Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#1 2007-03-31 18:26

Vikac
Tag

Alternatív módszerek

Sziasztok!

Nem rég regisztráltam magam.
9 éve vagyok colitises (16 éves korom óta). Már többször szedtem steroidot. Az elmúlt évben kétszer is kórházba kerültem. Nem segítenek a gyógyszerek sem. Jelenleg nem vagyok nagyon rosszul (kinek, mi a nagyon?), de a hasmenés megnehezíti az életem.

Kiváncsi lennék, hogy van -e olyan gyógytea, természetgyógyász ill. bármi, (aminek nincs mellékhatása)és használt nektek?

Előre is köszi a hozzászólásokat!

Vikac :D

Nincs jelen

 

#2 2007-04-02 14:06

Tilda
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok Mindenki!

Aki tudja olvassa el a Kalcium faktor című könyvet!!! ( Barefoot )
Tanulságos!! ( IBD is benne van )

:)
Tilda

Nincs jelen

 

#3 2007-04-03 11:55

Tilda
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok Mindenki!

Egy nagyon érdekes és elgondolkodtató cikket találtam.. Az immunrendszerről és az ún. autoimmun betegségekről.. mint a Crohn vagy a collitis...
Idézem: ( részletekben.. így is hosszú lesz... )  :)

"(.........)Teljességgel elképzelhető lenne, hogy a túlreagáló immunrendszer valójában támadásra reagál, amit a kutatásoknál egyáltalán nem vesznek figyelembe. Ezért talál egyre több követőre Tephan Schreiber gasztroenterológus tézise, amely szerint a krónikus bélgyulladásnál a z autoimmun betegség diagnózisa egyszerűen téves, Tézise szerint a páciens immunrendszere nem a saját struktúráit támadja meg, hanem kétségbeesetten próbálja megakadályozni a káros baktériumok átlépésétaa a bélből a vérkeringésbe. Az elmélet miszerint a T-sejtek a saját szervezetüket pusztítják, mert veszélyes idegen fehérjének tartjákazt, bizonyíték hiányában szükségmegoldásból fakadó konstrukció.
A valóságban a nyálkahárty a "gátzavaráról" van szó, ami génhiba miatt alakul ki de a környezet befolyása idézi elő.

Ha a test saját antibiotikumai termelése génmutáció miatt nem teljesen ép akkor nagy valószínűséggel a bél baktériumflórájában egyensúlyzavar alakul ki.. A balktériumfajok amelyek szabályozott körülmények között szaporodnak, ezután megkísérelhetik új életterek meghódítását a bélfal túloldalán. További tényezők, mint a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a környzeteből származó mérgek, a stressz hatására felborul a bél egyensúlyaés az immunvédekezés teljes erejét mozgósítani fogja.
A crohn betegségnél és a collitisnél a hagyományos orvoslás gyógyszerekkel elnyomja a T-sejtek teljesen korrekt immunválaszát."
Paradigmaváltás kezdődik:  "Az immunrendszer nem garázádlkodik indokolatlanul."

"az agyon és a gerincvelőn keresztül vezető tengely a felelős, amelyen a keresztül a lelki és a fizikai stressz hormonális úton az immunrendszerre hat.  Krónikus stressz hatására a tengely működése során túl sok vagy túl kevés stresszhormon kerül a szervezetbe.  Ez magyarázat lehet a rheumás artritis és a colitis keletkezésére is,mivel a bélben stressz-szituációkban különösen sok gyulladásserkentő neuropeptid szebedul fel. A neuropeptidek gondoskodnak a bélfal nagyobb áteresztőképességéről és ezáltal a fal sorormpó funkcióját gyengítik. Mindenekelőtt a neuropeptid P anynagáról feltételezik, hogy az immunsejteket gyulladásserkentő anynagok ( citokinek ) kiválasztására készteti. ( mint pl a TNFalfa vagy az Interleukin ) Ez másfelől az idegrendszert a visszacsatolás egy fajtájában a neuropeptidek fokozodó kiválasztására serkenti.  A folyamat erősödésével autoimmun megbetegedés alakulhat ki.  A lelki antigének tehát hormonális úton lefordíthatók a biokémiai gyulladásokra."

...stb... A cikk ennél részletesebb, akinek van kedve és energiája, olvassa el!  :)   

forrás: GEO című magazin 2007. áprilisi száma

Téda

Nincs jelen

 

#4 2007-04-03 12:36

ani58
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kösz Téda, ez egy nagyon érdekes cikk véleményem szerint.

Nincs jelen

 

#5 2007-04-04 16:18

Vikac
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kösz Téda! :D

Nincs jelen

 

#6 2007-04-12 01:21

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kedves Vikac!

Először is had hívjam fel a figyelmet arra hogy alternatív/természet gyógyászat szelíd álneve mögött bizony sorban sorakoznak a kuruzslók, amik jó esetben csak a pénztárcádat könnyítik meg, de még árthatnak is.

A  Crohn/Colitises betegek a betegségből kifolyólag a különösen jól beugratható és sokáig "fejhető" kategóriába esnek, mivel a betegség önmagától is néha fogja magát és alábbhagy a kínzással, és ha épp akkor történik valami természetgyógyász kezelés, akkor a beteg hibás ok okozati következtetést vonhat le, és ennek további érdemtelen lehúzás az eredménye. Ilyen például a homeopátia.

Van durvább is, ami viszont egyenesen árt, ezek az aloe vera, noni és társai. Az aloe vera kifejezetten ártalmas a bélnek!!!

Az én módszerem meg hát nem is annyira alternatív mint inkább szinte hivatalos, merthogy én a főoldalon is leírt SCD diétát tartom nagy sikerrel!!!!!!!! Persze kicsit változtatni kellett az ott leírt, engedélyezett/tiltott ételek listáján, attól függően hogy mihez hogyan viszonyult a szervezetem (pár dolgot neked kell kitapasztalnod, kezdeni persze a nagyon szigorúval, és apránként bővíteni a kört).

De a lényeg a szénhidrát, és főleg az összetett szénhidrátok, valamint az emészthetetlen rostok kiküszöbölése (ez mellesleg a 2. típusú cukorbetegség megelőzésére is jó, illetve ha már kialakult, akár gyógyszer mentesen szabályozható).

Fontos dolog a sport, a rendszeres mozgás (a legjobb a biciklizés - valamiért pont úgy mozgatja át a beleket hogy tapasztalatom szerint ha csak kicsit kellemetlen, felülök, tekerek egyet és minden rendben) és persze a stresszmentesség,(ezt küzdősporttal csökkentem:) ) frontidegesség stb elhárítása  - (erre lehet nyugtató teázni, nervenpflege-t bevenni időnként).
Persze amíg akítv az ember addig a sportot nagyon terhestréning szerűen lassan fokozatosan emelve az adagot ahogy bírja az ember és ahogy még jól esik.


No ehhez csak annyit, hogy én éveken keresztül kétségbeejtő módon véres és sűrű wc-re rohangálást produkáltam még 128mg szteroid és egyebek mellett. Kb otthonról kimozdulni minden egyes alkalommal kész rémálom és kínszenvedés volt, - ami szvsz pszihés nyomokat is hagyott, mert az SCD után amikor mondjuk naponta, vagy két naponta egyszer volt szép formált székletem, az sem sürgetően (sőt volt hogy a sürgető inger megszokása miatt tudatosan kellett leülni, különben kb "elfelejtettem") viszont amikor nem voltam wc közelben gyakran úgy éreztem hogy megint rohanni kell, aztán mégse, vagy ha gyorsan bementem wc-re végül semmi nem történt, esetleg csupán normális produktum.

Amióta belefogtam az SCD-be, és szigorúan veszem (ezt életmódként kell folytatni) azóta szinte semmilyen gyógyszert nem szedek - kivéve amikor elkanászodom mondjuk mindenféle karácsonyi bejglik irányába, akkor persze a betegség rögtön figyelmeztet - amit gyorsított eljárással (hirtelen 64mb szteroid+ langyos vizes beöntéssel kitisztított bélbe salofalk klizma) - többnyire másnapra eláll a vérzés. De ha nem, akkor ugyanez, csak a köv. nap kimarad a szteroid, csak a 3. napon újra, így aztán elvonási tünetek nélkül abba lehet gyorsan hagyni, és kevésbé lesz rá rezisztens a szervezet.

A másik jelentős előnye hogy a csökkentett szénhidrát fogyasztás holdvilágarc, és egyéb szteroidos hízási párnák eltüntetésére is alkalmas, de mivel a diétában épp ezért bőven akad fehérje, izomból nem veszítünk, a teljesítmény nem csökken.

Nincs jelen

 

#7 2007-04-12 11:30

Rénia
Tag

Re: Alternatív módszerek

Rigor, hol tudhatok meg többte erről a SCD diétáról? Minden érdekelne, ami gyogyi nélkül segít! Egyébként én inttam egy hónapig aloe verás készítményt, de szerintem nekem segített. Na mindegy nem is erről akartam írni. Engem a diéta érdekelne részletesebben. Lisztérzékeny vagyok, nem tudom lehet-e ezt a diétát emellett betartani. Nem tudsz esetleg valamit ezzel kapcsolatban? 

Üdv: Rénia

Nincs jelen

 

#8 2007-04-12 18:11

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sőt, nemhogy be lehet mellette, hanem szinte kötelező:) - mivel a lisztben illetve a lisztből készült ételekben van a legtöbb finomított szénhidrát, így alapból kiesik a felhasználható alapanyagok listájáról.

Egyébként az scd diétáról ugyebár indulásnak itt:

http://crohn-colitis.hu/html/p5_scd.php


(itt le van írva minden lényeges a szénhidrátokról, káros körforgásról stb.)


Itt van egy lista is, ami egyénileg változik persze, szerintem részben hülyeségek is fel vannak rá írva (gondolom aki írta kávéfüggő volt).

http://www.crohn-colitis.hu/html/p5_scd_lista.php - na ez a lista nem az igazi....


Néhány apróságot hozzátennék saját tapasztalatból a javasoltakhoz.


bors - ez valami gépelési hiba, még viccnek is rossz.

Fokhagyma - csak ha nem vagy aktív akkor egyed, mert puffaszt, stb. nem jó.


A gyümölcsök külön agyrém kategória, írom ami hülyeség és ne egyél:

aszalt szilva, szőlő, citrom, narancs, grapefruit (nagyon savasak) és óvatosan a dinnyékkel


kávé: ezt sem szabad, engem úgy meghajt hogy még csíp is. Biztos kávéfüggő volt a lista készítője.Méz: csak óvatosan, nem mindenki bírja, és ne sokat, tényleg max ízesítésre.

gyömbértea: aha, persze hóógyne, a gyömbér kicsit sem csípős erős fűszer ám....


zöldbab - ejj ez hüvelyes, stb. ismét hogy kerül ez ide?

 

A kerülendő ételek közül nekem a paradicsomsűrítéménnyel nem volt sosem bajom, és a hámozott paradicsommal sem, (ketchupot nem eszem, ja amúgy a majonéz viszont megengedett hisz csak tojás meg olaj).


A téákkal, meg teakeverékekkel is csak óvatosan, mert attól hogy azt hiszik hogy természetes, attól még nem jelenti azt hogy egészséges is.
A gyógyszerek többsége is gyógynövényekből készül, úgy ám, hogy kivonják a hatóanyagot és a többi szirszar nem marad benne, ami a nagy húdetermészetesek vagyunk főzetben ott van, és akár még rosszabbul leszel tőle.
Meg nem mindegy mire, és milyen egyéb hatásai vannak.

Mert például lehet hogy a kamillatea gyulladáscsökkentő hatású, viszont colitisre nem jó ötlet iszogatni mert meghajt (na persze mielőtt szóltak volna sikerült magam is megtapasztalnom).


Egyébként még azon csodálkozok hogy orvosok, dietetikusok hajlamosak a colitisre, crohnra kb középkori hozzállással öö megy a hasa? - hasfogó diéta!

Hát nem, nekünk nem attól megy a hasunk mint egy normál hasmenés esetében hanem mert sebes, vérzik stb, és PONT azok az ételek durrantják be a legjobba na káros baktériumokat amit hasmenésre nagyon ajánlgatnak.
(krumplipüré, kekszek - agyrém és akkor csodálkozunk hogy nem javul a dolog).


Én azt javaslom, hogy indíts egy spártai mondtatni keményen egyhangú módszerrel, sajt- tojás, fehér sült hús, sok víz, c-vitamin tabletta (a tojásban minden benne van, a rostok és a c-vitamin kivételéve).
És ami még fontos hogy ezt legalább 5 étkezés/nap vigyük be, kisebb adagokban - koplalni nem szabad (akkor ugye gyomorsav, bélrenyheség, aztán hiába nem eszünk semmit, a beteség még rosszabb)

Ja, és persze azért gyógyszereket nem hanyagolni amíg nem áll el a vérzés. Az első pár napban a tojás meghajthatja az epét, ez enyhe fájdalmat jelenthet (kinek hogy bírja az epéje), de aztán rendbejön a dolog , és jót is tesz neki amúgy. Aztán ahogy elállt a vérzés és kezd rendbejönni a dolog, óvatosan lehet bővíteni a felhasznált alapanyagok körét, előbb még a garantáltan alacsony szénhidrát tartalmú ételekkel (tele van ch táblázattal a net) aztán például zöld saláta, alma ami még tuti. Bár az almával már az elején is lehet próbálkozni. Az alma+máj+sajt nagyon finom párosítás.
A későbbiekben is köret helyett saláták, vagy párolt répa ilyesmi.


Eleinte egyhangúnak tűnhet mert nem az ilyen étkezéshez vagyunk szokva
(holott ez áll közelebb az ősi táplálkozási szokásokhoz, régen nem ettünk ilyen sok finomított szénhidrátot), csak némi kísérletező kedv kell a konyhába, aztán az ember még jobbízűeket ehet mint korábban.
A fűszerezéssel is változatosabbá tehetjük az ételeket, a csípősöket kerülve, de nagyon sok zöldfűszer, amit az átlagember nem nagyon használ.Néhány scd-ben is fogyasztható ételt be is mutattam a blogomon:
http://rigorkaja.blogter.hu  - aztán akad itt olyan is ami már kissé kilóg a diétából, de ha már jól beszabályoztuk akkor heti egyszer egy kis kilengés belefér.

Nincs jelen

 

#9 2007-04-13 21:08

Vikac
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szia Rigor!

Különben én is dietetikus vagyok!

Szerkesztette: Vikac (2007-04-13 21:09)

Nincs jelen

 

#10 2007-04-13 23:45

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

És hivatalosan mit tanítottak Crohn-Colitis-re mint diéta? ( azt már láttam hogy más dietetikus milyen "diétát" írt fel, nem is hallottak az SCD-ről,  - de persze nem mindegy ki mikor végzett, mennyire képzi magát tovább... én is csak itt az oldalon, pedig szemlátomást nem tegnap találták ki).

Nincs jelen

 

#11 2007-05-06 23:48

bzozo
Tag

Re: Alternatív módszerek

romzena írta:

Jelenleg Pentasat, Imurant és Medrolt (8mg/nap) szed. Úgy tűnik, ezek jelenleg semmit sem használnak. 1 hónapja voltak a komoly vizsgálatok, ahogy írtam. Valószínű műtét lesz a dologból, mert totál padlón van és semmi sem használ.

Ajánlom figyelmedbe a következő Dr.Lenkei termékek valamelyikét...nem reklámként...vagy bármely hasonló adagú vitaminkészítményt! Itt a h.szólásokban is volt már róla szó.
A kedvesem pár éve Colitises és hosszas unszolásomra (mivel szakmabéli--gasztroenterológus a lelkem--) most ismerkedik vele (könyvvel, vitaminnal), no meg a C-vitamin áldásos hatásával. Nekem és fiamnak amúgy eddig csak pozitív tapasztalatunk van.

Jelszó: IMMUNERŐSÍTÉS!!!!

Szerkesztette: bzozo (2007-05-07 00:20)

Nincs jelen

 

#12 2007-05-07 09:34

Szuszidi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kedves bzozo!
A könyvet el olvastam már tán 1 éve! Nem is rossz a maga nemében! De mivel a Lenkei úr árulja a termékeit így arra a következtetésre jutottam hogy részben reklám az egész! De viszont van benne nagyón sok igazság is! Természetesen kell erősíteni a tested lelked! Jó is ha az ember hisz valamiben! De ennyi topikba fel rakni szerintem felesleges dolog! Azt a látszatot kelti hogy érdekelt vagy a termékek forgalmazásában! Mivel ez az alternatív módszerek itt van a helye és nem az összes többiben! Örülök hogy nálatok csak az áldásos hatását fejti ki! De aszem a gyógyszertárban az 1000 es kiszerelésű C-vitamin adag olcsóbb mint nála nem is kevéssel! További jobbulást nektek!

Nincs jelen

 

#13 2007-05-07 09:43

bzozo
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kedves Szuszidi!

Igy igaz, azért is emeltem ki félkövérrel, hogy bármely más, hasonló adagú....Sztem ez a lényegebben: adagolás és párosítás..persze normál vegyes étrend, mozgás és testi-lelki béke..

Szeretetel!
zozo:)

Nincs jelen

 

#14 2007-05-07 10:48

Szuszidi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Édesanyám meg lepet egy zacskó köröm virág szirommal! Fiam főzzél teát s iszogasd! Próbálta már valaki!??? Ha igen milyen eredménnyel??

Nincs jelen

 

#15 2007-05-07 12:44

Baba
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szia Vikac!

A vőlegényem 6 éve Crohn beteg, remicade kezeléseket kapott, rengeteg gyógyszert(Medrol, Methotrexat, Imuran, jelenleg ezt szedi 2x25mg/nap adagban, Ciprobay, Kaldyum, rengeteg fájdalomcsillapító), többször műtötték is, állandóan lázas, nagyon ritka az, amikor jól érzi magát:( 5 sipolya van, amelyekből hol gennyes váladék, hol vér ömlik.
Mivel a steroidok nem segítettek, most természetgyógyászhoz fordulunk, aki már segített egy ismerősünkön. Sajnos csak júniusban tud fogadni bennünket, de most minden reményünk benne van. Esetleg a kezelés után tudlak tájékoztatni a történtekről.

Az immunrendszerét az Imuran fokozatos elhagyása mellett ginzenggel próbáljuk erősíteni.

Esetleg van valaki, aki tud nekem támpontot adni ahhoz, hogy a sipolyok vérzése miért fokozódhat?

Köszönöm

Nincs jelen

 

#16 2007-05-07 13:36

ani58
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szia Baba!

Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon kockázatos ilyen állapotban az imuránt elhagyni, sőt inkább emelni kellene, mert az 50 mg nagyon kevésnek tűnik.
Azért írom ezt, mert mi is megpróbáltuk azt, amit ti akartok, pedig lényegesen jobb állapotban volt akkor a lányom, mint a vőlegényed és a vége kórház lett, nagyon rossz laborlelettel.
Nálunk a ciprobay fokozta a vérzést, de nem volt még sipolyunk.

Üdv.: Ani

Nincs jelen

 

#17 2007-05-07 13:55

Baba
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szia Ani!

Köszönöm a gyors választ. Az a baj, hogy a debreceni kezelőorvost nagyon nehéz telefonon elérni és amikor menni kellene/kellett volna a remicade kezelésre, mindig belázasodott, így nem tudta felvenni az infúziót, sőt felesleges lett volna egyáltalán elmenni. Így most október óta nem kapott infúziót. De sajnos azt is hiába kapta, mert segített semmit, csak kidobtuk a sok pénzt:( Bármit szed, nem javul, kórházba már nem akar menni, megszakad a szívem, hogy látom, mennyire szenved:((
Az Imuran elhagyását egyébként azért javasolták, mert az az immunrendszert gyengíti, nem pedig erősíti.
Annyi ember annyi félét mond és nagyon nehéz a páromra egyénre szabni a sok információt:((

Nincs jelen

 

#18 2007-05-07 14:22

ani58
Tag

Re: Alternatív módszerek

Az Imuránra valóban azt mondják, hogy gyengíti az immunrendszert, de ez egy bonyolultabb folyamat és mivel ez a betegség autoimun, ezért van szükség rá. Mi is pontosan azért hagytuk el, mert azt mondta a természetgyógyász, hogy az imurán az ellen dolgozik, hogy a szervezete saját magát meggyógyítsa. Még az elején betudtam, hogy kezdett éjszakánként leizzadni, hőemelkedése lenni, hogy beindultak az öngyógyító folyamatok. Csak akkor jött a hidegzuhany mikor megláttuk a laborleletét. Jártunk egyébként Debrecenbe is  természetgyógyászhoz, biorezonencia, stb, Ny.házára, Bp-re, stb., ugyhogy tapasztaltak vagyunk ezen a téren is.
A másik fórumon a crohn beteget kereseken biztos ajánlanak neked jó orvost Debrecenben, mert van ott olyan fórumozó, aki odajár és nagyon jó az orvosa, azt még megpróbálnám a helyetekben.

Üdv.: Ani

Nincs jelen

 

#19 2007-05-07 14:51

smal
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kedvas Baba!

Sajnálom, hogy ilyen rossz a helyzet most nálatok!

A természetgyógyászatot szerintem /kevés kivétellel/ kipróbáltuk mindahányan. Gondolom végigolvastad a fórumot, és láttad, hogy nem túl nagy sikerrel. Egyetértek Anival, inkább orvost kellene váltani, mint ebben az állapotban belevágni a bizonytalanba.
A fiam is 2x25 mg Imurant kap, pedig már egy éve panaszmentes, ez felnőtteknek nem nagy dozis.
Olyan orvosra van szükség, akiben megbízik a párod, ez már fél siker!

Jobbulást!
Zsuzsa

Nincs jelen

 

#20 2007-05-07 15:43

Andi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
C-vitaminnal kapcsolatban lenne hozzászólásom. Én 1,5 évvel ezelőtt, amikor újra fellobbant a betegségem (sztero elhagyása miatt!!!), a főnököm unszolására elkezdtem napi 1000 mg C-vitamint szedni. Sajnos még rosszabbul lettem tőle. Nekem nem vált be. De valamelyik újságban is olvastam Dr. Kovács Ágota egyik cikkét és ő sem javasolja a bélbetegeknek a C-vitamint. Nem tudom, ki hogy van ezzel?

Nincs jelen

 

#21 2007-05-07 16:19

barna-by
Tag

Re: Alternatív módszerek

Azért nem ajánlatos szedni a C-vitamint, mert a Pentasa és a többi ASA termék megköti a vesében és csinos vesekövet képez egy idő után. Ezért sem ajánlatos sok narancsot és citromot enni, persze azért a teába lehet tenni, de aki szereti kiskanállal enni a citromot, mint én, az kicsit bajban lesz.

Nincs jelen

 

#22 2007-05-07 22:18

bzozo
Tag

Re: Alternatív módszerek

barna-by írta:

Azért nem ajánlatos szedni a C-vitamint, mert a Pentasa és a többi ASA termék megköti a vesében és csinos vesekövet képez egy idő után.

..és azok mellőzésével...vagy ez túl eretnek (naív, netán provokatív ;)) "csak" vitaminnal...mi lehet a helyzet?!?

Nincs jelen

 

#23 2007-05-07 22:34

Ksanyi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Hello bzozo

Látom te nagyon lelkesen akarod meg váltani a világot. Azért a dolgok nem
ilyen egyszerűek hogy el kezdünk vitamint tömni magunkba és minden gyógyszert
el lehet felejteni sajnos.
Én már vagy 1 éve szedem a nagy dózisú vitaminokat és még nem sikerült
el hagynom a gyógyszert pedig nekem is ez a célom igaz hogy fele annyit szedek
mint amit elvileg szednem kellene.
Ja olvastam mind a két Lenkei könyvet tényleg sok igazság van benne
de csodákat azért nem kell biztosra venni.
Nekem az a véleményem hogy nem is szabad csak úgy bele ugrani ilyenbe
mert rosszul járthat az ember én is egy természetgyógyásszal konzultálok
aki belgyógyász egyuttal.

Üdv Ksanyi

Nincs jelen

 

#24 2007-05-08 00:01

bzozo
Tag

Re: Alternatív módszerek

Ksanyi  írta:

Azért a dolgok nem
ilyen egyszerűek hogy el kezdünk vitamint tömni magunkba és minden gyógyszert
el lehet felejteni sajnos.

Üdv Ksanyi!

Oszom álláspontodat, DE azért ha olvastad a könyveit meg egyéb forrásokat is, mint ahogy én is, akkor kilóg az orvoslás-gyógyszerelés lába....hidd el tudom mit beszélek...gyógyszeripar mindenek felettisége, pénz, stb...

Pusztán, mint lehetőség, de nem kizárólagosan...vallom, hogy hit, és megfelelő életmód nélkül semmit se ér, ...azt is kevés eséllyel. Természetesen az ellenkezője sem mindn esetben teljesül, ám lásd lentebb a mottóm....

Szeretettel :) zozo

Nincs jelen

 

#25 2007-05-08 02:11

ase
Tag

Re: Alternatív módszerek

Baba!

Bocs, ha kicsit radikális leszek, de szerintem ezt a "természetgyógyászt" gyorsan felejtsétek el! A Crohn betegség ahogy fent is írták, autoimmun eredetű, a szervezet az egyébként nem káros bacikra is gyulladással reagál! Tehát ha egyszerűsíteni akarjuk, az immunrendszer nem hogy gyenge, inkább "túl erős".. Ezért nyomják le az Immurannal (meg a steroiddal, meg a Remicade-del, szóval szinte minden "ütős" gyógyszerünkkel)! Így persze a hétköznapi fertőzésekkel szemben is kicsit védtelenebb lesz, de jól beállítva nem csökkenti le nagy mértékben az ellenállóképességet! (Ezért kell nézni mindig a fehérvérsejtek számát stb...)
Ahogy smal is mondta: Keressetek egy jó orvost, akiben megbíztok (jelen esetben lehet, hogy belgyógyászra és sebészre is szükség lenne..)!!

Jobbulást a párodnak!

Ase

Nincs jelen

 

#26 2007-05-08 08:38

Baba
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kedves Ase!

Köszönöm a válaszod. Sztema a legjobb orvosunk van Debrecenben, belgyógyász és sebész tekintetében is. Még meg is bízott bennünk a párom, de sajnos már oly sokszor összevagdalták, hogy érthető, ha elege van a kísérletekből. A gyógyszerbeállítás pedig elég gáz, mert semmi nem jó:(( Állandóan megfázik, így csupa nátha és belázasodik:(
Akárhányszor infúzióra kellett volna menni, előtte vérvizsgálatot kértünk, mindig felugrott a fehérvérsejt szám, belázasodott és ez megy kb. 6 hónapja. Így el is veszítettük a remicade kezelés utolsó infúzióját + 3 adagot:((
Ma már picit jobban van, elállt a vérzése, aminek nagyon örülök és éjszaka sem izzadt le:)

Még kb. 1 évvel ezelőtt olvastam itt a fórumon egy tag leveleit, akinek ugyancsak sipolyai vannak, azokkal küzd, de mostanában nem nagyon írt ezzel kapcsolatosan senki, sőt akivel beszéltem, senkinek nincs ilyen.Esetleg írna nekem valaki, akinek hasonló problémái vannak a sipolyokkal? Köszönöm

Baba

Nincs jelen

 

#27 2007-05-08 08:50

lacci
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kedves ASE és mindenki aki azt hiszi , hogy túl erős az immunrendszere akinek IBD-je van!

Az immunrendszer olyan, mint egy országban a rendőrség. Védi a szervezetet a külső betolakodók ellen: vírus, gomba, baktérium, és belső védelmet tart fennt a sejtosztódás,
bélbaktérium flóra összetétele stb.  között. A rendőrség legyen az bármilyen létszámú=erős sajnos a saját népét is meg-megtámadja. Az orvostudomány még nem tudja e helyzetet kezelni a hibát,  így leépíti az egész rendőrséget -immunrendszert imuránnal vagy mással , hogy kevesebb támadás érje a bélrendszert. Csakhogy a fennt említett funkcióknál foggva nem tudja ellátni más védelmi funkcióit /megfázások stb,/, ezért figyelni kell 10 éves IBD-nél a bélrendszer rákosodásának lehetőségére. Tehát az immunrendszer egyáltalán nem erős, hanem rosszul müködik. Adott helyen túlreagál, ahogy mi is túlreagálunk dolgokat.
Reméljük ha megdől az , hogy az IBD elsősorban autoimmun betegség, és nem csak maga a bélnyálkahártya betegsége eredményesbben fogják nyavajánkat kezelni. Én ezért kezelem magam gyógyteás beöntéssel és nem imuránt szedek. Kb 9 hónapja mióta csinálom  85-90 %-ban tünetmentes vagyok.
Üdv Lacci :) :) :) :)

Nincs jelen

 

#28 2007-05-08 08:58

Pevi
Tag

Re: Alternatív módszerek

ez igaz...amióta colitis-es vagyok nehezebben gyógyulnak a sebeim..azt mutatja, hogy az immunrendszer alulműködik...ha "jobban " működne jobban be lenne gyulladva  anyálkahártyám..

Nincs jelen

 

#29 2007-05-08 09:36

zotyesz
Tag

Re: Alternatív módszerek

Lacci milyen gyógyteát használsz?

Nincs jelen

 

#30 2007-05-08 10:04

Tilda
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Hát ez az, még maguk az orvosok, kutatók sem tudnak megegyezni abban, hogy autoimmunitásról vagy teljesen másról van szó... lsd 04.03 hsz !!

T

Nincs jelen

 

#31 2007-05-08 10:07

Ottó
Tag

Re: Alternatív módszerek

Én olvastam egy hipotézist a degenerativ betegségek eredetéről: E szerint a degenerativ betegségek oka a szervezet mérgezettségi  állapota, ami 70-80% -ban a táplálékkal, vagy itallal kerül be. A máj és a vese felelős a mérgek kiválasztásáért. Egy bizonyos leterheltség után már nem győzik. Ekkor a szervezet máshova irányitja a maradék mérgeket. Itt lép be a helyettes kiválasztás, egy másik  szerv, v szervrendszer. Ami ennek áldozatául esik. Hogy kinek, mi az adottságaitól függ.
   Eszerint a reumásnak azért gyullad az izülete, mert az ő szervezete oda irányitja a szemetet. Nekünk meg azért gyulladna a belünk, mert oda megy a felesleges méreg?
Ez teljesen más az autoimmun magyarázathoz képest.
Forrás: Dr. Henry G. Bieler : Ételben az orvosság
Mit szóltok ehhez a feltevéshez?

Nincs jelen

 

#32 2007-05-08 10:42

ase
Tag

Re: Alternatív módszerek

Ottó!
Hááát.. Nem tudom.. És azok a gyerkőcök akik akár már fél évesen betegek????

Nincs jelen

 

#33 2007-05-08 12:32

Vicaa
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szuszi!
Érdeklődtél a körömvirág sziromból főzött tea felől! Én nemcsak kipróbáltam, hanem a mai napig is, ha "nagyon gázos a helyzet", görcsölök és fájok, akkor ez iszom. Nekem nagyon sokat segít, nagyon bevált. Remélem neked is enyhíti a panaszaidat!!!! :)

Nincs jelen

 

#34 2007-05-08 12:49

Szuszidi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kedves Vicaa!
Köszönöm a választ remélem használni fog!! 1 napja iszom, kortyonként!

Nincs jelen

 

#35 2007-05-09 20:44

lacci
Tag

Re: Alternatív módszerek

zotyesz !
A TEA:   körömvirág nekem is, kb 1 liter. Occsóbb, mint a TSO és tuti veri a hatásban és mellékhatások tekintetében is. Mióta megy a dolog a vérképem 100%/os lett. Ez az alvázmosás segít a májnak és a veséknek a méregtelenítésben pl eltüntek a ragyáim. //most ettem meg öt gombóc fagyit + 2 fej vöröshagymát- ilyenkor esek vissza 80%-ra// . Egy k.vára nagy baj van csak vele igazán: 13 év kellett hogy előrelépjek e betegség kezelésében. Többet segített ez nem mint az összes kutyaütő orvos és természetgyógyász péncsaló gyógyszergyártó---------- bocs a kirohanásért.

Szerkesztette: lacci (2007-05-09 20:45)

Nincs jelen

 

#36 2007-05-09 20:53

zotyesz
Tag

Re: Alternatív módszerek

lacci
köszi, én most azt iszok.KIrohanás pedig nem gond.

Nincs jelen

 

#37 2007-05-18 10:12

shakeit
Tag

Re: Alternatív módszerek

sziasztok

próbálta már valaki közületek a noni nevű folyadékot?

Nincs jelen

 

#38 2007-05-18 12:15

Szuszidi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Második hete iszom a körömvirág teát!
Mit is mondjak a görcsök elmúltak a közérzetem is jobb! Ajánlom mindenkinek!

Nincs jelen

 

#39 2007-05-18 15:18

Vicaa
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szia Szuszi, nagyon örülök, hogy végre jobban vagy!
Én is mától kezdek egy kis teakúrát!
:)

Nincs jelen

 

#40 2007-05-18 17:30

Andi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szia Shakeit!
Én próbáltam a Nonit, megittam egy pár üveggel, de nem igazán használt.
De megpróbálni meglehet, hátha neked meg jó lesz.

Nincs jelen

 

#41 2007-05-18 19:18

Rénia
Tag

Re: Alternatív módszerek

A körömvirágtea elmúlasztja a görcsöket? Akkor ide vele !!!! :D

Nincs jelen

 

#42 2007-05-18 20:29

Szuszidi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Kedves Rénia!
Úgy iszom hogy napi 5-7 dl mivel én nem tudom lenyelni magában így mézel ízesítem. Már a 5. naptól volt érezhető hatása. Most azt akarom kitapasztalni hogy 2 hétig iszom 1 hét szünet akkor vissza jönnek e a görcsök!
Üdv: Szusz

Nincs jelen

 

#43 2007-05-22 13:05

MrPeetR
Tag

Re: Alternatív módszerek

Nézze ma mindenki a XXI. századot 23:00-kor az RTL Klubon. Az Agykontrollról lesz szó benne, interjút Dr. Domján László fog adni, aki ennek a módszernek a magyarországi meghonosítója, vérprofi. Rengeteg mindenre jó, használható a tanfolyamon tanult képesség, én márciusban végeztem Dr. Domjánnál. Azóta megváltozott az egész életem, boldogabb vagyok, nem stresszelek, és ami a legfontosabb kevesebb gyógyszerrel és jobban vagyok. MINDENKINEK AJÁNLOM!!!

Nincs jelen

 

#44 2007-05-23 06:59

Licsi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Lehet, hogy kissé későn ébredek, de még csak most olvastam át ezt a topikot és Rigor diétáját és annak eredményeit. Nagyon tetszik, szívesen kipróbálom, most úgyis sok a zöldség és a gyümölcs, amik a kedvenceim közé tartoznak, viszont lenne kérdésem is:
Sajnos a főoldalon a recepteknél angol nyelvű oldal nyílik meg, amit nem tudok értelmezni, így ha valaki, akár privátban is tudna küldeni néhány receptet, hálás lennék.
Van persze elképzelésem a sültek minden változata salátával, zölsdéggel, de ez így elég egyhangú hosszútávon.
A panírozott húsokat el lehet felejteni?
Nekem csorog a nyálam, ha elmegyek egy pékség elött és érzem a frissen sült kenyér illatát, mivel helyettesítsem? Van valami ötlet, vagy le lehet szokni a kenyérről?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Mindenkinek szép napot!
Licsi

Nincs jelen

 

#45 2007-05-23 12:51

Ottó
Tag

Re: Alternatív módszerek

Jó napot! Én mindenkit óvva intek az agykontrolltól és ehhez hasonlóktól, mint reflexológia, reiki, dianetika. Ezek nagyon nem jó dolgok.
Egyelőre ennyit jó egészséget mindenkinek!!!

Nincs jelen

 

#46 2007-05-23 13:16

MrPeetR
Tag

Re: Alternatív módszerek

Ottó!

Én elhiszek mindent, azt is ha úgy gondolod az agykontroll nem jó. De légyszíves indokold meg ész érvekkel, támaszd alá valami bizonyítékkal. Szerintem nem korrekt, ha negatív véleménnyel nyilatkozunk valamiről, de nem indokoljuk meg, hogy az miért negatív. Tipikus ettől-meg attól hallottam eset....

Nincs jelen

 

#47 2007-05-23 16:51

Baba
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szia Ottó!

Én is csatlakoznék MrPeetR-hez, nem hiszem, hogy kipróbáltad már akár az agykontrollt, akár a reikit, ha ilyen negatív véleménnyel vagy róluk. Igenis jók és teljesen megváltozik az életed. Ha viszont próbáltad és nem jött be, azért van ilyen véleményed, akkor pedig még nem vagy elég "érett" a befogadásukra. Nem is szabad erőltetni, ha valaki nem akarja, de ne vegyük el a lehetőséget másoktól, hogy kipróbálják.

Nincs jelen

 

#48 2007-05-29 07:28

Szuszidi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szép jó reggelt mindenkinek!
Körömvirág tea ügyben írók, nálam ütős az eredmény! Elmúltak a nagy görcsök!! (Sőt az epehólyag gyulladásom is) Most a bélflorámat szeretném a helyire tenni! Cickafark fűvel próba szerencse! Rénia nálad mi a helyzet?? Jobban vagy??
íme a 2 növény kilinkelem őket akit érdekel olvassa el!
Cickafark (Achillea millefolium)

Na ezt nem sikerül linkelnem!

Körömvirág (Calendula officinalis)

A körömvirág 30-60 cm-re nő meg, virágzata sárga-narancssárga színű, szára és levelei nedvdúsak és ragacsos tapintásúak. Van amelyiknek sötét, van amelyiknek világos a porzótokja. Virágostul, szárastul, levelestül gyűjtik és használják. A gyűjtést érdemes ragyogó napsütésben végezni, mert akkor a legnagyobb a gyógyhatása. Még késő ősszel is lehet frissen szedni a kertekben, egészen addig, amíg a lisztharmat be nem lepi.
Mint vértisztító, igen nagy segítséget nyújt fertőzéses sárgaságnál. Javítja a keringést, tisztító hatású és elősegíti a sebek gyógyulását.
Kenőcse igen gyorsan segít vénagyulladás, gyógyulni nem akaró visszérfekély, sipoly, égési seb és fagyás esetén. Kitűnő lábgombásodás ellen is.
A körömvirágot belsőleg - teaként - a gyomor és bélrendszer betegségei, gyomorgörcsök és fekélyek, valamint vastagbélgyulladás, vízkór és vérvizelés esetén alkalmazzák. Vírusos megbetegedések és baktériummal fertőzött váladékok ellen is segít a teája.
Azok közé a növények közé tartozik, amelyek a rák és a rákszerű daganatok esetén segítenek. Rákjellegű daganatok és fekélyek, csontszú, combfekély, valamint  elmérgesedett gennyező, nehezen gyógyuló sebek esetén is segítenek a körömvirág és zsurlófű főzetével történő lemosások.

Teakészítés: 1 púpozott teáskanál körömvirágot adunk 1/4 liter vízhez.

Ülőfürdő: két összmarék friss vagy 100 gramm szárított növényt használunk egy fürdéshez.

Lemosás: fél liter vízhez egy púpozott evőkanálnyi növényt adunk.

Tinktúra: egy marék virágzatot egy liter valódi pálinkába két hétig a napon, vagy 20 fok körüli hőmérsékleten állni hagyunk.

Kenőcs: két összmarék körömfüvet (szárát, virágát, levelét) összevágunk. Természetes anyagokkal táplált disznó bélzsírjából vagy jó minőségű disznózsírból fél kilónyit úgy felmelegítünk, mintha hússzeletet akarnánk sütni. Ebbe a forró zsírba tesszük a felaprított körömvirágot, hagyjuk egy kicsit sercegni, megkeverjük és levesszük a tűzről. Lefedve egy napig állni hagyjuk az egészet. Másnap kicsit felmelegítjük és egy vászonkendőn átszűrjük egy előkészített, tiszta edénybe.

Friss lé: megmossuk a levelet, szárat és virágot, majd nedvesen kinyerjük a levét gyümölcs-centrifugával.
Fontos ismert káros mellékhatási egyiknek sincs de ne essünk tulzásba napi 5-7 dl, ha a két teát együtt isszuk 10-14 dl.
Remélem aki ki próbálja bejön neki! Kérdésetek van irjatok akár priviben akár Skipén is!

Szerkesztette: Szuszidi (2007-05-29 07:31)

Nincs jelen

 

#49 2007-05-29 13:07

zotyesz
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szuszidi
A cickafarkfü gyomor és a béltraktus gyulladása estén van jo hatással szerintem segiteni fog
valamint bélhurut esetén alkalmazhato.

Nincs jelen

 

#50 2007-05-30 08:32

Ottó
Tag

Re: Alternatív módszerek

Jó reggelt! Most jutottam csak nethez a múlt hét óta.
Kedves Baba és Péter, én ezt a tanácsomat keresztényként mondom. Tiszteletben tartom a ti meggyőződéseteket ezzel kapcsolatban vagy a kereszténységgel kapcsolatban. Ahogy az autópályán sem lehet sokáig biciklizni, mert életveszélyes, vagy drogozni is káros , ugyanilyen komoly meggyőződéssel kell, hogy óvjak mindenkit ezektől. Azzal teljesen tisztában vagyok, hogy ti erről teljesen mást gondoltok, hiszen én is voltam már igy ezzel.
   Keresztényként hiszem, hogy ez a világ az ellenség (Sátán) birodalma. Nem keresztényektől nem várhatom el, hogy ezt higgyék el nekem.
   Lelkiismeretem szerint szükséges volt , hogy szóljak erről, most is ugyanazt tudom nektek tanácsolni, akkor is ha nehezteltek ezért rám, vagy esetleg úgy gondoljátok, hogy aki nem próbálta az ne szóljon bele.
   Kb 10 évvel ezelőtt én is majdnem belekerültem ehhez hasonló okkult dolgokba, de Istennek hála, csak egy könyv elolvasásáig jutottam el.
   Minden jót nektek, és döntsetek helyesen!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB