#451 2015-04-10 18:37

Rigor
Colitis
Regisztrálva: 2006-09-14
Írások: 1516

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sosem unják meg a hiénák a betegek lehúzását gyógymódnak álcázott áltudományos szélhámosságokat?


"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket."

Nincs jelen

 

#452 2015-04-10 19:33

flydomi
Tag
Regisztrálva: 2013-08-30
Írások: 124

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Én egyvalamit nem értek.
Miért nem büntetik ezt?
Mármint azokat,akik beteg embereken akarnak meggazdagodni,lehúzni őket ilyen orbitális baromságokkal,mint ez a videó is bizonyítja.(a többiről nem ejtek szót.)
Nem hinném,hogy nehéz lenne egy olyan törvényt hozni,hogy az ilyen barmokat rács mögé kerüljenek jó pár évre.

Nincs jelen

 

#453 2015-04-10 21:45

Rigor
Colitis
Regisztrálva: 2006-09-14
Írások: 1516

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

flydomi: Sajnos igen nagy üzlet lett a sarlatánkodás, akár orvosi szinten, vagy aposztrófos doktorok által. (régen a nem hivatalos dolgokat tiltották is ahogy kellett, csak jött a nagy "szabadság")

Kezdeményezések azért vannak:
http://beveszed.hu/ (ez csak a legsúlyosabb - valódi orvosok által is művelt, és törvények által legitimizált sarlatánkodás, avagy a jéghegy csúcsa).


"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket."

Nincs jelen

 

#454 2015-04-12 21:20

jégvirág
Tag
Hely: Budapest
Regisztrálva: 2012-02-18
Írások: 14
Honlap

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

flydomi: Amit Te " orbitális baromságnak" nevezel, az az Új  Német Orvostudomány, amely  Dr. Hammer nevéhez fűződik , többszörösen bizonyított, tényekkel alátámasztott, kézzelfogható bizonyítékokkal, valamint nagyon könnyen leellenőrizhető , és megismételhető. Más országokban elismert, a kórházakban is alkalmazzák !!!! Csak Mo. ilyen elmaradott, mert ha sok ember meggyógyulna , akkor nem menne úgy a biznisz. Itthon is vannak ilyen orvosok, de nem ők gyógyítanak meg, hanem legfeljebb elmondják,hogy mit kell a betegnek tenni ahhoz,hogy meggyógyuljon. A medicina elsajátítása INGYENES!! És ,aki meg akar gyógyulni az meg is tud, aki nem akar meggyógyulni, az nem foglalkozik " ilyesmivel" és továbbra is csak az akadémikus orvosok zsebét tömik, na meg a szervezetüket továbbra is mérgekkel . Hiszen a Te tipusú ember , aki még mindig elhiszi,hogy ,majd a vegyszerektől ,mérgektől fog meggyógyulni, sajnos az ilyen emberek miatt  van annyira sötétség sok ember fejében. A magyar előadó, akit a videón láttál, Ő Barnai Roberto, aki felvállalta, hogy magyar nyelvre lefordítja, ill. már több nyelvre is. Mindenki számára elérhető, érthető, megtanulható ingyen, alkalmazható, segítségül önmagának ,a családjának ...szeretteinek.  NAGYON SAJNÁLLAK A TUDATLANSÁGODÉRT ÉS HOGY EKKORA SÖTÉTSÉG VAN A FEJEDBEN ÉS EZT MÉG HIRDETED IS  yikes   Fogjál kezet a hozzád hasonlókkal és szedjetek nagyon sok gyógyszert, vegyszert  és élvezzétek az ezt követő " Örömöket " ! Akiket pedig érdekel  a GNM,  azokat úgysem tudod befolyásolni, mert meg akarnak gyógyulni.....szerencsére smile Többet nem írok Neked, mert szerintem a Te mentális képességeidet sajnos ez a válasz is igen igen meghaladta.  További szép napot  smile

Nincs jelen

 

#455 2015-04-12 21:36

QpaK
Tag
Regisztrálva: 2013-10-25
Írások: 1193

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

jégvirág, csak nyugalom! Még a végén az idegeskedéssel előidézel valami lelki betegséget magadnak. Nem ér annyit... flydomi wink


__________________________Colitis Ulcerosa (Pancolitis) ________________________

Nincs jelen

 

#456 2015-04-12 22:37

jégvirág
Tag
Hely: Budapest
Regisztrálva: 2012-02-18
Írások: 14
Honlap

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

QpaK : big_smile big_smile big_smile igazad van !

Nincs jelen

 

#457 2015-04-12 22:43

QpaK
Tag
Regisztrálva: 2013-10-25
Írások: 1193

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

big_smile lehagytam a szarkazmust a végéről. smile


__________________________Colitis Ulcerosa (Pancolitis) ________________________

Nincs jelen

 

#458 2015-04-12 22:49

flydomi
Tag
Regisztrálva: 2013-08-30
Írások: 124

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Jégvirág.

Sajnos előítélet van bennem sok dolog miatt.Másrészt nem akartam senkit befolyásolni semmivel,ahogy te írtad.Harmadrészt nem "fikáztalak".Sőt.Meg sem említettelek,de te úgy beszélsz velem,mint egy utolsó szarkupacal.Kicsit vegyél vissza!!!
És nem kell kiabálnod velem.

Megértem a kirohanásodat,de hidd el,nagyon szkeptikusan állok sok dologhoz hozzá.Miért?Ezt többször elmondtam,de elmondom most is,hogy nagyon-de nagyon sok olyan ember van,aki a beteg-tehetetlen embereken akar meg gazdagodni.(tisztelet a kivételnek)Nem hiszek a "vegyszerekben".Nem hiszek a kézrátételes gyógymódban sem.
Csak valamit nem értek.Ez hogy segít a szerencsétlen kisbabákon-gyerekeken ez a gyógymod???
És örülök annak,hogy ez a gyógymód INGYENES!!!!

---És ,aki meg akar gyógyulni az meg is tud, aki nem akar meggyógyulni, az nem foglalkozik " ilyesmivel" és továbbra is csak az akadémikus orvosok zsebét tömik, na meg a szervezetüket továbbra is mérgekkel----
Hmmmm....remélem,hogy ezt csak viccnek szántad.De biztosan igazad van abban,hogy sokan meg se akarnak gyógyulni.Pláne úgy,hogy évek-óta folyamatosan fosnak.Ebben is igazad van.

---- Más országokban elismert, a kórházakban is alkalmazzák !!!!------
Példát tudnál rá mondani??Szívesen elmennék abba a kórházba.

Tudod Jégvirág félig-meddig hiszek én is "ilyen" dolgokban.De mivel egy fizikális testről van szó,egy fizikai világban élünk,ahol korlátok vannak.Mindig megmosolyogtat az,mikor azt mondják,hogy ez és ez a stressztől van.Naná.Biztos is.De egy pár honapos csecsemőnél is a stressztől alakul ki ez a csúnya morbidus Crohn néni meg a társa,Colitis bácsi??!!Biztos....

Tudod,próbáltam egy "természetes" gyógymóddal kezeltetni magam,de sajnos az már nem fért bele az én időmbe.A széklet-terápiáról beszélek.Az okát nem írom le,hogy miért nem fért bele az időmbe.


Én nagyon-nagyon örülök annak,hogy meggyógyultál.Ezt jó hallani.És remélem,hogy nagyon sok sorstársnak sikerül.

Nincs jelen

 

#459 2015-04-13 10:33

flydomi
Tag
Regisztrálva: 2013-08-30
Írások: 124

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Jégvirág

Állítólag ingyenes ez a tudás,amit Dr Barnai Roberto kínál.
Hmmmmm........
bemásolok egy linket:
http://www.ujmedicina.hu/Webshop.html
Ez az "ingyenes" gyógymód ráadásul nagyon olcsó.
Kicsit szétnéztem az oldalon.
Nagyon kíváncsi voltam a konzultációra. http://www.ujmedicina.hu/publikaciok/mi … tacio.html

Mintha ellentmondásba keveredne magával ez a "feltárás-vagy konzultáció".
Csak megemlítek valamit:
-A konzultáció azoknak való, akiknek nincsen súlyos elváltozása vagy bármi olyan, ami kezelésre, beavatkozásra szorulna.(én már alapból ki vagyok ütve,mivel kezelésre szorulok flydomi)

-A konzultáció egy bizalmas jellegű, személyes esettörténeti feltárás, melynek célja a tudatossá válás, hogy az érintett képessé váljon arra, hogy megbetegedéseit önmaga kezelje, irányítsa, kedve szerint.
(én szívesen képessé szeretnék várni arra,hogy tudatossá váljak,hogy a betegségemet kezeljem,de nem lehet,mivel az első pont kizár engem ebből.Hogy miért?Mert súlyos beteg vagyok!Kezelésre szorulok!De akkor hogyan gyógyítsam önmagam??!!Mert ők ezt kínálják,öngyógyítást,de ugyanakkor leszar engem,mert súlyos betegségben szenvedek!!Akkor most mi a célja ennek?? flydomi)
 
-(De mi van akkor, ha Ön rosszul van, vagy vészhelyzetben, veszélyhelyzetben van és megítélése szerint sürgősen segítségre van szüksége? Akkor NEM a biologika konzulensek illetékesek. Azonnal forduljon orvoshoz, gyógyszerészhez. Tegyen meg mindent azért, hogy Önnél, az Ön életében ne is jöjjön össze vészhelyzet. Tájékozódjon időben, mielőtt még nem késő.)

Na már most ez a három dolog üti egymást.Szerintem.De szépen megfogalmazzák-kitáncolnak,ha valami súlyosabb problémája van a kedves betegnek.Ez igen!!!
Akkor itt hol a gyógymód??

Olvassátok el inkább,ha érdekel.....
Ja.És szinte ingyenes:

-A Biologika Szabadegyetem partnereivel végzett konzultációnak óradíja van, általában 10e Ft/megkezdett óra.
Eltérés lehetséges, ezért erről mindig előtte érdeklődjön annál, akihez menne.

Peace.

Szerkesztette: flydomi (2015-04-13 10:41)

Nincs jelen

 

#460 2015-04-13 11:09

QpaK
Tag
Regisztrálva: 2013-10-25
Írások: 1193

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Hát ha ezek után bárki hisz ebben, annak komoly szövegértési problémái vannak és sürgősen menjen vissza általános alsóba! Gyakorlatilag leírja, hogy ha beteg vagy nem használ. Egyébiránt minden szaktudás hiányában pszichológust játszanak. Inkább egy igazit keressetek, ha léleksimi kell big_smile

Én ezt is bírom: "A konzulenstől ne várja azt, hogy megmondja, hogy az életében, életvitelében Önnek mit kell tennie. Abban segít a konzulens, hogy az Ön számára kivitelezhető megoldást megtalálják. A konzulens a konfliktusok feltárásánál az Ön által megadott (elmondott) információkból dolgozik, és ha Ön feledékeny, vagy nem jól emlékszik, a konzulens következtetései sem lesznek helyesek."

Hát itt a válasz: Minden oldalról védve vannak, nem támadhatók. Nem állították, hogy segíteni tudnak. Azt NEKÜNK KELL. big_smile


__________________________Colitis Ulcerosa (Pancolitis) ________________________

Nincs jelen

 

#461 2015-04-13 12:35

jégvirág
Tag
Hely: Budapest
Regisztrálva: 2012-02-18
Írások: 14
Honlap

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

flydomi: Hát jó , legyen. Válaszolok, mert megleptél. Örülök, hogy más hangnemben  is lehet Veled beszélgetni. Azért kaptam fel a vizet, mert úgy tűnt,hogy ,amit nem ismersz azt rögtön elveted, hogy nem örülsz annak, ha más meggyógyul, hogy a segítség lehetőségéről másokat le akarsz beszélni és főleg azért ,mert szerinted az ilyen embereknek rács mögött van a helye. Ez így nagyon sok egyszerre ,elszomorító, lehangoló és GOROMBA !!! Ez a fórum,azért van ,hogy tapasztalatokat cseréljünk és ki mivel tud, azzal segít egymásnak. Örülünk, ha valaki jobban van és pláne,ha meg tud gyógyulni. Nekem több crohn-os ismerősöm is meggyógyult ( évek óta ) és egy colitises is .  A tanfolyamokra nem kötelező befizetni, mert az összes ( most kb .100 video felett van) ingyenesen megnézhető a youtube-n. Én onnan tanultam. Sosem jártam a konzulenseknél, egyiknél sem. Ami igaz: megvásároltam a " tankönyvet"" ,mert abban kb. minden alap tudás benne van, rendszerezve, közérthetően, kevés latinnal, de az is rögtön lefordítva. Itthon 8-10 hónap alatt játszva megtanulható, hogy többé ne okozz magadnak biológiai elváltozásokat. Ahogy az orvos sem tud meggyógyítani, ők sem ,CSAK TE MAGADAT és ehhez kapsz  ESZKÖZT ,ha Te is akarod . Mert csak Te vagy képes megmondani ,hogy hogyan jutottál ide, ki vagy mi okozta Neked ezt a betegségedet, éppen ezért csakis Te tudod helyrehozni és nem a mérgek. Szóval a legkevésbé sem ugrottam volna Rád, nem azért vagyunk,hogy egymást bántsuk, hanem ,hogy egymást segítsük, csak kihoztál a sodromból a hozzáállásoddal és a " rácsos" megjegyzéseddel. Sajnálom,hogy nem ismertük előbb a betegségek okát, akkor kevesebb csonkításra kerülne sor manapság. Nézzd meg akármelyik akadémikus tankönyvben ( könyvtárban akár ) ,hogy a betegségek kifejtése után a végszó mindig a következő : " oka: ismeretlen " , hát ez az. Az okot kell megszüntetni, a GNM okfeltáró orvostudomány is,  ( ontogenetikus) szigorúan csíralemezközpontú (élettani,orvostudományi,elváltozástudományi) renszer alapján. Feltárja a természettörvényeket ,leírja a szervi elváltozások működését, Lélek-Agy-Szerv összefüggéseket, elváltozások biológiai összefüggéseit,anatómia ,élettan, lélektan, elváltozástan, ad: biologikus megoldóképletet az élethez, megbízható megelőzést, kiszámítható egészséget.   CT-felvételekkel bizonyítható minden. Na , szóval mivel igen sok ember gyógyult meg általa, ismét csak ajánlom mindenki figyelmébe szeretettel ! Aki most beteg, annak igenis lehetősége van meggyógyulni, de nem lehet az infokat félvállról venni, mélyebben bele kell nézni és akkor mindent meg fogsz érteni. Sajnálom, hogy ilyen beteg vagy ,kívánom,hogy legyél sokkal jobban és mielőbb ! Őszintén !!

Én is sokat szenvedtem annak idején és a világon mindenhova fordultam segítségért,mint a mérgezett egér, kétségbe voltam esve, amikor teljesen tudatában voltam a betegségnek. 7 évig kínlódtam crohn-nal, de a végefelé már a vastagbelet is támadta. Elfogadtam, de állandóan kutattam ,kerestem, hogy talán megtalálom az igazi segítséget. Megtaláltam. Persze a 7 év alatt tömtem a vitaminokat, a gyulladáscsökkentő halolajat és foglalkoztam a táplálékokkal is mélyebb szinten. És a férjem MINDENBEN támogatott, ezért az Ő érdeme legalább akkora ,mint az enyém a volt küzdelmünkben. Hosszúra sikerült, elnézést kérek!   Tudod, lehet,h nem volt szerencsés tőlem,hogy csak kiválasztottam egy videót, merthát minden csak úgy nyer értelmet,ha az alapoktól indulunk, én meg nem ezt tettem. Csak fel akartam hívni a figyelmet,h ez már létezik, sokunk örömére.

Üdvözlettel smile

Ui: Barnai Roberto nem orvos. Ő vállalta fel ,hogy lefordítja Dr. Hammer munkásságát ,hogy mi magyarok is tudjunk róla. Roberto konzulens, oktató, ... sok-sok orvos van mellette-vele ... Roberto többszörös rákkal küzdött, ma egészséges. smile

Szerkesztette: jégvirág (2015-04-13 12:39)

Nincs jelen

 

#462 2015-04-13 12:36

rny
Tag
Regisztrálva: 2013-12-20
Írások: 509

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Én azt is olvastam valahol mikor ez felmerült itt, hogy Robertonál (istenem, már maga a név is bizalmat kelt bennem) egy konzultáció 2 órás 40 ezerért… szinte ingyen van!

http://szkeptikus.blog.hu/2011/10/28/uj_german_medicina

Nincs jelen

 

#463 2015-04-13 12:46

jégvirág
Tag
Hely: Budapest
Regisztrálva: 2012-02-18
Írások: 14
Honlap

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

rny: big_smile  Te miért akarsz fizetni 40 ezret ? Minden információ, előadás fennt van az interneten , ingyenesen letölthető!  Ha túl vagy mindegyiken, nem kell konzultáció. Lehet ,hogy Te is tehetnél magadért valamit ?? Ahelyett,hogy mindig másoktól várnál mindent ?

Nincs jelen

 

#464 2015-04-14 20:39

Rigor
Colitis
Regisztrálva: 2006-09-14
Írások: 1516

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Jégvirág nettó trollkodik, lehet hogy anyagi érdekeltsége van ebben a lehúzásban. Szokásos MLM-es, és sarlatános nyelvezet (felvonultatva szinte az összes érvelési hibát, valamint csalárd érvelési technikát).


http://szkeptikus.blog.hu/2011/10/28/uj_german_medicina


"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket."

Nincs jelen

 

#465 2015-04-15 14:31

rny
Tag
Regisztrálva: 2013-12-20
Írások: 509

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Jégvirág, sokat teszek magamért, például azt is, hogy nem dőlök be ilyeneknek. A gyomorfekély is lelki, pszichés betegség volt - egészen addig, míg meg nem találták a helicobactert. Szerintem erről akkor ennyit. Számomra felfoghatatlan, hogy ha valaki azt mondja, hogy a lelki és pszichés állapot okozhat betegséget, az hogy utasíthatja el teljesen, hogy a test is. Hogy lehet az egyiket elfogadni és a másikat nem? A csonttörés az szerinted milyen lelki gondra vezethető vissza?

Szerkesztette: rny (2015-04-15 14:42)

Nincs jelen

 

#466 2015-04-23 18:09

jégvirág
Tag
Hely: Budapest
Regisztrálva: 2012-02-18
Írások: 14
Honlap

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

https://youtu.be/Twl-z3h2-kw

https://youtu.be/AbO557UNXfg


https://youtu.be/63_ClIXNJgc : Dr. Molnár György

Szerkesztette: jégvirág (2015-04-23 19:12)

Nincs jelen

 

#467 2015-04-23 18:26

QpaK
Tag
Regisztrálva: 2013-10-25
Írások: 1193

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Köszi! Rohadt jól szórakoztam big_smile big_smile big_smile


__________________________Colitis Ulcerosa (Pancolitis) ________________________

Nincs jelen

 

#468 2015-04-23 18:42

jégvirág
Tag
Hely: Budapest
Regisztrálva: 2012-02-18
Írások: 14
Honlap

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

" boldogok a tudatlanok " big_smile

Nincs jelen

 

#469 2015-04-23 18:49

QpaK
Tag
Regisztrálva: 2013-10-25
Írások: 1193

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Ebben egyet értünk. Ez a természetes szelekció része. Kellenek a Hülyék, hogy menjen a biznisz. "mindenki a saját sorsának kovácsa" wink


__________________________Colitis Ulcerosa (Pancolitis) ________________________

Nincs jelen

 

#470 2015-04-23 18:55

rny
Tag
Regisztrálva: 2013-12-20
Írások: 509

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Tényleg boldogok a tudatlanok, erre te vagy az élő példa jégvirág.

Egyébként nekem is beugrott a természetes szelekció. Lehet, hogy jól van ez így.

Nincs jelen

 

#471 2015-08-02 22:06

Fügepapa
Tag
Regisztrálva: 2015-08-02
Írások: 2

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!
9 éves lányom jelenleg Colitis-ill Irritabilis gyanús nagyon fáj a pocakja 3 hét alatt 8 kg-ot fogyott alig eszik! Jelenleg most ott tartunk,hogy ki írták tükrözésre. És szed valami bogyókat! A természet gyógyász az használ vagy csak hókúsz pókúsz??? Tőlem örökölte én 7 évig küzdöttem vele de vége lett ( Nem a gyógyszerek miatt!) Ez szenvedés 1 gyereknek!!!! Ha valaki tud valami jó Orvost aki Fehérvár környékén van az kérem írjon! előre is KÖSZÖNÖM!!!!!

Nincs jelen

 

#472 2015-12-06 07:36

erdosb
Tag
Regisztrálva: 2014-12-18
Írások: 39

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok, sajnos a 7 eves kisfiam is ibd gyanus, tolem orokolhette, en colitises vagyok. A Heim Palba iranyitottak Lasztity Natalia Doktornohoz. Ismeri valaki ot ? Illetve ilyen kicsiknel hogyan diagnosztizalnak, szinten tukrozessel ? Ugyanolyan vastag endoszkopos csovel ? Illetve nekik altatasban megy ?

Szerkesztette: erdosb (2015-12-06 07:37)

Nincs jelen

 

#473 2015-12-06 08:08

Picike2
Tag
Regisztrálva: 2015-10-19
Írások: 30

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

szia!én 11 éves voltam, és tükröztek altatásban történt minden.de utána nagyon rossz volt.örökölte?ezt lehet örökölni?nekem ezt eddig nem mondták.én ugy tudtam,hogy nem lehet örökölni.

Nincs jelen

 

#474 2015-12-06 08:30

erdosb
Tag
Regisztrálva: 2014-12-18
Írások: 39

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Koszi ! Nem tudjak, hogy orokolheto-e, de gyanus.

Nincs jelen

 

#475 2015-12-06 09:02

QpaK
Tag
Regisztrálva: 2013-10-25
Írások: 1193

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Tudják, sajnos örökölhető. sad Általában viszont kihagy egy generációt, szóval a nagyszülőktől szokás megörökölni...


__________________________Colitis Ulcerosa (Pancolitis) ________________________

Nincs jelen

 

#476 2015-12-06 10:42

erdosb
Tag
Regisztrálva: 2014-12-18
Írások: 39

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Ez nem jo hir, viszont akkor elvileg nalunk nem lehetne. Majd meglatjuk

Nincs jelen

 

#477 2015-12-06 12:00

QpaK
Tag
Regisztrálva: 2013-10-25
Írások: 1193

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Tőlem kapásból azt kérdezték, hogy a családban van-e, mert öröklődhet. Még annyit lehet tudni, hogy ha két szülő bélbeteg akkor nagy az esélye. De ha csak az egyik sajnos akkor is lehetséges. Vannak elméletek, hogy a betegség nem, csak a hajlam örökölhető, de ezzel meg az a baj, hogy mivel a konkrét okot nem tudják, ezért ez a betegségnek is megfeleltethető.
Sajnos számolni kell mindenkinek ezzel, ha gyerkőcöt szeretne. sad

Szerkesztette: QpaK (2015-12-06 12:02)


__________________________Colitis Ulcerosa (Pancolitis) ________________________

Nincs jelen

 

#478 2016-03-25 09:33

Ájrin
Tag
Regisztrálva: 2016-03-25
Írások: 4

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok! Remélem egy picit feltudom éleszteni ezt a beszélgetést, fontos lenne, hogy megnyugtatást kapjak!
Egy 8hós gyönyörűség anyukája vagyok, szoptatok és 4hós kora óta van vér a kakijába. Természetesen orvostól orvosig jártunk, diétázom kb mindenre, mivel elsősorban ételallergiára tippeltek. 3 hétre megszüntek a panaszok, de február elejével ismét jelentkezett a vér a pelusba és azóta is tart. Mindenre figyelek, szinte kizárt a diétahiba, ill. a más allergén. Eddig 3 vérvétele volt, amin az értékei alapján azt mondták javulás látszik, valószínűleg eosinophil colitis, ami lecsengőben van!?!?! De persze szóba került polip és chron is.... Biopsziát is megemlitette a dr.nő, de a vérképe láttán már ez nem került szóba. Egyébként, nyugodt, mosolygós, pasztózus baba, aki cicifüggő és a hozzátáplálást sem nagyon támogatja. Más tünet a gyakori, gyakran zöld kaki, de ez is változó. Nem mondanám hasfájósnak, inkább ha belobban a belecske, akkor sokat tekereg...
Ismeri vki ezt az eosinophil colitist? Remènykedjek, h hátha az és kinövi? Ne kapjak sokkot minden véres pelus láttán? Vagy ragaszkodjak biopsziához? Ezt nagyon szeretném elkerülni... Mi tévő legyek? Sajnos én már ezt nagyon rosszul viselem, sokszor értem már jobban aggódnak. Nagyon zavar a vér a pelusban. Köszönöm, hogy elolvastad és segíteni próbálsz.

Nincs jelen

 

#479 2016-03-25 20:20

Rigor
Colitis
Regisztrálva: 2006-09-14
Írások: 1516

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Mindenképp valamilyen komolyabb gasztroenterológus specialistát felkeresni (igen, röhejes az orvostól orvosig járás, nekem kb 10 évbe tellett mire megfelelő kezekbe kerültem, de már későn). Mondanám hogy persze azonnal tükrözés biopszia, minden lehetséges vizsgálat minél korábban megfogni az esetleges bajt, de ilyen pici babáknál ugye nagyon más a helyzet!!! Én addig mennék egyik helyről a másikra amíg valaki nem kezd valami értékelhetőt a helyzettel. Mindenféle "alternatív" terápia, népi gyógymód meg okoskodás pedig kizárva. Ez nem az a helyzet ahol az ember rizikózhat. Jobb aggódni és kivizsgáltatni vaklármára, mint hogy baj legyen. De ez csak az én véleményem/én ezt tenném. Ha amúgy a baba nyugodt, szépen fejlődik, stb nem kell aggódni ha komolyabb baj van azt nagyon jelezni fogja. De azt a felnőtt ember is nagyon jelzi.

Szerkesztette: Rigor (2016-03-25 20:21)


"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket."

Nincs jelen

 

#480 2016-03-26 06:58

Enikő
Tag
Hely: Győr-Moson-Sopron megye
Regisztrálva: 2010-10-01
Írások: 52

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia! Az én lányomnál 2 hónaposan kezdődött a véres széklet. Másfél évesen jutottunk el gasztroenterológushoz. Addig sebészeti problémának látták az orvosok. 21 hónaposan tükrözték altatásban. Azóta szed gyógyszereket folyamatosan. A diagnózisa colitis ulteroza, már a biológiai terápiánál tartunk. Ez beválik, úgy néz ki.
Ne hagyd annyiban. Az én lányomnál is a labor nem volt árulkodó, mindig csodálkoztak milyen jó az eredmény a gyulladáshoz képest.
Igazából nem tudom ilyen kicsi babának hogyan tudják megnézni pontosabban, de az orvosok biztos tudják.
Olvass vissza. Én is leírtam több dolgot, ami érdekelhet.
Szia!

Enikő


"A rövid vizsgálódás során, melyet természetesen kutatásnak tituláltam, megtanultam valami érdekeset: azt, hogy a csoda orvosi szinonimája a "téves diagnózis". By Stephen King

Nincs jelen

 

#481 2016-03-26 11:09

Laci54
CU
Regisztrálva: 2009-04-15
Írások: 344

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Ájrin! Az unokám szintén 4 hónapos volt mikor kezdődött a véres kaki.Mivel én is colitises vagyok az orvosa ugy döntött meg tükrözi mert felmerült az öröklődés.5 hónapos volt mikor tükrözte ott kiderült,hogy allergiás colitis.Leállitotta az anya tejről és tápszert kapott,nagyon nehéz időszak volt de megérte.Most hat és fél éves és szerencsére semmi baja kinőtte.Szerintem keress egy gyerek gasztróst és ha kell vállaljátok a tükrözést.A legjobbakat Neked és a babádnak!

Nincs jelen

 

#482 2016-03-26 17:17

aiolosz
Captain, aki kegyetlen moderátor is
Hely: Buda
Regisztrálva: 2005-02-06
Írások: 2387
Honlap

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Ájrin, Laci54 ezt a kórházat és orvosnőt javasolja Nektek:
I.sz. Gyermekgyógyászati Klinika Dr. Balogh Lídia ilyen lesz IBD Fórum


Hony soit, qui mal y pense

Nincs jelen

 

#483 2016-03-26 20:18

Ájrin
Tag
Regisztrálva: 2016-03-25
Írások: 4

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Hálás köszönet Nektek! Nem hagyom annyiban a dolgot!

Nincs jelen

 

#484 2016-03-26 21:49

aiolosz
Captain, aki kegyetlen moderátor is
Hely: Buda
Regisztrálva: 2005-02-06
Írások: 2387
Honlap

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Ájrin írta:

Hálás köszönet Nektek! Nem hagyom annyiban a dolgot!

Nemsokára érkezik Neked egy levél, egy hasonló cipőben járó anyukától, aki sok év hasznos tapasztalatait tudja Veled megosztani.
Amiben tudunk, segítünk Nektek.


Hony soit, qui mal y pense

Nincs jelen

 

#485 2016-03-27 04:14

Ájrin
Tag
Regisztrálva: 2016-03-25
Írások: 4

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Az szuper lenne, pont az volt a célom, h beszélhessek olyan szülővel, aki hasonló cipőben jár, mint mi! Egyszer már voltunk Győrben dr. Kovács Márta gyerekgasztrósnál, akkor a tünetek alapján ételallergiát modott. De sajnos sok sok hét kemény diéta után is van vér a pelusba (ma is volt), április 13ra van hozzá ismét időpontunk, de ha tükrözésre kerül sor, akkor azt mindenkép Pesten végeztetjük és a célom, h a legtapasztaltabb orvoshoz kerüljünk, mindegy milyen messze van. Köszönöm

Nincs jelen

 

#486 2016-03-28 14:31

lufi38
Tag
Regisztrálva: 2014-06-08
Írások: 14

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Ájrin!
Az én lányomnál 13 évesen diagnosztizálták a crohn betegséget.Jelenleg biológiai terápiát kap már 1 éve,és azóta jól van.  Erre van speciális vérvétel is, hogy eldöntsék crohn vagy colitis ulcerosa. Ezt az orvosnak tudnia kéne. Ezenkívül van speciális székletvizsgálat is ami kimutatja, hogy van-e genny a székletben. Mi az I. Gyermekklinikára járunk Budapesten Dr. Veres Gáborhoz. Szerintem nagyon lelkiismeretes, jó orvos. Csak jó tapasztalataim vannak az elmúlt 5 évről. Megér egy próbát.

Nincs jelen

 

#487 2016-08-14 07:37

Meli9
Tag
Regisztrálva: 2016-08-14
Írások: 1

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!

Új vagyok a palettán.... Sajnos 1,5 éve szenvedek colitis-től. Nagyon sok véleményt olvastam és úgy érzem csak nekem hiányos a tudásom. Ami érdekelne milyen diéták vannak és hogyan táplálkozzak. Nagyon köszönöm ha valaki tud segíteni....

Meli9

Nincs jelen

 

#488 2016-08-27 20:44

erdosb
Tag
Regisztrálva: 2014-12-18
Írások: 39

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok, Májer Éva doktornot ismeri valaki ?

Nincs jelen

 

#489 2016-08-27 20:46

Ájrin
Tag
Regisztrálva: 2016-03-25
Írások: 4

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Szofimama! Van nálatok fejlemény?

Szerkesztette: Ájrin (2016-08-27 20:46)

Nincs jelen

 

#490 2016-08-29 13:15

andifeher
Tag
Regisztrálva: 2011-03-28
Írások: 108

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Van egy ilyen oldal: drprobiotikum.hu ismeritek?

Nincs jelen

 

#491 2016-10-28 10:27

anyuka1915
Tag
Regisztrálva: 2016-10-27
Írások: 2

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni!27 éves anyuka vagyok van egy kis fiam aki 2016.08.15-én született 33 hétre a terhességem nagyon rossz volt! úgy kezdődött hogy a 12 hetes uh-án 4,4 volt a tarkó redő elküldtek genetikushoz mondván lehet down kóros a kicsi volt méhlepény vizsgálat az eredménytelen lett.Aztán elmentem magzatviz minta vételre kromoszómailag rendben van aztán 24 héten tág volt a bélkaccsa aztmondták nincs gond nyeli a magzatvizet!később mikor mentem a következő uh-ra ami 31 hetesen volt közölték velem keressek fel egy sebészt mert valószínű hogy ha kint lesz műteni kell! 33 hétre beindult a szülés 2550 g és 49 cm , egy naposan megműtötték és mert bél élzáródása és szűkületéi voltak így csak 20 cm vékonybele maradt! két sztómája van és hikmann katétere parentálisan kapja az ételét és cumisüvegből 50 ml tápszert ami nem sokáig marad bent de ettől függetlenül hízik most 3600 g ezóta már túl vagyunk két fertőzésen és 3 hét múlva műtik ha minden jól megy!Nem tudom hogy mi jön ezután!Végleges lesz?Segítset

Nincs jelen

 

#492 2016-11-01 20:48

anyuka1915
Tag
Regisztrálva: 2016-10-27
Írások: 2

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!A segítségetekre lenne szükségem pár napja írtam hogy mi történt\történik velünk nagyon aggódom!légyszi valaki írjon!köszönöm!!!

Nincs jelen

 

#493 2016-11-10 21:18

Fabi
Tag
Regisztrálva: 2016-11-10
Írások: 5

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok  17 eves fiu anyukaja sajnos a fiamnal majusban kiderult hogy crohn beteg.Szeretnem megkerdezni h mi a velemenyetek a Varga gyogygombakrol.koszi a valaszokat

Nincs jelen

 

#494 2016-11-11 08:09

atesz62
Tag
Regisztrálva: 2016-08-10
Írások: 31

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Üdvözlöm!
   Én 5 éve szedem a Varga gombát. Gastroanax a neve.  Nekem nem ártott úgy érzem. Eddig elég felemás véleményeket halottam róla. Az-az igazság, hogy én  5 éve Imuran melett kezdtem el szedni és azóta is szedem.
  Jobban lettem valamennyire utána . De igazából nem tudom, hogy a Gomba ehhez mennyit tett hozzá.... Orvosom
  szerint ez csak Imurantól van. 
  Ha hisz a beteg benne és úgy érzi, hogy kicsit jobban van tőle, akkor minden képpen meg éri szedni szerintem.
Még arrol nem halottam senkitől,hogy ártott volna. Max semleges a hatása. Én hiszek benne. Eddig legalább is.

Nincs jelen

 

#495 2016-11-12 11:44

Fabi
Tag
Regisztrálva: 2016-11-10
Írások: 5

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Koszi a valaszt a fiam is szedi majustol a gombat es jol van hallisten.sajnos melette biologiai kezelesen van ami azt jelenti hogy 2hetente böki magat humiraval sajnos.jol van de nagyon sok mindent teszunk erte hogy ez igy is legyen sajnos nekunk a kálvarink mar masfel eve kezdödött mire rajottek h mi is a baj addig mehjartunk mindent de szo szerint a poklot is. Nagyon nehez elfogadni egy szulonek hogy ez megtortenhet egy 17 eves fiuval de fel a fejjel már csak elore nezunk es remekjuk h amin attmentunk az csak rossz emlek marad,es fel tudjuk dolgozni egyutt.nekunk mondjuk ilyen hogy véres szeklet nem volt ahogy olvasom h ez a betegseg ilyennel jar es ezert még mindig probaljuk elhinni hogy talan ez nincs is ez a betegseg csak sajnos az eredmenyek nem ezt mutatjak.nagyon koszi a valaszt meg 1x.

Nincs jelen

 

#496 2016-11-13 11:36

SMelinda
Tag
Regisztrálva: 2016-11-12
Írások: 4

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Kedves Fabi!
Milyen tünete volt a fiadnak, amiből végül erre a diagnózisra gondoltak ?
Én egy 14 hós kislány anyukája vagyok és nálunk nincs véres széklet, de nem hízik megfelelően és a calprotectin tesztje nagyon rossz lett. A doki Crohn ra gyanakszik. De még bizakodunk h hátha nem.

Szerkesztette: SMelinda (2016-11-13 15:22)

Nincs jelen

 

#497 2016-11-13 12:41

Fabi
Tag
Regisztrálva: 2016-11-10
Írások: 5

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Melinda
Az en fiamnak is nagyon magas volt a calpoprotekt a szekleteben es lefogyott 2 het alatt 5 kg amugy se erös testalkatu a fiam igy hat gondolhatod hogy a minusz 5kg mennyire latszott rajta.Amugy fajt a hasa mindig mikor evett valamit utanna nagyon es azonnal ment wcrw es ki is ment belle sajnos.de nekunk ez mar masfel eves tortura mire rajottek h mi is ez mert addig ugymond tunetmentes volt ezalatt azt ertem h fogyni csak az utolso heten kezdett es a hasa is akkor kezdett fajni hirtelen ez volt majusban .Sajnos mi tulvagyunk szív punkcion mert telitödött a szive vizzel ez volt tavaly aprilisban fel liter vizet szivtak le neki es meg fel liter kicsurgott neki kateteren keresztul ami 2 napig volt a szivenel meg sorolhatnam sajnos ...de most jol vagyunk.szorittok h a babuciddal is minden ok legyen majd irj h mire jutottatok mik lettek az eredmenyek

Nincs jelen

 

#498 2016-11-13 22:33

SMelinda
Tag
Regisztrálva: 2016-11-12
Írások: 4

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Fabi

Köszönöm, nagyon bízunk benne h téves volt a teszt(>1000) és a második jó eredményt mutat. A héten kimerül.
Ez egy szörnyű betegég. Ti pedig már tényleg túl vagytok szörnyű dolgokon! Kívánom hogy minél tovább jól legyen a fiad!!!

Nincs jelen

 

#499 2016-11-13 23:13

Fabi
Tag
Regisztrálva: 2016-11-10
Írások: 5

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Nagyon szepen koszi igen bizunk benne...h jo lesz minden.szorittok h a kicsivel minden ok legyen .majd jelezz h mi lett az eredmeny.

Nincs jelen

 

#500 2017-04-05 10:33

Szerencse
Tag
Regisztrálva: 2017-04-05
Írások: 1

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Kedves Édesapa!

Én is egy éve szembesültem az emésztési gondokkal,gasztritisz,hisztamin intolerancia.És olyan sulyossá vált az emésztésem,hogy laktóz,glutén,fruktóz,cukor érzékeny lettem.Többször voltam sürgősségin.Drága magánklinikán is feküdtem 6hétig.Semmi sem segített.Többször olyan érzésem volt,hogy megfogok halni.Odáig jutottam,hogy már semmit sem tudtam megenni,karfiol,brokkoli és cukkini kívül.Sem hajdinát,rizst,semmit.Amig rá nem találtam egy csodára.És azóta is ezt használom.Azóta sokat javult a helyzetem,olyannyira,hogy néha megszegem a "diétát" és eszek minden finomságot.Amit nem lenne szabad,amig teljesen helyre nem állok.Csak egy igazság van minden betegségre!Talélkoztam egy természetgyógyásznővel.És beszéltem egy orvosnővel is,akik olyan alternatív csodát juttattak el hozzám,amit egész életem végéig szeretnék használni.Ha egészséges leszek teljesen,akkor is!Mert ez maga az élet!Nem csak a Chron betegségből lehet véglegesen meggyógyulni,hanem bármelyik betegségből!Sőt már néhány nap alatt lehet pozitív változás!Van remény!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB