#1 2006-04-24 19:04

tica
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Pszichoterápia

Sziasztok!

Rég jártam erre, változott az életem, persze a betegség maradt a régiben. Azért nyitottam ezt a topicot, mert kicsit tanácstalan, és kicsit dühös is vagyok.
A Nõk Lapja Café fórumát olvasgatva akadtam egy colitises kérdésre.
Az oldalon egy állítólag pszichoterapeuta a következõket állította:

"A colitis (vastagbél gyulladás) csaknem minden esetben lelki eredetû betegség. Lelki módszerekkel (integratív pszichoterápia) gyorsan, és eredményesen gyógyítható."

http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php? … forumuser=

(57. hozzászólás)

Az még hagyján, hogy lelki eredetû, de hogy gyógyítható!?
Érdemes megnézni az úr 50. hozzászólását is.

Szóval,
hogy picit megnyugodjak, kíváncsi lennék:
Volt vki közületek pszichoterapeutánál? (Nem pszichiáter, és pszichológus, kifejezetten pszichoterapeuta.)
Ha igen, használt vkinek?

Nincs jelen

 

#2 2006-04-25 11:09

Andi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Szia Tica!

Én voltam pszichoterapeutánál, 1/2 évig jártam hozzá, még a betegség kezedetekor, de semmit nem ért. 1/2 évig hetente odahordtam neki egy csomó pénzt, semmi értelme nem volt. Nem is tudom, hogy lehettem ilyen "butus", hogy abban bíztam, majd ez segít. Nekem nem vált be!!!!!!!!

Nincs jelen

 

#3 2006-04-25 17:57

tica
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Nincs jelen

 

#4 2006-08-08 14:40

Florance
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Sziasztok,

én egy pár hónapja járok pszichiáterhez, mert kis híján belezuhantam egy depresszióba, amikor legutóbb fellángolt a betegségem. Aztán pár alkalom után -végigbeszéltük életem zavarosabb részeit, ami nekem sokat segített, hogy rendet teremtsek az agyamban, és megértsek egy csomó mindent, most más szögbõl nézek dolgokat- tegnap autogén tréninget kezdtünk. Ha valaki elsajátította már ezt, legyen szíves megosztani velem a tapasztalatait.

Korábban én is jártam már pszichológushoz, de semmi eredményre nem vezetett, sõt kiábrándító volt az egész.  A mostani orvosomban bízom.

Nincs jelen

 

#5 2006-08-08 15:48

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

sziasztok'''
en kb.haromszor voltam pszichiaternel...
de mintsem azt a hatteret nezte hogy miert is vagyok pszichesen nem jol hanem a betegsegem utan erdeklodott hogy ilyen fiatal korban ennyi mutet....
es mindezek mellett egy orat voltam nala/egy alkalom ebbol kb.10percet beszelgettunk es a maradek 50perc alatt a billentyuzeten kereste a gombokat...
szoval azota nem is jartam nagyon pszichologusnal de minezek mellett utana kezdtem helyrerazodni bar persze nem a notol...

Nincs jelen

 

#6 2006-08-08 20:48

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Autogén tréning?Az milyen?Súrolja a kiváncsiságom!
Én régen még gyerekcihológusnál voltam, 16 és 3/4ed évesen, kb egy évet jártam hozzá.Ahhoz képest milyen lepukkant épüetben volt, olyan normális volt ott mindenki (az a kemény 1 nõvér és a doki:)).A cihológus tök 21dik századi, úgy beszélgettünk, mintha a legnagyobb spanommal beszlnék, tekintve ezt a beszédre és mindenre.elõször megszeppent voltam, de aztán "leereszkedett" a szintemre és próbálta 16 és +64ed éves fejjel felfogni mindent, ezért részben úgy beszélt, mint én.A 2dik alkalommal már lazán besétáltam, 'potkivánok, néhány adminisztráció és már ment is a duma.Nekem segitett, elég sokat.Kilábaltam a szorongásból, amiben akkor voltam, de egy dologról azóta se tudok leszokni: a zsepirõl! A zsebembe gyüjtögetek 15-20 darabot, különben rosszul vagyok, de a szó szoros értelemben!

Nincs jelen

 

#7 2006-08-08 20:52

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

szia barna'''
komoly ez a zsepi tema?
hat mint irtam nekem nem jott be a pszichologus de egy ido utan jol is lettem nem kerestunk mast,...pedig biztos lett vna alkalom vmi jo dokira itt szegeden...
hat nekem MoTom feler egy ilyen pszichodokival en ugy megyek be hozza mint te ehhez a volt pszichologusodhoz...
szoval minden rendben en a gasztros dokimmal vagyok igy....
sot en meg szeretek is hozza menni--egy kicsit dumalni---pl.:mindig ki szoktuk beszelni dobot is...:p
anyukam az orvosbiologian dolgozik ha bemegyek hozza kajalni-biztos meglatogatom MoTomekat:D ez a legjobb az egeszben:p

Nincs jelen

 

#8 2006-08-08 21:47

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Dori: a zsepi téma komoly! Amolyan rossz szokás az elmúlt 8 év alatt.De ha meglesz a 10 év, mindenkit meghivok bulizni:P:)
Nekem is az a szerencsém, hogy jófej dokijaim vannak, de mindenhol sokat kell várni.....Bár én nem beszélek sokat velük, mert úgy is leráznak...:)

Nincs jelen

 

#9 2006-08-08 23:05

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

leraznak?hagyjad mar...engem nem...:D:D
sztem molnarek addig is lazulnak ameg bennt vagyok...bar volt olyan idoszakom amikor nem szabadott lazulniuk de remelem azota az mar a multe....:)
hejj akkor most felvettel msn-re vagy meg nem???
uhh remelem meghivsz majd a bulira:)

Nincs jelen

 

#10 2006-08-09 06:16

immortal
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Nemtom mi a fenének jártok cicológushoz, komolyan... Eccen az mennyivel jobb ha kibeszéled a problémáidat egy vadidegennek(, aki feltehetõen tesz rá, hogy milyen gondjaid vannak). Utána hazamentek, s ugyanúgy ott a probléma továbbra is, vagyis még idõt is rabolt a megoldástól. Az egész csak idõhúzás, amire mindenképp jobb egy baráti összejövetel, s még ráadásul pénzt se kell kiadni érte. Szal közhely, problémáidat egyedül te fogod tudni megoldani, gondjaidat elhárítani. Ha vmi õszintén zavarja a lelkedet, akkor nehogymá' vki megmagyarázza, hogy az téged valójában nem is zavar, nincs szükséged rá, stb... Bullshit az egész, ilyen erõvel ki is lapátolhatnátok a pénzt az ablakon... (Csak mondjátok meg hol:))

Nincs jelen

 

#11 2006-08-09 07:20

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

hat nem tudom immortal...
most erre talan nem tudok mit mondani...sztem inkabb mindenki maga dontse el hogy kinek beszeli ki a gondjat bajat...
en vmilyen szinten hiszek a pszichologusokban is+persze a baratokban...de a leveledben unfalse ervek vannak.
talan tobbet segit ha kibeszeled a gondodat mert akkor nincs akkora sulya mint hogy magadban orludsz.ez van a pszichodokinal es ez a baratoknal.csak egy ok van:a doki ezt meghallgatja hisz ez a szakmaja vmiert ezt vallalnia kell es nem biztos hogy leszar.a baratoknak meg egy ido utan lapos tema ha mindig errol beszelsz.talan ez az igazsag meg az hogy te meg nemn vagy benne annyira ebben a betegsegben??mert akkor tudnad igazan hogy mit is jelent ez.bar nekem nem hatott-de gratula ha ekkora lelki erod van mindenhez!!talan en is igy teszem es nem azert irok ide mert annyira hiszek barmiben is.
hanem hogy nem kell bikaszarozni mikor ebben mas emberek hisznek-es segitett mar nekik:) szoval en csak annyit mondok hogy ne zarjatok ki minden megoldast az eletetekbol""
igy hat en is maradok a MoTom pszichonal:):):D
nekem ez a legjobb....meg persze ma dobo....waaaaaa:O:O:(
es meg sokan masok....

Nincs jelen

 

#12 2006-08-09 10:14

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Immortal!
Én is hasonló véleményen voltam egészen a múlt év tavaszáig. Mindig is egy realista, kissé földhözragadt voltam, és azt mondtam, hogy a pszcihológus az utolsó doki akihez életemben fordulnék. Na azóta megtanultam, hogy soha ne mondjam, hogy soha. Tavaly iszonyú rosszulléteim volta, szédülés, ájulás széle, hányinger a tetõfokon és semmi nem segített rajta. /Pedig van egy szuper ki férjem, aki aztán igazán meghallgat és jól érzem vele magam, segít kikúrálni minden gondom-bajom./ a gasztrodoki elõször javasolta, aztán mikor látta, hogy nelzárkózok, akkor szinte parancsba adta, hogy menjek el pszichológushoz. Szerencsére egy tök normális nõhöz kerültem, aki látta a bizalmatlanságomat, és tök jó humorral, szöveggel sikerült feloldania. Szo-szo, kiderült, hogy tudatalatti dolgaim vannak, amiket már gyermekkorom óta nem dolgoztam fel, elfojtottam és senkinek sem beszéltem róla és ezeknek a fizikális tünetei most jelentkeztek rajtam. Mivel õ szaki-dani ezekben a dolgokban, ezért segített ezeket a dolgokat felszínre hozni, kikutatni és feldolgozni. Azóta sokkal jobb a közérzetem, pedig hihetetlennek tartottam, hogy régi dolgok pont egy kiegyensúlyozott idõszakban ilye fizikai tüneteket (CROHN!!!!!) okozzanak. Persze már én sem járok hozzá, csak addig tettem, amíg kicsit helyre nem rázódtam.
A társaság és a férj persze szuperjó partnerek a vidámkodásra, dumcsipartikra. :) :D

Szerkesztette: Vicaa (2006-08-09 10:16)

Nincs jelen

 

#13 2006-08-09 12:39

Niala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Sziasztok!
Immortal! Meglehet te nem jó pszichológust fogtál ki...
Nekem is volthogy abszolút nem tudtam beszélgetni a dokival,mert jobban foglalkoztatta az épp megérkezõ kávéja,és az ötpercenkénti telefonok,mint az,hogy rám figyeljen...ami a legfontosabb egy lelkileg sérült embernek,aki nem tudja tisztába tenni a dolgait.
DE! Nem ugyanaz mintha egy jóbarátoddal beszélnéd meg ezeket...mert oké,hogy tanácsot ad,megvígasztal,stb.,de nem tudja megmondani neked,hogy most az a probléma miért,mióta nyomaszt,és min is kellene pontosan változtatni,vagy odafigyelni,hogy helyre tudd tenni a fejedben,és az életedben.Õ kitanulta a pszichológiát,az emberi viselkedés miértjeit...a lelki folyamatok miértjeit....nem véletlenül hívják "lélekbúvárnak".Ettõl függetlenül magad oldod meg a dolgot,csak õ rásegít.És igenis jó egy olyan emberrel beszélni,aki nem elfogult veled szemben,nem úgy mint egy barát.
Persze a barátok fontosak...
Örülj annak,ha te meg tudod oldani magad,vagy a barátaid segítségével a problémáidat.Ez nagyon jó!De van aki nem,erre valók a pszicho dokik,és ha segít,hidd el,nem pénzkidobás!Ez mindenkinek saját döntése...
És ahogy Vicaa mondta...társaság..vidámkodásra,és dumcsipartikra...aki pszichológushoz megy ne erre számítson. :)
Üdv!
             Nia

Szerkesztette: Niala (2006-08-09 12:40)

Nincs jelen

 

#14 2006-08-09 13:18

Florance
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Köszönöm, hogy hozzászóltatok a felvetésemhez.
Pszichiáterhez járok, nem pszichológushoz.
A beszélgetések részben az éltem több szorongással teli epizódját, jellemzõjét átbeszéltük, és néhány dolgot új megvilágításba helyezett, ami nekem igenis sokat segített, hogy ne stresszeljem magam megváltoztathatlan dolgokon.
Az autogén tréning során -bár még csak most kezdtem- önszuggesztiószerûen ellazulok és csak befelé figyelek. A gyakorlatok során feloldódnak bennem régi görcsök, félelmek anélkül, hogy mindegyiknek az okait, hátterét feltárnánk. 15-18 alkalommal sajátítom el a tréning össezs elemét, majd két évig gyakorolni kell, és negyedévente kontrollra járni.

A barátaim nekem is sokat jelentenek, szerencsére sok van, õszinte kapcsolatok ezek és van crohnos baráti köröm is, azok az összejövetelek valóban felérnek egy hatalmas feloldódással, de egyre jobben hiszek abban, hogy saját magamon is tudok segíteni, nemcsak gyógyszerekkel.
Reikire is járok, jó fél éve és van eredménye!
Üdv nektek.

Nincs jelen

 

#15 2006-08-09 17:04

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Immortal: Voltál te egyáltalán pszihológusnál?Tudod nem feltétlenül csak fizetõs van, van amelyiket a TB támogatja.Furcsa, de én TBshez mentem és mégis normális volt velem, normálisabb, mint egyes havernak hitt embertársaim! Személy szerint én inkább egy pszihológusnak mondom el, hogy milyen szar, hogy nem tudok menni 5 lépést mert attól félek összefosom magam.Ezt te elmondanád a haverjaidnak?Valószínü, hogy a fele kiröhögne, a pszihológus, mert azért pszihológus, hogy megtudja mitõl van a szorongás.Nekem megsúgta, hogy én azért vagyok beteg, mert a nagyapám halála miatt stressz hozta ki ezt az egészet és még rátett egy lapáttal az is, hogy az apám rákos lett, õ is majdnem meghalt és õ is vastagbél nélkül éli az életét.Fasza nem? Gondolom te nem ilyen családi háttérrel büszkélkedsz! Elõször járj végig egy kúrát, és aztán mond ,hogy lószar az egész! Kösszszépen! Én is mondhatnám, hogy a természetgyógyászat nem ér semmit se, de aki hisz benne, annak segit!Biztos jobb egy poffa sör mellett a haverokkal kibeszélni a wczési szokásainkat.

Nincs jelen

 

#16 2006-08-09 19:01

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

meg IMMORTALhoz meg BARNIhoz szolnek....
igaz a baratokkal is meg lehet beszelni de nem a vegtelensegig...
meg a barat szerintem masmilyen ember mint a haver.....benne megbizhatsz a haver meg csak neha ott van de a mely erzesu dolgaidat nem beszeled meg vele....
nekem is van egy igaz baratom akivel ezt megbeszelem de megsem viszem tulzasba sztem ezt nem is lehet.
ezert jo a pszichodoki es vmilyen szinten igaza van BARNInak---kisebb felhaborodas...:O

Nincs jelen

 

#17 2006-08-09 19:26

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Félreértés ne essék, nem azt mondom ne a barátaiddal beszéld meg a dolgaidat, de nemhiába pszihológus a pszihológus. Egy barát nem tud következtetéesek levonni a dolgokból és nem törekszik arra, hogy gyógymódot mondjon.Nekem is vannak barátaim és szinte mindegyikkel meg tudok beszélni bármilyen témát, de a pszihológust nem lehet a baráttal egy szintbe hozni, mivel õ orvos, munkája az hogy meghallgasson és az is hogy diagnózist mondjon. Ha Mély lelki problémája van amin nem nagyon lehet segiteni, jól jön a cihológus!

Nincs jelen

 

#18 2006-08-09 19:34

maksameta
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

sziasztok!

Én nem jártam pszihológusnál soha életemben.Pedig voltam már pánik beteg is !
Egyszerm pisilnem kellett egy távolsági buszon (mert én marha benyomtam egy bögre teát indulás elõtt) és amikor már nem bírtam tovább leszálltam egy tök idegen helyen csak túllegyek rajta!
Onnantól kezdve már ha tudtam most nem mehetek ki akkor rögtön kellett és ki kellett törnöm onnan (mozi középsõ szék stb. stb.)

Mióta Crohnos vagyok és ezerszer hallottam meg tapasztaltam hogy rosszabbodik az állapotom a stressztõl .
Egy természet gyógyász megtanított relaxálni és azóta minden napot úgy fejezek be!!!!!

Végig gondolom a napot és "kilököm" magamból a negatív élményeket,érzéseket.
A relaxhoz tartozik még az is ,hogy fentrõl kezdve végig gondolom a szerveimet és pozitív energiát küldök nekik.

most azt hiszitek lökött vagyok :)  minimum

mindent kipróbálunk elõbb-utóbb

Nincs jelen

 

#19 2006-08-09 19:55

immortal
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

1. Világosan leírtam, miért baromság cicológushoz járni..

2. "Nekem megsúgta, hogy én azért vagyok beteg, mert a nagyapám halála miatt stressz hozta ki ezt az egészet és még rátett egy lapáttal az is, hogy az apám rákos lett, õ is majdnem meghalt és õ is vastagbél nélkül éli az életét.Fasza nem? Gondolom te nem ilyen családi háttérrel büszkélkedsz!"

    2a. Ezzel sokat érsz.. Inkább a megoldást mondta volna!..
    2b. Valóban nem. Engem egyetem kellõs közepén kibasztak az utcára 0 ft adománnyal + 1 teli bõrönddel. E mellett mind a 2 volt rákos, de engem ezek után egy cseppet sem hat meg...

3. Barna + Dóri: Nektek úgy érzem kell(ene) még 10+ év élettapasztalat, hogy ebben a kérdésben érdemben tudjatok vitatkozni.

Szerkesztette: immortal (2006-08-09 19:56)

Nincs jelen

 

#20 2006-08-09 20:32

Niala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Huha!
Asszem kitörtek az indulatok...
Pszichológust kérek...mindenkinek...gyorsaan!!  :D

Nincs jelen

 

#21 2006-08-09 20:34

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Nem tudom, hogy átgondoltad -e Immortal amit írtál, én úgy gondolom, hogy a vitához nem az életkor számít, a tapasztalat nem kortól függõ.
Nekem a nagyapám, akire rendkívül büszke vagyok és nagyon szeretem rákos, de ha nem lennének ilyen erõsek az érzéseim, akkor sem tudnám azt mondani, hogy "engem ezek után egy cseppet sem hat meg..." :(
A pszichológus amellett, hogy elmondta azt, hogy mi is okozza a problémát elmondta a megoldást is, persze ez nem úgy megy, hogy elmész egyszer és hopp, már meg is van oldva a dolog (mint ahogy azt Barna is jelezte).
A megoldás pedig egyéni, problémától függõ, de azért örülök, ha neked erre nincs szükséged!
Kívánom mindenkinek, hogy pcichológus nélkül is fel tudja dolgozni a stresszes helyzeteket, tudat alatti traumákat! :)

Nincs jelen

 

#22 2006-08-09 20:59

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

heh....
elõször is: amint látom életedbe nem voltál pszihológusnál Immortal!A problémát nem õ, hanem te oldod meg!Õ csak segit rávezetni a dolgokra.Van akinek segit, mert önmagán segit, de van aki nem segit önmagán és az csalódik benne, amikor nem a pszihológus hibája! Még mindig azt ajánlom menj el egy kezelésre és majd meglátod!
másodszor: 21 évesen úgy érzem elég sok élettapasztalatom van, talán több mint a korombeliek többségének, és mint Vicaa irta, a tapasztalat nem korfüggõ! lehet egy 40 éves ember is tapasztalatlan,akárcsak egy 16éves!
harmadszor:mivel én a nagyapám halálát és apám rákját a lelki vonatkozásra irtam, te meg erre ezt válaszoltad:

"Valóban nem. Engem egyetem kellõs közepén kibasztak az utcára 0 ft adománnyal + 1 teli bõrönddel. E mellett mind a 2 volt rákos, de engem ezek után egy cseppet sem hat meg..."

látod! Téged nem hat meg az eset, de én úgy vagyok vele, hogy a családom mindennél fontosabb! Talán lehet hogy benned is lelki sebeket ejtett az, hogy kitettek egyetem közepén, a mondatszerkezetet figyelve!Megint csak a pszihológust ajánlom!
És bármennyire szar is, én is elmentem dolgozni, hogy a szüleimet segitsem és a jövõm megalapozzam!Ha kivágnak, akkor kivágnak, de képes vagyok kezdeni az életemmel valamit, azzal amim van! Nem hiszem hogy ok nélkül vágtak volna ki a szüleid!

Én a magam részérõl befejeztem a vitát!

Szerkesztette: barna-by (2006-08-09 21:02)

Nincs jelen

 

#23 2006-08-09 21:13

immortal
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

"A problémát nem õ, hanem te oldod meg!Õ csak segit rávezetni a dolgokra."

Akkor most mi a megoldás? Meggyógyultál már?

"Talán lehet hogy benned is lelki sebeket ejtett az, hogy kitettek egyetem közepén..."

Talán, lehet? LOL! Mondd, te normális vagy? Képzeld, holnap odaáll faterod: "Fiam eladjuk a házat, menj amerre jónak látod!". Kicsit belegondolhatnál, sztem még most "keresõként" is összerogynál, nemhogy tanulás alatt. Sztem még az alap megélhetési költségekkel (albérlet, stb..) sem vagy tisztában.

"Én a magam részérõl befejeztem a vitát!"

Jobb is.

Nincs jelen

 

#24 2006-08-09 21:25

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

szerintem ezt nem vitaval kell elintezni.
Immortal:
talan meghatna az a tudat ha ket hozzad kozel allo ember a csaladodbol rakos...ezert mennel pszichologushoz.de en is kulon gratulalok hogy nem elted at ezeket a dolgokat-ezert nem szorulsz rajuk...   ...figy most lehet durva leszek: de akkor kivanom neked is ezeket az elettapasztalatokat ha meg szerinted nem vagyok eleg erett ahhoz (mert ugye kell 10 ev meg :) hogy eldontsem ezek amiket mi kivulallok irunk azok teljesen jo ervek...

es akkor reszemrol ennyi lenne mivel mindenkinek meg van a maga velemenye...de azert megis nem kene ilyeneket irni hogy:" E mellett mind a 2 volt rákos, de engem ezek után egy cseppet sem hat meg"...--->>nagy kar :o

en nem a pszichologusok mellett vagyok ezt te is tudod de ettol fuggetlenul ha nem voltal akkor nem kene negativ velemenyt nyilvanitani errol.   akik pszichologushoz folyamodtak azok biztos hogy olyan lelki teherrel "gazdagodtak"...ezert szorultak erre.-ja es te is kerulhetsz ilyen helyzetbe.ha az elettapasztalatod mar annyira ott van ebben a betegsegben-temaban-(mivel esz ervekkel tudod hogy mi fiatalon nem vagyunk egyaltalan tapasztaltak-es dobalozol itt a korral-es ezt te is tudod hogy ezt teszed :) akkor elobb at kene gondolni az erveidet velemenyedet-es az eddigi eletedet.

meg azt hogy mi ilyen fiatalon szazszor megszenvedtunk  ezekert a dolgokert tapasztalatokert mint mas egyszer sem.

nem gondolod hogy a betegseg altal okozott ateles korban komolyabba tett minket?---->
persze ezt csak akkor ertened meg ha te is atelted volna ezeket a nehez eveket....--->talan ezert ertenek a tobbiek is velunk egyet....

ja tolem is csak ennyi volt...sziasztok :)

Szerkesztette: dori (2006-08-09 21:37)

Nincs jelen

 

#25 2006-08-09 21:36

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

immortal:
A jelen állás szerinti költségekkel tisztában vagyok, nem kell aggódni. Ha az apám odaállna hogy eladja a házat, hát az õ döntése!Engem 13 éves korom óta önállóságra neveltek!
Abban pedig igaza van Dórinak, hogy ha a felét átélted volna mait én vagy õ, akkor nem járna így a szád arról, kinek mennyi élettapasztalata van!

Ennyi!

Joccakát

Nincs jelen

 

#26 2006-08-09 21:40

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Immo meg csak annyit hogy probalj boldogulni-es egy kicsit erezz te is egyet ezzel a betegseggel....IGEN EN MEGGYOGYULTAM!!!!!!!! :) :) :)
hehmmmm...pffff!!! :)

oke most mar mara tenyleg ennyi--mindenesetre en osztom barni velemenyet...

Nincs jelen

 

#27 2006-08-09 21:53

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Maksameta''''   (elõször ékezettel)

dehogy vagy lökött...szóval hogy is csinálod ezt???
szerintem jó dolog biztos érdemes elsajátítani--én is ezt tenném....: )

Nincs jelen

 

#28 2006-08-10 21:51

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Sziasztok!!
Szerintem mindenkinek igaza van, mindenki másban hisz, de hinni meg kell, hogy életben maradjunk!!
Türelem türelem..
Én is jártam midenféle "kuruzslohoz" , akkor az is  kidobott pénz volt? mert ugye nem 1 nap alatt tesznek rendbe, pedig azt vártam.. szoval a türelem tényleg meghozza gyümölcsét!
Ui: nem egészen azt sikerült irnom amit gondoltam, de érti aki érti..
talán holnap ujra probálkozom:)

Szerkesztette: timcsi32 (2006-08-10 21:52)

Nincs jelen

 

#29 2006-08-11 14:31

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

szia timi'''
nem kell ujra-probalkoznod mindenki erti mire akartal kilyukadni :)
bar ez nem  idetartozik de en is voltam term.gyogyasznal akinel a kezelesei utan sokkal szarabbul vtam...
szoval mondhatni nem hiszek benne de megis!!
attol meg hogy nekem elsore nem jott be ennel az "egy" a "sokK.K.K. kozul"embernel..masnak bejohet...es azert ez a velemenyem mert persze leteznek a vilagban alternativ gyogymodok!!-es masoknak hasznalt...szoval ha ez meleltt allok meg egy ideig->lehet  kesobb en is mashogy gondolom ezt az egeszet... de egyenlore azt mondom nekem nem kell term.gyogyasz...mivel jelenleg istenien vagyok ;)

Nincs jelen

 

#30 2006-08-11 21:20

maksameta
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Szia Dori!
Ha kipróbálod az én módszeremet-mármint ,hogy minden este végignézed a napodat gondolatban- rájössz arra mi volt a tanulság abból ami történt.

Nagyon sokat lehet tanulni belõle!
A gyerekeimet is arra tanítom,hogy ha problémájuk adódik ne a hibást keressék,hanem a megoldást.
Egy idõ után rájössz mi fontos és mi nem az életben!
Bár már elég sok mindenen átmentél már, így  biztos tudod is!
szia!!!  üdv mindenkinek    maksameta  :)

Nincs jelen

 

#31 2006-08-11 21:41

Yakus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Helo mindenkinek, ellenzõknek és pártolóknak!

Mindannyian különbözõek vagyunk, mi emberek. Genetikailag, családilag stb. Van, aki érzékenyebb, s  bánkódik valamin, amin egy másik csak röhög, vagy észre sem veszi. Van, akit szeretet vesz körül és megértés, odaadó figyelem; békés, meleg családban nõhet fel anyagi gondok nélkül stb., s van, aki nem. A kombinációk lehetõsége: végtelen.

A pszichiáter orvosi egyetemet végzett, orvosdoktor, aki elmegyógyászattal foglalkozik. Pszichiátriai oszályokon kezelik a súlyos elmebetegeket is. Természetesen a gyógyszerek alkalmazása is beletartozik a kezelésbe.

A pszichológus nem orvos, hanem a pszichológia szakon (most kar) végzett, 5 éves tudományegyetemen. És alapvetõen az emberi lélekkel foglalkozik. És nem ír recepteket, mert arra csak orvosnak van jogosítványa.

A terápia más szóval gyógymód, gyógyítás, gyógykezelés. Minden pszichológus is gyógyít, a lelket gyógyítja. A pszichoterapeuta tehát egy pszichológus, aki gyógyít. Csak a szó más, de az is a pszichológus.

A lelket nem csakis pszichológus gyógyíthatja, vannak más módjai is. A vallás is egyfajta gyógymód, ha úgy tetszik; és nem a testtel, hanem a lélekkel foglalkozik, arra van hatással. Minden relaxációs mód (pl. az autogén tréning is, a jóga, stb.) is ide tartozik.
De az ember nem szabdalja szét magát: ide-oda kölcsönhatásban van: a test a lélek és a szellem -- amelyek nem elválasztható dolgok. Együtt van bennünk, együtt a miénk. Mindannyian tudjuk, hogy igenis a lelki tényezõk milyen hatással lehetnek az ember egészégi állapotára is. Nem egy fórumozótól olvastam itt, hogy a stresszt említi az egyik kiváltó okként meg. A betegség viszont visszahat az ember lelkére is. Aki rosszul van testileg, a lelkében is lelombozódik, és fordítva.

Nagyon fontos! Minden szakmában vannak jó és nem jó szakemberek.

Egy jó pszichológus, akiben az ember megbízik, s összhangban tudnak jól együttmûködve azon "dolgozni", hogy a páciens miahamarább jól érezze magát a bõrében és a világban,
nos, az a világ egyik legjobb dolga.
Az emebr ui. nem csupán a saját, hanem mások szeme tükrében is látja önmagát. Egy jó pszichológus szeretteljes, reális, jó tükröt tart az ember elé, és olyan, mint a szeretet: nyomban érzed, és érzed a jótékony hatását.

Egy jó tanár, egy jó szülõ nem megcsinálja mindig a gyerek helyett a teendõt/feladatot, hanem rávezeti és megtanítja neki, hogy hogy csinálja õ meg egyedül. Egy jó pszichológus segít eligazodni saját magadban, s az emberek között. Rávezet indirekt módszerekkel arra, hogy meg tudjál oldani élethelyzeteket stb.

Megpróbáltatás, fájdalom, probléma stb. mindig vannak-lesznek; de az, hogy az ember ezeket hogyan éli meg, és hogyan reagálja le õket, az változtatható.

Ha valaki érzékenyebb, sérülékenyebb és törékenyebb lelkialkat, az nem elmebetegség és nem szégyenteljes dolog. Az emberek tetemes része azt hiszi, hogy "csak a dilisek járnak cicológushoz", és az valami lenézendõ, haszontalan pénzkidobás.
Azért mert valaki egy ismert nõi lapba író orvos,  az még nem garancia arra, hogy tényleg jó is. Hülyeséget mondhat õ is, mint ahogy mondott is...

Nincs jelen

 

#32 2006-08-14 18:00

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Sziasztok!

érdekes dolgok ezek.. épp most van szó a tv-ben róla,hogy ma divat is pszicholugushoz járni.. hm..
Nekem az isemerettségi körömben is sok olyan van akik szinte jódulgukban járnak "lelki terápiára", és fizetnek érte, és ami megdöbentö hogy be is szedik a felirt gyogyikat, ráadásul amik ütik egymást.. én bízom a természetes dolgokban, hiszen már ösanyáink is használták a gyogyfüveket!
De megértem azokat, akik tényleg nem tudnak mit kezdeni bizonyos problámákkal, valamiféle segítségre támogatásra mindenkinek szüksége van!

Nincs jelen

 

#33 2006-08-14 18:27

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Timcsi: a pszihológus nem ir gyógyszert!!Az max pszihiáter lehet.

Nincs jelen

 

#34 2006-08-16 12:20

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

gyogyszert nem csak nyugtatot...mi barni?????!! :o
:) brrrrrrr.... :)

Nincs jelen

 

#35 2006-08-16 16:26

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

nyugtatót se semmilyen bogyót, gyógyhatású készitményt, teafüvet és nonit.Semmit

Jah, a Szigeten kint volt egy Nonis autó tegnap...lol

Nincs jelen

 

#36 2006-08-18 15:05

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

szia nyuszek'''

persze van ilyen egyesulet szegeden-ket orvos tamogatasaval es egy par lelkes emberke altal jott letre...minden honap vagy 2honaponta vannak eloadasok kulonbozo temakban....
es persze neha programok... de errol bovebben mancsatol... :)

-1.igen tunetmentesseg szempontjabol kezelheto ez a betegseg-DE!!egyetlen egy mod van a gyogyitasara: a teljes vastagbel csonkolas--orjitoen hangzik de igy van--kemeny faradalmak utan orvosi javaslatra elvegzendo tobb esetben eletet mento-megkimel egy csomo ev gyotrodesetol kinlodasatol-rossz idoszaktol...

2.en sem voltam sosem beteg-meg ha akartam volna is az lenni akkor sem tudtam volna....a logason kivul noh-es persze a sieles...mert akkor ugye ha egy evben tobbszir sielek akkor a suliban " beteg" vagyok... :o

3.elsosorban stressz a kivalto ok.: tobb ev felhalmozott mukaja de mindezek mellett lehet orokletes betegseg -es/ vagy barmi-hajlam erre a betegsegre--lehet hogy nalad nem a stressz a kivalto ok de en olvastam olyat is hogy egy amarikai neves pszichologus tanulmanyozasa alapjan lehet tudat alatti is....ez a fajta Cu-ra valo hajlamossag...

perzse van egy par pszichologus de en felnottet igy kapasbol nem tudnak mondani--persze egy ket email utan talan...
ja tudtommal (legalabbis amikor en egy ilyen klubbfoglalkozasra ellatogattam) mancsek mondtak hogy itt van egy pszichologus nagyon rendes minden hetente van ezzel kapcsolatban foglalkozas..
de mondom ez akkor volt azota nem tudom mik vannak...de majd lassacskan is is frissitem ezeket az elmenyeimet es ujra ellatogatok oda...

inkabb ne menj a tiszanak ha nagyon szeretned latni az 1.-es belklinikarol megfelelo kilatas tarulhat eled...es az idodet sem pazarlod..
nah jo ez csak vicc volt ;)

szia!!!

Nincs jelen

 

#37 2007-12-26 08:50

vikimami
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Sziasztok!
Azt hiszem elõbb utóbb jól jönne egy pszichológus segítsége... Tud ajánlani valaki olyan orvost, aki colitszesekkel foglalkozik, megérti, hogy mirõl beszélek amikor elmegyek hozzá?

Nincs jelen

 

#38 2007-12-26 09:34

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Pszichoterápia

Nincs jelen

 

#39 2007-12-26 12:37

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Halika!

Vikimami hess innen!:D:D:D
Nem kell dilidoki,helyette itt vagyunk mi!:D:D:D
A mi referenciáink jobbak,többen vagyunk,és tudunk segíteni!:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#40 2007-12-26 19:37

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Na ez klassz én a családot küldöm el, hogy nekik segítsenek, hogy mit kell csinálni velem amikor ilyen szörnyû nyûgös vagyok a nyavalyáim miatt! :D

Nincs jelen

 

#41 2007-12-26 19:52

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Vikimami!
A dokit nem érdekli van e collitiszed vagy nem.,sõt még az sem hogy beteg vagy e.Õt az érdekli mennyit fizetsz azért,hogy meghallgat és bólogat neked.
A bólogatást ugyan nem vállaljuk....de a meghallgatást szivesen .Méghozzá ingyen!!!!!
Ugy gondolom itt a fórumon több olyan ember van aki érti-átéli mirõl beszélsz,jobban azonosul a problémáiddal és mind ezért nem kér pénzt.

Nincs jelen

 

#42 2007-12-26 20:17

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Halika!

Tesó jól beszéltél!Uff!:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#43 2007-12-26 20:27

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Ez tényleg igaz sajnos kevés van akit tényleg te is érdekelsz, de amit a Robur be linkelt az talán meg ér egy próbát....bár titeket szerintem sem lehet felül múlni:D:D

Nincs jelen

 

#44 2007-12-26 20:30

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Halika!

(pirulás ezerrel)Oh!:D:D:D

Nincs jelen

 

#45 2007-12-26 20:54

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Sõt, én hobbiból jópár pszihológiai könyvet is elolvastam (meg hipnózist is, de azzal nem kísérleteznék:P) továbbá a haverjaim hozzám járnak lelkiépülni:) (valamiért különösen szeretnek nekem lélekkiönteni az emberek).

Nincs jelen

 

#46 2007-12-26 21:24

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Halika!

Rigorbaby hogy te milyen sokoldalú vagy!:D:D:D:D
Én azt mondom itt van a legjobb helyen aki lelki támogatásra és megértésre vágyik!:D:D:D

Nincs jelen

 

#47 2007-12-27 06:52

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Rigor drága!
rajtam kipróbálhatod a hipnózist ha fel tudsz utánna ébreszteni:)))
Legfeljebb megtudom mi olyan félelmetes a retekben és a törpékben:))))
Vikimami!
Rigor is sorstársad és nála fordítva van...õ ad lelki támaszt a barátainak.Pedig beteg és sajnálnia kéne magát és másoknak is õt.Vagy  talán mégseeeeeee???? :)))))
Látod-látod csak kicsit összébb szednéd magad akkor másképp látnál dolgokat.Nem kell ide semmiféle dilidoki,ugyanis....õ ezen nem segíthet.Neked kell magadon!

Szerkesztette: mano1973 (2007-12-27 09:25)

Nincs jelen

 

#48 2007-12-27 12:39

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Én otthon szoktam sajnálni magam, növesztettem egy másik személyiséget (a kitalált barátom) aki türelmesen meghallgat mindig:) Meg ezen kívül bárki kénytelen ha mondjuk berúgok és épp rámtör a világfájdalom, továbbá a barátaim is megkapják a nyakukba ha gyanútlanul felteszik a hogy vagy kérdést:)

Nincs jelen

 

#49 2007-12-27 13:56

ildikócska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Rigor, Neked legalább vannak barátaid. Nekem egyetlen egy maradt mellettem, akire így rázúdíthatok mindent. :(
Legalább kiderül egy ilyen betegség, depi, minden mellett, hogy ki az aki jóban rosszban....
Nekem ami rendkívül jól bevált ilyen hallgató közönség terén az a kutyám!! Nem szól közbe, meghallgat, nem beszél vissza és még titkot is tud tartani és olyan bárgyú tekintettel tud rám nézni, hogy egybõl jókedvem lesz. :D
De ahogy olvasom amit írtál, lehet, hogy együtt kéne berúgnunk. :D :D :D

Vikimami! Szerintem a pszicho dolgot hanyagold, azon kívül, hogy drága, nem hiszem, hogy ér valamit. Ezt Neked kell a fejedben eldönteni, hogy változtatsz az életeden, felfogásodon stb....én is sokszor voltam/vagyok mély ponton, de nekem még szerencsére mindig sikerült külsõ segítség nélkül kimászni a gödörbõl.
Én is olvasok hasonló dolgokat, mint amit Rigor mondott, amellett sok olyan könyvet ami a pozitív gondolkodásra sarkall és segít megtalálni a belsõ értékeidet. De ehhez elsõsorban Te kellesz és nem egy doki, aki lelkesen megkérdezi, hogy "akarsz róla beszélni?" és közben lehet, hogy arra gondol, hogy mit fog fõzni holnap, meg hogy milyen kabátkát vesz jövõ hónapban az általad otthagyott óradíjból.
Szóval fel a fejjel és hagyd a csernusos emberkéket egy darabig másokon élõsködni. :D

Nincs jelen

 

#50 2007-12-27 15:22

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Pszichoterápia

Na na.....Nem bántani Csernus dokit:))))Én imádom õt.
A lehetõ legprofibb a saját területén és igen...pénzért dolgozik de sok esetben nem kér semmit.
Viszont aki õt választja annak garantált a gyógyulás...persze az amit mellette ki kell állni nem semmi megpróbáltatás.Aki azt túléli az mindent kibír:))))
Ennek ellenére ugy gondolom Vikimaminak csak barátokra és több önbecsülésre lenne szüksége.Valamit arra,hogy elfogadja a betegségét és megtanuljon vele-mellette élni.Ehez pedig nem kell semmiféle doki csak õ maga!!!
Mindenkivel elõfordul,hogy maga alatt van és nehéz idõszakot él át,ilyenkor biztosan jól esik ha kicsit pátyolgat valaki,de ezt sem szabad túlzásba vinni.
Állj a saját lábadra Vikimami!!!!!Segítünk....segítenek a többiek is de a változást csak te hozhatod meg magadnak.
Szóval...harcra fel:))))))

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB