Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#51 2006-09-16 22:15

barna-by
Tag

Re: Remicade / Humira

Rizsa:
Mint már sokszor leirtuk sok topicban:Nem lehet meggyógyulni!Nincs egyetlen egy olyan gyodaszer vagy gyógyszer ebben a pillanatban, ami teljesen meggyógyitaná a crohn és a colitist, mint egy infulenzát.Tünetmentességet sokféleképp elérhetsz, főleg ha szeded a gyógyszereket, de meggyógyulni nem fogsz.Nincs bizonyitott eset egyetlen egy sem ami ezt megcáfolná!A hajlamot nem lehet kigyógyitani az emberből így műtét után is bármikor elkezdőthet, ha nem tartja be az ember az előirásokat!

Szerkesztette: barna-by (2006-09-16 22:16)

Nincs jelen

 

#52 2006-09-17 18:27

csabi_bp_83
Tag

Re: Remicade / Humira

én jártam ill. járok természetgyógyászhoz
csak a maszirózást fogad el töle az összes többit szerintem felejsd el
voltam viszont egy nagyon okos nönél aki nagyon ért a betedgséghez ,de nem orvos viszont a sotén dolgozik és azon dolgozunk hogy összeálitson egy étrendet amitól nagyon hoszó tünetmenteséget várunk ö is meg én is,de az a baj hogy ez már nem A REMICADE infuzó tokibba tartózna.

az átmitileg akár több év is lehet jol az ember

Nincs jelen

 

#53 2006-09-18 20:24

Mancsa
Tag

Re: Remicade / Humira

Kedves Sunburner!

Örömmel olvasom ismét szkeptikus szavaidat...azért vannak jó páran, akiknek ez a szar is hébe- hóba segített!!!

A Remicade kb. 1 év folyamatos (8 hetenkénti adása) után várható, hogy valaki függővé váljon tőle...de szerintem ez is személy függő.

Nem vagyok orvos, nem tudom, hogy a 8-10 havonkénti sorozat mit okozna. Ezt inkább Motomtól kérdezd meg, az orvos válaszol rovatban...

Üdv: Mancsa

Nincs jelen

 

#54 2006-09-18 23:07

RIZSA
Tag

Re: Remicade / Humira

barna-by

De akkor belekel nyugodni ebbe a betegségbe? De lassan kise szabad mozdulni a lakásból mert mindig a WC közelébe kell lenni. Most használom 20mg Medrolt 2XSalofalk 4g/60ml reggel és este kell használnom. Még szedek 4szem Kliont és kapok valami védő injekciót reggel és este mert szalicinsav származékoktól lett egy kis pankrátiszom ( hasnyál mirigy gyulladás) . Már hallotam természet gyógyászról és megkatam a címét és megszeretném keresani hogy ő mitfog ajánlani. Mert akitöl kaptam a címet az naponta darált bió buza fűfet és neki használt, igaz hogy rák beteg volt de javult.


DE SEMMI FÉLE KÉPEN NEM ADOM FEL!!!!!!!!!

Van az életbe rosszab is.

És köszönöm hogy írtál és meg probálsz segíteni.

Tisztelettel  Risza

Szerkesztette: RIZSA (2006-09-18 23:20)

Nincs jelen

 

#55 2006-09-19 17:32

barna-by
Tag

Re: Remicade / Humira

Risza:
Ki KELL mozdulni!!! Nem lehet begubózni a lakásba ,mert akkor esel a legkönnyebben depresszióba, ami nem nagyon segit, sőt, ront a helyzeteden.Én azt tanácsolom, hogy jáérj el a haverokkal, mászkál szerezz ismeretséget mindenfelé.Hidd el, nem fog mindenki otthagyni ha megemlited a crohnt, hiszen már Mo-n is nagyon elterjedt és midnenkinek van egy rokona vagy barátjának a rokona, aki szenved ebbe vagy hasonlóba.
Tény, hogy az uj betegek keresik a WCzési lehetőségeket, de ez természetes, én is átestem ezen.Ezen túl fogsz lépni idővel, persze amikor már jobban leszel.Én úgy vagyok most, hogy reggel 5.18kor kelek és az 5.34es buszon már fent csücsülök.Anno én is úgy terveztem mindent, hogy 2-3 lehetőség legyen útközben, de idővel ráájöttem és te is rá fogsz, hogy csak magadnak csinálsz rosszat azzal is, mivel idegeled magad már reggel, ráadásul a hátsó feled is pihenne néha és kár erőltetni, ha nem akar jönni semmi, csak inger.Az inger és az igazi WCzés közt meg kell találni a külömbséget, ami megint idő, de ha odafigyelsz erre és főleg magadra, akkor midnen rendben lesz! Ismerd meg a tested, mind kivül, mind belül, hiszen a tiéd, és te tudod csak mi a jó neki!

Nincs jelen

 

#56 2006-09-20 06:54

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

Barna! :) :)

Az inger jo lenne ha nem idegelne feleslegesen:) de teljesen igazad van megint, napokban tapasztaltam, mikor rohanni akartam és felesleges volt.. :)

Nincs jelen

 

#57 2006-09-21 16:21

barna-by
Tag

Re: Remicade / Humira

Notessék... :)
örülök, hogy segithettem.
Amúgy én sem vagyok ingerektől mentes!Én úgy oldom meg, hogy játszok vele. 2 lehetőség van:Vagy nem kell, vagy futás! Persze könnyü dolgom van, mert a melóba el lehet menni, mivel senki sem tartja számon hányszor hány percet voltam kint.És így még megy a munkaidőből is :) Így szoktam az ebéd és a reggeliszünetemet meghosszabitani :)
Én azt mondom, mindenki próbálja meg edzeni a záróizmait (mert ugye a sok kaksikálástól az izmok elernyednek) és használja, hiszen azért van! Persze egy nagyobb cunamit senki se tartson vissza, de az ingereket így elég jól kordában lehet tartani!

Nincs jelen

 

#58 2006-09-21 22:57

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

na tévedtem, nem minden inger, ami annak érzödik...
szenvedek megint.. lassan pelenkában kell járnom:(
Na de megyek holnap dokihoz..
Üdv!

Szerkesztette: timcsi32 (2006-09-21 22:58)

Nincs jelen

 

#59 2006-09-24 11:22

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

hali!
Csabi, irj valamit megkaptad? hogy vagy? mellékhatások?

Nincs jelen

 

#60 2006-09-25 21:07

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

Hali!

Bár már másik topikba irtam, de jövöhétre vagyok elöjegyezve Remire, ha a holnapi szürövizsgálatok jok lesznek. Mindez 2 hét alatt, természetesen Ausztriában:)
Most kicsit a mellékhatásoktol parázom... na de legyek jobban...

Nincs jelen

 

#61 2006-09-26 09:13

Pilli
Tag

Re: Remicade / Humira

Szia timcsi32!
Miért, milyen mellékhatások várhatóak?
Tarts ki!!!!

Nincs jelen

 

#62 2006-09-26 21:03

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

Hali!
Remélem semmilyen mellékhatás nem lesz, csak itt olvastam, hog ypár emberkénél elöfordúl..
Ma fercskendeztek a böröm alá valamit, hogy trombozis gyanus vagyok e, meg ilyesmi, pénteken lesz eredmény, h ajo , akkor jöhet a remi:)

Nincs jelen

 

#63 2006-09-29 20:56

RIZSA
Tag

Re: Remicade / Humira

Szia Barnna-by!

Ma haza engettek hétvégére de már sókkal jóbban vagyok a kezelésektől,már csak naponta egyszer kell járnom a wc-re,és már a székletem se hasmenéses, sokkal jobb a közérzetem sokat tudok vagy merek enni . Hétfőn fekszek vissza a korházba mert hoztak nekem valami gyógyszert amit a főorvosnő be szeretne állítani és meg figyelni. Én kaptam infúziót meg még valami vénás injekciókat,de elmondhatom hogy ez a doktornő nagyon oda figyel a betegeire, és lelkiismeretes. Egyenlőre nem írom meg a főorvosnő nevét mert még nem kérdeztem meg tőle hogy le írhatom-e ,amúgy a Kiskunhalasi korházba vagyok. Ha tudok többet monbani akkor jelentkezem.

Mindenkinek javulást kivánok.

                                            Rizsa

Nincs jelen

 

#64 2006-09-30 12:30

barna-by
Tag

Re: Remicade / Humira

Örülök, hogy jól vagy Rizsa! Remélem ezt z állapotot meg tudod tartani a kezelésekkel és utána már anélkül is!!
Minden jót!

Nincs jelen

 

#65 2006-10-01 16:35

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

Sziasztok!

A teszt  erdménye negatív lett, kedden megyek remire, amit kicsit meg is ünepeltem a hétvégén pár sörrel:)

szép napot, gyors gyógyulást mindenkinek!

Nincs jelen

 

#66 2006-10-03 13:06

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

Sziasztok!
Na bennem van a Remi! :)
Jol végigaludtam az  egészet, pedig a dokim is volt ott..alig akartak elnegedni, hogy jo lenne ha még várnék másfél órát, de mondtam , nekem este már dolgoznom kell, aztán jol meglepödtek ,a dokim meg mosolygott, tudja milyen vagyok, aztán elengedtek végül:)
Most fekszem pihenni nem tudom mi ez az álomkor rajtam, de nem bánom ugy is rég aludtam jol:)

Nincs jelen

 

#67 2006-10-17 12:17

Andi
Tag

Re: Remicade / Humira

Szia Timcsi32!

Na, én is tök álomkóros vagyok remi után, nem tudom miért van, de utána 1 hétig, folyamatosan álmos vagyok, aludnék. Te Ausztriában kaptad? Ott hogy működik, nem kell utána bent maradni a kórházban pár napig? Nekem 3 éjszakát kórházban kell tölteni, amikor remit kapok.

Nincs jelen

 

#68 2006-10-17 14:15

Tünde
Tag

Re: Remicade / Humira

Sziasztok,

De jó Nektek! Nekem kb 2 hónapot várnom kell rá, pedig most nagyon kéne.
Kiírta a dokim a szteroidot, de inkább várok a Remi-re, mert annak nem olyan dúrvák a mellékhatásai, sőt nekem nem is volt semmilyen mellékhatása, mikor megkaptam a 3 infulzióból álló kúrát. A szteroidtól meg....
Szóval csak irigykedek:)

Nincs jelen

 

#69 2006-10-18 15:31

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

sziasztok'''
huuu akkor ram is irigykedhettek mivel en egy hete tudtam meg hogy remit kapok de ha minden igaz es motom el tudja intezni (de jo :) szerdan megkapom..szoval csak egy het...
amugy meg nagyon rosszul vagyok belulrol.... :( nagyon nagyon :(

Nincs jelen

 

#70 2006-10-19 11:25

ani58
Tag

Re: Remicade / Humira

Szia Dori!

Ne haragudj, ha hülyeséget kérdezek, de ha stómás vagy akkor még mi tud begyulladni nálad, mert úgy olvastam, hogy colitises vagy, vagy nem az egész vastagbelet távolították el neked? Meg még azt is kérdezném, hogy a betegséged felfedezése után elég hamar műtétre került nálad a sor, miért? Nem hatottak a gyógyszerek?

Üdv.:  Ani

Nincs jelen

 

#71 2006-10-19 11:31

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

szia ani'''
koszi a kerdeseket. eloszor is kezdemen hogy igen nalam mint mostansag sok mas fiatalnal nem igazan hatottak a gyogyszerek(pedig rengeteget szedtem) vagy akkora szteroidlokes alatt voltunk/gyulladas hogy azt hiaba huztak volna le elobb utobb mutetre kerult volna a sor-hat igen inkabb utobb mert engem az orvosom nagyon sokaig beszelt ra erre az egeszre...de persze masokat mar elet-halal kozott is mutottek..en meg ehhez kepest jo(?) allapotban voltam.-persze ramatyul...mivel a seebsz nem merte egy lepesben megcsinalni az egeszet a hatalmas szteroidmennyiseg miatt.
az egesz vastagbelemet tavolitottak el..kozben persze vendegnyilas (stoma) kihelyezese...
bezartak-a mutet egy megvaltasnak bizonyult.meg abban a tekintetben is hogy tartalygyulladasom lett. hogy mi az a tartaly?-hat az arra funkcional hogy vmilyen szinten felvegye a vastgabel funkcioit hogy egybol ne fusson at rajtad a cucc.
hat igy jartam.kozben talyog..ujra sztoma.majd ujra visszahelyezes.es most ismet a tartalygyulladasnal tartok-ami eleg komoly...erre kell a sztero es a napokban majd a remicade. ha van vmi kerdesed akkor irj :) ja en is a mutet utani komplikacioba estem mint sok mindenki mas vagy mostansag mindenki??   szia!!!

Nincs jelen

 

#72 2006-10-19 13:18

Tündi
Tag

Re: Remicade / Humira

Szia Dóri!
Most olvasom,h megint tartálygyulladásod van.Sajnálom,h megint így alakult.Használnak rá a gyógyszerek?Ha nem,akkor lehet,h megint műteni kell?
Ani58:én úgy olvastam vhol,h azoknál a colitiseseknél,akiknél el kellett távolítani az egész vastagbélrendszert,általában a diagnózis felállítása után,egy éven belül történik meg a műtét,és pontosan azért,mert egyáltalán nem használnak a gyógyszerek(vagy csak nagyon kis mértékben),és folyamatosan akut gyulladásban van a bélrendszer.Egyébként én is így jártam,nekem azt mondta az orvosom,h ha pár napig még elhúztuk volna a műtétet,akkor már nem éltem volna túl.Neked a lányod beteg?Hány éves?

Nincs jelen

 

#73 2006-10-19 14:01

ani58
Tag

Re: Remicade / Humira

Szia Tündi!

A ki kicsodában megtalálható mi is min mentünk eddig keresztül. 13 éves most, de nekünk azért még vannak nyugalmi időszakaink, csak hát mi is elég rosszul reagálunk a gyógyszerekre pl. ciprobay, klion, mindkettő fokozza nálunk az irritációt.

Nincs jelen

 

#74 2006-10-20 19:47

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

szia tundi'''
huuu hat azert nem pontos ez az egesz sztem...mivel igaz rengeteg embert/fiatalt ismerek akit eleg hamar mutottek a tobbiekhez kepest de hogy a diagnozis utan egy even belul vegyek ki az egesz vastagbelet ugy egyet sem...nem talalkoztam ilyennel es nem is hallottam errol...bar az lehet hogy egy even belul ki kene venni...hat mint mindenki tudja a diagnozis felallitasa elott tehat amikor jelentkeznek a tunetek(en erre az esetre gondolok) a betegseg vagy kozepes erossegu vagy minimalis mintsem nagy...az elejen meg teljesen okesak a gyogyszerek minndekinel...de egy ido utan pffff....szoval lehet hogy egy even belul meg kene muteni de mint tudom:az ember eloszor elretten a mutet szotol majd probalkozik tovabb gyogyszerekkel meg akkor is ha az orvos azt mondja elobb utobb mutet.
szoval en mindenkinek azt tudom mondani: ha az orvos azt javasolja-mondja hogy mutetre keruljon a sor ne habozzon tudom faj szar minden de a legrosszabb kozul inkabb mindenki "csak" a rosszat valassza maganak mert utobb tenyleg nagyon de nagyon nehez lesz. es asszem mint tudom ez a forum sajna annyira nem csattan ki az optimizmustol ezert a hihetetlen rossznal ha nincs fene-nagy optimiznusod nagyon nehez felallni...
(remelem azert elojott ebbol a hsz.-bol a lenyeg :)

Nincs jelen

 

#75 2006-10-20 20:28

barna-by
Tag

Re: Remicade / Humira

Dorinak igaza van! Ha a doki mondja, hogy műteni kell, akkor be kell válalni!Ha sokáig halogatja az ember, akkor csak rosszabb lesz, hosszabb lesz a gyógyulás és bizony elég rossz lehetőségek vannak még! Én 3 hónapot töltöttem bent el úgy, hogy nem bántam meg!Igaz, hogy 8 műtétem volt, de azok nélkül nem lennék it és nem adnék ilyen tanácsokat!Sokmindent tanultam az életről és az emberekről is!Tanulságos volt!És még a lelkem is megedzettem!!

Nincs jelen

 

#76 2006-10-21 00:49

Tündi
Tag

Re: Remicade / Humira

Szia dori!
Én nem tudom,h ebből mennyi igaz,mennyi nem.Valahogy úgy olvastam,h akinek ki kell venni,annál általában már az első évben kiderül.Persze nem mindenkinél van ez így,csak a legtöbb esetben.De ez nem az én véleményem,igazából fogalmam sincs,h így van-e vagy nem,de rám nézve igaz.

Nincs jelen

 

#77 2006-10-21 19:37

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

jo azt ertem hogy ki kell venni.
de ki is veszik vagy csak az elso evben mondogatjak hogy mutet mutet...?
ha teged mutottek akkor dobo doki?igazabol csak egy par embert ismerek a forumrol a tobbieket csak felhaszn.nevrol...

nah most lehet azt hiszitek itt biztatunk titeket a mutetre meg hogy jobb elobb mint utobb de rengeteget tanultunk az esetbol ill. a korulottunk levoktol...es rengeteg mindent sporoltok meg akkor is meg magadtoknak orvosi javaslat utan ha meg egy hettel is elobb mentek a kes ala.... :o

Nincs jelen

 

#78 2006-10-22 07:29

apafej1
Tag

Re: Remicade / Humira

pilli szi a én is csak olvastam rola most szeretnék énis erre váltani mert  sokkal jobbat olvastam rola mint pl.a medrolor és nekem is televan már a medrolal a hocipöm,a cikkben ugy írták hogy sokkal hatékonyabb gyogyszer mint amedrol és sokkal kisebbé válik annak a esélye hogy mütétre kerüljön a sor szerintem nyugodtan vágjál bele a ha van rálehetöséged ettöl többet nem veszithetsz, szerintem az a gond hogy a magyar orvosok közt még nincs ugy elterjedve és nem szivesen alkalmazzák énis megprobálom ezt a készitményt adatni magamnak.  szia apafej1

Nincs jelen

 

#79 2006-10-22 12:44

Pilli
Tag

Re: Remicade / Humira

szia apafej'!

Mostmár én is máshogy gondolokozom erről az infúzióról. Mikor szeptemberben elmentem a dokimhoz nem sok jót mondott. azt mondta hogy vagy infúzió vagy még májusik szteroid 12 mg-mal. de azt is hozzátette hogy az infúziónak van hosszú távon mellékhatása, nyirokmirigyrák, aminek nagyon kicsi az esélye, de mégis megvan. ettől kicsit beparáztam. visont nagynéném is orvos, és jár minden féle továbbképzésre, múltkor chronnal kapcsolatos előadáson volt, ahol ngyon dícsérték ezt az infúziót. szóval fogalmam sincs hogy mi legyen. de ez a szteroid megöl már engem. annyira utálom. bár tegnap 22-es lett a crp-m, aminek nagyon örültem. bár sztero mellett lehet hogy ez sem elég jó. nem tuodm.

Nincs jelen

 

#80 2006-10-23 08:45

apafej1
Tag

Re: Remicade / Humira

Szia Pilli  most olvastam a Remicade-rol ,és már biztos hogy mondani fogom a orvosomnak hogy arra szeretnék váltani mert sokkal jobb hatást és kevesebb mellék hatást írnak rola mint pl a medrolrol de lehet hogy teis olvastad ezt  beirtam a keresöbe a medrolt és ott találtam ha érdekel nézd meg én kifogom probálni felválaloma kockázatot mert a medrol mellék hatásaival már nagyon televan a tököm továbiakban is sok sikert kitartást neked és a többi crohn betegnek szia apafej1

Nincs jelen

 

#81 2006-10-23 17:00

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

azert asszem nem minden esetben megy ilyen egyszeruen ez a remicadet akarok kapni feeling... :o

Nincs jelen

 

#82 2006-10-23 21:51

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

SZiasztok!
Igaza van Dórinak, semmi sem egyszerü ebben az országban, sött
Nekem egy valami fö fö orvosnö is irt levelet az eü minésztériumba, de még válaszra se méltattak... Ausztriában let biztosításom és 1 hét volt az egész, teszt probával együtt:)

Andi!
Nem kellet bennmaradnom, sött még azt a 2 órát se birtam ki, mit kértek hogy maradjak,  sött türelmetlen voltam hogy nem szedték le rolam rögtön.. de aranyosak nagyon, megetetnek, azt kapom amit én kérek:)
Ami elszomoríto hogy én vagyok a legfiatalabb ott  a magam kis 32 évével..

Tünde!
Irigykedni nem kell, hidd el szívem szerint megfelezném bárkivel az infuziót, ha lehetne és segítene!! Remélem Neked  is sikerül, de tudom itthon nagyon lessan müködik..!!

Ez az  álomkor furi töle, már az elsö 5 perc után ugy alszom a saját horkolásomra kelek, kicsit ciki, d ez legyen a legkevesebb:)
MINDIG  mondom is, ha ilyen jokat lehet itt aludni, jövök minden héten:))

Kitartást mindenkinek és jobbuást!!

Nincs jelen

 

#83 2006-10-23 21:55

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

ja, amit nem értek milyen mellékhatásokrol irtok?? semmit nem tapasztalok, a hajam hullik a gyogyiktol is... ennyire erös lennék,? mindig dicsérnek is hogy feldobot vagyok utánna..
vagy más az összetétele itthon és külföldön?? azt tudom ugy keverik a patikában, mikor megyek..
Erröl Tudtok valamit??
köszi!

Nincs jelen

 

#84 2006-10-24 21:09

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

szia timcsi'''
mindenki mashogy reagal mindenre szoval nem lehet konkret mellekhatasokat mondani.
az en dokim kb.masfel hete vetette fel a remit.
beadtak a kervenyt-viszont mar annyira nem vagyok jol hogy felhivta a ceget hogy a kerveny uton van-csak kuldhjek mar.
a heten megerkezik.hnap kell telefonalnom.szoval nalam ennyi ido volt-mondjuk ehhez nagyon kellett motom :)

Nincs jelen

 

#85 2006-10-25 21:02

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

Dori!
Ne foglakoz vele milyen uton, csak sikerüljön, és gyors gyogyulást kivánok!!!
Nekem a legelsönél sem volt il nemvettem észre mellékhatásokat, ahog yerösödtem a munkába vetettem magam, nem is figyeltem oda rá, és már másnap jobb volt a székletem.. Neked is csak jokat kívánok!!

Nincs jelen

 

#86 2006-10-26 22:52

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

sziasztok''''
nah ez is meg volt... :o
bar nemtom tartalyra...remenykedem!! de tok jo volt!! :)

Nincs jelen

 

#87 2006-10-27 15:06

Niala
Tag

Re: Remicade / Humira

Sziasztok!
Remélem Dóri mielőbb javulsz majd tőle...én is elgondolkozok már rajta,hogy megsürgetem,mert ez így nekem sem állapot(37kg és nem megy feljebb),bár már állítólagosan "listán" vagyok...kérdem én...melyiken is,vagy valahova elkallódott?? Tényleg ilyen nehéz ehhez hozzájutni,vagy protekció útján lehet a legegyszeűbben??Én egy éve várom türelmesen...(bár akkor még nem is tudtam mi ez)aztán most hogy hallom/olvasom hogy sokaknak javulást hozott,lehet hogy erőteljesebben kellene nevezni reá...

Nincs jelen

 

#88 2006-10-27 18:50

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

ja baromi-nehez hozzajutni.nekem is a doki vhogy ugy intezte el hogy uton volt a kerveny de telefonalt hogy kuldjek- a kerveny uton van de nagyon kene szoveggel->es lass csodat megkaptam. :)

Nincs jelen

 

#89 2006-10-27 21:42

barna-by
Tag

Re: Remicade / Humira

Igen, ezt mondtam neked én is, hogy cseszegetni kell őket, hogy megkapd amit akarsz!Nekik csak egy ügyfél vagy, a betegség nem hatja meg őket!Szóval mássz a nyakukra, hogy gyorsabban ideérjen! Én a helyedbe ezt tenném!Időt nem sajnálva összecsőditenék mindenkit és kiverném a hisztit, Barna módra :)

Nincs jelen

 

#90 2006-10-28 22:57

Niala
Tag

Re: Remicade / Humira

Az lesz..hiszti...Csak ez Erika módra... :D

Nincs jelen

 

#91 2006-11-01 13:48

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

sziasztok"""
mint mar irtam megkaptam kb.egy hete az elso remi infuziot.
es feltuno valtozas allt be nalam mar az elso adag nagyon nagyon megdobott.
kb.egy bo het es kapom a 2.at...bar en a tartalygyulladasra kapom de en ugy tudom nem csak crohn betegsegre lehet alkalmazni mivel az en alapbetegsegem a cu.volt.
ja amugy eddig nalam sem jelentkezett semmilyen mellekhatas inkabb segitett a szteroidos mellekhatasok csokkenteseben...eddig ezek voltak.
udv.: dori

Nincs jelen

 

#92 2006-11-01 21:08

Sunburner
Tag

Re: Remicade / Humira

A Remicade infúzió a Crohn betegség gyógyszere. A Colitis Ulcerosa kizárólag a vastagbelet érintő betegség, annak eltávolításával végleg gyógyítható. Valószínűsítem, hogy most nem kifekélyesedő vastagbélgyulladásra kapod a Remicade Infúziót hiszen az nem lehet gyulladt, ami már nincs. Ha a tartályt vékonybélből képezték ki, és az van begyulladva, teljesen érthető, hogy most Remicade-del próbálkozik a dokid. Hasznodra váljon, és mielőbbi jobbulást!

Nincs jelen

 

#93 2006-11-02 14:18

timcsi32
Tag

Re: Remicade / Humira

Hello!
Örölök Dori hogy jobban vagy!! én havonta kapom az infuziót, de most nem tudom mi van, tavaly 1 után teljesn jol lettem, most a második után még néha vérzek, és nagyon savas vagyok,ami eddig nem volt.. mondjuk többet tudok enni, de ugylátszik még nem kéne terhelni a beleim..
Kitartást!

Nincs jelen

 

#94 2006-11-04 16:06

Tilda
Tag

Re: Remicade / Humira

Sziasztok Mindenki!

Halottatok már olyanról, hogy mostanában azoknál is kipróbálják az Infliximab ( Remicade ) infúziót akinek ismerten szűkülete van? Az én dokim ( SOTE- Budapest ) azt mondta, az új orvosi "hozzáállás"  szerint, akinek nincsenek meg a szűkület klinikai jelei ( nincs rosszullét evések után, nincsenek görcsök stb.. ) az kaphat, bár nagyobb a kockázat ilyenkor mint a nem szűkületeseknél...
Erre készül velem... Eldönthetem, hogy vállalom-e..
Dobó főorvos úr inkább műteni szeretne de az előbb említett gastro dokim, akit egyébként nagyon kedvelek, a gyógyszerezés mellett kardoskodik még amíg lehet.. ( jók a leleteim - nincsenek tüneteim )
Most mit csináljak?????  :)

Ötlet? Esetleg ezen a téren már meglévő tapasztalat?
Köszönöm előre is!!
Tilda

Nincs jelen

 

#95 2006-11-05 15:47

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

szia tilda'''
dobo doktor tud az esetleges felmerulo remicade kezelesrol?
sztem ha komolyabb tanacsra van szukseged irj a az orvos valaszol rovatba motomnak vagy kuldj mailt neki...
udv.: tilda amugy irtam neked is mailt.

Nincs jelen

 

#96 2006-11-05 19:22

Tilda
Tag

Re: Remicade / Humira

Szia Dóri!

Igen tud róla és nem tetszett neki, amikor mondtam.. De a dokim szerint ez már egy újabb megközelítése a dolgoknak... nem a hagyományos.. Holnap reggel megyek a Dobóhoz úgyis,a doki írt egy rövid levelet neki és majd megpróbálok beszélni vele erről is mégegyszer. Még nem néztem a mailt de most megnézem!

Köszi!
Tilda

Nincs jelen

 

#97 2006-11-06 21:07

Pilli
Tag

Re: Remicade / Humira

Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni. Mint már többször írtam nekem nem használt a szteroid, így ma felhívtam a dokimat és mondtam neki hogy mindenképpen váltani szeretnék. Azt mondta h szerinte sincs értelme a szteroidnak úgyhogy váltani kell de mindenképpen kell valami terápia. Két félét ajánlott , az egyik a Remicade infúzió volt, a másik valami Cipro izé. Nem tudom hogy mit tegyek, szerintetek belevágjak a remicade-be? Ötvenes a gyulladásszámom az nagyon magas? Mit várhatok ettől az infúziótól? Megszűnteti vagy mérsékeli a gyulladást? Tünetmentességet hoz? Mi van ha mégsem, utána még lehet valamihez nyúlni? Előre is köszönöm a segítségeteket!

Nincs jelen

 

#98 2006-11-06 21:25

barna-by
Tag

Re: Remicade / Humira

Pilli:szerintem mindenféleképpen vágj bele a Remibe!Elég sok javulást hozhat, sőt még talán tünetmentes is lehetsz!A cipro izé az ne ma Ciprobay akar lenni?(Én csak azt ismerem).
Amúgy az 50es gyuladásszám az már magasnak mondható, de nem a legmagasabb.Nekem volt már 120 is, van akinek biztos volt több! Mindenesetre minden fűszálba meg kell kapaszkodni és a Remi is egy ilyen fűszál, hát ragadd meg erősen!!

Nincs jelen

 

#99 2006-11-06 21:34

Pilli
Tag

Re: Remicade / Humira

Köszi Barna szerintem is belevágok. Ennél a helyzetnél már csak jobb lehet. Remélem hogy beáll a javulás és végre kicsit felszabadulhatok. Köszi még egyszer

Nincs jelen

 

#100 2006-11-07 18:58

dori
Tag

Re: Remicade / Humira

szia pili'''
a cipro ize az csakis cifran marmint ciprobay...
vagj bele a remibe a cifran az jo gyulladascsokkento de sztem hosszu tavon a remi a hatasos...
mmint a tapasztalatok alapjan...
a cifran ehhez gyenge...
udv.: dori

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB