#351 2008-07-16 10:09

Atys
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok.Én most kezdtem el a Cod tea Fogyasztását.Hát az íze megmondom õszintén nem is tudom mihez fogható.Úgy gondoltam meg lehet szokni de ezt nem lehet bár még csak 5 napja fogyasztom ezért nem tudok se rosszat se jót mondani róla de ha javulást tapasztalok rögtön jelezni fogom.Üdv minden társamnak.Ha segít megéri az árát.További szép napot mindenkinek!!

Nincs jelen

 

#352 2008-07-16 11:03

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Én azért óvatos lennék ezzel a teával, ha igaz amit írnak akkor immunerõsítõ - ami ennél a betegségnél nem épp szerencsés... amúgy rákcsodaszernek hirdetik.

Javulás esetén az ok okozati összefüggést ne írjuk rögtön az épp képben levõ csodaszer számlájára.

Nincs jelen

 

#353 2008-07-23 06:11

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Természetgyógyászat

A világ legkeresettebb háborús bûnösének / természetgyógyászának saját honlapja:

<kép>

http://dragandabic.com/


:)

SZERKESZTVE (08.07.23):

Utólag kiderült, hogy a fenti egy ál-honlap:
http://szkeptikus.blog.hu/2008/07/23/ra … etgyogyasz

viszont a Karadzsics-féle vállalkozásnak volt honlapja:
http://www.psy-help-energy.com/Sr/Prodavnica.htm

Nincs jelen

 

#354 2008-07-23 08:22

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Hátborzongató, fõleg a kínai szólások érdekesek a múltja fényében!
Köszi: Robur!!

Nincs jelen

 

#355 2008-08-05 09:20

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Üdvözlök mindenkit!

Rég néztem már be ide.
Szeretném megosztani veletek a tapasztalatomat:
Részt vettem a 10 napos Crna Bara-i (Feketetó) léböjttáborban júl. 24-aug. 3-ig Szerbiában.
Kicsit izgultam azért elõtte, h mi lesz velem, de hála Istennek jól sikerült. Kb hatvanan voltunk ebbõl IBD beteg csak én. Maga a léböjt 9.5 napig tartott, mert hazafele du 3 körül megettem az elsõ almámat.
Naponta kb 6 (!) liter levet ittunk teákkal és gyümölcslevekkel zöldséglevekkel együtt.
A böjt bél, vese és májtisztítással együtt ment. A többiekkel együtt mindent szedhettem és tudtam is szedni kivétel az esti hashajtó kapszula, ezt a többieknek kellett szedni, nekem amúgy is mennem kell a wc-re.
A béltisztitáshoz kaptunk egy tégely gyógynövényekbõl faszénbõl, és bentonit agyagból álló keveréket, ezt napjában 5-ször kellett bevenni 1 pohár vízzel étkezések elõtt fél órával. A faszén a méregtelenités során a bélbe kerülõ mérgeket kötötte meg és segítette, h így kikerüljön a szervezetbõl, a napi elsõ adagot 0.5 órával a vese "shake" elõtt kellett bevenni.
Az elsõ 5 nap ez vesetisztítással együtt ment: ennek része volt reggel 0.5 l "shake" ami citromlébõl és chilipaprikából álló vízzel kevert turmix volt (chili miatt izgultam egy kicsit , de nem volt sok és jól bírta a belem), majd ezután jött a vesetea 0.5 l gyógynövényekbõl nem túl kellemes ízzel. Majd ezután kb 1 órával jött a reggeli: ez minden nap 1 l görögdinnyelé volt, finom édes de sokan már kicsit undorral itták késõbbiekben. A következõ a fekete por volt (kávénak neveztük el, nem volt gusztusos az állaga, mert úgy nézett ki, mintha földet innánk vízzel), ezután 11:30-kor kb. jött az ebéd ez zöldséglé volt: vagy 1 l paradicsolmé (ízesíteni lehetett fokhagymalével, petrezselyem és zellerlével só nélkül!), vagy pedig cékla és sárgarépalé volt ebbõl is 1. A céklalét sokan nehezen tolerálták, volt aki mást ivott helyette, 14:00 következõ adag feketepor, 14:30 újabb zöldséglé: ez un. Kálium leves volt (krumpli, sok fokhagyma, répa, hagyma zeller, stb fõve, ennek a leve, tulajdonképpen sótlan zöldségleves, ebbõl is szintén 1 l.
17:30 újabb feketepor, 18:00 körül vacsora: vmilyen gyümölcslé vagy sárgadinnyelé (nagyon finom volt) vagy szilvalé, vagy õszibaracklé,vagy körtelé ez is 1 liter. És este volt a vesetea 0.5l ugyanaz mint reggel.
A második 5 napon a májtisztítás volt, az 'ételek' ugyanazok voltak, csak a vese "shake" helyett "májshake" volt és vesetea helyett májtea ( ez volt a legrosszabb ízû).
A májshake citromlébõl, fokhagyma levébõl (minden nap növelve a mennyiséget), és szûz olivaolajból (ennek is növekedett minden nap a mennyisége) álló turmix volt 0.5 liter, tulajdonképpen ennek olyan íze volt mint egy citromos salátaöntet.

Nincs jelen

 

#356 2008-08-05 09:37

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Gondolom mondanom sem kellene, hogy a káliumlevesen kivül minden nyers zöldség vagy gyümölcslé volt.
Volt egy két ember aki rosszul volt , mert pl leesett a vércukra, vagy hányt vmitõl egyvalaki abba is hagyta a léböjtöt és visszatért a rágni való ételekhez (ugyanazt ette mint mi, csak rágható formában a rosttal együtt). A szobatársam az elsõ két napon iszonyú fejfájást észlelt amit a távozó mérgek idéztek elõ.
Az én tapasztalatom:
  Mindent el tudtam fogyasztani, még a céklalevet is hányingerem nem volt, belem nem fájt a 3-4-5. napokon a nyombelem vagy környékén epe tájon észleltem enyhe fájdalmat ami elmúlt ezután, egyéb rossz tapasztalatom a fizikai gyengeség volt, nem voltam túl nagy erõben. Ennek ellenére volt egy 8 km-es túra a közeli törökdombhoz ahova én is mentem vittük az ebédet ami épp akkor 1l paradicsomlé volt, én ekkor repetáztam is 1,5 litert ittam. Voltunk a városban is Kikindán, úszni is voltunk a közeli bányatóban. Éjszakánként én nagyon jól aludtam, a társaság is jól volt. De és du-n elõadások voltak a böjttel (hogy mit és miért csinálunk), és az egészséges életmóddal kapcsolatban. Vasárnap jöttem haza tegnap a nyerseken kivül már pirítóst is ettem. Jól érzem magam...
Még annyit, hogy a bejövetelkor 64 kg voltam a végén 60.5 kg, azaz 3.5 kg fogytam.
A böjt azonban nem a fogyásról szól, hanem a méreganyagoktól való megtisztulásról.

Nincs jelen

 

#357 2008-08-05 10:18

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Kedves Gigi!
Egyetértek veled , h egy kicsit meredek ez a léböjttábor!
Én személyesen beszéltem 1 órát a leeendõ táborvezetõvel, vittem orvosi papirokat mindent megkérdezett. És úgy mentem el oda.
Megmondom nektek én nem merném felvállalni annak a lehetõségét, hogy egy bélbeteget csak úgy elvigyek ilyen helyre. Mert igenis történhetnek komplikációk, hozzá kell tennem, hogy én már 3 éve vegetariánus vagyok és crohn beteg ellenére sok rostot eszem nyersen (hangsúlyozom, h ide is fokozatosan jutottam el, egy crohn beteg aki finomitott ételeket fogyaszt, állati fehérjét fõtt és sült ételeket az NE egyen egyik napról a másikra nyers zöldségeket és gyümölcsöket nagy mennyiségben mert az emésztése felháborodik).
Egy ilyen böjttáborban egy az orvosok által képviselt diétán lévõ beteg rosszul érezheti magát mert a szervezete valószinûleg nem tud hirtelen mit kezdeni a sok nyers lével, másrészt ilyenkor rengeteg méreg szabadul fel aminek jó része a bélen keresztül akar kiürülni és ez lehet h problémákat okozat.
Még én sem értem el a célom a táplálkozási reform terén mint említettem a tejtermékeket szeretném teljesen elhagyni, és az un. feldolgozott élelmiszereket (mûanyagkajákat)

Szerkesztette: Ottó (2008-08-05 10:19)

Nincs jelen

 

#358 2008-08-05 11:49

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Kedves Ottó, annyira szeretnék én is valami ilyesféle méregtelenítést beújítani, de sajnos, szinte semmilyen nyers eledelt nem bírok el, most már ott tartok. Úgyhogy tök kafa, mert állati kövér vagyok, viszont semmi olyat nem tudok enni, ami táplál, de nem fogyaszt és jó egyéb esetekben a szervezetnek (gondolok itt arra, hogy gyümölcsbõl csak banán, dehát úgyis tudja mindenki). Örülök, hogy nem lett bajod, de nyilván, utána néztél Te ennek, hogy mi lehetséges. És külön kösz, hogy felhívod a figyelmet arra, hogy ezt a másként étkezõk ne csinálják minden átmenet nélkül (na, gondolom, abból lehet ám igazán baj).

Nincs jelen

 

#359 2008-08-05 14:22

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Ottó: köszi a részletes leírást és örülök hogy komolyabb baj nélkül megúsztad! (persze az hogy tényként van leírva ilyen meg olyan méregtelenítés ami a jelenlegi biolgóiai ismeretek szerint egyáltalán nem úgy mûködik hát pff tekintsük ezt inkább spirituális méregtelenítésnek.)

Nincs jelen

 

#360 2008-08-05 14:33

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Kedves Ottó!
Egy ilyen tuti léböjtkúra után nem hiszem ,hogy sok hasznodat vennék pl egy építkezésen.Mint magad is írtad leépült a szervezeted.Én a húst semmiképpen nem hagynám el.A szervezetnek szüksége van rá.Halat sem fogyasztol?  Remek élettani hatásokkal bír.A rostot pedig crohnos embere válogatja ,hogy meg tudja e enni.Akinek aktív szükülete van az biztosan nem tudja fogyasztani.De ezt mindenki magának tapasztalja.
A méregtelenítésrõl pedig annyit hogy akinek évente van tükije és a széklete rendben az kipucolódik rendesen.Ezt csak a vicc kedvéért írtam le de minden viccnek fele igaz.
Ja és a lékúrákról annyit ezért nem kell táborba menni otthon is megteheted.Hallottam már gögögdinnyekúráról ,folyadékkúráról,alamkúráról.Minegyiknek a méregtelenítés a lényege.

Nincs jelen

 

#361 2008-08-05 19:00

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

És egyik sem méregtelenít valójában:) - azt igazándiból vagy a kiválasztó szervek máj stb csinálja, vagy dialízissel lehet végrehajtani,  illetve úgy hogy abbahagyjuk a "mérgek" fogyasztását, (ugye elõbb pontosan definiálni is kéne hogy mi is az a méreg ami bennünk van és meg kívánunk tõle szabadulni, stb. ) más módszer nincs. Az hogy nem viszünk be megfelelõ táplálékot nem méregtelenít, a belekben meg nincsenek évtizetes lerakódások amit ki kéne pucolni.

Izzadással is csak vizet lehet veszíteni, nade annyi azért van benne hogy kitágulnak a pórusok és így könnyebben kitisztulnak. No de ez sem méregtelenítés. Ha ezek mûködnének akkor simán gyógyíthatnák pl az argyrát (amit azok a nagyon okos emberek kaphatnak akik az antibiotikumok korában képesek a kevésbé hatékony ámde veszélyesebb ezüstkolloidot szedni).

Tudtommal régóta amolyan Spirituális megtisztulás része a léböjtkúra.

Nincs jelen

 

#362 2008-08-06 08:29

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Jó reggelt!
Kedves Zolcsibal, tényleg nem eszem húst még halat sem. Otthon nehezebb lenne ilyen kúrát tartani, mert 1: kellene gép, több a kísértés, h egyek vmit. Itt mindent szánkba adtak, társaság egymást erõsíti.
Mutattak fotókat, h mik képesek kijönni az ember vastagbelébõl, ilyen sötét színû gumi konzisztenciájú visszataszító anyagok, egész nagy méretben 30-40 cm hosszú, kígyószerû képzõdmény ami nem 2 nap alatt jött létre.
Egyébként ilyen mennyiségû anyagok általában nagy testû székrekedéses emberekbõl távoznak és tényleg ritkaság.
A mérgezés kérdésében nem értünk egyet, az elõadó szerint a bélrendszerben a bélfalban rakódnak le azok a méreganyagok amik mindenféle problémát okoznak, meggyõzõdésem, h nálunk az idült gyulladásokat okozzák.
   Az erõnlét tekintetében tényleg kivesz az emberbõl egy ilyen böjt. Viszont 2006 nyarán kerítést csináltunk otthon, akkor már 1 éve volt, h nem ettem húst. Bátyám (aki eszik húst) igaz, hogy emelni nehezebbet tud tõlem, viszont hamarabb elfáradt a megkevert beton kerítésalapba való lapátolásában, mint én.

Nincs jelen

 

#363 2008-08-06 08:42

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Rigor!
A böjt tényleg segít a spirituális (lelki) megtisztulásban, kereszténységben is ismert. Az ember ilyenkor nem bágyadt, jobban tud koncentrálni, tanulóknak, vizsgázóknak sokkal jobban segítene egy jó nagy pohár frissen csavart gyümölcslé (pl: narancs), mint a kávé, vagy egyéb élénkítõ szerek amelyek ráadásul károsak is.
Nem is gondolná az ember, h milyen nagy munka a szervezetnek az emésztés.
Egy ilyen gyümölcs és léböjt során az emésztõrendszer jó része pihen (beleértve a májat), emellett rengeteg fitoaktív anyagokat (vitaminok óriási mennyiségben, enzimek flavonoidok stb... amit még nem is ismer a tudomány) kap, tud regenerálódni , gyógyulni.

Nincs jelen

 

#364 2008-08-06 09:56

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Ottó: "Mutattak fotókat, h mik képesek kijönni az ember vastagbelébõl, ilyen sötét színû gumi konzisztenciájú visszataszító anyagok, egész nagy méretben 30-40 cm hosszú, kígyószerû képzõdmény ami nem 2 nap alatt jött létre."  - igen erre gondoltam, a klasszikus propaganda fotó,  vagy féreg, vagy nyeléskényszeres által lenyelt emészthetetlen cucc - normális embernél ilyen nincs.

Érdekes mód semmilyen orvosi forrásban nem találtam rá igazolást hogy ilyen lerakódások lennének, kizárólag természetgyógyász, alternatív körökben (meg pl ajurvédában) divatos ez az elmélet, sõt olvastam cáfolatot is amiben egy e.ü. fõiskolástól aki épp tanulta a témát...

Nincs jelen

 

#365 2008-08-06 10:03

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Ottó: tényleg az elõadó aki ezet a fejtágítást végezte biológus volt, gasztroenterológus vagy természetgyógyász?:)

Nincs jelen

 

#366 2008-08-06 10:19

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Nem gasztroenterológus, hanem természetgyógyász.
Én is rákérdeztem nála, hogy akkor az endoszkópos vizsgálatoknál miért nem látni ilyet. Mert én ilyenrõl nem tudok: válasz az volt, h pl divertikulitisz esetén endoszkóppal csak a nyílását látni a vastagbél falán, az anyag mögötte van. Meg említette a colitiseseket, hogy súlyos esetben ott is sok gusztustalan dolgot mutathat az endoszkóp , mint vér genny...

Nem tudom, hogy az ilyen eltávozó vmik az orvosi körökben mennyire ismertek, talán rákérdezek az orvosomnál

Nincs jelen

 

#367 2008-08-06 11:41

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/beteg … 6809BD507D


Milyen anyag is van mögötte?   Szóval válasznak egy adag mellébeszélést kaptál hogy hol is lenne az a 30-40 cm-es bélsár lerakódás...

És ugye ezeket az okosságokat úgy hirdetik hogy minden embernél felgyûlik így, nem pedig azt hogy spec betegségeknél sipolyok esetében bekerülhet egy kicsi (de ez sem tudom hogy jön ide, akinek sipolya van annak se meglepõ ha mákot eszik és...)  az meg hogy mutathat vért meg gennyet hát hú. De hol az a 30-40 cm évtizeted megkövült lerakódás?

Nincs jelen

 

#368 2008-08-06 13:03

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

A lerakódásokról csak annyit, hogy ha majd otthon leszek, leírok egy (Rigor szerint biztosan spirituális) méregtelenítõ módszert, amit közvetlenül a családban próbált ki egy gépész végzettségû, a hókuszpókuszban aztán halálosan nem hívõ ember és maga lepõdött meg a legjobban. Na nem 30 cm-s darabok, hanem.
Én úgy tudom, hogy már maga a stresszhelyzetben felszabaduló hormonok, melyek kapcsán az állatok üss-vagy-rúgj között választanak, ha nem tudnak "felhasználódni" (bocs, de nem jutott más szó eszembe), akkor "méreganyagként" lerakódnak a szervezetben, ha jól tudom, akkor a zsírsejtek mellett,alatt, felett között, elõtt, valahol.
És szerintem méregteleníteni nem csak gépekkel lehet, mert van annak természetes módja is. A XX. századi orvostudományos masina mizéria megjelenéséig is tudtak gyógyítani. Persze most jön, hogy most sokkal nagyobb hatásfokkal teszik ezt, de ezt meg szerintem köszönhetjük a korszerû diagnosztikai (!!!!) eljárásoknak, gépeknek. Rengeteg betegség kapcsán elmondják, hogy a gyógyításban nagyon jelentõs szerepe van a korai felismerésnek, úgyhogy talán nem kellene állandóan támadni a természetes gyógymódokat ilyen vehemensen. Fõleg úgy, hogy Ottó igen körültekintõen fogalmaz. Köszi
Szép napokat!!!

Nincs jelen

 

#369 2008-08-06 13:25

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

http://www.pirula.net/temak/hormonokvit … szhorm.htm

A természetes méregtelenítést az erre szakosodott szerveink végzik. Ha úgy vesszük minden egyéb suskusolás már nem is természetes:)

"A XX. századi orvostudományos masina mizéria megjelenéséig is tudtak gyógyítani. " - nevettséges hatásfokkal.  Például mi egytõl egyig halottak lennénk. Én legalábbis vagy háromféleképp tutira meghaltam volna. Sõt, meg se születek.

A régen mûködõ tényleg mûködõ! gyõgymódokból fejlõdött ki a mai orvostudomány aminek az életünket köszönhetjük (ne keverjük ide a gagyi egészségügyet) - óriási ugrásszerû fejlõdés következett be a tudományos módszerek, kettõs vaktesztes hatásvizsgálatok bevezetése óta . Ami többi mégis  fenmaradt  hagyomány jelleggel átment alternatívba meg "természetesbe".

De úgy látom hogy te is azok táborát gyarapítod akik hisznek " a természetes az hasznos, a mesterséges az meg káros"  kezdetû téveszmékben.   - gyk. : http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/12/te … ommentlist


Az is érdekes kérdés, ki mit tekint természetesnek, vagy mesterségesnek, és hol a határ?

Nincs jelen

 

#370 2008-08-06 13:28

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Természetgyógyászat

Szerintem is Rigor, nem kellene támadni ezt a szegény Ottót, akinek az aláírását olvasva mindig azon tûnõdöm, mennyi ideig gondolkodott mire kiötölte ezt a politikailag korrekt szókombinációt, hogy: "egyebek mellett döntõen".

Azon is tûnõdöm, vajon Rigor a Szkeptikus blogon írt-e már valaha egy kommentet is. Az lenne a neki való terep...

Nincs jelen

 

#371 2008-08-06 13:30

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

"Rengeteg betegség kapcsán elmondják, hogy a gyógyításban nagyon jelentõs szerepe van a korai felismerésnek, úgyhogy talán nem kellene állandóan támadni a természetes gyógymódokat ilyen vehemensen"  - ezt a mondatot nem igazán értem, mégis mi az összefüggés a korai felismerés és a természetes gyógymódok között?

És miért ne "támadjam" bár az hogy kételkedem, tekintve hogy kólkerség szaga van valaminek, ellentmond alapvetõ biológiai tényeknek stb. az mióta támadás?).

Nincs jelen

 

#372 2008-08-06 13:30

zolcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Kedves Ottó!
Gondolj bele biztos van igazság abban amit a természetgyógyászok mondanak de nehogy elhidd már hogy ennyire felgyülik a méreg a beleidben(nem beszélve a  bélbetegekrõl), több kiló formájában.Aki vigyáz arra,hogyminden nap legyen széklete nem hiszem ,hogy ilyen elõfordúl nála. Kedden voltam tükin hétfõ reggelig ettem mint máskor.Délután X-prep be.4-5 ször voltam wc-n nem nagy mennyiségeket produkáltam mégis kitisztúltam.A szemednek higyj Ottó.
Az építkezésre  visszatérve nem büszkeségbõl mondom de saját magunk által (némi kivitelezõi segítséggel) épített családi házban lakunk.Nekünk a kerítés csak hobbiból épült.Nem lehet ,hogy a bátyád kövérebb és azért szuszog?

Nincs jelen

 

#373 2008-08-06 13:36

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Kedves Drága Robur Lovag, kösssz (tudom, amúgy, hogy Ottó felnõtt, de azért...)
Kedves Rigor, sajnos volt egy ilyen érzésem, talán azzal kellene aláírnom minden írásomat (vagy azt a helyet, ahol a nagyon kafa jelmondatok megjelennek, sajnos nem tudom, hogy hogy hívják), hogy nem vagyok semmilyen társadalom tudomány doktora, baromi mélyen ismerõje és tudója, ezért elnézést kérek (na nem azért mert létezem és van véleményem dolgokról), ha idõnként pongyolán fogalmazok, és még ráadásul oda is írom, hogy én ilyen vagyok. Ez van.
"De úgy látom hogy te is azok táborát gyarapítod akik hisznek " a természetes az hasznos, a mesterséges az meg káros"  kezdetû téveszmékben.   - gyk. : http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/12/te … ommentlist" Rigor, tedd meg légyszíves, hogy esetleg csak gondolsz (azt mindenkinek azt lehet, amit csak akar), de nem írsz velem kapcsolatban ilyen véleményt, mert eddig én még mindig tartottam magam ahhoz, hogy azok alapján, amit itt ír bárki, nem ítélek meg senkit, mert ennyibõl nem lehet megismerni senki ember fiát, nem még beskatulyázni. A szkeptikus izét meg egyszer felkerestem, hát kösz, nem. Gondolom, nem nagy kihívás olyan embereknek írogatni, akik nagyjából egyetértenek Veled (de lehet, hogy ez is csak ítélet részemrõl, akkor bocsánat).
Az, hogy mi a természetes meg hol a határ, már egyszer korábban pont Ottóval kontaktálva kifejtetted, én úgy gondolom (és hagy!), ááááááááááááá, de mit is számít. Na, legyen szép napotok én megyek tanulok.

Nincs jelen

 

#374 2008-08-06 13:44

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Robur: szerintem oda többet írtam mint ide:)

Nem értelek ám titeket. Ha valamilyen módszert kritizálok az mióta lenne az azt kipróbáló ember elleni támadás? Pont ellenkezõleg...

Nincs jelen

 

#375 2008-08-06 13:53

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Ede: na ez csúnya volt. Mentem is.

Nincs jelen

 

#376 2008-08-06 15:00

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Nem beleszólásképpen, de van a honlapon olyan ember, akinek a véleménye (szerintem) ebben a témában igenis nagyon számít, idéznék:

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr! Véletlenül rábukkantam egy elborzasztó oldalra:

http://www.drnatura.hu/kepgaleria.php

A véleményét szertném megkérdezni: tényleg ilyesmi dolgok vannak az ember emésztõrendszrében? Köszönettel: Tünci Tünci

Válasz: Kedves Tünci! Kamu az egész a béltisztítással együtt. Üdv MT

Nincs jelen

 

#377 2008-08-06 15:47

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Akik a béltísztító bizniszben fülig ülnek? (ez megint az alternatív kategória).

Nincs jelen

 

#378 2008-08-06 15:48

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Egyébként itt az ibd fórmon külön topicja is van a colonixos témának....

Nincs jelen

 

#379 2008-08-06 15:51

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Ahogy olvasom a colonixos oldalt egyre inkább világos hogy valószínûleg ezek a hínárszerû izék mindenkinek elõjönnek aki nekilát a kúrának tekintve hogy egy nagy adag rost-kiegészítõt kell beszednie. Tippem szerint ezek állnak össze ilyen rémisztõ izévé.

Nincs jelen

 

#380 2008-08-06 15:53

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Tulajdonképp Zolcsibal megfogalmazásával értek egyet, azt hiszem nekünk van legkevesebb szükségünk béltisztításra, sajnos így is állandóan tisztulunk :(, akkor is ha nem akarunk. Biztosan vannak lerakódott salakanyagok (ezt én nem mint szaki dani, hanem saját magam által gondolván írom), ehhez azonban azoknak az egészséges embereknek, akik szeretnének méregteleníteni egy-két napos gyümölcsnap, vagy ivókúra is elegendõ, nem szükséges föld ízéhez hasonló fekete izét inni. De akinek ez a szimpi hát tegye azt.
Rigor viszont ugye érzed, hogy Te vagy az érme másik oldala???? Én is nézegettem már a szkeptikus blogot és láttam mennyit írtál bele. De ezzel a bloggal nem lehet "takarózni", ebbõl idézni, hiszen ez azért van, hogy mindent megkritizáljanak, épphogy a feketére nem mondják azt, hogy fehér.
Ha valaki másként csinál valamit, mint ami a te elképzelésed szerint való tényleg ne támadd le - mert olvasd át tényleg azt teszed -, légy visszafogottabb elfogadóbb azzal szemben, ha valaki másabb. Ez nem jelenti azt, hogy ne írj véleményt, amibõl persze mások ha gondolják okulhatnak, csak ismétlem amit már egyszer korábban is írtam neked, hogy finomabban kérlek, finomabban /tudod, mint a szexben :P :P :P :P :D:D:D !!/

Szerkesztette: Vicaa (2008-08-06 15:56)

Nincs jelen

 

#381 2008-08-06 15:55

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Ja, látod mi is leírjuk akár ellenvéleményünket is, mégsem bántunk meg vele senkit! Legalábbis remélem Ottó?
/Aloe ügynökökre ez nem vonatkozik :D:D/

Nincs jelen

 

#382 2008-08-06 16:44

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Vicaa: alternatív bigyók reklámjával tele van az egész net, a média stb. Sajnos elégé visszaszorult a racionalista látásmód.

Ha egy módszert vagy véleményt kritizálok nem az adott embert támadom oké? Sõt, pont az õ érdekében menne a dolog. Ha rosszat akarnék akkor magamban vihognék hogy úgykellneki. Ottóval meg pláne nem volt bajom, õt legalább tényleg érdeklik is a dolgok.

Nincs jelen

 

#383 2008-08-06 17:35

Yakus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Én azt hiszem, hogy ilyen borzaszó hosszú, gusztustalan izék nincsenek a bélben. Az viszont igaz, hogy a sok letapadt rondaságot, ami igenis lerakódik a bélfalra, egy tisztítókúra feloldja, s azok távozhatnak a bélbõl. Tiszítítókúrát minden kultúrában, a keresztényben is kitaláltak böjt formában az emberek - okkal és joggal. A téli nehéz ételek után pihentetni s tisztítani (kipurgálni a felhalmozott mérgeket) kell a szervezetet a tavaszi "megújulással".
Nekem egyszer orvos mondta nyugtatásul, hogy az, amit a WC-ben láttam elborzadva, az egyebek mellett a bélfalról leoldódott dolgok is voltak. Mert azok is távoztak.

A természetgyógyászathoz annyit, hogy tegnap tök véletlenül, késõn este  hallottam a Láncrádióban egy mûsort a "fõguru-óriás-természetgyógyász" Béki Lászlóval, akinek mûsora van ott. Egy gasztroenterológus (???) fõorvossal oszották az észt. Rosszul lettem azon a pöffeszkedõ, az ostobaságot orvosi és latin szavakkal kompenzáló stíluson, amit ez az ember képviselt. A legfelháborítóbb az volt, amikor elmondták egy nemrég chron-colitises diagnózist kapó betegnek, hogy milyen olajokból kenje meg a pirítóst reggel, milyen teákat igyon, és jólértesülten közölték, hogy amúgy van már egy ostorféreg is, amit kapszula formájában lehet kapni, s az bizony eltünteti a betegséget a bélbõl, tessék érdeklõdni patikában. Ostorféreg néven érdeklõdjön a patikusnál a beteg. A tudálékosság és primitívség olyan elegyét szolgáltatták, hogy az valami borzalom.

Én amúgy nem vagyok eleve elutasító, az ayurvéda is egy tudomány, egyfajta orvoslás, csak nem a görög-latin-keresztány európai orvoslás, hanem egy másik. Indiából származik. És a keleti orvoslás is bejárta a maga évszázados fejlõdési útját. Nem lehet eleve humbugnak minõsíteni és lenézni. A kínaitól a tibetiig léteznek orvoslási gyógyítási módok - tudományon, tapasztaláson és megfigyelésen alapulók.

De ez a fontoskodó, tudálékoskodó, latin szakszavakkal boldogan dobálózó alak szinte felháborított.

Nincs jelen

 

#384 2008-08-06 18:11

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Vettem a fáradságot, és végig olvastam az egész "termést" érvelést nem érvelést.
Rigor, annyira jó volt olvasni Téged a stílus-váltásodat...engem az elõzõ, sem zavart  (csak egyszer akkor szóltam is :)   ) úgy hogy én köszönöm Neked, hogy a másik oldalt is olvashatom...
Ezt csak azért írtam, (és nem is ide tartozik..lehet rakosgatni ha akarjátok) hogy akik nem veszik észre a változást...háááát....
További jó érvelést és ellenérvelést!

Nincs jelen

 

#385 2008-08-06 20:11

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Lisa: köszi a biztatást:)


Yakus: A tudományos módszer (mármint a nemzetközileg elfogadott) alapvetõ kritériumainak, hatásvizsgálatnak (egyszerûen objektíve bizonyítani, mérni a hatást - pl kettõs vakteszttel - nem csak bemondásra és anekdoták alapján) sem felel meg az ayurvéda (ahogy a természet/alternatív dolgok 99%-a).

Tudtommal nincs olyan hogy görög-latin-keresztény európai orvoslás, nemzetközi konvencionális medicina van, ami - ha jól tudom épp java részt az arab orvoslásra épül.   Amit manapság keleti orvosnásnak neveznek az az a része a keleti orvoslásnak ami nem ment át a rostán. Ugyanez létezik európaiban is, piócás ember, vajákos asszony, sámán, homeopata, stb. csak kevésbé egzotikus és misztikus.

Amúgy a nemzetközi konvencionális orvoslásban éppenséggel a keletiek is eléggé jól állnak a fejlesztésben (õssejtkutatás, stb). - és ezek marhára nem akupunktúrás, ayurvédás orvosok.

Különben nagyon érdekes hogy például a kínai hagyományos tradícionális gyógyítók/iskolák gyógyítói gyakran egyben valamilyen valamilyen kungfu stílus mesterei. (ami aztán - más okokból - de szintén a sok befektetett munka mellett nagyon szerény hatást képes felmutatni).

Nincs jelen

 

#386 2008-08-06 20:13

pasek
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

off
moderáljatok ki, de nagyon nem bírtam kihagyni

Kedves Ottó!
Véletlen se vedd sértésnek, mert nem annak szánom, de ezt a számot juttattad eszembe:

Bëlga: Hús

Életem, kinn az ólból
sikítás, pislogás fel a porból
fekszek, áll a kés a szívembe
délbe' hurka kell, a paraszt enne
bõrömön vér a rózsa
szõrömön láng a borotva
a hasam már felhasítva
na guten appetit, kurva csorda.

hús, hús, hús, egyél húst
a zöldségektõl leszel olyan mélabús
hús, hús, hús, megint hús
a növényektõl hamarosan elbutulsz
hús, hús, hús, csakis hús
nekem így jó, hogyha fehérje dús
hús, hús, hús

zsír, máj, hagyma, ha
kacsanyakat teker reggel nagymama
szaftos zaftos gombás pacal
bocikának gyomra most az enyémbe kavar
a kakas kukorékolt, kapirgált
a beleimben már csak aszisztált
a bárányok meg csak hallgatnak
a pörköltben csendben puhulnak
szalontüdõ két tányérral
aztán megküldöm az asszonyt disznózsirral
ettõl lesz a sikerem a nõknél biztos
cuppan a csók, olyan édes, szaftos
tunkoljatok, tankoljatok
de ne higgyétek, hogy bunkó vagyok
reformkonyha? kit érdekel?
malacokba harapok nagyokat mert
az emberek a disznót felhízlalják
nevelgetik, viselik a dolgát
az emberek a disznót felizgatják
levágják, majd felaprítják
az emberek a disznót megdarálják
a belébe töltik és elfogyasztják
az emberek a disznót kihasználják
felnevelik és felzabálják

Refr.: 1X
Disznósajt, fincsi mi?
Tehéntõgye rántva, fincsi mi?
Marhagyomor pörkölt, fincsi mi?
Kakas vér hagymásan, fincsi mi?
Füstölt marhanyelv, fincsi mi?
Disznó köröm pörkölt, fincsi mi?
Bikahere paprikás, fincsi mi?
Lazac pete, fincsi mi?

életem, benn az ólban
(egész életemben végig az ólban)
jól telik a híg mocsokban
(a híg mocsokban, a saját szaromban)
fekszek, állok, nem parázok
(szabadon fekszek, szabadon állok)
délbe' moslék, arra várok
(minden szennyet hamm! bekajálok)
bõrömön a rózsa színe
(virágének a zsírba sírva)
körbe szõke sörte nõtte
(itt volna az a sor, amikor egyáltalán nem tudtam kitalálni semmit)
sûrû zsír nõtt a hasamra
(paprikásan lesz a pofádba tolva)
de nem vagyok német túrista
(bár ha õ is lehet disznó, a jó franc tudja)

Refr.: 1X

Mûvészet vagy gyilkosság?
Ez gasztronóm szertartás!
Malac feje vigyorog a kalodában.
Rituális habitus a palotámban.
Az orrát megperzselem,
Cukkolom, felhergelem.
Vicsorít. Üvölt, visít az állat!
Friss malacagyvelõ a számban.
Friss malacagyvelõ kiskanálban.
Friss malacagyvelõ a számban.
Friss malacagyvelõ kiskanálban.
végy egy disznót, nyisd fel a hasát
szedd ki a belét, vágd ki a húsát
vágd le a fülét, nyomd ki a szemét
igyál egy felest és mosd ki a belét
együtt nézzük a haláltusát
hívd meg a rokonokat, hívd fel az usát
együtt fõzzük, készül az étel
kolbász is lesz jónéhány méter!

Nincs jelen

 

#387 2008-08-06 20:31

mercy70
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Pasek!  :)  :)  :)

Nincs jelen

 

#388 2008-08-06 20:48

mercy70
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Gigi én is csak azért vágom mert a gyerekeim is hallgattak ilyen zenét és ismerem a bandát.  :)

Nincs jelen

 

#389 2008-08-06 20:54

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Háát akik nem voltak Hárskúton, azok ezen csodaszövegekrõl is lemaradtak :D:D:D!
Árpapaval nagy párost alkottak :)!

Nincs jelen

 

#390 2008-08-06 21:18

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Ha valaki nem szereti a húst, ne egye (ez az egyetlen számomra elfogadható indok, az hogy "mert egészségesebb" vagy hogy szegény állatok - kevésbé). Hiánytalanul lehet étkezni hús fogyaszás nélkül is, igaz vagy rendszeres tojás/tojásfehérje fogyasztással, vagy ha valaki teljesen elutasít (vagy nem bírja a tojást, tejsavót) minden állati eredetût, akkor napi növényi protein turmix segítségével. Egyébként a legmagasabb biológiai értékkel bíró fehérje aminek teljes az aminosavprofilja a burgonya+tojás fehérjébõ álló keverék (namost ez normál krumplievésbõl nem igazán jön össze, illetve arányaiban egészségtelen mennyiségû keményítõ is kerülne be vele).

Akit bõvebben érdekel a téma egy nagyon hasznos kis segítség ( a táplálkozás biokémiai alapjai): http://biochem.szote.u-szeged.hu/edu/ac … magyar.pdf

Nincs jelen

 

#391 2008-08-07 07:44

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Természetgyógyászat

Ede írta:

talán azzal kellene aláírnom minden írásomat (vagy azt a helyet, ahol a nagyon kafa jelmondatok megjelennek, sajnos nem tudom, hogy hogy hívják)

Aláírásnak hívják...

;)

Nincs jelen

 

#392 2008-08-07 09:56

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Rigor!

Köszönöm, hogy a másik oldalt is képviseled. A hevességedet én az életkorodnak tudom be,  mert olyan fiatalka vagy. Nem érzem bántónak a stílusodat, lehet azért sem, mert nagyrészt egyetértek veled.
Engem is a "hagyományos" orvosok tartanak életben. Már csecsemõ koromtól fogva. A múltkor összeszámoltam, hogy hét halálos bajom volt és mégis itt vagyok. :D
A mostani vastagbél eltávolító mûtétem után nem is tudnék hús mentes diétát tartani, mert az összes növényt nem ehetem, ami pótolhatná a fehérjéket. Azt azonban tapasztalom, hogy a húst megemészti a szervezetem, de nagyon, míg az a kevéske növényi eredetû dolog egy része, amit ehetek, szinte érintetlenül távozik.
Eddig én is szinte húsmentesen étkeztem, most is kerülöm a nehéz (disznó, marha) husokat. Ennek ellenére azt gondolom, hogy mindenkinek saját magának kell megválasztani a diétáját, étkezését.
Nem hiszem, hogy a hús evés következménye a bélbetegségünk, de szerintem is csodálatos Ottó aláírása.
Nem lehet belekötni.

Ottó!

A te hozzászólásaid is nagyon tetszenek, mert komoly megfontolt és segítõszándékú. (Rigoré is)
Hálás vagyok, hogy leírtad a bõjt tábori élményeidet. Annyit azért mondanék, hogy legalább 30x láttam a vastagbelemet belülrõl. Semmi gusztustalant nem láttam, még akkor sem, amikor fekélyeim voltak, vérzõk, talán gennyesek is. Én voltam belülrõl és dolgozott a védelmi rendszerem, mert ugye a genny az annak a tevékenységnek a része. Nem tudom, hogy mennyi méreg volt benne, senki nem tudja mi okozza a betegségünket. A divertikulumból is kiürül a tartalom ilyenkor, ez biztos, kérdezz meg egy orvost. Ugyanis a hashajtók magára a bélfalra hatnak és nem csak egy mechanikus beöntés van elõtte, ami kihozná szerintem, de ebbe tényleg nem menjünk bele. Az elgondolkoztató, hogy miért kellett ilyen manipulatív fotókkal igazolni olyant, ami amúgy jó, ahogy írtad.
Nem tudom láttátok-e a méregtelenítõ lábfürdõ, vagy masszázs felvételt a TV-ben. A folyadék a láb, tehát méregtelenítendõ "tárgy" nélkül is gusztustalan színû lett, bizonyos idõ után. Valami kemikália.
Nem tudom mi van a kapszulákban, de ez jutott eszembe. Meg ugye el lehet adni ezeket a dolgokat. Mármint a kapszulákat. Biznisz íze van.

Továbbra is szívesen olvasom mind a két tábor véleményét, vitáját, mert sok okos dolog is van a leírtakban.

Nincs jelen

 

#393 2008-08-07 12:02

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Fúúúú, ez nagyon gusztustalan! Olyan, mint egy sci-fi. Amit említettem, mint pucoló vagy méregtelenít, vagy bármi, annak esetében apróbb köveket említett az, aki leírta a menetét és azok a sógorom esetében úgy meg is jelentek és távoztak a mindent elnyelõ csatornarendszerbe.

Nincs jelen

 

#394 2008-08-07 12:06

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szia, GIgi, ez a spéci verseskötet a Belga... Nagyon ötletesek a szófordulataik, de van szerintem igen sok olyan szövegük, amik már a nyomdafesték nem tûrõs határon vannak. Vagy nem?

Nincs jelen

 

#395 2008-08-07 12:07

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Nu, azt hittem, Robur, hogy valami elegánsabb, bonyolultabb és angolosabb neve van, köszi!!!! :)

Nincs jelen

 

#396 2008-08-08 11:57

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Kedves mindenki!
Hát én nem minden nap nézem a fórumot, mint már mondtam is. Látom milyen sor párbeszéd alakult ki megnyilatkozásom után. Nem akartam megbántani senkit, nem vagyunk mi (crohnosok) sem különbek a colitiseseknél. Itt a természetgyógyász megfogalmazását adtam vissza, nem tudom egészen pontosan õ mire gondolt.
Biztos vagyok benne, h nem az embereket minõsítette. Egyébként magam is úgy gondolom, h a betegség az igenis visszataszító lehet, és itt nem a szerencsétlen embert akarom minõsíteni.
Én nem jártam orvosi egyetemre, a medikusok biztos megerõsíthetik ezt , hiszem, h egy ép szerv v. szervrendszer bizonyos értelemben szép, ehhez képest egy gyulladt, degenerált vagy daganatos szerv v. szervrendszer igenis visszataszító.
Hát hirtelen ennyit szeretnék, most hozzáfûzni megpróbálom végigfutni az írásokat...
Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

 

#397 2008-08-08 12:07

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Szép napot Neked is Ottó és nem gondolom, hogy Te megbántottál volna valakit. Csak leírtad, amit le szerettél volna. Üdv

Nincs jelen

 

#398 2008-08-08 13:03

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Gigi: tehát ha valaki mondjuk megissza az aloe-t és épp akkor jobban lesz - persze nyilván az ettõl függetlenül akkor ne is foglalkozzon a "negatív" hozzászólásokkal ugye?  Vagy ha valaki olyasmit olvas ami felkelti a kétkedését (pláne joggal) és leírja, kérdez akkor az kötözködik?

A másik ember véleményének tiszteletbentartása egy dolog, a mindent bemondásra elfogadás, fejünket homokba dugás meg másik.  Jót vitatkozni, konszenzust tartani, de normálisan még beszélgetni se lehet ha tudatosan kerülünk minden eltérõ vélemény/tudásbeli tény ütköztetését, kitárgyalását.

Ottó: Én sem hiszem hogy megbántottál volna bárkit is, remélem te sem érzed úgy hogy bárki megbántott volna:)

Nincs jelen

 

#399 2008-08-08 17:04

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

ziasztok!

Elolvastam elejétõl a végéig amiket irtatok,elég hosszú volt!
Én nem érzek támadásokat csak azt vettem észre , hogy mindenki elmondja a maga véleményét!
Szólás szabadságban élünk vagy nem ???
Nem kell senkinek neki esni , hogy miért reagált igy egy hsz-re!
Ha valakit ez sért vagy nem érdekel akkor ne olvassa vagy ne reagáljon rá!
Én elolvasom és ennyi!
Az teljesen biztos , hogy én nem hiszek a természetgyógyászatban!
Ezt a  kúrát se csinálnámaz tuti fix!Amit meg mondtak , hogy mi van bennünk azt szintén nem hiszem!
Mindenkinek megvan a maga hite!
Aloe vera vagy más? - ha hiszel benne használd lehet , hogy hat!
Különbözõ méregtelenitõ dolgok , termékek!Használd és vedd ha megtudtak gyõzni róla , hogy hatásos!
Méregtelenités , hús nélküli élet??Hát szüleink ,nagyszüleink mit csináltak??Nem voltak betegek és mindent ettek!
Pedig akkor is volt már sok betegség!
De a húst ne együk mert nem jó,akkor a zöldséget se együk csak a saját termesztésüt mert az az igazi és nem érintkezik különbözõ vegyszerekkel!
Mindent lehet enni csak módjával!
Én ha véleményt kérek valakitõl akkor azt elolvasom és ha úgy gondolom akkor megfogadom ha nem akkor elfelejtem!
Senkire se lehet rátukmálni semmit ha nem akarja!!
Nem azért van ez a fórum , hogy egymást bántsuk!
Nem kell kötöszködni csak a saját véleményedet leirni!
Itt az elején is ez volt csak sima vélemény nyilvánitás , de naygon szomorú vagyok , hoyg a végére ez a téma már ölre megy!!:(:(:(:(:(:(
Én nem szeretnék senkit bántani , de Rigorral értek egyett.Õ is csak a véleményét irta meg és mások neki estek!
Próbáljuk már végre elfogadni , hogy konkrétan senkinek se tudunk segiteni mert nem vagyunk egyformák!
Elolvasom elfogadom , homokba dugom a fejem vagy tényleg kipróbálom mert érdekel és lehet , hogy jó!Vagy csak egyszerûen változatosabbá teszem az étrendemet!
SCD diéta??Nekem pl nagyon bejött Rigor Kocsonyája amit a talira hozott!!köszönöm!!
Na ennyi!

Nincs jelen

 

#400 2008-08-08 17:23

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Természetgyógyászat

Sziasztok!
NA NE MÁR RIGOR!!!
Ne durcizz!!! Valakinek igen is fontos, hogy lássa a két oldalt, mással ne foglalkozz!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB