#351 2008-03-20 09:37
- MrPeetR
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: A megfelelõ sebész
Én is a Szabolcs utcába jártam gasztróra, ami a Podmaniczky utcai MÁV kórházba lett áthelyezve, ami papíron amúgy Honvéd kórház. :-)
Én a Rábai Kálmán dokihoz járok, de a mûtétnél nagyon nem tanácsolta a MÁV sebészetet, egyértelmûen a Margitot ajánlotta. A MÁV-ban a sebészek egy ismerõsömnek egy "szimpla" hasüregi cisztára azt mondták, hogy ilyet még nem láttak. :S
Nem túl bizalomgerjesztõ....
Nincs jelen
#352 2008-03-20 11:13
- zolcsi
- Tag
Szia Veronika22!
Még arról nem hallottam hogy a vékonybélben tudnak mûtét nélkül tágítani.Legfeljebb csak plasztikázzák de akkor is mûteni kell.Lehet hogy a laparoszkópos mûtétre gondolt a doki.A vastagbélben pedig egyszerûen áttólja az endoszkópot a szûk részen de az is csak ideig-óráig megoldás.Nekem két helyen is volt szûkületem mindkét helyrõl kimetszették a szûk szakaszt.De egyébként crohn betegek vagytok mindketten?
Nincs jelen
#353 2008-03-20 11:50
- bánatos
- Tag
Nagy kár, hogy a " Reform" áldozatáúl esett a Szabolcs utcai kórház, mert ott nagyon jól összedolgozó csapat volt. Nem is beszélve a betegekrõl, akik sokszor hosszú évek óta odajártak kezelésekre, kontrollra, laborra. Sokszor nagyon macerás volt megtalálni az orvosunkat a nagy " átszervezés" után. Egyszóval nem túl betegbarát módon mûködik a " reform". De gondolom nem csak én látom ezt így.
Nincs jelen
#354 2008-03-20 12:35
- Veroniks22
- Tag
Szia Zolcsibal!
Igen, mindketten. Szóval a mûtét az egyetlen megoldás... A dokim még nem kérdeztem, mert persze utólag jut ilyesmi az eszembe, s majd csak májusban megyek újra.
Köszi a segítséget.
Nincs jelen
#355 2008-03-20 17:06
- zolcsi
- Tag
Ne vedd készpénznek amit írtam olyan beteget is ismerek aki évek óta beteg és elkerülte eddig a mûtétet.Csak a dokidra halgass.Minden ember más más a betgeség lefolyása.Nálam történt ahogy történt.Fel a fejjel.
Nincs jelen
#356 2008-03-20 17:07
- zolcsi
- Tag
Ja Veronica22 Neked címeztem.
Nincs jelen
#357 2008-03-20 18:42
- lány23
- Tag
Szia Veronica 22!!
Nekem is van szûkületem ill. talán csak volt a vékonybelemen egyenlõre.
Létezik mûtét nélküli vékonybél tágítás!! Én nyáron átestem rajta! Ezt a beavatkozást nem sok helyen csinálják és nagyon kevés doktor vállalja be! Én voltam a második tavaly június 21-én, akinek megcsinálták ezt a fajta tágítást, de ezt szerencsére csak utólag közölték velem! Nagyon-Nagyon fájt! Érzéstelenítõ nélkül kezdték el, de nem bírtam és kaptam kicsi fájdalomcsillapítót! Sajnos altatásban nem csinálják, m elég veszélyes így ez és ha gond van képben kell lenned, ráadásul érezned kell a fájdalmat,m ha kiszakad a bél..
A doki akkor nyugodott meg, amikor a beavatkozás végén mondtam neki, h nem fáj semmim! Viszont benne volt a pakliban, h nem tudja megcsinálni,de végül sikerült! 1 ballont fújnak föl a szûkületben. Nekem 4mm-es volt a szûkületem, amit 18mm-re tágítottak. Így sem tökéletes, de jobb, mint volt! Az, h meddig bírja a belem, nem lehet tudni sajnos! Ha kérdésed van, írj nyudodtan!
Nincs jelen
#358 2008-03-20 19:07
- tomekkk
- Tag
Hali! lány23 ! errõl a tágításról tudnál bõvebbet írni? Hol? Ki? stb...
Zolcsibal válaszára reagálva: én is abban a táborban vagyok aki már huszonvalahány éve CC-s de még nem vettek ki belõlem,de már nem bánnám...
Nincs jelen
#359 2008-03-20 22:13
- lány23
- Tag
Sziasztok!
Na, szóval ezt a beavatkozást nekem Pécsen a Solt fõorvos csinálta! Igazából úgy tudom, rajta kívül nem igen csinálta ezt még nagyon más doki! Nagyon kedves orvos. Ezt ballonos béltágításnak hívják. Igazából az elõkészületek uazok, mint a tükrözésnél. Fincsi innivaló+beöntés közvetlenül a beavatkozás elõtt, m nagyon tisztának kell lenni.
Úgy kezdõdik, mint a tükrözés csak amikor eljutnak a szûkülethez, bevezetnek egy másik csövet vagy mit, amin a ballon van. Ez a ballon teljesen olyan, mint a széljelzõ az utak mellett.(az a piros hosszúkás) Ezt onnan tudom, h bekapcsoltak még 1 monitort ami pont mellettem volt. Szóval bevezetik a ballont üresen a szûkületbe és amikor odaérnek a rossz szakaszhoz elkezdik fölfújni ameddig csak tudják. Nálam volt egy kis komplikáció, m fölfújták és úgy beszorult, h nem jött ki, de végül megoldották vhogy.
.. és lényegében röviden ennyi! Én szerencsére azóta jól vok és még 1 gyerkõcöm is született 18 napja!! :-), aki már részt vett a beavatkozásban! :-) persze ezt akkor még nem tudtam!
Ha ezt nem csinálják meg, lehet nem tudtam vna kihordani a babámat!
Ha van még kérdés válaszolok szívesen!
Jó éjt!
Nincs jelen
#360 2008-03-21 03:11
- zolcsi
- Tag
Kedves lány23!
A ballonról már hallottam nemcsak Pécsen csinálják.De én úgy tudom azt csak egy bizonyos szakaszon a terminális ileumban(vékonybél utolsó szakasza) tudják alkalmazni és a vastagbélben természetesen.De lehet hogy van már újabb módszer.
Nincs jelen
#361 2008-03-21 08:16
- tomekkk
- Tag
Kösz a választ! engem inkább a másik oldal érdekelne, ugyanis a gyomorhoz közel esõ részen és még utána is csúnyák a szûkületeim...oda azért necces lenne alulról felmászni :D gyanítom elõbb-utóbb szájon át is majd talán csinálják.....
Nincs jelen
#362 2008-03-21 08:33
- lány23
- Tag
hát azt nem tudom, h milyen szakaszokon és meddig csinálják! Azt viszont igen, h amikor ott voltam, a szobatársamnak a légcsövét tágították uezzel a mûszerrel. Szóval nem tudom meddig mehetnek le vele. Sztem érdemes utána kérdezni, m mégis csak jobb, mintha fölvágnának! Nekem azóta szerencsére nincs panaszom kopp-kopp, pedig a terhesség alatt is jól összenyomódnak a belek.
Nincs jelen
#363 2008-03-21 17:01
- laxin
- Tag
üdvözlet midenkinek¢! tegnap hazaengetek a margitbol tul vagyok a müteten elsöre sikerült beleesnem egy majd nyolc orás mütétbe bevittek egy tályogmütétre aztán lett belöle két tályog 40cm vékonybél csonkolás 3 plasztika meg 3 ballonos tágitás de tul vagyok rajta és ez jó. kõszõnõm bendimama a buzditást nagyon jol esett igazad volt dobo és csapata a profik felsofokán ismerik és dolgoznak ezen a betegségen. nem tudok senkit kiemelni közûlûk mert midenki tudja mit csinál engem amugy az imre fõorvos mütött dobo tanár kõzremûkõdésével. egy tény tényleg kiborito hogy nincs gyogyszer az osztályon és nincs nõvérhivo de gondolom mindenhol vannak gonndok .
Nincs jelen
#364 2008-03-21 17:07
- zolcsi
- Tag
Te szegény hogy viselted a nyolc óra altatást? Én majd belepusztúltam a 4és fél órába.Lehet hogy én vagyok gyenge?
Nincs jelen
#365 2008-03-21 18:52
- roor
- Tag
Halika!
Laxin:üdv újra közöttünk és remélem most már tünetmentesen éled életed!:D
pá
Nincs jelen
#366 2008-03-21 19:57
- MrPeetR
- Tag
Laxin Maestro! :-)
Örülök, hogy újra otthon. Így nem kereslek majd a dohányzóba, ha megyek kontrollra. :D
Jobbulást!
Nincs jelen
#367 2008-03-21 21:12
- Marthuska
- Tag
Szia Laxin! Örülök, hogy túl vagy a mûtéten.
Reméljük, hogy hosszú tünetmentes idõszak következik. További gyógyulást, erõsödést kívánok Neked is!
Nincs jelen
#368 2008-03-22 17:10
- laxin
- Tag
marthuska, roor köszönöm a kedves és bisztato szavakat.Megpróbálok Úgy élni ,hogy a tünetmentes idõszak minél tovább tartson. Mégegyszer kösz Lányok. És nagyon sok locsolot meg Kellemes Husvéti Ünnepeket!
MrPeetR, örülök hogy megismertelek a korházba,remélem hamar visszahízol. És a következõ mûtéted szerencsésebb lesz!! Remélemmég bagzunk eggyütt csak nem a korházba. :)
Zolcsibal, nem hiszem hogy gyenge lennél azt mondják amikor kihoztak visítottam,mint egy vett malac. Igaz nem emlékszem rá,de másnap is nagyon szarul voltam. Üdv.
Nincs jelen
#369 2008-03-26 14:55
- bendimama
- Tag
laxin: annyira örülök, hogy túl vagy a mûtéten és rendben vagy. Most már " csak " fel kell épülnöd. Remélem Te is olyan hamar visszatérsz a szürke hétköznapokba, mint én.
Jobbulást!
Nincs jelen
#370 2008-03-27 10:40
- zolcsi
- Tag
Helóka!
Operált betegek tapasztalatát kérdezem,hogy drain csõnek a helye szokott e fájni?Mert én úgy érzem legalábbis arra tippelek.Fõleg a jobb oldalon ahol a vakbelemet is kivették
Nincs jelen
#371 2008-03-27 12:29
- pintyõke
- Tag
Szia zolcsibal!
Nekem nem fájt a csövek helye,amikor kivették,meg azután sem.
Nincs jelen
#372 2008-03-27 15:52
- vini
- Tag
Sziasztok!
Lenne egy sürgõs kérdésem:ma volt passage vizsgálatom és sajnos ugy döntött a grasztros dokim hogy mûteni kell
(bélszükület).Szekszárdi,de azt mondta lintézi két héten belül,hogy Veszprémbe megmûtsenek.Azt mondta ott
egy nagyon jo orvosi team van crohnosoknak.Van errõl tapasztalotok?Holnapra várja a válaszom.Tényleg olyan jo a
veszprémi korház?
Nincs jelen
#373 2008-03-27 15:55
- vini
- Tag
Hozzá tenném még ahol lakom attol 1oo kilométer Veszprém.
Nincs jelen
#374 2008-03-27 16:27
- Lisa
- Tag
Zolcsibal: a mûtét után, JÓVAL fáj a helye??? Mert nem annak nem kéne szerintem fájnia vagyis hát nekem volt jópár és a legfájdalmasabb a kihúzás volt az egészbõl úgy hogy ....
Szerkesztette: Lisa (2008-03-27 16:28)
Nincs jelen
#375 2008-03-27 20:52
- kbalu
- Tag
vini: nyugi, jó kezekben leszel Veszprémben, prof. Nagy Attilla és csapata ugyanolyan jók, mint a Margitban a sebész team, amikor nem volt Margit kórház, akkor Dobó prof. oda irányította betegeit
Nincs jelen
#376 2008-03-28 09:14
- vini
- Tag
Köszi a választ kbalu!
Egy kicsit talán megnyugodtam hogy jo kezekben leszek,de nagyon parázok.Olvastam a mütéti leirásotokat,olyan pontos,hogy még azt is tudom amit amit nem is igazán akarok tudni.
Nincs jelen
#377 2008-03-28 09:16
- kbalu
- Tag
vini: a mûtéti leírások ha jól emléxem, itt nagyrészt a Margit kh. sebészetérõl szólnak, gondolom sebésze válogatja a folyamatot / távozásokat / felépülési idõ meghatározását, de a mûtét az sajnos mindenhol mûtét és a vágás mindenhol vágás :(:(:(
de no para, pár nap nehéz csak, az is csak akkor, ha agyon sajnáltatja magát az ember, ha "röhögve" fekszik be és utána nem magával foglalkozik, akkor még jól is elsülhet a dolog (mi utoljára pl. végigröhögtük fájó hassal mind a 6-an a kórteremben a mûtét utáni napokat, annyira jó kis társaság jött össze)
Nincs jelen
#378 2008-03-28 09:33
- vini
- Tag
Volt már egy nagy mütétem,kábéra sejtem mi vár rám.Abban igazad van,hogy nem szabad az embernek elhagynia magát.Akkor már másnap felkeltem és én voltam az osztály példaképe,ezt a tanárur aki mütött ragasztotta rámHát a bikinirõl lemondhatok :)
Nincs jelen
#379 2008-03-31 18:09
- Tami
- Tag
zolcsibal!
Engem dec 18.-án mûtöttek és az én alsó csövem helye még mindig váladékozik kicsit.
Én már mûtét után mondtam a dokinak, hogy fáj a csõ, és a helye is.
Nekem azt mondták ez nem gond. Belefér, az a jó ha kijön aminek kikell.
Nincs jelen
#380 2008-03-31 19:33
- zolcsi
- Tag
Szia Tami!
Nekem szépen beforrt a drain helye csak fájt a csípõlapát fölött és arra gyanakodtam.Ha egyszer megynyitják az embert utána mindig fáj valahol.De szerencsére most megint ok ma rendes egyszeri kígyó széklet reggel egy kis "pocimotyorgás" (ahogy Roor mondaná) és más semmi.De ez már egy másik topikba tartozik.
Nincs jelen
#381 2008-04-14 09:16
- Florance
- Tag
Sziasztok,
ide is beírom, hátha valaki, aki érintett erre jár:
Dobó tanár úr végbéltágítást és aztán, ha sikeres a tágítás, colonoscopiát akar csinálni nálam altatásban. Volt már valakinek végbéltágítása? Mennyit sikerült tágítani, milyen hosszú idõre oldódott meg a gond, nem fokozta-e az inkontinenciát?
Kérem, ha valaki tud, adjon infot, támogatást.
Nincs jelen
#382 2008-04-18 00:57
- kukackonzerv
- Tag
Sziasztok!
Már most jó itt, pedíg még nem írtam semmit.Hmm.. hülye dolog mi, de ez van.
Olvasgattam...elmerültem,és lelassult körülöttem minden,még én is.
5 éve vagyok crohn-os és most olvastam bele elõször ebbe az oldalba,s úgy szívom magamba mint a levegõt.
Van köztetek valaki, akinek ezt megköszönhetem.Mr.PeetR! szia a Margitból..., szembe szoba,531-es.
Emlékszel?Sárga törölközõ... Mi újság most veled,ennyi "harc után?
FLORANC! A béltágításban nem vagyok jártas, de ha Dobó tanárúr -ról van szó, a lehetõ legjobb kezekben vagy!
Nincs jelen
#383 2008-04-18 08:23
- MrPeetR
- Tag
Helló Kukackonzerv! (Krisztina)
Köszi a kérdést, megvagyok. Nem vagyok egy puhap*cs, feldolgoztam ezt az egész borzalmat 2-3 hét alatt. Nincs rá idõm és kedvem se, hogy elmerüljek az önsajnálat tengerében. Kicsit necces volt a Margitból való kijövetelem, mert naponta belázasodtam, de aztán megszûnt ez és kisírtam, hogy minél elõbb kijöhessek.
Egyébként a munkába temetkeztem, így elég gyorsan "elfelejtettem" a megrázkódtatásokat. Elõléptettek, 6 ember fõnöke lettem, így nincs idõm szarul lenni, betegeskedni. (meg nem is lenne célravezetõ, hogy ezt tegyem)
Volt bennem egy kis rettegés, de már nincs, alig várom az újabb mûtétet. Ezúttal SIKERÜLNI FOG!!!!
Te hogy vagy? Minden rendben van?
Nincs jelen
#384 2008-04-18 08:38
- sanvito
- Tag
Szia MrPeetR !
Olvastam a történetet, le is voltam sújtva, de ne is beszéljünk róla!
Kérdezem, hogy bírja a hasad a sok mûtétet? nekem május 22-én lesz a sztómazárás, amikor is 4x vágják fel a hasam 6 hónap alatt...
Nincs jelen
#385 2008-04-18 09:21
- MrPeetR
- Tag
Üdv. Sanvito!
Látszik rendesen a hasamon a vágás, de majd elmúlik. Mivel a múltkor elfertõzõdött a hasüreg, így most nyitva van a seb 3 helyen (1,5 hónappal a mûtét után), váladékozik. Állítólag ez így jó, lassan fog gyógyulni. Nagy macera azért nincs vele, fürdés után egy kis Betadine meg egy gézlap és ennyi. Nehogy az én esetem miatt aggódj ám mikor mész a mûtétre. Ez baromira nem törvényszerû, hogy mással is megtörténjen. Mindig a legjobban kell bízni, hinni rendületlenül. Jön a nyár, hidd el te is a strandon virítasz majd, ahogyan nyár végére már én is! Sok sikert kívánok a mûtéthez, szorítok neked nagyon!
Nincs jelen
#386 2008-04-18 09:36
- mercy70
- Tag
Szia Florance!A végbél tágításhoz kapcsolódnék.Úgy 14 évvel ezelõtt a Dobó Tanár úr nekem is béltágítást javasolt.Ám gondolom akkor még nem voltak erre szakosodott mûszerek így én kaptam 1 mûanyag csövet és lidokain kenõcsöt,aztán tágítsam itthon magamnak.Hát nekem nem igazán jött be ez a dolog az elsõ próbálkozás után befejeztem és elfelejtettem.Azóta is béltágítás nélkül élek és ezen a téren semmi nem rosszabb.Ha túl leszel rajta,érdeklõdhetek majd?
Nincs jelen
#387 2008-04-18 09:38
- sanvito
- Tag
HI MrPeetR !
Köszönöm a bíztatást, mindig erõt merítek az ERÕDBÕL, az biztos !
én is nagyon drukkolok Neked, úgy is lesz ahogy mondtad, SIKERÜLNI FOG !!!!! (lsd: Coué: Elméd gyógyító hatalma c. tanok !)
Nincs jelen
#388 2008-04-19 00:23
- kukackonzerv
- Tag
Hello Peti!
Hát a crohn-ból te nem csinálsz sportot ez látszik! Hallottam hogy meglepõen korán távoztál.Mondjuk én így nem mentem volna haza - , kemény vagy magadhoz de még fiatal is és nem engedsz a lendületedbõl, azért ne légy forrófejû.A lelki erõd kifogástalanul egyedülálló, nagyon bírod a sarat! Emlékszem , mikor elsõ nap megláttalak a folyosón, joggingban jártál-keltél , de nem ám úgy mint a betegek szépen, lassan, hiszen minek sietni... láttam hogy nem ott' vagy.Izgultunk érted!Az újabb sztoma sem tört meg.,Az intenzíven , a -Nem baj legalább túléltem! mondatod után tudtam hogy nem estél kétségbe.
Úgy ahogy mindannyian különbözõek vagyunk, a történetünk is más.Nekem az életemet mentették meg itt, és azóta a Szent Margit a második otthonom. Minden, ami a sebészet és az ito , az szívügyem.Gondolhatnánk, hogy elfogult vagyok,. de ahonnan engem hoztak, ott sakk-mattra ment a játék! A crohn ott a "Nem mûthetõ betegségek" listáján szerepel. Megváltozott az életem.S mi több:vagyok! létezem!MáR NEM RAJTAM MÚLT..
Szerkesztette: kukackonzerv (2008-04-19 00:36)
Nincs jelen
#389 2008-04-19 00:29
- kukackonzerv
- Tag
Hey! Gratula az elõléptetésedhez!
Nincs jelen
#390 2008-04-19 12:15
- Florance
- Tag
Kedves mercy,
hát mad elmesélem, de egyelõre be sem tudok jelentkezni Dobóhoz. Adott egy melléket, de állandóan foglalt, már reggel 7,30-kor is.
Az a baj nálam, hogy a sipoly, ami ott tevékenykedik pont a végbelemnél, lassan, de biztosan felzabálja a záróizmot, ideget. A szûkület önmagában nem okoz gondot nekem sem, sõt még segít is megtartani a székletet, de azért szoktam már veszíteni belõle, csak azért nem olyan akut a probléma, mert a géz úgyis ott van mindig.
Viszont, ha nem tudnak megtükrözni soha, akkor megnõ az esélye egy késõn észlelt daganatnak, s akkor aztán sírhatok majd, hogy bárcsak sztómával élhetnék.
Nincs jelen
#391 2008-04-19 13:44
- mercy70
- Tag
Kedves Florance!Hogy picit megnyugodj,leírom nekem is rengeteg tályogom,sipolyom,mûtétem volt már a végbelemnél.Most is tevékenykedik 3. 20 éve vagyok crohnos.Nem rég volt tükrözésem,szövettanom és nincs dagnatom.Tehát nem mindig a legrosszabbra kell gondolni.Szûkületem oly mértékû,hogy már a beöntõcsõ is alig akart nagy sokára bemenni,de sikerült a tükrözés.Én is voltam már a Dobónál és sok más nál is tályog ügyben.Minden orvos másképp mondja és másképp csinálja.Tehát fel a fejjel!!!
Nincs jelen
#392 2008-04-19 15:12
- Florance
- Tag
Köszönöm, hogy leírtad.
És neked nem javasolták, hogy legjobb lenne kiírtani a végbélt?
Nincs jelen
#393 2008-04-19 15:55
- mercy70
- Tag
Nekem egyszer nagyon rég,úgy 16 éve mondták Gyöngyösön,de ott hagytam õket.Nemrég beszéltem a Máv kórházban egy sebésszel,mert ilyen zsinóros tályog mûtét lett volna,õ is mondta,de csak a mûtét idejére és picikét utánna kiteszik a hasfalra.Lebeszéltem róla,azt mondta nem fontos csak a járatok elõbb gyógyultak volna.De aztán ezt a mûtétet is lefújtam.Úgy hogy semmi.De jól vok és inkább ülõfürdõzök minden reggel.Már megszoktam és nem nagyon zavar.
Nincs jelen
#394 2008-04-19 19:44
- fadani
- Tag
Sziasztok
Dobo tanárur fog muteni, már ha elválalja.Megyek hozzá a papirjaimmal. Én komlói vagyok igy nem ismerem sem a Tanárurat (igy kell szólítani) sem a korházat ahol õ dolgozik van-e tapasztalatotok ha nincs komplikácio mennyi idõt tölt az ember a kórházban (optimista vagyok).Tanár urrol mit kell tudni? Ebbe a korházba mit vigyek magammal.Már csak 40cm vékonybelem van meg egy jó pár sipolyom is van.Remicade kezelést kaptam eddig az jó volt
Nincs jelen
#395 2008-04-19 21:55
- Agica01
- Tag
sziasztok
Mercy,milyen ülõfürdõt szoktál használni? ÉN is örökké tályogokkal-sipolyokkal küzdök,most volt 2 hete fonalas mûtétem.
Köszi
Nincs jelen
#396 2008-04-20 15:05
- mercy70
- Tag
Ágica01!Minden reggel már megszokásból is csak sima meleg vízben ,amilyent elbírok,minél melegebb annál jobb.De néha kamilla teát is szoktam fõzni mikor nem vagyok nagyon lusti.Hát ez nekem már szertartás,tudod,hogy fenekem hátam megfájdul az ülögetésben,de minél több idõt ülök annál jobb.Mellém készítem a kávét,cigit és a telefonm játszani így jól telik az idõ a vízben.Sok tályogtól sikerült már így megszabadulni sebész helyett.Milyen volt a zsinóros mûtét?Nekem azt mondta a doki,hogy csak enyhülést ad,végleg nem szûnnek meg a tályogok.Igaz ez?A belgyógyászom pedig bíztat,hogy ahogyan picit kilukadt a bél ott össze is nõhet.Hát én ebben bízom.És talán a hit,de azóta sokkal könnyebb,kevésbé vannak,ritkábban duzzadnak.Igaz,hogy a zsinórt mindig kintebb lehet húzni idõvel?El sem tudtam képzelni milyen ez?Tudsz nekem írni róla?
Nincs jelen
#397 2008-04-20 16:33
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Kedves fadani,
ez a topik gyakorlatilag Dobó 'tanár úr'-ról és osztályáról szól. Én is az õ betege vagyok, lassan húsz éve, hogy az elsõ mûtétre sor került - azt követte még négy.
fadani írta:
ha nincs komplikácio mennyi idõt tölt az ember a kórházban?
A mûtét után kb. 10 napi tartózkodásra számíthatsz.
Ebbe a korházba mit vigyek magammal?
Olvass vissza, van néhány jó hozzászólás ezzel kapcsolatban is (oldalszámok az oldal alján)
Nincs jelen
#398 2008-04-20 22:12
- Agica01
- Tag
Mercy a sipoly topicban válaszoltam, úgy gondoltam ez inkább oda illik.
Üdv.
Ágica
Nincs jelen
#399 2008-04-21 18:09
- Florance
- Tag
Drágáim,
kiskukackának hála -köszönöm itt is- elértem DI-t, május 5-én bevonulok a Margitba...aztán, hogy mi lesz velem, azt majd meglátjuk. Nagyon elszánt vagyok, hogy rábízom magam, bár én genetikailag vagyok képtelen bárkiben is megbízni, csak ne olvasnám itt azt a sok szörnyû szövõdményt, terven kívüli mûtétet, stb. Volt valakinek sima mûtétje, gyors gyógyulással a Margitban?
Olyan jól vagyok mostanában, jobban, mint valaha az elmúlt 10 évben...kivéve pár hónapot a remicade után 2003-ban...nagyon nem akarózik összeszabdaltatni magam. :-(
Nincs jelen
#400 2008-04-21 18:20
- mercy70
- Tag
Hali Florance!Ne aggódj,a Margit jó!A dobó is jó sebész,ha hozzá mész.
Nincs jelen