#301 2008-01-31 08:44

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A múltkor voltam egy természetgyógyász elõadásán Wolfgang Köbel a neve (gyógynövényekkel és diétával foglalkozik). Ajánlani tudom nektek is. Neten beirva a nevét a keresõbe találtok anyagot, mp3 elõadásanyagait is.
Rákérdeztem a crohnra, annyit tudott mondani, h poliszacharid (cukormolekulákból álló óriásmolekulák, hasonlóan a keményitõhöz is, viszont sokkal-sokkal több cukormolekula épit fel egy ilyet) ezt kellene enni, sok növényben megtalálható (az Aloe Verában is, tudom, h nekünk ezzel vigyázni kell, viszont van olyan készitmény amiben már csak a kinyert poliszacharidok vannak) . Ezt mondta ugyanis ez kell a sejtfal épitéshez mint "tégla", és ebbõl a crohnosoknak hiányuk van.
  És még az édesgyökért emlitette, mert az ebben levõ anyag segit a mellékvese által termelt kortizon hormon szervezetben maradásában ugyanis ebbõl is gyengén állnak a crohnosok (medrolban kortikoszteroid van, kvázi mellékvese hormon).
  A poliszacharid jótékony hatását meg tudom erõsiteni, az édesgyökeret pedig még nem próbáltam ki hosszabb ideig igy nem tudok mit mondani róla.
   Jaaa és még egyet mondott: a pihenést, semmiképp nem szabad magunkat túlhajszolni!

Nincs jelen

 

#302 2008-01-31 12:36

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Miért jársz olyan kuruzslók elõadására akik alapvetõen orbitális baromságokat mondanak? A keményítõ poliszaharid....

Nincs jelen

 

#303 2008-01-31 16:45

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

ottó amit sok cukormolekula épít fel azt hívják összetett szénhidrátnak. xD
Amibõl hiány van az MINDEN egész egyszerûen a rossz felszívódás miatt

Nincs jelen

 

#304 2008-01-31 17:06

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Arról nem beszélve hogy az ember vérébe, sejtjeihez kizárólag  monoszaharid jut el. Nincs olyan hogy többféle cukor. Ez és más nem. Az összetett szénhidártot is lebondja a szervezet gyakorlatilag szõlõcukorra. Csakhogy éppen ezért a szervezetnek azért jó az összetett szénhidrát mert a lassú bomlás, és lassabb felszívódás miatt hosszabb ideig lát el egyenletesen cukorral, így stabilabb inzulinszinten maradva stb. stb.(Ja és akkor a GI index-rõl, zsírosító hatásról, éhségérzetrõl,  még nem is beszéltünk) Viszont pl gyulladt vastatgbélnél ennek a mókának megvan az a szomorú mellékhatása, hogy a bomlás borítja a bélflórát és gázosít.

Ráadásul az összetett szénhidrátok természetes formában többnyire magas rosttartalmú növényekben találhatóak, így megnövelik a széklet mennyiségét is, ami külön teher a gyulladt beleknek.

Nincs jelen

 

#305 2008-02-01 08:31

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Üdv! A keményitõt mondjuk 30-50 db cukormolekula épit fel (hasamra ütöttem), ezek az un. poliszacharidok mondjuk 90 db-tól 5000 db cukormolekuláig áll össze egy óriásmolekula. Másrészt számit a cukor fajtája is mert abból is többféle van (glükóz, mannóz, fruktóz...). Ezeket az óriás poliszacharidokat az emésztõnedvek nem bontják le (igy nem eszi meg a szervezet kajaként), hanem másként hasznosulnak. A sejtregenerálásban, gyulladáscsökkentésben, immunrendszer jó mûködésében vesznek részt.

Nincs jelen

 

#306 2008-02-01 09:34

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szerintem meg felejtsd el a forrást ahol ezt a sok hülyeséget tömték a fejedbe.

Pl itt alul fel van sorolva mi, micsoda pontosan:
Innen kiindulva: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B … r%C3%A1tok

és például alul típustáblázat:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mann%C3%B3z

Az meg hogy az IBD-ben ebbõl kinek mi és hogy jó, egészen más lapra tartozik, fõleg az immunrendszer erõsítgetését nézve.  Az ilyen nagyvonalú kijelentések hogy : "Jó mûködés" -  meg lövés a ködbe.

Vagy itt: http://www.hazipatika.com/topics/diabet … 1-751475C2

vagy itt:
http://www.cie.hu/egeszseg/miacukor/szenhidratok.html

Namost ezt írod:

". Másrészt számit a cukor fajtája is mert abból is többféle van (glükóz, mannóz, fruktóz...). Ezeket az óriás poliszacharidokat az emésztõnedvek nem bontják le (igy nem eszi meg a szervezet kajaként), hanem másként hasznosulnak." -  Épp csak úgy megjegyezném hogy a Glükóz az bizony monoszacharid egészen pontosan a szõlõcukor.

Nincs jelen

 

#307 2008-02-01 21:19

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Félre ne értsd, azért szívesen látunk, fõleg mivel rajtad kívül az alternatív vonalakat eddig senki nem volt képes viszonylag értelmesen és kultúráltan képviselni:)

Nincs jelen

 

#308 2008-02-02 01:08

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok! Számonra nagyon érdekes volt ez diszkrét vitasorozat. Az én tapasztalatom a kisfiamnál, akinek nem specifikus IBD-je , meg Multiplex táplálékallergiája , Fructóz malabsorpció a diagnózisa, a belek regenerálódásához patikatisztaságú keményítõket eszik ( amylum tritici v.búzakeményítõ, amylum maydis v. kukoricakeményítõ, amylum solani v. burgonyakeményítõ meg glucosumot ). Ezeket a szervezet könnyen megemészti , lényegében nem kell hozzá semmi itt enzimekre gondolok, egyszerûen felszívódnak. Mi másfél éve esszük ezeket a keményítõket és a belei nagyon szépen regenerálódtak. Persze a mi esetünk egy kicsit más mint a crohn , nekünk diéta hiba esetén nagyon gyorsan passzív idõszakból aktív lesz, de annyi hasonlóság van a kettõ között, hogy úgyanúgy érinti vastagbelet mint a vékonyat, bárhol gyulladás léphet fel, meg a hozzátársuló napi sok-sok széklet szám.A volt dokink aki szuper jó fej ( csak az eg. törvények közbeszóltak, hogy továbbra is õ legyen a kezelõorvosunk)azt mesélta, hogy Angliában is hasonló mesterséges táplálást alakalmaznak , mert ez lényegében az ha csak ezeket eszed, aktív idõszakban.

Nincs jelen

 

#309 2008-02-02 07:13

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

És ezek a spec. szénhidrátok nem gázosítanak? Illetve mik a tapasztalatok a hagyományos keményítõkkel és egyéb összetett szénhidrátokkal?
Milyen árban vannak ezek?
Esetleg más forrásból recept nélkül is beszerezhetõk, vagy van házilag is "elkészíthetõ" alternatívája? (azért tegyük hozzá persze hogy a szervezet a legkönnyebben a tiszta szõlõcukrot vagy dextrózt"emészti" meg - illetve ez mint a villám szívódik fel, csak sajnos a gyorsaságnak hátrányai is vannak inzulinreakció stb téren)

Nincs jelen

 

#310 2008-02-03 01:35

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Rigor !
Nem gázasítanak , a hagyományos keményítõkbõl nincs kivonva a glutén, itt a búzakeményítõre gondolok, mindegyik tartalmaz fruktózt és ez nincs túl jó hatással a feszívódásra mivel itt már enzim mûkõdésre van szükség a felszívódáshoz. Amirõl én beszélek az teljesen tisztított csak gyógyszertárakban megrendelésre forgalmazzák , nem olcsó de nagyon jó. Elég kevés orvos ismeri , mivel a lényegesebb dolgokat az orvosi egyetemen sem tanítják. Nagyon profi kutató orvossal kell összefutni, ahhoz , hogy ismerje ezzeknek a termékeknek a jótékony hatását . Sajnos nincs házilag elkészíthetõ formája, meg konyhatehnológiában sem egyszerû a használata. Tíz alapanyagunk volt só és vízzel együtt , sok álmatlan éjszakába telt amire fogyasztható táplálékot tudtam elõvarázsolni neki, de megérte.Ezzeknél a keményítõknél a gyorsaság nem számít mivel nem von be az emésztéshez enzimeket , nem kell a szervezetnek felismernie a táplálékot. Ha érdekel nagyon szívesen megadom a szabadalmazás számát  a gyártót és az árakat , de nem tudom , hogy itt vagy inkább e-mailba? Sõt receptet is tudok ajánlani nem tul finomak de gyógyuláshoz vezetnek , legalábbis a csongor esetében , igen!

Nincs jelen

 

#311 2008-02-03 09:01

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Hû ez nagyon érdekesen hangzik! Különösen hogy én a rizset, krumplit, tésztákat nem bírom, illetõleg az összes magas keményítõ és összetett szénhidráttartalmú étel esetében számíthatok a gázosodásra, bélflóra borulásra,  stb. A fruktózt én nagyon jól emésztem  (na jó lehet hogy nem mindegy hogy összetett szénhidrátban kötve található és azt kell lebontani vagy külön).



Szerintem add meg itt az adatokat, fõleg hogy biztosan mást is érdekel!

Azért mondjuk a gyógyulás szóval óvatosan bánnék, sajnos egyelõre ebbõl a betegségbõl nem lehet meggyógyulni, (persze ahogy írtad nem egészen ugyanaz a problémátok) - de a jó diéta megkönnyítheti az ember életét.

Nincs jelen

 

#312 2008-02-04 15:13

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Igen, bocsi, a gyógyulás szó nem megfelelõ még a mi esetünkben sem , inkább az átmeneti tünetmenetsség vagy tünetmentes idõszak hosszabb fenntartása talán ez jobb.Nem tudom , azt sem , hogy egyáltalán megfogunk-e gyógyulni de most nem is ez a legnagyobb próblémám hanem a szocializálódás, mert gyermekek esetében nagy fenntartással fogadják az intézmények, mondjuk inkább azt , hogy nem veszik be oviba , megvonja tõle a társadalom azt amire egy ilyen pici gyereknek szüksége lenne a beilleszkedés, a másságának elfogadtatása, meg a gyermekkapcsolatok, én nem tudom számára azt biztósítani amit a korcsoportja.

Az AMYLUM TRITICI, MAYDIS, SOLANI Ph. Hg.VIII:-as szabadalmazású keményítõk , Pharma Phoenix forgalmazza és megrendelésre szállítják a gyógyszertárba . Ezeket az adatokat mind meg kell adni a gyógyszerésznek mert nem akarok megbántani senkit , de nem ismerik és sok esetben más terméket adnak gyógyszertári kiszerelésben. ragaszkódni kell az eredeti barna papírtasakos kiszereléshez.
Az áruk ha minden igaz , ez inkább info. jellegû a tritici -3200Ft,maydis-2800Ft, solani-2200Ft, 1kg-os kiszerelésben vannak.

Én Csongornak ebbõl készítem a levestésztát, köretet, minden ugyanaz. 1dl házi disznózsír vagy kukorica csíraolaj ( ez is könnyen feklszívódik és nem gázasit), 25dkg keményítõbõl rántást készítek , annyi vízet öntök hozzá amilyen keményre akarom csinálni. Ez a pudingunk alapanyaga, tápszert meg karamelizált szõlõcukorral összeturmixolom, levesbe amikor kihûlt káposztareszelõn belereszelem, ugyan ez sült vagy fõtt hús mellé köretnek. Fagyi a pudingját jégkrémtartóba lefagyasztom. Amikor gyullásban vannak a belei rendkívül jó hatással van rá a hideg. De lehet , hogy ez csak az én ideológiám .Vannak még újjabb vegyes receptjeim is ami bio kukoricalisztet tartalmaz , ha bárkit érdekel itt vagy priviben szívesen megírom. Ezeket a recepteket nem nagyon ismerik kivéve azokat akik hallottak rólunk. Mi elég egyedi eset vagyunk, sajnos. Üdv. mindenkinek.a

Nincs jelen

 

#313 2008-02-16 08:47

Apacsanya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Tunde!
Tudom, mit érzel. Én a 13 éves fiamnak nem tudtam diabéteses kaját szerezni, ezért minden nap apa megy érte a suliba, hogy 14 órára hazaérkezzen és az inzulin beadása után végre ebédelhessen. Persze mi fõzünk neki. A legnagyobb gond az osztálykirándulás. És azok a programok, amiben kaja van. Pedig nem lenne nagy ördöngõsség.

Nincs jelen

 

#314 2008-02-28 08:39

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sancsi! nem akarok beleszólni, mert én is használtam már az ezüst-kolloidot. nagyon szuper dolog, ha valami fertõzésed van, és ki akarod magadból pucolni. de ha beleolvasol a tso-topicba, akkor rájössz, hogy nem biztos, hogy az a legmegfelelõbb, hogy mindent kiirts magadból. legalábbis, ha én jól értelmeztem (még csak tájékozódom, ki tudja, hogy beteg vagyok-e egyáltalán?), az a lényege, hogy legyen benned valami lényegében parazita (persze az emberre nem káros), amit az immunrendszered helyetted tud irtani. na, most ezeket kiölni?
de valóban nem akarok az ezüst ellen beszélni. én ittam egy hónapig, de nem sokat használt (na, jó. a torokgyulladásom elmúlt tõle :))

Nincs jelen

 

#315 2008-02-28 09:57

Sancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Chysh! igazából azért gondoltam rá -inkább a sipolyom miatt-, mert ha Cifran-Klion antibiotikumot kapok, akkor kevésbé váladékozik a cucc, sõt abba is marad, más kérdés viszont, hogy újra elkezdi egy idõ után!:-(
Külsõleg is kezeltem vele, igaz, hogy nem lett jobb, így abba is hagytam!
Az a helyzet, hogy nagyon rossz amikor hasmenésem van, gyenge is vagyok, de mégis ez a sipoly zavar a legjobban, illetve az, hogy váladékozik. Gézzel a popsimba járok stb...
Csatár Éva doktornõ, aki szerint chron-os vagyok, azt mondta,  a Chron betegeknél nem mûthetõ a sipoly, mert nem hajlamos gyógyulásra!
Szóval minden követ megmozgatok, hogy rendbejöjjön! Hiszek a csodákban! Bár lehet, hogy nincsenek!:-(

Nincs jelen

 

#316 2008-02-28 10:18

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

az más. mint írtam, ha arról van szó, hogy valamit "tisztítani" kell, arra jó, mert hogy ugye minden baktériumot megöl. nekem az ezüsttel kapcsolatban a legnagyobb aggályom az, hogy a mindenbe beletartozik a természetes bélflóra is. szerintem. de a legjobb, ha kikérdezed azt, akitõl az ezüstöt kapod/veszed. (ja, és nem reklámként, de lehet, hogy tud mást is javasolni esetleg a flavin termékek közül)
hál' égnek nekem nincsenek ilyen problémáim. de ahogy így olvaslak téged és mindenkit... rettegek, hogy nálam is hasonló lesz a diagnózis.
na, mivel nem ehez a topichoz tartozik már a téma, rövidre zárom a dolgot: persze, egy próbát megér a dolog. és drukkolok, hogy használjon!!!

Nincs jelen

 

#317 2008-02-28 12:23

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Az ezüst kolloidot manapság használni úgy ahogy van BAROMSÁG. Régi kevésbé hatékony ám károsabb módszer mint a rettegett antibiotikumok (amibõl a mai lokálisak, stb elég jók).
bõvebben: http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/23/ezustkolloid

Nincs jelen

 

#318 2008-02-28 12:50

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Teljes mértékben egyetértek vele . Mi egyszer végsõ elkeseredésünkben kipróbáltuk , akkor egy tv csatorna által ajánlott alternatív gyógyászat egyik legkíválóbb szakembere által javasolt és meggyótít fent említett termékeket , nagy butaság volt , így már utólag tudom. Majdnem belehalt a kisfiam és még magyarázhatam is a butaságunkat az orvosoknak. Persze amikor ezektõl gond lett , válasza rögön az volt , hogy tud más megoldást is . Arra már nem voltunk kiváncsiak de a véleményemet elég diplomatikusan közöltem vele . Én antibiotikum párti vagyok , meg vannak más házi patikák amivel nagyon jól lehet tünetek enyhíteni .

Nincs jelen

 

#319 2008-02-28 13:05

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

én sok-sok antibiotikumot beszedtem már. volt, hogy napok alatt meggyógyultam tõle, volt, hogy 1 hónap alatt 4félét megettem és semmit nem használt (ezért kaptam másfél éve grommet-et). nem mondom, hogy az ezüst meggyógyít, mert nyilván NEM (tanulságos blogbejegyzés volt. kösz Rigor). de vannak dolgok, amikre valóban jó. pl  torokfájásnál, ínygyulladásnál nekem bejött (még csak le sem kell nyelni, elég gargalizálni). de csak ha a baktérium-pusztító hatását nézzük: néhány kanál a húslevesbe, és nem savanyodik meg, egy kicsi a vázába, és lassabban hervad el a virág.
DE: nem védem, nem javaslom senkinek, mert ha az orvos azt mondja, hogy gyógyszer, akkor gyógyszer!

Nincs jelen

 

#320 2008-02-28 14:41

Sancsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Oké, igazatok van, sajnos hajlamos vagyok a fellángolásra, és mindent elhinni.....azután mindig koppanok!:-(
Idáig mindennel így volt!:-(
Csak annyira szeretném ha meggyógyulna a sipolyom, és amint már mondtam egyszer azt mondta egy doki néni, hogy a Chron-os sipolyt nem lehet mûteni!:-(
Most rendesen elkeseredtem!:-((((((((

Nincs jelen

 

#321 2008-02-28 14:49

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

én azért azt gondolom, hogy ha megpróbálod, ártani nem ártasz magadnak vele. nem tudom, hogy megnézted-e Rigor által ajánlott blogot, de ne gondold, hogy ezüstszürke leszel tõle :)
ha pedig nem jön be, legalább el tudod mondani, hogy, na erre nem jó. persze ez sovány vigasz, de legalább nem fusztrál a tudat, hogy nem tettél meg valamit, amit lehetett volna.

Nincs jelen

 

#322 2008-02-29 07:29

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Sancsi!
Nem elkeseredni! Tudod vannak jobb és rosszabb idõszakok! Valahogy ki lehet bírni! Néha nagyon nehéz én tudom megértem. Én is belemásztam anno egy természetgyógyász kezelésbe aminek nem sok értelme volt szinte semmi mert csak a vérnyomásom vitte le a készítmény amit adott illetve a vitamin bomba nagyón ütõs volt (bár az ára is). Tünde írta hogy van házi patika igen van sõt én egy tea keveréket használgatók ha nagyón nem vagyok jól az kihozz a gödörbõl de annak csak egy baja van hogy olyan bûn rossz az íze hogy szinte kibírhatatlan, s nem szabad ízesíteni! De nekem az fejõn! Még egyszer utalok Tündére "Én antibiotikum párti vagyok" nagyón jó dolog csak nem szabad nyakra fõre szedni (sajnos sok orvos gondolkodás nélkül azt ír fel mert az az egyszerûbb neki ) mert bizony a bacik ellenállóvá válnak vele szemben (ezt nem én találtam ki bizonyított tény).
Na az ezüst kolloid ez is egy érdekes dolog nekem is ajánlották én nagyon hosszas mérlegelés után kihagytam nem mertem megkockáztatni egy kúrát vele (pedig nem olvastam Rigor blogját). Úgy vettem ki az írásodból hogy mész coloszcopiára (koloszra) biztos ezzel kapcsolatban is lesznek kérdéseid de addig is olvasd a "Tükrözés altatásban" topikot ott nagyon sok kérdésre válasz találsz!
Üdv: Szuszidi!

Nincs jelen

 

#323 2008-02-29 07:45

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szuszi milyen teakeveréket iszol?

Nincs jelen

 

#324 2008-02-29 07:54

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Vicaa körömvirág, meg cickafark fû!

Nincs jelen

 

#325 2008-02-29 07:56

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Én mindkettõt külön ittam így "koktélban" még nem próbáltam. Most itt lesz az ideje. :)

Nincs jelen

 

#326 2008-02-29 07:59

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Próbáld ki most is iszom, éppen gyere a chara!

Nincs jelen

 

#327 2008-03-15 09:09

Ksanyi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Hello

Lenne egy tapasztalatom arra jöttem rá ha rosszabbul vagyok véres széklet stb. nekem  segít egy kis ivászat. Nem elõször fordul elõ hogy pár deci vodka teljesen rendbe kapja a bélésemet sajna nem hosszútávra így kénytelen vagyok hetente 1x elmenni inni. :) Nem iszom annyit hogy másnapos legyek vagy a nagy fehérbe ordibáljak de másnap délutánra teljesen normális a székletem.
Viszont ha több napig iszom egyfolytában (Pl:fesztivál) akkor rosszabbodik a dolog.
Egyébként a dohányzáson kívül egészségesen élek de valahogy ezt nem értem mitõl van megköszönném ha valaki megmagyarázná.

Nem ajánlom senkinek hogy kipróbálja fõleg hogy én már évek óta szinte csak vodkát iszom ha piálni kell úgyhogy a szervezetem erre van rá állva.

Üdv Ksanyi

Nincs jelen

 

#328 2008-03-17 11:00

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

ez már velem is elõfordult, csak épp vadászmesterrel :D az más kérdés, hogy ez segített inkább, vagy az, hogy a barátokkal töltött este és táncikálás feloldotta az épp aktuális feszültégemet. 1 óra tánc után már nem sajgott a köldököm vonalában, és másnaptól nem volt véres a székletem... lehet, hogy hétvégén is ezt kellett volna tennem? ;)

Nincs jelen

 

#329 2008-03-17 11:41

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Az alkololnak van némi görcsoldó hatása, (no meg pszihésen is ellazít), de azért nagy tételben nem túl jó.
(amúgy az SCD lista a vodkát megengedettnek írja! - sajnos a sört nem.)

Sõt van még ugye a svédcsepp -akkor az ember még rá is foghatja hogy ni! orvosság, meg gyógynövények:)

Nincs jelen

 

#330 2008-03-17 12:07

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

tegnap óta erõsen gondolkodom amúgy egy kis vadászmester beszerzésén, hogy legyen a hûtõmben vész esetére :D de persze csak azért, mert a menstruációs görcsöket kitûnõen oldja :D:D:D

Nincs jelen

 

#331 2008-03-27 10:51

puchita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok lenne egy kérdésem!olvasta már valamelyikõtök  Dr. Lenkei Gábor valamelyik könyvét?én még csak most rendelem meg,azt mondják érdemes elolvasni és megvilágosodik tõle az ember. tegnap volt szerencsém beszélgetni egy férfival,akinek a 15 éves fia 4 éve tünetmentesen crohn beteg.ha valakit érdekel a titok,írjon: puchita@freemail.hu Én azt hiszem megvilágosodtam! :)

Nincs jelen

 

#332 2008-03-27 11:33

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

tyûha, azé' ezzel a megvilágosodással óvatosan :) ha valaki ezek után rádugrik, az meg majd azé' lesz, mert aloe ügynökök szoktak ilyeneket írni: "ha valakit érdekel, írjon, szívesen segítek, blabla...." :D különben meg ha megtaláltad a bölcsek kövét, akkor mindannyian tudni akarunk róla!

hogy haladsz a hízással? nem mozdul a mérleg?

Nincs jelen

 

#333 2008-03-27 11:54

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Alternatív módszerek

tegnap volt szerencsém beszélgetni egy férfival,akinek a 15 éves fia 4 éve tünetmentesen crohn beteg.ha valakit érdekel a titok,írjon: puchita@freemail.hu

Én nyolc évig voltam tünetmentes Crohn-nal pedig nem tudom a titkot!

Nincs jelen

 

#334 2008-03-27 12:24

puchita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

a mérleg még mindig áll 39-nél.nem akar feljebb nemmi,pedig annyit de annyit eszek.tünetek elmúltak ennyi tabitól ez a minimum,de most a mellékhatásoktól kínlódok.imurántól elõjött ilyen felsõléguti fertõzéses nyavajám .krákogok,mint egy tüdõbeteg.felhívtam dokinénit mi jót kéne most csinálni,erre menjek el háziorvoshoz majd ír fel nekem antibiotikumot! vicces nem?gyógyszer mellékhatásra szedjek gyógyszert!elmehet ám valahova...olyan mérges vagyok.
az a lényeg,hogy lemondok a gyógyszerekrõl!(remélem végleg) nem akarom tovább mérgezni magam. szellemgyógyászhoz megyek,aztán ajánlottak pesten egy csodadokit.elõször azt hittem kuruzsló,de miután elmesélte tegnap az ember miket csinált a gyerekével,beláttam,vannak még csodák.egy próbát megér.na nem jön be,ugrott 9000 ft. ugyanis ennyi a tiszteletdíja.de ennél úgyis többet költök gyógyszerekre.
állítólag õ állít össze egy olyan homeopátiás készítményeket tartalmazó csomagot,amit szedni kell ciklus szerûen.és ma rendelem meg a dr. Lenkei féle vitamincsomagot.az ismerõs akivel tegnap beszéltem erre a három dologra esküszik,olyannyira,hogy a fia nem szed gyógyszereket 4 éve,tökéletesek az erednényei és nem diétázik...szóval él!!! hát reméljük a legjobbakat és kukába az állítólagos "gyógyszerekkel". hinni kell a gyógyulásban pirulák nélkül is

Nincs jelen

 

#335 2008-03-27 14:38

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Puchita: szerintem azért még ne dob ki a kukába azokat a gyógyszereket

Nincs jelen

 

#336 2008-03-27 14:50

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

hááát óvatosan ezzel azért! a fazonnak tuti nincs rá bizonyítéka, hogy a fia ettõl lett tünetmentes, arra meg végképp nincs semmi garancia, hogy majd te is az leszel... mellesleg ki lehet próbálni alternatív módszereket, de ha ezek miatt elhagyod a gyógyszereid, nagyon ráfázhatsz!

asszem most már topikot is tévesztettünk...

Nincs jelen

 

#337 2008-03-27 15:30

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

homeopátia=placebo . pénzkidobás, gazemberség. Ha meg tejcukor golyócskákban adják be akkor az még árt is.

Nincs jelen

 

#338 2008-03-27 15:45

akee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

ez a homeopátiás cucc nem igazán tökéletes crohnra. legalábbis nekünk is van egy ismerõsünk, az azt mondta, hogy õ nem tud adni rá homeopátiás gyógyszert, mert nem létezik rá :(
(de ez kb 3-4 éve volt. azóta lehet hogy változott valami ezen a téren is.)
Egyébként én azt mondom hogy ez a homeopátia nem hülyeség. én nyarante eszek napi 1 tablettát allergia ellen, és használ.

Nincs jelen

 

#339 2008-03-27 15:55

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Akee: de hülyeség, és bizonyítottan placebo. Ha nyaranta ennél napi 1 smarties-t az is pont ennyit használna. Pont. Nem szabad lebecsülni a placebo erejét, nadeazért.

Nincs jelen

 

#340 2008-03-27 16:01

akee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

hát nem tudom. kevés dologban hiszek, de ebben igen.
de lehet hogy neked van igazad, nem tudom. de akkor is tény, hogy ha eszem, akkor nem kell fújni az orrom, és nem dagad be a szemem.

Nincs jelen

 

#341 2008-03-27 16:02

puchita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

én már abban sem hiszek,hogy az a rengeteg gyógyszer jót tesz.azt is hallottam,hogy egy bizonyos pesti gyermekkórházban egy bizonyos nagykutya dr is bevalotta...nem érnek semmit ezek a gyógyszerek .csak õ túl kevésnek érzi magát a lázadáshoz.mindezek mellett konfernciákat és elõadásokat tart...álszentség!

Nincs jelen

 

#342 2008-03-27 16:03

akee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

ezzel viszont egyetértek. a medrol és társai többet árt mint használ.

(meg azért a dokiknál is megy a korrupció. a nagy gyógyszergyártó cégek viszik õket ide oda a világban "konferenciára", hogy késõbb a betegeiknek az õ gyógyszerüket írják fel. ez egy felháborító dolog. és nem tudnak ez ellen semmit se tenni, hiába nyílt titok)

Szerkesztette: akee (2008-03-27 16:04)

Nincs jelen

 

#343 2008-03-27 16:11

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ezt azért nem mondanám. Pont a medrol az ami húzós helyzetben igazán használ, és egész gyorsan. Persze megfelelõ adagolás mellett... Node persze ez csak tüneti kezelés, viszont alkalmasint élet, máskor meg életminõség mentõ.

Nincs jelen

 

#344 2008-03-27 16:16

puchita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

én azt is aláírom,hogy jobban lettem a medroltól,de kicsit durva... igazad van...tüneti kezelés...viszont én jelenleg csak abban tudok hinni,hogy a vitaminok talán többet tudnak segíteni,hoszen mindent vissza lehet vezetni azok hiányára.ha nem jön be maradnak a gyógyszerek.ezt persze nem szeretném. egyszerûen undorodom már attól,hogy minden egyes tünetre mellékhatásra ujabb bogyót kéne szednem. ez ám a gyógyszermaffia

Nincs jelen

 

#345 2008-03-27 16:43

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Én nyomatnám (és szedtem is volna) a medrolt ha használna ... sok embernek itt használ és ez nagyon JÓ! Van mellékhatás...de egy mûtétnek nincs mellékhatása??? ÁÁÁ csak végleges!

Nincs jelen

 

#346 2008-03-27 16:58

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

"vitaminok talán többet tudnak segíteni,hoszen mindent vissza lehet vezetni azok hiányára"- nana ez így ebben a formában nem igaz. Való igaz, a vitaminhiány okozhat hiánybetegségeket, legyengült állapotot ami könnyebb megbetegedéshez vezet de semmi egyebet nem lehet visszavezetni rájuk, pláne mindent.
Egy idõben én is rá voltam kattanva a vitamin+ q10 +hal+lenmagolaj témára - 0 hatás. Fõleg hogy én alapból nem vitaminhiányosan étkezem.
A vitamin ettõl még jó üzlet.


Lisa: lehet hogy nagyon alacsony dózist kaptál eddig. Ha ilyen 4mg-okkal kerültem volna kapcsolatban én is azt mondanám hogy nem jó semmire. De mondjuk bedobsz egy 100mg-ost, reggelire,  meg még egy 100-ast vacsira azt tutira megérzed :)

Nincs jelen

 

#347 2008-03-27 18:13

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

a rengeteg gyógyszer nem tesz jót tényleg.. adott esetben az életedet menti meg.. valamit valamiért

a vitaminokról annyit hogy az ajánlott mennyiség 1000%sét szedem gyakorta de a vitamin nem egy csodaszer vagy valami misztikus dolog ami mindenen segít csupán egy anyag amire szükséged van de ettõl még lehet gigszer a szervezetedben.. :)

elnézést robur :)

Szerkesztette: tee (2008-03-27 18:15)

Nincs jelen

 

#348 2008-03-27 19:30

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Bocsi Robur az off-ért:D:D, de Dr. Lenkeit én is szedetem a nyáron, és szeptemberbe nagyon aktív lettem olyan szinten gyulladtam be mint még soha....az én dokim azt mondta Õ senkinek nem ajánlaná hogy ilyen magas dózisban szedjen vitaminokat. Nem hiszem, hogy attól volt, de végül is ki tudja?!

Nincs jelen

 

#349 2008-03-27 20:46

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

átpakoltam ide a hozzászólásokat

a Lenkei-féle vitaminokkal én is kísérleteztem, 3x is nekiugrottam, de érdekes módon, elsõ alkalommal szimplán aktív lett a Crohn-om, másodszorra lett a bél-húgyhólyag sipolyom, harmadszorra meg a sztómazáró mûtét helyén a hasi sipolyom

számomra ez már több a gyanúsnál, így inkább tovább nem kísérleteztem, bár ettõl függetlenül lehet, hogy semmi összefüggés

Nincs jelen

 

#350 2008-04-07 21:19

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok, sikerült végigolvasnom ezt a kanyart is:)) Hu. Nem semmi.
Én nagyon azon az oldalon vagyok - bár sokan ezt teljesen támadják, dehát mindenkinek szíve-joga -, hogy "lelki" eredetû a betegség. Sokatok írja - én is így érzem -, hogy az önbizalomhiány mennyire meghatározza az életét. Sajnos, az önbizalomhiány sok más negatív életérzést is magával hoz, illetve szerintem rengeteg frusztrációt, amit aztán az ember elfolyt - mert ugye a stresszre való reagálás az vagy az üss, vagy a fuss -, mi meg kultúrált emberek módjára se nem ütünk se ne futunk. A stresszel kapcsolatban nekem nagyon tetszett dr. Csernus azon meghatározása, hogy nem a stressztõl betegszünk meg, hanem a stressz helytelen kezelésétõl.
A másik dolog, amit többen írtatok még az õsidõkben (2006 környékén), hogy nem értitek, hogy ha "lelki" indíttatású a betegség, akkor egy kisgyermek hogyan betegedhet meg ebben. Erre többen azt mondják, hogy a gyerekek betegségei mindig összefüggésben vannak a családdal, fõleg az anyával, az elfojtott és helytelenül kezelt dolgokkal. Létezik egy hölgy, Csattos Ilona, aki Életterápiának hívja azt a fajta programját, ahol megmutatja az embereknek az életüket gátoló hiedelmeket, dolgokat. Õ - több gyermek gyógyulását maga mögött tudva - azt mondja, hogy ha egy gyermek beteg, sosem vele foglalkozik, hanem a szülõjével, elsõsorban az anyjával és ha õ rendben van, a gyermek is rendbe jön.
Azért írok ilyesmikrõl (agykontroll, életterápia), illetve azért támogatom az alternatív módszereket (bár ez nem idevaló), mert - és ebben osztom Ottó véleményét - ha már egy embernek segít, akkor már megérte, hogy tudjanak róla.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB