#851 2008-05-03 20:48

Zoltán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Csaba79!
Kinek kellemetlen a kérdés?Mert nekünk nem. Ha pedig neked, akkor ne legyen kellemetlen mert itt a fórumon az a természetes, hogy beszélünk róla. A viszketés nem velejárója a betegségnek de nem egyformák a tapasztalatok. A széklettel kapcsolatban:nem fog így maradni, mert lesz még rosszabb is de jobb is! A megfelelõ orvost kell megkeresni. Ha visszaolvasol a fórumon akkor sok értékes infót találsz. Természetesen amiben tudunk abban segítünk egymásnak.

Nincs jelen

 

#852 2008-05-03 21:02

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Gigi bocs nem figyeltem a dátumot csak korábban volt e-mail váltásunk nem túl kellemes hangnemben és ma olvastam a hsz-ét ennyi.

Nincs jelen

 

#853 2008-05-03 22:12

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Néha megesik hogy viszket, de ez fõleg a hasmenésesebb idõszakokkal van fedésben - kiszáradás stb miatt. - kamillás törlõkendõ+krémezgetés (ha krémezgetésre múlik akkor tutira a kiszáradástól/sok törölgetéstõl van).

Nincs jelen

 

#854 2008-05-04 02:02

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Gondolom, a fentiek érvényesek akkor is, ha vérzik? (Mármint csak kívûl a bõr, a kidörzsöléstõl. Ha egész nap járkálok, a legpuhább zewával is elmehetek a francba :( )

Más kérdés, mert segítségetekkel, ha lehet, szeretném magam diagnosztizálni, ha már az orvosok nem teszik meg: igaz, hogy a colitis ulcerosának perdöntõ tünete a véres hasmenés? (Ha igen, akkor a hasmenés híg f.sásnak értendõ, vagy a normális állagú a nap során többszöri wc-re menés hasi fájdalommal szintén belefér a definícióba? Igaz, lehet mindegy, mert én vért nem láttam) Amit  olvastam a fórumon, a bemutatkozásokban, a hogy kezdõdöttben (még nem láttam minden hsz-t, de azért elég sokat) az alapján igen, és egy colitis szakértõ orvos ezt mondta nekem. Másik meg ragaszkodik hozzá, hogy colitisem van, a colonoscopia során talált "fibrines alapú fekélyek" miatt. De az elõzõ azzal is jött, hogy a vérképem alig mutat eltérést a normálistól, márpedig a colitisnél ez nem így van.
Úgyhogy most nem tudom, bevállaljam-e a Medrolt (minden mást a világon már beszedtem, hatás semmi) a colitis mellett kardoskodó orvosom óvatos javaslatára. Lehet, más nem segít, de ha nem is colitisem van, hanem mondjuk igen durva IBS fekélyekkel (ugyan már, van ilyen?) akkor meg lehet az sem fog, viszont kiteszem magam az egészségetelen hízásnak, hajhullásnak, stb.? Látom a Doktornõn, hogy õ is vacillál, nem meri felírni, és a másik orvos véleménye végképp elbizonytalanította...
Van olyan, akinek kimondottan az enyémhez hasonló tünetei vannak, vagy olyan, akinél szintén nem tudták eldönteni, hogy IBS vagy IBD? Ha igen,megköszönném, ha megosztaná a tapasztalatait.
Jó, nem lehet meggyógyítani, OK, de most már örök életemben minden áldott nap szó szerint állandó hasi görccsel és  egész napra elhúzódó wc-re járással kell élnem? Így vagyok hónapok óta, pedig rendesen jártam orvoshoz, mindent beszedtem, betartottam, a diétát ezerszer szigorúbban,mint ahogy mondta. Nincs lázam, stb. a görcs, fájdalom, gázosodás stb. plusz egész nap wc-n kívûl más bajom nincs (hahh) így nem foglalkozik velem rendesen az orvos, múltkor is Troparin Combinatum, meg Nospa javaslattal bocsátott el. (Egyik se ér semmit) Haradik Huma Loperamide-ot javasolt, de azon ott díszeleg, hoyg IBD-vel ne.
Meddig tart egyáltalán egy aktív idõszak? (Bocs, hogy ennyit kérdezek, de ezt is szeretném tudni...) És bocs hogy megint hosszúra sikeredtem...

Szerkesztette: Sa-ni (2008-05-04 02:10)

Nincs jelen

 

#855 2008-05-04 02:57

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sok bíztatót nem tudok mondani, ugyanis colitisesként a széklet-vér-genny-gázok stb minden kombinációját képes voltam már produkálni. Tehát hasmenés vér nélkül, vér hasmenés nélkül, kemény széklet vérre, kemény széklet vér helyett gennyel, genny széklet nélkül, genny vérrel hasmenés formájában, fájdalom/görcs normális széklet mellett + (a korábbiakkal, illetve a korábbiak fájdalom/görcs nélkül) + alvadt nem alvadt variácók, teljesen normális széklet de mégis wc para, vérgenny mellett mégse wc para, stb. stb- gázok wc parával és /genny vérrel, vagy nélkülük, vagy szimplán fájdalommal. és még sorolhatnám. szerintem le sem írom, igazából azt hiszem végigpörgettem már az összes létezõ kombinációt, aki akarja kiszámolja mennyi - ja és plusz a fájdalom különbözõ helyeken görcs, ó és hányás görcstõl/fájdalomtól.:P

Viszont medrol a barátom, váltott napos szedéssel a mellékhatások minimálisra szoríthatóak, és a hozzászokás le/felépítés elkerülhetõ. Bár én szerencsés vagyok mert kúrában is jól bírom, igaz diétával elég jól vissza lehet fogni  (mivel fehérjét bont le, így több fehérjét viszek be, és szénhidrátból meg zsírba hízlalna azt meg visszafogom, ami a gázosodást is eltûnteti, mennyiségileg is kedvezõ + kalcium+kálium+ vitaminok pótlása) némi sport és hopp még aludni is tudok vele!  És amikor nagyon kell/fontos hogy jól legyek akkor tényleg akár pár órán belül egy nagyobb adag helyreak. 

Azért persze némi görcs, meg enyhén ez-az bejátszik de ahhoz képest néha milyen adagok mentek szinte elhanyagolható ahhoz képest hogy viszont élhetõ életet biztosít, illetve egy durvább belobbanásból ez ránt csak ki,/elõzi meg!

Az aktív idõszak az passz. lehet sok évig, de lehet rövid ideig. Ahogy az inaktív is lehet soksok év, meg olyan rövid is, hogy még pszihésen rohanni kell wc-re.

Nincs jelen

 

#856 2008-05-04 07:22

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Semmi gond Gigi tényleg hülyeségnek tûnt abban az idõpontbana az amit  írtam.

Nincs jelen

 

#857 2008-05-04 08:43

Csaba79
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszönöm a gyors válaszokat.

Nincs jelen

 

#858 2008-05-04 16:16

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Rigor, Gigi, köszönöm az információkat!
Szóval, most nem sikerült az IBD-t se kizárnom (mert nektek is össze-vissza van mindenféle) se egyértelmûen magamra bizonyítanom, mert nekem vér hál'istennek soha nincs. Na mindegy, reménykedek benne, hogy hátha nem, de önmagában ez nem vigasz, ha így maradok, címkével vagy anélkül... :/
Meg amit még nem értek: lehet, hogy akkor én most nem is vagyok aktív szakaszban (ha IBD-m van), hanem ezentúl ez a "normális" és ezen belül a "belobbanás" (amirõl eddig úgy értettem, hogy belobbanás=aktív szakasz...) még durvább?   És passzív szakaszban sincs az embernek normális, napi egyszer reggeli, hasfájás-gázosodásmentes széklete? Úristen...
Azt esetleg el tudnám fogadni, hogy oda kell figyelnem bizonyos dolgokra, de ezt, hogy így vagy úgy, de egész nap nem tudom elfelejteni, hogy van belem, és már soha többé nem élhetek normális életet megbízható reggel 1 és több nem wc-re járással, na ezt nem... (Még abban benne lennék, hogy na jó több, de reggel, délelõtt legyek már túl rajta, és pl. 5-kor keléssel ki tudjam cselezni akkor is ha 8ra megyek...régebben így volt)
Ami a görcsöket illeti, nem olyan, mint menzeszkor, akkor elviselhetetlen, na ilyenkor nem, inkább csak fájdalom, vagy enyhébb esetekben diszkomfort. És görcsoldót hülyeség is lenne bevennem, mert általában egyértelmûen az okozza, hogy még mennem kell wc-re. Ha aznap már nem kell (este abban az egy-két órában) akkor vagyok igazán jól. És ezért már szinte nem is alszok, sajnálom átaludni a  sz.rásmentes idõszakot, olyankor próbálok nyugodtan tanulni, stb... Másnap ettõl még készebb vagyok. Bocs, nem akarok sokat nyavalyogni, tudom, van, akinek sokkal rosszabb, de nagyon el vagyok keseredve :(
Mert soha semmivel nem lehet kicselezni, befolyásolni, csillapítani, ki vagyok neki szolgáltatva, és dolgozni se tudok visszamenni, mert nincs az a munkahely a világon, ahol reggel lehet késni, délután meg több alkalommal fél órára el lehet tûnni... (ja mert hogy nem csak annyi, hogy na többször el kell mennem, hanem egy-egy alkalom jó görcsösen el is húzódik) Jelentkezni se merek sehova, -hogy mennék az állásinterjúra- el se járok itthonról, csak ha már biztos, hogy nincs több. Ha reggel kell vmit intéznem, akkor nem eszek, és úgy nem indul be, de aztán délután van, hogy megfizetek a cselezgetésért.

Ami a részletkérdéseket illeti, én azért kérdeztem rá, mert végre tudni akarom, IBD-s vagyok-e vagy nem, mert addig nem tudok tovább lépni, mert ha csak IBS-em van, sokkal több gyógyszerrel kísérletezhetnék. Hozzátok hasonlóan én se vigyorogva írok/olvasok/viselek el ilyesmit... :(

Szerkesztette: Sa-ni (2008-05-04 18:14)

Nincs jelen

 

#859 2008-05-04 23:56

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hm, Gigi, lehet, hogy mégis megnyugtattál.
Egyrészt, mert én már évek óta cipelem a már felsorolt problémáim lightosabb változatait, és igenis tavaly mégis volt olyan idõszak, kb egy hónap, amikor abszolút egészségesnek éreztem magam - ettem bármit, rengeteg friss zsemlét reggel-este, rizst, krumplit ebédhez, kekszet, (ét)csokit, jégkrémet, finom gyümölcsleveket, gyümölcsöket napközben, kávét minden nap (halál komoly, én se hiszem már el) és ezek mellett reggel 1 és nincs több, max este kis gázosodás, de nem olyan, ami újabb wc-t jelez elõre. És mentem már délelõtt bárhová gond nélkül (abszolút hihetetlen, és nem is olyan rég volt)
Másrészt, ez a belobbanásos dolog nekem az általad leírt formában nem jelentkezett. Olyan volt, (nem napi rendszerességgel, és mostanában, kopp-kopp, nem) hogy vizes izé erõletetett, de egy-egy alkalommal nagyon kevés.
A felkeléses dologgal én egészségesen is így voltam, másfél óra kellett felkelés után, hogy útra kész legyek,  mert nekem se indult be mindjárt. (mindjárt felkelés után reggelizés, forró tea, kávé, esetleg rágyújtás vagy elõzõ este egy pohár gyümilé benyakalása megtette hatását) De azért akkor tudtam, hogy na mára elintéztem, nem lesz rá több gond, úgyhogy nem is zavart a dolog.
Na mindegy, köszi az edigieket, holnap reggel megyek az orvoshoz, (no reggeli és reméljük a legjobbakat, délután meg leagonizáljuk utólag) és jöjjön a medrol, ha jönnie kell, akármi is a bajom. Testépítõ ismerõseim biztattak, hogy egy szteroid kúra meg se fog kottyanni, õk csak tudják.

Szerkesztette: Sa-ni (2008-05-05 00:00)

Nincs jelen

 

#860 2008-05-05 08:15

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sa-ni!
csak én is szeretném leírni a tapasztalataimat, mert annyiban hasonló a tiédhez, hogy fogalma sincs a dokinak, hogy mi bajom (amikor már nem tud mit kitalálni, akkor újra és újra megjelenik a leleteim alján a "Dg. ibs" szöveg). és én is kezdem azt hinni, hogy kedves sokat tapasztalt fórumozók könnyebben diagnosztizálnak egy ilyen nyavaját :)
nekem annyiban szerencsém van, hogy nem rohangálok a wc-re. reggel munka elõtt elintézem (ez változó, általában 1-4 alkalom másfél óra alatt), és nagyon kevés kivétellel másnap reggelig nem is megyek többet. egyébként sem nyák, sem vér nincs (ez utóbbi hiánya sarkallta arra a dokimat, hogy még ne csinálja meg a colonoscopiát), csak a makacs, lassan egy éve múlni nem akaró hasmenés (jóformán egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt 11 hónapban hányszor volt formált, és ezalatt nem napot, hanem alkalmat értek). illetve az õsszel volt kb 3-4 hét, amikor számomra nagyon gáz volt a helyzet. akkor állandóan morgott a belem, és valóban csak víz folyt belõlem napi 10-15x. amit fogytam, annak nagy része ekkor ment le, de ez hál' istennek egyik napról a másikra elmúlott, mintha soha nem is lett volna. de nyák és vér ekkor sem volt benne. ja, a görcs, és a fájdalom nekem teljes mértékben hiányzik, leginkább csak diszkonfortérzés van, illetve a fájdalom csak néhány másodperces (esetleg 1-2 perces) "belenyilalás"-szerû.
szóval kedves fórumozók! ezek alapján engem is a cu érdekelne... vagy a crohn... vagy bármi, amibe betegségetek kezdetén próbáltak beskatulyázni benneteket, és hasonló tünetekkel jár!

Nincs jelen

 

#861 2008-05-05 08:53

krica76
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

sziasztok! Mikor én is voltam tükrözésen azt a gusztustalan pisiszagu sós oldatot akarták,hogy megigyam.Az elsö kortynál visszajött.megmondtam a dokinak,hogy nem vagyok hajlando meginni,találjon valami mást.És milyen véletlen volt.sajnos a nevére nem emlékszem de csak 3dl volt és kellemes méz ize.nagyon szépen kitisztitott.és mehettem atükrözésre ami szerintem a leg gusztustalanabb vizsgálat.

Nincs jelen

 

#862 2008-05-05 09:22

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

krica76: nem Xprep volt?

Nincs jelen

 

#863 2008-05-05 12:54

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Gigi!
nagyon köszönöm, hogy válaszoltál! itt azt hiszem, rossz mondatkezdés lenne az "örülök, hogy" de mondjuk úgy, hogy reménnyel tölt el, hogy más is így kezdte, és akkor talán elõbb-utóbb nálam is megtalálják az okot.
csütörtökön vagy pénteken megyek dokihoz, most már utolsó lépésként csak a vastagbél-tükrözés van hátra, ezért gondolom a héten megkapom a magam kis idõpontját rá.
abban pedig teljesen egyet értek veled, hogy jobb tudni, hogy mi van, bármi is legyen az, mert akkor legalább már tudnak az emberrel mit kezdeni. azt hiszem, most már ami legjobban kikészít, az a bizonytalanság. és persze annak a látszatnak a fenntartása, hogy nincs semmi baj (igaz, tudják családban is, munkahelyen is, hogy milyen bajom van, de otthon jobbnak látom nem beszélni... nem aggódni... nem félni... mert most arra van a legkevésbé szükségem, hogy párom és szüleim is emiatt idegeskedjenek)

Nincs jelen

 

#864 2008-05-05 13:14

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nagyon durva lehet ez a medrol, ha ennyire nem merik felírni. Ehelyett az Entocort klizma kapott újabb esélyt :(
De basszus láttam az orvosokon hogy tanácstalanok. Durván üvölt róluk. Biztató.

Chysh: mint mondtam, eleinte csak reggel volt nekem is, illetve nekem is volt ilyen párhetes izé, de egyértelmûen gyógyszertõl, utána visszatértem a "reggeli készülõdés helyett reggeli kikészülés" kerékvágásba, de ált. utána nekikezdhettem, ha nyúzottan is, a napnak. Pár évig ez ment, aztán pár hét háváj, reggel egy és nómór, aztán egyik napról a másikra ez az egész napos kínlódás, újabban egyre erõsödõ hasfájással. (eleinte nekem is csak diszkomfort volt.) Nem tudok se a colonoscopia mellett, se ellene tanácsot adni. Mert egyrészt, én belementem nagy nehezen, és találtak is fekélyeket (pedig nekem se volt soha véres) -ja tudd, hogy kérheted az altatást, én ezt javaslom, ha odakerül a sor, meg jobb, ha elõre felkészülsz (minden értelemben), hogy utána vérezni fogsz- de nem jutottam ezáltal sem elõrébb, mert a colitisre adott light kezelés nem használt, erõsebbet meg nem merik, mert nem biztos h ez colitis. Másrészt, nem tudom megmondani, hogy akadályozhattam volna meg, hogy leromoljak. Hogy segített volna-e, ha hamarabb beleegyezek a colonoscopiába -mert nekem felvetették, de évekig hallani se akartam róla. (nem tudtam, h altatásban is lehet) Szóval lehet, mégis jobb lenne az elõvigyázatosság, ha semmitõl nem javulsz.

Nincs jelen

 

#865 2008-05-05 13:16

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ez a ki mit mer felírni hát érdekes, nekem merik, simán a körzeti orvos is felírhatja amúgy (szakorvosi ajánló nélkül is...) !  Én az ilyen immuranoktól jobban paráznék.

Nincs jelen

 

#866 2008-05-05 13:47

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sa-ni, Gigi! köszi minden biztatást.
a tükrözést ha mondják, h kell, akkorr nem vitatkozom. de magamtól biztos nem hozom fel a témát :)
nem hiszem, hogy kérnék még egyszer bódítást (gyomortükrözésnél volt dormicum, de hülye lettem tõle, és az is zavart, hogy utána még órákig megfigyelésen kell lenni), fõleg mert nagyon kíváncsi vagyok magamra belülrõl :)

Nincs jelen

 

#867 2008-05-05 15:53

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Én nem bódításra gondoltam, hanem sekép-sehang altatásra. Mint megtudtam, jogod van kérni SZTK-ban is (nekem is ott csinálták, de olyan orvos intézte el, akihez magánrendelésre jártam) Én másképp tuti nem vállaltam volna be. De ha Te olyan kíváncsi vagy, csak rajta. Ha nem javulsz, ne hagyd annyiban, mert attól még simán lehet a bél fekélyes, hogy nem vérzik, és a fekélyek nem feltétlenül utalnak mindjárt egyértelmû IBD-re (ami részben megnyugtató, részben megnehezíti a gyógyítást) Dehát, mint e fórum fõ tanulsága, mindenki más, tehát Te remélem, könnyebben kikeveredsz ebbõl.

Nincs jelen

 

#868 2008-05-05 17:51

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

nálunk ambuláns rendelésen tuti nincs rendes altatás (ami alatt az anesztes dolgot kell érteni, ha nem tévedek. de nekem a dormicumtól is se kép se hang volt :)), de ez már másik topic-ba tartozik.
arra pedig én is kíváncsi volnék, hogy mi lehet még. ezért vagyok itt, ezt próbálom kideríteni hónapok óta, és semmi más infót nem találok sehol, mint hogy "gyulladásos bélbetegség: cu és crohn". pedig jó lenne, ha szóba jönne bármi más alternatíva.

Nincs jelen

 

#869 2008-05-05 18:55

Gabor23
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sztem a dormicum tuti jobb, mint az altatás. Én is behülyültem tõle, de nem bánom, rettenet jó érzés volt olyan behülyültnek lenni.;)

Nincs jelen

 

#870 2008-05-05 20:00

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Gigi: köszi a mélt, elolvastam, köszi a részletes infókat,és hogy segíteni próbálsz,  dehát, mint láthatod, egyelõre mégsem aktuális a szteroidszedés semmilyen adagban. (Azért válaszolok itt, hátha más is jár ilyen cipõben, és kíváncsi vagyok, nála mit okoskodtak.) Pont azért vonakodna felírni, mert egy híres colitis szakértõ NSAID károsodásnak nevezi a jelenséget  (amit menzeszgörcsre szedett Flector EP por (nemszteroid gyulladásgátló, diklofenák tartalmú)okozott) és azt írja a papíromra: "a klinikai kép ellentmond a colitis ulcerosának"
Másik professzor meg "egy kis hámhiánynak" nevezte, ami "NEM jelenti azt, hogy gyulladás" hanem a jó kötegnyi pozitív lelet ellenére "iBS"-em van. (De IBS-re ajánlott gyógyszerek, Meteospasmyl, Motilium, Dicetel, enzimpótlás, Spasmomen, mind semmit nem érnek.)
Na ezt rakja össze valaki, mert én nem tudom :)
Ezért tartok ott, ahol tartok. (Sehol.) ÉS mostmár az "éhezés" se segít.

Szerkesztette: Sa-ni (2008-05-05 20:03)

Nincs jelen

 

#871 2008-05-05 20:30

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Halika!

Sa-ni:hát ha sehol semmi akkor egy jó tál csülkös bableves,túróspalacsinta és a lesz@rom bogyó.:D:D:D:D
Viccet félre:ez a legroszabb amikor totális a bizonytalanság.
Ne hagyd azért annyiban a dolgot,mert odabent egy "sima hámsérülés" nem szokott csak úgy kialakulni.

Nincs jelen

 

#872 2008-05-06 08:09

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Roor,
hát, pont tegnap lazítottam a drákói diétámon, mert elegem van az állandó gyomorkorgásból, ha attól még ugyanúgy estig se pucolódok ki rendesen. Nem gondoltam volna, hogy még ekkora élmény lesz megenni egy zsemlét, meg egyáltalán, nem érezni étkezés után, hogy "hú de éhes maradtam" :)
Hát nem tudom, én egy hónapig magam alatt voltam a colitis miatt, full depresszió, hogy én már soha többé nem élhetem az egészséges emberek életét, (azóta olvastam a fórumon, hogy vannak szerencsések, akik elég sokáig mégis, és - Gigi! pl. Ánya is azt írta, hogy õ tizenakárhány évig egyszer, normálisan ment - szerintem Te se add fel, az a legrosszabb. Annyira átérzem, amit a puccparádéról írtál, jaj :( ) és lelkileg jobban vagyok, amióta az a prof azt mondta, ez ugyan nem colitis. De tényleg rossz, hogy azt nem mondta, hogy akkor mi a franc, és azt hogy lehet kezelni -így a negatív diagnózis se olyan meggyõzõ :I
És ezek után mit lehet még elvégeztetni, hogy 100% legyen a diagnózis? Hasi CT-t vetettek még fel.
De nekem mindegy végül is mi ez, és mitõl alakult ki, csak múlna el a fenébe :( (De értem, h ahhoz be kéne azonosítani)

Nincs jelen

 

#873 2008-05-06 14:30

Buba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Sa-ni, cysh én is kábé a ti cipõtökben járok már fél éve, és nincs diagnózis. Kismillió vérvételre küldtek, meg laktóz intolerancia tesztre meg miegymásra. Most mivel a vérképem gyulladást mutat kisírtam magamnak egy colonoscopiát, pedig a hátam közepére nem kívánom, de az orvosom vonakodott kiírni. Szép... nem elég, hogy szenvedõs a vizsgálat, még én kérjem magamnak. Most erre várok, kb. 2-3 hét és meglesz. Szörnyû, hogy ilyen lassan mennek ezek a dolgok, és közben a bizonytalanság felõröl minket. Egyébként az én tüneteim sokban hasonlítanak a tieitekhez, reggel futás wc-re aztán egész délelõtt, vagy egész nap megmaradó inger, amit néha vissza tudok tartani, néha nem :) Ráadásul nálam elég sokszor zöld a végtermék :) Ezt megint csak nem tudják hova tenni az orvosok. :( És közben a 28 éve megszokott normális életem, a normális étkezéssel, a munkával és családi élettel egyre távolabbinak látszik. Úgyhogy együtt érzek veletek és csak remélni tudom,hogy valami csoda folytán egyszer kikeveredhetünk ebbõl a kátyúból:)

Nincs jelen

 

#874 2008-05-06 14:52

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Buba!
szomorúan látom, hogy egyre többen vagyunk, akikkel nem tudnak mit kezdeni már a diagnosztizálás fázisában sem.
az a furcsa, hogy nekem a hasmenés mellett lényegében semmi bajom nincs (a diszkomfortot és némi gyengus fájdalmat leszámítva). én eszek mindent, mint eddig, csinálok mindent, mint eddig, csak annyi változott, hogy a végtermék nem potyog, hanem folyik :) persze elõfordul egy-egy szaladós dolog, de ez egészséges embernél is megvan néha (pl. egy kávé, egy nem kívánt étel -ma pl késõn vettem észre, hogy ananász van az ebédre vett pizzámon. leszedegettem róla, de ezek után is olyan undorral ettem meg, hogy fél óra múlva máris a wc-n voltam).
azért majd a tükrözés topicban jelezd, ha megvan az idõpontod! én majd holnapután intézem magamnak.

Nincs jelen

 

#875 2008-05-06 16:13

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Pedig az ananász nem hajt meg, (engem biztos nem) nem is rostos, scd kompatibilis is nem puffaszt - igazából semmi nem indikolja a hasmenést pláne pár szem ananász miatt. .. Vagy csak nem szereted? (fél óra.. pff ha olyan van fél óra múlva az ember egy nagy pohár tápszertõl is a wc-n van. ) 

Viszont pszihésen biztos hogy menned kell tõle - az étkezésre nem szabad túlságosan ráprarázni!
Hidd el, nem történik tragédia még apróbb kilengésektõl sem, viszont ha az ember a három kanálka franciasaláta miatt parázik akkor a para miatt megy majd a wc-re nem attól a három kanálnyi kicsit rostosabb ételtõl. (kivéve persze ha valakinél ultrabrutál laktóz intolerancia van és egy kanál tejföltõl is ricinusolajat megszégyenít).

Nincs jelen

 

#876 2008-05-06 16:55

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

nagyon nem szeretem az ananászt. még a szagát sem bírom. és bár mindet leszedegettem róla, elég volt a tudat, hogy esetleg lecsúszott egy kicsi... még azon is elgondolkodtam, hogy kidobom az egész kaját... tudom, hogy ez pszichés, de vannak az életemben olyan ételek (nem is kevés... rettenetesen válogatós vagyok) amiknek a látványától is rosszul leszek (pfúj franciasaláta!)

Nincs jelen

 

#877 2008-05-06 17:18

Illike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Drága Királylány!
Nekem is 2005. óta van, és most kezelem ki magam a colitisbõl, mert a gyógyszerek már
majdnem tönkrevágtak..
Természetesen nem egyszerû, de hatásos!
Irrigáltam 15napig  reggel, és este mályvalevéltea,kamillatea, kakukkfûtea fõzettel, és cseppentettem bele propoliszcseppet 15-öt!
Majd megittam 15 napon keresztül 4 dl nyerskáposztalevet, de utána 4 órahosszig semmit.
Ezen a 15napon csak léböjtkúra: zöldség, gyümölcslé felváltva naponta.
Ezt követõen (most) csak pépeset eszem 2 hétig!!
Természetgyógyásznál voltam, és ez az infó jó 10 ezer-be került+ utiköltség stb.
Remélem hasznos lesz Neked is!
Visszajelzést kérek csak!
titok40@gmail.com Ilike

Nincs jelen

 

#878 2008-05-06 19:28

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Pedig a narancs is legális/scd:) A rostjai emészthetõek!  Nyilván akinek már a gyomrában/vékonybelében gondok vannak annak nem jó móka, de vastagbélre nekem nem gáz. Sõt én a jégsalátát is jól bírom!  (azért annak a rostjai is egész mások mint a káposztáé!) -  hüvelyeseket se vegyük egy kalap alá mert azok egyrészt magas keményítõtartalmuknál fogva puffasztanak, másrészt a héjjuk tapadós és emészthetetlen.

Nincs jelen

 

#879 2008-05-06 19:38

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

chysh: de ha nem szereted az ananászt akkor miért rendeltél ananászos pizzát?:))) De ugye a legtöbb helyen ki van rá írva hogy mi van feltétként a pizzán, ha pedig nem én mindig még a betegségem elõtt is kíméletlenül végigkérdeztem egészen a ragu fûszerösszetételéig! És bizony gyakran kértem módosításokat is, így mindig olyan pizzát ettem amin minden kompromisszummentesen kedvemre való volt. (például az ország legjobb pizzériájában a Marcello-ban a kedvencem a capricozza - de szardinia helyett kaviárral kérve - volt.

De hát az aztán nem egy diétás a spárgával gombával sonkával kaviárral mozzarellával, elõtte egy kis salátabárazás sok hideg joghurtos-sajtos pennével nyers gombával, salátával répával, paradicsommal, uborkával, lila és fehér káposztával bébikukoricával, pár szem ecetes babbal, egy pepperonival, és  fokhagymás roquefortos joghurtöntettel ...) utána meg a tiramisu  - hát ez vagy 15 évig majd minden hétvégén volt a kedvenc menüm, mindig átnéztem az étlapot végüli mindig ezt rendeltem- már ismertek, és kiderült hogy fogadásokat is kötöttek rá, hogy megint hosszas vacilálás után ez lesz:).

Nincs jelen

 

#880 2008-05-06 20:02

nika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Rigor igaz amit irtál mert az ananász nekem sem okoz gondot pedig már sokszor meg probáltam ugy gondolom hogy nem mindenkinek jó.De pl:a narancs az nekem nem vált be mert az olyan görcsöt okoz hogy még felkelni sem birok.A pizzát én is nagyon szeretem de nem sok minden van rajta.Gomba nuku mert már voltam 3 napott a korházba mert be görcsöltem tõle.

Nincs jelen

 

#881 2008-05-06 20:33

Zoltán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Az ananász az egyetlen gyümölcs amit meg tudok enni az allergiám mellett. Amikor a Crohnom aktív volt, akkor sem volt problémám vele.

Nincs jelen

 

#882 2008-05-06 20:43

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

nika: a narancs savasabb, azt inkatívabb idõben viszont mértékkel lehet. A gomba az színtiszta cellulóz, egészséges ember se képes megemészteni!!!!!!!!  A pizzában nekem a legtöbb gondot a tészta okozza (puffaszt) - de tojás alapra szoktam csinálni pizza szerû mûveket:)

Nincs jelen

 

#883 2008-05-08 21:23

zana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!
2001 óta vagyok colitiszes. Az elsõ évben viszonylag jól elvoltam a betegséggel, igazából csak tájékozódtam innen-onnan, hogy mi is ez a colitis, a tüneteim is elviselhetõek voltak, véres hasmenés, kisebb hasi görcsökkel. Sajnos az akkori dokim abbahagyatta velem a salazopirint (nem igazán foglalkozott velem) mikor  tünetmentes lettem, rá két hónapra a kórházban kötöttem ki, iszonyú görcsökkel és napi 25-30szori  wc-re menéssel. A kórházban solumedrolt kaptam vénásan és újra salazopirint.  Három hétig feküdtem benn, de nem nagyon javultam, (ráadásul 7 ágyas kórterembe voltam, igazi harc folyt a wc-ért), ennek ellenére hazaengedtek, két hét múlva újra kórház, ugyenezen terápiák + kamillateás beöntés, három hét után újra haza engedtek. Mivel nem javultam a párom úgy döntött 1 évnyi kínlódás után dokit váltunk, a neten sikerült találni egy doktornõt, aki 5 nap alatt rendbehozott!!! Végre kimerészkedhettem az utcára... Új gyógyszereket kaptam: Pentasa, imuran, klion, medrol, (kalium, quamatel) no meg a steroidos beöntéseket. Általában tavasszal és télen voltak újabb fellángolásaim, de otthoni kezeléssel (beöntés) kb 10 nap alatt mindig helyrejöttem.
A colitis mellé (csakhogy ne legyen egyszerû az élet), kaptam egy mélyvénás trombózist hat hetes terhes voltam, úgy mûtöttek meg. (a mai napig szúrnom kell magam, mert a gyógyszer beindítja a colitist) Túléltük és hál istennek egészséges lányunk született.
Reménykedtünk h a szüléssel a betegség tünetmentessé válik, de sajnos nálam nem jött össze. Volt hogy szoptatás közben kellett lányommal a karomban rohannom a wc-re. De ennek ellenére szerencsésnek mondhatom magam, mert 6 hónapig anyatejen nevelkedett a csöpség. Utána már magammal kellett foglalkoznom, mert teljesen leromlott az állapotom. Újra megtükröztek és az egész vastagbél lángolt, így újabb steroidos beöntések jöttek és megemelt imuran, medrol.
Próbáltam kitapasztalni mi marad bennem, mi az amitõl görcsölök, de elég változó skálán mozgott az egész. Aztán ami bevállt az a piritós, babapiskóta, keksz, rizs, krumpli és natur husi.
Kezdtem besokallni a betegségtõl, semmi más nem töltötte ki az életem csak a colitis. Meguntam azt nem foglalkoztam már vele, szedtem a fenntartó gyógyszereket, kontrollra jártam és nem beszéltem a betegségemrõl.
Mikor fellángolt megcsináltam a szokásos kezelést és tûrtem. Majd 2007-ben a pajzsmirigyemben göböket találtak, az egész pajzsmirigyemet eltávolították, így hormonpótlásként arra is szedhetek gyógyszert, nem mintha nem lenne elég az eddigi gyógyszermennyiség...
Most már január óta kisebb megszakítással folyamatosan vérzek és hasmenésem van, olyan hasi görcsökkel, hogy hasmenés közben még hányok is. Deréktáji fájdalom az ilyenkor szinte állandó és most elõször fordult elõ, hogy a szememre is ráment.  Fogytam vagy 10 kilót, étvágyam nincs. Fájdalomcsillapító nélkül ki menni se merek az utcára és olyankor nem is eszem. Iszonyú stresszbe vagyok állandóan, hogy ha rohanni kell, hova szaladjak éppen.
(DiAdresonos beöntéssel kezelnek és medrol löketet is kapok. )
Mindezek mellett próbálok pozitívan hozzáállni és "normális" életet élni. És amikor éppen jól vagyok, jól feltankolom magam, akkor szinte mindenfélét eszem - ez olyan jutalom féle - de azért természetesen csak mértékkel.
Meg kell tanulni együttélni ezzel a betegséggel... mindenkinek jobbulást és kitartást!

Nincs jelen

 

#884 2008-05-09 12:14

zana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Gigi!
Köszönöm az üdvözlést. A fórummal már évek óta szemezgetek, de vhogy soha nem mertem írni. De jó ha az ember megtudja osztani a tapasztalatait másokkal. Néha már attól is jobban lesz az ember hacsak kibeszéli magából a betegséget. :-)

Nincs jelen

 

#885 2008-05-09 14:07

marcsi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok.mi a tapasztalatotok a leszázalékolásról? Ha valaki tud információt segítsen.

Nincs jelen

 

#886 2008-05-09 19:30

vikimami
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Marcsi!
Errõl külön topicot találsz, nagyon hasznos tippekkel, tanácsokkal!

Nincs jelen

 

#887 2008-05-19 22:34

Zsukka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Zana
Irígylem a hozzáállaásodat !!!!!Engem néha elkap a reménytelenség és nem enged !Ráadásul nehezen kérek segítséget és párommal is nehezen osztom meg.Másokkal meg végképp.!Most ahogy böngészem ezeket az oldalakat kezdem összeszedni magam!Köszi hogy vagytok... mindenkinek "egészséget" és nagyon hosszú
tünetmentes idõszakokat kívánok!

Nincs jelen

 

#888 2008-05-20 18:27

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdvözlök mindenkit. Új tag vagyok, itt ezen a fórumon, korábban más fórumokon már próbálkoztam, kisebb nagyobb sikerrel. 3 éve küzdök én is nap mint nap valami embertelen betegséggel amit még nem sikerült felfedni számomra relytélyes és érthetetlen  módon. Nem hanyagoltam magam, különbözõ intézetekben és hirneves orvosokkal konzultáltam de az eredmény mindig ugyanaz mint elõtte, semmi konkrétum.
Azóta elvégeztem itthon egy belgyógyászati egyetemet:) és próbálok közelebb kerülni az igazsághoz. Gondoltam még megpróbálom itt is, hátha tudunk egymásnak segíteni tanácsokkal és kedves szavakkal.
Az elején szeretném újra kezdeni, vagyis konkrétabban az érdekelne hogy milyen tünetekkel jelentkezik a crohn és a colitis az iagzi életben? Nekem rengeteg olyan tünetem vagy ami összetéveszthetõ, hasonló tünetekkel rendelkezõ betegségekkel, valahogy apró részletekre szeretnék odafigyelni, hátha elcsipek valamit.
Köszönöm elõre is a türelmét  és kivánok egészséget mindenkinek!

Nincs jelen

 

#889 2008-05-20 18:48

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Gigi: köszönöm a jótanácsot, elég sokat elolvastam már, és még fogok, azért jöttem ide. Megpróbálom leírni tüneteimet a KI kicsoda topikba, köszönöm a tippet.üdv.

Nincs jelen

 

#890 2008-05-20 19:54

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sa-ni:
Chysh: Hasonlóságokat vélek felfedezni a hozzászólásotaikban. Kérdezném hogy a a fájdalmatok az folyamatos vagy görcsszerûen jelentkezik? Nálam nincsenek görcsök mondhatnám soha, folyamatos fájdalom, mintha követ cípelnék a beleimben. üdv.

Nincs jelen

 

#891 2008-05-21 08:24

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Flavio!
nekem nincsenek fájdalmaim. egy-egy kisebb "belenyilalást" leszámítva (köldök alatt, illetve bal oldalon szinte bárhol, leggyakrabban a bordám alatt közvetlenül érzem), de azok is pár perc alatt elmúlnak, ha nem mozgok. talán van egy nagyon enyhe állandósult tompa érzés, de már észre sem veszem, annyira jelentéktelen. néha begörcsölök, de az is néhány perc alatt elmúlik. szerencsésnek érzem magam ebbõl a szemszögbõl. ami még van: szinte minden idõjárás-változásra úgy érzem, mintha lángolnának a beleim. talán ez az egyetlen, amit tudok bármihez kötni. a többi csak jön-megy, ahogy jól esik neki.
egyébként nálam valószínûsítik a probléma helyét a jejunumban (eddigi diagnózisaim sorrendben: ibs, jejunitis, ibs, duodenitis, ibs), de ez egy olyan hely, amit nem tudnak megnézni, csak rendes anesthes altatásban, és tüneteim nem indokolják a laporoscopiát.
ha van bármi kérdésed, csak nyugodtan tedd fel, itt aztán tényleg mindenki segít!

Nincs jelen

 

#892 2008-05-21 08:37

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

chysh: Köszönöm a választ, tényleg szerencsés vagy hogy nincsenek nagyobb fájdalmaid. Kívánom hogy ez így is maradjon, illetve teljesen eltûnjön, DE tudom hogy létezik egy olyan vizsgálat amit jejunoszkopiának neveznek, amirõl írtál te is, engem is érdekelne egy ilyen, nem tudod véletlenül ezt hol lehet elvégeztetni? köszi

Nincs jelen

 

#893 2008-05-21 10:45

Sa-ni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Flavio, engem sem a fájdalom zavar annyira, hanem a napi akár 8-10 (nem ám reggel, délelõtt lezajló, hanem egész napra szépen eloszló) wc-re menés. A kérdésed a fájdalomra vonatkozik: tompa, bal alhasra koncentrálódik, nincs mindig, ha van, összefügg azzal, hogy nem ürülök ki. (Erõsségben köze nincs pl. a menzeszgörcshöz, ami esetemben igen brutális.) Görcs konkrétan a wc-n van (idõnként, nem minden alkalommal), ha érzem, hogy ott van, de nem pucolódik ki (na az egy borzamas érzés) Próbáld ki a Lepicolt, meg nem szabadít teljesen a problémáktól, de némileg segíthet.
Én speciel nem tudok errõl a jejunoszkópiáról, én hamarosan virtuális colonoscopiára megyek - tudja valaki, hogy ott kell-e inni kontrasztanyagot? Mert ha nem, akkor kihasználva a belek ürességét, délutánra programot csinálnék... :/

Nincs jelen

 

#894 2008-05-21 12:02

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

az éhbél tükrözése laporoscopos vizsgálat (én így tudom). rendes, altatásos, mûtéti eljárás. a dokim azt mondta, hogy 3 helyen csinálják az országban, de csak nagyon indokolt esetben. (nálam nem látja/látjuk indokoltnak, mivel teljesen jól elvagyok, hozzászoktam a reggeli 3-4 szaladáshoz, utána meg csak a tompa fájdalom jön néha, de elvagyok vele másnap reggelig). nem mondta, hogy hol, mert egyenlõre nincs rá szükség. de ha már választani kell, inkább befizetek majd egy kapszulaendoscopiára.

Nincs jelen

 

#895 2008-05-21 12:09

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Sa-ni: köszi a választ, nagyon jó hogy írtál. Igazából ahogy olvasom soraidat nem ugyanazok a tünetek, mert nekem görcseim mondhatnám abszolut nincsenek. Viszont a virtulis kolonoszkópia, amirõl irsz érdekes lehet. Utánaolvastam, ezt még nekem sem ajánlotta senki, pedig én is kipróbálnám. Ha nem titok, megírnád hogy hol lehet ilyet kivizsgálást kérni? Köszi, szia

Nincs jelen

 

#896 2008-05-21 12:16

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

chysh: igen, azt tudom hogy mindenre ezt mondják hogy "csak nagyon indokolt esetben", de sajnos ennek a levét iszom én is, mert 3 év alatt csak közelebb lehetett volna kerülni az igazsághoz pl. az én esetemben és nem kellene megvárni azt amig tényleg elfertözõdik teljesen valami.....A jejunoszkópos vizsgálat amirõl írtam, úgy tudom eddigi információi szerint, hogy az egyetlen olyan módszer amivel a vékonybelet lehet vizsgálni, ilyet is kevés helyen vizsgálnak, Debrecenben pl., másról még nem tudok. A kapszulaendoszkópia is elég rejtélyes módszer itt Magyarországon, mert itt - ott lehet róla olvasni, de hogy konkrétan hová lehet fordulni, az nem derül ki sehol.
Tudsz te errõl többet?

Nincs jelen

 

#897 2008-05-21 12:31

Babika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra! Szeretném ha segítenétek nekem! Én is szenvedek ebben a betegségben amelyben ti is, vagyis én úgy gondolom. Orvosnál még nem jártam most akarom rávenni magam a napokban. Az én sztorim 3 éve kezdõdött. 2 év hasmesés után rávettem magam, hogy elmegyek a háziorvosomhoz õ pedig beutalt a kórházba. Amint megtudtam, hogy végbéltükrözést akarnak végrehajtani rajtam rögtön beparáztam és vissza sem ment. Most, hogy már a 3. évemet töltöm ezzel a kínlódással úgy döntöttem, hogy mégis bevállalom a tükrözést. De most már nem is annyira attól félek, hanem hogy nagyon elhanyagoltam és valami igen komoly bajom van! Igaz én nekem még soha nem volt vér a székletemben sõt, vannak jobb periódusaim is. Ezalatt azt értem, hogy 2 hét hasmenés után jön 1-2 hét jó idõszak amikor nem megy a hasam! Ilyenkor majdnem mindent megehetek! Nagyon félek attól, hogy azt ajánlják nekem, hogy rakjunk be egy sztómát. Nem is tudom hogy élném azt túl. KÉRLEK SEGÍTSETEK NEKEM! A tüneteim alapján mire gondoltok mi bajom lehet?????

Nincs jelen

 

#898 2008-05-21 13:24

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Babika: Én is csak csatlakozni tudok a GIGI hozzászóláshoz, ne hagyd magad még akkor sem ha arra próbálnak rábeszélni amit igazából te szeretnél hallani, azaz hogy nem kell tükrõzés mert ha az lenne akkor.... a sok okosság... NE! Magad érdekében tedd meg, lehet hogy tényleg semmi komoly, de akkor is csak igy tudsz kizárni betegségeket, ha nem akkor csak a kísérletezés és találgatás. Fel a fejjel és ne félj, semmi kibirhatatlan nincsen abban.szia

Nincs jelen

 

#899 2008-05-21 13:41

kiara
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni olyanoktól, akik már szedték az imurant, hogy milyenek a tapasztalataitok?

Nincs jelen

 

#900 2008-05-21 13:48

Babika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

A félelem nagy úr! És nem csak a vizsgálattól félek, de az eredménytõl is! De most ez egy kitûzött cél amit meg kell tennem! KÖSZÖNÖM A BÍZTATÁST!!! NAGYON SOKAT SEGÍT!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB