Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#1 2007-10-17 14:16

törpike
Tag

Kérdőívek

Tokainé Ági vagyok, nem IBD-beteg, de evvel kapcsolatban segítségre lenne szükségem! Gyermekápoló vagyok a Fővárosi Heim Pál Kórházban és végzős hallgató a Szegedi Tudományegyetem Eü. Főiskolai Kar Ápoló szakán. A szakdolgozatomat az IBD-ből írom és olyan betegeket keresek, akik kitöltenék a kérdőívemet. Akiket érdekel azokat kérem, hogy jelentkezzenek a tokaine@freemail.hu email címen! Előre jelzem, hogy senkit nem akarok megbántani és megértem, ha némi ellenszenvet váltottam ki a kérésemmel! Nagyon nagy segítség lenne, előre is köszönöm!


Üdvözlettel: Tokainé Ági

Nincs jelen

 

#2 2007-10-17 14:52

Rigor
Tag

Re: Kérdőívek

Ági: szerintem hatékonyabb lennél, illetve többen töltenék ki a kérdőívet ha készítenél belőle egy html változatot.

Többiek:

Korábban páran felvetették hogy jó ötlet lenne jelezni a nickje alatt hogy milyen betegsége van, vagy hozzátartozó-e.
(perpillanat a nick alatt csak annyi van: Tag  - mint láthatjátok, nekem Colitis) - aki hozzám hasonlóan szeretne valami változást, az jelezze.

Nincs jelen

 

#3 2007-10-17 15:11

mano1973
Tag

Re: Kérdőívek

Szia Ági!
Ez nehéz menet lesz.Mivel  az itt lévők nehezen fogadnak bizalmukba "külsőst".Legalábbis olyan szinten,hogy beszéljenek a betegségükről és az ezzel járó dolgokról.
Én sem vagyok beteg...nekem a testvérem az igy kerültem ide és hidd el nekem sem könnyü mert akárhogy is nézzük én is csak egy"külsős"vagyok.
Gondolom sokaknál fogsz ellenszenvet kiváltani,de mint irtad is ezzel tisztában vagy.
Minden esetre legyél türelmes és megértő ha esetleg olyan levelet vagy üzenetet kapsz amiben  nemtetszésüket fejezik ki néhányan.
Megértem,hogy számodra is fontos lenne többet tudni erről a betegségről a dolgozatodhoz és mind ezt olyan emberektől akik átélik ezt,de.....Ezek az emberek nem statisztikai adatok és tanulmányok ezt ne felejtsd el.
Ugy látom kedves Rigor téged máris bosszant a dolog :)))Az viszont becsülendő.hogy nem hazudott Ági és nem adta ki magát betegnek.Nem cikket vagy "storit"készül irni mint egykoron egy kedves illető itt a a fórumon.Mindenki magának döntse el szeretné e kitölteni ezt a kérdőivet.
Tesó!!!!
Te mit szól ehez?

Nincs jelen

 

#4 2007-10-17 15:26

Rigor
Tag

Re: Kérdőívek

Engem egyáltalán nem bosszant, én már küldtem is levelet áginak hogy jöhet a kérdőív. Hátha a későbbiekben ha csak egy picit is, de előrébb viszi a tudományt a témában, illetve az hogy esetleg lesz mégegy szakember:)

Aki esetleg ért is hozzá, mert lám reméljük a fórumot rendesen átolvassa, mivel néhány orvos még annyit se konyít a témához sajnos mint a tapasztaltabb betegek.  (például alap szintű röhej: a salofalk klizma utasításán sincs feltűntetve és egyik orvos se mondta hogy a beöntés előtt tanácsos langyos vizes hagyományos beöntéssel áttisztítani kicsit a belet, mert egyébként a gyógyszer mondjuk egy adag székletbe nyomul csak bele, a beteg alig bírja benntartani, aztán meg a bélbe se jut belőle csak töredéke, míg ha letisztított bélfalra jut - jobban és sok felszívódik, tovább könnyebben bent marad. )

Nincs jelen

 

#5 2007-10-17 17:58

bocsigabi
Tag

Re: Kérdőívek

Szia Ági!
Én szívesen segítek, szerintem mások is, Üdv. Gabi

Szerkesztette: bocsigabi (2007-10-17 18:08)

Nincs jelen

 

#6 2007-10-17 18:22

Robur
Admin (Crohn)

Re: Kérdőívek

Kedves Törpike!

A kérdőívet (ha nyilvános) kiakaszthatjuk a főoldalra, hogy mindenki lássa. Vagy készülhet egy tacepaó a crohn-colitis.hu tetejére, esetleg a fórum tetejére, abban leírnánk ugyanazt, amit a topik nyitó hozzászólásában írtál. Így többen tudnának a kitöltésben részt venni. Ha szeretnéd mindezt, akkor írd meg!

A topik eredeti címét "Kedves tagok!" túl általánosnak találtam, azért a változtatás. Határidőt nem írtál, azért kérdeznék arra rá.

Nincs jelen

 

#7 2007-10-20 13:32

SOTE-DOKI
Tag

Re: Kérdőívek

Sziasztok,
szeretném kérni segítségeteket egy adatgyűjtéshez.
Ha van 20 perced, akkor tölts ki egy tesztet, amivel talán több dolgot megtudhatunk az IBD (gyulladásos bélbetegeségek) hátteréről. Előre is köszönöm a ráfordított időt, az eredményeket január közepén mindenki megtekintheti sok más érdekességgel együtt.
www.virtudoki.hu/colitis
www.virtudoki.hu/chron

Nincs jelen

 

#8 2007-10-20 17:57

kbalu
Tag

Re: Kérdőívek

Kedves SOTE-DOKI!

örültem, hogy végre valaki készítene egy átfogó felmérést (ahogy elnézem kb. mi is ilyet beszéltünk egy másik topikban), de örömöm hamar szertefoszlott

1. milyen "SOTE-DOKI" az, aki nem tudja helyesen leírni a CroHn betegség nevét helyesen?
2. tökmind1 melyik linkre, megyek, mindkettő megkérdezi, hogy crohn vagy cu, az már kevésbé, hogy a betegség kiterjedése választási lehetőségeiben van 3 CU-ra jellemző hely, a többi meg "egyéb", holott a Crohn eleve más helyeken fordul elő
3. ez inkább technikai: szanaszét van esve az oldal mindenhol, ráadásul a mezők, ahova beírhatnánk a "pár szóban" a dolgokat elég kicsik így átláthatatlan, miközben megfogalmazom, szvsz ha már valaki ilyen felmérést csinál, legaább csináltassa meg az oldalt rendesen
4. van közöttük olyan kérdés, amire sztem doki nem tudná hirtelen megmondani, hogy mit válaszoljon, pl. csináltak-e széklettenyésztést? nos igen, nekem csináltak, Szegedre ment a a minta, kaptam is vissza egy kb. 6 oldalas leletet, nade hogy ebből mit tenyésztettek ki, hát fogalmam sincs - jó igaz oda van írva, hogy hagyjam üresen, de hát akkor is :)
5. egy kis bemutatkozás szvsz nem ártott volna, bár tökvéletlen áttévedtem a főoldalra, ahol annyi van, hogy interkontinentális teszt, de semmi több. Ki vagy, honnan vagy, miért csinálod amit csinálsz, kik fogják értékelni a tesztet, milyen irányban kutattok ha kutatás, stb. Mint ahogy azt fentebb olvashatod, nehéz a betegek bizalmába férkőzni, de így, hogy azt se tudjuk mi a célja a dolognak, még nehezebb. Pl. simán el tudom képzelni, hogy egy újabb fantasztikus csodaszer hálózatépítéséhez gyűjt valaki adatot és kb. a termékismerető meg csupa olyan sikertörténetekkel lesz tele, amiket mi oda beírunk nyavajának (értem ez alatt, hogy pl. Juliska kipróbálta az Aloe-t, de csak rosszabb volt neki, de a HiperCsodaszer egyből segített rajta, pedig ő már évek óta csak Medrolon él, etc.)

nemtom én vagyok-e most túl érzékeny hangulatomban vagy más is így érzi, hogy valami nem karika?

Nincs jelen

 

#9 2007-10-20 18:20

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

kbalu, nyugodj +, nem Te vagy tulerzekeny....gondolkodtam en is azon, hogy eloveszem a klaviaturat, de en mar belefaradtam, hogy jogosan kritikus legyek mar megint,  x-ik  esetben :-(
ja, meg az alando maceras...
1ebkent en azon derultem, bocs, rohogtem, hogy az e-mail mellett meg a farkam hosszat is +kell adni, de aki kerdi, annak minden adata ismeretlen, vagy titkos.
Ez olyan mervu erzeketlensegre enged kovetkeztetni, hogy az mar majdnem primitivseg :-(
Felertekelodot "torpike", mert O becsuletesen bemutatkozott es leirta, hogy mit is akar. Reszemrol segitek neki, ha tudok, pedig O nem is SOTE_s :-)

Nincs jelen

 

#10 2007-10-20 19:26

Robur
Admin (Crohn)

Re: Kérdőívek

Köszönöm kbalu, hogy a nevemben is kikeltél magadból!


:)

Nincs jelen

 

#11 2007-10-21 00:00

Rigor
Tag

Re: Kérdőívek

Én meg igazából nem találok szavakat, ez akkora vicc.
Egyébként megjegyezném hogy a betegség kialakulása után két évvel raszta hajam volt, később pedig kopaszon hordtam most pedig átlagos frizurám van. Úgy érzem ez az adat iszonyúan fontos a teszt szempontjából. Ja és az óvodában esernyő volt a jelem.

Nincs jelen

 

#12 2007-10-21 01:47

ase
Tag

Re: Kérdőívek

Kedves SOTE-DOKI!

Előre is bocsi, de (sokakhoz hasonlóan) én mint beteg, mellesleg szakmabeli, felháborítónak tartom, hogy egyesek személyes infókat kérnek anélkül, hogy bármit konkrétumot közölnének annak felhasználási szándékairól, illetve arról, hogy milyen célból készül a felmérés. Az MCCBE-ben az utóbbi időben kialakult egy nagyon korrekt, követendő példa, konkrétan az, hogy akik tőlünk betegektől infót gyűjtenek BEMUTATKOZNAK általában személyesen egy klub foglalkozás alkalmával), elmondják mire kellenek az adatok, és amint valami eredmény születik azt prezentálják is az egyesület tagjainak.. Mellesleg ha ezzel foglalkozol tényleg megtanulhatnád leírni a betegség nevét!

Üdv:

Egy Kolléga

Nincs jelen

 

#13 2007-10-21 04:37

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

Elobb gondolkodni kell es utana_nezni a dolgoknak, majd lehet felhaborodni :-(
Szoval szerintem valaki/vagy valakik megbizast kapot egy orvosi weblap keszitesere, ami most a teszteles allapotaban van. Ez a valaki, eleg pofatlanul idetolta a kepet a forumra es sunyi modon +probalt ingyen alanyokat szerezni a teszteleshez. Ennyi es nem tobb.
Ime a keszulo weblap, amin pillanatnyilag csak a kerdoiv funcio mukodik, persze csak annyira, hogy megjelenik az a bizonyos kerdoiv......
Robur, azert en ezt nem hagynam szo nelkul, mert ez iszonyatosan etikatlan es akkor meg a fogalmazast illetoen nagyon finom voltam

Szerkesztette: aiolosz (2007-10-21 04:40)

Nincs jelen

 

#14 2007-10-21 12:59

Robur
Admin (Crohn)

Re: Kérdőívek

Ehhez azt fűzném hozzá, hogy ezt a Kérdőív topikot meg lehetne hagyni a derék Törpikének és hasonlóknak, akik tényleg munkájuk miatt fordulnak ILLEDELMESEN hozzánk. Nem lenne muszáj összeoffolni jópofaságokkal (sztem nem is azok).

Nincs jelen

 

#15 2007-10-23 07:54

Apacsanya
Tag

Re: Kérdőívek

Robur!
Egyetértek!

Törpike!
Szívesen segítek!

Nincs jelen

 

#16 2007-10-25 22:05

SOTE-DOKI
Tag

Re: Kérdőívek

Kedves Fórumtagok! Bocsánat, ha valakinek az érdekeit vagy jó érzését megsértettem. Esetleg található helyesírási hiba a tesztben és lehet, hogy nem mutatkoztam be teljesen, én azt gondolom, ha valaki komolyan beteg (elárulom én is az vagyok, c.u.) és valami pici esélye is van arra, hogy könnyebb legyen az élete ezzel a teszttel, akkor nem a helyesírási problémák lesznek a legfontosabbak!
  Én az időmet INGYEN áldozom erre a felmérésre és szerintem abszolút jóindulatúan közelítettem felétek. Sajnálom, ha személyes kérdésnek tekintetek egy ANONIM tesztben egy olyan kérdést, hogy "Mennyi volt a születési súlyod?" és hasonlók. Szerintem és sok egyéb irodalom szerint is a betegség kialakulásában a 6 éves kor előtti eseményeknek nagyon fontos szerepe lehet. Egyébként a kérdések kitöltése nem volt kötelező senki számára még az email cím sem, amit az eredmény kiküldésére szeretnék felhasználni. Írta valaki, hogy ingyen vettem igénybe a segítségeteket - ez igaz, de ezt nem tartom kivetni valónak, mert nem ajánlottam semmi jutalmat senkinek sem. Még reklámot sem helyeztek el a teszt mellé és a teszt kitöltése után semmiféle termék megvételét nem ajánlottam. Így csodálkozom, hogy néhányan nem értették mire használnám fel ezeket az adatokat. Még egyszer leírom, amit a tesztnél is már említettem, hogy a gyüjtött adatok számokból fognak állni (azaz egy egyszerű statisztika) és mindenki számára megismerhető lesz januárban. Lelkiismeretem tiszta, segítőszándékkal fordultam felétek, ha valakit zavar, akkor ne töltse ki, de szerintem nem gerinces dolog lejáratni.
  Köszönöm az építő jellegű kritikát és azt is, hogy ennek ellenére sokan kitöltöttétek.

Nincs jelen

 

#17 2007-10-26 01:32

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

Az elozo hozzaszolo irta:

"Kedves Fórumtagok! Bocsánat, ha valakinek az érdekeit vagy jó érzését megsértettem...."
Szerintem: Erdekeit senkinek, joizleset mindenkinek....

" Esetleg található helyesírási hiba a tesztben.."
Nem esetleg, szarvashiba is talalhato..:-(

"..és lehet, hogy nem mutatkoztam be teljesen..."
Dehogynem, vezetekneved "SOTE" keresztneved "DOKI" es c.u. vagy

mas
Nem erintetted azt a kerdest, hogy a teszt, egy keszulo, embrionalis allapotaban levo  orvosi portalrol erheto el, ami most mar nehezebben, de az az ugyesebbeknek megis elerheto.
 
Szeretnem +jegyezni, ugy tudom, hogy forumos tarsaimnak nem az agya beteg, hanem a belrendszere.
Ugye ez azert agyilag foghato ?
A lelkiismeret tisztasaga ugyeben pedig itt nincs illetekes, ezert kerlek, hogy  fordulj az illetekes vallasugyi (kat. ref. izr. ect.) hatosag helyi kirendeltsegehez, majd ok tisztaba tesznek.

Nincs jelen

 

#18 2007-12-22 11:07

Robur
Admin (Crohn)

Re: Kérdőívek

És most egy igazi kérdőív következik:


Kedves Betegtársak!

Ezúton szeretnénk arra kérni Benneteket, hogy ha időtök engedi, töltsétek ki egy életminőséggel kapcsolatos kérdőívet. A kérdőív kitöltésével az egyesület és Tóth Katalin munkáját segítitek, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakának végzős hallgatója. Katalin a szakdolgozatát a gyulladásos bélbetegséggel élők életminőségét befolyásoló tényezőkről írja.

Mindannyiunk számára fontos, hogy részt vegyünk ebben a kutatásban, hiszen így hozzájárulunk ahhoz, hogy a hazai gyulladásos bélbetegek életminőségéről egy átfogó képet kaphassunk. A kutatás eredményeit minden betegtársnak lehetősége lesz megismerni, mert Katalin ezeket egy jövőbeli budapesti és szegedi klubfoglalkozás keretében meg fogja velünk osztani. A kérdőív kitöltése természetesen név nélkül történik.

A kérdőív a következő honlapon található:
http://ibdkerdoiv.extra.hu

Segítségeteket előre is nagyon köszönjük!
Az MCCBE Vezetősége

- - - - - - - -

Figyelem: ne lepődjön meg senki, a kérdőív 5 oldalból áll! Az oldal tetején és alján zárójelben szerepel, éppen hányadik oldalon tartunk a kitöltésben pl. (3/5).

A kérdőíves topikot rögzítettük a topikoszlop elején, ezért arra kérlek minden fórumozót, hogy ehhez a hozzászóláshoz ne fűzzön megjegyzést!

Nincs jelen

 

#19 2007-12-22 18:22

Ánya
Tag

Re: Kérdőívek

Robur!

Muszáj két észrevételt írnom a kérdőívhez, sőt hármat:
Van egy kérdés, hogy "milyen gyakran van széklete?" és a válaszok között nem szerepel a tünetmentes időszakra vonatkozó normális lehetőség.
A testsúlyunkra kérdező válaszok között nem szerepel a hízás, pedig ez is komoly probléma, (medrol, stb)
A legfontosabb, hogy külön kéne választani a tünetmentes időszakban lévő emberek válaszait az éppen szenvedőkétől, mert a kép hamis lesz.
Emiatt tartom fontosnak, hogy írjak erről, bár kértél, hogy ne.....
Bocsánat, de szeretném én is tudni, hogy mi is van velünk?
Üdvözlet az angyalka szárnysuhogása közben is fórumozó Ányától.

Nincs jelen

 

#20 2007-12-22 18:59

Zoltán
Tag

Re: Kérdőívek

Nekem is hasonló észrevételeim vannak.

Nincs jelen

 

#21 2007-12-22 19:02

roor
Tag

Re: Kérdőívek

Halika!

Kitötöttem.:D
Az első ami eszembe jutott azt ikszeltem,és hát ez ugye a jelenlegi állapotom tükre.:D
De ha esetleg módosítják a kérdőivet,akkor is kitöltöm.:D

Nincs jelen

 

#22 2007-12-22 19:59

Rigor
Tag

Re: Kérdőívek

Nekem úgy tűnt ez nem is idb-s kérdőív, pár alibi kérdés van, emellett irgalmatlan mennyiségű pszihés. Különösen idegesítő volt hogy volt olyan kérdést amit nem kétszer hanem legalább tizenötször (nem túlzok) tettek fel.

Hozzáfűzném hogy szerintem a betegség úgy pszihés mint a gyomorfekély amiről kiderül hogy mennyire nem. Vagy annyira hogy a nátha is nehezebben gyógyul meg jobban visszajön ha ideges és lestrapált az ember. Baromi divatos dolog egy csomó betegségre azt mondani hogy pszihés, aminek egyszerűen csak nem ismerik az okát, vagy gyógymódját. Persze vannak pszhiés eredetű bajok is, de azoknál teljesen konkrétan lehet tudni hogy van valami pszihés probélma ami még a tünetek nélkül is szembeötlő lenne.
Itt meg ilyen nincs. Persze lehetnek miatta, gyógyszerek miatt, meg mellette de inkább az jellemző hogy a tökéletes lelki testi harmónia és egészség mellett is be bír lobbanni, és a leg lestrapáltabb kiborulós egészségtelenség mellett is simán alább bír hagyni. Szóval ez az irány szvsz. zsákutca.

Nincs jelen

 

#23 2007-12-22 22:15

tee
Tag

Re: Kérdőívek

hát tényleg nem valami ütős a kérdőív utolsó lapon mind az 1esre nyomtam.

Nincs jelen

 

#24 2007-12-28 20:52

Norc
Tag

Re: Kérdőívek

Sziasztok!
Igaz ez már nem közvetlen a kérdőívhez tartozik, de Rigor! Mélységesen egyetértek veled. Ez a pszihés dolog tényleg divat az orvosok körében. Mostanában így zajlik egy diagnózis. Elmegy az emberke az orvoshoz és ha netán nem egy mindennapi vagy egyértelmű tünete van, ami utalhat egy betegségre, na akkor kezdődik a bibi. Első lépésnek a fő kérdések, "cigarettázik? iszik?", ha az egyik is passzol, akkor máris megvan a diagnózis, "ezért van!" ha nem? Akkor egy fajta gyógyszer, (ha nem használ jöjjön vissza), című ismert mondat. Persze nem szokott. Emberke vissza, másik gyógyszer, és ha 3-4- szer visszamegy, máris rá van aggatva a pszihoszomatikus betegség cím.
Ezzel nem az orvosokat akarom bántani, de szerintem a fő gond, hogy nem gyógyitanak, (tisztelet a kivételnek) hanem csak tüneti kezelés történik. Nem más. Ezt elég jól tükrözik a reklámok is, fáj a fejed? vegyél be Saridont. stb.stb. Hogy mitől fáj? Kit érdekel!

Szerkesztette: Norc (2007-12-28 20:54)

Nincs jelen

 

#25 2007-12-28 20:59

Rigor
Tag

Re: Kérdőívek

Azért a vita topicba leírtam hogy a pszihés hatás egészen más irányból érdekes a betegség szempontjából:

"én a pszihés hatást csak a gyulladásra, vagy mint a betegséget alapvetően kiváltó okot értettem!  És a lelkiállapot értelemszerűen a javulásra, romlásra is kihat, de kb úgy mint ahogy a náthára is.

WC parát még inaktív időszakban is képes voltam produkálni, és úgy éreztem tényleg mindjárt hatalmas baleset, aztán leizzadós rohanás a wc-be és semmi.

És ugyanígy ha ott van tőlem 2méterre a wc akkor aktívan is tovább bírom nyugiban. De pl amint elfoglalják jön a para, ami valós székelési ingert is kiválthat."


Nekem a kedvencem az volt, hogy a szaruhártya sérülésem időnként szeret kiújulni és akkor újra megreped/leszakad (ezt is meg kéne majd műttetni) és jött a szemészeten valami idióta fiatal orvoska (na nem aki engem kezelt) hogy ez bizony pszihoszomatikus eredetű!   mármint a kiújulás. Hát hógyne, az egészséges szemem amibe nem vágódott vaskos fadarab ezerrel az akkor miért nem csinál ilyet?

Nincs jelen

 

#26 2007-12-28 21:35

Nita
Tag

Re: Kérdőívek

Az én kedvencem az volt amikor egy műtétem után nagyon fájt a hasam nem vagyok egy "hisztis picsa",de két nap után már sírva kértem valaki nézzen meg. Közben 39 fokos lázam volt. Erre be jön a doki,(valami ügyeletes hülye) és hozz egy prospektust "Hogyan dolgozzuk fel lelkileg a hegeinket!" Nem akartam hinni a szememnek!! Tényleg azt hitte  ,hogy pszichésen produkálok két napja lázat?! Na nekem se kellet több kértem az osztályvezető főorvost aki azonnal el vitt ultrahangra, és egyből ki is derült hogy bent felejtettek egy kis "darabot". Sikerült olyan vérfertőzést kapnom, hogy csuda!! Kaptam vagy húsz  injekciót a fenekembe....

Nincs jelen

 

#27 2007-12-28 23:04

Rigor
Tag

Re: Kérdőívek

Vérmérgezést akartál írni ugye?:) (a másikhoz egy családtaggal kell szexelni:P)

Nincs jelen

 

#28 2007-12-28 23:05

Nita
Tag

Re: Kérdőívek

Köszi igen!!!! (szökőkút mi??:D)

Nincs jelen

 

#29 2007-12-29 09:03

Pilli
Tag

Re: Kérdőívek

Én egyszer elmentem egy neurológushoz, mert már fél éve zsibbadt a bal karom. Ugyancsak feltette a szokásos kérdéseket, hogy dohányzom-e, hogy van-e valamilyen betegségem. Mikor mindekettőre feleltem, h igen sajna dohányzom és igen, Chron-ban szenvedek, megtapogatta a hátamat és azt mondta: Ön olyan, mint egy zuhanó repülőgép. A zuhanás mostmár megállíthatatlan, de még lassítható. És amikor azt mondta hogy: Vannak az életrevaló, egészséges emberek és vannak az életképtelen emberek, mint például Ön, na akkor bek...tam az ajtót és elmentem. Panaszkönyv, miegymás. És a karom azóta is zsibbad néha :)

Nincs jelen

 

#30 2007-12-29 09:18

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

off
Pilli wrote:
"Én egyszer elmentem egy neurológushoz, mert már fél éve zsibbadt a bal karom....."
A ugy nem nagy durranas, "B" vitamin hianyod van. Nekem is volt hasonlo tunetem, amire egy szerencses veletlen folytan "Milgamma" nevu bogyot kaptam ingyen, mert resztvettem egy "TB tamogast kiboxolo" kiserletben. Abban az osszes "B" vitamin benne volt :-)
Egyebkent en, ab ovo, a B 1 vitamin tablettakat kajoltam, ami persze magyar es olcso, szerintem ez Neked is megteszi.

Szerkesztette: aiolosz (2007-12-29 09:58)

Nincs jelen

 

#31 2007-12-29 11:42

Pilli
Tag

Re: Kérdőívek

aiolosz: Persze erre mostmár én is rájöttem, azóta szedem is mostmár nem mindennap fordul elő a zsibbadás. De először ezt még nem tudtam, hogy "csak" ennyi a baj, gondoltam egy szakértő megmondja. Hát megmondta....

Nincs jelen

 

#32 2008-02-20 21:17

Pongi
Tag

Re: Kérdőívek

Üdvözlet Minden Kedves Fórumozónak!

Párczen Bálint vagyok, nem IBD beteg, de ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni! Budapesti pszichológia szakos hallgató vagyok, és azt a feladatot vállaltam, hogy egy Crohn-beteg személlyel beszélgetek arról, hogyan éli meg a betegségét; mi az, ami könnyebbé teszi, és mi az, ami megnehezíti számára a tünetek elviselését. Tudom, hogy a kérésem sokakból ellenszenvet vált(hat) ki, és hogy ezért az ellenszenvért a pszichológia jócskán "megdolgozott". De ez a beszélgetés nem arról szólna, hogy mindenbe és mindenáron lelki tényezőket kell belelátni! Nem a "pszichoszomatikáról" vagy az orvosi diagnózisokról szólna. A cél az, hogy minél többet megtudjunk a betegségről magának a betegnek a szemszögéből, annak érdekében, hogy az orvoslás a betegek valódi igényeinek megfelelő ellátást nyújtson.

A beszélgetés két vagy három alkalmat ölelne fel, minden alkalommal egy-másfél órát. Tudom, hogy nagy dolgot kérek, de az időpont és a helyszín tekintetében rugalmas lennék. A beszélgetés alapján egy ismertetést kell tartani egy kis (kb. 20 fős) csoport előtt. Az anonimitás ebben az esetben természetes, tehát a személy neve vagy bármilyen olyan adat, ami alapján az illető egyértelműen azonosítható lenne, nem kerül nyilvánosságra (még a csoport előtt sem)! A beszélgetés alapján egy dolgozat is készül majd, amit a válaszadóhoz is eljuttatok.

Elnézést, ha bárkit megsértettem a levelemmel! Nagyon nagy segítség lenne, ha vállalkozna valaki erre a két-három alkalmat felölelő beszélgetésre! Ha akad jelentkező, kérem, küldjön egy levelet az e-mail címemre.

Köszönettel:
Párczen Bálint
bparczen@yahoo.com

Nincs jelen

 

#33 2008-02-20 22:03

tee
Tag

Re: Kérdőívek

nem rosszból inkább kutatgassatok :D:D

Szerkesztette: tee (2008-02-20 22:04)

Nincs jelen

 

#34 2008-02-20 22:35

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

Balint, korrekt volt, amit itt leirtal es remelem lesz olyan tarsunk, aki partnered lesz.
Ugy latszik, erdemes volt Andersen olebe ulni, jo hatassal volt Rad :-)
Sajnos en csak colitis ulcerosaval dicsekedhetek :-(
Sok siker kivanok
aiolosz

Nincs jelen

 

#35 2008-02-21 12:07

kbalu
Tag

Re: Kérdőívek

én is úgy gondolom, hogy ez a korrekt bemutatkozás és a korrekt tájékoztatás, sok sikert kívánok a feladat végrehajtásához, a többi Bálint "hasonmásnak" pedig legyen jó példa eme tájékoztatás és akkor tutira nem harapjuk le a fejüket

(én tuti rossz alany lennék, mert még az oktatód is visszadná a diplomát ha látná, hogy milyen vidáman élek meg mindent :-))

Nincs jelen

 

#36 2008-02-21 17:00

roor
Tag

Re: Kérdőívek

Halika!

Naaaaaaaaa ezzzzzzzzzzz aazzzzzzzzzzzzzz.:D:D:D:D
Így kell nekiindulni.:D:D:D
Ez még nekem is tetszett.:D:D:D
Én még gondolkodnék ezen,épp rossz passzban vagyok.:D

Nincs jelen

 

#37 2008-02-21 19:23

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

Roor, nem csak stilusa van, hanem jokepu is :-) Ne gondolkodj sokat....

Nincs jelen

 

#38 2008-02-21 19:37

kbalu
Tag

Re: Kérdőívek

aiolosz: nekem nem tetszik, akkor én ne is jelentkezzek? :D

Nincs jelen

 

#39 2008-02-21 19:49

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

off
kbalu, nalad mas a celfuggveny :-)
Komolyan, amennyiben van ra erkezesed, segits Te is a sracnak, szerintem +erdemli.

Nincs jelen

 

#40 2008-02-22 21:41

roor
Tag

Re: Kérdőívek

Halika!

Aiolosz:nem a külső számít.:D:D:D
A stílusa jó,az vitathatatlan.:D:D:D
Én még aludnék rá,kissé bizalmatlan vagyok.:D:D:D:D
Hiába,crohnúr nem egy barátkozó alkat.:D:D:D:D

Nincs jelen

 

#41 2008-03-22 14:02

Robur
Admin (Crohn)

Re: Kérdőívek

Mint a főoldalon is olvasható, kérdőívek önálló oldalt kaptak:

http://crohn-colitis.hu/kerdoivek/


Bocs, Aiolosz, de alig fértem a gépemhez!

:(

Nincs jelen

 

#42 2008-03-22 14:12

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

Robur, turelmesen vartam .....kosz
Viszont nem lehet letolteni a kerdoivet, mert  a "Letöltöm a fenti kérdőívet (WORD) » hivatkozas az nyito oldalt hozza be.

Nincs jelen

 

#43 2008-03-22 14:15

Robur
Admin (Crohn)

Re: Kérdőívek

Most már azt is feltöltöttem ...

:)

Nincs jelen

 

#44 2008-03-22 14:19

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

Kosz, tudod nem mindenki tudja, hogy a letoltest kell elinditani ....mert 1ebkent persze letoltheto.
Most jon a telhetetlen mehecske :-)
Dori csinalt egy e-mail cimet, kifejezetten  a kerdoivnek:
ibdkeroiv@gmail.com
Legyszi meg ezt is :-)

Szerkesztette: aiolosz (2008-03-22 14:25)

Nincs jelen

 

#45 2008-03-22 14:25

Robur
Admin (Crohn)

Re: Kérdőívek

Jó.

A gmail-es cím az oldalon kódolva van, különben a spambotok túl hamar leszedik. Várjuk a többi kérdőíves arcot.

Nincs jelen

 

#46 2008-03-22 14:28

aiolosz
Tag

Re: Kérdőívek

Koszonom...
Dorinak hozott a nyuszi kerdoivet  :-o)
a Robur_nyuszi....

Nincs jelen

 

#47 2008-04-03 12:57

Miki
Tag

Re: Kérdőívek

Kinek küldhetem a kitöltött kérdőívet?

Nincs jelen

 

#48 2008-04-03 13:16

Robur
Admin (Crohn)

Re: Kérdőívek

Kedves Miki,

ezen az oldalon:

http://crohn-colitis.hu/kerdoivek/

szerepel az email cím, ahová küldheted, ha nem látod, akkor engedélyezd a javascriptet a böngésződben! Azért lett bújtatva, nehogy a spambotok begyűjtsék, tehát ezért kell a javascript.

A topikot hozzácsatolom a kérdőívek topikhoz

Nincs jelen

 

#49 2008-04-07 18:19

Pongi
Tag

Re: Kérdőívek

Kedves Fórumozók!

Párczen Bálint vagyok ismét. Néhány héttel korábban írtam egy hozzászólást, amiben segítséget kértem Tőletek egy három alkalomból álló beszélgetés kapcsán. Köszönöm a hozzászólásomra érkezett reagálosokat, nagyon jól estek! Volt is egy jelentkező, de már napok óta nem válaszol, az idő pedig sürget, mert április 22-ig meg kéne lennem. Utána érdeklődtem a tanáromnál, és azt mondta, hogy más gyulladásos bélbetegséggel rendelkező személlyel is készíthetek interjút, nem kell feltétlenül Crohn-beteggel. Egyébként minden, amit leírtam a hozzászólásomban, továbbra is érvényes. Nagyon hálás lennék, ha lenne olyan, aki időt tudna szakítani ezekre a beszélgetésekre!
(A találkozás idejét és helyét illetően rugalmas lennék, mert nem akarok ezzel plusz kellemetlenséget okozni.)

Köszönettel:
Párczen Bálint
bparczen@yahoo.com

Nincs jelen

 

#50 2009-10-13 11:11

nicsnincs
Tag

Re: Kérdőívek

Sziasztok

Én beadandó dolgozatomhoz szeretném a segítségeteket kérni. Egy éve vagyok crohn beteg és azt tapasztaltam, hogy nem nagyon van olyan étterem/étkezde, ahol nyugodtan tudnánk enni, kímélő étrend szerint főznek. Nem tudom, hogy ti találtatok-e ilyet, illetve esztek-e rendszeresen étkezdében, étteremben, de nekem igen nagy gondot okoz, hogy az egyetem közelében egyetlen helyen sem tudok meleg ételt fogyasztani napközben. Ezért üzleti tervemben egy ilyen étteremről szeretnék írni. A kérésem az lenne, hogy aki válaszolna pár kérdésemre e-mailben, legyen szíves írjon erre az e-mail címre: yvett8900@gmail.com A héten meg kell írnom, ezért kicsit sürget a határidő, minden jelentkezőnek örülök. A kérdések arra vonatkoznának, hogy jó ötletlenk tartjátok-e, ennétek-e az étteremben, ha megnyílna... Természetesen a válaszadás anonim, a dolgozatomba csak az kerül bele, hogy a potenciális vevőimnek mi a véleménye az étteremről, az étlapról.

Minden segítséget előre is köszönök!


Ivett

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB