#1 2006-05-06 19:07

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Félelmek

Sziasztok! Nálam négy éve diagnosztizálták a Chron betegséget. Egy tükrözésen vagyok eddig túl, de kedden átélhetem a másodikat is. Voltak jobb szakaszaim és voltak rosszabbak is. Most hogy végigolvasgattam a topicokat, tele lettem félelemmel. Mi lesz ha rám is mûtét vár? Mi lesz ha sztómám lesz? Azért ez nem minden Chronosnál egyértelmû, ugye? Vagy lehet hogy olyan mértékû rosszabodás áll majd be nálam is egyszer hogy ezekre mind szükségem lesz? Hogy lehet elkerülni hogy rosszabbodjon? Ha szedem a gyógyszereket az nem elég? Kérlek titeket válaszoljatok nekem ha tudtok mert eléggé el vagyok kenõdve. Az emailcímem: pilli88@citromail.hu. Köszönöm szépen elõre is!

Nincs jelen

 

#2 2006-05-06 22:37

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kedves Pili!

Ha lehet, egy jó tanácsom: Ne vegyél minden olvasott dolgot magadra...a psziché sok mindenre képes.
Nem mindenkit mûtenek és legfõképp nem minden mûtött lesz sztómás. Mûtétet csak -legutolsó esélyként a gyógyulásra- ajánlanak. Ha már semmi sem használ.
Ha szeded a gyógyszereket és a megfelelõ gyógyszereket kapod, akkor sokáig tünetmentes lehetsz.
A gyógyszerek mellett fontos a lelki beállítottság, az élethez való hozzáállásod. Ezt most nem részletezem, mert van róla topik bõven, ahol ezt már kitárgyaltuk.

Szóval fel a fejjel:)

Üdv: Mancsa

Nincs jelen

 

#3 2006-05-07 12:21

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

szia!

Köszi a választ! Én is mindig ezt mondom magamnak, hogy erõsnek kell lennem és végülis ez még nem a világ vége. Ez legtöbbször megy is, de most kicsit labilis az idegállapotom. Vizsgaidõszak, meg most ez a három nap vizsgálat annyira nem esik jól. Kaptam már emaileket is amik megnyugtattak, szóval no para. Még egyszer köszönöm. Szia

Nincs jelen

 

#4 2006-05-09 19:24

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Csá! Szerintem ezekre a kérdésekre még a szakemberek sem tudják a választ. Tehát úgy ahogy mondod, no para. Majd ha mûteni kell, azt tudni fogják, azt jónapot.

Nincs jelen

 

#5 2006-11-09 15:39

Pancsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok!

Tegnap voltam a szakorvosomnál kontrol vizsgálaton.
a Medrol gyógyszerõl már sokat hallotam hogy milyen kéméy mellékhatásokkal rendelkezik.
Na doktorbácsival közöltem hogy én már február ótaszedem a medrol gyógyszert (ezt már el kellett volna hagynom április vége felé de nem sikerült és még sajna titokban most is szedem)
A doki azt mondta hogy jobb lesz ha lemondok róla mivel volt egy betege aki 2éven át szedte a medrolt és csontritkulása lett tõle.
Ezen kívül a doki felsorolta hogy: cukor és magas vérnyomást is okozhat a hosszanti szedése során
Na ezt mikor mondta kissé lehidaltam.
És a Salofalk mellé írt fel nekem még egy gyógyszert de a nevét most nem hiszem hogy eltudom mondani(a doki azt mondta hogy ez a gyógyszer a bélben oldodik fel és nem kerül bele a vérbe (mint a medrol).Azt mondta hogy úgy képzeljem el mint egy védõréteget a beleim falán ,,mintha krémmel bekenné a beleimet" és ez álltal csökkenti a gyoulladást.
Ez eddig mind oké!!!!!!!
De félek!:(
mivel a suliból való hiányzás most 3.-ba nem jönne jól ráadásul a homeopátiás szerek mellett nem tom hogy fog reagálni a szervezetemre és félek hogy megint nem tudok suliba menni meg egy csomo hiányzásom lesz és a kellemetlenségek ami mind ezzel jár majd:(
Megint tök lehangolt leszek fõleg ezekben a rosz õszi és téli évszakokban.

Majd leírom a gyógyszer nevét  és megszeretném kérdezni hogy ha vmelyikötök járt már hasonló helyzetvben mi volt vele?
Milyen változásokat vett étre a szervezetetek?

Nagyon megköszönném !!!!

Tovvábbi kellemes panaszmentes napot mindenkinek!!!

Nincs jelen

 

#6 2006-11-28 17:45

Pancsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok!

Na már nem szedem 3 napja a medrol gyógyszert és amióta nem szedem bal oldalt fáj a hasam úgy mond néha-néha beleszúr belehsít egyet ketõt.
De ez még nem katasztrofális.
A másik gyógyszerem neve amit nem tudtam annó ENTOCORT amit most a Salofalk mellé kell szedenme napi 2x1 adagban.
Volt valaki ilyen helyzetben mint én hogy reagált a gyógyszert elhagyás és a gyógyszer csere?
Akkor valaki majd írjon

Tovvábbi kellemes és panaszmentes napot mindenkinek.

Nincs jelen

 

#7 2006-11-28 19:48

csaba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Én 1 hete hagytam abba a medrolt.Nekem annyi hogy az étvágyam megint nulla.Tud valaki valamilyen étvágygerjesztõ gyógyszert?Volt hogy 1 napig nem ettem semmit,és nem voltam éhes.Azt a 8 kilót amit felszedtem,nem szeretném leadni.Aki tud segitsen.Elõre is köszi.

Nincs jelen

 

#8 2006-11-28 21:31

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Csaba:Nem fogod leadni a kilókat!De ha fent akarod tartani a súlyod, napi egy nutrit igyál meg és ajánlom még a Polivitaplex 8as tabletát.Ezek segitenek a sulyod megtartani!

Nincs jelen

 

#9 2006-12-28 08:56

kipkop
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kissé "vakon" választottam ezt a topikot, de talán beletaláltam!... :) Remélhetõleg (és egyelõre?) kisebb panaszom van: nyolc éve hirtelen hasmenést követõen (megettem három körtét, talán attól) egy másfél centiméternyi vékony, puha, talán a legérzékletesebben úgy mondhatnám, gilisztaszerû "valami" jött ki a végbélnyílásomon. Nagyon megijedtem, nem tudtam, mitévõ legyek, idegen városban, orvoshoz nem mentem, reméltem, visszahúzódik. Kb. két centi mélyen lehet. Mivel kizáródott, bizonyos idõ után megduzzadt, majd enyhén vérezni kezdett. Valamit olvastam a kizáródott belsõ aranyér visszahelyezésérõl (ennek véltem), ezért doxiproct kenõcs alkalmazásával magam is megpróbáltam, hosszas próbálkozás után sikerült is visszahelyeznem. A gond csak az, hogy azóta is minden székeléskor elõjön, ilyenkor zuhanyozom, alaposan (és nem szappannal, hogy ne marja) megmosom, bekenem, és ujjammal visszadugom. Az eltelt évek folyamán alakja megváltozott, apróbb kinövések jelentek meg, mivel "kocsánnyal" tapad a bélfalhoz, a kitüremkedõ része vastagabb, tényleg "karfiolszerû", de nem nagyobb másfél-két centinél. Különösebb panaszom nincs, nem érzek fájdalmat; az évek folyamán talán két-három ízben gyulladt be, megnövekedett, de bizonyos idõ után visszanyerte eredeti méretét. Laikusként feltételezem, hogy "kocsonyás polipról" lehet szó. Orvoshoz többször is készültem, de valahogy mindig elmaradt - nem utolsó sorban azért is, mert tartok tõle, egy esetleges mûtét után csak rosszabb lehet. Ugyanakkor az elrákosodás veszélye is fennáll, hisz lassan egy évtizede jelentkezett ez a problémám. Elég szûk a végbelem, gondolom, fájdalmas lehet emiatt a végbélvizsgálat is. Lépnem kell - de milyen irányban?...

Nincs jelen

 

#10 2006-12-28 09:09

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kipkop! Érhetõ a félelmed, de ez nem gyerekjáték. Hidd el sokkal jobb lesz, ha megmutatod orvosnak. Legalább a lelked megnyugszik, hogy biztosan tudod mirõl is van szó. Utána még mindig eldöntheted hogy akarod-e a vizsgálatokat vagy sem. Azt tanácsolom, hogy bármennyire is félsz, az egészséged forog kockán. azonnal menj orvoshoz!!!!

Nincs jelen

 

#11 2006-12-28 11:33

timba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok! véletlenül tévedtem erre a topikra. remélem it  tud tanácsot adni valaki a problémra. Kisebb problémám hogy: én kronikus vashiányos vérszegény vagyok ,k a körzetim elküldöt a gasztrora ahol tulestem egy gyomortükrözésen (endoscopia+ biopsia) mely negativ lett a gasztros doki további kivizsgálást javasolt colonoscopiát. Bélgyulladás gyanuja végett ha negativ let a gyomortükrözés szükségs a további vizsgálat? Nagyon félek a vizsgálattol igy nem merek viszamenni.

Szerkesztette: timba (2006-12-28 21:56)

Nincs jelen

 

#12 2006-12-28 23:43

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Szia timba! Sajnos attól h a gyomortükrözésed negatív lett az még nem zárja ki azt, hogy a colonoscopiád ne legyen pozitív. Nagyon remélem hogy nem így van. Ne félj, túl esel rajta és utána legalább megnyugodhatsz ha már tudod hogy mi bajod. Kitartást

Nincs jelen

 

#13 2006-12-29 09:13

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Ha már a félelmeknél tartunk, nekem is van egy nagy aggodalmam. Karácsony másnapján iszonyatos görcs után a sürgõsségin kiderült, hogy vesekövem van. Az urológián a röntgen után mondták, hogy ez egy kis meszes kõ ami a vese szájadékában van éppen. Olvastam már arról, hogy a crohn betegeknél nagyobb a hajlam a vesekõ kialakulására, de õszintén szólva csodálkoztam, amikor mondta a doki, hogy kevesebb tejterméket fogyasszak, mert magas a vizelet kalcium tartalma. Hogyan lehet ez? Hiszenén alig fogyasztok tejterméket? Sõt kalciumban gazdag dolgokat se nagyon? Késõbb is számíthatok erre?
Volt már olyan crohn-os köztetek, akinek hasonlóan veseköve lett? Elõre is megköszönöm a tapasztalataitokat!!!

Most várom, hogy kimenjen ez a fránya kõ, próbálok rengeteget inni, de állandóan görcsölök és nem hajlandó megmozdulni.

Nincs jelen

 

#14 2006-12-29 09:55

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kedves Vicaa!
Jelentkezem nekem volt! Nem kell félni! Igaz nagyon kellemetlen meg olyan mint  a szülés! De a jóhir hogy lehet robbantani, lehet müteni, az 1 icsi pici vágás nem is látni, csak epidurálnak fent vagy közben viccelödtök a dokival! Ja és a spontán távozás! Na ha kivették vagy távozott akkor megfogják vizsgálni és ehezz mért diéta lesz kialakitva! Nekem a doki tanácsolta hogy buszozak sokat állva a busz végében mert kirázodik, sajna nem mütét lett a vége! Ott csak a tükrözés volt nagyon szar, akkor lettem rosszul, hénytam a wc ajtora vért pisiltem, meg fostam. Ne hagyd magad megtükrözni!! Tudod vesénél hva tolják??? A mütét nem vészes kb 50 percig készitettek elõ s tiz perc volt a mütét! Még aznap kivágnak az ágybol! Nem kell agodni!!! :)
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#15 2006-12-29 11:21

tomekkk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Jelentem nekem is volt,de spontán el is távozott,fél napos szenvedés után.De megtaláltam a drágát a wc ben s bevizsgáltattam,s azt mondták hogy egy oxalát kõ! Voltam dokinál aki azt mondta: " ez nem betegség hanem egy állapot" Crohnnál nem is meglepõ,úgyhogy ne egyek csokit sóskát-spenótot meg a tejes dolgokat is csökkentsem...ennyi,azóta a környékére sem mentem...
S egy Nõ aki szült is meg veseköve is volt,azt mondta hogy a 2 közé nyugodtan lehet tenni egy egyenlõségjelet...

Szerkesztette: tomekkk (2006-12-29 11:22)

Nincs jelen

 

#16 2006-12-29 15:38

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Szuszidi! Hova tolják? Én nem tudom. Azt hittem a vékonybél passzázsnál nincs rosszabbb. De van?

Nincs jelen

 

#17 2006-12-29 15:49

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Pilli! Van sajnos a veséhez 1 út van nemenként változok a neve de  a lényeg ua az a hugycsövön keresztül történik! Gondolhatod! Ha kéritek leírom a pontoss mentet! :o
Üdv: Szusz

Nincs jelen

 

#18 2006-12-29 16:08

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Huh...2,5 napig nem voltam, de látom termékeny volt ez az idõszak!
Elõször is a vesekõ:
Én úgy tudom, hogy aki Pentasát szed, az még joban hajlamos a vesekõre, épp ezért nem ajánlják, hogy narancsot, mandarint és egyéb citrusfélét együnk (már aki bírja). A másik meg hogy a crohnosok hajlamosak a kövekre (vese, epe, utóbbi nekem is van), így mint sokan irták erre is figyelni kell!
A végbeles dologra:Kipkop!
Én a helyedbe már elindultam volna a dokihoz, mert 10 éve ezzel együttlenni nemsemmi, ráadásul mint irtad fennáll a rákosodás veszélye!Inkább vizsgáltasd ki, a mûtétet lehet, hogy altatás nélkül egy gyorsitott 3 napos bentfekvéssel megúszod, de nem szabad így rizikózni ezekkel!Ha a legeslegeslegrosszabbat nézzük, akkor ott a sztóma (de ez a vége, a legrosszabb, ennél jobbak az esélyek, csak az összehasonlitás végett), ami elég rossz!Hozzászokni nem kis feladat, a környezetnek meg mégnehezebb!De ez nem hiszem hogy elõfordul, mert ahhoz eléggé kell roncsolni a zárógyûrût,hogy sztómát csináljanak!

AMúgy nekem meg valszeg aranyerem van, úgyhogy most én is küszködök a végbél körüli fájdalmakkal, de megvan rá a tuti módszerem, remélem szilvesztrig elmúlik.

Nincs jelen

 

#19 2008-05-31 12:20

Zsuzskaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok!
Hirtelen nem is tudtam hova írjam a kérdést ami foglalkoztat.Nagyon sokan írjátok hogy tükrözéssel ellenõrzik,a benti állapotokat.Nekem eddig 1x volt. Ezután pedig  - ha jól tudom kímélõbb megoldás címszóval , illetve szöveti képek pontossága miatt - CT entero - clysis . Tehát engem tükrözés helyett mindig CTvel vizsgálnak. Ez is van ugyanannyira jó? Vagy ez tényleg abszolút orvosfüggõ?

Nincs jelen

 

#20 2008-06-01 14:19

Tilda
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok Mindenki!

Nagyon régen írtam...  de most itt vagyok  :)
Zsuzskaa: Tükrözni csak vastagbelet lehet igazából... vékonybeles vizsgálathoz muszáj vmilyen másfajta módszert használni pl entero CT... vagy entero MR
Mindegyik vizsgálatnak meg van a maga kockázata... a CT sajnos lehet egészségkárosító... a tükrözésnél meg nagyon nyúzzák az amúgy is sebes bélfalat...  :(  Viszont mindkét módszerrel pontos eredmény lehet produkálni... pláne ha jó az endoszkópos vizsg orvos :) vagy a radiológus..

puszi
Téda

Nincs jelen

 

#21 2008-08-14 15:15

Hancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Sziasztok.remélem nem baj hogy ebbe a topikba irok e gondommal ,de végülis félek tõle:) szóval volt már valaki aki közületek keleti helyre utazott az én példám Tunézia.az ott lévõ vírusok és baktériumok miatt kérdezem.szerintetek ez mennyire veszélyes egy crohn betegnek és valaki utazott e már ezzel a betegséggel ilyen helyre és ha igen hogy viselte.?
köszi
Hanna

Nincs jelen

 

#22 2008-08-14 15:55

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Nekem még nincs tapasztalatom ilyesmiben, de sztem ugyanúgy igyekezni kell betartani, különösen odafigyelni az ilyenkor fontos higiániai szabályokra mint egy egészséges embernek. Gondolom viszont ha valaki "bekap" egy ilyesmit, akkor sokkal rosszabb a vége mint egy egészséges embernél. Érdemes kikérni orvos véleményét esetleg védõszuri terén, illetve a vízre (palackozott bolti, vagy felforralt, lehûtött) stb nagyon odafigyelni.

Nincs jelen

 

#23 2008-08-14 16:17

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Hancsi: Én még Horvátországba menet is beoltattam magam most egy hónapja, biztos ami tuti alapon és ugyanúgy, ahogy Gigi írta, még fogmosáshoz is palackozott vizet ittam. Így elkerülhetõ a baj. Étteremben ettem ugyan, de a megsütött felforrósított ételekbõl amúgyis távozik a baci és vírus. Úgyhogy ha odafigyelsz és beoltatod magad, amit be kell, akkor nem lehet baj!

Nincs jelen

 

#24 2008-08-14 16:33

ildikócska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Hancsi! A barátnõm Tunéziában az éttermekben italba beletett jégkockától lett beteg, mert azt csapvízbõl csinálják. Úgy hogy arra is figyelj, hogy jégkockát sehol ne kérjél az italokba.

Nincs jelen

 

#25 2008-08-14 17:34

Hancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Nagyon köszönöm a sok segítséget!
TEhát ha odafigyelek akkor végülis meg lehet "úszni"? ha mégis bekapok vmit szerintetek nagy rá az esély hogy beiindítja ezt a fránya betegséget?én most elvileg inaktív vagyok.
mégegyszer nagyon köszi a sok választ!!

Nincs jelen

 

#26 2008-08-14 19:00

Hancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Gigi és miket ettél meg az étteremben?

Nincs jelen

 

#27 2008-08-15 08:37

ildikócska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Hancsi még egy dolog eszembe jutott. A barátnõmék vittek magukkal házipáleszt. Állítólag aki ivott egy stampóval minden nap annak nem lett semmi baja :P
De ez most teljesen komoly!!

Nincs jelen

 

#28 2008-08-15 20:36

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Bizony, bizony, Ildikócska, a házipálesz nagy királyság, tényleg fertõtlenít! nagyon jó ötlet. Jó nyaralást Hancsi!!

Nincs jelen

 

#29 2008-08-17 01:05

Hancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

A pálinka az nem nagyon ártalmas a betegségnek?:)
én nem tudom nem nagyon szoktam inni:)

Nincs jelen

 

#30 2008-08-17 10:40

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Hogy nagyon-e, nem tudom, mert én sem iszom. Az égetett szesz nem tesz jót a bélnek, viszont hogy fertõtlenít, az tuti. Ha káros valami, akkor azt életmódszerû fogyasztás esetén kell érteni, szerintem. Ha az ember elutazik és kicsit bekap belõle nem egy felesnyit, hanem kevesebbet, olyan nagy baj nem lehet. Vagy mégis?

Nincs jelen

 

#31 2008-08-17 14:22

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kedves Hancsi!
Én nem ajánlom az alkoholt bélbetegeknek. Én crohn-os vagyok és abban is már az igen elõrehaladott fajta.
Ma már semmilyen alkoholt nem iszom, másnak sem ajánlom. Személyes tapasztalatom a következõ: nekem a sörrel nem volt problémám, a borral sem, ha keveset ittam és fõleg !!!, ha nem kevertem. Én az égetett szeszektõl mindig rosszul voltam, most csak a belemre vonatkoztatva. De voltam olyan oktalan, h többször próbálkoztam.
1997-ben egy 'bulin' csak egy felest ittam és utána csak egy korsó sört, ezutáni éjszaka felejthetetlen számomra iszonyatos volt a belemnek, pedig semmi mást nem ittam. Csak reggel 7 körülre könnyebbültem meg igazán.
De ennyi sem volt nekem elég, még többször kellett a falnak menjek, h észbe kapjak: 1999 szilvesztere, hogy ünnepel egy jófej társaság? Természetesen alkohollal , én is követtem a haverokat, ekkor mindent ittam, ráadásul elég sokat és a tetejében szerintem az volt a legrosszabb, h kevertem. Éjjel nemcsak a fejem fájt, hanem szó szerint csillagokat szórt a belem.
Egyébként máshol is olvashatod, h bélbetegeknek legfõképp a tömény italokat nem ajánlják.

Nincs jelen

 

#32 2008-08-17 14:26

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Na még valami: a fertõtlenítés. Inkább ajánlom neked a fokhagymát nyersen amennyiben bírja a gyomrod 2-3 gerezdet is megehetsz egyszerre. A fokhagyma kifejezetten jót tesz a bélnek, (annak ellenére, hogy ha például a bõrödre tennél egy félbevágott fokhagymát egy egész napra tuti, hogy azután ott nem lesz bõr, mert szétmarja).
Szokták hátrányként emlegetni a szagát erre nem tudok mit mondani, állítólag a zellerlevél rágása, vagy a szegfûszeg szopogatása elveszi a szagát.

Nincs jelen

 

#33 2008-08-17 20:23

Hancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Köszönöm a segítséget.igen a fokhagymáról én is hallottam hogy jó.hát az alkohol.igen... nem tul jó.hál istennek én soha nem ittam sokat pláne feleseket nem. én sem ajánlom egy crohnosnak se.
szerintetek egy ilyen vírus (nem tudom tunéziában mennyire "durvább" :) ) elõhozhatja a crohnt?
nekem egy éve van ez a betegség nagy nehezen jobban lettem nem szeretném hogy megint elõjöjjön.

Nincs jelen

 

#34 2008-08-17 20:24

Hancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Elfelejtettem még :) Pilli: mivel oltattad be magad?

Nincs jelen

 

#35 2008-08-18 13:24

Hancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Értem, és köszönöm a segítséget mégegyszer!!

Nincs jelen

 

#36 2008-10-21 14:36

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

nem találtam ennél megfelelõbb topicot, így hát ide írok.

azt hiszem, kezdek besokallni...
nov. 3-án újabb tükrözés. ezzel nincs is semmi gond. végre célegyenesben vagyok. lesz diagnózisom.
nem sok esélyt látok arra, hogy nem crohn (úgy hiszem, olyan orvos mondta ezt, akinek muszáj elfogadnom).
hónapok óta járok ide. olvaslak benneteket, tájékozódom.
azt hittem, felkészültem.
hiszen némi kényelmességet beáldozva a mindennapjaimból még azt is mondahtom, hogy jól is érzem magam.
és most mégis. így, hogy kimondták, leírták... kattog az agyam, az elmúlt 5 napban jó ha összesen aludtam 10 órát. teljesen ki vagyok merülve.
nem tudom, mit tehetnék...

Nincs jelen

 

#37 2008-10-21 16:05

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Kedves chysh!
Ez természezes érzés.Mivel még nincs pontos diagnózisod lehet sokat hozzáolvasgatttál a dolgokhoz.A crohn teljesen egyénre szabott.Ami mással megtörténik veled nem biztos vagy nem úgy történik.Engem kórházban ért a sokk kínok kínjai után és nekem sem tudták hónapokig mi bajom.De rossz volt mikor kimondták.Próbálj valahogy átlendülni rajta sokat segít ha beleolvasgatsz a "roor rosszalkodásai" topikba.Meglátod milyen jó kis csapat gyült itt össze akik tudnak neked sokmindenben segíteni.

Nincs jelen

 

#38 2008-10-21 18:51

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Chysh!
Csatlakozom az elõttem szóló zolcsibalhoz. Amit itt látsz és olvasol az közel sem biztos, hogy nálad is így fog jelentkezni. És tudom közhely, de ha netalántán tényleg Crohnod lenne, akkor az idõ múlásával hozzá fogsz szokni a tudathoz és a végén olyan szépen fogsz vele együtt élni hogy ihaj! :) Természetesen 1-2 kellemetlen vizsgálattól eltekintve, de ahogyan olvastalak, te is már elég edzett vagy. :)
Kitartás neked, mi veled vagyunk!!!! :)
Puszillak!
Margó :)

Nincs jelen

 

#39 2008-10-21 19:12

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Én azt mondom,hogy ne idegeskedj,ne fuss a rúd elé ahogy régen mondták... tudom,hogy milyen nehéz nem gondolkodni,de élj a mában.
Nekem is ez komoly küzdelem nap mint nap de igyekezni kell,hidd el ha meglátod miért jó a mai nap,mit kell belõle leszûrni könnyebben fogod venni az akadályokat!!!
Mert KÉPES VAGY RÁ, bármi is legyen a mese vége te irányítod az életedet,amilyenek a gondolataid,olyanok a szavaid,a tetteid,az egész életet! Hajrá, bízz magadban, meg tudod csinálni! :-)

Nincs jelen

 

#40 2008-10-21 19:26

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Halika!

chysh :okosat nem lehet mondani.
Amíg ki nem mondták,csak a "lehet" volt elõttem,addig para,kétségbeesés,önsajnálat stb.
Aztán mikor kimondták hogy crohn,nem örültem,de legalább tudtam már biztosra a nevét,hogy mi ez és mit lehet vele kezdeni.
Aztán megtanultam vele élni.
Ennyi.
Itt mindig van segítség,ezt ne feledd.:D

Nincs jelen

 

#41 2008-10-21 20:45

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

chysh!

Mindenki elkeseredett szerintem amikor ezt megtudta, hiszen ki örülne egy gyógyíthatatlan betegségnek?!...
De amikor ezt  közölték velem emlékszem, az volt az elsõ kérdésem hogy, bele halok?! A válasz nem...innentõl már, jobb is volt :/ Nálam ez az alap, közölhetek volna ennél rosszabbat is, erre szoktam gondolni. Nem mondom, hogy néha nem keseredek el, de mióta ide járok látom van élet a Crohn után! Kicsit, más kicsit nehezebb néha, de legalább van...

Nincs jelen

 

#42 2008-10-21 21:41

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

köszönöm mindenkinek. csak lassan kezd elfogyni az erõm. (már elköszönéskor a doki sem "jobbulást", hanem "kitartást" kíván egy ideje). de majd belejövök. csak jó néha kiírni magamból az ilyeneket.

Nincs jelen

 

#43 2008-10-21 21:43

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

youlcsi gigabájtnyi tárhely van erre az esetre.:D

Nincs jelen

 

#44 2008-10-21 21:45

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

azért annyit nem szeretnék nyígni itt nektek, mert még meguntok :)

Nincs jelen

 

#45 2008-10-22 08:09

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Youlcsi!
Ez nem az a fórum tudod.:D

Nincs jelen

 

#46 2008-10-22 08:35

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

köszi :)

elgondolkodtam azon, hogy most éppen minden bajomat a fáradtság okozza. egy hete nem alszok rendesen (bár most éjszaka a közel 4 óra szinte már sok volt). már csak azt nem tudom, hogy lehet-e ez esetleg gyógyszermellékhatás (nemkívánatos mellékhatások Entocort kapszula szedése közben: ... magatartásbeli változások, mint pl. idegesség, alvászavar, vagy hangulatingadozás...) ez megmagyarázná a dolgot. csak éppen kezdeni nem tudok semmit vele.

Nincs jelen

 

#47 2008-10-22 08:39

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

youlcsi!
Tegnap akartam írni ezt, de nekem a medrol csinálja az álmatlanságot...szóval nem kizárt hogy te is a gyógyik miatt nem tudsz rendesen pihenni. :)
Azt hiszem ezt a "kísérõ jelenségek" topiban már kitárgyaltuk egyszer olvasd el sokan voltunk akik írták ezt.

Nincs jelen

 

#48 2008-10-22 08:43

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

köszi. megyek is oda.

Nincs jelen

 

#49 2008-10-22 08:55

Irénke
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Szia Youlcsi! 4 éve tudtam meg hogy crohn betegségem van,semmit nem tudtam róla,mivel soha nem is hallottam ilyen betegségröl,de még az ismerõseim sem.Az orvostól kérdeztem mi ez a válasz ,ez egy gyógyíthatatlan bélbetegség ami azt jelenti hogy állandóan szabdalni fogják a beleimet,ezt a bélmûtétem után 2 héttel tudtam meg.Hetekig csak sirtam,szegény férjemtõl kérdezgettem szerinted mennyi idöm van még,honapok esetleg évek? Nem volt netünk,nem tudtam kitõl kérdezni a betegségrõl,amikor a gyógyíthatatlan szót meghallottam megszólalni sem tudtam nem ám kérdezni.Rendszeresen jártam,járok ellenörzésre,de az a rengeteg beteg siet az orvos stb.mire bekerültem a rendelõbe sok mindent elfelejtettem megkérdezni,ez az én hibám,tanultam belöle,most már az orvosom is nagyon jó,és nagyon odafigyel rám.Ne kövesd el teis ezt a hibát mint én,fogad meg a többiek tanácsát.Most énis a padlón vagyok,de tudom pár nap és megint szép lesz az élet.Szép napokat mindenkinek.

Nincs jelen

 

#50 2008-10-22 10:43

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Félelmek

Youlcsi!
Alvászavarom nekem crohn aktiv idõszakában volt.Xalazin-t Imurán-t és medrolt szedtem.Én a kínoktól nem tudtam aludni.Próbálj esetleg gyenge nyugtatót szedni.Nem kell rászokni de segít elaludni.Nekem sokat segített Frontin 0,25 ajánlanám.
Szia!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB