#701 2009-02-17 13:19

Zsóka43
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Én januárban voltam bizottságon. Eddig 67%, most 53%. A végeredmény ugyanaz, kapom tovább még 1 évig a nyugdíjamat, aztán vissza. Nem mondhatnám, hogy kedves szimpatikus doki volt, az aszisztens még rosszabb. Én még választhattam és azt merészeltem mondani, hogy nem óhajtok résztvenni a rehabilitációs akármibe. Nos a doki közölte hogy jövõre úgyis kötelezõ lesz résztvennem. Ebbõl érthettem hogy csak 1 évet kapok.

Nincs jelen

 

#702 2009-02-17 16:45

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Sugi!
Én már vasárpnap írtam Nektek válasz emailt. Nem kaptátok meg? Akkor most írom, hogy ezt csak személyesen tudom elintézni mivel ezt ide leirni = a Háború és Béke hosszúságával. Kérlek, az email cimemen keress msn-en, hogy ezetetni tudjunk.
Nem értem miért nem ment át az email.

Szeretettel ölel betegtársad                                                                             Györgyina

Nincs jelen

 

#703 2009-02-17 16:47

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Tomekk: az   54 % = *******jó.

Pussantás       
Ja Tomekkk!                                                                                  Györgyina

Nincs jelen

 

#704 2009-02-17 17:34

tomekkk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szia Györgyina! Igen tudom hogy jó, de én most megfellebbeztem azt miszerint "rehabilitálható,rehabilitációja intézményi szinten lehetséges"  azon egyszerû oknál fogva hogy akkor nekem munkanélküli hivatal meg kiközvetítések meg stb dolgokban kellene részt vennem , de hát sajna nem vagyok mostanában abban az állapotban hogy bármilyen munkahelyre járjak melózni. Úgyhogy várom a 2.-fokot. Nem vagyok elkésve mert ápr.1-ig vagyok nyögdíjas s utána kellene a rehab járadékkal foglalkoznim. Tömören ennyire vagyok idáig. Üdv:T.

Nincs jelen

 

#705 2009-02-17 20:16

Edith
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

SZia Tomekk!ma kaptam levelet a nyugdíjfolyósítótól,március 3.-án kell mennemII foku orvosira.Közben muszályintéznem a rehab papírokat mert én március 1-el megszünök rokkant lenni.Egyébként ma láttalak Csornán,csak nem volt lehetõségem beszélni veled.Üdvözlet és jobbulást mindekinek!

Nincs jelen

 

#706 2009-02-18 04:54

tomekkk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Heló! Én is láttalak a bankban, csak miután végeztem sietnem kellett még kettõ másik helyre!
Mennyi idõ alatt jött meg a leveled? Én is aznap beadtam mikor Nálatok voltam .

Nincs jelen

 

#707 2009-02-18 11:10

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Képzeljétek 12 nappal a bizottsági randevú után megjött a végzésem!
Nagyon meglepõdtem, a helyzet az,hogy 92%-ot kaptam,felülvizsgálat 2011-ben (szóval megadták a 3 évet) de a szomszéd,aki éppen nálunk volt mikor olvastam mit írtak le akart fordulni az összeg hallattán...mivel ez a 92% csörgõ magyar forintban 32 ezret jelent,szerinte legalább 45ezerre számított,mivel ahogy mondja pár éve ezelõtt ekkora fokozatú rokkantsággal annyit fizettek.Nem tudom,nincs tapasztalatom ez ügyben,nekem ez is nagy segítség,több mint a semmi,remélem idõközben nem hívnak be rendkívüli felülvizsgálatra,szóval nem lehet okom panaszra ami a gyorsaságot illetti.
Azt hittem többet kell majd várni a válaszra.

Ti mit gondoltok,szerintem ez nem olyan rossz,nem?

Nincs jelen

 

#708 2009-02-18 11:29

Zsuzsaanyu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Ez tényleg jó hír!!!.... mármint hogy kapsz pénzt!!!!
Akkor szerintem irány a polgármesteri és az összes létezõ kedvezményt megkérni....... legalábbis amikor én voltam 100%-on, akkor alanyi jogon járt a közgyógyellátás, parkolási igazolvány (nem baj, ha Neked nincs autód, aki Téged visz, az használhatja......) meg még utánna kell nézni, hogy esetleg mi jár, ezt valószínûleg Györgyina jobban fogja tudni nálam:)
A közgyógyra én 12.000.- +6.000.- Ft-ot kaptam gyógyszerekre..... használd ki, mert  ki tudja meddig adják és mikor veszik el egy tollvonással!!!!

Szerkesztette: Zsuzsaanyu (2009-02-18 11:30)

Nincs jelen

 

#709 2009-02-18 11:45

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

A közgyógyra én 8000ft-ot kapok havonta.

Köszi,hogy így örülsz velem..nem is tudom milyen jellegû támogatások járnak,miket tudok megkérvényezni..soha ilyennel nem foglalkoztam,nem is igényeltem eddig semmit.A 92%-os rokkantnak is jár a parkolási igazolvány?
Györgyina segíts:):):):):)

Nincs jelen

 

#710 2009-02-18 11:49

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Drága Nóri, ez aztán a jó hír, szívbõl örülök a sikerednek!!!

Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#711 2009-02-18 13:19

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Nóri! A mozgáskorlátozott támogatáshoz vagyis ehhez a parkolási igazolványhoz a háziorvosod segítségével juthatsz. Ki kell tölteltenie egy okmányirodai ûrlapot, amiben mindenféle kérdések vannak. Tulajdonképpen arra szolgál, hogy te nem tudsz tömegközlekedni. Ezt egyébként most már csak az ingyenes parkoláshoz tudod használni, de lehet hogy a szülõ használhatja arra is, hogy a kocsira adókedvezményt kapjon. Súlyadó tudod. De ezt megszigorították nagyon tavaly. És mindezt okmányirodában tudod intézni. Illetve meghatalmazhatsz valakit, hogy helyetted eljárjon. De akkor kell fénykép is!

Nincs jelen

 

#712 2009-02-18 13:22

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Itt a hiteles forrás is!

2004. július 1-jétõl a mozgásában korlátozott személyek parkolási engedélye kapcsán elkövetett sorozatos visszaélések visszaszorítása, és az Európai Unió egész területén elfogadott dokumentum bevezetése érdekében új parkolási igazolványokat adnak ki. A 218/2003. (XII. 11.) Korm. rendeletben foglaltak alapján a korábban kiadott parkolási engedélyek 2005. januárjáig voltak érvényesek, ezt követõen a KRESZ-ben foglalt közlekedési kedvezményeket csak az új parkolási igazolvánnyal lehet igénybe venni. A parkolási igazolvány - és a korábbi engedély is - közokirat és a KRESZ-ben meghatározott kedvezmények igénybevételére jogosít.

Milyen elõnyökkel jár a parkolási igazolvány?

Így például a mozgáskorlátozott személy (illetõleg az õt szállító jármû vezetõje) jármûvével:

a járdán - meghatározott feltételek fennállása esetén - akkor is megállhat, ha ezt jelzõtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg  ;
olyan helyen is várakozhat, ahol a várakozást jelzõtábla tiltja;
korlátozott várakozási övezetben és várakozási övezetben ingyenesen várakozhat (parkolhat) - ez utóbbi kedvezmény eredményezte a parkolási engedélyek tömeges hamisítását. 
Ki jogosultak az igazolványra?

Parkolási igazolványra az a személy jogosult, aki a vonatkozó jogszabályok meghatározása szerint:

súlyos mozgáskorlátozottnak minõsül (lásd: 164/1995. (XII. 27.) Korm. rendelet)  ,
látási fogyatékosnak; értelmi fogyatékosnak; autistának; illetve mozgásszervi fogyatékosnak minõsül (lásd: 141/2000. (VIII. 9.) Korm. rendelet)  ,
vaknak vagy gyengénlátónak, mozgásszervi fogyatékosnak, értelmi fogyatékosnak vagy autistának minõsül (lásd: 5/2003. (II. 19.) ESZCSM rendelet)  , továbbá,
akit 2001. július 1-jét megelõzõen vaknak minõsítettek.
Valamennyi esetben feltétel, hogy a jogosultságot az azt meghatározó jogszabály szerint kiadott szakvélemények valamelyikével kell igazolni.

Hol lehet a kérelmet benyújtani?

Az igazolvány kiadására, meghosszabbítására, visszavonására, cseréjére, pótlására, nyilvántartására irányuló eljárásban a körzetközpontú jegyzõ jár el.

Az igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul. A kérelemhez mellékelni kell az orvosi szakvéleményt. A jogosultnak a kérelemhez csatolnia kell egy darab igazolványképét is.

Az igazolvány kiadására irányuló eljárásban a jogosultnak személyesen kell eljárnia, de a személyes megjelenésben akadályozott jogosult az igazolvány kiadására irányuló kérelmét a lakóhely szerinti önkormányzat jegyzõjénél is elõterjesztheti, aki azt haladéktalanul megküldi a jogosult lakóhelye szerint illetékes körzetközponti jegyzõnek.

Természetesen lehetõség van arra is, hogy ha valaki nem képes a hatóság elõtt személyesen megjelenni, akkor helyette meghatalmazottja járjon el.

Az igazolvány iránti kérelem személyes elõterjesztésekor a jogosultról az okmányiroda arcképmás felvételt készít. A kérelemhez igazolványképét csak akkor kell mellékelni, ha nem személyesen történt a kérelem benyújtása.

A kérelmet saját kezûleg kell aláírni. Ezt akkor is meg kell tenni, ha meghatalmazott jár el (kivéve, ha a jogosult írásképtelen). 

Az igazolvány kézhezvétele

Az igazolványt - a kérelmezõ választása szerint - postai úton kell továbbítani, vagy azt a kérelmezõ személyesen, illetve az általa írásban meghatalmazott személy útján veheti át az okmányirodában. A postai úton át nem vett igazolványt a kérelmezõ vagy az általa írásban meghatalmazott személy személyesen veheti át az okmányirodában. A személyesen át nem vett igazolványt - az átvételre való felhívást követõen - az okmányiroda a kiállítástól számított egy év elteltével megsemmisíti. 

Az igazolvány érvényessége

Az igazolvány érvényességének idõtartama a kiállítás napjától számított 3 év. Amennyiben a szakvélemény a következõ felülvizsgálat, ellenõrzõ vizsgálat idõpontjaként 3 évnél rövidebb idõtartamot határoz meg az igazolvány érvényességének idõtartama megegyezik a szakvéleményben rögzítettekkel.

A jogosultság további fennállása esetén az igazolvány érvényessége újabb 3 éves idõtartamra, illetve a szakvélemény érvényességének megfelelõ idõtartamra meghosszabbítható.

5 éves idõtartamra abban az esetben állítják ki az igazolványt, ha a kérelemhez mellékelt szakvélemény szerint a mozgásában korlátozott személy állapota végleges. Az érvényességi idõ leteltével az igazolvány érvényessége további 5 évvel újabb szakvélemény bemutatása nélkül meghosszabbítható. 

Érvénytelen igazolvány

Érvénytelen az igazolvány, ha:

a jogosult meghalt;
érvényességi ideje lejárt;
a jogosult személyére és jogosultságára vonatkozó adatok megállapítására alkalmatlan;
meghamisították;
az okmányiroda a visszavonását a nyilvántartásba bejegyezte. 
Adatváltozások

Ha az igazolvány kiadásáig a kérelemben feltüntetett adatokban változás következik be, a kérelmezõ köteles az adatváltozást haladéktalanul bejelenteni, és a kérelmet annak megfelelõen módosítani. A nyilvántartott adatok megváltozását az adatváltozást követõ 15 napon belül be kell jelenteni az okmányirodában. Ha az adatváltozás az igazolványban feltüntetett adatokat is érinti, a bejelentéssel egyidejûleg az igazolvány cseréjét is kérni kell.

Az igazolvány meghosszabbítására, cseréjére, pótlására irányuló eljárásban a kérelmet az igazolvány kiadására irányadó szabályok szerint kell benyújtani. 

Igazolvány cseréje

Amennyiben az igazolvány a jogosult személyére és jogosultságára vonatkozó adatok megállapítására alkalmatlanná vált - így különösen megrongálódott, olvashatatlan, az arcképmás alapján a jogosult nem azonosítható, a feltüntetett adatokban változás következett be -, az igazolvány cseréjét kell kérni. A csere iránti kérelmet benyújtása esetén az okmányiroda a jogosultság további fennállása esetén új igazolványt ad ki. Cserére sor kerülhet akkor is, ha az téves bejegyzést tartalmaz vagy anyaghibás. 

Az igazolvány használata

Használatkor az igazolványt a mozgásában korlátozott személyt szállító jármû szélvédõje mögött úgy kell elhelyezni, hogy elõlapja az érvényesség és a jogosultság ellenõrzése céljából látható legyen. Az igazolványt az ellenõrzésre jogosult személy felszólítására ellenõrzés céljából át kell adni.

Az igazolványt a jogosult köteles sértetlenül megõrizni. Az érvénytelenné vált, illetve a megrongálódott vagy egyéb okból cserére szoruló igazolványt haladéktalanul le kell adni az okmányirodában. Szintén be kell jelenteni, ha az igazolványát ellopták, megsemmisült vagy elveszett.

Az igazolvány nem adható át használatra az arra jogosulatlan személynek. A jogosultat szállító jármû vezetõje az igazolvány által biztosított kedvezményekkel csak a jogosult szállítása esetén élhet. Amennyiben a jogosult maga él vissza az igazolvány biztosította kedvezményekkel, az igazolványt vissza kell vonni és a visszavonástól számított egy évig részére új igazolvány nem állítható ki. 

Igazolvány ellenõrzése

Az igazolványban foglaltak adattartalmát, érvényességét, jogszerû használatát a rendõrség és a közterület-felügyelõ jogosult ellenõrizni.

A rendõr vagy a közterület-felügyelõ az igazolványt a helyszínen elveszi, ha

az igazolvány érvénytelen, vagy
megalapozott gyanú van arra, hogy az igazolvány hamis, meghamisították vagy azzal más módon visszaéltek.
Az igazolvány elvételérõl jegyzõkönyvet kell készíteni.

A parkolóhelyek rendeltetésszerû használatát ellenõrzõ más személy igazolvánnyal való visszaélés gyanúja esetén értesíti a rendõrséget vagy a közterület-felügyeletet. 

Forrás: Magyarország.hu

Nincs jelen

 

#713 2009-02-18 15:15

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szia Nori! Nagyon örülök, hogy sikerült!

Nincs jelen

 

#714 2009-02-18 15:36

Edith
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szia Tomekk!Február 2.-án adtam fel a levelet.és 17.-én azaz tegnap már meg is küldték.A zárójelentéseket,és ami van orvosi papirokat kérnek meg a személyes adatokhoz,igazolvány,taj kártya,más nem is kell.Hogy mi lesz majd kiderül.Na helló,és jobbulást mindenkinek!

Nincs jelen

 

#715 2009-02-18 15:42

Edith
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Nórikám!Nagyon örülök a z eredménynek,kívánok neked mielõbbi jobbulást.Betegtársad Edith.

Nincs jelen

 

#716 2009-02-18 15:46

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kössz az infókat,majd utána járunk..ha van lehetõség ilyenre nagyon jól jönne,bár van jogosítványom autóm az nincs..de majd lesz:)
:)

Nincs jelen

 

#717 2009-02-18 16:44

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

drága nórikám

kezemben a kutyusom. mert beteg és csak így tudik írni, elõször is enegedd meg, hogy gratuláljak a kitartásodhoz, és a megérdemelt sikeredhez. szivem csûcske, nagyon drukkoltam neked.
azén által idézett rendelet eligazit. a többit minden önkor. helyirendeletben szabályozza. ott kell érdelõdni, ahol laksz.
igen, nagyon kevés a pénz, de a 0-nál több, igy te is besegithetsz édesanyádnak.

jó egészséget, te lilkiekben nagyon erõs kisbogaram.                                             györgyina

Nincs jelen

 

#718 2009-02-18 16:45

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

lelkiekben

Nincs jelen

 

#719 2009-02-18 21:29

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Drága Jótündérünk, mi baja a kutyuskádnak?

Nincs jelen

 

#720 2009-02-18 22:48

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Ágikám! A Fórumon holnap leirom. Köszönöm a kedves érdeklõdésed.

Puszillak.                                                                                   Györgyina

Nincs jelen

 

#721 2009-02-19 12:33

Tami
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Sziasztok!

lenne egy pár kérdésem hozzátok ha nem gond.
Nóri neked hogy állapították meg ezt a pénzt? Volt munkaviszonyod vagy tanuló vagy?
Nekem is nagyon szorgalamzza az orvos a leszázalékoltatást ezért lenne hozzátok pár kérdésem.
1. kb 4 éves munkaviszonyom van a fõsulival együtt. Mi alapján számolják ki a pénzt?Számít a bejelentett jövedelem
(nekem elég jó a bejelentettem).
2. ha leszázalékolnak ( doki szerint nagy esély van rá, több mûtét, szövõdmények, stb) akkor ha úgy érzem és újra elmegyek dolgozni, 4 órába akkor azután Gyest-gyedet kaphat az ember?
vagy ha késöbb babát szeretnék csak a nyugdíj jár?
Nem szeretném a leszázalékolást, de nem stabil a munkahelyem a jelenlegi válság miatt bármikor megszünhet,
és ilyen helyet nem találok még egyet, és az utazást, ingázást nem bírom, pláne ha felvesznek valahova ezzel a betegséggel. Még táppénzen vagyok az elõzõ mûtét után és most kell döntenem.
Köszönöm a segítséget lányok elõre is !!

Üdv  Tami

Nincs jelen

 

#722 2009-02-19 13:44

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Tami! Eszerint nem vagy jól a mûtét után sem? Sajnálom! Pedig én most fontolgatom a mûtétet! Egyébként én nem tudom, hogy ez hogy mûködik, annyi bizonyos, hogy te még rehabilitálható korban vagy. Olvass visszafelé ezügyben! Aztán a többi kérdésedre majd válaszolnak a hozzáértõk.

Nincs jelen

 

#723 2009-02-19 14:23

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Na Kedvesiem! Én mi van Veled. Milyen mûtét? Esetleg sparin ha irnál errõl. Hát ez engem meglepett Jobbulást.
Tami: hát a Te eseted teljesem más jogi értelemben, mint Norikáé, mivel Te már rendelkezel munkaviszonnyal a tanulmányaid befejezése után. A rokkantsági nyugdij összegét az elmúlt év kerestének átlaga alapján számítják, igy Te nem a minimálbér figyelmbevételével kapod az ellátást. Ha jön a gólya, akkor bizony csak GYES-re vagy jogosult, mai fix összeg, a mindenkori minimál nyugdij összegével azonos. /26.000.- Ft most./.
Mivel most nem vagy jól és ahogy olvasom a baba még nincs útban, tanácsos a rokkantsági nyugdijat választani, pláne, ha most jó a jövedelmed. De csak a bejelentett össszeg számít.
Napról-napra változnak a nyugdíjazás szabályai. Most ez a pálya, de hogy holnap nem lesz jobb, az tuti. Vágj bele, ha úgy érzed, hogy nem vagy képes dolgozni, vagy nem lesz munkahelyed. Biztosan nem véletlenül kezdeményezi az orvos, hogy legyél rokkantnyugdijas, annak is oka lehet, mert nem nagyon szoktál forszirozni.
Gondold át angyalom és ha még van kérdés, kétely, írj nyugdotan.
Jó egészséget és jó döntést kivánok.                                                                               Györgyina

Nincs jelen

 

#724 2009-02-19 15:14

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Lencsi! A francia bohózat, a Tévedések vigjátéka zajlik Veled. Csak azt sajnálom, hogy a Te börödre megy a játék. Azonnal munkaügyi pert kell inditani. Ez tuti rossz döntés. És a munkaügyi perrel nincs mit vesziteni, mert igy sincs semmid. A semminél pedig csak több lehet.
Anúgy igazából nem vagyok meglepve. Igy játszanak emberek életével. Ne hagyd magad, tarts ki Lencsikém.

Sok szerencsét és jó egészséget kiván betegtársad                                                 Gyögyina

Nincs jelen

 

#725 2009-02-19 15:18

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szia Lencsi!
Le vagyok döbbenve! Nem is tudok, mit mondani! Úgy látszik, senki sem védi a beteg érdekeit!
Nagyon bánt, hogy így elbántak Veled! Most akkor, hogyan tovább?

Nincs jelen

 

#726 2009-02-19 15:52

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

lencsi írta:

"....Megígértem, hogy tájékoztatlak Titeket a leszázalékolásom megszüntetésének fordulatairól. Nos ma kaptam egy levelet, mely szerint, és most figyeljétek a dátumokat, mert nem elírás: 2009.január.26-án 12 órakor az orszgos felülvizsgálati fõatyaúristen hozott egy határozatot a 2007. december.04-i orvosi jelentések alapján, amelyet Ausztriában állítottak ki, hogy 40 %-os egészség károsodott vagyok. Azt is írták, hogy a gyulladási paramétereim jók!..."

Lencsi, talan erdemes megkeresni az egyesuletnel dr. Szüts Ágnes  ügyvéd MCCBE mert Õ foglalkozik a rokkantositas ugyeivel is. Egy telefont, vagy levelet szerintem meger.

Nincs jelen

 

#727 2009-02-20 12:00

virágom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Lencsi nagyon sajnálom ami veled történik úgy látszik ez a tévedések vígjátéka ami számodra nem víg. Remélem a munkaügyi bíróságon a te javadra születik döntés amihez kívánok sok erõt kitartást és tünetmentességet.

Nincs jelen

 

#728 2009-02-20 12:33

Edith
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szia lencsi! Azt szeretném megkérdezni,hogy miért Ausztriában állították ki a véleményt?Ott élsz kint,vagy miért?Én is most megyek II fokura március 3.-án,én is félek mi lesz.Mi az hogy 2007-es adatokból dolgoznak,micsoda szemétség megy itt,a rohadt életbe már!E z már több mint felháborító,ez már türhetetlen amit csinálnak velünk!,mit képzelenek ezek magukról?légyszi írj ha tudsz,köszi puszillak,betegtársad Edith.

Nincs jelen

 

#729 2009-02-20 15:21

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Lencsi,

tényleg nem ér semmit az én sajnálatom de hidd el együtt érzek veled,borzasztó hogy milyen piszokul bánnak a beteg emberekkel,mintha nem lenne elég bajuk.Szerintem is pert kell indítani,nincs mit vesztened,remélem az ügyvédnõ segít! Szorítunk:)

Tami,
nem tudom ibõl jött ez az összeg,nekem van 2 diplomám de nincs egy napom se bejelntve,ha jó fizetésed van,4 éve szerintem neked többet ítélnek majd meg forintban még ha pl.százelékban nem is kapsz annyit mint én.
Kívánom,hogy többet kapj,szerintem pedig indítsd meg a rokkantságit fõleg ha elég labilis a munkahelyed..nehogy jövedelem nélkül maradj,szerintem a dokid nem beszél a levegõbe,csak megfontolta a tanácsát.

Nincs jelen

 

#730 2009-02-20 19:11

Pocak
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Sziasztok!
Kíváncsi voltam a Dokim véleményére a leszázalékolással kapcsolatban, azt mondta hogy megpróbálhatom de meg van szigorítva és így hogy kórházi kezelésre se volt még szükségem nem sok eséllyel indulhatok a dolognak! Hát lehet hogy nem vagyok elég szarul hozzá még!

Nincs jelen

 

#731 2009-02-24 13:10

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Megkaptam az OEP határozatot maradtam 54%-on 2011-ben megyek a legközelebbi vizsgálatra!

Nincs jelen

 

#732 2009-02-24 13:41

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szia Szuszidi! Akkor örülsz, ugye?:):)

Nincs jelen

 

#733 2009-02-24 13:45

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szerintem ez jó hír,te hogy értékeled?:) Legalább 3 évig nyugodt lehetsz..

Nincs jelen

 

#734 2009-02-24 17:15

pintyõke
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szia Szuszidi!

Nagyon hamar megkaptad a határozatot.Örülök,hogy simán ment minden.Én is 2 hónap múlva megyek!
Remélem én  is megkapom 2 évre.

Szerkesztette: pintyõke (2009-02-24 17:17)

Nincs jelen

 

#735 2009-02-24 17:33

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves betegtársak!
Azt kérdezitek örülök, vegyes ez az egyik szemem sír a másik nevet! Igaz hogy 2 évig nem cseszegetnek igaz hogy jól vagyok de szóval vegyesek az érzéseim!
Nori kettõ az a három! :D
Pintyõke kívánom hogy amit leírtál úgy legyen.

Nincs jelen

 

#736 2009-02-24 18:18

Edith
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szuszidi örülök az eredménynek,most egyenlõre pihenhetsz!

Nincs jelen

 

#737 2009-02-24 19:07

virágom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szuszidi örülök, hogy sikerült végre pozitív dolgot is hall az ember nem csak negatívumot.

Nincs jelen

 

#738 2009-02-24 19:10

virágom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Pintyõke sok sikert kívánok neked. Reméljük te is pozitívumról számolsz be és az reményt ad nekünk is akik késõbb megyünk bizottság elé.

Nincs jelen

 

#739 2009-02-25 04:17

tomekkk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Szuszidi!  Rehab ügyben mi a helyzet Nálad?  Mert nekem is 54%-om van, de engem reakarnak habilitálni :D  Téged?

Nincs jelen

 

#740 2009-02-25 05:10

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Tomekkk!
Nem rehabilitálható! Ez van írva!
Bár jelenleg 4 órában nyomom az igát! De orvosi vélemény többre nem vagyok képes.
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#741 2009-02-25 07:51

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Tomekk! No para, Györ-Moson-Sopron megyében sincs munka. Úgy sem tudnak rehab. munkát adni. Csak mond, hogy Te nagyon szeretnéd. Ennyi.
Szuszidi: nagyon megértem a vegyes érzéseidet. Én is igy éreznék. Jó egészséget.

Miden kedves Betegtársamnak békés boldog napot                                                        Györgyina

Nincs jelen

 

#742 2009-02-25 11:16

tomekkk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Üdv!
Nos én sem bánnám ha "nem rehabilitálható" minõsítést kapnék.... mivel a napokban mesélték hogy milyen állapotok vannak a helyi munkanélküli hivatalban, az egy káosz, egyik ismerõsöm du fél 1 tõl este fél7 ig dekkolt mire sorrakerült, én evvel a fájóslocsogósgörcsölõspuffadós hasammal lassan már a tescoba sem megyek, nemhogy ilyen helyekre. De komolyan ám....

Nincs jelen

 

#743 2009-02-25 12:19

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Györgyina! Küldtem Neked egy e-mailt, majd légy szíves olvasd el. Kérdésem lenne hozzád.
Elõre is köszönöm válaszod!
Szeretettel: Márti

Nincs jelen

 

#744 2009-02-25 12:54

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Györgyina! Köszönöm igen gyors válaszodat! Megnyugtattál! Féltem, hogy valamit félreértelmeztem a papíron.
Puszillak!

Nincs jelen

 

#745 2009-02-25 14:46

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Drága Mártkám!

Nagyon szívesen és engem tett boldoggá, hogy jó hirt írhattam. Tudod ez olyan ritka manapság. És tudod, hogy mennyire kedvellek és miért késlekednék a jóhirrel?

Pusszantás és cupp

Nincs jelen

 

#746 2009-02-25 19:11

Edith
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Tomekk az én papíromra az van írva hogy rehebilitációja intézményes szinten javasolt!Kérlek benneteket,hogy aki tudja ez pontosan mit jelent írja meg nekem mert én nem tudom,csak sejtésem van róla,hogy valahova el kell járni,de én nem tudom mindíg visszatartani a székletemet,így hogy menjek valahova?
minden betegtársnak üdvözlet!

Nincs jelen

 

#747 2009-03-02 10:25

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves Betegtársaim! a Sparira Szuszidi rámásolta a nyugdij, ill. rehab járadék melleti munkavégzés feltételeit. Aki tudja olvassa el. Fontos.!!!!


Szép napot

Nincs jelen

 

#748 2009-03-02 14:07

tomekkk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

lehet hogy hülye kérdés, de mi az a spari??? :O

Nincs jelen

 

#749 2009-03-02 14:21

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

Kedves tomekk a spari ennek a fórumnak egy teljesen zárt változata, ahol egy kedves baráti kör van ebbõl a társaságból. Aiolosz a tulajdonos. Felvételt kell kérni és ha felveszünk, akkor ott is tag lehetsz. Felvétel csak belsõ tagoknak, igy idegen nem léphet be. De megkérem Szuszidi társunkat, hogy másolja be ide is a nylvános fórumra az emlitett jogszabályt.

Jó egészséget és boldog hetet kívánok                                                                         Györgyina

Nincs jelen

 

#750 2009-03-02 14:24

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Leszázalékoltatás

tomekkk írta:

lehet hogy hülye kérdés, de mi az a spari??? :O

Tomekkk,  ebben a topicban mar ezt belinkeltem, csak elkerulte a figyelmed.
Akkor megegyszer, mert fontos:

TÁJÉKOZTATÓ a rokkantsági nyugdíj melletti munkavégzés szabályairól

Jogi rokkantság vizsgálata 2009. január Számítás

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB