#1 2004-06-14 14:06

Dorcsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Hajhullás

Sziasztok!
Januárban disgnosztizálták nálam a colitis ulcerosa betegséget.23 éves vagyok.
Voltam kórházban(Szt.László kórház),és voltam tükrözésen is.Nem tartozik a legjobb élményeim közé.
Azóta szedem a Salazopirint, nemrég hagytam el a Medrolt és a Tardyferont.
Emellett folsavat is szedek.
1-2 hónapja nagyon hullik a hajam(minden fésülködésnél csomókban).
Mit lehetne tenni ezellen?Van valakinek hasonló problémája?Ha igen mit tesz ellene?
Eltiltottak a tej fogyasztásától is?Abszolút nemj lehet inni nektek sem?
Minden hozzászólásnak örülnék!

Nincs jelen

 

#2 2004-06-19 12:39

Rabbit
Tag

Re: Hajhullás

Ne keseredj el, ezer oka lehet a hajhullásnak, de a gyógyszerek mellékhatásaként jelentkező hajhullás legtöbbször csak átmeneti, ha abbahagyod, elmúlik!

http://www.hajhullas.hu/

 

#3 2004-06-23 07:45

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia!

Nálam is ez év januárban állapították meg a colitis ulcerosa-t, azóta kezelnek. 31 éves vagyok.

Érdekes, nekem is jobban hullik a hajam, mint eddig. Mondjuk nem olyan vészes, ahogy Te leírtad, de mégis több annál, ami eddig volt. Én is gondoltam rá, hogy esetleg a gyógyszerektől (Budenofalk-ot es Salofalk-ot szedek), vagy esetleg attól, hogy egy ideje erősebb hajlakkot használok (az utóbbi megnyugtatóbb lenne a számomra). Még nem próbáltam váltani hajlakk ügyben, de előbb-utóbb az lesz.

Nincs jelen

 

#4 2004-06-27 01:55

Cápamama
Tag

Re: Hajhullás

Sziasztok!

Én jelenleg 37 éves vagyok, 4 éve, epeműtét közben derült ki a Crohn-betegségem, amit rögtön megműtöttek. 2 éve született harmadik gyermekem. Az előző szüléseim után is jelentkezett hajhullás, ezt "életteninak" mondják. De most minden képzeletet felülmúlt a dolog! Csomókban hullott a hajam hónapokig, már mosni is alig mertem, hogy azzal se "nyúzzam". Megszámoltam: egyik fésülés alkalmával 250 hajszálam jött ki! Már foltokban kezdtem kopaszodni, arról nem is beszélve, mennyire vigyázni kellett, hogy a pici babának nehogy a kezébe kerüljön a kihullott hajszál. A betegségemmel nem tudom mennyire lehetett összefüggésben, de én ekkor nem szedtem gyógyszert.
Próbálkoztam hajregeneráló tablettákkal, de ezek elég drágák, legalább 6 hónapig kell szedni, és akkor sem garantálnak semmit. Ekkor hallottam egy másik ötletet, kipróbáltam, és nálam bevált: egyszerű multivitamint szedtem (amiben ásványi anyagok is vannak) és minden este szigorúan fél órán keresztül keresztül masszíroztam a fejbőrömet (erős körömkefét ajánlottak, én masszírozógéppel csináltam!). Egy hónap múlva már rövid hajszálakkal voltam tele, 3 hónap múlva a fodrászom új frizurát készített!
Tudom ajánlani, próbáld meg!
Csak tájékoztatásul: egy átlagos masszírozógép ára 2-4 havi hajregeneráló tabletta árába kerül, és évekig bármikor előveheted!

 

#5 2004-06-30 21:10

shinoin
Tag

Re: Hajhullás

Üdvözlök minden sorstársat!
38 éves vagyok, 11 éve diagnosztizált Chronos. Szerencsére egyenlőre még nincsenek szövődményeim, sőt az általános állapotomat nyugodtan nevezhetem jónak. Nálam az első tünetek egyike volt a fokozott hajhullás (14 éve), melynek nem igazán kereste senki az okát. A diagnózis felállítása után Salofalk,Folsav és B12 vitamin kezelést kaptam rövid időn belül megszünt a hajhullás, de soha nem nőtt vissza.(gyakorlatilag a fejtetőn kopasz vagyok) Úgy tudom, hogy az aktív gyulladásos folyamatoknak általában kisérő tünete a hajhullás. Kellemetlen, de addig jó, amíg ez a legnagyobb bajod.
Tapasztalatból tudom, hogy a tejzsír (mennyiségtől függően) mindig kiváltja a puffadást, lüktető hasi fájdalmat és a hasmenést. A leg agresszívebbtől kezdve ezek a következők: tejszín, tejfől, zsíros tej. Ezeket nem fogyasztom. Helyettük növényi tejszínt használok, és 0.1%-os tejet iszom, akár liter számra is, tünetmentesen. Kefírt, gyümölcsjoghurtot, száraz túrót és sajtokat korlátozás nélkül fogyasztok. Általában az intenzíven fűszerezett, vagy zsíros ételek, nyers zöldsaláták nagyobb mennyiségben olajos magvak, mindig fokozott epesav kiválasztás okoznak. Mivel a vékonybél epesavat felszívó szakasza beteg, ezért a vastagbél és végbél fokozott irritációnak van kitéve. Ez okozza a maró hatású hasmenést, és következményeként a végbél fájdalmas felmaródását. Természetesen nem vagyunk egyformák, de próbáljátok ki az általam leírtakat hátha másnak is használ.
Ésszel próbáljatok élni, ne gyötörjétek magatokat! Legyél tisztában a saját nyavajáddal, de ne legyen betegségtudatod! Ne rágd magad, és tanulj meg örülni a jó dolgoknak! Legyenek céljaid, és tegyél róla, hogy megvalósuljanak! Ne hagyd magad! Te vagy a tested ura.
Kívánok mindenkinek tünetmentes boldog éveket! Sziasztok!

 

#6 2004-06-30 22:47

shinoin
Tag

Re: Hajhullás

Most látom, hogy elírtam: ... Crohn ...

 

#7 2004-07-15 19:49

mancsa
Tag

Re: Hajhullás

Sziasztok!

28 éves szegedi Crohos boszi vagyok.
Remicade adása miatt, őrületesen hullik a hajam.=(  Amikor nem adták rendszeresen,akkor abbamaradt, de most már rendszeresen kell kapnom. Valaki tud valami hajmarasztaló szert, szeszt, akármit? =)

Köszi: Mancsa

 

#8 2004-07-15 20:41

Suhi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

a korházi tartozkodásom során erősen vérszegény lettem, s ekkor jelentkezett a hajhullás. A vas hiány okozhatja, mikor a vérképem rendbejött, a hajhullás is elmúlt. De okozhatja a B12 vitamin hiánya, vagy cinkhiány is. Vagy gyógyszer mellékhatás. Mivel nem ehetünk meg mindent, ezért teljesen kézenfekvő a vitamin vagy ásványianyaghiány. Változatos étrenddel talán lehetne segíteni, de elötte kell kérnie egy olyan vérképellenőrzést, ami ezt beméri.
Mancsa: hát csodaszer nem létezik szerintem, mert az alapbetegséget kéne hozzá meggyógyítani. De talán a varga féle hajcsepp segíthet, no meg a masszírozás nagyon fontos, a fejbőrnek lazának kell lennie. Reméljük segít!

Nincs jelen

 

#9 2004-07-16 12:25

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Mancsa, én is úgy tudom, hogy pl. a vashiány igenis okozhat hajhullást. Meg kellene próbálni vastablettát szedni, naponta kétszer. Crohn-osként, meg lányként (???) veszítesz úgyis elég vért, úgyhogy nem árthat. (nekem hónapok óta írja fel a dokim a Maltofer Fol vastablettát... Egyébként nekem is jobban hullik a hajam mióta beteg vagyok, de úgy gondolom azért ez még nem vészes.)

Nincs jelen

 

#10 2004-07-17 08:14

mancsa
Tag

Re: Hajhullás

Szia Suhi, Adrika!

A vasam rendben van és B12-t havonta kapom 1000 gammában a popimba. A remicade miatt hullik eszméletlenűl. Azt hittem, lesz itt valaki,aki szintén szedi a Remicade-t, de esteleg nem hullik a haja, vagy ha hullott, akkor talált valami módszert a kezelésére.

Köszönöm a tippeket.

Sziasztok!

Mancsa =)

 

#11 2004-07-21 22:36

baba
Tag

Re: Hajhullás

sziasztok.

én egy Convulex nevű gyógyszert szedek migrénre, napi 4et, amitől elkezdett hullani a hajam. Tudom hogy ha abbahagyom, elmúlik, de ez az első gyógyszer ami hat a fejfájásomra, az orvosommal már százfélét kipróbáltunk és ez a nyerő. megyek hozzá jövő héten de nincs valami ötletetek hogy a hajam se hulljon és a feje se fájjon?

 

#12 2004-07-28 10:58

Anett
Tag

Re: Hajhullás

Szia Mancsa!

Én colitis ulcerosa-s beteg vagyok, és hasonló problémákkal (hajhullás) küzdöttem az elmúlt két évben (amióta a betegségemet diagnosztizálták). Pontosabban, amikor Imurant kellett szednem.
Tisztában voltam (vagyok) azzal, hogy a betegségem miatt a tápanyag, vitamin felszívódás nem tökéletes, ezért szinte folyamatosan vitamint szedek. Kezdetben Supradint szedtem (ami jó), de később váltottam egy kismama vitaminra, Elevitre, bár áldott állapotban nem voltam. Véleményem szerint ez a legjobb, mert komplex vitaminforrás, +folsavat tartalmaz, ami az alapgyógyszerem (Salazopyrin) miatt nagyon fontos. Az Elevit a hajamat, a körmeimet regenerálta. Első tippem a vitamin és ásványianyag bevitel lenne.

A hajam akkor kezdett hullani, amikor az Imurant szedtem. Bár már első adagolásnál ez kiderült, még a következő évben is próbálkoztak vele (természetesen hasonló eredménnyel!). A szegedi klinikákon írták fel (ahol feküdtem)! Hiába mondtam az osztályosorvosnak, hogy milyen mellékhatást tapasztaltam, és próbáljunk meg egy másik gyógyszert; ő hajthatatlan volt, állította, hogy ennek a gyógyszernek nincs ilyen mellékhatása. A közvetlen kezelő orvosom (aki egy fiatal, 30-40közötti) mondta, hogy nem akart ellentmondani a főnökének, de tényleg tapasztalnak hasonló problémát.
Szedtem a gyógyszert és természetesen csomókban hullott a hajam, és ekkor saját felelősségemre letettem ezt a gyógyszert (persze sokkal jobban voltam és ezért mertem ezt a lépést megtenni). Lehet, hogy bármi külső segítség nélkül ezután visszaerősödött volna a hajam, de felgyorsítottam a folyamatot. Regaine-t kezdtem el használni, amitől gyönyörűen kinőtt és megerősödött a hajam.

A Regaine hatóanyagát korábban vérnyomás csökkentésre használták, és azt vették észre, hogy a gyógyszert szedők kiszőrösödtek. Ezért ma már hajnövesztő szerként forgalmazzák. És persze nem tabletta formájában kell szedni, hanem helyi kezelést igényel, így elkerülve a nem kívánt helyeken a szőrösödést. Recept nélkül kapható, de nem olcsó (sőt drága), azonban a hatása fantasztikus! (Bocs a reklámos szófordulatokért!)

Remélem tudtam segíteni, ;)

Anett

 

#13 2004-07-28 20:12

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Anett!

Köszi,h reagáltál a segélykérdésemre. :)

Nekem a vassal felszívódási zavaraim vannak, tehát ha a gyomorba kerül, pokoli gyomorfájdalmakat okoz! A falat tudnám kaparni.
Ez az Elevit nem okoz ilyet? Hallottam a csalános hajszeszt is. Már használom és elöl jönnek ki a baby-hajak. ott csigásodnak a halántékomnál.

Köszi még 1-szer.

Szia/sztok: Mancsa ;)

Nincs jelen

 

#14 2004-07-29 11:04

Babu
Tag

Re: Hajhullás

Szia! Nekem 1,5 éve diagnosztizálták ezt a betegséget. Elég nagy adagba szedtem a medrolt,még ma is 8 mg a napi adagom. Mellette Pentasat napi 2x2. Nekem is hullott a hajam csomókba. Én elmentem egy maszek bőrgyógyászhoz aki belgyógyász is, ő felírt nekem különféle hajpakolásokat, haszeszeket. Szednem kellett a Supradyn vitamin tablettát+ vasta folsavval. Kb. 2 hét után megállt a hajhullás, és 1 hónapra rá már az új hajacskák is megjelentek. Nekem bevált, szerintem keres fel egy szakembert az segíteni fog.
Sajnos a gyógyszerek megteszik hatásukat.
Nekem hosszú szőke hajam volt, és a fele így hullott el, ha hamarabb megyek lehet, hogy megmaradt volna az egyész, de ma már megint tudok mosolyogni. Hiszen NŐ újra!  Ja a Revalid is jó még a kezelés mellé.
Tejet én sem iszom, de kefirt, joghurtot igen......az is jó! Minden benne van ami a tejbe.

 

#15 2004-07-29 14:44

tündibündi
Tag

Re: Hajhullás

Sziasztok! :))

Nálam tavaly októberben derült ki, hogy crohn beteg vagyok.
Véletlenül. Egy nőgyógyászati műtét után végbél sipolyom lett.
Akkor küldtek el vizsgálatra. A sipolyom azóta is van. A hajam nekem is hullik.
A dokim csak Salofalk-ból 3x2 írt. Nem mondta senki a vitaminokat, de elkeztem szedni Aktivált, de attól meg állandóan éhes voltam. A Supradinnak is van ilyen hatása? Nekem számít, mert nem vagyok sovány.

 

#16 2004-08-02 08:57

Anett
Tag

Re: Hajhullás

Sziasztok!

Mancsa, az Elevit sok vasat tartalmaz! Nekem plusz jó volt, mert vashiány határán táncolok örökké. Ráadásul a vas az egyik legtermészetesebb hasfogó! A környezetemben egy colitis ulcerosa-s kismama krónikus vashiányban szenvedett, és injekció formában kapta a vasat, székrekedése lett, neki aki már a lakásból sem mert kilépni az örökös hasmenés miatt.
Ha ez neked problémát okoz, akkor próbálkozz más multivitaminnal (Béres, Centrum, Supradyn), nagyon fontos.

A vitaminok (köztük a Supradyn is) általában jó étvágyat csinálnak -saját tapasztalat-, de nekem az aktív időszakban szükségem is van rá, mert ilyenkor nincs étvágyam+hasmenés= 2hét alatt hat kiló lemegy.

Üdv.

Ács Anett

 

#17 2004-10-05 06:48

pinpi
Tag

Re: Hajhullás

Sziasztok!

A barátnőmnek bk. 5 éve diagnosztizáltak chron-betegséget. Tavaly összel elkezdett hullani a haja, kész horror volt a hajmosás és a fésülködés. Szedett haj és körömerősítőt, de nem használt semmit. A gyógyszertárban hallottam a DERCOS nevü készítményről, ez egy sampon + ampullás hajszeszt takar. Az árától majdnem szívrohamot kaptam (kb 10000Ft) , de két hét alatt elmúlt a baj. Azóta semmi panasza nincs. MINDENKINEK AJÁNLOM, HOGY PRÓBÁLJA KI ILYEN PANASZ ESETÉN!!!!

    ÜDV: pinpi

 

#18 2004-10-05 09:39

ani58
Tag

Re: Hajhullás

Sziasztok!

Nekem a 11 éves kislányom crohnos másfél éve. A gyulladás és a vitamin- nyomelemhiány miatt hullik véleményem szerint a haj. Tavaly mi is ráfogtuk a gyógyszerekre, a pentasára és az imuránra, az imuránt abba is hagytuk emiatt, ami nagy hiba volt, mert a crohn nagyon aktív lett. Május óta szedjük az imuránt újra, mert csak így lehetett elhagyni a szteroidot és jelenleg nem hullik a gyerek haja. Ő 35 kg és 50 mg imuránt szed és 2x2 pentasát. Szedünk vasat és vitamint is, a nyáron minden külön hajszesz nélkül rengeteg kis hajszála lett és ezt én is a vitaminkészítményeknek tulajdonítom. Mi sok mindent kipróbáltunk már, de nálunk a Narosan nevű áfonyás folyékony vitaminnak a legjobb a felszívódása.

 

#19 2004-10-09 14:40

fischy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok! 13 éve vagyok Crohn beteg, de a hajam már korábban kb, kamaszkorom óta hullik. Próbálkoztam sok mindennel, samponokkal kenőcsökkel nem sok sikerrel. a legjobb egy olyan krém volt amit több összetevőből kevertek össze és éjszakára pakolásként kell feltenni és másnap lemosni hajmosáskor. Kicsit büdös ráadásul egész éjszaka egy zacskót vagy egy tusoló sapkát kell ráhúzni, hogy ne kend össze a párnádat nyáron egy kicsit kellemetlen, de a végeredmény miatt megéri. Sajnos mivel már régen nem használtam igy nem tudom mik voltak az összetevői, de nekem egy ismerős maszek bőrgyógyász írta fel először  (nekem távoli rokonom anyai ágon), a neve Dr. Terstyánszky Edit  a telefonszáma 316-5755 és 316-3267 itt lehet tőle időpontot kérni minden hétfőn 14-19 kedden 9-13 szerdán 14-19 és csütörtökön 9-13-ig. Mikor én jártam hozzá akkor 4000 Ft-ot kért a vizsgálatért plusz a kenőcs és a sampon, mert azt is kaptam tőle. Ezért is hagytam abba, mert az én jövedelmemhez képest egy kicsit sok volt ez az ár.  Amúgy nem kell elkeseredni, mert ami kihullik többnyire magától is visszanő (saját tapasztalat) nálam egyébként nem a gyógyszerektől függ a dolog hanem a betegségtől, aktív időszakban hullik a legjobban. Pl. most voltam kórházban műtét miatt hát ne tudjátok meg csomókban hullott a hajam, de már  kezd alábbhagyni és visszanőni ami kihult pedig még csak pár hete műtöttek.  Fel a fejjel mindenkinek. Sziasztok

Nincs jelen

 

#20 2005-02-22 20:16

Endre
Tag

Re: Hajhullás

Nálam 98-ban diagnosztizálták a  Crohn-t  most salofalkot és budenofalkot szedek és nagyon hullik a hajam pedig intravénásan is kaptam vasat. a lokális szteroidra is gondoltam már de azt előtte is szedtem s akkor nem hullott négy hónapja pedig erőteljesen.
Most megpróbálom  a salofalkot  pentasara cserélni (de az meg a szívemet dolgoztatta meg  a múltkor) a budenofalkot (ami a lokális szteroid) meg elhagyni. Az Immurant feliratom közben HUMET -R (ásványi anyagokat tartalmazó jó felszívódású szer) ezt most kezdtem el szedni . Meglátom milyen eredmélnnyel

 

#21 2005-02-27 11:52

Suhi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Endre!
inkább a hajad hulljon, mint a szíved! De remélem azért mindenre találsz megoldást!

Nincs jelen

 

#22 2005-03-13 17:33

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Kicsit ide tartozik amiről kérdezni szeretnék: (haj, köröm stb.)
Mi a helyzet a körmötökkel?
Nekem amikor a lgrosszabb állapotban voltam, a körmeim olyan erősek voltak, mint még soha...
most mióta annál azért jobban vagyok mint egy éve, a körmöm simán töredezik...
Nem látom az összefüggést. :x

Nincs jelen

 

#23 2005-03-21 11:24

Suhi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szerintem ennek több oka is lehet:

a, triviális megoldás
Mikor legrosszabb állapotodba voltál, a gyógyszerbevétel és a wc kilincs lenyomása volt a legmegerőletőb feladata a kezeidnek. Amikor meg jól vagy akkor meg elmosogatod az otthonodban feltalálható összes tányérat 3x napjában, takarítasz, dolgozol stb. + a rohanó mindennapokba nem jut elég időd kellő mennyiségű vitamin bejuttatására.

b, komolyabban
Lehet, hogy gyógyszer mellékhatása... stb.

c, vagy csak egyszerűen csodabogár vagy  <kép>

Szerkesztette: Suhi (2005-03-21 11:32)

Nincs jelen

 

#24 2005-03-22 13:18

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Csodabogár ... ez jó ... :) lehet h ez a megoldás mindenre <kép> így már érthető h nem gyógyítható <kép>

Szerkesztette: Judit (2005-03-22 13:19)

Nincs jelen

 

#25 2005-03-23 07:45

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!

A körmöm nekem is így szokott viselkedni, mint neked Judit.:( De mikor észreveszem, hogy hajlik, mint a babaköröm, akkor elkezdem szendi a Béres Csonterősítő tablettát szedni, azt a fahtát amiben D vitamin is van és nagy mennyiségben van benne a Ca. A doboz hátoldalán olvasható, hogy csontritkulásban szenvedőknek is ajánlják. Kb. 1 hónap múlva mint a beton olyan kemény lesz:))

A Ca bevitel, amúgy is fontos, mert a szteroid mellett a Ca- roncsolódik.:(

Pá-pá!

Nincs jelen

 

#26 2005-03-23 19:05

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Mancsa, köszi.
A Centrum tabi jó? Úgy utálom amúgy ezeket, olyan hatalmasak, ma is végigkarcolta a torkom... :(
de remélem használ valamit.

Szerkesztette: Judit (2005-03-23 19:06)

Nincs jelen

 

#27 2005-04-03 23:10

Cicmarek
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!

Hát én megmondom őszintén már jóideje szedek Forcapilt, s láthatóak új hajak kb. akkorák, mint amennyi ideje szedem ezt a "gyógyszer"-t, de az összes régi hajam kihullik, a fejtetőmön és oldalt alig van már hajam. Nagyon rémes. Negyed annyi hajam van, mint egy normális embernek. Leengedve már nem is merem hagyni.
Mindig csinálok belőle kontyot, vagy összefogom. Egyébként már majdnem derékig ér. De ezzel a hajmennyiséggel sajnos lesújtó látványt nyújtana, úgyhogy a kontyot is felturbózom póthaj-hajgumival.
Sokszor már undorodom a fejemtől!
A bőrgyógyász azt mondta, hogy a vashiánytól hullik és fél év mire újra kinő az a hajszál ami kihullott! Most szedem a vasat!
Egyébként én elég szigorúan diétázom, szinte semmilyen gyümölcsöt és csak paradicsomot eszem. Néha cukkinit, vagy ilyeneket!
Ez eléggé kevés tápanyag, az biztos! De nem merek, pl. a banántól a múltkor olyan hasgörcseim lettek, mint a rossz időszakomban, úgyhogy végleg megutáltam!!! Nem igazán szeretek kísérletezni, mert eléggé erősen reagál a szervezetem.

Nincs jelen

 

#28 2005-04-04 08:09

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Kedves Cicmarek!

Ha ennyire diétázol és ilyen kevés tápanyag jut a szervezetedbe, akkor ajánlom akármilyen tápszer fogyasztását, amibe minden megtalálható. Ez lehet ENsure Plus, vagy  Nutrison Multi Fibre-t. Ezzel a diétádat nem bántod, csak több lesz benned az értékes anyag, ami a testednek elengedhetetlen.

Próbáld meg!

Jobbulást kívánok!

Szia: Mancsa

Nincs jelen

 

#29 2005-04-04 09:01

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Cicmarek: Most lehet, hogy nagyon drasztikusat szólok, de nem gondoltál rá, hogy esetleg levágatod a hajad? Egészséges embereknél is egy idő után gondot tud okozni a haj hossza és jobban kezd hullani, mert a súlya lehúzza. Másrészről egy rövid, lépcsőzetesen vágott fazonnal optikailag sokkal dúsabb hatás érhető el.

Nincs jelen

 

#30 2005-04-10 17:39

tica
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!

Nekem is szinte a kezdetektől hullott a hajam, főleg a keményebb, aktív szakaszokban, de pár hónapja, a patikában ajánlották a sörélesztő tablettát.
Kétkedtem, ezért rákérdeztem a patikában, lehet-e szedni, ha vki colitises. Azt mondták igen. Egy hónap után jobb lett, ma már egyáltalán nem hullik a hajam. Majdnem ugyanazok a hatóanyagai, ha jól tudom, mint a revalidnak (a patikus szerint) és ráadásul sok benne a B-vitamin.
http://www.hazipatika.com/store/product?pid=663

Nincs jelen

 

#31 2005-04-16 22:12

Cicmarek
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!

Hát, levágattam a hajamat! Szörnyű, de nem érdekel, ki fog nőni és kész!
Most találtam egy hajgyógyászt, hát majd kiderül milyen siker lesz, de ez hónapok kérdése lesz! Ha beválik, mindenkinek elmondom!!!
Az biztos, hogy ha valaki valahova el akar menni a hajával, csakis igazi hajgyógyászhoz forduljon, gyakran kevésnek bizonyul egy bőrgyógyász!
Tapasztalat, s nem is egy, sajnos!!!

Szerkesztette: Cicmarek (2005-04-16 22:19)

Nincs jelen

 

#32 2005-07-09 16:27

Ancsikó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!
Nekem a b?rgyógyász Forcapilt ajánlott. 3000ft körüli az ára! Azóta én vagyok Sámson!!!!!

Nincs jelen

 

#33 2005-07-24 20:03

kamilla
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia.Hány gramm Medrolt szedsz?

Nincs jelen

 

#34 2005-07-24 20:20

Ancsikó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Kamilla! Ha engem kérdeztél, én nem szedek medrolt csak imurant (50mg) és pentasát(2x2) Puszi pá Ancsikó

Nincs jelen

 

#35 2006-01-20 14:52

betti
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!

Nekem kb. 15 éve hullik, de nemcsak a hajam... ez is vitamin hiánytól van? Colitises vagyok, de csak fél éve élek Salofalk-on napi 2x1-es adagban. Próbálkoztam hajszeszekkel, de a szemöldököm és a szempillám is potyogó félben van, azt nem kenegethetem!:) Gondoltam nem a tünetet kellene kezelni, hanem az okát kell megtalálni. Valaki tud jó ötletet, vagy tanácsot adni?

Nincs jelen

 

#36 2006-01-25 20:38

kofic
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok Andrea vagyok, a kofic n&egrave;v a nagypap&agrave;mtol ered.
édesany&agrave;m crohn beteg. 2001-ben oper&agrave;lt&agrave;k 68cm v&egrave;konyb&egrave;l &egrave;s 10 cm vastagb&egrave;l.
Salazopirinnel kezelt&egrave;k &egrave;s kezelik.
Ha azt k&egrave;rdezitek mi&egrave;rt &egrave;n vagyok itt mi&egrave;rt nem anyu, mert most nagyon rosszul van
&egrave;s korh&agrave;zban van. trombozisa van a nyak&agrave;n. Amit a magas v&egrave;rnyom&agrave;s okozott.  H&agrave;rom honapja van korh&agrave;zban.


* * *  ROBUR kijavította az ékezeteket, íme helyesen:  * * *

Sziasztok Andrea vagyok, a kofic név a nagypapámtol ered.
édesanyám crohn beteg. 2001-ben operálták 68cm vékonybél és 10 cm vastagbél.
Salazopirinnel kezelték és kezelik.
Ha azt kérdezitek miért én vagyok itt miért nem anyu, mert most nagyon rosszul van
és korházban van. trombozisa van a nyakán. Amit a magas vérnyomás okozott.  Három honapja van korházban.

Nincs jelen

 

#37 2006-01-25 22:57

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Kedves Andrea!

Jobbulást kívánok Édesanyádnak!

Neked pedig sok er?t és türelmet, hogy segíteni tudj neki ebben!

Minden jót!
Ildico

Szerkesztette: Ildico (2006-01-25 23:02)

Nincs jelen

 

#38 2006-02-03 07:52

solyomagi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!
Most látogattam ide el?ször, de már fel is vettem a kedvenc honlapjaim közé.
Én 3 éve vagyok Chron-beteg, kemoterápia következményeként. Elég magas vashiányom van, már 4 éve, és az általam ismert összes vaskészítmény cs?dött mondott  - nem bírja a gyomrom, rögtön rosszul leszek t?le, aztán irány a WC.
Emellett két hónapja észrevettem, hogy eléggé megritkult a hajam, és hajmosáskor vagy egy kiló hajszál a kádban landol. Írtátok, hogy ennek oka valószín?leg vitamin- vagy vashiány lehet. ezért szedek Béres Activalt, de ez sajnos a vashiányomat nem orvosolja. Ha valaki tud bármilyen más jelleg? vaskészítményt /Maltofer, Aktiferrin, Solbifer durules már megvolt:)/ kérem írja meg. el?re is köszönöm, és nagyon tetszik a honlap!!
Ágika, 20 éves Chron-beteg leányzó

Nincs jelen

 

#39 2006-02-03 09:57

solyomagi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

10 éve voltam leukémiás, csak a kemoterápia kicsit hazavágta a bélrendszerem, ezért alakult néhány évvel kés?bb a Chron. Most hullik a hajam, de nem tudok mit tegyek.

Nincs jelen

 

#40 2006-02-03 10:16

solyomagi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szerintem félreértettél.. Már nem vagyok leukémiás, 11 évesen voltam az, most 20 éves vagyok. A hajam annak rendje és módja szerint visszan?tt a kemo után, csak az utóbbi pár hónapban azt figyeltem meg, hogy elég er?teljesen hullik. Gondolom a Crohn is közrejátszik ebben, meg a vashiány, de sajnos egyiket sem tudom mivel orvosolni, mert amiket eddig kaptam az orvosomól,az nem segített. Ezért kérdem, hogy van e valakinek bármilyen ötlete: 1. hajhullás ellen? 2. vashiány ellen? Maltofer, Sorbifer és Aktiferrin már  megvolt és csak azt idézték el?, hogy napokig hánytam, hasmenésem és nagyon er?s görcseim voltak.

Nincs jelen

 

#41 2006-02-03 10:46

sm
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia solyomagi! Mi a Ferrofolgammát is szedtük, ill. a vaskészítmény mellé C vitamint is adok a fiamnak, mivel az még jobban el?segíti a vas felszívódását. Vénásan még nem kaptál? Ha rossz a felszívódás az a legjobb. A fiam is id?nként vénásan kap kúraszer?en, s utána a tablettát. Szintén Crohnos. SM

Nincs jelen

 

#42 2006-02-03 13:35

solyomagi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Köszönöm a tippet, mindenképpen kipróbálom. Ajánlották a vénás megoldást is pár hete, de még nem volt id?m nyélbe ütni a dolgot. Talán az segíthet leginkább, mert vannak felszívódási problémáim is. Arra folsavat szedtem, de csak kicsit javított a helyzeten. mindenesetre nagyon köszönöm a tanácsot.

Nincs jelen

 

#43 2006-02-27 20:04

Kinga277
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Hali!
Már lassan egy éve vok Chron beteg,és érdekelne,h a hajhullás minden egyes fellángolásos id?szaskban el?jön?Mert amikor el?ször kijött egy csomó hajam kihullott.És nem szeretném ha megint ez lenne.

Nincs jelen

 

#44 2006-02-28 20:47

Lancelot36
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia én még új vagyok, nekem is nagyon hullott a hajam, de az utóbbi három hónapban
csökkent a hajhullásom, no nem azért mert már ritka:). Nekem az izületeim, könyök már háromszor lobbant be, most jött egy heves nyaki merevség hozzá most készülök, kaptam egy jó címet Chron központ Debrecenben remélem kapok valamit rá. Több mint 10 éve keresgetik a probléma okait millió vizsgálat de nem sok eredmény, gyógyszerszedésben sokfélét kaptam de egyik sem volt hatásos,
Kitartás a napos oldalon..

Nincs jelen

 

#45 2006-03-30 14:01

bringa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

SZIASZTOK nekem az imurantól és a súlyos vashiánytól nagyon hullott a halyam Fél éve kapom a vénás vasat Most kezdek helyre rázodni Kitartást mindenkinek

Nincs jelen

 

#46 2006-08-26 17:54

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok
nekem is hullik a hajam megint és még csak most sikerült elolvasnom az imuran leírását.... benne van h hajhullást okoz :(

Nincs jelen

 

#47 2006-09-22 22:10

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

még mindig hullik!! :( hiába a bánfi hajszesz, bár babahajak nõnek... az akkor most jó?

Nincs jelen

 

#48 2006-09-22 22:34

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

judit: varga cseppek????? nalam bevalt ;) illetve vitamin...:o

Nincs jelen

 

#49 2006-09-22 22:50

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

errõl még nem hallottam, honnan? gyógyszertár? DM? vagy hol lehet kapni?

Nincs jelen

 

#50 2006-09-23 10:01

Niala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Judit!
Ha a babahajak nõnek,az jó!
Én is így kezdtem,bár én élesztõtablettát szedtem.De azóta már sokkal dúsabb lett a hajkoronám! :D
Üdv:
                  Nia

Szerkesztette: Niala (2006-09-23 10:01)

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB