#1301 2011-08-24 16:34

Ildike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok! Nem tudtam melyikbe illene ez a kérdés de ez mellett döntöttem! Hétfõn lesz polip levételem és az a sós por 26.án lejár nekem meg ügye 29.-én kell meginnom! Még feltudom használni? És fogok érezni bódítás után vmit h leszedték a polipot? Vérezni fogok? Elõre is köszönöm a válaszokat!

Nincs jelen

 

#1302 2011-08-24 18:01

Edith
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Ildike!Nekem is volt már polip levételem,nem törvényszerû,hogy vérezni fog.Bódítás után nem éreztem nagyon semmi különöset,mint máskor tükrözés után!Nem kell félni,szerintem a port nyugodtan felhasználhatod!Jobbulást neked!

Nincs jelen

 

#1303 2011-08-24 20:28

Ildike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Edith! köszönöm a válaszodat! És neked visszanõtt?

Nincs jelen

 

#1304 2011-08-27 15:54

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kurkuma/Turmeric


A kurkumin erõs antioxidáns, mely megvéd a szabadgyökök károkozásaitól.

    segít a gyulladás csökkentésében és csökkenti a hisztaminszintet
    megakadályozza a lipid peroxid termelést, ami a gyulladásos folyamatot táplálja
    antimutagén tulajdonságokkal bír
    segíti a májfunkció javulását
    növeli az általános energiaszintet és javítja az emésztést
    segíti a méreganyagok kiürülését
    antibakteriális tulajdonsággal bír

Melyek a jótékony hatásai?

A kurkumát az indiai ajurvédikus orvoslás gyomorerõsítõként és emésztés serkentõként használja.
A kurkuma roppant értékes az emésztõ rendszerre és a májra gyakorolt hatása miatt. Mind az ajurvédikus, mind a hagyományos kínai orvoslásban gyomorkeserûnek és szélhajtónak tartják. Ételekbe keverhetõ, például a rizs és babételekbe, az emésztés elõsegítése és a gázok, valamint a felfújódás enyhítése érdekében. Epehajtó, stimulálja az epetermelést a májban és serkenti az epekiválasztást az epehólyagon át. Ez segíti a szervezetet, hogy a zsírokat megeméssze.

A kurkuma krónikus emésztési gyengeségre és/vagy vérbõségre ajánlott. Jótékony hatású azok számára, akik fáradtnak érzik magukat étkezés után, vagy azok számára, akik szélbántalmakban szenvednek, felfúvódnak.

A kurkuma gyulladásgátló hatással van nyálkahártyára, mely a torkot, tüdõt, gyomrot és a beleket fedi. A kurkuma csökkenti a vérbõséget és a gyulladást a pangó nyálkahártyán. A kurkuma rendszeres használata jótékony hatással lehet azok számára, akik: IBS-ben (irritábilis bélszindróma), kolitiszben (vastagbélgyulladás), Crohn-betegségben, hasmenésben szenvednek, vagy giardia okozta fertõzés után, valamint szalmonella fertõzés után lábadoznak. Szintén csökkentheti a viszketést és a gyulladást, ami az aranyeret és az anális fisszúrát (repedés) kíséri.

A kurkumin estében jelentõs májserkentõ aktivitást mutattak ki a klinikai tanulmányok során: javítja a májfunkciót, és segíti a toxikus anyagok kiürülését.

Kutatások azt is megemlítik, hogy a kurkumin hasznos a rheumatoid arthritis területén.
A kurkuminoidok meggátolják azokat az enzimeket, melyek részt vesznek a szervezetben a gyulladást keltõ anyagok szintézisében.
Az arthritist folyamatos gyulladás okozza, ami egy komplex hatás-ellenhatás sorozatnak az eredménye, amely a szervezet immunválasza a szövetkárosodásra.
A kurkuminoidok megelõzik a gyulladást okozó prosztaglandin és leukotrién szintézisét.

Egereken végzett elõzetes tanulmányok valószínûsítik, hogy a kurkumin, a curry fûszer egyik összetevõje, megakadályozhatja az Alzheimer kór és a Sclerosis Multiplex progresszióját.




A kurkumin egy olyan polifenol összetevõ, amely a kurkuma sárga színéért felelõs és egyben ez a legaktívabbnak tartott gyógyszertani hatóanyag. A természetes kurkumin, a Curcuma longa-tól elkülönítve, kurkumin I (diferuloylmethanet, mint fõ összetevõt), valamint kurkumin II (6%) és III (0.3%) összetevõket tartalmaz. (3) A kurkumát lehet szabványosítani, hogy kb. 95% kurkuminoidot tartalmazzon adagonként. A kurkuma szárított gyökere állítólag 4-8% kurkumint tartalmaz, amelyben a kurkumin I összetevõbõl van a legtöbb, de lehet, hogy biológiailag nem ez a legaktívabb. (4) A kurkumin nem oldódik vízben és éterben, de etanolban, dimetil-szulfoxidban és más szerves oldószerben oldódik. (5)

A kurkuma származék jótékony hatásai:

    anti-oxidáns hatások
    gyulladáscsökkentõ hatások, habár nem irritálja a gyomrot, mint sok COX-2 csökkentõ
    emésztési zavart megszüntetõ hatások
    felbontja az Alzheimer amiloid-béta oligomerjeit az összegyûjtött laboratóriumi tanulmányok szerint. Várjuk a klinikai, embereken végzett kísérletek eredményeit.
    vérlemezke elleni hatások
    apoptózist (halált) idéz elõ a különbözõ rosszindulatú sejttípusoknál beleértve a bõr, vastagbél, alhas, nyombél és petefészek sejtjeit a laboratóriumi tanulmányok szerint. Várják a klinikai, embereken végzett kísérletek eredményeit.
    vírus elleni hatások
    gomba elleni hatások
    antibakteriális hatások (csökkenti a Helicobacter pylorit)
    csökkenti az NfkappaB-t, 5-lipoxigenázt, glutation S-átvitelt és cytochrom P-450 izoenzim 1A1-et.

Járványtan

A vastagbél, mell, prosztata és tüdõrák gyakori rákbetegségek az Egyesült Államokban, de nem olyan elterjedtek Indiában, ahol gyakran fogyasztanak kurkumint. A mirigydaganatok ritkák a vastagbéltükrözésben résztvevõ idõs indiaiak körében csak úgy, mint a vékonybél rák. A vastagbél és vékonybél rák ritkasága viszont nem jellemzõ a bevándorló és városi indiaiakra a környezeti kockázati tényezõk szerepe miatt, beleértve az étkezést.

Mechanizmus

Számos állat- és laboratóriumi kísérlet során végzett tanulmány mutatta ki a kurkuma és aktív összetevõjének, a kurkuminnak azt a képességét, hogy megakadályozza a különbözõ fajtájú daganatok sejtjnövekedését. (5-9) Ezen rákellenes hatások elérésének feltételezett mechanizmusai sokfélék:

    Sejtszaporodást gátló hatások: az apoptózis indukciója (magas koncentrátumtartalommal), az apoptózist szabályzó proteinek csökkentése, a DNS átírás tényezõinek módosítása.
    A ciklooxigenáz-2 (COX-2) más néven lipoxigenáz csökkentése blokkolja a prosztaglandinok és leukotriének termelését.
    Ciklin D1 csökkentése, amely egy proto-onkogén és sokféle rákbetegségben megtalálható (pl.: mell, nyelõcsõ, tüdõ, máj, fej és nyak, vastagbél, és prosztata).
    Olyan összenövõ molekulák csökkentése, amelyek fontos szerepet játszanak a daganatáttételben.
    Különbözõ gyulladást okozó citokinek csökkentése, beleértve a daganat elüszkösödési tényezõjét.
    Érképzõdés csökkentése, amely kritikus lépés sok rákbetegség és áttétek kifejlõdésében.
    Verseny a rákokozókkal, amelyek az aril szénhidrogén és a cytochrom P450-en át fejtik ki hatásukat.

Adagolás

A kurkumát porított gyökértörzs formájában vagy 1:1 arányú, legalább 45%-os etanol tartalmú folyadék formájában kell bevenni. (16) 18 éves vagy annál idõsebb felnõtteknek általában napi 1.5-3 gramm mennyiségû felosztott adagokban kapható kurkuma gyökér az elrendelt. A kis mértékû oldhatósága miatt teában való elkészítése nem javasolt. A kurkuma oldat adagolása napi 5-15 ml 4-5 felosztott adagban. A felszívódás fokozására a kurkumát gyakran bromelinnel vagy lecitin, halolajok és esszenciális zsírsavak alkotta alappal elõállított készítményekben adagolják. Az indiai nép körében a napi átlagos bevitel 2-2.5 gramm (60-200 mg kurkumin).

Káros hatások

Étkezés kiegészítõként a kurkumának Általánosan Biztonságosnak Elismert (GRAS) státusza van az Egyesült Államokban.

Nincs jelen

 

#1305 2011-08-28 22:05

gyógyult
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Nálam 2004-ben állapították meg a crohn betegséget. 2006-ban mûtöttek. Én nem fogadtam el ezt az állapotot és alternatív megoldást kerestem. Megtaláltam. A mûtét óta nem szedtem gyógyszert, 44-rõl 59 kilóra híztam. Ma már mindent megeszem (két kivétel azért maradt a fõtt kukorica és a mogyoró). A módszerem pedig a lelki fejlõdés. Lélekgyógyászattal kezdtem el foglalkozni. Ez a betegség tipikusan lelki betegség. Meg kell találni azt az egy esetleg két problémát ami elõl el akartok rejtõzni, amit nem vállaltok fel és ha azt megoldjátok akkor megszûnnek a gondok. Ha ezt nem teszitek meg, akkor akármivel lehet próbálkozni a megoldás csak átmeneti lehet, ha a probléma újból az utatokba kerül újból erõsödnek a testi jelek. Én meggyógyultam, bárki másnak is sikerülhet!

Nincs jelen

 

#1306 2011-08-29 07:26

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Böngészgettem a hozzászólásaitokat és az elõzõ oldalon garatos cikke "megfogott" és megrendeltem a búzafûlevet. Bár úgy indultam neki, hogy a gyógygombát fogom megrendelni. Még eddig soha alternatív gyógymódhoz nem folyamodtam. Kíváncsi leszek. Most kedden szállítják a fagyasztott levet. Bár tallózgatás közben kicsit elbizonytalanodtam mert azt mondják, hogy autoimmun betegségben nem javallott. Akkor most mi is van??Legyetek szivesek írjatok--tapasztalatok! Elõre is köszi. Sziasztok.

Nincs jelen

 

#1307 2011-09-09 10:11

M. G. Mariann
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Ha valaki jógázik és úgy érzi, nála bevált, nem küldene nekem pár gyakorlatot, hogy mit lenne érdemes végeznem?
Kössz!

Nincs jelen

 

#1308 2011-09-10 19:44

rundig
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves mendi63!

Én csak biztatni tudlak, hogy jó döntés volt a búzafûlé. Csodálkozom, hogy te olyat olvastál, "hogy autoimmun betegségben nem javallott". Sokat olvastam már róla, de ilyennel nem találkoztam még, olyannal már viszont sokszor, hogy vastagbél gyulladásra nagyon bevált. Én is e miatt kezdtem el inni, és a várva várt eredmény bizony már 2 hét után jelentkezett. Azóta is iszom, és jól vagyok!
Annyit azonban javasolnék, hogy ha teheted, magadnak termeld meg a búzafûlevet, hiszen vélhetõen az a mennyiség amit fagyasztva veszel nem túl nagy mennyiség egy napra leosztva. Saját tapasztalatom alapján azt javasolnám,  legalább 25 ml igyál meg naponta, de ha bírod, még többet is ihatsz. A saját termés ára kb. tizede a vettnek. És a frissen préselt lének nincsen párja!
Remélem te sem csalódsz benne!

Nincs jelen

 

#1309 2011-09-10 21:12

Palermo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok,

Aloe Verát próbált már valaki?
Sok helyen olvasom, hogy jó vastagbél-gyulladásra, viszont hashajtó hatása is van.
Elõre is kösz, ha valaki tud segíteni!

Nincs jelen

 

#1310 2011-09-10 21:16

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Én azt hallottam hogy szuper növény de csak A s vércsoportúaknak gyógyhatású!
forrás:
http://evn.hu/varhegyi_laszlo.html

Nincs jelen

 

#1311 2011-09-12 18:08

Jane
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Teljesen egyetértek! Én minden Crohnosnak ajánlani tudom pl. a pszichoterápiát is, ahol lehetõség nyílik pl. vezetett meditáción keresztül megismerni a tudatalattit,... félelmeket, egészen a magzati kortól. Sajnos az igazán fontos dolgokat nem tanítják az iskolában, pl. a  tudatosságot, és az önmegismerést , de mindannyian tudjuk, hogy a betegség mindig reagál a lelki állapotunkra is, hiszen pszichoszomatikus.
A rengeteg gyógyszer egy idõ után ráadásul elveszi a kezünkbõl az irányítást. Bár bizonyos esetekben igenis szükség van gyógyszerre, de fel kell ismerni, mit akar tanítani számunka a betegség, mi az üzenet,  ami nyilván egyénileg más és más.(a gyógyszeriparról nem is beszélve, ami nagy biznisz)
Hosszú az út, de megéri!
Szép napot mindenkinek!:)

Nincs jelen

 

#1312 2011-09-13 14:40

bixi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia M. G. Mariann,

En tobb eve jogazok, tobbfele jogat probaltam az evek soran.
Rengeteg aszana van, amik a belso szervekre es az emesztesre kifejezetten jok.

Az en egyik kedvencem peldaul a Pavanamuktasana, ami a kovetkezobol all:
Hanyatt fekszel a talajon, majd felhuzod eloszor a jobb labadat, atkulcsolod a kezfejeiddel a terdedet. Figyelj arra, hogy a combod a bordaiven kivul legyen!! A masik lab a talajon, pipal, sarok es vadli teljes hosszaban a talajon marad. Ovatosan huzod magad fele a terdedet ugy, hogy kozben mindket vallad a talajon marad, es a konyokeidet is igyekszel magad mellett a foldon tartani. Kozben folyamatosan lelegzel. (belegzesnel has emelkedik, kilegzesnel behuz) 1 percig tartsd, aztan a bal labbal ismeteld. Ezutan mindket labat egyszerre huzzuk fel magunk elott, es a terdek elott atfonjuk a karunkat: job kez a bal konyokot fogja, bal kez a jobb konyokot. Ismetles eseten a keztartast csereljuk fel a szokatlanabbra.
Ez a gyakorlat masszirozza a beleket, segit az emesztesi problemak megelozeseben, stimulalja a majat, vastag/vekonybelet es a lepet, normalizalja a gyomorsav termelest, csokkenti a belszeleket, de lazitja a csipoizuletet is.

Nincs jelen

 

#1313 2011-09-14 12:42

M. G. Mariann
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kössz a választ, ki fogom próbálni õket.

Nincs jelen

 

#1314 2011-09-14 22:38

bagoly21
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Kedves Gyógyult!
Csak most olvasom az írásodat!
Fantasztikus megközelítés. A tudatom az egyetlen, amivel padlóra tudom tenni magam, s ugyanúgy fel is tudok onnan emelkedni. 21 éve vagyok "Colitis tulajdonos" (16 éves korom óta), és mikor felelõsség-érzetem leányom születése után kiteljesedett, felkerestem egy pszichiátert, mert úgy gondoltam, egy hozzám hasonló "agymenéses" emberen talán ez az út hamarabb segít, mint bármelyik gyógyszer... 20 évvel ezelõtt lefordítottam a gyógyszerem akkor még csak angol nyelven létezõ leírását (ami kb. 6-szor annyi, mint a mai magyar leírásban olvasható), és sokkot kaptam, hogyha a betegségem csak így kezelhetõ, akkor én 25 éves koromra roncs leszek... mivel annyi mellékhatást, és következményt soroltak fel a papíron. Azt viszont nem mondta el soha senki, hogy a nem megfelelõ felszívódás miatt rengeteg más "kenõanyagot" pótolni kellene, ami elengedhetetlen egy rendszer, azaz a szervezetem mûködéséhez. Így én akkor eldöntöttem, hogy tünetmentes állapotban nem gyógyszerezem magam! Utána jött még a pszichiáter, az autogén tréning, és az egyensúlyra törekvés. Édesanyám gyógymasszõr és természetgyógyász, így közvetlen segítségem van az alternatív lehetõségek alkalmazásában. Hihetetlen, hogy mennyi mindenben segít a sok keleti orvoslásból ismert lehetõség, a kineziológia, vagy akár a jóga. Majdnem kifelejtettem a rendszeres sportolást, melynek nálam szerves része a has-torna. Pár napja átestem az 5. tükrözésemen, minden rendben! Ha tudná a kezelõ orvosom mennyi gyógyszert (nem) szedtem az elmúlt 20 évben... és nem gondolom, hogy ez csak a szerencsémnek köszönhetõ!
Jó egészséget!

Szerkesztette: bagoly21 (2011-09-14 22:42)

Nincs jelen

 

#1315 2011-09-14 22:46

bagoly21
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Palermo!
Az Aloe Vera nagyon hasznos, sok oldalú gyógyító, gyulladáscsökkentõ. Én azért a mi esetünkben óvatosan bánnék vele, mivel allergiát is okozhat. Tehát, ki kell tapasztalni, hogyan reagál rá a szervezeted belsõ alkalmazás esetén.
Még 12-15 évvel ezelõtt próbálkoztam egy Aloe Verából készült piros színû itallal, nem ártott, de akkor nem is használt...

Szerkesztette: bagoly21 (2011-09-14 22:49)

Nincs jelen

 

#1316 2011-09-15 07:22

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Nekem indeterminate colitis az eddigi diagnom,novban újabb tüki,addig 3x2  xalazin naponta...Az én tünetem bal alhasi "nyomásrzés" vagy mi,hasi égõ érzés,laza cucc reggel.7 éve savasság :-((( A xalazint szedem 4 hete (8+4hétig kell)nem érzek javulást.Van puffadás,feszlés,ilyenek.Szerintetek a kontrollig érdemes valami alternatív dolgot kipróbálni????És ha igen,akkor mit???Volt valakinek hasonló tünete,amire használt valami kegyszer???

Nincs jelen

 

#1317 2011-09-15 14:06

Andika713
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Nekem Crohn gyanúm van. Októberbe kell mennem tükrözésre idõpontot kérni. Egyelõre félek, nem tudom mit szabad ennem és mit nem. Kaptam egy diétás lapot, de egyszer azt írja hogy ehetek, a másik oldalon már tilt dolgokat. Gondoltam regisztrálok, hátha itt megértõ emberekre találok akik segítenek nekem. :)

Nincs jelen

 

#1318 2011-09-15 14:21

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Andika!
Jól tetted, hogy regisztráltál. Itt nagyon sokan vagyunk és biztos, hogy mindenki a tapasztalataihoz mérten igyekszik majd segíteni neked mindenben! :) Ha bármi kérdésed van, tedd fel nyugodtan a megfelelõ topikban. :)
Szép napot!

Nincs jelen

 

#1319 2011-09-15 15:06

Andika713
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Köszönöm Margóci! :) Igazából azt se tudom mit kéne éreznem, vagy milyen tünetek kellenek hogy legyenek. Én 2011.09.05-én elmentem a házorvoshoz, hogy egy kicsit hasmenésem van és hányingerem. Megnyomkodta a hasam, majd a sebészetre elküldött. Onnan utaltak a Kistarcsán lévõ kórházba! Ott sebészet, nõgyógyászat, ultrahang. Átestem ezeken a vizsgálatokon, majd vakbélgyulladás gyanúval befeküdtem, amit aznap éjjel ki is vettek. Az ultrahang mutatott egy megvastagodott falú bélszakaszt, amit a mûtét során is figyeltek. Crohn gyanú. El se mondták hogy mit kellene éreznem vagy mi történik a szervezetembe, csak hogy alig ehetek valamit. És most várok a napra hogy megtudjam Crohn-os vagyok-e vagy sem. Félek. Nem tudom mit tegyek. Mi helyes vagy mi nem. :(

Nincs jelen

 

#1320 2011-09-15 19:53

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Elõször is próbálj meg picit megnyugodni! Köztudottan nagy ellenség a stressz (már ha valóban crohnos vagy). Tudom, ez nem könnyû, de saját érdekünkben meg kell próbálni. A legfontosabb a jó orvos. A kistarcsai kórházzal ha jól tudom ezen a fórumon sokan nagyon nincsenek megelégedve, persze ez nem azt jelenti hogy te sem leszel. Ebben majd az illetékes "betegtársak" jobban tudnak segíteni.
Hogy mit kéne érezz? Jó kérdés, hisz ahány ember annyi betegségtünet. Nem mindenkinél tipikusan ugyanazok a tünetek. Ami talán a legjellemzõbb: alhasi fájdalom (gyakoribb a jobb oldalon), láz, hasmenés, véres esetleg nyákos széklet, fogyás (bár én pl híztam :) ), tekerõ bélhangok, étvágytalanság stb.
Vért nem vettek? Mert egy laborból is nagyon sok minden megállapítható.
Hát most hirtelen ennyi jutott eszembe, ha bármi konkrétabb kérdésed van tedd fel nyugodtan. :)

Nincs jelen

 

#1321 2011-09-15 20:00

Andika713
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nem vagyok lázas, nem is voltam. A mûtéti helyem fáj néha. Hasmenésnek nem nevezném, inkább a normális és a hasmenõs állapot között mondanám. Fogyni nem fogytam. Étvágytalanságom nincs. Sõt! :D Vettek  vért de még a vakbélgyanú elején, a sürgõsségin, azóta nem! Az jelezte a gyulladást, de az a vakbél kezdõdõ gyulladására is utalhat szerintem. Egyenlõre talán a néha fellépõ bélhangokról tudok beszámolni. Szednem kell a Salofalk-ot 1 hónapig, meg Klion-t szedtem. Nem veszek észre semmi rosszat magamon, de figyelek azért arra hogy mit eszek. Ha valaki aki Kistarcsán volt és olvassa az írásom azt megkérem hogy írjon! Margóci neked köszönöm :) És továbbra is szívesen beszélgetek bárkivel, aki ebben a betegségben szenved. Remélem nem leszek beteg.

Nincs jelen

 

#1322 2011-09-16 12:02

Margóci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Igazán nincs mit! :) Szívesen segítek bármiben akár itt akár emailben. :) Szerintem mindenképpen kéne majd még egy labor. Mert az akkori gyulladás valóban inkább a vakbél számlájára írható, viszont azóta sok minden változott a szervezetedben.
Szép hétvégét! :)

Nincs jelen

 

#1323 2011-09-17 00:34

teafil
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves mindenki!

Valamikor ígértem, hogy nyár végére beszámolok a búzafûvel való tapasztalatomról.
Nos.
Jelenleg jól vagyok, de meg biztosan nem gyógyultam.
Hogy a jól létemet mennyire köszönhetem a búzafûlének nem tudom.
Ha lelkes vagyok azt mondom csodaszer, ha kétkedõ akkor meg azt, hogy az én állapotom eleve nem volt olyan súlyos mint itt sokaké és jól hat a napi 2 salazopirin.
Az biztos, hogy ártani nem árt és azt hiszem egy egészséges embernek is hasznára válik.
Terveim közt szerepel, hogy jövõre ismét termesztem.

Jó éjt!

Szerkesztette: teafil (2011-09-17 00:37)

Nincs jelen

 

#1324 2011-09-19 14:20

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!!!Hallott valaki valamit a DR. HUMMEL féle vegyszerrõl????Én ugyan még nem vagyok teljesen diagnosztizálva,de ha arra kerül a sor,asszem kipróbálom.Ezekben a vényes cuccokban kezdek NEM HINNI de nagyon nem.Amúgy olvasva a többi szólást,egyet kell értenem azzal,hogy 90%-unknál tényleg minden agyban kezdõdik és érlelõdik,beleértve magamat is sajnos....:-)))

Nincs jelen

 

#1325 2011-09-19 21:53

orsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Az elmúlt 20 évben sok mindent kipróbáltam és sok gyógyító vagy gyógyítani akaró emberrel találkoztam. A hit nagyon fontos, DE szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy mielõtt akármibe is belekezdtek, informálódjatok: hatásosságról, árról, az egyéb teendõkrõl. A beteg, gyógyulni vágyó emberek az egyik legkifizetõdõbb bevételi forrás. Bocsánat, ha esetleg túl negatívnak tûnök, de várom még azt a helyzetet, amikor valaki felajánlja, hogy meggyógyít és ha tényleg jól vagyok, akkor kéri el az árát!

Nincs jelen

 

#1326 2011-09-20 18:08

Csillu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Crohnos vagyok 2 éve, kb 3 hónapja fellángolt a betegség. Kaptam Pentasát, amitõl elmúlt a hasmenésem, de megmaradt a napi sokszori széklet és a puffadás (bármit ettem). Erre írt fel a doki szteroidot (Medrol), ami semmit sem hat/hatott, pedig több, mint 2 hónapja szedem már. (Infúzióban is kaptam)
Elegem volt már az egészbõl, úgy döntöttem, kipróbálok más kezelést. Az újságban olvastunk Alexander Sztrasnij-ról, õ egy természetgyógyász, bioenergiával gyógyít. Konzultáció ingyenes, hát gondoltam elmegyek, ártani nem fog. (Anyu még támogatott is ebben, mert õ hisz az ilyenekben.)  A rendelõ bejáratánál összefutottunk egy ismerõssel, aki erõsen allergiás volt, de 2 éve járt a kezelésre, azóta tünetmentes volt, csak most jöttek vissza a panaszai. Ez azért elég bíztató volt :)
A dokinak csak annyit mondtam, hogy Crohn beteg vagyok, mindjárt tudta h hasmenés, szteroidok stb. stb.
Annyit mondott, hogy gyógyíthatatlan, de tünetmentességet el tud érni, már másoknál is sikerrel járt.
Mindjárt el is kezdõdött az elsõ kezelés, csoportosan beülünk egy szobába, berak relaxáló zenét, közben magnóról mondja, hogy éppen mit csinál. Érdekes volt az egész, mert csak párszor hozzánk ért, végigsimította a testrészeket. Utána úgy éreztem, mintha egész tesi órán futottunk volna, elvileg ez természetes. (Tehát valami csak történt.) Kaptunk homeopátiás bogyókat is. Másnapra elmúlt a szokásos puffadás, szúrkálás a hasamban, tegnap volt a második kezelés, sokkal jobban vagyok.  Lehet, hogy most kezdett el hatni a szteroid 2 hónap után? Nem hiszem... Lehetett olvasni leveleket, amiket a dokinak írtak, olyan bélgyulladásost is sikeresen kezelt, akinek 4-5 mûtéte is volt már, de nem értek el vele teljes javulást. Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredett, de ezt meg kellett osztanom veletek. Eléggé hihetetlen, hogy pont ettõl jövök rendbe. Mondtam is anyunak, hogy ha ettõl fogok meggyógyulni, én ezentúl a szellemekben és az ufókban is hinni fogok :)))

Nincs jelen

 

#1327 2011-09-20 21:53

orsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Csillu, a gyógyulás érdekében az ember még ufónak is elmenne! :) Nekem is vannak hasonló, megmagyarázhatatlan tapasztalataim, csak nekem vagy nem voltak tartósan jók, vagy annyi pénzbe kerültek, vagy annyit kellett volna utaznom, amit sajnos nem tehettem meg. Pl.: több hónapig jártam egy buddhista gyógyító által vezetett beszélgetõs csapat találkozóira. A találkozások idején görcsmentes voltam és egyszer sem kellett Wc-re mennem, de az összejövetelek elõtt és után folyamatosan ment a hasam ( az elsõ kislányomat szoptattam és még nem akartam visszaállni a gyógyszerekre, viszont akkor már annyira beteg voltam, hogy éjjel-nappal óránként kellett a mellékhelyiséget látogatnom). Sajnos gyógyszer lett a vége, pedig nagyon hittem.
Örülök a jobban létednek!

Nincs jelen

 

#1328 2011-09-21 05:18

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szép reggelt!
Látom egyre többen kezdtek el a természetes gyógymódok felé fordulni, ki így ki úgy de elkezdtek. S ez a lényeg. Bízzatok magatokban s mivel csodák nincsenek lesznek látványos eredmények a javulásban. Tudjátok én két és fél éve csinálom az energia kezeléséket. Magamat tökéletesen rendben is tartom vele. Most olvasva az oldalt amiket leírtam nektek akkor most vissza köszönnek a ti írásaitokból. Olvasgassatok vissza szerintem megéri, sok hasznos dolgot találtok.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

 

#1329 2011-09-21 10:13

bagoly21
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Hozzászólók!
Én ugyan "csak" colitis-tulajdonos vagyok, de már 20 esztendeje. JÓL VAGYOK! Szinte kizárólag alternatív gyógymódokat használok, mivel egészen fiatalon úgy döntöttem, ha lehet kerülöm a kemikáliákat. Nem akarok még 3-4 visszafordíthatatlan következményt ajándékozni a szervezetemnek, amit aztán újabb 6-8 vegyi anyaggal kezelhetek, s azok újabb problémákat alapoznak meg... Nekem szerencsére házhoz jön a segítség, édesanyám gyógymasszõr, természetgyógyász, és nyakig ásta magát a keletiek által hasznosított terápiákban. Ellentétben azzal, amit felsoroltatok, õ soha nem javallja senkinek (nekem sem), hogy ilyen bélproblémákkal még egyéb, nem bizonyíthatóan hatásos "gyógyhatású készítményeket" kapkodjunk be. Úgysem tudjuk meg soha, hogy a hozzá csatolt kórtörténetek megfelelnek-e a valóságnak.
Amikor a stresszes diákéveimet éltem (16-26 évesen), én is kipróbáltam ilyen készítményeket, mindegyiket szeretettel, és nagyon drágán sózták rám. Nem tudok olyat mondani a jeles-neves márkák közül, ami igazán hatékony lett volna. Tudni akartam, mi hozza mûködésbe az idõzített bombát, ami bennem (is) lakik: az étel, a stressz, a fáradtság...? Ezt az érzést ti is ismeritek! Meg a rettegést, ami hozzátársul, ha belobban a betegség... az agyalást, hogy meddig lehet még így élni?! Mit rontok el, nap mint nap, hogy egyre rosszabbul vagyok?! Milyen következményei, szövõdményi jelentkeznek a kis drágának?! Ugye-ugye... én is így éltem, és nem tagadom, ha nagyon negatív és rettegõs vagyok, nagyon ügyesen elõcsalom a rókát ma is a bokorból. Csakhogy most már azon vagyok, hogy megelõzzem azt az állapotot, ami egyre jobban a mélybe sodor! A legelsõ a test-lélek egyensúly, és nem igaz, hogy "Nem használ semmi!" Az elméd, s a lelked gyorsabban használ, mint a szteroidok, viszont nagyon nehéz hatékonyan bánni velük. S akkor még ne feledd el a tested sem, aminek szintén szüksége van nagyon sok dologra ahhoz, hogy hatékonyan mûködjön... nem csak táplálékra!
  Nem csodákról van itt szó, és nem arról hogy hiszünk-e bizonyos alternatív terápiákban, vagy éppen a gyógyszerekben bízunk... hiszen látod, hiába kapaszkodsz a gyógyszerekbe, nem mindig segít! Talán nem hiszel bennük eléggé?! Magadban kell hinned, és abban, hogy te vagy az erõsebb, és te irányítod a betegséget, és nem a betegség téged!

Nincs jelen

 

#1330 2011-09-21 10:17

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szisztok!Tudom nem ide tatozik,de a vonatkozó topicot ritkán látogatják :-((( írtam a dokinak az oldalon.Kérdésem,hogy a válasz csak ott  jelenik meg vagy elküldik saját e-mailre is????Ott a "tömegben" hogyan lehet megtalálni???Bocs,ha hülyeséget kérdeztem....

Nincs jelen

 

#1331 2011-09-21 11:28

garatos
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves bagoly21!

Ha hiszel az elméd és lelked erejébe, akkor figyelj arra, hogy ne is mondj ki negatív dolgokat. Sajnos te már az elsõ mondatodban kijelentetted magadról, hogy „colitis-tulajdonos vagyok” Ha ezt elkönyveled magadban és ezt kimondod, akkor  valóban szedhetsz bármi féle csodabogyót, nem fog segíteni. A kimondott szónak ereje van, ahogy ezt már kétezer évvel korábban is megírták:

„Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni.
Ímé a lovaknak szájába zabolát vetünk, hogy engedelmeskedjenek nékünk, és az õ egész testöket igazgatjuk.
Ímé a hajók is, noha mily nagyok, és erõs szelektõl hajtatnak, mindazáltal igen kis kormánytól oda fordíttatnak, a hová a kormányos szándéka akarja.
Ezenképen a nyelv is kicsiny tag és nagy dolgokkal hányja magát. Ímé csekély tûz mily nagy erdõt felgyújt!”                                                                                                                            -Jakab apostol-

Nincs jelen

 

#1332 2011-09-21 12:45

bagoly21
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Garatos!
Kinek mi a negatív?! Nekem ez nem negatív kifejezés, hiszen vele élek... S úgy gondolom, mióta nem utasítom el, azóta tudunk együttmûködni. De Te úgy gondolod, ahogy szeretnéd. A fél karú óriás is mondhatja, hogy két keze van, de használni csak az egyiket tudja... objektív vagyok, és nem tagadom le, hogy a vastagbelem kicsit más. Ez nem negatív, csak objektív...

Nincs jelen

 

#1333 2011-09-21 12:46

bagoly21
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Garatos! Éppen én vagyok, aki nem szedek csodabogyókat...

Nincs jelen

 

#1334 2011-09-22 14:01

orsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Szerintem is a tények belátása nagyon fontos. Sokáig nem tudtam szembesülni a betegséggel, sõt, voltak idõszakok, amikor úgy gondoltam, hogy menekülök vmi elõl, én vagyok a hibás, vagy a környezet, vagy az élelmiszerek...
Beláttam és elfogadtam az állapotom. Persze igyekszem az életminõségemen javítani, mert élni akarok és amennyire lehet, jól érezni magam!
És szerintem az a jó a fórumban, hogy sokfélék vagyunk, hasonló, mégis más problémákkal, gyógymódokkal, szemlélettel. Így mindenki leszûrheti a neki megfelelõt. A bíráskodást hagyjuk más oldalakra!
PEACE :) :)

Nincs jelen

 

#1335 2011-09-22 14:43

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Igazad van !

De az is igaz hogy a modern élelmiszerek a felelõsek az ilyen típusú betegségekért

lehet nagyon pozitív szemléletû valaki ha folyamatosan a szervezete hozzájut a káros anyagokhoz pl tenzinek és társai

Legyen mindenkinek szép napja !

Nincs jelen

 

#1336 2011-09-24 17:07

Gerappa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok?

Használta már valaki a Hummel Gélt? Elég jókat írnak róla, nem tudom nálunk mennyit használ?

Nincs jelen

 

#1337 2011-09-25 08:49

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Pár napja én is ezt kérdeztem feljebb,de semmi reakció....:-(((

Nincs jelen

 

#1338 2011-09-25 09:53

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sok hasznos információt találtok a témában a:

http://www.natursziget.com/
és a

http://www.vitaminsziget.com oldalakon!

Én fõleg Weixl-Várhegyi László természetgyógyász tanácsait követem nem panaszkodhatok nagyon szuperül beválik. Nem állítom hogy olcsó a természetesség de szerintem semmivel se drágább a gyógyszerráutaltságtól!

Szerkesztette: mathebalu (2011-09-25 09:54)

Nincs jelen

 

#1339 2011-09-25 17:44

Mamo_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

én ittam  a Hummel gélt. Állítólag több hónapig kell inni, amit én nem tettem meg. Finom az ize, de egy üveg gyorsan elfogy és sokba kerül.

Nincs jelen

 

#1340 2011-09-25 18:35

Gerappa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Mathebalu!

Megkérdezhetem, hogy milyen szereket ajánlott a temészetgyógyász? Én is inkább természetes dolgokat részesíteném elõnyben!

Kedves Dus! Hány üveggel fogyasztottál? Az bevált? Milyen hatása volt?

Nincs jelen

 

#1341 2011-09-25 21:58

MSE
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia!

Tavaly decemberben állapították meg nálam a Crohn betegséget.
Én is próbáltam már több természetes gyógymódot. Több ismerõsöm is ajánlotta
a búzafûlevet,így gondoltam,hogy egy próbát megér. Én is fagyasztva(hibernálva) iszom már
harmadik hónapja. Szerintem sokat segített és sokkal jobban érzem magam!
Persze az lenne a legjobb,ha magam tudnám megtermeszteni,de munka és a mindennapi
teendõk mellett nem könnyû.
Mindenesetre úgy érzem,hogy nekem bevált,a múlt héten voltam vérvételen,
az eredmények jobbak lettek és a Budenofalkot is lecsökkentették!!

Szép estét és jobbulást mindenkinek!

Nincs jelen

 

#1342 2011-09-30 15:51

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok
Pár hónapja irtam utoljára.
Kipróbáltam a gyõri Maximmunn termékeket, Gastroanax, PX4, stb gombakivonatok. Kb 4 honapja szedem már õket, semmi hatás. Idõközben bekerültem egy klinikai kisérletbe, MLN0002 nevü gyogyszert probálom, elvileg ez a legujabb biologiai kezelés, Vadalizumap néven is mondják.
Ebben bizok, remélem jó lesz, kettõs vak teszt, és asszem pont a semmit kapom:)
De legkésõbb decemberben már szert kapok.
Minden jót

Nincs jelen

 

#1343 2011-10-15 19:41

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Olyasmivel kezdtem hogy napi 1 liter körömvirág tea. Nagy dózisú c vitamin 3-5 g per nap, 2 féle algát szedek e mellett Spirulina és Chorella, valamint szelént.  2-3 liter nagy tisztaságú ivóvíz, gabonatermékek visszafogása és fõleg teljes kiõrlésûre cserélése, lehetõleg húst is visszafogni ha nem megy akkor szárnyasok legyenek fõleg a húsok. Emellett napi egy kiskanál Kurkumát eszem még és egy multivitamint.
A teát néha megbolondítom egy kis csalánteával hogy ne legyen unalmas a körömvirág, a lényeg hogy nem ízesítem semmivel :)

Ha valami megfázás van akkor kicsit rádobok egy 3x20 csepp propoliszt is.

Én most ezekkel élek ez köbö 10 ezer per hó de köbö a gyógyszerekkel is így jöttem ki annó és alapvetõen javulást nem éreztem ezektõl annál inkább :)
Kifejezetten bélre nem szedek semmit ezek komplexen tartják karban a testet és mellékhatásként segítenek :)

Nincs jelen

 

#1344 2011-10-25 21:17

teafil
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves mathebalu!

A napi egy liter körömvirág tea milyen töménységû?
Valamint ez: "Kifejezetten bélre nem szedek semmit ezek komplexen tartják karban a testet és mellékhatásként segítenek" azt jelenti, hogy tabletták nélkül vagy tünetmentes?

És végül egy hír mindenkinek:
http://index.hu/tudomany/2011/10/24/gyu … _talaltak/

Nincs jelen

 

#1345 2011-10-26 09:50

M. G. Mariann
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ez jó hírnek tûnik, már csak azt kell megoldani, hogy a bacik valóban oda kerüljenek, ahol a legjobb hatást tudják kifejteni, mert ha a java elpusztul a gyomor-bér rendszerven, akkor igazából mázsaszámra kellene õket enni, hogy néhány megmaradjon. Speciális kapszula, esetleg beöntés, v kúp formájában.

Nincs jelen

 

#1346 2011-10-26 21:02

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

hát körülbelül egy literhez 1-2 evõkanál virág
Hát ha nem szedem a vitaminokat nem érzemj ól magam
vitaminok kellenek ahhoz hogy jól legyek ez tuti de nem kell gyógyszereket szednem és ez jobb mint a semmi
Jobb vitaminon élni mint gyógyszereken ráadásul én a gyógyszerektõl csak szarabbúl lettem hiába javított a belemen idõlegesen a gyógyszer hosszabb távon a közérzetem meg minden tiszta gázos volt most meg teljesen más :)
Lehet hogy egyedi eset vagyok de hátha nem :) azért is írok ide ilyeneket

Nincs jelen

 

#1347 2011-10-27 10:05

gina6
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves mathebalu!

Azt szeretném kérdezni milyen vitaminokat szedsz! Legfõképp a vitaminok aránya és mennyisége érdekelne, de ha nem titok a márkája is!

Elõre is köszi

Nincs jelen

 

#1348 2011-10-29 20:32

szliva
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

sziasztok.

szeretném kérdezni,hogy van-e valakinek tapasztalata buzafülével,mert most rendelte préselö gépet,és termeszteni fogom a buzafüvet,és fogyasztani.
nagyon sok jó hatását hallottam a buzafünek a vastagbélgyulladásra.
a másik kérdésem,ami lehet nem ide tartozik,hogy valakinek akinek volt bóditásba teljes vastagbéltükrözése,kérem nyugtasson meg,hogy nem fogom érezni a fájdalmat,vagy azt,hogy vezetik végig a csövet.majd márciusba fogok menni vastagbéltükire,és most nem altatást kértem,hanem boditást.
köszönöm
szliva

Nincs jelen

 

#1349 2011-10-30 08:58

Ildike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Szliva!
Én csak a bódításhoz tudok hozzászólni nekem júliusban volt teljes vastagbéltükrözés bódításban, és sajnos mindent éreztem.

Nincs jelen

 

#1350 2011-10-30 10:47

szliva
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

szia ildike.

hát ez nem valami jó hir.
orvosom azt mondta,hogy majdnem olyan,mintha aludnék.
hogy kaptad meg a bóditást infuzióba,vagy hogyan?
és nem szoltál mikor fájt,hogy hagyják abba?
nekem orvosom azt mondta,ha még igy is fájna megállithatom majd.
szliva

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB