#801 2007-02-28 07:22
- pasek
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Sziasztok :) ,
átfutottam a topicot, hirtelen nem találkoztam azzal, amirõl kérdezni szeretnék, ha mégis itt van, bocsesz a kérdésért.
Kérdés: Tudtok-é valamit a búzafûrõl FitoMed-es termék, nagyon rám akarják tukmálni. "Állítólag jó a magzathajtástól a prosztatagyulladásig.."
Köszi szépen, ha valakinek érdemi infója van.
Nincs jelen
#802 2007-02-28 08:23
- boci
- Tag
Szia paseix!én most kezdtem a búzafû lé kúrát és nekem is azt mondták hogy nagyon jó,de aki nekem mondta annak azért hiszek mert a szomszédom és 2 éve súlyos rákos volt elkezdte a búzafû lé kúrát meg a diétát,és ma már rohangál, kutya baja akkor csak ér valamit.......de majd kiderül mint mondtam én is most kezdtem!üdv boci
Nincs jelen
#803 2007-02-28 09:00
- Szuszidi
- Tag
Kedves Boci!
Én is hallottam errõl a búzafû kúráról! Igen én is csak jókat hallottam róla! Ki kell majd próbálni azt hiszem!! Ha a részleteket le tudod írni akkor nagy THX! :)
Nincs jelen
#804 2007-02-28 21:21
- boci
- Tag
Kedves szuszidi!ezt az a szomszédom hozta akirõl írtam az elözõ hozzászolásomban...ez ilyen lefagyasztott zõldbúza fû kis csomagok napi egyet kell felolvasztani pohárban és meg inni éhgyomorra és utánna 1,5 óráig nem szabad enni....9800ft kerül 24 napra valo adag,mélyhûtõben kell tartani adnak hozzá egy dobozt is,nincs rossz íze olyan mintha fûvet ennék:)holnapra megtudom kérdezni neked hogy hol lehet venni..és megírom!remélem jó én 7.-nél tartok állítolag 2 hónap után van érezhetõ hatása.holnap jövök és megmondom hol lehet venni ill. rendelni!
Nincs jelen
#805 2007-03-01 07:14
- pasek
- Tag
Hahó,
a búzafû termékek után keresgélhettek a www.fitomed.hu címen.
termékek, árak, leírások is találhatók itt
jó keresgélést
p
Nincs jelen
#806 2007-03-01 23:29
- Bogyó
- Tag
Sziasztok!
Én is csatlakozom azokhoz, akik a búzafüvet ajánlják. Én eddig két 5 napos kúrát tartottam. (A természetgyógyászom azt mondta, fél évig igyam minden reggel, de rém macerás és drága is, úgyhogy egyelõre nem folyamatosan iszom). Nekem reggelente 20-30 perc, mire kipréselek egy adag füvet. A hét végére meg úgy lefonnyad, hogy ki kell dobnom, ha addig nem fogyott el.
Elõtte 3, utána 1 óráig nem szabad semmit enni, csak vizet lehet inni. Préselés (darálás?) után fél órán belül meg kell inni. De szerintem megéri: a második 5 napos kúrám után éreztem igazán, hogy használ.
Bogyó
Szerkesztette: Bogyó (2007-03-01 23:40)
Nincs jelen
#807 2007-03-06 01:07
- schatis
- Kitiltva
Üvözletem
Szeretném tapaszlalataimat megosztani, mindenkivel, aki ebben a betegségben szenved.
És nem fáradt még bele abba, hogy a nem túl bíztató orvosi ellátás mellet, magának próbáljon enyhülést találni a betegsége, és az arra szedett gyógyszerek mellékhatásainak enyhítésére, kezelésére.
Én a 16mg medroll és a 2x3pentasa mellet sok egyéb más dolog mellett, aloe vera-val kisérleteztem, kisebb nagyobb sikerrel. Közben próbálgattam egyéb természetes hatóanyagu gyulladáscsökknetõket is. Igy kombináltam véletlenül össze az aloét a propolisz cseppel (a méhek kaptárragasztó anyaga).
Ami nálam rövid, de folyamatos használat után, már látványos enyhülést, majd tünetmentességet hozott. Ami azt jelenti, hogy megszünt az átlag úgy 10-en sokszori véres nyálkás hasmenés, és a szinte állandó hasmenési inger (5 év az életembõl). És a folyamatos sztereoid szedéstõl sok helyen felpuffadt testem is lassan visszanyerte eredeti alakját (na ebbe egy kis kínai zöld tea is besegített). Visszatért az étvágyam, és vissza is híztam lassan az eredeti testsúlyomra (45kilórol). És tartom is ezt már tünetmentesen, ugy 2 éve. Ami azt hiszem elég eggyértelmû eredmény. Jah és nem mellékes, hogy ujra ehetek mindenfélét.
A Gond az, hogy a folyamatos gyógyszeres kezelés mellékhatásai, és az elégtelen emésztés miatt kialakult tápanyaghiány, addigra rendesen kicsinált. Már mindkét szememet megmûtötték szürkehályoggal. És egy elég durva csontritkulás is kialakult közben, ami izület fájdalommal is járt.
Ezért elkezdtem szedni a Lenkei féle alap vitamincsomagot, és a kalmag-ot. Amit ha hamarabb elkezdek, akkor ezeket a mellékhatásokat simán elkerülhettem volna. Ez már késõ bánat, szemüveges lettem a szemmûtétek után, de a vitaminoknak köszönhetõen gyorsan visszatért az életerõm, és az izületi fájdalom is alább hagyott. Elkezdtem ujra edzeni, sulyzózni, futni, ami megváltás ennyi év mozgáshiány után. És a csontozatom megerõsítéséhez is elengedhetetlen a rendszeres mozgás.
Most ott tartok, hogy próbálgatom lassacskán leépíteni a gyógyszereket, kisebb nagyobb sikerrel. És keresek egyéb alternatív megoldásokat, hogy ezeket a "mérgeket" teljesen el tudjam hagyni. És bár az orvostudomány mai állása szerint, ez a betegség még nem gyógyítható. Csak a tüneteket tudják egyenlõre kisebb nagyobb sikerrel enyhíteni. Azért Remélem, hogy elõbb utóbb lesz valami megoldás számunkra.
Fõleg mivel a természetben van rá példa, igaz elég "gusztustalan" módon, hogy hogy lehet ezt a betegséget kordában tartani: Aki látta a Discovery chanel-en március 04.-én tegnap 23 órakor a Paraziták, belsõ ellenségeink (The Body Snatchers) címü ismeretterjesztõ filmsorozat, 2. rész-ét, az tudja mirõl beszélek:
Mutattak egy kb 2 cm es bélféreg fajtát (a nevét sajnos nem jegyeztem meg), ami ha bélvérzéses betegekbe kerül, olyan szimbiózisba kerül a beteggel, hogy valamilyen módon teljesen megszünteti a betegség tüneteit.
Innen azt hiszem, már nem kell sok ahoz hogy leutánozza az orvostudomány, ezt a számunkra bámulatos képességét.
Aki nem látta ezt a müsort az feltétlenül nézze meg, március 11.-én vasárnap 23-órakor.
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i … where_tv=1
Addig is, aki gondolja, próbálja meg ami nálam bevált, veszteni azt hiszem nem veszthet senki sem rajta.
Aloét és propolisz cseppet szinte minden herbária üzletben be lehet szerezni, Lenkeit pedig neten vagy pesten nem nehéz megtalálni.
Sok sikert hozzá, mindekinek. És persze mihamarabbi jobbulást mindenkinek.
Schmidt Attila voltam, elég hosszan, és remélem kevés helyesírási hibával.
ha valakinek lenne kérdése az schatis@freemail.hu -n megtalál.
ui.: Ha valakinek van tapasztalata a hiperbár centrum-mal kapcsolatosan, az kérem irja meg azt.
http://www.baromedical.hu/?o=0&a=4
elõre is köszönöm
Nincs jelen
#808 2007-03-06 22:06
- marika
- Tag
Szia Mancsa nem tudom mikori ez a kérdésed? én flavin7 termékforgalmazó vagyok.A termékforgalmazónál a legolcsobb a flavin.Most ugy van tavaly 2006 Juliustol,hogy pl:mivel messzebb laksz tölem/Szigetszentmiklos/ Beléptetlek,lesz egy KOD:pl:741589,és Egerben regisztrálva leszel,és utána te rendelhetsz telefonon.CSAK A KODOD KELL BEMONDANI a megadott telefonszámon. a másik kérdésre a gyárto nem a forgalmazó. ja,és 10000 ft felett egy megadott cimre ingyen viszi ki az árut a GLS csomagküldõ kocsi. Különben irhatsz az email cimemre. a marika néven vagyok.szia majd figyelem a válaszod
Nincs jelen
#809 2007-03-15 10:01
- tee
- Tag
Sziasztok!
egy éve diagnosztizálták a crohn betegséget és az akkori állapotomat szépen feljavítottál a gyógyszerekkel elõször 32mg majd 16mg ... 4mg és aztán egyátalán nem kellett a medrol.Most jelenleg 1x1 immurant 2x1 pentasát és egy controlocot szedek. Alapvetõen nekem a gyomromnál volt durvább a gyulladás és a béltüneteket:puffadás, hasmenés, stb sokkal ritkábban tapasztaltam inkább hányósabb voltam és sokszor égett a gyomrom. Amíg a szteroidot szedtem kutya bajom volt. most hogy leálltam vele ujra fájdogál a gyomrom nincs hányingerem és nem is hánytam már egy éve de nagyon kellemetlen érzés és a legrosszabb hogy mindig ez jár a fejemben. Tudnátok valamilyen készítményt ajánlani vagy valami tanácsot adni?
Nincs jelen
#810 2007-03-15 10:51
- pintyõke
- Tag
Sziasztok!
Próbálta valaki a búzafû kapszulát?Mert az kevesebbe kerülne,mint a búzafûlé.
Nincs jelen
#811 2007-03-24 19:26
- Mystae
- Tag
Sziasztok!
nálam egy éve diagnosztizálták a betegséget jelenleg 3X1 budenofalkot és 3X2 pentasat szedek, de nekem a budenofalk nem igazán vált be és bár nem voltam tavaly óta aktív szakaszban de folyamatosan szarul vagyok.
most azt mondta a dokim hogy kezdjem el az imuran szedni.
a kérdésem az lenne, hogy tudnátok valamit írni róla: tapasztalatok, mellékhatások stb.?
elõre is köszi mindenkinek
:)
legyen jó hétvégétek!!!
Nincs jelen
#812 2007-03-24 19:40
- Tilda
- Tag
Szia Mystae!
Én kb 6 hónapja szedem az Imurant ( egy héttel ezelõttig Budenofalkkal együtt szedtem ) és semmi gondom nem volt eddig vele... :)
Sokkal kevésbé van tõle bárkinek is baja mint egy stero-tól... Általában azt szokták mondani az orvosok, hogy a stero tartja a frontot amíg az Imuran elkezd hatni. (ez kb 4-5 hónap )Ha bejön, akkor majd a budenofalkot abbahagyhatod elvileg... :)
Érdemes kaja után bevenni.
Jobbulást!
Tilda
Nincs jelen
#813 2007-03-24 19:43
- Mystae
- Tag
Szia Tilda!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Engem még az foglalkoztat, hogy ha legyengítjük az amúgy sem túl erõs immunrendszeremet akkor mostantól kezdve minden betegséget el fogok kapni?
errõl van valami tapasztalatod?
Nincs jelen
#814 2007-03-24 19:44
- pintyõke
- Tag
szia Mystae4 Én is szedtem az imurant 2,5 évig,nekem nem okozott gondot,Viszont a pentasatol kihullott a hajam. A pentasát elõtte szedtem,metypreddel.Az imurant salofalk-al.
Nincs jelen
#815 2007-03-24 19:50
- Évi
- Tag
Sziasztok!
Volt valakinek problémája a Salofalk klizmával?
Mióta használom úgy érzem még többet kell wc-re járnom:(
Nincs jelen
#816 2007-03-24 20:23
- Tilda
- Tag
Mystae:
A kedvenc doktorbácsim szerint nem leszek többször beteg mint egyébként szoktam lenni....
Engem ez különösen érdekelt miután a kicsi fiam elkezdett bölcsibe járni, szeptembertõl pedig ovi... :)
Nem kaptam el eddig semmit.
Téda
Nincs jelen
#817 2007-03-26 14:32
- fischair
- Tag
sziasztok!
édesanyám betegsége miatt írok és kérném hogy osszátok meg velem tapasztalatotokat.
1,5 éve chron-t diagnosztizáltak édeanyámnál a dél pesti kórházban, kb 3 hónapból 2-t kórházban volt (ebbõl 1-et már a szabolcs utcaiban), CT és szövettan alapján. Mivel nem múlt el a vérzés szinte hetekig, az orvos megsimogatta anyukám arcát, mielõtt még nem jött meg a szövettan-mindenki ráknak gondolta: "Ilyen fiatalon..." (mondta az orvos; köszi...) ;így kezdték el kezelni, de csak nem múlt a vérzés, a fogyás, a görcsök, és visszajáróként 2 napokra be-be kellett menni a kórházba, majd fájdalomcsillapítás után hazaküldték. aztán nem volt elkerülhetõ már a mûtéti beavatkozás, és átküldték a szabolcs utcai kórházba, ahol a mûtét után (60 cm-t vágtak ki és szedtek ki 30 cm hosszú polipot) az sebész úgy látta, hogy nincs chron-ra utaló jel. 2 kórház a mai napig 2 külön véleményen van. a mûtét után fél évig nem forrt össze a bõr az addig szedett szteroidok vagy mik miatt. utána a görcsök, a hasmenés állandóvá vált. elmentünke gy 3. kórházba egy 10 napos teljes kivizsgálásra, ahol azt mondták, hogy nem tudnak rajta segíteni, mert a vastag és vékonybélbõl (+ a találkozást) vágtak ki és ezzel egy szabályozó valamit is, ami miatt van állandó hasmenése (elkapta a kórházban azt a hasmenéses-lázas vírust). napi 3 hasfogót szed be, de ez sem segít;és max 1 órára tud kimozdulni, görcsök most is vannak (de ezzel már nem is foglalkozik), étcsoki, külföldrõl behozatott csodapor, legerõsebb magyaro-on felírt hasfogók, semmi se segít.
ESETLEG TUDTOK VALAMI "JÓ" HASFOGÓT, mert így egyszerûen nem mer már kimozdulni se otthonról (most amúgy hozzám jött volna be a munkahelyre, de a buszmegállóból hazafordult), tavaly 67,5%re leszázalékolták ideiglenesen, most volt az éves kötelezõ megjelenésen, majd meglátjuk.
Köszönöm hogy meghallgattatok és elõre annak aki válaszol!
Halász Kriszta
Nincs jelen
#818 2007-03-26 16:44
- barna-by
- Tag
Kedves Kriszta:
"vastag és vékonybélbõl (+ a találkozást) vágtak ki és ezzel egy szabályozó valamit is"
Ez a Bauhin billentyû, amire te gondolsz!!!
Mindenesetre a hasfogó nem megoldás, mert hosszutávon bélperforációt is eredményezhet (nekem ereményezett), úgyhogy kellene keresni egy jó gasztrós dokit!A SOTE-n van egy úr, már nemtom hoyg hivják, de sokan járnak hozzá vagy ottvan pl Kovács Ágota! Ha ketten mondanak valanmit, az biztos nem hülyeség és érdemes megkérdezni õket is!Õk nagy nevek a betegségben, úgyhogy mindenképp keresd meg õket, amelyik szimpatikus!
Visszatérve a bauhin billentyûre, annek a hiánya tuti nem eredményezi az állandó hasmenést, mert nagyon sokan vannak itt, kaiknek az hiányzik és mégis tudják ontrolálni a betegséget meg ezt az egész mechanizmust!Épp ezért mondom, hogy anyukád hasmenése nem a bélmûtéttõl van, hanem valószinüleg be kell állitani a gyógyszereit (immunszupresszim gyógyik, ASA5ös termékek, probiotikum).Ezért is kéne elmenni egy normális orvoshoz, aki ért is mindehez!!!!
Ennyit tudok tanácsolni perpill!
minden jót!!
Nincs jelen
#819 2007-03-28 16:16
- tee
- Tag
sziasztok!
sry ha rossz helyre irom....
Nekem crhon betegségem van és a gyomrom is érintett és ez szokott fájdogálni
Lehet hogy ez egy hülyeség de észrevettem valamit:próbálkozgatok a testépítéssel és amikor a konditeremben vagyok és súlyzós edzést csinálok nem szokott fájni a hasam.
Mondom lehet hogy butaság de érdekes mindenesetre...
Nincs jelen
#820 2007-03-28 22:59
- timcsi32
- Tag
Hello! van köztetek olyan aki már nem szed gyogyit?? vag yhallotatok ilyen esetrõl??
tényleg nem élhetünk gyogyszerek nélkül??
Na csak azért mert már 3 hónapja elvagyok nélkülük, lazábban is tudok enni, de ugy rámilyesztett a doki, megint elkezdtem szedni, de csak a mellékhatásoktol szenvedek megint, sött azóta már szorulásom is van. valahol il sok helyen a gyogyik is károsak , miért mondják mindig nem hagyhatjuk abba?? érti valaki??
Nincs jelen
#821 2007-03-29 15:07
- CSICSU
- Tag
Probált vki Forever-es terméket? Ha van vkinek tapasztalata írjon.Elõre is köszi!
Nincs jelen
#822 2007-03-29 15:11
- Évi
- Tag
Nekem is ajánlották az aloe vera gélt a cu-mra én is várnék tapasztalatokat.
Üdv és szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#823 2007-03-29 20:26
- sm
- Tag
Szia Évi! A fiam ugyan Crohnos, de mi kb. 2 hónapja keztünk el inni. De nekünk a vasra ajánlották, mivel nagyon kevés s hiába minden gyógyszer, de a vasra elég jók a tapasztalatok. (ezt egyébként a kezelõorvosunk ajánlotta) Természetesen szedi a többi gyógyszerét, illetve annyi volt, hogyha változik az állapota, hasmenés vagy hányinger akkor természetesen ne kapja. De...kopp...kopp ...ilyen problémánk nem adódott. Sõt a refluxát sem bántja....A jövõ héten megyünk általános laborba akkor kiderül, hogy tényleg hatott-e. Majd megírom....
Nincs jelen
#824 2007-03-29 21:13
- Évi
- Tag
Szia sm köszönöm hogy válaszoltál, várom majd az eredményeket.
Addig is minden jó tnektek.
Nincs jelen
#825 2007-03-31 19:32
- Barbosz
- Tag
Sziasztok! Nekem nagyon sokat segített az aloe verás natur gél, meg a probiotic gyöngykapszula,meg a propolisz tabletta, a natur gélt csak akkor szabad elkezdeni, ha teljesen tünetmentesek vagytok, ha valakinek véres széklete van annak aktivátort kell adni én február 1-én voltam tükrözésen és 2005-ben 15cm-en volt gyulladásom a februári tükrözésen egyetlen egy cm-en sem volt, teljesen ép a bélnyálkahártyám és teljesen tünetmentes vagyok, nem kell gyógyszereket szednem, de továbbra is fogyasztom a natur gélt,meg a probioticot!
Nincs jelen
#826 2007-04-01 11:03
- CSICSU
- Tag
Barbosz! Én is iszom a gélt +propoliszt+A Beta Caret javasolták nekem . Én is tünetmentes vagyok igaz nemrég volt egy aktív idõszakom és azóta szedem ezeket a Forever-es készítményeket. Te mennyit szedsz a propoliszból?
Nincs jelen
#827 2007-04-04 13:52
- porshe
- Tag
Szisztok!
Olvasom az aloe verás termékekrõl a véleményeteket. Ezt pici babának is lehet vajon adni? Mit javasolnátok?
Nincs jelen
#828 2007-04-04 14:04
- Barbosz
- Tag
Szia Csicsu!
Én szerencsére lassan két éve tünetmentes vagyok, nekem már nincs gyulladás a szervezetemben az abeta care nagyon jó én abból 2*1-et szedek a propoliszból megettem vagy 2-3 dobozzal elejében 3*2-vel, azt mondják úgy jobb, ha elrágod vagy elszopogatod,én csak elrágni tudtam, mert elég rossz az íze, én még szedtem artic sea omega 3 kapszulát, ez halolaj kapszula, ami szintén nagyon jó gyulladásokra, én most szedek foreveres kálciumot vastagbélrák megelõzõ hatása van, de az abeta care jó a bélbolyhoknak meg a szabadgyököket a rákos sejteket is leköti azonkívül jó a hajra, bõrre, körömre és a bete carotin miatt a szolizásnál a barnaságot is megõrzi, szerintem nagyon jók ezek a készítmények én szívesen fogyasztom õket a teát iszod? Abból legalább 2 litert méregteleníti a szervezetet.
Kedves Porsche!
Neked is szeretnék válaszolni, a Forever Living Products készítmények közül a gélt a csecsemõk is fogyaszthatják, illetve a táplálékkiegészítõket 1 éves kortól lehet a piciknek adni, a gélek közül a barackos gélt a gyerekek ízlésvilágának fejlesztette ki a cég!Fogyasszátok bátran és egészséggel a termékeket és bármi kérdésetek van írjatok!Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#829 2007-04-04 20:28
- tee
- Tag
Sziasztok!
Multivitamint szerintetek jó szedni mert ugye béres cseppet nemigen..Ilyesmire gondoltam pl:Multi-x:.
Nincs jelen
#830 2007-04-05 11:55
- ani58
- Tag
Igen, multivitamint lehet szedni, pl. a Supradin F nagyon jó, szerintem felesleges kiadni pénzt drága készítményekre.
Nincs jelen
#831 2007-04-07 13:28
- tee
- Tag
Esetleg tudna valaki ajánlani valamit a gyomorfájdalmakra..?
Most próbálkozok a propolisz cseppel meg valami virágporral és folyamatosan borsmenta meg hasonló teákat iszok .Igaz nemrég kezdtem ezeket el de nem valami bivalyosak:(
Nincs jelen
#832 2007-04-12 19:09
- dori
- Tag
sziasztok skacok'''
van vkinek SAJAT tapasztalata a methotrexat nevu gyogyszerrol?
az egyik baratnom kezdi most szedni, allitolag kemeny mellekhatasok jarnak vele, ill. a net szerint is. nem cikk kell vagy vmi, hanem tapasztalat, aki szedi.
kosz elore is: dori
Nincs jelen
#833 2007-04-13 07:04
- sm
- Tag
Sziasztok! Megígértem, hogy jelentkezem labor után, hogy milyen hatással volt ránk az aloe vera. Kb. 8-9 hete ittuk, de sajnos a vas mennyisége hát 2,5 szerintem ezzel elmondtam mindent.... Marad a vénás..... De még egyezkedünk az orvosunkkal mit lehetne még megpróbálni. A teára próbálom még rábeszélni a fiamat, úgy néz ki, hogy talán rááll. Vannak gyulladásos tünetei, de azért nem vészes a helyzet...
Nincs jelen
#834 2007-04-21 13:59
- lindababa
- Tag
Sziasztok! Én még teljesen új vagyok,nem én vagyok a beteg,hanem édesanyám,1989-óta beteg,és már elég rossz az állapota,próbálkoztunk már mindennel,de semmi nem jött be!Olvastam errõl a ostorgilisztás italról,szeretném megkérdezni,hogy mi is lenne ez,mert már eléggé elkeseredettek vagyunk!Már enni sem nagyon tud,állandó hasmenés gyötri,vitaminokat nem tud szedni,mert mindentõl megy a hasa! 2000-ben egy elhalt bélszakasz átszúrta a húgyhólyagját,majdnem elveszítettük,azóta rettegünk! Ha valaki tudna valamit,akármit szivesen fogadok,bármilyen ötlet akármi,írjon! Köszönöm elõre is!
Nincs jelen
#835 2007-04-21 14:15
- pintyõke
- Tag
Szia lidababa!
Milyen gyógyszert szed édesanyád?
Nincs jelen
#836 2007-04-21 14:31
- Rénia
- Tag
Lindababa!
A TSO-tapasztalatok címû topicban tudsz többet olvasni a kukackúráról!!
Jobbulást anyukádnak: Rénia
Nincs jelen
#837 2007-04-23 15:54
- kbalu
- Tag
kapott már közületek valaki Dipeptiven nevû csodaszert infúzió formájában?
én most azt kapok 10 napon keresztül, csak infúzióban adható, valami aminosav pótló akármi
lett egy sipoly a sztómazáró sebnél, arra adja most ezt a gasztrodoki, állítólag múltkor egy betegének ugyanez volt bélzárás után és ez segített rajta
még jó, hogy itt a helyi kórházban nem is hallottak a nõvérek még errõl a szerrõl és azt se tudták, hogy hogyan kell adagolni meg ilyenek, szóval elég bíztató....
reménykedem, hátha valaki tud valami közelebbi róla (neten betegtájékoztatón kívül mást nem találtam, a doki meg elég szûkszavú)
Nincs jelen
#838 2007-04-24 07:26
- lacci
- Tag
Macskakarom PRÓBÁLTA MÁR VALAKI?
Úgy tûnik, még megszámlálhatatlan nagy titkot rejtegetnek az emberiség számára Dél-Amerika õserdei. Az utóbbi évek egyik nagy felfedezése az Una de gato, angolul Cat’s Claw, magyarul macskakarom. Teája, illetve a belõle készült gyógytermékek reményt adhatnak daganatos ízületi, szív- és érrendszeri betegeknek a hatékony kiegészítõ kezelésre.
TUDOMÁNYOS VIZSGÁLATOK, HATÓANYAGOK
Dr. Teppner a gráci egyetemen, Wagner professzor a müncheni egyetemen, valamint Egyesült Államokbéli kutatók (K. Keplinger és Brent W. Davis) vizsgálták és írták le a növényi tudományos jelentõséget. Hat igen jelentõs ún. oxindolic alkaloidot, további hat glikozidmolekulát (quinosavból elõálló) és három polihidroxilát triterpént találkat. Az állat- és emberkísérletekbõl már tudjuk, hogy e hatóanyagok által rendelkezik az Una de gato a következõ gyógyhatásokkal:
IMMUNSTIMULÁNS GYULLADÁSCSÖKKENTÕ ÉS DAGANATELLENES
Ez a hatás az, amely leginkább felkeltette a világ figyelmét. Alkalmazható többek között:Crohn-betegségben (a vékonybél speciális gyulladásában), diverculitisben (a bélfal elõboltosulásának gyulladásában), colitisben (vastagbélgyulladásában), aranyér, gyomorhurut esetén, paraziták elpusztítására és a bél-baktériumflóra zavarainak kezelésében. Egyre több hitelt érdemlõ publikáció és tudományos elõadás jelenik meg daganatellenes hatásáról is. Perui orvosok több mint 700 gyógyult daganatos esetrõl, Dr. Davis, amerikai orvos 150 gyógyult tumorbetegrõl számol be. A hatásért leginkább az izopteropodin nevû alkaloidát teszik felelõssé, mely fokozza a makrofágok (falósejtek) és a T-limfociták (T-immunsejtek) aktivitását. A növény ugyancsak ismert hatása a kemoterápiás kezelés mellékhatásainak csökkentése, mégpedig a kemoterápia miatti fehérvérsejtszám csökkenés ellen nyújt bizonyos határok közötti védelmet.
Macskakarom
Úgy tûnik, még megszámlálhatatlan nagy titkot rejtegetnek az emberiség számára Dél-Amerika õserdei. Az utóbbi évek egyik nagy felfedezése az Una de gato, angolul Cat’s Claw, magyarul macskakarom. Teája, illetve a belõle készült gyógytermékek reményt adhatnak daganatos ízületi, szív- és érrendszeri betegeknek a hatékony kiegészítõ kezelésre.
TUDOMÁNYOS VIZSGÁLATOK, HATÓANYAGOK
Dr. Teppner a gráci egyetemen, Wagner professzor a müncheni egyetemen, valamint Egyesült Államokbéli kutatók (K. Keplinger és Brent W. Davis) vizsgálták és írták le a növényi tudományos jelentõséget. Hat igen jelentõs ún. oxindolic alkaloidot, további hat glikozidmolekulát (quinosavból elõálló) és három polihidroxilát triterpént találkat. Az állat- és emberkísérletekbõl már tudjuk, hogy e hatóanyagok által rendelkezik az Una de gato a következõ gyógyhatásokkal:
IMMUNSTIMULÁNS GYULLADÁSCSÖKKENTÕ ÉS DAGANATELLENES
Ez a hatás az, amely leginkább felkeltette a világ figyelmét. Alkalmazható többek között:Crohn-betegségben (a vékonybél speciális gyulladásában), diverculitisben (a bélfal elõboltosulásának gyulladásában), colitisben (vastagbélgyulladásában), aranyér, gyomorhurut esetén, paraziták elpusztítására és a bél-baktériumflóra zavarainak kezelésében. Egyre több hitelt érdemlõ publikáció és tudományos elõadás jelenik meg daganatellenes hatásáról is. Perui orvosok több mint 700 gyógyult daganatos esetrõl, Dr. Davis, amerikai orvos 150 gyógyult tumorbetegrõl számol be. A hatásért leginkább az izopteropodin nevû alkaloidát teszik felelõssé, mely fokozza a makrofágok (falósejtek) és a T-limfociták (T-immunsejtek) aktivitását. A növény ugyancsak ismert hatása a kemoterápiás kezelés mellékhatásainak csökkentése, mégpedig a kemoterápia miatti fehérvérsejtszám csökkenés ellen nyújt bizonyos határok közötti védelmet.
http://www.wb.hu/jokaibio/
Szerkesztette: lacci (2007-04-24 07:30)
Nincs jelen
#839 2007-04-24 12:11
- Tilda
- Tag
Jónak tûnik!!!
De azért továbbra is ajánlom mindenkinek a korall kalcium címû könyv elolvasását!!! Én már szedem. ( nagy mennyiségû calcium, D-vitamin, ás közel 70 féle ásványi anyag.., lúgosít, megszünteti az elsavasodást a szervezetben ) :)
T
Nincs jelen
#840 2007-04-25 09:00
- pintyõke
- Tag
Sziasztok!
SZEDETT MÁR VALAKI PANGROL
25.000 KAPSZULÁT?
Nincs jelen
#841 2007-05-04 19:58
- Andi
- Tag
Sziasztok!
Most nagyon felidegesítettem magam!
Tegnap voltam a dokimnál gyógyszereket íratni. Még tegnap leadtam a receptjeimet a gyógyszertárban, hogy rendeljék még a gyógyszereket. Közölték, hogy ma délután mehetek értük. Ma este 6-kor a férjem tudott a gyogyikért menni. Kiderült,hogy nincs Xalazin, elküldték a férjemet a városközponti gyógyszertárba,hátha ott van. Ott sincs, sõt közölték hiánycikk, ne is keresse, sehol sincs!!! Telefonon mondtam neki, kérjen helyette Pentasát, mert nekem holnap elfogy a Xalazinom és valami kell. Azt csak úgy adtak, hogy hétfõn újra elmegyek a dokimhoz, felíratom (sorban állok, kifizetem az újabb vizitdíjat) és visszaviszem nekik a receptet, de persze úgy adták ki a gyógyszert, hogy le kellett tenni 10.000 Ft-ot és majd hétfõn, ha viszem a receptet visszaadják a különbözetet! Nagyon kiakadtam ezen az egészen. Bocsi mindenkitõl, de ezt ki kellett írnom magamból!
Nincs jelen
#842 2007-05-04 20:55
- porshe
- Tag
Szia Andi! és mindenki aki érintett lehet benne!
Ha valamilyen gyógyszerre van szükségetek és azt mondják a patikában,hogy hiánycikk,írjatok ide és én megpróbálkozom segíteni. Szerencsére anyu gyógyszernagykereskedelmi cégnél dolgozik,és ha valahol náluk van az országban,akkor max. 2 napon belül a legközelebbi patikába tudja juttatni. Egy esélyt ez is megér!
Szóval ha kell, csak írjatok!
Nincs jelen
#843 2007-05-04 20:59
- aiolosz
- Tag
Andi !
Nyugi....kiirtad magadbol, most fujtasssss 1et, kettot :-)
Jotanacs, nem szabad nagyon kicentizni a bogyokat, inkabb tartalekolni kell.
Erdemes mindig ugyan abba a patikaba menni a bogyokert, mert igy kialakul egy jo kapcsolat. Nekem mar menetrendszerint rendelik meg a Salazopyrin EN-t es szolnak, ha nem megyek erte idoben :-)
Szep estet :-)
Nincs jelen
#844 2007-05-04 21:35
- roor
- Tag
Halika!
Csendben szeretném megjegyezni,hogy én is mindig ugyanabban a patikában váltom a cuccost.Nekem már pénzt se kell letennem,elég ha megmondom pontosan mikor viszem a receptet.Ha nekik nincs,megrendelik,vagy a vezetõnõ személyesen szerzi be.
És egy másik dolog amit szintén csendben jegyeznék meg:olyan elvetemült ez a bagázs,hogy mikor nekem kellett gyogyi,kapásból vagy öten ugrottak,hogy adnak szívesen,vagy elrohannak feliratni,csak hogy nekem legyen.:D
Ezúton is köszönöm!:P
Joccakát!:)
pá
Nincs jelen
#845 2007-05-04 21:58
- Ritsza
- Tag
Andi!
Végre valaki említette a Xalazin gyógyszert, már azt hittem nem szedi senki.Én is ezt szedem, három dobozzal szokott felírni a doki, én még 3x2 szedek, de a 3. dobozért nekem is mindig vissza kell mennem.
Nincs jelen
#846 2007-05-04 23:52
- Gabor23
- Tag
Sziasztok!
Nekem a hosszútávú gyógyszerszedéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Az orvosom azt mondta, hogy életem végéig szednem kell ezt azt, hacsak nem találnak valamikor végleges gyógyulást hozó eljárást. Szedek salazopyrint en-t, entocort retard kapszulát, folsavat és nutrisin powder tápszert. Kíváncsi lennék, mit tudtok ezeknek a hosszú távú alkalmazásáról, esetleges káros mellékhatásairól. Így huszonévesen nem érzem perspektívának a napi 8-10 gyógyszert, továbbá vannak aggájaim azzal kapcsolatban, hogy miként éli meg ezt a dózist néhány más belsõ szervem... Köszi.
Nincs jelen
#847 2007-05-12 08:04
- aiolosz
- Tag
Gyógyszer név:
Dipeptiven inf. konc.
ATC:
Aminosavak (infúziós adalékok)
Kiszerelés:
inf. koncentrátum 10x100 ml
Teljes ár:72952.0 Ft Támogatás: 0 % Fizetendõ: 72952.0 Ft
Doboz/DDD: x Egy napi kezelés ára a DDD alapján: Nincsen számítva
Egészségügyi szolgáltatást nyújtók számára rendelhetõ, illetve kiadható
Erõsség: keresztjelzés nélkül
inf. koncentrátum 10x50 ml
Teljes ár:46249.0 Ft Támogatás: 0 % Fizetendõ: 46249.0 Ft
inf. koncentrátum 1x100 ml
Teljes ár:8098.0 Ft Támogatás: 0 % Fizetendõ: 8098.0 Ft
inf. koncentrátum 1x50 ml
Teljes ár:5307.0 Ft Támogatás: 0 % Fizetendõ: 5307.0 Ft
Hatóanyag:
N(2)-alanil-L-glutaminum 10,0 g/50 ml, megfelel
L-alaninum 4,2 g/50 ml-nek és
L-glutaminicum acidum 6,73 g/50 ml-nek
Javallatok:
Parenterális táplálás keretén belül aminosavoldatok vagy aminosavakat is
tartalmazó infúziós kezelés kiegészítõjeként a glutamin szubsztitúciójára
használatos.
Felhasználása fokozott glutamin szükséglettel járó
állapotokban (pl. hiper-katabolikus vagy hipermetabolikus anyagcsere
esetén) javasolt.
Adagolás:
Szokásos dózis:
0,3-0,4 gramm/ttkg/nap
Maximális dózis:
0,4 gramm/ttkg/nap (teljes parenterális táplálásnál)
Részletes adagolás, megjegyzések, figyelmeztetés:
Alanint és glutamint tartalmazó infúzió koncentrátum.
A Dipeptiven infúzió koncentrátumot vivõoldathoz keverve kell
infundálni. Az alkalmazás módját az alkalmazási elõírás
részletezi. Az összes, Dipeptivennel bevitt aminosav (az alanin
és a glutamin) ne haladja meg az összbevitel 20 százalékát.
A bevitel sebessége ne haladja meg a 0,1 gramm aminosav/ttkg/óra
értéket. A kezelés idõtartama ne haladja meg a 3 hetet.
Az alkalikus foszfatáz, a GPT és a GOT enzimeket és a sav-bázis
egyensúlyt rendszeresen ellenõrizni kell.
Nincs jelen
#848 2007-05-13 13:30
- CSICSU
- Tag
Ajánlottak egy Alveo nevû terméket ,probálta vki már? Ha van tapasztalata vkinek írjon !Elõre is köszi!
Nincs jelen
#849 2007-05-13 14:43
- rózsa
- Tag
Sziasztok!
Az Aloé gélt már ittam egyszer .Nekem helyre tette a beleim egy ideig,nem voltak görcseim és hasmenésem sem.,de nemsokáig tartott,mert folyamatosan kell inni.Ha kiprobálnád csak az eredeti 90%-os gélt vegyél.További jó egészséget.
Nincs jelen
#850 2007-05-13 19:46
- barna-by
- Tag
Gyerekek!
most nézem épp a TV2-t az õssejtes riportot és felötlött bennem egy kérdés:
Rajtnk vajon segitene ez? Azt mondjk regenerálja a szerveket, magyarul annyi a medrol féle csontritkulásnak és a szemromlásnak, de a beteg beleket is helyrerakhatja...nem?Bár nem néztem annyira utána ,de lehet benne igazság! Persze ide egy orvos (nem egy ,hanem több) véleménye kéne! Mondjuk ha lenne ilyen fajta gyógyszerkisérlet, én tuti jelentkeznék rá!
Nincs jelen