látom,hogy a szüleim összeomlanak,20 percenként telefonálnak,felnõtt emberek.Akkor nekem kell 19 évesen erõsnek lennem ebbe a világba.

Nincs jelen

 

#305 2011-05-02 10:42

kis.niky
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Nem tudom jó helyre írom-e...hátha tudtok rá valamit írni,vagy legalább megnyugtatni.
Február elején görcsölni kezdett a hasam,ez tartott két hétig,utána elindult...irány az orvos.
Nem tudott velem mi csinálni,megint medrol ....16 mg-l kezdtünk,ami tudom kevés.
De ennek még a felezésig sem jutottunk el,mert nem lettem jobban.
Idõ közben megpróbáltunk kezdeményezni egy humirat,de
"nem vagyok még hozzá elég rosszul",ezt kaptam. Aminek én "örültem",hogy de jó,
akkor azért annyira mégse vagyok rossz állapotban.
Mire a doktornõm "hülyéket én is tudok,persze..teljesen normális hogy 2 év alatt egy 20 éves lánynak
alig volt remissziója,és tömködjük szteroiddal...nagyon okos..semmi gond,megpróbáljuk máshol."
Tehát most közben máshol próbálkozunk.
Mivel nem lettem még mindig jobban,32 mg-ra emelte,próbáltam felezni,
de alig akar javulni valamit :( már klizmázni se tudok,úgy fájok,
és olyan fájdalmaim vannak,ilyen még nem volt :S
Eltelt 3 hónap,és már nagyon kész vagyok tõle idegileg is,tudom hogy másnak sokkal rosszabb,
ahogy itt olvasgatom.
De hátha legalább 2 sort ír rá valaki,hogy volt már így,nem akart javulni,és mi csináltak.
Vagy aki kapott biológiai terápiát....attól tényleg jobb lett?

Nincs jelen

 

#306 2011-05-02 10:50

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr
Igen neked kell 19 évesen erõsnek lenned, mert a te tested, és a te életed. Nem vagy már gyerek, nem terhelhetsz másokat, ez az élet. Magunknak kell megbírkózni ezzel, mint ahogy fentebb Aiolosz is írta, csak magadra számíthatsz. Te magad írtad, hogy a gyógyszereket sem szedted, mert csak úgy.. Akkor nem értem, hogy mit vársz.
Az orvosokat ha leosztod, nem fogsz elérni semmit, max. csak azt hogy jól leteremtenek. Tudod ez olyan eset, hogy te nem feltétlen tartottad be az elõírásokat, így nem lenne túl jogos ha most a te mulasztásodat rajtuk vernéd le, hisz te sem úgy viselkedtél ahogyan kellett volna....
A mûtét után ne vágyakozz, mert hidd el nem annyira jó érzés szó szerint úgy ébredni hogy fel van metszve a hasad 20 centi hosszan. Megtanulni a varratokkal újra egyenesen járni, mert ugye ha görnyedsz akkor sanszos hogy késõbb is úgy maradsz... Vagy arra várni hogy mikor lesz elõször széklet, x vaklárma, hogy "tepersz" a mosdóba lekínlódod magad a wc-re és akkor szembesülsz a tudattal, hogy "hoppá ez megint egy téves riasztás"... A rengeteg hányásról nem is beszélve, amiket egy 20 centis sebbel a hasadon nem egy leányálom átélni. Én életemben annyit nem hánytm mint a 2. mûtétem után. Eszméletlen mennyiséget.. Pláne, ha mondjuk kikapsz egy olyan sebészt aki csúnyán "rak össze". És ez a pár indok csak csepp a hatalmas nagy óceánban. Nem hiába kerülik a mûtétet az orvosok amíg csak lehet...

Szerkesztette: Margóci (2011-05-02 10:55)

Nincs jelen

 

#307 2011-05-02 10:52

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Niky
Sajnálom, hogy ennyire rosszul vagy... A te esetedhez sajna nem nagyon tudok hozzászólni, mert én még nem kaptam biológiai kezelést, úgyhogy nem tudok nyilatkozni, de biztos lesz itt sok emberke aki megosztja veled tapasztalatait! :)


Én lépek, stílszerûen "randim" van a belgyógyászaton egy kis vasfeltöltésre. :D

Nincs jelen

 

#308 2011-05-02 11:00

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Hát igen,csak tudod nem mindegy,hogy addig kerülgetjük szépen ezeket a mûtéteket,ameddig annyi hiányzásom lesz,hogy évet kell ismételnem,és egy "úgymond" élet tanulmánya veszik el az orvosok figyelmetlensége miatt.
És akkor az én hibám lesz,hogy szakma nélkül 1 éretségivel menjek biztonsági õrnek,vagy takarítónak,mert az orvosok nem láttak el? én pedig nem tudtam enni? Ez is az én hibám?
Most ha azt mondom,hogy szedem a gyógyszereket mindíg mindent betartottam,akkor egybõl segítenek az orvosok?
Igazad van valamilyen szinten.Mûtöttek már,béllenövés,bélösszenövés+vakbél.Ekkor derült ki a crohn.Amikor egy 12 éves gyereknek mûtét után ledugják a szondát aki sír,mert nem akarja,és az orvos ráordít,hogy mit képzelek én,amikor õ saját magának dugta le,akkor azt hiszem,ez elég nagy kiképzés egy gyereknek.Mellészúrják az infulzíót,megdagad a jobb karom...Csak pár példa ami 12 évesen történt velem.Úgy gondolom nem az én hibám.
Ha 12 évesen kibírtam a mûtétet,19 évesen plána kifogom...Nekem ez valahogy nem áll össze.Nagyon kiváncsi vagyok a csütörtökre mit mondanak.

Szerkesztette: Shikaritr (2011-05-02 11:06)

Nincs jelen

 

#309 2011-05-02 11:10

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Szia Shikaritr.
Látom te is monori vagy (én is.). Gondolom akkor Kistarcsára jársz kórházba és ha oda van is tippem ki kezelt eddig....(no komment). Cáfolnám azt h nincs más kórház lehetõséged.....eleve h monor mindössze 36 km-re van Pesttõl és ott azért van 1-2 jó kórház elismert gasztroenterológusokkal.  Én is megelégeltem Kistarcsát, és a dokim is elment Jászberényi kórházba dolgozni így most én is Jászberénybe jelentkeztem át. Mi kell ehhez? Mindössze a háziorvosodtól egy butaló a választott kórház gasztroenterológiájára és a kórházat felhívod egy idõpontért. aztán oda viszed a beutalód a taj kártyád és a személyid.
Ha tudok segíteni szólj, kérdezz.

üdv.

Nincs jelen

 

#310 2011-05-02 11:18

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Na akkor errõl megkérdezem az orvosomat,és már ma intézkedem.
Akármelyik kórházba elmennék,és igen a kistarcsaiba járok.Felháborító amit ott mûvelnek.
A Madarász utcai volt az,aholminden panaszomat meghallgatták,megvizsgáltak tüzetesen.
Legelõször amikor a tarcsaiba kerültem,kérdezi az orvos Crohn betegség? az mi?
Vázolom neki a tényeket,elkezdi az egyik orvos.
-Tudja fém alergiája van....!(Most akkor mivan?) itt nagyot néztem.Megkérdezték jól van? mondom igen,azt mondja akkor maga gyógyult.Kész mentem haza.Egy év múlva megint más volt a Dr. ott sem vizsgáltak meg.Megint nem találtak semmit,mehettem haza,de úgy,hogy meg sem vizsgáltak.Most végre ebbe az évbe találtunk orvost.
Aki oda jár mindenki rossz véleménnyel van a kórházba.

Nincs jelen

 

#311 2011-05-02 11:18

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kis.Niky szió!
Átérzem a problémádat, velem is ugyanez volt/megy még most is.....semmi sem segített és csak medrollal tömtek...általában 32 mg-ról, holott 64rõl keleltt volna legtöbbszõr és gyorsan abbahagyni, mivel ezek lökésterápiák..huzamosabb ideig nem lehet ezeken lenni, én csak a mellékhatásokban részesültem...segíteni nem segített soha.
Ezzel csak azt akartam írni, hogy 1-2 éven belül nem érnek el nálad remissziót semmiféle IBD-s gyógyszerrel és ezt pl egy CT vagy egy kolonszkópia is igazolja akkor már kérhetnek neked is biológiai kezelést, sajnos elsõ egy évben hiába szenvedsz nem akarják megadni...nekem is ugyanez volt a válasz h nem vagyok eléggé beteg és legfõképpen nem elég régóta h egybõl ezt kapjam.
Persze ha a dokid abszolute nem hajlandó kérni neked a kezelést érdemes lenne váltani. Kitartást!

Nincs jelen

 

#312 2011-05-02 11:26

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Megírod nekem priviben az ottani dokid? Van 2 tippem -> Dr S.S. vagy Dr Sz. E. :D nem merek neveket leírni mert még a végén meglincselnek, de nem te vagy én vagyunk az egyetlenek akik nincsenek megelégedve azzal a kórházzal és a gasztrón dolgozó dokikkal. Legtöbbjük bõven 60 felett vannak már...kisebb bajuk is nagyobb minthogy egy újabb IBD-st vegyenek a szárnyaik alá, kiégtek, se kedvük se idejük õket kezelgetni, nekem ez a tapasztalatom....nekünk meg olyan orvosra van szükségünk aki, nem félvállról veszi a gondjainkat, fájdalmainkat hanem komolyan vesz és végighallgat és becsülettel kivizsgál....és ha felhívom õket nem 2 hónapra rá tudnak csak idõpontot adni egy nyanvadt konzultációra.....mert velem ott ez történt és akkor már akkora volt a baj h egybõl be is fektettek 2 hétre...jeee.... És ha pl akkor 2 hónappal ezelõtt komolyan vettek volna nem fajultak volna odáig a dolgok h befekvés....:S :(

Válts kórházat SOS-ben. Ha gondolod én is és a többiek is adhatunk jó doki neveket.

Nincs jelen

 

#313 2011-05-02 11:30

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Igen érdekelne és megköszönném!
Akárhová elmennék,fõleg Pest érdekelne de igazából bármelyik kórházba befeküdnék akkor,csak legyek már jobban.

Nincs jelen

 

#314 2011-05-02 12:08

kis.niky
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Köszi a "jó sorokat"! :)
Picit megnyugodtam.
Melcsi_
Lehet félre érthetõen írtam.
Doktornõõm van.
Õ kérvényezett nekem  biológiai terápiát elbírálásra....megmondta hova menjek,ott volt egy doki,bementem, átnyálazta a papírjaimat az elejétõl,és az volt a válasz,amit fentebb írtam,hogy még nem vagyok elég rosszul.
A doktor,azt javasolta "hát..nagyobb dózisról jobb lett volna indítani szerintem"
De a doktornõm mikor meglátta a javaslatot,....nagyot nézett,hogy még több medrollal akar tömködni,vagyis arra játszott hogy ne kapjam meg,és elevickéljek inkább szteroidon.....azt mondta erre a dokinõm semmi gond,próbálkozunk máshol,és addig nem nyugszik,amíg nem találunk valahol máshol.
Szóval telefonálgatott össze vissza,2 hét múlva lesz még egy tükrözésem..."ennek érdekében".
Tehát nekem jó doktornõm van,nem akarok váltani :)
Amúgy Pestre járok.

Nincs jelen

 

#315 2011-05-02 12:12

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Melcsi_ írta:

Megírod nekem priviben az ottani dokid? Van 2 tippem -> Dr S.S. vagy Dr Sz. E. :D nem merek neveket leírni mert még a végén meglincselnek, de nem te vagy én vagyunk az egyetlenek akik nincsenek megelégedve azzal a kórházzal és a gasztrón dolgozó dokikkal. Legtöbbjük bõven 60 felett vannak már...kisebb bajuk is nagyobb minthogy egy újabb IBD-st vegyenek a szárnyaik alá, kiégtek, se kedvük se idejük õket kezelgetni, nekem ez a tapasztalatom....nekünk meg olyan orvosra van szükségünk aki, nem félvállról veszi a gondjainkat, fájdalmainkat hanem komolyan vesz és végighallgat és becsülettel kivizsgál....és ha felhívom õket nem 2 hónapra rá tudnak csak idõpontot adni egy nyanvadt konzultációra.....mert velem ott ez történt és akkor már akkora volt a baj h egybõl be is fektettek 2 hétre...jeee.... És ha pl akkor 2 hónappal ezelõtt komolyan vettek volna nem fajultak volna odáig a dolgok h befekvés....:S :(
Válts kórházat SOS-ben. Ha gondolod én is és a többiek is adhatunk jó doki neveket.


off
Melcsi, Téged csak akkor lehetne meglincselni, ha elõbb velem végeznek....remélem ez megnyugtat. Nem véletlenül kreáltam egy olyan topicot, ahol az orvosokat lehet minõsíteni. >>> Orvosokat minõsítetõ topic mert nagyon nem mindegy, hol milyen szakértelemmel, emberséggel bánnak velünk. Természetesen a felesleges fikázásra odafigyelek.
on

Nincs jelen

 

#316 2011-05-02 13:55

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

off

Keptön Ájolosz :* :D Ááá, nem bántom én õket.... bár volt h néha nyakra mentem volna grrrrr

on

Shikaritr, van egy "orvost keresek!!!" topik, ott is találsz kórház nevet, orvos neveket és elérhetõségeiket is.
Bár én dobtam enyémmel e-mailt is. Ha elfogadsz egy tanácsot nem maradsz ott és váltasz :)

Szerkesztette: Melcsi_ (2011-05-02 14:12)

Nincs jelen

 

#317 2011-05-03 17:39

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

A honved korhazba ma megvizsgaltak tuzetesen.Kiderult az amire gyanakodtam,eleg kemeny szukuletem van.ez okozza a rosszul leteket,tehat nem a crohn langolt fel,igazabol azt sem tudom milzen az ha fel langol,mert mondom 10 ev alatt soha 1x nem langolt fel,es jobbara ettem ossze vissza mindent.tudom ez nem volt esz szeru dontes,es lehet most annak a levet iszom.De szeretnem Dr.Szentkereszti Balázson latszodot,hogy segiteni akar,olyan alaposab,reszletesen vizsgalt...Koszonom szepen neki.Pont ment volna haza de egy oradt maradt es velem foglalkozott,munka idon kivul.ugy hogy nem is abba a korzetbe tartozom.Csutortokon gyors vizsgalat aztan meglatjuk mi lesz.Mostmar megnyugodtam.es kicsit minta jobban lennek.csak a tudat,hogy figyelnek ram es meg akarnak gyogyitani,mar a

Nincs jelen

 

#318 2011-05-04 20:17

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

kis.nicky, nem tudom, hogy mivel áldott meg a sors. Cu vagy crohn. Tippelek, hogy cu, mert crohnnal nem hajtottak volna el így. ÉN is már nem tudom, hanyadszor estem vissza, elmentem az SE-be, 16 hónap medrol után rárakott újra, majd mivel reagáltam (mindig is reagáltam, csak nem tudtam róla lejönni), elküldött. CU esetén akkor lehet kapni, ha az eü minisztérium által meghatározott betegségi fokozatok állnak fel és sebész nyilatkozik arról konzílium (vagy valami hivatalos formában), hogy a biológiai kezelés az utolsó bélmegtartó lehetõség. Ez van...
Jobbulást kívánok!

Nincs jelen

 

#319 2011-05-04 21:19

kis.niky
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Ede
Már nyugodtabb vagyok,picit jobban is,annyira nem vészesek a napjaim.
Cu-val vagyok megáldva.
Én is ott voltam: SE-ben.
Sajnos úgy látszik, egyelõre én sem tudok lejönni,pedig eddig mindig sikerült :S Már február óta szedem.
Igen,ezeket elmondta doktornõm is,egész elõadást tartott....támogatás,mikor kaphatom,tisztában vagyok mindennel,és aminek tudok utána szoktam nézni,minél jobban képben legyek.
Hát egyelõre ez van,de nem kenõdöm el :) köszi!

Nincs jelen

 

#320 2011-05-05 20:35

Dínó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok!

2-3 hete észre vettem,hogy pl ha jól lakom akkor bal oldalon kis szúrást érzek a belemben egy ponton. Ilyenkor leginkább akkor jelentkezik,ha a jobb oldalamra fekszem. Szerintetek ez jelenthet valamit? Esetleg gyulladás? :(

köszi
Dínó

Nincs jelen

 

#321 2011-05-05 22:11

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr
Bocsi elkerülte a figyelmemet a május 2.-i 11 órás hozzászólásod. :D Én megértem amit írtál, és nyilván ahogy az orvos reagált nem korrekt. Ez is egy ok, a dokiváltásra.
Azt is szintén átérzem amit az érettségirõl mondtál. Ugyanis nekem is akkor volt az elsõ mûtétem. Ugyhogy tudom nagyon jól, hogy nem mindegy. Fõleg a továbbtanulásnál. 2 diplomát csináltam 4 év alatt meg párhuzamban. Az államvizsgákat pontosan a Crohn miatt tettem egy és ugyanazon hétre. Az egyik szakomat hétfõre a másikat péntekre. Nagyon nagy volt a kockázat akárhogy is nézem, mindezt csak azért mert féltem hogy a stressztõl belobban a bélésem, elvégre a diplomáim múltak rajta amiért 4 évig küzdöttem... Szóval tudom milyen érzés.
A véna dolog szintén ismerõs, annyi külömbséggel, hogy nekem úgy szurták félre az egyik infúziót (az amúgy is rossz vénáimba, mert családi öröklés hogy sem nekem sem a testvéremnek nincs vénája), hogy a bõr alá ment minden anyag, bealvadt, lett egy hatalmas nagy fekete folt a könyökhajlatomban, amire közölték hogy soha nem fog már felszívódni úgyhogy barátkozzak meg vele.. Valóban esze ágában sincs múlni, hisz már vagy 5 éve ment félre és még mindig masszívan tartja a színét.. :) Már ezen is csak nevetek, bár eleinte nagyon zavart, most viszont úgy vagyok vele, hogy akinek nem tetszik az nem néz oda és ennyi. Vagy a hasamra, eleinte úgy voltam vele, hogy én bikinit soha többet, nincs az az isten, aztán átgondoltam, hogy nehogymár mások miatt ne tegyem azt és úgy amit és ahogyan én akarok. Nem mások véleménye befolyásol. :)
Én csak azt tudom neked mondani, hogy kitartás mert a dolog 80%-a agyban dõl el. A mentális felfogás a betegség gátja illetve elindítója is lehet. Minél több idõ fog eltelni annál lazábban és könnyebben veszel mindent, még ha kellemelten vagy fáj is. Az ember fájdalom- és ingerküszöbe egy idõ után az egekbe emelkedik, olyan szinten amit sosem gondoltál volna.

Szerkesztette: Margóci (2011-05-05 22:17)

Nincs jelen

 

#322 2011-05-07 06:48

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

kis.nicky, hátha megváltozik ez a szabály, ha már több információjuk lesz azoknak, akik döntéselõkészítõ anyagot készítenek.
Engem bevitt az orvosom egy kísérleti programba. Hogy mitõl vagyok jobban, nem tudni, mert nem tudni, hogy kapok szert vagy sem. De az is biztos, hogy a már lassan két éve tartó pszichoterápiám (gyógyszer nélküli), rengeteget segített rajtam!
Mindenkinek jó napot!!!

Nincs jelen

 

#323 2011-05-07 09:43

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Ede!
Mesélnél picit bõvebben errõl a kísérleti programról? Hallottam már róla, de elég sekélyesen. Csak annyit tudok, hogy valaki kapja és valaki nem, nem tudni melyik csoportban van az ember.

Nincs jelen

 

#324 2011-05-07 12:53

kis.niky
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Ede,
Majd pár hét múlva okosabb leszek :) mit mondanak...
Errõl én is hallottam,nem a placebora gondolsz Margóci?

Nincs jelen

 

#325 2011-05-07 13:19

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Dede, csak nem tudok róla az alapinfóknál bõvebbet. Mondjuk jelenleg nincs rá szükség szerencsére, de azért kíváncsi vagyok. :)

Nincs jelen

 

#326 2011-05-08 10:51

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Tegnap megmûtöttek ideiglenes sztómám lett a sok medroltól nem tehették vissza a belemet.a máv kórházba raktak rendbe utolso stádiumba volt majdnem bélelzáródásom lett. A tarcsaiakat pedig felelentem ha kikerulok,mert sajnos a tanulmányaimat fel kellet adnom

Nincs jelen

 

#327 2011-05-08 11:31

kiscica1982
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr,

Jobbulást neked és kitartást! Hidd el, minden rendbe jön!!! Remélem, úgy érzed, ott legalább jó kezekben vagy!
Ki mûtött? végül ki lett a gasztros dokid?
Kicsit lemaradtam... vagy írtad?

Nincs jelen

 

#328 2011-05-08 11:40

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Valamilyen scheffer DR.nõ nemtudom már de amikor közölték a hirt hogy amiért a màsik kórházba medrollal tömetek ezért ideiglenes sztómám lesz azt hittem ott helyben osszeomlol.de most 2.napja már egész jól vagyok,a mûtét helye kicsit fáj de ennyi:)

Nincs jelen

 

#329 2011-05-08 12:04

kiscica1982
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Akkor jó kezekben vagy :) Jó doki! (amúgy Schafer)
A lényeg, hogy "csak" ideiglenes a stóma! Hidd el, bízni kell és jobban leszel!
Mondom én, 1 hónap alatt 2 tályog mûtéttel... szinte már hazajárok! :(
Mikor feküdtél be? Pénteken?... mert csütörtökön még a Honvédban voltál, nem?
És tegnap mûtöttek? Mikor engednek haza?

Hidd el, sokan innen a fórumról VELED VAGYUNK LÉLEKBEN ebben a nehéz idõszakban...

Nincs jelen

 

#330 2011-05-08 12:21

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr, oh te jó ég!!!!!!! Ez nagyon kemény......milyen jó h megfogadtad a tanácsom és otthagytad a kistarcsai kórházat.....azt viszont sajnálom h idáig fajult a dolog, hogyha ideiglenesen is de sztóma...váá :S még jó h ilyen pozitívan fogod fel a dolgokat és nem omlottál össze. Kitartást, most már jó kezekben vagy! Jobbulást!

Nincs jelen

 

#331 2011-05-08 18:18

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr, jobbulást Neked!!!
Margóci, mivel elutasítottak az SE-n ilyen irányú kezelésileg, az orvosomnak volt egy ilyen lehetõsége, hogy betegyen egy ilyen programba.
Utolsó fázisban lévõ study. 12 hónapig tart. Ez alatt 4 tükrözés (már három megvolt). A 12. hónapban mondják meg, hogy kaptál vagy sem anyagot. Négyhetente injekció, minden alkalommal vérvétel, terhességi teszt. Folyamatos monitoring, napló vezetés, ilyesmi.
Aiolosz, offolunk így? Ha igen, tedd át légyszi, oda, ahová való. Elnézésedet, ha ezzel megdolgoztatunk.
Hali, Ede

Nincs jelen

 

#332 2011-05-08 19:07

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Ede írta:

Aiolosz, offolunk így? Ha igen, tedd át légyszi, oda, ahová való. Elnézésedet, ha ezzel megdolgoztatunk.
Hali, Ede

Nem, de beszámolhatnál errõl a "Remicade / Humira" topicban...lenne hozzáfûzni valóm.

Nincs jelen

 

#333 2011-05-08 22:01

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Ede!
Köszönöm az infókat! :)

Nincs jelen

 

#334 2011-05-09 08:11

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Igen pénteken mûtöttek a gyomorszonda az efyetlen amit nagyon utálok még bódult állapotban is kihuztam:) de nem hánytam szal nem rakták vissza,köszi mindenkinek aki irt,ha ti nem irtok hogy lehet váltani kórházat akkor valszeg már a koporsómat vehetnék a szüleim.De bagy tisztelet Dr.Szentkereszty Balázsnak aki kijárálta,hogy a máv kórházba kerüljek.Eszméletlen milyen sokat telefonált,intézkedett az ügyemben. Mostmár nem is érzem,hogy mûtöttek.ma már járkálnom is kell,tegnap iszogathattam is.Ez egy igazi kórház.de Dr Zentai ágota és a többi tarcsai orvos vagy perre vagy egynagy lecseszésre számíthatnak ha innen kikerülök.eszméletlen hogy ráfogták a crohn ra hogy ez attol van,holott 10 év alatt 1x nem lángolt fel.

Nincs jelen

 

#335 2011-05-09 08:45

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr! A MÁV kórházban minden bélmûtétes kap orrszondát, ki rövidebb ideig, ki tovább. Schäfer dr-nõrõl sok jót írtak a betegei, õ egyébként gasztroenterológus. De ki mûtött téged a sebészeten? Tudod a nevét? Az jó, hogy csak ideiglenes sztómát kaptál és még jobb, hogy viszonylag könnyedén fogod fel. Sétálj sokat és tartsd be az utasításokat. Mielõbbi jobbulást kívánok!

Nincs jelen

 

#336 2011-05-09 11:14

kiscica1982
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr,
meglátogassalak holnap? :) Mennem kell du kontrollra...

Nincs jelen

 

#337 2011-05-09 11:44

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Köszönöm és szivesen venném egy crohn beteggel való beszélgetést.Nemtudom melyik teremben vagyok,de valószínû csak 1 Major Márk an ott jelenleg.amugy ma volt a gogytornász hát eléggé fájt a felülés no fe majd megszokom.2 nap múlva megyek a belgyógyászatra utánna Meg pár nap és go home. Igazából mondták az orvosok,hogy nagyon keményen viselem a dolgokat igy 19 évesen.sajna az ideiglenes sztómával nem foglalkozom 3 honapot kibirok.a lényeg az,hogy végre megszûntek Ezek a halálos fájdalmak.a végén már úgyegdagadt mûtét elõtt mintha egy teniszlabda lett volna a belemben...de Jo hogy tul vagyok rajta

Nincs jelen

 

#338 2011-05-09 12:56

kiscica1982
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Oké, holnap du meglátogatlak :) Szükséged van valamire? Sebészeten kezdem a keresést, majdcsak megleszel valahol!
Addig kitartást, holnap lelket öntök beléd!

Nincs jelen

 

#339 2011-05-10 19:15

Shikaritr
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kiscica bejött ma hozám.Nagyon aranyos volt és köszönöm neki.

Nincs jelen

 

#340 2011-05-11 10:12

kiscica1982
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok,

tegnap meglátogattam kedves betegtársunkat...Shikaritr
Pozitív, optimista, én is próbáltam ezt erõsíteni benne.
Tegnap már husleves leve is lecsúszott, és ez napról napra jobb lesz!!! (ugye többiek)

Shikaritr! A lényeg: nem szabad feladni semmit sem a betegség miatt! Igen is végig kell csinálni a sulit! És mindent, amit elterveztél a jövõre!
Lestár mûtötte- ideiglenes stoma 3 hónapig- de ki kell bírnia, fiatal szervezet!
(remélem sokat erõsödik, mert igencsak vékonka volt tegnap)

Mégegyszer jobbulást, ha járok a kórház felé, mindenképp benézek hozzád!

Üdv: kiscica

Nincs jelen

 

#341 2011-05-11 10:24

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

kiscica1982 írta:

"....tegnap meglátogattam kedves betegtársunkat...Shikaritr
Pozitív, optimista, én is próbáltam ezt erõsíteni benne.
Tegnap már húsleves leve is lecsúszott, és ez napról napra jobb lesz!!! (ugye többiek)
Üdv: kiscica..."

Igen, a többiek nevében :) Köszönjük Neked Kiscica, szintén a többiek nevében, hogy helyettünk is ott voltál <kép> <kép> <kép>  <kép>

Nincs jelen

 

#342 2011-05-11 10:28

kiscica1982
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

:)
Likolsz? :)

Nincs jelen

 

#343 2011-05-11 10:29

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

kiscica1982 írta:

:)
Likolsz? :)

off
Téged igen...
uff

Nincs jelen

 

#344 2011-05-11 12:02

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kiscica! Azért ennyire ne szeresd a MÁV-ot! Jobb kívülrõl látni. Shikaritr! Ahogy már írtam is neked, Lestár úrnál nagyon jó kezekben vagy. Hízzál szorgalmasan és ha úgy érzed, írass fel a gasztroenterológussal tápszert magadnak. Én a Modulen IBD-re esküszöm. Jobbulást!

Nincs jelen

 

#345 2011-05-11 12:12

kiscica1982
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

én,
Nem szeretem a kórházakat! :)
Sipoly, tályog topikban a miért...

Nincs jelen

 

#346 2011-05-11 17:46

Bordás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Shikaritr!

MIELÕBBI JOBBULÁST NEKED!
Üdv!  :)

Nincs jelen

 

#347 2011-05-23 14:42

liliwonka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok!
Múlt pénteken egy kolonoszkópia után Chron gyanút állapítottak meg nálam. Még várjuk a szövettant. A vastag és a vékonybél találkozásánál gyulladt és fekélyes. Ez az utóbbi idõben idõszakosan fájt kb havi kéthavi rendzserességgel, azért fordultam orvoshoz. Elmentem a természetgyógyászunkhoz aki egy alapos tesztelés után megállapította hogy fémek vannak lerakódva a belemben és a gyomromban, ez okozza a tüneteket. Ha a fémeket kivezetjük, megoldódik a probléma. Az õ diétája, amit a vizsgálat elõtt is csináltam már 3 hete, normalizálja az emésztésem és már nincsenek fájdalmaim. Egy csomó természetes tablettát és búzafüvet illetve flavonoidokat adott, hogy azokat szedjem. A gasztroenterológus zsigerbõl 32mg Medrolt, Pentasa-t írt fel. Mivel ezekrõl nem sok jót hallottam és a szteroidtól nagyon tartok, nem akarom beszedni.
A félelmem az, hogy ha a fémkivezetést választom, amellett kizárt a szteroid, viszont eltart egy ideig. Viszont a Medroltól irtózom, több embertõl hallottam rosszat róla. Félek, hogy a rossz módzsert választom. Nem tudom mivel ártok nagyobbat. A természetgyógyász felé hajlok, mert az mégsem méreg.
Ti mit gondoltok errõl?
Elõre is köszi!

Nincs jelen

 

#348 2011-05-26 06:19

Dorci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok! Két év után úgy néz ki  megint beindult ez a kis nyavadék!!!!Ma megyek tükire,elégé félek!!!!!!!!!!!!! de kíbírom! És remélem az eredmény az lesz,hogy összeszedtem valami calici vírust! Bízak benne? Na mindegy,már több mint egy hete megy a hasam!!! Félek,nem akarom elõrõl kezdeni a harcot!!!!! Most égiháboru van a gyomroban,éhes is vagyok! 11-re megyek! Szorítsatok egy picit nekem!!!!   legyen szép a napotok!

Szerkesztette: Dorci (2011-05-26 06:19)

Nincs jelen

 

#349 2011-05-26 07:12

Bögni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kedves Liliwonka, szerintem mindenképpen várd meg a szövettan eredményét, és azt is vedd figyelembe a döntésnél. Én azt gondolom, ha a kifekélyesedett rész nagyon rossz állapotban van, akkor jobb lenne a gyógyszerekkel kezdened, mert azokból a fekélyekbõl gyorsan komolyabb baj is lehet, illetve sajnos tovább is terjedhet...aztán ha elkaptad a frakkját a gyógyszerekkel ( amiknek tényleg vannak mellékhatásai, de ezek milyensége és erõssége mindenkinél más és más ), akkor utána fordulhatsz a természetgyógyász által ajánlott módszerekhez. Ha még nincs olyan nagy baj, akkor talán kezdheted azzal is, de én azért nem tenném, mert a crohn elég gyors és alattomos kórság, könnyen okozhat nagyobb bajt is. Ha normális orvosod van ( sokan sajnos elutasítják a természetgyógyász módszereket ), akkor ezt beszéld meg vele is, hátha találtok valami középutat.

Dorci, Neked ezerrel megy a drukk, reméljük, nem lesz semmi baj:)!!! Várjuk a beszámolót:)!! Drukk-drukk:)!!!

Szép napot
Ági

Nincs jelen

 

#350 2011-05-26 07:51

kiscica1982
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Ha már ez a topik címe, akkor itt kiírhatom magamból:
NAGYON FÉLEK! :(

Mostmár kezdek befordulni is, asszem :(

Szorítsatok, mindjárt végbél UH!

Bögni, köszi az együttérzést! :)

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB