#1751 2011-09-02 19:18

PEPA
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

21 éves egyetemista lány vagyok és a segítségetekre lenne szükségem, mert már nagyon kétségbe vagyok esve!

Tudom, hogy nem vagytok orvosok és nem tudjátok megmondani , hogy pontosan mi a bajom, de az elmúlt egy évben megjártam 4 gasztroenterológust, 2 háziorvost egyik a másikhoz küldözget és egymásra mutogat én meg közben rosszul vagyok és nem tudom mi bajom lehet.

Ti biztosan tapasztaltabbak vagytok nálam ilyen téren és talán ti láttok olyan kapcsolatokat a kórtörténetemben, amire én életemben nem is gondoltam volna.
Az orvosokba már egyszerûen nem tudok megbízni, mert mindegyik mást mond és sehogy se kezel. Én meg közben sokszor kimozdulni se tudok a rosszullétek miatt...


   Az egész úgy kezdõdött, hogy múlt nyáron (június) volt egy campylobacter fertõzésem (ez kb olyan, mint a szalmonella), amit a remek magyar egészségügynek köszönhetõen csak 3 hónap után fedeztek fel! Addig hasmenésem és rettenetes görcseim voltak (olyanok, hogy az ágyból nem bírtam felállni).
   Miután ezt felfedezték(szeptember) kaptam egy hetes Cifran kúrát (erõs antibiotikum= amitõl persze a 3. napon még szarabbul voltam, mert ez végleg minden jó baktériumot kihozott belõlem) ezek után azt mondták, hogy még egy hónapig hasmenésem lehet, de rendbe fog jönni ne aggódjak...
   Persze nem jöttem rendbe(október). sokszor étkezések után görcsös hasmenésem volt vagy egyszerûen híg székletem... Ekkor csináltak egy lisztérzékenységet és széklettenyésztést, amik negatívak lettek! Mondták, hogy kezdjek el szedni probiotikumot. Ami talán segített is 2-3 hét után, mert normális, formált székletem volt.
   Csakhogy ekkor elkezdõdött a vizsgaidõszak(december), ami az eddigi 6ból a legnehezebb volt! Szóval mondanom se kell, hogy rengeteget idegeskedtem, ami miatt hasmenésem volt, ami miatt viszont gyakorlatilag rászoktam a lopediumra, hogy egyáltalán a vizsgákra el tudjak menni.

   Miután vége lett(február), még mindig elég gyakran volt hasmenésem/híg székletem. A lopedium beszedése után szinte mindig csak 3-4. nap volt székletem, ami sokszor hasmenés volt, de volt amikor teljesen normális volt.
 
Ezidõben(március) kialakult nálam egy külsõ végbélrepedés (gondolom mivel a sok híg széklet után "beavatkozott" a normális) amivel szenvedtem 1 vagy 2 hetet, de azóta viszont nem jött vissza egyáltalán.
   Márciusban elmentem idõpontot kérni a gasztroenterológiára, mert még mindig nem éreztem magam tökéletesen (voltak, görcseim, kissebb fájdalmaim...stb).
   Persze idõpontot csak májusra adtak. Majd májusban közölték velem, hogy a doktornõ beteg, szóval kapok egy új idõpontot....Persze azt meg júliusra kaptam!
 
Mivel én nem akartam még 2 hónapot várni, ezért elmentem egy másik gasztróshoz, aki elküldött laktóz és laktulóz hidrogénkilégzéses tesztre. A laktulózzal semmi bajom nem volt! Viszont kiderült, hogy laktózintoleranciás vagyok. Habár a campylobacter fertõzés elõtt nem voltak gondjaim a tejjel.

  Innentõl kezdve abszolút tejtermékSTOP volt... És lámlám 2 hét után tökéletesen éreztem magam!!! se hasmenés, se puffadás, se híg széklet, se görcsök, SEMMI! Már teljesen megörültem, aztán 1 hónap múlva újra elkezdõdtek a híg székletes napjaim, szóval megint jött a Lopedium ... Ez tartott talán 2-3 hétig, aztán elkezdtem a progastrot és megintcsak 1-2 hét alatt teljesen rendbejöttem!
 
Aztán elkezdõdött megint egy húzós vizsgaidõszak, ami alatt csak a vizsganapokon voltak gondjaim (a többin meg úgy éreztem magam, mintha soha semmi bajom nem lett volna). Viszont a legkönnyebb vizsgáknál is (aminél tudtam, hogy nem kell aggódnom, mert ha már csak bemegyek, akkor megvan a 3-as/4-es) már kora reggel görcsökkel keltem és rohantam a wcre.
   
Aztán július eleje viszont mindennapossá váltak a hasmenéseim (napi kb 2-4). Közben október óta a hajam fele(!!!) kihullott. hajmosásonként minimum 400 szál! Volt egy negatív gyomortükrözésem, ami egy borzalmas élmény volt.

Most jövõ szerdán lesz egy vastagbél tükrözésem, ami miatt már elõre félek. A procedúra miatt is, de legfõképp az eredmény miatt!!!

Véres székletem eddig nem volt , habár talán július óta egy picit sötétebb lett a széklet, de igazából nem tudom megítélni! Lehet, hogy már csak én beszélem be magamnak.

Nyálkás székletem 2-3x volt most tavasszal, de akkor épp nem volt híg széklet...

Nagyon aggódok, mert a doki múlt héten azzal "ijjesztgetett", hogy nekem a tünetek alapján simán lehet akár IBD-m is.

Még egy dolog volt, ami esetleg fontos lehet. 2009 októberében valami miatt befoltosodott a testem! elõször bárányhimlõ szerû izéim voltak, aztán ezek átalakultak nagy lapos foltokká. gyakorlatilag úgy néztem ki egy fél évig mint egy dalmata kutya, csak nekem vörös foltjaim voltak!
Akkoriban ezt ételallergiára ráfogták, de bizonyítani nem tudták, szóval bármi lehetett.

Rengeteg kérdés merült fel bennem, aminek persze most a felére sem emlékszem, de azért remélem egy párra kapok itt választ!

-az IBD esetében mindenképpen véres-nyákos széklet van?
-ezek a betegségek legtöbbször mûtéttel végzõdnek? vagy azért kordába lehet tartani?
- nálatok hogy kezdõdött? Milyen tüneteitek voltak?
-Mi/ki segített nektek, hogy tünetmentesek legyetek?
-a betegség kiderítése után mennyi idõvel lettetek tünetmentesek?
-tünetmentes idõszakban tényleg "abszolút tünetmentesek" vagytok vagy azért vannak akkor is gondok?

Tudom, hogy ezt sikerült elég hosszúra nyújtanom, de azért remélem tudtok nekem segíteni, ajánlani.. stb!!!




u.i. leírom ide a vérvételek kiugró eredményeit, hátha ez is fontos! Mindegyiknek utánanéztem soknak nemigazán találtam meg a normális leírását! remélem ti tudtok nekem segíteni kibogozni mindent!

2009 - foltos idõszakom legeleje

CRP 24,5 ; süllyedés:23 ;
MAGAS: neutrophil gran., RDW-CV,
ALACSONY: lymphocyta,haemoglobin, hematokrit,MCV,MCH,MCHC
NAGYON MAGAS: monocyta


2010. augusztus

CRP: 7,4, Sülledés 20
ALACSONY: hematokrit,heamoglobin, vvs átlag, serum vas, ferritin
MAGAS:vaskötõ kapacitás, transferrin
NAGYON MAGAS: látens vaskötõ kapacitás


2010 szeptember

ALACSONY: hematokrit,haemoglobin, vvs átlag, serum vas,
MAGAS:lymphocyta,latens vaskötõ kapacitás, TSH


2010. október

ALACSONY: MCV, MCH,basophil
MAGAS:TSH,RDW-CV, monocyta, lymphocyta


2011 április

ALACSONY:Lymphocyta, eosinophil, basophil, haemoglobin, hematokrit, MCH
MAGAS:Klorid, neutrophil gran,


2011 június

süllyedés:13
ALACSONY: ferritin
MAGAS:TSH, teljes vaskötõ kapacitás, transzferrin


Köszönöm, ha ez valaki végigolvasta!
Nem akartam ilyen hosszúra nyújtani, de nagyon kétségbe vagyok esve és semmit nem akartam kihagyni!

Üdvözlettel: Pepa

Nincs jelen

 

#1752 2011-09-02 19:38

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Pepa!

Üdv. itt a fórumon.
A leírásodat, bármelyik gasztrós doki megirigyelné , mert nagyon pontos és precíz volt.
Mindemellett azonban, a legjobban kezdted a hozzászólást, mi nem vagyunk orvosok (legalábbis én nem vagyok az), ezért tényleg tapasztalatot lehet írni, vagy várni tõlünk.
Csináltak sok-sok vizsgálatot Nálad, látom, olvasom, de tényleg vastagbéltüki nagyon hiányzik a képbe, simán lehet egy castagbél gyulladás.
Az eredményeid amiket leírtál a 2009-es CRP jelenthet gyulladást, és attól, hogy 2010-re csökkent az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nincs gondod (ezt meg amúgy is tapasztaltad).
Válasz amiket én tudok írni Neked :

- neeem, dehogy nem szükséges a véres, nyákos széklet ahhoz, hogy IBD-d legyen, az már rosszabb idõszak. Valakinél pl. "csak" izületi fájdalmakkal jelezte magát az IBD
- amennyiben idejében, normális szakorvos felismeri a betegséget, akkor simán lehet mûtét nélkül, gyógyszeres kezeléssel kordába tartani. Nagyon fontos nem gyógyítható, hanem kezelhetõ betegségrõl van szó, és ettõl nem szabad megijdeni, sajnos lehet, hogy életed végéig be kell kapnod reggel egy vagy két szem bogyót, és mellette soha semmi panaszod nem lesz (ennyit megér igaz?)
- sok mindenki esküdik a diétára, ebben nem nyilatkozom, mert elfogult vagyok, de sokat segíthet egy fûszermentes (nem teljesen), vagy éppen tejtermék mentes diéta FOLYAMATOS!!! És persze a gyógyszerek, amik szinten tartanak!
- a következõ kérdésre nem lehet válaszolni, mert annyira egyedi, és minden embernél más!
-  a tünetmentesség jobbára azt jelenti mint a szó szoros jelentése, néha kavés panasszal, de ez is detto egyedi.

Nem biztos, hogy tudtam válaszolni a megfelelõ képpen a kérdéseidre, de olvasgasdd ezt a Fórumot, minden topicját és sok választ fogsz találni!
Ja és ne félj a tükrözéstõl, az eredmény mindennél jobb (ha még rossz is) mint az örökös bizonytalanság!

Írj nyugodtan!

Lisa

Nincs jelen

 

#1753 2011-09-21 10:44

Jucus 1987
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Elõször is tudnotok kell, hogy nem én vagyok a beteg hanem a párom.Úgy kezdõdött, hogy evés utáni, közbeni hasmenés, nyálka napi 10-15 wcre menés stb.
2 évig küldözgették jobbra-balra és mivel volt olyan, hogy fél évig semmi baja sem volt õ sem igazán vette komolyan a dolgokat és bevallom én sem. Idén májusban volt egy tükrözés ami alapján a doktornõ azt mondta, hogy colitis ulcerosaja van, ami nem gyógyítható, de a megfelelõ gyógyszerekkel és diétával  szinten tartható. A tükrözésnél szövetet is vettek, azt mondta a doki, hogy az eredményt  majd  mi levélben megkapjuk és 3 hónap múlva menjünk vissza. A szövettan lelettel visszamentünk, a párom kb 10 percet volt benn, annyit mondtak neki, hogy van az övénél sokkal rosszabb is és hogy õ még a viszonylag gyenge betegségnél tart. Dietetikára kaptunk idõpontot, ott a doktornõ elmondta, hogy gyakorlatilag semmit nem ehet azok közül amiket eddig megevett, felolvasta azt ami a tájékoztató lapon rajta van és elmondta hogyan kell nyáklevest készíteni és  annyi volt!
Én úgy éreztem, hogy nem lettünk megfelelõen tájékoztatva, így kerültem ide. Sokat olvastam és megmondom õszintén többet tudtam meg tõletek, mint a 2 doktornõtõl együttvéve.
Viszont rengeteg félelmem, kérdésem lenne!Õszinte leszek veletek én lelkileg  teljesen belebetegedtem abba, hogy õ beteg, nem tudom elfogadni, együtt élni ezzel, féltem.Nagyon! De ezt neki nyilván nem mondhatom el, próbálom kímélni minden stressztõl, idegeskedéstõl, egyszóval bármitõl ami felzaklatja. Szeretnék mindenben a segítségére lenni, minél jobban megkönnyíteni az életét, hogy együtt tudjon élni ezzel a betegséggel.Nem akarom, hogy ez napi téma legyen, ne ez körül forogjon az életünk, hiszen lelkileg ez sem tesz jót egyikõnknek sem.
Napi 3*2 Xalazint szed(a tükrözés után volt Salofalk végbéloldat is, de azt csak 2 hétig kellett alkalmazni). Normaflore-t szokott szedni mellé, a doki szerint az jó, de vettünk Protexint is. Nem tudom melyik a jobb. Õ azt mondja, hogy a régi állapothoz képest jobban van. De vannak rosszabb napok is!
A kérdseim a következõk lennének:
-A fellángolást vagy aktív idõszakot mi idézheti elõ?
-Nekünk a dietetikus azt mondta, hogy a colitises betegeknek el kell hagyni a cukrot, rostot, zsírt és a tejet az étrendjükbõl olvastam a receptjeiteket, amik nagyon finomnak tûnnek, de van olyan süti pl. amihez 40 dkg cukor kell, és olyat i s írtatok, amihez  a hagymát meg kell dinsztelni, de nekünk a doki azt is "megtiltotta". Akkor most ez hogy is van?  Egyszerûen nem tudok olyat fõzni amiben ezek egyike sincs benne!!!!!
-Azt is mondták, hogy pl. Medve sajtot ehet csak a light formáját, de a laktózmentes tejet is ajánlották mértékkel, de pl. a Medve sajtból is van laktózmentes is , akkor most melyik a jobb?
-A nyálka a betegség velejárója vagy esetleg bizonyos ételek váltják ki?
-Szerintetek próbáljak meg kísérletezni az ételekkel? (nem akarok ártani neki)
- Idõvel rosszabbodhat e gyógyszer és a diéta mellett is?
-Mindenképpen kell valamikor mûteni?
-Kialakulhat daganat?

Egyenlõre ennyi!

Mindenkinek aki válaszol nagyon-nagyon köszönöm elõre is!

Jucus

Nincs jelen

 

#1754 2011-09-21 16:05

doret
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Jucus!

Az én kislányom colitises most 8 éves. 6 éves korában derült ki, hogy mi a betegsége. Hosszú kálváriát jártunk be mire kiderült, hogy mi a baja. A véres széklettel feküdtünk  kétszer fertõzõn, kiderült, hogy candidiásisa van, utánna, hogy autoimmun hepatitise van, majd végül 3 hónap után, hogy colitises. Borzasztó szembesülni egy anyának azzal, hogy a gyereke ilyen betegségben szenved. Az elsõ félév borzalmasan telt. A huszonegy napos infúziós kezelés után elmúlt a véres széklet, de a hasfájás a mai napig meg van. Nem annyira fájdalmas mint eleinte, de van még mindíg.
a kezelés után 2 héttel újra véres széklete lett és 2 hónapig volt gyomorszondán, ami mellé nem ehetett semmit csak az utolsó két héten kezdtük el az üres levest, a répapürét, a krumplipürét, és így tovább fokozatosan ráálltunk az úgymond szilárd kajára. Hát ennyit elõre.
Saját magatoknak kell kitapasztalni, hogy milyen ételeket tolerál a szervezete. Lassú folyamat, de a tapasztalatok sokat segítenek a további táplálkozásban. Rendszeresen szedjük a gyógyszereket és az apró magvas gyümölcsöket is eszi passzírozva, vagy pl. az epret hámozva. A cukorral kapcsolatban inkább édesítõt használunk, de nincs letíltva a cukorról sem. A sok édesítõ hasmenést okozhat, erre oda kell figyelni. Kerüljétek az erõs, fûszeres kajákat. A pannónia sajt laktózmentes azt nyugodtan eheti. Lehet kapni laktózmentes joghurtot, amibe ha gyümölcsöt turmixolsz nagyon finom. Kerülni kell a teljeskiörlésû dolgokat mert görcsöket okozhat és dörzsöli a bélfalat. Nagyon jó a sütõtök azt mondják simogatja a bélrendszert és kipucolja a lerakódott nyákot tapasztalat. Csinálj sok tökfõzeléket, krumplifõzeléket, grillez halat, csirkemellet, filézett csirkecombot párolt zöldségekkel, rizzsel, zöldségleveseket puffasztós zöldségek nélkül (karalábé, kelkáposzta, karfiol) sok húslevest. Aztán apránként próbálj ki új ételeket amik nem túl fûszeresek inkább zöld fûszereket használj és ha nincs különösebb tünet szélesítheted a palettát. Nekünk nem tiltották, meg a hagymát. Egy csirkepörkölt természetesen bors nélkül is nagyon finom.
Én is kétségbe voltam esve eleinte az ételek miatt, de ezt együtt kitapasztaljátok mit bír, mit nem. Nem szabad kétségbe esni már tudom, annál rosszabb mindkettõtöknek, ha egymáson látjátok ezt. Nem megnyugtató dolog.
Én sokat sírtam egyedül a garázsban a lányom miatt, de fel a fejjel azt kívánom nektek idõvel könnyebb lesz. Pozitívan kell gondolkodni, sokat jelent. Azt mondják nincs két egyforma colitises beteg, a saját tapasztalataitokra hagyatkozzatok. A fellángolással kapcsolatban a stressz sokat árt, vagy egyes hasmenéses járványok, szedjen normaflórt vagy más probiotikumot minden nap, nekünk ez is bevált.
Hát talán ennyi, ha még esetleg lenne kérdésed szívesen válaszolok, ha tudok.
Fel a fejjel.
Üdv: Doret

Nincs jelen

 

#1755 2011-09-22 00:42

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Jucus 1987 írta:

-A fellángolást vagy aktív idõszakot mi idézheti elõ?

A tapasztalatok és a vélemények eltérõek, de hitelt érdemlõen nincs igazán bizonyítva, mi a kiváltó ok.

-Nekünk a dietetikus azt mondta, hogy a colitises betegeknek el kell hagyni a cukrot, rostot, zsírt és a tejet az étrendjükbõl olvastam a receptjeiteket, amik nagyon finomnak tûnnek, de van olyan süti pl. amihez 40 dkg cukor kell, és olyat i s írtatok, amihez  a hagymát meg kell dinsztelni, de nekünk a doki azt is "megtiltotta". Akkor most ez hogy is van?  Egyszerûen nem tudok olyat fõzni amiben ezek egyike sincs benne!!!!!
-Azt is mondták, hogy pl. Medve sajtot ehet csak a light formáját, de a laktózmentes tejet is ajánlották mértékkel, de pl. a Medve sajtból is van laktózmentes is , akkor most melyik a jobb?

Ebben a kérdésben is nagyon eltérõek a vélemények, úgy az orvosok, mint a beteget között, de a saját tapasztalat a legjobb, mert mindenkinek a szervezete másképpen tolerálja az ételeket, elkészítési módokat. Persze ez nem megy könnyen és gyorsan :(

-A nyálka a betegség velejárója vagy esetleg bizonyos ételek váltják ki?

A nyálka akkor is van, ha semmilyen táplálékot nem vesz magához az ember. Én egyszer ezt kipróbáltam, két hétig almalén éltem...


-Szerintetek próbáljak meg kísérletezni az ételekkel? (nem akarok ártani neki)

Igen, tedd azt, de alapvetõen érdemes a nehéz ételeket kerülni. Lehet laktózmentes termékeket kapni, nekem azok beváltak. Nem véletlen nem írok konkrét dolgokat mert nem biztos, hogy másnál is beválna, ráadásul én egy hasát szeretõ fegyelmezetlen ember vagyok...de huszonöt éves tapasztalattal....

- Idõvel rosszabbodhat e gyógyszer és a diéta mellett is?

Igen.

-Mindenképpen kell valamikor mûteni?

Ember nincs, aki ezt megmondaná, engem nem kellett.

-Kialakulhat daganat?

Igen, de tégla is eshet a fejünkre.... a rendszeres tükrözéssel erre oda lehet figyelni.


Fel a fejjel, jó kezekben van a párod, sok sikert Neked....Nektek...

Nincs jelen

 

#1756 2011-09-22 16:08

Bal
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Bocsánat, hogy ezt ide benyomom egy az egyben, de hátha lesz kedved írni!

Sziasztok!

Én 13-tól 21 éves koromig nyomtam igen komolyan a colitis ulcerosát, a létezõ összes tünetével együtt.
Ez jó régen volt.
Most 37 éves vagyok és 16 éve nem szedek gyógyszert, tünetmentes vagyok.
Mûtét, gyógyszerek, bármi nélkül.
Eszem-iszom diéta nélkül, akármit.
Semmilyen szinten nem befolyásolja az életemet, mintha nem is lett volna.
( persze a lekli elmélyülés és egy-két nyom maradt :)
Meggyözõdésem, hogy a colitis ulcerosa (a crown-hoz nem értek) abszolút pszichoszomatikus betegség.
És csak is a betegen múlik, hogy megbetegíti-e magát vagy sem...

Ha segíthetek valakin, ezt szívesen megteszem. Fontos. Legyél eltökélt, hogy változtatsz.
A többit megbeszéljetjük.

Ha segíthetek, írj a mailcímemre elérhetõséget, telefonszámmal és megbeszélhetünk egy találkozót.
Saját magam vagyok a referenciám.

Üdv. (kb. 10 éve halogattam, hogy fellépjek-e ilyen fórumokra. Most megtettem.)

Na. Ennyi volt a hozzászólásm a fórumon.

A lényeg az: Ne essetek kétségbe, mert szerintem meg lehet ezt változtatni és szerintem van kiút ebbõl.
Nem akarok okoskodni és elnézést kérek mindenkitõl, ha okoskodásnak tûnik.
Pont azért jelentkeztem be ide, hogy kiderüljön, amit én tudok, vagy tudtam errõl a betegségrõl abszolút egyedi dolog, vagy megismételhetõ és másnál is használ majd. Szeretném ezt kipróbálni, s az is nagyon jól esik, ha sikerül valakin segíteni.

És már volt is rá példa a forumról és nagyon örülök neki!

Uh. Írjatok légyszi mailt és telefont és próbáljuk ki, hogy mit tudsz, illetve a párod.
Mert neki kell lépnie, változnia, stb. (ha igazam van...)
Viszont le a kalappal, hogy így támogatod! Szuper.

Bal

Nincs jelen

 

#1757 2011-09-23 15:40

Jucus 1987
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat és  a biztatást!
Sajnos túl lelkis vagyok és hajlamos  vagyok mindennek rögtön a sötét és negatív oldalát látni, hihetetlenül túl tudom dramatizálni a dolgokat! De máris jobban érzem magam, bár Aiolosz amit írtál a daganattal kapcsolatban egy kicsit megrémített, de gondolom ha idõben észreveszik nem lehet olyan nagy probléma, mármint a legrosszabb(már megint dramatizálok).
Nagyon sok erõt ad hogy felálljak a padlóról az, hogy ti milyen vidám és kedves emberek vagytok, pedig betegek, de mégis ti öntötök belém lelket.Furcsa egy helyzet...
Még egyszer nagyon köszönök mindent és ha kérdésem lesz megírom, illetve beszámolok nektek a fejleményekrõl!
Apropó fejlemény, kb. 2-3 hete azt tapasztaljuk, hogy nagyon jó a helyzet az elõzõekhez képest, mert a gyógyszeres kezelés megkezdése elõtt volt, hogy több mint 10-15-ször volt vécén egy nap és amíg nem  voltunk a dietetikusnál addig is volt naponta többször, de most naponta 1-szer megy aminek nagyon örülünk.
Tényleg nagyon hálás vagyok nektek....
Vigyázzatok magatokra, jók legyetek!

Jucus

Nincs jelen

 

#1758 2011-10-17 19:42

Putyi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Friss fórumtag vagyok, pedig már 34 éve van colitisem.
Érdekes egybeesés, de azután jelentkezett, amikor a doki tanácsára vastartalmú gyógyszert kezdtem szedni.
Az elsõ cca. 20 évben nem okozott nagy problémát. Azóta már inkább. De az utóbbi idõszak kezd megviselni a napi 5-6 székeléssel. Egyszerüen nem tudok úrrá lenni rajta. Beszedtem 3 doboz Ciprinolt - semmi hatás. Szedek többféle probiotikumot, csalán teát iszok melléje - nem segít. A Lopedium sem.
Olvasgattam a fórumot - ki mit szed. Én Salazopyrint a kezdetektõl. Tényleg elég csak ez az egy? És tényleg döntõ fontosságú a diéta? Sajnos még nem vagyok eléggé elszánt, ma is megengedtem magamnak pl. egy kis Milka csokit.

Üdv.: Putyi

Nincs jelen

 

#1759 2011-10-17 21:50

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Én rájöttem arra ha nincs mit veszítenem akkor megnézem mirõl szól az amit most nektek is szeretnék megmutatni.Úgy gondoltam, ha nincs semilyen kockézata akkor én azokra hallgatok akik megmutatták nekem miért vagyok beteg. A chron betegségnek többféle válfaja van de ezt ha megérted akkor ezt neked kell eldönteni. Én ezt választottam, mert nem akarok kisérletezni a gyógyszerekkel. Egyébként gyógyszer melett alkalmazom és semilyán hátrányom nincs ebbõl. Néz meg mirõl is van szó! Nagyon érdekes dologra bukkantam azt gondolom errõl mindenkinek tudnia kell ! Igazából most került be ez a hír teljesen véletlenül Európába!

A tengeren túl már több mind 15 éve használják!
Ez a módszer egy nagyon komoly felfedezésen alapul, amire rájöttek.
Végül is az az, hogy az AIDS és betegeket kutatva felfedeztek egy anyagot az emberi szervezetben.
Amit a szervezet, mint kiderült saját maga állítja elõ saját maga számára. Meglepõ módon teljesen hagyományos táplálékból!!   Ez az anyag nem más mind a Glutahtion aminó sav.
Megfigyelték pl., hogy ez az anyag az AIDS betegek szervezetében különösen alacsony szinten van.

Ami a poén az, hogy a különbözõ betegségben szenvedõknél megfigyelve azt vették észre, hogy az AIDS betegek szervezetéhez hasonlóan nagyon alacsony ennek az aminosavnak a szintje.

Hosszas kísérletezések során közel 30 év után felfedeztek az Immunrendszer fõ alkotóelemét, ami mind a példa mutatja.  Úgy tûnik nagyon sok betegség kötõdik hozzá.
Illetve ennek hiányától tud kialakulni a betegség, mert nincs ami az emberi szervezetet megvédje a mérgezõ anyagoktól, behatolóktól és kialakuló betegségektõl. Ez már nem csak feltételezés, hanem TENY!! Orvosilag, Klinikailag igazolja  ja és több mind 15 ÉVE!!!
Ez az anyag nem más, mint a  Glutation amino sav.
Errõl a felfedezésrõl talált nagyon sok érdekességet a Londonban élõ barátom aki saját maga problémájára keresett megoldást és így bukkant rá.
Igaz minden angolul van, viszont irt egy dokumentumot magyarul ahol errõl a felfedezésrõl beszél, hogy mi is az, és hogy mit lehet ezzel kezdeni illetve, hogy a legyengült immunrendszer hogyan állítható vissza és miért is fontos illetve mi az útja.
Most már közel 2 éves kutatása és több száz emberen tett tapasztalata megdöbbentõ és meglepõ.
Azt gondolom errõl a hírrõl mindenkinek tudnia kell.
Az AIDS
CROHN BETEGSÉGEK
RÁK
SZKLEROZIS MULTIPLEX
PARKINZON KÓR
LYME
INFARKTUS
ÉRSZÛKÜLET
CUKORBETEGSÉG
IDEGRENDSZERI BETEGSÉGEK
LÉGZÕSZERVI BETEGSÉGEK
EMÉSZTÕ RENDSZERI BETEGSÉGEK, SZINTE MAJDNEM MINDEN BETEGSÉG
SZEMÉLYES TAPASZTALATAI MINDENT IGAZOLNAK, AMIT ÁLLIT ILLETVE AMIT TALÁLT
Amennyiben ez komolyan érdekel, úgy megkapod ajándékba tõlem az e-bookot, csak kérned kell,küldj e-mail címet.
Én most kezdtem alkalmazni október 07-tól,  a crohn és pánik betegségemre, a pánikom már megszünt.
Az elsõ nap reggel sokkal sûrübb volt a székletem. Van amikor fáradt vagyok, de többször vagyok friss. és van amikor rettentõen jól érzem magam. Természetesen én ugyanúgy visszajövök ide hozzátok, hogy beszámoljak, hogy milyen változásokon mentem keresztûl.
Éjjelente nem tudtam rendesen aludni, most már azt is tudok.
Skype: Zsuzsi.5411

Szerkesztette: Csurki (2011-10-29 23:47)

Nincs jelen

 

#1760 2011-10-17 21:54

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

A Glutathion amminósavat a szervezet állítja elõ. Ami áll glutamin aminósavból, glicinbõl és ciszteinbõl. Sajnos a cisztein az amit a szervzet nem tud megfelelõ mennyiségben elõállítani. Ezért van az hogy megbetegszünk. Én az okokat keresem a betegségemre. Én azelött súlyos allergiában szenvedtem és ha visszatekintek az életemre akkor, már tudom, hogy nem volt büntetelen. miden összejött. A sok rossz élelmiszer amit elfogysztunk azt a belünk felszívja és utána ott van az hogy a bélbojhok megbetegednek. Meg az a sok stressz, de az hogy a gyerekek fiatalon is ilyen balyokkal küszködnek.

Nekem az a véleményem, hogy sokminden ami összejött az már megint a nép betegség fogalmába fog tartozni. Csak gondoljunk arra hogy mindig volt betegség ami szedte az áldozatait a szívinfarktus az érrenszeri betgségek. Most meg a mi problémáink. Mindegy hogy hogy nevezik. Amikor megbetegszik valamink az a leggyengébb és utána jön ujabb ami után mégtöbb gyõgyszer .
Ezért kérlek titeket, hogy nézzétek, meg mit tapasztaltak az emberek és miért jó ha egy kicsit más oldalról nézzük ezt a problémát.  Én vissza jövök hozzátok, mert az emberek azok nekem olynok mintha testvéreim lennének. Elmondom nektek is hogy mi van, hogy igenis felkell venni a küzdelmet amig nincs nagyon késõ nem kell várni semmire. én már a birtokában vagyok egy tudásnak.
Kérjétek tõlem azt a tudást, meglehet tapasztalni,  amit már megfejtettek azok az orvosok akik ezért Nobel díjat kaptak.
keressetek, mert mindennap csak kín az amikor a betegségünkkel, kell foglalkozni ahelyett, hogy megoldjuk, hogy miért lehet változtatni rajta.

Szerkesztette: Csurki (2011-11-07 21:14)

Nincs jelen

 

#1761 2011-10-19 18:22

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kérdezzél nyugodtan ,ha tudok természetesen válaszolok.

Szerkesztette: Csurki (2011-10-22 01:04)

Nincs jelen

 

#1762 2011-10-19 18:24

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hogy vagy ? Én is adtam esélyt  magamnak.

Nincs jelen

 

#1763 2011-10-19 18:26

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia, hogy vagy  keress meg és elbeszélgetünk.

Nincs jelen

 

#1764 2011-10-23 07:41

nanika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Azt szeretném kérdezni hogy négy honap szalofalk szedes utan nem kellene tünetmentes legyek.Jól érzem magam étvágyam van , diétázok de idõnként visszatér a vér és a nyák a kemény székletnél. Köszönöm

Nincs jelen

 

#1765 2011-10-23 11:08

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia nanika!  Szerintem menj az orvosokhoz ameddig kinem derítik. A jelekbõl tudja az orvos mit tegyen.

Szerkesztette: Csurki (2011-10-25 08:58)

Nincs jelen

 

#1766 2011-10-24 20:00

Putyi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok! Mint írtam, nagyon régen diagnosztizálták nálam a colitist. Jelenleg (és már kb. 2 hónapja) a hasmanéssel küzdök. Amit nem értek: a vastagbelem egyáltalán nem fáj? Hát a hasmenés nem pont akkor jelenkezik, amikor a betegség felerõsödik? Amit viszont érzek: igencsak mozgolódnak a beleim. Hallani lehet sajnos. Nektek mi a tapasztalatotok?

Nincs jelen

 

#1767 2011-10-25 09:33

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nekem is többször lehet hallani a bélmozgást. Erre az orvos nem mondott nekem semmit. Van tejérzékenységed vagy tejcukor (laktóz). Erre keress rá errõl részletesen ír a Google. Szerintem az orvostól derítsd ki hogy mitõl van a hasmenésed. Nekem is ezek voltak az elsõ tüneteim, hogy ment a hasam. Ez mindenkinél másért lehet.  Nekem azt mondták, hogy nincs érzékenységem a tejre és a tejcukorra. Én is tovább szoktam lépni, ha nem vagyok megelégedve valamivel. Mindenesetre, elkezdtem fogyasztani valamit, és a jelét adta, hogy normális a székletem .  Ezt egyszer mutatta meg magát így. Mindenesetre tudom ,hogy idõ kell ehez, mert a szervezetemet szerintem a sok olajjal fõzés se tett jót., most felváltottam zsírra. Egy idõ után Egyszer csak összeáll, hogy miért mi történik.

Nincs jelen

 

#1768 2011-11-07 17:20

Szimi38
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!
Ma volt a lányom újabb tükin, sajnos még mindig aktív. Pedig szeptemberben már javuló tendenciát mutatott. Labor eredményei jók, azzal nincs gond csak ugye a véres-nyákos széklet, a hasfájás, ez nem múlik. Új gyógyszert kapott, Budenofalk végbélhabot. Úgy olvastam, ez kortikoszteroid. Ez mit jelent? Mi a különbség a sima szteroid és a kortikoszteroid között? Szokott hatni ez a Budenofalk? 2 hetet kapott, állítólag annyi idõ alatt hatnia kell.
Nektek mi a véleményetek róla?

Nincs jelen

 

#1769 2011-11-08 10:09

Ani75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hello Szimi!

Én használtam már a Budenofalk habot, nekem bejött. Szerintem azért jobb, mint a sima szteroid, mert lokálisan, azaz helyben hat, nem megy át a szteroid az egész szervezeten, csak ott hat, ahol kell.
Remélem tudtam segíteni!

Nincs jelen

 

#1770 2011-11-08 10:28

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszönöm a válaszodat. Azért érdekelt, mert engem ez év márciusában azért operáltak meg, mert a szteroid kilukasztotta a belemet. Amiután megoperáltak crohnnal azután keresgéltem az interneten megoldást a problémára. miután kisgyerekrõl van szó úgy gondoltam, hogy tovább érdeklõdöm hisz ezzel együtt élõknek kissebb nagyobb problémáik vannak az efajta betegségekkel. Miközben keresgéltem a crohnra minden válvajával találkoztam. Mivel én tudatosan keresem a megoldást levoltam döbbenve ennek a betegségnek a tipusairól. Én most szerdán megyek az operáló orvosomhoz és akkor többet megtudok. Addig is szeretném ha kapcsolatban tudnánk maradni, mert a betegséghez való kapcsolatom és tapasztalatomat az itteni (angliai) orvosokon kívûl más orvosnak a segítségét is igénybe vettem. Erre majd vissza térek addig is örülök, hogy segít az utóbbi dolog a kislányon.

Nincs jelen

 

#1771 2011-11-08 11:16

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Putyi !  Én sok mindent olvastam az interneten a crohn betegséggel kapcsolatban és én amikor megtudtam mivel szembesülhetek, akkor éjjel nappal kerestem a megoldást megszállottan.
És fél év után megjelent, egy olyan logikus magyarázata amit megakarok osztani mindenkivel, mert rájöttem, hogy ez az ami kell nekünk.
Engemet a lázas keresés azért késztetett az interneten, mert nagyon megilyesztett Dr Kovács Ágota egy gyomor specialista akitõl reményt vártam és a Crohnos orvosok azt mondják hogy ez nem gyógyítható !
Igen ám és itt jön az, hogy mi van akkor ha mégis van ? Mégis van megoldás !
Én mindenesetre elolvastam az elektrónikus könyvet és megértettem azt amiért nem létezik gyógyíthítatlan betegség.
Egyszerûen az a magyarázata, hogy a gyógyszer a tüneteket gyógyítja, de a betegség megmarad.
Ezért amire rájöttek az orvosok a tengeren túlon a betegségre ott a magyarázat, hogy miért betegek az emberek.
Én nem tudok várni a sok gyógyszerre, igaz mostanában nem is kellett szednem.
A pánik betegségem elmúlt még mielött dili orvoshoz kelett volna járnom. Szívesen elküldöm a könyvet, hogy elolvasd, nem jár semmilyen  kötelezettség ezzel neked.

Nincs jelen

 

#1772 2011-11-08 15:13

Szimi38
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ani75!
Köszi a választ, remélem segíteni fog neki! nem tudom, normális-e, hogy gyakorlatilag április óta nem javul. Igaz, nem is rosszabbodik. stagnál. Na, talán majd most akkor. Ha 2 hét alatt hat a Budenofalk remélem utána leállhat vele. Annak én is örültem, hogy nem tablettában kapta, remélem így ott hat ahol kell!

Csurki! Meggih szedted/használtad a szteroidot, hogy így elbánt a beleiddel? Azóta minden rendben? És mi lesz, ha megint kell szedni?  Én is  megpróbálok minél több infót begyûjteni, hiszen a gyerekemrõl van szó, mégha nem is kicsi már. A könyvet ha elküldenéd megköszönöm. szimike@gmail.com

További szép, tünet és problémamentes napokat!
Szimi

Nincs jelen

 

#1773 2011-11-08 16:30

Tim72
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Szimi38!

Én április óta kapom a Budenofalk habot. Nekem speciel több idõ kellett, mint két hét, ahhoz, hogy használjon. Szóval nincs kõbe vésve a két hét! Egyébként a dokim azt mondta, hogy nagyon enyhe mellékhatásai vannak, speciel nekem azért megzavarta a menstruációmat.
Egyébként gyulladt végbélbe eleinte elég nehezen lehet feljuttatni, szóval csak lassan, türelmesen.
Remélem hamarosan jobban lesztek!

Nincs jelen

 

#1774 2011-11-08 17:14

Putyi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Csurki!
Köszönöm a lehetõséget. Én CU-s vagyok, legalábbis ezt diagnosztizálták. PDF-ben is el tudnád küldeni?
Üdv.: Putyi

Nincs jelen

 

#1775 2011-11-08 18:22

Szimi38
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszi Tim a választ. Hát, hogy hogyan sikerül bejuttatni azt nem tudom, nem lakik itthon a lányom, illetve kétlaki:) Tegnap óta nem beszéltem vele.  Igen, a doki is azt mondta nincs vagy enyhe mellékhatásai vannak. Jó, hogy írod a menstruációt, majd mondom neki. Bár a dokival megbeszélte , hogy a hüvelygyûrût használta eddig is, ezután is használhatja. Majd kiderül melyik az erõsebb:). Mert azért a fogigátlók szabályozzák a ciklust.
Tulajdonképpen szerencse a szerencsétlenségben, hogy a betegségnek magának nem voltak erõs tünetei, a véres nyákos székleten kívül enyhe hasfájás, de az sem mindig. Nem fogyott, rendesen tud suliba járni, dolgozni, szóval az életminõsége nem változott nagyban. Napi max 3x megy wc-re, szóval nincs ilyen téren a mozgása korlátozva, mint sokaknál olvasom.  Mikor az egész kezdõdött április végén, az elsõ orvos (egy sebész, mert a lány azt hitte aranyere van) célirányosan küldte tovább így hamar kiderült mi is a baj. Szóval nem  kezelgették hónapokig ezzel-azzal. Kettõnk közül én vagyok a türelmetlenebb, mikor áll már helyre a dolog, megy le a gyulladás?

Nincs jelen

 

#1776 2011-11-11 19:56

nanika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!
Mia tapasztalatotoknáthás megbetegedes felerõsitheti a tüneteket pl. vérzés.Kérem irjon valaki ha tud, nagyon tanácstalan vagyok ,gyerekekkel dolgozom .rövid idõ alatt másodikszor kapom el a náthát és azt figyeltem meg azóta véres a székletem ,hasmenés nincs inkább székrekedés , hasam sem fáj.Kérem valaki ha tapasztalt hasonlót irjon .Köszönöm.

Nincs jelen

 

#1777 2011-11-12 09:52

Putyi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

nanika! Én nem tapasztaltam eddig ilyet. Ez a betegség önjáró és kiszámitathatatlan. Üdv.: Putyi

Nincs jelen

 

#1778 2011-11-12 11:23

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nanika ! Lehet benne valami ! Amikor én is prüszköltem, akkor jobban kijött. De hála most ott tartok, hogy amit már egy hónapja alakalmazok az segít hogy a crohn ne jöjjön azóta úgy ki, megfázás alatt se ! Amiket olvastam errõl , ahogy a putyi is mondja ez a probléma ÖNJÁRÓ. De annak valószinû az a magyarázata, amirõl Te is írsz, amit én is tapasztaltam, hogy mivel az a legérzékenyebb pontunk a CROHN ezért a náthás idõszak alatt felerõsõdhet. Ha a testünk nem képes legyürni ezt a betegséget mint az influenzát akkor persze kivan téve a crohn is, hogy azt támadja amelyik nem tud erre felkészülni. Engem a náthás idõszak alatt most a pár nap alatt, a napokban történt, hogy ez idõ alatt pirosabb és érzéknyebb volt. Én mindenesetre most nagyon boldog vagyok, amit október 07.-tõl alkalmazok az, hogy 3 hete nem engedte, hogy hogy a CROHN kijöjjön, segít nekem. Magától visszafordult ezt a kontroll vizsgálatomnál is megerõsítették. Miért is mondom ezt ! Mert apróbb jelek mutatkoznak arra vonatkozólag, hogy a testem veszi az adást és változik. Megküzd a crohnnal amit a gyógyszerek nem tudnak meggyógyítani.  A testünknek a bajai valamiért van és az sem normális ugye, hogy nem tudunk kigyógyúlni belõle ! Mint oly sok betegségbõl! Ez nem az orvosokon múlik hanem a testünk elszenvedett múltbeli hibáit csak a testünk képes ezt korrigálni !  De miért ? Erree kaptam  választ és most tapasztalom. Nekem a segítségem abból áll, hogy megmutassam ami mûködik, az minden testben mûködik csak változások lehetnek különbözõ és az idõbeni változás is. Nem vagyunk azonos idõben ebben a betegségben nem vagyunk egykorúak, és a Crohnnak többféle ága van, ami egyértelmûvé teszi, hogy melyik szervünk adta fel a harcot amikor pont az betegedett meg.  Az emberi test mindenkinek ugyanaz, mert ha felismerjük azt hogy nem vagyunk egyformák akkor már csak az a kérdés kinek mikor lessz sokkal jobb. Én sokat várok tõle és hiszem hogy képes leszek egészséges lenni. Ha úgy döntöttél, hogy elolvasod mit tartogat egy megalapozott biztos háttér a boldogulásunkhoz, akkor küld e-mailt és én megküldöm a részedre ingyen.

Nincs jelen

 

#1779 2011-11-12 20:36

gjanko
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Csurki!

Érdekelne az elektronikus könyv, amirõl említést tettél. Kisfiam 5 és fél éves és most dg-tak nála a CU-t. Az elsõ sokkon túl vagyok,de nagyon pozitívan próbálok hozzáállni ehhez az állapothoz és direkt nem betegséget írok!
Köszönöm a válaszod!
B.

Nincs jelen

 

#1780 2011-11-14 19:27

Putyi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Csurki! Letöltöttem a pdf-et, köszönöm hogy elküldted. Mindenféleképp elolvasom. Üdv.: Putyi

Nincs jelen

 

#1781 2011-11-14 23:23

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok
Nekem is küldjetek el legyszives a könyvet

Nincs jelen

 

#1782 2011-11-15 11:07

Gerappa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Én is megkaphatnám? Köszönöm!

Nincs jelen

 

#1783 2011-11-19 21:30

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Bélbetegségek töbfajtája létezik és ezek mind ugyanazok, "BETEGSÉGEK ", amit a szervezet gyógyszerekkel nem képes leküzdeni ezért a tüneteket kezeljük és a betegség megmarad.
A crohnnak töbféle változata van.
A bélbetegségek több tipusai azt jelzik, hogy a szervezetben nagyon sokmindenre szükségünk van.
Én olvastam különféle leírásokat errõl a betegségrõl és egyértelmûvé vált számomra, hogy tenni kell valamit, mert az orvos tudomány sokféle tipusát nem tudja  meggyógyítani.
Úgy döntöttem, hogy utána nézek ennek mit lehet ez ellen tenni, mert nem nyugodtam ebbe bele.
Ha nincs az amitõl javúl és nem szünik meg, akkor sajnos rosszab állapotok jöhetnek létre.

Az én Crohn betegségemre elõször azt mondták bél tuberkulozis utána, hogy crohn.
Azért operáltak meg és vettek ki 20 cm  bélszakaszt, mert a gyógyszer kilukasztotta a belem.
A rosszullétem miatt ambulánciát kelett hívnunk.
Szedtem marékszámra a szteroidot és a fájdalom csillapítót.
Ugyanis nem utalt be az orvos, hogy miért van dudor az oldalamon.
Tudtam hogy nem emésztek és minden befele folyt két hétig, ami utólag a mûtét közben derült ki.
Olyan mérgezésem volt, hogy az orvosok nem sok reményt fûztek hozzám.

A korházból kijövet állandóan szédültem.
Három hónapja nem szedek gyógyszert.
Kerestem a megoldsát, mert elvoltam keseredve, hogy mi minden lehet még !
Ezután megkaptam a segítséget, elolvastam egy könyvet és 5 hete, hogy akalmazom az ott leírtakat, azóta jobban vagyok.

A szervezetemben önmagától elindult az öntisztulás ami rengeteg patanással, fáradékonysággal, levertséggel és idönkétnt fej nyilalásokkal járt.
Pánik roham betegségem megszünt. (Nem fogyasztok tisztítót)

Az operáció utáni sok hajszál ereim most tüntek el a lábamról.
A kellemetlen szédülést, most már ritkán és csak minimálisan érzem csak akkor, amikor hirtelen helyet változtatok és nincsen félelem és rossz érzéseim.
A növér is látta négy hete, hogy a Crohn vissza fordult, minden gyógyszer nélkül, mert õ már csak a heget látta.
Most amikor kiujúlt az allergia rohamaim, ami egymás utáni tüsszögésekbõl, orrfujásból, és szemdörzsölésbõl állt. Ez idõ alatt tapasztaltam, hogy a crohn elõjött és a fájdalom csillapítóból, most csak kettõ napja napi 2x1-et szedtem, mint amikor három hónappal ezelött a gyógyszerek, melett  4x2 kellett szednem.

Azt is tudnotok kell, hogy a szervezetünk tud elõállítani sok féle vitamint.
Az egészséges emberek is csak stimulálják a szervezetüket a vitaminokkal, amit a könyvbõl tudtam meg, ugyanis bizonyított tény.
Tévhit, hogy a betegeknek ez segít, mert csak a szervezet tud elõállítani bizonyos sokfajta vitamint.
A másik, hogy nem létezik gyógyszer ami a Crohn betgséget meggyógyítja.
Erre az orvostudomány nem tudja a megoldást.
Én viszont hozzájutpttam, hogy van rá lehetõség, hogy megfordítható a betegség.
Én azért jöttem ide hozzátok, hogy ezt megosszam veletek, ne legyetek magatokra hagyva.

Írj, add meg e-mail címedet és én elküldöm ajándékba a könyvet !

Szerkesztette: Csurki (2011-11-22 19:16)

Nincs jelen

 

#1784 2011-11-19 21:35

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Remélem megkaptad a könyvet, már elküldtem !

Nincs jelen

 

#1785 2011-11-19 21:36

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Elküldtem a könyvet, remélem megkaptad !

Nincs jelen

 

#1786 2011-11-19 23:34

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nem kaptam meg

Nincs jelen

 

#1787 2011-11-20 01:00

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kérlek Frankie !
Küld el az e-mailemre a Te elérhetõségedet.
Az itteni posta küldõre nem tudom ráküldeni csak akkor, ha írsz nekem és adsz egy e-mailt és egy nevet is légyszíves.

Nincs jelen

 

#1788 2011-11-20 13:39

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nézz utána az e-mailedben, többször küldtem levelet Neked. Lehet, hogy Spam-ban van ?

Nincs jelen

 

#1789 2011-11-24 09:59

csaba78
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Jo Napot Mindenkinek Csaba Vagyok 33 Éves 2005 Ben DiagnosztizÁltÁk NÁlam A Colitis UlcerosÁt  Nagyon Sokat Szenvedtem Vele De A Salazopyrin Helyre Hozott .hibÁztam Abbahagytam A SzedÉsÉt Mert MÁsokra Halgattam Most Megint Kerd Kiujulni HasmenÉsek HasgÖrcsÖk Stb .a Gyogyszerem Is Kifogyoba Kezdhetek Mindent Az ElejÉtÖl Endoszkopos VizsgÁlat Stb.stb.    Egy Jo TanÁcs Az Olanoknak Mint Én Ne Hagya Abba Az Orvos EngedÉlye NÉlkÜl  AkÁrki AkÁrmit Mond Üdv Csaba 78

Nincs jelen

 

#1790 2011-11-24 12:26

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia csaba 78 !
Te talán annyival szerencsésebb vagy mint én, hogy engem megoperáltak vele.
Ezt a történetem más oldalon már leírtam, és sokmindent róla, de nekem CROHN COLITISEM van.
Én sok mindennek utána néztem és aki ebben van gondolom azok is.
Azt szeretném mondani. hogy nagyon megrémûltem, hogy azt írják nem gyógyítható a mi nyavajáink!

MI AZ HOGY NEM LEHET EZT GYÓGYÍTANI "GONDOLTAM, HOGY VALAMIÉRT BETEGEK LETTÜNK.
Míg egy fél év után megtaláltam a megoldást!
Miért mondom ezt !
Valami oka kell hogy legyen amiért megbetegedtünk.
Az a felismerés egy kutató orvosok által, hogy a szervezetünkben a glutathion aminó sav nagy mértékû eltünése végett vagyunk betegek.
Mindegy hogy milyen betegségrõl beszélünk !
A LÉNYEG AZ HOGY EZ AZ ANYAG NÉLÜL AZ IMMMUNRENDSZER NEM GYÓGYÍT .
Ha azt akarjuk hogy kimásszunk ebbõl akkor, vissza kell hozni az egészséges immunrenszerünk normális mûködését.
Ezért én október 07-tõl elkezdtem alkalmazni.

Azt is tudni kell hogy az amit én alkalmazok az képes erre, van hasonlónak mondott de azok koránt sem azok amilyennek lennie kell.
Ugyanis nem a glutation aminosavat kell bevinnünk a szervezetben mert csak a szerveztünk képes ezt elõállítani!

EZ AZ A KÜLÖMBSÉG AMIÉRT ÉN EZT A MEGOLDÁST VÁLASZTOTTAM.

És ezt elkell hinned, hogy semilyen orvosi és egészségügyi vonalon nem dolgoztam, de sokat olvastam és tanultam abból kifolyólag, hogy a szervezet képes önmagát gyógyítani ha az megfelelõen van táplálva és tisztítva.

Ezért olyan fontos az immunrenszer jó mûködése, mert csak a divatos megoldássá vált az hogy ezt kell tennünk tisztítanumk.
Az orvosok megfelytetták azt hogy hogyan is képes a szervezetünk fentartani azt az egészségi állapotot amiért egyre többen leszünk betegek.
Ha egy kicsit belegondolunk abba is hogy a baktériumokat és a virusokat a szervezetünk megtámadja akkor annak igen súlyos kimenetele lehet.
Ezt is az immunrendszer látja el!!!!
Akkor egyértelmû, hogy a mi betegségeinkre csak is az a megoldás ha az immunrenszerünk dolgozza ki azt az ellenanyagot ami behatolt a szervezetünkbe, mert a gyógyszer nem minden esetben tudja ezeket megtenni !
Holott a szerveztünknek kellene magátol elvégeznie az öntisztulást.

Nincs egyforma ember egyformán tapasztalt gyógyulási folyamatokkal.
De a testünkben minden ugyanaz és a mûködése is.

Nekem elötte egy olyan allergiám volt éveken át amiér legyengült az immun rendszerem és ami a leggyengébb volt a testemben a sok steresz által megtámadta az emésztõ rendszeremet.
Amibe beletartozik a nyelõcsõtõl az összes a vastag belem is.
Nem vártam egy percet se és mident férre tettem hogy hozzájussak ahhoz ami megoldást hozhta.

Ahogy alkalmazni kezdtem éreztem, hogy beindult a folyamat .
Az öntisztulás elkezdõdött és érzem a testemben hogy minden ami zavaró volt ujra elöjött és eltünt.
Ez jó jel, mert a mélyponotm után jön a jóérzés ami feltölt energiával. Elmult a pánik betegségem, megjelent a normáli székletem, televagyok pattanással és több folyadékot veszek magamhoz mert kívánja a szervzetem.
Én jóidõben kezdtem el alkalmazni, mert semilyen gyógyszert nem szedtem már.

Mert nem fájt semmim és arra vártak az orvosok, hogy majd úgy is jelentkezem ha betegnek érzem magam.
Én úgy érzem idejében kezdtem el.
Én nagyon bízom amit a könyv leírt hisz megfejtették a miért vagyunk betegek és ez nekem elég bizonyíték arra, hogy ezt az utat követem.

Nekem csak annnyi a hsznom ebben hogy azt osztom meg ami mûködik és lesz aki él vele és lesz aki nem.Ennyi.

Te is megtudhatod ennek a jelentõségét !
Ha kéred ezt a könyvet amiben én is olvastam miért lehet ezeket a betegségnek nevezett problémákat vissza fordítani is akár teljes életet is élni, akkor adj meg egy saját e-mail címet és egy nevet.
Ajándékban megkapod ezt a könyvet amelyet sok dokumentum tapasztalat és videók is alátámasztanak.
"Mindenki megérdemli, hogy egészségben éljen, hogy hagyják dolgozni és ne süppedjen el a saját betegség gondolatában ami sok esetben, már az örületekbe kergethet" Uné Zsuzsi

Szerkesztette: Csurki (2011-11-24 13:07)

Nincs jelen

 

#1791 2011-11-24 22:28

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Csurki
Küldd el nekem a Info_kukac_fdesign.sk cimre legyszives

Nincs jelen

 

#1792 2011-11-25 09:33

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Megjött Csurki könyve! Felháborító, h beteg embereket mindenki le akar szedni pénzzel piramisjatekokkal, Es képesek lennének megetetni velünk minden szart, aminek semmilyen háttere nincs!
Sorry, de Igy infuziokra kötve napi 15 véres hasmenés utan ennyit bírok irni

Nincs jelen

 

#1793 2011-11-25 10:32

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Frankie írta:

Megjött Csurki könyve! Felháborító, h beteg embereket mindenki le akar szedni pénzzel piramisjatekokkal, Es képesek lennének megetetni velünk minden szart, aminek semmilyen háttere nincs!
Sorry, de Igy infuziokra kötve napi 15 véres hasmenés utan ennyit bírok irni

Kitiltottam a fórumról, de okulásul néhány hozzászólását nem töröltem....okuljon belõle mindenki.

Nincs jelen

 

#1794 2011-11-25 12:25

Putyi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok! Most már Salofalkot írt a doktor a Salazopirin helyett. Mi a tapasztalatotok vele? Annak nem örülök, hogy ezt étkezés elõtt 1 órával kell beszedni, amíg a Salazopirint étkezés közben kellett. Vajon mi az oka a különbségnek?

Nincs jelen

 

#1795 2011-11-25 12:27

Putyi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Frankie! Jobbulást Neked. Remélem, hamarosan errõl fogsz beszámolni.

Nincs jelen

 

#1796 2011-11-25 19:52

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Már itthon vagyok, indokolnak steroid lökés ment, doki azt mondta kell, pedig erõsen tiltakoztam, lásd én 2009 végen kaptam Vastagbél perforaciot prednison steroid közben, bar nem bizonyított, h az miatt volt!
Lefolyott a steroid, majd megkaptam az elsõ Biologiai kezelést, En az Anti tnf legújabb verzióját választottam, itt Szlovákiában megy klinikai study, Vedalizumab neven( mln0002) Gemini III study. Biztat az orvos, h 1 honap Es helyrehoz, de nagyon elvagyok keseredve!
Crp 4, süllyedés 5, ilyen Jo soha nem volt, mégis ilyen szarul soha nemvoltam.
Ailosz azt hittem lerobbantál teis, h nem irtal semmit erre a konyvkuldos storyra, már kezdtem aggódni:)

Nincs jelen

 

#1797 2011-11-25 20:47

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Frankie írta:

"..Aiolosz azt hittem lerobbantál teis, h nem irtal semmit erre a konyvkuldos storyra, már kezdtem aggódni:)..."

off
Frankie, figyeltem ezt a jómadarat és kíváncsi voltam, meddig bírja, hogy törlöm a hozzászólásait. Bírta, egyet töröltem, kettõt írt helyette....
on
Sok sikert a biológiai kezeléshez. A tapasztalatokról jó lenne, ha beszámolnál a humirás topicba.

Nincs jelen

 

#1798 2011-11-27 19:14

nadrienn
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia! nekem van tapasztalatom:(((

Nincs jelen

 

#1799 2011-11-27 19:16

nadrienn
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia! Nekem is colitisom van és nagyon szeretnék megszabadulni tõle. Ha tudsz segiteni, tanácsot adni megköszönöm.
adriennee83@hotmail.com

Nincs jelen

 

#1800 2011-11-27 20:43

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ailosz: Remi/humi topicba beszámolok mindenrõl majd, ezt kapom: http://en.wikipedia.org/wiki/Vedolizumab
Ahogy olvasom Usa és egyéb forumokon, ez a legujabb, ami már studyba megy, orvosom gyogyszerkutato és crohn specialista. Szlovákiában a TB sokkal jobban viszonyul hozzánk, és könyebb megkapni ezeket, pl itt Remit és Humit kapja minden ilyen beteg, aki indokolt. Doki azt mondja kb 1 hónap és rendbe hozza a bélést, most 2 hét mulva kell mennem megint dec 9, és aztán havonta. Több remis volt ott amikor kaptam, õk attól is jól voltak, fiatalok mint én, és sok idõsebb is.
Doki elmondta a remicade és a vedolizumab elõnyeit, hátrányait, és rám bizta döntést.
Õ azt mondta Remi 50-60% remisszio arány, Vedo pedig 90%. Viszont remi megy 1990 óta, Vedo meg 2009 óta study. Remi mellékhatásai vannak, Vedo-nak nincsnek szinte semmi, és elvileg nem kell mellé semmit szedni majd, remi pedig mint tudjuk mesazalin és steroiddal megy.

Nadrienn: Mire gondoltál, hogy vannak tapasztalataid? Megszabadulni nem lehet ettõl, ez nem igy müködik.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB