#6051 2013-08-01 12:41

Sdori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Én tegnap este visszaállíottam az Imuránt, hogy teljesen biztos legyek benne, ettõl voltam-e múlt héten rosszul. Az az érdekes, hogy csak 2x25 mg-ot szedtem és már ettõl volt gond. Most ezzel folytatom, tegnap este vettem be és ma reggel eddig, de a lábaimon már kezdem érezni, hogy fájnak a csontjaim, persze még nem vészesen.

Kedves Martin! Te az Imurán mellett kapod a biológiai terápiát, ami miatt nem olyan gond, hogy az imurán el lett hagyva, gondolom. Nálam viszont, ha nem válik be az Imurán, nem tudom, milyen áthidaló megoldás lehet bth. helyett, mert azt jó lenne még tolni, mivel szerintem nem vagyok olyan állapotban, hogy erre kéne ráállnom, bár nyilván az orvos mást mondana!!!

Kedves Allansia!

A mûtét után egybõl Imurán a savlekötõ mellé? Szteroidot nem adtak? Mert nekem mûtét ugyan nem volt, de azt mondták, hogy az Imurán elõtt mással próbálkoznak, nem lehet egybõl arra állítani az embert. Én nem hiszek igazán ezekben a gyógyszerekben, lehet, hogy ezért is jönnek ki nálam a mellékhatások, már a szteroidtól is rosszul voltam, mikor nagyobb mennyiségben kellett szednem és remélem, az Imuránról is kiderül, hogy nem bírom, mert akkor elhagyhatom és más utat próbálhatok. Nekem meggyõzõdésem, hogy a mi lelkünket is legalább ilyen elszántsággal kéne gyógyítani, ahogy az orvosok a gyógyszereket írják föl nekünk, de ezt persze õk nem így gondolják, sõt azt is kijelentik, hogy semmi köze a lelkünknek és uram bocsá a stressznek az állapotunk milyenségéhez. Én korábban Bp-en természetgyógyászhoz jártam és õ a petefészekcisztámat is el tudta múlasztani, sõt a középfülgyulladásomat is, de fordulhattam hozzá bármivel, mindenben segített (azóta elköltöztem vidékre). Most is vagy õhozzá, vagy másik természetgyógyászhoz fogok fordulni, mert ezek a készítmények nem okoznak kárt, viszont bámulatos eredményeket képesek elérni, bár nem tudom, azokon is segítenek-e, akik szkeptikusak etéren.
Én nagyon szorítok Neked és kívánom, hogy ne kerüljön sor mûtétre, viszont találj olyan megoldást, amitõl a ciszta el fog múlni "magától". Az Imurán viszont úgy tudom, hogy kb. 3 hónapig még a szervezetünkben marad, ha abba is hagyjuk!!! Erre azért jó, ha odafigyelünk. Még egy dolgot kérdeznék: tartasz-e bármiféle diétát? Itt sokan a paleolitot favorizálják, én nem ezt követem, de 13 éve tartom a magam jól bevált diétáját, amiben nekem is oda kell figyelnem a laktórérzékenységemre.

A legjobbakat Mindenkinek!!!

Dóri

Nincs jelen

 

#6052 2013-08-01 15:29

Babcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Én 8 évig szedtem gond nélkül az imurant. Majd 5 év szünet. Most 4 hó után le kellett állítani.
DE! ahogyan a hatása is csak hosszú hónapok alatt alakul ki, így a mellékhatások elmúlásához is idõ kell és az nem egy hét.

Nincs jelen

 

#6053 2013-08-01 19:06

martin1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Kedves Dóri.Nekem alapjáraton a sok gyógyszerrel volt problémám .Maga a rendszer hogy nap mint nap gyógyszereket kell szednem reggel,délbe,este.Például mikor beállítottak a szteroidot és az Imurant már azon járt az agyam ,hogy mikor hagyhatom el az elõtte szedett Xalazint és Pantoprazolt .Mikor pedig kiderült ,hogy nálam a gyógyszeres kezelés hatástalan végleg besokkaltam és úgy döntöttem leszámolok a gyógyszerekkel.Az Imurantól is egy csomó vírusfertõzést bekaptam.Jelenleg biológiai terápián vagyok 2 hetente 1 szuri .Nekem így sokkal egyszerûbb.Ha szedni fogok a közeljövõben valamit akkor az valami tápkieg vagy tápszer lesz  és valami multivitamin komplex esetlegesen külön vas tabletta ,mert az fontos mivel vérszegény vagyok és Calcium D3 vitamin a csontozatom miatt de ezek az összetevõk megtalálhatók a multivitamin készítményekben is  :)

Szerkesztette: martin1 (2013-08-01 19:08)

Nincs jelen

 

#6054 2013-08-01 21:06

Allansia
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Szia Dóri!

Mikor kiderült a betegségem akkor Salazopyrint és Budenofalkot szedtem. A Budenofalktól pár hónap alatt felszedtem magamra 20 kg-ot. Utána nagyon sokáig jól voltam és amikor már nem voltam olyan jól már jött a mûtét. Mûtét után pedig rögtön felírták az Imuránt. Dr. Miheller Pál kezel az I.Belklinikán. Holnap megyek CT-re. felmerült, hogy esetleg ismét tályog lehet az amit eddig cisztának néztek. Az Imuránt egyelõre szedem továbbra is.
Speciális diétát nem tartok. Tejterméket nem fogyasztok (mûtét után sajnos már a laktózmentest sem tudom), illetve nem tudok semmi zsírosat, olajosat és túl füszereset megenni. Igy ezeket kizárva elég egészségesen étkezem. Ráadásul úgy, hogy a párom mindent szeret amit nekem nem lehet.
Neked milyen diéta vált be?

Nincs jelen

 

#6055 2013-08-01 22:11

Sdori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Kedves Babcsi!

Nekem az orvos mondta, hogy a mellékhatások hamar elmúlhatnak, ahogy az ember elhagyja a gyógyszert, de az igaz, hogy a hatása hónapokig a szervezetben marad. Érzem magamon és éreztem is, mikor leállítottuk az Imurant, hogy 3 nap múlva sokkal jobban voltam. Ma pedig kezdenek a régebbi tünetek visszajönni (lábfájás és görcsölések), úgyhogy a mellékhatások tényleg hamar jeleznek!!!

Kedves Martin!

Nekem is nagyon sok gondom van a gyógyszerekkel, reggeli elõtt 2 órán keresztül fél óránként veszek 1-1, este ugyanez másfél óráig és közben is kellenek és persze étkezések alatt is. Az is csoda, hogy ettõl jól tud lenni az ember. Én azonban másban látom a megoldást, talán sokunk eljut idáig, hogy más utat keres a gyógyulására, ahogy Te is.

Kedves Allansia!

Én is szedem a Budenofalk-ot, most már több, mint 1 hónapja (napi 3 kapszulát) és emelett megy a medrol (6mg), pentasa (4x2), pantoprazol, folsav, probiotikum és vitaminok, na meg a vasszirupom. Amikor felszedted a 20 kilót, abbahagytad a Budenofalkot? Mást szedtél ezután, vagy a mûtétig már semmit? Azért kérdezem, mert érdekelne, mitõl alakulhatott ki a tályog? Nekem végbélsipolyom volt évekkel ezelõtt, akkor elmentünk proktológushoz és úgy megkínzott, hogy azt hittem, belepusztulok. Egy fém pálcával felszúrta, én üvöltöttem a fájdalomtól. Azóta nem engedtem senkit hozzá nyúlni és szerencsére el is múlt teljesen. Elõfordult, hogy néha jelentekzett, fájt és megtelt, de aztán elmúlt mûtét nélkül is. Az én diétámnak nincs neve, dietetikussal állítottuk össze, vagyis õ mondta el a legelején, mit hogy ehetek. Tej, paradicsom tiltva, max laktózmentes tej nagyon ritkán, tejtermékeket lehet (fõleg sovány), felvágottakból csak sovány sonka, magos és rostos ételeket kerülni, hüvelyesek tiltva, olajban sülteket nem lehet, buborékos innivalókat kerülni, túl édes, túl sós, és túl fûszeresek nem valók, sovány húsokat lehet, de csak párolva, vagy light-osan megsütve. Olajos magvakat inkább ne egyek. Ezeket be is tartom és még próbálok egészségesebb ételeket enni, figyelek a tartósítószerekre és az összes E betûsre. Amúgy én még nem híztam, bár az étvágyam eléggé megnõtt, de pont azért, mert tudom, hogy hízhatok, visszafogom magam.
Az én párom itthoni dialízisen van, neki nem kell diétát tartani, de sokszor azt eszi, amit én.

Üdv Mindenkinek!!!

Nincs jelen

 

#6056 2013-08-01 22:41

Allansia
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Kedves Dóri!

Szerintem a stressz nagy mértékben hozzájárul az állapotromláshoz. Ha csak magamból indulok ki, nálam az egyik kritikus idõszak Apukám temetése után volt,miután 1 évig úgy jártam vele orvoshoz, hogy tudtuk. hogy el fog menni, csak az volt a kérdés,hogy mikor. A másik ilyen amikor munkanélküli lettem, új munkát kerestem és a harmadik munkahely vált be. A negatív és a pozitív stressz is aktiválta a Chohnt, háromnegyed évvel a történések után. Gondolom mindenkinél más inditja el a folyamatot. A gyógyszerek csak a fizikai szinten hatnak.

Nincs jelen

 

#6057 2013-08-02 14:21

Lalee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Van 40 tasak QUESTRAN porom eladó, ára 8000 Ft.
Lejárat: 2015.
Helyileg Kistarcsán lakok, ha érdekel valakit, akkor keressen!

Jobbulást mindenkinek

Nincs jelen

 

#6058 2013-08-02 15:41

Sdori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Kedves Allansia!

Elõször is nagyon sajnálom, hogy elvesztetted az Édesapádat, borzasztó idõszak lehetett!!!
A válaszoddal teljesen egyetértek, én is pontosan így tapasztaltam mindent!!! Nálunk a párom édesanyja halt meg tavaly októberben (nem akarlak megijeszteni, de a crohn betegség szövõdményeiben), utána én is rettenetesen nehéz helyzetbe kerültem, mert többet kellett felvállalnom, mint amennyit bírtam, ennek eredménye pedig egy 20 cm szûkület lett a vékonybélen egy hónappal ezelõtt. A pozitív "stressz" viszont ugyanolyan erõs hatással bír, mint a negatív, csak ez jó iányba befolyásolja az betegséget, legalábbis nálam. Ha van kedved, én szívesen beszélgetnék veled privántban, ha gondolod, írj (sik pont dora kukac freemail pont hu), ha nem, akkor itt értekezünk. Remélem, érted a mail-címem, csak így szabad leírni, mert különben kapok ezer nem kívánatos levelet.
Majd mesélj, mi lett a CT eredménye, nagyon érdekel!!!

Legjobbakat!

Dóri

Nincs jelen

 

#6059 2013-09-03 23:07

Natali
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. 14-15 éve van Colitis Ulcerosam. Már több éve szedek Imurant. Eddig nekem semmi bajom nem volt tõle. Most sincs,de valami rémlik,hogy mintha nem szabadna mellette napozni?!
Pár hete járok szoliba. A homlokomon keletkezett egy óriási púp,mint egy tarantula csípés,aminek gyûlik a közepe. Ilyen ugye sokszor van a Colitistõl,a testem külömbözõ területein. (Arcomon szerencsére eddig nem volt)
Félek ez is olyan lesz,és arra gondoltam,hogy lehet az Imuran-szoli kombó hozta ki? Szerrintetek lesz bajom a szolitól? Vagy már ezt sem szabad?

Nincs jelen

 

#6060 2013-09-04 07:28

Anemona
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Ha jól emlékszem, a betegtájékoztató is írja, hogy nem szabad napozni, szolizni. Immunszupresszív gyógyszer, aki szedi, veszélyeztetettebb bõrrák kialakulására. Azt nem tudnám megmondani, hogy mi lehet az a púp.

Nincs jelen

 

#6061 2013-09-04 09:10

Natali
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

A púpot ismerem. Szokott jönni ilyen mély seb itt-ott. Ez is ettõl a betegségtõl van. Bár leginkább a lábszárra jellemzõ,de végülis bárhol kijöhet. Addig jó még nem ismered:)
Akkor "csak" a bõrrák miatt írja? Ilyen allergiás reakciót nem válthat ki? Mert azt hittem ettõl van most az újabb seb. Azt sem tudtam,hogy fokozza a rák kockázatát az imuran.

Nincs jelen

 

#6062 2013-09-04 09:51

Anemona
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Én két hete szedem, most elõször életemben. A betegtájékoztatóból tudom, és utánaolvastam a gyógyszernek a neten. Szolizni nemmertem azóta. :)

Nincs jelen

 

#6063 2013-09-04 14:58

martika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Nem akarnék belekotyogni de nem tudom kihagyni; betegtájékoztató azért van, hogy elolvassuk.
Ráadásul évek óta ismert a betegséged, évek óta szeded a gyógyszert ..

Nincs jelen

 

#6064 2013-09-05 23:27

Natali
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

A betegtájékoztatókba azt is beírják,hogy mit fõzött a nagyanyám 1947 március 2.-án. Engem az érdekelt volna,hogy valaki járt-e szoliba immuran mellett és tapasztalt-e ilyen sebesedést. Mindegy,vettem.

Nincs jelen

 

#6065 2013-09-06 06:01

martika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

:)
Jól van, Natali  - a lényeg, hogy a szolit hagyd abba (szerintem)

Nincs jelen

 

#6066 2013-09-06 11:34

martin1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok valaki használt már IBD mellett valamilyen fehérjekészítményt?HOgy lehet az hogy a protein fuel nevûnek 0 a laktóztartalma mégis ment tõle a hasam ? valaki valami megbízható tápszert,tápkieget esetleg?

Nincs jelen

 

#6067 2013-09-06 13:00

nem robot
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Szia,

Önmagában a magas fehérjetartalom is megmozgathatja a beleket! Szerintem IBD betegeknek a legmegbízhatóbb tápszerek a gyógyszertári tápszerek, Nutridrink, Modulen, Isosource, Ensure (asszem már nincs Mo.-n), stb., amiket ugye receptre is fel lehet írni. Sokan ajánlják a glutamint, mint tiszta aminosavat, ennek elvileg tudományos alapon is lehet haszna.

Üdv.

Nincs jelen

 

#6068 2013-09-06 13:06

martin1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Hello nem robot! Ez  a Protein fuel igazából tejsavó fehérje hidroliziátum volt,de a dobozra kivolt írva. hogy nem tartalmaz szénhidrátot,zsírt,laktózt tehát  0 g ch, 0 g zsír és 0 g laktóz. Csak szimplán 30 g minõségi fehérjét.Akkor jól értem hogy nem is kell laktóz ahhoz, hogy a fehérjétõl menjen a hasam ?

Szerkesztette: martin1 (2013-09-06 13:08)

Nincs jelen

 

#6069 2013-09-06 13:10

nem robot
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Igen, simán a koncentrált fehérjétõl is mehet az ember hasa, errõl sokan beszámolnak, akik tápszert fogyasztanak. Ki kell tapasztalni, hogy mi az ami megmozgat, melyik amelyik nem.

Nincs jelen

 

#6070 2013-09-06 13:38

nem robot
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Az sem mindegy persze, hogy mennyit és milyen gyorsan iszik meg az ember, pl. fél perc alatt ledönteni egy liter tápszert nem igazán jó ötlet. :) Ugyanakkor nem véletlenül vannak kitalálva, érdemes lehet inni a tápszert akkor is, ha okoz is egy kis hasmenést, az "energiamérleg" vszinû úgy is bõven pozitív.

Szerkesztette: nem robot (2013-09-06 15:57)

Nincs jelen

 

#6071 2013-09-13 12:01

Mesi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok! :)
Elég új vagyok itt, bár a betegségem nem tegnap kezdõdött. 2009 õszén deült ki hogy Chron beteg vagyok.Orvosok hada, rengeteg kezelés, gyógyszer, tályogok, terhesség stb. De még ma is itt vagyok egy gyönyörû 10 hónapos kisfiúval :)
Na de nem ez a lényeg, a héten voltam Pesten a kék golyó utcai intézetben ahol kivizsgált egy nagyon kedves gasztroenterológus, és ott kaptam a Modulen IBD tápszert, amibõl naponta 500 ml-t kell meginnom. SOHA nem ittam meg a tejet, utálom még a szagát is, ez pedig épp olyan mint a tej. Javaslatok hogy esetleg mivel tudnám ízesíteni? Egy kis Nesquick kakaót é bele csempészni?? Mellette Pentasa 3x1, Maltofe 1x1 és Imuram napi 50 mg-ot szedek. Ja, és 170 cm magas vagyok és 45 kg :)

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Szép napot! Mesi :)

Nincs jelen

 

#6072 2013-09-20 23:48

xerofex01
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Sajnos feleslegessé vált 32db  keksz ízesítésû Fresubine tapszer, amit a heten váltottam ki. Nagyon jo íze van, csak sajnos nekem nem vált be, s másikat írtak fel. Remelem valakinek egészségére válik! Várom a jelentkezõket! Érdeklõdni lehet: manekbyanka@gmail.com

Nincs jelen

 

#6073 2013-10-14 12:01

zoo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

A gyulladásra kaptam Pentasa szuszpenziót, este kell "benyomni" magamnak. A kérdésem az, hogy ezt valaki alkalmazta hosszabb távon? Én reggel amikor elmegyek WC-re számtalan esetben hígabb a széklet, és fehér "bevonat" is akad rajta a Pentasából, ezt más is tapasztalta? - Meg idõnként nehéz bentartani  -

Udv,

Nincs jelen

 

#6074 2013-10-14 15:05

Szandra
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Szia!

Én Salofalk klizmát használok az is valami hasonló úgy tudom, és szintén tapasztalom, amit te, igaz a székletem nem hígabb tõle. Este használom és utána már nem kelek föl, mert ha felkelek, rögtön úgy érzem wc-re kell mennem. És a fehér bevonat a székleten szerintem a beöntés.

Üdv.

Nincs jelen

 

#6075 2013-10-15 20:58

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

A Klizmák lényege, hogy ott hat, ahol kell... Az a legfontosabb, hogy minél tovább meg tudd tartani...
"Ami befolyik, az ..." hát ha rögtön nem is, de idõvel távozik.

Nincs jelen

 

#6076 2013-10-18 11:13

pipas
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Van-e valakinek feleslegessé vált Budenofalk 3 mg-os kemény kapszulája, Imuran 25g, vagy 50g-os tablettája, és Pentasa 2g-mos granulátuma?
Két napja voltam a dokimnál, a buszon hagytam a recepteket és a féléves ajánlást is.
Kb. 1hónap mire újra kapok idõpontot.
Helyileg Dél-Budán vagyok, de bárhova elmegyek a gyógyszerekért.
Email címem: pipas@freemail.hu
Elõre is köszönöm.

Nincs jelen

 

#6077 2013-10-18 22:39

marcsi0727
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

pipas,
hívd fel õket, hogy adjanak másolatot, ilyen egyszerû. Mond meg nekik, hogy küldesz borítékot is.

Nincs jelen

 

#6078 2013-10-25 20:22

pipas
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget, amit kaptam Tõletek! Sikerült Budenofalk kapszulához és Pentasa recepthez jutnom a fórum által. Már csak az Imuran hiányzik, ezúton is kérem, hogy akinek van felesleges gyógyszere, nagyon szívesen átveszem. (mindegy, hogy 25mg, vagy 50mg-os)
Kedves Marcsi! Elküldtem a kórháznak a megcímzett borítékot a receptekért, és az ajánlásért... kiváncsi leszek a fejleményekre. A biztonság kedvéért kértem egy új idõpontot, dec. végére kaptam. Szóval addig kell kihúznom valahogy, ha nem küldik el postán újra a recepteket.

Nincs jelen

 

#6079 2013-10-25 20:35

pipas
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Az elõzõ hozzászólásból az email címem lemaradt: pipas@freemail.hu

Nincs jelen

 

#6080 2013-10-27 10:50

Beus82
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Szia !
Nekem van egy felbontatlan doboz 100 db Pentasa 2 mg. Szükséged van még rá vagy már szereztél mástól?

Várom Válaszod !

Kellemes napot !

Nincs jelen

 

#6081 2013-10-31 13:46

Géza_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

saloflak clysma és entocort retard kapszula eladó kiadó átadó.. hálistennek tünetmentesség miatt nem lett rá szükségem...

myqsusrc@spamfalo.hu

Nincs jelen

 

#6082 2013-11-04 11:55

Rikk
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Beus82 engem érdekelne a Pentasa granulàtum.
rikk22@freemail.hu -ra irj.
üdv.Rikk

Nincs jelen

 

#6083 2013-11-04 12:12

Tim72
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Régen nem írtam már, de most a kezembe akadt egy újság, és van benne egy felhívás.
Lehet, hogy már másik topicban volt róla szó, akkor elnézést.

Sajna arra nem jöttem rá, hogy lehet pdf fájlt csatolni itt, pedig átnéztem a "Gyorstalpaló" fórumot is. :(

Tehát a SYNEXUS Magyarország Egészségügyi és Szolgáltató Kft. intézte a felhívást kifejezetten Crohn betegek részére.
Elvileg egy teljesen új, gyógyszertári forgalomban még nem kapható gyógyszer alkalmazására szigorúan követett klinikai vizsgálatról lenne szó.
A jelentkezési feltételeket még gyorsan ideírom:
-8 év feletti
-legalább 3 hónapja radiológiai, szövettani és/vagy endoszkópos vizsgálattal igazolt középsúlyos-súlyos, aktív Crohn betegségben szenved
-az eddig kapott gyógyszeres kezelés nem hatott, vagy azt nem tolerálta
-Crohn betegsége nem társul bélszûkülettel, hasi tályoggal, nincsen sztómája, nem történt hasi mûtétje 3 hónapon belül
-nincs egyéb súlyos társbetegsége: daganatos, szív-, máj-, vesebetegség, fertõzõ betegség, idegrendszeri, pszichiátriai, immunológiai vagy vérképzõszervi megbetegedés

Ha jól értem a program szoros orvosi felügyelet alatt kb. 4 évig tart. Bármikor ki lehet lépni a programból. A program során térítésmentes a vizsgált készítmény, illetve útiköltség-térítést biztosítanak. 

Még ideírom a cég telefonszámát, és e-mail címét: 06 1 436 7330 / info@synexus.hu
A honlapjukat az elõbb megnéztem, de ott nincs publikálva még ez a program.

Azt sem tudom, hogy jó topicba írtam ezt most be, de mivel gyógyszerrõl van szó, gondoltam talán ide való. 
Ja, és nem dolgozom náluk, jutalékot sem kapok, egyszerû újságolvasóként bukkantam erre. :)

Tünetmentes szép napokat! :)

Nincs jelen

 

#6084 2013-11-04 14:38

sendrew
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!
Szükségem lenne némi medrolra/prednisolonra. Van valakinek egy kis maradékja?

Nincs jelen

 

#6085 2013-11-05 22:45

Csabanow
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!
nemrég találtam ezt az oldalt, nem lehet rossz kiegészítõnek:
http://xylamin.hu/index.php/gyulladasos-betegsegek

Nincs jelen

 

#6086 2013-11-06 22:35

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Ismerem, és már több mint egy éve szedem folyamatosan. Úgy érzem erõsebb , energikusabb vagyok tõle.

Nincs jelen

 

#6087 2013-11-25 06:57

Veroniks22
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok! Van 2 majdnem egesz doboz Imuranom (50-es). 2015-os szavidovel. Szivesen postazom akinek szuksege van ra. (Gondolom rossz helyre irtam, bocsi)

Nincs jelen

 

#6088 2013-11-26 11:31

Jaslindore
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Jobbulàst minden kedves fórumozónak! Nekem van eladó 6 db zacsi Dr. Deppe EndoStar - Lavage bélmosó porom, 2200 Ft-ért elvihetõ, Budapest belvàrosàban tudom àtadni. 2016. 03. hóig jó. Addig húztàk a tükrözésem idõpontjàt míg végül magànorvosnàl csinàltattam meg, persze ott màsik port írtak fel. Ezért maradt meg, kidobni sem szeretném, hàtha van akinek 1000 Ft is szàmít :) Az én történetem 2 éve tart, orvosnak nem nevezhetõ hàziorvossal kezdõdött minden ... hiàba súlyosbodott minden jellegzetes tünetem csak nem írt beutalót gasztroenterológiàra hiàba kértem, diétàzzam sokadszorra is, és inkàbb hisztinek és idegi alapúnak vélte semmiféle vizsgàlat nélkül. Aztàn kikönyörögtem egy beutalót nagy nehezen ultrahangra ( pedig akkor màr proktológiai problémàim is adodtak, amit szintén jeleztem). 3 hét fàjdalmakkal egy beteg embernek az hosszú idõ, màr aludni sem tudtam ... Elmentem magàn ultrahangra, mondtàk és le is írtàk vastagbélgyulladàs, keressek egy jó gasztroenterológust aki kivizsgàl. Én akkor még nem akartam fizetõs helyre menni mert akkor minek fizetjük a tb-t ... meg nem mindenkinek van szórni való pénze. Váltottam hàzi manót, aki adott màr beutalót, de mivel lisztérzékenységre is gondoltak lett belõle kilégzési teszt 2,5 hónapra. Idõpont az orvoshoz 3-4 hétre rà. Ezt nem akartam kivàrni felkerestem mégis egy fizetõs helyet, ami utàn maradni szerettem volna az ingyenesnél, mert csak az alsó altatàsban mintavételekkel 80.000 Ft. Belépõ is 13.000 Ft volt. Felírt egy gyógyszer (ami akkor csodagyógyszernek tûnt az àra miatt is) 20.000 Ft-ért, szedtem, picit jobban voltam tõle, de nem hagyott nyugodni az àra, ki az aki ezt meg tudja venni ha hosszú tàvon kell szedni ... itt vetették meg az eladó port is ... Felhívtam egy gyógyszertàrat és panaszkodtam, kiderült eü emelt àra csak 2700 Ft körül van. Erre miért nem figyelmeztetett az orvos aki felírta? Vagy csak rossz helyre tette az x-et? Hónapok teltek még el, kerestem màsik gasztróst, az meg mivel nem abba a kerületbe tartozom csak hosszú idõ utàn adogatott idõpontokat, vérvétel 3 hétre, hozzà megint egy hónapra, és vmi olyasmit mondogatott h hogy kéne bejuttatni engem a kórhàzba kolonoszkópiàra ( na lehet itt a hàlapénz elõre segitett is volna, de ez csak feltételezés ) , aztàn a teszt eredménye alapjàn szedettek Normixot, elteltek újabb hetek, sõt kérdezte màshol nem csinàlnàk-e meg a vizsgàlatot, kérdem én akkor minek vesztegettem az idõm nàla is 5 hónapot, csinàltattam 3D ultrahangot 15-ért, kiderült nem hiàba jelez a szervezetem, részletes leíràst kaptam, fokozott gyulladàs, nyàlkatermelõdés, nem sorolnàm ...  nem fogadta el az orvos, kellene màsik ultrahang ... Na itt kiakadtam ... így végül megcsinàltattam vidéken olcsóbban, felsõt is, alsót is, 70-bõl altatàsban, 5 mintavétellel, most az eredményére vàrok. Idõben menjen mindenki orvoshoz! Jó orvoshoz! Biztos, hogy az elején még nem volt fekélyes vbgyulladàsom, fokozott jelekkel ... Sõt a hànyingereim amire folyton azt hitték àllapotos lehetek és voltam e miatt többször is orvosnàl, nõgyógyàsz, urulógus az erõs Reflux! Hogy erre senki nem gondolt, csak màr a 12. orvos, aki fül-orr-gégész, és írt fel proton pumpa gàtlót. Ezt követte a gasztroszkópia ahol megerõsítették. Borzasztó az àllami eüellàtàs ma Mo-n!

Nincs jelen

 

#6089 2013-11-27 20:28

vlaczi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Én 27 év colitis közepes súlyosság uán a Varga gyógygombát szedem 2 hete, tünetmentes lettem egy hosszú, legalább fél éves aktív idõszak szenvedése után.
Valakinek van még tapasztalata a Varga gyógygombával kapcsolatban?

Nincs jelen

 

#6090 2013-11-29 15:11

rundig
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

vlaczi!
Pontosan milyen Varga gyógygombát szedsz?
Üdv!

Nincs jelen

 

#6091 2013-12-04 19:58

Kircsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Gyógyszerekrõl kérdeznék.

4 éve vagyok Colitis-es, ez az "elsõ" fellángolás, 4 éve nem volt véres hasmenés stb. sok-sok hónapig voltam gyógyszer nélkül.
Salazopyrint szedtem és most is az van, de 2 hét után sok javulást nem érzek... pedig emlékeim szerint amikor ezt megkaptam, szinte 1 hét alatt jobban lettem.
Salazopyrinnel kapcsolatban tudna segíteni valaki, hogy mennyi idõ után várjak javulást? 3x2 szedek, ez a max azt hiszem.
Mondjuk olvastam, hogy pl. Pentasa is van, kicsit más a hatóanyag, nem tudom ez nem lenne-e jobb nekem, persze ezt a doki biztos tudja, de azt mondta ha végig szedem a 2 doboz Klion-t és nincs javulás akkor Bubenofalk (vagy mi a fene) hab amit használjak, de mivel az szteroid, nagyon szeretném azt elkerülni

Nincs jelen

 

#6092 2013-12-05 12:52

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

A budenofalk hab lokális szteroid, nem csinál annyi zûrt/mellékhatást mint a rendes szájon át szedõs, ráadásul könnyebben benntartható mint a beöntés vagy a kúp!

Nincs jelen

 

#6093 2013-12-07 20:24

öcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Üdv mindenkinek olyan problémám adodott hogy elhagytam a medrolt 1,5hete és a karjaimon pirosas csalánkiütés szerü valamik jötek ki és viszket is elég élénk pirosas lassan már az ekcémára gondolok  és az a legnagyobb baj hogy a kezelöorvosom Pesten van énmeg Németországban és ünnepekre megyek haza mert dolgozok és nemtudom hogy mi okoza ezeket és még már a térdeim is fájnak nagyon ez mind a medrol elhagyásatol mit szedjek hogy elmuljon a csalánkiütés és viszketés a karjaimon??? most már csak 3x2 salofalkot szedek amit már 2 eve szedek a colitusomra
ha valakinek volt már ilyen panasza tünete kérem segitsen mit szedjek hogy ez elmuljon és ez veszélyes is lehet mert még 2 hét mire orvoshoz jutok magyarországra és itt kint nem akarok elmeni mert nem tudok németül sajnos 100%

Nincs jelen

 

#6094 2013-12-08 05:45

Ádám 15
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

öcsi
szia! a térdfájásod biztos a medról elhagyás miatt van,bõrjelenségek is jelemzõ tünetek egyike,sajnos jó lenne neked bõrgyógyászhoz eljutni.láttom ezt most nem teheted!ha ajálhattom ,jó lenne leleteidet németre lefordítatni és magaddal vinni ha gond van ezt tudnád az ottani dokinak mutatni. jobbulást!

Nincs jelen

 

#6095 2013-12-09 09:33

Csabanow
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Régen szóltam hozzá a fórumhoz. Nos jelenleg már több mint fél éve elkezdtem saját kúrákat kialakítani amik részben hatnak részben nem. A betegségem már több mint 6 éve velem van. Nálam a lefolyása úgy történik hogy 1-2 évente szteroidkúrával hoztak helyre mert folyamatosan szép lassan felszökkent idõvel a gyulladás amit már csak ismételt szteroid kúra tudott visszahozni a normál értékbe. Persze azt is észrevettem hogy egy egy szteroid kúra már egyre gyengébben hat és a gyulladás legutóbb már nem is a normál értékrõl kezdett felszökkenni... Ez elég aggasztó azért...Nade ahogy az orvosok tudnak összeállítani gyógyszerkúrákat én is nekikezdtem egy vény nélküli kúráknak.
Nem írom le mennyi mindent beszedtem... mert nem ezt akarom tudatni, csak hogy mi hatott rám.

Aminek hatása is volt:
aloe vera - ha felmegy esetlegesen a gyomorsavam egybõl csillapít így a bél is nyugodt marad mindig
gránátalma lé - tele van sokminden jó tulajdonsággal, de nálam napi egy korty segített kicsit az emésztésben ha étkezés után ittam.
omega 3 - a gyulladás felszökkenését lassítja a vérvételek szerint (azért nincs valami nagy hatása)
dr chen vastablettája - az egyetlen vastabletta amit a szervezetem elvisel a többitõl szó szerint hánynom kell (meg ez természetes alapanyagokból van legalább)
probiotikum - a protexin IBS a legjobb szerintem a piacon ( fennt lehet tartani egy kicsit jobb állapotot vele /kevesebb hasmenés/, de ha nincs gyulladás akkor erre sincs olyan nagy szükségem általában, nekem ennek fokozott szüksége már mutatja hogy emelkedik a gyulladás)


Amit pedig ma szerzek be mert folyamatosan próbálgatok most mindenfélét az a hernyógomba azaz Cordyceps. Maga a youtube videkókon látottak kicsit eltántorítanának mert élõsködõ gomba, viszont a hatásai nagyon tetszenek.

kúraként az alábbiakat találtam:
Chitosan
Cordyceps
Gyerek kalcium
Cink
(A Chitosant ne vegyük be más termékkel együtt!)

A vastagbél nyálkahártyájának gyulladásos betegségei: kolitisz, Crohn, stb.
A./ Béltisztítás,méregtelenítés:

1.Antilipid tea 1 cs. ½ l vízben,  este ismételten
2.Chitosan 2 db este evés elõtt 30 perccel

Fentieket 1,5 hónapig folytassuk.


B./ A megbomlott funkciók helyreállítása, a bélflóra regenerálása:

1. Biokalcium por 1 kávés kanállal reggeli elõtt 30 perccel
2. Biocink 2 db este 1,5 órával evés után
3. Ican 4 kapszula ebéd elõtt 30 perccel

Fentieket 1 hónapig, a teljes kúrát évenete minimum 2-szer ismételjük meg.


Viszont azt vettem észre bármit beszedhetek én amíg nem múlik a gyulladás ugyanis addig minden csak átmegy rajtam. erre lenne elõször a cordycaps amitõl azt várom hogy kicsit lejjebb húzza a gyulladást... és akkor minden egyéb kúra is hatásosabb lehetne. Valaki szedte már ezt be? tudtok esetleg egy mellékhatások nélküli gyulladáscsökkentõt még? Valami erõsebbet mint az omega3.


Amúgy a helyrehozás folyamatát ha sikerül kb ez alapján látom jónak amibõl az elsõ kettõt sikeresen megtettem eddig:

    Elsõ lépésként a tönkrement bélflórát kell helyrehoznunk nagy hatékonyságú laktózmentes probiotikummal (Emóció 7.84 + Probiotic All Flora és/vagy szinbiotikus apiterápiás készítmények.
    Érdemes megtámogatnunk az enzimmûködést olyan pluszban bevitt enzimekkel, amelyek segítséget nyújtanak a lebontási és feldolgozási folyamatokban (Fermentált Áfonya és Papaya ital, Emóció 7.84, Supra Balance,  Enzymix, Trópusi enzim-koktél,"Zöld lötyi")
    Ha már fennáll a gyulladás, akkor valamilyen nagyhatékonyságú növényi gyulladásgátlóval érdemes megszüntetni a gyulladásos tünetet (Zyflamend, Cordyceps, VitaKrill, GanoUltra, Lazacolaj)
    Ha nincs gyulladás, akkor nekifoghatunk egy alapos béltisztításnak és bélregenerálásnak (Emóció 7.84, Huminiqum, szinbiotikus apiterápiás készítmények + Naturganik Útifûmaghéj)

Nincs jelen

 

#6096 2013-12-09 09:36

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Hallottatok róla, esetleg próbálta valaki a sejttápanyag terápiát?
Az alábbi videót találtam:

http://www.youtube.com/watch?v=9ro0jfpB … re=mh_lolz


Üdv. Ildikó

Nincs jelen

 

#6097 2013-12-09 14:41

Bandi3
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Vedolizumab-al van vkinek tapasztalata?

http://health.ucsd.edu/news/releases/Pa … drugs.aspx

Nincs jelen

 

#6098 2013-12-10 21:03

Frankie
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Bandi megvolt, 14 hónapig kaptam, egyenlõ a nullàval :)

Csaba, cordycepsz a fiókban figyel pár hete... 1 hónapig szedtem közepes aktív szakaszban zyflamend, lazac olaj, vsl probiotikum társaságában, az eredmény folyton rosszabb lett, így abbahagytam cordycepset, õ volt a gyanúsított :) Azóta sokkal jobb... Tudni kell, hogy egy idõben az abba hagyásával elkezdtem a Tso-t...

Szerkesztette: Frankie (2013-12-10 21:13)

Nincs jelen

 

#6099 2013-12-21 14:12

balu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok,kedves betegtársaim!!!
Szeretnék információt gyûjteni egy termékrõl,illetve szeretném ajánlani is!! Bár még nem fogyasztom,de az orvosom is úgy gondolja,hogy ez nekünk jó lehet!!!
9 éve Crohn beteg vagyok, hála panaszmentes, és csak immuránt,és pentasát szedek!
Van-e valaki aki kipróbálta,használja,vagy van tapasztalata errõl a termékrõl???
Köszönöm az infókat!!!
Kellemes lappangós,vidám ünnepeket!!
Balázs
http://www.soultosoul.hu/hu/termekek/ra … -ital.html

Nincs jelen

 

#6100 2013-12-21 14:56

balu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Szervusz!!
Hol vagy németországban??
Rengeteg Magyar orvos él,és praktizál kint!
Egyébként ha sürgös,akkor postán itthonról is lehet kiküldeni gyógyszert,akár levélben,akár csomagküldõn keresztûl!!!
4évig én is kinn dolgoztam, és volt hogy elfogyott, de amikor láttam baj lesz, azonnal küldettem ki gyógyszert!!!
Ha van kérdésed,keress!!
Üdv:Balázs

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB