#951 2008-05-26 20:18

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Lehet hogy hülyeség, de tapasztaltam már olyasmit hogy mintha valami kezdõdött volna, de épp keményen medrolon voltam, így valami fél nap alatt el is tûnt és amikor leállt a medrol akkor kijött rajtam, mintha addig a medrol miatt csak türelmesen várakozott volna egy peronon hogy a medrol távozásával befuthasson õ is.

Nincs jelen

 

#952 2008-05-28 18:28

Babika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok! Tudna nekem valaki ajánlani Nyíregyházán magándokit?

Nincs jelen

 

#953 2008-05-29 22:20

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sa-ki: és mindannyiatok! Sziasztok. Irtózatos munkatempoban tartanak, de azért igyekszem feljönni a fórumra. Múlthét pénteken beszéltem egy dokival, azt az ígéretet kaptam hogy a héten jelentkezik és elkezdünk egy újabb kivizsgálást. Egyelõre semmi hirem nincsen, várok türelmesen újra.
Tud valaki olyan lehetõségrõl, pl. hogy befeküdni pár napra napra ahol elvégeznek mindenfajta vizsgálatokat és nem kell olyan hosszú lére ereszteni, hogy egy ultrahang idõpont 2 hónap, 1 hónap eredmény, utána tükrõzés idõpont, várni és újra csak várni.... Engem ez is kikészít, hogy hónapokba tellik amig valami kis eredmény megszületik.
Tudom, türelmesebbnek kellene lennem, de amikor az ember évek óta csak vár...van amikor elfogy a türelem.
Minden jót mindenkinek!

Nincs jelen

 

#954 2008-05-29 23:42

Zsoca1981
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Örülök, mert nemrég volt egy egyetemi rendezvény amin teleettem magam botor mód zsíros hússal, azt hivén hogy szabad. Hát nem kellett volna... Másnap rosszul voltam, és egy héten át napi 7-8-10 hasmenés újra. Megijedtem, és komoly diétára fogtam magam, nem nagyon szegtem meg (a kávénak nem tudok ellenállni sokáig, bár a neszkávé nem okoz panaszt). Vagy 2 napja ismét normális a bélmûködésem. Sokkal jobb kedvem van. Eszembe jut az ókori görög bölcs mondása: A halál a belekben lakozik. Milyen igaz!!! Most már nagyon odafigyelek mit eszek, mert a visszaesés úgy látszik nagyon könnyû, de a kimászás nehéz.

Nincs jelen

 

#955 2008-05-30 00:48

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Flavio: sajnos ez csak magánkórházakban mûködik, ott viszont tényleg úgy hogy odamész (és elsõsorban akkor amikor neked alkalmas, nem õk dirigálnak hogy akkor kéthétmúlva tessék délelõtt kilencre bejönni idõpontegyeztetésre) és olyan sebességgel és precízitással végeznek el rajtad ezermillió vizsgálatot hogy amíg a hagyományos kórházban csak a váróban ültetnének, itt már meg is tükröztek altatásban és haza is mentél a kész leletekkel.  Ja hát baromi drága.

Nincs jelen

 

#956 2008-05-31 18:21

zana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Gigi!
Köszönöm kérdésed, tudom most épp nyaralsz, de azért írok.
Annyiban javultam, hogy már nem járok olyan sokszor kb napi 8-10 és az is ritkán véres. És ezek is inkább reggel és este jelentkeznek, emellett iszonyatos deréktáji, alhasi fájdalmaim vannak. Próbálok enni, mert nagyon legyengültem. A dokimat hívtam és most újra diAdresonos beöntést alkalmazunk.

Lenne egy kérdésem is, szerintetek hogyan lehetne egy kicsit felerõsödni?

Mindenkinek jobbulást és szép napot!

Nincs jelen

 

#957 2008-06-03 19:55

skynetpg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

30 éves vagyok, és egy éve colitis ulcerosa-s. Elég nehezen vettem tudomásul, hogy ezzel már innentõl kezdve együtt kell élni. Azt mondják, hogy rendszeresen ki fog újulni. Ez mivel jár, ugyanolyan lesz, mint amikor kijött rajtam? És milyen idõközönként? Mert eddig még nem vettem észre hogy kiújult volna. Egyáltalán mitõl van ez? Azóta is folyamatosan gyógyszerezek, és 3 havonta kórházi kontroll. Lehet ezzel sportolni, vagy mozogni valamit? Mert a szteroidos kilókat szívesen lenyomnám valahogy!:-)

Nincs jelen

 

#958 2008-06-03 21:27

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdv a köreinkben skynetpg!
Kérdéseidre lehet, már megtaláltad a hsz-kben a választ, de azért igyekszem megírni itt is. Az én válaszaimat, mert látni fogod mennyi féle történet van. Nekem is pont 29 éves korom óta van cu-m. Eleinte elég sokáig ki-kiújult. Nem tudom megmondani mitõl. Ez egy kiszámíthatatlan betegség. Van, aki szerint az évszakváltások hozzák elõ, de nálam ez nem volt így. Az elsõ négy év volt nálam nehéz utána alig-alig jött elõ és több, mint 15 éve tünetmentes vagyok.Állandó orvosi felügyelet és gyógyszer szedés mellet. Szteroidot már rég nem kapok.
Sportolni lehet, de figyelni kell magadat, mi a jó neked. Van egy ilyen topic is, érdemes oda is benézned. Ha lenne hozzá energiám, akármit sportolhatnék. Így is kocogok, tornázok és úszom, heti rendszerességgel. Ebben az évben lenne 26 éves a cu-m.
Ánya

Nincs jelen

 

#959 2008-06-04 21:02

Norby
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Ánya!
Megnyugatóan hat, amit írtál. 2 hónapja fedezték fel nálam a cu-t, és amikor a legdurvább volt, akkor sem ért közelébe annak, amit itt a legtöbben leírnak. Se fájdalom, se hasmenés, hanem mindössze pár cm^3  friss vér is távozott wc látogatások alkamával. 2 hétig volt aktív, azóta igaz más miatt szedek medrolt, amit pár hét múlva abbahagyok, és Salazopyrint, ezek hatására már rég nincs semmilyen cu-val összefüggõ tünetem. A vastagbelemben egy 4-5cm-es szakasz érintett a vizsgálatok szerint. Attól félek, mióta tudok errõl, hogy terjedni fog idõvel, és hogy rosszab lesz, de akkor ezek szerint ez mégsem törvényszerû? Vagy lehet, hogy Neked ritka szerencséd van, ha ezt lehet így mondani, és mégis egyre komolyabb lesz. (Medrol szedése elõtt is alapból jól reagáltam a salazopyrinre, szóval sok esély van, hogy anélkül is jó lesz..) Te mit szedsz amúgy?

köszi
N

Nincs jelen

 

#960 2008-06-05 16:52

skynetpg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Ánya!

Igaza van Norby-nak, tényleg megnyugtatóan hat, amit mondasz! Szteroidot csak a betegségem elején kaptam, aminek borzalmas mellékhatásai voltak, remélem mostanában sikerül majd elkerülnöm! Bár az én betegségem teljesen kihat az egész vastagbélre, úgyhogy valószínûleg nem fogom megúszni a dolgot a késõbbiekben. Most csak Xalazin-t szedek, napi 2x2-t. De az orvos szerint a késõbbiekben majd csökkenteni fogjuk az adagot. Benéztem a sportos oldalra, és megállapítottam, hogy nagyon sokunknak segít, ha mozog valamit. Van egy barátom, aki szintén ebben a betegségben szenved, és azt mondta, hogy amióta elkezdett mozogni, szinte teljesen megfeledkezik a dologról. Csak akkor jut eszébe, amikor a gyógyszert kell beszednie. Egyébként karatézik, és elõtte judozott.

PG

Nincs jelen

 

#961 2008-06-05 20:56

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Norby,Skynetpg!!
Azért nem ilyen szép a helyzet. A teljes vastagbelem szépen beteg lett az évek során, de a tünetek nem kínoztak. Talán, ha, bár ezek sosem eldönthetõk, de van, amit most másként csinálnék:
Eleinte nem hittem el, hogy a tej ártalmas. Talán, ha hamarabb abbahagyom a fogyasztását....
Nem akartam  szteroidot szedni évekeig. Talán, ha hamarabb hagyom a szteroidot, akkor...
Volt, hogy nem szedtem a fenntartó gyógyszeradagot, mert annyira nem éreztem, hogy beteg vagyok. Talán, ha mindig beszedem azt, amit felírt az általam nagyon tisztelt orvos.....
Nehezen vettem rá magamat, hogy ezzel az élethosszig tartó betegséggel pszichológushoz forduljak. Négy év múlva tettem csak meg. Talán, ha hamarabb rendbe teszem a lelkemet.....Amikor ezt az utolsó lépést megtettem és lelkileg kiegyeztem a betegséggel, akkortól tudom tartani a fenti dolgokat  ( tej, gyógyszer, szteroid)!!!
Talán akkor nem lenne az egész vastagbelem beteg, bár tünetmentes vagyok. Évente mentem tükrözésre. Mindig volt nálam klizma, ami nekem a tünetek kezdetén mindig sikeresen visszaállította a rendet odabenn. Ez sem kellett az elmúlt 15 évben. Szóval engem élni hagyott a cu, amióta betartom a szabályokat. Azt is el kell mondjam nektek, hogy most elindult nálam a poliposodás és ki fogják venni a teljes vastagbelemet. Pedig teljesen tünetmentes vagyok!!!  1x1 Xalazin-t szedtem februárig,  akkor találtak egy szál fekélyt, a polipjaim mellett. Akkor elfogadtam, amit az orvos ajánlott, a napi két tablettát, azóta annyit szedek. A májusi tükrözésemen már csak a polipjaim voltak. Sajnos nem lett jó a szövettani eredményem, ezért lesz a mûtét. Összegezve, most ugyan el vagyok keseredve, de amikor beteg lettem, akkor meg lettem volna elégedve, ha tudom, hogy ilyen jó életem lesz emellett a betegség mellett. Amit láthattok itt a fórumon is, hogy a betegségünk ilyen is lehet, meg nagyon súlyos is. Kívánom nektek, hogy az enyhébb változat legyen a tiétek.
skynetpg: nekem is a teljes vastagbelem érintett volt és helyi hatású klizma mégis segített. Abban is van szteroid, de mellékhatásait én nem éreztem. Persze az elején nekem is volt durva szteroid kezelésem.
Olvassatok itt a fórumon, sok hasznos információhoz, tapasztalathoz juthattok! Ahány ember, annyi formája a betegségnek. Egyik sem jó, de van nagyon súlyos is. A kedvünk azonban bizakodó: - )

A sport az mindenképpen nagyon, de nagyon jó! Idõsebb koromban kezdtem el, de még így is élvezem.

Szeretettel: Ánya

Nincs jelen

 

#962 2008-06-06 01:08

Norby
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Ánya!

Köszi a kiegészítést! Ezek szerint az a véleményed, hogy ez a fekélyesedés és gyulladás végül így is- úgy is kihat az egész vastagbélre? Te mennyivel a tünetek jelentkezése után fordultál orvoshoz? Már akkor is nagyobb terület volt érintett, vagy Neked is "kicsiben kezdõdött"?
Nekem 14 hónapja van egy másik autoimmun betegségem, ami 2-3 havonta azóta elõjön, és a cu állítólag társult hozzá, még azt sem sikerült feldolgozni, aztán jött hozzá ez is.
Tejjel amúgy van különösebb bajod, vagy csak sejted, hogy az is negatív szerepet játszott az idõk során? Én ameddig csak vissza tudok emlékezni napi 3-4 dl-el nyitom a napot, és semmi gondom sincs tõle.
Salazopyrin mellett meg eszembe sem jut, hogy cu-m van, csak mikor be kell venni a bogyókat.

Kivánom, hogy mielõbb rendbegyere a mûtét után! És köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataid!

N

Nincs jelen

 

#963 2008-06-06 06:13

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Norby!

A válaszaim:
Nem tudom mi lett volna, ha betartottam volna mindent, amit mondtak . Azt hiszem akkor is átterjedt volna az egész belemre, de ugye ezt már nem lehet bizonyítani. Az orvosok többet tudnak, mert én csak a saját bajomat látom, õk több esetet. A betegségönk lefolyását befolyásoló tényezõkrõl õk sem tudnak semmit. Amit leírtam az az én egyedi esetem és tapasztalatom.
Nekem is kicsiben, proctitsként kezdõdött és szép lassan az évenkénti tükrözésem során lett beteg végig. Ha gondolod, végignézem neked a leleteimet, most szépen sorba vannak rakva és megírom mikorra lett az egész beteg a 26 év alatt.
A tünetek jelentkezése után szinte azonnal orvoshoz fordultam, mert annyira féltem, hogy rák. Rögtön diagnozstizálták a betegséget, azonnal a cu-t. Ebben is mellettem voltak az égiek, nagy szerencse ez is!! Akkor még nem mondták a tej elhagyását., ezt késöbb javasolták. Laktóz érzékeny vagyok. nem tudom ez mennyire kötõdik a cu-hoz. Azt vettem észre, ha nem iszom tejet, attól jobban nem leszek, de ha kis szünet ( pár nap ) után ismét ittam, nagyon durván rosszul lettem. Ez az élmény segített és azóta nem fogyasztom és nagyon figyelek tej, tejszín tartalomra mindenben. Iciri-picirit szoktam bünözni, de nagyon ritkán és nagyon keveset. max egy kávékanálnyi valamibõl. Ez nem árt. Volt, hogy többel próbálkoztam és már éreztem a pocimban az erõteljes fogadtatást. :-(
A salazopyrint csak szedjed rendesen, mert fontos. Magamnak úgy magyaráztam, hogy valmi hiányzik a szervezetembõl, amit így kell, tabletta formájában bevinnem.

Remélem minden kérdésedre válaszoltam.

Köszönöm a jó kívánságaidat, szükségem van rájuk, mert egyre nehezebb, ahogy közeledik a nagy nap.
Bízom benne, hogy a másik immun betegségedet is sikerül ilyen jól karbantartani.

Az élet szép, még így is, nagyon.

Ánya

Nincs jelen

 

#964 2008-06-09 19:02

zana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Gigi!

örömmel olvastam h jól sikerült a nyaralás... elutazásodkor még gyorsan válaszoltam az írásodra, de most már teljes bizonyossággal írhatom, hogy jól vagyok! Sok volt január óta és nehezen hiszem el h tényleg elmúlt a lángolás. Bízom benne, hogy most végre egy hosszabb tünetmentes idõszak következik :-)
Köszönöm az együttérzést a vígasztaló, támogató szavakat.
További szép napot!

Jobbulást mindenkinek!

Nincs jelen

 

#965 2008-07-20 19:20

skynetpg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hello mindenki!

A napokban megkeresett egy frissen diplomázott orvos srác. Egy közös ismerõsünkön keresztül talált meg, aloe vera termékeket forgalmaz. Nem szakterülete a cu, de állítólag megkérdezte az idõsebb orvos kollégáit a betegséggel kapcsolatban, így teljesen jól informált embernek tûnt. Meg gondolom, csak tud valami általános információt a betegséggel kapcsolatban! Na mindegy, elmondta, amit mondania kellett, a termékeirõl, és adott egy halom prospektust is. Sõt, kimondottan erre a betegségre is talált valami gyógynövényes dolgot. Szerintetek ki merjem-e próbálni? Van-e köztetek olyan, aki használja? És kinek milyen tapasztalata van egyáltalán a dologgal kapcsolatban?

Köszi, hello!

Nincs jelen

 

#966 2008-07-20 19:32

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia skynetpg! NEM az aloe vera "cuccos" nagyon, de nagyon nem jó nekünk, a legjobb tudomásom szerint!!!!
Ugyanis immunrendszer erõsítõ, nekünk az ellenkezõ "hatást" kell elérni ahhoz, hogy "jól" legyünk, vagyis, hogy gyengíteni kell az immunrendszerünket, amit szépen megtesznek a dokik a steroidokkal.
Sztem még majd irogatnak ezzel kapcsolatban, de ez így van!
Szia: Lisa

Nincs jelen

 

#967 2008-07-20 20:00

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Halika!

skynetpg :szió.:D
Kedvencem az aloe vera,ezt a többiek már nagyon tudják.:D:D:D:D
A döntés mindig a te kezedben van,de nem ajánlatos ilyesmit fogyasztani,persze azt jó lenne tudni,hogy mi az a gyógynövényes dolog amit talált.:D:D:D:D
Aloétól inkább tartózkodj,maximum külsõleg alkalmazd (égés,pattanás stb.)
Lisa frankón leírta hogy miért is.:D:D:D

Nincs jelen

 

#968 2008-07-20 22:57

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Az aloe vera egyetlen bizonyított hatása az hogy remek hashajtó. Ezen kívül zselatin jellegû anyaga kb olyan szinten tényleg használható az égési sérülésekre mint ahogyan a horváth rozi befõzõzselatinból készített zselés pakolás (tényleg nem rossz, hidratál stb.) ezen kívül a rengeteg felsorolt fantasztikus vitamin és nyomelem olyan minimális mennyiségben található meg benne (a mennyiséget mindig nagyvonalúan elhallgatják) hogy az mármár homeopátiába (a legelterjedtebb placebo rendszer - amin sokat lehet keresni) hajlik.

Nincs jelen

 

#969 2008-07-20 22:59

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

A friss diplomájával máris aloe-zni eléggé szomorú jövõképet tár elém. Mi lesz itt 20 év múlva? A körzeti orvos helyett esetleg körzeti táltos doktor lesz a megnevezés, és a sztetoszkóp mellett ott fog lógni  a nyakukban a varázsvesszõ meg az inga?

Szerkesztette: Rigor (2008-07-20 22:59)

Nincs jelen

 

#970 2008-07-21 06:49

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Halika!

Rigor:tudtam,hogy rád számíthatok.:D:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#971 2008-07-21 08:59

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdv mindenkinek!

Az Aloeval kapcsolatban: én szedek ilyen készitményt bizonyos port, amiben az irritáló anyagok nincsenek benne.
Az aloe hatóanyagai a poliszacharidok, és nem az enzimek meg a vitaminok.

Még annyit, hogy én is úgy tudom, hogy ezek a levek nekünk tényleg nem jók. Én 1-szer próbáltam kicsit hasonló hatást éreztem a belemen, mintha csípõset ettem volna...

Szerkesztette: Ottó (2008-07-21 09:01)

Nincs jelen

 

#972 2008-07-21 10:43

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nelly!
engem sem diagnosztizáltak még. nálam a hasmenés úgy alakul, hogy napi (vagyis leginkább csak reggel) 1-4 alkalom, viszont lassan 14 hónapja minden egyes nap. egy kezemen meg tudnám számolni, hogy ez idõ alatt hányszor volt formázott...
engem az érdekelne, hogy hogyan kell érteni a betegséget kísérõ állandó hõemelkedést/lázat?
kb 4 hete méregetem... hõhullámaim vannak... korai volna klimaxra gondolni 26 évesen :) szóval szinte minden nap van olyan idõszak, amikor érzem, hogy "na most mérni kell", és akkor van is kicsi hõemelkedés (37,0-37,8), de néhány óra alatt el is múlik. nem tudom, hogy hívjam-e fel emiatt a dokimat.
legutóbb azzal váltunk el, hogy menjek, ha baj van. hát nem tudom. nem érzem magam rosszabbul, mint elõtte...

Nincs jelen

 

#973 2008-07-21 11:22

Nelly
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szegény munkatársaimat is már kikészítettem idegileg mert minden egyes rezzenésükre azt mondtam tudtad,hogy ez is a chron jele lehet?!Szóval most megszabadultak tõlem mert szabin vagyok...a hõhullámaidra inkább nem mondok semmit mert még lehet belédbeszélek valami nyavaját:D ezt nem akarom

Nincs jelen

 

#974 2008-07-21 11:26

tanita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

szia Nelly! Elõször is fel a fejjel nem szabad elkeseredni mert az árt. Nekem soha nem volt hõemelkedésem mégis 2 éve szövettanilag diagnosztizált crohnos vagyok. Szerintem változatos hogy kinél melyik tünet kerül elõtérbe. Az aloét nem ajánlom mert a mi immunrendszerünk gyengítve van az Immuránnal.

Nincs jelen

 

#975 2008-07-21 11:47

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Chysh a 37,8 már sok az beillik a crohn tünetek közé.Nekem is így kezdõdött.Este mindig fölment (37,3-5) de reggelre mindig elmúlt.Amikor dolgozott a bél mindig hõemelkedésem volt.De nekem fájt is.Sokszor evés közben nyilallt nem is tudtam tovább enni.

Nelly kérlek ne vedd rossz néven de úgy látom rajtad most egy pszichiáter tudna segíteni . Még ha crohn is valahogy csak lesz utána is.Látod sokan vagyunk itt olvashatsz rólunk mindenkinek vannak rossz napjai.Ne gondolj az akasztásra és más szörnyû dolgokra.Inkább a családodra akik(ha távol is vannak) de hiányzol és hiányoznál nekik.

Nincs jelen

 

#976 2008-07-21 11:47

Nelly
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

tanita!
Neked mit írt a szövettanod?Mert nekem azt mondta a doki chront nem igazol csak esetleges vasculitist...és neked mik a tüneteid?vagy mik voltak?
köszönöm válaszod

Nincs jelen

 

#977 2008-07-21 11:50

Nelly
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

zolcsibal
Nem gondoltam én azt olyan komolyan,de igen azt érzem egy dilidoki kéne most nekem,bár lehet ha most otthon leszek egy hétig a családom felerõsít és reménykedem nem lesz szükségem pszichiáterre.
Nem vettem rossz néven,hisz én még nem tudok semmit ezekrõl a dolgokról ti csak segíteni tudtok...ártani nem

Nincs jelen

 

#978 2008-07-21 11:56

tanita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nelly!
Ha a szövettan nem írja le hogy crohn akkor nagy valószínûséggel bízhatsz benne.A tüneteim hasmenés, fogyás ( 20kg ) és nagy hasi fájdalmak voltak , vannak. Fontos lenne hogy keress egy olyan gasztroenterológust akinek ez a szakterülete és te is megbízol benne.

Nincs jelen

 

#979 2008-07-21 15:24

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Halika!

Nelly:egy bizonytalan,"kétségbeesett" emberbõl sosem sok.:D:D:D:D
Ha erõt adunk neked,és választ a kérdéseidre,akkor itt a helyed,a többivel ne törödj.:D:D:D
Mindenkinél más a betegség lefolyása,mindenki mást bír,más a fájdalom mibenléte és erõssége.
Igen,halottam olyanról,hogy megpattan egy ér,és ez okozhat vérzést.
Aloe verából én nem kérek,de ha neked nem ártott,szerencséd van,de vigyázz vele.:D
A diagnosztizálás türelemjáték,sajnos ebben meg kell alkudnod és kivárni míg a tutibiztos kiderül.:D
Segíteni itt vagyunk mi.:D

Nincs jelen

 

#980 2008-07-21 15:41

Nelly
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia roor
Már annyit olvastam rólad,téged hogy szinte már ismerlek:D
Igen a dokim is azt mondta,ha újra valami problémám lesz akkor talán majd kiderül,hogy chron vagy más.Addig szedjem tovább a salofalkot a budenofalkot meg most csökkentem napi egy szem és két hét múlva elhagyom(elvileg),mert hirtelen abbahagyást nem akar nehogy baj legyen.Nem tudom máshogyan hogy lehetne kideríteni hogy chron e vagy sem ezért most várok,csak nehezen emésztem meg.Azért buktam ki mostanában annyira mert akikrõl azt hittem a barátaim és számíthatok rájuk szépen hátatfordítottak nekem amikor problémám lett.Ha már nem vagyok szórakoztató és inkább én szorulok támogatásra akkor már nem kérnek belõlem....ez a lelkembe tiport rendesen...de itt legalább kiírom magamból...
de még most sem tudom elfogadni ezt a betegséget...még mindig azt hiszem nem vagyok chron beteg...nincs olyan tünetem...és ha mégis az lennék akkor meg nem értem miért nincs semmi panasz,tünet,fogyás,hányás,láz,hasmenés,ízületifájdalom,szemgyulladás...és meég sorolhatnám...a vérképem szuper jó bár az elsõ vérvételnél crp-m 10,41 volt ami nem tudom lehet e attól,hogy ott elpattant egy ér és ott sebes volt+ egy felfázásom volt akkor.Hat hétre rá crp:0.20Tehát nem találok magyarázatot és nincs kivel kikkel beszélnem ezekrõl a dolgokról.Állítólag a dokim jó gasztrós csak 5 perce sincs rám és még csak ki sem faggatott konkrétan a dolgaimról.Hát ennyi

Nincs jelen

 

#981 2008-07-21 15:52

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Halika!

Nelly:a barátok már csak ilyenek,ha lehet annak nevezni õket.
Nem érdemesek rád,ha sz@rban hagytak.
Hasonló volt velem is a helyzet.
Viszont itt barátokat találtam,nem is akármilyeneket ( :D ),és egy "második családot".:D:D:D
Hát ilyen a mi kis közösségünk.:D
A diagnosztizálás nem egyszerû.És van esélyed az ibs-re ha semmi tüneted nincs,a vérképed is jó és a szövettan nem igazolta.
Akkor sajna megint várni kell,de ha azt mondják nem vagy crohnos/colitises akkor hidd el megéri.:D:D:D
A felfázás és a sebesedés/gyulladás okozhatott eltérést.
Nem vagyok doki,ezek saját tapasztalatból illetve az én dokimtól erednek,mert én aztán elkapom ha kérdésem van,és addig nem szabadul tõlem amig válaszokat nem kapok.:D:D:D:D
Az elfogadásról annyit,hogy ha valóban beteg vagy,csak úgy tudsz vele megbírkózni ha elfogadod,és együtt élsz vele.Ez sajna ezzel jár,más út nincs.
Ha meg nem tudni mi van,akkor türelem,nagyon sok türelem.:D:D:D
Ide mindig jöhetsz.:D:D:D
Ismersz?:D:D:D:D:D:D
Na valyon miért is?Mert mindig annyit jártatom a csipogómat.:D:D:D:D:D:D

Szerkesztette: roor (2008-07-21 15:52)

Nincs jelen

 

#982 2008-07-21 15:57

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia. Az Aloe Verát én sem javaslom. Tapasztalatból beszélek sajnos. Engem is sikerült rávenniük arra hogy kb. 8 hónapig fogyasszam a méregdrága termékeket. Pozitiv változást nem észleltem sajnos semmilyen téren. Romlani sem romlott az állapotom, az is igaz, de most utólag úgy gondolom hogy azt az 5-600 ezer forintot hasznosabb dologra is fordíthattam volna, pl. PET vizsgálat. Minden jót!

Nincs jelen

 

#983 2008-07-21 16:03

Nelly
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Várok én várok...ha kiderül semmi komoly nem is tudom mit fogok csinálni...csak eljönne már az a perc...a körzetimet meg szidom,mert ha pár évvel ezelõtt mikor elõször jártam nála mert epét hánytam meg fájt a hasam elküld kivizsgálásra talán nem tartok itt,mert lehet akkor megmondják ibs.amiket olvastam az ibs-rõl az illik rám mind bár a székletemet sose tanulmányoztam csak lehúztam:D
Május 31-én elveszítettem valakit akit nagyon szerettem és akkor bár nem vettem észre nagyon feszült voltam és ez ráment a beleimre ha lehet ilyet mondani...hirtelen erõs hascsikarás és egy kis fosás...majd minden ment tovább rendben..sose foglalkoztam komolyan ezzel,mert tartósan még soha életemben nem ment a hasam...igaz pár éve kezeltek szorongással,ilyenkor nem megy le egy falat se a torkomon,meg pánikroham...stb
Nagyon-nagyon reménykedem hogy csak ibs!!!!!!!!!
Amúgy meg szép az élet....csak most nem veszem úgy észre...bocs a sok nyavajgásért!
pussz

Nincs jelen

 

#984 2008-07-21 16:05

Nelly
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Flavio
mi az a PET vizsgálat?

Nincs jelen

 

#985 2008-07-21 16:11

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Halika!

Nelly:ha nem haragszol inkább a roor topikban folytatom.:D
Kezdek nagyon elmenni ennek a topiknak a lényegétõl,és nem akarok dádát érte.:D:D:D
Ott is szívesen vagy látva.:D

Nincs jelen

 

#986 2008-07-21 16:32

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nincs jelen

 

#987 2008-07-21 18:37

skynetpg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hello mindenki!

Huhh! Nem gondoltam, hogy ennyi mindenkinek lesz hozzáfûzni valója ehhez az aloe-s témakörhöz! De nagyon örülök hogy volt!:-) Hát...akkor friss diplomás orvos kollégának lesz még mit tanulnia! Mondjuk, azt sem mondta, hogy milyen orvos! Lehet, hogy állat!:-) Az immunerõsítõs-gyengítõs dologra gondoltam én is, de annyira meg akart gyõzni a srác, hogy meg sem mertem ezt tõle kérdezni. Annyira hitt benne. Vagy csak velem akarta elhitetni, nem tudom. Még a kezelõ orvosomat megkérdezem, de szerintem nem vágok bele az efféle pénzkidobásba. Még egyszer köszi mindenkinek!

Hello!

Nincs jelen

 

#988 2008-07-21 18:46

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ez jó állatorvos :D  Az nem kizást!

Nincs jelen

 

#989 2008-07-21 19:57

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia, ha vannak ilyen hõemelkedéseid, azt tessék jelezni az orvos felé, mert hiába nem érzed magad rosszabbul, az orvosodnak tudnia kell. Üdv, E

Nincs jelen

 

#990 2008-07-21 22:15

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdvözlet mindenkinek.
Elnézést kérek, ha nem pont ebbe a topikba illenek bele a kérdéseim:

Érdekelne, hogy tudna valaki VÉKONYBÉL SZÛKÜLETI tünetekrõl írni nekem????
Illetve a KAPSZULÁS ENDOSZKÓPIÁRÓL valami véleménye, tapasztalata???

Most kaptam egy infót, hogy hol lehetne ilyet elvégeztetni és segítene a döntésemben ha valaki hozzá tudna szólni!

Köszönöm szépen! üdv.

Nincs jelen

 

#991 2008-07-22 08:41

clió
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Flavió

A vékonybélszûkület tünetei lehetnek: hányás, étkezések után élénk bélhangok,  fogyás, puffadás
A kapszulás endoszkópos vizsgálatot szûkület gyanú esetén nem végzik el, mert a kapszula elakadhat, esetleg bélelzáródást okozhat. Szelektív enterográfiával lehet a legpontosabban kimutatni .

Clió

Nincs jelen

 

#992 2008-07-22 13:23

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszönöm válaszodat, még annyit kérdeznék hogy vékonybél szûkületre van valami gyógyír vagy azt csak mûtéti beavatkozással lehet eltávolítani? üdv.

Nincs jelen

 

#993 2008-08-03 15:21

Barby20
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok! Nos nem is tudom hol kezdjem! 1.5 éve diagnosztizáltak nálam colitis ulceros-at, pontosan érettségi elõtt 3 hónappal! Idén márciustól egészen mostanáig nagyon rosszul voltam, és bekerültem a kórházba! Az a szerencsém hogy a hétvégére most hazaengedtek, de a mai nap már sajnos vissza kell mennem, és a jöv.hét közepéig benn fognak még tartani, az infúziók miatt! Szerdán volt tükrözésem amikor is a doki felfedezte hogy nem csak colitis-es tüneteim vannak hanem crohn-os tünetek is felfedezhetõek a vastagbél némely szakaszán, az igazság az hogy egy kicsit most meg vagyok ijedve, ugyanis a crohn-ról úgy tudom súlyosabb mint a colitis, és több szövõdménnyel jár! A szövettani eredményem 2 hét múlva lesz készen, addig próbálom magamat nyugtatni, de sajnos ez nem olyan egyszerû! Röviden ennyi, de amit ki szerettem volna hozni a dologból, hogy lenne pár kérdésem! Volt már valakinek mûtétje? És ha igen mit mûtöttek meg? Meggyógyult utánna teljesen tünet mentessé vált? Egyébként még annyit szerettem volna, hogy a colitis-esek nagyon figyeljenek oda a tavasz- õszi idõszakban ugyanis akkora legnagyobb az esélye annak hogy a betegség elõjöhet. Ha valaki tud válaszolni a kérdéseimre örömmel venném, természetesen hozzám is lehet bátran kérdéssekkel fordulni, nem biztos hogy mindenre tudok válaszolni de megpróbálom majd:)

Nincs jelen

 

#994 2008-08-03 16:48

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Barby20
Minden féleképpen próbálj meg türelmesen várni a szövettan eredményére, hiszen az a biztos. Akkor majd elválik, hogy mi is pontosabban.
Mûtétet azért már tényleg akkor szoktak alkalmazni általában ha a gyógyszerek tömkelege nem hat. Amit lehet azt kipróbálnak, hogy ne kelljen mûtét. Egyébként ha elkerülhetetlen úgy a nagyon beteg, érintett részt vágják ki.
De mint mondtam ez csak végsõ esetben, bár sokszor segít ez a szélsõséges megoldás, és igen ez akár tünetmentes hosszú idõszakot is eredményez. No nem fog elmúlni tõle sem a C.U. sem a Crohn, meglesz, gyógyszereket szed az ember, csap éppen tüneteket nem produkál.

Nincs jelen

 

#995 2008-08-04 17:24

icecave
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Leírom röviden az én történetemet: Kb. egy éve dolgzom. Elég sok a stressz a munkahelyemen. Mióta dolgozom, visszaszoktam a cigire, és elég sok kv-t is iszom. Kb. egy hónapja nem akart szünni a hasmenésem (bár egy hetet szedtem normaflore-t akkor minden király volt). Elmentem belgyógyászhoz, elmondtam, hogy bizonyos kaják után egybõl, de uy általában híg a székletem egy hónapja. Csak 1-2-szer volt "necces helyzet, mikor hirtelen rámtört, és nem volt hova menni). Hozzáteszem, életem nagyrészében csak olyan volt, hogy néha meghajtott 1-1 kaja.
Fõiskolán volt olyan idõszak, hogy volt hasmenés, de csak reggelente, gondolom a buliknak és a ciginek köszönhetõen.
Fõsuli utolsó évében leszoktam a cigirõl, jártam kondizni, megválogattam mit eszem (csirkmell, rizs, zöldségek, stb. ), és az égvilágon semmi baj nem volt. Most meg megint igy állok, hogy egy éve dolgozom.

A doki normix-ot irt fel 12 napig napi 2 tabletta, meg progasztro-t (azt nem tudom, hogy kell szedni, de gondolom, elõbb a normix kúra, utána meg a progassztro, hogy ugye visszapótolja, amit a normix kiirtott.)
Irtak már fel vkinek ilyen "kombót"? egyszerre szedte, vagy elõbb normix, utána progasztro kúra?

Ja 26 éves vagyok, ez lemaradt.

Szerkesztette: icecave (2008-08-04 17:24)

Nincs jelen

 

#996 2008-08-07 17:04

skynetpg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hello mindenki!

Egy éve vagyok cu-s, és eddig még nem újult ki a betegségem. De egy pár napja megint kezdtem úgy érezni, mint annak idején, mikor kezdõdött a betegségem. Szélgörcs, hasmenés, véres széklet... Bár annyira nem tûnt komolynak, mint anno, de gondolkodás nélkül tipliztem a kórházba. Sajnos az én orvosom szabadságon van, -ami kicsit aggaszt-, de egy másik orvos megvizsgált. Hát...végül is ugyan azt a kúrát írta föl, mint az én dokim a betegségem elején. Az mondjuk nem tudom, hogy ez mindíg ezeket a gyógyszereket fogják majd fölírni, vagy csak a régi leleteimbõl tippelt egyet az orvos, de egy kicsit aggódom. Minden esetre két napi gyógyszerezés után sokkal jobban vagyok. Az érdekelne, hogy nálatok milyen idõközönként, és milyen formában jelentkezik újra a betegség, és miket írnak rá föl az orvosok?

Köszi!

Nincs jelen

 

#997 2008-08-07 17:44

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Halika!

skynetpg:Nos legutobb mikor nem volt a dokim és másikhoz estem be,megnézte a leleteimet és ugyanazt irta mint a saját dokim.
Vagy félt töle,vagy nem mert mást adni,mindenesetre kárt nem csinált,javulni kezdtem,kontrollra meg a dokibácsimhoz kellett menni,aki rábólintott.:D:D:D:D
Idököz?Amikor kedve tartja.:D
Gyogyi:szinte mindig medrol.:D
Szerencsés vagy,hogy neked egy év után jelentkezett.:D

Nincs jelen

 

#998 2008-08-08 17:33

skynetpg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hali!

Szerencsés? Én azt hittem, hogy majd egy jó ideig hallani sem fogok róla! De ezek szerint más még rosszabb helyzetben van!? Pedig én már teljesen elkeseredtem, hogy nekem annyi!

Nincs jelen

 

#999 2008-08-08 17:37

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Halika!

skynetpg :sajnos van aki roszabb helyzetben van.
Elkeseredni meg nem szabad!!!!!:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#1000 2008-08-09 08:40

skynetpg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hali!

Csak még egy kérdés! Kinek mi a véleménye arról, hogy érdemes-e felkeresni pszichológust? Mert már több helyrõl hallottam, hogy ez lelki eredetû dolog, és jót, tesz.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB