#101 2006-08-13 00:35

Tündi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia Dóri!Én egy szóval sem mondtam,h Dobó nem jó sebész.Amikor nálam mûtétre került sor,akkor az orvosom is mondta,h vagy a Dobót tudja ajánlani,v a Verebélyt.De ha neki kéne dönteni,akkor õ inkább a Verebélyt javasolná,mert õ tényleg csak olyanokat mût,amit más sebész már nem tud megoldani.Nagyon sok beteget küldenek hozzá külföldrõl is.Pl volt egy fiú,akit 19-szer mûtöttek és még ezután sem tudták megoldani a problémáját.A Verebély megcsinálta neki egy lépésben úgy,h soha többet ne kelljen mûteni.A gyereksebészetben õ egy nagyon elismert sebész.De mindegy,ez nem egy verseny,h ki a jobb.:)
(úgyis mindenki a saját orvosát tartja a legjobbnak,és ez így van jól:))
Azzal mondjuk nem értek egyet,h nem a sebészen múlik,h milyen komplikációk lépnek fel mûtét után.Szerintem elég sok függ a sebésztõl is.
A bélmûtéteknél elég sûrûn elõfordulnak valamilyen gyulladások,mert ugye a bél elég sok baktériumot tartalmaz.Ha ez nincs rendesen kitisztítva,akkor biztos,h vmilyen gyulladást kap az ember.Az orvosok meg nagyon szeretnek ilyenkor azzal védekezni,h ez teljesen természetes.Pedig nagyon sok múlik azon,h a sebész mennyire alapos.Nálam a mûtétemen a Verebély 4 órán keresztül csak a bélrendszeremet tisztította,h még véletlenül se legyen utána semmi problémám.Nem is lett,és nem hiszem,h azért,mert annyira szerencsés lennék.:)

Nincs jelen

 

#102 2006-08-13 09:46

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

igazad van...
csak en erre a dobos dologra mondtam hogy nekem ez a tapasztalatom...hogy inkabb a mutet utani higienian van a hangsuly...
le a kalappal az orvosod elott :)
ja igaz mindenki a sajatjat :)
en meg nem hallottam rola de biztos nagyon jo orvos...es o pontosan hol is tevekenykedik-helyileg?  dobo sztem nem tisztogatja ilyen sokaig az embernek a belet mivel o nagyon durvan egy huzamban mindig ilyen betegeket mut-es ugymond "erre nincs ido"...-bar ez mondjuk talalgatas ezzel enm azt mondom hogy igy csinalja vagy vmi...mert persze o is egy beteget 4-5oran keresztul muti...de en nem tudom mik folynak a mutoben...(mondjuk lattam mar egy-ket dolgot de arrolo nem szivesen comment.) :o
nemtom mutet kozben mit csinalnak de van benne vmi  hogy mostanaban tobb a visszakerules de ez nem rajtta mulik hanem az egesz mutos feelingen...-bar en ezzel nem akarom ot vedeni vagy vmi-csak ismerem mar annyira azt az embert hogy tudjam jol vegzi el a munkajat-es nem hagy kivanni valot maga utan....
de ketsegtelenul egy nagyon jo sebesz-es jo hallani meg arrol hogy most mar nem o van egyedul az orszagban :) es a te sebeszed amugy milyen idos?

Nincs jelen

 

#103 2006-08-13 12:34

Tündi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

A Sote I.sz. Gyerekklinikán van és egyben õ az igazgatóhelyettes is.Tegnap utána olvastam az interneten a Dobónak és a Verebélynek is.Tényleg mindketten elég magas beosztásban vannak és elismertek.Mondjuk én nem is akartam rangsorolni õket,nem is lehet,hisz az egyik gyereksebész,míg a másik felnõtt.
Én azoknak ajánlom,akiknek a gyereküket kell megmûteni,mert szerintem azért fontos,h egy gyereket gyerekorvos kezeljen.Nem hiába van ez kettéválasztva,h felnõtt és gyerek.:)
Ha felnõtt koromban kellett volna mûteni biztos,h a Dobóhoz mentem volna.
Egyébként az én mûtétem 7órás volt és ebbõl volt 4óra a béltisztítás.
Nekem is ugyanaz jutott eszembe,h azért jó tudni,h még vannak jó orvosok.:)Az az igazság,h a legtöbb orvos rutinmunkának kezeli a munkáját.Ritka az olyan orvos,aki a gyógyítás mellett a lelkeddel is foglalkozik.Pedig ez egy beteg embernek ugyanolyan fontos,és nagyon sok múlik rajta.Nekem pont egy nagyon depressziós szakaszomban volt a mûtétem.Nagyrészt a Verebélynek köszönhetem,h kilábaltam belõle.Mindig odafigyelt rám,elbeszélgetett velem.Amikor hazajöhettem,akkor is azt mondta,hogyha bármi bajom van,vagy nem tudok feldolgozni vmit,nyugodtan menjek be hozzá bármikor,akár minden nap,õ szívesen elbeszélget velem és segít.Ha arra járok még 6év után is mindig bemegyek hozzá,és bár elég elfoglalt,de mindig szakít idõt rám.És a mai napig,ha találkozunk össze-vissza puszilgat.Szerintem ritka az ilyen orvos,aki nem csak a szakmájában nagyon jó,de még ráadásúl emberséges is.
Hát,azt nehéz megmondani,h mennyi idõs.Olyan 50-60 között van,de én inkább azt mondanám rá,h kortalan.Egy nagyon jó kedvû,fiatalos,magabiztos és egy nagyon laza ember.:)
Minden szülõnek csak ajánlani tudom.:)

Nincs jelen

 

#104 2006-08-13 12:35

Tündi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Egyébként a Dobó mennyi idõs?

Nincs jelen

 

#105 2006-08-13 13:09

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia ismet'''
hat le a kalappal hogy emberseges is...
dobo a munkajanak el a lelkeddel nem nagyon foglalkozik csak  ha mar vmi gaz van...
szoval tud emberseges is lenni de vmikor meg...
de vannak masok akik a lelkeddel foglalkozzanka abban a korhazban...pl.:mihok doki... :)+ meg 1-2 :D
hallottal mar rola?? hat dobora inkabb a morcoggas es a fanatizmus illik minden hetvegen is bemegy a betegeihez..a munkajanak el..
huuu de mar itt dicserjuk oket orrba-szajba.
amugy milyen oldalon olvastal verebely+dobo utan?? ja dobonak egy nagyon nagy hatranya van...tud emberseges is lenni de o ugymond "csak" a sebeszi resszel foglalkozik egy mutetnel...
ha sebeszileg rendben zajlott minden akkor okes onnantol kezdve nem az o dolga...talan ez a hibaja furcsa egy kicsit dobonak...ha ezt lehet annak nevezni...

Szerkesztette: dori (2006-09-08 15:42)

Nincs jelen

 

#106 2006-08-13 15:34

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

heya:
Furcsa, de én is 13évesen lettem beteg és ami még poén, hogy én is sportoltam, csak nem  hivatásosan és sokmindent csinltam:pl:kajakoztam, kosárlabdáztam.Szintén Kovács Judit volt a dokim a Heim Pálba, csak én szerencsésnek mondhatom magam, mert csak 18 évsen mûöttek elõször (de nem utoljára), de akkor már felnõtt gastrosnál voltam.Fura, de nekem hasmenésen kivül semmi más tünetem nem volt!Nem volt véres a széklet, nem fájtam, nem volt kevés a vasam, szóval furcsa, de a szerencsémhez ez kellett, mert amikor elkezdtem fájni, vérezni, már tudták, hogy tályogom van (CT segitségével), aztán becsövezés, tisztitás , aztán rá egy hónapra mûtét, amibõl életmentõ lett (hashártyagyulladás, utána minden szirszar) és csak azért nem kerültem le az intenzivre, mert televolt (pedig irtó csinos nõvérke volt ott, vajon most is ott dolgozik?:)), aztán a jobb oldalam a tüdõ közepétõl a medencecsontig egy összefüggõ tályogrendszer lett, ha jól emlékszem akkor 5 vagy 6 kamrás, amit szintén csöveztek, pucoltak, aztán maradt bent egy kicsi, ami betokozódott, azt is 2szer csövezték, ráadásul 2 borda között, ami elég szar, mert mindig éreztem, ahogy a csõ hozzáér a bordacsontomhoz, aztán 2 hónap múlva hazamentem, leérettségiztem a bukottakkal, ami azért rossz ,mert a betegségem nem vették figelembe, így a legszarabb jegyet kaptam, aztán noveberbe még 2 mûtét, bár lehet 1nek is venni, mert csupán 5 perc volt a kettõ között:elõször bezárták az ileosztómám, aztán a sipolyom csinálta meg a Dobó, de olyan faszán, hogy csak na és volt olyan kedves, hogy a kiszélesedett varratomat (mert 2hetente jártam hozzá ambulánsan hasatvágattatni a sipoly miatt) szépen megcsinálta, aminek örültem! Durván és röviden ennyi! Ha jól számoltam ez 7 mûtét volt egy nyáron.Közel és távol nem vagyok a lányodhoz, mert van elképzelésem miket élt át és nekem hozzá képest arany életem volt.
De egy biztos: Dobó nagyon tudja mit csinál, nem hiába megy ki Tokióba tanitani a kis japcsikat!!Ha aztmondja kitalál valamit, az tuti meglesz!!! Remélem sikerül valahogy megoldani ezt az állapotot, mert tönkre tudja tenni az embert ez az egész herce-hurca.
Jobbulást a lányodnak!Remélem minden jóra fordul nálatok!

Nincs jelen

 

#107 2006-08-13 18:50

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

hat igen Barna nehany infot mindig  felrehall de ez igaz hogy dobo kulfoldre jar tanitani a muteti megoldasait....nekem a rekordom nem tisztan egy ev alatt 6mutet szoval meg nem tartok ott ahol ti de azert tapasztaltnak mondhatom magam.
mutetekben nincs hiany se dobonal sem a forumon ugy hogy akit nem mutottek az a szerencses.bar en azt vallom sokkal eletkepesebb eletet tudok igy elni sztomaval sztoma nelkul(mutetek utan)--mint akik eveken at szenvednek ezzel...
en halat adok ennek az egsznek hogy ilyen jo embereket ismertem meg mind mutetem elott mint kozben mint utan-es nem bantam meg semmit-de legjobban a muteteket nem....

Nincs jelen

 

#108 2006-08-13 18:55

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Dori:Ez teljesen igaz.Én sem sajnálom, hogy megmûtettem magam (nem volt más választásom, csak a halál, azt is 5 perc hiján kerültem el), teljesen más életet élek így, mint mûtét nélkül 16-17évesen.Kevesebb bennem a gátlás, a félelem és 180 fokban meghasonultam önmagammal (vagy mi). Én eddig is azt tanácsoltam mindenkinek, hogy akinek mondják, hogy mûteni kell, az ne habozzon, szar is, fáj is, de teljesen más életet kap utána!

Nincs jelen

 

#109 2006-08-13 19:03

nyuszka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!

Úgy veszem ki a szavaitokból, hogy Dobó egy nagyon jó orvos. Érdekelne, hogy Dobó melyik kórházban dolgozik és hol.

Nincs jelen

 

#110 2006-08-13 19:19

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szent Margit kórházban dolgozik, a Bécsi útnál.valami textilipari suli van mellette asszem és a Mûszaki egyetem épülete is 2 sarokra van tõle

Nincs jelen

 

#111 2006-08-13 19:23

nyuszka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Köszönöm,hogy válaszoltál, már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy egész pontosan, hogy is hívják õt?

Nincs jelen

 

#112 2006-08-13 20:04

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Dr.Dobó István

Nincs jelen

 

#113 2006-08-13 20:13

heya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

barna-by!!, köszönöm jókívánságaidat lányom nevében is, csak bízni tudunk!
Többet most nem naon tok írni, mert éppen most is gondban vagyunk, csütörtökön mûtötték , és azóta sincs jól, de holnap már egy másnap lesz és.....:))

Nincs jelen

 

#114 2006-08-13 20:29

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

a gyógyulás lassu folyamat, de biztos jól lesz!!! Én bizom benne,hogy minden rendben lesz

Nincs jelen

 

#115 2006-08-13 22:34

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

heya''
amugy a lanyod most mennyi idos?
mert egy kicsit lemaradtam...
es most szinten dobo mutotte?--mivel pontosan:?--lehet h talalkozunk hiszen en is aug.vegen keszulok hozza zarasra..:o
lassacskan...

Nincs jelen

 

#116 2006-08-13 22:36

heya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

dori! 22 éves, épp most volt csütin zárómûtéten

Nincs jelen

 

#117 2006-08-14 11:50

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

ohhhh akkor szerintem lehet lattam...
mivel en szerdan voltam dobonal kontrollon-es volt ott egy par fiatal...
hogy nez ki?
es akkor most mit mond veglegesen dobo?most amugy jol mentek a mutetek?hogy viselte az utolsot??

Nincs jelen

 

#118 2006-08-14 12:11

heya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia:)

Lehet láttad, mert kedden ment be.
Egy nem vékony , hosszúhajú, most vörösre festett.
Ez most elég kemény volt, hétfõ óta ma ehet elõször  (szürt levest, meg ropit), végre beindult a bélmozgás és kivették a "gumikesztyûs " dréneket:)

Nincs jelen

 

#119 2006-08-14 12:17

heya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Persze lehet kitekeri a nyakamat, hogy ide írkálok róla:))
Ti jártok ilyen Crohnos talikra? Mert Õ nem akart, (amit meg tudok érteni) mert addíg se kell a betegségével foglalkoznia.
Valamint nem értem ezeket a különbségeket sem, anno, amíg fiatalkorú volt, 67%-on volt, aztán betöltötte a 18-at, akkor visszaminõsítették 50%-ra!!!
Így meg, nem alkalmazzák, viszont semmi járadékot sem kap.
Nálatok, hogy van ez?

Nincs jelen

 

#120 2006-08-14 14:40

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia'''
nem tudom hogy latam e most igy nem nagyon remlik...

a crohnos talalkozokrol...:en sem szokta jarni mivel nem nagyon ismerem a tarsasagot...csak egy ket embert...meg igy nagyjabol a forumolas maradt...
de mint ilyen eloadason voltam ketton is-egyiken egyedul a masikon ismeroseimmel-de csakis azert mert dobo tartotta...az mondjuk isteni jo volt!!!amugy nem szoktam ilyenekre sem jarni-esetleg akkor ha vmilyen ismeros orvos fogja tartani... :o vagy pesti volt colitisesek mondjak hogy nah akkor menjunk egyutt... mert amugy a dieatetikustol kezdve-a hogyan kezeljuk a helyzeteinket..? nem nagyon izgat...csakis a sebeszi resze!!most mar lassacskan nyilvanithatom magam "nem "betegnek mivel kivettek az egesz vastagbelem elmult a CU...
tehat ilyen szinten nem igazan erdekel ez...
de a forumolas annal inkabb mivel sok embernek tudnek tapasztalatot nyujtani meg igy 17 eves fejjel is...

Szerkesztette: dori (2006-09-08 15:44)

Nincs jelen

 

#121 2006-08-14 16:19

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

heya: anno én is voltam ilyen okosságon, de nem lettem leszázalékolva, hanem emelt szintü családi pótlékot kaptam alanyi jogon a betegségem miatt.Lehet hogy ezt kéne megpróbálnotok, asszem a dokinál kell intézni, aki kezeli, bár ebben nem vagyok biztos, amúgy nem értem, hoyg egy 18 éves embert miért százalékolnak le?Ti akartátok, hogy leszázalékolják?

Nincs jelen

 

#122 2006-08-14 16:45

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

hat en sem vagyok leszazalekolva...kene???

Nincs jelen

 

#123 2006-08-14 16:53

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Nem, de pl Niala is le van! Csak nem tudom minek?Ilyen fiatalon nem kéne, mivel késõbb sokkal de sokkal kevesebb nyugdijat kapnak majd.

Nincs jelen

 

#124 2006-08-14 17:35

Niala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!
Én 100% rokkantnak lettem nyilvánítva tavaly.Az biztos hogy kevesebb lesz a nyugdíj,de így nem is tudok dolgozni,mivel nem alkalmaznak sehol,bár most reménykedek összejön valami...na de nem is ide tartozik.
Üdv!
          Nia

Nincs jelen

 

#125 2006-08-14 17:36

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Nah de mondjuk en cak 17 eves vagyok...
heya lanya meg amikor leszazalekoltak 18 volt.. :o
nah de ja nem ide tartozik...

Nincs jelen

 

#126 2006-08-14 17:42

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!
na ezek a tortúrák miat nem merem én bevállalni a mütétet, igaz igy lassabb a gyogyulás de van, csak azt nem tudom meddig.., reménykedem hog ycsak lesz valami végleges megoldás..
Kitartást mindenkinek!

Nincs jelen

 

#127 2006-08-14 17:45

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

timcsi: szerintem ne tologasd a mûtétet, hiszen utána egy teljesen uj életet kapsz!Igaz hogy én is megszivtam a 7 mûtéttel, de egy teljesen uj életet kaptam!Ha az orvos mondja, hogy mûteni kéne, akkor szerintem vállald be!Késõbb, ha neadjisten szarabb állapotban leszel, a gyógyulás is nehezebben megy majd a szervezetednek.Késõbb pedig te is járhatsz ugy mint én, hogy kilyukad a beled és akkor elég nagy gáz van!(bár én nem tologattam a mûtétet, mégis kilyukadt)

Nincs jelen

 

#128 2006-08-16 12:35

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia timi'''
igaza van barnanak'''
en CU-nal csak ezt javaslom meg ezek a sztomas "elmenyek" is ugymond megkonnyitettek az elethez valo hozzaallasomat...kemeny betegsegnel a gyogyulas is nehez de mindenkeppen vagj bele mert megpsorolhatsz nehany kemeny szenvedos evet...
es az elso mutet utan (ha tobb lepesben csinaljak) mar tok komolyan nem sok felsszel mesz a korhazba...
legalabbis nekem igy volt...-es az adott erot hogy most ez az egezs egy eletre vege...
amugy meg az elso mutet utan nem annyira durva a mutet szo amilyen rossznak is hangzik...
sot en most mar csak "varom" ezeket a pillanatokat hogy ott a korhazban is viszont lassak nehany embert-es utana MoTom is mondHATJA hogy nah vegre vege van megcsinaltuk...most mar jol vagy ;)

Szerkesztette: dori (2006-08-16 19:19)

Nincs jelen

 

#129 2006-08-17 12:06

bendimama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra és azt gondolom, hogy hasznos, ha olyan emberekkel táralgunk, akik hasonló cipõben járnak. Eddig még csak a kórházban találkoztam hozzám hasonló emberekkel.
12 éve vagyok Crohn beteg, rengeteg kórházat megjártam és sokféle kezelést kaptam ( gondolom ezen Ti is túlvagytok ) és azóta vagyok jól mióta Dr. Dobó István kezel a Margit kórházban. Kb 4 1/2 éve járok hozzá. Hihetetlen pasas. Az elején mindig a frászt hozta rám, soha nem értettem mit mond, mert csak motyog az orra alá és csak bõgõmasinának hivott. De neki nagyon sokat köszönhetek. Rendbehozott és azóta már kisfiam is született, amit ugy közvetve, de neki köszönhetek. Bármikor felhívom, tudja, hogy ki vagyok és szerintem a maga módján nagyon kedves. A terhességemet végigkövette, mert kérte, hogy a Margitban szüljek és Õ ajánlott orvost. Amikor mrgszületett a kisfiam másnap lejött a szülészetre megnézni és szerintem egy kicsit büszke is volt, hogy egy crohn-osnak gyereke született. Ami a legfontosabb, hogy ebben a kórházban mindenki tudja, hogy milyen ez a betegség, az egész személyzet nagyon kedves és azon vannak, hogy minden beavatkozás a legkevesebb fájdalommal járjon. Ez sokat számít, mert én jártam olyan kórházban is ahol hihetetlenül megkínoztak.
Szóval én Dobóra és a Margit kórházra szavazok.

Bocs, hogy kicsit hosszú lett a levelem.

Hajni

Nincs jelen

 

#130 2006-08-17 12:30

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szambol vetted ki a szot--hihetetlenul fura ember es a maga mondjan rendes...A MAGA MONDJAN!!!!!
en nala tanultam meg visszafolytani minden hulyesegemet-es ott edzodtem meg...mivel en ahhoz voltam szokva hogy szegeden sok mindent lehet-engedekenyek az orvosok de doborol ez nem mondhato el..nala nem lehet alkudozni
ja igen biztos nem mindig a megfelelo helyzetben sirtal....--igen pontosan igy van ez dobonal...csakis mihoknal lehet sirni...nah de azert neha nala is ha olyan a helyzet...de midnezek mellett en meg ekkora fanatikust nem lattam-hihetetlen.talan vmilyen szinten is a peldakepem lett...: --az orvosi hivatas egesz embert kivan,
csak nagyon keveske idot hagy maganeletre--de azota talan sikerult valamelyest egy maganeleti  dologra osszpontositani...

buszke lehetsz magadra es az egeszseges fiadra hajni'''--ja es persze az orvosodra :)

Szerkesztette: dori (2006-09-08 15:47)

Nincs jelen

 

#131 2006-08-21 18:14

bendimama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Köszi dori a kedves hozzászólásodat.
Igazad van, amit a Dobó csinál nem csak tiszteletre, hanem csodálatra is méltó. Nem is tudom, hogy jut egyáltalán magánéletre ideje és fõleg, hogy van-e aki ezt el tudja viselni. Eddig akármikor feküdtem be hozzá, minden nap bejött, még vasárnap is. Szerintem a héten csak vasárnap délután nem dolgozik. Hihetetlen hogy bírja.

Szerintem minden beteg ember büszke lehet magára. Tulajdonképpen minden napunk küzdelem, hogy normálisan tudjuk élni az életünket.
Sokat köszönhetek a páromnak és a kisfiamnak, mert a terhesség alatt megint egészségesnek érezhettem magam. Sõt én annyira szerencsés vagyok, hogy még a szülés után 1 évig nagyon jól voltam. Utána kicsit visszaestem, de nem vészes.
Szóval, mindenkinek tudon ajánlani a terhességet, mert nagyon jó. Remélem pár év múlva megint átélhetem, de addig is jövõre visszamegyek dolgozni és ez nagyon jó érzés, mert ezek a dolgok tartanak szinten. Szerintem érted mire gondolok.

Mindenkinek aki nem hagyja, hogy a betegsége legyûrje, kitartást kívánok! Hiszem, hogy valamikor lesz megoldás erre a problémára.

Hajni

Nincs jelen

 

#132 2006-08-21 18:22

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

egyetertek veled mindenben hajni'''' & ehhez no comment--mindent leirtal... :)
de talan en mar nem dobo kozeleben fogok szulni mert a nyugdij az neki is nyugdij...de ki tudja amekkora ember meg nyugdij alatt is ugyanigy fogja nyomni... :o persze azert ha odajutok biztos hogy a margit korhazban kell... :o sajna...vmilyen szinten... :O

Nincs jelen

 

#133 2006-08-21 19:34

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

bendimama: amugy a kezeloorvosod tenyleg dobo vagy csak sebeszileg?
es gasztros doki????

Nincs jelen

 

#134 2006-08-25 20:07

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia heya

én ismerem a lányodat egy szobában voltunk nemrég és a mostani mûtét után is láttam pont benn voltam egy szintén közös ismerõsünknél. nagyon remélem h minél elõbb megoldódik és jobban lesz!!! nagyon sajnálom a mostani mûtét miatt de kell lennie megoldásnak! Drukkolok nagyon!!!!

Nincs jelen

 

#135 2006-08-27 17:54

bendimama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia Dori,

Bocs, hogy csak most jelentkezem, de a gépem nem mindig mûködik.
Szóval, sebészileg teljesen a Dobó lát el. Eddig még csak a fistuláimat rakta rendbe. Más mûtétem még nem volt. Ha tükrözés kell azt is a Margitban csinálják a belgyógyászaton. Nekem tavaly nyáron volt az utolsó és utána elment aza doki aki csinálta. Jövõre tervezem a következõt és még dokit kellene hozzá találnom. Valószínûleg megkérem a Dobót ( a múltkor is ez volt és be is ajánlott a belgyógyász orvoshoz )
Egyébként mindent végigkövet, mert a vizsgálatról neki is küldenek papírt. Amikor terhes voltam akkor is konzultált a szülésszel, amikor szükség volt rá.

Téged mindig Õ mûtött? Ezek milyen mûtétek voltak?

Nincs jelen

 

#136 2006-08-27 19:42

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia bendi'''
teljes vagtasbel-eltavolitas...:o..persze tobb lepesben ezuttal is...:o
ja es ismet hnaputan megyek...again-> a 6.ra...de asszem most minden okes lesz:):)
mert eleg jo emberek fekszenek bennt a korhazban is.pl.:forumrol ;)de ezen kivul is...

-- nem hiszem el hogy "csak" egy ugymond megfelelo sebesz letezik a belbetegek szamara-ezen a honlapon-> szoval akinek van massal valo nagyon jo tapasztalata DOBON KIVUL az irjon!!!!!--
                                                    sziasztok.: dori

ps.: van egy utolagos elo peldam most mar arra hogy MoTomek miert kuldik szegedrol a margit korhazba a betegeket...:O :O ja es igen Bendi mindig dobo mutott...de ha ezen mulik akkor 10 even belul nem is fog mas....majd aztan Mihok :) de jo lesz :) vagy munch:) ki tudja meg....-vagy muller petyo :) ??? akarki...

Szerkesztette: dori (2006-09-08 15:49)

Nincs jelen

 

#137 2006-08-27 19:44

heya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szia Judit:))
Köszi , és így én is tom, ki vagy:))

Nincs jelen

 

#138 2006-08-28 10:52

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!
Barna mitöl lyukadt ki a beled?? csak nem a sok gyogyszer? hát tiszta rosszul vagyok  mik vannak...
álltalában meddig tart 1 mütét utáni lábadozás? és ha töb kell, akkor meddig nem dolgozhatok?? nekem a dokinö most is azt mondta, nem kéne még dolgoznom, erre megkérdeztem eltart e, mert még nem találtam gazdag férjet, söt semmijet:)

szoval nem könnyü hiába az egészség lenne a legfontosabb..

Nincs jelen

 

#139 2006-08-28 11:43

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

hello dori
engem offoltak a margitból mert alacsony a fehérvérsejt számom és nem lehet mûteni most úh nem tali de neked drukkolok

Nincs jelen

 

#140 2006-08-28 12:57

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

szia judit'''
uhh ne mar...mi es akkor odamentel verlaboros papirokkal es kijelentette hogy nem mut?ahhh pedig tokre talalkoztam vna veled....es mit szoltal ehhez a kijelentesehez?nem elted bele magad?remelem engem nem lep meg ilyen szoveggel...de most szegeden is szarakodas van-a verpapirommal szoval meg az sem tuti hogy kesz mire felerunk pestre...pffff...:O
hat van ez igy..

timcsi""" ezt nem lehet igy megmondani hogy ha rosszul vagy akkor mik vannak..pl:ez olyan mintha egy ember beteg lenne es ebbol a szobol hogy beteg nem tudjuk hogy faj a hasa vagy forog a vilag korulotte stb...
ha minden okesan zajlik a muet kozben akkor: 2-3 nap koplalas...utana mutetre ra 6.-7.-8.-9.nap varratszedes ez egyentol is fugg meg hogy milyen mutet volt hogy sztomazaras vagy egesz bel kivetel stb...
nah szall ha minden jol megy akkor 9.-11.-13.nap mar kiengednek ah minden tenyleg gordulekenyen megy...
de ahhoz ugy is kell hozzaallni...pl:dobonal olyan van hogy az egyik csaj 2naõon keresztul nyavajgott hogy jajj de faj stb...es plussz ket napot rahuzott dobo a bentletere...
ha tobb lepesben mutenek vkit akkor az elso ket mutetnel azert kell ido az otthoni rehabilitalodasra amellett hogy ki tudj egyenesedni vmilyen szinten(en most egy teljes vastagbel-eltavolitasrol beszelek)de ez is attol fugg milyen mutetet vegeznek milyen technikaval mekkora vagassal stb...
pl.:ha laparoszkoppal az is mas meg az is ha az egesz hasadat felvagjak...
szoval vmelyik konnyu a felepules vmelyik nehez,..
ha neked mutetre kerulne sor akkor pontosan milyen muteted lenne?ki csinalna?sztem nem kell felni CU-s betegnek ettol a mutettol mert nagyban megkonnyiti a helyzetet-annyi "kinszenvedes" utan...:O:O   barna-bytol ideznek:    " .Én sem sajnálom, hogy megmûtettem magam .Kevesebb bennem a gátlás, a félelem és 180 fokban meghasonultam önmagammal (vagy mi). Én eddig is azt tanácsoltam mindenkinek, hogy akinek mondják, hogy mûteni kell, az ne habozzon, szar is, fáj is, de teljesen más életet kap utána!"------nos mar nem egyedul mondom-------szoval timi kb.-errol szol az egesz...

Szerkesztette: dori (2006-08-28 13:01)

Nincs jelen

 

#141 2006-08-28 13:03

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

mi van most mar atnevezzuk ezt a topicot dobora? vagy dobo a megfelelo sebeszre??? :O:O mert egyfolytaban o megy...vki mentsem mar meg egy masik emberrel ismet...aki nem dobo mert a kozeljovoben meg eleget fogom olvasni mondani a nevet sot meg latom is...:O waaaaaa..bele sem gondoltam....
:O:O

Szerkesztette: dori (2006-08-28 13:05)

Nincs jelen

 

#142 2006-08-28 13:38

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

annak örülj h az õ kezébe kerülsz :)
igen ennyi volt kb benn aludtam és újra vért vettek amin még szintén alacsony az érték, az Imurán miatt, úgyhogy most abból kevesebbet szedek és lesz 2 hét múlva vérvétel. elég pocsék, ott kínomban röhögtem itthon meg kicsit bõgtem. azt hittem már sima hassal jövök haza... vittem is olyan "kijövõs ruhát"... ehh ehh

Nincs jelen

 

#143 2006-08-28 13:43

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

uhh szegeny...ja annak orulok h az o kezei kozt vagyok..de mondjuk abban a korhazban lennek mase alatt is :):)nah en meg nem is biztos hogy holnap megyek...
most itt izgulok...mivel itt szegeden most mar nem lehet surgossegi vervetelt kerni es hogy kesz e lesz ma..az orvos azt mondta ugy nez ki hogy o majd ugy 2 fele latja a gepen es anyukamnak majd kinyomtatja...hat nemtom..
uhh egy ejszakat bennt vtal?szegeny...
abbol egy is eleg ha nem mutenek..:o  nekem is volt mar ilyen csak nem epp ez miatt...
hanem dobo berendelt egy eve nyaron es mas nap leesett neki hogy nem telt le a 3honap igy meg nem mut...:O
pffff...de elotte mondtam is hogy mikor mutott legutobb szoval eleg elvarazsolt...:o
te judit crohn-os vagy vagy Cu-s? sztem cu...vagy?
ha igen mmint vtal akkor minet szedsz imurant?
batr lehet tevedek es megis crohn...
ja en is viszek olyan ruhat..nos ez a legjobb az egeszben miutan kijossz :):)
nah szia...sztem ez volt az utolso hozzaszolasom egy ideig :(:(

Szerkesztette: dori (2006-08-28 13:44)

Nincs jelen

 

#144 2006-08-28 14:20

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

oksa drukkolunk (különben Crohnos vagyok ;) ) sok pusz

Nincs jelen

 

#145 2006-08-28 16:11

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

timcsi:lusta voltam átolvasni az elõttem szólókat, ezért lehet hogy ujra leirok majd mindent:
A belem azér lukadt ki mert szó szerint elrohadt, ott ahol a tályogom volt, mert pont a bélfalon kellett lennie.Az elsõ tályogmûtétnél szólt a Dobó, hoyg ezt meg kell müteni, kaptam is egy hónap mulvára idõpontot.A mûtét elõtt 2 nappal lukadt ki és folyt ki minden, ezért voltam én bent 2 hónapig, mert a hashártyagyulladás miatt a jobb oldalam a tüdõ közepétõl a medencecsont aljáik egy 5kamrás tályogrendszer lett, amihez assem 5 mûtét kellett, hogy kitisztuljon.
Amúgy egy beles mûtét miatt benttöltött idõ függ attól is, hogy laporoszkóppal vagy anélkül csinálták.A laparoszkópos esetnél -1-2 nap, ha minden jólmegy.A lényeg, hogy minél elõbb beinduljon a bélmûködés, ugyanis, ha nem indul be, akkor gáz van, ezért is mondják folyamatosan a dokik, hogy sétálni és sétálni, mert attól minden helyrerázódik bent.A laparoszkópnál idõt spórolsz, mivel ott nem vesznek ki mindent ami a bél elõtt van, hanem a kis mütyûrökkel behatolnak és minden marad bent, mig a rendes vágós nagyûtétnél kiszednek mindent, magyarul kipakolnak 4 tálcára és úgy mûtenek, aztán mindent visszaraknak.Laparoszkóppal jóesetben, ha semmi nem lép fel, se láz, se semi, akkor 10 nap, de általában mindkét esetnél kivárják a 12-14 napot, persze ez függ attól, hogy mikor feküdtél be! 2 hét betegszabid tuti lesz, a mütét után fél évig összesen 1 kilónál többet nem emelhetsz és utána se lehet megerõltetni magad, mivel a hasvágás miatt a hasizmot átmetszik (a laparoszkópnál nem, mert ott vizszintes a vágás)így annak is idõ kell mig rendesen összeforr, megerõsödik...

Nincs jelen

 

#146 2006-08-28 21:07

bendimama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Szorítunk Neked! Ügyes légy és ha kijössz jelentkezz!!

Puszi:

Hajni és Bendegúz

Nincs jelen

 

#147 2006-08-28 22:27

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

hagyjad mar barni nekem azt mondta mutet utan dobo 3honappal kezilabdazhatok--es ezt is tettem:)
persze hasvedovel..:O:O

Nincs jelen

 

#148 2006-08-28 22:47

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

te már inkább aludj korán kelsz :) vagy most mégsem?

Szerkesztette: Judit (2006-08-28 22:48)

Nincs jelen

 

#149 2006-09-03 16:47

Móni-nyuszi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Sziasztok!

ElÕszÖr Is Szia DÓri!

Igen, JÓl LÁtod, VÉgre Vettem A FÁradsÁgot, És Én Is HozzÁszÓlok A TÉmÁhoz, És Csatlakozom A DobÓ-fun-hoz:)))

Bocs, A SzemÉlyeskedÉsÉrt, De DÓrival JÓ BarÁtnÕk-sorstÁrsak Vagyunk.

RÓlam: 26 Éves Vagyok, 2004 Nov-ben MÛtÖtt Meg Dr. DobÓ IstvÁn ElÕszÖr, És Azt MÉg 6db. MÛtÉt KÖvette. Az UtolsÓ 2006. Feb-jÁban Volt. Nekem Is -mint DÓrinak-, KivettÉk A Teljes Vastag-, És VÉgbelemet, És A VÉkony BÉlbÕl Egy TartÁlyt (pauch) AlakÍtottak Ki, Ami Átveszi A VastagbÉl SzerepÉt!
És KÖszÖnÖm SzÉpen, JÓl Vagyok, És Szeptember 9-Én FÉrjhez Megyek!!!!!!!:)))))))))) Amin RemÉlem, Hogy DÓri Is Ott Lesz!!!

AmÚgy Colitises Voltam 1999 Év Eleje Óta (a BetegsÉg VÉgÉn Teljes VastagbÉl ÉrintettsÉggel, GyulladÁssal, Ami VisszafordÍthatatlan Volt).
És A Legjobb DÖntÉsem -termÉszetesen A HÁzassÁgot LeszÁmÍtva:)))-, Hogy MegmÛtettem Magam. AzÓta JÓl Vagyok, És DobÓ Szerint JÖhet A Baby Is. Igen, JÓl OlvastÁtok, VÁllalhatok Gyereket!!!

Mindenkit Csak BÍztatni Tudok, Hogy Neeeeeeeeeee HÚzza-halassza A MÛtÉtet, PlÁne, Ha ÁllandÓan Steroidot, És EgyÉb KemÉny 'mÉrgeket' Kell Szednie!!! Én Lehet, Hogy Jobban JÁrtam Volna, Ha Hamarabb RÁszÁnom Magam A MÛtÉtre. És TÉnyleg Jobb, Ha Tervezett A MÛtÉt, Mert Nem JÓ Úgy A MÛtÕ Asztalra KerÜlni, Hogy UtolsÓ Pillanatban TÖrtÉnik -akÁr Az ÉletmentÕ- MÛtÉt. Kevesebb A SzÖvÕdmÉny, És Ha Nem Teljesen Lerobbant Állapotban KerÜlsz KÉs AlÁ, Hanem, Egy Kicsit Jobban Vagy, Akkor  A LÁbadozÁs Is Gyorsabb! És Nem JÁrsz Úgy, Hogy Én MÛÉtÉt UtÁn 1hÉtig MÉg  LÁbra Sem Tudtam Állni, Mert Összecsuklottam. És Nem A MÛtÉt Miatt, Hanem Mert A GyÓszerek, És Az ÁllandÓ GyulladÁs Teljesen LemerÍtette A Szervezetemet!

HÁt.. RÖviden Ennyi!

Ha KÉrdÉs, KÉrÉs.. AkÁrmi Van, Írjatok, Majd Igyekszem VÁlaszolni!


Addig Is HajrÁ DobÓ!:)))

Pusz

Nincs jelen

 

#150 2006-09-03 20:40

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: A megfelelõ sebész

Üdv Móni!

Látom feldobod a fórumot:)) örülök hoyg csatlakoztál hozzánk!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB