A gyulladásos bélbetegségek

www.crohn-colitis.hu

Hírességek IBD-vel

Egy krónikus betegséggel sem könnyű együtt élni. Ezeknek a csillagoknak, sportolóknak sem, mégis megmutatták társaiknak, hogy akár még a gyulladásos bélbetegségekben szenvedők is élhetnek teljes életet.

Tovább olvasom »

Famous people
with IBD

Living with a chronic disease such as IBD is not easy. Many patients experience good days between bouts of bad days that may require a hospital stay. But every one can overcome it, as these famous people here have shown.

Tovább olvasom »

 

Az IBD története

A gyulladásos bélbetegségeket huszadik századi betegségekként szokás nyilván tartani, minden jel szerint létezett már több száz évvel ezelőtt is. A Crohn és a colitis ulcerosa történetének néhány állomását ismerhetik meg.

Tovább olvasom »

Az orvosok kétkedése tette...

Vicky Trehorel gyermekkorában különféle emésztési problémákkal küzdött, amit az orvosok nem vettek komolyan. De kilenc éves korában már Crohn betegséget állapítottak meg nála, mely Angliában 120 ezer embert érint.

Tovább olvasom »

 

McCready interjú

A Pearl Jam a 90-es évek egyik legjelentősebb zenekara. A banda szólógitárosa 21 éves kora óta küzd a Crohn betegséggel. Mike McCready betegségével először 2004-ben állt ki a nyilvánosság elé, hogy bátorítsa sorstársait.

Tovább olvasom »