#1351 2010-01-06 09:45

oroszlan
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Fildi!
Igen,nalam is igy van ,hogy gyönyörü verkepem van erösnek es egeszsegesnek erzem magam de megis a tükrözesnel mindig latnak egy kis gyulladas.
Borzaszto elmeny lehetett boditas nelkül a tükrözes,te szegeny :-((

Nincs jelen

 

#1352 2010-01-06 09:49

pintyõke
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Fildi!
Nekem is mindig jó volt a vérképem,jól voltam,a tükrözés mégis mindig gyulladást mutatott.Az egész vastag belem fekélyes volt.

Nincs jelen

 

#1353 2010-01-06 10:55

Floem
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Szoktam ide írogatni, de sajnos eddig nem volt itthon net és így nehézkes volt követni a hozzászólásokat, de most már szeretnék aktív lenni a fórumon.
Csodálkozva olvasom a hozzászólásokat a szuper vérképekrõl. Még nincs egy hónapja, h elmentem az orvosomhoz azzal, hogy nem bírom tovább. 3 és fél éve van collitisem, a legutóbbi tükrözés szerint proctitis. Azt mondta medrol, de elõbb csináljunk egy vérképet. Következõ alkalommal a vérképet elém rakta, közölte, hogy ez tökéletes,olyan, mint az övé. Ilyen vérképre ne szedjek szteroidot. Majd közölte, hogy kezelhetetlen vagyok és nem õ lesz az, aki meggyógyít. Mert szerinte fõként pszichés problémáim vannak.

Tény, hogy nagyon érzékeny vagyok, és tény, hogy tökéletes a vérkép. De akkor is tökéletes volt a vérképem, amikor négykézláb nem tudtam járni....
Teljesen elkeseredtem, haragudtam az orvosomra, hogy hogyan mondhat ilyet.
Elgondolkodtató, mert tulajdonképpen már az összes létezõ gyógyszert végigzongorázta rajtam. Kezdtük Pentasával, kipróbáltuk a salazopyrin -t, entocort klizma, aztán medrol, majd újra medrol és Remicade. Ezután immuran, salofalk klizma. Most épp ugrálunk az entocort és salofalk klizma között és budenofalkot írt úgy 2 hónapja, de elhagytam, mert nem segített.
Tehát más is van így ezzel, hogy jó a vérképe, mégis rettenet vacakul van. Mert azt is mondta, h a gyulladást tekintve nem kéne nekem olyan rosszul lenni. Hát nem tudom, van napi 10-15 széklet, nincsenek éjszakáim, ha csak az oldalamra fordulok begörcsölök és mennem kell.

Szerettem a dokimat, mert jó szakember, de teljesen megrendültem. Pl: ha elmegyek hozzá, sosem kérdi meg, hogy hányszor megyek wc-re egy nap és véres e. Ennek alapkérdésnek kéne lenni nem? értem, hogy nincs ideje, de én meg beteg vagyok.

Mit tehetnék? Abban igaza van, h már minden gyógyszert kipróbáltunk. Most készülök meglátogatni egy másik orvost. Dr. Pap Ákos. Budaörsön rendel. Nagyon sok jót hallottam róla. valaki esetleg járt már nála, vagy van tapasztalata.
Van egy barátom, akit évek óta õ kezel. Õ crohn beteg. nyáron csinálnak nála egy szövettant és elképzelhetõ, h gyógyultnak fogja nyilvánítani. Úgy tudom, hogy több betegét is gyógyultnak nyilvánította már.

Kicsit hosszú lett:)

Nincs jelen

 

#1354 2010-01-06 13:51

oroszlan
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Floem!
Szerintem gyorsan valts orvost,mert ez mar szerintem hanyagsag,hogy teljesen ignoralja a szeklet mennyisegedet es a minöseget!!
Jol ertettem mar nem kapod a Remicade-t ?? Miert??
Sajnos olyant hogy valakit gyogyultnak nyilvanitottak en meg nem halottam de azt hogy tünetmentes mar nagyon soknal ,ugy hogy fel a fejjel es keress egy masik orvost :-)))

Nincs jelen

 

#1355 2010-01-06 14:09

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Floem! Oroszlán számból vette ki a szót. Crohn betegeket nem nagyon szoktak gyógyultnak nyilvánítani. Legföljebb tünetmentesek lehetünk. Ez a budaörsi doki lehet, hogy jó, de amiatt ne válts orvost, mert valaki azt mondta, hogy több crohn beteget már gyógyultnak nyilvánított. Ilyen nincs! De a tiedet mindenképpen hagyd el, mert ennyi gyógyszert kipróbáltatni veled, embertelenség. Remicade-t és Imurant pedig nem szokás össze-vissza adni illetve elhagyni.

Nincs jelen

 

#1356 2010-01-06 14:11

Juni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Floem!

A crohn betegségbõl NEM LEHET KIGYÓGYULNI!!! max. tünetmentes lesz az ember.
Javaslom én is keress másik orvost magadnak, de szerintem ne olyat aki gyógyultnak tekinti a crohn betegeit.

valóban nem szokás ennyi gyógyszert kipróbálni ilyen kevés idõ alatt. az imuran ,a budenofalk, az entocort szedése pedig hosszútávú, így a hatását sem egyik napról a másikra fejti ki. én már 2 éve állandóan szedem az entocortot, az imurant több éve már.
a remicade kezelés pedig nem egy vagy két infúzióból áll, hanem több sorozatból, így válthatja ki hatását.

milyen vizsgálatokat csináltak nálad a vérképen kivül? mert ezek nagyon fontosak ám!

Szerkesztette: Juni (2010-01-06 15:27)

Nincs jelen

 

#1357 2010-01-06 14:11

Frozina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Floem! Én is a Remicade-ra kaptam fel a fejem. Mi az, hogy kipróbáltátok már? Meddig kaptad? Nem hatott? Utána kezdted el szedni az imurant!? És colonoskópia, ha volt a jó vérkép melllett, mit mutatott?

Nincs jelen

 

#1358 2010-01-06 16:02

Floem
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Frozina!

A legelsõ colonoskópiám 3 és fél éve volt, akkor pancollitist állapítottak meg. A legutóbbi augusztusban volt.. amikor már hónapok óta szenvedtem. Ekkor a dokim azt mondta, hogy proctitis és csak a végbél szakasz van begyulladva.
tehát elméletben jelenleg proctitis van. Nyáron egy hétig feküdtem benn a vizsgálatok miatt, de csak általános, ultrahang, csontsûrûség vizsgálat és a többi.. persze mind jó lett.
A Remicade ott kezdõdött, hogy 2008-ban átkerültem ehhez a dokihoz a gyermekkórházból, ugyanis ekkor lettem 18. Elõször nagy adag medrolt kaptam, éppen hogy le tudtam tenni az írásbeli érettségiket. MOndta, h meg kéne próbálni a biológiai kezelést, õ nagyon híve ezeknek. Azt mondta, h amíg az OEP meghozza a határozatot arról, h kaphatom az nagyon sok idõ. A cél az volt, h jobban legyek a szóbeli vizsgák idõszakára. Így beléptetett egy kísérleti programba. Bizonyára ismeritek ezeket. Röviden a lényeg, ingyen kaptam az infúziót és mellé egy hatalmas kapszulát. 3lehetõség volt. Vagy az infúzió igazi a kapszula meg placebó, vagy fordítva, vagy mindkettõ igazi. A kapszulában immuran volt. Én úgy gondolom, hogy a kapszula volt a  valódi. Jobban nem lettem, viszont a hajam kihullott. Kiléptem a programból, mert nem tudtam elviselni azt, h a program miatt kötelezõ ilyen ellenõrzõ colonoskópiára járni. Bár nem volt teljes tükrözés csak az alsó szakaszt nézte meg (szigmoidoszkópia, azt hiszem így hívják)  engem megviselt. Ekkor igényeltük meg az OEPtõl a "valódi" remicadet, ami jó sokára megérkezett. nagyjából fél évig kaptam. Legtöbbször nem akkor, amikor kellett volna, és véleményem szerint nem is annyit, amennyit kellett volna. Ezt azért mondom, mert egyértelmû, h nem kaptam annyit amennyit kellett volna, most szeptemberig lettem volna jogosult rá, azonban azt hiszem tavaly tavasz elején kaptam az utolsót... Az orvosom azt írta a papírokra, h a kezelés bevált.  Én nem így gondolom. Én azt hiszem, hogy nem a Remicade segített, hanem a medrol amit elõtte 3 hónapig szedtem. Az, hogy jobban voltam, az pedig annyit jelentett, h nem volt vér a székletemben. De ugyanúgy 100szor elmentem egy nap és enm tudtam még a fõsulira se bemenni, mert ha menni kell, akkor menni kell...
Rákérdeztem legutóbb, hogy mi lenne ha újra megpróbálnánk a remit. Azt mondta, h új rendelet van. Elõbb medrolt kell szedni, ha az nem használ, akkor 5 nap kórház, ahol infúzióba adják a szteroidot és csak azután jöhet a remicade. De ilyen vérképpel felejtsem el.
Azért mertem leírni, hogy gyógyultnak nyilvánítja a beteget, mert ennek a barátomnak is azt mondta, hogy ha a szövettan nem mutat ki crohnt a szervezetben, akkor bizony gyógyult. Érdekes, hogy még sosem volt szó róla itt a fórumon. Kutatásokat is végez és professzor.
Pl ennél a srácnál, akirõl beszéltem, olyat megcsinált, amikor nem nagyon akartak használni a gyógyszerek, hogy az orrán keresztül levezetett egy csövet a vékonybelébe, ami ott volt 2 hétig és azon keresztül ment a gyógyszer. Bízom benne, h õ nem küld.. nem kell h gyógyultnak nyilvánítson csak annyit szeretnék, hogy lehessek 20 éves. Ami nekem annyit jelent, h elmehetek moziba egy hónapban egyszer, és nem kapok pánikrohamot miközben utazom a fõsulira.
Nálatok a tünetmentesség mit jelent? Vagy, amikor azt mondjátok, hogy jól vagytok?
Nekem azt jelentené, hogy nem itthon ülök, szabadon elmehetek a jelenleg nem létezõ barátaimmal bárhova anélkül, h mindenütt a wc-t keresem. Egy max 2 wc és az is akkor, amikor én akarom. lehetséges ez?:(

Megint nagyon hosszú. Elnézést érte

Nincs jelen

 

#1359 2010-01-06 16:09

Floem
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Juni!

Lehet helytelenül írtam. Az entocort meg a salofalk klizmába megy. Azt mondta a doki, hogy ezeknek már 2 hét alatt ki kéne fejteniük a hatásukat. De nálam semmi. A budenofalkot kapszulában szedtem.

Jah igen és azt elfelejtettem, h a kísérlet után tovább szedtem a remi mellé az immurant. De miután alig maradt pár szál hajam leálltam vele. Jobban nem voltam, de ez tönkretett lelkileg.

Nincs jelen

 

#1360 2010-01-06 16:35

Marcipán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Floem!
Azt írtad, hogy a Budenofalkot és az Imurant is "elhagytam".
Magadtól??? Ha igen, akkor az szerintem felelõtlenség.
Az orvos azért orvos, hogy õ mondja meg mit meddig kell szedni.
Hozzáteszem több, mint egy éve szedem én is a Budenofalkot. Nem azért mert olyan hecc azt szedni, hanem mert a doki azt mondta, hogy kell. Nekem sem sokat hatott, inkább a mellette szedett Medrol. Az egy lokális szteroid, ami közvetlenül a bélben fejti ki hatását.
De ne várjuk el szerintem, hogy egyik-napról a másikra már hassonak a gyógyszerek.
Ez nem egy egyszerû megfázás, amire beszeded a doboz antibiotikumot és már meg is gyógyultál.
Sajnos ez nem olyan betegség...... Sokkall alattomosabb, mint sokan gondolják.:-(((((

Nincs jelen

 

#1361 2010-01-06 19:26

Floem
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Marcipán!

3 és fél éve vagyok beteg. Sajnos nagyon jól tudom, hogy milyen betegség. Szóltam a dokinak, hogy abbahagyom. nem egy két nap után, hónapok után. A budenofalkot többek között azért, mert rosszul voltam tõle, annyira hányingerem volt, h nem tudtam felkelni. Az Immurant is sokáig szedtem. Dolgozott a szervezetemben, mivel a hajam totál kihullott, viszont másban nem történt változás. A budenofalkot a doki már csak utolsó próbálkozásként írta fel, mivel én collitis-es vagyok, az meg alapvetõen crohn betegeknek van. Azért ha 3, 4 hónapja szedek egy gyógyszert valami pici hatását éreznem kéne nem? A betegségem meg csak egyre durvul. Épp elég az a fájdalom, amit az alapbetegség okoz. Nem tudtam létezni olyan hányingerrel, rosszullétekkel.

Nincs jelen

 

#1362 2010-01-06 19:32

sziszka16
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Nekem 3 éve diagnosztizálták a Chront, a vékonybelem a beteg. Akkoriban voltak tükrözéseim meg minden ami ilyenkor kell..sok orvosnál jártam már, aztán elértem egy pontra amikor elegem lett. Csakhogy most olyan munkám van ami miatt utaznom kell, persze a wc para nálam is jelen van, mindenhol bepánikolok ahol nincs, szóval nagy élmény velem bárhova is menni. Sokszor van hogy nem is kell mennem csak ugy érzem, pánik ezerrel. Vajon ez elmulhat? vagy akkor is megmarad ha esetleg a hasmenés elmulna? (Szép álom:))
Én nem olyan régen találtam ezt a fórumot, és annyira meglepõdtem hogy vannak még "olyanok" mint én- ezt nem rossz értelemben mondom persze- csak végre találtam egy helyet ahol olyan dolgokat olvasok ami nálam is napi probléma!wc para , hogy nem találok normális orvost stb.
Pécsen és környékén tud valaki orvost ajánlani nekem??Fontos lenne!!

Amúgy MX én lopediumot szedek, vizsgaidõszakban is mindig bevált!!A reasec sajna nekem már semmit nem ér!

Nincs jelen

 

#1363 2010-01-06 23:17

halp
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Heló mindenkinek!
Nekem 1 évig azt hitték hogy aranyerem van a vérzés miatt, mire a kolonoszkópia kimutatta ,hogy colitis ulcerosa...
A tükrözésbe majd bele haltam, életem legdurvább élménye. Kértem érzéstelenítést de nem adtak. De legalább
kiderült , hogy mi a baj. Elég erõs vérzéssel küszködtem , de a pentasa 1000mg (kúp) gyorsan segített. 3 hónap
után megint jelentkezett vérzés de minimális. Ekkor növelni kell a kúp/nap és ez gyorsan segít. A hasmenések is elmúltak, soha nem kell odafigyelnem mit eszek. (A kúpról annyit ,hogy néha elég kellemetlen, de muszály..)

Nincs jelen

 

#1364 2010-01-07 10:03

Marcipán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Floem!
Nem próbáltad még, hogy kórházom belül váltasz orvos???
Mondjuk abban igazad van, hogy vannak alapvetõ kérdések amiket az orvosnak fel kell tennie.
Egyébként tegnap voltam én is a dokimnál. A te dokik is ott flangált.
Ránézésre õ is nagyon szimpatikus. Kicsit fura volt, hogy ezeket írtad róla.
Sokan dícsérik õt itt a fórumon is.

Nincs jelen

 

#1365 2010-01-07 13:12

Floem
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia!

Nagyon szeretem a Miheller doktort! Nagyon jó orvosnak tartom. Nyáron annyira rendes volt velem, elaltatott a béltükrözésnél, aztán másnap a gyomortükrözést is altatásban csinálta, mert tudta, hogy annyira görcsölök, hogy teljesen kiborultam. Nem szeretnék orvost váltani, szeretek odajárni. Annyi a probléma, hogy rengeteg betege van, egyszerre 3 helyen kellene lenni. Nem akartam õt bántani, sajnálom, ha így jött le.
De: tény,hogy ilyeneket sosem kérdez.. ami szerintem alap kéne, hogy legyen, tény,hogy kb sosem kapok papírt arról, h ott jártam, nehezen követhetõ, h mikor mit szedtem. Pl, amikor a Remi-t kaptam.. nah arról egy darab papírom sincs, hogy mikor, miért. Semmi, mintha meg sem kaptam volna. lehet nekem kellett volna rohanni utána, hogy héj adjon már valamit, de szerintem én a beteg vagyok és õ az orvos. Nem szívesen megyek másik orvoshoz, de nekem az a célom, hogy tünetmentes legyek és élhessek. És ha õ ebben nem tud segíteni, akkor muszáj próbálkozni máshol.
Márpedig a múltkor azt mondta, h nem tud nekem segíteni, nem õ lesz az, aki meggyógyít. nagyon elkeseredtem. Majdnem sírva jöttem ki a rendelõbõl.. Nem tudtam mit csináljak. Hiszen az orvosod az, akibe a hited van. Úgy éreztem magam, mintha csak kitaláltam volna a betegséget. Mert azt mondja nem vagyok annyira rossz állapotban. De hát mi számít rossz állapotnak? napi 15 véres széklet, iszonyatos fájdalom, és hiába csak a végbél gyulladt, fáj a gyomrom, a felsõ bélszakaszok, minden belsõ szervem sajog, sõt ünnepek alatt járni sem tudtam, csak meggörnyedve és hánytam is...Ez biztos azért is van, mert vagyok 43 kiló és könnyebben kisugárzik máshova, de hát mit tehetnék?
Azért hajlok a budaörsi doki felé, mert sokaktól hallom, hogy alaposan elbeszélget a betegekkel, idõt fordít rájuk. Szerintem ez egy ilyen betegségnél nagyon fontos! De nyilván ti is tudjátok ezt. Hiszen mindenki másképp éli meg, és lehet, hogy sokszor az apró részletekben rejlik valami megoldás, ha csak egy pici is.

Nincs jelen

 

#1366 2010-01-07 17:54

Fildi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Floem!

Egy orvosunk van. Én mástól jöttem át hozzá, csak jót tudok mondani Róla.  Elõtte másik kórházba jártam, van viszonyítási alapon.  Ott azt mondták, laktóz, lisztérzékeny vagyok és CU-s. Ehhez képest õ 2 hét alatt kiderítette, hogy egy alapbetegségem van ami valószínûleg Chron (még szövettanra várok) és ezért nem bírom a tejet, és egyáltalán nem vagyok lisztérzékeny.
Sajnos azt már megtanultam, hogy mindig kérdezni kell mert sok doki elfelejti, hogy nem mindenki az orvosira járt és ami nekik evidens az nekünk nem az. És nálam az sem egy utolsó szempont, hogy altatásban tükrözött, mivel az elõzõ helyen nem kaptam semmit pedig akkor voltam a legrosszabbul.
Persze ezt te érzed,hogy, hogy bánik veled, mert nagyon fontos, hogy megbizz az orvosodban, hiszen ez nem egy rövidtávú történet.

Nincs jelen

 

#1367 2010-01-07 18:18

Marcipán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Floem!
Látod-látod. Csupa jókat írnak róla. Sõt te magad is.
Szerintem ha valamit nem értesz kérdezd meg.
Inkább a fõ ok az lehet, hogy nagyon leterheltek ott a dokik és már nem tudják úgy követni a betegeiket.
Mondjuk az én dokim mindig rákérdez a lényeges dolgokra, de nem sok mindet mond el, csak a lényeget, azt is szûkszavúan.
De bármit kérdezhetek, arra mindig korrektül és érhetõen válaszol.
Én is ragaszkodom hozzá, mert úgy vettem észre, hogy nagyon alapos és körültekintõ a betegséget illetõen.
Tény és való. Azok az orvosok akik itt vannak, azok szakmailag nem gyengék. Nem véletlenül vannak ott. Sajnos ismerõsök által is ismerek közülük néhányat.

Fildi!
Mielõtt rákérdeznél én is abba a kórházba járok, csak másik dokihoz.

Nincs jelen

 

#1368 2010-01-07 18:34

lajos58
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

FLOEM!
A velem történteket csak azért írom le,hogy érezd  a gondjaiddal nem vagy egyedül.Azt viszont merem remélni nem vagyunk sokan.
Nem rég találtam erre a valóban nagyszerû fórumra,átolvastam A-Z-ig mindent.Egy éve állapították meg nálam a proctitist akkor orvosom pentasa kúpot írt ki amitõl rendbe is jöttem.Tünet mentessé váltam.A kezelõ lapra az utolsó tükrözésnél ráírta" panasz esetén kontrol".Azonban gyógyszert nem írt fel.Az itt olvasottak ejtettek gondolkodóba,mindenki valamilyen gyógyszert szed nekem meg...!
Ma visszamentem hozzá na nem mintha annyira hiányozna a gyógyszer de rájöttem,hogy valami nem stimmelhet.
Sajnos igazam volt amikor behívtak a kezelõbe a doktor elsõ kérdése "milyen gyógyszert szed?"Elõször azt hittem szórakozik és azt válaszoltam amit ki tetszett írni.Mire õ ,itt nincs semmilyen gyógyszer felírva ,akkor olyat ,mondtam.
Na erre kiosztott úgy ahogy kell.Tehát a hibás én voltam azonnal elrendelte az újabb tükrözést még a dátumot is kiírta.Biztos,hogy nincs igazam,hisz ez az ember rengeteg beteget ellát és a hibázás az õ munkájában is benne van de ekkor éreztem azt,hogy itt az idõ orvost váltani.Arra már nem is merek gondolni mi lett volna a vége ha ezt a fórumot nem találom meg.
Miután haza értem felhívtam egy nagyvárosi orvost ill. a rendelõjét, jövõhéten megyek vizsgálatra és talán tükrözésre.Tehát kezdõdik minden elõrõl de feladni úgy érzem soha nem szabad.

Szerkesztette: lajos58 (2010-01-07 19:55)

Nincs jelen

 

#1369 2010-01-07 18:37

Fildi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Marcipán!

Ok. Délelõtt irtad is. :-).
Inkább azt kérdezném, hogy Te már voltál-e ct entherográphián és az, hogy zajlik.

Nincs jelen

 

#1370 2010-01-07 19:24

Floem
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Persze, hogy látom! Nekem nem kell bebizonyítani, hogy õ az egyik legjobb. de ha egyszer õ mondja azt, hogy nem fog tudni meggyógyítani, 2 éve járok hozzá, és azóta nem voltam tünetmentes, pedig végigzongoráztuk az összes gyógyszert. Egy szóval sem állítom, hogy ez az õ hibája, kezelhetetlen IBD beteg vagyok. De én ezt nem tudom elfogadni a 20 éves fejemmel. Azt, hogy a 2 év alatt csak egyre lejjebb süllyedtem, fizikailag és lelkileg. Szépen kialakult a pánikbetegség, amit itt szinte majdnem mindenki ismer, 20 évesen nem ilyen kondícióban szeretnék lenni. Csak annyit szeretnék, hogy valaki azt mondja, h sikerül majd.. nem pedig azt, hogy nem megy.
És még egyszer tisztázom, hogy ez nem a személyének szól, nagyon szeretem õt és ragaszkodom hozzá. És pont ezt írtam én is, hogy rengeteg betege van, ideje meg negyed annyi se. És nem azzal a céllal mennék el egy másik dokihoz, h õt bántsam, meg szapuljam, csak érdekel, hogy más mit mond. Egyébként a klinika is kimagasló. Nyáron volt "szerencsém" egy hetet eltölteni az osztályon, semmi rosszat nem mondhatok. Ha valaki kórházba kerül, akkor oda...
Marcipán Te kihez jársz?

Nincs jelen

 

#1371 2010-01-07 19:55

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Fildi! Rengeteget írtunk már a CT enterographiaról a Nem árt, ha tudjuk topikban, ezenbelül pedig a Vizsgálatok A-Z-ig. Ott olvass utána!

Nincs jelen

 

#1372 2010-01-07 21:26

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Sziszka 16!

Nálad, milyen módszerrel állapították meg a vékonybél Crohnt?
Nagyon érdekelne mert szerintem nekem is ez a gondom, de sehogysem tudják bebizonyítani vastagbéltükrõzéssel.

Esetleg röviden ha tudnál írni a tüneteidrõl, vagy akár privátban azt megköszönném.
üdv. Flavio

Nincs jelen

 

#1373 2010-01-08 01:12

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Floem írta:

"...Nagyon szeretem a Miheller doktort! Nagyon jó orvosnak tartom. Nyáron annyira rendes volt velem, elaltatott a béltükrözésnél, aztán másnap a gyomortükrözést is altatásban csinálta, mert tudta, hogy annyira görcsölök, hogy teljesen kiborultam. Nem szeretnék orvost váltani, szeretek odajárni. Annyi a probléma, hogy rengeteg betege van, egyszerre 3 helyen kellene lenni. Nem akartam õt bántani, sajnálom, ha így jött le.
De: tény,hogy ilyeneket sosem kérdez.. ami szerintem alap kéne, hogy legyen, tény,hogy kb sosem kapok papírt arról, h ott jártam, nehezen követhetõ, h mikor mit szedtem. Pl, amikor a Remi-t kaptam.. nah arról egy darab papírom sincs, hogy mikor, miért. Semmi, mintha meg sem kaptam volna.."


Floem, mindennek utána tudsz nézni, ha akarsz. Amennyiben el tudod érni az Ügyfélkapu_t akkor belépés után módod van arra, hogy TAJ szám alapján megnézd a saját un. "Betegéletutad". Meg tudod nézni, hogy milyen orvosi ellátásban részesültél és ki volt a kezelõ orvos, milyen gyógyszereket kaptál, honnan és mennyibe került etc. 2000 januártól van feltöltve információval és elégé up today.

Kedves beteg és sorstársaim, ez mindenkinek szól, vannak lehetõségeink, csak nem élünk vele.....   

Nincs jelen

 

#1374 2010-01-08 08:06

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Aiolosz! Off Én rendszeresen nézem, mert már tapasztaltam eltérést. Egyébként az Ügyfélkapuhoz okmányirodai regisztráció szükséges, utána pedig mindenféle dolgokra, ügyintézéshez használható. Én például itt töltöm ki és küldöm be az adóbevallást, okmányirodai ügyintézéshez használom. Stb. On

Szerkesztette: én (2010-01-08 08:11)

Nincs jelen

 

#1375 2010-01-08 09:15

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Floem!
Borzasztó dolog szembesülni azokkal a dolgokkal, amit Te is (és már mások is leírtak itt, és szerintem rengeteg olyan Emberke is van, aki meg átélte, csak nem írta le...)...
Szóval, én is ott tartok, hogy az orvosoktól legjobb esetben is csak annyit lehet elvárni, hogy megpróbálják elkapni a grabancát ennek e két rohadéknak és próbálják meg megállítani, jó esetben visszanyomni.
Ha jól utána jár az ember a lehetõ legtöbb oldalról megközelítve - szerintem bármely betegséget - akkor is csak borzasztó kevés infot talál, mert pont annyira bonyolult ez az egész, mint amilyen egyszerûen amúgy el is lehet intézni.
Gondolok itt arra, hogy eszméletlen hosszú és bonyás képletekkel lehet leírni azt, hogy az ember ha sokat iszik, adott esetben nagy hányás lesz a vége.
Én meggyõzött vagyok a tekintetben, hogy ezek a betegségek mind csak tünetei annak, hogy nem vagyok harmoniában a test-lélek-elme tekintetében (elcsépelt ez a három szó, de nem tudom másképpen leírni). Ezért - megspékelve rossz szokásokkal is - ennek tüneteként jön elõ ez a betegség esetemben.
Rengeteg helyen jártam, kipróbáltam ezt azt. Számomra nagy tanulság, hogy egyrészt a gyógyuláshoz legalább annyi idõ kell, mint amennyi ideje már fennáll maga a baj (esetemben ez lassan három évet tesz ki és mások meg még sokkal hosszabb tünethalmozó idõszakot is biztosan be tudnának ide írni). Másrészt, kaphatok én segítséget kívülrõl (gyógyszer, energia, homeopátia, delejezés, izé, hozé), csak én tudom ezt az egészet rendbe rakni. Az emberrel semmi sem történik véletlenül, és ez is egy nagyon közhelyes megfogalmazás, de talán ezt a legkönnyebb igazolni, ha a múltbeli történéseket csupán a jelentõségük miatt egy kicsit elkezdjük értékelni (és nem azért, hogy ezen rágódjunk, csak hogy tisztába tegyünk helyzeteket).
Szörnyû lehet, ha ezt ráadásul a tudatos életkezdés elején vágja valakinek a nyakába az élet (a gyerekekrõl nem is beszélve)...
És azt is teljesen meg tudom érteni (ha ez jelent bármit is), hogy mennyire le tud taglózni egyetlen rossz szó egy beteg embert, magam is így vagyok.
Az orvosoknak akkor tudunk mi magunk segíteni, ha konkrétan felkészülünk egy-egy találkozóra és megpróbáljuk minél hatékonyabban feltenni a kérdéseinket. Sokszor én is beleesem abba a hibába, hogy azt hiszem, mivel én jól emlékszem az orvosomra, majd õ is egybõl emlékezni fog mindenre, ami velem kapcsolatos. Pedig érthetõ okokból ez nem így van, gondoljunk csak bele, hogy akár csak egy nap alatt is mennyi pácienssel találkoznak és ehhez még hozzájön a civil életükbõl származó információ mennyiség is. Gondolom, hogy náluk a rövid távon való emlékezés a legfontosabb, mivel ha bevisznek valakit, aki válságos vagy súlyos állapotban van, akkor azokkal a betegekkel kell hatékonyabban foglalkoznia, hiszen rövid távon ott lehetnek a legnagyobb gondok. Nekünk arra kell talán odafigyelni, hogy megfelelõ és fontos információkkal segítsük a munkájukat és ne magunkban várjuk el tõlük, hgoy figyelmesek legyenek, hanem udvariasan, konkrétan jelezzük, hgoy mit szeretnénk tõlük.
Bocs, ha hosszú voltam, és esetleg "közhelyes", de most ez jött ki... :).
Szép napot kívánok Mindenkinek!

Nincs jelen

 

#1376 2010-01-08 11:55

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ede írta:

Az orvosoknak akkor tudunk mi magunk segíteni, ha konkrétan felkészülünk egy-egy találkozóra és megpróbáljuk "---minél hatékonyabban feltenni a kérdéseinket. Sokszor én is beleesem abba a hibába, hogy azt hiszem, mivel én jól emlékszem az orvosomra, majd õ is egybõl emlékezni fog mindenre, ami velem kapcsolatos. Pedig érthetõ okokból ez nem így van, gondoljunk csak bele, hogy akár csak egy nap alatt is mennyi pácienssel találkoznak és ehhez még hozzájön a civil életükbõl származó információ mennyiség is..."

Kedves Ede, nem rövid szösszeneted sok hasznos, megszívelendõ dolgot tartalmaz, amibõl én az általam kiemeltre hívnál fel fokozottan a figyelmet. Tudod, csak egy baj van ezzel, ebben is rutint kell szerezni. Az ember nem úgy születik, hogy amikor beteg lesz, azonnal jó, együttmûködõ partnere lesz az orvosnak.
Nem beszélve arról, hogy más-más környezetben születünk, eltérõ körülmények között szocializálódunk, nem azonos intelligenciával bírunk. Pedig meg kell tanulnunk, a saját betegségünk tüneteit nagyon pontosan el kell tudni mondani, a kapott terápiákat, kezeléseket, ha tetszik, ha nem, nekünk kell pontosan nyilvántartani és bizony tudomásul kell venni, nem azonnal kerülünk az orvos elé akinek korlátozott ideje van arra, hogy velünk foglalkozzon.
Még annyit, hogy ne legyek túl hosszú, én sem úgy születtem, hogy "excel táblázatba" foglalva tartsam nyilván betegségem kezdete óta kapott gyógyszereket, azok dózisát etc. de most bizony napra kész vagyok a táblázattal...sajnos, pedig 25 évet feltölteni adattal nem kevés. Amelyik orvosnak ezt eddig odaadtam, az padlót fogott, de egy csomó idõt megspóroltam Neki és ez nagyon díjazták.

Nincs jelen

 

#1377 2010-01-08 12:00

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Aiolosz, igazad van. Volt már úgy, ha megtudták, hogy az én saját táblázatomat én csináltam, nem olvassák általában tovább....gondolok itt arra, hogy egyszer az egyik orvos megkérdezte, hogy "orvos csinálta ezt a táblázatot?", mire mondtam, hogy nem, én, puff, le is tette... pedig csak segítségképpen van, hogy ne kelljen a papírokat bogarászni...
Mivel tényleg nem egybõl tudjuk jól elõadni a dolgainkat, ezt azért gondoltam megjegyezni, hogy amikor értetlenkedéssel, meg számunkra negatív eseményekkel találkozunk, akkor az adott pillanatbeli érzelmeken és az orvos hibáztatásán jussunk túl, és keressük meg, hogy mi hogy tudjuk másképpen elõvezetni máskor majd az esetünket, hogy ezt elkerüljük. Nagyon rossz szembesülni az ideges, leterhelt orvos rossz visszacsatolásával, de próbáljunk meg belõle tanulni és kicsit a másik oldal helyzetébe is belegondolni. Szép napot!!!

Nincs jelen

 

#1378 2010-01-08 17:05

Ana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni,h a colitis fõ jellemzõje a véres széklet?
A másik pedig,hogy vérképbõl lehet-e utaló eredmény,gondolok süllyedés,fehérvsejt stb.?
Köszi a választ

Nincs jelen

 

#1379 2010-01-09 21:52

ditke
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Ana!
colitis ulcerosa jellemzõi:gyakori véres széklet,hasgörcs,hányinger,elesettség,étvágytalanság,fogyás,hõemelkedés. Voltál gasztroenterológusnál? igazából tükrözéssel tudna tiszta képet adni,mi a vérzés oka.De gyulladás is sok mindentõl lehet Én már veterán kort éltem meg ezzel a betegséggel.Ne késlekedj fordulj szakemberhez! a vérkép legfeljebb anémiát mutat,ha kértek CRP vizsgálatot akkor a gyulladást kimutatja.Gyulladás sok mindentõl lehet.
Üdvözöllek:ditke

Nincs jelen

 

#1380 2010-01-09 22:13

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

A CRP, fehérvérsejtszám és a süllyedés mutatják meg a gyulladást. A CRP inkább a crohn betegeknél emelkedett. Egyébként ultrahanggal, CT-vel és tükrözéssel tudják felderíteni a problémát.

Nincs jelen

 

#1381 2010-01-10 14:31

Ana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni,hogy a colitis mindig véres széklettel jár?
Lehet erre a betegségre következtetni vérképbõ?Süllyedés, fehérvérsejt stb.
Köszi a választ

Nincs jelen

 

#1382 2010-01-10 14:32

Ana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszönöm

Nincs jelen

 

#1383 2010-01-10 14:33

Ana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Leleteim a gasztrósóm szerint "tökéletes".Tükrözés nem volt, IBS-t állapitott meg.

Nincs jelen

 

#1384 2010-01-10 15:14

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Én sem értem, hogy tükrözés nélkül, hogy lehet megállapítani, hogy "csak" IBS?!
Nekem, mikor ezelõtt sok-sok éve kimondták az IBS diagnózisát, tükrözés után történt. Anélkül nem lehet látni a belek állapotát, még ma sem!

Nincs jelen

 

#1385 2010-01-10 16:16

Gugger
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Lajos!
Az én helyzetem is hasonló: két és fél éve, a székelési szokások drasztikus megváltozása miatt, - napi 3-4 viszonylag hígabb széklet, - kértem vastagbél tükrözést, 58 voltam akkor, rákszûrésnek is ideje volt. Bódításban végzett tökéletes tükrözés volt és megnyugtatott a fõorvos, semmi rendelleneset nem talált, gyógyszert sem írt fel. Maradt a napi 2-3-4 széklet (nem formált) két éven keresztül, míg nem fél éve heveny aranyér panaszaim kezdõdtek, ülni is alig tudtam. Proktológus, gyûrûzés kétszer, Xalazin kúp 2x250g a végbél nyálkahártya gyulladásra. egy hónap alatt feljavultam, aztán újra begyulladt a végbelem és abszolút minimális mennyiségû véres nyálka megjelent a széklet elején(babszemnyi). Kolonoszkópiára elõjegyeztek, - közben a véres nyálka 100%-osan megszûnt, - diagnózis: idült végbélgyulladás, a vastagbélben szemre minden normális, szövettan késõbbre várható. Entocort 2mg klizmát kaptam, már öt nap után jelentõs a javulás, ami a végbél fájdalmat illeti(sokkal jobban ülök, nincs az az erõs égetõ érzés). Viszont kinyomtattattam magamnak a két évvel ezelõtti szövettant és elcsodálkozva olvastam: Idült aspecificus colitis részlete a biopsiás mintában(Sigmabél nyálkahártya részlet). Tehát majd két évig, minden fajta gyógyszer nélkül panaszmentes voltam(vagyis vérzés, fájdalom soha!)csak a 2-3 napi székelés, és nem is tudtam arról, hogy colitises vagyok.

A kérdéseim hozzád:
    - Milyen panaszaid voltak egy éve, amikor kezdõdött?
    - Mennyi kúpot és mennyi ideig szedtél, míg panaszmentes lettél?
    - Mikor most január 7-én visszamentél, milyen panaszaid voltak?
Köszönöm, ha megválaszolod,
üdvözlettel Gugger

Nincs jelen

 

#1386 2010-01-10 17:09

Gugger
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Bocs, az elõzõ hozzászólásomat pontosítom. Azt írtam: a mostani dignózis: idült végbélgyulladás, a vastagbélben szemre minden normális, szövettan késõbbre várható. 
A pontos diagnózis: Proctitis ulcerózának megfelelõ kép! (Szövettani eredményre várok.)

Nincs jelen

 

#1387 2010-01-10 17:50

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Off Lehet, hogy tudatlan vagyok... De ki az a Lajos? Gugger, tõled kérdezek! On

Nincs jelen

 

#1388 2010-01-10 20:15

Ana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszönöm,h válaszoltatok.Lehet,h én nem írtam le érthetõen, de nekem nincs véres székletem.
Ami érdekes,h reggelente nagy nehezen produkálok bogyószerû székletet, majd az elsõ evés elteltével jön a hasmenés.Aztán utánna napokig, hetekig akár hónapokig semmi.Aztán kezdõdik minden elölrõl.

Nincs jelen

 

#1389 2010-01-10 21:12

ditke
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Ana!
Tükrözés nélkül,ez érdekes mibõl állapította meg.

Nincs jelen

 

#1390 2010-01-10 21:23

ditke
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Én!
Colitis ulcerosa esetében nálam magas volt a CRP érték.Valóban nem jellemzõ ,de akkor kórház lett a vége.
Üdv:ditke

Nincs jelen

 

#1391 2010-01-10 23:10

Ana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ditke,

azt mondta a gasztrósom a vérkép után,h szerinte nem szükséges a tükrözés.Nincs véres széklet,láz,max. napi 1x hasmenés.Pedig már felvoltam készülve a tükrözésre,pedig rettegek tõle!!!
Viszont voltam ultrahangon, és a következõ van a leleten:
"Megtört epehólyag fala mentén néhány apró echodensitas,cholesteropolypus lehet.A fal mellett kis sludge is ábrázolható"
Holnap visszamegyek a házidokimhoz aztán elmondja,h mit is jelent magyarul, és természetesen beszámolok Nektek.Ja és megkérdezem,h õ mit javasol a pocimmal, fõleg amiatt is ,mert hamarosan gyermeket szeretnék.

Nincs jelen

 

#1392 2010-01-10 23:31

Ana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Gigi,
nem rémísztettél meg egyáltalán.A dokim azt mondta,h napi 1x laza széklet(vér nélkül) ami valamikor hetente vagy kéthetente 1x-2x jelentkezik az nem crohn vagy colitis.
Étrend változtatást javasolt, meg hogy ne idegeskedjek, próbáljam megemészteni a családi gondjaimat is. (könnyû mondani)
De gondolkodom másik gasztróst is meglátogatni,mi a véleményetek?

Nincs jelen

 

#1393 2010-01-11 00:03

mókus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Én már nagyon régóta vagyok IBD-s, sajnos nem megfelelõ orvos miatt elég késõn lett diagnosztizálva, de végül kiderült, hogy crohn-colitis, nem tudni még mindig melyik, nem volt egyértelmû a szövettan. Budenofalkot és Salofalkot szedek.
Most orvos váltáson töröm a fejem. Nekem a legnagyobb gondom, hogy a jelenlegi orvosom nem csinál semmilyen vizsgálatot sem és így kapom a gyógyszereket. Hiába sorolom akármelyik tünetem. Nem hiányzik a tükrözés, de a nulla vizsgálat elég kevés, legutóbb õt éve csinált tükrözést. Azt hogy vérszegény vagyok, azt is magam derítettem ki. Körzetinél kértem vérvételt és akkor derült ki, õ fél évvel késõbb csinált csak, de addigra már rendbe jött a vasam, az hogy miért voltam vérszegény, még mindig nem tudom. Furcsa, hogy pl ilyeneket senki nem vizsgál, hogy miért vagyok, leszek vérszegény? Most ultrahangot akarok csináltatni valahol magánba, hogy legyen valami képem arról mi is a helyzet odabenn, félek a szûkülettõl, mert vannak érdekes tüneteim. Miért nem kérem meg az orvost? Kértem, de úgy csinált, mintha nem hallaná.
Az a baj, hogy nagyon kevés a lehetõség a környékünkön és õ ugye már nem az elsõ orvosom itt, végül is talán még egy orvos jöhetne számításba.
Én egyébként irigylem azokat, akik Dr. Mihellernél vannak. Én voltam nála egy ideig és hát azóta is visszasírom csak hát a távolság miatt jobbnak láttam az itteni orvost, persze nem ez volt a jó döntés, azt hiszem, de hasmenéssel utazni, vizsgálatokhoz napok kellenek... munka mellett nehéz.. Miheller nem csak hogy válaszolt minden kérdésemre, hanem még le is rajzolta, hogy érhetõbb legyen, hogy mirõl van szó, ha tünetem volt rögtön vérvétel vagy ultrahang, az elsõ bódításos tükrözésemet is neki köszönhetem, pedig nem egyen vagyok túl... itt nálunk nem csinálnak ilyet, nem is értem miért, pedig egyik legnagyobb város Pest után. Nekem õ volt az elsõ orvos aki tényleg úgy kezelt, ahogy azt elvárná az ember. Õ is ugyanazt a gyógyszert írja fel mint a mostani dokim, errõl a részrõl megnyugodtam, de mostani dokimtól nem kérdezhetek, megmondta, hogy ne kérdezzek, meg hát úgy sem válaszol és valami lehetetlenség elérni, fõleg sürgõs esetben nincs rá semmi esélyen több okból sem. Bocsánat, kicsit hosszúra nyúltam, de kezdek kicsit összezuhanni.

Nincs jelen

 

#1394 2010-01-11 09:23

Floem
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Aiolosz!

Köszönöm az információt, de valamiért nem sikerül regisztrálnom. Nem engedi az elektronikus aláírást.

Nincs jelen

 

#1395 2010-01-11 09:50

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Floem írta:

Kedves Aiolosz!

Köszönöm az információt, de valamiért nem sikerül regisztrálnom. Nem engedi az elektronikus aláírást.

Sajnos innen nem tudok segíteni :( 
Akkor érdemes elmenni egy okmányirodába és személyesen elintézni a regisztrációt. Itt tudsz idõpontot kérni :  Okmányirodák

Nincs jelen

 

#1396 2010-01-12 00:34

Gugger
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Off Lehet, hogy tudatlan vagyok... De ki az a Lajos? Gugger, tõled kérdezek! On

lajos58  2010-01-07 18:34-kor tett hozzászólására reagáltam. (Egy fél oldallal arrébb!) OK?

Nincs jelen

 

#1397 2010-01-12 00:52

Gugger
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Mókus!
Ezeket írod:
Most orvos váltáson töröm a fejem. Nekem a legnagyobb gondom, hogy a jelenlegi orvosom nem csinál semmilyen vizsgálatot sem és így kapom a gyógyszereket. Hiába sorolom akármelyik tünetem. Nem hiányzik a tükrözés, de a nulla vizsgálat elég kevés, legutóbb õt éve csinált tükrözést.
Miért nem kérem meg az orvost? Kértem, de úgy csinált, mintha nem hallaná.
...de a mostani dokimtól nem kérdezhetek, megmondta, hogy ne kérdezzek, meg hát úgy sem válaszol és valami lehetetlenség elérni, fõleg sürgõs esetben nincs rá semmi esélyem.

Ehhez az "orvoshoz" soha nem mennék vissza! Itt nincs orvos-beteg kapcsolat!
(Remélem azóta a többiek segítségével már találtál orvost.)
Javulást kívánok
         Gugger

Nincs jelen

 

#1398 2010-01-13 12:38

Ana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok,

tegnap besokalltam! Egyik nap hasmenés (1-2x) másik nap semmi, harmadnap székrekedés!Tegnap rendelt a gasztrós dokim, dehát a világ sztrájkolt és nem tudtam eljutni!Hihetetlen!
Örülnék ha fény derülne már,h mi okozza ezeket a tüneteket.

Nincs jelen

 

#1399 2010-01-16 13:32

Öreghalász
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nálam 7 éve diagnosztizálták a colitis ulcerosát. 5-6 évig elég jól elvoltam a salazopyrin szedése mellett.
2009. eleje óta szinte folyamatosan, egyre agresszívabb véres, nyákos széklet, székrekedés, stb. Orvosváltás, új orvos által tavaly márciusban colonoscópia  (Kórszövettan: vél.: colitis ulc. kifejezett aktivitási jelekkel.)  Gyógyszerváltás, salozopyrin helyett Xalizin, + Salofalk klizma.  Az orvosi utasításokat folyamatosan betartom. Most már  nagyon aggaszt, hogy amint írtam egy éve szinte folyamatosak tüneteim. Normális székletem azóta szinte csak egy-két napig (egy-egy hetes klizma adagolása alatt) van csak. Utána ismét jön a vér, nyák, és semmi széklet napokig. Fájdalmam egyébként lényegében egyáltalán nincs, bár mostanában nagyon sokat kell erõlködnöm a wc-n. Az utóbbi idõben Medrolt írt fel kezelõorvosom, semmi kedvezõ hatást nem tapasztalok.  Egyébként kezelõorvosomnál  egy-egy kontroll kb. 3-5 percig tart, elmondom, hogy jön a vér, a nyák, stb., õ meg nyugtat, hogy "lazítsak", ha közlöm, hogy már fogytán van- hasonlóan a "Mókus"  által írtakhoz - gyógyszert ír fel, s ennyi. Egy év alatt 3x küldött laborvizsgálatra. Utolsó laboreredményemben  a fehérvérsejt eredmények  eléggé "balra tolódtak". Én meg egyre jobban rettegek, hogy mi jöhet ezek után.

Nincs jelen

 

#1400 2010-01-16 23:22

Kitana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!
Én még új vagyok itt, már régóta szemezgettem ezzel az oldallal, de csak most regisztráltam. Úgy éreztem be kell lépjek ide, mert a környezetemben nincs hasonló betegséggel küzdõ ember. Tudjátok sokat olvasgattam már ezt a fórumot, és van, hogy némelyik írástól könny szökik a szemembe. Nálam november végén diagnosztizálták a colitis ulcerosát, vagyis egyelõre proctitis. Lassan két hónapja szedek salazopyrint + xalazin kúp. Már pár nap után jobban voltam, de mostanában megint fájogat a hasam. Mindig várom, hogy végre azt olvassam, hogy meg lehet ebbõl gyógyulni, de hiába! Egyszerûen képtelen vagyok beletörõdni ebbe a betegségbe. Nem tudom elfogadni, hogy ez a betegség csak rosszabodni fog az évek során és nincs kiút! Én meg akarok gyógyulni! És ígérem nektek, amint találok valamit, ami hatásos lehet, megírom!
P.S.: amerikai kutatócsoport egész szép eredményeket ért el nikotin tapasszal. Milyen kár, hogy már 3 éve nem dohányzom:-)

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB