#1751 2008-02-10 09:58
- ppfg
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
*a
Nincs jelen
#1752 2008-02-10 10:45
- aiolosz
- Tag
Legyel nyugodt ppfg(vaj mit takarha ez a nick name), tudod mit, inkabb Szoszi :-)
Szerintem ember nincs a foldon, aki meg tudja mondani Neked, hogy hizni fogsz, vagy sem, azt meg plane, hogy mennyit...
Nagyon sokat szedtem, mi szedtem infuzioban kaptam szteroidot es soha nem hiztam meg, holdvilag kepem sem lett, de ez nem mond semmit, masnal egeszen maskeppen is tortenhet. Viszont minden esetben megszunt a gyulladas.....es ez mindennel fontosabb. Persze ettol nem voltam teljesen happy, de nem volt mas lehetoseg :-( Nalam a lokalis terapia nem jott be, pedig nem akarmilyen trukkoket talatam ki, de ez egy mas tortenet....
Ami az adagolast illeti ezt irod :"3 nap 64 mg 3 nap 48mg 3nap 32mg 3nap 16 mg"
En minden esetben 64 mg-rol indulva harom naponkent 4 mg-ot csokkentve kaptam a Medrolt (elotte a Prednisolont kesobb a Metypredet), igy sokkal hosszabb volt a kifutas. Ez az orvosi stategia es taktika kerdese, mit akarok elerni, mennyi ido alatt es hogyan ect.
Szoval tenyleg nem jatek, de ha mar lesz bolcsessegfogad, akkor Te is konnyebben tudsz mar donteni :-D
Nincs jelen
#1753 2008-02-10 11:32
- virágom
- Tag
ppfg: A szterotól, hogy hízol e vagy sem szerintem mellékes dolog ha bírod szedni és használ a gyulladás kezelésében. Sajnos én nem bírom a szteroidokat sem a medrolt sem a metypredet melyet most vénásan kaptam majd kétszer 4 mg-ot szedtem. Vérnyomás csökkentõket szedtem mellé de így sem tudom szedni péntek óta nem szedem és elvonási tüneteim vannak ami nagyon rossz szószó rosszul vagyok. Nem tudom így mi lesz a gyulladásommal hétfõn hívom a dokit. Tehát ne azon aggódj hízol e hanem örülj ha használ.
Nincs jelen
#1754 2008-02-10 13:13
- Rigor
- Tag
Na meg az is kérdés hogy mit eszel ezalatt az idõ alatt - ugyanis az ember különösen megkívánja az édességet, tésztákat, nagyobb mennyiségû kaját - ami garantálja a hízást. Nekem volt olyan is hogy megfelelõen betartott kajálás mellett még a 100mg-tól se híztam.:P
Nincs jelen
#1755 2008-02-10 20:06
- ppfg
- Tag
Köszi a válaszokat..nem csak a hízással van problémám...és ezt le is írtam, hanem azzal is hogy javulnak az értékeim és mégis erõsebb gyógyszert akarnak..nem mellékes az sem, hogy nekem nem rendes crohn betegségem van, úgyértve, hogy nincs meg minden ahhoz, hogy ki lehessen mondani, hogy ezaz..mivel specifikusan ott van a gyulladás ahol a crohnnál, viszont nem érinti a bélfal minden rétegét, pedig ez a crohn egyik fontos jellemzõje..és nem is vagyok rosszul sõt a salofalktól jobban, mint eddig..emiatt is kérdeztem a mellékhatásokat..mert most hogy javul ez a dolog igazán nem hiányzik még egy csomó más amit a gyógyszer váltana ki..
Aiolosz!
Megkérdeztem több gasztroenterológust is, és nem mind ugyanazt mondta azt mint az orvosom. Nekik van bölcsesség foguk is talán. Szóval sem szöszizésre sem ilyen megjegyzésekre nincs szükség, mert nem poénból írok ide, ha kérdezni szeretnék vmit, hanem mert több nézõpont érdekel..
Nincs jelen
#1756 2008-02-10 21:21
- aiolosz
- Tag
off
ppfg wrote:
"Aiolosz!
Megkérdeztem több gasztroenterológust is, és nem mind ugyanazt mondta azt mint az orvosom. Nekik van bölcsesség foguk is talán. Szóval sem szöszizésre sem ilyen megjegyzésekre nincs szükség, mert nem poénból írok ide, ha kérdezni szeretnék vmit, hanem mert több nézõpont érdekel.."
Kedves ppfg !
Akinek nincs humora es aki raadasul nem ismeri a smiley jelenteset, az bizony nehez helyzetben van:->
Vettem a faradsagot es igyekeztem Neked erdemben valaszolni, kar volt :-(
Tobbx ilyen hibat nem fogok elkovetni, Teged pedig messzirol elkerullek.
p.s.:Talan meg annyit, aki a portrejat felteszi a netre es azon latszik, hogy szoke, az ne csodalkozzon, hogy "szoszinek" szolitjak, ha egyebkent nem tudjak a nevet.
Nincs jelen
#1757 2008-02-10 22:23
- ppfg
- Tag
tudom mi az a smiley, és van humorom..azért írok ide mert éppen igen tanácstalan vagyok és éppen erre és az ilyenekre nincs szükségem.. ennyi.
amúgy aláírtam amit küldtem, 1747-es hozzászólás. de kerülj el, ha gondolod, nekem mindegy, azt hiszem a válaszokat pedig megköszöntem, és igazán nem azért jöttem fel ide hogy ilyesmit olvassak:(
Nincs jelen
#1758 2008-02-11 00:41
- Gabor23
- Tag
Ppfg!
Sztem a 12nap nem para. Én már 3 hónapja medrolozom, de nem híztam szinte semmit. A fejem is csak épphogy megdagagdt, de ahogy csökkentettem a dózist le is húzódott. Nálam a medrol csodákat tett, maximálisan meg vagyok elégedve vele. Eleinte paráztam tõle nagyon, de aztán beláttam, ha kell, hát kell.
G.
Nincs jelen
#1759 2008-02-11 07:00
- virágom
- Tag
ppfg: Nem értem a sértõdöttséged okát pedig vissza olvastam a fórumon belül szerintem aiolosz nem megbántani akart téged legalább is én semmi sértõt nem érzékeltem ellenkezõleg le írta az ö tapasztalatát a gyógyszerrel kapcsolatban tehát segítõ kész volt egy kis humort csempészet a végére de ha jól láttam te is be csempésztél egy kis humort az írásodba. Ezt a betegséget túl élni és elviselni csak úgy lehet ha nem vesszük véresen komolyra ( Igaz oda figyelünk és vigyázunk magunkra) és néha be csempészünk egy kis humort szerintem így könnyebb elviselni ezt az egész folyamatot amin keresztül megyünk. Tehát ne sértõdj meg hanem vedd a lapot és maradj köztünk meglátod neked is könnyebb lesz.
Nincs jelen
#1760 2008-02-11 07:58
- kbalu
- Tag
please, hagyjuk már az állandó megsértõdést, egymásnak ugrást, marakodást
teljesen normális, hogy mindenki ingerlékenyebb, hisz szemét egy betegség ez, amiben bizony soxor elszakad az emberben a cérna és legszívesebben elküldené a másikat a melegebbre, mégsem tesszük sokan ezt pontosan azért, mert mielõtt kinyilna a bicska a zsebemben, 5x is átgondolom, hogy mire jó az, ha egybõl nekiugrom, ha valami számomra sértõnek tûnik. inkább átgondolom mégegyszer, újraolvasom más hangnemben és abból indulok ki, hogy itt mindenki segíteni akar a másiknak, nem pedig sértegetni, lenézni, hogy bezzeg õ milyen faszagyerek és majd megmondja a frankót, te meg hallgass. ez nem errõl szól, mindenki tudja
a humor pedig tényleg kell és ebbe belefér a szöszis csipkelõdés is, mert ha struccpolitikát folytatunk, abba elõbb-utóbb mindenki beleõrül
és hogy hozzá is szóljak a témához ppfg-nek válaszul: én 3,5 évig szedtem úgy a medrolt - soxor nagy dózisban is hosszú heteken át - hogy egyáltalán nem híztam mellette, sõt folyamatosan fogytam, tartott mindez addig, amíg meg nem mûtöttek, utána viszont a hozzászokás miatt nem hagyhattam el csak fél év alatt és ez idõ alatt pedig a duplájára híztam, pedig elõtte is ugyanúgy kipakoltam a hûtõt mindennap, folyamatosan ettem és édességet tömtem magamba
tehát nem attól függ, hogy hízol-e a medroltól, hogy éppen kinek hogy hatott, hanem attól, hogy milyen felszívódási problémáid vannak a szervezetben
aiolosz te meg legyél picit bölcsebb és nézd el az ifjúság csacsiságait, szükség van a tapasztalatodra és határtalan tudásodra ;)
Nincs jelen
#1761 2008-02-11 12:14
- ppfg
- Tag
köszi
Nincs jelen
#1762 2008-02-17 09:57
- Tomi83
- Tag
Sziasztok nem tudtok valami jó kenöcsöt. Mert nagyon fáj a fenekem alig birom kitörölni. Már probáltam többet a legjobb talán a Hemorid (ennél egyedül ha bekennem érzem, hogy csíp) Tudtok valami hatásosabbat esetleg?
Nincs jelen
#1763 2008-02-17 10:02
- roor
- Tag
Halika!
Tomi83:tapasztalatból mondom,nálam a klotyóban a slozipapír mellett van egy doboz popsitörlõ,kikészült hátsómat olykor azzal törlöm.:D:D:D:D
Tekintettel a babák igen kényes popójára az enyémre is nagyon megfelel,kíméletes,illatos,puha.:D:D:D:D
Kenõcsnek talán a neugramomo jó.:D:D:D
Vagy patikai popsikrém.:D
pá
Nincs jelen
#1764 2008-02-17 10:15
- Tomi83
- Tag
Köszi roor! Megpróbálom mindenképp!
Nincs jelen
#1765 2008-02-17 11:48
- Nita
- Tag
Tomi83!
Még érdemes ki próbálnod a Bepanthen kenõcsõt eben nincs semmi illat, és mentol ezért még kíméletesebb, a körömvirág krém is nagyon hatásos. A törlõ kendõ is jó, de sajnos azok is tele vannak felesleges vegyi anyagokkal igazán az segít, ha minden alkalommal amikor csak tudod megmosod, a kamillás öblítést is érdemes csinálni. :)
Nincs jelen
#1766 2008-02-17 16:52
- Tomi83
- Tag
Köszi a tanácsot Nita neked is, kipróbálom.
Nincs jelen
#1767 2008-02-17 19:19
- maximus
- Tag
Szia Banderasz,
Irtam mailt a levelezön keresztül, nem tudom meg kaptad e? Majd jelezz viszza, köszi!
Maximus
Nincs jelen
#1768 2008-02-17 20:25
- csilla
- Tag
Szerintetek miért szedhetik a crohn és a colitises betegek a Medrolt mikor rá van írva, h fekélybetegségre nem ajánlott?
Nincs jelen
#1769 2008-02-17 21:03
- Nita
- Tag
csilla!
Amiért az Algopyrin mellékhatása fejfájás, és az antidepresszánsnak a depresszió...:)
Nincs jelen
#1770 2008-02-18 00:15
- Gabor23
- Tag
:D Ez tetszett nagyon Nita, ott a pont!:D
Nincs jelen
#1771 2008-02-18 10:40
- csilla
- Tag
Akkor a Medrol mellékhatása a fekély? :) Akarja valaki egyáltalán h meggyógyuljatok?
Nincs jelen
#1772 2008-02-18 11:01
- kbalu
- Tag
csilla: ne keverjük a dolgokat, egyik gyógyszer sem gyógyít, csak tünetmentesít
nade ha már itt tartunk, szted ki akarja, hogy bármilyen krónikus betegségbõl kigyógyuljon az emberiség?
Nincs jelen
#1773 2008-02-18 11:37
- Rigor
- Tag
kbalu: igazából a TB-nek, az államnak, és a biztosítóknak is jó lennne... hiszen ha egészséges vagy, akkor csak befizeted a pénzt, de nem használsz semmilyen egészségügyi szolgáltatást, tekintve hogy egészséges vagy:)
Míg ha beteg vagy akkor egyrészt sok pénzbe kerülsz, de nem is nagyon termelsz (nagyobb eséllyel leszel munkanélküli).
A kutatóknak, laboroknak azért éri meg, mert nekik csak az újdonságokból lesz igazán komoly bevételük, illetve
minél nagyobb az áttörés (azaz gyógyíthatatlan betegségre gyógymódot talál), annál nagyobb a tudományos, és fõleg anyagi elõrelépés. De az gyógyszergyártóknak is megérné, hiszen aki elõször kihozza a tutit, az tarolja a piacot.
Egyvalakiknek nem áll érdekükben a gyógyulás: pont azoknak akik mindenféle összeesküvéselméletet kiáltanak - és ezek a kuruzsló-természetgyógyász-alternatívosok, akik abból élnek hogy a gyógyíthatatlan betegségekre
sütögetik el az elhanyagolható fejlesztési, tanulási stb költségen létrehozott és üzemeltetett módszereiket, gyógyszereiket.
Csak õk. Nekik éri meg. Hiszen amire van már tuti végleges gyógyulást hozó szer/módszer arra a jórészt hatástalan alternatív marhaság teljesen eladhatatlan.
Nincs jelen
#1774 2008-02-18 11:41
- kbalu
- Tag
ok, ez fennáll mondjuk IBD-nél, de gondolj bele, mi lenne, ha hipp-hopp meggyógyítanák a rákot, amiben óriási nagy biznisz van nem csak a gyógyszergyártóknak, hanem az orvosi mûszer gyártóknak, diagnosztikai laboroknak, stb.?
Nincs jelen
#1775 2008-02-18 11:49
- Rigor
- Tag
Sok ember bizony vesztene rajta, de aki megtalálja az ellenszert az olyan szinten tarolja a piacot, és pár éven belül akkora haszonra tesz szert, amit a kezelgetésekkel stb 100 év alatt se. És a részvényesek, pénzemberek nem élnek több száz évig hogy a biztos kevés haszon levesében üldögéljenek.
Különben ha úgy lenne ahogy mondod, akkor nem lenne szinte semmi fejlõdés, se õssejtkutatás, se klónozás, se nyomtatott szervek, stb- stb.
(érted ez olyan hogy ha valaki rendes kart tud készíteni/visszanöveszteni, akkor jaj a drága protézis gyártó cégeknek meg rehabnak meg stb.)
Nincs jelen
#1776 2008-02-18 13:36
- tunde
- Tag
Sziasztok!
Ez általában minden súlyosabb vagy hiány állapotos begségekre is igaz. Ha valaki egyedi betegségben szenved ráhuznak egy diagnózist és a továbbiakban közlik , nem tudjuk mi ?, az olyan intézmények akik esetleg felvállalnák az adott ESETnek a kutatását azt nem támogatják vagy kezdetben ha igen késõbb visszavonják.
Én úgy érzem , hogy mi betegek többet tudunk mint az orvosok és nekünk kell magunkat gyógyítani. Vannak gyógyszerek amit ha kell és tudnak felírnak rosszabb esetben még gyógyszer sincs. De ha mégis valamilyen módon egyedi megrendeléssel kap a beteg nincs felmért tapasztalat , csak annyi 1-2 esetnél bevált.
A vizsgálatok is nagyon drágák és ha nem látják az adott elõírt és hozzáférhetõ vizsgálati módszerrel az elõrelépést vagy meghatározást akkor inkább a nemszükséges elvégzés kifejezéssel távozhatat a beteg. A kellõ információval és rálátással bíró beteget nem szeretik mert az az álláspontjukat megfellebezi.
Sok esetben tudják , hogy a betegnek igaza lehet de elõrelépés semmi.Mi felnõttek vagyunk és tudunk érveli , döntéseket hozni , menedzselni magunkat persze ehhez megint egy bizonyos színvonal szükségeltetik, de mi van a gyerekekkel! A mi esetünkben a kisfiam beteg , mindenki azt mondja nem látszik rajta semmi ,meg ezidáig menedzseltem is (még ha rossz ez a kifejezés nem túl jó ) így igaz jól néz ki , csak nem tud emészteni lassan 4 évesen de nem sok embert foglalkoztat. Ha valaki megtalálná , vagy lehet már meg is találták , hogy mi okozza ezt a nagyfokú táplálékallergiát ami rosszabb esetben bél,-máj károsodással jár , hosszú távon pedig biztos Crohn betegséghez vezet akkor nem kellene további tanulmányokat készíteni , elõadássorozatokat tartani meglenne az Ok, lehetne a gyógyulás útjára lépni. De így maradunk a sötét alagútban és várjuk a lehetõségét a kijutásnak.
Nincs jelen
#1777 2008-02-18 14:08
- Rigor
- Tag
"Én úgy érzem , hogy mi betegek többet tudunk mint az orvosok" - ez sajnos néhány esetben igaz lehet,
ugyanakkor egy magát folyamatosan képzõ, konzultáló szakorvos esetében nem, és egy kutatóorvoshoz képest megközelítõleg sem (az õ munkájuknak köszönhetjük a múltban és a jövõben is a legtöbbet, és persze velük nem fogunk személyesen találkozni)
- kicsit olyan ez mint vannak azok akik a hardware-eket szofvereket gyártják (kutatóorvos) - ám mi csak a bolti eladóval (körzeti orvos) konzultálunk, jobb esetben a szervízessel (szakorvos).
Nincs jelen
#1778 2008-02-18 14:36
- tunde
- Tag
Sajnos mi már voltunk a Hadware-ket gyártóknál is akik nem tudtak hozzászólni az ESET-hez, a szervíz végighallgat és jó esetben tanult belõle , hogy jé ilyen is van ! A legnagyobb tudású Harwereseket egyedi esetek , egyedi esetek hiányállapotuk kutatására a bõrfotel nem ad elég keretet. Néha meg akkor találnak meg valamire megoldást amikor nem is azt keresik. mi ebben a Néha -i esetben bízunk meg velünk együtt sokan mások.
A Fõhardweresek ( kutató-elõadó orvosok) nem bíztos , hogy tanulmányoznak minden esetet nem bíztos , hogy az információk eljutnak a legjobb helyre. A hardwerek általában hallagtók és nem tudnak fõ informácíót átadni a Fõhardwernek.
Nincs jelen
#1779 2008-03-05 16:45
- vini
- Tag
Sziasztok!
Kérdésem volna: 2 napja szedem a normixot és most fel ment a lázam,ez természetes?Vissza olvastam a topicokat,de nem világos kinek hogy hatott ez a gyogyi.Az orvosom nem érem el telefonon,amugy 6okm-re van.Kérlek ha tudtok ez ügyben valamit irjátok meg!
Nincs jelen
#1780 2008-03-06 12:15
- FedUp
- Tag
Én már kétszer szedtem Normixot, nem lázasodtam be tõle, de abszolút semmivel nem javította az állapotomat. (Akkor még nem tudták, h colitises vagyok, kontaminált vékonybélszindrómára kezelgettek azaz próbáltak)
Az én kérdésem: olvasgattam a fórumon és vki azt írta, a nemszteroid gyulladásgátlókat nem szabad használni. Igaz ez? Menzeszgörcsoldónak (elég súlyos fájdalom, a falat ütöm-rugdosom, amikor nem hétrét görnyedve agonizálok, némileg a ligetszépe-olaj kúraszerû szedése csökkentette) mit lehet használni, ami az emésztõrendszernek nem árt? Nekem Flector EP-t írtak, és még 1-2 Meristint is beveszek vele együtt, de félek, hogy ezzel hosszútávon meg ártok magamnak. (HA épp rendel a kérdéses idõben a házidokim, injekciót adatok be a gyógyszerek helyett, de ha éjszaka görcsölök be, ez ugye nem megy.)
Nincs jelen
#1781 2008-03-06 15:41
- eriki
- Tag
Szia FedUp!
Teljesen egyetértek Gigivel,de én még tovább fejlesztettem, falatkaparós esetnél 2 troparin +2 no-spa+1 algopyrin egyszerre. Igy vettem észre,hogy ez milyen jó a bélgörcseimre is.
Nincs jelen
#1782 2008-03-08 12:19
- FedUp
- Tag
OK, kösz a tippeket.
Következõ kérdésem -elég sz.r, de muszáj feltennem, mert ntom, mit csináltam rosszul: kipróbáltam a Salofalk klizmát, (leírás szerint, kitisztult állapotban, lefekvés elõtt, lassan, egyenletesen, majd elájultam, de asszem sikerült, különben hova lett) és most készebb vok, mint valaha, zuborgat, idegesít, hajnal óta nem aludtam, és aztán reggel felállás után azonnal rohanni kellett és viszontláttam az egészet (kvázi magában) holott úgy képzeltem el, hogy ez optimális esetben felszívódik, vagy valami (naiv vagyok?) Ez normális, mármint hogy nem tudsz tõle aludni, reggel meg viszontlátod? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de ezelõtt azt se tudtam, hogy ilyesmi a világon van (asszem, addig voltam boldog ember...)
Nincs jelen
#1783 2008-03-08 21:16
- vikimami
- Tag
Szia FedUp!
Én természetesen csak a saját tapasztalatomat tudom leirni, hallgass meg másokat is!
(Nálam ua. volt/van, mint nálad is (nem akarom elfogadni a betegséget, "lázadozás" a gyógyszer ellen, stb.stb.))
Klizmát én is kaptam 2 hétig, és ahogy leirod az történt nálam is, annyi különbséggel, hogy nekem a babám miatt már éjjel fel kellett kelnem, és akkor csusszant ki a fehérség....
Szintén "zubogott" a bélésem, és alig tudtam aludni.
Nincs jelen
#1784 2008-03-09 11:56
- FedUp
- Tag
Ez így normális, vagy valamit rosszul csináltunk? Tudja ezt valaki? (Nekem így abszolút elment a kedvem az egésztõl, tegnap este nem is csináltam, legalább most aludtam egy jót.. Csak félek, hogy rosszabbul leszek, bár egyelõre "csak" annyira rossz, mint máskor. A klizma lehet, annyit ért, hogy x+2-re növelte a wc-re járások számát)
Nincs jelen
#1785 2008-03-09 12:15
- Lisa
- Tag
FedUp!
Nálam sem vált be frankón a klizma, szerintem ha amúgy is elég rossz az állapot és gyakran jár az ember a wc-re(nálam kb. fél órát volt benn!!! de max. 1 órát) akkor nincsen értelme!!!Igen-igen optimális esetben azért fel kéne szívódnia...de nem szabad összekeverni ha látszik hogy keveredik már a béltartalommal is ...márpedig azért reggelre egy kicsit tuti hogy keveredik..szóval akkor, kell hogy lennie hatása csak ugye annak is egy kis idõ kéne..és megint más ha egy órán belül viszontlátod mert akkor 1%-a sem szívódik fel.
De ez is csak saját vélemény és tapasztalatom!
Hátha másnak bevált jobban!
by.:Lisa
Nincs jelen
#1786 2008-03-09 14:02
- Rigor
- Tag
Azért lehet jó elõtte egy alapos langyos vizes beöntés, mert hosszú idõre sok béltartalmat kipucol, így tutira nem keveredik, jól szívódik fel, és wc-re se kell menni miatta. Plusz még a beöntés "elõedzz" - egy nagyobb adag beöntés után gyerekjáték benntartani a kis klizmát. Hátránya hogy nagyon fájdalmas, kellemetlen, fárasztó, sokáig tart. Elõnye hogy így tutira beválik a klizma, és másnap se lesz annyi wc-zés (üresebb belek).
Nincs jelen
#1787 2008-03-14 18:49
- Detty
- Tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a fogamzásgátló gyógyszerek szedésérõl crohn betegségben? Vajon rosszabbodik az állapot a fogamzásgátlótól? Egyik szakirodalom szerint nem tanácsos szedni, egyik másik szerint nincs konkrét, kimutatott, bebizonyított összefüggés a fogamzásgátló gyógyszerek és a crohn között. Ti mit gondoltok? Milyen tapasztalataitok vannak?
Köszönöm!
Nincs jelen
#1788 2008-03-14 19:08
- youlcsi
- Tag
szerintem csak azért nem ajánlott szedni, mert minek, ha úgyis átmegy rajtad?
Nincs jelen
#1789 2008-03-17 09:24
- Detty
- Tag
Sziasztok!
Nálatok milyen mellékhatást okozott a Klion? Van egy kicsi gyulladásom ismét, (crohnos vagyok), ezt kaptam rá, most elõször. Naponta 3X1 adagban. Már a szedés megkezdésekor, a 2. napon, nagyon megfájdult tõle a hasam, nem görcsöltem, inkább nyomást, szúrást éreztem, a mûtétem körül. Ez egy "normális" mellékhatás, és tûrjem, vagy kérjek az orvosomtól másik gyógyit a Klion helyett? Köszönöm!!!
Nincs jelen
#1790 2008-03-17 09:40
- Linus
- Tag
A fogamzásgátlótól nekem semmi bajom nincs. Annyit azért megtettem, mielõtt már a Crohnnal újra kezdtem szedni - mivel én is olvastam olyat, hogy nem ajánlott -, hogy megkérdeztem az orvosaimat. A nõgyógyász és a gasztrós is azt mondta, hogy szedhetem. Megjegyzem, ha nem szedném, ész nélkül menstruálnék. Az meg kinek hiányzik, mikor amúgyis meg kell küzdeni a normális vas értékekért...
Nincs jelen
#1791 2008-03-17 10:07
- Tomi83
- Tag
Sziasztok! 4napja elkezdtem szedni vasat (Plussz multivitaminban) ahogy elkezdtem szedni hasmenésem lett napi 5-6, elõtte 2szer jártam wc-re lehetséges, hogy a vastól van? vagy semmi köze nincs a dolodhoz? Köszönöm a segítséget elõre is.
Nincs jelen
#1792 2008-03-17 10:31
- Linus
- Tag
nem mindenki bírja ill. nem mindegyik vaskészítményt bírjuk... ha mindenképp szükséges a vaspótlás, inkább próbálj meg egy másik készítményt, olyat, ami kifejezetten ezt a célt szolgálja. nekem leginkább a hemoglobin B12 vált be, de azt sem szedtem sokáig, mert rühelltem, hogy fekete tõle a székletem, plusz ugyan nem hajtott meg, de képlékenyebb volt tõle. (elõtte a Humet-R-rel próbálkoztam, na az futós volt...)
Nincs jelen
#1793 2008-03-17 10:46
- Edith
- Tag
Szia Zoli!Ditke vagyok,20 éve colitises,nekem elég sokszor használt a propolisz tinktura,ajánlom neked is és másoknak is próbálják ki! Nekem elég sokszor megállította a vérzést!
Nincs jelen
#1794 2008-03-17 11:09
- ildikócska
- Tag
szia Tomi83!
Vasat én amaránt formájában eszem, legjobban ez teszi helyre a vérképemet. Minden más vastól fájt a gyomrom.
Gyógynövényboltban lehet beszerezni, a puffasztott változatot eszem joghurtba. Minden másnap kb egy kis kanálkával.
üdv: ildi
Nincs jelen
#1795 2008-03-17 11:45
- Tomi83
- Tag
Köszönöm a jó tanácsokat megpróbálok valami mást, remélem ettõl lettem rosszul és ha abba hagyom helyre áll a belecském.
Nincs jelen
#1796 2008-03-17 11:58
- Linus
- Tag
én is az amarántról hallottam még, hogy nagyon jó. ugyan még nem próbáltam, mert az utóbbi idõben jó a vasam. na meg mondjuk nem tudom, én mibe tenném bele, mert a joghurtot nem bírom...
Nincs jelen
#1797 2008-03-17 12:33
- ildikócska
- Tag
szia Linus!
Akkor csak simán vízzel is lenyelheted. Abszolút nincs ize, olyan mint a mini pattogatott kukorica, úgy hogy még csak rágni sem kell.
és egy zacskó kb 300Ft, amit én már több, mint fél éve eszem.
Nincs jelen
#1798 2008-03-17 13:06
- Linus
- Tag
köszi, azt hittem, többet kell belõle fogyasztani. ha legközelebb ilyen kínom lesz, tuti ezzel próbálkozom...
Nincs jelen
#1799 2008-03-17 13:30
- zolcsi
- Tag
Sziasztok !
Zolinak üzenném ,hogy én a Maltofer-fol nevû rágótablettát eszem és teljesen rendben a vasam.Napi egy szem a háziorvos is fel tudja írni.Havi adagja 1500 ft körül van.
Nincs jelen
#1800 2008-03-17 13:47
- youlcsi
- Tag
én is szedtem maltofer-fol-t kb 10 évvel ezelõtt, de sajnos amint abbahagytam, néhány nap alatt kiürült a szervezetembõl. bár a vénás vas (ki tudja, már mi volt a neve) is csak néhány hétre hozott rendbe, pedig azt mondták, hogy hónapokig elég, amit belémtöltöttek.
Nincs jelen