#1801 2014-10-31 18:54

flydomi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

rny

Ezzel semmi baj.De el kell fogadni azt,hogy amit már százszor ismételget az ember,(amit shark is megjegyzett egyszer),hogy nem vagyunk egyformák.Nem lehet álltalánosítani és nem is szabad.Ezt mindig elfelejtjük.
De örülök annak,hogy a tapasztalatait megosztotta,és annak is,hogy neki "bejött" ez az életmód.
Egyetértek azzal,hogy a "mai" táplálkozás-élelmezés is valahol felelõs a IBD miatt.
De nem lehet kijelenteni 100%-an azt,hogy mindenki tünetmentes lehet,mert betartja a diétát.

Nincs jelen

 

#1802 2014-10-31 22:56

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Shark: Szendi írásait sürgõsen felejtsd el, rengeteg káros tévhit és veszélyes baromság terjesztéséért felelõs. Féligazságokból él, viszont rengeteg alapvetõen hibás dolgokat is terjeszt. Jó hogy nem már naturahírek...

Ha valaki olyat leír hogy "vegyszerek" vagy "adalék anyagok" mint szitokszó - ott hatalmas tévhitek lehetnek biológia, kémia, dietetika területén. Kb. mint a természetes=jó mesterséges=rossz tévhit. Sajnos nagyon népszerû az egészségügyi tévhitek praktikák terjesztése, nagy üzlet a sarlatánság.

Az scd már jobb, de azt is egyénre kell szabni, és nem szentírás, ráadásul nem is ettõl gyógyulsz meg, csak a tüneteket könnyebb elviselni. A krumpli, rizs nem roncsolja a bélfalat, csak a keményítõk emésztésével puffadás jár, a széklet mennyiségét a rosttartalom megnöveli - több széklet, felfújt bél - kellemetlenebb tünetek. De nem roncsol, és nem ettõl alakul ki, és nem ennek az elhagyásával fog elmúlni a fellángolás. "Pusztán" a hétköznapok jobban telnek - könnyebb az élet és ez nagyon sokat számít. Csak nem szabad félreérteni.

Nincs jelen

 

#1803 2014-11-02 23:47

hegeduslinda
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok! Nem igazán értem, mit is akarnék eladni??? A biokajámat, vagy titokban üléseket tartok, hogyan gondolkozzunk pozitívan?? Én kezdek szarul mikor flydomi le akarja nyomni az ütõt?
Szépen elmondtam, hogy nem egy dolog segített, hanem 3 egyszerre. a diéta önmagában nem volt jó, de kiegészítette. Nekem ez jött be és ennyi. "Álsorstársak"! 7 éve vagyok colitiszes eleinte gyengébb tünetekkel. A medrol tabláttánál durvább gyógyszert nem szedtem. az utóbbi idöben már csak egy két hónapnyi tünetmentes idõszakjaim voltak és egyre fájdalmasabbak. rengeteg vér, görcsök, stb.. A két fiamat nem tudtam elvinni az oviba, mert annyira szarul voltam. Ekkor elkezdtem a már alkalmazott diétát. csak hús, zöldség, gyümölcs.nem eszek ma sem fehér lisztet, csak teljes õrlésût, semmi finomított cukor, gyorskaja, vagy hasonló.Emellett xalazin 500mg, budenofalk hab, meg medrol kúp az adagom esténként. ez még mindig nem volt elég a gyógyuláshoz, ekkor hallottam a lavylról. megvettem és 5 nap alatt megszûnt a vérzésem.Napi 1 kúp. Azóta jol vagyok.Tehát több minden hatott együtt. és ha hiszitek ha nem ez az igazság. Mindenki vegye el azt, ami az övé. és szívesen találkozok bárkivel!!!

Nincs jelen

 

#1804 2014-11-03 00:32

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Tehát beteg tudatlan… Örülök, hogy ezt tisztáztuk, mert innen már senki nem támadhat. Abban hiszel, amiben akarsz. Sajnos ez viszont nem így mûködik. Erre te is rájössz, ha a betegséged elkezd rakoncátlankodni. Remélhetõleg nem így lesz, mert egyébként elég kellemes colitis görbével rendelkezel. – Ez az igazság! Én ezt szûrtem le. (A Lavyl meg felejtsd el. Semmit sem ér!) – A medrol löket annál inkább, csak nehogy hozzászokj! (Élõben én is meggyõzõbb vagyok ;) )

Nincs jelen

 

#1805 2014-11-03 23:00

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Na kicsit összeolvasott a fórumon mindenfélét, megható kis történet persze gyerekkel!! az fontos!! érzelmi manipuláció, gyerekek áldozat hátha jól elszégyelljük magunkat és akkor elhisszük? Hogy jön ez egyáltalán ide? több tucat sokkal kínosabb nyomorultabb és szánalomkeltõbb történet esett meg velem,(és szerintem a többiekkel is) de nem állok le velük sáfárkodni.

"Medrol tablettánál durvább gyógyszert sohasem szedett" aztán "Budenofalk hab + medrol kúp"? ??? ??? ?:)
Most komolyan "és ezt így hogy"?

Nincs jelen

 

#1806 2014-11-04 01:04

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nem értünk egyet. Ha valaki 7 évig passzív, nem ássa bele magát annyira a betegségébe, mint az a ki folyton visszaesik. Hegedûslinda nem rosszindulatú csak nem tudja, mit beszél. Mert hogy Ilyen is van. Több betegtõl hallottam már ezeket a mondatokat anélkül, hogy bármit rám akartak volna sózni. Tünetmentesektõl, akik a jó idõszakot a lelki békéjüknek tudják be. (A valóság persze más.) Ezért kár neki ugrani! A gyerek pedig nem passzív agresszióként van jelen, hanem szemléltetésként. Semmilyen sáfárkodást nem látok benne.

Itt is sokan félreértelmezik a diétát, meg a életmódváltozásokat...

Szerkesztette: QpaK (2014-11-04 01:06)

Nincs jelen

 

#1807 2014-11-04 10:45

flydomi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

hegeduslinda.

Lovassy Annát kifelejtetted a hozzászólásodbol.Akkor õ mégse segített?!

""Nekem az segített, ami másnak lehet nem. A lavyl, Lovassy Anna ég veled könyve, a táplálkozás, meg az, hogy iszonyatosan dolgozom azon, hogy megfejtsem a lelki okait. ez is minden embernél más. általánosságban elmondható, hogy a gyulladás a félelemmel függ össze, a belek pedig az elengedéssel, és ez miatt az elfogadással is""

Miféle lelki okokrol beszélsz?Miért írsz olyat,hogy a belek gyulladása a félelemmel függ össze???
ez most valami hit-térítõs duma?Vagy megint elõjön a stressz?Remélem,hogy nem,mert egy 2-3 hónapos csecsemõre nem lehet ráfogni,hogy a stressz miatt crohnos vagy colitiszes.....
Tudod,vannak olyan emberek,akik a beteg sorstársait akarja lenyúlni,de elég keményen.Sok olyan természetgyógyász van,akit nem érdekli,hogy a beteg meg gyógyuljon,de hirdeti a jobbnál jobb cuccait,hogy meg gazdagodjon olyan embereken,akik már nem tudnak mit kezdeni magukkal,de még mindig hisznek valami "csodában".
Nem én índitottam rosszul,hanem te.
És most se gyõztél meg.
Még a Paleo diéta is valamilyen szögben ellentétesen önmagával.De azért sokan írtak róla könyvet a "haszon" miatt.Sõt.Olyan könyv is van,ami ecseteli,hogy az illetõ hogyan gyógyult meg a crohn-ból.Nevetséges.
És az a baj,hogy az ilyen embereket nem büntetik.Még.

Nincs jelen

 

#1808 2014-11-04 11:22

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Qpak: Igazad van, lehet végül is egy hosszú ideje inaktív, de a betegség miatt kissé hipochonder, ortorexiás (ebbe a kezdeti szakaszban sokan beleesnek, - például nekem is megvolt :P ), de a gyerekek emlegetése az anekdotikus "bizonyíték" között klasszikus ügynökfogás, azért nem tetszett (véletlenül pont egy ilyen példa.. na.- az elõzményeket tekintve hát finoman szólva is nem szerencsés).

Az "ég veled" könyvek, meg a "Lavyl" pont a legízléstelenebb beteg lenyúlás, ezért nem csoda hogy vörös posztó a sokat tapasztalt (és átvert) betegek szemében.

Mondjuk a csúcs az Aloe vera emlegetése, azért már szinte azonnali lincselés jár (fõleg mivel nem holmi ártalmatlan átverés, kifejezetten veszélyes lehet, van akit konkrétan kórházba is juttatott).

Nincs jelen

 

#1809 2014-11-04 12:29

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A nõvérem barátnõje kineziológus segítségével gyógyult ki a colitisbõl. :P Hát róla csak annyit, hogy sosem volt fellángolása. Néha fura volt az emésztése, ezért kivizsgálták, majd kimondták a colitist. Az orvos persze jól megijesztette, ezért azon túl, hogy bevette a gyógyszereket, mindent megtett a teljes gyógyulásért. A gyógyszerektõl jobban lett, amik éppen a kineziológusnál ütöttek be. Na de a lényeg, hogy õ tudja neki mi segített és mindenki hülye, aki megkérdõjelezi, mert õ már nem beteg. Mi lett volna, ha a lavyl-tól vagy az ég veled könyvektõl van jobban?

Kicsit félve, de megkockáztatom, hogy minél enyhébb a betegség annál nagyobb a hiszékenység.

Ez a legnagyobb öngól, mert tudtukon kívül válnak hittérítõvé. Mindent elolvasnak az energiaáramlásról, stresszrõl meg a szeretetrõl (egyéb new age baromságok) aztán nekik tényleg ez használ (vagy kombinációi). Ezért mondom, hogy beteg, de tudatlan. Szerintem sok ilyen van. A sötét oldal felsõbb köreiben pedig potenciális célpontok. Ráadásul duplán jó, mert egy beteg egy másik betegnek hitelesen tudja eladni a terméket, miközben maga is agymosott és megveszi. / Nem tudok haragudni az ilyenre, csak sajnálni. Az viszont még rosszabb, mert akkor az illetõ már lejjebb van.

Valahol mesteri is: Keress egy ellenséget (gyógyszergyárak nyugati orvoslás), majd kínálj alternatívát. Gyõzz meg néhány beteget és terjeszd a ragályt.

Szerkesztette: QpaK (2014-11-04 12:33)

Nincs jelen

 

#1810 2014-11-04 13:11

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Qpak: Ráadásul ha már egyszer behülyítettek valakit, nem könnyû szabadulni. Minél több pénzt és energiát, lemondást ölt bele annál erõsebb a kognitív disszonancia. Ha egy ilyen csapdában vergõdõ emberrel beszélgetünk, feltûnhet hogy már nevetséges kifogásokat keres kétségbeesetten, - ilyenkor már rég nem minket akar elsõsorban meggyõzni, az aktuális csodaszerrõl hanem saját magát.

Nincs jelen

 

#1811 2014-11-04 14:51

Shark
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

nagyon nem mindegy ki mennyi rostos ételt eszik egy egy elõnytelen mellett aki sok rizst eszik és nincsen vele gondja az is biztos hogy odafigyel hogy legyen mellette megfelelõ rost bevitel de mivel nem vagyunk egyformák nem mindenkinek a bél az a szakasza gyullad be van akinek máshol és nem annyira jelentkeznek a tünetek csak majd mikor már késõ lesz egy biztos én rendszeresen csinálok nyers káposzta kúrát is ami kis mennyiségben de pár napon keresztül eszem hogy tisztítson volt mikor nem tudtam nyersen megenni csak párolva és reszelve de szerencsére megnyugodott már és minden rendben van most vele pedig tiltják a bélbetegeknek a magas rost tartalmú ételeket pedig pont azok tisztíjak ki a rendszert de ennek ellenére igen sok adalék van még amit nem éppen szerencsés nekünk fogyasztani de errõl sokat lehetne itt írni ....nagyon súlyos esetekben is volt mikor a ketogén étkezés rendbe rakta a szervezetet de az még nekem is marha szigorúnak tûnik de van akinek az használt csak és rendbe jött ...a legtöbb ember azt hiszi hogy pár nap étkezés váltás és csodákat fog hozni ..ez persze nem minden estben van így van akinek hónapok kellenek a sikerhez van akinek hetek nekem 10 nap után lett látványos és a labor leletek is akkor változtak meg ,teljesen mindegy ki miben hisz én biztos nem fogok krumplit enni sem bolti tejet már és még sorolhatnám ...

Nincs jelen

 

#1812 2014-11-04 15:27

QpaK
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Fél év teljes gluténmentes és újabb fél év szigorú scd diéta mellett mondom, hogy a visszaesést nem tudom elodázni. Táplálkozhatok akár napfénnyel is. ;) Ha meg jó idõszak van szinte bármit meg tudok emészteni. Szerencsés vagyok? Alig ha…Még az étvágyam is állapot függõ: Ha van, akkor „jó” az emésztésem, ha nincs akkor az visszaesést jelent. Nézd így: Ha a fellángolást nem tudom elkerülni, de egyébként elviselhetõ tünetek mellett tudok tartalmasat enni, akkor a diéta nem indokolt. (Természetesen az egyéni tûrõképességet figyelembe véve)

Az scd-re fellángoláskor vissza szoktam térni. - amíg tart.

Nem tudom, hogy ibs-ben vagy crohn-ban nagyobb szerepe van-e az evésnek, de az én vastagbelem kapcsán nem sok. Ezt már sokszor bebizonyítottam magamnak. A kiterjedését tekintve pedig pancolitis a drága. :)

Szerkesztette: QpaK (2014-11-04 15:28)

Nincs jelen

 

#1813 2014-11-04 15:34

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A "béltisztítás" nevû összes baromságot sürgõsen tessék elfelejteni. Béltisztításra akkor van szükség, ha férgek, élõsködõk vannak benne. Egyébként meg biológiai alapismeretek, a bél fala folyamatosan öntisztulásban van. Ragasztó se tapadna meg rajta.
A sok rost az egészséges bélre jó, hogy úgymond edzésbe tartaja, a fellángoltat meg terheli, nagyobb mennyiség= több wc, több para, több fájdalom.

Ha meg már káposzta, én házilag savanyítom, kovásszal, tejsavas erjedés - prodiotikumok :P - és olcsóbb is, no meg sokkal finomabb mint a bolti. Nem fúl fej, nincs puki :P

"Ketogén étkezés rendbe rakta" -  ja hát hittem én is ezt egy idõben, de csak a tünetek voltak elviselhetõbbek, volt hogy simán nem múlt el tõle. Aztán kínomban be a mekibe és bigmac menü, és pár óra múlva jobb lett, és el is múlt a fellángolást. Hát kb. ennyit a diéta szerepérõl. Sajnos a fellángolásban nincs akkora szerepe mint amekkorát hajlamosak tulajdonítani neki, elsõsorban a tünetek elviselésében segít, jobb életminõséget, jobb tápláltságot biztosít, ami - mint minden betegségnél - jól jön a gyógyuláshoz, illetve a nehéz idõszakok átvészelésében.
De a sport is számít. Ha jól táplált vagy, egészségesen étkezel, jó kondiban vagy, akkor jobbak az esélyeid ha beüt a fellángolás, mint ha már eleve lepukkant állapotból indítasz.

Nincs jelen

 

#1814 2014-11-13 12:16

Lonci82
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok! Ez év márciusában diagnosztizáltak nálam crohn betegséget. Túl vagyok sok-sok rosszulléten, tükrözéseken és az ehhez kapcsolódó egyéb vizsgálatokon. Sajnos nálam olyan állapotba került a betegség, hogy ez év szept.29.-én eltávolítottak egy 10cm-es bélszakaszt.

Sajnos az orvosok nem tudták tovább az alternatív gyógymódokat alkalmazni.
Azóta szépen halad a felépülésem, szigorú diétát folytatok és jelenleg csakmaz Imuran-t kell szednem.

Szeretném abban a segítségeteket kérni, az ételekkel kapcsolatban, hogy kinek mi az ami sikeresen bevált és nem okoz semmi problémát.

További szép napot mindenkinek!

Üdvözlettel: Lonci82

Nincs jelen

 

#1815 2014-11-17 13:27

cyan
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Én is teljesen egyetértek abban hogy egy "igazi" crohn-betegnek ha fellángol a gyulladás, nem befolyásol hogy mit eszik és mit nem mert állandóan tapasztalom. Ami nem jó nekünk (kinek mi!!) az segíthet elindítani a rossz periódust, meg anélkül is ugyanúgy elkezdõdhet ha az égvilágon semmi "gyanúsat" nem eszünk. Most hogy 6. crohnos évemet taposom (elsõ mûtétemre "várva", ami csütörtökön lesz!!!), annyit foglalhatok össze hogy ami NEKEM mindig segített vagy legalábbis nyugtatta a beleimet az két dolog: egyik a zselatin,..aminek segítõ (bélnyugtató) hatása mondjuk idõvel sokat csökkent sajnos.., másik a Lactobacillus Rhamnosus Lcr35 baktériumtörzs, ami most õsztõl ment meg mióta rátaláltam, s még azért is megment mert így a mûtéthez nem leszek nagyon gyulladásos szar állapotban ami JÓ.
így sem vagyok teljesen tünetmentes (nekem olyan kb. 1-2 éve sose nagyon van h Teljesen), ma még kis hidegrázásom is volt de a Különbség nagyon nagy, amit e 'gyógyszereim' okoznak (és mást semmit nem is szedek mert az "alapgyógyszer" csak szenvedésben tartott--állandó szorulásosság ami amúgy nincs!).
Azonkívül amit ÉN érzek az az hogy a glutén biztos h nem tesz jót nekem, úgyhogy annak elhagyásán dolgozom.
De ez tényleg így van hogy mindenki egyedi és mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mi jobb mi nehezebb mi mennyire számít vagy nem számít. Még ha ezt már milliószor le is írta a fél fórum, örök igazság. :)
Szép napokat mindenkinek.

Nincs jelen

 

#1816 2014-11-17 19:38

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Gluténre csináltass ételallergiát. Ha tényleg allergiás vagy rá, akkor szigorú elõírásokat kell betartani (nem is érintkezhet olyan edénnyel, miligrammok is számítanak stb) - ha pedig nem akkor inkább ne! ugyanis a gluténmentes termékekben jóval több a szénhidrát tehát jobban puffaszt.  - Az is lehet hogy abban a pékárúban nem is a glutén zavar hanem a szénhidrát/keményítõ.... Ugyanis azzal meg tud gyûlni a bajunk (puffadás stb).

Nincs jelen

 

#1817 2014-11-18 12:42

cyan
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Egy igen idõs Crohnos hölgytõl (88 éves!) is pont azt hallottam elsõszámú tanácsként ami neki beválik, hogy glutént ne.
Ezt nem azért írom mert annyira mérvadó volt, de jó volt hallani miután én már eldöntöttem.
Kifejezett gluténallergiám biztos nincsen, mert tünetmentes, békés idõszakban nagyon nagyon sokszor eszem, és semmi bajt nem okoz. De én a mindennapos, nagy mennyiségû gluténfogyasztást mindenképpen megterhelõnek találom. És szerintem senkinek sem tesz valami jót. Rengeteg alternatíva van, úgyhogy emiatt nem aggódom. Majd a jövõ igazol. Jobbulást!

Nincs jelen

 

#1818 2014-11-24 11:26

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Az klasszikus, itt is rendre jelentkezõ átverés bizniszrõl szóló cikk:
http://index.hu/tudomany/altudomany/201 … ogyithato/

Nincs jelen

 

#1819 2014-11-24 12:14

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

igazán ütnivaló feje van a két jómadárnak. Remélem a sitten kötnek ki elõbb vagy utóbb :)

Nincs jelen

 

#1820 2014-11-24 17:20

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Vagy az összes létezõ betegség kitör rajtuk ami ellen sohatöbbéznek. :P

Nincs jelen

 

#1821 2014-11-25 12:43

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Na, már méltóztattak nekilátni az ügynek:) - http://index.hu/tudomany/altudomany/201 … at_indult/

Nincs jelen

 

#1822 2014-11-25 23:18

Samick
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok! A Varga féle gyógygombával van valakinek tapasztalata? A honlapjukon van fent pár videó, többek között Crohn betegekkel is csináltak videót, csupa jó dolgot mondtak (persze reklámozni nem egy olyan emberrel fogják a terméküket, aki azt mondja hogy nem ér semmit).

Jelenleg így néz ki a gyógyszerelésem:

4x2 Salazopyrin
3x1 folsav (a Salazopyrin folsavhiányt okozhat, emiatt kell szedjem)
2x1 Nolpaza (gyomorsavam is sok)
reggel 2, este 1 szem Entocort (3mg-os szteroid)
szükség szerint Frontin
3x1 Normaflore (bár ezt csak 1 hétig kellett volna, azaz elõzõ hét pénteken kellett volna abbahagyni, de van még itthon belõle, amíg van addig iszom, ártani nem árthat)

Nem a gyógyszereimet akarom elhagyni, de a szteroid is csak pár napra javított rajtam, mióta visszaestem, rosszabbul vagyok mint elõtte. Nyáron derült ki a Crohn, eddig lázam/hõemelkedésem soha nem volt miatta, esetleg úgy éreztem mintha lázas lennék, de nem volt mérhetõ még hõemelkedés sem, most pedig hétvége óta folyamatos hõemelkedésem van (37,4 körüli).

Szóval, ha valakinek van tapasztalta ezekkel a gombákkal, kérem ossza meg velem is, hogy érdemes-e kipróbálni.

Köszönöm!

Nincs jelen

 

#1823 2014-11-26 18:58

rencsike84
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Samick!Én próbáltam a Varga féle gyógygombát(GasthoanaxZ),de nekem nem használt,bár én colitiszes vagyok.Flavin7 prémium kapszulát is szedtem de attól sem lett se jobb se rosszabb.Ezek után elhatároztam hogy nem veszek több "csodabogyót,és maradok a gyógyszereknél.Sok mindent kipróbáltam,de ami nekem bevált:Budenofalk végbélhab+Salofalk suspenzió felváltva és Pentasa 2g granulátum napi1-2-szer.De egy próbát megér, hátha neked beválik!

Nincs jelen

 

#1824 2014-11-26 19:29

Samick
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia! Köszi az észrevételt. Éjjel pár oldalt még visszaolvastam, ahogy nézem, többünknél nem volt semmi hatása, esetleg még rosszabb is lett. Szerintem kihagyom én is, de még nem tudom.

Nincs jelen

 

#1825 2014-11-26 21:22

lazzi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok! Hallott valaki a Zapper géprõl, esetleg használta? Állítólag jó méregtelenítõ. Ha van valakinek tapasztalata,légyszi írjon.
Samick! Én is ki akartam próbálni  a gyógygombákat, de a GAP szindróma könyvben nem javasolják autoimmun betegségben. Nekem colitiszem van, és féltem, hogy esetleg a vérzés is fokozódik.

Nincs jelen

 

#1826 2014-11-27 14:28

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Zapper gép biorezonanciás KAMU. Pénzkidobás - http://szkeptikus.blog.hu/2009/05/18/mi_rezeg_itt
A "méregtelenítés" egyébként is nagy sarlatán biznisz  (ha tényleg szükség van rá akkor meg kórházban ellenméreg, dialízis) - Íme a szakértõ válaszol:
http://www.life.hu/ez-zsir/20120905-vid … tezik.html

Nincs jelen

 

#1827 2014-11-30 09:40

lazzi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Köszi Rigor!

Nincs jelen

 

#1828 2014-12-15 15:00

andifeher
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Biorezonanciával sok rossz tapasztalat van, szerintem nem megbízható. Kineziológusról több helyrõl is értesültem hogy nagy javulást lehet elérni. Én abban bízom amit a doki mond, étrendkiegészítõt is csak így lehet szerintem szedni (nekem Protexin) a diétát is csak felügyelettel lehet vállalni.

Nincs jelen

 

#1829 2014-12-17 18:30

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A kinezológia is kamu, pénzlehúzás.

Nincs jelen

 

#1830 2015-01-01 00:21

erdosb
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Lavyl spraybol melyiket hasznaltatok, van vagy 3 fajta ? Illetve azt hogyan juttatjatok be ?

Nincs jelen

 

#1831 2015-01-02 16:20

martika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Lazzi!

Igen, én használtam és van is gépem ill. a két kötetes könyvem is megvan.
Nem bélre hanem nõgyógyászati problémára; egy hónapig csináltam minden reggel. A bõröm szebb lett, tisztább és a köv. ciklus fájdalommentes lett.
Az író szerint tulajdonképpen a baktériumok, élõsködõk, vírusok ( és különbözõ mételyek is) vannak bennünk amik okozzák a problémákat és ezeket írtja Zaperrel;  de kitér a fogak amalgám töméseire, vese- és májtisztító kúrára stb.

Amit ír a bélbetegségrõl:
Az összes bélbetegséget könnyen kikezelhetjük, ha kiirtunk minden élõsködõt, baktériumot és vírust. Mivel a visszafertõzõdés a legnagyobb probléma, a teljes gyógyulás bekövetkeztéig minden állatot el kell vinni a közelünkbõl. Tisztítsuk meg ételeinket, fogainkat és környezetünket. A Zapper áram nem tud behatolni a béltartalomba, csak a külsõ rétegen lévõ kórokozókat öli meg. Emiatt több hétig minden nap zeppelni kell. Ajánlom a béltisztító programot és az extraerõs feketedióhéj-tinktúrát még akkor is, ha zeppelés után rögtön jobban érzi magát.

És amit a Crohn-ról:
Ez már sokkal súlyosabb probléma, mert a fájdalmak feljebb az emésztõtraktusban alakulnak ki. Azért van ez így, mert a legáltalánosabb élõsködõk - a juh májmétely és a hasnyálmirigymétely  -  a májban és a hasnyálmirigyben élnek, és gyakran átkerülnek a felsõ bélszakaszba. A Salmonella és a Shigella mindig ilyenkor jelenik meg, csakúgy mint a különbözõ amõbák és gombák. A kezelési módszer megegyezik az elõzõkkel: ki kell irtani az összes élõsködõt, meg kell tisztítani a szervezetet a szennyezõanyagoktól. Az emésztõtraktus gyógyulása nem vesz sok idõt igénybe, egy héten belül befejezõdhet. De a visszafertõzõdés is nagyon gyorsan megtörténik, ha nem tartjuk be a tejtermékekre vonatkozó szabályokat. A kezünket mindig nagyon alaposan mossuk meg.

Nincs jelen

 

#1832 2015-01-12 17:24

lazzi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Köszi Martika a részletes választ!

Nincs jelen

 

#1833 2015-01-12 17:28

lazzi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Én most a GAP diétáról olvasok egy könyvet. A doktornõ, aki írta, meggyógyította a fiát és még sok beteget. Rengeteg mindent megértettem belõle az autoimmun betegségekkel kapcsolatban, szerintem nagyon hasznos olvasmány. Gondolkodom rajta, hogy kipróbálom, hátha segít. Ismeri valaki: Dr. Natasa Campbell-McBride  GAP-szindróma

Nincs jelen

 

#1834 2015-01-13 16:32

R.B26
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!




Sajnálom, hogy nem az adott témakörhöz írok, de amint látom az én témakörömhöz utoljára tavaly valamikor szólt hozzá valaki, és nekem most nagyon nagy segítségre illetve tanácsra lenne szükségem attól aki már volt terhes chron betegség mellett! Nagyon kétségbe vagyok esve, mivel nem tudom mi lenne a célszerû döntés, én jelenleg is steroid kezelés alatt állok és már 8 hetes terhes vagyok!!!!! Beteg babát meg a steroid szedése miatt nem akarok szülni! A gasztrós orvosom azt mondja ne hagyjam abba a steroid szedését, nem fog ártani a babának, másrészrõl a nõgyógyász elmondta az esetleges komplikációkat ami ilyenkor elõ is fordulhat, másrészrõl az édesanyám, meg teljesen ellenzi a terhességem és nap mint nap a fejemhez vágja, hogy csak beteg babát szülhetek, amibe én nem hiszek, de annyit hallom mar, hogy nagyon ideges vagyok tõle, és nagyon félek! Valaki ha tudna segíteni nekem, olyan aki már esetleg átélt hasonlót vagy legalabb tanáccsal ellátni, mit szedjek, hogy minel jobb legyen a picinek, azért nagyon hálás lennék! Végsõ elkeseredésembe fordulok ehhez a fórumhoz, bízva abba, hogy valaki esetleg tud tanácsot adni, vagy legalább picit megnyugtatni, vagy csak írni nekem! Elõre is nagyon köszönöm és remélem valaki reagál hamarosan!

Minden szépet s jót minden kedves tagnak
Üdv: R.B

Nincs jelen

 

#1835 2015-02-01 19:43

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Óvakodjunk a grapefruit-ozástól. Sok gyógyszerre rá is van írva, de nem mindegyikre.
A témával kapcsolatos cikkek:
http://index.hu/tudomany/til/2015/01/31 … t_bevenni/

http://drinfo.hu/betegsegek/gyogyszer/2 … hat%C3%A1s

Szóval az immunszupresszorok, szteroid mellett ne fogyasszunk grapefruitot.

Nincs jelen

 

#1836 2015-02-10 16:00

e.zsolt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!
Van véleményetek a Magneter terápiáról?
Ez mágneses terápia. Colitisre jó lehet?

Nincs jelen

 

#1837 2015-02-13 14:08

mamo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia R.B26!

Van terhesség topic és ott bõven találsz információt. Ne keseredj el és olvass. Januárban írtak utoljára, nem tavaly.
Jobbulást. Ne add fel.

Nincs jelen

 

#1838 2015-02-16 15:05

R.B26
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Köszönöm szépen idõközben már megoldódott és választ is kaptam! Nagyon köszönöm mégeGyszer!

Nincs jelen

 

#1839 2015-02-20 19:09

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nincs jelen

 

#1840 2015-02-22 14:50

e.zsolt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Próbálta már valaki a homeopátiás szereket?
Gondolok pl. a Mercurius corrosivus ra.
Jó dolgokat írnak róluk.

Nincs jelen

 

#1841 2015-02-24 09:47

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

e.zsolt: A homeopátia bizonyítottan pénzlehúzás, nem más. Etikátlan placebo. Sajnos elég sok pénz van benne, és elég sokan benne vannak az üzletben. Sajnos orvosok, patikák is, sõt a törvénykezés is külön engedélyeztetési eljárást, - kiskaput- biztosít ezekenek a "szereknek". Mivel nincs bennük semmi, így nem kérnek hatásvizsgálatot sem (ami pedig minden gyógyszernél alapfeltétel).

Ez sok normális tudóst, orvost, gyógyszerészt felháborít, így folyamatos (bár kevésbé hangos, mivel õket nem pénzeli senki) az ellenállás. Több szert sikerült már betiltani, mivel a semminek tulajdonított gyógy/védõ hatás a fogyasztók megtévesztése, ráadásul közegészségügyi probléma (pl.:oscillococcinum - amit influenza ellen ajánlottak 0 hatásosság ).

Bõvebben például:
http://1023.hu/

Nincs jelen

 

#1842 2015-02-24 12:56

e.zsolt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Köszönöm Rigor.
Az érdekelne, hogy ha kipróbálom ezeket a termékeket szerinted rosszabothat e a helyzet?
Ha nem segít semmit az oké csak ne legyek betegebb.

Nincs jelen

 

#1843 2015-02-27 21:05

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ha tejcukorgolyócskára cseppentett "homeopátia", akkor az azért már valami, és attól például lehet bajod. De fõleg a hamis remény,  (erre a véletlenül pont akkor csillapodik a fellángolás - hibás ok okozati csapda - is rátehet egy lapáttal) a valódi terápia mellõzése a homeopátia miatt az ami ártalmas lehet. Illetve annak a pénznek amit rá költesz, biztosan lenne jobb helye.

Nincs jelen

 

#1844 2015-03-11 19:38

e.zsolt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Van tapasztalata valakinek a Zyflamend gyulladáscsökkentõrõl?
Bioboltban lehet kapni. Csak olvastam rólam de nem tudom, hogy jó e a colitisre.

Nincs jelen

 

#1845 2015-06-27 15:12

tom7
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Rigor írta:

Sõt, nemhogy be lehet mellette, hanem szinte kötelezõsmile - mivel a lisztben illetve a lisztbõl készült ételekben van a legtöbb finomított szénhidrát, így alapból kiesik a felhasználható alapanyagok listájáról.

Egyébként az scd diétáról ugyebár indulásnak itt:

http://crohn-colitis.hu/html/p5_scd.php


(itt le van írva minden lényeges a szénhidrátokról, káros körforgásról stb.)


Itt van egy lista is, ami egyénileg változik persze, szerintem részben hülyeségek is fel vannak rá írva (gondolom aki írta kávéfüggõ volt).

http://www.crohn-colitis.hu/html/p5_scd_lista.php - na ez a lista nem az igazi....

Sajnos a linkek már nem élnek. Valahol máshol megtalálható az információ?

köszi

Szerkesztette: tom7 (2015-06-27 15:14)

Nincs jelen

 

#1846 2015-06-30 18:21

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nincs jelen

 

#1847 2015-07-05 16:34

tom7
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Köszi.

Ebben a könyvben azt írják, hogy a joghurt rendkívül fontos eleme a diétának, viszont annak elkészítése elég körülményes és hosszú folyamat. Van esetleg gyorsabb módja? Ti melyik bolti joghurtot szoktátok használni a végleges joghurt elkészítéséhez?

Köszi

Nincs jelen

 

#1848 2015-07-10 19:53

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kicsit túl van ám dimenzionálva a diéta, csodát nem mûvel, meg nem gyógyít, viszont sokkal könnyebb elviselni a tüneteket (pár táplálkozási téveszmétõl rettegve túl sok mindent - fõleg feldolgozott élelmiszert is tilt ). A sima élõflórás kaukázusi joghurt szvsz. teljesen jó. - Már ha bírod a tejterméket, mert nem mindenki bírja. Ha bírod akkor jó. Én amikor már semmi szilárdat nem tudtam enni, akkor ilyen kis ízesített activiákkal marháskodtam (persze ezek a méretükhöz képest drágák de pont akkorák, hogy akkor örültem ha egy egészet le bírtam nyomni) a fehérjepor mellett.

Szerkesztette: Rigor (2015-07-10 19:54)

Nincs jelen

 

#1849 2015-07-10 20:22

tom7
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nekem igazából a kajával soha nem volt gondom. Szinte bármit megtudok enni anélkül, hogy rosszul lennék. Hasmenésem sem volt soha a colitis miatt és görcseim sem. Számomra az egyetlen problémát mindig is a vérzés okozta. Ráadásul most már december óta nem akar elmúlni. Megrendeltem az scd diétás könyvet, ma jött meg, de már kb másfél hete felhagytam a cukor fogyasztásával (mert hát az édesség az ugye ment rendesen :) ) és látványosan csökkent nálam a vérzés.

Nincs jelen

 

#1850 2015-07-12 23:25

Callus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Üdv.

Lenne pár kérdésem:
1,
Kedves Tom7 , hol rendelted azt a scd diétás könyvet?
2,
Kedves Rigor,
Jó ez a link:
www.breakingtheviciouscycle.info/
Van egy idõs ember aki viszont nem tud angolul 80 közeli , de van nete , én meg nem tudok neki mindig segíteni fordításban mert van távolság köztünk , és neki is van egy élet ritmusa nyugdíjasként , és nekem is dolgozóként.
El szeretné olvasni , esetleg magyar nyelvû linkjeid lennének?

3,
Kérek pár véleményt:
Van aki szerint jó a cickafarktea , van aki szerint csak nõi bajokra jó.
Kérnék pár véleményt , kinek mi a gondolata ezzel kapcsolatban.
Én egy hétig ittam , és nekem segített.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB