Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#101 2007-08-22 10:10

Marthuska
Tag

Re: Alternatív módszerek

Hajnal! Nem vagyok benne biztos, hogy jó topikba írunk ezekről a dolgokról. Nem kéne a "Tapasztalat, segítség" topikra váltani, vagy nem is tudom?
Szia!

Nincs jelen

 

#102 2007-09-03 14:20

Auron
Tag

Re: Alternatív módszerek

ALVEO terméket szedi valaki? Én szedem egy ideje és jónak tűnik.

Nincs jelen

 

#103 2007-09-06 20:30

tee
Tag

Re: Alternatív módszerek

rigor véletlenül sem szeretnék kötekedni de szerintem ilyen hogy túlzásba vitt vitamin káros baromság

Szerkesztette: tee (2007-09-06 20:31)

Nincs jelen

 

#104 2007-09-06 21:17

pacsaji
Tag

Re: Alternatív módszerek

tee: pedig nem az!
A túlzott vitaminbevitelt hipervitaminózisnak hívják és súlyos toxikus tüneteket okozhat! (A, D, B1, B6)

Nincs jelen

 

#105 2007-09-06 21:51

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

A túlzott c vitaminbeviteltől pedig egész egyszerűen csak vesekövet lehet kapni:)

Illetve ajánlom még ezt: http://www.hazipatika.com/services/news?nid=11189

idézem

"Az Albertai Egyetem kutatói 132 gyógyszerésszel beszélgettek a vitaminok, a fokhagyma, a szentjánosfű, az echinacea és az ásványi eredetű probiotikumok mellékhatásairól.


Minden második megkérdezett találkozott már olyan esettel, amikor természetes eredetű gyógyhatású szer receptköteles gyógyszerrel kombinálva káros mellékhatást okozott, de száz gyógyszerész közül csupán egy-kettő jelentette az eseteket a kanadai egészségügyi hatóságoknak.

Több tíz éve van olyan tapasztalati megfigyelés, hogy azok között az emberek között, akik sok gyümölcsöt, zöldséget, és nyers ételt esznek, a civilizációs betegségek, daganatos megbetegedések, cukorbetegség, szív-érrendszeri betegségek ritkábban fordulnak elő. Arra is rájöttek, hogy a zöldségek, a színes ételek, paradicsom, uborka, saláta és a gyümölcsök tele vannak antioxidánsokkal. Ennek kapcsán megvizsgálták, hogy viselkednek megtisztítva ezek az antioxidáns molekulák kémcsőben különböző sejteken. Azt találták, hogy nagyon hatékonyan csökkentik a szabadgyök terhelést. Ezek után, komoly, klinikai vizsgálatokat kezdtek beteg emberek körében, illetve olyanok között, akik hajlamosak voltak valamilyen betegségre. A vizsgálatok szinte kivétel nélkül azzal az eredménnyel zárultak, hogy ezek az izoláltan bevitt antioxidánsok nem hatékonyak. Sőt, néha még mellékhatásaik is voltak. Adott esetben elősegíthették betegségek kialakulását. Nagyon sok kis vizsgálat is volt. Kiderült például, hogy megfázás esetén nagy mennyiségben adott C-vitamin rövidítette az ágyban töltött időt. Ezek azonban nem voltak szigorúan kontrollált vizsgálatok. Ezeket a bizonyíték alapú orvoslás nem tekinti megalapozottnak - mondja Sőti Csaba stresszkutató, a Semmelweis Egyetem Orvos-Vegytani Intézetének az adjunktusa.

Ezekben a klinikai vizsgálatokban nem zöldségeket ettek, hanem a letisztított molekulákat, és lehet, hogy ez a probléma. Hiszen, hogyha megnézünk egy paradicsomot, abban a fő antioxidánson, a likopinon kívül nagyon sok más anyag is van, amely segítheti a likopin felszívódását, hatékonyan működhet másféle reakciókban. Össze is játszhat esetleg a likopinnal. Az áldásos hatás ezek együttesének köszönhető. Például a C vitamin nagyon szeret reakcióba lépni a vassal. Ennek a reakciónak a során rengeteg szabadgyök képződik. A szervezetünkben ez az egyik leginkább előrehaladó reakció az öregedés folyamán. Ennek kapcsán keletkeznek az öregedési pigmentek is, mert a vasraktárak a szervezetben reakcióba lépnek a C vitaminnal, és úgynevezett redox ciklust alakítanak ki. Új meg új szabadgyökök keletkeznek, amelyek károsítják a molekulákat. Tehát az antioxidánsok egyik oldalon képesek semlegesíteni is a szabadgyököket, a másik oldalon képesek ilyen gyökkialakító folyamatokban nagyon aktívan részt venni.

Például hogyha valaki C vitamint szed, és közben vas tablettát is szed. A C vitamin egyébként segíti a vas felszívódását, de ugyanakkor szabadgyökök is termelődnek a gyomorban. Vannak olyan vizsgálatok, amelyekben hatékony volt a C vitamin, vannak olyanok, ahol nem. A C vitaminról nem mutatták ki azt tudomásom szerint, hogy káros lett volna bármilyen tekintetben is, de tabletták bekapkodásával nem lehet pótolni sem a mozgást, sem a jó táplálkozást. Az antioxidánsok tehát egyfelől képesek semlegesíteni a szabadgyököket, másfelől viszont igen aktívan részt vesznek gyök kialakító folyamatokban. Éppen azért, mert könnyen reagálnak a szabadgyökökkel, és a reakció során keletkezhetnek további szabadgyökök. Ezért van az, hogy kiegyensúlyozott táplálkozással, megfelelő mozgással az antioxidánsok áldásos hatásúak lehetnek. Ugyanakkor, hogyha valaki nem megfelelő életstílust él, csak a pirulákat szedi, akkor lehet, hogy még ront is a helyzetén."

Szerkesztette: Rigor (2007-09-06 21:57)

Nincs jelen

 

#106 2007-09-06 22:17

tee
Tag

Re: Alternatív módszerek

a vesekőtől nem kell félni ha az ember elég folyadékot iszik tehát nem a c vitamintól lesz veseköved hanem mert buta vagy és nem öblíted át a veséd

Nincs jelen

 

#107 2007-09-06 22:20

Lucifer
Tag

Re: Alternatív módszerek

Nemrég volt a tv-ben ,hogy a túlzott vitamin fogyasztá milyen károk tesz az emberi szervezetban

Nincs jelen

 

#108 2007-09-06 22:29

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

tee: vagy ész nélkül betolsz napi 5gramm c vitamint:)

Szerkesztette: Rigor (2007-09-06 22:30)

Nincs jelen

 

#109 2007-09-10 16:31

zotyesz
Tag

Re: Alternatív módszerek

sziasztok sunridert probálta már valaki?

Nincs jelen

 

#110 2007-09-11 00:53

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

A sunrider gyümölcsmosó jó a lábgombára (meg a gyümölcsre). A gyümölcsszirup jóízű.  De gyógyhatású készítményként  a többi felejtős:)

Nincs jelen

 

#111 2007-09-11 16:33

zotyesz
Tag

Re: Alternatív módszerek

Én is igy sejtettem rigor .Amugy probáltad a termékeket?

Nincs jelen

 

#112 2007-09-11 22:21

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

Mostohaanyám anyja hobbi szinten sunrideres:) De tényleg semmi komoly csak van pénze, szeret  hülyeségeket vásárolni, kipróbálni aztán van pár izé ami tényleg használható valamire (na nem gyógyizé, de pl vannak mindenféle jó illatú bigyók, persze az ára... sőt azt nem is tudom, csak néha kapunk mindenféle bigyót) (de terjeszteni, agitálni nemnagyon szokott, csak úgy elvan ezekkel). (de hogy a gyümölcsmosó viszonylag jó a lábgombára meg a herpeszre azt a sunriderék nem is propagálják:) (lehet hogy nem is tudják?:)) )

Nincs jelen

 

#113 2007-09-12 09:45

Pevi
Tag

Re: Alternatív módszerek

immortal, már egy hónapja írtál kb, kérdezted a reikit, hát üzenem, nagyon jó...akkor is ha te csinálod és akkor is, ha téged reikiznek. Mondjuk mint minden alternatív gyógyászatnál, először felerősíti a bélműködést, de hosszú távon jobb, kevésbé fáj, kevesebb a gyulladás stb. Reiki ezerrel, amikor csak tudod:) Nekem segített, mondjuk már nem is tudom mi segített igazán, mert chi kung-ozom és szedtm a TSO-t, de biztos valamitől meggyógyultam és gyógyszerek nélkül élek már 4 hónapja, egyébként colitises voltam. Nekem még az volt a tapasztalatom, hogy amikor aktív szakaszban voltam, és teljesen ki voltam bukva a betegség miatt, anyukám megreikizte a füleimet, rárakta a tenyerét kb fél órát kellett reikiznie és ez teljesen megnyugtatott, már nem is láttam annyira borúsnak a dolgokat, és tudtam h ki fogok jönni ebből az állapotból. A bélműködésem is enyhült ennek hatására:) Nem hiába mondják hogy a colitist is az agyunk generálja:) Én csak ajánlani tudom a reikit!!!

Nincs jelen

 

#114 2007-09-20 07:35

Angeldog
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem egy valami segített egyik napról a másikra. Az Oliva olaj.
Már jó pár hónapja tünetmentes voltam, amikor nagyon csúnyán eldurvult a dolog. Görcsös hasfájás, véres tudjátok mi, és úgy döntöttem, hogy a steroid helyett előtt valami tiszta dolgot próbálok ki. Nem telt bele 3 nap, és teljesen jól lettem. Nem véres, nem fáj, nem görcsöl. Pedig csak napi két evőkanállal nyeltem az olivából. Szerintem akinek nem használ a gyógyszer, vagy csak egyszerűen gyorsabban le akarja tudni a rossz részt, próbálja ki. Nem hinném, hogy ezzel ártanánk magunknak, mivel ez egy természetes tiszta dolog.
Szerintem a legjobb. Szerintetek?

Nincs jelen

 

#115 2007-09-20 08:33

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

Na akkor én most (ismét) kiábrándító leszek.

Inkább a TSO segíthetett, a reiki az bűvészkedés minimális pszihés alappal - persze a pszihés megnyugvás stb is nagyon sokat segít ebben a betegségben, de ha már ebbe az irányban akrunk rá gyúrni akkor szerintem lehet azt profibban hatékonyan és tudományosan is.

Angeldog: szerintem egészen akkor értél egy jó periódusba (ez a betegség olyan hogy néha teljesen magától is alábbhagy) - az olivaolajat én is használtam, sőt egy időben kanalaztam is, meg a lenmagolajat is rendszeresen Nulla eredmény.

Nincs jelen

 

#116 2007-09-20 10:29

Pevi
Tag

Re: Alternatív módszerek

Rigor, nem baj, engem nem ábrándítasz ki...szerintem a reiki is segített, nem mondom a TSO-ra szükség volt, de abban segített, hogy nem hittem el, hogy beteg vagyok....mivel abból indulunk ki hogy ez a betegség  pszichés eredetű, csak a pszichével lehet meggyógyítani...én így gondolom, hókuszpókusznak hiszik, vagy nem:) Ha a tudatunk képes például gyomorgörcsöt kiváltani stresszhelyzetben, akkor kemény blokkot is tud okozni  szervezetben hosszú távon. És a reiki hosszú távon bizonyítottan nyugtató, tehát tudatmódosító, de van akinek ez a megoldás, van akinek az...mindenképpen segít. De nem próbálok rábeszéllni senkit, mindenki úgy gyógyul ki, ahogy tud...:)én drukkolok, hogy sok embernek sikerüljön

Nincs jelen

 

#117 2007-09-25 08:12

VOLT-R
Tag

Re: Alternatív módszerek

Térjünk egy kicsit vissza a SUNRIDER EVERGREEN-re! Olyan írjon, akinek van tapasztalata a terméket illetően! Egy ismerős ismerőse ajánlotta (aki CROHN beteg), két adagot fogyasztott el, és teljesen jól lett tőle állítólag.
Szóval, kinek van személyesen tapasztalata a terméket illetően?
Ide is írhattok: kusz.marta@onyf.hu 
Köszi!

Nincs jelen

 

#118 2007-10-08 17:08

Sugi mama
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok    új vagyok a forumon. Nekem a lányom 2001-ota colitises. Olvastam a kokuszzsir kedvező hatásárol, van-e valakinek tapasztalata  ezzel kapcsolatba.  Előre is köszönöm a válaszokat. Jobbulást kivánok mindenkinek.  Sugimama

Nincs jelen

 

#119 2007-11-17 19:33

Agica01
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Hallott már valaki az X7 nevű (csoda)szerről? Esetleg kipróbálta már valaki?
Most nemrégiben ajánlották, állítólag ez is nagyon jó, és természetesen nagyon sok olyan ember van, akinek sokáig hasmenése volt, és 3 hét után már teljesen rendben van az emésztése, és a gyulladást is megszüntette. De nem is részletezem a jótékony hatásokat... :)
köszi a segítséget

Nincs jelen

 

#120 2007-11-17 20:26

porshe
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szia Agica01!
Nekem is ajánlották X7 regular a neve és van honlapja is. A terjesztése piramis rendszerű,ezért nálam már ott megbukott. Meg ez is olyan szer,amitől már "gyógyult meg crohnos"!
Érdeklődj utána, de sokan mondták már a fórumon,hogy az a szer ami mindenre jó,igazán semmire sem jó!
Üdv: Porshe

Nincs jelen

 

#121 2007-11-18 19:02

MAGDUS40
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok! Most LÉptem Be Tagnak,de Sajnos Én MÁr 8 Éve KÜzdÖk A Colitissel.nekem Sokat Segitett  Az Orvosom És Az AkupunktÚra.a Tapasztalatom Az,hogy Fejbe DŐl El Minden.jobbulÁst Mindekinek.

Nincs jelen

 

#122 2007-11-29 18:43

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

Új vagyok itt,s csak azért regisztráltam,mert szeretném megosztani a sorstársaimmal ami nekem segített abban,hogy gyógyszerek nélkül eljussak arra a szintre,hogy teljesen tünetmentesen élem az életem.Ha érdekel benneteket szóljatok!1997 óta vagyok/voltam colitises...már szerintem nem vagyok!Nagyon tanulságos.asszem..mert az orvosok és a gyógyszerek eszerint hibás út volt!Jó egészséget mindenkinek!

Nincs jelen

 

#123 2007-11-29 18:46

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

..sorry..és nem kellenek csodaszerek,drága táplálékkiegészítők...semmi csoda..valóság és elérhető.saját tapasztalás!!egyszerű volt számomra és megdöbbentő!

Nincs jelen

 

#124 2007-11-29 18:50

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

Nyilván azért írunk ennyit és ilyeneket a fórumokra (ha beleolvastál tudhatnád) mert nem érdekel minket hogyan legyünk jobban, viszont nagyon szeretjük a titokzatoskodást, a hangulatkeltésről nem is beszélve!:)

Nincs jelen

 

#125 2007-11-29 18:58

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

nem akartam titokzatoskodni,csupán óvatos voltam,s nem vagyok gyakorlott "hozzászóló".keveset olvastam bele a forumba ez igaz,de nagyon örültem,hogy létezik.eddig azért nem írtam le a magamon megtapasztaltakat,mert kivártam,s így sem vagyok teljesen elégedett mert még csak egy év telt el panaszmentesen.de szeretném ha ez másoknak is segítene!

Nincs jelen

 

#126 2007-11-29 18:59

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

alapos szeretnék lenni,s fontos,hogy amennyire lehet megismerjetek,mert akkor tudok hiteles lenni!

Nincs jelen

 

#127 2007-11-29 19:14

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

36 éves vagyok,2 gyermek apja,elvált,voltam katonatiszt,rendőr,s jó 12 éve behajtó cégem van.tehát nem volt sosem nyugodt életem,s még a gyermekkort nem is említettem,s mint tudjuk a colitisnek ez nem tesz jót...1997-ben találták nálam a colitist,egy megbízható,lelkiismeretes doki.    Vizsgálatok,salazopiryn,altatás,steroidok,vér,nyák,kétségbeesés,álmatlanság,pentasa, és a végén rivotril....elég volt!

tavaly októberben egyik napról a másikra abbahagytam az összes létező gyógyszert..rosszul voltam,vert a víz,elvonási tünetek és amit még el lehet képzelni-úgy ,hogy elötte két és fél évig folyamatosan véreztem....

mindezt a "felelőtlen" döntésemet megelőzte némi érdeklődés a régi emberek és a ma élő "egészséges "társadalmak táplálkozása iránt.

Nincs jelen

 

#128 2007-11-29 19:22

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

....a házasságom szőrnyű volt, a munkám nem könnyű....elhagytam az "asszonyt"-nem löttem le mint a"néger fegyenc" Hobo balladájában,de megviselt.nem részvétet akarok,csupán azt kívánom érzékeltetni,hogy nem hétköznapi körülmények között "gyógyultam "meg,nem szanatóriumban,hanem élve az életet,s kűzdve a mindennapokkal.

első lépés:megszabadulni attól az embertől aki valószínűleg a legtöbb energiát "elszívja" tőlünk.nehéz és kegyetlen döntés,de jó,nagyon jó!          nem a szabadság jó,mert nem vagyok az,s most egy kiváló párkapcsolatban működöm

Nincs jelen

 

#129 2007-11-29 19:31

Agica01
Tag

Re: Alternatív módszerek

McKey, ha jól értettem a válás lenne a megoldás? Legalábbis egy időre?  Vagy ha netán félreértettem, hát megosztanád velünk itt a fórumon, hogy mitől vagy jobban?

Nincs jelen

 

#130 2007-11-29 19:33

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

tehát gyógyszer nincs  semmi...helyette jól táplálkozom...eszem mindent-még tatárbifszteket is!néha.

tudom ,hogy az ebben a betegségben szenvedőknek tanácsokat osztogatnom nagy felelősség.tudom mert sokat szenvedtem úgy mint ti!

ha egyetlen egy embernek beválik akkor már megérte.

Folytatom az étrenddel,nehogy túl unalmas legyek,de kérlek olvassatok el mindent mert nekem bevált,szeretném ha nektek is segítene,bár lehet semmi újat nem mondok,s hiába nyújtok reményt,ha netán így lenne kérlek bocsássatok meg.Köszönöm.

az itt leírt ételeknek utána néztek rájöttök az összefüggésekre.

Répalé!!!
minden reggel(éhgyomorra) és este 2dl

Reggeli:1 evőkanál búzacsira,1ek zabkorpa,1ek hajdinapehely,1ek zabpehely hozzáönteni 1ek mézet,s 1 doboz natúrjoghurtot.meg lehet szokni és idővel még jól is esik.lehet belekeverni banánt.egész jó.

Nincs jelen

 

#131 2007-11-29 19:38

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

reggelihez le kell főzni egy bögre teát,s ugyanezt vacsorára.

A tea(a párom érdeme):körömvirág,rozmaring
                                   körömvirág,kamilla ízesítés nélkülFONTOS!

csak mindig egy pohár,nem kell túlzásba vinni.

Reggel  a kedvesem lefőz másfél liter csalánteát amit beletölt nekem egy üvegbe s berakom magam mellé az autóba..estig megiszom.

Nincs jelen

 

#132 2007-11-29 19:44

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

Ebéd:könnyű leves többnyire,s bármi ,de inkább fehér,vagy vörös húsok.ha néha megkívánom a disznóhúst akkor eszem .kolbászt is,bármit.ésszel.semmiből nem eszem sokat.de nem koplalok,csak normális mennyiséget eszem.

Nincs jelen

 

#133 2007-11-29 19:52

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

Nem jóbban vagyok,hanem jól vagyok.s nem történt semmi csoda.

Az orvosom akit kedvelek,bár már egy kicsit haragszom is rá,mindig azt monda,hogy nem viszonyulok elég alázattal a "betegségemhez",s nincs betegségtudatom.Hát doktorúr:Nem is lesz,s most már ha csak nem visznek én már önként nem megyek hozzád!mert nem hiszek már az okos dokikban,s nem vagyok hajlandó több mocskot gyógyszer formájában beletömni az én természet adta egészségesnek született szervezetembe!!!Ez az én véleményem,s biztosan sokakban ellenérzést szűl,de én így élek,s ez nekem jó.talán másoknak is jó lesz.

Nincs jelen

 

#134 2007-11-29 19:52

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sok szerencsét!

Nincs jelen

 

#135 2007-11-29 19:52

tee
Tag

Re: Alternatív módszerek

óó tehát néhány apró kis ravaszsággal sikerült meggyógyulnod?
nem akarlak megbántani vagy bármi féle megjegyzést tenni erre de nem gondoltál arra hogy esetleg csak egy hosszabb inaktív résznél jársz(Isten adja hogy ne legyen igazam) esetleg kideríthetetlen okból meggyógyultál a semmitől(úgy értem erre már volt példa).(hozzáteszem én nemigazán tudom hogy miazhogy inaktív az év 365 napjában fáj a gyomrom).

Bár kétségtelen tény hogy nem teljesen elvetélt dolog ilyen fajta természetes gyulladáscsökkentőket inni van akinek enyhíthet a baján.
Mégegyszer leírom hogy ne érts félre nem azt mondom hogy nem állítasz valósat de igencsak alkati dolog ezek a betegségcsoportok.

Szerkesztette: tee (2007-11-29 19:56)

Nincs jelen

 

#136 2007-11-29 19:54

tee
Tag

Re: Alternatív módszerek

az az orvos aki ezt mondta neked hogy legyen betegségtudatod az egy idióta. Nekem pl pont azt mondták hogy véletlenül se gondolkodjak így mert akkor az biztos út a depresszióba ...

Nincs jelen

 

#137 2007-11-29 20:06

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

lehet sokakat megbántok,de az biztos,hogy sok itt az olyan ember,aki inkább megadja magát mint küzdjön,s csak okosnak hitt szólamokkal áltatja magát sbetegtársait,hogy gyógyulni akar,noha azon túl nem megy,hogy siránkozzon és nem hajlandó semmit tenni a gyógyszerek bekapkodásán kívül,s az állítólag hozzáértő orvosok okoskodásának meghallgatásán kívül a valós gyógyulásért

gúnyolódni én is tudok,ha kell. de inkább folytatnám.aki kipróbálja,a saját döntése,de én segíteni szeretnék,s nem vitatkozni.

Nincs jelen

 

#138 2007-11-29 20:14

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

Ugyanmár, Ottó is ettől gyógyult meg:, meg Wandi. Igaz ők is egészen más diéta szerint.:)  Én meg egyszer megittam egy pohár paprikás mézes pálinkát és utána fél évig nem is volt semmi bajom!! de tényleg! - viszont mégse gondoltam hogy attól gyógyultam meg.
Sőt, egy időben a szuperkemény scd diéta mellett is baromi jól voltam aztán hiába. Viszont az legalább biztos hogy ha rosszul van az ember a tüneteket elviselhetőbbé teszi, és ennek még tudományos alapja is van.

Nincs jelen

 

#139 2007-11-29 20:22

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

Sport:22 éve küzdősportolok,ebből 10 éve Kung-Fu:Tai-Chi,Chi-Kung,Chinese Boxing,kerékpározom,túrázom,néha futok,sétálok,úszom ha van rá időm.igyekszem heti 4-5 alkalommal beiktatani valami mozgást.rengeteget számít,s állapottól függően mindig lehet találni valami lehetőséget a mozgásra.A "gyúrást" nem ajánlom,mert tönkre teszi a testet,s passzív mozgás,valamint rossz az egész fizikumra(inak,izületek,izmoknak idővel annyi).Bár ezzel megint sokan nem értenek egyet tudom.

Nincs jelen

 

#140 2007-11-29 20:25

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

Nem egyet nem értés, hanem hozzá nem értés. És sok sok olyan közhelyt olvastam ami nem igaz, de tény hogy az emberek 90%-nak ez él a fejében, persze nem teljesen ok nélkül. Ezeket inkább chaten.:)

Nincs jelen

 

#141 2007-11-29 20:27

tee
Tag

Re: Alternatív módszerek

szerintem sokkal célszerűbb lenne ezt az egészet egy hozzászólásba írni.

amúgy a küzdősport is kifejezetten óvja a testet főleg arc tájékon (tapasztalat is :D)

Nincs jelen

 

#142 2007-11-29 20:30

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

Meditáció:meditációban az ember rendkívüli dolgokra képes,s rendkívüli állapotot tud "megélni".meditálni tanulni kell,s vannak már olyan képzések ahol ezek elérhetők,s megtanulhatók.írányított meditáció alatt el tudsz jutni a saját szerveidbe s gyógyítani tudod azokat.persze kell gyakorolni,s idő kell hozzá.elkezdeni nehéz,de ha belejössz otthon is végezheted.

Nem járok inaktív résznél,mert már megtapasztaltam,hogy akkor milyen,s ez nem összehasonlítható.azért írtam le nagyvonalakban a helyzetemet,hogy érzékeltessem,hogy az én esetemben nem is lehetett volna ebben az élthelyzetben erre lehetőség.de nyílván egy ilyen fórumon nem ír le mindent az ember bár igyekeztem.

Nincs jelen

 

#143 2007-11-29 20:31

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

Meg az ízületeket, meg a beleket:P Mindjárt átkerülünk a vita topicba....:) (majd ha leál legy kicsit  a "pörgés")
Meg majd belinkelek 85 éves testépítőt - attól hogy nagyon sokan egészségtelenül csinálnak egy sportot attól még lehet azt egészségesen is. A testépítésre ez különösen igaz (sok olyan sport van amit tényleg nem lehet egészségkárosodás nélkül űzni semmilyen szinten - testépíteni meg lehet izombénult rehab szinten is, nem csak kokszosóriás szinten  - az csak a jéghegy csúcsa, mint a szakállas ndk úszónők, a hirtelenhaló focisták és a 40 évesen járókeretbe szoruló futók).

A szomorú tapasztalat az, hogy ez a betesgég nem válogat. A legegészségesebb kiegyensúlyozott életmód mellett is meg lehet kapni, és stresszes időszakban mc donald'os kajálás mellett is lehet inaktív az ember.

Nincs jelen

 

#144 2007-11-29 20:34

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

Azért nem írom egy hozzászólásban ,mert közben két gyermekem rohangál és intenzíven él körülöttem,miközben fürdetem és vacsoráztatom őket,meg tanulok velük.nem feltétlenül ebben a sorrendben.

Nincs jelen

 

#145 2007-11-29 20:37

tee
Tag

Re: Alternatív módszerek

Szerkesztés gomb és bemásol :D:D csak hogy segítsek kicsit

Nincs jelen

 

#146 2007-11-29 20:43

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

akit a továbbiakban érdekel az küldjön nyugodtan mailt,s szivesen segítek.az étkezéssel kapcsolatban még van pár jó "receptem",s a hozzá tartozó természetes vitamín összeállításában is tudok segíteni.természetesen a saját tapasztalataim alapján.

Jó egészséget mindenkinek!

Nincs jelen

 

#147 2007-11-30 09:34

titye
Tag

Re: Alternatív módszerek

McKey!
Nem akarlak megbántani ! Véleményem szerint 1 év nem igazán nagy idő! A Párom 7 éve colitises. 4 évig teljesen tünetmentes volt, úgy, hogy egy szem gyógyszert sem szedett. Mintha nem is lenne beteg. Aztán következett 2 olyan év, hogy azt hittük itt a vég .Diéta, gyógyszer, gyógytea és infúzió mellett minden nap úgy keltünk fel, hogy nem tudtuk mi lesz holnap. KB 4 hónapja ismét tünetmentes. Igaz a gyógyszerszedést nem hagya abba.De vajon meddig lesz így!!!!!!  Sosem tudhatod, hogy mit hoz a Holnap. Egyépként az a "SOK EMBER AKI SZERINTED MEGADJA MAGÁT" Nem valószínű, hogy itt lenne a fórumon ha nem akarna küzdeni, jobb életet élni. Ha nem csak felületesen beleolvasgatnál  a fórumba, tudnád, hogy mi akik nap mint nap részesei vagyunk a fórumnak mit gondolunk vagy érzünk.  Kívánom, hogy legyen igazad, és elmondhasd magadról,hogy "EGGYÓGYULTAM!" ÜDVÖZLETTEL : Melinda

Nincs jelen

 

#148 2007-11-30 13:13

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

több mint 10 éve vagyok colitises..tudom miről beszélek.

Nincs jelen

 

#149 2007-11-30 13:15

McKey
Tag

Re: Alternatív módszerek

fogyasszatok ha tehetitek kölest,hajdinát és bulgurt.burgonyát és a kenyeret felejtsétek el.

Nincs jelen

 

#150 2007-11-30 14:04

Rigor
Tag

Re: Alternatív módszerek

McKey: szerintem ne becsüld alá a beteséget, örülj hogy jól vagy. Tudod sokan hitték, és hittük is hasonlóan mint te, hogy megtaláltuk a tuti módszert, diétát, aztán estünk nagyot pofára (10 év tapasztalat ennél a betegségnél nem számít soknak, van olyan diéta amit orvosok, betegek együtt fejlesztenek 1951 óta... tényleg elég jó, és segít is, de ettől sem lehet meggyógyulni). Ettől függetlenül hasznos dolog ha inkatív időszakban is egészségesen élsz bár ahogy a leírásodból kitűnik, azért még azon az étkezésen is bőven volna mit csiszolni.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB