#1 2004-07-27 18:18

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Munka, elhelyezkedés

Sziasztok! :)

Nekem aktuális ez a téma, de szerintem sokan tudnának érdekes dolgokat írni a munka témakörében.
Én épp betegállományban vagyok.
Kérdések tömkelege foglalkoztat:
- mikortól merjek visszamenni dolgozni, fõleg ha állítólag nyugalmi állapotban is vannak panaszaim, gyenge vagyok.
- keressek-e mást, kevésbé stresszest?
de könnyebbet?, rövidebb munkaidejût?, vagy vállaljak ugyanolyan intenzitásút? (egyáltalán milyen fajta munka való egy Crohn betegnek?)
- álláskereséskor elmondjam-e a betegségem?
etika szempontjából kéne, de kapok-e akkor munkát?

ha van véleményetek, tapasztalatotok ezen a téren, nagyon szívesen olvasnám és talán mások is.
Üdv,
Judit

Szerkesztette: Judit (2006-10-14 06:09)

Nincs jelen

 

#2 2004-07-27 19:18

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Judit, könyörtelen a világ, úgyhogy szerintem ha etikus, ha nem, mélyen halgass munkakeresésnél és interjúknál a betegségedről. A tapasztalatom az, hogy így is annyira kiélezett és nagy a verseny, hogy élből csak hátrányból indítanál. Szerintem nyugalmi periódusban teljesen normálisan tud dolgozni az ember és külsőleg nem is látszik rajta, hogy beteg. Én nem mondanám el semmiképpen.

A kezelés megkezdését követően én kb. 2 hétre már viszonylag jól voltam, de még ráhúztam 2 hetet és csak akkor mentem dolgozni, amikor már kicsit biztosabb állapotban éreztem magam. Nekem azóta is folyamatosan hőemelkedésem van (kezdetben persze magas lázam volt), úgyhogy pl. ha arra vártam volna, hogy az elmúljon, még mindig betegállományban lehetnék.

Mindenképpen próbálj nyugisabb munkahelyet keresni. Az első munkahelyem igen stresszes volt, állandó határidős munkákkal, rengeteg éjszakát is átdolgoztam, meg hétvégét is. Volt olyan hónap, hogy 80 db túlórám volt (ami, ha 40 órás munkahéttel számolunk azt jelentette, hogy két héttel többet dolgoztam, vagyis csináltam a 4 hetes hónapból 6 hetest). Közel 7 éven keresztül dolgoztam ott. Valahol visszatekintve nem bántam meg, mert rengeteget tanultam tőlük, viszont annyiban sajnálom, hogy mivel ilyen iramtempóban dolgoztunk, magánéletre és a társadalmi élet ápolására sehogy sem jutott idő. (Szépen leperegtek rólam az ismerősök, meg egy pasi sem bírta ezt sokáig.) Csak az otthon és a munkahely létezett 19 és 26 éves korom között. Egyáltalán nem biztos, hogy ennek fényében megérte, és úgy is gyilkos volt, hogy egészséges voltam.

Mikor eljöttem, tudatosan kerestem a nyugis munkahelyet, ahol, ha vége a munkaidőmnek, azonnal le is léphetek. Szerencsére megtaláltam. Igaz, anyagilag visszalépés volt, de valamit valamiért. Most meg, hogy beteg vagyok, külön jó. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem idegesítem itt soha magam, csak az előzőhöz képest bőven jobb.

Nincs jelen

 

#3 2004-07-27 19:59

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Szia Judit, sziasztok!

Az állásinterjúnál szerintem is hallgass. Saját tapasztalat. Én már úgy vagyok vele,h. ha felvesznek, majd a munkaügyesnek megmondom.  Ha le vagy százalákolva az más. (korlátozott munkaidő) Én rokkantsági járadékot kapok (mivel nincs meg a szolgálati időm. De szerencsére így tudok 8 órában dolgozni.) A főnököm a mai napig nem tudja, h. pontosan mi a bajom. Néha elmegyek 4 napra táppénzre (infuzió miatt) és nem kérdez semmit. Tudomásul veszi.(ilyen sincs sok)
Régebben nagyszabású karrierterveim voltak, de rájöttem,h. "Mancsa tervez és Isten/Crohn tervez". ;O) Ez elég nehéz volt elfogadni. Nem lehetett, olyan sikeres előmenetelem,mint a barátaimnak. És tudodjátok mi a legfurcsább? Ha beszélgettünk a barátaimmal, akkor néha elszólták magukat, h. ők olyan büszkék RÁM, mert az életem sikeres. Kezdetben még nagyot néztem. Nekem sikeres? De,hát nem vagyok én igazgató, sem középvezető! A szemükben nem ez számított, hanem az, ahogy az életemet összeraktam és élem.
A nyugis munkahely a gyógyulás egyik alapfeltétele. Addig kell keresni, míg meg nem kapod. Ha ez évekig eltart, akkor addig. Bár szerencsésebb lenne rövidebb idő alatt találni. Ám ha megvan, tégy meg érte, bármit, h. megkapd! ;o) (vicc) Nekem 6 évembe tellett. De, amikor nagyon sürgős lett, akkor jött rögtön egy ajánlat és el is fogatam, mert ez egy majdnem tökéletes munkahely és munka.

Bocs, ha kicsit elkalandoztam az emlékeimben. :)

Sziasztok!

Mancsa

Nincs jelen

 

#4 2004-08-09 14:09

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztok Adri és Mancsa! Köszönöm a tanácsaitokat. Tulajdonképpen az orvosom is azt mondta h nincs közük hozzá.
Mancsa!Ezen a képen te vagy?
Judit

Nincs jelen

 

#5 2004-08-09 16:50

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Szia Judit!

Igen ezen a képen én vagyok egy előző életemből. Mára már emlék,de bennem él ez a lány!;)

Szia: Mancsa

Nincs jelen

 

#6 2004-10-06 10:00

András
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztok!
Én egy nagy élelmiszer kereskedelmi cégnél végzek adminisztrativ munkát.
Amikor lebetegedtem akkor is itt dolgoztam,és elég sokáig voltam betegállományba,és kórházban is ahol meglátogadtak a rendes kollégák.
Nekem nem nagyon volt mit eltusolni igy elmondtam hogy mi a bajom,igy az egész cég tudja.Sajnos nem mindenki tolerálja azt hogy nem mindig vagyok teljes,és ez a nehéz napokon látszik is rajtam.De ha arra kerül a sor hogy mennem kell,és új munkahelyet kell választani,akkor sem fogom eltusolni a dolgot.
Ezt azért gondolom igy mert inkább a betegségem miatt ne fogadjanak el minthogy "egészséges emberként"akinek ki tudja mi a baja.

Nincs jelen

 

#7 2004-10-06 11:35

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

A téma most teljesen aktuális nálam, ugyanis október 18-tól új munkahelyen folytatom a pályafutásomat. És ott senki nem tud a betegségemről. Én mindenképpen megpróbálom majd nem nagy dobra verni és ha kellőképpen vigyázok magamra, remélem nem is fogják észrevenni. Vagyis biztos észre fogják venni, hogy állandóan gyógyszert szedek, de bízom benne, hogy megértőek lesznek, és leginkább azt fogják leszűrni, hogy ettől én még ugyanolyan ember vagyok és teljesen normálisan tudok dolgozni. Remélem így lesz.

Az aggodalom ami bennem van, most inkább az, hogy remélem nem fog a betegség rovására menni a munkahelyváltásom és nem esek vissza. Ebben bízik erősen a dokim is velem együtt.

Nincs jelen

 

#8 2004-10-19 19:36

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

A vadonatúj kollégáim a vadonatúj munkahelyemen ma közölték, hogy milyen EGÉSZSÉGESEN (!!!) élek, hogy nem iszok kávét, csak ásványvizet. És, ha tudnák, hogy a tea, amit időnként szürcsölgetek az is gyógytea... :-)))

Nincs jelen

 

#9 2004-10-20 08:22

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Kedves Magányos Farkas! :)

Azért ezzel a fene nagy őszinteséggel egy kicsit vigyázz. Örülök, ha neked még nem volt  negatív tapasztaladot, de nem mindenki lesz megértő egy beteg emberrel szemben. Szemény szerint nem verném és nem is verem nagy dobra, hgoy beteg vagyok. Ha gond van, mert műtétre kerül a sor, egyszerűen csak közlöm, hogy sajnos meg kell műteni.
Gondolom a te helyzeted, más, hiszen mostanában sokat vagy rosszul. :(


Mancsa

Nincs jelen

 

#10 2004-10-20 15:44

TA
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztok!

Mint tudjátok ez a betegség pszichoszomatikus eredetű, ami azt jelenti, hogy a lelki tényezőknek, lelki beállítottságnak nagy szerepe van a betegség állapotában.
Stressz, munkahelyi feszültségek biztos nem segítenek a gyógyulásban, viszont a munkát meg nem kerülhetjük el.
A gyógyszeres kezelések és az orvosi felügyelet mellett érdemes a lelkünkkel is foglalkoznunk, ha szeretnénk ezzel a betegséggel egy jó életminőséget fenntartani.
Egyik lehetséges megoldás a szervezetfejlesztői szuperviziós foglalkozás, ahol pár fős csoportokban dolgozzuk fel a munkahelyi problémákat.
Ha valakit bővebben érdekel miről is van pontosabban szó és hogy tud ez hozzájárulni a jobb állapotunkhoz, keressen meg e-mailben és részletes tájékoztatást adok ill. a kérdésekre válaszolok.

Üdv.:TA

Nincs jelen

 

#11 2004-10-20 19:20

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Munka, elhelyezkedés

Adrikának üzenem, hogy ma jelentkezett az a kislány, aki ígért pár héttel ezelőtt recepciós állást. Most lett aktuális: Szépvölgyi út  35/37. Irodaházban . Érdekel? (Tudom, hogy 19-től dolgozol, de hátha..

Nincs jelen

 

#12 2005-01-08 13:28

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Negatív rekordokat döntögetek mostanában, hihetetlen, de igaz: már megint mennem kell a munkahelyemről és már megint nem azért, mintha rosszul dolgoztam volna. :-(((( Csoda, hogy még egészségileg nem omoltam össze...

Nincs jelen

 

#13 2005-01-08 19:23

Mancsa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Adrus!

Fogd ezt a "kudarcot" úgy fel, hogy nem ez volt a megfelelő munka a számodra, és azért lett vége, mert jobb jön:) tudom nehéz, de meg kell próbálni ebből is a jót meglátni:)

Fel a fejjel, szorítunk és ahogy látom, aki tud segít:))

Nincs jelen

 

#14 2005-04-26 20:30

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Én, mivel diák vagyok igy nekem maradt a diákmeló (szórólapozás), de a 3-4 óra folyamatos állás után, ha leülök, nagyon fáj a derekam.Ám lehet hogy az nem a derekam, hanem a beleim?Szerintetek melyik?Mert ha a beleim, akkor jövö héten megyek a dokihoz és télleg befekszek önként és dalolva, mert ez igy nem  normális.Szal erre várnám a válaszokat!

Amúgy a suliba nekem mindenki tudta az első perctől hogy mi a bajom.Alső évben mindenkinek szokatlan volt, de aztán kialakultak azok a körök, ahol télleg odafigyelnek rám (bár a kórházba csak egy ember tolta be a képét, ő is elájult:D) és ez jó, igy 5 év után is, mert tudom hogy ha rosszul leszek bent, akkor tudják mit kell csinálni (3dik müszakban továbbképzésen voltak:D).Nekem nem fekszik a titkolózás.Akivel megismerkedek, legyen az haver, vagy komolyabb, előbb utóbb (inkább előbb) mindenki megtudja hogy ez nekem van.Aki elfogadja az téleg egy barát jelölt, de aki elfordul e miatt,az nem érdemel meg egy barátot sem.Én ezt valom!

Nincs jelen

 

#15 2005-07-04 13:55

Adrika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Jöv? hét hétf?t?l új munkahelyen kezdek el dolgozni, rövid id?n belül immáron másodszor lesz részem ilyesfajta "élményekben". Hihetetlen, de valami furmányos módon változatlanul jól vagyok, most majd arra kell figyelni, hogy ez így is maradjon. Szerencsés módon túléltem a kb. két és fél hónapig tartó gyötrelmes, bizonytalan id?szakot, amikor is folyamatosan interjúkra jártam.

Öröm és megkönnyebbülés helyett inkább nagy az aggodalom, hogy vajon mibe tenyereltem bele és milyen lesz az új hely? Máshogy kellene lennie, tudom, de nálam ez van...

Nincs jelen

 

#16 2005-07-07 20:04

share
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Kedves Adrika!
Nagyon örülök,hogy sikerült új munkahelyet találnod!Biztosan hamar
meg fognak kedvelni és jól fogog érezni magad!
Minden jót!
Üdv.
Andreas(share)

Nincs jelen

 

#17 2005-07-07 20:05

share
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Kedves Adrika!
Nagyon örülök,hogy sikerült új munkahelyet találnod!Biztosan hamar
meg fognak kedvelni és jól fogog érezni magad!
Minden jót!
Üdv.
Andreas(share)

Nincs jelen

 

#18 2005-07-07 20:28

Norc
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztok!

Hát én nem dicsekedhetek. Augusztus 1-t?l megszünik a munkahelyem.13 évig dolgoztam ott.Sajnos itt ahol lakok, esélyem sincs új munkahelyre. Ráadásul nem is vagyok túl jól. Igaz most passzív vagyok,de a kisér?tünetek kinoznak. alig tudok ülni.úgyhogy nem sok jó van kilátásban. :(

Én is örülök Adrika, hogy sikerült!!!

Szerkesztette: Norc (2005-07-07 20:29)

Nincs jelen

 

#19 2005-07-25 11:21

Ancsikó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztok!!!
Azt szeretném megkérdezni t?letek,h idén februárba nem adták meg a 67%-os rokkantságit, de az önkormányzatnál rehabilitációs osztályra kellet beadni egy papírt, a rendszeres szociális járadékom elbirálásához. (Ezt úgye a nyugdíjfolyosító birálja el  - kültek egy levelet,h folyamatban van az ügyem ) Ez volt 3 hónapja. Azóta egy fillért sem  láttam!!! Ilyenkor mi van?????? Munkanélkülire van esélyem?
El?re is köszönöm a segítséget!!!

Nincs jelen

 

#20 2005-07-25 11:58

Berci
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Szia!
Én ugy tudom.hogy  önkormányzati rehabilitációs osztály birálta el. Ha kaptál levelet várd a " sok " pént ! A nyugdíjfolyosító k?ldi.

Nincs jelen

 

#21 2005-07-25 12:31

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

én 20 éves létemre megjártam ugyanezt!! Ha 3 hónapot vártál, akkor télleg küldhetik bármelyik pillanatba, mert ez valami segélyszerüség vagy nemtom, de én 15700 forintot kapok.

Nincs jelen

 

#22 2005-07-25 13:53

Ancsikó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Köszönöm szépen fiúk! Csak tudjam elkölteni azt a rengeteg zsét!!!! puszi

Nincs jelen

 

#23 2005-08-30 10:30

Csjudit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztok! Munkahelyet keresek! Eredménytelenül. 2005.07.1-t?l 50% munkaképtelen vagyok. 6 órás állást szeretnék, könny? munkahelyen: pl. iskolásnál /ott jó a légkör/
Bp.-i vagyok. Ha valaki tud valamit kérem írjon nekem. Üdv. Judit.

Nincs jelen

 

#24 2005-09-01 07:52

Csjudit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Kedves barna-by!
Talán egyszer elolvasod az üzenetem. Ha fáj a derekad , nem dolgozni kell hanem pihenni.
Ezt úgy értem feküdni. Több órás fekvés sokat segít. Mellette diéta, gyógytea, ül?fürd?/ha fiú vagy az sem szégyen/. Ha további tanácsra van szükséged csak írj! Sokmindent kipróbáltam sikeresen. Csak nemrég vagyok jelen az interneten. Döbbenve olvasom a sorokat. Az a véleményem a betegek csak az orvosoktól várják a segítséget, nem Önmaguktól.Üdv Csjudit

Nincs jelen

 

#25 2005-09-02 16:36

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Köszönöm a válaszod, de már rájöttem hogy attól fáj a hátam, mert amikor betették m?tét el?tt a csövet a gerincembe (amin keresztül kapom a fájdalomcsillapitot), azt 3szor szúrták, és egyszer elég fájdalmasan.Gondolom én hogy ott megsértett valami ideget, mert pont azon a környékeny fáj ahol szúrták.Amúgy meg nem szeretek sokat feküdni, max ha alszom.Én amolyan energikus féle vagyok.Amúgy most elkezdtem korizni, persze betonon.Szerintem egy nagyon jó kis karbantartó sport, ajánlom mindenkinek

Nincs jelen

 

#26 2005-10-05 16:44

jehu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Tudjátok, nekem a munkahelyemen csak azt tudják, hogy valami autoimmun betegségem van, s ez nekik szerencsére megfoghatatlan. Öt év alatt crohnosként egyszer volt egy hathetes táppénzem, azért aztán elég sokat kaptam, pedig ez egy oktatási intézmény. A többit - sajnos orvosi javallat ellenére - néhány napos táppénzzel oldom meg. Amikor már nem "húzom nagyon a belemet magam után", bármilyen h?emelkedésem, és "enyhébb" tünetem van, megyek dolgozni. Otthon próbálok ilyenkor többet pihenni. (Két kamasz gyerek és férj mellett nem sokat lehet.) Tudom, hogy ez nem jó nekem, de vidéken - f?leg a Tiszától keletre - nincs mire váltani, örüljek, hogy ez is van. Gazdasági végzettséggel, média gyakorlattal próbáltam távmunkát szerezni, de rosszak a tapasztalataim. A Munkaügyi Központok semmit sem érnek, minisztérium sem tud segíteni, a szabad munkaer?piacon pedig lehet?leg alvállalkozóként kellenék. Ez utóbbi persze nekem nem lenne jó,  mert nem biztos a folyamatos munkával való ellátás. Márpedig ez után fizetnének. Ha valaki tudna ilyen helyzetre ötletet, segítséget, akkor engem is érdekelne egy váltás, mert egyre nehezebben bírom ezt a strapát.

Üdv. Jehu

Nincs jelen

 

#27 2006-01-06 23:34

Dina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztoki!

Én sajnos ül?munkát végzek. néha teljesen kivagyok nap végére,mert az egyfolytában ülést?l sokszor fáj a hasam és a derekam is nagyon. Judit örömel venném a derékfájásra bevált módszereidet, mert nekem az ül?fürd?, derékmelegít? nem igen váltak be.

Nincs jelen

 

#28 2006-01-07 13:49

Csjudit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Szia!
Én Csjudit vagyok, szivesen adok tanácsot. Ha tényleg ül?munkát végzel, nagyon fontos, hogy olyan széken ülj ami támasztja a medencéd. Ezek a modern forgós székek már nagyon jók. Nem hiszed, de volt olyan munkahelyem, ahová az otthoni székemet be kellett vinnem. Soha ne legyél szégyenl?s. Az a lényeg, hogy a hasa ne legyen összehúzódva, mert nyomod a beleket. Nem árt óránként felállni és gyakorlatokat végezni, pl. a mosdóban, hogy ne lássák. Ezek lehetnek légz? gyakorlatok. A mélylégzést?l kiegyenesedik a gerinc. Nem árt ha megtanulod a jógalégzést. Nagyon hasznos lesz egy életen át /állítólag a betegségünk életünk végéig tart/. Sajnos ezt tudomásul kell vennünk. Nem mindegy hogyan éljük meg a mindennapokat!! Sok sikert kivánok.

Nincs jelen

 

#29 2006-01-07 13:57

Csjudit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Még elfelejtetem. Az alvásod is legyen nyugodt. Én 5 évvel ezel?tt kiharcolt magamnak a külön szobát. Azóta nyugdtak az éjszakáim. Az ágyam jó nagy, kényelmes és kemény.
Ha nem tudok aludni légzéseket és csavarásokat végzek. Nagyon jólesik minden mozgás.
Ha van lehet?séged el kell járni jógaoktatásra, ha már megtanultad automatikusan tudod végezni otthon, minden fájdalom esetén. Ti. oldja a derékfájdalmat.Egyébként pont ma vettem egy CD-ét Bíró Ica  testszépítés 3. Tescoba most olcsóbb 950.- Ft, nagyon ajánlom.
Üdv.

Nincs jelen

 

#30 2006-03-29 18:47

Orsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek az örömömet. 5. hete vagyok táppénzen, hiányzik a munkám. Bent tudják mi a gondom. Legnagyobb meglepetésemre mától távmunkában végezhetem a feladataimat, míg újból a régi nem leszek. Hihetetlen számomra, hogy ilyen lehetõséget kaptam és nem morognak a "hiányzásért". :D

Orsi

Nincs jelen

 

#31 2006-03-30 10:03

jehu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Örülök, hogy ilyen rendesek veled! Én sem bánnék egy ilyen munkahelyet!
Az én fõnökeim meg azt mondták, hogy "rosszul idõzítettem".


                                                     Jehu

Nincs jelen

 

#32 2006-04-06 14:35

zolak
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztok
Nem tudom biztosan de ugynéz ki az ln felfogásom  rossz ezzel a betegséggel kapcsolatban kb 7 éve volt szerencsém összeszedni(de minek a másik két betegség is épp elég volt)Azóta ugy érzem hogy nem fogok találni normális csajt munkát meg az életem értelmét se, ehhez képest ti elég jól fogjátok fel gratulálok.

Nincs jelen

 

#33 2006-04-12 12:49

Tünde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Kedves zolak!

Úgy érzem, hogy Te éppen rossz paszban lehetsz, mert elég tragikusan fogod fel az életet.
Én kb 5 éve vagyok beteg. 37 éves vagyok. Van négy egészséges rosszcsont gyerekem, tök normális férjem. Dolgozom 8 órában üzletvezetõként. Mivel nõ vagyok ellátom közben a családomat, elvégzem a házi munkát és még így is letagadhatok a koromból(és le is szoktam) 10 évet. Szóval csak azt szeretném  mondani, hogy próbálj meg teljes életet élni ezzel a szar betegséggel együtt is. Tudom, hogy vannak a betegségben rosszabb idõszakok, az ember anélkül is lehet szarul, ha nem beteg, hátmég így..., de akkor is.
Ne csak sajnáld magad, hanem igenis tegyél meg mindent, hogy jobban legyen a lelked is.
Ha másképp nem megy vegyél be 5 kiló széntablettát:) de menj el bulizni, kirándulni, ismerkedj, tedd a dolgod, és ne gondolj egyfolytában arra, hogy milyen beteg vagy.
Az elsõ lépést már megtetted azzal, hozzánk beléptél, szóval csak így tovább...!

Nincs jelen

 

#34 2006-04-12 14:19

jehu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Kedves Zolak!

Csak egyetérthetek Tündével, itt nincs más megoldás. Én 39 éves, két gyerekes dolgozó nõ vagyok, 4+8 éve crohnos, és talpon tudtam maradni, mert akarok. Nekem is van egyéb betegségem is, de nem hagyom el magam. Hallgass ránk és te légy erõsebb, ne a betegség! S ne hidd, hogy mi nem vagyunk idõnként nagyon rosszul, csak nagyon akarunk értelmes életet élni, s ráadásul luxus is a család mellett az önsajnálat. S akkor még nem is mondtam, hogy közéleti szerepem is van.

                                                                   Jehu

Nincs jelen

 

#35 2006-04-15 21:17

zolak
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

köszönöm mindenkinek igen általában vannak ilyen hullámvölgyek de megprobálom legyözni öket

Nincs jelen

 

#36 2006-04-18 22:07

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Más az, ha csak hasmenésetek van a problémától, és más az, amikor szitává lyuggadt a hátsótok. Hasmenésre talán elég a széntabletta, de például szanaszét szabdalódott tomporral elég nehéz ülni, állni. Ehhez mérten lehet azt mondani, hogy "Crohn és a teljes élet"; család, munka, karrier, párkapcsolat ecc ecc ecc. Lehetünk akármennyire optimisták; sok esetben mégsem mûködik a "dobj be egy kiló széntablettát és menj bulizni" szemlélet. Mindenkinél más testi problémát okoz a szegmentális gyulladás. Például a bélen kívüli bakteriális gyulladás tartós lázzal jár, a felszabaduló toxinoktól pedig az ember állandóan szédül és álmos.
Szóval nem kellene Zolak-ot lerohanni, segíteni kell neki, lehet hogy sokkal rosszabb állapotban van, mint sokmindannyiotok.
Fel a fejjel Zolak!

Nincs jelen

 

#37 2006-04-19 14:45

Tünde
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Kedves Zolak!

Tudom már mi a Te bajod.. A sok kóla... legalábbis az avatarod szerint. Alkohol  ez a kulcs szó. Rögtön más színben látnád a világot. :) Szóval komolyra fordítva. Hidd el tudjuk, hogy vannak rosszabb idõszakok, de akkor is...Szórakozni kellll! Ha nem megy ülve, állva... akkor fekve..:) Sunburner, egyébként sejtem milyen az a fajta tompor, mert 4 sipolyom is van. De a cél akkor is az legyen hogy a kedved jó legyen, mert csak akkor lesz betegséged is jobban.

Nincs jelen

 

#38 2006-04-19 19:18

fater
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Kedves Judit Szomorú de ezt kell modanom,vagy etikusan leszel munkanélküli,vagy dolgozol.ILYEN VILÁGOT ÉLÜNK.Próbálj meg könnyü stresz mentes (van ilyen) munkát keresni.Ha lehet maradj emberközelben úgy könnyebb elviseli a betegséget.(szerintem)Én 20éve vagyok r. nyugdijas,és saját magam foglalkoztatom.A nyugdij bõven elég a gyógyszerre a többit elõ kell teremteni.S ok sikert.

Nincs jelen

 

#39 2006-06-27 17:02

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Háht ez röhej....
Már féltucat helyen voltam állás miat és szinte mindenhol azt mondták, hogy túlképzett vagyok (egy sima mechatronikai technikus vagyok egy OKJs szoftverüzemeltetõi vizsgával).Az agyam eldobom!!Azt hittem ilyen csak a 3-4 diplomával rendelkezõ embereknél van, de hogy egy pályakezdõvel!...Pffff......

Nincs jelen

 

#40 2006-06-28 10:16

jehu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Kedves Barna-by!

Ez nem újdonság, én lassan húsz éve (érettségi óta) gyakran megkapom ezt. Pedig azóta még három szakmát szereztem. Ez egy jó válasz, hogy miért nem kellesz, s ráadásul még be sem perelheted õket, mert ez nem igazán diszkrimináció!

Tiszta röhej!

                                                    Jehu

Nincs jelen

 

#41 2006-07-24 16:21

Pancsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Sziasztok!

Én már retegek a suli kezdetétõl ezzel a betegséggel emlékszem mindig azal voltam tavaly is elfoglalva h mikor lesz már vége a sulinak mert nem szeretnék mások miatt kellemetlen helyzetbe kerülni ezzel a betegségemmel és azt remélem mire elkezdödik a tanév hogy talán helyre jövök és tünetmentesen mehetek 3. osztályba annélkül h ezzel foglalkozzak.
Ti hogy vészelitek át ezt az idõszakot?

Várom válaszotokat.


Pussi mindenkinek Soha ne mond azt hohy soha még ha néha úgy is tünik

Nincs jelen

 

#42 2006-07-25 16:23

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Én mindig örültem, hoyg kezdõdik a suli.Nem azért mert annyira szeretem, csak minden barát ott volt és végre megint lehetett hülyéskedvi, jókat dumálni...Én sose szorongtam a kezdet miatt, szerintem hülyeség agyalni a dolgokon, mert akkor megint felülkerekedik a félelem és aggódás, hogy "jaj, milesz ha szünetbe kell wczni", "jaj, ki kell mennem már 3adszor órán","jaj, mit szólnak az emberek majd".A 21 év alatt megtanultam, hogy le kell sz*rni a negativ véleményeket.Aki megjegyzést tesz arra, mert wcre mész, vagy mert csik van rajtad a gyógyszertõl, az nem érdemes még arra se hogy hozzászólj.A tanárok is megértik, hogy te nem direkt csinálod az egészet.Nekem volt, hogy 4szer is ki kellett mennem, és inkább kimentem a cuccommal a terembõl, minthogy zavarjam az órát.Meg lehet beszélni a tanárokkal, hogy még szólni se kelljen, csak menj.Nekem megengedték.Bármelyik órán mehettem, amikor akarok, persze mindent be kellett pótolnom, de ez természetes.Énse kedvtelésbõl mentem ki.
Lényeg, hogy aki beszól, azt hagyd, nem érdemes velük foglalkozni, de legtöbben megértõek.Ami fontos, hogy a tudatod ne forgasd bele teljesen az aggodalomba, mert akor rossz vége lessz.

Nincs jelen

 

#43 2006-07-25 17:46

Pancsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Én is örülök neki h kezdõdik viszont ebbõl a szempontból nem.
Csak mindig reggel vannak ilyen problémáim szerintem a medroltól lehet mert mikor még nem szedtem akkor nem voltak ilyen problémáim.
Ezért mikor elkezdödött ez az egész mindig korán keltem hajnali 5kor hogy a 7-es buszt  mivel bejáros vok elérjem annélkül h utközben rámjöjön a  wczhetnék.Mert máshol nem tok elmenni ezért csak otthon meg a suliban.
Amugy nagyon köszi  a biztatást. Remélem majd vmikor tényleg tünetementessé válhatunk


Köszi mindenkinek!

puszi Pancsy

Nincs jelen

 

#44 2006-07-25 17:52

Pancsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Barna by!
Had kérdezzem meg hogy ez mellet a betegség mellet szedhetek e fogamzásgátló tabletát mivel látom nõgyógyász vagy csak gondoltam megkérdem.
Mivel most szedek vmi Miligest bevont tabletát.
Mit gondolsz errõl légyszíves írd meg a véleményedet.
Ja és mégvalami ettõl a betegségtõl rendszertelenné válhat a menzeszem mivel még januárban tükrözés után vettem észre h nem rendszeres elötte pedig már az volt.

köszönöm elõre is Pancsy

Szerkesztette: Pancsy (2006-07-25 17:53)

Nincs jelen

 

#45 2006-07-25 22:16

Niala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Szia Pancsi!
Ha jól tudom Barna-bynak annyi köze van a nõgyógyászathoz,mint nekünk az autószereléshez! :D
Ha tévednék,valaki javítson ki! :D
Ezzel mindenképp a nõgyógyászodhoz fordulj és közölj vele mindet magadról,így tudni fogja miképp járjon el,ez a legbiztosabb!
Üdv!
                    Nia

Nincs jelen

 

#46 2006-07-26 10:46

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Pancsy:szívesen segitek a magánrendelésemen;) 16- 24h-ig jöhetsz.:) .Mikorra jegyezhetlek elõ?:P

Szerkesztette: barna-by (2006-07-26 12:59)

Nincs jelen

 

#47 2006-07-26 13:07

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Amúgy magára a szteroidra nem fogható ez a reggeli aggódás.Nálam is volt.volt olyan, hogy szk 2dikban csak úgy tudtam menni, ha a móriczon utbaejtem a mekit, de legalább elmegyek elõtte ,mert ha kell oda be lehet menni.Kellemetlen, de ez van.Aztán megtanultam kontrolálni magam és bár hülyeségnek hangzik, de a záróizom-torna is segitett abban, hogy megerõsitsem magamban azt hogy nem lesz befosás.Voltam cihologusnál is 17 éves koromban, õ azt a tanácsot adta, hogy ezt a reggeli szorongást fel tudom úgy oldani, ha nem gondolok erre és inkább olvassak vagy hallgassak zenét út közben.Azóta nem lehet a fejemrõl a muzsikát lerobbantani.Ez is hülyeségnek hangzik, de nálam bejött, persze ez nem jelenti azt, hogy másnál bejön.Szerintem ehhez hozzájárul az is, hogy ki milyen felfogású, optimista vagy pesszimista.Én még a mûtõasztalon is a dolgok jó oldalát néztem, akkor is amikor a doki közölte, hogy megúsztam, mert ha elmegy dohányozni a mûtét elõtt akkor én nem ülök most itt.Én nem estem kétségbe akkor se és akkorse amikor sztóma lifegett a hasamon.Sokaknak sokidõ, mig megszokját, nekem elég volt pár nap, hiszen tudtam, hogy az csak jót tesz nekem, ha igy gyógyul a bél, persze egy-két cikis eset történt, de azon is röhögtem.
Ha nehezen megy az ut reggel, szerezz magad mellé valakit, aki ugyanakkor jár suliba mint te és ugyanazzal a busszal tudtok menni.A csacsogás alatt úgyse foglalkozol azzal, hogy most ki kell-e menni vagy sem.

Nincs jelen

 

#48 2006-07-26 17:03

Pancsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Szia!

Járok nõgyógyászhoz itt a közelben is de konkrét választ nem kaptam tõle felírta ezt a gyógyszert.Azt mondta szedjem aztán majd meglátjuk hogy mi sül ki belõle.Annyit mondott, hogy jobb lenne ha a beleimet nem piszkálnánk ezzel.igaz most nem szedem mert a magánéletem kissé felborult de ha az elkövetkezökben szedném te erre mit ajánlanál.Nekem pest nagyon távolvan hogy felmenjek mivel balatonszentgyörgyi lakos vagyok ezért ha nem gond akkor légyszi írd meg emailben ha  nem akarod a többiek elött ezt megbeszélni velem.
Köszike elöre is Pancsy

Emailem: ancsy89@citromail.hu

KÖSZÖNÖM!!!!!!

Nincs jelen

 

#49 2006-07-26 22:29

Niala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Munka, elhelyezkedés

Pancsiii!!!
Barna-by nem nõgyógyáász! :D Tudod azért ez a fedõneve,hogy így közelebb csalogassa magához a kátségbeesett lányokat! :P  Persze én is majdnem beleestem a csapdájába!  :D
Olvasgasd egy kicsit a - ki kicsoda -  topikot!
Üdv nektek!

Nincs jelen

 

#50 2006-07-26 22:58

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Re: Munka, elhelyezkedés

mindezt a Munka topikban teszi...

:)

ej-ej!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB