#151 2008-04-02 16:33

N.T.M.
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Vicaa!!!!!!!!!!
Köszi szépen át is adtam a puszit....
Reméélem Ti is jól vagytok, majd ha lesz egy kicsit több idõm, visszaolvasok, mi is történ t  veletek...
pusz

Nincs jelen

 

#152 2008-04-02 21:07

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok! Egy hete se éjjelem. se nappalom, szeretném, ha valaki tudna tanácsot adni. Nekünk 1 éve vissza-visszatérõ végbélberepedéseink vannak., kislányom 7 éves lesz. Múlt pénteken új sebész vizsgált meg és egy laza mondattal közölte, hogy emögött lehet Crohn és valszeg tükrözésre lesz szükségünk, ha nem múlik. Nekünk ezen felül semmilyen tünetünk nincs, ugyan ekcémás, de testvérei is azok, se hasfájás, se afták, se hasmenés, a szokásos évi 1-2 oviból hazahozott fertõzéseken túl, se hõemelkedés, se növekedésbeli elmaradás, nem fáradékony, hetente 3 óra kõkemény torna, egy örökmozgó. Az is igaz, hogy a berepedések nála nem járnak kimondott fájdalommal, mindig csípõ érzésre panaszkodik ilyenkor, és nem is jellmezném kifejezett székrekedésesként, bár az gyakran elõfordul, hogy az eleje bogyós, de a vége formált, normális. A viszont gyakori, hogy könnyen kipirosodik a végbéltájéka, olyan mintha inkább ez lenne az oka az egésznek, hogy lúgos a széklete. Szeretném megkérdezni, hogy egyetlen ilyen tünettel is elképzelhetõ, hogy Crohn lenne, nagyon félek, hisz még olyan kicsi. Gyorsan kiköveteltem egy vérvételt az orvostól, mert szerencsétlen módon még a megszokott háziorvosunk is hónapok óta beteg, vasra, crp-re, és bejelentkeztem a gasztrora, de csak április 28-ra kaptunk idõpontot. A székletvizsgáálatokat elkezdtük. Ebben kell valami specifikusnak lenni, ami jelezheti a Crohnt? A sebészhez jövõ pénteken megyünk vissza. Úgy gondolom, hogy annyira elültette bennem a félelmet, hogy az egyedüli bizonyíték tényleg csak a tükrözés lehet. Mit gondoltok? Várom segítségeteket!

Nincs jelen

 

#153 2008-04-02 21:42

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Gigi!
Nem aranyér, az biztos, szemmel látható a berepedés. A pénteki vizsgálaton kettõt talált a sebész, de az egyiket biztos, hogy neki köszönhetem, mert elõzõ este végignéztem a popsiját, és csak a fölsõ 12 órás volt meg alig láthatóan. Vérzett is rendesen a vizsgálat után, az elõzõ sebész, akinél elõtte voltunk kétszer sokkal kíméletesebben viszgálta.  Egy halom mindent átolvastam, és sajna tényleg találtam több helyen arra vonatkozó dolgokat, hogy így is kezdõdhet vagy tünete lehet. Ma már 3 repedésünk volt, van egy pici újabb a hatórás mellett, pedig paraffin, étrend, kenegetés, kúp, minden nyavalya, amit csak lehet. És azt is írták, hogy Crohnál többszörös, jellegzetes panaszokat nem okozó a fissura. Nekünk mindig csak csíp, csak kicsit fáj, és ez a pirosság is jelen van most a végbél körül, amit szintén erre jellemzõnek írt. De én is ebben bizakodom, hogy ennyire"tünetszegényen" talán nem lehet az! Nem tudom mit gondoljak, a kínzó bizonytalanság a legrosszabb.:(

Nincs jelen

 

#154 2008-04-03 08:26

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

A vérképben nincs gyulladás, CRP is jó, a vassal még nincsnek kész, hiányzik valami anyag a vizsgálat elvégzéséhez, ma telefonáltam a laborba. Remélem a vas is jó, akkor egy picit megkönnyebbülök remélem.

Nincs jelen

 

#155 2008-04-03 12:04

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Kedves Lilly !
Sajnos én is már több éve kínlodom , a kisfiamnak sem tudják mi a baja , neki a jelen diagnózisa Multiplex Táplálék allergia , aspecifikus colitis . Hétfõn tükrözik újra és hálistennek most olyan jó dokink van , hogy tényleg fényt akar deríteni a bajára .
Nekünk a tünetei is másak voltak , Csongor most 3,5 éves és  6 hónapos kórától tart a kálváriánk!
Az ekcéma sajnos alakulhat ki táplálék allergiából , fõleg a tejtermékek okoznak pici korban ekcémát.
Amint írod a széklet elsõ része bogyós , az is okozhatja a repedést de mindenképpen egy jó gasztroenterológus kell. Nem hinném , hogy már elsõ körben crohn-ra vagy colitisre kellene gondolni, inkább a tükrözés elsõsorban amibõl sok mindent megtudnak talán mondani . Meg lehet, hogy a lisztérzékenységet is meg kelle nézni mert az is okozhat szorulást , sokféle tünete lehet . Tudok olyan gyerekrõl akinek 6 éves koráig nem volt semmiféle tünete csak annyi, hogy kicsi volt , de erre mindenhol azt a választ kapta az anyuka , hogy nem lehet minden gyerek nagy növésû , meg genetikai adottság. A fenekén egy szemölcs levétele elõtt a sebész orvos azt tanácsolta nézzék meg nem -e alergiás valamire mert picinek tartja , elõtte meg sok orvosnál jártak , így derült ki , hogy lisztérzékeny . Ha nincs gyulladás a szervezetében az már egy jó jel , meg ha az ultrahang sem mutat ki nyirokcsomókat . ha netán a vas alacsony az is utalhat lisztérzékenységre , de mindenképpen kell egy teljes imunglobin vizsgálatot csinálni ami kimutatja , hogy van-e allergiára hajlama . Ha emelkedett az IgG szint egyértelmû az allergia akkor már csak azt kell kideríteni hogy mire , ha alcsony az IgA akkor sajnos a vérbõl nem lehet megnézni a coeliákiát de a biopszia egyértelmû választ ad.
Mindenképpen keres egy jó dokit aki komolyan veszi a problémádat ! Kitartást !

Nincs jelen

 

#156 2008-04-03 16:49

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Tünde!
Köszi a biztatást! Leánykámnak a méreteivel sincs gond, teljesen jól fejlõdik, magasságban is,  meg kõ izom, amolyan aerobikos alkata van, amilyen én csak szerettem volna lenni. Az orvos válaszolban Molnár dr. úr azt írta, hogy ilyen kis korban extrém ritka a Crohn, bár a fórum sajna nem ezt mutatja. Gasztrora április végére van idõpontunk. A tükrözés lenne számomra is a megnyugtató, errõl mik a tapasztalaitok. Ahogy olvasgattam még ez sem megbízható. És azért nem egy felhõtlen vizsgálatnak tûnik. A Bioptron lámpa jutott most kínomban eszembe, hátha az segítené a sebgyógyulást. Tejet egyébként keveset ivott, iszik, csak kakaó formájában , de azt is max. fél bögrével. Kifejezetten a vizet szereti, majd két éves koráig szopott. Nem is  édesszájú, a három közül az egyetlen akinél az etetés nem jelentett problémát, nagyon jó étvágyú, bár vannak idõszakok, amikor egy darabig keveset eszik. A popsija tegnap iszonyúan kicsípõdött, lehet-e vajon ennek az oka a narancslé? Mert most épp azt itattam vele 2 napon át, meg mandarint is evett. Ilyen nagy mennyiségben nem szokott gyümölcslevet inni, mert én nem is igazán szoktam venni. Tornára szoktuk vinni csak a kis 2 dl-es gyümölcsleveket. Meg eszembe jutott az is, hogy épp hullatja a fogait, most is kiesõben egy. Na mindegy, de így még nehezebben gyógyulnak a repedései.
Pesten ki az az orvos, akit megbízhatónak mondanátok? Sebész vagy gasztroenterológus kell? A tükrözést melyik végzi?

Nincs jelen

 

#157 2008-04-03 19:17

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Lilly !
Küldök privit ahol mindent lefogok írni !

Nincs jelen

 

#158 2008-04-03 22:06

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Tündi! Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Minden hullámzik bennem, bizakodom, aztán összetörök. Nem is tudom, hogy lehet ezt nektek is ilyen hosszú ideje csinálni erõvel. Azért jó az olyanokat olvasni, hogy mégsem Crohn, hanem esetleg allergia. Lehet, hogy ez sem jobb, de az allergiának nincsenek olyan szörnyûséges szövõdményei, mint a Crohnnnak. Még elég ideges vagyok a holnapi vas miatt, remélem jó lesz, bár tudom, hogy ez sem jelent túl sok mindent a végleges diagnózis szempontjából, mégis ha jó, egy újabb kövecske eshet le az ember szívérõl.

Nincs jelen

 

#159 2008-04-04 00:09

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Lilly !
Nincs mit Lilly , hisz emberek , anyák vagyunk kicsit több gondal az átlagnál és azért vagyunk, hogy ha tudunk segítsünk ! Kilehet és nekünk Anyáknak mindent ki kell bírni , hisz csak mi tudunk nekik segíteni a gyerekeknek .
Az allergia is nagyon összetett , az én kisfiamról sem mondaja meg senki , hogy valami baja van , most már jól néz ki , hízik is szépen , annyi a különbség  , hogy picit kisebb a korosztályánál.
Nyugodj meg , ne legyél ideges ha rendben van a vas akkor a felszívódással nincs gond, ha viszont alacsony lenne akkor lehet hogy csak lisztérzékeny vagy más allergiája van de nem bíztos , hogy komoly. A crohnt ilyen picikorban mint mi, vagy ti azért nagyon körbejárják , vizsgálják , mert  úgyan van már  ilyen kis beteg de nehezen mondanak ki ilyet ! Sajnos az allergiának , vagy inkább súlyos felszívódási problémának vannak szõrnyûséges szövõdményei , de a te lányod aktív , nem fáradékony , jól fejlett nem gondolom , hogy nagyon súlyos dolog lenne e mögött . Ezt ne vedd bántásnak kérlek ! Nagyon sok mindent végigcsináltam , magam menedzseltem a Csongort egyik heklyrõl a másikra és egyre nagyobb tudású orvosokhoz amire eljutottam erre  a szintere, de valamikor én is elkezdtem , és nekem is segített egy nagymama akinek az unokája Fruktóz Intoleranciás . Csak sajnos nekem az átvett tudást tovább kellett fejlesztenem a diétát még szûkítenem az állapotának  stabilizálásának érdekében. A kislányodnál vannak tünetek , de nem kell rosszra gondolni . Mindenképpen kell egy ultrahangot csináltatni , hogy vannak-e nyirokcsomók, esetleg bélvastagodás , májnagyobbodás látszik-e. Nem akarom a pénztárcádat terhelni , amikor bízonytalannak láttam a helyzetünket elszoktam vinni a 4D -ultrahangra , ahová nem kell várakozni , beutaló stb. , elvittem és megtudtam amit akartam , de sajna én már annyira tudom a széklet minõségébõl , hogy mi van benn , hogy nem sok mindent szoktam tévedni. Nekünk nem megy az emésztés , a speckó kenyeret sem tudja megemészteni ( tej-gluténmentes ) , de ez nem okoz gyulladást , de ha mellé ennénk egy kis ananászt akkor rögtön megjelenne a vér, nyálka , meg híg széklet , ami után már nyirókcsomó kimutatható lenne.
Holnap megyünk mi a H.P.-be , de vasárnapig hazaengednek , hétfõn tükrözik itt a Csongort .
Kitartást és sok erõt  kívánok neked !

Nincs jelen

 

#160 2008-04-04 14:23

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Tündi!
Köszönöm az infókat, a labor szerint  a vas is rendben:), a széklet bár ez tudom nem sokat jelent bacira, féregre, protozoonra negatív. Pontos értéket még nem tudok, mert csak telefonon mondták, és még a háziorvosnál sincs a lelet. Egyáltalán nem haragszom, hogy te arra gondolsz, hogy nincs komoly dolog mögötte. Sõt, erõt ad! Az UH-ra vinném, ha megírod priviben, hogy hová, mennyiért, mert akkor már ez is biztos egy olyan hely, ahol nem mondanak hülyeséget. Jövõ pénteken kell visszamenni a sebészhez, aki ezt a jó kis félelmet elültette az emberben, vinném neki a leleteket, hogy akkor így mit gondol. Az a baj, hogy ezen a fórumon, egy másik topikban Resi írta, hogy az õ kisfiánál 9 évesen hasonlóan kezdõdött, mint Szofinál, és neki a vékony és vastagbéltükrözés vagy szövettan is negatív lett, a végbél viszont nem:(, viszont neki is, meg az anyukájának is volt más típusú autoimmun betegsége. Ez egy évekkel ezelõtti bejegyzés, ha jól emlékszem. Azért nagyon bizakodom! Amit írtál, hogy ilyen esetekben nagyon körüljárják az orvosok, mielõtt kimondják, diagnosztizálják, hogy Crohn, azért is volt furcsa és félelmetes, hogy ez a sebész az elsõ láthatás után ilyen könnyedén, mintegy mellékesen kijelentette, hogy lehet, hogy Crohn és tükrözésre lesz szükség.  Se egy vérvizsgálat, se egy uh, semmi.  A vérvételt, székletvizsgálatot, gasztrot az olvasottak után magam jártam most ki a helyettesítõ gyerekorvosnál. Ezért is olyan félelmetes ez az egész. Nem tudom, hogy õ a jobb orvos vagy a másik aki nem ijesztett halálra, igaz õ az elsõ és harmadik hónap elején látta Szofit, most meg mint lassan 1 éve visszatérõ problémával mentünk hozzá. Nem is magánbetegként, hanem a Madarász sima sebészeti ambulanciájára.
Nagyon drukkolok nektek, s remélem Csongort nem viseli meg nagyon a tükrözés. Hogy bírja ki, hogy elõtte napokig ne egyen? Õrjítõ lehet, hogy az evés ennyire behatárolt. Szofi jóétvágyát is féltem, mert most, hogy kellene bezzeg nem akar joghurtot enni vagy egyáltalán olyan dolgot, ami megkönnyítené a helyzetünket. Kb. az egyet a papának, egyet a mamának módszernél tartunk. Meg a könyörgésnél...
Egy érdekes dolog, kolléganõm kisfia lisztérzékeny volt, s úgy tûnik kinõtte, pedig elviekben, ha jól emlékszem ez is egy életre szóló dolog!  Vannak még csodák!

Nincs jelen

 

#161 2008-04-05 09:35

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!
A tegnap délután hazajöhettünk vasárnap reggel 9-re kell visszamennünk . A diétáját itthon is betudom tartani, hisz úgysem ehet mást csak tápszert , de estétõl már azt sem . Sok orvos megvizsgálta a tegnap de nagyon hõsiesen viselte , csak akkor sírt nagyon amikor a popojába belenyúltak , de lehet én is sírtam volna a helyébe . Lassan én is úgy érzem , hogy tûneteim vannak , mindent vele végigcsinálni, amíg aludt gyorsan magamhoz vettem a napi táplálékom mert , hogy egyek elõtte bármit, amikor õ nem ehet , majd megszakad a szívem!
Hétfõn reméljük, hogy már többet tudok mondani, illetve ha megjöttünk a kórházból, nagyon bízunk abban, hogy most végre kiderítik mi a baja.
Mindenkinek köszönöm az küldött erõt !

Nincs jelen

 

#162 2008-04-05 19:38

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Tündi!
Kitartást hétfõig, de tudom  a várakozásnál semmi sem idegõrlõbb. Szofinak harmadszor vizsgálták ugye a popsiját, õ egyszer sem sírt, viszont a kis szemében tükrözõdõ rémület mindennél rosszabb volt. Az eltelt hét alatt rólam is 2 kg ment le, pedig ez nem jellemzõ rám, alig ment le az én torkomon is az ennivaló.
A legjobban pedig azért szurkolok nektek, hogy kiderítsék végre mi a baja, hogy a kezelés eredményes is legyen, ne csak találgassanak, hogy mi is ez valójában. Nagyon, nagyon szurkolok - a legjobbakat nektek!

Nincs jelen

 

#163 2008-04-06 00:26

marcika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

sziasztok! kérem irjon valaki olyan akinek gyermekén végeztek hilschprung betegség miatt soave mûtétet!
és a mûtét utáni felépülésrõl kisfiam 3 éve mûtötték deberecenben és azóta továbra sincs széklete a hasába folyton van egy székletrög és a vébél nem zár folyamatosan ürül és  nagy mûtét óta a vizeletét sem tudja tartani  a hólyag idõnként elengedi a vizeletet ugy ürül ezek mellet nem nagyon foglalkoznak a korházba velünk ugymond nem tesznek semmit ez érdekelne hogy van e más is igy hogy bemegy egy mûtétre és a végbélzáróizom utánna nem funkcionál és a vizeletét nem tudja tartani? jelenleg 7 éves és pelenkás .

Nincs jelen

 

#164 2008-05-05 12:16

vevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!
Én egy majd 7 hónapos kisfiú anyukája vagyok, túl vagyunk egy vastagbéltükrözésen, hasonló megpróbáltatások állnak már mögöttünk is, mint amiket Ti mindannyian leírtatok. A tükrözés után az orvos megnyugtatott ugyan, hogy a Crohn kizárható, mert megszámolták a sejteket, de én ennek ellenére félek, hogy még mi vár ránk. A szövettan eredményét szerdán tudjuk meg, eozinofíliás vastagbélgyulladás volt a gyanú, ami beigazolódott és limfonoduláris hiperpláziát állapítottak még meg, ezért tartok még a továbbiaktól. Csak szoptattam (illetve 6 hónaposan kapott almát, répát, krumplit), de most át kell állnunk a Neocate-re (hozzátáplálás mehet a korábbi 3 étellel), 3 napig együtt sírtunk, de a 4. naptól kezdve szerencsére megeszi Gergõ ezt a tápszert, de még engedélyezett volt valamennyi szoptatás is. Tegnap elõször átaludta az éjszakát is, én nagyon bízom, hogy ezzel a tápszerrel megtettük az elsõ lépést a gyógyulás felé, pedig nagyon szoptatáspárti vagyok és tartok attól, hogy az amúgy sem túl erõs immunrendszerével most mi lesz.
Kapnak a gyerekek nálatok is valamilyen immunerõsítõt is?
Mindenkinek köszönöm, hogy megosztotta itt a tapasztalatait, kár, hogy korábban nem találtam rá erre az oldalra.
Nagyon drukkolok, hogy a sok vizsgálat eredményre vezessen.

Nincs jelen

 

#165 2008-05-05 18:18

juli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

szia vevi.az én gyerekem 16 hónapos,szintén vastagbélgyulladással küszködünk.ijesztõ nyálkás kakikkal,egyenlõre nem csinálnak semmit,merta sulya minimálisat de mindig megy. nektek mit mondtak gyógyulni fog,és milyen tüneteitek voltak. LÉGYSZI IRJ HA RÁÉRSZ.

Nincs jelen

 

#166 2008-05-05 21:46

vevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Juli, sajnálom, hogy hasonló cipõben járunk, de ne hagyd, hogy ne csináljanak semmit, ha én nem járok utána, nálunk még mindig nem történt volna semmi. Gergõnél 3 hónaposan egyre több kaki lett, zöldes-nyákos, majd vizes, ezután megjelent az elsõ vérpötty is. Székletmintából gyenge rota- és adenóvírust mutattak ki, 2. minta negatív, tünetek maradtak, vér egyre sûrûbben, de kis mennyiségeben. Vérvétel volt, pici vashiány, majd kezeljük, de errõl elfelejtkezett a dokink. Vérkép nem sikerült, de gyulladás nem volt, ismétlést nem kért. Normaflore-t kapott, de sokat bukott, piciként soha nem volt bukás. Majd 5 hónaposan jutottunk el magán gasztros gyerekorvoshoz, vérvétel, vasa alacsony, trombocitaszám magas, IgE alacsony. Ekkor én már 5 hete nem ettem tejtermékeket (tejet szülés óta nem is ittam pedig) és tojást, de ezt is magam döntöttem el, én javasoltam a gyerekorvosnak. Gasztros orvos felmentett a diéta alól, bukás szinte meg is szûnt, vér maradt. Vascsepp és folsav lett felírva. 2-3 naponta kevés nyákos vérpötty, majd késõbb majd 1 héten át nagyon sok vér, húslé szerû, ijesztõ. Újabb vérvétel, vas csökkent, trombocitaszám emelkedett, ekkor csak szoptattam még. Pro Gastro Kid-et kaptunk még és 10 nap haladékot a tükrözésig, de a vér elõjött így is. A tükrözés eddigi eredményét leírtam korábban, a gyógyulásról eddig annyit mondtak, hogy kinõhetõ, tejet másfél éves koráig nem adhatok, a többi infót szerdán tudom meg. Amúgy Gergõ súlya is minimálisat ment fel (heti 8-10 dkg), 2x volt pici súlymegállás. A gyerekorvosunk pedig eddig bennünket emlegetett a rotavírus elleni oltás reklámjaként (engem lebeszélt korábban róla, mondván a többi fizetõs oltás fontosabb), hogy van egy kisfiú, akinek 3 hónapja hasmenése volt emiatt, de a szakorvos szerint ehhez köze sincs az egésznek.

Nincs jelen

 

#167 2008-05-06 00:05

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Vevi, Juli !
Szomorúan olvastam végig hozzászóllásaitokat , jelentkezéseteket ebben a fórumban .
Én egy 4 éves kisfiú édesanyja vagyok , 3,5 éve kezdõdött a betegségünkel . Féléves korában jelentkeztek nekünk a tünetek , elõször egy elhúzodó felsõlégúti megbetegedés ezt követte  hányás - hasmenés.
Napi 25 széklet , nyákos , bûzõs , zöldes majd vér . Nagyon hosszú ideig nemfoglalkoztak velünk  , egyik orvostól a másikhoz vittük . Eleinte még az UH-n nem volt kimutatható a nyirokcsomó , a fejlõdése epizódikus volt , nem nézték meg az IgA -t ,amikor megnézték akkor meg nem foglalkoztak azzal , hogy alcsony , a Nutritiv panel mindig negatív lett , ezért úgy gondolták , hogy nincs is baja . De szegény gyerek nem tudott emészteni , székletét szabad szemmel nem nézték meg , széklet labor eredmények mindig negatívak lettek ! Az idõ közben múlt a helyzetünk nem változott csak annyiban , hogy egyre rosszabb lett ! 2 éves korábban diagnósztizálták a Fruktóz malabszorpciót , de ekkorra már a vastagbele eléggé rossz állapotban volt , mája megnagyobbodott stb. Tejet soha nem kapott , a glutént is nagyon hamar kivettük az étrendjébõl mert arra gyanakodtunk , hogy lisztérzékeny , de az EMA eredmény negatív lett , az alacsony IgA-val meg nem foglalkoztak.
A helyzetünk most sem túl jó , még mindig nem tudjuk igazán mi a baja és az emésztésünk sem túl jó .
Most jól van , nagyon szigorú diétát tartunk és várjuk , hogy hátha valaki kitalálja , hogy mi a bajunk.
Dióhéjban talán ennyit , de még párhelyen írtam magunkról ott visszaolvashatjátok esetleg .
Ne keseredjetek , ha nem vagytok megelégedve az orvossal , akkor mindenéppen vigyétek másikhoz a gyerekeket és azt meg ne hagyjátok , hogy lerázzanak ! Ezek a tünetek vannak valamitõl és igens ki kell deríteni , hogy mitõl , mi okozza ! A gyümölcsök is tudják produkálni ezeket a tüneteket  , esetleg probáljátok csökkenteni a gyümölcsfogyasztást és lehetõleg egy nap csak egyfélét kapjon pl. csak zöldalma vagy banán .
Majd esetleg kipróbálni , hogy ha nem kap szóját tartalmazó termékeket változik-e valamit a helyzet aztán esetleg a glutént . Gyors eredményt tudnak mutatni ezeknek a kihagyása , meg mindenképpen egy jó orvos aki érti a dolgát és tudja , hogy milyen tüneteket tudnak ezek a termékek produkálni.
Mi minden emberi táplálékra allergiásak voltunk , egy éven át mesterségesen tápláltam szájon át !
Tudom , hogy nehéz , kitartást !
Ha bármiben tudok segíteni írjatok akár priviben is !

Nincs jelen

 

#168 2008-05-06 09:40

vevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Gigi és Tünde!
Köszönöm a biztatásotokat és nagyon remélem, hogy van gyógymód erre a dologra.
Tünde, ez a hasmenés, amit leírtál, nagyon ijesztõ lehetett, nálunk max. 7 volt egy nap, nagyon édeskés szaga volt, a Heim Pálban is jártunk ügyeleten, ott mondták elõször, hogy rota, majd laktóz intoleranciával magyarázták hetekig, hogy miért nem szûnt meg. Köszi, hogy írtad ezt az IgA-t, kérni fogom majd, hogy nézzék meg. A nyirokduzzanatok végül eltûntek?
Én is gyanakodtam lisztérzékenységre, fõleg miután olvastam, hogy az adenóvírus-fertõzésen átesettek veszélyeztetettek, de az orvosunk szerint a glutén nem megy át az anyatejbe és Gergõ mást nem kapott. De én sem tervezem neki 1 éves koráig adni a gluténtartalmú ételeket.
Nálatok akkor most minden fruktóz tartalmú étel tiltólistán van?
Majd még visszaolvaslak, hogy lássam, milyen vizsgálatok mutatták ezt ki.
Neked is sok erõt kívánok és jó lenne, ha a kisfiad fokozatosan kinõné, vagy erre mit mondtak az orvosok?

Nincs jelen

 

#169 2008-05-06 10:15

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Vevi!
Sajnos a mi esetünkben az orvosok sem tudják , hogy ezt mi okozta és , hogy mit  mikorra nõhet ki !
A fruktózt H2 kilégzési tesztel állapították meg nálunk aztán késõbb meg volt genetikai vizsgálatunk ahol az enzimet nézték meg , van enzimünk de , hogy hány %-ban mükõdik azt nem tudjuk .
Mindenben van fruktóz csak más arányban , szerintem ezt az orvossal beszéld meg , ha pedig elõtte magad akarsz errõl meggyõzõdni akkor csak a mennyiséget csökkentsd . Ha még szopizik szója tartalmú ételeket ne fogyasszál és szoptasd minél többet . Csongikám azért nem épült le soha korosan mert 28 hónapos koráig szopott .
Mi is Neocate tápszert eszünk , küzdünk is rendesen , de most már elkezdtünk bébi ételeket fogyasztani és ha abba belekeverem etetés elõtt akkor jobban megeszi , így az emésztést is elõsegíti . Normaflore -t még pici korában adtam neki de semmi változás nem történt . Volt idõ amikor a Béres cseppet adtam neki C-vitamin nélkül , mivel az is mesterséges allergizálhat .Összességében minden allergizálhat és minden -mindennel léphet keresztreakcióba , de zeket kimutatni sajna nem igazán lehet .Minden gyerek más még ha esetleg vannak hasonló egybeesések is , a saját tapasztalat és jó orvos aki komolyan foglalkozik a táplálék kutatással és felszívódási zavarokkal ez a mentõöv . Kitartást továbbra is !

Nincs jelen

 

#170 2008-05-06 17:11

juli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

sziasztok.Köszi a válaszokat
Mi sem hagynánk magunkat de sajnos vidékiek vagyunk,a megyében,de még a szomszéd megyében sincs maszek gyerek gasztrós.Pestre kellene vinünk,de igazán nem tudom hogy kihez.Tölünk 250km-re orvoshoz járni kicsit nehéz,de valószinü hogy nem lesz más választásunk.A szakrendelésre már 1éve járunk eredmény, javulá nincs,már azt is jónéven venném ha tudnám hogy mi okozza.Voltunk kórházban vérvétel után az orvos azt mondta hogy a laboreredmények a további vizsgálatot nem indokolják.Avas 4.5, a süllyedés 30.Acolitist a hiányos táplálkozásnak tulajdonitották.Enni most sem akar, még szopik,szerintem csak ez tartja bent a lelket.
Ha vanolyan orvos akivel meg volatok elégedve kérlek irjátok meg az elérhetõségét mailben.
Kedves Tünde.Ugy látom hogy nagyon sok tapasztalattal rendelkezel a tünetek,és vérkép stb. összefüggésével kapcsolatban sajnos.Szeretném a véleményed kérni,nálunk is alsó felsõ léguti megbetegedéssel kezdõdött minden,és persze az elmaradhatatlan antibiokkal.
Szóval nálunk a helyzet a következõ,van hogy 1napig nincs széklete, majd a következõ nap 1-2 órás idõközönkét 3.Az utolsósárga zselészerü nyálka,lehet ez felszivódási zavar vagy valami baktérium.Van ugy hogy minden nap ugyanilyen a kaki,de volt hogy2 hétig normális volt.
ha tapasztalt hasonlót más is,kérem irjon mert eléggé elkeseritõ a helyzet.
elõre is köszönöm a válaszokat.

elõre is köszönöm.

Szerkesztette: juli (2008-05-06 18:48)

Nincs jelen

 

#171 2008-05-08 07:24

porshe
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Juli!
Ha elfogadsz egy tanácsot,azt az orvost aki azt merte mondani hogy a 4,5 vas (aminek min. 7-nek kell lennie) és a 30-as süllyedés (aminek normális értéke 5 alatt van) nála nem indokolja további vizsgálat, küld el melegebb éghajlatra! Bocs,de ez kijött belõlem! A colitist pedig tudtommal nem vérképbõl állapítják meg,( és nem a hiányos táplálkozás okozza) hanem a tükrözés képe és a szövettan kettõse ha alátámasztja csak akkor mondják rá!
Mi is vidékiek vagyunk, de mivel itt nem volt ilyen kis mûszer, Nórit fél évesen Pesten tükrözték, mert a sok és ugyanilyen nyákos zselés állagú székletben vér is volt.
Az anyatejes babák széklete széles skálán van, lehet napi,2 napi 1 és minden szopizás után is. Nórinak is volt megfázása és utána az oltás után jött az elsõ tünet!
Ha gondolod írj mailt, és szívesen ajánlok több orvos nevét is,de többen is tudnak szerintem innen. :)
Üdv: Porshe

Nincs jelen

 

#172 2008-05-08 08:27

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Juli !

Az elõzõekhez hasonlóan a vashiány utalhat a hiányos táplálkozásból eredõ vérszegénységre vagy súlyos táplálkék allergiára . Pl. a coeliákiának is ez az egyik legjellemzõbb tünete , meg a széklet mennyisége-minõssége -álaga.
Én nagyon sok helyen volt már a Csongorral az országban , mi is vidékiek vagyunk , de a távolság nem számít .
Most is Budapestre járunk. A sülyedés pedig lehet a belekben az allergiától , de nem feltétlenül Crohn vagy Colitis .
Ezt enyhe nem specifikus colitisnek hívják ebben a kórban , de , hogy ez is bízonyításra kerüljön mindenképpen endo-colonoscopiát kell végezni !
Metilkék festéssel a colonoscopia allatt egyértelmûen látják , hogy van -e allergiára utaló jel és milyen állapotban van a vastagbél nyálkahártyája .
Csongort már kétszer tükrözték , most második alkalommal egy hónappal ezelõtt de szerencsére e két betegségközül egyik sem bízonyított de viszont súlyos allergiára utaló jelek , gyulladás az egyértelmû volt. Pedig nekünk nagyon szigorú a diéták ha ezt még egyáltalán diétának lehet nevezni !
Sajnos van olyan is amikor ez a nyavalyás allergia valaminek a hatására enyhûlne de soha nem lehet tudni , hogy mikor lobban be újra és elkezd tombolni , ilyenkor a mi esetünkben csak a mesterséges táplálás teszi rendbe.
Tudom, ismerem az összes diétát , végig kutattam a miben mi van , mi allergizál stb. de ahhoz , hogy ebben segíteni tudjak mindenképpen egy jó orvos diagnózisa de legalábbis a véleménye kell.
A felszívódási zavart okozó tényezõket is nagyon nehéz kiszûrni , mert lehet , hogy semmi vizsgálat nem mutat ki semmit de ettõl függetlenül jelen vannak , ilyenkor mindenképpen a klinikai állapot az érvadó.
A mi esetünkben is ez volt , lehet nálatok is akár rész enzim mûködési probléma , hiányra nem gondolnék ( mint pl. a fruktóz bontó enzim hiánya ). Meg mindenképp meg kell nézni az össz imunglobulinokat IgA , IgG .
De ezt egy jó gasztroenterológus tudja .
Hány kiló és cm most?
Én most is azt a véleményem , tapasztalatom mondom , hogy ilyen pici korban nincs sem Crohn , sem Colitis ulcerosa . A tünetek nagyon hasonlóak , majdhogy nem szinte ugyanazok de nem mutatható ki . Orsi bocs!
De az allergiára is van gyógyszer ami rendkívül jó de ehhez megint orvosi szakvéleményre van szükség !
Kitartást és segítek mindenben amiben tudok , de kell orvosi szakvélemény és vizsgálat mert a nem megfelelõ diétával mégtöbbet ártunk a gyereknek mint használunk .

Nincs jelen

 

#173 2008-05-08 10:45

vevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!

Megkaptuk a szövettan eredményét, közepesen súlyos eozinofíliás vastagbélgyulladás a végeredmény, a doki arra volt kíváncsi, hogy hány ilyen eozinofíl sejtet számoltak és a miénk 15-20 között van, 20 felett súlyosabb,6 alatt akár felesben tápszerrel még szoptatni is lehetne, így nagyon örült, hogy Gergõ átszokott a tápszerre, mert õ így gyógyul majd, legalábbis én is nagyon remélem. Elõször nem akarta engedni a répa-krumpli-almát sem, de a végére mégis rábólintott, hogy menjen, mert kérdezte, hogy szereti-e (1 hónapja ezeket már ehette) és 1 hete nem volt így vér sem. Ha még 5 hétig nem lesz vér, utána ismét vérvétel lesz, a vasat is csökkentett adagban még 2 hétig kell adnom neki + újabb probiotikumos kúra (Pro Gastro Kid) 1 hónapig.
Rákérdeztem, hogy az elsõ 3 hónapban miért tudtam gond nélkül szoptatni és azt mondta, hogy szinte mindig 3-4 hónap között jelentkeznek ezek a gondok, mert addigra szaporodnak el ezek a sejtek, az allergia ezt okozza. Mondtam neki, hogy nagyon elvette a bátorságomat ez, hogy még 1 gyereket szüljek és merjem-e majd szoptatni, örökölhetõ-e ez, mi van a testvérpároknál, tudok-e Gergõre kistestvér mellett vigyázni az evések miatt és azt mondta, hogy nagy hiba lenne, ha emiatt lemondanék a testvérrõl. Azt kívánta, hogy Gergõnek ettõl nagyobb baja soha ne legyen az életben, így végre megnyugodtam.
Persze a hozzátáplálást nagyon óvatosan kell csinálnunk, mindent sokkal késõbb, de majd kaphat rizses, sõt gluténes ételeteket is picit 1 éves kora elõtt, de erre majd a következõ kontroll után térünk vissza.

Porshe, megnéznéd, hogy Nektek a hathónapos tükrözéskor mi volt a szövettan eredménye? Te is írtad, hogy Nálatok is ez volt elsõ körben a diagnózis, azért vagyok rá kíváncsi.

Juli, szorítok, hogy megtaláljátok a megfelelõ orvost!

Nincs jelen

 

#174 2008-05-08 16:26

juli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

KÖSZ MINDENKINEK HOGY IRTOK.
Porshe küldjétek a dokik cimeit,most tényleg megijedtem nem mintha eddig nem lettem volna.
Én ugy voltam vele hogy gyerekkel nem kisérletezik egy kicsit is jóérzésü doki,nálunk vér ritkán van,és a tükrözést nem eröltettük.Lehet hogy kellet volna.
De a zselés nyálka sem tartozik a normál széklet közé.
Allergiára nem gondoltam eddig én sem de amit irtok, hát most elbizonytalanodtam,az orra egész télen folyt,de a testvére is szinte mindig náthás,és a vérvételnél sem mondak semmit hogy esetleg allergia.
Hogy müködik maszek alapon a kivizsgálás,amit kérsz,vagy amit az orvos indokoltnak lát.Ne lepõdjetek meg hogy ennyire tudatlan vagyok,többetreméltem a szakrendelõtöl,de engem totál hülyére vettek.Semmit nem mondtak
csak hogy oda menjek vissza ha gond van.
Gigi nem haragszom,kösz hogy irtál,engem talán elõbbre visz ha lecsesztek és a lányomnak pont a ti segitségetekre is szükségevan,ahoz hogy végre tudjunk valamit és aztán gyógyuljon.
Vevi örülök hogy jól van a kisfiad,ezek szerint a doki érti a dolgát.Porshe irj hogy vagytok.
Tünde neked külön kösz a hosszu sorokat és jobbulást Csongornak.IRJATOK.Még valamit, Tünde légyszi te is küld el az orvos elérhetõségét aki komolyan hajlandó volt foglalkozni veletek,ha egyszer elindulok akkor ha lehet ne keljen végigcsinálnom amit neked végig kellet,amig végre jó kezekbe kerültetek.Azt nem irtam hogy gyerek gasztróshoz nem is de maszek csecsemõ és gyerekgyógyászhoz jártunk mi is eredmény nélkül.Nem vett komolyan.
A zselés nyákos széklet lehet crohn jele,vagyott van vér is, ha tudjátok irjátok meg a belei elég gázosak bár az utóbi idõben ez talán enyhült.Mindig elfelejtek valamit,most 10.40kg,és nem tudom milyen magas.3.30-al született, 16dkg -t hizik havonta.Egyébként elég ingerlékeny nyugtalan,étvágya 0.és akkor még tuloztam.Na talán más már nem jut eszembe.

Szerkesztette: juli (2008-05-08 17:27)

Nincs jelen

 

#175 2008-05-08 19:22

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Juli!
A zselés -nyákos széklet még nem utal a crohnra , inkább felszívódási problémára !
A súlya 16 hónaposan nem rossz , mi 2,5 évesen voltunk ilyen súlyban !
Sajna az orvosok nagyrésze nincs tisztábban ezekkel a problémákkal , ha kapásból nem lehet valamit bebizonyíani akkor föladják vagy inkább leráznak !
Azt ad neki enni és gyakran amit szívesen fogyaszt ! A légúti panaszaitokkal együtt ez teljesen bíztós , hogy allergia csak azt kell kiderítni , hogy mire , mikre !
Ne keseredj nem olyan nagy a baj és ne gondolj rosszra !
Küldtem privit , nézd meg az e-mailod !
Üdv. Tünde

Nincs jelen

 

#176 2008-07-26 22:00

Jutta
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!

Egy 9 hónapos kislány anyukája vagyok. Kicsim pár napos kora óta hasfájós. Sajna a házidokin jó ideig nem vette komolyan... Valószínûleg tejallergiás (emellett szója is) és a speciális - bontott fehérjés -  tápszerektõl is hasmenése van.

Jelenleg kb 3 hete totál tápszermentes diétán van, a hasmenés megszûnt - kb 1 nap alatt ennyire egyértelmû az összeföggés - , de napi 7x van széklete (sokszor segítséggel, ha nagyon nyûglõdik) emellett nyákos a széklete (véres is volt, de az már szûnõben) és szélgörcsei vannak.

Látom többen allergia témában is járatosak vagytok...

A történthez hozzátartozik, hogy az állapota a 4 hós oltás (Rota ellenivel együtt kapta) romlott sokat, majd úgy 6-7 hónaposan antibigyó után volt elõször nyákos a széklete...

Múlt héten voltunk kórházban, ott újfent kizártak 1-2 dogot (baci, vírus) és a vérképe jó volt. Tapasztalatotok szerint a megfelelõ diéta mellett mikorra kellene javulást látnom? Tovább kellene kutakodnom, vagy ez "csak" tejallergia és javulni fog lassan???? Sajna a kórházban összeszedtünk vmi vírust, amitõl a hasa megint rosszabb, több a nyák.... most a crohn felé haladunk????

Nincs jelen

 

#177 2008-07-28 15:13

Jutta
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Ja még 1 dolog, az UH-on is mindent okésnak láttak, kivétel, hogy akkor is tele volt gázzal a csaj.

Nincs jelen

 

#178 2008-07-28 18:19

horsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok! Párom 6 éve szenved úgymond ezzel a betegséggel,hol jobban van hol rosszabbul. Az lenne a kérdésem hogy ha még azelõtt derül ki ez a betegség akkor is örökölheti a gyermek.Abban az idõben lettem terhes mikor nála kiderült. Elõre is köszi a válaszokat.

Nincs jelen

 

#179 2008-07-28 18:25

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Halika!

Horsi:szia.:D
Az infóim amiket összeszedtem errõl a következõek:jelenleg nem tudni hogy mitõl alakul ki és mi az öröklõdéstana,mindenesetre a gyermek a hajlamot (!!!!!!!) örökölheti.
Ha csak az egyik szülõ beteg kb 5-10% az esély,ha mindkettõ kb. 30-35%.
Ismétlem a hajlam örökölhetõ,és elég szenya a betegség,mert van hogy több generációt is kihagy.
Hangsúlyozom ezek az én infóim,több szem többet lát,több fül meg többet hall.:D:D:D
Megijedni nem kell!:D

Nincs jelen

 

#180 2008-07-28 18:37

horsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia! köszi a válszt,bízom,bizakodom hogy nem lesz gond vele.

Nincs jelen

 

#181 2008-07-30 20:11

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Horsi!
Nagyon kevés az esélye annak , hogy a gyerek is örökli ezt  a betegséget!!!
Ha esetleg ez lenne az akadály annak , hogy vállaljatok másik babát akkor csak azt tudom mondani , hogy nyugodtan!!
Én már javában beteg voltam amikor az elsõ gyereket megszültem és már a harmadik gyerek is megvan!
A bátyám is crohnos és neki is van már két gyereke, pedig õ is beteg volt már akkor!!
Nem is kell erre gondolni!
Ha véletlenûl beteg valamelyik gyerekem és esetleg hasmenése van akkor eszembe se jut, hogy beteg lett õ is!!
Nyugodj meg nem lesz õ is beetg!!Bármi kérdésed lenne nyugodtan irj!!!

Nincs jelen

 

#182 2008-08-09 21:21

vevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!

Jutta!
Szomorúan hallottam, hogy mi van Veletek, rajtam keresztül küldte el jószándékúan a fórumotokra is az infókat Gabi (szegény, kapott is érte hideget, pedig csak segíteni akart és én nem is tudtam, hogy Neked ment az infó, a lezárt fórum ügye után mondta csak meg), de még én is emlékszem Rád az októberiek közül (evargaként voltam ott regisztrálva).
Milyen tápszert kapott a kislányod? Mi a Neocate-et, ez Gergõnél kb. 1 hét alatt rendezte a véres székletet és a hasmenése is megszûnt. A kislányod akkor csak szilárdat ehet most? Nálunk a napi 5 tápszer 2 hónap alatt 3-ra, majd júli közepe óta 2-re lett csökkentve, 3 a szilárd étkezés, a kaki száma ezzel viszont visszament 3-4-re, de nem hasmenés. Jövõ héten megyünk újabb kontrollra.

Nálunk is 4 hónaposan, az oltás után kezdõdtek a bajok (mindjárt rotafertõzéssel egybekötve), a dokink szerint nincs összefüggés, ez tipikusan ebben a korban jelentkezik szerinte.

Amit a priviben írt Neked Gabi az orvos elérhetõségérõl és minden mással kapcsolatban is továbbra is áll, remélem, hogy ez a tápszermentes diéta is segíteni fog hamarosan. De szerintem ne félj, hogy crohn, inkább az allergiát kell még körbejárni szerintem. Nekünk az uh sok mindent nem mutatott volna ki, csak a tükrözésbõl tudtuk meg, hogy mi  a baj. Olvas utána mindennek, a mi gyerekorvosunk is azóta vesz bennünket komolyan, hogy én vittem el Gergõt szakrendelésre és látja, hogy képben vagyok. De persze nem is õ segített.....

Porsche: Mi újság Nórikával? Jártatok mostanában Bp-n? IgA-t ellenõrizetek már nála? Gergõnél most ez tûnt még fel, hogy elég alacsony, fél év múlva kontroll, a gyerekorvosunk szerint bölcsirõl, korai óvdakezdésrõl ne  is álmodjak...Amúgy a vas felment és a trombocita is normalizálódott, még 1-2 kisebb eltérés van ugyan a vérképben, de 2 hónap alatt is sokat javult a helyzetünk szerencsére.

Szerkesztette: vevi (2008-08-09 22:00)

Nincs jelen

 

#183 2008-08-10 19:52

Jutta
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Vevi, olyat írok amit szerintem 1 orvos se hinne el nekem. Dorka hasa éppen rendezõdött tápszermentes kaja mellett, majd a Neocate bevezetése után lett rosszabb. Most megint nem kap úgy 4 hete tápszert, el kezdett rendezõdni a poci csak benyaltunk egy vírust és azóta romlott, most kivárok 2 hetet, hogy a vírus hatása elmúljon. Amúgy tej-, tojás-, szója- és gluténmentesen táplálkozunk. Ti miket esztek? Ja és bébikaját vagy otthoni saját fõzésû kajákat esztek?

Jutta

Szerkesztette: Jutta (2008-08-10 20:03)

Nincs jelen

 

#184 2008-08-11 12:18

vevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Jutta!
Ez tényleg teljesen más nálatok a Neocate-tel, nálam Gergõ csak szopott, amikor a legrosszabb állapotban volt, én sem hittem volna, hogy az anyatej nem jó neki.
Gergõ orvosi utasításra már eszik gluténes dolgokat (gabonapép és babakeksz), csirke- és pulykahúst, de tojást és tejet nem. Leginkább bébiételeket kap, de a húsos fõzelékekbe mindig fõzök neki pluszban egy krumplit is és kap egy tápszeres krumplis alapot egy fél üveg bébiételes fõzelékkel (vagy saját spenóttal, cukkinivel) is naponta (volt súlymegállása, most így jobban hízik). A kontrollon beszélem majd meg, hogy a húsos ételeket is én készíteném majd el neki  a jövõben. Gyümölcsök közül almát kapott nyersen, de mostanában nem nagyon kell neki, így marad az üveges (körte, sütõtökös gyümölcsök, almás-krumpli, almás-banán, almás-õszibarack). Szóját még Gergõ sem kapott, nem tudom, hogy arra allergiás-e. Egyelõre másfél éves koráig nem adhatok neki tejet, a tojást én döntöttem el, hogy nem, de errõl nem is beszéltünk az orvossal sem.
A vírus biztos nem segített, szorítok, hogy utána javuljon Dorka! Ha nem, én a helyedben megmutatnám más orvosnak is.

Nincs jelen

 

#185 2008-08-12 18:06

Jutta
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia!

Köszi a válaszaidat. Meg tudnád írni, hogy pontosan milyen bébiételes fõziket adsz? Márkát és pontos neveket lszi, mert alig van olyan, ami tejmentes és nincs benne sok fûszer. Én pl vettem egy spenótosat (örültem, hogynincs benne tejpor) erre a fokhagyma megfeküdte Dorka hasát... tehát jól jönnének a tippek! És milyen kekszet adsz neki, amiben nincs tej-, tojás- és szója??? Létezik ilyen?
Jöhet e-mailben is!

Szerkesztette: Jutta (2008-08-12 18:11)

Nincs jelen

 

#186 2008-09-23 17:56

edvin
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!
En egy 3 ev es 8 honapos kisfiu anyukaja vagyok, tul vagyunk egy vastagbeltukrozesen,a szovetminta nem utal Chronra ,csak gyulladas (vastagbelben egy 10cm-en ), de sajnos azok a tuneteink vannak mar lassan 2 eve.Nem liszterzekeny,csak laktokintoleranciaja van.Jellenleg Salofalk 2x1,Losec 1/2x1 es Protexint szedunk.
Kemeny dieta amit nagyo nehezen viselunk el...
Latom nektek sajnos mar nagyon sok tapasztalatok van...letezik olyan hogy a szovetminta most nem utal Chronra de kesobb megis az lesz? Az orvos  aszt mondta hogy nem Chron, csak gyulladasban van es azert van a felszivodasi zavar is! Letezik hogy mar 2 eve nem tud be gyogyulni?Ket eve nem gyarapodunk.Igaz hogy a kezelest csak fel eve szedjuk!
Elore is koszonom a tanacsatokat!
Aniko

Nincs jelen

 

#187 2008-09-24 10:20

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia edvin!
Valóban a tápláléka allergia utal a felszívódási problémára meg okoz , okozhat vastagbélgyulladást!
Milyen vizsgálattal állapították meg , hogy nem lisztérzékeny ?
Milyen az IgA, IgA, IgE értéke?
Hányadik terhelés után mondták ki a lactose intoleranciát vagy esetleg volt genetikai vizsgálat is?
UH-val il láttak gyulladást a vastagbélen , colocnoscopia során megnézték , hogy ha kék festéket befecskendeznek , vagy tejet mi történik ott bent , milyen reakciót vált ki?
Van vastagbélvastagodás is a kisfiadnál?
Miért kap SALOFALK-ot , rajta van a tájékoztatón is , hogy 6 éves kor alatt nem adható , mivel gyerekeknél nincsennek tapasztalatok!
Van benne szalicil lehet , hogy arra is allergiás a kisfiad?
Igen , a szövetminta utalhat Crohra de gyereke esetében 9 éves kor alatt nem igen szoktak ilyent kimondani . a sok súlyos táplálék allergia , felszívódási probléma hosszú távon vezethet ehhez a betegséghez de ezt általában a szövet minta is kimutatja!
Nálatok is szerintem egy nem specifikus ill. aspecificus colitis van ami egyértelmûen  felszívódási problémára utal!
Igen nem tud gyógyulni mivel nem jó a diéta , álltalában erre a betegségre az egyetlen gyógymód a megfelelõ diéta bállítása!
Milyen tünetei vannak most?
Milyen a fejlõdési üteme , stagnál vagy episzódikus?
A protexin is sok minden vivõ anyagot tartalmaz nem bíztós , hogy jó én inkább helyette a NORMAFLORE-t adnál , de ha a bélszakasz gyulladásban , nem mûködik rendesen a felszívódás akkor ez sem használ, de egy kicsit segít .
A LOSEC tablettában pedig vízmentes laktóz van (4mg ) nézd meg a betegtájékoztatón!
Mért kell egyébként savlekötöd szednie?
Refluxa is van? Volt nyelõcsõ gyulladása?
A protexin is tartalmaz lactobacilust , fruktooligoszaharidot ami lehet , hogy nem a legjobb a gyermeknek!
Remélem tudtam , egy kicsit segíteni!

Nincs jelen

 

#188 2008-10-05 18:10

edvin
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Tunde!
Koszonom valaszod !
A liszterzekenyseget biopsziaval alapitottak meg…
Nalunk igy kezdodott: 1,8 honaposan(mikor 13,5kg volt) hasmenes amire ZENTEL-t (parazitara) kapott (nagy hiba)semmi probiotikum…s azota nagy menyisegben van a szeklet,barmit probaltunk ujra bevezetni nyalkas hasmenes…Akkor vegesztek endoszkopiat ami aszt mutadta hogy a gyomornyalkahartja gyulladasban volt es sok eroziokkal,a patkobelhartyaja pedig feluleti szinten sertett volt. Ez volt 2 eve,fel ev mulva a gyomra rendbe jott,
De a patkobel meg mindig eroziakkal volt.Azota nem csinaltunk endoszkopiat ,csak kolonoszkopiat ahol a rectum es a szigma teruleten a ny.hartyan  hypeaemias(ez nem tudom mi) foltok,helyenkent apro eroziokkal. Innen biopszia tortent: gyulladas..de nem utal Chron-ra.
Rutin laboratoriumi vizsgalat:leukocytosist talaltak.
Igg7.94 g/l  (5.40-15.10)
Iga 0.53 g/l (0.52-3.25)
Igm 0.73 g/l (0.52-1.50)
Ige 11.60 ku/l (0.00-25.00)
Laktoz termeket nem fogyaszt!
Lehet hogy a vekonybel is sertett lenne?Es ezert volna a felszivodasi zavar?Hasmenes?
Dieta: rizsnyak,repa,banan,afonya,feher kenyer,neha keves turo,csirke hus,haztartasi keksz!Ez mar 2 eve de semmi valtozas!
Koszonom a tanacsokat!

Nincs jelen

 

#189 2008-10-05 18:53

katka40
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Kedves edvin!
Nálam kb egy éve diagnosztizáltak crohnt és a szövetminta is alátámasztotta a diagnozist. A tüneteim olyanok voltak mint a kisfiadnak és elég sok gyógyszert kaptam rá.Pentasát, Salazopyrint, Budenofalkot, Protexint. Egyik sem használt. Nem akartam belenyugodni abba hogy crohnos vagyok, mert a diéta sem használt nagyon és a gyógyszerek sem, egyedül a Pentasa, de az is csak szinten tartotta az állapotomat.
1 hónappal ezelõtt felkerestem egy nagyon jó természetgyógyász-szakorvost, aki megállapította, hogy abszolút nem vagyok crohnos csak a tünetek ezt mutatták.De ezek a tünetek összekeverhetõek a szervezet túlgombásodásának tüneteivel, candidával. A gyógyszerezés csak még jobban táplálja a gombát, a szénhidrátról és a z élesztõrõl nem is beszélve.Mora terápiával kezelnek és Candida diétával, és elmondhatom, hogy igaza volt a természetgyógyász-szakorvosomnak. Nem vagyok crohnos, sokkal jobban vagyok mióta ide járok és nem szedem a gyógyszereket, meg tartom ezt a fajta diétát.Szóval ajánlom figyelmedbe a biorezonanciás vizsgálatot és a Voll-módszert is, fõleg így, hogy a biopsya nem támasztotta nálatok alá a diagnózist. Vannak még csodák, az orvostudomány szava nem szent, nem mindig megbízhatóak. És nem utolsó sorban egy ilyen pici gyermeket, nem kell feltétlenül agyongyógyszereztetni ilyen fiatalon, fõleg akkor ha nincs alátámasztva, hogy crohn.
Kórházakban nem foglalkoznak ilyesmivel, de szerológiai vizsgálattal is kimutatható, de az nem megbízható. A Mora gépet csak olyan természetgyógyász használhatja, aki orvos is, tehát megbízható, nem humbuk. Nem kell hozzá hit, vagy ilyesmi, ez akkor is gyógyít, ha nem akarja az ember. Ha mást nem egy próbát megér, nem vesztesz vele semmit. Viszont ez a gép az egész testet méri, vizsgálja, és nem utolsósorban:nem fájdalmas.
Remélem tudtam segíteni és egy kis reményt adni!

Nincs jelen

 

#190 2008-10-05 19:35

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Kedves katka40!

Én ehhez csak annyit fûznék hozzá , hogy orvos általt végzett efféle varázslásba  majdnem belehaltunk !
Elég sokat tapasztaltam én is a kisfiamnál , nagyon sok orvosnál jártunk , és most is csak orvoshoz viszem !
Sajna az alternatív megoldásokba is lehet kapaszkodni de nem hosszútávú megoldás!
Ha közben meg valami baja lesz a gyereknek sehol nem fogják komolyan venni a szülõket mivel felelõtlenségbõl vagy aggódalomból ilyen megoldáshoz fordultak!
Mi 3 éve szigorú diéta alatt vagyunk , tudjuk milyen a mesterséges táplálás  , de ez meghozta a gyümölcsét mert minden gyógyszer nélkül jól van nincs hasmenése és bõvítjük az étrendjét!

Nincs jelen

 

#191 2008-10-05 20:59

edvin
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Koszonom a tanacsot!
De mar voltunk ott is ...biorezonencias vizsgalaton...csakhogy ott is ki mutadta a gep hogy''' divertikulozis''... es csak egy probiotikumot irtak fel nekunk...ami sajnos nekunk nem volt eleg...mert nem volt semmi eredmeny...lehet hogy aszt a gepet nem mindenkinek volna szabad hasznalni?Az a szemely nem volt orvos...Ezert is fordultunk orvoshoz!Sajnos nem vagyok kompetens es ezert van szuksegem egy orvos velemenyere is.
De amugy nagyon szeretem hogy meg szabaduljunk a gyogyszerektol...csak meg nem tudom hogy lesz ez...
Jovo honapban megyunk kontrolba...
Tunde nektek mit jelent a durva dieta?Tudnal adni nekunk is egy par tippet?
Koszonom!

Nincs jelen

 

#192 2008-10-05 22:32

tunde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia edvin!

Természetesen tudok tippet adni !
Egyébként az én kisfiam is a sok minden más mellett lisztérzékeny !
Ha a te kisfiad is lisztérzékeny miért kap fehér kenyeret meg háztartási kekszet?
A rutin vizsgálat során leukocytosis bárkinél elõfordulhat , bármikor mivel ez a neutrophilia sejtszámokkal van összefüggésben és fertõzések esetén fordul elõ és mutatható ki , leggyakoribb okai a genykeltõ coccusok pl.staphylococcus,steptococcus).
Az IgA -ja nagyon alacson ill.alig van ez már eleve jelzi azt , hogy felszívódási probléma van.
A gyulladás a belein az egyértelmûen mutatja , hogy nem jó a diétája nincs regeneráció , ami amúgy is elég hosszú folyamat .
Az erosiok általában gyulladás esetén jelentkeznek .
Ha jól tudom Mo.-n nincs is forgalomban a Zentel ez egy féregölõ gyógyszer , miért kellet ezt szednie, a sok hasmenés miatt?
Ismerem a helyzetedet , ne keserdj én is hasonlókon mentem keresztül !
Lehet , hogy a vékonybél is érintett mert ott kezdödik az emésztés de azt nem tudják vizsgálni csak esetleg mini kamerával de kis gyerekek esetében nem nagyon szokták , de az allergiás tünetek a vastagbélen jelennek meg , a gyulladás , sérülékenység , vézés .
De majdhogy nem 100% bíztósan tudom mondani ennyi info és tapasztalat birtokában , hogy nem jó a diétátok!
Fruktózt vizsgálták a kisfiadnál , vagy egyáltalán milyen diéta javaslatot kaptatok?
Bocsánat ha nagyon részletesen kérdezõsködöm!

Kitartást és segítek amiben tudok!

Nincs jelen

 

#193 2008-10-06 09:39

edvin
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

szia Tunde!
Edvin nem liszerzekeny...tobbszor is vegesztek biopsziat.Ezert mertem adni neki a kekszet.
Fruktoz vizgalat pedig nem volt...es nem kaptunk semmi pontos dietat...mindent en alitottam ossze es az orvos aszt mondta hogy ok.reggeli(:banan+rizs+afonya, ebed(rizs+hus+repa),vacsora (banan+rizs+afonya).Koszte meg a keksz.
A zentel-t hasmenesre adta amit asztan minden orvos hibanak tartott!
En kerdeztem az orvostol a fruktozt es aszt felelte hogy aszt csak Pesten lehet meg csinalni es nagyon nehez meg alapitani.Ez igaz? Nalatok volt ez a teszt?
Kerdez csak nyugottan orulok ha valakit erdekel a mi problemank is!
Koszi

Nincs jelen

 

#194 2008-10-22 15:04

Jutta
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!

Azért írok, mert mi SOKKAL jobban vagyunk...
Ami nekünk segített az a Pro Gastro Kid nevû probiotikum. Nem értem én se, mert már hónapok óta kapott probiotikumot (Protexint, meg Normafloret) de ezek nálunk semmit sem használtak, ellenben a 4. gasztros erre esküdött és lám...

Most a sok hónapig tartó szélgörcs, hasmenés és nyákos széklet után (aminél a leg látványosabb romlást egy antibigyó kúra után volt), meg néhány véres széklet után Dorka sokkal jobban van. Még nagyon óvatosan adom neki az új fõzelékeket is, de eddig minden OK kivétel a banán és a sárgarépa, mert hihetetlen módon most éppen inkább székrekedéses néha. (szintén a gasztros doki szerint pszihésen visszatartja néha a régi emlékek miatt).

Ezt csak azért írtam le, hogy hátha nektek is bejön a Pro Gastro Kid! Drukkolok mindenkinek!!! Tudom milyen egy hasfájós baba/gyerek és hogy mennyire rossz érzés a tehetetlenség.

Szerkesztette: Jutta (2008-10-22 15:11)

Nincs jelen

 

#195 2008-10-23 14:28

Írisz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!

A Zentel gyógyszer érdekelne, olvasom, hogy sokan használtátok már.
Sajnos több, mint fél éve az 5 éves lányom cérnagiliszta ferõzést hozott magával az óviból szerintem.
Már mindenki megkapta a családban, nem bírunk belõle kikeveredni./Naponta sírok, olyan rettenetes és gusztustalan ez az egész./ Az vígasztal, hogy talán ez a legegyszerûbb élõsködõ, amit el lehet kapni, orsóféreg és társaira gondolok.
Már mindent kipróbáltunk, Vermox, Decaris., gyógyteák, végbélkenegetés, de a peték ellenállóak.
Naponta fertõtlenítem a lakást, naponta új hálóruha, bugyi stb. hipós felmosás, kézmosás sûrûn mindenkinek, plüss játékok rendszeres mosása, felszedtük a szõnyegeket stb. Már ott tartunk, hogy én többet tudok errõl a témáról, mint a legtöbb orvos.
Zentelrõl már hallottam, nem tudom hány szemet kell bevenni belõle, hogy lehet kiíratni. Úgy gondolom, ha több szemet lehetne folyamatosan szedni sikerülhetne megszakítani a férgek peterakási stádiumát/ 2 hét/.
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata szívesen venném, mert már kezdek tehetetlenné válni, a Vermoxot sem lehet állandóan szedni, és gyanítom, hogy már ellenállóvá váltak vele szemben az élõsködõk.
Köszönettel: Írisz

Nincs jelen

 

#196 2009-03-12 12:31

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Sziasztok!
Sajnos újból jelentkeztek a problémáink, 1 hónapja mintha megint véres lett volna a székletünk, de akkor elõtte rengeteg paradicsomot evett, nem tudtam bizonyosan, 2 napra rá csináltam székletvértesztet, az negatív lett. rá kb. 1 hétre 1 napig tartó hasmenés, Normaflorra, már másnap rendben volt, rá kb. , 1,5 hétre hasfájásra ébredt Szofka, de elmúlt, így elment suliba. Délben már telefonáltak, hogy nincs rendben, elvittem a sebészetre, colica, illetve néhány apróbb nyirokcsomót találtak az uh-on, így még ezt írták be, hogy fertõzés okozta nyirokcsomómegnagyobbodás. Másnapra semmi bajunk nem volt, a hetet otthon töltötte. Tegnapelõtt felültettem a wc-re, mert arra az eltelt év óta nagyon figyelünk, hogy 1 napnál tovább ne maradjon ki székletünk, ugye a berepedések miatt. 1 perc múlva sírva jelezte, hogy megint vérzik, még széklet sem jött, csak egy kb. diónyi területre  friss piros vér csöpögött, utána nem is volt hajlandó megpróbálni kakilni. 2.3. törlésre már semmi vér. Gyorsan rohanás másnap a gasztróra, megvizsgálta, sajnos vagy nem is tudom, hogy sajnos berepedést most nem talált, én sem láttam otthon. Kedden megyünk tükrözésre, ha a nátha nem szól közbe. A gasztrós biztatott, hogy szerinte inkább polip, nem Crohn, mert az 1 évvel ezelõtti uh-oz képest semmi változás negatív irányban, nincs bélfalmegvastagodás. Kissé nagyobb nyirokcsomóink akkor is voltak, vérképünk is rendben volt, ezért tavaly nem kért tükrözést. Tegnap este bár törléskor nem észleltem vért, a széklet teteje mintha véres lett volna, ezért csináltam még egy tesztet, pozitív lett. Kissé nyákos és lazább is volt. A sebész nagyon durván bánt velünk, azt vágta a fejünkhöz, hogyha tavaly nem kellett tükrözés, most egy vérzés után miért kell, mit akarunk. Na õ most megvizsgálja azt eldönti. Sajnos nem sok jóval kecsegtetett Crohn vagy polip szerinte, ha lett volna megint berepedés akkor Crohn, így hogy nincs még lehet polip, de azt érzem, hogy a Crohn felé nyom. A gasztrós mondta, hogy még szóba jöhet nyálkahártyaérzékenység is, amitõl könnyebben megpattan egy felszín közeli ér. Mindenesetre teljesen össze vagyok zavarodva, nem tudom,hogy mit csináljak, vérkép délutánra meglesz, legalábbis egy része. Pocifájás idõnként szokott lenni, fõleg ha sokat eszik, de utána el szokott menni általában kakilni is. Amúgy hízott 1,5 kilót az eltelt egy év alatt, jó kedélyû, rengetegt mozog, aktív. Hasmenéses nyákos széklet is volt idõnként, arra mindig bevált a Normaflore. Rettenetesen félek, most visszaolvasva a régi hsz-ket azért van véres széklet Crohn nélkül is, van-e szerintetek más lehetõség? Ja még annyit a pocakfájós epizód óta fehérebb, jó karikásak a szemei alatt. És elõtte január végén, február végén volt egy torokgyulladásos, lázas idõszakunk, amibe vissza is esett. Chronnál a friss vérzés a jellemzõ vagy inkább alvadt, feketés vér?

Nincs jelen

 

#197 2009-03-13 09:30

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

A laborjaink jók lettek, legalábbis a CRP, süllyedés, vas és hozzátartozók teljesen rendben. Néhány eltérés volt a lymphpcita, monocita, garnulocitánál, de arra azt mondták, hogy nem gond, tavaly is volt. Viszont azóta is vérzik. És nem hasmenéses, formált, de lágyabb és bûzösebb a széklete. Mint mikor az ember ideges. Ma megyünk az altatóorvoshoz, egy picit náthás. Nagyon várom a hozzászólásaitokat! Ti mit gondoltok? Csak 8 éves. Van akinek ilyen kicsi korában diagnosztizálták ezt a betegséget?

Nincs jelen

 

#198 2009-03-13 10:05

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Lilly67! Kérdésedre válaszolva, sajnos van olyan, akinek ilyen kicsi korában diagnosztizálták a Crohn betegséget, sõt még fiatalabbak is.
Amíg pontos diagnózist nem állítanak fel Szofka esetében, addig nem modható ki, hogy Õ is az! Reménykedjünk, hogy nem! Legalábbis a  vérkép nem utal ilyesmire. Gyulladásos bélbetegségben, igen gyakori a vashiányos állapot. A komoly gulladást általában jelzi a vérsüllyedés és a CRP. Szofka esetében ez szerencsére rendben van. A többi vérértékhez  nem tudok hozzászólni, majd az orvos megmondja. Azt ,hogy egyáltalán van-e gyulladás, vagy valami elváltozás, azt tükrözéssel lehet látni. Elképzelhetõ, hogy "csak" nyálkahártyaérzékenységrõl van szó, ahogy a gasztrós mondta.
Kérdezted, hogy Crohnnál milyen vérzések jellemzõek. Nem minden esetben van vérzés. Ez mindig attól függ, melyik bélszakasz gyulladt és mennyire. Ha a vastagbél, vagy annak utolsó szakasza sérült, akkor általában piros vér. Ha viszont sokkal feljebb van a gyulladás, akkor elõfordul, hogy nem is látszik, ha netán látszik is valami, akkor az igen sötét szín.
Említetted, hogy polipra is gyanakszanak. Ezt általában tükrözés során el is tudják távolítani. Persze utána is további orvosi megfigyelés szükséges. Ne felejtsd el, ezek csak tippek! Hogy, mi okozza a problémát, azt az orvosnak kell megállapítani. Bízzunk benne, hogy semmi komoly!
Szofkának mielõbbi jobbulást kívánok, Neked pedig kitartást!

Szerkesztette: Marthuska (2009-03-13 10:12)

Nincs jelen

 

#199 2009-03-20 22:17

lilly67
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Szia Marthuska!
Köszi a biztatást és Porschének is! Polip volt, kb. 5 cm-es magasságban. A berepedések a véletlen összejátszásai lehettek, nem véletlenül nem láttam sokszor a berepedést, csak a vért. 3 hét múlva meglesz a szövettan is, remélem ott is minden rendben lesz, a doki szerint 99%, hogy igen. A bélfal teljesen egészséges és normálisan redõzött. Szerencsénk is volt, mert csak a visszaúton lett meg a polip, ha nem találják ehettem volna tovább a kefét meg az orvosok is, hogy mi okozza a vérzést.  Azért nagyon megszenvedtük ezt, 7 beöntés, hashajtás, 4 napos éhezés. A kolonoszkópia egy szûk óra alatt megvolt, a polipot lecsípték. Nagyon hõsiesen tûrte. Hülyén hangzik, de örülünk a "csak polipnak". Remélem soha többet nem kell foglalkoznunk vele, de a félelmek azt hiszem még sokáig fognak kísérteni. Mindenkinek kitartást és a legjobbakat!

Nincs jelen

 

#200 2009-03-21 08:21

edvin
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

sziasztok
Aniko vagyok...es szeretnem meg kerdezni  hogy az Alfare tapszer belgyulladasban, candidaban jo lehet e?
Kisfiamnak szeretnem...4 eves es felszivodasi zavara van...de nem Chron...
Koszom!
Aniko

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB