#251 2009-05-29 10:57

lili.86
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Nanus!
Egyébként had kérdezzem meg, hogy neked mennyi idõbe telt, amíg elmúlt a Protexin szedése alatt a hajhullásod, illetve, teljesen elmúlt-e, és hogy szedtél-e esetleg más étrendkiegészítõket (itaminok, stb.)?
Köszi elõre is a választ!:) Szia

Nincs jelen

 

#252 2009-05-29 19:00

nanus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Lili! Én már az elsõ héten tapasztaltam némi hajhullás csökkenést. Természetesen nem állt meg teljesen, jópár hajszál még mindig elhagy fésülködés és hajmosás közben, de közel sem annyi, mint a Protexin elõtt. És most berágott a hajam, mert befestettem, és ezért két hétig büntetett fokozottabb hajhullással, de mára ismét rendben vagyok. Nem szedtem semmi más készítményt. Persze nem a hajhullásra kezdtem szedni a probio-t, és nagyon kellemes meglepetés volt, hogy csökkent a hajhullásom. Én kétoldalt már majdnem kopasz voltam. Most azt látom, hogy sok pici hajam van. És nagyon gyorsan nõ.
Szép estét!

Nincs jelen

 

#253 2009-05-29 20:35

lili.86
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Nanus!

Köszönöm szépen a válaszodat, nem hagyom abba a szedést, mert tényleg kezdem érezni a jótékony hatást!:)
Persze, bármi van/lesz, beszámolok! :D Sok-sok új hajszálat kívánok!!!!!!
Jó éjt!!!

Nincs jelen

 

#254 2009-06-03 14:36

angeluc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Tim-tirim!

A pozítiv véleményem még mindig fent áll a Forcapillal kapcsolatban. de hát hogy miért hullik neked, lehet, hogy még a gyulladás miatt ? mert nem egyszerre tûnik az sem el, és igy a haj állapota sem egy csapásra lesz jobb.
Minden jót!

Nincs jelen

 

#255 2009-06-03 17:41

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Angeluc!  örülök hogy Neked segit a Folcapill. Lehet hoyg igazad van és a gyulladás van még minidg a háttérben az esetemben, pedig pár hónapja már azért folyamatosan jobban avgyok szóval már igazán elmulhatna vagy csak javulhatna legalább a hajhullásom..... :(

Nincs jelen

 

#256 2009-06-03 23:55

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

tim-tirim!
Bocsi, de késõ van fáradt is vagyok már vissza olvastalak egy darabig és látom még mindig hullik a hajad, de nem találtam azzal kapcsolatban semmit hogy fested is? Mert ha igen az is lehet a baj...
Nekem is volt egy idõszak amikor nagyon hullott a gyulladás volt valószínûleg és az imuran az oka. Nekem javasolták akkor kicsit vágassak belõle, mert a hosszú haj a súlya miatt is megterhelõ a különben is érzékeny hajhagymáknak és a festékemet cseréljem ammónia mentesre nagyon lassan az igaz (2-3)hónap is kellett, de volt javulás.
Viszont miután a leleteimen a CRP szint normális lett azóta vissza nõtt a hajam ami kihullott baba haj formájában most annyi van hogy frufrut vágathatnék belõle.

Nincs jelen

 

#257 2009-06-04 08:48

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia Nita!   köszi hogy számon tartasz :)   Hát igen , nekem még mindig hullik és kezd idegesiteni, föleg hoyg nem tudom miért. Crp-m már hónapok óta teljesen jó, elötte is csak egy nagyon kicist volt magas. Imuranból 50 mg-ot szedek, tehát nem egy egetverö adag, ráaásul már évek óta. (nemrég volt 1 hónap amikor leállitották mert valami érték elcsúszott miatta, de mostmár az is jó) A hajamat kb 3-4 hvonta festem és középbarnáról sötét barnára, tehát tutira ammónia mentes :), 2 hete vágattam az amugyis rövid (vállig érõ) hajambol kb 5-6 cm-t.
Felszivódásommal minden oké de azért a biztonság kezdvéért szedek b-vitaminokat....hónapok óta......semmi :(

lassan szõkére kell hoyg festjem mert annyira látszik a fejböröm......2 naponta porszivozom a lakást mert tele van a hajamml....
Ja és az orvos meg le se tojja a bajomat, "hát ez vele jár" köszi, grrrrr

Nincs jelen

 

#258 2009-06-04 18:28

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

tim-triim!
Hát:/... reméltem írsz valamit amitõl okosabbak leszünk és találunk valami gyenge pontot ami az ok lehet, de amit leírtál több mint jó, így tanácstalan vagyok....viszont ne hagyd magad a dokidnál (aki tuti hogy pasi egy nõ ezt megértené milyen fontos nekünk a hajunk) és még semmiképp ne állj át a szõkék csoportjába :P kitalálunk valamit...esetleg a fõoldalon vagyis itt az ORVOS VÁLASZOL-ban  is lehetne próbálkozni?! Valami oka biztos van vitamint is szedsz olvastam :) Még porszívózz kicsit, csak lesz megoldás lassan!

Nincs jelen

 

#259 2009-06-11 12:48

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

sziasztok!
tim-triim! látom Te vagy itt még az, aki már mindent kipróbált, hiába...hát ezzel én is ugyan így vagyok sajnos
nekem tavaly év eleje óta van enyhe crohn-om, pentasát szedtem rá, de pár hónapja már semmit nem szedek, mégis, azóta hullik a hajam, már jártam hajanalitikusnál, 2 hajgyógyásznál, bõrgyógyásznál, homeopátia, mindenféle vitamin, az ég világon szerintem mindent kipróbáltam már...hiába :S a legjobb hogy mindenki néz tanácstalanul, így már reményem sincs semmi...de már nagyon elegem van az egészbõl, legszívesebben letolnám nullásgéppel már az egészet :(
szóval...nem vagy egyedül...ha ez segít kicsit... :S sovány vígasz, mi!?
kitartás! ...Neked hátha van még

Nincs jelen

 

#260 2009-06-11 14:29

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Zincõ!

Most leesett az állam, Te tényleg mindenhol voltál már, és még igy sem .....elszomoritó. Akkor már csak a genetika lehet a hibás :) Kitartóan szedted a vitaminokat vagy az akármit amit kaptál? Ha a crohnod sem "hiper-"aktiv akkor tényleg nem értem, én még arra rátudom fogni.....bár már egyre kevésbé mert javulóban van, kopp kopp. De akkormeg ott van még az Imuran, de te azt sem szedsz, érthetetlen.
Nekem reggel egy órás müvelet úgy tupirozgatni meg csatolgatni a hajamat hoyg kimerjek menni az utcára... Neked mennyire foltos? Fested esetleg?
Azért nagyon ne kenödj el, feltalálták már a parókát is ;) barátom ezzel vigasztal :)

Nincs jelen

 

#261 2009-06-11 18:10

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia tim-tirim!
Neked foltos hajhullásod van???????????
nekem mindenhol ugyan annyira hullik...nagyon :S
nem festem...soha nem is festettem
biztos h nekem nem genetika...nálunk mindenkinek sok haja van...még idõs korban is :S nekem is rengeteg volt...de tényleg rengeteg...és mindig irigykedtek milyen szép...hát most......... :(
Neked mióta hullik????? és mióta van IBD-d???
kitartóan és becsületesen beszedtem mindent, úgy ahogy az okosok mondták mindig...de sehol semmi...érthetetlen számomra is az egész.
ehhez a parókás vígasztaláshoz nem fûznék semmit...kívánom aki ezzel poénkodik h egyszer érezze azt amit mi...
a képeden még soknak tûnik a hajad...de én a helyedben biztos abbahagynám a festést...fõleg ha házilag csinálod...épp a hétvégén mesélte barátom anyukája, aki fodrász, hogy mennyire tönkre teszik ezek a házi festések a hajat, nem gyõzik rendbe tenni az ilyeneket... azt monda a jó festékekhez, amik nem teszik tönkre a hajat, csak fodrászok juthatnak hozzá, te nem tudod beszerezni.
de legalább itt vígasztaljuk 1mást... :)

Nincs jelen

 

#262 2009-06-11 20:23

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia Zincõ!

Igazából szerintem nem foltos a hajhullásom bár a bõrgyógyász azt mondta hoyg igen és hogy férfi hormonnal függ össze a kopaszodásom, kaptam is rá gyógyszert meg kencét de persze nem lett jobb töle 4 hónap után sem.Én mondtam neki hoyg szerintem nem foltos, csak közép-hátul feltünöbb a ritka haj mert van vagy 3 forgóm ott és ez is közre játszik hogy üresnek tünik, de szerintem ez csak a látszat. Perzse jól lehülyézhetett magába.( Még nem nem mentem vissza hozzá, majd nyáron ha haza megyek. )2-3 hónapja vitaminokat is szedek, sok b-t meg minden félét, elvileg ennek is kellett volna már hatnia ha ez lenne a baj. Nekem igazából sosem volt sok a hajam, a fotó csalóka mert egy oldalra lett fésülve az összes, és photoshoppal is megvan tuningolva-hosszabbitva- :), ja és elég régi kép :) Nem festettem a hajam már karácsony óta, elötte is csak sötétebbre, és most  se tervezem festeni bár nagyon szeretném mert akkor kevésbé feltünö... Jó hoyg mondtad hoyg a házi festés károsabb mint a fodrászi mert nem tudtam, igazából azt hittem forditva van mert amikor odatévedtem fodrászhoz minidg jobban marta a fejbörömet mint amit én csináltam.     Crohnom 7éve van, azóta folyamatosan kevesebb a hajam bár erre csak most igy utólag jöttem rá, de ennyire durván kb 8 hónapja hullik, vágom is a hajamat hoyg a súly se legyen baj. Sosem volt szép és dús hajam és sokáig úgy gondoltam nem is lehet mert ilyen vagyok genetikailag, aztan közbe rájöttem hoyg ez inkább mással függ össze és azért valamit mégis csak jó lenne tenni ellene.
Neked mit mondtak a hajgyógyászok mitöl van? És mit szóltak amikor rájöttek hoyg csõdöt mondott a kezelésük?Mióta vagy crohn beteg?  Hány éves vagy ha megkérdezhetem ?:)

Örülök hoyg találtam egy sorstársat :P (ne érts félre) csak jó valakinek panaszkodni aki átérzi  bajomat, persze jobb lenne ha nem lenne miröl beszélni :)

Nincs jelen

 

#263 2009-06-11 20:37

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Zincö!    jut eszembe, te probáltál ilyen férfi hormon gátló készitményeket? Bár azt foltos kopaszodásra szokták adni.  Furcsa hogy sok hajad is volt aztan most meg látszólag minden ok nélkül ez történt, bár ha kiderül az ok (csak derülne már)és az kezelve lesz akkor legalább ujra sok hajad lehet, nekem nem, mert sose volt és sose lesz :(

Nincs jelen

 

#264 2009-06-11 20:47

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

a hajgyógyászok nem mondtak semmi konkrétat...mondanak pontosabban mindent...kaptam hajkezelést kiegészítõ diétát, mindenféle kencét rá persze jó drágán, akkupunktúrázni akarnak most épp, stb stb
mint írtam, tavaly év eleje óta vagyok enyhe crohn-os, és azóta hullik a hajam is...és 24 éves vagyok...TE???
Neked legalább ránézett a bõrgyógyászod a fejedre...nekem ránézés nélkül felírta vmi erõs szteroid gyulladáscsökkentõ cseppeket rá, meg ajánlott panthenol tabit, meg mégvmit amit meg se kaptam recept nélkül...
hát én már nem tudok mit hozzá szólni ehhez az egészhez igazából...ja Forcapilt is szedtem...azzal próbálkozol Te most ugye? na nekem az se hatott...na de ezzel nem elkeseríteni akarlak...MINDENKINEK MÁS HASZNÁL!!...nekem semmi :D vagyis :'(
én azt mondom nem kéne festened a hajad...vagy ha mégis mindenképp fodrásszal...sõt...hajgyógyásszal festesd!

Nincs jelen

 

#265 2009-06-11 20:50

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

nem próbáltam hormont...nekem nem mondták h ilyen kéne...gondolom Neked is megnézték a véredben a nõi és ffi hormonok arányát, és az alapján írták fel... ?

Nincs jelen

 

#266 2009-06-12 09:59

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

szia, bocsi tényleg irtad már az elején hogy mióta vagy crohnos.  Nekem nem néztek semmi véreredményt, csak messziröl pillantott rá a fejemre beletúrás nélkul, és azt mondta férfias jellegü a kopaszodás tehát túlzott férfi hormon müködésem van és az ellen kapok valamit, tablettát meg hajszeszt. Más fórumokat is olvastam és ott "csodák" történtek ezekekl a szerekkel...dehát gondolom azért mert eltalálták az okot.   Nem Folcapilt szedek hanem vitaminokat külön, mindenféle B, vas, multi, C, H,E.  Nem fogom mostmár festeni a hajamat, kibirom. hajgyógyásszal is lehet festetni? Gondolom jó drágán és valami bio cuccal csinálhatja. Én is 24 vagyok ;)  Olyat nem mondott egyik okos sem hogy crohn miatt hullik a hajad és amig az nem lesz teljesen tünetmentes addig ne is várj javulást? Mivel a gyulladástól is hullhat a haj, nem is kicsit, ja és vashiánytól is. Bár tudom, nem is aktiv annyira a crohnod hoyg egyértelmüen attol hulljon a haj. Nem tudom, nincs több tippem :(
Ja és ha adhatok tanácsot, akkor nagyon figyelj oda a crohnra, amig tudsz. Én az elsö 3 évbe semmit nem tartottam be, bajom sem volt mondjuk, aztan hirtelen nagyon megszivtam és azóta alig birok kilábalni akkoris csak kis idöre.Megelözni egyszerübb a bajt mint megoldani ha már benne vagyunk, bár tudoma  crohn esetében megelözés sem könnyü menet.

Nincs jelen

 

#267 2009-06-12 12:35

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

jajj most megijesztettél kicsit :S hogy érted hogy figyeljek oda a crohn-ra, amíg tudok???? miben nyilvánul meg ez az odafigyelés???
hajgyógyászok többsége fest is, de van ahol csak árulják, nem tudom mit, festék, vagy vmi adalék amit a festékhez kell adni...nem tudom pontosan, ha festeni akarod sztem. kérdezz utána. az árát sem tudom. merre laksz Te? én Fehérváron, most terjeszkedett egy felsõfokú trichológus ide is szerencsére Pestrõl.
tudom h gyulladástól hullik a haj...de nekem semmi bajom gyógyszer nélkül se jó ideje...a vérképem is mindig jó, volt h alacsonyabb volt a vasam, akkor írt is fel a gasztroenterológus vas+folsav gyógyszert és az is helyreállt.

Nincs jelen

 

#268 2009-06-12 14:58

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

nem akartalak meijeszteni, meg gondolom te odafigyelsz amennyire tudsz..különben nem lennél tag :) Csak ahogy olvasgatom itt a topikokat meg tapasztalatból is, ezzel a betetgséggel csak egyre több probléma van még akkor is ha vigyázunk.Nekem is jönnek a szövödmények, mellékhatások, mindeféle. Odafigyelést úgy értem, hoyg pl kevesebb stressz, minöségi kaja, sport, gyógyszerek(ha kell) , rendszeres kontroll, esetleg alternativ módszerek kipróbálása.... Na én ebböl semmit nem tartottam az elején. persze nem biztos azért tartok most itt ahol, lehet hoyg nem, mittomén. De a mostani fejemmel jobban vigyáznék az elején.
Most éppen Dániában lakom, de diploma után megyek haza de csak félévre: Pécs, Balatonboglár.  Majd ott utána nézek valami hajgyógyásznak.   Én ujjabban minden bajommal a gasztodokimhoz megyek, mert ugyis tuti összefügg a crohnnal még az is ha kiütésem van, lehet érdemes lenen neked megkérdezni a tiédet mit szól a hajadhoz, hátha mond valami okosat. Vagy valami neves bõrgyógyászhoz elmenni, bár tudom már eleged van, megértem. csak lehet azt mondja hoyg hormonnal függ össze....Vgay egy teljes vérkép kérése sem lenne hulyeség.
  Akupunktura szerintem jó úgy általában, de crohn betegségre nem igazán van hatása, ugyhoyg én bele sem kezdtem. Bár enm tudom hajra mennyit ér, lehet jó, passz.

Nincs jelen

 

#269 2009-06-12 15:20

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

milyen szövödményeid/mellékhatásaid jöttek elõ? kiütéses is vagy? hol? :-O

Nincs jelen

 

#270 2009-06-12 17:37

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

"kiséröjelenségek"-ben a 829 irásban leirtam a szövödményemet , mellékhatások meg hát hajhullás, elkapok mindenfélét mert az imunrendzseremet gyengitjük gyóygszerrel,  börkiütések változo formában és helyen, folyásom is van állandóan semmi nem segit rajta. De akik még régebb óta crohnosok azokank csontritkulás meg a fene se tudja már mik, de múltkor felsorolta egy lány a listáját milyen "mellékhatásai" vannak a gyógyszerektöl, és hát kicsit sokkot kaptam, bár ha  csak itt olvasgatsz a fórumon találkozol rémisztö sztorikkal amiktöl elmegy az ember élet kedve is olyan jövöképet kap. Én speciel be vagyok pánikolva hoyg csak megyek lefele a lejtön és igy mi lesz velem 10 év mulva? De bizzunk az orvostudományban ;)

Nincs jelen

 

#271 2009-06-12 17:40

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

zincõ!  "pyoderma g." #5 is én vagyok.....

Nincs jelen

 

#272 2009-06-13 09:54

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

teljesen befordultam :(

Nincs jelen

 

#273 2009-06-13 14:15

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

jajj nee, bocs :(

Nincs jelen

 

#274 2009-06-14 06:31

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Hölgyeim nem kell befordulni. Annál rosszabb higgyétek el hogy egy ideges felzaklatott ideg állapot nagyon le tudja húzni az embert mint mentálisan mint fizikailag! Egy dolgotok van kiegyensúlyozottság. Tudom most azt mondjátok jó jó de hogyan szinte lehetetlen megvalósítani. Nem így van meg lehet. Én megtettem. Tessék erre törekedni. Menni fog és nagyban javulni is fog az állapototok! Nagy szavak de mûködik!
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#275 2009-06-14 10:02

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

jéééé...Ti hallottatok már a klinikai tápszerekrõl???? :-O

Nincs jelen

 

#276 2009-06-14 10:05

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Nincs jelen

 

#277 2009-06-17 20:04

angeluc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Sziasztok Sorstársak!

Ma voltam fodrásznál, akinél februárban jártam utoljára és azt mondta hogy gyengébb és erõtlen lett a hajam, meg tört is rendesen, szóval vágott belõle. De nem hullik már ez is vmi nem?
de azért egy kicsit letört a dolog, na mindegy!
Majd igyekszem!
sziasztok, minden jót!

Nincs jelen

 

#278 2009-06-18 14:09

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Angeluc!   Szedsz valamit hajhullás ellen?

Nincs jelen

 

#279 2009-06-18 14:49

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Angyalka:), ne csüggedj. Tudod, a jó sokkal hosszabb ideig alakul, míg a rossz pillanatok alatt megtörténik. Én bánfizok, és a fodrászom is azt mondta, hogy legalább 3 hónap, de inkább több, mire eredménye van... Kitartás!
Off hogy van a lábad???? Nem írtad azóta sem (tudom, hog yhajhullás, csak érdekelne)ON

Nincs jelen

 

#280 2009-06-18 17:58

angeluc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Ede!

A hajam állapotánál a lábamé sokkal jobb, azt mondta a doki aki mûtött, hogy ha nem õ csinálta volna a mûtétet, akkor nem hinné el hogy nincs térdszalagom, de mivel õ szedte ki a darabjait ezért kénytelen elhinni, szinte tökéletes lett, hajlik, járok, kerózok, leguggolok, térdelek, szóval a doki is csak csodálkozott azt mondta,hogy nem kell mûteni egyenlõre csak akkor ha panaszom lesz.
Köszi az érdeklõdését, egy szalag pótló mûtét elég macerás és nagyon fáj, és mi meg pont olyan gyógyszereket nem szedhetünk ami izületi fájdalomra van :(  , úgyhogy eléggé félve vártam hogy mit fog mondani, de hát egyenlõre csak jót. Tornáztam is rendesen, minden nap háromszor.
Végülis egy csoda, ahogy eltûnt lényegében a combizmom, úgy vissza is épült és már aerobikozom is.
Szóval röviden ennyi, a haj témában meg Forcapilt szedek és kenek a fejemre, nem hullik most. de gyengébb lett a minõsége, mondjuk soha nem voltam az a dús hajú fazon.
Na mindegy, már ez is vmi hogy egy mûtéttel egyenlõre kevesebb úgy néz ki.

Sziasztok és kitartást!

Nincs jelen

 

#281 2009-06-19 18:21

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Zincõ! hogy van a hajad? én tegnap vettem Vichy Dercos sampont , nagyon jókat irtak róla másik fórumon.....  Most újra lelkes vagyok :)  ha gondolod olvass utána, hátha téged is meggyõz.

Nincs jelen

 

#282 2009-06-19 20:20

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

tim-tirim!
Azzal a samponnal már sokszor szemeztem én is, de aztán nem vettem meg...kíváncsian várom majd te mit mondasz róla. Én egy kozmetikai cégnél dolgozom ahol samponokat is gyártunk, így nagyjából tudom mi van ráírva..van benne sok minden ami tényleg minõségi dolog a gond ezzel csak az hogy a pontos mennyiségek nincsenek feltüntetve és nem mindegy hogy mennyi az annyi....és ez sajnos sok termékre igaz. Viszont ha javasolhatok valamit ne sampont vegyél inkább valami pakolást vagy balzsamot mert a samponok felületaktív anyagok és nem sok marad a hajon abból ami benne van.
DE! A visi arckrémek nagyon jók szóval remélem a sampon is az lesz neked!
Tényleg én vettem egy idõben a Bánfi hajszeszt meg annak a pakolását azt is érdemes kipróbálni nekem jó volt.

Nincs jelen

 

#283 2009-06-19 20:40

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Szia Nita !   Igen, azt én is néztem hogy mennyiségek hoyg-hogy nincsenek rajta...szerettem volna összehasonlitani más termékkel amibe ugyanugy aminexil van, dehát igy nem megy. Még a Vichy ampullákon jár az agyam hoyg kéne venne, csak az a baj hogy itt külföldön  minden legalább kétszeres áron van (pedig otthon sem mondanám olcsónak ) szóval várok még egy hónapot amig haza megyek és akkor otthon majd jól bevásárolok.  és a balzsamok nem felületaktiv anyagok?Meghát azokat is lemossuk, tehát abbol sem sok marad, nem ?  Én igazábol valami tablettában bíznék merthát a helyi szerek nem adnak végleges megoldást szerintem.
Én régen már kipróbáltam a Varga hajcseppeket meg az Ilcsi hajserkentöt is. ezekböl az utobbi volt hatásosabb de nem lett sürübb meg erösebb  hajam,  csak nött mint a gomba, de nekem inkabb a sûsûségével van bajom,  Vichy tapasztalatok között meg olvastam sokaknál hoyg több hajuk is lett és erösebb vastagabb szálú.....elég jól hangzik, legsziovesebben belekenném az egész flakon sampont  a hajamba és ugyhagynám napokig.:)

Nincs jelen

 

#284 2009-06-19 20:52

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

tim-tirim! Hát igen jó lehet az aminexil több külföldi oldalon is dicsérik, de nem tudom mennyi van benne ráadásul lemossuk...a balzsamot is igen de abba már olyan anyagok vannak amik rárakódnak a hajra mármint maga  a balzsam alapanyaga olyan, de még abból se biztos hogy elég hatóanyag tud beépülni...az ampullák tényleg nagyon drágák de talán az már ér is valamit. Különben én is úgy gondolom hogy inkább valami tabletta az ami ilyen szintû hajhullásnál használ.
Hormonvizsgálatra nem küldtek téged? Sokszor az is állhat a dolog mögött.

Nincs jelen

 

#285 2009-06-19 21:24

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Nita! Nme voltam hormonvizsgálaton, csak ránézett a börgyógyász a hajamra és azt mondta androgén-függö hajhullásom van.....   De majd azért forszírozom a dolgot, hoyg küldjön már el valami hormonvizsgálatra.
Amugy én azért hiszek a Vichy-ben mert tényleg sokaknak használt, és nem pedig a cég dicsérte magát vagyishát azok is :)
Viviscal-ról van valami tapasztalatotok vagy véleményetek? Elég új és nem sok tapasztalat van eddig róla úgy veszem észre.
Ja és még anynit hoyg valami babahaj kezdeményeket vélek felfedeni a fejemen, bár elég kevés, 1 nap több hajam kihullik mint ahány szál babhajam eddig nõtt. A börgyógyász irt fel még 4-5 hónapja valami anrogén-elleni hajszeszt meg tabit, lehet az kezd hatni (bár már kezdtem azt hinni félrediagnosztizáltak már megint)
A Vichy meg kb ugyanolyan hatóanyagot tartalmaz, ugyhogy amig nem tudok dokihoz menni receptért addig ezzel a a samponnal elleszek :)  Bár b-vitamin komplexeket is szedek , szóval ilynekor már a fene se tudja mi hat.
Nita, neked már egyáltalán nem hullik a hajad és vissza is sûrûsödött?

Nincs jelen

 

#286 2009-06-19 21:26

Lucy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

A VICHY DERCOS NAGYON JO ! - en hasznaltam az ampullakat tobbszor is kuraszeruen.
EN 3 es fel eve szultem eloszor, s azota nincs gond a hajhullassal, de elotte minden even 1 doboz ampullat elkentem es eleg jol megallitotta a hajhullast es tenyleg uj babahajak nottek ki.
Nalam ez ev marciusaban diagnosztiozaltak a colitist, s most egy honapja megint hullik a hajam.
Nem tudom eldonteni, hogy ujra visszajott az eves hajhullas, vagy most ez uj es a belgyulladas okozza, vagy a gyogyszer mellekhatasa.
Lehet hogy korabban is lappangoan megvolt a belgyulladas csak nem tudtam rola, s azert hullot a hajam.

A 5 ASA szerektol is hullhat a haj vagy csak az imunszupresszesektol ???

Nincs jelen

 

#287 2009-06-19 21:37

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Nita! Nme voltam hormonvizsgálaton, csak ránézett a börgyógyász a hajamra és azt mondta androgén-függö hajhullásom van.....   De majd azért forszírozom a dolgot, hoyg küldjön már el valami hormonvizsgálatra.
Amugy én azért hiszek a Vichy-ben mert tényleg sokaknak használt, és nem pedig a cég dicsérte magát vagyishát azok is :)
Viviscal-ról van valami tapasztalatotok vagy véleményetek? Elég új és nem sok tapasztalat van eddig róla úgy veszem észre.
Ja és még anynit hoyg valami babahaj kezdeményeket vélek felfedeni a fejemen, bár elég kevés, 1 nap több hajam kihullik mint ahány szál babhajam eddig nõtt. A börgyógyász irt fel még 4-5 hónapja valami anrogén-elleni hajszeszt meg tabit, lehet az kezd hatni (bár már kezdtem azt hinni félrediagnosztizáltak már megint)
A Vichy meg kb ugyanolyan hatóanyagot tartalmaz, ugyhogy amig nem tudok dokihoz menni receptért addig ezzel a a samponnal elleszek :)  Bár b-vitamin komplexeket is szedek , szóval ilynekor már a fene se tudja mi hat.
Nita, neked már egyáltalán nem hullik a hajad és vissza is sûrûsödött?

Nincs jelen

 

#288 2009-06-19 21:43

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Lucy! örülök hoyg neked is hatott a Vichy, remélem a következö én leszek :)
Nekem amikor enyhe crohnom volt nem volt baj a hajammal, csak amikor hiperdurván be volt gyulladva a belem és hosszú idöre. Én úgy tudom a 5 ASA gyógyszerektöl nem szokott hullani a haj, de az Imurantól igen. Nálam a Pentasanak se hatása se mellékhatása nincsen és sose volt.

Nincs jelen

 

#289 2009-06-20 09:21

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

sziasztok, szia tim-tirim!
a hajamban sajnos semmi változás, ezért elmentem nyaggatni a körzeti meg a gasztro dokimat is a héten...úgyhogy most Milgamma N vitamininjekció és Nutridrink klinikai tápszer kúrán vagyok...a remény hal meg utoljára :)
A Vichy ampullákról én is sok jót olvastam már, de mindig halogattam az ára miatt, aztán a mostani hajgyógyászom le is ugatta, úgyhogy végül nem próbáltam MÉG ki.
Új hajaim elvileg nekem is mindig vannak, voltak is...mert a mikrokamerával is mindig nézi a hajgyógyász...de hát hiába ha sokkal több hullik ki mint amennyi nõ...lassan, de biztosan csökken másfél éve a hajmennyiségem...a még meglévõ hajszálak állapotáról nem is beszélve...mint vmi cirokseprû :) vagyis :(

Nincs jelen

 

#290 2009-06-21 14:08

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

tim-tirim! Nekem most  nagyon kicsit hullik csak, de az azért mert hosszú jó sok vissza is nõt volt annyi babahajam hogy frufrut lehetett volna vágatni belõle. Nekem ha a gyulladás erõsödött azonnal hullott, most mióta jól vagyok (kop-kop :) ) minden rendben.

Nincs jelen

 

#291 2009-06-30 18:19

angeluc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Drágáim!

Már egyszer leírtam, hogy a Vichy nem jó!  (colitis) Legalábbis nálam, van samponom meg kentem ampullával is két dobozzal, megállította az tuti de mikor abba hagytam után  két hét múlva több hullott mint a kezelés elõtt. Én most a Forcapilra szavazok, tabletta és hajszesz. Ha igazatok van és a sampon nem használ akkor minek akarjátok megvenni  V.-tõl 3000-ért?
Egyébként most voltam enyhén aktív és a forcapil kiállta a próbát EDDIG! NEM AKAROM ELKIABÁLNI ! :)
A hajhullás mellett engem az õszülés is bánt, festeni nem akarom, mert festettem biofestékkel és attól is kikészült.
Szóval ÕSZÜLÉSRE / ellen kérnék szépen ötleteket!!!!!!!!!!!!!!

sok babahajat növesszetek!
páááááááááááááááá

Nincs jelen

 

#292 2009-07-01 14:08

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

koffeines hajtrutyit ajánlott a hajgyógyász most...

Nincs jelen

 

#293 2009-07-01 15:40

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

koffein????? a hajra???  ilyet még nem hallottam.     és ezt a gyógyszertárba keverik ki ?   hát majd irj milyen a hatása mert nagyon kiváncsi vagyok.

Nincs jelen

 

#294 2009-07-01 16:11

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

van többféle koffeines sampon meg szesz is a piacon

Nincs jelen

 

#295 2009-07-01 20:14

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

Angeluc! Miért nem jó colitiseseknek az Aminexil (Vichy Dercos) ? Ezt mondta orvos vagy saját tapasztalat? mert lehet csak neked nem jó, de másnak igen. Az én börgyógyászom is hasonlo szert irt fel (minoxidil) és tudta hoyg crohn beteg vagyok, és sok crohn betegek kezelt már hajhullással, csak abba hagyta volna ha visszajönnek a betegek hoyghát baj van.....

Nincs jelen

 

#296 2009-07-01 22:58

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

tim-trim a minoxidilt azt nem ffiaknak szokták hajhullásra??

Nincs jelen

 

#297 2009-07-01 23:00

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

i :)

Nincs jelen

 

#298 2009-07-02 08:27

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

az aminexil kb ugyanaz mint a minoxidil úgy tudom,  mind a kettöt férfias hajhullásra adják, de a nök 80 %-nak is a férfi hormonnal összefüggö hajhullása van.

Nincs jelen

 

#299 2009-07-02 15:50

zincõ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

tim-tirim Te szedsz fogamzásgátlót?

Nincs jelen

 

#300 2009-07-02 16:25

tim-tirim
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hajhullás

igen, szedek. miért? valami köze lehet hozzá?

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB