#151 2007-12-03 23:51

Yakus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

McKey,
folytassad! Én sem hiszem, hogy amit írsz az 'a' megoldás, de érdekel minden, amit más kipróbált, megtapasztalt, és õ úgy érzi, sikerrel.
Ha csak egy dolgot is elhiszek (ez csak példa), és kipróbálom, az már jó. Írd le részletesen, amit meg akarsz osztani mindazokkal, akik kiváncsiak arra, amit te gondolsz a jobb állapotodról. Nem mindenki aktív fórumozó, aki olvassa ezt az oldalt.
Mit eszel, mit nem stb. Írd le. A többieket ne minõsítsd, mertr nem tudod, ki milyen beteg, mennyire súlyos, miben hisz vagy nem, és mi mindent próbált tenni a javulása érdekében.

Nincs jelen

 

#152 2007-12-05 21:19

McKey
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

"a zabkorpa28%-a rost,aminek a fele vízoldékony rost,ami nagyon hatékonyan tisztítja a beleket,és gátolja a zsírok és szénhidrátok felszívódását-afrikai bennszülöttek,akik a napi rostbevitelnél is több rostot fogyasztanak,még csak nem is ismerik a vastagbél gyulladásos betegségeit,a vastagbélrákot vagy a székrekedést."

Nincs jelen

 

#153 2007-12-06 00:00

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A kedvenceim az afrikai benszülöttes példák.

Ne feledjük hogy az afrikai benszülöttek a rákot sem ismerik, meg még sok mindent. Persze mert azt se tudják mi az, hiszen ha valami komoly bajuk van akkor szépen meghalnak és hopp a rossz géneket nem is nagyon örökítik tovább. És azt se hogy náluk nincsenek reprezentatív orvosi felmérések, mivel nem járnak SZTK-ba. Aztán 10-bõl 1 gyerek ha felnõ akkor az aztán tényleg egészséges mint a makk. A többin meg eljátszik a természetes szelekció.

(érdekes megfigyelni hogy amióta létezik az állatgyógyászat, jönnek elõ az állatokon is a hasonló "emberi" betegségek.)

A rostokat a csimpánzok is használják: élõsködõk ellen megzabálnak egy nagy adag olyan levelet amit meg sem tudnak emészteni, és az szinte kifeszítve végiggyalulja az emésztõrendszerüket, lekotorva minden férget, stb.

"Gátolja a zsírok és szénhidrátok felszívódását!" - anyám borogass, itt fogok padlót helyben!!!!!!  Gátolja a felszívódást? Akkor ez kb olyan mintha kevesebbet, vagy nem is ettünk volna. Tulképp az emésztehetlen rost az nem más mint SZEMÉT ami keresztülhalad rajtunk és szép nagyot kakkantunk.  Persze kell bizonyos mennyiségû vivõanyag az egészséges bélbe hogy megdolgoztassa, hejj tényleg jók azok a rostok, de nem EGY BETEGBE!!!!!! meg nem egy sebes vérzõ bélbe ami kissé másképp mozog, és amúgy is baromi nehezen szívódnak fel a tápanyagok.

Az ilyen "jótanácsoktól" kéne leginkább kímélni a (valódi) betegeket.  Jó hogy nem aloe vera.

Nincs jelen

 

#154 2007-12-06 09:50

Berci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Nincs jelen

 

#155 2007-12-06 15:38

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

- a szervezeten belul a savassag-lugossag merteke (pH) nagyon precizen szabalyozott, es a kulonbozo szervekben eltero. A a ver kozel semleges (7.4), a nyal lugos, a gyomor savas, a vekonybel lugos, a vizelet valtozo 4.5-8 kozott... nem definialt, hogy a "szervezet" savas-lugos volta alatt melyik reszlet pH erteket ertik?
- Az ételeket besorolják savas es lugos változast okozó csoportokba, és kifejezetten savanyu, savas pH-ju ételeket is "lugosito" hatasunak tartanak. (Amitõl külön eldobom az agyam hogy a paradicsom nyersen savasít, fõzve meg már lugosít!)

Jó példa erre, hogy egy magyar kutató egyszer megmérte, hogy ott ahol a talaj elsavasodott, tápanyagban szegénnye vált, ott a növények nem nõnek jól és kisebb a vitamin és ásványi anyag tartalmuk. Ez így egy fair mérési eredmény.
Amit a sajtóban és vitaminpropagandában ebbõl olvashatsz, az annyi, hogy a növenyekben ma már nincsen vitamin, tablettat kell enni helyettük. (nincs amúgy baj a tablettával ha nem eszel elég megfelelõ növényt - esetünkben modjuk ez baromi praktikus is, de ha valaki minden nap görögsalátázik, és mellé cékla, répalevet iszik limonádéval na az minek szed még vitamint?).
A konkrét esetben a hab a tortán, hogy az illetõ kutató szakmai lapban nem tette közze eredményeit, így csak hivatkozások, másodkozlések alapján ismeri (félre) azt a világ.

Az orvostudomány jelenlegi állása szerint metabolikus savasságot a vérben
csak veseprobléma okozhat vagy cukorbetegség esetén ketoacidózis, egyébkén
legfeljebb akkor ha fagyállót iszunk, vagy durván túladagolják az aszpirint.

Mint egyéb biological homeostasis-t (eltérést vagy mi?) a testhõmérsékletet,
vagy az elektrolit szintet a test normálisan tudja szabályozni - ezt a vesék és a máj
szabályozza. Az egészséges ember artériás vér pH-ja 7.35 és 7.45.[17] közt ingadozik.

Aztán ha vese/máj probléma van hiába a szuper diéta az egyensúly akkor is borulni fog,
és jönnek a durva tünetek! - ha meg ilyen nincs akkor a diéta nem oszt nem szoroz, legfeljebb
hiánybetegséget az egyoldalúsága miatt.

Nincs jelen

 

#156 2007-12-06 17:58

McKey
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Köszönöm dr rigor!rossz lehet önmagaddal élni.biztosan sok belsõ küzdelmed van,mert ekkora ész és ego rendkívül nehezen férhet meg egymással.nem lehet,hogy azért nincsenek túl sokan ezen a topikon mert te itt vagy,s olyan mérhetetlenûl negatív vagy a racionalitás mögé burkolózva,hogy ezt nem sokan bírják elviselni?!

én nem "orvoskodom".   én szeretném ha alternatív módszereket osztanánk meg egymással.  olvasni orvosi szaklapokat és beszélgetni orvosokkal bármelyikünk tud,s hidd el ezt már a többségünk meg is tette.de pont nem ez érdekel,azért jöttem erre a topikra,mert van egy másik út is,s talán másnak is van!azt amit a mai gyógyszerfüggõ orvostudomány nyújt pont lesz...rom.mert nem vált be...nektek sem.jobb életet élek ,s szeretnék élni,s nem csak én hanem mások is!

csinálj egy topikot:vakon bizzunk ismeretlen rajtunk kisérletezõ orvokokban néven,vagy...okoskodjunk együtt,vagy tömjünk magunkba mégtöbb gyógyszert néven ,s ott jó lesz ez a negatív,nehogy segítsünk magunkon hozzáállás.

nem vagy te gyógyszerügynök?

Nincs jelen

 

#157 2007-12-06 18:24

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Ezt kissé erõsnek érzem!

Szerkesztette: roor (2007-12-06 18:25)

Nincs jelen

 

#158 2007-12-06 18:33

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves McKey!
Felhívom szíves figyelmed hogy ez egy fórum! Mindenki azt ír amit jónak lát mint ahogy te is, de szerintem kicsit el ereszteted magad nekem erõs volt kissé! Mindenkit úgy kell elviselni ahogy a teremtõ meg alkotta! Ne bántsuk egymást, sok jó ember itt is férjen meg, ne csak a mondásban!

Szerkesztette: Szuszidi (2007-12-06 18:34)

Nincs jelen

 

#159 2007-12-06 18:36

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

pardon de ha civakodni szeretnétek azt lehetõleg máshol abszolváljátok

Azt azért megkérdezném hogy milyen alapon szidod ennyire az orvosokat?? Kíváncsi lennék hogy hányan tudnánk itt fórumozni ha nem foglalkozna velünk senki ? 1-2 ember talán. Szerintem vegyél egy kicsit vissza magadból!

Szerkesztette: tee (2007-12-06 18:39)

Nincs jelen

 

#160 2007-12-06 19:56

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

McKey: nem kell rögtön megsértõdni, se gorombán személyeskedni ha valaki - nem téged - hanem az általad ajánlott módszert kritizálja.
Én szeretek utánajárni a dolgoknak, és felháborít ami manapság alternatívkodás címén megy- az emberekre minden hülyeséget képesek rásózni, és hajmeresztõ tanácsokkal elõállni.

Ezért ha én úgy látom hogy valamelyik tanács, ötlet, stb. olyan ténybe, ismeretbe ütközik vagy mond ellent, akkor bizony felhívom rá a figyelmet.

Mindezt azért teszem hogy megkíméljem az amúgy sem rózsás helyzetû betegtársaimat a szükségtelen és káros
próbálkozásoktól, stb. továbbá megpróbálok rávilágítani arra hogy az ember hajlamos olyan dolgok közt ok okozati összefüggést találni ahol nincs, valamint megalapozatlan vagy nem megfelelõ alappal rendelkezõ dolgokat bemondásra elhinni. (igen még a "szar" gyógyszereknek is utána szoktam járni, nézni). Esetleg valamirõl vitát indítani ahol csak kinyilatkoztatások hangzanak el érvek helyett, vagy a meglevõ érvek nem túl meggyõzõek.

Az hogy annyi módszer van, bizony nem jelenti azt hogy ezek mind jók is lennének, mégha tömegek esküsznek is meg rá - például Gyurcsók Józsefnek akkor sincs természerfeletti ereje.

Egyszerû példa: a média tele van millió fogyókúrás elképzeléssel, a citromdiétától szétválasztós marhaságok, almás, müzlis, vegetáriánus, gyógyteás, tisztítókúrás stb, stb stb. MARHASÁGGAL. Ugyanis az emberek szervezete ilyen szempontból iszonyúan hasonlóan mûködik ezért az egészséges és hatékony fogyás csak egyféleképpen lehetséges. (a megvalósításban lehet némi holtjáték de az alapelvek adottak).

Vannak bizony mûködõ alternatív módszerek is a mi betegségünknél, (na ezeket mondjuk pont nem természetgyógyász, meg alternatívorvoslásos, meg ezoterikus spirituálisfény, és a hagyományos orvosok öszeesküdtek a gyógyszergyártókkal címû portálokon fogod megtalálni) én alkalmazok is párat:) - sikerrel.

De azok a módszerek elvek, megoldások, amik ismerten nem mûködnek, sõt ártanak, azokról úgy érzem kötelességem hogy elmondjam azt amit tudok.

Egyszerû példa: ottó állítása szerint a vegetarianizmussal frankón rendben lehet tartani a betegséget - erre
elõkerült egy fórumozó aki már vegetáránus volt amikor kijött rajta a betegség - sõt még én is kipróbáltam hogy pár hétig nem ettem húst (igazából épp praktikus okokból). - hát marhára nem történt semmi. - továbbá az étkezési stratégián alapuló gyógymódokkal az a gond, hogy amikor valaki semmi mást nem kapott csak a szükséges tápanyagokat, azt is vénásan - tehát az emésztõrendszer teljesen kiküszöbölve - vagy tápszerben - amikor a legjobbat kapja az emésztõrendszer sem javult a betegség...

A táplálkozás szerepe annyi, hogy a kísérõtünetek jóval enyhébbek lehetnek, az irritácó gyengébb, a tápláltsági szint jobb. De sajnos az hogy belobban, vagy inaktív lesz - nem ezen múlik.

Nincs jelen

 

#161 2007-12-07 09:36

jehu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves McKey!

Ne kapd fel a vizet! Azért vagyunk jónéhányan szkeptikusak, mert az elmúlt évek alatt már sokat tapasztaltunk vagy magunk, vagy mások kárán. Te is belelendültél és mégsem bántottunk. Az ellenérveinket pedig Rigor leírta, így mi csak nem ismételjük. Ne gondold, hogy csak Rigor gondolkozik másképp, mint te.

Szép napot mindenkinek!


                                                               Jehu

Nincs jelen

 

#162 2007-12-07 11:02

bocsigabi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Járt már valaki az Ormos Intézetben?
Van értelme felvenni velük a kapcsolatot?
Várom infóitokat,

Szép napot! Üdv. Gabi

Nincs jelen

 

#163 2007-12-07 14:56

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

bocsigabi:  Jómagam nem jártam náluk, ám azért úgy láttam elég bõséges információt írtak ki az oldalra,
amibõl pár dolog szerintem egyértelmûen kiderül. Úgyhogy csak annyit tudok elmondani amit az említett szolgáltatásokról személyes vagy korábbi kutatómunka stb. alapján megtudtam.

Megnéztem milyen szolgáltatásaik vannak, a masszázsok biztos nagyon kellemesek (látom eléggé sokféle van, de a kriopraktikával óvatosan, gyakori az olyan eset hogy a beteg elmegy a kriopraktõrhöz egy kis hátfájással, aztán a mentõ viszi a kórházba- nagyon veszélyes módon csinálnak kiropogtatós, helyrerántós kezeléseket amiket egyébként már a hagyományos medicínában sem alkalmaznak mert veszélyes), a diagnosztikai módszereik egy részén csak pislogni tudok mert még nem is hallottam róluk.

Azért ha elmégy ilyesmire, SEMMI elõzetes információt ne adj ki magadról, tehát úgy jelentkezz be mint aki teljesen egészséges, esetleg valami olyan típusú problémára tehetsz utalást ami valójában nincs - így ki lehet küszöbölni azt az esetleges tényezõt amikor a mérést végzõ igyekszik úgy alakítani a dolgokat hogy az ismert létezõ problémáknak megfeleljen - így meggyõzõbb és számodra is hitelesebb lesz a mérés ha az eredmények cáfolják a hamis sugalmazásodat, és alátámasztják az eltitkolt problémát. (ezt leginkább alternatívéknál érdemes gyakorolni, ugyanis bevett gyakorlat a beteg kikérdezése után úgy alakítani a gépen az eredményeket hogy megfeleljen az elvárásoknak - bár ránézésre tippem szerint egy hõtérképes gép alkalmas lehet rá hogy kimutassa a gyulladást, ebben azért van valami).

Az ismert terápiák többsége a világon mindenhol azonos módon placebo (nem lebecsülendõ hatás, a mi esetünkben nagyon elõnyös lehet csak nem kifizetõdõ) egyenértékû (csakraterápia, bioenergetika, kézrátételes gyógyítás.   akupunktúra- ez többszörösen kettõs vakteszttel bizonyított hogy sajnos hatástalan - ha érdekel tudok forrást is linkelni hozzá- gyk. manuálterápia) a stresszoldás az nagyon jól hangzik, kérdés mit takar?

A gyõgypedikûr az teljesen frankó, feltéve ha benõtt körmöd van, gombád stb:)

Nincs jelen

 

#164 2007-12-07 15:39

ildikócska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Bocsigabi!
Én voltam már az Ormos intézetben, igaz elég régen. Úgy csináltam, ahogy Rigor mondta, hogy semmit nem mondtam a bajomról és nálam eltalálták, hogy mivel van bajom. Akupunktúrával próbálkoztam, inaktív voltam utána kb fél évig.
De nagyon nem mindegy, hogy kihez kerülsz én egy orosz nõhöz kerültem, azt hiszem Irina volt a neve, de erre már nem mernék megesküdni. Meg ez már vagy 6-7 éve volt és lehet, hogy már õ ott sincs.
Most is mondhatom, hogy inaktív vagyok kb fél éve, de most nem voltam akupunktúrán. Úgy hogy a fene sem tudja, hogy akkor mi használt és azt sem tudom, hogy most mitõl lettem inaktív. :)
De ha van idõd, pénzed, energiád.....egy próbát lehet, hogy megér, lebeszélni nem akarlak róla.
Tényleg nem tudom, hogy a kezelés használt-e annak idején, vagy csak hittem benne.

Nincs jelen

 

#165 2007-12-07 21:13

bocsigabi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Köszönöm a reagálásotokat :)! Lehet, hogy egy próbát megér. Januárra kérek majd idõpontot, s úgy ahogy tanácsoltátok, nem fogom elmondani mi a bajom, csak egy ált. kivizsgálást kérek. Lehet, hogy inkább pszihésen kéne kezeltetenem magam, mert ez az egész nálam is tuti pszihés alapokon "nyugszik".

Mellesleg tetszik a gyõgypedikûr, bár hála a jó... nincs sem benõtt körmöm, sem gombám :)!!

Mostanra már új tünettel is bírok, valaki már tapasztalt olyant, hogy csomó képzõdött a fején??
Állítólag nyirokmirigy, de most egy kicsit félek :(. Karácsony elõttre még beiktattam egy lágyrészi ultrahangot, biztos ami biztos - remélem nem lesz semmi, s tényeg csak a stero teszi ezt is!!!!

Nincs jelen

 

#166 2007-12-08 13:42

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

nekem csecsemõkorom óta van 1 duzzadt nyirokmirigyem a nyakamon de azon kívül hogy van nemigazán okoz problémát

Nincs jelen

 

#167 2007-12-09 00:39

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

A TSO tapasztalatok topicban írtam arról, hogy egy "tisztító kúra" hatására, amit IBD-re is ajánlanak, újra kiújult a colitis-em...
Rigor kérésére itt leírom, mi is volt ez a kúra pontosan, hogy ne essetek ugyanabba a hibába, mint én.
Én is gondoltam rá, hogy leírom bõvebben Nektek, hogy okuljatok belõle, de akkor  annyira magam alatt voltam emiatt, (és tulajdonképpen azóta is),  hogy nem sok minden értelmeset cselekszem az utóbbi idõben.. :(
Nos, ...ez azt hiszem egy amerikai eredetû tisztító kúra,Colonix a neve(remélem írhatok nevet, ha nem, a moderátorok majd kitörlik) nagyon sikeres, IBD-re...stb, szinte minden betegségre ajánlják, terhesség és szoptatás idején persze nem, és azért vágtam bele, mert úgy gondoltam, hogy elég sok méreganyag gyûlt össze a szervezetemben az utóbbi idõben, hogy ideje kisöpörni õket. Végülis reggel kapszulát és port kellett meginni, a port összekeverni vízzel, és úgy meginni, este pedig egy tisztító teát. Igen ám, de ezzel az volt a baj, hogy szerintem a még nem teljesen gyógyult bélfalamon újra felsértette a sebeket , mert hasonlóan a smirglihez, szinte úgy tisztítja ki az ember bélrendszerét. Most már tudom, hülye voltam, nem volt helyes döntés. Szerencsére csak másfél hétig használtam. Amikor írtam a gyártónak, hogy mik a panaszaim, nagyon kedvesen válaszoltak, és azt tanácsolták, hogy azonnal hagyjam abba a szedését. Ez mondjuk a tájékoztatóban is benne van, hogy ha a tisztítás szokásos felsorolt tüneteitõl eltérõ tünetet tapasztalok, azonnal hagyjam abba a szedését. Bár ilyen még a fogyasztók esetében nem fordult elõ állítólag, az én esetem egyedi, de mindenekelõtt az egészségem a legfontosabb, és küldjem vissza a terméket, õk visszatérítik az árát. Egyébként 60 napos pénzvisszafizetési garancia van rá. Nagyon korrektek voltak, úgyhogy nem is rájuk vagyok mérges, legfeljebb magamra, hogy egy ilyenbe belementem. Ugyanakkor elég hatásos szer sztem ha valakinek pl. epebaja van, az egyik barátnõm így gyógyult ki az epe betegségébõl, amikor az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Ráadásul nem csak hogy meggyógyult, de tele lett energiával, miután a sok salak eltávolodott a szervezetébõl a tisztító kúra segítségével,ergo neki bejött. Ezért ajánlotta õ is nekem. De minden ember és betegség más-és más.  Úgyhogy én nem ajánlom. Õk Nekünk IBD-seknek igen. De lehet h ez egy IBD-st is hozzásegíthet a gyógyuláshoz, ha van valakinek tapasztalata ez ügyben, szívesen hallanám, már csak úgy kíváncsiságból. Engem most  igazán egy dolog érdekel, hogy kijöjjek ebbõl a kakiból amibe kergettem magam. Minél hamarabb. De nem vagyok biztos benne, hogy más szervezetnek ez nem segíthet. Lehet h egy másik Colitisesnek bejön ez a szer, nem tudom. Én csak leírtam a tapasztalataimat. A másik pedig, hogy  korrektül le van írva a honlapon, hogy mindenképpen kérjük ki a kezelõorvosunk tanácsát a kúra elkezdése elõtt, namost én megtettem, és õ nem ajánlotta. Ennek ellenére belevágtam. Ez van. Aki esetleg ezen gondolkozik, nézzen utána, hogy mibe is kezd bele. A másik pedig, hogy idõközben torokgyulladásom is volt, mialatt elkezdtem a tisztító kúrát, és beszedtem fincsi gyógyszereket, immunerõsítõket, mint pl. köptetõ, c vitamin. Gondolom ezek is ártottak az iummunrendszeremnek, mert mint utóbb amikor Czipfelné Katit felhívtam, kiderült, hogy az Ovamed, a -TSO gyártója a TSO szedése mellett mellett- után még a C vitamint sem ajánlja, nemhogy az immunerõsítõ gyógyszereket, antibiotikumot pedig csak vénásan. Mondjuk ez utóbbi logikus. Úgyhogy nekem ezek is rásegíthettek a dologra.
Szóval aki TSO-t szed, szintén nagyon vigyázzon, mihez nyúl, ha más betegséget is elkap. Kati elmondása szerint, aki annak idején kifaggatta errõl az Ovamed-et, torokgyulladásnál például csak a természetes gyógymódokat, immunerõsítõt ajánlják mint például citrom, méz, narancs stb. Ha a szer rendebrakta az immunrendszert, nincs szükség gyógyszerekre. Béres csepp is kizárva. Ha muszáj  az antibiotikum, pl. vírusnál, csak vénásan.  Nekem a háziorvoson e tekintetben nincs ott a szeren, pedig az õ felelõssége lenne az, hogy ne adjon olyan gyógyszert más betegségre, ami az alapbetegséget fellobbantja. De idõközben rájöttem, hogy nem számíthatok senki másra, csak az ilyen fórumokra, orvosaira, és legfõképpen magamra, mert  az én felelõsségem, hiszen az én életemrõl van szó. Nos, ennyit mára, ergo, okuljatok ebbõl vigyázzatok magatokra, és jól nézzétek meg, mit szedtek be. 
Évi

Nincs jelen

 

#168 2007-12-09 00:43

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A TSO-s dolgot leírom a TSO tapasztalatok Topicba is, de úgy gondolom, azért  ide sem árt....

Nincs jelen

 

#169 2007-12-13 21:06

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ha valaki ezt ki próbálná mindenképp mesélje el milyen volt :D
http://www.baromedical.hu/?o=11&a=4

Nekem ez a mondat tetszik a legjobban!

"A gyógyszerek mennyisége gyakran csökkenthetõ lesz. A betegség egész lefolyása lényegesen lelassúbbodni látszik."
Szóval biztos a siker.....

Nincs jelen

 

#170 2007-12-14 14:04

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

szép magyar mondatok :I

ha fogalmazni se tudnak, milyen lehet a "csodájuk"? újabb dolog, ami a világ minden bajára jó, ennyi erõvel kenegethetnénk vietnami balzsammal is

Nincs jelen

 

#171 2007-12-14 16:45

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ez biztosan mazohistáknak való akik meg akarják nyújtani a gyógyulási szakaszt. Pontosabban felhosszabbítódni, mert ha valami lelassúbbodik az azt jelenti hogy felhosszul.

Nincs jelen

 

#172 2007-12-15 19:20

Yakus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Bélsejtvédõ zab

A zab viszont elsõsorban mint nagyon fontos rostforrás fejti ki jótékony hatását a sejtjeink öregedési folyamatainak befolyásolásában. Ez a növény ún. béta-glukánt tartalmaz - ez egy szivacsszerû, vízben oldódó rostféle -, ami a magához vonzza a belekben kezdeti stádiumban lévõ koleszterint, és segít a szervezetbõl történõ eltávolításában. Hatására az ételek gyorsabban haladnak át a tápcsatornán, a rákkeltõ vegyületek rövidebb ideig hatnak a bélfalra, meghosszabbítva a sejtek élettartamát. Új bizonyítékok állnak rendelkezésre arról is, hogy a zabnak a vérnyomáscsökkentõ hatása is van. További elõny: a zab egyike azoknak a gabonaféléknek, amelyekben nagy hatékonyságú antioxidánsok vannak.
(origo)

Nincs jelen

 

#173 2007-12-17 00:23

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

"Hatására az ételek gyorsabban haladnak át a tápcsatornán," - és ez jó dolog lenne? max egy szorulásosnak...
Az ételekben levõ koleszterinnek meg köze nincs a magas vagy alacsony koleszterin szinthez, - ez valami nagyon régi tévhit ami masszívan tartja magát.(errõl bõvebben - itt http://telapo.datatrans.hu/szkeptikus/2 … oJanos.nsv  - biokémia, élelmiszerkémika stb tanszékvezetõ elõadása).

"a rákkeltõ vegyületek rövidebb ideig hatnak a bélfalra, " - ez itt a joker parasztvakító mondat, hiszen ez abból következik hogy rövidebb ideig van a kaja a belekben, nem tud annyira felszívódni, stb. csak egy kis extra hangulatkeltés lehet hogy hú akkor rákcsökkent . - és kb a bélsejtvédelmet is ebbõl vezeti le. Szóval ez kicsit olyan mint amikor a dihidrogén monoxid ellenes petícióval poénkodtak, ugye triviális dolog vannak szenzációhajhász módon kiemelve:)

Nem azt mondom, a zab amúgy remek rostos szénhidrátforrás, egy egészséges bélnek, de nem nekünk.

Nincs jelen

 

#174 2007-12-17 12:20

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

az HBO nem egy tv-csatorna?:-)))

Nincs jelen

 

#175 2007-12-19 11:59

Yakus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Én nekem nincs annyi idõm, és akkora elszánásom se, hogy örökös vitával, megnyilatkozással, véleménnyel, riposzttal hadakozzak a megfellebbezhetetlennek beállított, vagy úgy elõadott véleményeddel.
Volt már valaki, akivel egyetértettél? Akinél nem tudtad te jobban, lett légyen az bármi? Legyen az természuetgyógyászati kérdés, biokémia, táplálkozástudomány, vagy bármi?
Nem válaszolok erre.
OK! Senki ne egyen zabkását. Kifejezetten káros, és mindenki, aki azt írja, hogy kitûnõ étel, ebben a betegségben is, az egy barom, és le van lõve, mert te mást állítasz.
Kösz, elég volt ebbõl az általad uralt, ex kathedra kijelentésekkel teli fórumból.
propagáld az scd-diétát, mindenkinek add meg egyedül te a választ.
Nekem tényleg van jó, más dolgom is. Nem azért kelek fel, hogy idejöjjek és ontsam a szakvéleményemet.
Csá.

Nincs jelen

 

#176 2007-12-19 12:35

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

mégis jöttél Yakus és ontottad, számomra nem kicsit még erõs is volt... Rigor nem uralni készül a fórumot, és nem mondta senkinek, hogy egy barom, ha zabkását eszik. én õt eddig sosem védtem meg, tudniillik nincs rászorulva, viszont mindenkinek joga van saját véleményhez. ennek kinyilatkoztatására pedig igenis ez a fórum a legmegfelelõbb hely. Ottó sem érzi magát kirekesztettnek tõle, pedig õk ketten aztán igazán nem értenek egyet.

a sejtöregedés problémájánal pedig pl. nálam is sokkal nagyobb gondot jelent a rostok bevitele. 3 év után most elöszõr került sor arra, hogy néhány hónapja békében élek a crohnos belemmel. ugyanakkor a magasabb rosttartalmú ételek így is simán visszavetnek, és nézegethetem a vért, meg az emésztetlen cuccokat a klotyóban. ki-ki milyen általános állapotban van, úgy éli a hétköznapjait és úgy alakítja a diétáját saját belátása szerint. aki úgy érzi, hogy neki jót tesz a zab és jól is esik, fogyassza. én a tapasztalataim alapján azt tudom mondani, elég gyorsan átrongyolna rajtam és hozna magával még némi meglepit is.

viszont szívesen olvasom mindegyikõtök véleményét, aztán a kapott infókat saját belátásom és állapotom szerint hasznosítom, vagy akár nem értek vele egyet. a hangnem a megfogalmazásnál viszont nem elhanyagolható szempont...

Nincs jelen

 

#177 2007-12-19 18:16

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Yakus: én ugyan nem tettem ex kathedra kijelentéseket, sõt!
De az hogy folyton nagy mennyiségben bombáznak minket mindenhonna olyan jótanácsokkal amik pont hogy
bemondáson, vagy esetleg alapvetõ tévhiten alapulnak, akkor jobban látom utánajárni pontosabban a témának, és itt sosem az én elképzeléseimet hanem az általam felkutatott komolyabban vehetõ tényeket próbálom megmutatni.

Tessék belekötni az én érveimbe, forrásaimba úgy ahogy én oké? 

Egy szóval sem írtam hogy a zab ne lenne jó, dehogynem jó, az egyik legjobb rost és szénhidrátforrás!! DE NEM NEKÜNK!!!!
és ezen van a hangsúly, erre szerettem volna felhívni a figyelmet - továbbá arra a pár vicces kis hangulatkeltésre ami jellemzõ a kétes források fogalmazási stílusára.

Én nem ajánlok semmi olyat, vagy ha mégis akkor figyelmeztetéssel és fenntartással amit nem hogy magamnak hanem mondjuk a saját beteg gyerekemnek ne ajánlanék biztos szívvel.

Igen belekötök sokmindenbe, de jobban járnál ha kussolnék?   Ha szerinted nincs is mondjuk igazam akkor is legalább átgondolnád a dolgot. Nehogy azt hidd hogy az engem ért kritika hatására én nem próbáltam ki dolgokat amikkel nem igazán értettem egyet, de erõs volt az ellenérvi nyomás, és érzelmileg meginogtam  (az mellékes hogy eddig mindegyikbõl nagyon rosszul jöttem ki) .

Nincs jelen

 

#178 2007-12-19 18:36

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Szeretem ha marakodás van!:D:D:D
Jön valaki még tunkolni?Én hozom a kenyeret,de a mellyehúsa is az enyém!:D:D:D:D
Itt mindig történik valami.:D:D:D

Nincs jelen

 

#179 2007-12-19 18:56

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Itten sosincs marakodás csak beírják a hülyeséget aztán én megjegyzem hogy tán mégsem a paprikakrém lesz a megoldás némi szakirodalmat linkelve, és nem személyeskedek amire mindig sértõdés van az a válasz hogy én uralom a topicot és orvosnak meg atyaúristennek meg nemtomminek képzelem magam.
Nem muszály persze rám hallgatni, lehet nyugodtan az Aloe verába mártott tûkkel beszabályzott jedi csakrás gyógyulást vegetáriánus szétválasztó kukiricás bab diétán élni az étkezéseket a bolygók állásához állítva teljesen mellõzve a sót, kizárólag élõ kukacos biokajával, gyertyafény mellett netezni és mindenért a stresszt okolva piócás méregtelenítõ böjtöt illatos kavicson állva beinhalálni indigógyerekek könnyébe holisztikusan agyonpotenciált fókahere kolloidot - de én akkor is megmondom hogy ami marhaság az marhaság, akárki írta az nem ellene szól hanem pont érte. Akinek vérzik a bele ne egyen zabot, kivéve ha mazohista.

Nincs jelen

 

#180 2007-12-19 19:06

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Hú Rigor ezt aztán jól megaszontad nem is tudtam követni:))
Yakus kedves!
Rigor csak igyekszik segíteni a tapasztalataival ahogyan te is.
Csak ne felejtsd el,hogy ami az egyiknek jó az a másiknak nem biztos,hogy bejön.
Nem rossz ember õ hidd el.
Amugy meg  egy hülye kérdés mi az a zabkása?
Még életembe nem ettem:))

Nincs jelen

 

#181 2007-12-19 19:19

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Az egyik embernek bejön a másiknak nem az egy dolog, nem vitás, van sok holtjáték, és még nagyjából ismertek is azok mik azok amit valaki bír más nem és fordítva egy bizonyos határok között.

Meg az is egy dolog hogy azért van egy bizonyos tudományos háttér amit fel lehet kutatni utána lehet nézni, és az is hogy hatalmas propagandával nyomul a kuruzslás, a mindenféle alaptalan elképzelésekre, félreértésekre félremagyarázra és összesküvéselmléletekre(ez különösen népszerû) alapuló "jóakarás". Én ez utóbbival próbálok egy picit szembefeszülni, érvek tények felkutatásával megismerésével. Ellenérv, tény, kutatási eredmény eddig még Ottó kivételével nem nagyon jött csak személyeskedés.

Nincs jelen

 

#182 2007-12-19 19:35

rebubu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

hmmm.... zabnyàk - finom is az!
èn leforràzom a zabpelyhet, jo sokàig àllni hagyom. abban nincs kemèny cucc.
laktato, ès tele van vassal!
de èn sosem voltam hasmenèses, ès a vèkonybèllel vannak problèmàk, nem a vastaggal. talàn ezèrt jon be nàlam..

udv.

Nincs jelen

 

#183 2007-12-19 19:46

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Úgy mindjárt más, meg akkor gondolom a magas keményítõtartalmú cuccok nem is gázosítanak. Bizonyos szempontból szerencsés, viszont gondolom neked meg a fehérje szívódik fel nehezebben.

Nincs jelen

 

#184 2007-12-19 20:11

rebubu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

nem nagyon eszem hust.. de amikor ugy èrzem, nem vagyok a topon, igenis eszem egy keveset. ès rogton èrzem, hogy jobb.
majusban volt egy mutetem, azota minden felszivodik - mèg az is, amire csak rànèzek (a francba.. :-)  )

Nincs jelen

 

#185 2007-12-19 23:13

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Rigor!
A tökéletes indigó gyerek könnycsepp kivonat nálad rendelhetõ?? :D:D:D

Nincs jelen

 

#186 2007-12-19 23:46

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Igen, és csak azért kerül olyan sokba mert egyébként adnám én ingyen is de ezzel a pénzzel azokat a szegény sorsú gyerekeket támogatom akik a danone joghurttól kaptak rákot:)

Nincs jelen

 

#187 2007-12-20 08:57

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Igenis marakodás és ne vitatkozz má velem lécci!:D:D:D:D
Az és kész!:D:D:D
Vigyázz me harapok!:D:D:D:D
Egyébként meg:különösebben fingom nncs az scd-rõl,egyenlõre nem is érdekel,élem a saját kis diétámat.
Ha látok valami hsz-itt elolvasom,ha érdekel foglalkozok vele,ha nem átugrom.
Ha van kérdésem felteszem ha nincs továbbmegyek.
Érvek és ellenérvek egy helyen ez ad lehetõséget a döntésre.
Szerintem. :D:D:D
Rigort meg nem kell védeni,van nekije szája,az aggresszív kirohanások meg az én stílusomba tartoznak,fõleg ha termékmenágerek zaklatnak minket.:D:D:D
Kedvesen is el lehet küldeni a halál f..ra valakit.:D:D:D:D
Na jól belegabajodtam.:D

Nincs jelen

 

#188 2007-12-20 10:35

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

szívembõl szóltál Roor:-) télleg nincs szüksége védelemre, de én úgy, de úgy felhúztam magam Yakus stílusán, hogy nem bírtam szó nélkül megállni.

Rigor küggyé mán egy terméklistát lécci:-)

pá aranyoskáim

Nincs jelen

 

#189 2007-12-20 14:01

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nekem azért jól esik ha megvédenek, különben úgy érzem senki nem néz jó szemmel és akkor meg az lesz hogy inkább rájuk hagyom a hülyeséget.
Elvégre pont azért és akkor szoktam kritikát, ellenérvet írni, amikor ön és közveszélyes alternatív módszert látok, vagy olyat amit szimplán nem igaz, - mert sajnos elborítják az embereket a jobbnál jobb "segítõkész" ötletekkel.

Gondolom a dologban az lehetett hogy Yakus talált valamit ami megtetszett neki, nagy lelkesen belinkelte és úgy érezte én most õt fikázom, holott nem, a dolog az írás tanácsainak ránk vonatkozó szemszögére irányult (mert egészséges ember szemszögébõl amit leírt azzal nincs baj, leszámítva pár hatásvadász dolgot amit jobb szemûek maguk is kiszúrhatnak).

Nyilván nem esik jól az embernek ha úgy érzi talált valami hasznosat és erre megmondják hogy ezt pl nem kéne, ugyanakkor azért jobb ha gyulladt béllel elgondolkodsz mielõtt kipróbálod.

Nincs jelen

 

#190 2007-12-20 15:21

mandala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Valakit érdekel a holisztikus gyógyászat, vagy mindenki elfogadja, hogy gyógyíthatatlan beteg?
Miért ajnározza mindenki a nyugati gyógymódokat, amikor 200 évvel ezelõtt Semmelweiss Ignácot kuruzslónak tartották. Miért felejti el sok ember, hogy a világ másik felén többezer éves hagyománya van annak, hogy egy problémát, egy betegséget ne helyileg kezeljenek. hanem az embert komplexen, testi, lelki, szellemi szinten együtt nézzenek.
Vajon a szteroid, a mesterséges fehérje és aminosav megoldás, vagy csak tüneti kezelés. Aki több éve él együtt a betegségével, vajon a diétán kívül mit változtatott az életmódján, netán a gondolkodásmódján?
Akinek mostanában diagnosztizálták, elgondolkodott már azon, hogy hosszú éveken át milyen életmódot folytatott? Lehet, hogy ennek eredménye a rendkívüli szenvedésekkel és lemondásokkal járó orvosi és gyógyszergyári szempontból életfogytiglan biztos fogyasztóvá váló páciens.

Gondolkodni ennyi bõven elég! Nem elfogadni kell, hanem változni!!!

Nincs jelen

 

#191 2007-12-20 16:30

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sajnos ez egy olyan betegség hogy a tuti életmód sem megoldás. Tudod mit mondtak a gyomorfekélyre? egészen hasonló volt a helyzet csak itt még nem találták meg a megoldást.
A világ másik felén több ezer éves hagyományok alapján volt 30 év az átlagéletkor, ezt se felejtsük, és azt sem hogy ami mûködik az java részt már a nyugati orvoslás része. 

Ami nem, az maradt "alternatív".  Az hogy az egészségügy nem megfelelõen mûködik nem jelenti azt hogy a nyugati orvoslásban ne lenne komplex teljes embert figyelõ szemlélet. Az hogy a gyakorlatban ez nem vagy ritkán valósul meg az egészségügy problémája, de magánklinikákon pl remekül mûködik.
Egészen egyszerû kettõs vakteszttel be lehet bizonyítani bármirõl hogy mûködik, és ha mûködik akkor bizony használják is, és nem csak alternatív körökben. Sok mindenrõl be van bizonyítva hogy nem több mint a placebó (homeopátia, akupunktúra) - mert igen is komolyan meg lettek vizsgálva. Persze nem azt mondom hogy ne lenne hatásos, mert a palacebo nagyon is hatásos, csak épp azt jelenti hogy egy ilyen gyógymód esetében hibás az ok okozati tényezõ felállítása.

Egy apró gondolat: a szteroid amit kapunk nem mesterséges, hanem természetes  (léteznek mesterséges fehérjék, bizonyos gyógymódokban nagyon hatásosak, csak piszkosul drágák is, nem egy medrol kategória) - arról nem is beszélve hogy attól hogy valami mesterséges nem jelenti azt hogy rossz, és az hogy valami természetes nem jelenti azt hogy jó.
Ha követnénk a természetes utat akkor semmit nem szabadna tenni, hanem aki beteg meghal és kész. Minden ez ellen irányuló praktika (már egy egyszerû gyógytea is) mesterséges beavatkozás a természet rendjébe.


Ez csak az én véleményem/ tudásom a témában. Lehet levegõnek nézni nyugodtan, de én megmondtam:)

Nincs jelen

 

#192 2007-12-20 16:54

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Rigor akkor most volt ami jólesett???:D:D:D:D
Nem fogadom el hogy gyógyíthatatlan vagyok,de jelen pillanatban abból gazdálkodom ami van és ami biztosan segít.
Nyitott vagyok mindenre,csak meg kell gyõzni.:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#193 2007-12-20 17:14

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nekem mindig jól esik:)  Gyógyíthatatlan az nincs, csak olyan hogy nem sikerül, vagy még nem ismert a módszer.
Viszont nálunk megvan az a remek esély is hogy holnaptól 95 éves korodig tünetmentes leszel akkor is ha három mûszakban bosszantanak fel és mc donaldsos chilit eszel életed végéig.

Nincs jelen

 

#194 2007-12-20 17:18

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Csatlakoznék az elöttem szólókhoz....az életmód válltozás nem megoldás erre a betegségre.
Vannak esetleges ugynevezett"gyógymódok" ami tünetmentesíthet egy idõre amitõl ugy érzed ,de jó segített és meggyógyultál de sajnos nem!!!
Mandala!
Te változtattál az életmódodon és ettõl most elmúlt a betegséged?
Ugyanis akik itt vannak valemennyien rákényszerültek a változtatásra ilyen-olyan okból de.....még senkitõl nem hallottam azt,hogy ezáltal meggyógyult volna.
Rigor!
Természetesen megvédünk bár...nem szorulsz rá mert megvéded te magad.:)))Amit pedig írsz lehet sok embernek idegesítõ fontoskodásnak tûnhet,de itt ismét Rigor védelmében hozzá kell tegyük õ  érvekkel-ellenérvekkel cáfolja  meg mindig azt amit állít.
A magam részérõl nem hiszek az alternatív orvoslásban de...ettõl még lehet eredményes.

Nincs jelen

 

#195 2007-12-20 17:26

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Mandala wrote:
"..Aki több éve él együtt a betegségével, vajon a diétán kívül mit változtatott az életmódján, netán a gondolkodásmódján?...."
Szerintem termeszetes, hogy mindenki az okot szeretne megtudni es felszamolni, de amig ez nem ismert, addig az elet elviselhetove tetele szempontjabol a tuneti kezeles kerul eloterbe "barmi aron" :-(
Szeretnem megkerdezni Toled, milyen eloeletrol lehet szo a beteg gyermekeknel, ad abszurdum csecsemoknel ? Persze, tudom, a mama pocijaban volt az eloelet...
Arrol nem beszelve, hogy peldaul en is 40 even keresztul az egeszseges ember mintakepe voltam.
Sport, sport, sport, egeszseges taplalkozas, jo mentalis allapot ect. es most megis itt vagyok :-(
Teszek ra, hogy milyen egy gyogymod, keleti or nyugat, tudni akarom az okot es felszamolni...barmi aron.
Tetszik erteni ?

Nincs jelen

 

#196 2007-12-20 17:34

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Hol írtanak ki gént belõlem?Me mennék egyet eltávolíttatni.:D:D:D
Amelyik felelõs a kis genyámért.:D:D:D
Ja és egész komoly változáson mentem keresztül.:D:D:D
Mosolygósabb lettem és megtanultam leszarni nagy ívben dolgokat.:D:D:D
És örülni minden apróságnak.:D:D:D
És nekem is tök mindegy honnan a segítség,csak legyen.:D:D

Nincs jelen

 

#197 2007-12-20 17:45

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Nekem is mindegy, az se baj ha nem tudjuk hogy mûködik csak mûködjön. Az viszont nagyon nem mindegy hogy a valódi segítség, vagy teszteletlen ismeretlen kamu "jóakarás" amit higyjünk el bemondásra. 
Mert jópénzért mindig akad aki "segít" - többen is mint azt kéne, csak sajnos nincs elég jó szabályzás kuruzs öö akarommondani alternatív orvoslás ügyben.

Nincs jelen

 

#198 2007-12-20 17:49

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Na látod.Én is ezért elõbb kipróbálom,aztán reklámozom.:D:D:D
A bogyóim!:D:D:D

Nincs jelen

 

#199 2007-12-20 17:51

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A ciánkapszulát probálta már valaki mint alternatív gyógymódot?
Állítolag jó  és nem csak tünetmentesít hanem végleges"eredményt" produkál.Még egy panaszt sem hallottam rá azoktól akik eddig beszedték:))))

Nincs jelen

 

#200 2007-12-20 18:28

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Mielott elmennek az anyosomnak friss lipatepertot vinni, alternativ gyogymod temaban ket fogos kerdest tennek fel a diszes tarsasagnak.
pro primo:
Mit ertunk "Szent Rokus gyoker kura" alatt ?
Pro scundo:
Mikor es kinek mondjak, hogy "szopogasson Herkules labsot" ?
Terulok, fordulok es mar itt is vagyok, addigra kernem a megfejteseket.
Dijazas, az nagy USA-ban elo magyar honfitarsunk altal feltalalt papir bilibol egy tucat :-)

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB