#1401 2012-01-24 16:21

manna26
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok! 2008óta vagyok beteg collitis ulcerosam van ezen belül is proctitis. Eddig nem volt túl sok gondom vele a véres hasmenéseket leszámitva de most egyre gyakrabban van fellángolás. Ma elõször irtak fel Medrolt és nagyon félek, mert sok rosszat hallattam. Nem szeretnék hízni sem. Irjatok nekem valami megnyugtatót is, ti mit tapasztaltatok? Nagyon kétségbe vagyok esve!

Nincs jelen

 

#1402 2012-01-24 20:59

Bordás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia manna26!

Ez a véres hasmenés általában a Colitis velejárója sajnos. A medrol-tól ne félj, ha szükség szerûvé válik, bizony csak az tud segíteni, és ezek szerint az orvosod szükségét látta annak, hogy elkezd szedni. Hosszútávon okoz nagy problémákat általában, attól, hogy most te szeded 1 ideig és sikerül leépítened attól baj nem lesz, nyugi. Évekig kell szedni, hogy valami mellékhatása kialakuljon. Kisebb enyhébb persze elõfordul, a félhold arc pl.... de ez semmiség, ahogy elhagyod szépen az leapad. Rendbe jössz, és ne félj tõle, jól le tudja húzni a gyulladást. Fel a fejjel és jobbulást neked! Üdv! :)

Nincs jelen

 

#1403 2012-01-26 09:12

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok berakom ide egy fórumbejegyzésemet amin kérdeztem a természetgyógyásztól és megosztanám veletek is a válaszát!
Ja és elmondhatom amióta megpróbálom az instrukciókat betartani kb 1 hónapja azóta nagyon jól érzem magam most voltam vérvételen és a vérképem alapján nem lehet felismerni hogy crohnos voltam valaha is.


Crohn beteg

By mathebalu - Posted on 30 október 2011

Kedves László!

Sokat olvasom írásait mostanában és igyekszem elsajátítani ezeket a dolgokat.

De eddig még nem találkoztam olyan írással (lehet nem kerestem jól) ami esetlegesen crohn betegeknek ad tanácsot az életvitelükhöz.

Ha tud kérem tegye meg nekem!

Továbbá saját életvitelemrõl el szeretném mondani, hogy több mint fél éve szinte kizárólag desztillált vizet fogyasztok , valamint nagy tisztaságú sóval ízesítem ételeimet, ahogy tanácsolata.

C vitaminból is olyan 5 g ot fogyasztok (próbálkoztam 20 g al is de hasmenésem lett és inkább visszavettem) ezenkívül szedek 1 multivitamint (vitaminstation), 1 szelént, 600 mg chorellát és 600 mg spirulinát, D3 vitamint kalciummal, Ezenkívül még egy olyan készítményt, amiben ginkgo biloba+Q10+omega3 van. Kerülöm a tejtermékeket, bár ezt nem tudom 100% osan kivitelezni, de tejet egyáltalán nem iszom. Húsokat keveset fogyasztok.

A crohn betegségem önmagában nagyon jól karban tartom, amióta ezeket a vitaminokat és tiszta vizet iszom. Lepedékes nyelvem is tisztult nagyon sokat, de sajnos a sipolyaimmal nagyon nehezen tudok mit kezdeni. Sok gyógyszert kaptam már rá régebben, de nem segítettek, mûteni nem nagyon akarják alapbetegségem miatt. Próbálkoztam propoliszos kenõccsel, ami jónak tûnik, de eltüntetni nem tudja sajnos. Most antibiotikum helyett foghagymás mézzel próbálkozom naponta egy evõkanállal, valamint körömvirágteával. Nemrégiben elkezdtem jógázni.

Kérem tanácsát, hogy jó úton járok-e és mi az amit még tehetnék.

31 éves vagyok, A-s vérsoportom van.

Tisztelettel:

  Balázs


Chron betegség
Beküldõ: weixl.varhegyi..... Beküldés idõpontja: v, 08/01/2012 - 22:11.

Kedves Balázs!

Gratulálok Önnek, mert jól áll a betegségéhez és sokat tesz gyógyulásáért! A desztilláltvíz és a tiszta só alapok a gyógyulásához és ezt korán felismerte! A C-vitaminból a 20 g-ot desztvízzel kellett volna aszkorbinsav és friss citromlé keverékével bevinnie. Az EveryOne multivitamin  és a szelén mellett javasolnám még a Cali Vita Zink Chelated termékét is! A Vitamin Station termékei közül a Calcium Active is jól jönne Önnek a D3 vitaminnal és az Alga Complex a maga sokféle hasznos anyagaival, valamint az Alfalfa lucerna termék is nagyon sokat segíthetne.
Megpróbálhatja az ezüst kolloid használatát is.

A jógához gratulálok, de sokat jelentene egy agykontroll tanfolyam elvégzése is Dr. Domján Lászlónál, ugyanis meg kell tanulnia elengedni a dolgokat! Ne ragaszkodjon semmihez, bocsásson meg önmagának és másoknak is. Jó a propolisz is és a körömvirág tea is, de a zöld tea és a zöld diólevél tea, vagy kivonat is jót tehetnének! Kellene innia minden étkezés elõtt desztillált vízzel készített 2 dcl-nyi édesgyökér teát is.

Táplálkozzon szigorúan a vércsoportja szerint! Kerüljön minden paradicsomos-, minden margarinos ételt, minden tehéntejes terméket! Sajnos a kemény-, a penészes- és a kenhetõ sajtokat sem szabadna fogyasztania, ha azok tehéntõl származnak!

Fogyasszon sok hüvelyest (zöldbab, zöldborsó, szárazbab, lencse, szója és szójatermékek), csak ezeket jól meg kell sóznia a magas kálium tartalmuk ellensúlyozása céljából! Ne egyen húst és halat sem! Omega-3-mat és ProbioFlora-t mindenképpen szedje, s ProbioFlorából egy hónapig dupla adagokat vegyen be!

Egyen sok kölest, hajdinát, zabot és barnarizst is, de ezeket jól szét kell fõznie. Ne egyen burgonyát, erõs paprikát, s kerülje az erõs, csípõs fûszereket. Hamarosan jön a medvehagyma szezon, abból is többet fogyaszthat. Ugyancsak jót tehet Önnek a csicsóka! Cukrot ne fogyasszon, csak steviát, vagy xilitet. A mézet se fokhagymával, hanem propolisszal fogyassza.


Nagyon jót tennének Önnek a karalábé, kelkáposzta, brokkloli, karfiol, spenót, spárga, retek, zöldhagyma, lila hagyma, valamint a gyökeres zöldségek és azok levelei is.

Az olajok közül minden nap keverjen össze két evõkanál bio szója olajat, két evõkanál szõlõmag olajat, egy-egy evõkanál tökmag, kendermag, máriatövismag és dióbél olajokkal. Ezeket ossza el úgy a nap során, hogy kerüljön belõlük a kiszedett ételeire(tészta. leves, fõzelék, saláta, kása, stb), a turmixjaiba, a pirítósára stb.

Megpróbálkozhat egy Colon-hidroterápiával is! Menjen el a Dohány u.16-18 alatt rendelõ Dr. Hilf Klárához és kérje a Colon-hidroterápiás javaslatát, ami nagyon sokat segíthetne.

Ne legyen türelmetlen, mert gyógyszerek nélkül is meg fog gyógyulni. Kerülje még az elektroszmogot és ne egyen semmi olyant, ami mikróban készült. Ne mobilozzon és ha sokat számítógépezik (látom, hogy aktív a facebookon), akkor EMF harmonizálókkal védje le magát és lehetõleg ne laptopot, vagy notebookot használjon, hanem normál számítógépet és a kezelõszervek zsinórosak és ne zsinór nélküliek legyenek!

Üdvözlettel: W-V.László

Szerkesztette: mathebalu (2012-01-26 09:34)

Nincs jelen

 

#1404 2012-01-26 11:03

sibi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Na, ettõl totál kész vagyok. Írtam egy hosszú kommentet, de inkább befogom.

Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

 

#1405 2012-01-26 11:28

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nyugodtan reagálj ezért van a fórum :)
Én nem fogok megsértõdni semmilyen ellenvéleménytõl!
Leírtam hogy én mit teszek! 14 éve kéne pentasán éljek 5 évet szedtem marokszámra 8 éve egy szemet nem eszem és hálist gáz nincs amióta rákattantam a természetes gyógymódokra köbö 1 éve azóta lehet kicsit túlzok de jelenleg én így érzem magam jól :)
Elõtte csak próbálkoztam de a vitaminok õrült szerepet játszottak abban hogy jobban legyek akkor pedig még nem is voltam természtgyógyászhívõ. Csak ráterelõdtem erre az útra saját magamtól és már hiszek is benne :)
De várom a kritikát nem futok el elõle :)

Nincs jelen

 

#1406 2012-01-26 12:01

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szép napot mindenkinek!
szerintem nagyon régen nem írtam ebbe a rovatba, mert feladtam (mármint a ti meggyõzéseteket) De látom Balázsnak azért sikerült a dolog. Sok türelem sok "kísérletezés " feküdhet az elért eredmények mögött. Ami megérdemel egy nagy vállon veregetést. Nem boncolgatom a válasz levelet amit kaptál. De nem mennék el szó nélkül sem pár dolog amit azért szétszednék :D
Nem kell agykontroll 36 000 ft sok érte ha jó helyen keresel találsz olcsó s jó tanfolyamot ami ezt nyújtja mint az agykontroll csak kicsit ki is egészíti mással is, (Domján jó gyerek nagyon ö a legjobb agykontrollos tanár.)
Kaja egyél bármit amit elbírsz, ezt neked kell kitapasztalni. Nem feltétlen a vércsoport szerint ennék, (nem is ezt teszem) arra figyelnék oda hogy itt közép europára vagyunk kódolva. Só nem tengeri hanem sima kõsó amit lehet kapni. Na meg a Schüssler-sók tulajdon képen ezen lenne a hangsúly ezt kéne használni. Dr. Hilf Klárához meg nem kéne ellátogatni nem kéne olyan természet ellenes dolgot csinálni ami nem egyezik a bél funkcionális dolgával.
Elnézést hogy bele vauztam a dolgokba. De ezt le kellet írnom.
Legyen szép csodás napotok! :)

Nincs jelen

 

#1407 2012-01-26 12:16

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sibinek!
Kedves sibi, ne legyél ki hadd jöjjön ki aminek ki kell jönnie. Nem jó ha bent marad. Szerintem írd csak meg amit kételyként felmerült a szürke állomány tekergõs ösvényein. :)
Legyen szép napod!

Nincs jelen

 

#1408 2012-01-26 13:34

sibi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves mathebalu, a kritika nem neked szólt volna, örvendetes, amit csinálsz, te legalább figyelsz magadra, a testedre és ez a lelkednek is jót tesz. Szurkolok hozzá, hogy még eredményesebb legyen.
Egyetértek Szuszidivel, részben errõl írtam, bár nekem ettõl több bántotta a szemem, aztán rájöttem, úgy is annyit teszel ebbõl a magadévá, amennyit szeretnél, vagy amit elfogadsz.

További szép napot mindenkinek!

Ui Szuszidinek. Jöhetnél gyakrabban is, nagyon szerettem olvasni az írásaidat.

Nincs jelen

 

#1409 2012-01-26 14:38

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Hát kedves sibi pont így van nem kell tartani attól hogy szó szerint és csak is ezt fogom mûvelni mert kialakultak már a dolgaim amivel vissza tudom ellenõrizni hogy mûködik e nálam az adott dolog vagy sem :)
Nem kell egybõl fejest ugranom már a dolgokba mert hálist már nem sürget a fájdalom vagy a nagy betegség hogy adj uram de gyorsan legyenek a dolgok :) Ezen már túl vagyok :) És már azt is tudom hogy ilyen nincs hogy gyorsan.... Gyorsan hat a fájdalomcsillapító de ismeritek a történetet :)
Ha autópályán mész és látod hogy jelez az üzemanyag óra hogy fogy a benzin akkor nem kiszállsz elvágod a vezetéket hogy ne villogjon hanem kimész tankolni :)
Lehet lassabb de célhoz vezet :)
Míg pl a fájdalomcsillapító csak kikapcsolja a természet vészcsengõjét és fogalmad sincs mibe sodródsz bele utána mert nem érzed merre kellene menjél.
Tanuld meg érezni a tested és az érzéseidet, én arra jöttem rá minden hibát amit a tested és a lelked ellen teszel érzed magadon :) De tény hogy meg kell tanulni érezni, aztán jöhet a többi is :)

Én nagyon tisztelem W-V. Laci bát szinte falom a szavait mert az õ tanácsainál éreztem elõször hogy hatnak és olyanokat tanácsolt amikért kinevettek máshol, de mégis mûködött  :) Lehet nem mindenben van igaza de én attól még tisztelem :) Azóta sokat fejlõdtem nem egy helyrõl informálódok pro és kontra is olvasok, de valamiért már ráéreztem hogy tudom felismerni az igazságot a dolgokban, nem tudom megmagyarázni hogy de jól szokott sikerülni a szûrés :)

Nincs jelen

 

#1410 2012-01-26 19:24

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves sibi!
Belefáradtam, megítélésem szerint nem sok értelme van a borsot falra hányni. Hiába írtam le a frankot számításaim szerint 2-3 ember volt az aki tett is magáért valamit, az írások alapján. Pedig annyi mindent leírtam. Persze sok mindent nem tudtam leírni ez nem ide való, ez egy szabad beszélgetés keretébe való lenne.
A lényeg nekem mûködik a dolog. "S nagyon sajnálom" na ez így nem igaz nem sajnálkozunk mert az negatív dolog, jobb szó kell ide, s elgondolkodtam mért nem használta "senki" (tisztelet a kivételnek) a leírtakat. Azért mert a türelem rozsát terem s nekik nem is bimbózott az a rózsa. Akiket kezeltünk megvoltak ütközve amit éreztek a kezelés alatti érzetektõl. Volt jó pár személy akit táv kezelésben kezeltünk. (na most leszedik majd rólam a kereszt vizet is. :) ) Ha akarják felfedik magukat s megosztják a tapasztalatot. Ha valaki kérdez nagyon szívesen válaszolok. Eltelt jó kis idõ azóta tanultam, tapasztaltam én is sokat.
Röviden ennyit. Hosszan meg nem akarok írni, pedig lenne mit :)
Legyen szép estétek.

Nincs jelen

 

#1411 2012-01-26 20:47

sibi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Szuszidi!
Értem, amit írsz, de nem is az a cél, hogy mindenki nekiálljon öngyógyítani, az úgysem úgy mûködik. Bár szerintem, ha valaki nem is hiszi, amit olvas, ha már elolvasta, hatással van rá. A placebó hatás úgy is mûködik, ha nem hiszünk benne. :D
Nem hiszem, hogy csak én hiányolom az írásaidat és ha csak egy páran is, ez a topik erre való, nem?
Ha lenne mit írnod és nem teher ez neked, kérlek, tedd meg, azzal te is erõsödsz.:)
Üdv, sibi

Nincs jelen

 

#1412 2012-01-26 21:09

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ez a baj nem placebo hatás. Nem tudom megváltoztatni a gondolat menetét senkinek sem, "minden fejben dõl el" ezt biztos hallottátok. Igen ez így is van. De kell még hozzá pár dolog. Legyél tudatos, kiegyensúlyozott, alázatos de nem megalázkodó... Mért ne szeretném ha mindenki beállna a sorba hisz aki itt ír az mind azt akarja hogy elfeledje a betegségét. Találd meg az utad ha az megvan azon járj. Használd fel más tapasztalatát megosztott tudását. De az ego erõsebb képes elnyomni a helyes gondolatokat. Nyomd el az egod. Nagy lépés lesz. Nem hiszem el mondják sokan hogy ez ebbõl meggyógyult, igen mert azt tanultad hogy az orvos minden gyógyír tudóra, biztos ez? (az orvos kell tény s a tudományuk is). De Indiában nem mindenhol van orvos meg még sok sok helyen, csak természet gyógyász van s tud segíteni. Nekünk az orvos a természetes ezt tanultuk nincs is vele baj mûködik ö is. Akkor hogy is van ez amiben hiszünk mûködik? Nem mondom ki te mond ki hangosan. Ha reggel felkelünk mért nem érünk rá magunkra 10 percet foglalkozni át tekinteni a napot ami ránk vár? Ha lefekszünk mért nem tekintjük át a eltelt napot pár percben, mért nem foglalkozunk magunkkal eleget. S itt nem arra gondolok hogy itt meg ott meg amott fáj. Hanem arra hogy ha fáj menjenek azok a katonák oda ahova kell. Kezedben s elmédben van minden (na ez már agykontroll is). Csak tudd használni. A lehetõség s az adottság mindenkinek megadatik a használatra. Ha hiszed ha nem csak észre kell venni meg kell ragadni a lehetõséget. Vagy magadtól vagy más vezet rá teljesen mindegy. Had idézzem ezt ide :
"A víz egyre emelkedett. Már elöntötte az utcát. Lassan elérte az ablakpárkányt is. Hamarosan megérkezett a rohamcsónak, hogy kimentse a családot az árvíz fenyegette házból.
A családfõ durván visszautasította a segítséget:
– Maradunk! Mi bízunk Isten segedelmében!
Az éjszaka már ömlött be a víz az ablakon. A gyerekek, félelmükben sírva, felmásztak az asztalra. Újabb csónak jött. Hívták, könyörögtek neki.
Nem engedte beszállni a családját:
– Hadd lássa a világ, mi bízunk Isten segedelmében!
A reggel a padláson érte õket. Csak a háztetõk látszottak ki a szürke árból. A rendõrmotoros kilakoltatta a családot. A ház ura kézzel-lábbal tiltakozott. Le kellett fogni.
Öklét az égre emelve perlekedett Istenével:
– Hogy engedhetsz meg ilyesmit? Azt ígérted, velünk leszel! És most hol voltál? Hívtalak, esdekelve kértelek! Cserbenhagytál, majdnem odavesztünk!
– Nem értem, mit akarsz… – mondta csendesen az Úr –, három mentõcsónakot is küldtem érted…"
Hát valahogy így van ez.
Mára ennyit.
Legyen csodás szép éjszakátok!

Nincs jelen

 

#1413 2012-01-27 14:48

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok! Ajánlom mindenkinek: nézzétek meg A Titok címû filmet, vagy olvassátok el a könyvet.

Nincs jelen

 

#1414 2012-02-21 08:40

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

http://www.rakesagomba.eu/

Béldaganat

A kezelés alkalmazása a daganat méretérõl és a bélfalba történõ behatolás mélységétõl függ.
Abban az esetben, ha a kóros szövet, tekintet nélkül annak alakjára, az egész bélben megtalálható, akkor a leghatásosabb módszer, ha 150-200 gramm szódabikarbonátot 2 liter langyos vízben feloldva juttatunk a szervbe.
Ha a sejttömeg csökken néhány napon belül, akkor a legjobb, ha 7-9 alkalommal alkalmazzuk egy 3-4 hetes idõszak során. Ez alatt szem elõtt kell tartani, hogy az elsõ alkalmak közel legyenek egymáshoz az azonnali hatás érdekében, illetve azt is, hogy az utolsó is a cél érdekében. 

A bélfalon túli továbbterjedés vagy egyidejû májáttét esetén a szervekre speciális terápiát is alkalmazni kell.
Idõszakos hasmenés fordulhat elõ minden alkalom alatt vagy után, de ez nem ok arra, hogy a kezelést meg kellene szakítani, csak néhány napos szünetet lehet tartani.
Egy bizonyos méret alatt, amely akkor fordul elõ, ha a tumor még nem hatolt be teljesen a bélbe, nem zárta azt el, akkor az endoszkópiás kezelés nagyon hatásos a sejttömeg csökkentése érdekében.

Ahol szélsõséges a helyzet vagy egyidejûleg más tumor is jelen van a szervezetben, például ha a bél más szakaszai is betegek, és ahol nagyon nehéz elérni a beteg sejteket, a mûtéti beavatkozás javasolt, amely megvédi a bélcsatornát a végbélnyílásig.
A mûtét után lehetõség van helyi és a szerv környéki szódabikarbonátos kezelésre, amely képes megakadályozni, hogy a szervek állapota rosszabbodjon.
Amikor a szövetek érzékenyek a hegesedés területén, ahol a reakcióképesség nulla, vagy a máj környékén az érzéstelenítés miatt, a bikarbonátos kezelés megakadályozza, hogy a gombák elszaporodjanak, amely a betegség újbóli kialakulásához vezet a legtöbb esetben, amit gyógyíthatatlan.

Egy kezelt eset:
http://www.rakesagomba.eu/VASTAGBEL_DAGANAT.htm

Nincs jelen

 

#1415 2012-02-21 20:14

mathebalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Jelenleg Egy igazán merész dologgal kísérletezem!
Parlagfû port eszem minden nap egy kiskanállal :) Az allergiámnak jót tett a nyáron, õssejtképzõ hatása van mellesleg!

Szóval kíváncsi vagyok mi lesz belõle :)


A Parlagfû gyógyhatásai!

Nagyon nagy a gyógyhatása. Íme:

AMBRÓZIA! - VALAMIKOR AZ ISTENEK ELEDELÉNEK TARTOTTÁK – MA A SZERÉNY, DE MEGTISZTELÕ PARLAGFÛ NÉVVEL ILLETJÜK.


By Daniel E. Moerman, Native American medicinal plants: an ethnobotanical dictionary

Az amerikai indián gyógynövénykönyv, KIVONAT:



Parlagfû - Ambrózia… és fajtái… több törzstõl eredõ közlések alapján

1. Akadozó havi vérzés: teája, ivásra és lemosásra, zúzott gyökere borogatásra

2. Apróbb bõrkiütések: levélfõzete

3. Aranyérre, vérzõ végbélre: levél és hajtás-tea, zúzat- pép borogatás

4. Csalánkiütésre: levél-lé, pép

5. Csökkenti a köhögést: a melegített levélpépje mellre borogatásnak

6. Csuklófájás: melegített levelekkel való borogatás,

7. Daganat: borogatás, - levéltea

8. Erõsítõ: teája

9. Fájások borogatására: zúzat, pép.

10. Fejbõr korpásodásra: tea öblítõnek

11. Fejbõr, egyéb betegségeire: teája

12. Fertõtlenítésre: növény leve, teája

13. Fogfájásra: borogatás zúzott gyökerrel

14. Gennyes sebekre: levél fõzetet,

15. Gyomorgörcs: levéltea,

16. Hányingerre: levélpép borogatás

17. Hánytató: levél és hajtástea

18. Hasfájás: borogatás, levél és hajtástea

19. Hasgörcs: hajtás és levéltea

20. Hasgörcs: levéltea

21. Hashajtó: levél és hajtástea,

22. Hasmenés, hányás ellen: növény fiatalabb hajtásaiból készült tea:

23. Hasmenésre és bélvérzésre - növény zúzata, tea

24. Ideggyengeség: nyers gyökér rágása

25. Izommûködésre, izomgörcsre: termésének zúzata.

26. Megfázásra, lázra: Egész növény fõzete jó,

27. Méhlepény eltávolításának könnyítése: tea

28. Menstruációs fájásokra: zúzott gyökér-tea és borogatás

29. Menstruációs vérzés szabályozására: zúzott levele, gyökere - borogatás, tea,

30. Nehéz szülés esetén: teája,

31. Rovarcsípés: fiatal levél-lével a bõrt bedörzsölni

32. Sebek lemosására: tea

33. Székrekedés: hajtás és levéltea

34. Szembetegségre: pép, zúzat ázata, borogatás

35. Szívre, agyvérzésre: gyökérbõl fõzött tea

36. Tüdõgyulladásra: levél-pép

37. Véres- gennyes széklet: levél és hajtás-tea

38. Vérmérgezés megelõzésére, és ellen, és estén: levél pépje

39. Vérzékenységre levél, és hajtás tea,

40. Vérzéselállítás: levél és felsõ hajtás-tea

41. Zúzott, horzsolt sebekre: egész növénybõl készült tea-lemosás

Ugyanígy használták az állatok gyógyítására is.

Átfogóbban a Parlagfû – ambrózia…(fajták) gyógyító hatásairól:

Abortifacient Abortif ( orvosi) = A szokásosnál rövidebb idejû, enyhe lefolyású a gyógyító.

Analgetic, = fájdalom csillapító

Antidiarrheal = hasmenést gyógyító

Antiemetic =hányás elleni,

Antihemorrhagic = vérzés gátló

Antirheumatic = reuma elleni gyógyhatás

Blood medicine (prevent) = vértisztító

Ceremonial Medicine =

Cold remedy = meghûlésre

Cough Medicine = köhögést és abból eredõ betegségek gyógyhatást kifejtõ

Dermatological aid = bõr rendellenességekre, gyógyító hatású

Disinfectant = fertõtlenítõ hatású

Emetic Plaint = hánytató

Eye Medicine = szemgyógyító

Febrifuge = erõs lázcsillapító, a test károsítása nélkül

Gastrointestinal Aid = serkenti emésztõrendszer mûködését

Gynecological Aid = segíti a nõi szaporítószervek gyógyulását

Hearth Medicine = megfékezheti az agyvérzést

Laxative = hashajtó

Orthopedic Aid = elõsegíti a csontváz, és a kötõizmok munkáját

Psychological Aid= lélektani zavarokat szüntet

Pulmonary Aid = gátolja a vérerek blokkolását

Strengthener plant = erõsítõ hatású

Tooth remedy= foggyógyszer

Veterinary Aid = hatékony az állatgyógyászatban,

A növényeknél: zsenge kukoricáról elijeszti a rovarokat.

By Daniel E. Moerman: Native American medicinal plants: an ethnobotanical dictionary (indián rokonaink.)


http://www.amazon.com/Native-American-M … pd_sim_b_1


Fokozza az õssejttermelést a szervezetben!

Nincs jelen

 

#1416 2012-02-26 19:02

Palermo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok,

Csak egy kérdés.
Vargha gyógymódot próbálta már valaki?
Ha igen, milyen eredménnyel?
CU-s vagyok, és incselkedem a gondolattal, hogy kipróbálom.
Elõre is kösz, ha valaki tud segíteni!

Nincs jelen

 

#1417 2012-03-10 21:55

Dave
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Palermo,

én próbáltam a Gastroanax nevû termékét, nem segített, sõt, azt hiszem erõsödött is a hasmenésem tõle. Persze, lehet, hogy nem voltam elég kitartó, vagy túl súlyos volt a betegségem, hogy segíthessen. Szóval nem beszélnék le róla senkit, de erõsen kritikus vagyok vele, nem hallottam még igazán pozitív tapasztalatot senkitõl. (a CU-s promovideo-t kivéve)
Én azért vettem meg, mert ki akartam próbálni az AMP-t (Aloe Mucilaginous Polysaccharide), ami a szakirodalom szerint hatékony CU-ban, viszont nem volt pénzem külföldrõl vásárolni (meg amúgy is elég drágák), így gondoltam a Gastroanax is segíthet, mert az is tartalmaz különbözõ gomba-Polysaccharidokat. Hát nem jött be.
Az AMP amúgy nem keverendõ össze a nálunk is kaphat aloe géllel. Ha muszáj lesz, lehet rendelek majd valamelyikbõl, és akkor beszámolok róla, a következõ termékekben kapható, ezek alapján találsz róla még információt:
- Aloeelite
- Serovera
- Gastric Gold
- Aloevin Aloe M.P. Plus
Azt hiszem, itt a fórumon mintha Ottó próbálta már volna valamelyiket.

Remélem segítettem:)

Üdv

Nincs jelen

 

#1418 2012-03-12 14:26

Palermo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Köszi, sajnos én is ugyanígy jártam a Gastroanax-al.

Nincs jelen

 

#1419 2012-03-16 10:35

andifeher
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Itt is van info:http://vitaminkosar.hu/tudomanyos/index.html

Szép napot!

Nincs jelen

 

#1420 2012-03-21 16:41

teafil
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Írtam a prebiotikum probiotikum topikba. Ide meg csak azért mert végsõ soron az is egy alternatív módszer.

Szép napot!

Nincs jelen

 

#1421 2012-04-18 17:23

Sdori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Én is nagyon rég jártam itt, elég sok negatív tapasztalatom volt, ezért nem volt már kedvem az újabb intelmeket olvasni, inkább kiléptem.
Örömmel olvasom Mathebalu sikerélményét és ezúton is gratulálok neki!!! Csak így tovább!!!
Jómagam 12 éve vagyok crohnos, ezalatt sosem szedtem szteroidot és gombaölõt, nem voltam mûtve és kórházba se kerültem. Természetgyógyászhoz jártam a betegségem kezdete óta, illetve amióta tudok róla és nekem teljesen bevált. Január végén elköltöztem, óriási változások történtek az életemben, de a gyógyulási módszeremhez továbbra is ragaszkodtam. Az új lakhelyemen segítséggel sikerült találnom egy belgyógyász fõorvosnõt (természetgyógyász nem nagyon van a környéken, ez ügyben még nyomozok), akihez nagy félelmekkel mentem el, mivel tudtam, hogy a hagyományos orvosok többnyire hogy viszonyulnak az alternatív kezelésekhez. Életem legnagyobb pozitív élményében volt részem!!! Részletesen kikérdezett, elmeséltem mindent a gyógyteáktól kezdve a homeopátián át a 3 dimenziós ultrahangig, mire õ azt mondta, szeretne többet tudni a készítményekrõl, mert nagyon érdeklik és egyáltalán nem fogja rám erõltetni a tükrözést sem, ha egyszer látja, hogy jól vagyok és minden rendben. Megvizsgált, megnyomkodta a hasam, de csak minimális gyulladást talált!!! Azt mondta, a 12 év magáért beszél és csak menjek tovább ezen az úton, nagyon jól csinálom!!!
Mondanom sem kell, ettõl minden félelmem elmúlt és olyan önbizalmam lett, amit már régóta nem éreztem!!! Köszönöm a Doktornõnek a hozzáállását, Nektek pedig azt, hogy itt vagytok, ahol megoszthatjuk tapasztalatainkat és sikereinket!!! Nekünk különösen fontos, hogy legyenek támogatóink, eleve a betegségünket nehéz viselnünk, de ha ezzel még egyedül is vagyunk (mint én egy idegen városban), csõstül jöhetnek a bajok!!!

Vigyázzatok magatokra és mindenkinek a legjobbat kívánom!!!

Nincs jelen

 

#1422 2012-05-15 13:43

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

sziasztok!!!!

Ismeri valaki a Kalvita nevû céget és termékeit???Egy Doktorbio címû honlap révén találtam.Az oldal gazdája egy belgyógyász doki,aki holisztikával és ilyesmivel foglalkozik 20 éve.Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Esetleg ismeritek az illetõt????Én hitetlen vagyok,de nem teljesen meggyõzhetetlen azt hiszem.....

Nincs jelen

 

#1423 2012-05-16 11:27

szdani
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok. Szintén chron betegségben szenvedek 5 éve. Fogytam jó sok kilót kerek lett a felyem, meg szedem a sok gyógyszert :budelofalk, salofalk... Gondolom nem kell ezt itt bemutatnom. Arra gondoltam ki próbálok egy alternatív módszert. Kerestem pár természetgyógyászt de nem nagyon segítettek. Egyik ismerõs javasolta, hogy keressek fel egy pszi sebészt. Sajnos eddig nem nagyon találtam magyar országon olyat aki ezzel foglalkozik, pedig állítólag ez nem kamu, hanem saját magam is kellek hozzá és nincs semmi "hókuszpók", csak egyszerûen segítenek megérteni a betegséget és, hogy hogyan töröljem ezt ki!

Aki tud ilyen emberrõl kérem írjon itt a fórumon. Köszönöm.

Nincs jelen

 

#1424 2012-05-16 11:54

szdani
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!!!!

Ez gyors volt. Találtam is egy fiatal embert aki ezzel foglalkozik Szombatra meg is beszéltünk egy "kezelést". Nagyon kíváncsian várom mi lesz. Majd megosztom itt veletek a tapasztalatom. Remélem nem egy kuruzsló megint!

Amúgy itt az oldala olvassátok el! Tévedtem mert nem csak rávezet és kész.

http://users.atw.hu/pszisebeszet/

Sziasztok!

Nincs jelen

 

#1425 2012-05-16 20:11

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

szdani!Ezt feltétlen meséld el.Hallotam pár hasonló esetrõl gyógyíthatalannak tûnõ betegségekrõl.Az a baj,hogy állítólag nagy hittel kell rendlkezni,d nekem pl. az nem nagyon van.Úgy tudom ezt el is mondja a cihosebész,mielõtt "megoperál".Ettõl eltekintve hiszek a hit erejében,csak meg kellene tanulni gyakorlni azt.Tudom,nem ez okozza a betegséget és gyógyíthatatlan (bár nemrég az pszichés gondokat lobotómiával kezeltük ugye) de a pozitív hozzáállás biztosan jó.Sokan mondják,modjuk,hogy pozítívak vagyunk és mégis betegek,de ez csak a kmu (már elnézst) elfogultak vagyunk magunkkal vagy tudatlanok,legalább is magamról ez elmondható.Talán 50 év múlva röhögünk a steroidon meg az algopirinen és mindent lélekgyógyászok meg hipnoterapeuták gyógyítanak.Vicces lenne,de gondoljátok át az elmúlt 100 év orvoslásában bekövetkezett nem kis szemléletváltásokat.És én tééényleg k...vára szkeptikus vagyok,de mégis.

Szép estént,szdani,Te pedig referálj majd kérlek!!!!:-)))))))))))))

Nincs jelen

 

#1426 2012-05-17 00:15

Nicc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Nálam egy éve sincs még, hogy megállapították a crohnt, de már elõrehaladott állapotban. Tény egy évnyi hasfájás és szenvedés után mertem elmenni elõször orvoshoz...
Lényeg az lenne, hogy eddig körülbelül semmitöl nem lettem sokkal jobban, maximum pár napra, de most anyukám talált egy helyet ahova már be is jelentett. A hirdetéseikben crohn betegekkel is foglalkoznak, sõt évek óta tünetmentesre kúrálták õket. A kérdésem az lenne hallot e már valaki errõl a helyrõl, esetleg valakinek van e tapasztalata velük, vagy bármi infója? Jóljönne, hiszen nem kevés pénzt kérnek el a kezelésekért és kicsit félek is, hogy valami hókuszpókusz lesz ez is csak..szóval amirõl beszéltem az a Vargha féle kezelések, rengeteg anyag van róla a neten is Vargha Metodika, Vargha gyógymód mindenféle hasonló néven. Várom a hozzászólásokat velük kapcsolatban. Köszönöm

Nincs jelen

 

#1427 2012-05-17 05:19

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szép reggelt!
Látom sokan kerestek ezoterikus gyógyítót (pszi sebészt , reikist) Nem tudom mért keresitek hisz itt vagyok. Mindenkinek állok rendelkezésére. Ingyen s bérmentve.
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#1428 2012-05-17 07:51

szdani
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia kedves Nicc!

Ha már az orvosoknál tartunk!

Az orvostudomány 250-300 éves múltra tekinthetõ vissza és a mai napig egereken és sertéseken "kísérleteznek" Pár betegségrõl a mai napig fogalmuk sincs mitõl van!!!
Gondoljatok csak bele, aids, rák, pánikbetegség, depresszió.....
Tudom, tudom stressz..! Ugyan 2000 éve a rómaiak nem stresszeltek, vagy nem éltek nemi életet?  Vagy teljesen nyugodtan indultak a csatában. Még se volt szorongó, depressziós ember, sem crohn, sem, aids, sem madár infulenza.....

Utána néztem a pszi sebészet 6-7000!!!!!!!!!!! éves múltra tekint vissza. Iyenkor kérdem miért ritka miért az orvosoknak hiszünk?

Ezt látjuk mindenhol mert hatalmas üzlet!!  Fáj a fejed? Advill ultra forte, stresszes vagy? sedacur forte, levert vagy? magneB6 és így tovább. Kérdezze meg kezelõorvosát gyógyszerészét! Aki természetesen egy lelki problémára nyugtatót ajánl vagy ír fel! Minek is mondaná , hogy menj haza pihenj, legyél sokat a szeretteidel, lazíts és jobb lesz??!!
Már a tecskóban is kapsz gyógyszert még személyi sem kell. Miért? Mindegy mi a bajod a lényeg vedd a gyógyszert 10 szemet ezrekért. A mellékhatásit meg elolvasod ötször annyi mint amire vetted!  Nekem még egy orvos sem mondott olyat, hogy nyugodjak meg, rendezzem magam lelkileg...stb. Természetesen nem lenne állása sem, és a gyógyszergyáraknak hatalmas profitja!

Sajnos én ez mögött is csak egy hatalmas üzletet látok!!

Mint a háború. Nem számít meghalsz-e vagy sem és mennyien, Lényeg hogy foggyon a lõszer a ruha az üzemanyag, és a gyógyszer rendesen!!!!!

Szerkesztette: szdani (2012-05-17 07:59)

Nincs jelen

 

#1429 2012-05-17 10:08

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nicc
Szia küldtem neked mailt !
sokféle lehetõség van de mindnek talán pont az az alapja hogy amit eddig csináltál és ahogyan éltél az nem jó  ! hiszen beteg lettél ha képes vagy a váltásra és más étkezést és más ételeket helyezel elõtérbe akkor nagy  a javulás mértéke ...
de szívesen várok más véleményeket ebben a témában egy biztos hogy akik átesnek egy életmód váltáson és a nem megszokott étkezést tartják elõnyben azoknál javulás tapasztalható !
vajon miért is ?
a válaszok megvannak az elõzõ hozzáoszlásaimban vagy küldj nekem mailt és elmagyarázom ...
legyen mindenkinek tünetmentes szép napja !
sok sikert a csoda dolgokhoz ...
:)

Nincs jelen

 

#1430 2012-05-18 16:56

Deart1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

szdani!
Teljesen egyetertunk. :)
Hatalmas uzlet van a gyogyszerekben.Ha feltalaljak a betegsegek ellenszeret akkor nem kell tobbe gyogyszer ugye?Ha nem kell tobb gyogyszer akkor nem folyik be a sok penz...ugy mar nem biznisz az egesz.Tehat,ha valaki fel is talalja a teljes gyogyulas titkat lelovik,mint nyulat.:)Mert a gyogyszeriparnak pont az a lenyeg,hogy sose gyogyulj meg.

Persze amikor valaki nagyon beteg akkor nem mondom,hogy nem kell nehany gyogyszer atmenetileg..De amikor jobban vagyunk minek mergezni magunkat?pl minek immungyengito amikor eppen alszik a crohn..Elvileg azert kapjuk,hogy kitolodjon a remisszio.de azt senki nem tudja megmondani,hogy szedes nelkul mikor jott volna elo a betegsege.en a vekonybel mutet (eltavlitottak 25 cm..minden rossz belszakasz ugrott )utan 3 evig szedtem imurant.Halalfelelmem volt tole.2 eve magamtol letettem.Azota is jol vagyok..remelem meg nagyon sokaig..a verkepem maga a tokely. 2 sullyedes ,0,3 crp ,vas 26..kicsit sok lett. :)..feherversejt 9,5....
Amit szedek az vitamin..folyamatosan.es sportolok..edzoterembe jarok mar 5 eve..168 cm vagyok es meghiztam 63 kg-ra..Jol vagyok ..de tudjuk ez a betegseg milyen. :( en bizom benne,hogy sokaig jol leszek.

szep napot!

Nincs jelen

 

#1431 2012-05-19 19:32

szdani
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Megvolt a kezelés!

Vidéki kisváros csendes zsákutcában kis parasztház.
Mondom mindegy ha már eljöttem bemegyek.

A fiatalember nagyon kedves volt és nem is nagyon idõzött.

Egy teljesen független bejáratú kis kezelõbe mentünk. Egyszerû elõszoba onnan pedig a kezelõ! Szinte hanyatt estem olyan barátságos és nyugodt tiszta helyiség, szép piros falak, rejtett  szpot lámpás világítás, padlószõnyeg, új bútorok, citromfa.... tényleg nagyon nagyon igényes kis helyiség!

A kezelés!

Hát mit mondjak. a fiatalember közölte elsõnek nem nagyon lesz változás majd 2. 3. után indul be igazán a javulás.

Tévedett!! Szerencsére!

Már hazafele éreztem, hogy sokkal jobb a közérzetem és a kedvem. A nejem is kérdezte mi történt, hogy sokkal jobban nézek ki. Mondom semmi. Lefeküdtem egy asztalra, teljes nyugalom és csend, és jó hûvös volt :D
A többit majd holnap leírom mert fáradt vagyok elég hosszú volt az út, de megérte!!!

Sziasztok!!!

Még egyszer a link amit nagyon, nagyon ajánlok!!

http://users.atw.hu/pszisebeszet/

Nincs jelen

 

#1432 2012-05-19 20:45

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

szdani!Esetleg árak???Ha publikus!?

Nincs jelen

 

#1433 2012-05-21 08:14

szdani
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

andreas31 5000Ft/alkalom.

A kezeléshez a fiatalember tiszta vizet és vattát használt.  A kezelni kívánt területet vizes vattával csavargatja mintha egy kis csavart tekergetne. Fehérnemûre kellett vetkõzni. Aztán fehér törülközõ alám és az ágyék  részre, nõknél a mell részre is! Hozzám se ért testileg, csak a vattával. Nincs fotó, videó. :)  A fiatalember teljesen diszkréten kezelte a helyzetet és a kezelést. A nõknek sem kell félni, mert egy házas családapa, közben kiderült, Most megy a kisfia iskolába õsszel.

Nagyon jól érzem magam és már alig várom az újabb kezelést ami szerdán lesz.

Ha így haladok, hogy minden nap ennyivel jobb lesz, még a végén tényleg hiszek a "csodákban"

Jah. Megkértem, hogy van-e esetleg olyan ügyfele akit a honlapon láttam, hogy meggyógyultak és mutatne errõl orvosi "bizonyítékot".

Mondta ha van egy kis idõm akkor megpróbálja idehívni valamelyikõjüket.

Sikerült is! A honlapon látható Ildikó(19) eljött! Ugyan az a baja volt!!!!! mint nekem. Azon a lányon semmi jele a betegségnek, de azért mondta szívesen megmutatja a papírokat!

Megdöbbentõ!! Csak a vérképére néztem ami ennek a betegségnek a nagyon nagy kimutatója!
A többire nem is voltam utána kíváncsi mert ha nem látom nem hiszem el, hogy ugyan az az embernek a vérképe!!!! Hihetetlen!

Sziasztok! Majd még beszámolok a késõbbiekben is!!

Szép madárcsicsergõs napot kívánok!

Dani

Nincs jelen

 

#1434 2012-05-21 09:11

Frozina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ha konkrétan leírnád, mi volt más a vérképében....!

Nincs jelen

 

#1435 2012-05-21 10:30

baloghmony
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Nicc! Légyszives számolj be róla, ha kipróbáltad a Vargha féle gyógymódot, én is kíváncsi lennék rá.

Nincs jelen

 

#1436 2012-05-21 10:53

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

szdani!Örülök,hogy bejött a dolog,szeretnék én is ilyen dolgot bevetni,bármi lehet felõlem,csak javulás legyen.A vérkép nem szentírás.Az enyém véres nyákos széklet mellett is kiváló volt,0,1 CRP,a többi szintén hibtlan.Amúgy most (igaz 2 hónapja 8-16 mg steroidot eszem) 173 cm és 71-73 kg vagyok.Tehát az optikai tuning meg a vérkép nem mérvadó.Azért ne szegjem kedved,ha jó,akkor jó.Elvetni semmit nem kell,fõleg,hogy én a hagyományos orvosi módszerrel próbálkozom (steroid,xalazin,pentasa,2 pofesszor,2 fõorvos) és otál szar minden,csõlátású népség,ráadásul,mintha nem ugyanazt tanulták volna.Ellent monanak egymásnak és ha nem hívja fel a beteg egyes dolgokra a figyelmüket,eszükbe sem jut.Tipikus:ja,az lehet,végül is megnézhetjük azt is......róluk meg ennyit,ez persze csak saját tapasztalat.

Nincs jelen

 

#1437 2012-05-21 11:11

gata
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

tegnap volt a naplóban a gyógygomba és a crohn betegség

sajnos lemaradtam róla, valaki nem próbálta még ?

ez való hozzá ?
http://vitaldepowebaruhaz.hu/products-p … zuladoboz/

Nincs jelen

 

#1438 2012-05-21 11:14

moncsa85
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

http://www.vargagomba.hu/

Gata! Ez való hozzá :)
Ha kicsit visszaolvasol, találsz olyat aki próbálta!

Nincs jelen

 

#1439 2012-05-21 11:37

gata
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

köszi, visszaolvasok

Nincs jelen

 

#1440 2012-05-21 13:34

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Gata
Én szedtem mar vagy 1 éve, ez is lerágott csont, csak úgy tûnik felkapta a TV2 mostanában, mert ezt adjak folyton.
Gasztoanaxot szedtem meg Vitanax px4-et, olvasd vissza, akkor le is irtam, kórház lett a vége.

Nincs jelen

 

#1441 2012-05-21 13:45

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Szdani
Nem akarlak elkeseriteni, de simán megtapasztaltad a placebo effektust:)
Végkép semmit sem jelent. Sokszor volt kitûnõ vérképem hasmenessel, stb.
Kipróbáltam sok hasonló dolgot, mindig jobban éreztem magam utána 1-2 napig, hiszen hittem, akartam, bíztam benne, na meg egy jót beszélgettem a kezelõvel és pihentek addig is.
Ez nem azt jelenti, h meggyogyultál sajnos:(

Nincs jelen

 

#1442 2012-05-21 14:24

Nicc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

baloghmony! Még csak jövõ hónapra kaptam idõpontot, de persze leírom majd ide, hogy mi lett belõle.
szdani! Lehet velem van a baj, de teljességgel kizártnak tartom, hogy egy kis vatta tekergetéstõl bármi is megváltozhat, szerintem is az effajta módszerek maximum ilyen placebós hatással bírnak, ami persze akkor is jó, ha te jobban vagy tõle. Vérképrõl meg annyit, hogy ránézésre rólam sem mondta volna meg senki, hogy bármi bajom van, a vérképem is  szinte tökéletes lett sokszor még akkor is mikor a legmélyebb pontokon voltam.
Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

 

#1443 2012-05-21 15:21

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Placebó:ha éppe bárkivel beszélgetek,már jobban vagyok,mert nem figyelek oda.Meredekebb:amikor összejövetel van,iszom alkoholt,úgy érzem magam,mint 10 éve,mintha elmúlt volna.Ez még 2-3 nap,aztán utolér a gyulladás és szarság van.Ebbõl a szempontból van pszichés jelentõsége,de a hatásmechanizmusban nem lennék biztos :-))))) Azé' ha a kór testet öltene,nagyon megverném.....

Nincs jelen

 

#1444 2012-05-21 15:34

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szép napot! (legyen madár füttyõs bár egy kis feles is jó :D )
Olvasgatom miket tetszenek írni s nagyon nagyon elszóródtam. Hol a hit? Drága feleim szüntükel?? Olvassatok vissza én leírtam mindent az évek folyamán. Ha azt betartanátok már régen elfeledtétek volna a betegséget. Aki akar privátban kérdezhet bátran nem harapok!
Legyen még szebb napotok.

Nincs jelen

 

#1445 2012-05-21 23:06

gata
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szuszidi
leírhatod ide is röviden tömören mire kell figyelnünk mit kell csinálnunk
:)

Nincs jelen

 

#1446 2012-05-22 08:49

Prima
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Igen engem is érdekelne, mert én csak ezzel a szarral tudok foglalkozni.

Nincs jelen

 

#1447 2012-05-22 10:21

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Engem a tapasztalatok érdekelnének kinek mi a tapasztalata a reiki kezelésekkel kapcsolatban ki volt már és milyen eredménnyel ?
de addig is maradok a paleo mellet az bevált ....
mindenkinek legyen tünetmentes hónapja és szép napot mindenkinek !

Nincs jelen

 

#1448 2012-05-22 11:01

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szuszidi! Légyszi segíts a dolgunkon és írd már le legalább a hozzászólásaid számát, hogy egyszerûbb legyen keresni. Egyébként kezdek én is a pozitív gondolatok irányába haladni. Az biztos, hogy pesszimizmussal csak rontunk a dolgon. /de amikor majd szét megy a fájdalomtól, meg a hascsikarástól a belsõnk, olyankor mit tudunk csinálni, és sajna minden pozitív gondolat elszáll/
Más: egyáltalán a világon van aki meg tudja azt mondani, hogy akkor most nekünk crohnosoknak az immunrendszerünket gyengíteni vagy erõsíteni kell? KI ezt ki azt mondja. A Béres cseppet szeretném szedni, mert állandóan nagyon gyenge vagyok + fogyok, de akkor most szerintetek jót teszek, vagy ártok magamnak?

Nincs jelen

 

#1449 2012-05-22 19:56

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nagyon szívesen megosztom veletek amit tudok megtanultam. Több tanfolyamot végeztem el a párommal együtt.
Reiki mester, Szellemgyógyászat (ö a pszi sebészet), Arolo - Tifar.
Reiki ez egyfajta energia kezelés (de mindegyik az) a lényege hogy intelligens energia kerül az emberi testbe ami szétterülve teszi a dolgát.
Szellemgyógyászat ott mindig a kezelõ irányítja az energiát, nagy odafigyelést igényel csakis a kezelt a lényeg, ki kell kapcsolni a külvilágot.
Arolo - Tifar: ezzel a módszerrel meg lehet kérdezni a testet hogy mire van szüksége s mennyire, a test válaszol a kérdésekre, Pl: a schüssler sókat is megtudod mondani mi kell. De a szedett gyógyszert is le lehet tesztelni kell e belõle. (persze az orvos utasítását a gyógyszerekkel kapcsolatban nem bántjuk. max át kell beszélni a dokival. )
Most jön az amit az emberek többsége elutasít. S azt mondja csoda meg hogy ilyen nincs. Csoda az nincs. Ez van s megtörtént velem.
2008 húsvétján beszélgettem egy rejkis szellem gyógyásszal. Mégpedig egy bizonyos betegségrõl a "crohnrol" mivel ebben a betegségben szenvedtem már 8. éve. Érdekes dolgokat mondott hogy minden betegség a saját magunk magunknak teremtjük és lelki eredetre vissza lehet vetíteni õket. Mivel akkor is mint nap mint nap görcsölt bélésem így az ágyon feküdtem hason hogy eme görcsöket tompítsam.
Ahogy beszélt ez az ismerõsöm s elkezdtem valahogy mélyebben gondolataimba mélyedni tompán hallottam mit is mondanak nekem de nem úgy jutott el a tudatomhoz mint a fülemen keresztül hanem tán úgy mint közvetlenül az agyamban "hallottam" szolt a hang de nem is az övé, s valamiféle transz szerû állapotba kerültem bár a transz szó nem fedi a valót a gondolatok cikáztak az agyamban, s egyszer csak azt vettem észre hogy az a bizonyos görcs szépen kiállt a bélésembõl. S akkortól kaptam kezeléseket s mentem tanfolyamra. Azóta jól vagyok 67% rokiból aki az ágyon feküdt a görcsöktõl, mára dolgozok újra.
A lényeg a test s a lélek harmonizálása. Az alázatos életmód, szeretet, megbocsájtás, a napi rutin a reiki öt pontjával:
1, Csak ma, felhagyok az aggódással!
2, Csak ma, nem leszek dühös!
3, Csak ma, becsülettel végzem dolgomat!
4, Csak ma, szeretni és tisztelni fogok mindent, ami él! …
5,
Jól látod ez csak 4 pont az 5. a te helyed azt  írsz ide amit akarsz.
Nekem szerencsém van megtanultam a párommal együtt a kezeléseket az energia átadását. Saját magam tudom kezelni bármikor ha szükség van rá.
Több fórum tagot kezeltünk. Ha gondolják megszólalhatnának. Mi van velük hogy vannak.
Ezen kívül megtanultam a moxa használatát is ami az ízületi fájdalmakra tökéletes megoldás.  (az idültre már nem )
Kérdezzetek bátran.
Legyen szép estétek!

Nincs jelen

 

#1450 2012-05-23 08:45

Editke85
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Mendi63!

Egyetértek! Én is ajánlom mindenkinek a Titok címû filmet és ha van rá lehetõségetek egy Agykontroll tanfolyamot. Nagyon sokat segít!  A rendszeres meditációval jobban el tudja engedni az ember a félelmeket, aggodalmat, szorongást és minden egyéb olyan negatív érzést, ami nem tesz jót senkinek, a mi betegségünknek meg pláne.  Ráadásul az öngyógyításban is nagy szerepe van.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB