Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#51 2007-02-20 22:54

Judith
Tag

Re: Nőgyógyászat

Sziasztok!

A Barna nőgyógyászunk itt van még?

Nincs jelen

 

#52 2007-02-20 23:01

Judith
Tag

Re: Nőgyógyászat

Látom, nincs, talán holnap válaszol. Ha rossz helyre írok, bocsi, de tetszett, h. van köztetek/köztünk egy nődoki, aki válaszol!
A problémám a herpesz. Na nem a számon! Talán az egyszerűbb lenne.... Szóval sokszor visszatér. Ha van véleménye, tippje a Barnának, kérem írjon. Bármit szívesen veszek, bármit. Tényleg nem lehet kiírtani? Megőrülök tőle! Most a citromfűolajjal próbálkozom, kisebb nagyobb sikerrel.... De kezdem unni. Pár éve jelentkezett először, aztán szinte 2-3 évig semmi, talán 1-2 alkalommal fordult elő. De pár hónapja újra kezdődött. A Párommal 2,5 éve vagyunk együtt. Neki soha korábban ilyen gondja nem volt. Csak pár hónapja, szegény nekem köszönhetően. De nem tudom mitől jött ki a nyavalyás!

Köszi

Nincs jelen

 

#53 2007-02-21 06:57

Szuszidi
Tag

Re: Nőgyógyászat

Barny siel !! :)

Szerkesztette: Szuszidi (2007-02-21 06:57)

Nincs jelen

 

#54 2007-02-21 08:29

aiolosz
Tag

Re: Nőgyógyászat

Judith wrote:
"Látom, nincs, talán holnap válaszol. Ha rossz helyre írok, bocsi, de tetszett, h. van köztetek/köztünk egy nődoki, aki válaszol!
A problémám a herpesz. Na nem a számon! Talán az egyszerűbb lenne.... Szóval sokszor visszatér. Ha van véleménye, tippje a Barnának, kérem írjon...."

Judith, ha ellatogatsz a "KI kicsoda" topicba, akkor ott az olvashatod Barna-by mindossze 21 eves, vagyis nem lehet nogyogyasz, legfeljebb "méhész" :-)

Nincs jelen

 

#55 2007-02-21 15:19

Tünde
Tag

Re: Nőgyógyászat

Judith,

Tudom, hogy más az ilyen herpesz, mint ami az arcon van, de a bőrgyógyász ezzel is foglalkozik. Nekem az arcomon volt a herpeszhez hasonló övsömör és egy idős bőrgyógyász doki bácsi olyan spéci gyógyszert és kenőcsöt adott, amitől pár nap alatt elmúlt, pedig nagyon szarul nézett ki. Szóval lehet, hogy ciki, de szerintem ne várj Barnára(amúgy sem nőgyógyász csak poénból)hanem menj egy bőrgyógyászhoz. Lehet, hogy olyan gyógyszert is tud adni amitől évekig nem jön elő a herpesz.
Jobbulást!
Üdv.:Tünde

Nincs jelen

 

#56 2008-03-22 15:00

puchita
Tag

Re: Nőgyógyászat

hali.csak annyi tapasztalatot tudok megosztani veletek,hogy nyáron kezdődö crohn-om előtt alatt és óta is szedek fogamzásgátlót.(lindynette 20) összesen már több mint másfél éve.nem okozott semmilyen problémát.a doki nem mondott rá semmit. kicsit későn kapcsoltam én is,hogy lehet,hogy nincs elég ideje felszívódni hasmenés mellett?de nem volt baj.nem mintha olyan sűrűn szeretkeztem volna párommal az aktív időszakban?!olyan hasi görcsökkel?!hála istennek megértette ő is. :) nálam ez volt.remélem segít.de mindenképpen dokit kell kérdezni róla.22 vagyok,ugyhogy gyerek még nem kéne... :)

Nincs jelen

 

#57 2009-01-01 18:51

Hancsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

Sziasztok!
Buék mindenkinek!
kár, hogy ez a topik ennyire offolódott...
Érzett valaki crohn mellett már problémát a méhhében?nekem már másodszorra van iszonyat méhgörcsöm, és hasmenést csinál. nem igazán értem mitől lehet, voltam nőgyógyásznál is de a méhemben nem látott semmit.tehát van vknek vmilyen tapasztalata ebben? a hasmenést gondolom azárt produkálta mert a görcs kihat a belekre is.
H

Nincs jelen

 

#58 2009-01-01 19:05

roor
Tag

Re: Nőgyógyászat

Halika!

Hancsi crohn óta a havinál kínlódok én is,az első két napban a klotyóra vagyok berendezkedve,hasemnőke van nálam is.:D
Nőgyogyi nekem is mindent rendben talált,csupán a két kis"áldás" nem bírja egymást,ennyi.:D

Nincs jelen

 

#59 2009-01-01 19:26

Hancsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

Igen amikor megjön nekem is nagyon fáj, de ez attól független épp ezért nem értem, hogy mitől van...

Nincs jelen

 

#60 2009-01-01 19:54

roor
Tag

Re: Nőgyógyászat

Halika!

Hancsi,milyen gyogyikat szedsz?
Mert esetleg a felborult hormonháztartás miatt is lehet ez,nemcsak olyankor mikor megjön.
És még tippem lenne az időjárásra való érzékenység is,legaalábbis nálam ez meg szokott nyilvánulni a tipikus "kést forgatnak" odabent érzésben.

Nincs jelen

 

#61 2009-01-01 21:40

Hancsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

Köszönöm a válaszaid:)
xalazint szedek de most majd salofalkot fogok mert nem bírja a gyomrom a xalazint bár sztm a salofalkot se fogja de mindegy:)
szóval elég ilyesztő ez az érzés főleg úgy hogy hasmenés is van tőle, de azzal nyugtatom magam,. hogy igen menstruációnál is szokott szóval a görcs az mindig ugyanaz.:)
időjáráson én is gondolkoztam, esetleg stressz...
csak olyan rossz ha az ember kicsit jobban van akkor rögtön jön vm más:(:(

Nincs jelen

 

#62 2009-01-02 11:43

nori
Tag

Re: Nőgyógyászat

Sajnos ne tudok segíteni mert nekem meg már 2,5 éve egyáltalán nincs mensturacióm,de mindenképpen  zavarják a a belek a női szerveket ha a fájást jobb oldaon érzed-ezt homeopata-orvos állította,főlega a peteérés időszakában.

Nincs jelen

 

#63 2009-01-02 11:55

Marthuska
Tag

Re: Nőgyógyászat

Hancsi! Nekem viszont van menstruációm bőven! Emiatt nemrégiben egészségügyi kaparásra is kényszerültem.   Kaparás után három hétre már ismét meg is jött! Pedig már reménykedtem, hogy többet sosem fog. (A tájékoztatón az van, hogy kaparás után 4-6 hétre várható.)
Nekem is az a tapasztalatom, hogy menstruáció alatt méginkább izgalomban vannak a belek.

Nori! Gondolom Neked a legyengült állapot miatt nincs most, így védekezik a szervezeted.

Szerkesztette: Marthuska (2009-01-02 12:51)

Nincs jelen

 

#64 2009-01-02 22:05

nori
Tag

Re: Nőgyógyászat

Nekem is akkor maradt el amikor kezdtem lefogyni,de amikor kiirtak vmi irtózatos hormontablettát,hánytam 3 nap múlva abbahagytam,hiába jött meg,1-2 csepp volt az is a kiklnyszerített..szegény szervezetemet sajnáltam,hogy egyáltalán belementem,többet ilyet nem csináok..tudja ő mikor lesz elég vérkészlete hogy meginduljon...

Nincs jelen

 

#65 2009-02-05 08:54

akiss
Tag

Re: Nőgyógyászat

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy volt-e már köztetek olyan akinek Bartholin-cisztája volt? Nem biztos, hogy az van nálam, mert a nőgyógyászhoz 2 hét múlva megyek, szóval még nincs pontos diagnózis. Előre tele van a gatyám, antibiotikum, vagy műtét a kezelés. Hát imuran mellett nem tudom melyik lehet? Nem tudtam még, hogy mi hiányzik, de most már megvilágosodtam! :P

Nincs jelen

 

#66 2009-02-05 10:20

Ede
Tag

Re: Nőgyógyászat

szia, nem tudom, hogy mi a bartholin ciszta, de nekem októberben a bal petefészkemben volt egy kicsi, a jobb-ban pedig volt egy nagy, négyrekeszes ciszta. A nőgyógyászom azt mondta akkor, hogyha nem okoz különösebb panaszokat, várjuk még három hónapot és nézzünk rá. VOltam januárban és már csak a bal oldaliban volt meg a ciszta, igaz ugyan, hogy az viszont "dupla" volt (belül is volt egy meg körülötte más), de most azt mondta, hogy majd idővel meg főleg, ha visszaáll a normál menszeszem (tavaly összesen 4 alkalommal volt!!! medrol!), akkor az is kitisztul. Ja és Imurant szedek most, előtte több mint egy évig medrolt és a cisztákat is a medrollal hozta összefüggésbe a doki. szóval - mivel én nagyon-nagyon hiszek a nőgyógyászomnak - azt mondom, kérdezz rá a Tiédnél, hogy szükséges-e egyáltalán beavatkozás, mert Te ezt hallottad egy okoskodótól D) . És se antibiotikum, se műtét nem kellett... Szép napot!

Nincs jelen

 

#67 2009-02-05 10:42

Tünde
Tag

Re: Nőgyógyászat

Szia Akiss,

Mikor beteg lettem, az egész Bartholin cisztával indult. Most már tudom, hogy igázából csak egy tályog lehetett.
A gát metszésem helyén volt egy kidudorodó, fájdalmas cisztának kinéző valami. Akkor azt mondták, hogy Bartholin.
Akkor feltárták, kitisztították. Csak 1 éjszaka volt a kórházban, reggel hazamehettem. Nekem nem gyógyult be 6 hét után sem ,ott lett az egyik sipolyom a helyén. Azóta már volt ott mégegyszer tályogom. Szóval nem akarlak megilyeszteni, de ha közben mennél a gasztrós dokidhoz, nyugodtan mutasd meg neki is. És ne várj sokáig, mert gondolom egyébként is fáj. Ha nincs igazam, kérlek ne haragudj érte, nálam ez volt, csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni. Egyébként ha csak sima Bartholin, akkor rutin dolog, ha kitisztították, hamar begyógyul és pár hét múlva nem is emlékszel már rá. :)

Szerkesztette: Tünde (2009-02-05 10:44)

Nincs jelen

 

#68 2009-02-05 13:56

akiss
Tag

Re: Nőgyógyászat

Köszönöm a válaszokat!
Tünde! Nekem is a gátmetszés helyén van, pontosabban mellette. Azért nem gyanakszom tályogra,mert a crohn-on kezdi magát nyugalmi állapotba helyezni. Most a crp 10, a vérsüllyedés 14 volt 2 hete, ez azóta már javulhatott, lehet, hogy ezt a gyulladás (ciszta) csinálja. Passz! Ha a nőgyógyász megnézte, mond rá valamit, akkor tuti, hogy kell konzultálni a gasztrós dokival is a kezelés miatt.
Fájdalomra, ha nem bírom 1 algopirynt szoktam bevenni, egyébként az egyik kifakadt magától, a másik kicsit jobb.
Még egyszer köszönöm!

Nincs jelen

 

#69 2009-02-05 14:03

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

Etta!
itt folytatom a témát.
lh 24,3, fsh 4,32, prog. 2,97, prol. 15,57, ösztradiolt nem sikerült bekalibrálni.
nem nagyon néztem még utána, hogy pontosan mi mennyire jó/nem jó, de a korábban leírtakhoz ha még hozzáveszem ezt a 5,625-ös lh/fsh arányt, akkor most már szinte semmi esélyem nincs arra, hogy ez ne pcos legyen :(
pedig nagyon félek tőle. mármint nem feltétlen a pcos-től, hanem pl a met-től. láttam, hogy egészséges embernél (tesó -pcos, anyu -diabetes) is milyen gyomor- és bélgondokat okozott... pedig állítólag ez a legjobb megoldás rá :(

Nincs jelen

 

#70 2009-02-05 14:21

Tünde
Tag

Re: Nőgyógyászat

Akiss, Nem tudom van-e különbség a két szar dolog közt, mármint a gyógyításában. Szerintem mind kettőt felnyitják és kitisztítják,nem tudom gyógyszerrel lehet-e rajta segíteni. Én a tályogot visszahuzattam a Remivel 2x aztán csak nagyobb lett mint előtte és betokozódott jobban. A ciszta végül is visszahúzódhat azt mondják, de hogy ez a fajta?
Nem találtál a net-en semmit?

Nincs jelen

 

#71 2009-02-05 21:15

akiss
Tag

Re: Nőgyógyászat

Tünde, a net-en azt találtam, hogy antibiotikummal, vagy műtéttel gyógyítják, de még műtét után is kiújulhat. Nos csak az itt a kérdés, hogy ha tényleg ez a ciszta az, akkor nálam mit tesz a doki. A crohn is sokmindent kizár, az imuran meg főleg, de ezt majd döntsék el az okosok. Csak nem akarok dögrováson lenni megint, azért kérdeztem, hogy ha volt valakinek, hogyan kezelték. Magyarán egy kis háttérinfó kellett. :P

Nincs jelen

 

#72 2009-02-05 21:22

Etta
Tag

Re: Nőgyógyászat

Youlcsi!

Ez sajnos PCOS. :( De fel a fejjel, tudod, hogy kezelhető!
Ha endokrinológushoz kerülsz, szólj a bélésgondjaidról!! Nem muszáj szenvedned a mettől. Ha Avandametet ír fel, vagy pioglitazont (Actos), akkor semmi bajod nem lesz bélésileg. Nekem a glitazonok nem okoztak hasmarsot, még úgy sem, ha szedtem hozzá metet. Csak a met magában, az viszont nekem brutális...

Egyébként jó az FSH-d, azt jelenti, hogy még fiatal a petefészek, és könnyen stimulálható leszel, ha esetleg szükséged lesz stimura.
A progid alapján viszont nem volt peteérésed, de gondolom, ezen nem csodálkozol a maratoni ciklus miatt...

Nagyon drukkolok Neked!

Nincs jelen

 

#73 2009-02-05 21:49

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

Etta!
peteérés? az meg mi? :lol:
egyébként holnap vár a nőgyógyász, hogy megbeszéljük, hogy most mi, merre meddig...
első lépés tuti az lesz, hogy meg kellene hozni a vérzést. már előre sajnálom a 3 hónap alatt 15-re feltornázott vasamat :) rendszeres menzesz szépen 5-7 között tartja karban :)

Nincs jelen

 

#74 2009-02-05 22:41

Ede
Tag

Re: Nőgyógyászat

húúúúúúúúú,, ezt benéztem... nem is arról volt szó... bocsesz Kissa.
Viszont most kicsit megijedtem, mert nekem is szokott lenni sok kis ilyen nagyon fájó izé, most akkor ezek is azok lehetnek?? Mindjárt megkérdem a nőgyógyászomat, hátha megnyugtat.
Még egyszer bocsi az elértésért.. D)

Nincs jelen

 

#75 2009-02-06 11:06

Agica01
Tag

Re: Nőgyógyászat

Akiss, nekem is volt már, és felnyitották. Utána jó ideig nem volt ilyen gondom, de nekem is sipolyjárat lett, és azóta folyamatosan ott is vannak tályogok, vagy hívják aminek akarják.
Én 3-4 napot voltam kórházban, azt mondták, hogy a jegeléstől elmúlhat, így 1 napig feküdtem és jegeltem. Ezt javaslom, te is próbáld ki, 3-4x naponta, és 10 percnél ne tovább, nehogy elhaljanak a szövetek. (ezt a kórházban mondták, nem én vagyok ennyire okos :)) tályogoknál néha beválik nálam ez a jegelés-dolog.
Puszi, jobbulást!

Nincs jelen

 

#76 2009-02-06 12:59

akiss
Tag

Re: Nőgyógyászat

Agica köszönöm, kipróbálom!

Nincs jelen

 

#77 2009-02-06 18:33

mercy70
Tag

Re: Nőgyógyászat

Lenne egy kérésem,kérdésem.Depo-provera injekciót használok 2 éve.Most önhatalmúlag felfüggesztettem 3 hónapra és 2 év után előjöttek a Crohnos problémáim.Beszéltem nőgyógyásszal aki bátorított,hogy ezt az injekciót folyamatosan lehet 5 évig használni.Az a problémám,hogy a háziorvosnál szóltak ezt az injekciót több más gyógyszerrel együtt meg fogják szüntetni.Gyógyszertárban is érdeklődtem ez ügyben,de nekik még nem jelezték.Azt a tanácsot kaptam ott,hogy ha tudok minél több receptet írassak meg és váltsam ki mivel 2013-ig van szavatossága és amíg lehet kapni kiadják.Ez az injekcó 3 hónapig hat.Nem kell nőgyógyásszal íratni,háziorvos is fölírhatja.Ha valakinek nem lenne probléma ezt megíratni  a saját nevére mikor éppen orvoshoz megy,nagyon szépen megköszönném.Mert hát 5 évig hogy kitartson kellene vagy 20 recept.

Nincs jelen

 

#78 2009-02-06 23:37

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

Etta!

doki szerint katasztrofális a laborom :( most jön a haemoglobin a/c és az inzulin vizsg. beutalót ugyan nem adott (asszem erre amúgy is csak a diabetes szakrendelésen lehet, de odáig meg mászik el a fene -van vagy 150 m-re az irodától :)), de megoldom. ügyes gyerek vagyok én (anno a ct-re is dottore "protekciós-ottdolgozós" kéthetes időpontját lecseréltem 2-naposra, egy beutaló hiánya már meg sem kottyan :))

egyébként már meg akartam kérdezni: mit értesz az alatt, hogy nem vagy típusos pcos-es?

Nincs jelen

 

#79 2009-02-08 18:10

Etta
Tag

Re: Nőgyógyászat

Youlcsi!

Inzulin vizsgálat mindenképpen terheléses legyen. Ha csak egy éhgyomri inzulint néznek, úgy nem biztos, hogy kiderül, hogy van probléma...
Nem típusos PCOS: ún. sovány PCOS-es vagyok. Egyáltalán nincs túlsúlyom, sőt, mindig is nagyon vékony voltam (172 cm, 50 kg) (nem a colitis miatt, már előtte is), hormonjaimban csak hajszálnyi eltérés van, IR-em éppenhogy kimutatható (éhgyomri inzulinom pl. 2), viszont atomkatasztrófafullosan cisztásak a petefészkeim, és met nélkül no ciklus... :(
Az a tapasztalat, hogy a "klasszikus PCOS" esetén sokkal gyorsabb javulás érhető el metforminnal, sokszor már egy kis fogyás pl. elég a hormonok beindulásához...
Nálam meg a met pl. alig ért valamit, rendes diabétesz gyógyszer kellett ahhoz, hogy valami történjen.... és ráadásul a diétával is nagyon nehéz, mert fogynom nem kéne...

Nincs jelen

 

#80 2009-02-08 18:28

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

szia!
igen, terheléses lesz. kedden. anyukám ontja vérem :) na de hogy előtte sem kávé, sem cigi... kollegáim nevében remélem, hogy nem inzultálak reggel a hülyeségeikkel :lol:
hát, ha így van, ahogy leírtad, akkor én szeretnék a "klasszikus" táborba tartozni... az igazság az, hogy annyira még bele sem ástam magam a témába. úgy érzem, nőgyógyászból is megtaláltam az "igazit", úgyhogy én bármit megteszek, bármit beszedek, nem kérdezek... szóval bízom benne. az meg már csak hab volt a tortán, hogy rájöttem, hogy Motom évfolyamtársa volt, így kaptam egy ígéretet, hogy ő fogja a gyógyszerezést megbeszélni vele.
már csak egy jó endomókus kellene :)

neked a bogyók mennyi idő alatt rendezték a ciklust? rendszeres peteérést is csinálnak?

Nincs jelen

 

#81 2009-02-09 18:16

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

Etta!
most olvastam másik fórumon, hogy a pcos nőgyógyászati protokollja medrol-os kezelést ad. erről tudsz valami bővebbet?
(szeretnék minden lehetőségnek utána járni, még mielőtt felírnak bármit is)

Nincs jelen

 

#82 2009-02-09 19:51

Etta
Tag

Re: Nőgyógyászat

Youlcsi!

Még az elavult kezelési séma tartalmazta a Medrolt mint a kezelés részét. Medrolt adtak a hibás mellékvese-működés elnyomására (magas tesztoszteronszint miatt vélelmeztek rossz mellékveseműködést), és Clostilbegyt-et a peteérés serkentésére.
Amióta rájöttek, hogy az egész PCOS-t tulajdonképpen inzuinrezisztencia okozza, nem alkalmazzák ezt a kezelési módszert, mert a - metformin kezelés által - sejtek (petesejtek) inzulinérzékenységének javulásával lecsökken a tesztoszteron szint és beindul a peteérés.

Nálam a met magában nem rendezte a ciklust, de azért néha-néha volt attól is peteérés (a korábbi nullához képest), utána az Avandamet 3 hónap alatt rendezte. Most már van rendszeresen peteérésem, viszonylag kiszámíthatóan.
Tehát a Medrol+Closti tüneti kezelés volt csak, azóta meg már az is kiderült, hogy a Medrol ront az IR-en.

Nincs jelen

 

#83 2009-02-09 19:52

gabocaa79
Tag

Re: Nőgyógyászat

Youlcsi!

Én is PCOS vagyok, full vékony és Chronos.
Crohn mellett fogamzásgátlót szedtem, addig nem is volt gond, amíg 2006 augusztusára annyira lerobbantam, hogy egy hétig trafóztak. Ennek következménye egy mélyvénás trombózis az uutolsó trafó után 2 órával. Az volt a szerencse, hogy reggel fél hatkor derült ki, és még nem álltam fel. (Persze ezek után nem is mehettem sehová).
Akkor annyira megijedtem, hogy aznap már be sem vettem a gyógyszert. Azóta utóljára 2008 nyarán-őszén volt egymás után 3 szabályos ciklusom, ez is a METnek köszönhetően.

A nőgyógyászom (azóta már leváltottam), azt mondta örüljek neki, mert legalább egy kényelmetlenséggel kevesebb. Erre elmentem a gasztrodokimhoz, és ő irta/írná fel a metet. Mindent megold.
De sajnos abbahagytam, mert most nagyon lerobbantam megint, úgyhogy ez a dolog háttérbe szorult.

De nem adom fel. és remélem egyszer eljutok odáig, hogy babát tervezhetek, és akkor sikerülni is fog.

Nincs jelen

 

#84 2009-02-09 19:53

Etta
Tag

Re: Nőgyógyászat

Ja, egy időben, még évekkel ezelőtt én is kaptam a Closti+ Medrol kombinációt...  nem ért semmit.

Nincs jelen

 

#85 2009-02-09 21:38

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

lányok!

köszi a szterós infót! tulajdonképpen bármilyen infót... egyenlőre csak próbálom összeszedni a lehetőségeket, esélyeket, magamat.
holnap lesz a terhelés... hát, kíváncsi leszek az eredményre.

dokim szerint az jó jel, hogy nővéremnek gyorsan összejött a mettől a baba. így én is jó eséllyel indulok. de ha nem, akkor ő szívesen megműt... édes... :) bár igazság szerint az sem érdekel, ha meglesz az eredménye.

lassan kellene egy "IBD vs. PCOS" topic :)

Nincs jelen

 

#86 2009-02-10 16:07

Tricky
Tag

Re: Nőgyógyászat

Szia Akiss!

Nekem volt már Bartholin-cisztám. 2005-től vagyok crohn-os. 2006. augusztusában hagytam abba a szteroid, de a Pentasa maradt. 2006. szeptemberében terhes lettem. 2 hónapos terhesen durrant be a Bartholin-mirigyem, akkora lett, hogy nem tudtam összezárni a lábam és iszonyatosan fájt. Mivel a terhességem elején jártam még, minden fájdalomcsillapító és érzéstelenítő nélkül végezte el a dokim a beavatkozást. Megnyitotta és kitisztította, aztán haza is mehettem. Egy hét lábadozás és minden rendbejött. Egy nagyon picit még mindig lehet érezni, mert igazából ezt műteni kéne. Csak én még mindig nem szántam rá magam, főleg hogy már 1,5 éve nem változik... Úgyhogy annyit tudok mondani, hogy nem kellemes dolog, próbáld meg még az elején megcsípni, hogy ne legyen olyan durva, mint az enyém, bár nekem konkrétan 2 nap alatt fajult el...
Viszont mindenkit szeretnék bíztatni! teherbe lehet esni gyógyszerek mellett is! Én egy évig nem menstruáltam, aztán egy hónappal a szteroid abbahagyása után már terhes is lettem. A fiam 20 hónapos és makk egészséges!
Úgyhogy hajrá csajok! :-)

Nincs jelen

 

#87 2009-02-13 13:56

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

lányok!
kész az ogtt-m. én sajnos nem értem, és dokim csak hétfőn vagy kedden ér rám.
éhgyomri vc 3,9 mmol/l / inzulin 6 uU/ml
1órás 3,4/37
2órás 4,0/19
azt látom, hogy a vc érdekes, mert terhelés hatására nem szabadna csökkennie. viszont az inzulin szintje nem emelkedett annyit, hogy magyarázhassa ezt a csökkenést.
egyáltalán milyen értéktől van IR? mert a labor szerint az inzulin így teljesen normális, és hogy az egyórás kicsit magas (ref. 31) az oké a terhelés miatt.

Nincs jelen

 

#88 2009-02-14 22:58

Etta
Tag

Re: Nőgyógyászat

Youlcsi!

Sajna nem tudok többet hozzátenni, mint amit te is leírtál....  :(
Sokkal rosszabb is lehetne a PCOS miatt...
Doki mit mond?

Nincs jelen

 

#89 2009-02-15 11:15

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

igen, lehetne rosszabb, pl hogy az egekbe megy terheléskor. de az, hogy csökken?!
tesómnak is csökkent volt a 60perces cukra, de neki a hozzá tartozó inzulin verte a 90-et...

doki annyit mondott, hogy "rohanok. hétfőn, vagy kedden." de mondjuk ő nőgyógyász, úgyhogy gondolom, elküld endomókushoz. bár, már a labor előtt mondta a merckformint. viszont szerintem ez a cukor és inzulin nem indokolná...

Nincs jelen

 

#90 2009-02-17 13:05

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

hali!
voltam nőgyógyásznál. beutalt diabetológiára, mert a metet ugye ő nem írhatja fel :(

kérdés:
norcolut mennyire bántja a belet?
nincs bent az ellenjavallatok közt, de mellékhatásai (mondjuk szinte mindennek) gyomor- bélrendszeri panaszok... hazafelé menet kiváltom, de én már félek bármit is beszedni (nekem még a normaflore is rontott a tüneteken!!! :))

Nincs jelen

 

#91 2009-02-17 20:12

Etta
Tag

Re: Nőgyógyászat

Youlcsi!

Diabetológia: helyes-helyes, remélem, megkapod a metet!

Norcolut egyáltalán nem bántja a belet, ne aggódj... :)

Nincs jelen

 

#92 2009-02-17 20:14

Etta
Tag

Re: Nőgyógyászat

probiotikum nekem is ront... :)

Nincs jelen

 

#93 2009-02-17 21:41

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

szóval utánanéztem: akkor jó az insulin, ha terhelés hatására max 5x-öse az éhgyomrinak. nekem több, mint 6x-osa, ami már IR, úgyhogy kijár nekem a met!!! így döntöttem, és kész!
holnap hívom is a szakrendelőt időpontért. sürgős időpontért (2-3 hét... talán... eü-sként... protekcióval...) aztán majd én elmagyarázom a doktornőnek, hogy mi is a dolga gyógyszerfelírás terén :) bár tesókám példájából csak tanult egy keveset.

ja, igen: norcolut. köszi a választ Etta! de mivel én totál besz@ri vagyok ilyen ügyekben (ennek ellenére bármilyen gyógyszert beszedek, ha azt mondják, hogy kell -azt hiszem, van bennem némi ellentmondás... de legalább egyedül sem unatkozom :)), biztos ami biztos alapon megkérdeztem Motom-tól. meg ha már egyszer kérdeztem, hát akkor már (ugyan jó előre) a merckformint is. igaz, a fő kérdés az utóbbi volt, mert hogy az kell ugye hosszútávon. de mehet!
azt meg majd meglátom, hogy lesz-e egyáltalán tőle hasmenés.
amennyire magamat ismerem, lesz... kár betegtájékoztatókat olvasgatnom :)

Szerkesztette: youlcsi (2009-02-17 21:42)

Nincs jelen

 

#94 2009-02-24 17:53

female38
Tag

Re: Nőgyógyászat

Sziasztok!
Új vagyok még itt üdvözlök mindenkit!
Mi is szeretnénk babát ,nekem pedig a crohn mellé még jött egy endometriózis is.Ezért lombikot javasoltak.Sajnos a sok hormontól nagyon ment a hasam,ami a hormonok abbahagyasa után szépen el is múlt.2 beültetés  nem sikerült ,még van fagyasztott embriónk szerintetek próbálkozzak még?

Nincs jelen

 

#95 2009-02-24 20:15

mercy70
Tag

Re: Nőgyógyászat

Szia fermale!Mi is üdvözlünk téged.Az endometrózis ugyan nem tudom mit jelent,de az a véleményem ha nagyon szeretnétek babát,próbálkozzatok mindennel.

Nincs jelen

 

#96 2009-02-24 21:31

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

szia female!
anno 11 évvel ezelőtt én is úgy indultam, hogy ez endometriosis. hogy hogy lett belőle pcos? fene tudja :)
próbálkozni pedig kell!!! ha szeretnétek azt a babát, tuti összejön! és hát csodák is vannak még :)

csajok!
megjártam a diabetológust. nagyon húzta a száját a metre :( szerinte is ez az egyetlen megoldás pco-ra, de ha jön mellékhatásnak a hasmenés, nem ír többet (még jó, hogy nincs rá támogatás, kis punccsal recept nélkül is kiadják :)) így is gyerekadagot kaptam. meforal 500-ból 2*1/2 de persze csak féllel indítsak néhány hétig, ha hasmars jön, vissza fél bogyóra.
nem tudom, mi lesz. még nem váltottam ki. nagyon tartok tőle. meg hát még a norcolut sem fejtette ki "áldásos" hatását, és hát a nőgyógyásszal azt beszéltem meg, hogy megvárjuk a vérzést.
jó fej volt :) mondta, hogy gyenge lesz, pedig az lenne a szerencsés, ha jó bő, fájdalmas menses lenne. mondtam: köszi. volt hozzá szerencsém pár évig, abból nem kérek többet. szokásos arc-simi mellett megjegyezte: tudja, de hát akkor tudjuk, hogy van peteérés. miért? fájdalom nélül nem is lehet?

holnap még van egy utam a kardiológiára. echo controll (MP) és hogy minden szép és jó legyen: magas a vérnyomásom.
gyerekek! csak ne kezdjék az embert orvosok vizsgálgatni! kapásból kitalálnak minden sz@rt!!! és ebből minden 2. sz@r élethosszig gyógyszerezésre szorul! tököm kivan!!!

Nincs jelen

 

#97 2009-03-06 20:45

Etta
Tag

Re: Nőgyógyászat

Youlcsi!

Hogy bírod a metet? :)

Nincs jelen

 

#98 2009-03-07 13:40

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

szia!

hát... izé... hogy őszinte legyek, annyira ráparáztam, hogy még nem mertem elkezdeni szedni :) tegnap érett meg bennem az elhatározás, hogy majd ma este!

egyébként azért nem kezdtem el, mert a norcolut egy kissé kikészített. már azt hittem a 10 nap alatt, hogy a crohn szórakozik (hasfájás, émelygés, 37,8-38 °C). nagyon közel álltam ahhoz, hogy hívjam az orvost, hogy vagyok, csak nem jól :)
aztán meg mindazzal ellentétben, amit a nőgyógyász mondott, beköszöntött a vérzés, de úgy, hogy 3 napig ülni is alig tudtam a fájdalomtól (állni és mozogni még annyira sem).

de mára már tök jól vagyok. hőm visszaállt 37,4 körülire, hasfájás is a megszokott tompa cca állandó, úgyhogy majd ma este tolom az arcba a bogyót!!! :lol:

te hogy,s mint?

Nincs jelen

 

#99 2009-03-07 22:35

Etta
Tag

Re: Nőgyógyászat

Nem normális, hogy így kikészített a Norcolut... :( hiszen csak megvonásos vérzést "csinál", az nem fájhat ennyire... :( Mert OK, ha rendes ciklus, peteérés stb. után fájdalmas.... az endo gyanút végülis elvetették?
És mitől van hőemelkedésed? Ez szokványos?
Na, kiváncsi vagyok, hogyan reagálsz a metre...

Én kedden megyek trükközésre... Ma meg holnap még élvezem az életet, hétfőn bélpucolás...

Nincs jelen

 

#100 2009-03-08 09:28

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

Etta!

az endo még tizenéve merült fel állandó, erős vérzés miatt. akkor azt letudták diane 35-tel, és engem sem érdekelt, hogy mi is van pontosan. jött a szerelem, a főiskola, bulik... és mivel a gyógyszer rendbe tartott, nem is mentem már utána a dolgoknak. meg hát akkoriban még nem is volt olyan dg., hogy pcos (ugyan uh alapján a cisztákat már akkor látták, de neve még nem volt a gyereknek :)).
dokim a fájdalomra azt mondta, tegyem össze a két kezemet, mert úgy látszik, 4 hónap után legalább van normális menzeszem. normális? eddig sohasem fájt. még kicsit sem! majdnem mondtam neki a telefonba hirtelen felindulásból csúnyákat, de aztán persze mégsem :)
a hőemelkedésem már 9. hónapja boldogít.  semmi nem használt rá. tk. ez a legzavaróbb minden tünetem közül, mert elég rossz közérzetet csinál. bár ha nem éri el a 37,5-öt, leginkább már meg sem érzem :)

sajnálom a keddet :( gondolok rád!
majd azért jelentkezz, hogy mi volt!

tsók!

Szerkesztette: youlcsi (2009-03-08 09:31)

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB