Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#3101 2018-01-14 15:07

Tomi 2
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kb 20 éve colitis ulcerózát állapítottak meg a fiamnál. Az elmúlt év nyaráig elég jól el volt, azonban tavaly nyáron valahogy összeszedett egy lázas hasmenést amit nyálkás kissé véres széklet követett. Sajnos ez a nyálkás kissé véres szé
klet azóta is minden reggel jelentkezik. Az orvos tükrözést csinált ami az alsó 25-40 cm között enyhe gyulladást mutatott, melyre kapott többféle gyógyszert./Salofalk ot, Pentasa kúpot, felemelte a Pentasa gyógyszerét. majd 1 hónapon át Medrolt amit 32 mg-mal kezdett majd 4 naponta csökkentette.Sajnos semmi nem segített ez a nyálkás véres széklet azóta is minden reggel jelentkezik. Egyébbként a széklet napi 1-2 alkalommal van, pürés állagban.Kérek mindenkit akinek hasonló tünetei vannak, vagy voltak írja le, s ha tud megoldást erre a gondra nagyon szépen megköszönném. A z orvosok csak annyit mondanak ne nézegesse, és ez velejárója a colitisnek. Ezt mi nem nagyon tudjuk elfogadni, mert mi szerintünk meg a folyamatos nyálkás vérnek a székletben nem lehetne jelen lenni. Elöre is minden segítséget hálásan köszön egy nagyon aggodó Édesanya.

Nincs jelen

 

#3102 2018-01-14 15:35

sosi46
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdvözlet,,,

Én is kb ugyan ebben a cipőben jártam, de nálam a székletszáma sokkal több volt.
A szteroid és a fenntartó gyógyik már semmit sem használtak, aztán nagy nehezen megkaptam a
biológiai terápiát ami teljesen rendbe hozott, (humira pen) 40mg-os !
Azóta minden ok, semmi panasz tünet! ettől nem lettél gondolom nyugodtabb csak azért irtam, mert nálam sem segítettek már
a gyógyszerek,,, semmit.
gyors gyógyulást, a fiadnak,
szép napot.

Nincs jelen

 

#3103 2018-01-14 15:59

Tomi 2
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszönöm a gyors választ. Kérdésem az lenne a biológiai terápiát hol írták ki és volt-e mellékhatása?  Sajnos már több orvosnál voltunk, de ezt a lehetőséget még senki nem említette, csak azt amit írtam fogadja el, ne nézegesse, ez a kissé véres nyálkás széklet a colitissel együtt jár. Köszönöm

Nincs jelen

 

#3104 2018-01-14 17:33

sosi46
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Miskolcon kaptam 1 évig, nálam semmi mellékhatása nem volt, nem tapasztaltam!
Nem valami szimpatikus egy orvosotok van, már bocsánat.
Esetleg mellékhatásként említeni tudnám, hogy aznap mikor szúrtam magam egy kicsit élénkebb voltam felpörgetett, talán ennyi.

Nincs jelen

 

#3105 2018-01-14 18:03

Tomi 2
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Mi is Miskolcon járunk gasztroenteorológushoz, de eddig nem sokkal vagyunk előrébb a megoldást illetően. Csak azt mondják jó a vérvizsgálat, nincs daganat, örüljön neki, és ne kiváncsiskodjon, ne nézelődjön a fiam.Ez az amit nem tudun k elfogadni, és már magánorvosnál is jártunk, igaz uott rendel ahová egyébbként is évek óta járunk. Tehát kollegák.
Ha nem okoz gondot megadnád Te hová és kihez jársz. Nagy segítség lenne. Köszönöm szépen. Neked tünetmentes jó egészséget kívánok.Ráadásul a háziorvosunk is uígy vélekedik..  Igen nagy tanácstalanságban vagyunk, nem tudjuk merre tovább.

Nincs jelen

 

#3106 2018-01-14 21:03

QpaK
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Tomi 2!

A colitis áll aktív és passzív időszakból és ez a betegség habitusát illetően "normális". Az viszont nagyon nem, hogy egy aktív időszakra rámondja az orvos, hogy nem kell vele foglalkozni, mert ez ilyen és örüljön, hogy nincs nagyobb baj. Ilyet csak az mond, aki nem ért hozzá! Az akut stádiumot pont az orvosnak kell megszüntetnie megfelelő kezeléssel, hogy ne legyen nagyobb baj. (Pl. Ne rákosodjon el, ne terjedjen tovább a gyulladás...). Ha erre nem hajlandó, akkor nincs eléggé képben és inkább csak a ront a fiad állapotán.
A biológiai terápia valóban nagyon jó, de lehet, hogy jobban jár más gyógyszerrel ami kevésbé terheli a szervezetet.

Szerkesztette: QpaK (2018-01-14 21:48)

Nincs jelen

 

#3107 2018-01-15 09:55

sosi46
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdv,,,

A Miskolc megyeibe kaptam, Kristóf Tünde Főorvos asszony a szakorvosom, csak jót tudok róla mondani
lelkiismeretes jó doki. Szerintem egy próbát megérne kérni hozzá időpontot. Ha kell tudok adni tel,számot.

Nincs jelen

 

#3108 2018-01-15 10:37

Tomi 2
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Nagyon szépen köszönöm válaszod. Ha megküldenéd az elérhetőségét annak nagyon örölnék, s köszönöm. Mi is a Megyeibe jártunk eddig , de nem Ő volt az orvosunk.Magánrendelése is van ? További szép napot.

Nincs jelen

 

#3109 2018-01-15 11:15

sosi46
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Belgyógyászat 2 emeleten az osztályon is elérhető személyesen 8 ó után.
Vagy időpont kéréshez tel,szám 46/515200  1418 vagy 1954mellék.
Igen van magánrendelése is.

Szerkesztette: sosi46 (2018-01-15 11:16)

Nincs jelen

 

#3110 2018-01-15 11:37

Tomi 2
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Köszönöm szépen az infót. sztem mindenképpen meg fogjuk keresni. Egyébként mi is pontosan ide járunk, csak sajna előrébb nem jutunk. Panaszunkra miszerint reggelente nyálkás s abban kicsi vér a mi orvosunk szerint elfogadható, ne nézegesse. De hogyan lehet ezt elfogadni, nem nézegetni. A magánrendelését is tudod, Te hová jártál hozzá. Jó egészséget, szép napot.

Nincs jelen

 

#3111 2018-01-15 15:55

sosi46
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia.
Nagyon szívesen, segítek bármiben ha tudok.
Magánrendelésére nem járok az húzós lenne nekem, de megadom a linkjét amiről tudsz tájékozódni.
Olyan meg elfogadhatatlan, hogy ne nézegesse, a székletet mert az bizony, a crohn és colitiseseknek muszály
mert abból sok minden kiderül.
Gyulladásos folyamat a bélszakaszban, a fekély vérzik,, a széklet mutatja és ne nézegesse, kicsit feldühödtem.
(és ha perforálódik? ) de Isten ments ettől.
Vannak nagyon gáz orvosok, nekem azt mondta nagy györgy a kisbetű nem véletlen, hogyha közben meghalok akkor ne menjek vissza kontrollra, ,,,, na ekkor váltottam orvost de azonnal.
Bármiben még tudok segíteni írj,,,
Legjobbakat nektek, és kitartás !
https://gasztroenterologia-kozpontok.hu … stof-tunde

Nincs jelen

 

#3112 2018-01-16 08:35

zsike
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Tavaly nyár óta van colitisem.
Elejétől szedem a Budenofalk tablettát, mellé kaptam a Pentasát, amitől 1 héten belül rosszul voltam, ( görcsök, és hasmanés), majd leálltunk vele........
2018.01.02.-án elmentem a Doktornőhöz, mert a Budenofalktól fel vagyok vizesedve, és mindkét lábamon vörös gyulladt foltok jöttek ki.
Azt mondta álljunk le a Budenofalkról, fokozatossan, és helyette adta a Salazopirint.
Pár napon belül a kínok, kínját éltem át.....ahogy abbahagytam a Budenofalkot, őrült hasi görcsök, vizes hasmenésem lett, ezért sajnos kénytelen voltam, vissza állni a Budenofalkra.
Sajnos nagyon sokat szenvedek, mert a Budenofalk mellett is néha megy a hasam, és aggasztóak a mellékhatások is, ezért igazán úgy érzem, nem megfelő kezelésben részesülök.
Hallottam, hogy létezik műtéti megoldás, kíváncsi lennék van-e Köztetek olyan aki élt a lehetőséggel.
Segítségeteket köszönve
Zsike

Nincs jelen

 

#3113 2018-01-16 13:13

Tomi 2
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

SZia. Tekintve, hogy uabba az intézménybe járunk, s úgy látom hiába kevesebb éve jelentkezett a colitised, mégis nagyobb rálátásod van a gyógykezelésekre, illetve a gyógyítókra mint nekem. Azt is szerettem volna megkérdezni a Főorvosnőt valaki ajánlotta vagy csak egyszerűen hozzá kerültél. A Te általad említett orvost mi is kizárjuk, hozzá többet mi sem megyünk, pedig a magánrendelésén voltunk, azonban megismételte uazt amit a kezelőorvosom mond, s amit nem tudok elfogadni. Nagyon szépen kérek mindenkit akinek hasonló tehát nyálkás kissé véres széklete van írja meg nekem a tapasztalásait, mi segített rajta.Köszönöm szépen. Szép napot mindenkinek.

Nincs jelen

 

#3114 2018-04-09 10:43

kis.niky
Tag

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!
Múlt héten voltam magán orvosnál, Dr. Pák Péter, és azt mondta, hogy a héten felvesz a kórházba. Kérdeztem milyen vizsgálatok lesznek, azt hittem félreértettem vmit. Vérvétel, Uh, és, hogy kell-e vért kapnom stb. Most váltottam orvost, és azzal indokolta, hogy nem tudja, hogy vagyok, ezért benn kéne maradnom. A tükrözés biztosan nem most lesz, tehát nem értem, miféle hosszú vizsgálat az, ami napokig tartó benn maradást indokolna. Nem érzem magam annyira rosszul, nyílván a vasam a béka feneke alatt lesz, és a hemoglobinom is, és kell majd szteroid is. Npia 4-5 ször megyek, és véres, de nem gondolom, hogy ez indokolná a kórházhotelt...és ettől még rosszabbul érezném magam, mintha otthon lehetnék...Erről mi a tapasztalatotok, milyen sokféle vizsgálatot csinálnak ilyenkor? Volt már vki így napokig benn?

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB