#2701 2014-04-26 20:11

rny
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

andreas,

szerintem a te orvosod egy barom - röviden és tömören. Én mindenképpen megkérdeznék mást a helyedben...

Nincs jelen

#2702 2014-04-26 21:49

Rigor
Tag

Ha a szteroid dózisa épp olyan hogy hat, akkor az kb. 1 óra múlva már érezhetõ! Egyébként meg legfeljebb nem tudod eldönteni hogy akkor most nélküle rosszabb lenne...(és többnyire igen). Én ész nélkül toltam befelé amíg nem hatott, utána hülye fejjel dolgozni mint aki jól van, holott már rég terápiát kellett volna váltani, aztán a vége úgyis mûtét lett, csak az okoskodásomnak hála tönkre vágtam a térdem, ízületeim, stb. Mert hogy van ahol csak ingatják a fejüket hogy hát ez a terápia nem tudunk mit tenni - addig kell menni, keresni kórházat, orvost aki tényleg rendbe nem rak. Én a halogatás meg a saját hülyeségem miatt végül épp csak nagy szerencsével/segítséggel maradtam egyáltalán életben.

Nincs jelen

#2703 2014-04-27 15:44

andreas31
Tag

Háát nemtom....ugyebár a vérkép,tükrözés,UH,kontrasztos CT,kapszula,gyomortüki nem indokolnak ilyen terápiát.Napi 1-2 menet van a csésze felé+puffadás.Több (4) orvossal beszéltem 2 év alatt.Az egybehangzó vélemény (4-bõl 3) hogy az eredmények,szövettan,látott kép alapján bõven elég kell,hogy legyen az alapterápia (3x2 xalazin+probiotikum+gyomorvédõ) merthogy nincs igazi hasmenés,állanó hasfájás,görcs,vér,stb...ezek alapján szerintetek hol keresgéljek,egyáltalán érdemes e????Kaposváron és pécsen is voltam több dokinál,szerintük "nagy" gáz,gyulladás,ami többet igényelne és pszichésen nagy lapáttal rakok rá!Ezek alapján vélemény????Az eddigieket is köszönöm természetesen!!!!!!!

Nincs jelen

#2704 2014-04-27 21:39

Rigor
Tag

Napi 1-2? Akkor tényleg nem kell :) - annyit még egy egészséges ember is produkál. Amikor óránként 2x az már idegesítõ, és azt még bõven lehet fokozni.

Nincs jelen

#2705 2014-05-08 10:30

toth33
Tag

Sziasztok! 2 hete diagnosztizálták nálam a fekélyes vastagbélgyulladást és pentasát meg kliont kaptam rá. Tegnap voltunk a leletekért és kiderült, hogy pancolitis ulcerosa, ezért szteroidot kell szednem. Mennyi hízás várható kb.??

Nincs jelen

#2706 2014-05-08 12:37

Babcsi
Tag

Hát ez sok mindentõl függ... a medrol vissztartja a vizet, farkasétvágyat csinál... egyénenként változó ki, hogyan tolerálja a medrolt.

Nincs jelen

#2707 2014-05-08 17:09

chilifriend
Tag

Sziasztok!
Andrea, az indokolatlan izzadás nálam is meg van, éjjel arra ébredek, hogy vizes a pizsim, ömlik rólam a víz, mehetek tusolni, átöltözni. A máskor a csontomig fázom, ráz a hideg :(
Kaposváron te már nem is jársz be a gasztróra? Nekem a múlthéten megcsinálták a biopsziát, hétfõn lesz a colonoscopia. Kicsi para van bennem, még nem volt ilyen vizsgálatom és a biopszia se volt túl pozitív élmény. Egy fõorvosnõhöz kerültem, de nem tudom... (lehet, hogy csak negatív volt a kezdet és nem találjuk a hangot)
Július végére kaptam idõpontot a vizsgálati eredmények megbeszélésére, kérdeztem, hogy addig mi a teendõm: tartsam a diétát. Ez jelenleg laktóz-glutén és colitis. Még szerencse, hogy husika vagyok, eddig már 9 kiló ment le :)

Nincs jelen

#2708 2014-05-08 17:10

chilifriend
Tag

Bocsi: nem Andrea, hanem Andreas31

Nincs jelen

#2709 2014-05-08 18:39

toth33
Tag

Értem,köszi  a választ! elõreláthatóan két hónapig kell szednem ha minden jól megy. Csak olvasgattam több helyen is és úgy megijedtem, hogy nagyon hízni fogok na meg a többi mellékhatás. :/

Nincs jelen

#2710 2014-05-09 08:17

andreas31
Tag

Chili!!!!

Graffits fõo. asszonyról beszélünk szerintem,ha jól értem.Nekem 5 helyett csak 2,5 ml. bódítót adtak tavaly,nem volt kellemes,gondolom,így gyorsabban lehet pörgetni az emberanyagot,nem fexünk ott félórákat oldalt.Amúgy nem értem,hogy honnan vettek biopsziát.Gondolom a bélbõl majd hétfõn......Amúgy járok ide,tegnap is voltam.

Nincs jelen

#2711 2014-05-09 08:23

andreas31
Tag

Chili!

Ettõl (laktó-glutén-colitis) aztán lehet fogyni,az tuti.Jó kis triumvirátust akviráltál...Az izzadás nálam néha van,néha semmi jele,akár hetekig most éppen.Ellenben ha 3 emeletet 3-4-szer megmászok egy kecés súllyal (2-3 másolópapír csomag) akkor ordas hányingerem van napokig,hetekig+másnapra vagy tovább f...sás szerû állapot.Na erre még nem nagyon kaptam ésszerû választ,pláne,hogy elvileg colitis van a papíromon.Hát ilyen ez a dolog és akkor még hol van a  psziché........

Nincs jelen

#2712 2014-05-09 17:40

chilifriend
Tag

Vékonybél biopszia volt a lisztérzékenység miatt. Másfél éve csináltak már egyszer, de akkor másik doki. Most, hogy a doktornõhöz kerültem, kérdezte, hogy a glutén diétát miért nem tartom? Mivel nem mondták, hogy az vagyok. Állítólag a biopszia már akkor kimutatta de a vérvétel nem támasztotta alá így senki sem szólt róla. Ezért most csinált egy újabb mintavételt. Valószínû, hogy ha azóta tartom akkor nem jutok idáig :(
Igen a fõorvosnõhöz kerültem de nekem vannak fenntartásaim vele. A biopszia alkalmával miután elõkészítettek bejött, nem is köszönt, csak közölte, hogy lassan lélegezzek, nyissam a számat és már tolta is a csövet lefelé.

Nincs jelen

#2713 2014-05-10 09:18

andreas31
Tag

Chili!

Gyomortüki közben vették a mintát???Gyomortükim 8 volt kb. azzal nem szoktak szarozni,se a fõorvos asszony,se a többiek.Jönnek,oszt tolják lefelé.Õ állítólag "durva" ezt nem tudom,csak azt,hogy egyszer õ tükrözött lentrõl és 5 helyett 2,5 ml bódítót kaptam,ami hát kevés....ahogy már írtam.Az asszisztense (a konzultáción) az a vékony hosszú hajó (bocs,de lófejû) nõ az kiveri nálam a biztosítékot a stílusával.Egyszer már visszakérdeztem neki,kinek érzi magát és,hogy ezzel a stílussal a tököli rabkórházban lenne a helye.Nem örült... :-)))

Nincs jelen

#2714 2014-05-11 10:31

chilifriend
Tag

Andreas31
Most már eléggé cidrizek a hétfõ miatt :§
Nekem még nem volt vastagbél tükrözésem. :(

Nincs jelen

#2715 2014-05-13 12:02

andreas31
Tag

Hogy vagy Chili???Kibírtad???Mennyi szunnyasztót adott a Fõo. Asszony???Talált valami érdemlegeset????

Nincs jelen

#2716 2014-05-13 12:44

chilifriend
Tag

Sikeresen túl vagyok rajta :)
Úgy kiütöttek, hogy totál semmire sem emlékszem :D Amíg vártam az orvost megnéztem a fejem mellé rakott fecskendõt 5 ml volt benne, na akkor megnyugodtam. Elõttem kettõvel egy néni végig jajjveszékelte az egészet, akkor végképp beparáztam, de attól kezdve, hogy beadták semmire sem emlékszem.
Nem nagyon emlékszem mit mondott a doki, de a papíron az áll, hogy végig ért, patalógiás dolgot nem talált, továbbra is tartsam a diétát, szövettan utáni kontroll július 29.
Szóval sokkal okosabb nem lettem, a vakbél részen a fájdalom továbbra is megvan, diétával nincs hasmenésem, de ha egy picit is bûnözöm az megbosszulja magát, de már nagyon unom a rizs-párolt krumpli-párolt sárgarépa menüt.
Ha a júliusi kontroll során sem kapok valami érdemi választ, akkor mindenképpen tovább megyek.

Nincs jelen

#2717 2014-05-13 13:11

andreas31
Tag

Chili!
Pont,mint én.Ugyanez van mindig!Ki csinálta???Csókos vagy,hogy 5-öt kaptál :-)) én szívtam,de legközelebb már fel se fexem addig,amíg nem bökik be az ötöt!!

Nincs jelen

#2718 2014-05-13 14:17

chilifriend
Tag

Andreas31

A Grafits csinálta, de én csak az asszisztensre emlékszem. Amint benyomta a cuccot kiütött. 12 körül mentem be, hazajöttünk lefeküdtem és negyed 6-kor ébredtem fel. Mondjuk nem bánom. Állítólag kétszer feljajdultam közben, de hála égnek nincs emlékem róla.
Az a rossz, hogy bõ két éve járok a gasztróra, mindig "meggyõznek" róla, hogy semmi bajom. A tünetek egyre rosszabbak. A doktornõvel nem is tudtam beszélni (tegnap mondjuk én nem voltam 100-as a vizsgálat után, de ezt Õ nagyon jól tudta, a kísérõm meg nem értette, hogy mit beszél :) )meg sem kérdezi, hogy hogy vagyok, vannak e panaszaim. Most pédául el kezdett hullani a hajam,  háziorvos azt mondta lehet a gyulladástól amit a vérvétel 2 hónap után is folyamatosan mutat, vagy ettõl a diétától. Azóta is rendszeresen belázasodom, de már nem tudom, hogy hova menjek. Urológia nõgyógyászat rendeben. a CT szerint a vastagbelem van megvastagodva meg gyulladt csomók veszik körbe. Ülõ munkát végeznék, de nem tudok ülni mert a nyomodástól fáj. Erre a Grafits semmit sem mondott. Egyszer már a proctológián kötöttem ki, mert a hasmenéstõl berepedezett a végbelem. Szóval várok, de megint majdnem 3 hónap múlva kaptam idõpontot. Megvárom az eredményeket aztán majd meglátom (persze, ha addig nem romlik a helyzet)

Nincs jelen

#2719 2014-05-14 06:45

andreas31
Tag

Chili!
Ha nem mond semmit:Dr. Király Ágnes-Pécs, Villa Doctoris Medici.Õ majd mond!

Nincs jelen

#2720 2014-05-15 18:57

toth33
Tag

Sziasztok! 1 hete szedem a Medrolt és pont egy hete kellett volna megjönnie a menstruációmnak is, de azóta késik. Gondolom ettõl a hormontablettától ez nem meglepõ. De mennyit fog kési vagy teljesen kimarad, amíg szedem a Medrolt? Valaki, akinek volt hasonló problémája írjon!

Nincs jelen

#2721 2014-05-16 12:24

sosi46
Tag

Hali,,,,
Kapot már v,ki közületek Aclasta infuziót csontritkulásra???
Azért kérdem mert tegnap elõtt kaptam és nagyon kutyául vok töle.
Doki valahogy ezt elfelejtette mondani.
Valakinek tapasztalat.???

Szerkesztette: sosi46 (2014-05-17 11:03)

Nincs jelen

#2722 2014-05-19 19:38

Totti24
Tag

Sziasztok! Nem találtam olyan fórumot, amelyik bõrbetegségekkel foglalkozna colitisszel összefüggésben, ezért írok ide. Van valakinek olyan tapasztalata, hogy a helytelen táplálkozás vagy ezzel kapcsolatosan kiütések jöhetnek ki az arcon, illetve a szemöldök fölött? Nekem most éppen ez a problémám, mert kicsit jobban vagyok és nem tartom annyira szigorúan a diétát(eszek majdnem mindent, elég sok édességet, fûszeres ételeket is néha). Voltam bõrorvosoknál az egyik mintát akarna kivágni az arcomból és kielemezni mi is lehet a baj pontosan(nem nagy 3x4mm-es bõrdarab, de varrni kell), ezért mert ezt nem szeretném másikhoz is elmentem az pedig adott kenõcsöt, gyógyszert plusz diétát ajánlott: semmi kirántott, semmi édesség, semmi piros(paradicsom, paprika, alma, vörösbor). Én nem vagyok biztos abban, hogy ez fogja megoldani a problémám, mert elõtte is sokszor ettem édeset, kirántottat stb és nem voltak ilyen problémáim. Már kb. egy éve kezdõdtek a kiütések hol kevésbé, hol pedig igen erõsen látszódnak. A kezelõorvosom mintát szeretne venni egy gyomortükrözéssel összekötve a gyomromból. Nem tudom mitévõ legyek ezért ha valaki tud kérem adjon tanácsot. Köszönöm! Tomi

Szerkesztette: Totti24 (2014-05-19 19:49)

Nincs jelen

#2723 2014-05-22 12:03

andreas31
Tag

Totti!
Tükröztess,allergiavizsgáltass,hátha.Amúgy legjobb duma:ne egyél sósat,édeset,savanyút,keserût,fûszerest,pirosat,zöldet,k-betûst,zsírosat,olajosat,magvasat,rostosat...stb,de TELJES ÉRTÉKÛ ÉLETET ÉLHETSZ-mondta a doki nekem is.Lónak a f...át teljes.Aki így érzi az önámít.Bocs,de kikívánkozott egy másik komment révén.Jó a pozitív gondolkodás,de ne csapjuk be magunkat!!Mégegyszer bocs!!

Nincs jelen

#2724 2014-05-23 17:43

Cobra
Tag

Sziasztok!
Szeretném ha valaki segitene közületek hátha valakivel ugyanez történt. 2 évvel ezelõtt elmentem a dokihoz a problémámmal.Nálam alhasi görcsös fájdalmak soha nem jelentkeztek,sõt erõs hasmenésem sem.Lázam sem volt és megfázva sem voltam.Na mindegy. A doki egy vastagbél tükrözést csinált (altatva). A szövettan mikor megérkezett azt mondta magának van egy kicsi gyulladás a vastagbelében éppen csak egy gombostûfejnyi, ezt a szervezete majd meggyógyítja. Azt is mondta, hogy ehetek mindent, de ha jobban érzem magam a tej nélkül akkor ne igyam.Igaz 2 hétig a Xalazint szedtem ,de csak 3x1 tablettát ,mert a 3x2 nem birtam.Majd eltelt egy év elmentem ismét.Akkor csak széklet vizsgálatot kellett csinálnom.Most megint elmentem és egy végbél tükrözést csinált.Szövettan majd csak 2 múlva lesz.Felirta a Salasopyrint és a Klion tablettát. Másnap olyan hasmenésem lett ami a 3 év alatt egyszer sem.
Telefonáltam neki és a Salasopyrin helyetta Xalazint irta fel. Igaz csak másfél napja szedem.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy ezek a gyógyszerek okoztak -e valakinek ilyen nagyfokú hasmenést?
Igaz azt is olvastam, hogy valakinél 15-20 székletürités is lehet naponta.
Amúgy 48 éves vagyok és elég késõn estem bele. Kibirhatta volna még vagy 30 évig.

Köszönöm

Nincs jelen

#2725 2014-05-24 07:28

martika
Tag

Szia!

A Klion simán okozhat hasmenést, nekem legalábbis mindig az volt amikor szedtem.

Nincs jelen

#2726 2014-05-24 10:41

andreas31
Tag

Cobra!
Ugyanez nálam is.Vastagbélben gombostûfej stb......xalazin,de nekem 3 éve 3x2.Néha bármit ehetek,néha meg mindentõl puffadok állat módra.A klion szar,fosat,nekem a gyomromat is kikészítette.Én 30 körül voltam,mikor kezdõdött.Elvagyok,erõsen kellemetlen tünetekkel,3x2 xalazinnal,aztán meglátjuk.A salazopirint egyszer beprobáltuk,nem jött be,valami víz folyt belõlem 1 napig.Aztán a xalazin 2 napa alatt helyre rakta,salazopirin kuka....nem tudom mi a különbség,de így volt.Amúgy nekem olyan kétségeim vannak,hogy honnan tudja doki Úr/Úrhölgy,hogy vékonybél közepén nincs e valamilyen gyulladás,akár kicsi is.Ami mondjuk tünetet nem okoz,de sunyi módon fejlõdik,amíg mondjuk be nem szûkül.Mivel ugye ha nem alulról indul és folyamatos,akkor hogyan colitis?Pedig nekem az van a papíromon,pedig a szakaszos az crohn inkább,az ismereteim alapján (laikus ismeretek)Hát ilyen eszmefuttatásaim vannak sajnos.

Nincs jelen

#2727 2014-05-26 11:04

Cobra
Tag

Andreas31!

Köszi szépen. Egész hétvégén ment a hasam( szinte viz jött) minden evészet után. Görcsöl a gyomrom és néha az alhasam is. Görcsök közben kell mennem a WC-re, majd azonnal elmúlik.Kiváncsi vagyol meddig tart még ez?
Meddig szedted a kliont? Nekem 2 hétig kell majd szedni.

Üdv

Nincs jelen

#2728 2014-05-26 17:58

andreas31
Tag

Cobra!
1 hétig és nyista....Vékonybélésed rendben van???Az is okozhat hasmenést és nem látják tükrözéskor,pont errõl írtam feljebb.Honnan tudják,hogy középen mi van.Mert arra aztán eheted a xalazint,szart se ér.

Nincs jelen

#2729 2014-05-27 12:31

Cobra
Tag

Andreas31!
A vébéltükrözés elõtt SEMMI komoly bajom nem volt.Nem volt hasmenésem napi egyszer max 2x voltam az is kaják után. Hasam ,alhasam nem görcsölt, nem fogytam,nem volt lázam.Normálisan étkeztem,a tej kivételével mindent ettem és semmi problémám nem volt.Ma önkényesen abbahagytam a klion szedését mert nem birtam tovább ezt az õrült gyomor görcsöt. Reggel óta sokat javult.Már korog a gyomrom olyan éhes vagyok.Tegnap el kezdtem növelni a Xalasint 3x1 -re és ma reggel már megint csak viz jött, pedig azt hittem, hogy már javul egy kicsit.Szóval itt tartok.
Ma megyek megint a dokihoz egy héttel ezelõtt voltam amúgy.Kiváncsi vagyok mit szól az ötletemhez?

Nincs jelen

#2730 2014-05-27 12:55

andreas31
Tag

Cobra,arra én is kíváncsi vagyok....majd írd meg mit mondott.A tükrözés meg a gyógyszer óta vagy szarul?????Érdekes.

Nincs jelen

#2731 2014-05-27 13:27

Cobra
Tag

Andreas31!

Igen azóta.Éppen most ebédeltem, kiváncsi vagyok meddig marad bennem,úgy hogy nem vettem be a kliont.A Xalasint bevettem.Szerintem elég durvát ettem: savanyúkáposzta gombóc leves-igaz csak levet és 1 db gombócot ettem utána meg rakott tonhalas spagettit paradicsomos volt. Nem akarom megeröltetni a gyomromat ezekután, bár lehet, hogy ez már az volt, majd kiderül.

Nincs jelen

#2732 2014-05-28 15:58

rny
Tag

Sziasztok!

Tapasztalt colitiseket, crohnosokat kérdeznék, akiknél vérzés már elõfordult: ha a széklet teljesen formált, és vér nem ürül láthatóan, hanem maga a széklet teljesen vörös színû az most vérzésre utal?
Mert nekem elvileg nincs IBD-m, igaz még nem tükröztek, azt mondják felesleges, de ha lenne vér, akkor más tészta lenne. Na hát ilyen eddig még sose volt, és nem tudom, hogy ez vérzésnek számít-e, vagy a dinnye lehet a ludas

Nincs jelen

#2733 2014-05-28 21:26

maKACS
Tag

Kajától is simán elszínezõdik a széklet, pláne, ha elégtelen az emésztés. Dinnyétõl nem tudom, azt elég régóta kerülöm, de például cékla az rendesen becsapós tud lenni.

Formáltság mellett is fennállhat vérzés, bár inkább csíkokban fedezhetõ fel rajta és nem komplett színezõdik el. Székletmintából laborban kimutatható, ha nem sikerül kizárni, hogy ételtõl színes.

Szerkesztette: maKACS (2014-05-28 21:28)

Nincs jelen

#2734 2014-05-29 13:57

Cobra
Tag

Andreas31!
Voltam a dokinál, és azt mondta nem baj ha nem szedem a kliont.És rábeszélt egy gyomortükrözésre.De azt hiszem nem megyek el.Az állapotom nem javul. A gyomrom egyfolytában ég. Elmentem a házi orvosomhoz. Õ azt mondta, hogy a végbéltükrözés belobbantotta nálam ezt a folyamatot. Adott Salofalk 4g/60ml  Enema, és felirt egy másik savlekötõt, azt mondta most hozzuk rendbe a gyomrát és utána szedhetem megint a kliont.Ma pedig 1000 ml só-oldatos infusiót adott a kiszáradás miatt. Szóval ennyit a szolnoki gastroenterológusról.Javulgat a gyomrom és az esti oldattól is jobb a közérzetem.Igaz még nem ehetek semmi komolyat. A gastrós azt mondta magának nem kell diétáznia a házi doki pedig, hogy pár napig csak pépeset egyet.

Nincs jelen

#2735 2014-05-30 18:36

Cobra
Tag

Szisztok!

Meddig kell szedni a savcsökkentõt?

Nincs jelen

#2736 2014-05-30 21:25

marcsi0727
Tag

Cobra
folyamatosan... hacsak nem akarsz refluxot...

Nincs jelen

#2737 2014-05-31 09:41

andreas31
Tag

Helyzetjelentés:szerdán voltan szexárdon Dr. Salamon Ágnesnél.Átnézte potom 40 perc alatt a bibliányi papírjaimat.(4 tüki alul képekkel,szövettannal,10 tüki felül szövettannal,pajzsmirigy vizsgálat,idei UH,kilégzés,passzázs,2012-es kapszullla stb.) Meg ugyel taperolt ás elmondtam a tüneteket.Vélemény:nem IBD (egyelõre biztos,nem is hasonlít) valami 3. vagy 4. típusú gyulladásos cucc,minimális gyuladással,több tünettel.Lényeg:szerinte a legújabb kutatások alapján a hosszú idõn át fennálló IBS (ezt taglalta hosszasan mit jelent,hogy mûködik) okoz tipikusan ilyen jellegû (pontszerû kis bevérzéseket itt-ott,relatíve sok tünettel) panaszokat,mint az enyém.Javaslat:"szedni a xalazint biztonsági kezelésként+probiotikum,ha kell,akkor puffadásra valami,kaja,ami jólesik,tüneteket leszarni ebben a formában,agykontroll,nyugalom,endorfin,borsmenta tea".Tehát ha jól értem egy masszív,tizenéves IBS-es emésztési zavar,ami kikezdte a bélzetet.Ha tudnám produkálni azt,amilyen nem vagyok,szerinte helyre is állna bármikor....Lecke feladva!

Nincs jelen

#2738 2014-05-31 10:01

andreas31
Tag

Ja igen:agykontrollról,moksa elixírrõl tudunk valamit????Tudatlan vagyok,bár a tapasztalat érdekelne nem a propaganda.

Nincs jelen

#2739 2014-06-02 17:49

Cobra
Tag

Sziasztok!

És aki allergiás az aspirinre, az mit kap akkor a colitisre?

Nincs jelen

#2740 2014-06-03 01:26

Bourne
Tag

Szep jo napot mindenkinek.

Egy 28 eves srac vagyok ,vastagbel fekelyem van,mar 7 eve ,hogy egyutt elunk.(colita ulcerosa).Arra emlekszek egy nap megemeltem egy nagyon nehez targyat,es ereztem a bal oldalamon egy furcsa bizsergest.Mintha mi sem tortent volna tovabb dolgoztam az nap.Masnap mikor kellet menjek az illemhejre,elvegeztem a dolgom,es eszre vettem hogy valami nem stimmel,ugyanis veres lett a szekletem.Teltek a napok honapok,sot lehet hogy egy ev is.A helyzetem rosszabodott,ez ido alatt kimentem Olaszorszagba dolgozni,es itt rajottem a betegsegemre,Itt Olaszba masfele gyogyszerek vannak legalabbis a nevok mas,es azokat szedem eleg gyakran,volt egy szep idoszakom kemeny masfel evem hogy nagyon jol ereztem magam.De most ismet szedem a gyogyszereim es igy haladok elore.Amikor tunetes vagyok es vegzek valamilyen nehez fizikai munkat,erzem a bal oldalamnal ugymond egyfajta bizsergest mintha verzene.Amugy en is kuszkodom evel felfuvodassal,meg enm sikerult kitapasztalnom rendesen hogy mit jot enni es mit nem.Volna egy kerdesem hozzatok.En itt Pentacol nevezetu gyogyszert szedem,es annak termekeit,sajnos nem eleg hogy csak tablettakat szedjek.Ennek egy masik termeke egy hab szeruseg ami egy kis dobozbol all ebben talahato egy feher hab es ezt analisan kell hasznalni .Ez a termek 28 grammos ami ugymond 1 hetre max 2 hetre elegendo,a gyulladas fokozasara.Ennek az ara 52  euroba jon.Szerencsesnek mondhatom magam hogy csak 2 eurot fizetek erte. Tehat a kerdesem egy jo gyogyszer ami segit ebben a betegsegben Magyarorszagon mennyibe kerul es hoyan lehet hozzaferni.Koszonom szepen hogy elolvastatok.  Mindenkinek jobbulast kivanok es sok kitartast.

Tovabbi szep napot.

Nincs jelen

#2741 2014-06-03 08:18

marcsi0727
Tag

Bourne
Budenofalk 2 mg végbélhab? Erre gondolsz?

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … lhab/52786

Nincs jelen

#2742 2014-06-04 15:28

Bourne
Tag

Szia, koszonom valaszod,valami ilyesmire gondoltam .Egyebkent te ,hogy vagy a betegsegeddel? Te milyen orvassagokat szedel.Ja es pontosan mit szabad es mit nem szabad enni?

Elore is koszonom tovabbi szep napot.

Nincs jelen

#2743 2014-06-04 21:45

marcsi0727
Tag

Bourne

Étkezési tanácsokat itt találsz (többek között):
http://ibd-zala.hu/etkezesi_tanacsok.html

Ki-kicsoda... ott nézz körül.
Én Crohn-nal küzdök.
Imuran, Pentasa granulátum, Gelbra, Meteospazmil, Nospa, Algopyrin, D viamin, C vitamin, Multi vitamin... ezeket szedem jelenleg.

Nincs jelen

#2744 2014-06-05 00:57

Bourne
Tag

Nagyon szepen koszonom kedves Marcsi a sok jo tanacsot,elolvastam a cikket.A dietarol meg annyit hogy en idaig nem nagyon dietaztam,mikor tunetmentes voltam masfel evig,en akkor mindent fogyasztottam,semmi bajom nem volt,esetleg ereztem egy kis bizsergest es annyi.Meg annyit szeretnek hozzafuzni ,szerintem a stresznek is koze van ehez a dologhoz.Akkoriban volt egy baratnom is mint hogyha o lett volna a gyogyszerem ugymond.Nem szedtem akkoriban semmit,jokat ettem ,sot ittam is.Tudod hogy szoktak mondani egy eletunk van es neha igy gondolkoztam ha meg kell halni hat ez van akkor.Aztan baratno nelkul maradtam,es ra egy ket honapra ujra visszjot az en elettarsam az en betegsegem.Azota meg vele elek egyutt,de ma sokat tanultam ezekbol az irasokbol amiket itt olvastam,en minden nap ugymond vetkeztem szegeny Vastag belem csak o tudja min ment keresztul.De matol azert komolyabban akarom venni a dolgokat,kiuritem a hutot es ugymond megprobalok egy uj eletet kezdeni.Minden kezdet nehez hatha sikerulni fog es mindkettonknek jobb lessz az elete es tobbet fogok mosolyogni.Es meg csak annyi hogy a vastagbelnel nagy sok idegvegzodes van,tehat ha a vastagbel nem jol mukodik az befojasolja az ember kozerzetet is depressziosa is valhat.ma olvastam ezt is.         
                Mindenkinek kivanok sok egeszsegest,kitartast,zsirszegeny etrendet,es egy nagyon szep napot.

Nincs jelen

#2745 2014-06-05 01:00

Bourne
Tag

Nagyon szepen koszonom kedves Marcsi a sok jo tanacsot,elolvastam a cikket.A dietarol meg annyit hogy en idaig nem nagyon dietaztam,mikor tunetmentes voltam masfel evig,en akkor mindent fogyasztottam,semmi bajom nem volt,esetleg ereztem egy kis bizsergest es annyi.Meg annyit szeretnek hozzafuzni ,szerintem a stresznek is koze van ehez a dologhoz.Akkoriban volt egy baratnom is mint hogyha o lett volna a gyogyszerem ugymond.Nem szedtem akkoriban semmit,jokat ettem ,sot ittam is.Tudod hogy szoktak mondani egy eletunk van es neha igy gondolkoztam ha meg kell halni hat ez van akkor.Aztan baratno nelkul maradtam,es ra egy ket honapra ujra visszjot az en elettarsam az en betegsegem.Azota meg vele elek egyutt,de ma sokat tanultam ezekbol az irasokbol amiket itt olvastam,en minden nap ugymond vetkeztem szegeny Vastag belem csak o tudja min ment keresztul.De matol azert komolyabban akarom venni a dolgokat,kiuritem a hutot es ugymond megprobalok egy uj eletet kezdeni.Minden kezdet nehez hatha sikerulni fog es mindkettonknek jobb lessz az elete es tobbet fogok mosolyogni.Es meg csak annyi hogy a vastagbelnel nagy sok idegvegzodes van,tehat ha a vastagbel nem jol mukodik az befojasolja az ember kozerzetet is depressziosa is valhat.ma olvastam ezt is.         
                Mindenkinek kivanok sok egeszsegest,kitartast,zsirszegeny etrendet,es egy nagyon szep napot.

Nincs jelen

#2746 2014-06-05 11:28

andreas31
Tag

Na,a diéta az nekem se megy nagyon.Bár most éppen asszem indokolatlanul fájdogál az alhasam olyan puffadásos minigörcsös módon tegnap este óta.Vagy nem tudom valamirõl,hogy árt:péksütik mentek tegnap idõ szûkében :-))) meg este 1 pohár sör......ami ugye nem árthat!De a sztreccses életmód 1 hete erõsben van így az is játszik a gyõzelemért.

Nincs jelen

#2747 2014-06-05 17:09

Bourne
Tag

En ma kezdtem el a dietamat,soha eletemben meg nem dietaztam ,es most arra vissz az utam,hogy ezt is ki kell probalni.Sok mindent megkivan az ember,ugy etelt mint italt.Egy jo hideg sor ebben a nagy hosegban.....Csak annyi az egesz hogyha hibazol azt kesobb megbanod.
          A remeny hal meg utoljara,de ha meg is hal azt mondjak feltamad,9 nel tobb elete van mint a macskanak.
                          Kivanok tovabbra is mindenkinek jo egeszseget,es keves streszt.

Nincs jelen

#2748 2014-06-05 18:11

Doni Brasco
Tag

szerencse a diéta eltalálásához kell,nekem pl. még nem jött be semmi,az alapdiétától vagyok legrosszabbul....

Nincs jelen

#2749 2014-06-05 23:52

Bourne
Tag

Mindent probalva jo,en pl ma este 2 sargarepat ,egy zukkinit es egy fot burgonyat ettem.Es en sem voltam ettol a legjobb formamban,ugyanis valami felfujt,szerintem a zukkini lehet az oka.Otszor ettem keveset,delbe jol ereztem magam.Probalkoztam natur yogurtal ami nem csuszott le a torkomon.Nehez betartani ,ha ki mesz a haverokkal is nem ihatsz alkoholt,szensavas uditot,hanem csak sima viz vagy natur uditok.Egy kicsit hujenek neznek,de ezt csak az erti akinek valojaban problemaja van.  Gyogyulast mindenkinek.

Nincs jelen

#2750 2014-06-06 00:00

QpaK
Tag

És hogy vagytok ellátva kilókkal? Elég sovány vagyok 170 cm és 47 kg. De ez nálam mindig így volt. Kipróbáltam az scd-t de nem tudtam tõle jóllakni. Viszont a "klasszikus" diétát tartom. zsír szegény, fûszer és tej mentes. Alkohol édesség szintén.
A haverok már megszokták, hogy folyton teázom :) Szóval engem inkább a kalória bevitel idegesít, na meg az, hogy olyan érzésem van: szinte mindegy is.

Szerkesztette: QpaK (2014-06-06 00:01)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb