#601 2010-12-15 11:49

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

sziasztok, szia tim-tirim :)

nem bizonyított csodaital? mi az? :)
milyen vitamonokat szedsz? milyen fajta b-komplexet? (ezektõl állhatott meg a hajhullásod!?)
képzeld a dianétõl régen én is híztam, és most nem! meg régen elviselhetetlen idegbeteg és depi lettem tõle és most az sem...szerintem a Ceragemtõl.vagy a csodamedáltól!? :D  ma este kezdem a 2. levéllel...

Nincs jelen

 

#602 2010-12-21 14:26

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

sziasztok, szia Zincõ
Az italom neve: EMÓCIÓ 7,84 (EM Bio termék) -> magas antioxidáns tartalmú étrendkiegészítõ ital flavonoiddal.
Biztos egészséges , de se a crohnom se hajam nem lett jobb tõle.Bár nem is ittam mindennap ahogy ezt javasolták.  Hogy milyen vitaminokat szedek? ezeket: cink, vas, b komlex, e,c,  d , és újabban sziliciumot. de ezeket nme mindennap, csak ugy random és pár napos szüneteket is beiktatok. hogy milyen fajta? dán fajta, itt veszem õket, nem hiszem hogy nagyon különbözne az otthonitól. Szerintem a b vitamin sokat segitett a hajamon, az elején csak azt szedtem és bár sok idöbe telt de jött a hatás. Akkoriban idöközönként hormonnal is kentem a  fejem , és az is sokat dobott rajta. (Neocapil, meg a másik aminek a nevét elfelejtttem, de azt általad ismertem meg). most mintha megint kcsiit hullana, szerintem ez most a suli-stresszel függ össze. Meg azt vettem észre hogy a hossza már kb 1 éve ugyanolyan, semmit sem nõ :(
Na örülök hogy most nincsenek õrült mellékhatásai a Dianenek rajtad. Mi az a Ceragem? Jobban van  a hajad mint volt?

Nincs jelen

 

#603 2011-01-13 22:04

Zsuzsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Crohnos (esetleg Imurant is szedõ ) hajhullásos lányok!

Egy tapasztalatról szeretnél beszámolni Nektek: a crohn beteg lányomnak kb. 10 hónapja fennálló erõs (már-már drámai) hajhullására több "csodaszert" kipróbáltunk, eredménytelenül. Kb.3 hete elkezdtük a jó öreg és elfeledett, mellõzött  Bánfi hajszesz, Bánfi sampon kúrát, ráadásul nem is szabályosan, mert a sampon-szesz-sampon túl macerásnak tetszett, ezért csak a szesz,sampon kombinációt alkalmaztuk, azaz a szeszes bedörzsölés elõtt nem mostuk meg samponnal, csak utána.

A 3 hét kezelés után (amikor hetente kb. két alkalommal használtuk ezeket a szereket ) a hajhullás TELJESEN MEGÁLLT !!!!!

Jelenleg NINCS hajhullás, csak a normális mértékû pár szál, mint bárkinek. Én nem tudom, hogy a Bánfi kezelés nélkül is megállt volna éppen most, vagy sem, lehet, hogy igen, lehet, hogy nem,  ezt nem tudom, de úgy gondoltam, hogy beszámolok errõl a tapasztalatról, hátha valaki a sok új és drága  szer után (helyett) kipróbálná.
Arra a kérdésre, hogy a kihullott haj mikor pótlódik vissza, az orvos azt mondta, hogy élettanilag egy idõben nem lehetséges a rendellenes mértékû hajhullás, és az elvesztett szálak visszanövése. Elõször meg kell állnia a hajhullásnak, és utána várható az új hajszálak megjelenése.
Hát most erre várunk...... Az eredményrõl (remélem lesz) beszámolok.
Üdv.: Zs.

Nincs jelen

 

#604 2011-01-23 13:42

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

nekem a Bánfi sem segitett, de azért köszi. örülök hoyg neked bejön.
Megint elkezdett hullani a hajam, egész télen nem hullott még anyni sem mitn amenyni a normális lenne, most bepótolja :( Akárhányszor húzom végig a kezem rajta rengetek hajszál jön vele együtt :(  Pedig most még a crohnom is jól van, ami a Humirának köszönhetö. Lehet attól hullik most  a hajam ??? :(( Vagy lehet attól hoyg nem szedem az õrült mennyiségû vitaminokat mint eddig? Dehát azt sem lehet örökké, néha szünet is kell.
Zincõ, neked hogy váltak be a cuccok amiket mostanában próbálgatsz???

Nincs jelen

 

#605 2011-01-23 14:03

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Én az Imuránra tippelek. Mióta szedem, nekem is hullik a hajam. Szerencsére van még bõven.

Nincs jelen

 

#606 2011-01-23 16:15

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

mióta szeded? én 6 éve, de emlékszem, hogy az elsõ 1-2 hónapban nekem is hullott (nem kicsit :( ), viszont azután ez is elmúlt. gondolom idõre volt szüksége a szervezetemnek, míg hozzászokott. mondjuk ezen az alapon, akár a Humira is okozhatja...

Nincs jelen

 

#607 2011-01-24 13:18

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

sziasztok, szia tim-tirim :)

én már szerintem tényleg csak a sz*rt nem próbáltam ki :) már bocsánat...de 3 éve brutálisan hullik a hajam...hihetetlen de még mindig van...vagy inkább az a szerencsém, hogy nõ is egyfolytában...nekem egyszerûen az égvilágon semmi nem állítja meg a hajhullásomat!!! nem segít se az a Ceragem ágy (5 hónap), se a Diane, se semmi...kész...feladom...na jó ezt már mondtam, sose fogom feladni, de akkor is hihetetlen...ja, meg mivel 3 éve van bajom, és gyógyszert csak az elején szedtem rá, úgy döntöttem megtükröztetem magam 3 év után megint...hülyeség?? ezt a betegséget máshogy nem lehet megnézni változott e, nem!? tényleg nem tudom ezt melyik fórumban tárgyaljam, mert csak ide járok :) de milyen gyakran tükrözik a crohn-osokat?
meg még azt akartam kérdezni tim-tirimtõl: az arcbõröd hogy van? neked is ilyen bõr alatti kis csomók szoktak lenni??

Nincs jelen

 

#608 2011-01-24 13:59

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

zincõ, szerintem ha nem fáj a hasad és hasmenésed sincs már évek óta akkor én tuti nem tükröztetném meg magam mert akkor ez azt jelenti nincs gond. szerintem. Amikor csak kcisit fáj a hasam és megtükröznek akkro rájönnek csak kicsit van gond, ha nagyon fáj és megnéznek akkor nagy a gond, tehát az ilyen formában észre vehetö hoyg mizu belül.
De kérdezd meg az orvosodat. Én meg arra gondoltam hoyg elmegyek hormonvizsgálatra a hajam miatt? vagy ez hulyeség?
Bár ki fog röhögni a háziorvosom, söt a hajamra is azt fogja mondnai hoyg semmi baja, de akkor nagyon begurulok, mert én látom mennyi votl és mennyi lett és én látom hány csomoval jön ki nap mitn nap, ugyhogy ne nyugtatgasson.
Az én börömnek minden baja van amit el lehet képzelni. Már ötmillió kezelésen túl vagyok ugyhoyg most viszonylag jol néz ki de kissebb nagyobb pattik vannak meg piros foltok, meg persze hegek dögivel. Bõr alatti kis csomók? Hmmm. Nekem bör alatti nagy csomók voltak :) de most az sincs, csak ilyen felszini biszbasz. Neked olyan van most? Dehát a diane nem teszi ezt rendbe??
hogy milyen gyakran tükrözik a crohnosokat, én még régen azt hallottam ha már 10 éve betegek vagyunk de nincs különösebb gond akkor évente rutinszerûen, az elrákosodás megelözésére, de ez csak 10 évi betegség után esélyes. 10 év alatt meg szeritnem csak ha nagy gond van.

Nincs jelen

 

#609 2011-01-25 12:28

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

hát szokott fájni a hasam, meg hasmenésem is nem mondom hogy mindig, de szokott azért lenni, de mindig csak napi 1x megyek wc-re...szóval azért az érzem hogy nem egészségesek a beleim. ha nagyon fáj a hasam akkor általában hasmars, aztán elmúlik :) hogy szépen fogalmazzak. na de majd akkor dokit megkérdezem, köszi az infokat!!
óó én már hormonvizsgálaton is jártam, de persze ott is mindent rendben találtak. ártani persze nem fog ha elmész, de szerintem felesleges, úgyis tudjuk mitõl hullik a hajunk :S én is alig bírtam rávenni a háziorvosom hogy adjon rá beutalót :)
milyen kezelések segítettek az arcbõrödön? a diane segített, de amik elõtte keletkeztek még ilyen csomók, azok nem tûnnek el, mert kinyomni nem lehet õket...lehet ki kéne böketnem õket kozmetikussal!? már százszor megerõszakoltam õket de nem tûnnek el :) vagy inkább :( de érdekes csak az arcom egyik felén egy kb másfél centis körben van pár darab és ennyi. persze a ragyákon kívül :) vagy most a dianéval inkább csak a ragyák nyomai...ilyen gyümölcssavas hámlasztáson vagy mikrohámlasztáson vagy mi a neve is gondolkodom...ilyennel nem próbálkoztál? hogy a régi nyomokat eltünteti e?
Téged sokszor tükröztek már? :S
basszus már 3 éve vagyok crohn beteg...tök rohan az idõ...

Nincs jelen

 

#610 2011-01-26 08:52

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia zincõ, a Roaccutan kezelésröl hallottál? Valalmi bogyeszt kell szedni kb fél évig  ami elvileg az összes ragyát eltünteti örökre. Nekem az sokat segitett. Voltam gyümölcssavas maratáson is többször, de az én mély hegeim nem jöttek helyre töle. csiszoláson is voltam, az még gagyibb. Lézerezték is kétszer, na az mondjuk segitett, meg az hogy a plasztikai sebész feltöltögette a hegeket valami cuccal. Mondjuk én a hegeimre koncentrálok, neked meg az nincs, szóval a savazástol biztos szép lesz az arcod de nem örökre, hamar visszacsúnyúl, olyan megoldás kéne amitöl ugy is marad. Meg tudod mi segitet még? de azt véletlenül vettem eszre mert nem az arcom miatt csináltam. az amikor nem ettem gabonafehérjét se tejfehérjét, modnjuk az hiper durva volt mert csak húst és zöldséget ettem pár hétig. De akkor az arcom elég egészségesnek tünt, jó a hegek nem nöttek be , de nem volt tele ilyen felületi szarral, meg nem volt piros foltos.
jaja, tükröztek már párszor, érzéstelenitövel, anélkül, altatásban, otthon, külföldön , igy-úgy. nem tartozik a kedvenc vizsgálataim közé dehát mindent az egészségért! Téged még nem tükröztek?

Nincs jelen

 

#611 2011-01-26 10:30

Ildike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok. Lehet hogy volt már szó róla ezért elõre is bocsi.
Azt szeretném kérdezni hogy most 2 hónapja hogy szedem a medrolt most 8mg-nál járok és most kezdett el hullani a hajam eléggé. Ez mitõl van hogy ilyen késõn?

Nincs jelen

 

#612 2011-01-26 12:40

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia. nekem a börgyógyász mondta egyszer hoyg a hajnak mindig kell 2-3 hónap mire reagál a szervezetben történtekre. És ha elkezdjük kezelni, akkor is kell 2-3 hónap mire jön a  hatás.  nem tudom miért, de igy van :)

Nincs jelen

 

#613 2011-01-26 18:09

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

megint köszi az infokat tim-tirim!
ez a no tej-és gabonafehérje diéta ez a paleolit?
utánaolvastam, akkor rizst, kukoricát, krumplit lehet? vagy azokat sem?
de  tükröztek engem is 2008ban, azzal állapitották meg szövetmintavétellel a bajom...engem nem altattak el csak elkábítottak...csak arra emlékszem hogy mondogattam hogy fáj, de a fájdalomra nem...durva téged hányszor...de érzéstelenitõ nélkül hogy birtad?

Nincs jelen

 

#614 2011-01-29 18:35

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia zincö, nem azt sem lehet, semmi olyat amibe gabonafehérje van, tehát rizs, krumpli, tészta, kukorica ezeket sem. se olyat amibe tejfehérje van és olyat se amibe cukor :) tehát komolyan monodm hogy csak zöldség gyümi és hús marad de még azokbol sem mindegyik. akkor örülj hogy nem érezted a tükrözést, és annak is örülj hogy emlékszel rá, ugyanis én egyszer olyat kaptam ami nem érzéstelenitö volt hanem memoriakiesést okoz..... gondolom az olcsóbb volt. nem volt knnyû sem rájönni de összeraktam a dolgokat és rákérdeztem , és teli találat. tehát fájt mind állat és kiabáltam is közbe csak nem emlékszem rá....mint útólag a kisdoki kinyögte. soha többet nem engedem magam otthon tükröztetni.  itt meg olyanok hogy elkábitanak, nyögök 2 aprót és leláálitják a vizsgálatot hogy hát ök nem akarnak kinózni ugyhogy megismétlik másik nap altatásban. mondtam nekik hogy de nemááá végre itt vagyok fejezzék be nem fáj annyira, de nem leállitották. durva.  az érzéstelenitös dolog volt a legelsö tükrözésem kb 8 -9 évvel ezelött, akkor nem tudtam hogy kérni kell elöre különben nem kapok....
Roacutanrol hallottál? nem vágsz bele? a barátnöm is azt a kezelést kapja és elég szépen javul, meg van elégedve.
Megint szedem a hajas vitaminokat gözerövel - csakhogy hajtémával is irjak a haj topikba :)

Nincs jelen

 

#615 2011-01-31 09:10

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia! képzeld elkezdtem ezt a diétát, de már fel is adtam...basszus én erre nem vagyok képes, és belegondoltam, hogy ha mondjuk szebb is lenne tõle az arcbõröm...akkor egész életemben húson meg gazon éljek?? hát ha 1 hetet sem bírok ki!? ja de rizst meg krumplit ettem is, és még úgy sem megy...kitartó vagyok mi!? :S
ezen a memóriakiesõs tükrözésen kicsit kiakadtam :-O hogy tehetik ezt meg!? Te kb 9 éve vagy crohn-os, ugye?
Roacuttan...ismerõs volt a neve, de ennyi...tényleg ha fél évig szedem utána szép lesz tõle mindig az arcom? olvastam hogy vmi A vitamin származék!? mellékhatásai vannak? szerinted jobb, mint a Diane? mármint hogy...engem azért tök idegesít hogy elég erõs hormonokat szedek miközben a hormonjaimmal semmi gond, csak azért, hogy ne legyen ragyás a fejem...meg a hajam kicsit fényesebb legyen...és ezt meg amint abbahagyom nem hat...so elég gáz

Nincs jelen

 

#616 2011-01-31 09:45

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szeritnem tökjó a Roaccutan, és aza  legjobb az egészben ha már nem szeded akkor is szép marad a böröd. Elvileg a májadat kárositja és ezért közbe csekkolják a véredben azokat az értékeket, de miután abbahagyod hamar helyrejön a májad is. De legalább nem a hormonrendszeredet boritgatja :) Ugy látszik olyan nincs hoyg valamid ne tegye közbe tönkre :)  Mondjuk ha lehetne választa egy vesét feláldoznék a szép hajért cserébe :D hahha

Nincs jelen

 

#617 2011-01-31 12:08

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Isotrexin gélt írt fel nekem egyszer a bõrgyógyász, most jutott eszembe, megnéztem, abban is ugyan az van, csak gél...de mint mindennél, annál se volt türelmem kivárni a hatást, nem sokáig kenegettem vele az arcomat. majd elõbányászom és megpróbálom türelmesen kenegetni minden nap ha azt mondod jó...persze gondolom a tabi az mindig hatásosabb, de ha már megvettem egyszer kipróbálom elõbb a gélt...meg jövö7en elmegyek kozmetikushoz kiböketni a csomóimat, az õ véleményét is megkérdezem majd ezekrõl. ja meg pénteken voltam a gasztrodokimnál, most szedni fogom a Pentasát napi 3*2 meg a gyomromra is adott vmi gyogyit :( és 2 hónap múlva kell visszamennem. nem emlékszem mennyi ideig szedtem a Pentasát anno de nem sokáig, többek közt mert megláttam a mellékhatásai közt a hajhullást :) de most már arra gondolok, lehet ha folyamatosan szedem ahogy kell, még a hajhullásom is javulhat...vagy nem!? vagy akár a csomóim.......aaaaaaaaaaaaaaaaaaa................utálooooooom az egészeeeeet
meg b-komplexet is el akarom kezdeni...a remény hal meg utoljára... :(

Nincs jelen

 

#618 2011-01-31 13:47

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szijó. nekem is volt izotrexin kenöcsöm, jól kifakult tõle az egész arcom és csipett mint a fene. nem tudom már mennyit javultam töle de hoyg hófehér lettem az biztos. amugy a Pentasáról és társairól annyit, hoyg nekem a dán dokim, -aki amugy prof szóval hiszek neki- azt mondta hoyg ne szedjek ilyeneket mert kiderült hogy nem ér semmit a mi betegségünkre, nicns hatása csak mellékhatásaugyhogy õ már nem adja senkinek. na mondom király, még jó hogy 9 évig ezzel mérgeztem magam, persze rájöttem én már közbe semmit sem ér dehát azért csak szedegettem tovább. ugyhgy azóta nem szedem, és nem vagyok rosszabbul :)
Vettem ma hajszeszt, semmi extra, csak tele van gyógynövénnyel. Valamit azért csak kenjek rá, anélkül már nem lehet élni :)

Nincs jelen

 

#619 2011-02-01 08:43

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia! ki is dobtam este az ixotrexin géljeimet mert lejártak, úgyhogy nem leszek fehér :)
ezen a Pentasa dolgon meg most megint kiakadtam...és akkor Veled mit szedet a prof ezek helyett? milyen fajta gyogyit? márc-ban meg fogom mondani ezt a dokimnak ha megyek vissza, nem érdekel az se ha úgy érzi felülbírálom...végülis azt csinálom :) pont azt számolgattam reggel, hogy egy olyan bazi nagy Pentasa 100 db-osból kettõ elfogy 1 hónapban, ez nagyon durva :S
ha megint elkezded szedni a vitaminjaidat bizti megint megáll a hajhullásod, és szép barna is leszel :))))

Nincs jelen

 

#620 2011-02-01 17:26

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szijó. ezen én is elgondolkodtam már hoyg vajon akkor mi a fenét ad a betegeinek. nem tudom. én spec. Humirát kapok. Gondolom még az Imurant és a szteroidokat nyomatja, de Pentasát és Salazopirint nem. Amugy a Pentasa kevésbé roncsolja szét a májadat mint pl a Salazopyrin. Egyik ismerösöm viszont azt mondta hoyg neki a pentasa granulátum érezhetöen segit. szóval lehet az más, vagy nem tudom, lehet csak tabiba nem ér semmit. passz.
Amugy ahogy most igy visszaemlékezem, a pécsi dokim sem eröltette az utóbbi idöben a pentasát, régen meg mindig leüvöltött ha megmondtam neki h nem igazán szedem, mostmár nem akad ki rajta, söt azt sem mondja hoyg szedjem (bár azt sem hoyg ne) szóval lehet hoyg õ is tudja hoyg nem ér semmit csak nem meri elvenni a hitem hogy a bogyeszok segitenek :) 
Jaja most meingt eszem ezerrel a vitaminokat, hátha csoda történik.

Nincs jelen

 

#621 2011-02-02 07:21

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia,
de hát Te is a betege vagy a dán profnak, nem!??
na kíváncsi vagyok mit mond majd erre az én dokim márc-ban...
meg most addig becsületesen szedni fogom és kiváncsi vagyok fogok e érezni tõle vmi hatást...5 nap alatt még semmi. a hajamon kétlem, hogy segíteni fog, meg a bõrömön...furán érzem magam kicsit mióta szedem az az igazság...nem fájhatnak tõle az ízületeim? mármint a pentasától!?
én is ki fogom próbálni a hajamra a vitaminzabálást...gondolom kell 3 hónap min h hasson .... Te nem hízol ettõl a sok vitamintól??

Nincs jelen

 

#622 2011-02-14 07:23

Ildike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok. 1 hónapja rettenetesen hullik a hajam a fele már biztos,hogy kihullott. Medrolt szedek meg most kezdtem pár napja az Imurant és mintha most még egy kicsivel jobban hullana. A vasam tudom,hogy alacsony szedek is rá tablettát. De a gyulladásom most nem aktív. Akkor csak a gyógyszerek meg a vas-vitamin hiány miatt lehet?! Érdemes rá valamit szedni? Ameddig szedem az Imurant addig fog hullani a hajam?

Nincs jelen

 

#623 2011-02-14 09:27

Ildike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Na most értem haza a gyógyszertárból. Biovanne-t adtak. Hát remélem segít.:) Amúgy a Biovanne és Biovanne plussz között mi a különbség?

Nincs jelen

 

#624 2011-02-15 21:52

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia. gondolom a plusszban több a vitamin, nézd meg a hátoldalon. Anyukám is szedte egy darabig de neki nem segitett aztan rájött hogy azért mert kevés benne a vitamin, a Revalid jobb. Megéri összehasonlitgatni mibe mennyi van. Én spec külön -külön szedem az összes hajat tápláló vitamint.
Én egy éve már nem szedek Imurant és mégis hullik a hajam, söt aktiv sem nagyon vagyok, rejtély miért hullik a hajam :(

Nincs jelen

 

#625 2011-02-17 07:21

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

kozmetikusomnak 25 éve hullik a haja ismeretlen okból, és Schüssler-sókat javasoltak neki a patikában nemrég, és azt mondja, úgy néz ki, hogy használnak neki, és babahajakkal is tele van az egész feje.

Nincs jelen

 

#626 2011-02-17 07:49

Linus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

én Revalidot vettem tavaly, bár nem volt vészes a hajhullásom. (igazán durva 6 évvel ezelõtt volt, mikor elkezdtem az immurant.)
kúraszerûen idõnként egy 60db-osat szoktam venni, abból benyomok napi egyet. két hét után már látom a kis babahajakat, mert elõször ugye a hajhullást kell megfékeznie. épp gondoltam rá, hogy megint veszek egy adagot.

Nincs jelen

 

#627 2011-02-17 20:51

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Én is revalidot használtam, amikor hullott a hajam.

Nincs jelen

 

#628 2011-03-29 10:55

ági71
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!
9 éve vagyok Chron-beteg. 2007-ben mütöttek egy szükülettel. Akkor kezdtem el szedni az Immurant, meg persze a Medrolt. Majd csak az összes hajam kihullott. Én Dercos Aminexilt használtam. Nem mondom hogy az összes hajam visszanött de ami visszanött az erösebb mint a régiek. Azóta évente egy-egy ilyen kurát beiktatok. Az Immurant még mindig szedem de a Medrolt hála már nem, de azóta nem is hullik a hajam.

Nincs jelen

 

#629 2011-05-23 17:07

kukszi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!

Arról szeretnék érdeklõdni, hogy volt-e olyan aki abbahagyta az imurant és ettõl a haja visszapótlódott. Ugyanis a dokim szerint attól nem nõ vissza a kihullott hajam. Most elég ritka a hajam, és mivel végre abbahagyhatom az immurant, abban reménykedem, hogy végre lesz hajam. Tapasztalatok?

Nincs jelen

 

#630 2011-05-23 19:12

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

zincö, kipróbáltad azokat a sókat? azzal kell hajat mosni vagy hogyan?

Nincs jelen

 

#631 2011-07-06 16:53

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Schüssler-sókat?
homeopátiás-féle gyógyszer: tabikat kell elszopogatni......nem használt ez sem...............................

Nincs jelen

 

#632 2011-07-11 11:15

Vicaverza
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Jaj látom, ti is szegények póbáltok minden félét hajhullásra. A lányomnak is hasonló problémája volt,  neki a Herb Pharma Hairt ajánlotta a doki. Pár hónapja már szedi, és már én látom a változást. Szépen dúsul a haja, a kis bébihajak folyamatosan nõnek. Még a közérzetén is látom, hogy sokkal jobban érzi magát:) Lányok, szerintem megéri kipróbálni.

Nincs jelen

 

#633 2011-07-13 23:23

Zsuzsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Vicaverza,
a lányodnak is  IBD-je van, vagy nem emiatt volt "hasonló problémája" ? Csak az összefüggések és kölcsönhatások miatt érdekelne. Egyébként örülök az õ "sikertörténetének".
Üdv.: Zs.

Nincs jelen

 

#634 2011-10-06 12:54

Réka001
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

de örülök, hogy találtam egy topikot, amelyben érdemben megy az eszmecsere a hajhullásról! nekem is ez a problémám - pontosítok.
régen nagyon sok hajam volt, aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy ahhoz képest alig van. bár nem csak ahhoz képest maradt alig valami. ráadásul megmostam és midjárt másnap már zsíros is volt. aztán késõbb kiderült, hogy nekem is van belsõ gyulladásom, meg reflux és azt mondják, legelõször a hajból veszi a szervezet az energiát magának.
aztán én kipróbáltam az O'Rising termékeket, temérdek pénzt ott hagytam, viszont két fodrász barátommal együtt néztük végig, ahogy a hajam erõsödött és dúsult! mivel én Pesten voltam akkortájt, õk pedig kisfalunkban, ritkán láttak és jól végig tudták követni. a problémám most ott kezdõdik, hogy már nem Mo-n élek és hiszitek vagy sem, de a nagy No-ban még nem leltem rá. és egyelõre nem vagyok abban a helyzetben sem, hogy pl. szállítassak magamnak. már egy éve nem használom és most kezdek rendesen megijedni, mert újra ott tartok, hogy kb. kétnaponta mosnom kell, hogy álljon valahogy...és a sûrûségével sem vagyok megelégedve :(
jó lenne tudni, hogy milyen vitaminokat lenne érdemes szednem addig, amíg végre újra abban a helyzetben leszek, hogy e termékeket beszerezzem. szóval itt olvastam most A és E és B vitamint is....minden tanácsnak örülök!

Nincs jelen

 

#635 2011-10-06 21:08

suzy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Réka,
lehet vas és cink hiány is, a gyógyszertárban lehet kapni c-cinket, ami C vitamin + cink efyütt. A cink hiányra általában nem gondolnak, de ez sokszor okoz hajhullást. C vitaminnal kell együtt szedni a cinket, akkor jobban hat, ezért is van sok olyan termék, több gyártótól, amiben  együtt van a két anyag.
Üdv.: Suzy

Nincs jelen

 

#636 2011-10-13 21:06

Ildike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok! Már nem tudok mit kezdeni magammal annyira kétségbe vagyok esve kb 80%-a kihullott a hajamnak! És nem akar megállni sehogyse! :(Biovanne pluszt szedek meg vasat is egyik nap vettem csalán sampont is hátha segít! Kihez forduljak aki tud segíteni nekem?? Imurant már 8 hónapja szedem és ha örökre kell  szednem az Imurant akkor állandóan hullani fog a hajam? Vagy mi lesz velem? :( Meg a legtöbb hajszál inkább elszakad de van benne olyan is ami gyökerestûl jön ki! De én látok babahajszálakat!

Nincs jelen

 

#637 2011-10-13 21:43

orsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Ildike, a hajhullás engem mindig megrémiszt! Általában szteroid lökés után, vagy az Imuran-szedés elején elég nagy mennyiségben hullott a hajam. Én egy hajszesszel masszíroztam a buksim hetente egyszer, a fodrászomtól vettem. Egy ampulla,ha jól emlékszem, 800 Ft körül volt, de sajnos a nevére nem emlékszem. A barátnõm végigcsinálta a Vichy-s kúrát ( baromi drága), gyönyörû lett a haja, erõsödött, hihetetlen hosszúra nõtt és a töredezés is abbamaradt. Sajnos a mi hajhullásunk a gyógyszerek felhalmozódásának köszönhetõ, amíg az nem "normalizálódik",addig el kell fogadni a helyzetet vagy jelezni kell a dokinak, hogy túl nagy mértékû a hajvesztés. Egyébként, nekem a gyógyszer redukálása után rengeteg babahajam nõtt és visszaállt az eredeti állapot. A babahajszál jó jel!!! :)

Nincs jelen

 

#638 2011-10-13 22:00

Jane
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Ildike! Nekem is rengeteg hajam kihullott az Imurántól, és bevallom, teljesen lelki beteg lettem tõle. Az alighajam között kilátszott a fejbõröm... Szóltam az orvosomnak, és nagyon vonakodott, de a jó vérképemnek köszönhetõen, abbahagytuk az Imurán szedését. Kb. 2 hónapra rá állt meg csak a hajhullásom,DE minden hajam visszanõtt. Pár hónapba beletelt sajnos, míg minõségre is megközelítette az Imurán elõtti állagát. Sajnos nem lehet mit tenni...De mindenképp beszélni kell a kezelõorvossal! Nem tudom, hogy szedés közben megáll-e a hajhullás, és normalizálódik-e. Ha van vkinek van tapasztalata, írja meg!:) Nekem a bõrgyógyász, és egyéb orvosok is azt mondták, hogy ha valóban az Imurántól hullik, akkor hiába kenem akármivel... Sajnos a legtöbb esetben felesleges pénzkidobás minden, ha a gyógyszert még szedni kell. Persze utána nem árt megerõsíteni a hajhagymákat. Nekem a bõrgyógyász a Forcapilt ajánlotta, 3 hónapos kúra, nekem bevált.. 3 hónap után pedig a Viscoderm gyöngyöt, amit 3 hónapos kúrában szedtem, aztán 3 hónap szünet. A Viscoderm a bõrre is jó, és nyáron valamelyest véd a káros sugárzástól, erõsíti az ínszalagokat stb stb. :)

Nincs jelen

 

#639 2011-10-13 22:16

orsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szerintem egyén és állapotfüggõ lehet, hogy Imuran alatt hogyan alakul a hajhullás. Gyerekkoromban,több évig szedtem folyamatosan, háát nem lobogott a hajam, de azért nem is tûnt el teljesen. Az elmúlt években, volt amikor nagyon, volt amikor kevésbé hullott, de általánosságban elmondható, hogy a szedés elején volt változó mértékû hajvesztés, minõségromlás :( , ami aztán lecsillapodott :) és megjelentek a pici babahajak!

Nincs jelen

 

#640 2011-10-14 10:24

Agi87
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Én most vagyok túl egy szteroid lökéskezelésen, és azt vettem észre, hogy sokkal kevesebb hajam hullik ki most, és mintha kezdenének jönni a kis babahajak is. De ami nagyon aggaszt, hogy a szempillám, ami eddig is hullott, még jobban hullik, már lassan nem merek az utcára sem kimenni :( Valaki tapasztalt már hasonlót? Vagy tud valami megoldást szempillahullásra?

Nincs jelen

 

#641 2011-10-19 19:06

kockásfülû
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok nekem is nagyon sok  hajam hullik még most is s félek az összeset elveszítem, mit tehetek ellene, s meddig tart ez az állapot? amúgy szedek én is Imurant :( kezdjek félni? az eddig dús egészséges hajam 80%a kihullott :( félek

Nincs jelen

 

#642 2011-10-20 13:08

Ildike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Orsika neked mikor csillapodott le a hajhullásod mennyi idõ után?  Mert én most 8 hónapja szedem az Imurant! hívni akartam az orvosomat de nem vette fel senki :/

Nincs jelen

 

#643 2011-10-20 14:05

orsika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok!
Sajnos azt nem figyeltem meg, hogy mennyi idõ után csillapodott a hullás. Most kezdtem én is újra az Imurant 3hete, és már hullik a hajam, igaz csak kis mértékben. Mondjuk most hagytam abba a szopiztatást, ilyenkor hormonváltozás is van, ez is okozhat ilyen tünetet. És ne feledjük, hogy õsz van, mert az is közrejátszhat!
A hajhullás mértékét abból állapítjátok meg, hogy mennyi haj marad a fésûben, vagy csak nagyon kevés hajatok marad? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nekem máskor pl.hajmosáskor hatalmas csomónyi hajat szedtem össze,fésülködéskor ugyanez, de azért valahogy pótlódott, nem volt olyan látványos a hajhiány.

Nincs jelen

 

#644 2011-10-20 14:31

Jane
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Akkor van gond, ha csak hullik és hullik és már átlát az ember a ritkás haja között. Nekem Imurantól sajnos hullott annyira, hogy az utcán megfogtam az akkor még hosszú hajam és általában egy vastagabb tincsnyi maradt a kezemben... hajat mosni konkrétan nem is mertem, vagy csak zokogva....azt hiszem, a kádban már több volt, mint a fejemen...bárcsak túloznék.
A hajam szerencsére visszanõtt azóta, de csak miután abbahagytam az Imurant, és valamennyire ürülni kezdett...
Õsszel tényleg jobban hullik, ez természetes és hirtelen ijesztõ lehet, de ilyenkor cserélõdik is. :)

Nincs jelen

 

#645 2011-10-20 14:42

Ildike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

És ha az Imurant soha nem hagyhatom abba akkor örökre hullani fog a hajam? És mi alapján döntik el az orvosok h abba haggyuk.e a szedését?

Nincs jelen

 

#646 2011-10-20 22:35

suzy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Ildike,
leírom az én Imurán tapasztalataimat Neked:
Az Imurán szedésének 3. hónapjában jelentkezett a hajhullás, gondolom, hogy addigra telítõdött a szervezet.  Több, mint 1 évig tartott ez az állapot, és akkor hirtelen megállt a hajhullás. Ekkor, a hajhullás megállása elõtt kb. 3 hétig Bánfi hajszeszt és sampont használtam, de nem tudom, hogy ettõl állt-e meg, vagy különben is megállt volna. Azóta, kb. féléve már nem hullik Imurán mellett sem, de nem mondhatom, hogy visszapótlódott, ami kihullott. Jelenleg vasat, cink + C-t szedek és most elkezdtem a gyógyszertárban kapható " Hair Woman" szérumot is bedörzsölgetni (ez utóbbi jó drága), jelenleg még nem látszik a hatás, vagyis az új hajszálak megjelenése még nem mutatkozik.
Talán majd az is elkövetkezik.
Suzy

Nincs jelen

 

#647 2011-10-21 20:48

kockásfülû
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok szóval ha nem hagyom abba az imuran szedését akár el is fogyhat a hajam? Nagyon hullik s  sajnos nem túlzok :( sétálok megfogom s tincsenként esik ki a hajam, s láthatóan kevesebb a hajam :( kb most tartok a harmadik hónap végén a gyógyszer szedésében. Nagyon ki vagyok miatta, hisz egészséges  dús hajam volt, most meg alig marad.... mit szedhetek rá, vagy mit tehetek ellene? köszönöm válaszaitokat elõre is !

Nincs jelen

 

#648 2011-10-21 22:53

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Hát, nyulam, bulam... nekem is nagyon hullott a hajam... dús volt... és én elkezdtem szedni a Revalid kapszulát.
http://www.revalid.hu/revalid-kapszula
Nekem bevált.

Nincs jelen

 

#649 2011-10-22 00:23

kockásfülû
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

nagyon szépen köszönöm marcsi, szóval a revalidot szabad szednem (crohnom van) remélem nekem is beválik jelzem van e változás, most picit megnyugtattál

Nincs jelen

 

#650 2011-10-22 20:03

kockásfülû
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

s a Biovanne-ról valaki valamit estleg nem tud mondani? j e a hajhullás ellen?

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB