#2801 2015-01-27 23:37

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Inflectra

Nincs jelen

 

#2802 2015-01-27 23:40

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Ez nem a tél...Fodrász is vagyok, tudom, h mikor miért hullik kb. Ez mellékhatás sajna. A mozgásom meg bõséggel megvan a jelenlegi munkámból adódóan... :( Viszont tök jól vagyok. Halleluja..

Nincs jelen

 

#2803 2015-01-28 11:34

Babcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

pont ahogy Qpak írja... ez eszméletlen. Kíváncsi vagyok én is ki kezeli????
20 év crohn csak 3 éve biológiai de a teljes vastagbél megmentése volt a cél. Tüki és teljes kivizsgálás nélkül nem adható és ne is adják!!! iszonyat szigorú adminisztrációja van!kezelésre nem ragáló betegak kapják, amikor már mindent TÉNYLEG mindent végig próbáltak.
Milyen dózissal kezdtétek a HUmiát? Milyen gyakorisággal szúrja magát?

Nincs jelen

 

#2804 2015-01-28 11:36

Babcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Rendszeres sportra gondoltam :) nem a munkádból fakadó mozgásra :)
Az pedg tök jó, hogy jól vagy!

Nincs jelen

 

#2805 2015-01-28 13:54

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Pungee

Ezt sem értem: Nem híve a szteroidnak. Az életmentésnek azért híve? Akármilyen mocskos méreg is a szteroid, az akut stádiumban csak az használ. A humirával ellentétben nagyon gyorsan hat. Ha az alkohollal vonunk párhuzamot, akkor a szteroid a pálinka, a humira a sör. Sörtõl nehezebben rúgsz be, de lassabban is józanodsz ki. A szteroid meg azonnal hat, de nem tart sokáig a hatása.

A történet a következõképpen néz ki: Elsõ lépés a diagnózis. Nincs olyan, hogy emberségbõl nem tükröznek. Amíg nincs 100%-ig biztos diagnózis, a legenyhébb gyulladáscsökkentõt sem írhatják fel! Az meg, hogy a bél gyulladt és fekélyes, nem újdonság ebben a betegségben. Tükrözés terén nem kizáró ok. Mivel senki nem tudja, kinek milyen gyógyszer fog használni, ezért a gyengébbekrõl indulnak, hogy a szervezetet minél kevésbé terheljék.

1 gyógyszercsoport: Helyi gyulladáscsökkentõk
2 szteroidok
3 immunszupresszánsok
4 biológia
5 mûtét

Azért is haladnak így egyenként, mert a listán csak felfelé lehet lépkedni. Ha kapásból erõsebb gyógyszert adnak, utána a gyengébb már nem fog használni. A humira a 4-es pont, ami azt jelenti, hogy ha a férjed visszaesik esélyes a mûtétre. Mások a 4-es pontra 4-5 év után jutnak el. Ha pedig visszaesnek, egy szteroidlöket újra helyrepofozhatja õket. Nálatok így erre semmi garancia. :( Szóval az orvosod nem emberséges volt, hanem rettentõ felelõtlen.

Más: Biológiait akkor adnak, ha valaki szteroidfüggõ és az immunszupresszáns nem használ. Vagy ha szteroid függõ és nem tudja szedni az immunszupresszánst. Hogy még bonyolultabb legyen, a szteroid függõség úgy értendõ, hogy már annyit kapott, hogy a szervezete hozzászokott és a nagy dózis se használ. Van olyan is, hogy a szteroid használ, de amint nem szedik visszaesnek. Ezt is függõségnek mondják, de a protokoll szerint õk nem kaphatnak biológiait. Ezen mostanában, mintha enyhítettek volna...

Az orvosod enyhén megkerülte a rendszert. Engem nagyon aggasztana, hogy lehet egy enyhébb gyulladáscsökkentõvel is jól lennék és nem kéne ilyen erõs mérgeknek kitennem magam. A szteroid mellett a Humira sem kíméletes, tökéletes dolog. Hosszútávú hatásai meg ismeretlenek, mert viszonylag új.

Szerkesztette: QpaK (2015-01-28 13:59)

Nincs jelen

 

#2806 2015-01-28 14:35

Babcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Qpak,
szívembõl szóltál :)
teljesen így van, ahogy írtad!

Nincs jelen

 

#2807 2015-01-28 15:46

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Napi 9-10 órát "futkozom" egy étterem konyháján, séfsegédként. Ha bárki ezután még egyéb mozgásra vágyik....

Nincs jelen

 

#2808 2015-01-29 10:45

Pungee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

hát nem hangzik jól, amit írsz. igazából õ az elsõ gasztros orvos, akinél úgy érezte a férjem, hogy tudja mit csinál. járt elõtte kettõnél, de az felesleges idõpazarlásnak bizonyult. ez a doki csinált már nála egy vastagbéltükrözést, az negatív lett. ezután lett volna idõpont CT-re, de 1 hónapot kellett várni és addigra durván begörcsölt. végülis felnyitották, úgyhogy látták, hogy a vékonybele gennyes. azt mondták egyértelmû Chron, mert nem egy ilyet láttak már.
amúgy valami olyasmit mondott az orvos, hogy szerencsénk van, mert a kórház közte van a biológia terápiát nyújtó kórházak listáján. ebbõl mi azt szûrtük le, hogy ez valami kiemelt dolog lehet és a kórház talán könnyebben jut Humirához. amúgy itt nagyon sokan kapnak és nem csak Chronra. egyéb izületi gyulladással járó betegségre is adják más osztályok.
az orvosa szerint ez a legjobb és legkíméletesebb dolog, amit kaphat.
heti egyszer kell beadni és mellette szed Pentasat.

Nincs jelen

 

#2809 2015-01-29 11:30

Ancsa40
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Kedves Pungee! Ne aggódj, jó kezekben van a férjed. Egyáltalán nem ritka az, hogy szteroid rombolás nélkül adnak biológia kezelést. Sok múlik az orvos mentalitásán. Ismerek olyan orvost aki azt mondja rá,  és hogy semmit nem ér, és van aki mindent megtesz azért, hogy a betege jól legyen. Kétségtelen, hogy vannak helyzetek, amikor szükséges rossz a szteroid, de az is vitathatatlan, hogy komoly mellékhatások is nehezítik a beteg életét. Nagyon nehezen tudtam én is leépíteni. Sokáig szedtem medrolt a humira mellett, mára ez csak emlék, de a csontritkulás azóta is meg van.... Szóval remélem, hogy sokáig kaphatom a biológiait és nem lesz szükség más, durva kezelésre. A legjobbakat kívánom Nektek. (Y)

Nincs jelen

 

#2810 2015-01-29 12:51

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Ancsa, én nem a szteroid rombolásról beszélek! Ez egy életen át tartó betegség, ezért hosszútávon kell nézni. Minél késõbb kapsz biológiat, annál jobb, mert annál távolabb kerülsz a mûtéttõl.

Nézd a listát:
1 gyógyszercsoport: Helyi gyulladáscsökkentõk
2 szteroidok
3 immunszupresszánsok
4 biológia
5 mûtét

Pungee kapott pentasát és humirát. Ez az 1-es pont leggyengébb szere, meg a 4-es pont legerõsebbike. Mivan, ha egy bélben oldódó szer is használ és immunrendszer módosítása nélkül jól van a beteg? -ez már sosem derül ki... Ezt az orvos nem tudhatja, ahogyan azt sem, hogy az immunszupresszánsok használtak volna-e. A szteroid hosszútávon káros, de nem lesz mindenki függõ. Van, akinél egy löket évekig elég. Az immunszupresszánsokkal sok esetben 10 éveket lehet nyerni. Ha akkor lesz kezelhetetlen a betegség, még mindig jöhet a humira. De ha így, akkor mi jön? A szteroid a humira után már nem olyan és csak a mûtét van. Vagy esetleg egy másik biológia, de akkor a humirát le kell állítani és várni egy évet, míg kimosódik a szervezetbõl. Úgy betegnek lenni, hogy 1 évig nem kapsz gyógyszert elég fájdalmas.

Más: A humirát el kell bírálni. A beteg alkalmas-e arra, hogy kapja? Vizsgálatok, ahol nézik a tüdõkapacitást, vérkeringést, testhõt, allergiát, kórelõzményt. Az orvosnak amit az elõzõ kommentben írtam, abból mindent le kell részletesen könyvelnie: A beteg mikor mit szedett, mire hogyan reagált. Hány mg szteroidot kapott. Mindent iszanyat részletesen. Mivel indokolja a kezelés kezdeményezését. (Még elindítani sincs joga) És akkor TALÁN elbírálják! Ezek hol történtek meg? Csak arra tudok gondolni, hogy a kórháznak valahogy érdeke humirát adni a betegnek, még ha ez nem is indokolt...

Szerkesztette: QpaK (2015-01-29 12:57)

Nincs jelen

 

#2811 2015-01-29 13:49

BJoe
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Üdv! Tapasztaltak segítségét kérném a témában, mert attól tartok, gond van.

2007-ben diagnosztizálták nálam a Crohnt, nagyon súlyos tüneteim voltak már. Szteroiddal helyreraktak, 2008 végéig szedtem kisebb-nagyobb dózisokkal, megszakításokkal. Mivel szteroid nélkül mindig visszajöttek a gondok, elkezdtem az Imurant. Mellette elvoltam kb 2011-ig komolyabb panaszok nélkül, de mindig jöttek kisebb hullámvölgyek, egyre gyakrabban, és nagyon vékony voltam, ezért jött a következõ lépcsõ, a biológiai terápia. Remicade-t kaptam 1 évig, 2012-ig, nagyon jól lettem tõle, olyan, mint a betegség óta soha, aztán letelt az 1 év.  A Remicade elhagyása után fél évvel komoly panaszok jöttek elõ, 1 évvel az abbahagyás után pedig már folyamatosan annyira rosszabbodott a helyzet, hogy már csak egy újabb biológiai terápiával lehetett kihozni ebbõl, mindez állandó Imuran mellett. Mivel a Remicade állítólag második kezdéskor kemény allergiás tüneteket okozhat, elkezdtem a Humirát, 2013-ban. Ismét teljesen jól lettem tõle, majd 2014-ben 1 év után úgy döntöttünk, hogy ha abbahagynám, akkor megint rosszabbodna az állapotom, ezt elkerülve szedtem tovább, azóta is. Most, másfél évvel a Humira kezdése óta viszont gondom van. 2 hete mindennapos hasfájások vannak, még nem súlyos az eset, de így szokott kezdõdni nálam a komoly hullámvölgy, az egyre rosszabbodó állapot. De most mi menthet ki ebbõl? Ha most már a Humira sem elég, akkor mi? Még csak 22 éves vagyok.

Nincs jelen

 

#2812 2015-01-29 14:46

Ricsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Sziasztok!

Ricsi vagyok és svàjcbol irok hozzàtok.
Az itteni tapasztalataimat irnàm le ,csak összehasolitàs képpen a magyar kezelési modhoz képest.

Novemberben kezdödött étvàgytalansàg , és fogyàs.
De nem is ez miatt hanem a végbelem és herém között kialakult tàlyog,sipoly miatt kerestem fel orvost december végén.
Azota ezek történtek:
Kaptam antibiotikumot,meg kis fàjdalomcsillapitot a tàlyog miatt.A tàlyog az kifakadt az elsö nap mikor az orvos megnézte.Ott lett egy sipoly jàrat a tàlyogbol (a 2.) , abba meg a végbélböl megy egy sipoly jàrat a 2 zàroizom közül.Igy a széklet is bekerül a tàlyogba aztàn ki.Bevolt gyulladva gennyedzett ,de az antibiotikum levitte és màr nem gennyedzik.

Hasi CT
Medence MR
Béltükrözés (altatàsban semmire nem emlékszem)
Kaptam vasat infulzioba
Vettek vért ,vizelet ,széklet
Még a bélröntgen (MRI hiànyzik)

Megàllapitottàk ,hogy Morbus Crohnom van azaz Crohn beteg vagyok.
Eddig kiderült,hogy a vastagbelem türhetö àllapotban van,de az àtmenet a vastag és vékony bél között bevan szükülve.Ezért is nincs étvàgyam meg ezért is puffadok fel mindig.Ott van még egy sipoly jàrat is ami feltehetöleg a vékony bélböl a vastag bélbe megy.De majd a bélröntgen megmutatja (az csütörtükün lesz)

Amit szednem kell :

Antibiotikum még 10 napig 2 fajta
150 mg Imurek tabletta

Szteroidot nem akartak adni ,ez 4 orvos közös döntése volt.
Igy hétfötöl kapok Remicade infulziot.
0 hét-1 hét-2 hét -4 hét aztàn 8 hetente ,igy mondtàk (ha nem leszek rà allergiàs)

Ugyhogy ez van ,kevesebb mint 4 hét alatt fogytam 7 kg-ot és àtestem tucatnyi kivizsgàlàson.
Napi székletem az 1-2 de amiota az antibiotikumot kaptam azota csak rosszabb lett ,vizes a széklet és nem àll össze.

Remélem a remicade hatni fog , 15 hét mulva akarja az orvos kontrollàlni ,hogy mi ujsàg a belemmel.
Azt mondta ha a szükület jol reagàl akkor nem kellene müteni.

De a tàlyogot meg a sipolyokat a faromon kell tuti az ugy nem maradhat.
Pedig az màr nem is fàj ,mostmàr csak a hasam puffadt és nem megy àt rajta a kaja.

Kivànok nektek tünetmentes napokat ,éveket!
Észrevételeket ,megjegyzéseket szivesen vàrok!

Nincs jelen

 

#2813 2015-01-29 15:41

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Akkor hát nem nagyon különbözik a protokoll Svájcban sem! Én legalábbis a szombathelyi Markusovszkyban szinte ugyanígy voltam, vagyok!

Nincs jelen

 

#2814 2015-01-29 15:57

Ancsa40
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Kedves QpaK!
Ismerem a protokollt, de mivel engem is a béka feneke alól szedtek össze, hát ....lehet, hogy elfogult vagyok. Azt is megengedem, hogy nem helyes a felfogásom, de én is "csak" vissza akartam kapni az életemet. Nem feltétlenül a sokkal késõbbi évekre gondoltam, hanem a mára, és igyekszem nagyon pozitívan gondolkodni és nem is feltételezni azt, hogy rosszabb is lehet. Nagyon nem érdekelt, hogy mennyibe kerül, csak az, hogy az elképzelhetõ legjobb és leghumánusabb kezelést kapjam meg. Szóval én így lettem elfogult humirás 2011 -tõl gyakorlatilag fél év kihagyással. Talán még ami befolyásolja az orvos döntését, hogy hány éves a páciens. Én 40 évesen lettem beteg (azaz akkor diagnosztizáltak) Biztosan másként dönt az orvos egy egészen fiatalnál, vagy egy hozzám hasonló korú betegnél. Szóval nem biztos, hogy felelõtlenség a biológiai terápiához korábban nyúlni mint azt a protokoll diktálná.
Teljesen logikus amit leírsz, nagyon komoly gondolkodást mutat és azt gondolom, hogy lehet tapasztalatod is jócskán. Szóval nem is vitatkoznék errõl, mert igazad van. :) (Y)  (még alá is tudnám támasztani, ha a saját kórtörténetemet nézem végig) Azt viszont nem gondolnám, hogy az alkalmasságot nem vizsgálták meg akár a Pungee vagy más esetében, mert az már valóban felelõtlenség volna.

Nincs jelen

 

#2815 2015-01-29 20:16

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Ancsa: Annyira erõsen ingadozik a betegség, hogy a tükrözésnél látott aktuális bél állapotából csak jósolni tudnak. Kis túlzással nem is az számít, hogy mennyire van rossz állapotban a bél, hanem hogy milyen agresszívan támadja a szervezet önmagát. Erre nincs papírforma, attól függ kinek milyen lapot osztottak. Ez viszont csak idõvel derül ki. Mint ilyen, egy proctitis akár nagyobb gondot okozhat a pancolitisnél. Ránézésre nincs olyan orvos, aki az elején megtudná állapítani, hogy érdemes-e elindítani a humirát. Én is azt mondom, hogy indítsák el, ha indokolt, mert az az emberséges megoldás. Ha a betegnek csak a szteroid jó, de amint elhagyja visszaesik, vagy ha nem megy az imurán...A mellékhatások elkerülése végett. Kapja be a protokoll, mert igazságtalan!: Elõbb megy tönkre a szervezet, mint, hogy elbírálnák a biológiait. De könyörgöm! Az orvos elõtte fusson egy kört az enyhébb szerekkel is, hátha jó. Se egy salazopyrin/salofalk. Beöntés/kúp vagy entocort?... Hol van ott az emberség, ha meg sem próbálják finoman kezelni.

Nyilván az a leghumánusabb módszer, amelyik az immunrendszerre nem hat. Én is elkötelezett humira rajongó vagyok. :) A szteroidnál humánusabb, de a többinél nem biztos. Illúzióink se legyenek: nem lehet egy életen át nyomott immunrendszerrel büntetlenül élni. :(

Nincs jelen

 

#2816 2015-01-29 22:34

Gica
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Szia Pungee!Nem értem hogy mért kap Humirát?Ilyen hamar,mikor még ki sem vizsgálták rendessen,9 éve vagyok crhon beteg,minden fajta vizsgálaton túl estem már,Pentasa granulátumot szedek napi 2x,odafigyelek hogy miket eszem,meleg vízben fürödni tilos!Legalább is nállam azonnal begyullad,nem kell mindent elhinni az orvosoknak!Fõleg az olyanoknak akik sza...k az emberre,pl most megyek megint vastagbél tükrözésre,a belgyógyászom szabin van,így egy másikhoz kellet mennem,aki kiirt nekem hashajtóként Laxans port,és a hozzá tartozó bóditó inekciót,és gyógyszert,szóval nagyon nehezemre esik 20-ra is meginni azt a sós vizet 3 L!!Mire megkérdeztem a dokit nincs e másik mód erre,azt válaszolta nincs!!!Természetessen nagy flegmán, ez a bevált szokás,mire én na hagyuk ezt irja ki a fleedet mert azt hallottam hogy jó,erre õ jaaaaa igen van olyan de az drága!!3500 ft húúúú de drága!Majd el nevettem magam!!:)Szóval nagy nehezen kiirta!Ezzel azt akartam mondani csak hosszúra sikerült,hogy nem szabad egy orvosnál megálni,és nem kell mindent elhinni amit õk mondanak,jobb utána járni a dolgoknak!!:)Ja és mikor a betegségem kezdõdött ki akarták venni a vakbelem azonnal ahogy a sürgõségire kerültem!De nem engedtem,szerencsémre,aztán megcsinálták a Ct és ott lett 100%hogy Crhon!Melette zsirmirigy leválásom van,sokszor volt gennyes folyadékgyülem a bélben,de én a Pentsával meg vagyok elégedve!Eddig,nem jó mingyárt erõs gyógyszerekkel kezdeni,aztán mi lessz??Ha már nem hat??Na ennyit akartam!Bocsi hosszú lett!!!:)

Nincs jelen

 

#2817 2015-01-30 00:09

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Félre ne értsetek, én nem a protokoll mellett vagyok. Sõt nagyon is ellenzem! Leginkább az elbírálás tempóját. Ha valaki egymásután kétszer begyullad és szteroid kell neki, meg mellette még immunszupresszánst is kap, akkor kortól nemtõl függetlenül azonnal kapnia kéne a biológiait. Eddig a pontig viszont megéri követni, mert sosem lehet tudni. Óriási türelem kell ehhez és lelkierõ, fõleg, ha nem találják a gyógyszereket. Akkor az ember felhúzza magát, hogy nem foglalkoznak vele és nem adnak normális gyógyszert. Utólag aztán tisztábban lát. Rájön, hogy jó az, ha mindent kipróbált.

Az egészségügynek kevésbé fáj a 300 Ft-os medrol, mint 200 000-es humira... Nekünk meg jobban fáj a hasunk annál, hogy ez érdekeljen. És inkább addig adják a szteroidot, amíg a szervezeted még kvázi mûködik. A mókás az az egészben, hogy a humira akkor a leghatékonyabb, ha hamar adják. Ha viszont túl késõn kapja az ember, akkor már nem feltétlen használ. És ez a hülye rendszer eleve kizárja, hogy idõben megkapjuk. Ezt az orvosok is tudják és bajban vannak. Nem beszélve arról, hogy kialakul egy orvos-beteg kapcsolat és nehezebben lesznek objektívek is. Nem tudják eldönteni mi a jó döntés. Ha az állandóan visszaesõ betegeknek erõsebb gyógyszert írnak, hogy ne fájjon neki, vagy lassabban haladnak, hátha egy bizonyos kombináció hatásos lesz. Ha erõset írnak, bizonyos gyógyszerek nem használnak, ha gyengét a beteg tovább szenved. A jó orvos tényleg megkeresi a kiskapukat és kiharcolja a biológiait, de csak akkor amikor kell – még ha végig is nézi a szenvedéseinket!

Pungee orvosa abból indulhat ki, hogy minél elõbb annál jobb, és ebben is van valami. Bár továbbra is extrémnek gondolom, de ha beválik akkor szuperul lesz, én meg feleslegesen vészmadárkódom itt. És tulajdonképpen az is mindegy, hogyan lett ez lekönyvelve. Csak innentõl folyamatosan kapja, nehogy egyszer megvonják...

Szerkesztette: QpaK (2015-01-30 00:15)

Nincs jelen

 

#2818 2015-01-30 15:14

Pungee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

ahogy nézem Svájcban is ez a protokoll, és ahogy valaki írta a Markusovszkyban is. hát mi is oda járunk :) szóval úgy látszik itt tényleg mûködhet amit a doki is mondott, hogy van valamiféle kórházlista, akik adhatnak ilyen kezelést.
amúgy a férjem is kapott antibiotikumot, valamiféle gyulladáscsökkentõ kúpot, gyógyszereket de ezeket kb. 2-3 hétig szedte, amikor visszament a gasztros orvoshoz UH-ra. ezután kezdte el a Humirát. a vékonybél szûkületét pár nap alatt megszüntette. azóta görcsök nincsenek, bár nyom nélkül egyenlõre nem múlt el a betegség, de most egész jól van és a fogyás is megállt. arról nem beszélt a doki, hogy meddig fog Humirát kapni. 1 évig biztosan, közben 3 havonta szigorú ellenõrzés, vérkép stb. hát meglátjuk.

Nincs jelen

 

#2819 2015-01-31 09:34

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Csak olyan kórház adhat biológiait, ami rajta van azon a bizonyos listán. A protokoll viszont egységesen vonatkozik rájuk. A többire nem is vonatkozhatna, mert nem adják. Ha viszont a férjednek ilyen durva szövõdményei voltak, akkor érthetõ, hogy ilyen hamar kapta. Ez volt a jó lépés és felejts el mindent amit írtam... Állítólag eltelhet 8 hét is, mire igazán kifejti a hatását. Az, hogy már most jobban van, nagyon jó jel! :)

Szerkesztette: QpaK (2015-01-31 09:40)

Nincs jelen

 

#2820 2015-01-31 12:14

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Hát ez remek, engem meg több mint 10 évig tömtek szteroiddal mire függõ lett a belem, és már 100mg is alig használt. Aztán persze a remicade is csak egy évig, a hülye oep szabály miatt, amint elmaradt, úgy belobbant hogy már a gyorsan beadott dupla adag sem használt, amúgy is tönkre ment, ki kellett venni (a remicade miatt várni kellett a mûtéttel, addigra szó szerint majdnem meg is haltam, pedig sok transzfúziót kaptam stb.). Most meg nyögöm a rohadék szteroid megnyomorító mellékhatását. Az ízületeimnek lõttek. Pedig sztómával végre teljes életet élhetnék, erre az ízületeknek helló.

Nincs jelen

 

#2821 2015-01-31 12:31

Ricsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Az szomoru :(  Csak 1 évig kaptad de miért? Tul dràga?
A Remi miatt miért kell vàrni a mütéttel? Nekem lenne tàlyog ,sipoly mütét a hàtsomon ,akkor lehet nem is jo ötlet ,hogy kapok Remit?
Amugy melyik a jobb a Remi vagy a Humira?

Nincs jelen

 

#2822 2015-01-31 17:06

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Az OEP így finanszírozza. Egy év után le kell állni a kezeléssel. Utána meg már nem reagáltam rá, illetve nagyon durva állapotban voltam, fel sem bírtam kelni. Azt nem tudom miért, az orvosok tudják hogy Remi miatt nem szabad nagy mûtétet csinálni.
És nem ám laparoszkóposan mint a külföldi oldalakon látni, hanem szétnyitottak mint egy könyvet. Aztán így is elfertõzõdött a seb, amit fel kellett nyitni, minden nap tisztítás, nyitva gyógyult szép széles heg lett, de legalább bejött szintbe, nem lett gödör. Mondjuk mûtét után még kétszer vissza tályogok miatt, nem volt leányálom. Inkább újjászületés, mert ismét meg kellett tanulni felülni, járni, rágni stb:P

Nincs jelen

 

#2823 2015-02-01 08:10

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Nekem is volt 2006ban egy ilyen mûtétem, hogy "szétnyitottak, mint egy könyvet". Aztán nekem is elfertõzõdött, két hónapig jártam vissza. Majd 2013 augusztusában elõször, majd 2014 márciusában ismét tályog miatt vágtak, és 2014 nyarára derült ki, hogy növesztettem egy szép, hosszú fisztulát, ami most - lekopogom - az Inflectra kezeléstõl tán begyógyult mostanra..

Nincs jelen

 

#2824 2015-02-02 11:23

Ricsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Megis volt az elsö Remi. 3 ora kellett mire lecsöpögött , màr nagyon untam.Következö 2 hét mulva.

Nincs jelen

 

#2825 2015-02-07 17:42

Ricsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Megkaptam hétfön a Remit ,és azota nagyon elvagyok dugulva ,épphogy àtmegy rajtam valami ,puffadt vagyok 20-30 percenként 10 màsodperces eröteljes görcsök.Hànyàs ,enni nem esik jol.
Tegnap màr az orvost is felhivtam ,adott valami széklet lazitot meg hànyàs ellen valamit.
Most azt nem tudom eldönteni ,hogy a Remi vagy a hozzà beadott kortizon hatàsa vagy csak véletlen egybeesés (elötte se volt tul jo a helyzet ha olyat ettem)
Volt valakinek ilyen ,hogy Remicade utàn bedugult?
Remélem helyreàll a helyzet mert ez igy nem àllapot.... :(

Nincs jelen

 

#2826 2015-02-07 23:19

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Remicade-t kapsz? Mások is írják, de én úgy tudom, h azért kapok Inflectrát, mert a Remicade-t most nem adják... Hogy is van ez?

Nincs jelen

 

#2827 2015-02-08 11:51

Ricsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Svàjcba élek ,itt biztos màs szabàlyozàs van.

Nincs jelen

 

#2828 2015-02-08 12:00

Ancsa40
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Ricsi! Nem ettél valami olyat ami puffaszt,  vagy éppen nagyon fogja a székletet?

Nincs jelen

 

#2829 2015-02-08 12:11

Ricsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Nem,de elötte kaptam még vasat is infulzioba.Az is lehet a ludas.De ma màr jobb volt picit ,a 5km es séta meghozta a hatàsàt.

Nincs jelen

 

#2830 2015-02-08 12:23

Ancsa40
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Igen, a vas, az lehet a ludas.... Örülök hogy jobb már. Én humirázok, de a remisektõl  azt hallottam, hogy az infúzió után bágyadtak, álmosak, fáradtak, de pocakilag mindenki jobban szokott lenni. Elképzelhetõ, hogy az elsõ után még nincs olyan kézzelfogható eredmény, de remélhetõleg hamarosan sokkal jobban leszel a kezeléstõl. A legjobbakat kívánom Neked! :)

Nincs jelen

 

#2831 2015-02-08 12:30

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Nekem kb a harmadik remi hozott igazi javulást. légy türelmes és minden jóra fordul! :)

Nincs jelen

 

#2832 2015-02-08 17:39

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Én már az elsõ Inflectrától tök jól voltam, lekopogom, azóta is. A hasfali sipolyom begyógyult. A közérzetem nagyon jó, nincsenek rossz napjaim mostanában. Néha van hasmenéses székletem, de nagyrészt formált. És 3at kaptam eddig, egy hét múlva kapom a negyediket.

Nincs jelen

 

#2833 2015-02-09 08:40

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

A remi nem is hat azonnal (súlyosabb hasmenõs vérzõs fellángolás esetén néha hamar érezhetõ egy kis javulás).

Nincs jelen

 

#2834 2015-02-09 11:01

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Kedves Rigor, hála isten, nekem fellángolásom sem volt épp, és vérzõs hasmenésem meg soha. Nekem az Inflectra egybõl megfogta a székletet, és a közérzetem teljesen jó lett. És a sipolyom begyógyult. És hármat kaptam eddig, jövõ hétfõn kapom a negyediket.

Szerkesztette: vargavikk (2015-02-09 11:02)

Nincs jelen

 

#2835 2015-02-09 17:34

KK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Pénteken fogom kapni a második inflektrát. Van fisztulám.Számíthatok rá, hogy begyógyul? Nem lrzek mellékhatását.

Nincs jelen

 

#2836 2015-02-09 17:37

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Kedves KK! Én akkor kezdtem pont érezni, h minden oké, mielõtt a harmadikat kaptam!! Hasfali fisztulám volt. Volt! Szerintem belül is begyógyult, mert most már két hónapja nem durrant ki újra..

Nincs jelen

 

#2837 2015-02-10 07:41

KK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Köszi a biztatást. Nagyon bízok a kezelsben.Decemberben nagyon rossz állapotban voltam. Voltak olyan pillanataim, mikor úgy éreztem nem bírom tovább. Már most javulok. Ömlött a vér abelembõl. Görcsöltem.

Nincs jelen

 

#2838 2015-02-10 07:42

vargavikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Régebben nekem is voltak "klassz" idõszakok, de vérzés sosem volt. Hidd el, h segíteni fog. Ha már most érzed, akkor ezentúl nem lehet baj!

Nincs jelen

 

#2839 2015-02-10 10:21

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Egy pár napja elkaptam az influenzát. Fáj a torkom berekedtem, és 37,5 a testhõm. Köhögök és úgy tûnik tegnap óta kezd felszakadozni. Nem tudom viszont eldönteni, hogy az influenza vagy a colitis miatt van-e hasmenésem. A reggeli elsõ, még egész jó, de utána vizenyõs buborékos, nagyon nehezen jön. Gyakran véres és gennyes. Amint ettem valamit, már mozgolódik a hasam. A humirát pedig ma kéne beadnom. Az lenne a kérdésem, hogy ha ilyen állapotban beadhatom, vagy akkor felerõsödik az influenza? Nem akarok rosszabbat magamnak, de ha meg nem adom be és a colitis rendetlenkedik, akkor azzal mi az istent csinálok? Ráadásul holnap vizsgázok és délután is lesznek óráim. Az azt követõ napokban sem ülhetek otthon nyugodtan, szóval jól kéne lenni. Nagyon elkenõdtem... Most mit csináljak?

Iszom a hagymateát és a neo citránt. Szedem a strepsilst és a rubophent, ha indokolt. A hasam néha szurkál, de csak 6-8x vagyok wc-n. A közérzetem is jó, nem gondolnám durva fellángolásnak... Esetleg az influenza rontott rajta?

Szerkesztette: QpaK (2015-02-10 10:48)

Nincs jelen

 

#2840 2015-02-10 13:44

KK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Ha influenzás lennél szerintem az ízületeid is fájnának. Meg magasabb lenne a lázad. Leht, hogy kisebb fellángolás. A humiráról én semmit nem tudok. Igazából egyik kezelésrõl sem, hogy mikor lehet beadni, vagy mikor nem. De mindenesetre vigyázz magadra. Ne, hogy nagyobb baj legyen.

Nincs jelen

 

#2841 2015-02-10 13:50

Ancsa40
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Véleményem szerint a hasmenést a lenyelt váladék is okozhatja. Ez nem feltétlenül influenza, lehet megfázás is, vagy más felsõ légúti fertõzés (arc, homloküreg) A humirát ha lázas vagy ne add be. A 37,5 csak hõemelkedés. Várj holnapig merre alakul. Ha nem lesz magasabb, akkor napközben, amikor nincs hõemelkedésed sem akkor add be. Vizsgázni én nem mennék el a helyedben. Senki sem nézi jó szemmel hogy fertõzhetsz másokat, másrészt abban az állapotban biztosan nem tudsz úgy teljesíteni mint egyébként. Jobbulást!

Nincs jelen

 

#2842 2015-02-10 17:27

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

A családban mindenki ilyen torokfájós hasmenéses, de csak nálam véres gennyes. Biztos, hogy nem ártana diétázni kicsit. :) Nem adtam be végül. Megvárom míg teljesen rendezõdik. A vizsgát pedig nem csúsztathatom sajnos, meg a következõ órák is életbevágóak. Azt vettem viszont észre, hogy két hétig nem mindig tart ki a humira. Ezért sem akartam annyira csúsztatni. Hát, majd meglátom hogyan alakul. Köszönöm a válaszokat!

Nincs jelen

 

#2843 2015-02-12 12:34

Ricsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Màr 1,5 hete hogy megkaptam az elsö remicadet,de azota csak rosszabb.Felvagyok folyamatosan puffadva és gàzok nem jönnek pedig nagyon kéne.Nem értem.

Nincs jelen

 

#2844 2015-02-12 13:01

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

buscopan, espumisan, ezeket próbáld meg puffadásra
meg óvatosan maszírozgasd a hasadat

Nincs jelen

 

#2845 2015-02-12 14:39

Ancsa40
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Ricsi! Próbáld meg szedni a meteospasmyl kapszulát vagy két hétig. Puffadásra az nekem jó volt.

Nincs jelen

 

#2846 2015-02-12 14:40

Ancsa40
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Nincs jelen

 

#2847 2015-02-13 18:48

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

QpaK!
Ezektõl a gyógyszerektõl is lehet hasmenésed hisz mi nem minden gyógyszert szedhetünk.:(
Jól tetted,hogy nem adtad be a humit bár amikor én azt kaptam én se birtam ki 2 hétig és késõbb meg is kellett válnom tõle , azóta is a remit kapom aminél szintén nem birom ki a 8 hetet ,csak 6 hétig birom , de ez már nem gond mert 6  hetente kaphatom.Azt már nem is mondom, hogy 6 hetente dupla adagban :(

Nincs jelen

 

#2848 2015-02-20 19:54

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Lucifer lehet, hogy a gyógyszerek rontottak rajta, de végül kijöttem belõle és négy napot vártam a beadással . Én elõbb kaptam remicade-et, de allergia miatt leállították, aztán jött a humira. Most viszont egy másik probléma állt elõ.

Lejárt az egy évem és lehet, hogy nem kaphatom???! Nálatok hogy mûködött ez az éves elbírálás? Ez az egyetlen szer, ami valamit is ért, de ez sem tökéletes és most meg akarják vonni? Hát az egyenlõ a kezelhetetlen betegséggel. Talán a mûtéttel is. :( :( :( Ráadásul dugi adag sincsen amit ha tudom, betáraztam volna. Így teljesen kiszolgáltatott a helyzet.

Szerkesztette: QpaK (2015-02-20 19:59)

Nincs jelen

 

#2849 2015-02-20 20:58

Ancsa40
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Elméletileg már nincs ez az 1 éves korlát. Ha hatékonynak minõsül a kezelés, akkor mehet folyamatosan. Nekem törölték az ...-ig megjelölést már a dokumentációmból. folyamatosan kapom 4 éve a humirát.

Nincs jelen

 

#2850 2015-02-28 11:53

e.zsolt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Sziasztok!

Nekem tervben van a biológia. Remélem meg is kapom.
Milyen feltételek kellenek hozzá?
A crp 2.5 volt legutóbb ami jónak számít.
Colitis beteg humit vagy remit kap?

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB