#1 2006-06-11 18:05

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

A megfelelõ sebész

sziasztok'''
tettem egy megdobbento lepest hogy topicot nyitok...eloszor annyira de annyira nem tudtam mit is adhatnek nevnek de mar meg volt a tema...
mindenkit varnek ide akit mutottek akit nem akiben van egy kis felsz es akit erdekel a tema-van ez ugyben tapasztalata hozzaszolasa..tehat egyszoval mindenkit akit erint valamilyen szinten a crohn-es a colitios ulcerosa nevu betegseg...es persze legfokeppen aki kivancsi...:o
ja es Mancsa segithetnel ebben a temaban-topicban mert te is elegge benne vagy a dolgokban...
noh meg mindenki...nem kell felni egy sebesz csodakra kepes...itt vagyok az elo pelda...es a TELJES ELET!!   ---Mancsa hirdessunk:)!!!:)

Nincs jelen

 

#2 2006-06-11 18:15

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: A megfelelõ sebész

Szia dori,


Örülök az új topiknak, mégha a címét le is kellett egyszerûsítenem "formai okok" miatt. Én - mint sokan mások - dr. Dobó István betege vagyok tizenhatodik éve a Szt. Margit kórházban. Nála megfelelõbbet el sem tudnék képzelni.


* * *

Csodálkozom, hová tûnt a "Mûtétek elõtt és után" c. õsrégi topik. Lehet, hogy valamelyik eltávozó fórumtárs törölte az elsõ hozzászólását, és vele együtt az egész topikot is? Ugyanígy nem értem, hová tûnt a "Remicade / Infliximab" topik. Kár azért a sok infóért, amit a fórumtagok összehoztak benne az évek során. De biztosan újabbak jönnek helyettük, úgyhogy gond egy szál se.

Nincs jelen

 

#3 2006-06-11 18:23

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia robuR!!
nos hat nem baj hogy toroltel formai okok miatt...
en is dobo istvan betege vagyok...:)es legfokeppen o miatta nyitottam ezt a topicot:)

Nincs jelen

 

#4 2006-06-11 21:15

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Nekem az ország másik részén volt szerencsém találkozni egy csodálatos emberrel, aki sebész is. Veszprémben dr. prof. Nagy Attila. Õ mûtött minden alkalommal. (5 v. 6 alkalommal már én se tudom)

Ezt már én is mondtam százszor és mindig hülyének néznek, akiknem mondom, de tényleg: a mûtét olykor csodákra képes...

Szóval ha már minden mást kipróbáltál az orvosoddal együtt, és nem használt, ugyanolyan szarul vagy, mint eddig, akkor nem árt elgondolkozni a mûtéten.

Nekem egyszer szépen elmagyarázták, amolyan gyógypedesen:

Amíg a beteg rész benned van, addig a tested nem tud gyógyulni. Az erõforrásait szétforgácsolja a beteg részek közöt. Namár most, ha a mûtét során ezt a beteg részt kidobják a kukába, akkor a tested pikk és pakk, máris gyógyulni tud!!!

Ez akkora változást eredményez, hogy eleinte el se hiszed, hogy mennyit nyertél egy beavatkozással, mikor már vagy száz gyógyszert beszedtél és semmi hatása se volt...


Nem olyan nagy mumus!

Néha többet használ, mint árt...szerintem.

Nincs jelen

 

#5 2006-06-12 14:17

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia mancsa''
es teged crohn-nal vagy colitissel mutottek..hmmm..ez lehet hulye kerdes volt mivel vegleges sztomad van..:o
hmm..lenne szamodra egy ajalatom..azaz betegtars...:):)))))))))))
amugy a colitiseseknek ajanlatos a mutet istenijo csodakra kepes;))))
viszont crohn..ajajjjajjj --egy ideig biztos okes...

Nincs jelen

 

#6 2006-06-12 14:30

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Hello!

Na most még jobban összezavarodtam..
Épp ma mondta az orvosom hogy nem tudják eldönteni Chronos vagy colitises vagyok, de 5 éve kisérlezetnek rajtam.
Ez elötti kontrolon meg a mütétet emlegette, gondoljam meg.. de mit azt nem tudom,hisz ök se tudják hová tartozom, ez örület!
Ma kaptam 1 tel számot Budapestre, Dr Papp Jánoshoz. Valaki ismeri? vélemény??

Köszi!

Nincs jelen

 

#7 2006-06-12 14:53

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia timi'''
egy kis segitseg..
erre a hozzaszolasra egy csajtol emlekeztem)mert engem is erdekel a tema) es visszakerestem az orvos valaszol oldalon...
remelem segit ez egy kicsit neked...tehat:

Tisztelt Doktor Úr! Hallottam egy olyan betegségrõl, ami a crohn és a colitis között van. Mármint még nincsenek pontos információk behatárolva a betegségrõl, de ön mit tud errõl? Ez a betegség milen tünetekkel fordul elõ? Vagy erre sincs konkrét válasz? Vag, hogy ha ki van jelentve, hog az ember crohnos vag colitises, akkor ez/ezek átmehetnek- e ebbe a betgségbe? Szóval arra lennék kváncsi, hog önnek van- e valéamilen információja errõl a betegségrõl és hog megosztaná- e velem? Válaszát- és fáradozását elõre is köszönöm

Kedves Kinga! A két kórkép között lévõ betegség az "intederminate" átmeneti colitis, melyre jellemzõ, hogy sem a tünetek, sem a tükrözés, sem a szövettan alapján nem lehet eldönteni, hogy Crohn vagy colitis. Tünetei természetesen mindkét betegségre emlékeztetnek. Ez nem egy önálló új betegség, hanem vahgy Crohn vagy colitis, csak nem tudjuk eldönteni, melyik. Üdv MT

T. Doktor Úr! Elõzõ levelemben arrról kérdeztem mi is az a crohn-és a colitis közötti "betegség", amit nem lehet egyértelmûen megállapítani róla crohn vagy colitis. A következõ kérdésem az lenne, hogy ha megállapították rólam, hogy crohn- vagy colitises beteg vagyok-ebben az értelemben colitises átmehet-e ez a colitis ebbe a stádiumba?Esetleg mûtét után ilyen elõfordulhat-e?Köszönöm szépen a válaszát eddig is. Kinga Kinga


Válasz: Kedves Kinga! Nagyon ritkán van keveredés a két betegség között, bár az a két betegség egy autoimmun kórkép két végpontja, és sok köztes állapot van, amelyik inkább az egyikre vagy a másikra hasonlít. De egy biztos Crohn diagnózisból késõbb nem lesz UC.

mutet mutet..akkor Dr. Dobó István!!!!!:)

Nincs jelen

 

#8 2006-06-12 15:52

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Köszi Dori!!
picit okosodtam ismét:) ,nem gyözöm irni, mennyire örülök ,hogy idetaláltam!!

Nincs jelen

 

#9 2006-06-12 20:13

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Üdv!Én is csatlakozom a "Mester" (Dr. Dobó István) pártfogoltjaihoz! Nekem az életemet mentette meg, hiszen ha a mûtétem elõtt elszív egy cigit, akkor nekem végem, hiszen az az 5 perc már átvitt volna a "túloldalra".De ittvagyok!6 mûtét után félegészségesen, de élvezve az életet! És ki tudja!Év végére talán már a fórum nagy része lagzira lesz hivatalos ;):D

Nincs jelen

 

#10 2006-06-13 08:18

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

HELLO!

barna-by!
Gratulálok! Valahol vagy emailben tudnál többet mesélni?? Nekem is a mütétet javasolták , de ellene vagyok,viszont itt már olvastam 1-2 jo tapasztalatot.
Dr. Dobó István hol található?? Köszi!

Nincs jelen

 

#11 2006-06-13 09:31

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Timcsi:
Dr.Dobó István a Szent Margit kórházban dolgozik, Óbudán.Még hétvégén is bejár a betegeihez, ami nem mindennapi, hiszen sokan csak felvesznek az osztályokra és utána lesz*rnak nagyivbe, de õ törõdik veled!De a többi ott dolgozó orvis is tök normális, mindenki nagyon nagy arc, fõleg a kopasz Mihók doki.Õ nagy "spanom" lett a 3 hónap alatt.Egyszer még túrórudit is hozott nekem a büfébõl!:) Én õt tudom ajánlani, és az összes itteni orvost.Bármiféle mûtét szóbajön, én csak ide jönvök.Lesz most egy sérvmûtétem is (majd augusztus után), de utána remélem minden helyrerázódik.
Ha mondta neked a doki, hogy a mûtétet el kell végezni, akkor ne halogasd, mert úgy jársz mint én, vagy más, aki szintén halogatta, de õ már túlesett a "holtponton" (szó szerint értsd).Hidd el, mûtét után teljesen megváltozol és évekig tünetmentes lehetsz, ha vigyázol magadra (én hülye voltam és nem vigyáztam ,ezért estem vissza).Dobóéknál a legjobb kezekbe vagy.Perszebejöhet egy kis gikszer, de annak az esélye nagyon nagyon kicsi.Ha nem halogatod a mûtéted hónapokig, akkor nagyon gyorsan túlleszel mindenen.Én is csak azért töltöttem 3 hónapot bent, mert a tályogokat ki kellett szedni, ami a hashártyagyulladás miatt volt bent, de arról nem a dokik tehetnek. Ha kérdésed van, irj nyugodtad mailt, vagy ide, szivesen válaszolok.

Nincs jelen

 

#12 2006-06-13 09:48

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Barna-by!
Köszi a felvilágosítást!
Azért is halogatom, mert pontosan nem tudom mit is akarnak müteni, nekem eddig Dr. Papp Jánost ajánlották Ausztriábol. Még nem hivtam,szerdán fogom.
De többen irták itt ha mütét, akkor Dobó! Csak ugy odamehetek hozzá, hogy "öt akarom"?
Végül is Miskolcon nekem is aranyos Dr.nöm volt,segietni akart,figyelt ránk...stb., de otthagytam mert zombit csináltak belölem,a sok nyugtatoval. javulás pedig nem sok volt.
Valószínü türelmetlen is vagyok, de van összehasonlítási alapom,ezért keresem itthon a legjobbat! Köszönöm!

Nincs jelen

 

#13 2006-06-13 11:41

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Háht biztos bevállal téged is.Elõször persze fel kell hivni,megdumálni,aztán megvizsgál kivül-belül és õ dönt.Ha azt mondja mûtét akkor mütét!Csak a legvégsõ esetben mût meg téged, csak ha nincs más megoldás, de akkor télleg nincs.Mûtét után meg tényleg szinte tljesen tünetmentes leszel, perszen merögtön, mert a mûtét után "beállnak" a belid, az is egy kis idõ, és addig lehet még egy kisebb hasmenés vagy hasonló, de utána mintha kicseréltek volna. Lehet hogy megajánlja az ileosztómát, de attól se kell félni, hiszen csak 3 hónapig leszel kivezetve (én is ki voltam, de én még egy hónapot ráhúztam direkt),de azt is meg lehet szokni elég gyorsan, legalább is nnekem sikerült.Minden csak a te érdekedet szolgálja nála, nem pedig azt, hogy minél szarabb helyzetbe lgyél.Amit õ mond, az tényleg a egjobb megoldás, a leggyorsabban gyógyulsz is, ha követed azt amit mond.

Nincs jelen

 

#14 2006-06-13 12:07

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

barna-by!
Érdekes amit irtál, ugy látom annyira orvosfüggö itt minden.. sok múlik azon, hogy kihez kerülünk..... volt aki mütét után sem lett jobban.. nem tudom még.. meghallagatok pár dokit ha lesz rá lehetöségem...
Prof. Papp János telszámát kaptam legutobb Budapestre, esetleg  Rola hallottál??

Nincs jelen

 

#15 2006-06-13 13:04

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Róla nem hallottam semmit.
Itt tényleg minden a megfelelõ orvostól függ.Persze nem garantált seholse a mütét utáni tünetmentesség, de a zesetek nagyon nagy részében mütét után tünetmentes az ember.Kivételek persze vannak, de ezt rengeteg dolog meghatározza.Ezért is kell elmenni a sebészhez, kivizsgáltatni magad, még ha irrigoszkópia is kell, azt is meg kell csináltatni, még ha szar is, mert mindenki utálja a csöveket magába, még ha csak 5 percig is fityeg az orrodba, kell tükrözés is, végbél vagy teljes, ezt majd a doki megmonjda.Rengeteg vizsgálatot el kell majd végezni, mielõtt megmûtenek.Dobónak tényleg nm érdeke, hogy minden nap beválaljon 2,3,4 órás mûtéteket, nem mintha lusta lenne, csak neki is rossz, hogy ennyi beteg ember van és piszkosul sajnálja azokat akiket meg kell mûteni, ez látszik is rajta.Tüzetesebben figyel az ember az orvos beszédére, akkor "láthatja" hogy mennyire viszonyul az ilyen dolgokhoz.Dobó elsõre picit furcsának tünt nekem, de amikor elkezdett velem beszélni, azt mondtam hogy még egy ilyen rendes, normális, emberszeretõ doki nincs még egy ezen a földön.A tudásáról is csak annyit, hogy amerikába meg a japókhoz jár ki tanitani...nem pedig tanulni.Õ volt az elsõ orvos, aki vékonybélbõl tudott gyomrot csinálni (vagy valami ilyesmit).

Nincs jelen

 

#16 2006-06-13 13:07

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

hja!
Persze ez nem azt jelenti hogy a másik doki nem tud ilyenekt, vagy nem lenne ennyire emberszeretõ, csak én nála voltam és minden várakozásomat felülmúlta.Én cska ajánlani tudom neked a Dobót

Nincs jelen

 

#17 2006-06-13 15:20

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia timcsi''
en is csatlakoznek barna-byhoz'''
ez a dobo tenyleg de tenyleg egy akkora tag hogy szerintem nala biztos kezre lelsz...
es tudom rengeteg embert mutott...eloszor nekem is eleg furcsa ember volt nem nagyon szeret beszelni a koprteremben csak a legminimalisabb doplgokat viszont neked a mutetek elott mindent elmond..
en az elejen nagyon utaltam de mostanra kedveltem meg igazan az 5.mutet fele...
tenyleg egy ostehetseg'''
BARNA-BY...:nekem is MIHOK doki a kedvencem:)az egy akora jo tag a kopasz fejevel:D
ot szeretem a legjobban...
-----------------------
TIMI ha felhivnad dobot biztos hogy elvallalna de elotte normalisan megvizsgalna ahogy barna mondta kivul-belul..
tehat nem hiaba a szegedi orvosok is hozza kuldik a betegeiket ha mutetrol van szo..pedig szeged eleg nagy varos..
viszont dobo doki neha tanit egy par szegedit ezekre a specialis(?) tobb lepeses belmutetekre..
puszi mindenkinek...dori ;)

Szerkesztette: dori (2006-09-13 18:37)

Nincs jelen

 

#18 2006-06-13 22:34

Nyolcvanhat
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!

Dóri gratulálok, rendesen beindult topic.
Csatlakozom Dobó dokit népszerûsítõk táborához. Szerintem is nagyon jó kis csapatot hozott össze, minden doki nagyon rendes és emberséges a betegekhez.
Én is csak azt tudom mondani, amit nekem Dobó mondott, hogy sokkal jobb egy tervezett mûtét, mint amikor egy sürgõsségi mûtétet kell csinálni. Egy elõre tervezett mûtétnél egy kicsit fel lehet készülni lelkileg,  lehet tájékozódni a sorstársaktól, hogy mire lehet számítani. A legjobb tanácsokat azok tudják adni, akik már túl vannak rajta. Persze minden ember és minden eset más, de azért nagyjából lehet tudni, hogy hogyan alakulnak a dolgok.
Még egy dolog, ami jelzi Dobó mester hozzáértését. Nem tudom, hogy van-e az országban rajta kívûl olyan sebész, aki laparoscoppal tudja kivenni az egész vastagbelet. Szerintem nincs.
És mellékesen megszállottja a munkájának és fáradhatatlan, 1/4 8-kor már benn van, és volt olyan nap amikor még este 9-kor is találkoztam vele. Remélem még sokáig bírja, mert egyre több betege lesz.

Nincs jelen

 

#19 2006-06-13 23:48

Lóri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok
Én is írnék néhány sort a tapasztalataimról.
Én azt javaslom hogy mindig kérdezzünk meg több orvost,akár betegséggel akár a mûtéttel kapcsolatban.Lehet hogy máshol nagyobb a tudomány vagy jobb az orvosok hozzállása.Lásd DR Dobó.Bár én nem ismerem de ugy látszik nagyon jo orvos lehet.
Én velem az történt hogy a belgyógyászom semmit nem mondot a betegségemröl és mint kiderült sokfajta étel nem tesz jot a beteg bélnek.Már a kezdetek kezdetén meg kellet volna kérdeznem más orvost is.Azt hogy mit ehetek és mit nem pesten tudtam meg egy DR nõtöl,ö szépen mindent elmagyarázot.Egy órán keresztül csak velem foglalkozot.Hát ez a külömbség.
Engem Debrecenben mûtötek DR Barta Iván.Jo orvos, csak néha mûtétek után napokra éltünt  konferenciák miatt.De ha dolgozot mindig megnézet.
A topic jo, mások jo döntésében sokat segithet.
Üdv mindenkinek

Nincs jelen

 

#20 2006-06-14 08:47

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!

A mütét elötti ercehurcát nem lehet meguszni?? az eddigi papirjaim alpján??
Mindenképpen kell a sok vizsgálat??

Mi az a irrigoszkopia?? -ez a vénykonybél áttekintése?

Mi az hogy laparoscoppal kivenni a belet??

Egyre ijesztöbb számomra csak  halogatom, de tudom ez nem jo megoldás..

Köszönöm az eddigi infokat is!!

Nincs jelen

 

#21 2006-06-14 17:21

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia timi'''
ne parazz elolre...
a vizsgalatokat ugy ertettuk..marmint nekunk igy volt dobonal...
az orvosaink beajanlottak neki..aki ot javasolja..akkor is kell vinned minden eredmenyt..
ilyen vizsgalatokat csinalnak a margit korhazban: csak egy kis tukrozes..
de az nem olyan mint a rendes tukrozesek csak egy kis kutyapoz nehany mp...
aztan belulrol megnez ujjal az orvos..
aztan kb.mar csak vervetel meg ekg..ilyan alapok..
ezek a vizsgalatok utan nem lesz semmi komolyabb..
ezek az alapok mmint nalam igy volt a margit korhazban de akit ott mutottek mindenkinek szinte en ugy tudom...
a laparoscop az olyan muszer amellyel ugy veszik ki a belet hogy csak egy ket helyen marad nyoma a hasadnal tehat de az is csak egy ket lyuk..
nem kell ahhoz felvagni az egesz hasat...
ne parazz elolre tok hulyeseg...
viszont tenyleg ha ezt a megoldast ajanlottak mar...akkor ne halasztgasd hogy inkabb gyogyszereket szedsz mert egyszer ugfyis mutetre kerul sor..
es lehet hogy a gyogyszerek miatt(ebben az esetben szteroid) az orvos aki ugy dont mutet tobb lepesben csinalja mint ahogyan kene mert le leszel terhelve gyogyszerekkel...
tehat ha mondtak mutet en azt javaslom a tobbiekkel egyutt hogy inkabb kisebb mint nagyobb..
tehat ha meg most mesz lehet a tobb lepeses mutetbol egy mutet...
mert ha az egesz belet kell eltavolitani akkor alt.-ban egy ket lepes...
nah ne izgukj elolre mert meg ezzel raeersz..
a mutet elotti herce-hurca ugymond kotelezo...:o

Nincs jelen

 

#22 2006-06-14 17:25

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

sziasztok'''
ujra itt vagyok..:)
nah tokre orulok hogy mar igy beindult a topic es itt nepszerusitjuk dobot dokit :)
de foleg neked orulok gyorgyi!!!!hmm..jo kis ismerosok...
mar csak monit varom:)

ja amugy dobora visszaterve...tenyleg egy bélfun ugymond mivel tenyleg egy olyan ember aki a munkajanak el...:)
ezert van egy ilyen mondat minden hozzaszolasomnal: nekem sikerult es szerintem nem keves sikerrel;) 
gyorgyi majd meg irj irj meselj a laparoscoposrol!!

Szerkesztette: dori (2006-09-13 18:40)

Nincs jelen

 

#23 2006-06-14 18:04

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

én helyesbitenék a laparoscope-ról, ugyanis lesz vágás, csak az a kivett bél nagyságától fûgg és a vágás már nem függõleges,hanem vizszintes, amit a bugyi vonalába vagy alá csinálnak, hogy a fürdõnaci takarja, igy ki mernek menni az emberek a strandra (bár én igy is kimegyek, mivel utálom ha ömlik rólam a viz 40 fokban.Akinek nem tetszik a 2dik világháborús felsõtestem az tehet egy szivességet...:))Ha jól tudom, akkor 4 lyuk lesz rajtad, mivel a laparoscope-nak van egy késes része, amin a szike van, van egy fogó, vagy 2, ez esete válogatja (azáltal még egy luk lesz), van egy vákuumszívó, ami a vért meg ilyenekt távolít el (Carter, szivást kérek, nem látok be!!:)) és még annyi vágás, ahány csõ kell a végén, amin keresztül tisztul a belsõ varrat, de ezt is már úgy oldaj meg a Dobó hogy a laparoscpoenak vágott lukon keresztül dugja be a csövet, igaz, igy picit nagyobb a vágás, de 4-5 helyett csak 23 lesz.Jah, meg van egy kamera amin nézik, mit csinálnak. De ha így akarják csinálni a mûtéted, egyáltalán nincs félnivalód, hiszen ez a legjobb mûtéti forma ami létezik.Nekme van 12 luk a testemen (has, fenék, mellkas) egy 23 centis vágás függõlegesen a hason, egy luk az ileosztóma miatt bal oldald könyök magasságba ami 7centi és van egy durvulat (én csak igy hivom) a jobb oldalon, ami 100%ig szimetrikus az ileosztoma helyére (igy geometriailag tökéletes testem van:D...csak vicc volt...), az is 7 centi, de az mivel befele forrt, igy befele hegesedett, ami kb úgy néz ki mintha kiforditották volna (szarul hangzik, de nem annyira gáz...annyira).Szóval hozzám képest egy háborúkat megélt veterán kisgyerek popsija.Ha mindezt laparoscpe-al csinálták volna a 12 luk helyett 6 lett volna, és a durvulat se lenne ott, hja és még a vágás se szúrna szemet mindenkinek, igy meg mindenki bámul.....persze nem érdekel, de van akit ez zavar. Amúgy dori infója teljesen takar mindent.Én csak ennyivel egészíteném ki.

Nincs jelen

 

#24 2006-06-14 18:15

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

hja, amúgy sajnos már végeztet colonoscope-ot a Dobó, bár azt inkább a szakorvosra bizza, mert õk a margitban csak sürgösebb eseteknél csinálnak, ha már bentfekszel, mert akkor nem tudnak a kezelõdokidhoz elvinni.
Nekem a mûtét elõtt volt irrigoszkópia, 3 féle CT és UH.Alaposan kivizsgáltak, az fix, persze van olyan, aki megússza egy végbéltükrözéssel (amit dori mondott...fel a fém asztalkára pucsítva mint egy kiskutya és bekukkant a hatalmas fémcsövével, de csak 10 másodpercig.Ha jó a levegõvétel, akkor nem érzel semmit......kitapasztaltam sajnos....:S) és CTvel.

Csak elrettentéskén, hogy ilyen is van (aki nem tudja):nemtom mi volt a neve annak a CTnek, de a lényege az volt, hogy egy gumicsövet dugnak be neked félig (kokeményen 5-7 centit, amit bent kell tartani, esetemben odaragasztotta a nõvér, és felfújnak levegõvel.Ez azért jó, mert igy jobban látják, hogy van-e összenövés, szükület meg ilyesmi.De rettenetesen szar érzés amikor fekszel az asztalon, nyomatják beléd a makk izû löttyöt vénásan és közben még fújnak levvegõvel.Hát remélem nektek nem kell ezt átélni.
A szelektiv enterográfia még az izgis dolog!Olyanom is volt télleg, nem irrigoszkopia..összekevertem.Szal a lényege az, hogy egy indurka csövet (átmérõje indurka) dugnak le az orrodon kerestül a vékonybél kezdetéig, telenyomják a vékonybeledet egy fehér kontrasztanyaggal, utána meg megröntgeneznek.Nos ennek is van trükkje ám!Mivel bennem 2 hétig volt a kórházban szonda, igy kitapasztaltam a csõledugás legkényelmesebb oldaát.Szal nagyon nagyon hideg vizzel kell lenyelni a csövet (mert le kell nyelni) és akkor nem fogod érezni a kaparást, meg magát a csövet az orrodba.Ami még fontos, hogy tényleg teljesen elõre kell hajtani a fejet, mert az a csõ alapjáraton meg van hajlitva, mint egy felnõtt ember nyelõcsöve elõrehajláskor, igy minimális az ütközés és a surlódás a torokban.Amúgy nem fáj ez sem, csak kellemetlen és az elején, mig meg nem csinálják, ilyesztõ.Nekem inkább csináljanak egy ilyet, mint egy teljes tükrözést...

Nincs jelen

 

#25 2006-06-15 14:25

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

hmmmm BARNA-BY..teged akkor jol megkinoztak..
en akitol hallottam a dolgokat annak csak ezekt a vizsgalatokat csinalta dobo...:o
persze vannak kivetelek..:o
ja amugy en mar vittek ct eredmenyt is mert molnar tamasek megcsinaltattak szegeden...de az a kutyapoz...:o
ohm..johm..:O
szoval az a  maniaja dobonak noh es persze a kukucska..:O
de te tudod am mirol van szo...
nekem kb.egy 18-20cm-es vagas van a hasamon hosszaban...
meg ket oldalon a sztomanak a vagasa ahol ki volt vezetve az kb.5cm...
ja meg a fenekemen is van egy kis vagas ahol a talyogom volt..
es most ujra kivezette a belem mert a talyog kapcs.-ban volt a belell...pffff...
de majd valoszinu a nyar vegezete fele megyek majd ujra a zaro mutetre..pont mint tavaly..
de nagyon remelen nem lesz pouchitisem...
az elejen meg tok ijeszto a mutet de amikor a 2.+3.jon az mar meg sem kottyan..
en vegulis igy vtam vele...
es barna-by te hogy allsz a mostani (teljes?) eleteddel??
meselhetnel egy kicsit...
ki is a gasztos orvosod??

Nincs jelen

 

#26 2006-06-15 15:58

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

A mostani életem sose lehet jobb!Nem is akarom hogy más legyen!Igaz, hogy a beleim kicsit szar állapotba vannak, de kompenzálja mindezt egy megértõ társ, aki már több mint 7 hónapja velem van, végre vége a vizsgáimnak is (hétfõn elsz az utolsó és ha minden jól megy 2 szakmá is kapok), van állásom is 20dikától, szal idén minden összejöt jól.A betegségem semmiben de semmiben nem korlátoz.Megyek én mindenhova, strandtól elkezdve mindenhova.Nem érdekel, ki és mit gondol a testemrõl.Enyém és nekem igy tetszik!!!
A gastros dokim Dr Kovács Ágota.

Nincs jelen

 

#27 2006-06-15 19:23

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

jaja en is mindent csinalok...!!!
sztem ez igy jo...mindenki azt vallja ezen a honlapon hogy igy nem lehet teljes eletet elni de szerintem tokre lehet...jo nekem a zaro mutet utan kozbejott egy ket dolog amit mostansag tesznek helyre..:o
szoval van itt program...rendesen..
es te amugy tenyleg nogyogyasz vagy?jajj ezt emlekszem egyszer mar vki kerdezte toled...:o
csak a valaszt nem lattam..:o
es neked a betegseged utan hany evre ra mutott dobo?
ja en ma beszeltem vele:))
crohnos vagy ugye?

Nincs jelen

 

#28 2006-06-15 20:40

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Kedves Dori!
Nagyon örülök, hogy tudtok teljes életet élni! Persze csak az a kérdés hogy ez ki kinek mit jelent! Sajnos tavaly október óta én nem igazán tudok, mert a wc mindem órában a társam van mikor 2* 3 * is! Bár ez is teljes élet csak sajnos kimozdulni nem tudok a lakásból, mert attól félek ha nem vagyok 00 közelében akkor pifta ifol muftot effektus lép életbe!
Ez van, ezt kell szeretni! Vagy ha nem hát valami más!
Jobbulást mindenkinek, de legalább tünetmentséget!
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#29 2006-06-15 20:52

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia szuszidi'''
ezt hogy erted??nem igazan ertem..
en a Cu mutet utani teljes eletrol beszelek vagy legalabbis olyanrol hogy egy crohn beteg mutet utan egy ideig biztos tunetmentes teljes eletet el!!-de crohnnal csak egy ideig!!
mi az hogy 2szer 3szor mesz wc-re ez egy napra igaz?
teged mutottek?
hmm..majd irj szia :dori

Nincs jelen

 

#30 2006-06-15 21:01

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szuszidi'''
"aki nem penel guzmicsot, ne pöffentcsen pöpölét''...:)
ez mit jelent?mar regebben ez a mondat megtetszett és azóta ezt hasznalom msn-en szemelyes uzenetkent..:)
meg ez is: pifta ifol muftot effektus
jok ezek a mondatok..:D

Nincs jelen

 

#31 2006-06-15 21:49

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Dori: Én télleg nõgyógyász vagyok...:D fogadási idõm este7tõl 11ig.csak 16tól 32 éves korig és (most le leszek fújolva) azért az 58 kilós súlykorlát megvan..De ha belekukkantasz az adatlapomba, láthatod, hgy szombaton leszek 21 éves.Egy doki, mire befut, lesz 30, így a valóságba én nem vagyok...De nem is szeretnnék az lenni.Az csak poén kedvéért van kint.

Dobó engem a 6dik évben mütött asszem.jah...

Amúgy mind1 mit kaptál ki a sorstól.Az életed te irányitod, olyanná teszed amilyené akarod, ebbe nem szólhat bele semmi és senki.Az hogy valaki beteg, az nem jelenti azt hogy mindenrõl le kell mondania.Pl és sztómával is lazán mentem volna uszodába, de nem tettem higéniai okokból (és hogy ne vesszenek meg az emberek ott), de az egyetlen egy hibát nem szabad elkövet:totál pesszimistán bezárkózni.Az a legeslegrosszabb, mondhatni a vég.Onnantól kezdve mnden baja lesz az embernek, hiszen a crohn 60%ban pszihologiai betegség (vagy hogyisfogalmazzak).A tudatalattiba rengeteg dolgot tudsz irányitani.Idõvel minden kitanulható, ha az ember odafigyel rá, de sokan nem teszik. Ez ugyanolyan mint pl egy tini:ha nem akar sulibamenni elég fél óra szugerálás és már lûzas, vagy fáj a feje, stb...nekem kb fél óra és a hasmenés le tudom annyira csillapitani, hogy egy 3-4 órás séta a normafán a párommal lazán belefér, és nem kapok bélcsavarodást se, mert nem tartom vissza, hanem agyilag befolyásolom magam.Egyszerü, csak ki kell tanulni

Nincs jelen

 

#32 2006-06-16 06:09

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Kedves dori!
Én nem a mûtét utáni állapotról beszéltem, hanem az elõttirõl! Sajnos most ez van nálam! Most megyek tükrözésre s azt mondta a doki bácsi hogy majd meglátjuk mik a szükséges lépések! (szerintem a lelépés a tükrözés elöl)
"aki nem penel guzmicsot, ne pöffentcsen pöpölét'' ennek semmi értelme de jól hangzik! A pifta ifol muftott effektus az azt jelenti, hogy nem, mert befosok!

Jobbulást mindenkinek, de legalább tünetmentséget!
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#33 2006-06-16 08:14

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!

Tudjátok iszonyuan elijesztetetek, ha birnék futni, sem tudnám hová:)
barna-bay! a "kinlodásaid" után ugy itáltem kb. 40 éves vagy,hát ledöbbentettél!
Örülök ,hogy te még tudsz optimista lenni! Eddig én is az voltam ,de minden téren elfáradtam és kiutat sem látok! na jo sok dologban igazad van....

Azt mondjátok mütét után jobb!? de mikor és meddig? hát az olvasottak nem ezt mutatják!

Nekem 32 cm (sajna igazodik a koromhoz évröl évre) van tönkre a vastagbelembõl, erre a tegnapi Doki azt mondja ki kéne venni az egészet! de ugy, hogy még mindig nem tudják colitises vagy chronos vagyok...  igy bizzam rá valakire magam?? nekem ez valahogy nem logikus... felnyitnak és hoppá jaj nem is az a baj??

Szoval nem tudom és igazábol a gyogyszereknek se látom értelmét, de még szedem...

Hogy lehet ezzel élni, hát nem tudom, de egyre cikibb és valami fertözö roncsnak néznek az utcán állandóan...
Arra nem voltak képesek,hogy wc-re beengedjenek 1 irodaházba a fövárosban,pedig bögve kértem, hogy vérzik a vastagbelem és nem tudom visszatartani.. hát kijöttem és befostam 32 éves fejjel! Akkor honnan meritsek optimizmust???

Szerkesztette: timcsi32 (2006-06-16 08:18)

Nincs jelen

 

#34 2006-06-16 08:31

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Tegnap Prof.Dr. Papp Jánosnál voltam Budapesten, de valami magán rendelö féle..

Az Ausztriai orvosom intézte,gondoltam megnézem, több szem többet lát alapon...
Én voltam aznap az elsö 13.40 kor éhgyomorra a vérvételek miatt...
Na nem sokkal többet mondott mint az eddigiek, és õ is mint mások, változtatott a gyogyszereken,ujakat is irt fel, de legközelebb 27.-én tud fogadni, mert konferenciákra utazik. az ismét 2 hét... vaqy jobb lesz addig vagy nem...
A lényeg hogy fél órát voltam nála aztán vérvétel és a számla 22ezer ft.!

Na jo magam megnyugtatására kellet a véleménye (bár nem ilyen árra gondoltam), és reméltem hogy nagyon jo ha már a "kinti" orvosom intézte, de az ott várakozoktól hallottam és én is ugy láttam, picit túlvállalja magát!!

Ezt csak azért irtam le, hogy aki keresgél mint én, ne érje meglepetés!

Nincs jelen

 

#35 2006-06-16 08:43

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Még annyit füznék hozzá, hogy ha itthon ilyen árak vannak, mondjuk nézzük euróban:
-a tegnapi csak vizsgálat kb. 100 euro volt.

Akkor inkább visszamegyek Ausztriába, ott biztositás nélkül 400 euro/nap, tudom húzós még nekem is, de 1 hét alatt rendbevágnak ugy,hogy utánna rögtön tudtam dolgozni!!
Ez a nem mindegy! Pláne ha már ugy is el van adósodva az ember...

Tehát ebben az évben is megszívtam az optimizmussal, mert mikor eldöntöttem nem vállalok annyi melot, dolgozgatok én itthon, feladtam a "kinti" dolgaim biztositásom, fellángolt a betegségem, se munkám se biztositásom, de még csak itthon sem!
Küldözgetnek ide-oda, meg ha "ilyen nagy bajom van rokkantosítsam le magam" -sok helyen ez volt a válasz!! Hát nem ez az  életcélom 32 évesen!

Na meg ugye a jo magyar rendszer itt is kibukott, mivel nincsenek "itthoni" papirjaim  vagy hiányosak, igy a rokkantságit se tudom elkezdeni!

A gyogyszereket is felirhatnák nagyobb támogatásra nem,??? pláne ha tartosan kell szednünk... na nem hergelem magam tovább...
KITARTÁST! :)

Nincs jelen

 

#36 2006-06-16 10:58

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia timi'''
huuu ez aztan a tortenet...
minek kellett 22ezer forintot fizetned?-ezert amiket ide leirtal...:o
szerintem jobban jarnal ha felkeresnel egy igazi gasztros orvost--ha mar komolyan ketsegbe vagy esve ennyire de ennyire es elmozdulnal pestrol en mint tobbszor mancsaval emlitettuk dr. nagy ferencet es molnar tamast...
viszont ezen ne csodalkozz hogy nem tudjak eldonteni crohn vagy colitis...
ezt mint mar leirtam neked ehhez egy megfelelo szakaszbol(mindenkinek mas) kell venni tukrozesen mintat es ez meg akkor sem derulne ki tisztan ha teged felnyitnanak..
en egy lannyal fekludtem egyutt dobonal de meg ott sem tudtak eldonteni...
ennel az esetben inkabb crohn betegkent kezelik az illetot mintsem colitis...
ja es ilyenkor a sebesz nem a gasztros orvos donti el hogy mit vag mibol mennyit....
tehat ha az orvosod azt javasolta hopgy az egesz vastagbeelt ki kell venni de csak 32cm a beteg akkor hidd el a jo sebesz ha nem talal mast nem fog feleslegesen ezen kivul meg vagdosni...
tehat en is 16 eves vagyok volt 5 mutetem most megyek majd a 6.ra!!
en nagyon ki votlam engem nagyon helyrehozott dobo..
most egy talyog miatt kerutl sor a tobbi mutetre...
de meg igy is megerte nem kell wc-re futkosni...
nekem kb.volt egy olyan idoszakom amikor megcsinalta a zaro mutete minden oke...szoval en ezert vagyok ilyen optimista...
de en csak a colitisre mondom hogy mindenkeppen mutete ha mar elhatalmasodik a helyzet..
viszont mint hangsulyoztam mar egy parszor crohnnal csak atmeneti allapot ha megmutenek..
de azzal is lehet evekig elni:)))
en helyedben mindenkeppen felkeresnem dobot...es ezt bizony nem azert mondom mert engem is o mutoptt ahenm tenyleg egy nagyon nagy belspecialista..
es mar amjdnem mindenki ot javasolta...
okes enged szamar szenved...
tehat ne kolts feleslegesen biztos jo az a maszek is de sztem egy maszeknal dobo sokkal de sokkal jobb....o is siman lehetne maszek de nem teszi...sot..:o
nah majd irj hogy dontottel..
amugy dobohoz nem kell beutaloval menned hanem felhivod egyeztettek idopontot elmeseled ezeket a problemaidat es o tenyleg de tenyleg segit!!!
igaz o sebesz de ilyen esetben is jo!!!es ha attol felsz hogy egybol muteni fog mert sebesz es ezert nem karsz hozza menni bizto slehetsz abban hogy feléeslegesen nem fog muteni..
tehat ezekt a megnyugtatasodra irtam nem szueretnek okoskodni 16 eves fejjel de komoly ez az igazsag es hid el dobo a legjobb!!!!!!!!!..:o

Nincs jelen

 

#37 2006-06-16 11:00

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

hejj barna-by!!!  :-)
es akkor mi akarsz lenni ha nagy leszel?
merre tanulsz?

Nincs jelen

 

#38 2006-06-23 00:31

Lóri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia Dori!
Ha jol tudom neked is a vékonybélböl kialakitott tartály van.Hogy oldota meg neked a doki?Varták vagy csatokkal,esetleg valami más megoldás van.
És hogy a tartálygyúladást mi okozta nálad?
Azért kérdezem hogy nálam is elöfordulhat e ez.

Nincs jelen

 

#39 2006-06-23 08:55

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Köszi Dori a véleményed és jo tanácsod.. mindig megkönnyezem... de már azt sem tudom mit.. ledöbbent fiatalságod... is..

Ugy néz ki most kezdenek használni a gyogyszerek, ezért kis türelemre intettem magam, tehát most nem ugrálok dokihoz, örülök hogy enyhültek görcseim, nem akarom hogy most vizsgálatokkal kinozzanak.
Ha ugy alakul, ezek után biztos Dobot fogom felkeresni!! Köszönöm !! Jobbulást!

Nincs jelen

 

#40 2006-06-23 09:37

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Dori: Már nem tanulok :D
Hameg nagy leszek, akkor mégnagyobb akarok lenni!!AMúgy nemtom, majd kialakul valami.

Nincs jelen

 

#41 2006-06-23 14:50

cicmodli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!


Megböbbenéssel olvastam a történeteiteket, és szeretném kifejezni öszinte csodálatomat mindannyiótok felé.
Eddig is szerencsésnek tartottam magam, de a megjegyzéseitek elolvasása után még inkább így érzek.

Viszont segítséget szeretnék kérni Tõletek. Az én drága párom anyukájának jó pár évvel ezelõtt vastagbél daganata volt, amelynek következtében ideiglenesen kivarrták a vastagbelét. Szerencsére azonban sikerült úgy helyrejönnie a beleknek, hogy nem olyan nagyon sokkal rá vissza is varhatták, de már ekkor figyelmeztettek minket, hogy elõfordulhat a bélfalak összenövése. Ez sajnos be is következett. 1 évvel ezelõtt így ismét meg kellett mûteni, amelynek során egy darabot el is távolítottak a bélszakaszból, ám ebben az esetben nem kellett kivarrni. Sajnos azonban az összenövések újból bekövetkeztek, és immár 3. hete van a váci kórházban. A három hét alatt már kétszer megmûtötték, de azt mondják nem tudnak vele mit kezdeni. Most kivezették a vékonybelet, mert a vastaghoz nem akarnak hozzányúlni. Állítsuk szerint sajnos úgy néz ki, hogy a vékonybélbõl is csak egy fél méteres szakasz használható. Szóval nem túl rózsás a helyzet. Szegény három hete egy falatot sem evett. Olvastam a tpoikban, hogy van egy csoda doktor, aki ért a bélbetegségekhez és látot már egy-két dolgot. Nagyon szépen szeretnélek megkérni Titeteket, hogy amnennyiben tudjátok, adjátok meg dr. Dobó telefonszámát, mert õ az utolsó reményünk.
Nem tudom, hogy még meddig bírja a szendvedést, és a váci kórházban szemmel láthatólag nem értenek hozzá, de ami még rosszabb nem is törödnek vele.

Segítségeteket elõre is nagyon szépen köszönöm.

Nincs jelen

 

#42 2006-06-23 15:24

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia cicmodli!
irtam emailt, rem megkapod! azt hiszem ide nem irhatok tel számokat, de elküldtem, én is igy kaptam!

Nincs jelen

 

#43 2006-06-23 15:28

cicmodli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia timcsi32!


nagyon szépen köszönöm a mailt. Aranyos vagy, hogy ilyen hamar reagáltál.
Közben sikerült egy másik csatornán keresztül megszereznem a számát és már beszéltem is vele. Azt mondta, hogy ha kijött a kórházból, akkor hívjuk föl és szívesen megvizsgálja.
Azt a számot, amin sikerült elérnem elküldöm neked, hátha ezzel több szerencséd lesz.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm.

cicmodli

Nincs jelen

 

#44 2006-06-23 16:23

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

sziasztok'''
Timi :sikerult dobo dokival beszelned???
es o miket mondott??

amugy Cicmodli:dobo dokitol  se varj csodakat azert de mindenestre o ert a legjobban hozza!!!

erdemes felkeresni es minden apro dolgot megbeszelni vele bar elegge elfoglalt de biztos szakit ratok idot!!!
nem szabad huzni a dolgot mert ilyenbol vegleges megoldas is lehet--gondolom ti meg ezt nem akarjatok..hat ha nem ertenek hozza a mostani korhazban?..:O
hmmm....akkor nehogy felrekezljek!!
en mar hallottam oylat is hogy mashol vegleges sztomat csinaltak--utana az az illeto elment dobohoz mert oda kerult vna mutetre a sor vitte minden leletet...meg ilyenek es nem is ez lett vna a vegso megoldas...szoval mindent bele es nektek is sok sikert!!!

Nincs jelen

 

#45 2006-06-23 16:25

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

mi barna-by'''
csak lopod a napot?-a kedveseddel..:o--hat ezt olvastam!!!!
nah akkor vidd sokra....hogy igy tudjunk"hirdetni"mint dobot..:o

Nincs jelen

 

#46 2006-06-23 17:09

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Dori!
Sajna nem hivtam még, ugy nézett ki kezdenek használni a gyogyszerek, de ma nagyon szenvedek, a maradék reményem is kezdem elveszteni.. nem tudok aludni, ilyenkor csak erösödik a depi.. ezért most nem is irok többet! köszi szépen!

Nincs jelen

 

#47 2006-06-24 13:54

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

sziasztok'''
elosuor is timihez szolnek...timi ne keseredj el mindig van vmifele remeny...tenyleg mast nem is nagyon tudok irni mert ilyenkor a rizsa szovegu biztatasok...ahhh..nah de megis ezt teszem...en nagyon de nagyon rosszul voltam-es nalam CU-s betegnel a mutet segitett....

depis ne legyel az csak rosszabb lesz...en azt tapasztaltam magamon hogy amikor szarul vtam es egy kis akaraterom volt akkor egyre jobban sot jol lettem...
pl.:elkezdtem sirni...aztan egy kicsit kisirtam magam...de utana meg tiszta ideg lettem es erot gyujtottem..bar ez nem minden esteben volt igy....
nah szoval tenyleg csak sok sikert es a hallottak alapjan ne ijedj meg semitol mivel majdnem mindenkinek mas a tapasztalata..pl.:dobonal a margit korhazban akikkel beszeltem nem volt komolyabb vizsgalatuk...de ehhez persze gasztros tukrozeses cd-t kellett vinni..:o

Nincs jelen

 

#48 2006-06-24 13:59

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia lori''
gondoltam hosszu lesz a level ha neked is a timiehez valaszolok...
ezert kulon teszem!!!
tehat akkor a tartalyrol...
nekem a vekonybelbol alakitottak ki ezt a tartalyt ugy tudom hogy varrtak de lehet hogy vmifele kapocs is van benne...
ettol neked nem lehet tartalygyulladasod mivel neked ki van vezetve a beled...es sztem neked igy nincs is tartalyod..vagy igen?
szoval en ezt ugy szereztem meg hogy amikor a vekonybelet levezetik a vastagbel helyezre ezt a tartalyt kepezik es nem tudta felvenni azokat a bakteriumokat amiket a vastagbeltol kellett volna es ezert lett....
ezt lehet gyogyitani vissza-vissza terhet vagy el is mulhat...
mindenesetre en sokaig szedtem ra antibigyokat es ez sem nagyon jo...
meg nekem sztem a 3.mutet utan nem jol alltak a dolgaim..
nah ha van vmi nyugodtan kerdezz!!!
ja es neekd is van tartalyod????az meg hogy lehet???????????????????????????????????
vekonybel stomiad van?
szia lori irj!!!

Nincs jelen

 

#49 2006-06-24 23:21

Lóri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia dori
Igen,igaz hogy nekem sztómám van de nekem is mecsinálták a vékonybéltartályos megoldást.Csak nálam pár hónap múlva a végbél erõs vérzése miatt kellet a végleges kiültetés.
A sebész aszt mondta hogy megtartotta a tartályt azért hogy minnél több bél maradjon meg.
Szóval nekem tartályból van sztóma kialakitva.
Ja és nekem csatokat alkalmaztak a tartály és a végbél csatlakozásánál,és az egyik csatnál vérzet egy kicsit.
Szia

Nincs jelen

 

#50 2006-06-25 14:38

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia lori''''
igazan en nem is tudom hogy varrtak e ezt a tartalyt vagy kapcsoztak..igazabol dobo nem egy bobeszedu ilyenekrol nem is nagyon szamolt be....
de a tobbirol igen!!!mindenesetre azt nagyon biztosan tudom hogy ez a tartalygyulladas altalaban mutet utan vagy max.egy fel evvel ra alakul ki....de kulonben utana sztem nem is nagyon jellemzo...bar igazabol nem tudom...mindenesetre azt sem nagyoin ertem(vagy nem is ertek hozza-erdekes) hogy neked ezt a tartalyt meghagytak mikor sztomad van......./de lehet ez nem is olyan tartaly amilyen nekem van/-//amit visszaallito muteteknel alkalmaznak//
nah majd irj pusss

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB