#1 2007-10-17 14:16

törpike
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Kérdõívek

Tokainé Ági vagyok, nem IBD-beteg, de evvel kapcsolatban segítségre lenne szükségem! Gyermekápoló vagyok a Fõvárosi Heim Pál Kórházban és végzõs hallgató a Szegedi Tudományegyetem Eü. Fõiskolai Kar Ápoló szakán. A szakdolgozatomat az IBD-bõl írom és olyan betegeket keresek, akik kitöltenék a kérdõívemet. Akiket érdekel azokat kérem, hogy jelentkezzenek a tokaine@freemail.hu email címen! Elõre jelzem, hogy senkit nem akarok megbántani és megértem, ha némi ellenszenvet váltottam ki a kérésemmel! Nagyon nagy segítség lenne, elõre is köszönöm!


Üdvözlettel: Tokainé Ági

Nincs jelen

 

#2 2007-10-17 14:52

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Ági: szerintem hatékonyabb lennél, illetve többen töltenék ki a kérdõívet ha készítenél belõle egy html változatot.

Többiek:

Korábban páran felvetették hogy jó ötlet lenne jelezni a nickje alatt hogy milyen betegsége van, vagy hozzátartozó-e.
(perpillanat a nick alatt csak annyi van: Tag  - mint láthatjátok, nekem Colitis) - aki hozzám hasonlóan szeretne valami változást, az jelezze.

Nincs jelen

 

#3 2007-10-17 15:11

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Szia Ági!
Ez nehéz menet lesz.Mivel  az itt lévõk nehezen fogadnak bizalmukba "külsõst".Legalábbis olyan szinten,hogy beszéljenek a betegségükrõl és az ezzel járó dolgokról.
Én sem vagyok beteg...nekem a testvérem az igy kerültem ide és hidd el nekem sem könnyü mert akárhogy is nézzük én is csak egy"külsõs"vagyok.
Gondolom sokaknál fogsz ellenszenvet kiváltani,de mint irtad is ezzel tisztában vagy.
Minden esetre legyél türelmes és megértõ ha esetleg olyan levelet vagy üzenetet kapsz amiben  nemtetszésüket fejezik ki néhányan.
Megértem,hogy számodra is fontos lenne többet tudni errõl a betegségrõl a dolgozatodhoz és mind ezt olyan emberektõl akik átélik ezt,de.....Ezek az emberek nem statisztikai adatok és tanulmányok ezt ne felejtsd el.
Ugy látom kedves Rigor téged máris bosszant a dolog :)))Az viszont becsülendõ.hogy nem hazudott Ági és nem adta ki magát betegnek.Nem cikket vagy "storit"készül irni mint egykoron egy kedves illetõ itt a a fórumon.Mindenki magának döntse el szeretné e kitölteni ezt a kérdõivet.
Tesó!!!!
Te mit szól ehez?

Nincs jelen

 

#4 2007-10-17 15:26

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Engem egyáltalán nem bosszant, én már küldtem is levelet áginak hogy jöhet a kérdõív. Hátha a késõbbiekben ha csak egy picit is, de elõrébb viszi a tudományt a témában, illetve az hogy esetleg lesz mégegy szakember:)

Aki esetleg ért is hozzá, mert lám reméljük a fórumot rendesen átolvassa, mivel néhány orvos még annyit se konyít a témához sajnos mint a tapasztaltabb betegek.  (például alap szintû röhej: a salofalk klizma utasításán sincs feltûntetve és egyik orvos se mondta hogy a beöntés elõtt tanácsos langyos vizes hagyományos beöntéssel áttisztítani kicsit a belet, mert egyébként a gyógyszer mondjuk egy adag székletbe nyomul csak bele, a beteg alig bírja benntartani, aztán meg a bélbe se jut belõle csak töredéke, míg ha letisztított bélfalra jut - jobban és sok felszívódik, tovább könnyebben bent marad. )

Nincs jelen

 

#5 2007-10-17 17:58

bocsigabi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Szia Ági!
Én szívesen segítek, szerintem mások is, Üdv. Gabi

Szerkesztette: bocsigabi (2007-10-17 18:08)

Nincs jelen

 

#6 2007-10-17 18:22

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Kérdõívek

Kedves Törpike!

A kérdõívet (ha nyilvános) kiakaszthatjuk a fõoldalra, hogy mindenki lássa. Vagy készülhet egy tacepaó a crohn-colitis.hu tetejére, esetleg a fórum tetejére, abban leírnánk ugyanazt, amit a topik nyitó hozzászólásában írtál. Így többen tudnának a kitöltésben részt venni. Ha szeretnéd mindezt, akkor írd meg!

A topik eredeti címét "Kedves tagok!" túl általánosnak találtam, azért a változtatás. Határidõt nem írtál, azért kérdeznék arra rá.

Nincs jelen

 

#7 2007-10-20 13:32

SOTE-DOKI
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Sziasztok,
szeretném kérni segítségeteket egy adatgyûjtéshez.
Ha van 20 perced, akkor tölts ki egy tesztet, amivel talán több dolgot megtudhatunk az IBD (gyulladásos bélbetegeségek) hátterérõl. Elõre is köszönöm a ráfordított idõt, az eredményeket január közepén mindenki megtekintheti sok más érdekességgel együtt.
www.virtudoki.hu/colitis
www.virtudoki.hu/chron

Nincs jelen

 

#8 2007-10-20 17:57

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Kedves SOTE-DOKI!

örültem, hogy végre valaki készítene egy átfogó felmérést (ahogy elnézem kb. mi is ilyet beszéltünk egy másik topikban), de örömöm hamar szertefoszlott

1. milyen "SOTE-DOKI" az, aki nem tudja helyesen leírni a CroHn betegség nevét helyesen?
2. tökmind1 melyik linkre, megyek, mindkettõ megkérdezi, hogy crohn vagy cu, az már kevésbé, hogy a betegség kiterjedése választási lehetõségeiben van 3 CU-ra jellemzõ hely, a többi meg "egyéb", holott a Crohn eleve más helyeken fordul elõ
3. ez inkább technikai: szanaszét van esve az oldal mindenhol, ráadásul a mezõk, ahova beírhatnánk a "pár szóban" a dolgokat elég kicsik így átláthatatlan, miközben megfogalmazom, szvsz ha már valaki ilyen felmérést csinál, legaább csináltassa meg az oldalt rendesen
4. van közöttük olyan kérdés, amire sztem doki nem tudná hirtelen megmondani, hogy mit válaszoljon, pl. csináltak-e széklettenyésztést? nos igen, nekem csináltak, Szegedre ment a a minta, kaptam is vissza egy kb. 6 oldalas leletet, nade hogy ebbõl mit tenyésztettek ki, hát fogalmam sincs - jó igaz oda van írva, hogy hagyjam üresen, de hát akkor is :)
5. egy kis bemutatkozás szvsz nem ártott volna, bár tökvéletlen áttévedtem a fõoldalra, ahol annyi van, hogy interkontinentális teszt, de semmi több. Ki vagy, honnan vagy, miért csinálod amit csinálsz, kik fogják értékelni a tesztet, milyen irányban kutattok ha kutatás, stb. Mint ahogy azt fentebb olvashatod, nehéz a betegek bizalmába férkõzni, de így, hogy azt se tudjuk mi a célja a dolognak, még nehezebb. Pl. simán el tudom képzelni, hogy egy újabb fantasztikus csodaszer hálózatépítéséhez gyûjt valaki adatot és kb. a termékismeretõ meg csupa olyan sikertörténetekkel lesz tele, amiket mi oda beírunk nyavajának (értem ez alatt, hogy pl. Juliska kipróbálta az Aloe-t, de csak rosszabb volt neki, de a HiperCsodaszer egybõl segített rajta, pedig õ már évek óta csak Medrolon él, etc.)

nemtom én vagyok-e most túl érzékeny hangulatomban vagy más is így érzi, hogy valami nem karika?

Nincs jelen

 

#9 2007-10-20 18:20

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

kbalu, nyugodj +, nem Te vagy tulerzekeny....gondolkodtam en is azon, hogy eloveszem a klaviaturat, de en mar belefaradtam, hogy jogosan kritikus legyek mar megint,  x-ik  esetben :-(
ja, meg az alando maceras...
1ebkent en azon derultem, bocs, rohogtem, hogy az e-mail mellett meg a farkam hosszat is +kell adni, de aki kerdi, annak minden adata ismeretlen, vagy titkos.
Ez olyan mervu erzeketlensegre enged kovetkeztetni, hogy az mar majdnem primitivseg :-(
Felertekelodot "torpike", mert O becsuletesen bemutatkozott es leirta, hogy mit is akar. Reszemrol segitek neki, ha tudok, pedig O nem is SOTE_s :-)

Nincs jelen

 

#10 2007-10-20 19:26

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Kérdõívek

Köszönöm kbalu, hogy a nevemben is kikeltél magadból!


:)

Nincs jelen

 

#11 2007-10-21 00:00

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Én meg igazából nem találok szavakat, ez akkora vicc.
Egyébként megjegyezném hogy a betegség kialakulása után két évvel raszta hajam volt, késõbb pedig kopaszon hordtam most pedig átlagos frizurám van. Úgy érzem ez az adat iszonyúan fontos a teszt szempontjából. Ja és az óvodában esernyõ volt a jelem.

Nincs jelen

 

#12 2007-10-21 01:47

ase
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Kedves SOTE-DOKI!

Elõre is bocsi, de (sokakhoz hasonlóan) én mint beteg, mellesleg szakmabeli, felháborítónak tartom, hogy egyesek személyes infókat kérnek anélkül, hogy bármit konkrétumot közölnének annak felhasználási szándékairól, illetve arról, hogy milyen célból készül a felmérés. Az MCCBE-ben az utóbbi idõben kialakult egy nagyon korrekt, követendõ példa, konkrétan az, hogy akik tõlünk betegektõl infót gyûjtenek BEMUTATKOZNAK általában személyesen egy klub foglalkozás alkalmával), elmondják mire kellenek az adatok, és amint valami eredmény születik azt prezentálják is az egyesület tagjainak.. Mellesleg ha ezzel foglalkozol tényleg megtanulhatnád leírni a betegség nevét!

Üdv:

Egy Kolléga

Nincs jelen

 

#13 2007-10-21 04:37

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Elobb gondolkodni kell es utana_nezni a dolgoknak, majd lehet felhaborodni :-(
Szoval szerintem valaki/vagy valakik megbizast kapot egy orvosi weblap keszitesere, ami most a teszteles allapotaban van. Ez a valaki, eleg pofatlanul idetolta a kepet a forumra es sunyi modon +probalt ingyen alanyokat szerezni a teszteleshez. Ennyi es nem tobb.
Ime a keszulo weblap, amin pillanatnyilag csak a kerdoiv funcio mukodik, persze csak annyira, hogy megjelenik az a bizonyos kerdoiv......
Robur, azert en ezt nem hagynam szo nelkul, mert ez iszonyatosan etikatlan es akkor meg a fogalmazast illetoen nagyon finom voltam

Szerkesztette: aiolosz (2007-10-21 04:40)

Nincs jelen

 

#14 2007-10-21 12:59

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Kérdõívek

Ehhez azt fûzném hozzá, hogy ezt a Kérdõív topikot meg lehetne hagyni a derék Törpikének és hasonlóknak, akik tényleg munkájuk miatt fordulnak ILLEDELMESEN hozzánk. Nem lenne muszáj összeoffolni jópofaságokkal (sztem nem is azok).

Nincs jelen

 

#15 2007-10-23 07:54

Apacsanya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Robur!
Egyetértek!

Törpike!
Szívesen segítek!

Nincs jelen

 

#16 2007-10-25 22:05

SOTE-DOKI
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Kedves Fórumtagok! Bocsánat, ha valakinek az érdekeit vagy jó érzését megsértettem. Esetleg található helyesírási hiba a tesztben és lehet, hogy nem mutatkoztam be teljesen, én azt gondolom, ha valaki komolyan beteg (elárulom én is az vagyok, c.u.) és valami pici esélye is van arra, hogy könnyebb legyen az élete ezzel a teszttel, akkor nem a helyesírási problémák lesznek a legfontosabbak!
  Én az idõmet INGYEN áldozom erre a felmérésre és szerintem abszolút jóindulatúan közelítettem felétek. Sajnálom, ha személyes kérdésnek tekintetek egy ANONIM tesztben egy olyan kérdést, hogy "Mennyi volt a születési súlyod?" és hasonlók. Szerintem és sok egyéb irodalom szerint is a betegség kialakulásában a 6 éves kor elõtti eseményeknek nagyon fontos szerepe lehet. Egyébként a kérdések kitöltése nem volt kötelezõ senki számára még az email cím sem, amit az eredmény kiküldésére szeretnék felhasználni. Írta valaki, hogy ingyen vettem igénybe a segítségeteket - ez igaz, de ezt nem tartom kivetni valónak, mert nem ajánlottam semmi jutalmat senkinek sem. Még reklámot sem helyeztek el a teszt mellé és a teszt kitöltése után semmiféle termék megvételét nem ajánlottam. Így csodálkozom, hogy néhányan nem értették mire használnám fel ezeket az adatokat. Még egyszer leírom, amit a tesztnél is már említettem, hogy a gyüjtött adatok számokból fognak állni (azaz egy egyszerû statisztika) és mindenki számára megismerhetõ lesz januárban. Lelkiismeretem tiszta, segítõszándékkal fordultam felétek, ha valakit zavar, akkor ne töltse ki, de szerintem nem gerinces dolog lejáratni.
  Köszönöm az építõ jellegû kritikát és azt is, hogy ennek ellenére sokan kitöltöttétek.

Nincs jelen

 

#17 2007-10-26 01:32

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Az elozo hozzaszolo irta:

"Kedves Fórumtagok! Bocsánat, ha valakinek az érdekeit vagy jó érzését megsértettem...."
Szerintem: Erdekeit senkinek, joizleset mindenkinek....

" Esetleg található helyesírási hiba a tesztben.."
Nem esetleg, szarvashiba is talalhato..:-(

"..és lehet, hogy nem mutatkoztam be teljesen..."
Dehogynem, vezetekneved "SOTE" keresztneved "DOKI" es c.u. vagy

mas
Nem erintetted azt a kerdest, hogy a teszt, egy keszulo, embrionalis allapotaban levo  orvosi portalrol erheto el, ami most mar nehezebben, de az az ugyesebbeknek megis elerheto.
 
Szeretnem +jegyezni, ugy tudom, hogy forumos tarsaimnak nem az agya beteg, hanem a belrendszere.
Ugye ez azert agyilag foghato ?
A lelkiismeret tisztasaga ugyeben pedig itt nincs illetekes, ezert kerlek, hogy  fordulj az illetekes vallasugyi (kat. ref. izr. ect.) hatosag helyi kirendeltsegehez, majd ok tisztaba tesznek.

Nincs jelen

 

#18 2007-12-22 11:07

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Kérdõívek

És most egy igazi kérdõív következik:


Kedves Betegtársak!

Ezúton szeretnénk arra kérni Benneteket, hogy ha idõtök engedi, töltsétek ki egy életminõséggel kapcsolatos kérdõívet. A kérdõív kitöltésével az egyesület és Tóth Katalin munkáját segítitek, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakának végzõs hallgatója. Katalin a szakdolgozatát a gyulladásos bélbetegséggel élõk életminõségét befolyásoló tényezõkrõl írja.

Mindannyiunk számára fontos, hogy részt vegyünk ebben a kutatásban, hiszen így hozzájárulunk ahhoz, hogy a hazai gyulladásos bélbetegek életminõségérõl egy átfogó képet kaphassunk. A kutatás eredményeit minden betegtársnak lehetõsége lesz megismerni, mert Katalin ezeket egy jövõbeli budapesti és szegedi klubfoglalkozás keretében meg fogja velünk osztani. A kérdõív kitöltése természetesen név nélkül történik.

A kérdõív a következõ honlapon található:
http://ibdkerdoiv.extra.hu

Segítségeteket elõre is nagyon köszönjük!
Az MCCBE Vezetõsége

- - - - - - - -

Figyelem: ne lepõdjön meg senki, a kérdõív 5 oldalból áll! Az oldal tetején és alján zárójelben szerepel, éppen hányadik oldalon tartunk a kitöltésben pl. (3/5).

A kérdõíves topikot rögzítettük a topikoszlop elején, ezért arra kérlek minden fórumozót, hogy ehhez a hozzászóláshoz ne fûzzön megjegyzést!

Nincs jelen

 

#19 2007-12-22 18:22

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Robur!

Muszáj két észrevételt írnom a kérdõívhez, sõt hármat:
Van egy kérdés, hogy "milyen gyakran van széklete?" és a válaszok között nem szerepel a tünetmentes idõszakra vonatkozó normális lehetõség.
A testsúlyunkra kérdezõ válaszok között nem szerepel a hízás, pedig ez is komoly probléma, (medrol, stb)
A legfontosabb, hogy külön kéne választani a tünetmentes idõszakban lévõ emberek válaszait az éppen szenvedõkétõl, mert a kép hamis lesz.
Emiatt tartom fontosnak, hogy írjak errõl, bár kértél, hogy ne.....
Bocsánat, de szeretném én is tudni, hogy mi is van velünk?
Üdvözlet az angyalka szárnysuhogása közben is fórumozó Ányától.

Nincs jelen

 

#20 2007-12-22 18:59

Zoltán
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Nekem is hasonló észrevételeim vannak.

Nincs jelen

 

#21 2007-12-22 19:02

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Halika!

Kitötöttem.:D
Az elsõ ami eszembe jutott azt ikszeltem,és hát ez ugye a jelenlegi állapotom tükre.:D
De ha esetleg módosítják a kérdõivet,akkor is kitöltöm.:D

Nincs jelen

 

#22 2007-12-22 19:59

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Nekem úgy tûnt ez nem is idb-s kérdõív, pár alibi kérdés van, emellett irgalmatlan mennyiségû pszihés. Különösen idegesítõ volt hogy volt olyan kérdést amit nem kétszer hanem legalább tizenötször (nem túlzok) tettek fel.

Hozzáfûzném hogy szerintem a betegség úgy pszihés mint a gyomorfekély amirõl kiderül hogy mennyire nem. Vagy annyira hogy a nátha is nehezebben gyógyul meg jobban visszajön ha ideges és lestrapált az ember. Baromi divatos dolog egy csomó betegségre azt mondani hogy pszihés, aminek egyszerûen csak nem ismerik az okát, vagy gyógymódját. Persze vannak pszhiés eredetû bajok is, de azoknál teljesen konkrétan lehet tudni hogy van valami pszihés probélma ami még a tünetek nélkül is szembeötlõ lenne.
Itt meg ilyen nincs. Persze lehetnek miatta, gyógyszerek miatt, meg mellette de inkább az jellemzõ hogy a tökéletes lelki testi harmónia és egészség mellett is be bír lobbanni, és a leg lestrapáltabb kiborulós egészségtelenség mellett is simán alább bír hagyni. Szóval ez az irány szvsz. zsákutca.

Nincs jelen

 

#23 2007-12-22 22:15

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

hát tényleg nem valami ütõs a kérdõív utolsó lapon mind az 1esre nyomtam.

Nincs jelen

 

#24 2007-12-28 20:52

Norc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Sziasztok!
Igaz ez már nem közvetlen a kérdõívhez tartozik, de Rigor! Mélységesen egyetértek veled. Ez a pszihés dolog tényleg divat az orvosok körében. Mostanában így zajlik egy diagnózis. Elmegy az emberke az orvoshoz és ha netán nem egy mindennapi vagy egyértelmû tünete van, ami utalhat egy betegségre, na akkor kezdõdik a bibi. Elsõ lépésnek a fõ kérdések, "cigarettázik? iszik?", ha az egyik is passzol, akkor máris megvan a diagnózis, "ezért van!" ha nem? Akkor egy fajta gyógyszer, (ha nem használ jöjjön vissza), címû ismert mondat. Persze nem szokott. Emberke vissza, másik gyógyszer, és ha 3-4- szer visszamegy, máris rá van aggatva a pszihoszomatikus betegség cím.
Ezzel nem az orvosokat akarom bántani, de szerintem a fõ gond, hogy nem gyógyitanak, (tisztelet a kivételnek) hanem csak tüneti kezelés történik. Nem más. Ezt elég jól tükrözik a reklámok is, fáj a fejed? vegyél be Saridont. stb.stb. Hogy mitõl fáj? Kit érdekel!

Szerkesztette: Norc (2007-12-28 20:54)

Nincs jelen

 

#25 2007-12-28 20:59

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Azért a vita topicba leírtam hogy a pszihés hatás egészen más irányból érdekes a betegség szempontjából:

"én a pszihés hatást csak a gyulladásra, vagy mint a betegséget alapvetõen kiváltó okot értettem!  És a lelkiállapot értelemszerûen a javulásra, romlásra is kihat, de kb úgy mint ahogy a náthára is.

WC parát még inaktív idõszakban is képes voltam produkálni, és úgy éreztem tényleg mindjárt hatalmas baleset, aztán leizzadós rohanás a wc-be és semmi.

És ugyanígy ha ott van tõlem 2méterre a wc akkor aktívan is tovább bírom nyugiban. De pl amint elfoglalják jön a para, ami valós székelési ingert is kiválthat."


Nekem a kedvencem az volt, hogy a szaruhártya sérülésem idõnként szeret kiújulni és akkor újra megreped/leszakad (ezt is meg kéne majd mûttetni) és jött a szemészeten valami idióta fiatal orvoska (na nem aki engem kezelt) hogy ez bizony pszihoszomatikus eredetû!   mármint a kiújulás. Hát hógyne, az egészséges szemem amibe nem vágódott vaskos fadarab ezerrel az akkor miért nem csinál ilyet?

Nincs jelen

 

#26 2007-12-28 21:35

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Az én kedvencem az volt amikor egy mûtétem után nagyon fájt a hasam nem vagyok egy "hisztis picsa",de két nap után már sírva kértem valaki nézzen meg. Közben 39 fokos lázam volt. Erre be jön a doki,(valami ügyeletes hülye) és hozz egy prospektust "Hogyan dolgozzuk fel lelkileg a hegeinket!" Nem akartam hinni a szememnek!! Tényleg azt hitte  ,hogy pszichésen produkálok két napja lázat?! Na nekem se kellet több kértem az osztályvezetõ fõorvost aki azonnal el vitt ultrahangra, és egybõl ki is derült hogy bent felejtettek egy kis "darabot". Sikerült olyan vérfertõzést kapnom, hogy csuda!! Kaptam vagy húsz  injekciót a fenekembe....

Nincs jelen

 

#27 2007-12-28 23:04

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Vérmérgezést akartál írni ugye?:) (a másikhoz egy családtaggal kell szexelni:P)

Nincs jelen

 

#28 2007-12-28 23:05

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Köszi igen!!!! (szökõkút mi??:D)

Nincs jelen

 

#29 2007-12-29 09:03

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Én egyszer elmentem egy neurológushoz, mert már fél éve zsibbadt a bal karom. Ugyancsak feltette a szokásos kérdéseket, hogy dohányzom-e, hogy van-e valamilyen betegségem. Mikor mindekettõre feleltem, h igen sajna dohányzom és igen, Chron-ban szenvedek, megtapogatta a hátamat és azt mondta: Ön olyan, mint egy zuhanó repülõgép. A zuhanás mostmár megállíthatatlan, de még lassítható. És amikor azt mondta hogy: Vannak az életrevaló, egészséges emberek és vannak az életképtelen emberek, mint például Ön, na akkor bek...tam az ajtót és elmentem. Panaszkönyv, miegymás. És a karom azóta is zsibbad néha :)

Nincs jelen

 

#30 2007-12-29 09:18

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

off
Pilli wrote:
"Én egyszer elmentem egy neurológushoz, mert már fél éve zsibbadt a bal karom....."
A ugy nem nagy durranas, "B" vitamin hianyod van. Nekem is volt hasonlo tunetem, amire egy szerencses veletlen folytan "Milgamma" nevu bogyot kaptam ingyen, mert resztvettem egy "TB tamogast kiboxolo" kiserletben. Abban az osszes "B" vitamin benne volt :-)
Egyebkent en, ab ovo, a B 1 vitamin tablettakat kajoltam, ami persze magyar es olcso, szerintem ez Neked is megteszi.

Szerkesztette: aiolosz (2007-12-29 09:58)

Nincs jelen

 

#31 2007-12-29 11:42

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

aiolosz: Persze erre mostmár én is rájöttem, azóta szedem is mostmár nem mindennap fordul elõ a zsibbadás. De elõször ezt még nem tudtam, hogy "csak" ennyi a baj, gondoltam egy szakértõ megmondja. Hát megmondta....

Nincs jelen

 

#32 2008-02-20 21:17

Pongi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Üdvözlet Minden Kedves Fórumozónak!

Párczen Bálint vagyok, nem IBD beteg, de ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni! Budapesti pszichológia szakos hallgató vagyok, és azt a feladatot vállaltam, hogy egy Crohn-beteg személlyel beszélgetek arról, hogyan éli meg a betegségét; mi az, ami könnyebbé teszi, és mi az, ami megnehezíti számára a tünetek elviselését. Tudom, hogy a kérésem sokakból ellenszenvet vált(hat) ki, és hogy ezért az ellenszenvért a pszichológia jócskán "megdolgozott". De ez a beszélgetés nem arról szólna, hogy mindenbe és mindenáron lelki tényezõket kell belelátni! Nem a "pszichoszomatikáról" vagy az orvosi diagnózisokról szólna. A cél az, hogy minél többet megtudjunk a betegségrõl magának a betegnek a szemszögébõl, annak érdekében, hogy az orvoslás a betegek valódi igényeinek megfelelõ ellátást nyújtson.

A beszélgetés két vagy három alkalmat ölelne fel, minden alkalommal egy-másfél órát. Tudom, hogy nagy dolgot kérek, de az idõpont és a helyszín tekintetében rugalmas lennék. A beszélgetés alapján egy ismertetést kell tartani egy kis (kb. 20 fõs) csoport elõtt. Az anonimitás ebben az esetben természetes, tehát a személy neve vagy bármilyen olyan adat, ami alapján az illetõ egyértelmûen azonosítható lenne, nem kerül nyilvánosságra (még a csoport elõtt sem)! A beszélgetés alapján egy dolgozat is készül majd, amit a válaszadóhoz is eljuttatok.

Elnézést, ha bárkit megsértettem a levelemmel! Nagyon nagy segítség lenne, ha vállalkozna valaki erre a két-három alkalmat felölelõ beszélgetésre! Ha akad jelentkezõ, kérem, küldjön egy levelet az e-mail címemre.

Köszönettel:
Párczen Bálint
bparczen@yahoo.com

Nincs jelen

 

#33 2008-02-20 22:03

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

nem rosszból inkább kutatgassatok :D:D

Szerkesztette: tee (2008-02-20 22:04)

Nincs jelen

 

#34 2008-02-20 22:35

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Balint, korrekt volt, amit itt leirtal es remelem lesz olyan tarsunk, aki partnered lesz.
Ugy latszik, erdemes volt Andersen olebe ulni, jo hatassal volt Rad :-)
Sajnos en csak colitis ulcerosaval dicsekedhetek :-(
Sok siker kivanok
aiolosz

Nincs jelen

 

#35 2008-02-21 12:07

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

én is úgy gondolom, hogy ez a korrekt bemutatkozás és a korrekt tájékoztatás, sok sikert kívánok a feladat végrehajtásához, a többi Bálint "hasonmásnak" pedig legyen jó példa eme tájékoztatás és akkor tutira nem harapjuk le a fejüket

(én tuti rossz alany lennék, mert még az oktatód is visszadná a diplomát ha látná, hogy milyen vidáman élek meg mindent :-))

Nincs jelen

 

#36 2008-02-21 17:00

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Halika!

Naaaaaaaaa ezzzzzzzzzzz aazzzzzzzzzzzzzz.:D:D:D:D
Így kell nekiindulni.:D:D:D
Ez még nekem is tetszett.:D:D:D
Én még gondolkodnék ezen,épp rossz passzban vagyok.:D

Nincs jelen

 

#37 2008-02-21 19:23

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Roor, nem csak stilusa van, hanem jokepu is :-) Ne gondolkodj sokat....

Nincs jelen

 

#38 2008-02-21 19:37

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

aiolosz: nekem nem tetszik, akkor én ne is jelentkezzek? :D

Nincs jelen

 

#39 2008-02-21 19:49

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

off
kbalu, nalad mas a celfuggveny :-)
Komolyan, amennyiben van ra erkezesed, segits Te is a sracnak, szerintem +erdemli.

Nincs jelen

 

#40 2008-02-22 21:41

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Halika!

Aiolosz:nem a külsõ számít.:D:D:D
A stílusa jó,az vitathatatlan.:D:D:D
Én még aludnék rá,kissé bizalmatlan vagyok.:D:D:D:D
Hiába,crohnúr nem egy barátkozó alkat.:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#41 2008-03-22 14:02

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Kérdõívek

Mint a fõoldalon is olvasható, kérdõívek önálló oldalt kaptak:

http://crohn-colitis.hu/kerdoivek/


Bocs, Aiolosz, de alig fértem a gépemhez!

:(

Nincs jelen

 

#42 2008-03-22 14:12

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Robur, turelmesen vartam .....kosz
Viszont nem lehet letolteni a kerdoivet, mert  a "Letöltöm a fenti kérdõívet (WORD) » hivatkozas az nyito oldalt hozza be.

Nincs jelen

 

#43 2008-03-22 14:15

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Kérdõívek

Most már azt is feltöltöttem ...

:)

Nincs jelen

 

#44 2008-03-22 14:19

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Kosz, tudod nem mindenki tudja, hogy a letoltest kell elinditani ....mert 1ebkent persze letoltheto.
Most jon a telhetetlen mehecske :-)
Dori csinalt egy e-mail cimet, kifejezetten  a kerdoivnek:
ibdkeroiv@gmail.com
Legyszi meg ezt is :-)

Szerkesztette: aiolosz (2008-03-22 14:25)

Nincs jelen

 

#45 2008-03-22 14:25

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Kérdõívek

Jó.

A gmail-es cím az oldalon kódolva van, különben a spambotok túl hamar leszedik. Várjuk a többi kérdõíves arcot.

Nincs jelen

 

#46 2008-03-22 14:28

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Koszonom...
Dorinak hozott a nyuszi kerdoivet  :-o)
a Robur_nyuszi....

Nincs jelen

 

#47 2008-04-03 12:57

Miki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Kinek küldhetem a kitöltött kérdõívet?

Nincs jelen

 

#48 2008-04-03 13:16

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Kérdõívek

Kedves Miki,

ezen az oldalon:

http://crohn-colitis.hu/kerdoivek/

szerepel az email cím, ahová küldheted, ha nem látod, akkor engedélyezd a javascriptet a böngészõdben! Azért lett bújtatva, nehogy a spambotok begyûjtsék, tehát ezért kell a javascript.

A topikot hozzácsatolom a kérdõívek topikhoz

Nincs jelen

 

#49 2008-04-07 18:19

Pongi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Kedves Fórumozók!

Párczen Bálint vagyok ismét. Néhány héttel korábban írtam egy hozzászólást, amiben segítséget kértem Tõletek egy három alkalomból álló beszélgetés kapcsán. Köszönöm a hozzászólásomra érkezett reagálosokat, nagyon jól estek! Volt is egy jelentkezõ, de már napok óta nem válaszol, az idõ pedig sürget, mert április 22-ig meg kéne lennem. Utána érdeklõdtem a tanáromnál, és azt mondta, hogy más gyulladásos bélbetegséggel rendelkezõ személlyel is készíthetek interjút, nem kell feltétlenül Crohn-beteggel. Egyébként minden, amit leírtam a hozzászólásomban, továbbra is érvényes. Nagyon hálás lennék, ha lenne olyan, aki idõt tudna szakítani ezekre a beszélgetésekre!
(A találkozás idejét és helyét illetõen rugalmas lennék, mert nem akarok ezzel plusz kellemetlenséget okozni.)

Köszönettel:
Párczen Bálint
bparczen@yahoo.com

Nincs jelen

 

#50 2009-10-13 11:11

nicsnincs
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kérdõívek

Sziasztok

Én beadandó dolgozatomhoz szeretném a segítségeteket kérni. Egy éve vagyok crohn beteg és azt tapasztaltam, hogy nem nagyon van olyan étterem/étkezde, ahol nyugodtan tudnánk enni, kímélõ étrend szerint fõznek. Nem tudom, hogy ti találtatok-e ilyet, illetve esztek-e rendszeresen étkezdében, étteremben, de nekem igen nagy gondot okoz, hogy az egyetem közelében egyetlen helyen sem tudok meleg ételt fogyasztani napközben. Ezért üzleti tervemben egy ilyen étteremrõl szeretnék írni. A kérésem az lenne, hogy aki válaszolna pár kérdésemre e-mailben, legyen szíves írjon erre az e-mail címre: yvett8900@gmail.com A héten meg kell írnom, ezért kicsit sürget a határidõ, minden jelentkezõnek örülök. A kérdések arra vonatkoznának, hogy jó ötletlenk tartjátok-e, ennétek-e az étteremben, ha megnyílna... Természetesen a válaszadás anonim, a dolgozatomba csak az kerül bele, hogy a potenciális vevõimnek mi a véleménye az étteremrõl, az étlapról.

Minden segítséget elõre is köszönök!


Ivett

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB