Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#651 2016-01-11 18:15

Rigor
Tag

Re: Természetgyógyászat

A leírás olvasása közben ezen a ponton akkor álljunk is meg ". A szennyezett, “eldugult” bélcsatorna akadályozhatja az emésztés megfelelő működését" -  ahol már a bevezetésben ilyen orbitális nagy baromságot írnak le, azzal szerintem jobb nem foglalkozni.
Rost kérdésben egyéni érzékenység illetve a hivatalos ajánlás megfelelő (bár szerintem a gyulladt belet tovább terhelni bármivel epic fail, még gyógyult, inaktív állapotban sem túl jó egy már többször hegesen gyógyult belet rosttablettákkal túráztatni).

Nincs jelen

 

#652 2016-02-15 13:55

andifeher
Tag

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!
És erről mi a véleményetek? http://ibs-kisokos.hu/kisokos/a-probiot … hatasa.htm

Nincs jelen

 

#653 2016-03-29 20:47

Totti24
Tag

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!
Elég rég nem írtam a fórumra. 15éve van colitisem, most 36vagyok és jó pár éve (4-5) a colitisem olyan állapotban van, hogy ha be is gyullad, pár nap alatt helyre is áll. Napi 1 esetleg ritkán 2 széklet, ezek viszont ritkán állnak össze, de eddig úgy gondoltam, h a rosszullétes időszakomhoz képest nagyon jól vagyok és nincs szükségem semmilyen kezelésre. Februárban a dokim kíváncsi volt milyen állapotban van a bélfal (kb 4-5éve nem voltam tükrözésen) és a vizsgálattal megállapította, hogy nincs rendben-gyulladt, viszont nem igazán diétázom. Tavaly volt egy 4-5 hónapig tartó időszakom nyár-ősz, amikor egyáltalán nem szedtem semmilyen gyógyszert. Most viszont ez a vizsgálat elbizonytalanított és azt szeretném megkérdezni, hogy konkrétan colitisre mit ajánlotok mint alternatív kezelést? Egy barátom ajánlott egy homeopátiás orvost és egy kineziológust, akik nagyon jó referenciával rendelkeznek más területeken, azt viszont nem tudja, melyik tudna a colitisen inkább segíteni. Ki mit javasol inkább? Bár látom nem nagyon pörög a fórum, remélem ez csak annak tudható be, hogy sokakat gyógyítanak ki és lassan én is közéjük tartozom majd:) Köszönöm előre is a válaszokat!

Nincs jelen

 

#654 2016-03-29 23:47

Rigor
Tag

Re: Természetgyógyászat

Homeopátia:  - placebo, lehúzzák a pénzed, bizonyítottan nem működik, folyamatban van a betiltása itthon is.
Kineziológus: áltudomány, eleve a biológiával, valósággal ellentétes dolgokra épít, viszont ez még árthat is.
Nincs olyan hogy kigyógyult beteg, ezek mesék marketing, - és vagy szerencsés ember akinek nagyon hosszú remissziója van amúgy különösebb ok nélkül. Ha bárkit is képesek valóban kigyógyítani az nagy hír lesz, Nobel díjj stb.  Jelenleg az egész világon hitelt érdemlően kigyógyított betegek száma sajnos 0.
És a hosszú tünetmentesség is szerencse valamint jó kezelőorvos kérdése. De van hogy ezek is hiába.
Amikor azzal jönnek hogy meggyógyult!!! - ettől és ettől akkor az átverés és le akarnak húzni.
Attól a pillanattól fogva amint meglesz a végleges gyógymód (és ezt valószínűleg nem alternatívok fogják összehozni a sufniban, és jó eséllyel egy rakás autoimmun betegséget is megfejt
) gyanítom ez az oldal telibe lesz plakátolva vele és a csapból is ez folyik majd. Nem akarlak elkeseríteni, hiszen ha szerencséd van lehetsz mostantól 70 évig tünetmentes minden praktika nélkül is, de ne hagyd hogy a hiénák a betegágyad körül belőled lakmározzanak.

Szerkesztette: Rigor (2016-03-29 23:48)

Nincs jelen

 

#655 2016-03-30 16:55

csumpimalac
Tag

Re: Természetgyógyászat

Egyetértek Rigorral.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB