#2501 2012-08-23 22:26

suzy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Lexibaba!
A Crohn járhat bõr tünetekkel. Nem biztos, hogy a gyógyszer okozza.
Suzy

Nincs jelen

#2502 2012-08-24 15:33

tryllati
Tag

Sziasztok

Meg tudnátok mondani, hogy milyen gyúladásra kaptátok a remicadet?
Én most próbálom megfûzni a dokimat, hogy juttason be egy kezelésre, sajnos az állapotom indokolja de õ azt mondta hogy az a gyulladás ami nekem van fõként vékony de vastag bél is érintett (crohn)-re nem igazán szokták alkalmazni.
Szóval ezért érdekelne hogy nektek melyik szakasz érintett amikor kaptátok.

Illetve a közelgõ mûtét mennyiben akadályozná a dolgokat?

Nincs jelen

#2503 2012-08-24 16:11

Anni
Tag

Tryllati!
Crohnos vagyok én is, most megyek a vizsgálatokra és ha minden rendben lesz, akkor elkezdik a remi infúziót adni. Most mûtöttek, sipolyaim és tályogom van, ezeket metszették ki, és gumiszalagozták be. Már nem szedek gyógyszert, úgymond IV. stádiumos crohnos vagyok, nem használnak a gyógyszerek, az orvosom feleslegesnek tartja a szedésüket (Pentasát kaptam korábban) az egyedüli reményem a remi. Mást már nem tudnak ajánlani.

Nincs jelen

#2504 2012-08-24 16:13

Shark
Tag

de van megoldás
a paleo táplálkozás

Nincs jelen

#2505 2012-08-25 16:51

tryllati
Tag

Hát persze kedves Shark, remélem imádkozni is szoktál.

Nincs jelen

#2506 2012-08-25 21:53

Shark
Tag

nem szoktam imádkozni ..az nem segít ...
de mindenki azt csinál amit akar magával
sok embernek és nekem is bevált ...
már régen a földben lennék ha nem vettem volna komolyan azt hogy mi minek az okozata !

Szerkesztette: Shark (2012-08-25 21:54)

Nincs jelen

#2507 2012-08-27 09:05

Anni
Tag

Kedves Shark!

Köszönöm, gondolkodtam már rajta, azt hiszem veszíteni valóm nincsen semmi, megpróbálom. Annyit árulj el, hogy a súlyodat tudod ezzel az étrenddel növelni? Mert lassan elfogyok.

Nincs jelen

#2508 2012-08-27 10:00

Shark
Tag

Anni
nekem mikor kezdtem a paleo étkezést én akkor kórházban voltam ott volt sok idõ hogy pár könyvet elolvassak ebbõl a témából ,egy biztos sokat segített megérteni hogy miért is mûködik és mik azok az anyagok amiket kerülni kell
én akkor híztam hirtelen pár hét alatt ..12 kg ot ,de azóta is annyi vagyok ...

Nincs jelen

#2509 2012-08-27 13:20

Anni
Tag

Köszönöm Shark az infót, kerítek irodalmat, mert csak felületesen ismerem az étkezés alapköveit és a további "építményeket". Eddig a mediterrán diétát alkalmaztam, szigorúan betartva, nem láttam változást. Bízom benne, hogy a Paleo segít.

Köszi mégegyszer.

Tünetmentes szép késõ nyári napokat...

Nincs jelen

#2510 2012-08-29 19:10

Nyomika
Tag

Szia Anni! Mit jelent hogy 4 stádiumos vagy és hogy nem szedsz gyógyszert. Az én lányom a Remi mellett is szedte a Pentasat és Imurant. Nagy hetykén abbahagyta magától a gyógyszereket mert jól volt, hát most kórházban van mert aktív lett a fekély és vérzik.

Nincs jelen

#2511 2012-08-29 19:29

Shark
Tag

Szia Anni
Tudod érdemes beleásni magad a trémában mert akkor érted meg az összefüggéseket
az biztos hogy maga a paleo nem egy csoda de az viszont hogy ki hagysz az életedbõl olyan anyagokat ami éppen a gyulladásokért felelõs és a bél falát roncsolja hát pont ez a lényeg
én mikor megértettem és megtapasztaltam nekem és sok betegnél nagyon bevált
vannak alap dolgok amit be kell tartani és mikor kitisztul a szervezet ezektõl az anyagoktól amik roncsolják a bélfalat elkezd megint jól mûködni
nekem mikor aktív volt a hasmenés és a gyulladás a beleimen volt mikor napi 14-20 hasmenésem is volt görcsökkel és mindenféle érdekes hangokkal ...mikor eltûnt a sok vegyszer pár hét múlva elkezdett megnyugodni a bél ami addig be volt gyulladva és van róla kontról eredményem is ....na mindegy a lényeg hogy mára van max 1-2 wc és nincsen görcs már nem is emlékszem mi óta nincsen lázam és járok orvoshoz ellenõrzésre rendszeresen mert ugye ez nem lehet ebbõl kigyógyulni ...
akinek van akarat ereje érdemes kipróbálni a gyengék meg maradjanak a gyógyszerek árnyékában mert sajnos pont olyan gyógyszerek vannak miben van szintén olyan anyag ami fent tartja a gyulladást egy alap fokon ...de ez csak az én tapasztalatom ...
tünet mentes hónapokat mindenkinek !
ha van kérdés keres meg mailban vagy skype -n válaszolok mindenkinek akit érdekel !

Szerkesztette: Shark (2012-08-29 19:33)

Nincs jelen

#2512 2012-08-30 19:43

Nyomika
Tag

Szia Shark!
Az én lányom is kipróbálta egy rövid idõre a paleolit diétát, azt mondta nagyon jó volt, csak szerintem nehézkes betartania munka mellett. Azt mondta jobb volt a közérzete, ahogy te mondtad nem kellett zsinórban a wc ülnie és kevesebb görcse volt. Jók a boltokban vásárolható könyvek? Elég sokat lehet kapni, melyik a jó, mármint melyik szerzõtõl vegyem meg.
Nála az is probléma hogy a Bauhin billentyû is be van szûkülve, nem ment át rajta most a tükrözéskor az 1 cm átmérõjû mûszer. Szerinte azért görcsöl étkezés után, mert ott nem halad át a táplálék.
Ha hazajön a kórházból elkezdjük úból, csak jó lenne tudni olyan praktikákat mit ehet, és mi az amit elõre el tudunk készíteni, mert 6-15 és 17-02 óráig dolgozik.
Köszi ha válaszolsz

Nincs jelen

#2513 2012-08-30 21:07

Shark
Tag

Tisztelt Nyomika
Szerintem a lányodnak kell eldönteni hogy be tudja e tartani és nem neked egy biztos szokás kérdése az egész és ha ez használ csinálni kell .én sok mindent úgy oldok meg hogy ha meló van akkor viszek fõt tojást és füstölt sonkát 8szeletelve a sonkát persze)és gyümölcsöket de a napi kajában rendszeresen benne van a fõt tojás és a gyümölcsök
én annyit szoktam néha csalni hogy van hagyományos pékség olyan amiben nincsen adalék de nagyon keveset mert a napi mennyiség 2 darab kifli max és csak néha de lehet sütni ilyesmiket a irodalom téren a Szendi Gábor féle könyvek jók de van már más szerzõtõl is forgalomban és azok is jók bele kell olvasni vannak kifejezetten szakács könyvek is ..van aki rendszeresen süt otthon péksüteményeket és azzal oldja meg ezt mindenkinek ki kell tapasztalni hogy mi a megfelelõ egy biztos ha használ és csak ez akkor csinálni kell de ami inkább fontosabb az a adalékok kerülése mert sok étel tele van velük és azok felelõsek elsõsorban a bélgyulladásokért meg sok minden más is ...ha van szûkület érdemes elõször mindent turmixolni mert az alma is jó leturmixolva tudom nem guszta de meg kell várni amíg megnyugszik a gyulladt szakasz és utána valószínû jobb lesz majd érdemes eljárni paleo klubba vagy összejövetelekre ott sok dolgot lehet tanulni csak sajna Pesten van csak ...

Nincs jelen

#2514 2012-09-11 01:12

Milka
Tag

Lejárt az 1 év, a TB eddig támogatta a Remicade kezelést.
Két lehetõség közül választhattam:
1. Kapom tovább, de a szervezet hozzászokhat és gyengül a hatása. Ha késõbb kéne, akkor nem lesz ilyen hatékony.
2. Megszakítjuk, így ha késõbb gond van megint rendesen fog hatni, viszont lehet hogy allergiás leszek rá.

Nincs jelen

#2515 2012-09-11 20:07

Bordás
Tag

Milka!
Ha nincs nagy gond nálad akkor szerintem is várj vele, ugyanis tényleg ezek fennállnak :( De! A második lehetõségnél van 1 olyan, hogy elõtte infúzióba adnak neked medrolt ami csökkenti az allergiás reakció kialakulását.
Minden jót!

Nincs jelen

#2516 2012-09-15 00:25

tryllati
Tag

Sziasztok. Tudnátok abban segíteni, hogy biológiai kezelés mellett lehet e mûtétet csinálni illetve szoktak e ilyet csinálni. Avagy megvárják a biológia szer hatását (1 év) és majd utána. Esetleg mûtét és utána kezelés.

Nekem mûtétet javasolt az orvosom, és elég rosszul is érzem magam. Közel 1 éve nem áll be sehogy se a hasam. Ami valószínûsíthetõ, hogy a szûkületeknek köszönhetõ, illetve tágulat. Szóval van baj.
Már többször mûtöttek, illetve minden alkalommal vágtak is ki a bélbõl, mivel a bél fogyóeszköz, most rákérdeztem a biológiai kezelésre, hogy ha vágni is kell minél kevesebbet keljen kimetszeni. De közbe az életemben van egy fõiskola amit csinálnom kellene, de így nem megy. 1 évet megint csak nem szeretnék várni, mert mûtét után is 6 hónap mire az ember észhez tér, beáll a bél stb. Így is csúszok már egy éve. Nem nagyon szeretnék többet. A bél feltehetõen már sajnos behegesedett hiszen semilyen gyógyszerezésre nem változik. És nem nagyon tudom mi tévõ legyek. Érdemes e a biológia kezelést megpróbálni avagy inkább mûtét?

Nincs jelen

#2517 2012-09-15 19:45

Frozina
Tag

Tryllati! Én úgy emlékszem, hogy bélszûkületnél nem javasolt a biológiai kezelés. Minha itt a fórumon olvastam volna.

Nincs jelen

#2518 2012-09-15 22:25

csabaspecial
Tag

Tryllati, én úgy tudom hogy a biológiai kezelés szinte egy utolsó lehetõség még a mûtét elõtt sajna. Szerintem nem kell 6 hónap felépülés a mûtét után,mondjuk attól is függ hogy a beavatkozás mekkora ugye. Én kívánok neked minden jót, sikeres mûtétet, gyors felépülést és hogy el tudd végezni a fõsulit!

Nincs jelen

#2519 2012-09-17 09:45

jeremy_milke
Tag

Mennyibe fáj a Remicade tényleg 1millió?Mert akkor kihagyom.Gyógyszerkeresõbe 154278 Ft.Tényleg ez az ára mindenkinek,mert ezt Fõképp Én de még a Családom se engedhetné meg.

Nincs jelen

#2520 2012-09-17 10:07

Babcsi
Tag

Testsúlyra van számolva tehát nekem 1 kezelés 3x154278+áfa lenne. Ezt teljes egészében támogatja a tb (oep)

Nincs jelen

#2521 2012-09-17 18:34

marcsi0727
Tag

jeremy_milke

Neked nem kerül semmibe, még doboz díjat sem kell fizetni. Amúgy meg 3-4-5....*154278; attól függõen, hogy hány kiló vagy; és dupla vagy szimpla adagot kapsz.

Nincs jelen

#2522 2012-09-21 02:32

Milka
Tag

Végül múlt héten voltam endoszkópos vizsgálaton és azt mondták hogy folytatni kell a kezelést.

Most egy év után allergiás tüneteim lettek a kezelésen.

Szerkesztette: Milka (2012-09-21 21:22)

Nincs jelen

#2523 2012-10-15 03:23

potyka
Tag

Sziasztok kedves Forum tagok!
Nemreg regisztraltam az oldalra, mivel hamarosan hazakoltozunk Magyarorszagra a ferjemmel, akit Crohn betegseggel diagnosztizaltak 2010ben. Neki vegbel-talyog es sipollyal jar egyutt (idaig 4), ezen kivul aktiv stadiumban hasmenes.
Nemsokara Humira kezelest fog elkezdeni kapni. Az lenne a kerdesem, hogy otthon ezt a gyogyszert felirhatjak-e mar receptre, vagy meg mindig engedelyeztetni kell az OEP-pel, mint ahogy a topic elejen olvastam.
Tudna esetleg valaki jo szakorvost ajanlani Budapesten?
Elore is koszonom a segitseget.
Agi

Nincs jelen

#2524 2012-10-18 20:55

nyirike
Tag

Gyulladásgátló probiotikumok
A Bristoli Egyetem kutatói laboratóriumi körülmények között olyan probiotikus baktériumot találtak, amely felhasználható gyulladásos bélbetegségek, köztük a Crohn betegség kezelésére.
A angliai Bristoli Egyetem állatorvosi és orvosi karának munkatársai évek óta foglalkoznak probiotikumokkal. Az Egészségügyi Világszervezet meghatározása szerint a probiotikumok olyan mikroszkopikus méretû, élõ szervezetek, amelyek megfelelõ mennyiségben bejutva valamilyen magasabb rendû szervezetbe, kedvezõ egészségügyi hatást fejtenek ki.
A tv-reklámokban legtöbbször szereplõ probiotikumok a tejben élõ lactobacillus és a bifidobacterium, amelyek a tejsavas baktériumok közé tartoznak. Azzal kapcsolatban már régóta vannak tapasztalatok, hogy a gyulladásos bélbetegségek probiotikumok hatására javulnak, de a kutatók ennek magyarázatát nem ismerték.
PLoS ONE szakfolyóiratban közölt tanulmány szerint Tristan Cogan és munkatársai vizsgálataik során fölismerték, hogy a béltartalomban lévõ vas erõsen gátolja a probiotikus baktériumok növekedését. A bél vastartalma igen sok tényezõ miatt megnövekedhet. Ez lehet gyulladás, vérzés, sõt stressz is és ilyen körülmények között a lactobacillus törzsek nem szaporodnak.
Azt is kimutatták, hogy a kórokozó baktériumok viszont a vas szintjének emelkedése esetén nyolcezerszer gyorsabban szaporodnak, mint normál körülmények között. A kutatók fölismerték, hogy a tejsavbaktériumok azért szokatlan probiotikumok, mert vasra nincsen szükségük és vas hatására szaporodásuk sem fokozódik.
A munkacsoport tagjai a lactobacillus olyan törzseivel foglalkoztak, melyeket a gyulladásos bélbetegségek kezelésére már korábban is alkalmaztak, de olyat kerestek, amely a gyulladást hatásosan csökkenti, ugyanakkor magas vastartalmú közegben is jól szaporodik.
Laboratóriumban sikerült is olyan lactobacillus törzset találni, amelynek életképességét a környezet magas vastartalma nem rontja. Az egyetemi kutatócsoport ezt a törzset azonnal szabadalmaztatta, mert kimutatták, hogy probiotikus és az immunrendszert is kedvezõen módosítja. Úgy gondolják, hogy a vas hatásának fölismerése lehetõvé teszi a kedvezõ tulajdonságú probiotikum alkalmazását a bélbetegségek kezelésére.

Nincs jelen

#2525 2012-12-11 20:18

Lucifer
Tag

Potyka!
Nem tudom itthon vagytok-e már?!
Igen megkapja itthon is , de gyógyszertárban nem tudod ki váltani csak a kórháziban.

Nincs jelen

#2526 2012-12-11 20:19

Lucifer
Tag

Halihó!
Aki kapott remit vagy még kap annak volt vagy van olyan mellékhatási tünete , hogy nagyon hullik a haja???

Nincs jelen

#2527 2012-12-11 20:23

zotyesz
Tag

Az a gyerekek mellékhatása életem :P

Nincs jelen

#2528 2012-12-11 20:32

Lucifer
Tag

Nem is te lennél ha nem te irtál volna elsõre!!:P:P:P:P
A gyerekek mellékhatása az ingyen melir, de az nagyon.Már lassan nem kell szõkére se festenem mert teljesen õsz leszek.:P:P

Nincs jelen

#2529 2012-12-11 20:46

Bordás
Tag

Luci!
Az a hideg téli napok mellékhatása amit írsz :) Vegyél fel sapkát, és az megóvja a buksit :P
Loreal, mert megérdemled, Taft a schwarzkopf-tól, és a frizurád még mindig tartani fog bármi legyen... :)

Nincs jelen

#2530 2012-12-11 20:51

Alucard
Tag

Sziasztok.
Nálam 27-én kezdjük a biológiai terápiát.Kicsit félek a mellékhatások miatt.Van köztetek,akinek volt valami durva mellékhatás??

Nincs jelen

#2531 2012-12-11 20:57

Lucifer
Tag

Halihó!
Bordás!
:P:P:P
Ez még a nagy hideg elõtt jött!:P
A sapkát meg nagyon utálom!:)
A többi jöhet , bár  a fejemen nem sokat segit csak a hajamon.:P:p

Alucard!
Melyik biológiai kezelést kapod??

Nincs jelen

#2532 2012-12-11 22:19

Alucard
Tag

Szia Lucifer.
Még nem tudom.Azt is majd 27-én tudom meg.

Nincs jelen

#2533 2012-12-12 01:01

Bordás
Tag

Szia Alucard!
Sokan veszünk részt biológiai terápiában, és ritka eset, hogy valakinek allergiás reakció lépne fel. Ha még is, ott helyben rögtön tudják az ellenszerét, és orvosolják. :) A mellékhatásokról csak annyit, hogy mindennek van, ráírnak csomó mindent, de nem kell vele foglalkozni, annál rosszabb ha pörögsz rajta, még a végén bevonzod. Nyugi van, no para :) Arra koncentrálj inkább, hogy hatni fog, és bízz benne... ez a lényeg. Magamat ismerem fel benned, hisz anno én ugyanígy paráztam ennek kezdetekor. Számodra új dolog, és lehet ijesztõen is hangzik, de a pocidnak esély, amivel meghosszabbítod a "jól létét" Nem kell véresen komolyan venni mindent amit ott leírnak szorul szóra. Látod mi is itt vagyunk jó páran, és hálát adhatunk azt hiszem ennek a biológiai szernek, hogy segít, és nem rögtön szike alá tolnak bennünket sorra. ;) Hajrá, és fel a fejjel! BÍZZ!

Nincs jelen

#2534 2012-12-12 05:15

Alucard
Tag

Köszi Bordás.
Tudod,én nem az allergiától tartok.Olvastam,hogy elõfordulhat izom-,ízületi fájdalom.
Egy éve kezdõdött a kálváriám,azóta 8-szor operáltak,sok fájdalom jutott osztályrészemül.Még ma is vannak idõszakok,mikor a fájdalom az úr.Ezért félek tõle.
De igyekszem megfogadni a tanácsod.Megpróbálok nem kattogni.:-)
Köszi a jó tanácsot,és a bátorító szavakat.

Nincs jelen

#2535 2012-12-16 19:31

pintyõke
Tag

Sziasztok!
Mibõl áll egy biológiai kezelés?

Nincs jelen

#2536 2012-12-16 19:34

marcsi0727
Tag

pintyõke,

az attól függ, hogy melyiket kérdezed. több is van

Nincs jelen

#2537 2013-01-13 23:33

ozga
Tag

Sziasztok!

22 éves Colitises vagyok. 1 éve tart nálam a betegség. Eleinte csak pentasat kaptam az nagyjából szintentartott, aztán nyár elején iszonyú rosszul lettem. Elkezdtem dupla adagot szedni a pentasából, de nem igazán segített. A vasam közel nulla volt emiatt teljesen erõtlen és folyton fáradt voltam kb mint egy zombi úgy éltem napjaim... :D A nyár végére mivel voltam olyan hülye h nem mentem vissza rögtön a dokimhoz lefogytam közel 30! kilót. Akkor mikor már elegem lett teljesen ebbõl az élõhalott állapotból visszamentem a dokihoz, aki felírt Medrolt. 64mg-mal kezdtem. Úgy tûnt segít. Kezdtem egyre jobban lenni. Aztán megint visszaestem. Ekkor ajánlotta az orvosom a biológiai terápiát. Akkor rögtön elkezdtem kutatni a dolog után h ez pontosan mi is meg hogy is mûködik. Hát nem mondom h nem ijedtem meg tõle egy picit... Aztán megkaptam az elsõ adagot. Most nem fogok ilyeneket írni h csodaszer meg blablabla de tényleg az! Már aznap sokkal jobban éreztem magam. A fájdalmaim már rögtön utánna csökkentek. Nem tudom, hogy ez csak placebo hatás volt-e vagy tényleg ilyen gyorsan hatott, de a lényeg az, hogy    rengeteget segített!! Pont holnap megyek a 3. kezelésemre és ezalatt a 6hét alatt sikerült visszaszednem kb 10kilót és újra normálisan tudom élni az életem! A fájdalmaim teljesen elmúltak és naponta 2x max 3x megyek a wc-re és teljesen normális a székletem. A medrolt már szinte teljesen leépítettem (jelenleg 2mg). Azoknak akik a mellékhatások miatt izgulnak üzenem, hogy ne féljetek! :) Nálam (lekopogom) eddig semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. CSak a medrolnak voltak nálam mellékhatásai(enyhe hajhullás és pattanások/kiütések? a hátamon vállamon nyakamon és arcomon, álmatlanság) de már ezek is csökkennek. Szóval amit igazán mondani akartam h ne féljen senki a Remicade-tõl! Nagyon sokat tud segíteni! Amint lehetõségetek van éljetek vele és kérjétek! :) Akárkinek még bármi kérdése van szívesen próbálok rá válaszolni legjobb tudásom és tapasztalataim szerint! :)

Szép estét és jobbulást mindenkinek! :)

Szerkesztette: ozga (2013-01-13 23:35)

Nincs jelen

#2538 2013-01-14 22:15

enci007
Tag

Sziasztok!
Nekem a gyermekem aki pár héten belül 18 éves lesz Chron beteg 2009 májusában derült ki. Nálunk 5 hét alatt diagnosztizálták. Még a prof is mondta hogy nagyon ritka esett hogy ilyen hamar megállapítsák a betegséget. 2009 Júniusában kaptuk az elsõ Remicadot. 8 kezelést kaptunk 2 évig teljesen tünetmentesek lettünk. 2012 márciusában kiújult a betegség, jött a szteroid, immurán stb.....az OEP tõl október elején kaptuk meg az engedélyt az újabb remire. A 9. kezelést okt. 14 én kaptuk ,a szervezete jól reagált rá. a követekezõre okt 28 án került sor. Senkit se szeretnék megijeszteni, de nekem a gyerek majdnem meghalt. Soha nem volt allergiás reakcijóa semmire sem. Hát most lett. Anafilaxiás sokkot kapott, és ha nem Budapesten vagyunk az I sz. gyerek klinikán akkor nem éljük túl .   :( 7 orvos küzdött a gyerek életéért, ugyan is összeesett az ér fal és a szívnem kapott vért. 15 perc alatt 2,5 liter infuziót kapott.  Hálás vagyok az ottani orvos gárdának mert van orvos a családban és õ is illetve más orvosok is azt mondták, hogy nagy szerencsénk volt , hogy ott történt !!!!!
A remirõl azonnal leállítottak , most ismét szteroid illetve immurán és még 7 gyógyszer. Most vizsgálják hogy mi okozhatta a sokkot,mert az elõzetes vérképbõl nem lehetett megállapítani. Várjuk hogy betöltse a 18-t mert akkor van valami másik biológiai gyógyszer amit kapni fogunk. Ha pedig jobban lesz akkor szigorúan allergia vizsgálat.
Jó ha kezelés közben figyeltek !!!!! arra hogy hõhullámot, pirosodást, kiütést észleltek akkor azonnal szólni az orvosnak!!!!! Mi az elsõ tünetek után kaptunk 40 mg szteroidot majd megint 40 mg.t majd megint 100 mg t de nem segített :( szerencsénk volt hogy volt intenzíves orvos aki azonnal gépre tette és tudta hogy mit kell tennie. Reggel 10 tõl este 6 ig ott ültek mellette. Szóval egy a lényeg minél többet kapsz annál valószínûbb hogy esetleg allergiás leszel rá, de ez nem törvényszerû!!!!!
Lenne egy kérdésem : ki alkalmazza a paleolit étrendet, és használt e?
Elõre is köszönöm
Üdv.
enci007

Szerkesztette: enci007 (2013-01-14 22:37)

Nincs jelen

#2539 2013-01-14 22:50

marcsi0727
Tag

Enci,

sajnálom, ami történt.
Humira? Azt fogjátok kipróbálni? Remélem, minden sikerül.

Nekünk nem jó a paleo diéta, de errõl van egy külön topik és nagyon megoszlanak a vélemények.

Nincs jelen

#2540 2013-01-29 07:41

marcsi0727
Tag

Humirások...
Ma kellett volna mennem kontrollra, hogy megkapjam a következõ adag gyógyszert... Most hívtak, ne menjek, majd csak pénteken, mert havonta csak 2 gyógyszer jár... de mondom... naptár szerint elõfordulhat, hogy egy hónapra 3 alkalom esik... mert ugye kaptam jan 2-án, 16-án... és a matek szerint 30-án lenne a következõ adag, de nem lehet, csak 1-én. Nem is adják ki a gyógyszert...
Szerintetek? Ez így milyen durva? Éves szinten 2 gyógyszert megspórolnak... mert 52 hét van; 26 adag járna, de lesz belõle 24...

Nincs jelen

#2541 2013-02-04 18:49

zolcsi
Tag

Lenne egy kérdésem Remicade kezeléssel kapcsolatban.Anyósom ma kapta a hatodikat(colitis ulcerozás) és allergiás rohamot kapott közben.Szerencsére közel volt a segítség.Volt már valakinek hasonló tapasztalata?Lehetett a remitõl a roham.
Köszi.

Nincs jelen

#2542 2013-02-04 20:09

Bordás
Tag

Szia zolcsi!
Igen, elõfordul ilyen sajnos, egyes esetekben allergiás reakciót válthat ki... :/ Ilyenkor a kezelést megszakítják, és mással kell próbálkozni... Üdv!

Nincs jelen

#2543 2013-02-05 10:12

aiolosz
Tag

zolcsi írta:

Lenne egy kérdésem Remicade kezeléssel kapcsolatban.Anyósom ma kapta a hatodikat(colitis ulcerozás) és allergiás rohamot kapott közben.Szerencsére közel volt a segítség.Volt már valakinek hasonló tapasztalata?Lehetett a remitõl a roham.
Köszi.

Az érdekes, hogy csak a hatodik alkalommal, mi több, gyanús.....aki valamire allergiás, az azonnal jelentkezik. Van is belõle komoly probléma, de valakinél ez a hatodok alkalomnál jelentkezzen, ilyet még nem hallottam. Akit én ismertem, azzal nekem rohannom kellett az ügyeletre kalcium injekcióért, mert olyan lett, mint aki skarlátos. Nekem a Humiránál, amikor lázas vagyok, akkor lehet gond, de eddig ilyen nem fordult elõ a négy év alatt.

Nincs jelen

#2544 2013-02-05 11:31

Lisa
Tag

Zolcsi, nekem a negyedik alkalommal volt allergiás reakcióm rá és ezért lett kizáva továbbiakban mint lehetséges kezelés. Nem tudták nagyon Õk se mire vélni, de valószínû, hogy a szervezetben, immunrendszerben olyan változások alakultk ki az évek folyamán amire nem reagált jól, vagy még azt is mondták, hogy pont a crohn- jelzett, hogy nem megfelelõ neki ez a kezelés sem...sajnos

Nincs jelen

#2545 2013-02-06 15:41

pacsaji
Tag

Én is így jártam 2 hete . Az ötödik remi váltott ki egy hirtelen rohamot, egyszerûen nem kaptam levegõt... Nagyon ijesztõ volt. Elõtte évekig egy másik kezelést kaptam, azzal soha nem volt gond. Én Lisa véleményére hajlanék, jelenleg katasztrofális állapotban van a szervezetem, szerintem egyszerûen túl sok már neki, így jelenleg úgy néz ki heteken belül mûtõ!

Nincs jelen

#2546 2013-03-19 15:06

Janav
Tag

Nekem mind a 10 kezeles lezajlott gond nelkul. Azota is jol vagyok, pedig kb 6 eve volt. Maradjon is igy. Mondjuk az Immurant nem mernem elhagyni

Nincs jelen

#2547 2013-03-19 21:17

suzy
Tag

Janav, de jó ilyen sikertörténetet olvasni!!!
Már csak Immurant szedsz, mást nem ? Mennyi immuránt veszel be naponta?

Nincs jelen

#2548 2013-03-21 13:42

Zsuzska71
Tag

Sziasztok. nálunk 2006 decemberében debütált a Chron a legifjabb fiamnál aki most 18 éves. (egészen pontosan már két éve szenvedett a véres széklet és az állandó hasfájás miatt, de a körzeti orvos nem tudott vele mit kezdeni, és ha nem találkozok egy belgyógyásszal akkor ki tudja, hol tartana ma a dolog). elõször szteroidos kezelése volt, ami nem nagyon jött be. ezután ajánlotta a kezelõorvos (SOTE II klinika), hogy próbáljuk meg a Remicade-ot. három terápiás kezelése volt Remicade-val, de sajnos a gyógyszer hatása nem tartott tovább fél évnél. igen kis súlya miatt az egy kezelés 6 ampullát jelentett( 3-2-1 infúziós elosztásban). ha valaki szeretné tudni az árát is, ampullánként 158.000 forint (volt 2008-ban), ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy ha fizetnem kellett volna érte, akkor valószínûleg éhen is haltunk volna, mert az ugye testvérek között is egy millió kezelésenként... hála Istennek roham nem volt, mert addigra már (más emberek rohama miatti tapasztalatok alapján) egybõl az Imuran infúzióval kezdték, de az életmentõ doboz még így is elõ volt készítve. amit még fontos tudni a Chron-ról, hogy öröklõdõ betegség, (állítólag az ehhez a betegséghez tartozó mikrobigyók minden ember szervezetében megtalálhatóak) és a körülmények hatására jön elõ. (ez azért biztos, mert a nõvérem, az anyám és az anyai nagyapám is ettõl szenved(ett), csak a nagypapa idejében még nem így hívták) ha nagy a stressz, már jön is... most újra Medrol, napi 48mg, meg egy rakás más, vashiányra meg miegymásra, továbbá tápszer a rossz állapotára való tekintettel (most volt tükrözésen, és a teljes vastagbélszakasz végig gyulladt) egy hetes kórházi tartózkodás után fogyott 9 kg-ot (185 cm és 51 kg volt, mikor kiengedték) szóval hízókúra tápszerrel. a szteroidtól meg már korábban is pattanásos lett az arca, a háta a nyaka, remeg a keze és száraz a tenyere, mint a smirgli. fontos tudni, hogy vigyázni kell a meghûléssel (vagyis vastagon öltözni és melegben lenni és még a parkettán is csak papucsban, hogy fel ne fázzon, mert attól is kijön) az a szerencse, hogy legalább van étvágya. csak a kaja a gond, mert állandóan tejeset enne... még jó,hogy vannak laktózmentes tejtermékek, így még a kedvenc stíriai metéltjét is bármikor elkészíthetem neki. :-) ja, a medroltól neki is fájnak az ízületei. (szedés alatt fõleg)

Nincs jelen

#2549 2013-03-21 13:46

Zsuzska71
Tag

ez érdekes, hogy azt mondja, mert nálunk pont Morbus Chronra alkalmazták a Remicade-ot

Nincs jelen

#2550 2013-03-21 14:09

angyalka30
Tag

sziasztok.lenne egy kérdésem remélem tud valaki segiteni. volt egy bél tükrözésem mert mindig fájt a hasam,találtak enyhe kis eroziokat,azt mondta a föorvos asszony hogy ezek nagyon szép leletek,kicsit diétázzak és egy honapig szedjem a gyogyszereket és majd elmulik. ez decemberbe volt,azote se mult el.de senki nem mondja meg hogy mi ez,csak azt mondták nem terjed és nem rákosodhat el.nem sokat tudok erröl mi lehet ez,elörre is köszi a segitséget.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb