#501 2008-06-14 13:31

MrPeetR
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Utoljára ebben a témában annyit mondanék:

Magyarországra ez a jellemzõ mentalitás. A történelem során végigkövethetõ ez a hozzáállás. Törõdjünk bele, fogadjuk el, ez van...stb....stb. Hallottam már innen-onnan, hogy emiatt birka népnek titulálnak minket. Nyugaton ez nem ennyire elfogadott hozzáállás. Persze ennek anyagi vonzatai is vannak, itt örülünk, ha van ahol ellássanak, akkora dolgokra, mint minõségi ellátás már gondolni sem merünk.
Tanuljon hát mindenki a saját kárán, nekem sikerült.

Nincs jelen

 

#502 2008-06-14 13:47

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: A megfelelõ sebész

Jobb dolgom is van, mint hogy ilyesmire fecséreljem a szabadidõmet, ezért remélem, hogy a fenti tényleg az utolsó hozzászólásod volt ebben a témában. Kívánom, hogy agykontrollal vagy anélkül, de békülj meg magaddal, a világgal és fogadd el a helyezetedet. Hadd idézzem bánatost, aki szépen megfogalmazta ezt az egészet:

bánatos írta:

Úgy gondolom, hogy ennek a fórumnak elsõdleges célja a betegséggel kapcsolatos információk, tapasztalatok gyüjtése, átadása, és a rászorulók segítése. Ha ezt mindíg szem elõtt tartjuk vita közben is, és a Másik fél igazát is el tudjuk fogadni, talán a végére közösen kialakíthatunk egy álláspontot, ami mások számára tudástöbbletet jelenthet. Valahogy így: "Nekem azért sikerült, mert így készültem..., nálam ez+az volt a baj..., nekem ettõl+attól lett könnyebb..., ezzel a gyógyszerrel vigyázni kell mert...." Nekünk is volt pozitív tapasztalatunk, de sajnos a legrosszabb is ami megtörténhet.

Arra kérnék Mindenkit aki vitázik, (ha ezt tõlem elfogadjátok) hogy mindíg az a cél vezesse, hogy a rászorulók azt mondják "milyen jó, hogy megtaláltam ezt a fórumot, sok ismeretre tettem szert, milyen nagyszerû segítség ez nekem!"

Nincs jelen

 

#503 2008-06-14 15:46

MrPeetR
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

És akkor ezt már témaváltásnak vegyétek légyszíves, ha kell helyezzétek át másik topikba, ide írtam, de semmi köze a sebészethez. Inkább amolyan elmélkedés a világról. :D

Nincs jelen

 

#504 2008-06-14 15:54

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: A megfelelõ sebész

Nincs jelen

 

#505 2008-06-14 15:56

MrPeetR
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Ok. Köszi Robur!

Azért remélem senkivel sincs harag! Nem szándékom. Sõt! Valami közzétettem, nem volt megfelelõ hangnem, lekerült. De nem vagyok én ám valami féle forradalmár vagy ilyesmi. :D:D:D

Nincs jelen

 

#506 2008-06-14 20:46

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

MrPeetR!

Nem követtem végig a vitát, ( hétfõn operál dr Dobó a Margitban, inkább csak szemezgettem, mint elmélyültem, érthetõ miért ), de a vége miatt nagyon megszerettelek. Ilyen lezáró mondat ! :)
Fiatal korod ellenére nagyon bölcs lehetsz.

További jobbulást és ha mész a strandra majd a zárás után, elõtte kérdezzél rá, én hol tartok. Szívesen veletek mennék, ha befogadtok, mert úgy olvastam Sanvitoval mentek majd. :- )
Reményeim szerint én is addigra már nyugodtan mehetek akár sztómával is strandra majd. Egyrészes fürdõruha, tudod....

Szeretettel: Ánya

Nincs jelen

 

#507 2008-06-14 21:19

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

elnézést, hogy egy picit késve, de hozzászólnék én is a témához

úgy látom, hogy a - számomra - új emberek érezhetõen nem tudják (vagy csak felületesen olvastak vissza), hogy milyen "vita" alakult már egyszer ki ebben a topikban köztem és MrPeetR között, éppen a kórházi kilátásokkal kapcsolatban

MrPeetR ekkor is már ellenségesen állt hozzá a dolgokhoz, nem akart "zsák szart hordani az oldalán", eleve úgy vonult be a Margit Kh-ba, mintha kötelezõ lenne odamenni és kötelezõen sztómája lesz és ezért már akkor ellensége volt az egész világ, ellenben páran úgy próbálják most beállítani, mint aki jól megmondta végre a frankót, pedig neki - véleményem szerint - nem a kórházzal és az eü. rendszerrel van problémája, hanem úgy általánosságban az egész betegséggel meg ami vele jár és ez csapódik le olyan dolgon, ami egyébiránt egy ilyen jellegû mûtét után sajnos könnyen megtörténhez (persze megértem, mert nekem is voltak idõszakaim, amikor nagyon nehezen bírtam)

elhiszem, hogy mindenkinek szörnyû gondolat, hogy esetleg sztómával az oldalán jön ki a mûtõbõl (körülöttem is forgott a világ elõször, amikor megláttam), de jusson eszébe, hogy nem hobbiból készül, sajnos láttam olyan esetet benntartózkodásom alatt, amikor csonkolás után bevarrták és pontosan ugyanúgy járt, mint MrPeetr a tervezett zárásnál (varrateresztés, életmentõ mûtét, intenzív, idegösszeomlás szélén álló hozzátartozók), kérdem én, ha már annyira az a hír járja itt, hogy a nem megfelelõ tisztítás az oka a dolognak, akkor az a szerencsétlen se volt kitisztítva rendesen, aki hónapok óta szilárd kaját képtelen volt megenni ill. ha sikerült is, 10 percnél tovább nem volt benne?

sajnos a varrateresztés és ezért az újabb - életmentõ - mûtét esélye mindig fennáll, ha csinálnak sztómát, ha nem, ellenben ha sztómát csinálnak, akkor azt azért teszik, mert tudják, hogy nagy az esélye annak, hogy nem tudja a varrat megtartani az összevarrt belet és esélyt adnak arra, hogy normálisan helyrejöhessen, nem tesznek ki felesleges életveszélynek

MrPeetR már csak akkor járt a kórházban, amikor tényleg napról napra "éltek", nem tudja, hogy milyen volt a régi nõvérteam, sajnos tényleg vannak (voltak) hanyag nõvérek a Manuális Mátrix Osztálynak nevezett csodaosztályon, a szülésznõk nem éppen sebészeti nõvérnek valók, de ez ellen nem tudunk (tudtunk) tenni, csoda, hogy az osztály mûködhetett (utolsó bennlétem során 3x voltak ott minisztériumi okostojások, akik azonnal be akarták zárni az osztályt, minket meg átrakni a Jánosba)

ellenben ami a "tömjük a zsebeket" dolgot illeti, én soha egyetlen fillért sem adtam egyetlen nõvérnek és orvosnak sem mégsem éreztem egyszer sem úgy, hogy nem láttak el megfelelõen (kivéve a vki által beidézett korábbi hozzászólásomat / véleményemet, de az említett nõvérek nem csak az én véleményem szerint olyanok, amilyenek és úgy érzem, az ilyen véleményeknek is itt a helye)

lehet talán azért, mert megfelelõ volt a hozzáállásom a dolgokhoz? volt olyan nõvér, aki panaszkodott nekem, hogy egyesek mennyire ellenszenvesek tudnak lenni és mennyire nem fogadják el ezt az egész dolgot, akkor mit vár az olyan ember? hogy ehhez a nõvér még jó pofát is vágjon, hogy a beteg számára õ és kollégái a világ legutáltabb embere?

és hogy azoknak is írjak hasznos dolgot, akik tényleg azért járnak ebben a topikban, hogy véleményt lássanak a "megfelelõ sebészrõl":

jártam már pár kórházban, és akármennyire is mindegyiknek magasabb volt a kényelmi színvonala a Margit Kórháznál, egyetlen osztályon sem láttam még olyat, hogy az osztályvezetõ fõorvos illetve az osztályos orvosok szombat, vasárnap, ünnepnap bejárjanak a betegeikhez, hogy orvos adja be a fájdalomcsillapítót, mert a nõvér éppen 25 másikkal van elfoglalva és én meg megpusztulok a fájdalomtól, vagy hogy az osztály talán legközkedveltebb orvosa, szabadidejében, miközben idõs édesanyját ápolja a másik kórteremben, szobatársam rosszullétét nem vállvonással intézi el és nem az ügyeletes orvosra hárítja, hanem azonnal felveszi köpenyét és ellátja a kezelõben, és még sorolhatnám a sok pozitívumot, ami az orvosi / nõvéri munkát jellemzi

úgy gondolom, hogy mindezek és a pozitív hozzáállás ehhez az egész szemétláda betegséghez hozzájárultak ahhoz, hogy mindegyik mûtétem után 3-4 héttel teljesértékûen tudtam dolgozni, és hogy a mai napig kitûnõen érzem magam, nem rágom magam olyan dolgokon, hogy miért kellett sztóma, miért nem lehet szebb a hasam, miért nem tudok lefogyni, stb.stb., hanem úgy élek, hogy boldog vagyok és örülök annak, hogy rendbetettek és egy kis idõre elfelejthetem ezt a kórságot (és amikor sztómám volt, akkor is úgy gondolkodtam, hogy ugyan már, pár hónap és a helyén lesz minden)

sorry, ha picit sok volt, de egyszerre olvastam el az egészet és egyszerre reagáltam a dolgokra

Nincs jelen

 

#508 2008-06-14 21:23

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

és hogy rövid hozzászólásom is legyen :)

tud-e valaki olyasmirõl, hogy "gyors" (akár egynapos, vagy 2-3 napos) kórházi tartózkodás keretében hasfali sérvet mûtenek-e valahol? weboldalakat én is találtam, de konkrét tapasztalat érdekelne, nem baj, ha magánklinika, a lényeg az lenne, hogy - lehetõleg laporoszkópos módszerrel a lehetõ legrövidebb benntartózkodással - rendberakják a sztómasebemnél a sérvet (hentesekhez nem szívesen mennék ezzel, a Margitban meg gondolom nem vállalhatnak el ilyet)

elõre is köszönöm, ha vki tud érdemlegesen hozzászólni

Nincs jelen

 

#509 2008-06-14 21:37

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

kbalu!

Az Ég küldött, nagyon megnyugtatott, amit írtál a Margitról és tetszik a hozzáállásod is a betegségünkhöz:)
Péterrel kapcsolatos jó véleményemet fenntartom, mert én is emlékszem,hogy az elsõ ijedelmében mennyire ki volt akadva. Most meg azért egészen más. Pont ezért írtam, amit írtam, ha rám gondoltál a hsz-d elején.

Sajna sebész ügyben nem tudok segíteni, majd valaki biztos tud valakit.

Akkor most már tényleg a sztómámmal együtt jövök legközelebb két hét múlva.  A mostani benézésemnek is megvan a maga öröme, tehát lehet,  reggel mégis nézek, hátha lesz még jó hír itt.

Szeretettel:Ánya

Szerkesztette: Ánya (2008-06-14 21:38)

Nincs jelen

 

#510 2008-06-14 22:31

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

nem konkrét személyekre gondoltam, hanem úgy általában a "vitaindító" hozzászólás utáni véleményekre, amire nagyrészt úgy reagáltak többen, mintha mekkora frankót mondott volna MrPeetR, hogy megmerte mondani és le merte írni negatív tapasztalatait, ellenben - akkor még - senkinek eszébe sem jutott az, hogy esetleg MrPeetR-el is lehet probléma, amiért ilyen élményei vannak az osztállyal és a kórházzal kapcsolatban

sajnos tényleg az volt a baj, hogy eleve úgy vezette fel a dolgot, mintha ott ez lenne az általános jellemzõ, ellenben ha végignézzük az összes hozzászólást (ez az egyetlen topik, amit rendszeresen követtem / követek), a sok-sok közül nagyon kevés a negatív tapasztalat és számtalan a pozitív

de mint már írtam, MrPeetR-nek inkább az egész betegséggel van baja, a sorssal, hogy neki (is) ez jutott, csak tudnám, hova lett az a MrPeetR, aki anno azért kardoskodott, hogy ne foglalkozzunk ennyire ezzel a betegséggel, akinek az volt a "hitvallása", hogy ha nem vagyunk betegek, ne is látogassuk ezt a fórumot, mert csak betegebbek leszünk azzal, hogy saját magunkat sajnáljuk és mások bajaival foglalkozunk?! hova lett belõled a pozitív hozzáállás, MrPeetR?

Nincs jelen

 

#511 2008-06-15 07:24

Sancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Halihó!
Esetleg Dr.Anka Péter sebésszel volt már valakinek dolga? Hallottatok róla valamit?
Köszike

Nincs jelen

 

#512 2008-06-15 07:30

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: A megfelelõ sebész

Sancsi,

nem hallottam róla, de van egy Google nevû jó barátom, aki ismeri:

Dr. Anka Péter: Meggyógyítom õket, és ezzel a dolog el van intézve

:)

Nincs jelen

 

#513 2008-06-15 13:39

Sancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

köszike Robur! Annyi eszem nekem is volt, hogy rákeressek....:-)
Személyes tapasztalatokra gondoltam! Köszi

Nincs jelen

 

#514 2008-07-14 06:53

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Június közepén megmûtöttek a Margitban. 26 évig voltam cu-s és másfél éve elindult a poliposodás, ami májusban már súlyos diszpláziát mutattot a szövettanon. Láthatjátok, hogy egy ideje már tudtam, ez lesz a vége. Tervezett mûtét volt, jó fizikai és lelki állapotban kerültem a mûtõasztalra. Dr Dobó István és csapata fantasztikus jó munkát végzett. Laparaszkóppal távolította el a teljes vastagbelemet, alakított ki a vékonybélbõl egy kis tartályt és varrta a záróizmomhoz. Ideiglenesen sztómám van, de terv szerint csak kb 8 hétig. El sem tudom képzelni, hogyan csinálták. A bikinivonalban van egy vágás és ezenkívûl két dréncsõ helye és egy varrt lyuk  köldökömnél. Négy héttel a mûtét után már alig látszik. Ja és persze a sztómanyílás. Hangsúlyoznom kell, hogy tudtam mirõl van szó, volt idõm felkészülni rá. Valószinû,hogy ezért is, de a sebészek és ápolók munkáját is beleszámítom, hogy jó emlék nekem a kórház és jól vagyok továbbra is. A sztóma kezelés megtanításával, a módszertannal vannak gondjaim, de a jó indulatot itt is tapasztaltam és a türelmet is.

Csatlakozom a Dobó rajongókhoz!!

Mikor jöttem el, nem teremtett alkalmat a boriték átadására. Ilyen még nem volt a történetemben!! Az Intenzív osztályon, ahol elég sokat voltam, szintén nem fogadtak el pénzt.  Az osztályon a nõvérek már inkább eltették, de szívesen adtam nekik. Nem éreztem, ha nem adnék mások lennének. De ez eldöntetlen, mert adtam és kedvesek voltak.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy más negatív tapasztalata nem lehet igaz.

Azt azonban szeretném világgá kürtölni, hogy nekem jó és eddig sikeres volt a kapcsolatom a Margittal.

A hozzászólásomat azért írom, mert pont a mûtétre való készülésem idején zajott a vita és nem volt könnyû ezek után befeküdnöm és bíznom az egészben.

Mindenkinek szívesen válaszolok priviben, vagy itt, ha van kérdése.

Szeretném, ha aki mûtét elõtt áll tudná, hogy van nagyon jó tapasztalat is.


Ezúton is köszönöm a Fórumról értem szurkolóknak, a sikeres "munkát".
El nem tudom mondani milyen jól esett, amikor Gigi és Linus meglátogatott ( még az intenzíven ) és  átadta a fórumozók üzeneteit, jó kívánságait!! Itthon pedig kaptam egyenest  a kedvességet a chaten is.


Az új testi megoldással élõ és lelkileg is újjá született Ánya kíván mindenkinek jobbulást!!!

Szerkesztette: Ánya (2008-07-14 06:58)

Nincs jelen

 

#515 2008-07-14 16:41

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Kedves Kbalu!


Öröm volt olvasni értelmes-véleményedet, nagyon egyetértek Veled. 

Szerintem kérdezd meg a kezelõorvosodat, õ biztosan tud olyan helyet ajánlani, ami megfelel Neked, ha már õ olyan helyzetbe került, hogy nem vállalhat el ilyen mûtétet. (egy többször operált hasnál a sérvmûtét sem olyan, hogy bárkire rábíznám)
Clió

Nincs jelen

 

#516 2008-07-14 18:51

andi72
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Ánya

Jó olvasni a soraidat, nagyon bírom, ha valaki ilyen életerõvel és akarással éli az életét. Nem mellesleg, ahogyan készültél a mûtétre, példamutató lehet minden hasonló cipõben járó embernek (direkt nem beteget írok ám!).
Sok erõt és nagyon jó egészséget kívánok!

Andi

Nincs jelen

 

#517 2008-08-30 21:46

papamaci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia.A feleségemet kéthete mûtötték crohnnal a Margitba.Minden elismerésem a Dobó tanár úrnak és csapatának.Akérdésem az lenne hozzád,hogy mennyí idõ mig rendesen rendbejön;?

Nincs jelen

 

#518 2008-08-30 23:50

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Papamaci!
Tudom nem tõlem kérdezted, de nagyjából én is tudok válaszolni neked... Bár szerintem ez nagyban szervezetfüggõ is. Én pl. mûtétem után kb. másfél 2 hetet töltöttem a kórházba... Mire teljesen rendbejöttem fizikailag az beletelt pár hónapba. De ez megint csak személyfüggõ valamilyen szinten. Ha bármi kérdésed lenne, én is szívesen segítek neked/nektek. Üdv!

Nincs jelen

 

#519 2008-08-31 20:49

papamaci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia Margóci Köszi Szépen a válaszodat.csak hogy meg érsd miért kérdeztem:1996.Septembere óta szenvedek ezel a betegségel  12 év allat  számtalan belgyogyászati kivizsgáláson mentem keresztûl budapesten.Minden Leletem Negativ volt kikiáltotak az orvosok depresziósnak.Végsõ el keseredésemben napi gõrcsõk, fájdalmak, hasmenés napi (6-7).Mig nem Az interneten fel fedeztûk Dr.Demeter pál egyik irását az iratibilis bélszindromárol melesleg õ is a Margit korházba dolgozik.Elmentûnk hozá és a tûnetek alapján egybõl mondta  hogy Crohn ra gyanakszik, és igaza lett a CT egybõl ki mutatta.Meg is mûtõtek 80 cm hosszúságu vékony belet távolitotak el a szervezetembõl most már azért el vagyok.Hála Demeter Tanár úr nak és Dobo Tanár urnak és csapatának, õk ha nicsenek akor én se lennék már itt. Hát ennyi rõviden szia,sziasztok.

Nincs jelen

 

#520 2008-08-31 23:09

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Papamaci!
Akkor te is hasonló kemény dolgokon mentél keresztül mint én, vagy még itt sokan mások. Kívánom hogy a jövõben minél kevesebb ilyen élménnyel gazdagodj!! :) Ha bármiben tudok segíteni csak szólj, bár engem nem Pesten kezelnek, de azért a tapasztalat csere nagyon fontos. Puszi! :)

Nincs jelen

 

#521 2008-08-31 23:14

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Ejj, mostanában minden hozzászólásomat duplán rakja be a gép. Mitõl van ez?:(

Nincs jelen

 

#522 2008-08-31 23:17

bánatos
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia Margóci!

Egyszer katt, utána ok, tudod törölni. Szerkesztés.....

Nincs jelen

 

#523 2008-08-31 23:51

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Margóci írta:

Ejj, mostanában minden hozzászólásomat duplán rakja be a gép. Mitõl van ez?:(

Tobb oka is lehet, mindenesetre a duplikatokat toroltem.
aiolosz

Nincs jelen

 

#524 2008-09-22 14:32

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Volna olyan kedves valaki es elkuldene e-mailben a Dobó Tanár Úr tel.számát?
Köszi..

Nincs jelen

 

#525 2008-09-23 08:12

bendimama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

nori!

email ment!

Bendimama

Nincs jelen

 

#526 2008-09-23 13:13

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Köszi,megkaptam:-)

Nincs jelen

 

#527 2008-09-29 10:52

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Azt hallottam,hogy oktobertõl a Dobó Tanár Úr nyugdíjba vonul,tud errõl valaki valamit? Lehet,hogy nem fog többet mûteni?

Nincs jelen

 

#528 2008-09-29 12:12

bendimama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

nori!

Ma reggel voltam bent a Dobó tanár Úrnál. Azt mondta, hogy nem tudja még, hogy fog-e praktizálni, de ha gondom van , akkor hívjam. Remélem hamarosan kiderül, hogy mi vár ránk pontosan.
Sajnos csak ennyi infot tudok megosztani veletek.

Bendimama

Nincs jelen

 

#529 2008-09-30 06:52

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!

Ide is beírom: ma fél 12-kor találkozunk a margit k. a épülete elõtti parkolóban, és megköszönjük dobó fõorvos úrnak a 35 éves munkáját, tudását, empátiáját, amivel fél életét a sebészetnek, azon belül is a gyulladásos bélbetegeknek szentelte, biztosítva jó pár betegének az élehetõ életminõséget súlyos állapotuk ellenére!!
Bõvebben:  ww.mccbe.hu, cc fórum/egészségügy,kórházak topikban, hírlevél is ment az egyesület tagjainak!!

Clió

Nincs jelen

 

#530 2008-09-30 07:26

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

clió írta:

Sziasztok!
Ide is beírom: ma fél 12-kor találkozunk a margit k. a épülete elõtti parkolóban, és megköszönjük dobó fõorvos úrnak a 35 éves munkáját, tudását, empátiáját, amivel fél életét a sebészetnek, azon belül is a gyulladásos bélbetegeknek szentelte, biztosítva jó pár betegének az élehetõ életminõséget súlyos állapotuk ellenére!!
Bõvebben:  ww.mccbe.hu, cc fórum/egészségügy,kórházak topikban, hírlevél is ment az egyesület tagjainak!!
Clió

Bõvebben:Hirlevel

Nincs jelen

 

#531 2008-09-30 07:52

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok Találkozók,

sajnos közbe jött egy-két dolog, így én nem tudok ott lenni a kórház parkolójában.

Nincs jelen

 

#532 2008-09-30 08:04

kukackonzerv
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

:( :(:( sajnálom  Robur. A lélekjelenlét tudom meglesz! :):):)

Nincs jelen

 

#533 2008-09-30 08:59

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Bár nem lehetek ott, de lélekben én is csatlakozom a társasághoz. Dobó doktornak megköszönni az önzetlen munkáját, és a legjobbakat kívánva neki. Ha szeretne akkor további munka lehetõséget, ha esetleg pihenne akkor jó nyugdíjas éveket. Bár én 3 éve nem találkoztam vele szerintem õ még gyakorolná hivatását, de lehet hogy kissé belefáradt a herce-hurcába ami megy az eü területén...

Nincs jelen

 

#534 2008-10-01 07:45

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Robur!

Tudom, hogy lélekben velünk voltál, csakúgy mint sokan mások, akik munkájuk, egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak ilyen gyorsan eljönni. Már tegnap is sok telefont kaptam, mindenkit az izgatott, hol fogja Dobót megtalálni ezután. Csak azt tudtam mondani: kérdezzék meg az illetékeseket, de a margitban is tudnak adni egy telefonszámot. Aki tegnap ott volt, az kapott...

MINDENKINEK!

Nem maradtatok le semmirõl, videot készített egy fantasztikus betegtársunk férje - akik, képzeljétek, családostól jöttek Fegyvernekrõl, de voltak Esztergomból is betegek, mindent nem tudtam megjegyezni.

Nekem a legnagyobb élményt az jelentette, hogy találkozhattam kb. 20 nagyszerû emberrel, fiatalokkal, idõsekkel, akik tenni akarnak valamit szeretett orvosukért, a margitért.
Nagy-nagy szomorúságom mellett délutánra - talán ezérta fentiek miatt - már egészen jól éreztem magam!

Köszönöm mindenkinek, aki segített, hogy ez a szép-sírósl j búcsú létrejöhetett. Azt gondolom, sikerült fõorvos úrnak egy kis gyógyírt nyújtani, és talán bebizonyítottuk: annak ellenére, ahogy elbántak vele kollegái (a döntéshozók), érdemes volt életét (35 éve sebész) a betegeinek szentelnie!

Clió

Nincs jelen

 

#535 2008-10-01 10:05

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Lehet tudni fog-e dolgozni és ha igen,hol?

Nagyon szép gesztus volt,biztos nagyon meghatódott:)

Nincs jelen

 

#536 2008-10-01 20:22

Vicu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok

Én is azon személyek közé tartozom, akit mélyen felháborít Margit kórházzal, Dobó tanár úrral való történtek. Engem havonta kéthavonta és most már hála istennek három havonta kezelt ez idáig. Nem tudom ezek után merre tovább. Tudom van ezer másik sebész, de én õ benne maximálisan megbíztam(ok.  Sajnos tegnap nem tudtam ott lenni, pedig nagyon szerettem volna.

Tudtok valami elérhetõséget?

Viki

Nincs jelen

 

#537 2008-10-04 18:27

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Hallott már valamelyikötök a DR.KÖVES ISTVÁN-ról? foglalkozik Crohnosokkal?

Nincs jelen

 

#538 2008-10-04 19:52

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

nori írta:

Hallott már valamelyikötök a DR.KÖVES ISTVÁN-ról? foglalkozik Crohnosokkal?

Feltehetoen erre az orvosra gondoltal:Dr. Köves István

Nincs jelen

 

#539 2008-10-05 17:49

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Igen,ra gondoltam,nem tudom mût-e crohnosokat is,akitõl hallottam róla azt polip miatt kezelte,nagyon meg volta velel elégedve...

Nincs jelen

 

#540 2008-10-10 08:39

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Aiolosz!

Mint moderátorhoz és mint érintetthez - bár szerencsére nem sebészetileg - fordulok Hozzád: nem érzed idõszerûnek azt az ötletet, hogy a KI-KICSODA topik - egy kicsit felfrissitett formában - újra megjelenjen.

Két dolgo miatt tartom fontosnak:

1/ Amit a tipik inditójaként megfogalmaztál: tudjuk, hogy ki milyen betegségben szenved, mióta, mit szed, hol kezelik, volt-e mûtétje, van-e sztómája, stb., mert ezen információk feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a fórum olvasója, aki tanácsot kér, eldönthesse, hogy egy tapasztalt beteggel van-e dolga a válaszadók közül, vagy egy olyan valaki próbált segítei, aki az adott témában nem rendelkezik saját megélt tapasztalattal, vagy másoktól szerzett tuti infokkal. A többirõl meg nem is beszélve (MLM, téglák, stb) Én biztos, hogy mielõtt megfogadnék egy tanácsot, megnéznem, ki a válaszadó, és utána döntenék, hogy megfogadom-e a tnácsát, vagy sem. De természetesen nem kötelezõ mindenkinek ezt az utat követni, de legalább az informálódási lehetõség meg lenne annak, aki akarja.

2/ Ha egy kicsit módosítanánk az adatokat - de persze erre lehet egy külön adatlapot is csinálni - megvalósíthatnánk azt a régóta tervezett gondolatot, hogy készüljön egy almanach az egyesület ajánlásával, ahol régiónként javasolnánk gasztrosokat, sebészeket, és egyéb, a betegségünk kezelésében fontos szakmákat, szövõdménynél pl. jó tudni ki az a szemész, reumatológus, bõrgyógyász, stb. aki ismeri az IBD-t és ezért megfelelõen értékeli az esetleg bélen kivûli tünetekkel megjelenõ betegek panaszait, és arról nem is beszélve, hogy a kezelés módja is összhangban lesz az alapbetegség kezelésével (pl. reumatológusok erõszeretettel írnak fel nem szteroid gyulladáscsökkentõket, ami kifejezetten kontraindikált IBD-ben, ill. vsak végszükség esetén szedhetõ huzamosabb ideig, mert károsítja a bél és gyomornyálkahártyát, az arra érzékenyeknél még perforációt is okozhat! )

Véleményed? Véleményetek? Minden észrevételnek örülnék és hasznosíthatnánk a terv megvalósításában!

Clió

Nincs jelen

 

#541 2008-10-10 09:03

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Mindenkinek!


Egyesületünk, de helyesebb, ha úgy fogalmazok: a tenni akaró betegek mindent elkövetnek, hogy Dobó fõorvos úr ereje és tudása tapasztalata teljében ne kényszerüljön nyugdíjasként élni, bár annak is van elõnye: írhat könyveket, azt hiszem, lenne mit, sajnálom, hogy ezt még nem tette meg, vagy legalább is én nem ismerek olyan, aminek õ lenne a szerzõje, legfeljebb szerzõtárs volt, a vastagbél sebészetrõl, IBD sebészetrõl olvastam néhány könyvben az írását, hát mint mondjak: az is olyan kitûnõ volt, mint a mûtétjei.

Sajnos, a dolog úgy áll, hogy az állampolgári jogok hivatlához kellett fordulnom, hétfõn reggel fogadnak.
A többi infot a margit k. topikban olvashatjátok - mert Ánya nagyon bölcsen nyitott egy ilyet, remélhetõleg azt csak a segítõk, ill. olyanok olvassák, de fõleg olyanok fognak írni, akiknek ez a téma fontos, és az ellenvéleményeket más topikban írják meg.

Én nagyon ledöbbentem MrPeeter néhány írásán - amit szerintem helyesen Robur törölt, mert véleményt lehet mondani, negatívat is, de olyan feltételezésekre alapozott véleményt, mely szerint a margitban azért van sok reoperáció, mert így akarnak beteghez jutni, mert nincs kihasználva a kapacitásuk, ez nem csak rosszindulat, hanem hatalmas butaság is, hiszen Péter utánanézhetett volna az adatoknak, ha akart volna, és megtudhatta volna, hogy a sebészet gondja mindíg is az volt, hogy túl volt terhelve, fõorvos úr sokszor esete 6-kor ment haza, shombat-vasárnap, ünnepnap is bejött, megnézte a betegeit, és így van ez azóta is, amióta a neoliberális gazdaságpoltika/egészségügyi döntéshozók elvették a kórház negyven ágyát, és csak 10-t kaptak vissza.

Fontos, hogy minden vélemény - a rossz is - megjelenhessen, de ne jelenhessen meg rosszindulatú vádaskodás, az orvosok - jogtalan mocskolása - mert aki ma eszt teszi, az árt a betegeknek, árt az orvosnak is, mert akit igaztalanul megrágalmaznak, nem védekezhet, mert minden végekezõ pozició csak vesztes lehet- gondolom, akik kommunikációt tanulnak, megerõsíthetnek engem ebben.
Még egy fontos tudnivaló: minden vélemény szubjektív tud csak lenni, és ami jó egyik betegnek, nem biztos, hogy jó a másiknak is, ezért kell minden véleménynek megjelenni, és az olvasó, a tanácsot kérõ eldöntheti, kinek a véleményére, tanácsára hallgat.
Ez bizony nehéz dolog, sok utánajárást, tájékozódást követel: egyszer olvastam valahol, hogy az embereknek csak 3 %-a él tudatosan, a többiek mennek a vezérürü után, úgy is fogalmazhatnék, ahogy Péter, mert ezzel speciel egyetértek: birka nép a miénk, mert hagyja, hogy mindent megtegyenek vele, önként megy a vágóhídra és nem tiltakozik semmiért. Talán azért, mert már belefáradt, és úgy érzi, úgysem tehet semmit. De ez szerencsére nem így van, és csak gratulálni tudok Péternek, hogy az általa oly ellenszenvesnek tartott margit sebészetét otthagyta, és keresett egy másik kórházat, orvost, ezzel azt hiszem, õ is, és a kórház növérei, orvosai is megkönnyebültek, mert megoldódott egy feszült helyzet, és méghozzá pozitívan.

Jó egészséget Péter, és remélem, több mûtétre már nem lesz szükséged, bár ha szûkületes crohnod van, az a rossz tapasztalatom, hogy elõbb-utóbb a szûkület jelentkezik, de ízzunk a tudományban, hátha addigra - ajelenleg ismert megoldási módok mellett - már lesz más, jobb, korszerõbb megoldás, és talán egyszer eljön az is, hogy megtalálják a betegség okát, és meg tudják gyógyítani. Ámen!

Nincs jelen

 

#542 2008-10-10 10:40

Agica01
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Clió, és többiek!

Akkor kérésedre, amit a másik topicban írtál én  megosztom tapasztalataimat egy sebészrõl.
Pécsi vagyok, és engem Pécsett operált dr. Papp Gábor. Véletlenül kerültem hozzá, pont õ volt ügyeletben, amikor hozzá érkeztem, mert tályoggal már egész nap hurcolásztak egyik kórházból a másikba, mert nem tudták mi ez. Õ rögtön tudta mit csináljon.
Ezután a bélmûtétemet - kivágott a vastag- és a vékonybélbõl is - is õ végezte. Többen is õt ajánlották, a gasztros orvosom is.
Én vele teljes mértékben meg voltam elégedve, semmi probléma nem volt a mûtét elõtt sem, után sem. Naponta többször bejött megnézni (a többi betegét is), szombat-vasárnap reggelente is bejön a betegeihez.
Ha nagyon akut tályogom volt, volt hogy felhívtam telefonon, és bementem du. a mûtétek után, és megcsinálta, hogy ne szendvedjek és ne kelljen máshoz mennem.
Szóval pécsiek én nagyon ajánlom, jó szakember, több crohnos betege van, emberséges, segítõkész. Én ezután sem fogok máshoz menni.

(remélem mindezt jó helyre írtam)

Szerkesztette: Agica01 (2008-10-10 10:41)

Nincs jelen

 

#543 2008-10-10 11:38

Nelly
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Clio!!

Nagyon jó ötletnek tartom amit írtál,igaz én még nem "néztem körül" orvosok terén...de azt hiszem itt Nyíregyházán ez felesleges is lenne...
Igazad van jó lenne tudni kihez és hová fordulhatnánk ha valami problémánk van,szakszerû segítséget kapván.
Én sajnos nem tudok ajánlani senkit,nem régóta vagyok beteg és hála jól is vagyok,de azért jó lenne tudni hová-merre menjek ha baj van.
Támogatom az ötletedet !!

Nincs jelen

 

#544 2008-10-10 15:07

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Cilo és Mindenki !

Tényleg nem lehet abbahagyni sosem, mások (és véleményük) felemlegetését a hozzászólásokban ?
Mert így sohasem lesz vége a vitáknak, mindenki visszahivatkozik majd.....

Nincs jelen

 

#545 2008-10-10 15:10

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

ja, és persze nem várok választ......:(

Nincs jelen

 

#546 2008-10-10 21:42

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sanvito, én válaszolok Neked: :D :D :D :D Szép napokat!!

Nincs jelen

 

#547 2008-10-17 19:34

maszat
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Tanácsot szeretnék kérni: három és fél éve volt teljes vastagbéleltávolításom, amelynek során  a végbélt meghagyták, hogy a késõbbiekben egy zárómûtét során ismét összekapcsolják a vékonybelemmel. Az azóta történt vizsgálatok kimutatták, hogy ez a mûtét nem megoldható, ki kell venni a végbelemet, de lehetõség van egy pouch kialakítására a vékonybélbõl. Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata errõl a mûtétrõl, és hogy melyik az a kórház ahol ilyen mûtétet végeznek?

Nincs jelen

 

#548 2008-10-18 08:24

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Maszat!

Nekem van ilyen tapasztalatom. Dr Dobó István végezte, aki most ment nyugdíjba. A Margit Kórházban operáltak. Azért küzdünk most, hogy Dr Dobó István újra operálhasson valahol. Így, amivel most segíthetek az csak Dobó tanár úr elérhetõsége. :(
Sajnos. Írj nekem és válaszolok.

Nincs jelen

 

#549 2008-10-19 07:16

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Kedves Ágica!

Köszi, hogy megosztottad velünk kedvezõ tapasztalatodat. Ez nagyon jó hír!

Pécs azért is fontos, mert egészségpólus  lesz, régióközpont is, egyetemi város, tehát nagyon fontos, hogy legyen ott jó gasztroenterológus és sebész is. Õ -dr. Papp Gábor - hol van? A kinikán vagy a megyei kórházban?
A megyei kórházban van/volt? egy kitünõ endoszkópos orvos  szûkületek tágításával mesterfokon foglalkozik. Solt Jenõ, aki nem csak kiváló orvos, hanem embernek is nagyszerû, tapasztalatból tudom. Két órán keresztül kínlódott szegény, hogy segíteni tudjon rajtam, nem rajta múlt, hogy nem lehetett elérni a szûkületemet, mert nagyfokú összenövéseim vannak, ezért kell (ene)a 16. mûtét!

Nincs jelen

 

#550 2008-10-19 07:23

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Nelly!

Köszi, hamarosan - talán jövõ év közepén - regionális ellátásszervezés lesz. Ez lehet nekünk jó is, de rossz is. Az ördög a részletekben van, az pedig még nem ismert. Remélem, sokáig leszel jól, de ha sûrgõsen segítségre lenne szükséged (gasztrós, sebész), a fórumon több kedvezõ tapasztalat van, de ha priviben írsz, szívesen segítek.
Hozzád - azt hiszem legközelebb Debrecen van, ahol pl. a klinikán van dr. Altorjay István prof, aki kitûnõ gasztroenterológus, de a Kenézyben is foglalkoznak IBD-vel.
Ha tévednék (földrajzból mindíg gyenge voltam) és Miskolc van hozzád közelebb, ott is vannak kiváló orvosok.
A sebészek közül én dr. Nagy Attilát Veszprémbõl - és ha majd újra dolgozik - dr. Dobó Istvánt Budapestrõl, és dr. Lestár Bélát szintén bp-rõl tudom ajánlani, de vannak kedvezõ - más - tapasztalatok is. Neked kell eldönteni, hogy kinek a véleményét, tanácsát fogadod meg. Én semmire nem akarlak rábeszélni, csak megosztottam Veled személyes tapasztalataimat, ami - sajna - nagyon bõséges, mert kb. 30 éve vagyok crohnos, 15 mûtéttel a hátam mögött...

Clió

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB