#51 2004-09-25 19:45

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!
Meg vagyok döbbenve a doktor azon az állításán,hogy a Flavin7-nek több a kockázata mint a jó hatása,és hogy májeleégtelenséget okoz.Biztos hogy nem valami tévedésről vagy félreértésről van szó? Ugyan milyen úton-módon okozhatna a Flavin7 májelégtelenséget? A Flavin7 összetételének ismeretében ez biológiai képtelenség.Ha pedig a doktor olyan információ birtokában van, hogy az összetétel nem felel meg annak amit a gyártó állít, azt nyilvánosságra kell hozni.
Én a Flavin7-rtől már mindent elmondtam amit el akartam mondani.
Akit érdekel,aki további információt szeretne, kattintson  a www.flavin7.net  lapra.Itt minden le van írva felelőtlen ígérgetések és csodavárás nélkül. Tanulmányok, tapasztalatok, termékek.
Jó egészséget és kitartást mindenkinek!
Tamás

Nincs jelen

 

#52 2004-09-25 20:15

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia Tamás!
Ezen a kijelentésen én is nagyon meglepődtem, mert ti, akik már hosszabb ideje használjátok csak jót írtatok róla és ezért is mertem kipróbálni:) Most, hogy elolvastam az oldalt, már megint arra hajlok, hogy folytassam. A CPR-m elég rossz: 80-as. Most még megvárom a vérvétel eredményét és majd meglátom.

Köszönöm a címet, hasznos volt.

Szia:Mancsa

Nincs jelen

 

#53 2004-09-25 20:18

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia Wandi!

Ezzel a homályos utalással, most már teljesen felcsigáztál. Lehetne azért egy kicsit bővebben hallani erről a módszerről?:)

Nekem a fistulákat nem gyógyította be. Az immuránt és a szteriodot valószínűleg nem véletlenül akarták adni, de ha ez a módszer bevált és még tudod húzni vele egy darabig, akkor rajta.

Szia :Mancsa

Nincs jelen

 

#54 2004-09-25 20:49

shadow
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Wandi!!!

Én is nagyon kiváncsi lettem erre a módszerre... légyszi írj róla, hogy akit érdekel, megtudja mi az.

Shadow

Nincs jelen

 

#55 2004-09-26 12:52

wandii
Tag

Re: Természetgyógyászat

A neve Prána nadi, 6000 éves tibeti gyógymód. Lehet járni kezelésre, lehet tanulni is. Én amikor oda kerültem, már össze volt pakolva a kórházi cucc. Két hét kezelés /heti 3 -szor/ után kipakoltam a hálóinget, Ez volt fél éve. A kontroll laborleleteim sokkal jobbak lettek, az orvos azt mondta  -na ezt se én csináltam.
Egészségügyi főiskolai végzettségemmel nem tudom hogyan hathat ez a gyógymód, de álmultan nézem mire képes.  Ha van köztetek pesti aki kipróbálná, nagyon érdekelne milyen eredményei lennének a dolognak. Ha ez úgy hat mindenkire, ahogy rám, nincs miért aggódnunk többé ebben az életben. Minden szempontból hatott az életemre, úgy érzem mostmár elkerülnek a rossz dolgok.
Elötte más betegségek is keserítették az életem, most csak a Crohn maradt.
Napi 3x1 Salofalk /500mg/ az össz. napi adagom,  bevallom, nagyon gyógyszerellenes vagyok, szerintem a szervezet építésére van szükség, nem a rombolására.  Akit érdekel bővebben,  és kipróbálná, megadom a címet és telefonszámot . tel 0630 2380711.

 

#56 2004-09-26 13:02

Suhi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Tudtam, hogy a tibetieknek  értenek mindenhez, hisz uralni tudják magukat és zseniális életmódváltoztatás tudnak bevezetni a mindennapi életbe.. úgylátszik ez már nem is annyire keleti filozófia :)

Nincs jelen

 

#57 2004-09-26 17:29

wandii
Tag

Re: Természetgyógyászat

Örülök, hogy szívesen kipróbálnátok,  küldenék is e-mailt, ha nem lennék tök béna, így nem megy hiába nyomkodom a gombokat.  A kezelés 45 perc alkalmaként, mindenki annyit ad  amennyit akar. /Általában 1500 Ft-ot akarnak./
A tanfolyam szombat+ vasárnap  9-18 ig tart, kb. 8000 Ft Ez az alapfok. Szerintem ez Magyarország legolcsóbb tanfolyama.  Akik kezelik az embert  fiatalok, kedvesek, ketten lámává vannak avatva.  Miután az e-maillel nem boldogulok, úgy jó Nektek, hogy smsben elküldöm a számukat és címüket?  Az én számom beírtam az előbb...    Ha van jobb ötletetek, írjátok meg.  Vagy tanítsatok meg e-mailt küldeni.

 

#58 2004-09-27 12:40

szöszike
Tag

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!

Én is hallottam már erről, de vidéki vagyok, Bp-től 300 km-re. Számomra akkor lehetetlen ennek a megtanulása? (Bár zárójelben megjegyzem, nem túlzottan hiszek az efféle dolgokban, de kipróbálnám.)

 

#59 2004-09-27 19:42

wandii
Tag

Re: Természetgyógyászat

Szia Szöszike!
Egy hétvégére biztosan fel tudnál jönni,.
Amit itt tanulsz az felettébb meglepő.
Én annyira materialista vagyok, hogy már jobban nem is lehetnék
Csináltam egy kísérletet:    A Lányom arca tiszta pattanás már kb. 1 éve.
Egy borítékba bezártam  amit csinálni fogok/megszüntetem a pattanásait/
Odaadtam neki a borítékot, tegye ő el.
Egy hétig titokban kezeltem.
Ma azt mondja, nézd, alig van pattanásom. Mondom- bontsd fel mit írtam.
A gyerekem tátott szájjal bámult, ő már láma akar lenni.
Szerintem ha ez nem bizonyíték, akkor mi?!

                               Wandi

 

#60 2004-09-30 15:42

M. G. Mariann
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!
Már elég régen nem írtam és sajna nem is olvastam el a leveleket, hozzászólásokat.
Először is: nem akartam Monikot megbántani, csak néha olyan elkeseredést érzek a hozzászólásaiban. Gondoltam, leírom. Bár 95%-ban meg voltam győződve a várható reakciórol, olvasva írásait, ilyesmire számítottam.
Még egyszer: bocs, ha megbántottalak, nem akartam.
A jógáról írt cápamama féle dolgokról én is olvastam. Nálam talán azért van most javilás, mert a terhességgel jó esetben, jó adag optimizmus is jár, kevesebbet foglalkozom a környezetemmel, illetve a hülyeségekkel, nem érdekel annyira mások véleménye, egyfajta belső öröm ég bennem.
Lehet, ha vége lesz, újra kijön ez a betegség. Szóval szerintem ezért fontos, hogy lelkileg mennyire laza valaki, illetve mennyire elkeseredett, vagy lelkes.

Nincs jelen

 

#61 2004-09-30 15:55

Tamás
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok! Igen,nagyon fontos a lelki beállítottság.A stressz,a depresszió,a feszültség,a pesszimizmus a legjobb gyógymód hatását is lerontja. Mindezek ellenkezője pedig már fél gyógyulás.
Persze nehéz görcsökben fetrengve,20 percenként véres hasmenéssel a WC-re rohangálás közben mosolyogni és pozitív dolgokra gondolni,hinni a gyógyulásban. Én azért kutatom folyamatosan a mindenféle gyógymódokat, mert addig is a gyógyulás lehetőségére figyelek. Az a tény hogy nem veszem tudomásul passzív szenvedő alanyként a megváltoztathatatlant,erőt ad.
Tamás

Nincs jelen

 

#62 2004-09-30 19:16

Mihail
Tag

Re: Természetgyógyászat

Sikeresen felgyógyultam colitis ulzerosából. Sajnos elég rossz stádiumban voltam, ezért nem lehetett mellőzni a szteroidos kezelést, amely 1 hónapig tartott, ezután salzopyrint kellett szednem. Rögtön a szteroidos kezelés után több mint fél évig szigorú diétát folytattam(akit érdekel szívesen elküldöm mailen a diétámat). A legtöbbet mégsem a diétának hanem a speciális kínai tornámnak köszönhettem(prübáltam a jógát is, de az nekem nem vált be). A Chi Kunggal el tudtam érni, hogy lassan 1 éve nem szedek gyógyszert, egy évvel ezelőtt próbált kiújulni a betegségem(jött a véres széklet+fájások), és egy hét alatt napi tornával sikerült gyógyszer nélkül elmulasztanom a gyulladást. A legfontosabb azonban a megélésünk. A gyógyuláshoz vezető útnak a leglényegesebb része az hogy a frusztrációt vagy az agyalást megszüntessük, és jobban figyeljünk befelé.

 

#63 2004-09-30 19:20

Mihail
Tag

Re: Természetgyógyászat

A torna olyannyira segített, hogy volt amikor 10 perc alatt kievickéltem 1-1 görcsölős-fetrengős állapotból. Ja és az elmúlt 1 év óta újra mindenfélét eszem. Persze erőset, erjesztettet, hüvelyes zöldségeket azóta sem :) De akár egy fosatósabb kínai kaját is simán lenyomok már. Ha meg vmitől fájdogál, ami már igencsak ritkán van, akkor gyorsan megcsínálom a gyakorlatsoromat(kb. 10 perc), és már jól is vagyok.

 

#64 2004-09-30 19:35

Mihail
Tag

Re: Természetgyógyászat

Látom írtatok a prána nadiról..
Nos én is csínáltam 5. mesterfokozatig végeztem el. Jobb lesz ha gyorsan összefoglalom a tapasztalataimat mielőtt minden pénzeteket kidobnátok erre a manipulációra. Szóval a kézrátételes gyógyítás létezik. A zonban nincs szükségünk drága beavatásokra meg hasonlókra, mert a tudás ott van bennünk. A telepatikus gyógyítás, na az már inkább manipuláció. Kötéseket teszünk egymásra(karmikusokat), és csak nehezebben tudunk majd elengedni dolgokat. Nos nekem sokszor csak rontott az álapotomon a prána nadi. Nem akarok arrogánsnak tűnni. De az egész tibeti buddhizmus a manipulációról szól. És ezt nem látjuk amikor elvakít minket a sok ígért dolog: hogy testből kilépés, utaztatás, stb. Tulajdonképpen azért születtünk a világra, hogy a fizikai síkon megvalósítsuk önmagunkat, és nem azért hogy a képzeletünk világába kerüljünk át "meditációk" során. Ha egy kolostorban ülünk naphosszat, akkor megtagadjuk az egónkat. AAz egónk alatt pedig nem a "fejünket" érteml, hanem a valódi énünket. Nincs szükség koncentrált meditációkra, megtisztulásra.. Hanem egszerüen önmagunkból kellene működnünk, és nem pedig a fejünkből. Szóval a betegségek nagy része az a képzeletünk miatt van. Bármit csínál az ember, a léyneg hogy tiszta fejjel csínálja. Ez nem akaraterővel telített koncentráció, hanem csak annyi h ott vagyok és átélem megélem csínálom. Én azt gondolom hogy mindenki önmagát tudja a legjobban meggyógytani és nem mást. Ezért figyelj a tested jeleire, a betegség üzen. Azt üzeni, h vmit nem működtetsz jól, és azt csak te magad tudod meglátni, hogy mit. A lényeg a változás, ha engeded hogy változzon a működésed, akkor elmúlik a betegség is. Ebben segíthet a torna, az öngyógyítás a légzőgyakrolatok, stb. De lehet akadály is: pl. van aki a diétába menekül! Rajtunk múlik h mi akadály és mi segítésg a számunkra. Ugyebár minden fegyver kétélű.

 

#65 2004-10-05 14:34

atus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Mihail,
mi volt a gond a jógával?
és hol kezdtél Chikungozni?
Atus

Nincs jelen

 

#66 2004-10-05 17:02

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!

Nekem a joga kifejezetten jo hatasu, egyszerubb gyakorlatokat (aszanakat) szerintem mindenki megtudja csinalni. Vannak kifejezetten a belre hato gyakorlatok is. Nagyon sokat segit abban, hogy eltudjunk lazulni, megtanitja a helyes legzest, aminek a visszaallitasaval sokkal hamarabb megnyugszik valaki megha feszult is.
Vannak hosszu egesz oras relaxaciok is, ezek nagyon kellemes hatasuak.
Nekem kedvencen a legzogyakorlatok, ezek csak idovel hozzak meg a hatsukat, vannak olyan gyakorlatok melyek a figyelem osszpontotositast segitik elo.
En azt hiszem Mihail nem a megfelelo helyen, kepzetlen oktatotol tanulhatott azert csalodott a jogaban. Mindenkinek erezni kell termeszetsen, hogy fizikalisan mit bir, az mar nemcsak az oktato felelossege.
Egyebkent a prana a jogaban eletenergiat jelent, a nadik pedig nagyon finom energiamezok melyek az egesz testet behallozak. Ezeknek a fo nadiknak a tisztitasat is vegzik jogatanfolyamokon.
En csak jokat tudok mondani a jogarol, nem tudom van -e meg aki csalodott benne?
monik

Nincs jelen

 

#67 2004-10-05 20:50

shadow
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

A jóga nekem is bejött! Mostanában sajnos csak ritkán tudok elmenni, de hiányzik... azt tudom mondani róla, amit Monik. Az viszont biztos, hogy ha valaki az elején rossz oktatót választ, akkor talán már soha nem fogja megszeretni. Pedig tényleg jó dolog.

Nincs jelen

 

#68 2004-10-14 16:33

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Csinálom a homeopátiát... nem szereteeeeem... és drágaaaaaaaaa :(

Nincs jelen

 

#69 2004-10-14 20:55

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Hát gyerekek, én a homeopátitát kitiltanám a gyógyításból, már ami minket illet. Sztem nincs olyan sok "jól vagyok' időszak, hgoy egy gyógymódtól még rosszul is legyünk, és majd csak utána javulunk:((


Mancsa

Nincs jelen

 

#70 2004-10-15 10:29

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Igen, egyetértek és szeretnék influenzaoltást beadatni és most még ezzel is vacakolni kell hogy hagyjak ki két hetet elotte meg utána, mert közben nem lehet. És akkor mi lesz, újra jön a hozzászokás és a "kicsit elöjönnek a rossz tünetek, de majd elmúlik"?Múltkor is csak 2 kg-ba került.
Hogy öszinte legyek nem tudom mit csináljak, de nem akarom abbahagyni mert mi van ha hat, tényleg... állítólag hosszú távon müködik :(

Nincs jelen

 

#71 2004-10-15 10:32

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Aki tud Budán jó de azért nem túl drága jóga tanfolyamot, kérem írja meg nekem... vagy nekünk ha lehet itt a fórumon...
Köszi elöre is!

Nincs jelen

 

#72 2004-10-15 11:07

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia Tesokam,

ez az amiben tuti egyetertunk!!! A homeopatia ellenzese.
Miilo puszi Hugi!

Nincs jelen

 

#73 2004-10-18 09:26

Andika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Kérlak írd meg hogy, milyen torna gyakorlatokat végzel mert én is szeretném kipróbálni mivel nekem 3-4 hétnél több tünetmentes időszakom a 9 év alatt még nem volt. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra talán így más emberek véleményét megismerve én is javulni fogok!

Nincs jelen

 

#74 2004-11-03 14:13

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!

Tudvalaki valami hazi csodaszert a fistulara, hogy elmuljek, vagy legalabb ne fajjon ennyire.
Koszi!
Monik

Nincs jelen

 

#75 2004-11-03 18:34

leila
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Ezt a cikket átemeltem az Euro-Indiai Központ nevű portálról, próbálta már valaki a tömjént?

A tömjén áldásos hatása - Második rész


Tömjén füstölő
Tömjén füstölő
A tudományos megközelítés: hatóanyaga és hatásmechanizmusa

Európai egyetemi kutatók, de indiai, arábiai és amerikai kollégáik is megállapították időközben, hogy ez a „szent füstölőszer” milyen területeken és miért képes segíteni.

A tömjén fő hatóanyaga a boswelliasav. A boswelliasav az emberi szervezetben a leukotrienszintézisbe avatkozik be.
A leukotrienek szöveti hormonok, amelyek a zsírsavak lebontása során keletkeznek.
Már a legkisebb mennyiségben is szerepet játszanak mint közvetítő anyagok a gyulladásos, illetve allergiás reakciókban. Ennek következtében a sima izomzat hosszú ideig tartó spazmusa jön létre, különösen a bronchusokban és a véredényekben. Ezenkívül növekszik a véredények falának áteresztőképessége, ami maga után vonja a gyulladásos sejtek „kivándorlását” a környező szövetbe (például asthma bronchiale esetében).

Ezekből az ismeretekből kiindulva sikerült a tömjénből gyógyszert kifejleszteni. Olyan gyógyszert, amely minden olyan megbetegedésnél segít, amelyek a leukotrienszintézissel
valamilyen kapcsolatban állnak.
Segít például az alábbi tüneteknél:
• az asthma bronchiale,
• az ízületi megbetegedések, mint a krónikus polyarthritis (reuma),
• krónikus bélbetegségek, mint colitis ulcerosa, Crohn-betegség,
• bőrbetegségek, mint lupus erythematodes, psoriasis, csalánkiütések stb.

A tömjén jó a reumára!

Arábiában és Szomáliában a napi higiénia érdekében még ma is tömjénnel füstölik a víztartályokat, az ivóedényeket és az emberek ruházatát. Ezzel intézik el a testápolást, hogy megspórolják a drága vizet.
A tömjénfa tejszerű nedvének egyéb gyógyhatásai is vannak. Csíraölő, fertőtlenítő, sebgyógyító szer. Fertőtlenítő tulajdonságának nagy szerepe volt a templomok és szentélyek fertőtlenítésében a nagy járványok korában.
A nyugati orvostudomány az utóbbi években figyelt fel a tömjén vérkeringés-javító és reuma elleni hatására. Gyulladásos betegségek esetében ugyanis csillapítja az ízületi fájdalmakat, és egyértelműen kevesebb a mellékhatása, mint a szintetikus készítményeknek

Különböző formájú és nagyságú füstölőket ismerünk, a 10 cm körüli pálcikáktól kezdve az 5 méter magas, fatörzs nagyságúakig. Vannak rúd és spirál alakúak, körkörösek, díszesek és egyszerűek, tarkák és egyszínűek, mártottak, csavartak, sodrottak, pálcások és pálca nélküliek. Különböző formájú füstölőtartókkal találkozhatunk: legegyszerűbb változata, amikor egy magas falú tálkába száraz, szitált homokot öntünk és beleszúrjuk a meggyújtott füstölőpálcikát. A leeső hamu a tál homokba hull. Kaphatók állat alakú, fapapucs-, (gondola-, sílécformájú) fából, féldrágakőből gazdagon díszített vagy egyszerűbb faragott darabok is.

Akik már próbálták a tömjén füstölőt, bizonyára megszokták kellemes illatát és az érzést ami ezzel jár. Akik még nem barátkoztak meg a gondolattal, hogy használjanak tömjén füstölőt nekik mindenféleképpen érdemes elgondolkodni a tömjén több ezer éves történelmi múltján és a különböző felhasználási területén.

Nincs jelen

 

#76 2004-11-07 18:34

monya
Tag

Re: Természetgyógyászat

Valaki el tudja nekem magyarázni mi aza protexin?
Amúgy engem érdekel minden csodaszer, mert annyira nem jön be folyton szteridot szedni, de annyira nem vagyok bevállalós, hogy abbahagyjam a gyógyszerreket vmi ismeretlen kedvéért, mert annak elég csúnya vége lehet.
Még nem próbáltam semmi ilyesmit, csak aloét, de akkor éppen jól voltam, uh nem tudom milyen hatása lett volna ha tovább fogyasztom

 

#77 2004-11-08 19:19

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia!

A Protexin egy probiotikum, ami a hasznos bélbaktériumokat tartalmazza. Ez a baktérium nagyon fontos lenne, ha megfelelő számban ott lenne a bélcsatornában. Igen, ám, de a sok gyógyszer éa gyulladás miatt, a számuk nagyon lecsökkent. Ezzel is rontva a felszívódást a  bélszövet ellenállásást a gyulladással szemben. Tehát nagyon jó lenne pótolni.
Én szedtem a Protexint, de semmi hatását nem éreztem. Ugyan úgy kilikadt a bélésem:((

Most a Pro-Gastroval próbálkozom.

Laikusként ennyit tudok mondani.


Szia: Mancsa

Nincs jelen

 

#78 2004-11-28 15:44

Zsuzsu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!

Én még a www.pro-patiente.hu oldalon találtam a tömjénnel kapcsolatos cikket, ebben is megerősítik, hogy krónikus bélpanaszok esetén jó.

"Tömjénkivonat: reumára
A tömjénkivonatot eredetileg a reumások szereként "könyvelték el", mivel sokan azt tapasztalták, hogy a klasszikus gyógyszerekkel ellentétben szinte mellékhatások nélkül gyógyít - a hasmenést és a bőrpírt kivéve...
A tömjén azonban nem minden esetben nem alkalmas az öngyógyításra! Jól enyhíti a krónikus bélpanaszokat és az asztmát, valójában azonban nem áll erről rendelkezésünkre elegendő tudományos bizonyíték. Az állatokon és laboratóriumokban végzett kísérletek azonban igazolták, hogy a tömjénkivonat valóban gyulladáscsökkentő hatású. A benne található savak ugyanis gátolják annak az anyagnak a termelődését, amely fontos szerepet játszik egyes gyulladásos megbetegedéseknél, például a reumánál.
Következésképpen a tömjén a jövőben hatásos szer lehet, amennyiben elvégzik a szükséges kutatásokat. Egyelőre csak kiegészítő terápiához használjuk."

Egyébként Németországból én már kaptam tömjénből előállított kapszulát, szedem is rendesen, ha jól tudom kb. 5000 Ft egy havi adag, én ajándékba kaptam egy éves adagot. Volt hozzá egy német nyelvű leírás is, külön bekezdést szenteltek benne a colitiszre, Crohnra gyakorolt jótékony hatásának.

Ha valakit bővebben érdekel, szóljon.

Nincs jelen

 

#79 2004-11-30 14:57

Cápamama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia Zsuzsu!

Igenis, nagyon érdekel!
Úgy látom, szegedi vagy. Így a legegyszerűbb, ha a legközelebbi DMCCBE találkozóra elhozod. Ott majd alaposan kitárgyaljuk, OK? Biztosan tudsz majd újat mondani...
Ugye eljössz?

Nincs jelen

 

#80 2004-12-04 13:49

Zsuzsu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Kedves Cápamama!

Én a "sütis dobozaidat megőrző" Zsuzsu vagyok, és mint eddig is, remélem a következőn is ott leszek, félig-meddig "házigazdaként". :-))) Természetesen elviszem.
Illetve elhamarkodott a kijelentés, mert jan. 10-től bent leszek a klinikán, de egy délutánra csak elengednek...
Ha meg nem, akkor anyukámmal, vagy Mancsával elküldöm.

Nincs jelen

 

#81 2004-12-07 10:34

nino
Tag

Re: Természetgyógyászat

Szia! Én csak most olvastam el az oldalt.A protexinnel én a kórházi ágyon találkoztam orvosi utasításra,mikor a sikeres orvosi terápia hatására(imuran) hasnyálmirigygyulladást kaptam.Vénás szteroid, infúzió max. pentasa gyomorsavlekötők stb mellé hozattaták be a családommal, mert a vizsgálatok közben kiderült ,hogy az elötte alkalmazott klion,ciprobay terljesen kinyírta a bélflórát és teljes gombásodás jött létre a tápcsatorna teljes szakaszán és erre az ő gyógyszereik nem használnak.Egyébként akkor három hónapig szedtem és azóta is szedtem egyszer,amikor egy másoknál is ható hasmenéses bacis időszakban nagyon fellángoltak a tüneteim és rohantam az orvoshoz.Akkor is ő javasolta és két nap múlva már javultam.Egyébként a már szóba került hagyományos kezelésekre rosszul reagáló crohnosok közé tartozom(jelenleg részese vagyok az új gyógyszer kísérleti kipróbálásának is!) Ez is egy törtnénet,egyébént patikában árulják nem hálózaton keresztül,nemfűződik hozzá érdekeltségem, de nagyon különböző árakon hozzák forgalomba én a 3600-tól a 4800 ft-ig találkoztam már vele.(Ez egyhavi adag ára)

 

#82 2004-12-08 11:45

shadow
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok! Végre találtam ProGastro- t, elég drága.:( Megnéztem a honlapját is, de nem tudom, hogy jó- e...? A honlapon azt olvastam, hogy meg kell beszélni a kezelőorvosommal, ha el akarom kezdeni. Eddig én Protexin- t szedtem(az orvosom arról sem tud/-ott) kifejezett javulást nem tapasztaltam, de... romlást sem. Kipróbálnám a ProGastro- t, de az orvosommal nem nagyon lehet ilyesmiről beszélni, szerinte szedjem a gyógyszereimet és kész. Valaki, aki szedi, írjon róla légyszi! Muszáj megbeszélnem a dokival, vagy ez is csak egy olyan, mint a Protexin...? Köszi!

Nincs jelen

 

#83 2004-12-08 14:36

Cápamama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia Zsuzsu!

Nem ismertem fel azt a bájos kis pofikádat! Talán legutóbb mintha kevésbé lettél volna szőrös? :-)  (Bocsi!!!!!!!!! Nem bírtam kihagyni...)
De a tömjénes dolog tényleg érdekel!

Nincs jelen

 

#84 2004-12-08 15:22

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia Árnyék!

Sztem nem kell a dokinak szólni, ha a Protexinről nem szóltál neki. A Protexin nekem se ért és ártott semmit, és most a Pro-Gastron van soron. Majd meglátjuk. Ez nem gyógyszer, csupán csak tejsavbaktériumok, melyek segítik visszaállítani a bélfórát és ezzel javítják a felszívódást:) Illetve a bél ellenállásást a betegséggel szemben. Mivel azonban nagyon új, ezért még hosszútávú tapasztatalatok szinte alig vannak:( De ezért vagyunk, mi, aki tudja szedje és majd összegezzük az eredményt:)

Szia, puszi!

Nincs jelen

 

#85 2004-12-09 13:31

zoli703
Tag

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok,

én a dokim javaslatára hagytam abba Protexint (ezt 2 doki is eljátszotta velem), mindkétszer rosszabbul lettem utána. Mikor ezt megmondtam neki, azt mondta, hogy szedjem nyugodtan. Miután a múltkor az MCCBE-en hallottam egy előadást, most már a dokim sem tudna lebeszélni a ProGastro-ról. Meg persze javulást is tapasztaltam, amikor elkezdtem szedni. Nem szeretem az olyan orvosokat, akik csak a saját hülye bogyóikban hisznek és nem nyitottak egyáltalán más dolgok, gyógyítási módok irányában.

Üdv,
    Zoli

 

#86 2004-12-09 16:35

Antipeti
Tag

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!
Én Crohn-os vagyok a szövettan szerint. előzmények: kb 2 havonta visszatérő ismeretlen eredetű lázak, hasfájások. Hasmenésem sosem volt, ma sincs. A kórházba úgy kerültem, hogy kb 6 héten át hőemelkedésem volt és székrekedésem, kivizsgálás és szövettani eredmény között hazaengedtek, 2 napra rá bedugult a hasam teljesen, se előre, se hátra, iszonyú fájdalmak. Na ekkor kórházba vissza, tápszonda, 1 nap az őrzőben, aztán 2 hét fekvés.
Szteroiddal meg mindenféle gyógyszerekkel hazaengedtek, aztán 3-4 hónap múlva elhagytam a bogyókat. Volt egy-két étkezési kudarcom az új állapot miatt, de bogyók nem kellettek. Tulajdonképpen mindent ehettem. Rendszeresen szedtem halolajat, vitaminokat, egyszer bélbacit(mutaflor) is, sok gyógyteát. Idén aztán utazás alkalmával, ezen kiegészítők nélkül, az utazás 2.hetének végén bedurrant teljesen. Megint se előre, se hátra, épphogy nem záródott el a belem. Az egész azért volt, mert mindent ettem, még káposztát is, és néha lecsúszott egy kávé, pici alkohol. Állítólag az utazás is gyilkolja a bélflórát, szóval nálam összejött minden. Ma túl vagyok egy három hónapos medrol-budenofalk kúrán, de érzem, hogy nem vagyok teljesen jól, picit székrekedésem van. Jó tudom, ne beszéljek, más naponta 10szer jár a WC-re, hatalmas fájásokkal.
Summa summárum: a bélflóra készítményeket ajánlom mindenkinek, és persze a halolajat, antioxidánsokat, zöld teát, aztán kamilla, csalán, kinek mi tetszik, lényeg, hogy öblítse a beleket.

 

#87 2004-12-11 11:56

shadow
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Még nem beszéltem rá magam a ProGastro- ra:(
Pedig aztán nem is olyan drága, mert itt, nálunk 4ezer körül van, de én a Protexinért is kifizetek annyit... szerintem jövő héten megveszem. Szerintem.:)

Nincs jelen

 

#88 2004-12-11 12:00

maffialány
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia!

A JÓGA......nagyon jó szerintem ha eltudod fogadni ezt az állapotodat, tudsz vele azonosulni.....akkor a meditáció az öngyógyító mechanizmus nagyon sokat segít.....főleg fájdalom idején....

Minden jót!! Neked   Nektek Maffi.

Nincs jelen

 

#89 2004-12-11 12:21

maffialány
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia Monik.

  Egy a baj azzal amit írtál, hogy ha a citrom levéhez /amit gyümölcsből facsarsz ki/  cukrot vagy mézet teszel , SAVAS kémhatású lesz. Ugyan is maga a citrom a hiedelmek ellentétével nem savas, hanem LÚGOS kémhatású.
A CITROM pici vízzel láz csökkentő!!
Míg a MÁZ fertőtlenítő hatású és csak akkor használ ha nem vegyíted semmivel, csak eszel egy kanállal és kb félórát nem eszel utánna semmit.....

Nem vitatom, hogy úgy is hatásos ahogyan TE írod.....csak gondoltam megosztom eme információt VELED....VELETEK, mert ahány ember, annyi szervezet...., s lehet, hogy valakinek pont így lesz hatásos.

Kellemes és tünetmentes napot :))

Maffia

Nincs jelen

 

#90 2004-12-11 14:24

maffialány
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

:(( Bocsi....kissé gyorsan írtam s vétettem egy-két szarvashibát.....elnézést érte!!!!!

Nincs jelen

 

#91 2004-12-11 16:55

maffialány
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

:)) köszi Zoli....
Remélem igazad van:))))))

Nincs jelen

 

#92 2004-12-11 16:56

maffialány
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Én is szeretnék valamilyen képet......hogyan lehet ...miképpen lehetne:)))) szert tenni egy...képre???:))

Nincs jelen

 

#93 2004-12-13 14:14

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Haliho,

azert a citromsav barmennyire is ugytunik tovabbra is igen eros sav :) , tehat semmikepp nem lugos, maradjunk annyiban. Eleg evidens mindez, hiszen mar a neveben is benne van sav :), meghat meg kell kostolni :) , ez nem hiedelem ;) .

Maffialany,ha talalsz lugos citromot akkor hozd ide be hozzam es megmerjuk a pH merovel, oksi? :)

Amugy kinek mi valik be, lehet kulon-kulon is, de mindketto remek antibiotikus hatassal rendelkezik, es sokaknak bevalt mar ez a kombinacio rajtam kivul.

udv, monik

Nincs jelen

 

#94 2004-12-14 11:01

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia Hugi!

Mondtam már, hogy te vagy a család esze:))

Néha kapcsold ki!

Nincs jelen

 

#95 2004-12-14 15:33

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Mit az eszem? Hm, azt meg, hogy kell?
hugi

Nincs jelen

 

#96 2004-12-17 00:42

Cápamama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

http://www.tgy-magazin.hu/modules.php?n … e584dd97ef

Egy nagyon érdekes cikk! Feltétlen olvassátok el!

Nincs jelen

 

#97 2004-12-17 00:47

Cápamama
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Még valami eszembe jutott: csicsókát vettem már piacon, kilója 100 Ft. (Nem egy nagy összeg. Lehet, h nem biotermesztésű, de mivel kártevője nincs, így sztem senki nem permetezi.) Ha vékonyan meghámozod, ugyanúgy eheted, mint a retket, csak egy kicsit édeskés. És tényleg semmi bajom nem lett tőle!

Nincs jelen

 

#98 2004-12-17 13:59

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia Capamama,

engem nagyon meggyozott a cikk, reggel kimegyek a piacra es veszek, ha lesz. Regen a nagymamamnak volt egy to, ami kiirthatatlanul megmaradt es inyecsegnek ettem, es valoban soha nem betegedett meg a noveny.
Nagyon jol hangzik.
Csicsokara fel!
monik

Nincs jelen

 

#99 2004-12-17 14:31

monik
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!

Ami capamama ajanlott oldalon meg ezt is talaltam:

Keserű anyagok: a keserű jobb ? bár kevésbé ízletes, az emésztés számára valóságos áldás. Nagy mennyiségben fordul elő az olyan gyógynövényekben, mint az üröm, az ezerjófű vagy az ördögkarom. A vizsgálatok már jó ötven évvel ezelőtt bebizonyították, hogy az emésztés, a máj, az epe, a gyomor és a belek számára az igazi ?édességet? nem az édes, hanem a keserű íz jelenti. Ezek az anyagok főként gyulladásos eredetű bélbetegségek esetén hatásosak.

Elgondolkodtato. En pl. kifejezettem szeretem a keseru izt, talan nem veletlen, amit kivanunk arra van igazan szuksege a szervezetunknek? Mit gondoltok?

Nincs jelen

 

#100 2004-12-17 14:45

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Monik: én semmiért se tudnék lemondani az édes íz élvezetéről, ellenben a keserű íz, jujj, az nagyon rossz... :-((((

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB