Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#51 2011-03-30 18:18

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Marthuska!

Néha én sem értem, de hát így jár az, akit 3-szor műtenek. Az első tükrözést a műtét miatt, aztán mivel a műtét után 4 nappal sztómát kaptam, a második tükrözést a sztómazáró miatt kellett elvégezni. Most a sztómazáró miatti kontroll és az aktivítást mutató végbél-nagyajak közötti sipoly miatt kell ismét felfeküdnöm eme nemes beavatkozáshoz! :) Őszintén már nem is számítok semmire, kicsit olyan az ember néha mint a vágóhídra hajtott boci. El sem tudom képzelni, hogy véletlenül csoda történik, és nem kell még vagy két tucat kivizsgálásra elrohannom. Már az csoda lesz, ha egy viszonylag normális leletet sikerül produkálnom a tükrözésnél. Aztán gondolom keződik a hercehurca, hogy vaj'h műtsük azt a fránya sipolyt, avagy sem! :) Látod, pont úgy van, ahogy írtad, az ember azt hiszi, hogy meg tudja szokni ezeket a dolgokat, de még a legjobb esetben is csak belefáradni tud! Na, fel a fejünkkel, csak lesz valahogy! :)

Nincs jelen

 

#52 2011-03-30 20:07

Laci54
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!
Marthuska,én januárba voltam tükrözésen és PICOPREP-et irt fel az orvos.Előző nap még ebédeltem majd du-án 4kor ittam meg az első adagot,utána sok folyadékot kell inni.Este nyolc körül éreztem a hatását,nem görcsölt nem fájt csak sürün kelett menni.A vizsgálat előtt 5 órával kelett meginni a második adagot,utána szintén sok folyadék.Engem tökéletesen kitisztitott ugy,hogy szinte észre se vettem.Az ára:3200ft és narancs izü állitólag ez a legujabb.Szép estét mindenkinek

Nincs jelen

 

#53 2011-03-31 11:07

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Hali!

Az az érdekes, hogy ugyanennél a szernél nekem már ma sem szabad rostosat ennem, szóval lényegében alig maradt valami amit falhatok, pedig csak hétfőn lesz a tüki.
Megint ahány ház, annyi szokás érzésem van! :)

Nincs jelen

 

#54 2011-03-31 11:16

én
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Tim72! Én még azt sem tudom, hogy milyen szert fogok kapni, de már leírták, hogy 1 héttel tükrözéssel előtt ne egyek rostdús ételeket. Én ilyenkor sok-sok levest eszem és jól megpakolom tésztával. No meg persze az édességet se hagyom ki!

Nincs jelen

 

#55 2011-03-31 13:14

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Laci54! Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatodat! Valami ilyesmi hashajtót szeretnék majd, amiből nem kell nagy mennyiséget meginni, csak utána hozzá a bőséges üres folyadékot. Mert ugye az Endostar lavage esetében, magát a hashajtó folyadékot kell inni literszám, ha jól értelmeztem, amit a betegtársak írtak.
Az a helyzet, hogy nehezen szoktam kitisztulni, és a tükrözést megelőző nap már semmiképp nem szoktam enni. Sőt előtte is már a könnyebben emészthetőket, ahogy Tim72 is írja. A banánt mindenképp érdemes kihagyni az előtte való napokban, mert sokáig "possad" a bélben. Legalábbis egyszer úgy jártam, hogy amíg szilárdat fogyaszthattam, addig sok banánt ettem, gondoltam sok energiát ad, tele vitaminnal stb.  Akkoriban még az X-prep volt a hashajtóm, és minden szabályt betartottam, mégsem tisztultam ki tökéletesen.

Nincs jelen

 

#56 2011-04-02 15:03

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Tim72! Gondolok ám rád! Hogy haladsz?
Csak kitartás!

Nincs jelen

 

#57 2011-04-02 15:53

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Szia!

Hát csütörtöktől próbálok rost nélkül étkezni, szóval leginkább tésztát eszem, na jó egy kis palacsinta is becsúszott, de a töltelékkel nagyon óvatos voltam. Ma már egészen keveset eszem, inkább az IBD Modulennel gyúrok. A nagyobb baj inkább az, hogy rosszalkodik a sipolyom, pedig eddig egészen rendes kis sipoly volt. Most viszont bár maga a sipoly nyílás nem fáj, de körülötte fájdogálok, egészen messzire is kisugároz. Persze, hogy majd kitör a para, hogy minden eddigi kivizsgálás dacára, ne most tályogosodjon be. Hát el sem tudom képzelni, hogy mit fog produkálni a holnapi hashajtásos napon. Már főzöm a húslevest, ez lesz az egyetlen pozitívum a holnapi napban. Aranyos vagy, hogy gondolsz rám. :) A mai nap alapján nem sok reményem van arra, hogy a vastagbéltükrözés után repkedni fogok a boldogságtól. Picit reménykedtem eddig, hogy talán egész normélis eredményem lehet, de majd meglátjuk.

Nincs jelen

 

#58 2011-04-02 16:06

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Szia Tim72! Reménykedni is kell! Ettől még lehet jó az eredményed! A levest mikor fogod enni, délben?

Nincs jelen

 

#59 2011-04-02 17:12

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

A szűrt levesben az a jó, hogy amikor már a fülemen jön ki a tea, almalé, ásványvíz, és már fázok az éhségtől, na akkor nagyon jól tud esni a finom meleg szűrt húsleves. Szóval valószínűleg dél, illetve délután kerítek sort rá! És persze a remény mindig megmarad, persze néha csalfa és vak, de azért mindig belekapaszkodunk! :)

Nincs jelen

 

#60 2011-04-02 17:16

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Tim72! Köszönöm a választ! Még arra lennék kíváncsi, hogy majd, ha beveszed a hashajtót, vízen kívül lehet-e mást is inni utána. Mondjuk tea, szűrt alma vagy szőlő? És a teát ízesíted-e cukorral?

Nincs jelen

 

#61 2011-04-02 18:29

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Marthuska!
Nemcsak lehet, hanem kifejezetten ajánlják! Szóval ihatsz idézem " almalevet, vizet, teát, rostmentes átlátszó gyümölcslevet, szénsavas átlátszó üdítőt, erőleves tiszta levét". Egyénként az eddigi tükrözéseimen is ihattam ezeket. Sőt kifejezetten ajánlották, hogy igyak cukrosat is. Mondjuk engem altattak, ahogy most is fognak.

Nincs jelen

 

#62 2011-04-02 18:41

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Tim72! Köszönöm, hogy megírtad! A legutóbbi tükrözésem előtt elkövettem azt a hibát, hogy főként szénsavmentes ásványvizet ittam. Talán, ezért is lettem annyira pocsékul, mert nem volt benne cukor! Következő alkalommal erre figyelnem kell! Nekem csak kábító injekciót szoktak adni, de eddig még hatott.

Nincs jelen

 

#63 2011-04-02 20:59

én
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Marthuska! Nekem ugyanez az utasításom van. Még annyi, hogy éjfélig lehet inni és reggel be lehet venni a gyógyszereket egy pici vízzel.

Nincs jelen

 

#64 2011-04-03 10:48

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Mondjuk most olvastam el a betegtájékoztatót. Nem kellett volna. Aranyos dolgok vannak benne. Elvileg nem lehet alkalmazni aktív időszakban, de eleve ha gyulladásos bélbeteg vagy akkor is csak fokozott figyelemmel lehet. A mellékhatásik is érdekesek. Most kissé megijedtem, mert egyedi esetekben jelentettek a vékonybélben előforduló enyhe fekélyeket is. Hát, nagyon reménykedem, hogy nem én leszek az egyedi eset! Apukámnak van igaza, nem szabad betegtájékoztatót olvasni. :)

Nincs jelen

 

#65 2011-04-03 14:43

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Köszönöm a tanácsokat! Majd holnap kiderül, előjegyez-e tükrözésre.

Tim72! A többi hashajtó betegtájékoztatója is hasonlókat ír. Bizony, jobb el sem olvasni, de én is megnéztem a neten ennek a szernek a betegtájékoztatóját is.

Nincs jelen

 

#66 2011-04-03 15:08

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Marthuska!
Azt hiszem ezekre a szerekre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Kettőkor vettem be a második csomagot is. Nos, nekem mind a két csomag bevétele után émelygésem lett, és egy kicsit görcsöltem is. Mondjuk a reggeli adagot véletlenül nem 1,5 dl vízben oldottam fel, hanem 2,5 dl-ben, de azt hiszem úgy jobb volt. A másodikat most 1,5 dl-ben oldottam fel, de azt hittem, ahogy bement, úgy ki is jön. Nekem a Fleet-tel nem volt ilyen gondom. És ez még szerintem mar is egy kicsit, ezt éreztem a torkomban is és a gyomorszájnál is, pedig alapból nem vagyok egy savtúltengéses típus. Bevétel után nagyon hamar a wc volt az irány. Kell egy kis idő,a míg elmúlik az émelygés, meg a gyomorszáj feszítés, puffadás.
Laci54-nél semmi gondot nem okozott, nekem nem annyira jött be, de mivel már megittam, így a nehezén túl vagyok. Tudom parásabb is vagyok az átlagnál, de remélem nem lesz maradandó mellékhatása, és legalább kitisztít holnapig.

Nincs jelen

 

#67 2011-04-03 15:17

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Tim72! Szerintem is túl vagy a nehezén! Hősiesen megittad, most már jöhet a bőséges folyadék! A tapasztalat azt mutatja, a férfiak könnyebben viselik ezeket a szereket,  és inni is sokkal többet tudnak rá.
Én amúgyis keveset tudok inni, nekem kész büntetés a kényszerivás.
Biztosan jól kitisztulsz tőle, a mellékhatásokra meg ne is gondolj! Mondjuk én a hányingertől félek a legjobban, mert már előre undorom van ezektől a hashajtóktól. Ittam én már a keserűsótól a ricinusig mindent!

Nincs jelen

 

#68 2011-04-03 15:20

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Na, és mennyire volt narancsíze? Az íze miatt volt ilyen hányingerkeltő?

Nincs jelen

 

#69 2011-04-03 15:40

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Narancsíze van, talán túlságosan is. Nem hiszem, hogy az íze miatt lenne hányingerem tőle. Bár a második zacskónál már az íze se esett jól! Mondjuk én jobban tűröm a kevésbé édes dolgokat. Most már elmúlt a hányinger, és a puffadás is, de a frászt hozta rám. Az viszont biztos, hogy kevesebbszer kell wc-re rohangásznom, mint más szerekkel, de gondolom ez azért is van, mert csütörtök óta rostmentesen kellett étkezni.

Nincs jelen

 

#70 2011-04-03 16:20

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Tim72! Persze, valószínű ezért lehet, mert rostmentesen étkeztél. Egyébként, tényleg minden orvos mást mond. Egy régebbi tükrözésem előtt kértem, hogy írjon fel tápszert, hogy könnyebben kitisztuljak majd. Nem írta fel, azt mondta egyek rendesen, amíg megengedett, akkor érvényesül jobban a hashajtó hatás. Szóval embere válogatja. A betegeknél sem egyformán hat ugyanaz a szer. Mikor már sokadszorra kaptam az X-prepet, már meg sem hajtott rendesen. Mondjuk, a Fleet megtette hatását, de azt mégegyszer nem vállalom be!

Szerkesztette: Marthuska (2011-04-03 16:23)

Nincs jelen

 

#71 2011-04-04 11:41

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok! Most értem haza. Nos, nekem reggel még voltak fenntartásaim a hashajtóval kapcsolatban, mert még rostos formátum távozott belőlem, de végül túl vagyok az egészen. Most két hét várakozás a szövettanra, mert találtak valami 2mm-es polipoyd képletet, és sajnos újra aktív a crohnom is. A szövettan után elindítják  a biológiai kezeléshez szükséges kivizsgálást. Persze addig Imuran-t kaptam (25 mg), mondanom sem kell, hogy a gyógyszerárban nemes egyszerűséggel közölték, hogy nincs, és nem is lesz. Pedig a gyógyszer csere-bere topicban olvastam, hogy azért majd lesz, csak meg is kell élni. Sajnos itthon csak 50 mg-os van, szóval összeállítom a 3 napi hidegélelmet, és elindulok gyógyszer keresőbe. Csoda, hogy a Budenofalk habot bevállalták. Mindegy, a lényeg, hogy végül is szépen kitisztított a PicoPrept, de nem éreztem jobbnak, mint a Fleet-tet, sőt én személy szerint rosszabbul viseltem. Azt hiszem én vagyok a kevés kivétel egyike! :) Ja, és megint csak elismertem magamban, hogy altatásban a legjobb nekem a tükrözés, szépen átaludtam gond nélkül! További szép napot!

Nincs jelen

 

#72 2011-04-04 12:17

gotty
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

szia Tim 72!..örülök, hogy túl vagy a tükrözésen, ha nem találsz Imurant, kűld el a receptet, kiváltom neked!itthon nekem is csak 50 milis van!...szóval akkor megkezded a humit!...jó lesz, meglátod!...az evéssel csak lassan!...pihenj sokat!..üdv neked !:)

Szerkesztette: gotty (2011-04-04 12:17)

Nincs jelen

 

#73 2011-04-04 15:42

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Szia gotty!
Köszönöm, kedves vagy. Egy kispesti patika azt mondta, hogy be tudja szerezni, bár nem értem hogy, s mi módon, de ha tényleg így lesz, akkor örülök neki.
A tükrözésen tényleg jó, hogy túl vagyok, de azért csak letörtem, mint a bilifüle. 4 helyről vettek szövettant, szóval találtak több helyen is fekélyeket, a negyedik szövetminta pedig a polypoid képletből ment. Megint naiv voltam, hogy azt hittem a tavalyi műtétsorozat után sikerül egy kis tünetmentes időszakot elérni. :(

Nincs jelen

 

#74 2011-04-05 10:13

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Szia Tim72! Örülök, hogy legalább a hashajtó megtette hatását, és túl vagy rajta! Azt kérdezném meg, hogy a vérkép jelezte-e, vagy mennyire jelezte, hogy újra aktív nálad a Crohn?
Nekem a vérképem rendben van, így tükrözésről nem esett szó. Gondolhatod, hogy megkönnyebbültem!
Válaszodat a "Vizsgálatok A-Z-ig" topicba várom.

Szerkesztette: Marthuska (2011-04-05 10:22)

Nincs jelen

 

#75 2011-04-05 10:15

gotty
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

..szia Marthuska!-......örülök, hogy minden rendben!:):)

Nincs jelen

 

#76 2011-04-05 10:19

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Szia Gotty! Köszönöm szépen!:):) Azért, tünetmentes nem vagyok...

Szerkesztette: Marthuska (2011-04-05 10:20)

Nincs jelen

 

#77 2011-04-12 10:35

Bordás
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!

Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy melyik hashajtó kíméletesebb, mert nekem már elegem van a keserűsóból+macrogólum kombinációjából, állandóan felül alul megindít egyaránt.
Köszi!

Nincs jelen

 

#78 2011-04-12 12:03

Tim72
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Szia Bordás!

De nehezet kérdeztél! Én eddig keserűsót, Fleet-et és PicoPreptet próbáltam. A keserűsó nem tisztított ki eléggé, a Fleet-tel semmi bajom nem volt, viszont sokakat "felül" is tisztít, szóval nem mindenki "szereti". Engem a PicoPrept kínzott meg a leginkább (hányinger, puffadás..stb.), viszont másoknak meg ez a tuti szer, egyébként ez narancsízű. Szóval azt hiszem mindenkinél más, hogy melyik a befutó!

Nincs jelen

 

#79 2011-04-12 12:36

Hiber
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok

most ittam meg a picoprepet, kibírható. ;)
narancsízt nem éreztem, de olyan édes-savanyú, egész jó.

Nincs jelen

 

#80 2011-04-12 15:05

Marthuska
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Szia Hiber! Az "Először járok itt" topicba írtam Neked! Köszönöm, hogy leírtad a hashajtóval kapcsolatos eddigi tapasztalatodat!

Nincs jelen

 

#81 2011-04-12 15:15

bixi
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Bordas!

Nekem az X-prep bevalt. `kellemes` csokis izu, egyszerre kell megini (nem nagy adag) es engem ki is tisztitott (csak alul:) )

Nincs jelen

 

#82 2011-04-12 15:49

Hiber
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Még "kezdő" vagyok, nem tudom, tiltott szer-e, de a Laevolac nem használ? Én terhesen is azt használtam, pár hónapos babának sem veszélyes.

Nincs jelen

 

#83 2011-04-12 17:46

zolcsi
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Bixi magyarországi patikában már nemigen lehet x-prepet kapni legfeljebb elvétve.Én is használtam 3-4 tükrözés alkalmával de most már az Endostar lavage-ot használom amit itt nem nagyon ír senki.
Hiber ne aggódj majd megindul a "lavina" de az is lehet ennyi volt benned.Fontos a tiszta bél a jó és pontos eredmény érdekében.

Szerkesztette: zolcsi (2011-04-12 17:50)

Nincs jelen

 

#84 2011-04-12 17:57

Hiber
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

zolcsi pont ezt akartam kérdezni, hogy honnan tudni, hogy jól megy a dolog? :D eddig voltam 4x összesen reggel óta.... :rolleyes: mondjuk tegnap alig ettem, mikor megtudtam, hogy holnap kell mennem erre a tükrözésre, ma reggel is csak keveset tudtam lenyomni, azóta meg ugye semmi szilárd kaja, de akkor is, ez olyan kevésnek tűnik... :lol:
most veszem be a 2. tasakot...

Nincs jelen

 

#85 2011-08-16 19:05

Palermo
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok,

Készült egy colonoscopia-s tájékoztató Dr. Bene László, Dr. Demeter Pál, és a Magyarországi Crohn-Colitises Beteg Egyesület véleményezésével.
Ebben szerepel egy hashajtó (nevét nem írták oda), mely már Magyarországon is kapható, az USA-ban a legelterjedtebb.
12 óra alatt kell 2 litert meginni belőle, és kíméletes.
Nem tudja vki a nevét?

Colitises vagyok, és colonoscopia miatt kell hashajtóznom.

Előre is kösz, ha vki tud segíteni!

Nincs jelen

 

#86 2011-08-17 11:26

mercy70
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

PICOPREP.  ?  Állítólag az a legújabb.
A vizsgálat és az első adag között teljen el min. 12 óra,de ne több mint 24 óra.A vizsgálat és a második adag között el kell hogy teljen minimum 6 óra.
Kaptam az Orvosomtól tájékoztatót,hashajtót kiváltottam a gyógyszertárban.
De megúsztam a tükrözést kölcsönös megegyezés alapján.    :)

Nincs jelen

 

#87 2011-11-10 10:51

nadrienn
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

nekem holnap lesz vastagbéltükrözésem. Valaki irja le, hogy milyen:S

Nincs jelen

 

#88 2011-11-13 09:23

Norc
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!olyan gondom lenne, hogy Tükrözésre kellene mennem, hétfőn, de valószínűleg nem lesz belőle semmi, mert nem bírtam meginni a hashajtó(bélmosó) folyadékot. Hányingerem van tőle! Az "Endostar-Lavage"-t. Tudnátok ajánlani helyette valami mást, ami kevésbé undorító? Előre is köszi! Ja Colitis Ulcerosa-m van. nyugvó állapotban. :-)

Nincs jelen

 

#89 2012-02-25 13:43

mathebalu
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Kedves székrekedéssel küzdő bajtársak!
Engedjétek meg hogy elmeséljem nekem mitől lett normális székletem!
Ha reggelente ébredés után megisztok lehetőleg nagyon alacsony ásványi anyag tartalmú pl. ozmózisos vizet 2 pohárral akkor már van remény a jó székletre. De a nap folyamán legalább el kell fogyasztani 2 liter vizet nehezebb embernél akár 3 l vizet is!! Ezzel már gyakorlatilag a legtöbb embernek normális minőségű széklete kell hogy legyen!!

De ha mégse akkor ha mondjuk a napi folyadékába- ami nekem pl gyógytea- két nagy púpos kávéskanál aszkorbinsavat (c-vitamin) tesz azzal teljesen bió módon tud magának viszonylagos laza székletet produkálni!
Ha folyékony széklet a cél akkor egyszerre kell bevenni 5000 mg c vitamint és garantáltan 2 órán belül jön a széklet!!!!!
De ha csak normálisra vágyunk akkor 1 liter teában 2 kiskanál aszkorbinsav és tuti jó széklet garantált!!!!

Nem elhanyagolható tényező hogy a c vitaminnak nincs toxikus hatása, nem okoz vesekövet ha 1.5- 2 l folyadék napi szinten megvan! Sőt kifejezetten gyulladáscsökkentő a c vitamin de egy adagtól kéretik nem csodákat várni!! Ez nem csodaszer!!! Ez hatásos de kell hozzá idő míg érezteti hatását :) Ez kevesebb mint 1 hónap!!

A széklet beindítása gyakorlatilag azonnali a gyulladáscsökkentő hatás hosszabb távú!!

Ezek saját tapasztalataim!! Én jelenleg ebben hiszek ettől érzem jól magam és tudom ha nem találok rá ezekre a módszerekre ma gyakorlatilag vastagbél nélkül élném az életem! Ezért is köszönet a Gondviselésnek hogy jó útra terelt!!

Sok mindent írtam magamról az alternatív gyógyászat topikban ha valakit érdekel!! :)

Nincs jelen

 

#90 2012-02-28 19:37

Zsuzsanna75
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!

Lehet az Endostartól szédülni? 3 pohárral ittam meg eddig, de úgy érzem szédülök. Lehet mellékhatás vagy csak a pszichém játszik velem?

Köszi a választ előre is:


Zsuzsa

Nincs jelen

 

#91 2012-03-11 12:02

Gábor
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!
Én egy bizonyos hashajtót keresek! Régebben volt egy vastagbél tükrözésem és előtte két kancsó teát kaptam amit egy délután alatt megkellet innom, de semmi mást! De olyan szépen kitisztított és még rossz íze sem volt. Az szeretném tudni, mi lehetett a teába milyen hashajtó mert nagyon szépen kitisztított!

Nincs jelen

 

#92 2012-03-11 17:24

grafzsu
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!

Évekig székrekedéssel küzdöttem. Heti egy, maximum 2 alkalommal volt székletem.
Ki próbáltam minden természetes, mesterséges módszert, de semmi. Míg a gastrós dokim ajánlotta a mucofalk oranzs nevű természetes alapú granulátumot. Utánozhatatlan! Crohn betegségem ellenére folyton túlsúllyal küzdök. Mikor szedem a mucofalkot és van rendesen székletem, a súlyom is elindul lefelé. Legutóbb mikor nem lehetett kapni 2 hét alatt 4 kilót szedtem fel. Arról nem is beszélve mennyivel komfortosabbak és könnyebbek a napjaim. Az a legjobb hogy nem hasmenést okoz. Te állítod be milyen kemény vagy lágy legyen a székleted, a be vett mennyiségtől függően lesz egyre lágyabb.
Ja és azoknak is jó akiknek nagyon megy a hasuk mert a benne lévő anyag felszívja a nedvességet és zselé lesz belőle így a híg széklet is pempős lesz tőle. Akinek székrekedése van tudja milyen jó a beleknek ha egy kis zselés anyag segít a csúsztatásban. Bocs ha nyersen fogalmaztam volna.

Nincs jelen

 

#93 2012-08-08 12:17

Gizus87
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!
Elég rég nem volt hozzászólás, de azért megpróbálom.
A következő a gondom: Proctitis ulcerosa-val diagnosztizáltak. A székletem a véres-nyálka kivételével normális volt, illetve annyi, hogy a megszokottól picit kevesebb volt, vagy volt, hogy többször naponta. Az orvosom Salofalk kúpot irt fel, de csak napi 1x kell használnom. Azóta 3 napja nagyon kevés, szinte semmi a székletem, illetve ma egyáltalán nem volt. Megkérdeztem a dokit, azt mondta hashajtót Salofalk mellé nem szedhetek. Annyit javasolt, hogy egyek sok gyümölcsöt, zöldséget, csak az a baj, hogy tüneti időszakom van, szinte mindentől puffadok és görcsölök. Egyéb érdemleges dolgot nem tett hozzá. Kérdésem az lenne, tudtok-e valami humánusabb módszert, amit lehet a gyógyszer mellett is,hogy biztosan kijöjjön, ami bennem van?! :)

Nincs jelen

 

#94 2012-08-08 15:21

salvya
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Szorulásra esetleg kipróbálhatnád a Hummel Mikrorostos gélt.
http://hummelgel.info/

Nincs jelen

 

#95 2012-08-30 19:12

Larkin
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!

Ma voltam tükrözésen, előtte volt szükség ugye a hashajtásra. Eddig még csak kérdeztem itt, ezért gondoltam leírok valami tapasztalatot is.

Picoprep-et írt fel a doki. 12-kor ittam az elsőt, 17-kor a második adagot, közben meg bő folyadék ivás. Este fél 8-ig nem történt semmi...Olvastam én sok helyen, hogy kíméletes ez a szer na de, hogy ennyire?...Azthittem már nem is fogja elvégezni a dolgát. 7,5 óra kellett nálam, hogy elinduljon a dolog, na de akkor rendesen.
Kíméletesnek is kíméletes, mert nem csinált görcsöket, és az íze is egész tűrhető.

Nincs jelen

 

#96 2012-09-17 15:07

gyongyvirag
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Nekem is volt már béltisztításhoz „szerencsém”, nem a legjobb élmény, de a Picoprep nekem is elviselhetővé tette. Meglepően kellemes volt az íze, hatékony is volt, de nem görcsöltem tőle, mint más béltisztítóknál előfordult már.

Nincs jelen

 

#97 2012-09-17 22:17

grafzsu
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Szerintem a mucofalk oranzs neked is segítség lenne. Próbáld ki rá is van írva hogy IBD-seknek is ajánlják. Gyógyszertárakban kapható, már amelyikben. Én megszoktam kérni a helyi gyógyszerészt rendelje meg nekem, és akkor van.

Nincs jelen

 

#98 2012-09-28 07:24

egra
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!
Endostar ügyében szeretnék kérdezni, én most ezt kaptam. Korábban volt az X-prep, az iszonyú görcsökkel tisztított ki, remélem, ez az Endostar jobb. A doki is és a patikus is azt mondta, hogy ettől nem csikar az ember hasa, csak fut. Szóval annyi lenne a kérdésem: a hashajtási procedúra után, és ha megvolt a tüki, akkor utána mit lehet enni, ill. mikorra rendeződik az ember emésztése? Az Endostarnak nincsen még olyan utóhatása, hogy a megivás után 2-3 nappal is fut az ember esetleg?
Köszönöm szépen, ha valaki tud válaszolni!

Nincs jelen

 

#99 2013-02-24 16:01

Putyi
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok!
Nekem is PicoPrepet írtak fel. Kérdésem, hogy a vízfogyasztást közvetlenül az 1,5 decis oldat elfogyasztása után el kell kezdeni, vagy ajánlatos várni egy ideig, mert koncentráltabban (ha rögtön iszok, akkor felhígítanám) jobban hat?

Nincs jelen

 

#100 2013-06-27 15:57

nanika
Tag

Re: Hashajtás - hogyan?

Sziasztok
Ismeri valaki a Moviprep nevű hashajtót?Egy liter este,egy liter tükrözés napján reggel.Délután fél háromkor lesz a tükrözés.150 km kell utazzak ,úgyhogy délelőtt el kell induljak.Ha reggel megiszom a litret meddig fogok szerintetek  a vécére járni.Utazni í nem kellemes.Mi lesz ha mind a kettőt megiszom este.Köszi ,ha valaki tud válaszolni .

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB