Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#101 2006-07-03 20:52

maksameta
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Sziasztok!
Örülök,hogy ide tévedtem!Engem Mohácson tükröztek és kaptam egy vénás injekciót amitől teljes "filmszakadásom" volt.Nem emlékszem semmire és nem fájt semmi.
Nem tudom miért kéne ezt kinzás formájám csinálni ha lehet humánusan is.
Crohnos vagyok amúgy már 6 éve.
jobbulást és kitartást mindenkinek  :-)))

Nincs jelen

 

#102 2006-07-04 01:23

Sunburner
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Tök egyszerű, mondani kell, hogy kérem az injekciót és kész.
Én sem sok rosszra emlékszem, pedig abban biztos vagyok, hogy nagyon rossz volt.
:)
Követeljétek az injekciót!
Tény hogy közben nem sokat ér, de utána határozottan jó véleményetek lesz a vastagbéltükrözéssel kapcsolatban.

Nincs jelen

 

#103 2006-07-04 06:56

Malacka
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia Sunburner,
lehet hogy nem jó nevet adtam a dolognak, de a doki lentről indult felfelé a pocimban , és a végén azt mondta, hogy ha egy cm-vel még feljebb megy akkor a gyomromban köt ki, és így nézte végig az egész pocakomat, kb. másfél óra volt. A holnapi kínzás után majd bővebb felvilágosítást adok, hogy hogyan éltem túl. Nekem ma du. kell egy üveg X-prep nevű undorító ízű lötyit meginni, ami kitisztít, de valószínű sokkal többet attól sem fogok futni, mint most.

Nincs jelen

 

#104 2006-07-04 09:02

timcsi32
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Sziasztok!!

Le vagyok döbbenve már nem elöször itt..
Más forumokba már irtam, igenis követelni kell a dolgokat, mint jelen esetben a kábitó vagy altató injekciót!!
Na persze én sem voltam mindig ilyen okos,de az évek során gyülnek a tapasztalatok..
Legutobb engem is simánakartak tükrözni, de szoltam, az uj Dokinak hogy az utobbi 5 alkalommal altatásban tükröztek, erre csak annyit mondott: -ja lehet ugy is, akkor csináljuk ugy! Hm.. elhiszem hogy neki mindegy, de nekünk nem, azért ne "darabszámra"
kezeljenek már minket!!

Nem akarok elszomorítani senkit, de nem hogy jobb lehetne helyzetünk, csak rosszabb lesz... :( köszönjük meg az uj kormánynak!

Nincs jelen

 

#105 2006-07-04 09:55

jehu
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Kedves Dori!

Pedig sajnos ez igaz. Én sem tolerálom jól a bódító, altató szereket. A vérnyomásom meghülyül tőle, s napokba telik, míg stabilizálják. Ezért inkább fakírként tűröm a tükrözést, mert az még mindig jobb, mint amit a kábítás vált ki nálam. Nem vagyunk egyformák.

                                                                Jehu

Nincs jelen

 

#106 2006-07-04 12:03

macilaci
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia! Most olvastam a vastagbéltükrözéssel kapcsolatos aggályaidat és ehhez szeretnék hozzászólni. Én már átestem ezen és semmi kellemetlenségem nem volt. Fájdalmat nem éreztem. N ekem Chron-betegségem van kb. 6 éve. A Szent-Rókus kórházba járok egy nagyon profi doktornőhöz, aki mindenre odafigyel a beteggel kapcsolatban. Ő csinálta nekem a tükrözést is. Nem is kellett kérnem a rövidített altatást, magától is megcsinálta. Röviden ennyi, ha gondolod, szívesen írok ezzel kapcsolatban. Szia

Nincs jelen

 

#107 2006-07-04 18:21

Sunburner
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Malacka!

A vékonybelet nem lehet tükrözni. A vastagbéltükörrel a vastagbél-vékonybél csatlakozásnál bele lehet fordulni, de tovább nem megy. Az X-prep-et szerintem luxus undorító ízű lötyinek nevezni. Valószínűleg még soha nem ittál Fleet-et. A legundorítóbb hashajtókhoz képest a X-prep szinte megváltás a maga enyhén alkoholos, csokoládés ízével.

Nincs jelen

 

#108 2006-07-05 15:55

dori
Tag

Re: Tükrözés altatásban

szia sunburner'''
en meg nagyon de nagyon nem hagyom ott....o tudja hogy mit kell csinalni-ha egy pillanat alatt kesz van nem mmindegy hogy altat vagy sem?amugy meg ez egy gyors tagitas a sebeszek szoktak muvelni miutan beleturnak belulrol a beledbe hogy tudjak mi is a helyzet. ja Sunb. latogass el a megfelelo sebesz topicba ott majd radobbensz ki is ez az orvos es miert is nem kene ott hagyni...amugy istenjo volt nala:):):)
ja de egyetertek veled az X-prep az eleg gany egy beltisztito...nekem MoTom teljesen normalis dolgokat ad:):)

szegeny Szuszi...nem volt tukrozes...es ilyenkor mi van?mi lesz az orvosoddal?ha esetleg fellangolsz egy par napon belul izombol hova is kell menned?ihh nha nalunk ilyen lenne MoTomnal...:(:(teljesen odaig lennenk....
szia mindenkinek

Nincs jelen

 

#109 2006-07-06 10:03

Malacka
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia Sunburner,
túléltem a 2. tükrözést is egyetlen Algopyrin injekció mellett, ami csak a tükrözés után kezdett hatni, szóval annyit ért mint halottnak a csók. Iszonyatos volt, de egy szó nélkül tűrtem, a doki kérdezte, hogy fáj-e, de szerintem már a kérdés is nevetséges! Szerencsére a Crohn most nyugszik, nem tudom még mit nézett és keresett, de részletes leírás van ról a a vastag- és vékonybél részről is. Vett a doki 8 biopszia mintát is, de annak majd 3 hét múlva lesz eredménye.
Az X-prep nevű lötyivel annyi a bajom, hogy "érzékenyen reagál" a gyomrom az ilyen émelyítően édesre, és az alkoholra, úgyhogy mielőtt lejutna rendeltetési helyére, mindig kijön belőlem (ahogy be, úgy ki), úgyhogy nem sok értelme van annak, hogy megiszom. De mivel mást més nem "kóstoltam", tényleg nincs viszonyítási alapom. Nekem máskor is ezt írta fel a dokim.
Szóval jó hír hogy nyugiban van a Crohn, a rossz az hogy a doki szerint valami más okozza most a folyamatos fogyást, hasmenést, görcsöket stb., de fogalma sincs egyenlőre hogy mi.
A hétre békén hagy, a jövő héttől pedig újra kezdi a keresgélést.

Üdv, és jobbulást mindenkinek

Nincs jelen

 

#110 2006-08-14 16:09

dori
Tag

Re: Tükrözés altatásban

szia zolak!!
engem ugy tukroztek hogy allitolag adtak vmi erzestelenito boditot...
semmire sem emlekszem pedig az orvos szerint meg ki is nevettem hogy milyen feje van..:o  utana mar mentek is haza-persze jottek ertem-de nem is kellett jonni ert bennt volt anyukam a tukrozesen(feher kopenyben meg miegymas mivel it segeden az orvos-biologian dolgozik)...nekem nem fajt semmim utana pedig a teljes vastagbelem be volt gyulladva es akkor jelentette ki MoTom hogy mutet kellene-megbeszeltuk azota nem bantam meg semmit...es egyaltalan nem felek egy tukrozestol sem mert tudom hogy jo kis kabitot ad viszont azert kisse szorulgva megyek oda-mert tok felelmetes az a vizsgalo.... :o

Nincs jelen

 

#111 2006-08-14 17:31

Tündi
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia Zolak!
Tükrözésnél nem altatnak el rendesen ,csak felületes altatást csinálnak.Amikor engem tükröztek nekem sem fájt utána,pedig nálam is be volt gyulladva az egész vastagbélrendszer.
Az orvosok többsége nem mondja magától,h altatásban is megcsinálják a tükrözést,mert több a macera vele.Ha vki tükrözés elött áll mindenféleképpen kérdezzen rá,mert mostmár egyre több helyen megcsinálják altatásban is.Régebben csak a gyerekeknél csinálták így.

Nincs jelen

 

#112 2006-08-14 17:41

Pancsy
Tag

Re: Tükrözés altatásban

szioka

Huha
Hát nem irigyellek én 10hónapja szenvedek ebben a betgségben és január 2-an tükröztek de altatásban de nekem felajánlották h nem kell félni nem fog fájni mert altatásban kábitásban lesz.Hát ugy is lett de éreztem az elején mikor fujták fel levegővel a beleimet.Eszméletlenül fájt aztán atta még egy adag kábitot és onnantól kezdve nem emlékeztem semmire csak arra h mikor anyunak mondták h két helyen van gyulladásom.
De én is azt hittem h majd minden oks lesz aztán másnap suli de nem így lett durván egy hét kelett h ne fájjon a hasam
Én ezt vhogy így éltem meg
Remélem hamarosan helyre jösz én nekem nincsakkora problémám mint neked de tudom h milyen rossz ez a betegség.
További jó bulást
puszika

kitartás

Nincs jelen

 

#113 2006-08-15 22:55

Sunburner
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Hogy kábító vagy altató hatása van-e, az attól függ, hogy mekkora adagot adtak be. Ezeket a szereket (pl.: Dormicum) használják stresszoldásra és mély altatásba való bevezetésre is; dózisfüggő.

Nincs jelen

 

#114 2006-09-27 14:35

MrPeetR
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Engem eddig kétszer tükröztek. 9 éve vagyok amúgy crohn beteg. Előszőr gyerekkórházban csinálták. Ott maszkos mélyaltatásban. Másodszorra idén májusban. Szabolcs utcai kórházban. Kaptam valami komoly injekciót. Nem láttam semmit, úgyhogy valószínűleg aludtam. Utána ébresztettek. Altatás után mindig mókás gyerek vagyok. Most is így volt...:)
15 perccel utána már a kórházkertben cigiztem és kávéztam.
Mondjuk én nem, hogy bírom, ha altatnak, hanem kifejezetten szeretem azt az érzést. Szerintem tök jó. Egy kis legális drog. :)

Nincs jelen

 

#115 2006-09-27 14:55

MrPeetR
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Ja! Még a hashajtókról pár szót.
Kaptam én is X-prep-et. Semmit nem használt. Egy irrigoszkópiára készítettek elő vele. Kaptam délben egy üveggel. Megittam vagy 3 liter ásványvizet. Semmi nem történt. A nevetséges az, hogy előtte hasmenésem volt. Megittam délután 5 körül még egyet. Megint vagy 2 liter ásványvíz. Ismét semmi nem történt. Este 8kor kimentem a kórházból a városligetbe sétálni. 10kor osontam vissza, nehogy észrevegyék, hogy kanüllel a kezemben kimentem. Szóval 2 üveg X-prep megállította a hasmenésem, amúgy semmire nem volt jó. :)
Persze nem szóltam, hogy nem is voltam wc-n. El akartam kerülni, hogy adjanak egy kis keserű sót. Amit előtte kaptam a tükrözésnél. Na az szörnyű volt! Az íze undorító. Szerintem annak is, aki amúgy szereti a keserűt. És baromira kicsinálja a gyomrot. Ráadásul, mivel ez egy só, a sok hasmenéstől amit okoz, teljesen szétmarja a végbelet és a környékét. Senkinek nem ajánlom. Tiltakozni kell ellene, ha ezt akarják adni, mert van még rengeteg alternatíva.
Amúgy az irrigoszkópia hashajtás, beöntés hiányában is sikerült. Észre sem vette az orvos. És látott mindent, amit kellett. (A tükrözésról már én lógtam meg. Előtte kaptam 2 nappal. Akkor is baromi megalázó volt, nem akartam mégegyszer átélni.)

Nincs jelen

 

#116 2006-10-24 07:46

Szuszidi
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Csak röviden!
A mai napon mentem volna az elmaradt koloszra! Pénteken kaptam 1 telcsit a növérkétöl hogy ne menjek, mert a főorvos úr nincs a héten! 3 a magyar igazság! De azért rohadt jó ugye az ember felkészül lelkileg meg minden s valam már 2* történik hogy nem az én hibámbolt de elmarad a kolosz!
Én nem tudom hogy mi van de ha ez igy megy tovább akár meg is dögölhetünk! Felháboritó!!!
Rövid volt mert óldalakat tudnák írni!
Jobbulást mindenkinek! Vagy legalább is nem romlást!
Üdv:Szuszidi

Nincs jelen

 

#117 2006-10-24 16:42

Tündi
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Sziasztok!
Szerintetek aki kéri,mindenkit elaltatnak tükrözésnél?
Anyukámnak kéne menni,de fél tőle és csak altatásban csináltatná meg.Ő nem crohn/colitis-es,de vannak problémái és nem tudjuk,h mitől,ezért kéne a tükrözés.Ha tudtok olyan kórházat,ahol megcsinálják altatásban is,akkor örülnék,ha leírnátok.
Köszi.

Nincs jelen

 

#118 2006-10-24 21:58

Sunburner
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Senkit nem szoktak elaltatni, mert a vizsgálat közben gyakran pozíciót kell váltani ahhoz, hogy az eszközzel ki ne lyukasszák a belet. Tehát a vizsgálat közben mindenképpen a páciens együttműködésére van szükség. Olyan kábszert szoktak adni intravénásan, amivel az adott szituációban ott van az ember józanul, de aztán eltelik pár óra, és utána semmire nem emlékszik az ember. Legalábbis semmi rosszra nem.

Nincs jelen

 

#119 2006-10-24 21:59

Sunburner
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szuszidi:
elmaradt a kolosz? Hát ez kolosszális nagy hiba...
Válts orvost!

Nincs jelen

 

#120 2006-10-24 22:50

Norby1
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia Tündi!
A Szabolcs utcai kórházban csinálnak  altatással tükrözést.Nekem is ott csináltak.

Nincs jelen

 

#121 2006-10-25 06:51

Szuszidi
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia Sunburner!
Most váltottam 1 éve sincs! Aszem nem kis név a szakmában Prof. Snábel!
De az a bosszantó hogy 2* marad el! Van másik idöpontom nov. 20.
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#122 2006-11-16 11:51

Szuszidi
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Na kérem szépen! Most futok neki 3 * idén a tükrözésnek 21 –én megyek! Remélem sikerülni fog végre! Nagy a félelmem, mert 2 hete folyamatos görcsök gyötörnek! Nagyon félek, hogy valami disznóság van bent! (jó nagy gyulladás!) Mindegy 21-én 9 kor remélem már okosabb, leszek!
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#123 2006-11-16 15:43

Csjudit
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Sziasztok!!
Pont ma érdeklődtem az altatásról!! A nővér szerint ilyen nincs mert nagyon veszélyes.Szeretném kérdezni tőletek--altatásról vagy bódításról-- beszéltek, mert a kettő nem mindegy. Bódításban mindent éreztem. üdv. mindenkinek

Nincs jelen

 

#124 2006-11-16 17:11

Niala
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia Csjudit!
Inkább bódításról van szó,én a legutóbbinál fent is voltam,de nem éreztem semmit.

       Nia

Nincs jelen

 

#125 2006-11-16 22:00

Norby1
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Sziasztok!

Nekem az orvos altatásról beszélt és nem emlékeztem semmire teljesen kieset az a fél óra.

Nincs jelen

 

#126 2006-11-17 07:38

Szuszidi
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Boditás! 1 szuri és bodulsz!

Nincs jelen

 

#127 2006-11-17 16:50

Vera
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Létezik altatásban is (aneszteziológus meg minden), de inkább csak gyerekennél. A lányomat altatták, engem csak kábítanak. Üdv!

Nincs jelen

 

#128 2006-11-17 19:05

dori
Tag

Re: Tükrözés altatásban

sziasztok'''
engem is boditottak de nekem is az egesz kiesett-persze van tobb fele boditas is ugy hogy csjudit"" nem lehet konkretan ramondani hogy boditasban lehet mindent erezni...
mondjuk ez attol is fugg mennyire van begyulladva a bel+szukulet stb....
nekem a mutetek elott(mikor ramondtak hogy muteni kell)vegeztek ezt a boditast es egyaltalan nem emlekszem semmire-nem ereztem semmit.szoval en nem is felek annyira a tukrozestol-bar azert mindig egy kicsit felrehuzom a szam ha felhozzak a temat... :o

Nincs jelen

 

#129 2006-11-17 20:05

Berci
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szuszidi!
Nagyon szorítunk érted, a „boszi” vigyázz rád!

Nincs jelen

 

#130 2006-11-17 20:31

roor
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Sziasztok!

Paráztam én is,beújítottam magamnak egy aneszteziológust,aki ígéretéhez híven ott volt velem végig és ő bódított,forgatott mikor kellett.
Rendicsek volt,de sajnos félig-meddig emlékszem a dolgokra.
Mint utóbb kiderült azért,mert a gyulladás miatt nem tudott úgy hatni a koktél ahogy kellett volna.Nem keserítelek el senkit,nekem speckó rossz élmény volt,de másnak lehet szerencséje lesz.Ami elvonta a figyelmem,az az volt,amikor a lábam között kukkoltam a monitort és elcsodálkoztam a belsőmön.:)))
Akár rossz,akár tűrhető a dolog,egy dolog lebegjen a szemünk elött:ez egy szükséges rossz,ami megelőzhet valami nagyobb bajt!!!Nálam így történt,és nem volt életem legszebb napja,de az "életem" múlott rajta.:)))

Mindenkinek jobbulást és hosszú tünetmentességet!  :P

Nincs jelen

 

#131 2006-11-22 08:30

Szuszidi
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Sziasztok!
Megvolt a koloszkopia (aszem az 5.) Én meg ilyen kínokat nem éltem át 2/3 ig tudta meg csinálni, mert nem bírtam tovább. A betegség továbbra is kimutatható polipot nem találtunk! De én olyan rosszul lettem a végén hogy az csak, na! Nem tudtak távozni a gázok! Nejem beszólt a nővérkének hogy nagyon, nagyon rosszul vagyok (korházban voltunk) a nővérke drága közölte hogy nem tud mit tenni, nem tud helyet sem biztosítani, ahova ledőlhetek 1 kicsit! De azt közölte a párommal, hogy a fájdalomtűrő küszöböm nagyon alacsony és nehéz eset vagyok! Gratula neki! Mivel mi BKV-t használunk valahogy haza, keveredtünk de, én mind végig úgy étereztem, hogy nem én vagyok, s lebegek az éterben! Itthon végre sikerült a gázok nagy részétől megszabadulni, de ez nem volt elég, sőt már a tüdőcsúcsomig fájt mindenem nem kaptam levegőt, felhívtam a házi dokim, mit csináljak, vegyek be nospát az segít bevettem de kb. 2 percre rá mindem távozott belőlem fentről! Azt egy kicsit jobb lett a dolog úgy hajnali 2 magasságában távozott a maradék levegő! Meg beindult a bélműködésem, mert tuti hogy nem volt eddig! Enni nem tudok ha iszok az perceken belül kijön alul mint a víz!  Ha valaki tudja mit csináljak akkor segítsen mert most nem kívánok orvost megkeresni!
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#132 2006-11-22 09:10

roor
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szuszidi!

Sajnos jó tanácsot nem tudok adni,de hidd el együttérzek veled!
Három napig szenvedtem a kolo után,falra tudtam volna mászni.
Az egyetlen ami ilyenkor nekem segít (ápolja a lelkem és a testem),az egy jó húsleves,melegen,bögréből kortyizva.Na és a pocisimi.
Ha fizikailag nem is tudok segíteni,de azért jó hallgatóság vagyok,ha kellek.:)
Jobbulást!

roor

Nincs jelen

 

#133 2006-11-22 11:01

Adrika
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Húúú, de régen jártam errefelé! Most viszont azért ezt gyorsan leírom:

Legkedvesebb barátommal ebben a betegségben, Schnábel doktorral (Szuszidinek is ő az orvosa) holnap kerülök nagyon bensőséges és intim viszonyba, mikoris megmutatom neki belülről a vastagbelemet (az első tükrözésemet nem ő csinálta). Szerencsére nincs különleges ok a tükrözésre, pusztán az, hogy 3 éve nem láttak belülről, mert a folyamatosan kielégítő állapotom miatt ez nem volt indokolt.

Kérésemre ezúttal el fognak altatni és nagyon bizakodó vagyok. :) (Még úgy is az altatást kértem, hogy tudom, hogy utána valószínűleg rosszul leszek, meg hányni fogom a sok semmit.)

A nyári crohn-colitis előadáson elhangzott diétát követtem, vagyis táplálékkiegészítőt vontam be diétába. Rákérdeztem tőlük és a Nutridrink tökéletesen alkalmas erre. És valóban, hétfőn még ettem pépeset, tegnap még egy kis joghurt és kefír befigyelt a sok folyadék mellett. Ma a hashajtós napon szigorúan csak a meghatározott folyadéktípusok, ezért  el is bizonytalanodtam egy kicsit, és úgy döntöttem nem kockáztatom a hashajtó mellé a táplálékkiegészítőt, mert a leírás mellett nem voltam benne biztos, hogy lehet. Mindenesetre azt kell mondanom, hogy táplálékkiegészítővel ez a szörnyű diéta egyáltalán nem olyan szörnyű és kevéssé pusztulok meg az éhségtől.

Szóval holnap harcra fel, remélem szép tiszta lesz a belem, és mindent jól látnak, legalábbis én mindent megtettem ennek érdekében.

(Ja, nem akartam más miatt idegeskedni, meg nem akartam semmit kockáztatni, szépen akartam készülni, úgyhogy rászántam ezt a hetet a dologra és ezen a héten betegállományban vagyok.)

Szerkesztette: Adrika (2006-11-22 11:22)

Nincs jelen

 

#134 2006-11-22 11:19

Adrika
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy egy Fleet nevezetű hashajtó lötyit kaptam (egyik üveget <45 ml> reggel, másikat este kell bevenni).  Az egyik üveg már bennem van, mondjuk kaja meg már napok óta nincs, valószínűleg ezért van, hogy ezt se szenvedem meg annyira, nem ülök örökké a WC-n. Az íze pedig, hát az ízére is azt lehet mondani, hogy talán tűrhető, egy fél pohár vízben kell feloldani, persze előtte meg utána is kell legalább egy pohár vizet inni (meg nap közben sokat). Mocsok drága volt egyébként, közel 4.000 forint, de állítólag el tudom vele kerülni a holnap reggeli beöntést a vizsgálat előtt.

Hát remélem, így is lesz, és kellően kitisztít. :)

Nincs jelen

 

#135 2006-11-22 19:50

Csjudit
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia Szuszidi!
Nagyon együttérzek veled. Engem is kb. az 5-nél kínoztak meg, még mérgesek is voltak rám, hogy nem bírom ki pedig már gyakorlott vagyok. Biztos, hogy valamit rosszúl csináltak, mert lehetett volna kíméletesebb is. A levegőt vissza is lehet nyomni ha a nővér hajlandó rá. Nem segítettek le az ágyról, nem tudtam kimenni a szobából kb fél óráig.Mivel egyedül mentem nagyon nehezen találtam haza. Kíváncsi vagyok hol jártál?
jobbulás kivánok neked.

Nincs jelen

 

#136 2006-11-23 15:59

Niala
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Sziasztok!
Nekem is a napokban volt a tükrözésem...és én is ezt a Fleet lötyit ittam relatíve annak rendje módja szerint...merthogy a második adag kb. felét már a jóisten se tudta belém erőszakolni.De azt mondták nem baj,nem fog kelleni beöntés,mert kitakarít rendesen...így is volt.
Anyukámat is kivizsgálták,neki kutya baja nincs már(17 éve colitis volt kőkeményen),azt mondták h csak halvány jeleit látták a hajdani hegeknek,szóval van remény!!! :)
Anyukám nem kért szurit,de én a nővérkének már belépésnél közöltem,hogy követelem az adagomat!Azt mondta, persze,már tudja,velem nem is alkudozik! :)
Emlékezni nem sokra emlékszem,csak arra,hogy folyton kérdezősködtem,de mintha válasz nem jött volna... :) remélem nem kérdeztem nagy hülyeségeket...ja ezen gondolkoztam mi van ha mellébeszéltem folyamatosan?Nah,mindegy is,túl vagyok rajta.Ez a lényeg.Az eredményeim pedig viszonylag jónak mondhatók,bár van egy kis gyulladás,de nem vészes a dolog.Szóval most hepi vagyok,meg minden!

Mindenkinek panaszmentes szép napokat!
Üdv:

                    Nia

Nincs jelen

 

#137 2007-01-02 19:24

timba
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Sziasztok! én egy honapja huzom a dolgot. Nagyon nagyon félek visszameni!!!  Hogy lehet kérni altatásban????

Nincs jelen

 

#138 2007-01-04 20:00

CSICSU
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia  Niala! Mit Szedsz Te És Az AnyukÁd Hogy Ilyen JÓl Vagytok? KÖszi!

Nincs jelen

 

#139 2007-01-04 22:11

Niala
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia Csicsu!
Én a szokásos gyogyikat szedem már évek óta..Medrol,Pentasa,Imuran...és a többiek.M(meg kiegészítésnek vitaminok)
Anyukám már huha....soksoksoksok éve nem szed semmit a világon...(de ez hadititok!) :)
Csak vitaminokat!Azt sokat!
Mit is mondhatnék amivel segíthetek....próbálj magadnak rájönni,mi segít neked a legjobban!
Kitartást!
Üdv

              Nia

Nincs jelen

 

#140 2007-01-04 22:16

Zsolt
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Üdvözöllek Nia!

Én az ALOE VERA termékeket szedem, és nagyon bevált nekem!
Mindenkinek bátran ajánlom, aki hísz a gyógynövényekben.

Nincs jelen

 

#141 2007-01-05 13:43

CSICSU
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Köszi! Legutobb én is Imurant és Salofalkot szedtem ,de mivel ezek mellett is ugyanolyan szrul lettem feladtam .Ha egyszer nem gyógyítható akkor minek tömjem magamba a gyógyszereket?Orvoshoz már nem is merek ezért menni, ugyis lecsesz megint / majd ha visznek ,de remélem meguszom/.Azért kösz mégegyszer  a segítséget!

Nincs jelen

 

#142 2007-01-05 14:36

dori
Tag

Re: Tükrözés altatásban

szia csicsu'''
mi ez a pesszimizmus?
talan azert gyogyszerelnek hogy ne uralkodjon az egesz testeden a betegseg...
minden ibd-s beteg ha nagy gaz van is "mentheto"(de rossz szo ra)vmilyen szinten de meg kell hozza a kello optimizmus ill.ha csak beleelsz a betegsegbe akkor nagyon nagy gondjaid szartmazhatnak ebbol az egeszbol a jovobe.talan egybol a mutetet valasztod?az is megoldas persze, de ha most nem megfeleloen "kezeled" a beled a kulonbozo gyogyszerekkel a vegen meg a teljes vastagbelcsonkolas sem megoldas es sztem inkabb az, mint egy vegleges sztoma.szoval ezert is figyelj oda-es vedd be a gyogyszereket, amit eloir az orvos.ideje lenne ot is meglatogatnod, ha tenyleg nem vagy jol-persze ez az orvoson is mulhat, hogy milyen az embernek a hozzaallasa-mivel nem mindegy, hogy csak egy szimpla orvos vagy emberileg is a legnagyobb odafigyelest teszi feled...

-csicsu''''ezt ne vedd osztasnak vagy vmi ez csak jo tanacs->es egy kis tapasztalat, mert rengeteg peldat lattam erre.pl.:egyutt fekudtem egy csajjal dobo dokieknal-cu.-s volt-elhanyagolta az elopirt gyogyszer szedeset-ugy kellett megmenteni a mutoasztalon es miutan a sebesz felnyitotta a belet meg sem kockaztatta a nem vegleges sztoma eselyet.
pedig altalaban dobo doki mindent megprobal.ja es azt is hozzatennem, hogy az a csaj nem a legrosszabb allapotban ment oda, csak egyszeruen elege volt a fo*asbol-inkabb a mutetet valasztotta, mint a gyogyszereket, de ugy nez ki igy sem ment idoben-mivel mutet kozben kiderult vegleges sztomat kell neki csinalni a terhelest nem birna el a vekonybele+zaroizma. ja igen es meg vmi:a gyogyszerszedes teljes kiiktatasa a legaktivabb tunetes allapot kozepedte-ongyilkossag, mivel a  zaroizom epp ugy roncsolodik, mint az egesz bel-tehat ha nem szeded a gyogyszert ketszeresere noveled annak az eselyet, hogy a zaroizmod megjobban tonkremegy.
ez hangsulyozom nem oktatas-persze mindenkinek vannak rosszabb idoszakai, amikor azt hiszi mar semmi sem segit-en sosem hittem azt, igy hat barnaval egyutt csupa optimizmussal a betegseg alatt rengeteg sikert sikerult elernunk.es itt persze nem csak ugy hangsulyozom barnat, mint barat, hanem mint egy nagyot tapasztalt ember-ez alatt a betegseg alatt, akitol szinten lehetne optimizmust tanulni.
szoval csicsu""fel a fejjel,      "a nagyobb rossz kozul, a kisebbet valasztjuk" (Dr. N.F.)

--kicsit hosszura sikerult--de remelem tartalmas es tanulsagos mindenki szamara--

Nincs jelen

 

#143 2007-01-05 16:20

barna-by
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Oh!! Még fényezve is vagyok a végén :)
Félre a viccet!
CSICSU! Én is voltam olyan hülye, hogy sokszor nem szedtem be a gyógyszereket, mert gondoltam már jól vagyok, akkor le is állhatunk pl az imurannal.Tudni kell rőla, hogy leállás után 2hét mulva már kiürül, viszont ha elkezded ujra szedni, 3 hónap mire hat! Aztán jöttek a kórházban az okitások, ekkor még a Heim Pálba! Aztán nőttem, átkerültem K.Á.-hoz, de a régi hülyeség maradt addig, amig be nem kerültem a sebészetre, a műtőasztalon kilyukadt a belem, illetve előtte és kemény 4 percen múlt, hogy ne patkoljak el!Ezt is a Dobónak köszönhetem, hogy összekapart, mert csúnya vége lett volna!Aztán mondhatom azt, hogy (bár a műtét előttis ilyen voltam) megváltoztam!Átértékelődött minden ami létezik!Minden volt, ami létezik:katéter,sztóma szonda, 2 hétig csak infúzión éltem és életveszélyes állapotban voltam, azért nem vittek le az intenzivre mert nem volt hely!
Szóval rohadtul meg kell gondolni, ha nem vezsed be a bogyeszokat!Bármennyire is sazr, nemhasznál, akkor is!Vagy kérni kell a dokit, hogy nézzen más bogyó után, vagy kérvényezze a Remit!Mostanába elég sok beteggel beszélek, aki remizett és a 3dik után ráirták a papirjára, hogy gyógyult!
Te alakitod az életed és a betegséged, nem pedig a betegség téged!Ez az amit sokan elfelejtenek!
Te légy okos és urald a tested és a szervezeted!Hidd el megéri!

Nincs jelen

 

#144 2007-01-05 16:38

Szuszidi
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Kedves Barni csak el ne kopj a sok fényezéstöl!:)
Üdv:Szuszidi

Nincs jelen

 

#145 2007-01-05 16:45

CSICSU
Tag

Re: Tükrözés altatásban

Szia dori és barna-by! Nagyon -nagyon köszi a tanácsokat örülök neki rajtatok kivül mással nem tudom megbeszélni ezeket a dolgokat.Igaz már kb.12 éve vagyok cu.-s, de rajtatok kivül nem ismerek mást akinek ilyen problémája van.Csak itt a fórumon hallottam erről először.Ti nagyon sokat segitettetek nekem ,mert igazából az orvosom sem adott felvilágosítást soha ,hogy ez a betegség milyen következményekkel járhat.Köszi a példákat is , még  a felénél tartottam csak és már ki is mentem bevenni a gyógyszereket.Mégegyszer köszi ,köszi, és kösz./és tényleg nagyon "odavagyok"/.

Nincs jelen

 

#146 2007-01-05 18:44

barna-by
Tag

Re: Tükrözés altatásban

CSICSU:Azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak!
Ha nagyon magad alatt vagy és beszélgetnél valakivel, irj bátran ímélt privátba és dumálunk!Nemcsak nőgyógyász vagyok, de lassan már pszihológusnak is felvághatok! :D

Nincs jelen

 

#147 2007-01-05 21:05

CSICSU
Tag

Re: Tükrözés altatásban

kÖSZI!Megtudnád mondani miért jó az Imuran ha egyszer immungyengítő ,akkor csak erre a betegségre jó és lehet hogy"máshol" kárt csinál? Tényleng nőgyógyász vagy, én azt hinném gasztroenterológus?!

Nincs jelen

 

#148 2007-01-05 23:05

barna-by
Tag

Re: Tükrözés altatásban

CSICSU:
Azért kell immungyengítő, mert túl erős az immunrendszerünk, ami előidézi a hasmenést, vérzést és a többi tünetet.Ezért hívják autóimmun betegségnek!
Amúgy én egyszerre vagyok szülész-nőgyógyász,gasztrós, sebész és pszihológus :) Szerinted melyik a valódi?(nem ér neki segiteni)

Nincs jelen

 

#149 2007-01-06 15:03

dori
Tag

Re: Tükrözés altatásban

en meg mast hiszek.... :p

Nincs jelen

 

#150 2007-01-06 15:07

CSICSU
Tag

Re: Tükrözés altatásban

szi dori ! irtam e-mailt  nézd meg köszi! sürgős!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB