#501 2008-04-30 20:42

Kornél
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

sziasztok
ma elkezdték a humira elötti vizsgálatokat,és adtak betegtájékoztatót amit majd alá kell írnom.Végigolvastam hát a lehetséges mellékhatások végére érve rendesen "tele lett a gatyám":-).  û
Nem tudja valaki hogy mikor törzskönyvezik a mi kis hazánkba,?

Nincs jelen

#502 2008-04-30 21:55

Florance
Tag

Szia,
ne is foglalkozz a majréztatóval, azért van fõleg, hogy a cég levédje magát! Te csak gondolj, arra, hogy segíteni fog. Én is Humira elõtt vagyok, és remélem, nem leszek mindig csak elõtte, mert elõbb el kell mennem tágításra, ui. nekem extra crohnom van: szûkületes-sipolyozós. :-(

Figyelj csak, ha szabadon fel lehet már írni, akkor az törzskönyvezve van, nem?

Nincs jelen

#503 2008-04-30 22:10

Agica01
Tag

Szerintem a Humira már bizos törzskönyvezve van, én ma kaptam az 5.-et.
Ne aggódjatok, semmi mellékhatás. :)

Nincs jelen

#504 2008-05-01 11:23

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Az #501-es hozzászólásban úgy írtam: a "Remi és a Humi után"... de nem pontos, kihagytam a Tysabrit. A most jóváhagyott Cimziával együtt már négy anti-TNF-alfa blokkoló szer van forgalomban a Crohn kezelésére! Idõbeli sorrendben:

Remicade (Infliximab) Típusa: infúzió
Crohn kezelésére az FDA jóváhagyta: 1998. augusztus 24.
Crohn beteg gyermekek kezelésére az FDA jóváhagyta: 2002. december 31.

Humira (Adalimumab) Típusa: szuri
Crohn kezelésére az FDA jóváhagyta: 2002. december 31.

Tysabri (Natalizumab) Típusa: infúzió
Crohn kezelésére az FDA jóváhagyta: 2008. január 14.

Cimzia (Certolizumab pegol) Típusa: szuri
Crohn kezelésére az FDA jóváhagyta: 2008. április 22.

most jöttem rá, hogy a ...mab végzõdés (pl. infliximab) a Monoclonal Anti Body-ból jön.

Nincs jelen

#505 2008-05-01 12:26

Andi
Tag

Sziasztok!

Golimumabról hallott már valaki valamit? Én most erre a studyra várok, ha beindul.

Nincs jelen

#506 2008-05-01 12:36

aiolosz
Tag

Robur altal felsorolt szerek kozul a Cimzia meg nem talalhato meg az EudraPharm – az európai gyógyszerek adatbázisaban. Nekunk az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) az FDA...es persze a fontosabb.
Lehet, hogy ismertek, de inkabb ketxer, mint egyszer sem:
Egy cikk Cimzia_rol
Egy cikk a Tysabri_rol

Nincs jelen

#507 2008-05-01 12:46

Robur
Admin (Crohn)

Andi: én ugyan nem hallottam róla, de amit a Wikipédiában találtam, azt lefordítottam:

"A Golimumab (CNTO 148) egy humán monoklonális antitest, egy immunoszuppresszív hatóanyag, a TNF-alfa sejteket közömbösítõ gyulladásgátló molekula. A Golimumab injekciót a Centocor fejlesztette ki, és jelenleg phase III klinikai kísérletek folynak vele a rheumatoid arthritis illetve az ankylosing spondylitis / Bechterew-kór kezelésére. Várhatóan a Schering-Plough forgalmazza majd Európában. "

Nincs jelen

#508 2008-05-01 12:59

Robur
Admin (Crohn)

Bizony, csak óvatosan a monoklonális antitest hatóanyagokkal:

"Valószinüleg elveszíti kéz-és lábujjait az a húszéves fiatalember, aki egyik résztvevõje volt a TGN 1412 munkanevû, sclerosis multiplex, reumatikus gyulladások, illetve leukémia mellékhatásainak kezelésére szánt, még fejlesztés alatt álló készítménnyel folytatott, katasztrofális végû gyógyszerkísérletnek – derült ki abból a nyilatkozatból, amelyet a szerencsétlen fiú a The News of the World címû brit bulvárlapnak adott. "

http://hvg.hu/Tudomany/20060418monoklon.aspx

A fent említett TGN1412-t máshol CD28-SuperMAB-ként is nevezik.

Nincs jelen

#509 2008-05-01 16:53

Gabor23
Tag

Jó hogy kutatgatnak meg minden, de vannak fenntartásaim. Pl nem örülnék ha nõne még egy fejem 5évvel a kezelés után stb... Elõbb utóbb csak megtalálják a tutit, legalábbis nagyon remélem.

Nincs jelen

#510 2008-05-01 19:57

Andi
Tag

Robur!
Köszönöm a fordítást!

Nincs jelen

#511 2008-05-01 21:21

Florance
Tag

Ágica,
és hogy hat? Javulás van?

Nincs jelen

#512 2008-05-01 22:19

Agica01
Tag

Remélem már mondhatom, hogy igen. Az elsõ  után már sokkal jobb volt: pár nap alatt csökkent a wc-re menések száma, újabb 1 hét múlva már semmi hasgörcsöm nem volt. Persze a többi szuri után is szinte egyik napról a másikra mintha kicseréltek volna, de mivel volt tályogom, meg kellett mûttetnem, ami azzal járt, hogy közel 2 hónapra felfüggesztették a humira kezelést. Ezalatt persze visszafogytam, a mûtét miatt, meg az alõkészületek, stb... de tegnap újra kezdtük, és míg tegnap kb. 6x voltam wc-n, ma már csak 2x. MÁr 1-2 nap alatt hihetetlenül érezni a hatását!
Drukkolok, hogy te is hasonló jó tapasztalatokat szerezz, és minél elõbb sokkal jobban legyél!

Nincs jelen

#513 2008-05-03 14:48

gabocaa79
Tag

Sziasztok.

Örülök hogy jól vagy Ágica. Én a szerdai Humira után megint ezerrel pörgök.

ROBUR: Az én elsõ biológiai tuningomról megtaláltam a tájékoztatót én HuZaf néven ismertem, a neten fontolizumab-ként emlegetik.

Nincs jelen

#514 2008-05-05 10:15

Pampula
Tag

Szia Aiolosz.
Szívesen válaszolok a kérdéseidre: e-mail: martontom (kukac) t-online (pont) hu

- - - ADMIN SZERK: - - -

Pampula, soha ne írd le az emilcímed egy weboldalon, mert rögtön a spambotok martaléka lesz. Mindig álcázni kell, lásd az utólagos javítást!

Nincs jelen

#515 2008-05-06 21:33

pacsaji
Tag

Szia aiolosz és akit még foglalkoztat!

Az orvosom szerint a Cimzia is rövidesen elérhetõ lesz majd, annyira, hogy bár a kísérletek tulajdonképpen lezárultak a cég "meghosszabította" a precise sorozatot, és a gyógyszer piacra kerüléséig továbbra is biztosítja számunkra!

Nincs jelen

#516 2008-05-08 12:22

Sa-ni
Tag

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, mennyire kell súlyosnak lenni ahhoz, hogy az ember (colitisesként, de bizonytalan a diagnózis) ilyet kaphasson? Ugyanis, mint újabban kiderült, trombózishajlamom miatt nem kaphatok semmilyen hormonkezelést, ergo medrolt sem. Márpedig a salazopyrin és társai valamint klizmák nem használnak és rosszabb napjaim (ami hetente többször van) 10-max. 30 perces nyugalmi fázisokkal egész napos (reggeli utántól késõ estig, délben esetleg 1-2 óra szünettel) görcsös wc-re menésekkel telnek. (a jobb napok annyival jobbak, hogy délutánra kész vagyok)
Örömmel olvastam, hogy valakinél 1 nap alatt is csökkentette a wc-re menések számát, ijedten olvastam viszont ugyanitt azt is, hogy mellékhatása hasmenés (amire kapod, hurrá)
Olvasgatok természetesen tovább, de nagyon megköszönném, ha nagy vonalakban felvilágosítana valaki.

Nincs jelen

#517 2008-05-16 19:00

tnicky
Tag

Sziasztok!
Én 14 éve szenvedek de az orvosok által 8 éve vagyok tudott chron beteg. Nem volt könnyû hozzá szokni, de azt hiszem az élni akarás és a pozitív hozzá állás segít.
A legsúlyosabb helyzetbe 2,5 éve kerültem amikor is 38 kg-ra lefogytam és nagyon begörcsöltem. Ekkor megmûtõttek és ileosztomát kaptam, amivel kiiktatták a vastagbelet az emésztésbõl. Ekkor nagyon rossz állapotban voltam és kétesélyes volt hogy megmaradok-e egyáltalán. A nõvérek az orvosok segítettek mindenben. Ezután 5 hetes mûtötten visszamentem dolgozni. Vizsgálat vizsgálatot követett majd tavaly októberben az eredmények azt igazolták hogy helyre állíthatják a beleket. A mûtét közben adódott egy kis komplikáció és kaptam a hasfalamra még kettõ sztóma nyílást. Napról napra tisztítanom kellett vízzel a beleimet 5 hónapig. És most március 13-án teljesen helyreállítottak minden. Most zárt a hasfalam olyan vagyok mint régen, nincs hasmenés, viszont visszatért a gyulladás. Úgy döntött az orvosom Humirat fogok kapni, de elõtte még meg próbáljuk a prednisolont. Mennyire hatásos a Humira mit tudtok róla?

Nincs jelen

#518 2008-05-16 21:47

Agica01
Tag

Szia Tnicky!
A humira nagyon jó, gyorsan hat, olvasd kicsit vissza a topicot, már írtunk róla részletesebben.
Kitartást.
Ágica

Nincs jelen

#519 2008-05-23 15:25

maszat
Tag

Akinek sztómája van annál is alkalmazható a Remicade vagy a Humira?

Nincs jelen

#520 2008-05-23 20:17

Lisa
Tag

Maszat, igen lehet, ha a megmaradt rész is beteg lesz, vagy azt kezelés reményében meghagyták arra adják.

Nincs jelen

#521 2008-05-24 10:33

arpapa
Tag

szia maszat!
bizony alkalmazható, nálam is ez a helyzet...és nagyon bejött..Hál' a Jóistennek!
üdv:árpi

Nincs jelen

#522 2008-05-25 08:03

Orsi77
Tag

Sziasztok!
Én most fogom megkapni a golimumab kezelést. Nagyon sok mellékhatást sorol fel a tájékoztató de ha megnézzük bármelyik gyógyszer mellékhatásait az is elég riasztó. Én borzasztóan bízom benne, mert sajnos nekem a gyógyszerek nem használnak. Az orvosom azt mondta, hogy nem tud már nekem mit adni, mert már nagyágyúval lövünk. Úgy hogy én nagyon bízom benne, hogy legalább tünetmentessé tudnak tenni. Egyébként ez egy 6 hetes infúzió kúra. Szigorú ellenõrzéssel és a hatodik héten tükrözéssel. Ha hat hét után sikeres a kezelés akkor a gyártó cég még 3 éven keresztül ingyen adja a gyógyszert a résztvevõknek. Amúgy a kezelés közel 8 millió forintba kerül, de az OEP támogatja. Csak nehéz bekerülni mert tizesével dobálják vissza az igényléseket.

Nincs jelen

#523 2008-05-26 12:56

arpapa
Tag

szia Orsi!
én az inflaximab-ot (remicade 300 mg kapom, eddig 4 X, júni 20 körül megyek az 5-re) ha tolerálja  a szervezeted, nem lesz mellékhatás...és nagyon rövid idõn belül rohamos javulás várható (nálam így volt) ÉS NÁLAD IS ÍGY LEGYEN!!!ezt kívánom!
üdv:árpi

Nincs jelen

#524 2008-05-27 18:59

Kornél
Tag

sziasztok Én ma kaptam meg az elsõ humira szurikat.remélem nem lessz semmi gond.
Ágica Te milyen gyógyszereket szedsz a humira mellet azt is írd le amit szedtél ha nem gond.
Elõre is köszönöm.

Nincs jelen

#525 2008-05-27 21:54

Agica01
Tag

Szia Kornél!
Én most Pentasát szedek és már csak 8 mg medrolt, amit építek lefelé. Emellett vasat (Ferro-folgamma), kaldiumot, (és betalocot - tahicardiára, kálciumot csontritkulásra). Ezeket szedtem elõtte is, csak a medrol volt több. Pentasa 3x2.
Majd 1-2 nap múlva írd le légyszi, hogy hogy reagáltál rá, kiváncsi vagyok milyen hatást érzel? És milyen gyorsan?
Addig is minden jót!

Nincs jelen

#526 2008-05-29 20:02

tica
Tag

Hétfõn megyek a tbc bõrtesztre, mire számítsak? Mi számít jó eredménynek? Ha bepirul? Persze biztos elmondja majd az orvos, de kiváncsi vagyok. Meg persze arra is, hogy megkapom-e a Remit.. Mennyi idõ mostanában, míg eldöntik, tudja valaki?

Nincs jelen

#527 2008-05-29 20:16

Kornél
Tag

sziasztok
tica:egy kis szuri az alkarodba bör alá ennyi azt 2 nap mulva megnézik hogy mennyire pirosodott be.
valoszinû utánna kellegy melkasröngen hogy tuti legyen az eredmény.legalább is nálam igy volt,csak én humirat kaptam.gyógyulást

Nincs jelen

#528 2008-05-29 20:31

Kornél
Tag

Ágica eddig nem tudok semmirõl írni viszont mellékhatás sincs,aminek örülök.
Én nem szedhetek medrolt mert akkor a tályogok elszaporodnak vagy valami ilyesmit mondott a doki,nem értettem világosan.meg a böröm se birja pedig végig mentem a serdülõ koron pattanások nélkül de mikor elkezdtem a medrolt igaz kicsit sokáig szedtem. eredménye: három hétig voltam bõrklinikán mert a arcom csupa pattanás és kelés volt,párat meg is kellet vágni hogy kitisztuljon szörnyû volt de most újra szépaz arcom pár enyhe folt de aki nem figyeli észre sem veszi.mindenkinek gyógyulást .
a humira hatásról majd irok ha elindul valami váltoozás .Üdv

Nincs jelen

#529 2008-05-30 08:48

tica
Tag

Kornél, köszönöm! Röntgen megvolt, már csak ez van hátra, meg pár aláírás, és feladjuk a papírokat! Izgi!

Nincs jelen

#530 2008-05-30 09:13

Rigor
Tag

Hú Kornél.: ennyire nem bírni a medrolt... hát nagyon nem irigyellek.. remélem a többi/más gyógszer azért beválik!

Nincs jelen

#531 2008-05-30 16:55

aiolosz
Tag

56 napja, ven f@sz letemre "Humira" kiserlet alany vagyok :-(
Colonoszcopiaval kezdodot es a jovo heten colonoszcopiaval zarul az egy eves kiserlet elso, kettos "vak teszt" szakasza.
Nem tudom mit kaptam eddig, de ha netan hatasos szenteltvizet, akkor OK :-)
Ime az eddigi legfontosabb parameter lefutasa diagramban abrazolva:
<kép>
A trend, azt hiszen nem szorul magyarazatra...
Jelentem, szekrekedesem van :-)
Koszonom Lisa az erdeklodesed, Te egy kis tunderke vagy.....

Nincs jelen

#532 2008-05-30 17:18

Vicaa
Tag

Nagyon örülök a jó híreknek Aiolosz! :) Írj majd a jövõ heti vizsgálat eredményérõl is!
Egy ilyen fiatalos sportember - hohó hízelgek, figyeled? - pedig ne írja ám azt magáról amit elsõ sorodban olvastam! ;)  :)

Nincs jelen

#533 2008-05-30 17:26

aiolosz
Tag

Vica, termeszetesen irok majd az eredmenyrol...
Az elso sorban irottakrol annyit, /ket feket pont levonas a hizelges ertekelese miatt :-)/ nagyon gyorsan futnak a mai pipik, egyre nehezebb utolerni oket :-(

Nincs jelen

#534 2008-05-30 18:30

Lisa
Tag

Kedves Aiolosz, köszönöm a tájékoztatást és azt fõképp hogy jó hírekkel szolgáltál, Rád fért!!!! :D :D :D

Nincs jelen

#535 2008-05-31 18:57

katika83
Tag

sziasztok!!!egy kérdés:nekem a lábamon nagyon sok gyulladás van,azt mondják erithema nodosum,hétfõn kapom meg az elsö humi kezelést!SEGITENI FOG EZEN!!!!!!!!!!!légyszi irjatok,nagyon fontos mert nem akarok egész nyáron hosszugatyába járni.

Nincs jelen

#536 2008-06-01 12:25

Gabe
Tag

Tegnap hallottam egy szemléletes hasonlatot az MCCBE által rendezett Bélbetegek Napján. Az orvosi elõadások között hangzott el dr. Tomsits Erika gyermek gasztroenterológus részérõl, hogy a biológiai terápiás gyógyszerek kifejlesztése jelenleg úgy zajlik, mint mikor egy összetekeredett gombolyagban véletlenszerûen meghúzunk egy szálat, és a másik oldalon épp az a szál mozdul meg, amit szeretnénk. Még sok évnek kell eltelnie, hogy átlássuk az ember genetikai mûködését. Eddig 17 olyan gént találtak, amelynek köze lehet az IBD-hez. Ha pontosan tudnánk, melyiknek mi a szerepe, akkor valószínûleg a betegségünk is gyógyítható lenne.

Nincs jelen

#537 2008-06-05 09:15

luca
Tag

katika83!
Nekem is voltak a lábamon csomók, de miután megkaptam az elsõ humirát,( 1 hete)szinte teljesen elmúltak!!!

Nincs jelen

#538 2008-06-05 13:04

tica
Tag

Képzeljétek, bepirult a bõrtesztem! :( Most mehetek még tüdõgyógyászhoz is, és minimum 8 hétig kell gyógyszert szednem tbc-re. De, honnan a francból lenne tbc-m? A röntgen leletem teljesen jó.. :(

Nincs jelen

#539 2008-06-05 17:11

Gabor23
Tag

Tica!

Ahogy én emlékszem, az a jó ha bepirul, mert az azt jelenti hogy még védettséget ad az oltás. Legalábbis középiskolában akinek bepirosodott a teszt után, nem kapott ujabb oltást tbc ellen...

Nincs jelen

#540 2008-06-05 21:22

aiolosz
Tag

Nyolcadik hete tart a "Humira" kiserlet, aminek alanya vagyok.
Colonoszkopiaval kezdodot es ma colonoszkopiaval zarul az egy eves kiserlet elso, kettos "vak teszt" szakasza.
A nyolc hettel ezelotti colonoszkopia leirasanak kivonata:"...az aboral fele haladva a nyalkahartya sulyosan gyulladt, granulalt, fibrines lepedekkel fedett fekelyekkel tarkitott.
Velemeny: A bal colonfelre kiterjedo colitis ulcerosa.
A mai colonoszkopia leirasanak kivonata: "...az aboral fele haladva a szigmabelben lathato, enyhen foltos hyperaemian kivul a vastagbelben koros elteres sehol nem lathato."
Velemeny: Colitis ulcerosa remisszioban
Mindket esetben volt biopsia, most a szigmabelbol.
Az elozo colonoszkopi alkalmabol vett biopsia igazolta a vizsgalat megallapitasat.

Miutan eddig kettos vak teszt volt, igy nem tudom mit kaptam eddig, de nehezen tudom elkepzelni, hogy nem hatoanyagot, mivel az elmult husz evben, meg soha ilyen jol nem voltam.
Most mar tartosan napi egy "salak_anyag" eltavolitast produkalok, amire szinten nem volt mar regota pelda. 
Ime az eddigi legfontosabb parameter lefutasa diagramban abrazolva:
<kép>
A diagramot ki fogom majd egesziteni meg nehany fontos adattal, tobbek kozott peldaul mikor kaptam a hatoanyagot, a kethetenkenti laborleredmenyekkel ect.
Talan lesz valami korrelacio :-)

Szerkesztette: aiolosz (2008-06-05 21:23)

Nincs jelen

#541 2008-06-05 21:54

Lisa
Tag

Wooooow aiolosz, ez tök, jó !!!! Nagyon-nagyon örülök hogy így alakult és külön nagy dolog, hogy így helytálltál és sikerült! Ez nem semmi, azért lehetsz ám büszke Magadra, hogy Te ezt bevállatad és véghez is vitted!
Továbbra is kívánom a napi egy RENDES, SALAKANYAGOT!
Puszi Lisa

Nincs jelen

#542 2008-06-05 22:19

aiolosz
Tag

Lisa :-)
Termeszetesen magam miatt csinalom, de nagyon szeretnem, ha ezt sokan figyelemmel kisernek.
Ma ismet lattam a belesemet es szamomra dobbenetes modon nem volt ez annyira lepusztult. Szoval, ha egy husz eve gothos ven f@sznal ez a dolog hatasos, akkor fiataloknal biztos jobban az.
Sokat gondolok Ányara(is)..... es jo lett volna, ha a dolgok Nala maskeppen alakulnak peldaul humira alkalmazasa eseten.
Nagyon szepen, irodalmi igenyesseggel, leirta bretegsege tortenetet. Javaslom okulasul mindenkinek elolvasni. 
Gabe, Neked is igazad van, sajnos...ugye ismert, minnel tobbet tudunk, annal inkabb tudjuk mit nem tudunk meg....
En most elfogadom, hogy nem pontosan tudom, mi a kanyatol vagyok jobban, de jobban vagyok :-)
mas
Iszonyu gyorsan huztam haza a csikot a colonoszkopia utan, hogy hazaerjek, mert toltott_kaposzta vart ram :-) tobbek kozott....
Jut eszembe, nekem meg mindig a keseru so harom liter vizben a nyero....csak az a qrva ehsegerzet, csak azt tudnam feledni

Nincs jelen

#543 2008-06-05 22:39

Lisa
Tag

Igen, csak néha olyan nehezen jutnak el a "kedves" doktorok ahhoz, hogy csináljanak valamit, vagy csak hogy ne úgy kísérletezzenek és belássák mikor is elég!
Én õszintén remélem, hogy sok fiatalnak, nem fiatalnak minnél elõbb megpróbáljék használni az ilyen eljárásokat és nem nyomatni a hülye steroidokat agyba-szájba és tönkre tenni az embert vele, mert az ugye soha nem jó...és akkor meg minek megvárni, hogy valaki pl. olyan szintû csontritkulást kapjon.
Szóval jó akinél használ, annál agyják, de ne minden áron mert annak használnia kell szlogennel....
Úgy hogy íme egy pozitív példa, Tessék legyenek szívesek alkalmazni...
talán ennyi, d elehet hogy butaságot írtam ,de ez egy magánvélemény, ezt hangoztatni kell egy ilyen Fórumon!

Nincs jelen

#544 2008-06-06 07:28

aiolosz
Tag

Ugy emlexem, azt meg nem emlitettem, pedig fontos, hogy a kiserlet celja, a Humira hatekonysaganak igazolasa a colitis ulcerosaban kinlodoknak. Ennek folyamodvanyakent pedig az EU tamogatas megszerzese, amiert en nagyon drukkolok....

Nincs jelen

#545 2008-06-06 16:52

Vicaa
Tag

Nagyon nagyon örülök a jó híreknek Aiolosz innen Parádfürdõrõl!!! :)
Remélem, hogy az infókkal és a kísérletben való részvétellel is sokaknak segíteni tudsz!
Ja, remélem fincsi volt a töltött káposzta, biztos legalább olyan guszta mint a tökfõzeléked! :)

Nincs jelen

#546 2008-06-06 17:59

aiolosz
Tag

Vica :-)
Mindig az eszembe jut valami....fel_kilonyi kerdoivet kell kitoltenem negyhetenkent. Ne tudjatok meg milyen hulye kerdesekre kell valaszolni. Na, jo vannak azert ertelmes keredesek is, de valoszinuleg azt az europai szarmazasu fazonok forszirozhattak :-)

Nincs jelen

#547 2008-06-07 21:37

Ánya
Tag

Aiolosz!

Gratulálok a bélésedhez és nagyon rendes dolog, hogy így közzéteszed a jó hírt. Annyi rossz történik velünk a betegségünk kapcsán (is), hogy nagyon jó ilyen sikerrõl olvasni. Bárcsak sokaknak segítene az a humira!!
Köszi!!:)

Ánya

Nincs jelen

#548 2008-06-11 19:02

Kornél
Tag

sziasztok!
megkaptam a második humira szurikat.
15 nap telt el az elsõ óta.Voltak elég jó napjaim ,de azért még elég hullámzó vannak elég rossz napjaim is.
Pl. ez a mai ilyen, nagyon sokat ingerel a vc-zés elmegyek azt semmi de közbe meg ugy érzemm hogy szét durran a seggem.
na meg enyhe lázam is van ma.
Remélem holnapra elmúlik.
Mindenkinek gyógyulást!!!

Nincs jelen

#549 2008-06-11 21:16

aiolosz
Tag

Kornel, nem vagy egy kicsit turelmetlen ?
En mar a tizedik het utan vagyok, es nincs okom panaszra, ami persze meg semmire sem garancia.
Olvashatsz ebben a topicban is errol, egy par hozzaszolassal korabban.
Azert ez nem egy kalmopiryn zsaneru gyogyszer ....

Nincs jelen

#550 2008-06-12 19:11

Kornél
Tag

Aiolosz valóban türelmetlen vagyok, de sajna ez a betegség produkálta ezt is.
Én még csak 26 vagyok és 7 éve van colitisem igaz most már crohn,ettem csomo szeroidot amitõl  úgy néztem ki hogy kétszer voltam 3 hetet a pécsi börklinikán,ennek már vagy 5 éve és elég jól helyre jött az arcom.
a mellékvesémre fél évig kortizon (cortef)tablettát szedtem.
na és jöttek a végbél tályogok és sipolyok amiktõl a mai napig is szenvedek.és most kicsit jobban fájnak mint általába és tartok töle hogy félbe szakitják a humira kisérletet miattuk.
igy talán kicsit érthetõ a türelmetlenégem.
Örülök hogy nálad szépen alakulnak a dolgok ,mindenkinek gyógyulást kívánok!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb