#2951 2009-06-17 08:28

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

És még annyit, most csak pentasát szedek 2x2 van felírva. De az adagolást nem tartom mindig be. A közelmúltban kb másfél éve szedtem antibiotikumot (kliont vagy a vele megegyezõ hatóanyagú supplint). Meg néha szedtem, probiotikumot (progastro825, vagy egyéb), ezek közül a symbioflor1 különösen nagyon jó hatással volt rám. Ezt egyszer szedtem, egy üvegcse volt 5000 Ft. Németbõl importálták, mivel itt nálunk nem kapható. Meg vitaminokat szoktam, szokok szedni. Meg fokhagymát nyersen, mint gyógyszer bélbetegeknek nagyon jó, a mellékhatása a szaga.

Nincs jelen

#2952 2009-06-17 22:22

Lucy
Tag

Sziasztok !

Ugye irtam nektek, hogy orvost valtottam es uj gyogyszereket kaptam.
A MESALAZIN kapszula ( atlatszo egyik fele, igy latom hogy a belselyeben apro pici golyocskak vannak ), de kepzeljetek el , ezek a pici golyok benne vannak a szekletemben.
Azaz nem emesztettem meg ? Akkor ez nem is hat ???

Ezek alapjan a klizma hat, mert kemenyebb a szekletem es 1-2-vel kevesebbszer kell menni.
Szerintetek ez mennyire normalis ?
Tapasztalt vki hasonlot ?
Most azon filozom, hogy az emesztorendszernek melyik reszeben kellene ezeket felbontani, lebontani, mert en ugye Colitis U. vagyok , de nagyon sok etel is darabokban jon ki, s elvileg a vastagbelben mar csak felszivodas van. Tevedek ?

A szteroidot meg el sem kezdtem, ugy latom javulok, ezert varok.
Kulonben meg, ha 3 uj gyogyszert egyszerre inditottam volna es lett volna mellekhatasa, akkor honnan tudja az ember meyiktol van ?
Na most jo sokat kerdeztem, remelem nem megyek az agyatokra, s vki valaszol.
Koszi.

Nincs jelen

#2953 2009-06-18 05:10

Szuszidi
Tag

Kedves Lucy!
A Mesalazimról itt olvashatsz részletes beszámolót.

Nincs jelen

#2954 2009-06-18 09:03

Lucy
Tag

Koszi szepen, elolvastam, de nem irnak semmi konkretumot, csak egy altalanos ismerteto a hatoanyagrol.

Nincs jelen

#2955 2009-06-18 19:07

nori
Tag

Nem borzasztó,ha benne van a golyócska a székletedben,nekem is volt már,megkérdeztem,attól még felszívódik,ami kijön egyben az csk a kötõanyag vagy minek nevezték,szóval nem kell idegeskedni ez miatt.Ez miatt legalábbis nem :)

Nincs jelen

#2956 2009-06-19 17:15

Nita
Tag

Képzeljétek nekem a Pentasat most granulátumban írták fel kicsi 2g tasakok és csak gurulós gömböcskék vannak benne :) Naponta találkozom velük a csészében :P Napi egy tasak most reggel, mert ez retard hatású, de a tájokoztató szerint "öntse a nyelvére és sok folyadékot igyon rá" na az vicces volt még 2óra múlva is a fogam közül piszkáltam a golyócskákat igyon az sok folyadékot akit emlegettem hogy ezt kitalálta :D
Viszont elolvastam a régi nagy böhöm tabletta leírását és ott meg írja hogy vízben vagy gyümölcslében elkeverve is be lehet venni ezt miért nem lehetett ráírni az újra is?!

Nincs jelen

#2957 2009-06-19 17:43

Szuszidi
Tag

Gondolom mint granulátum elveszti a jó tulajdonságait elhúzódó hatóanyag-leadású ezt ha oldod nem lesz elhúzódó hatóanyag-leadású. Ez lenne a lényege. De azért kérdezd meg gyógyszerészed vagy kezelõ orvosod. ;)

Nincs jelen

#2958 2009-06-19 21:39

Ede
Tag

halihó! Én is pentasat kaptam és én úgy olvastam (pedig tabletta), hogy bele lehet tenni innivalóba... szóval vagylagosan adják meg. Vagy nyeld le, vagy keverd el. Gondolom én meg, hgoy azért, mert ez a gyógyi nem csúszik és állati nagy... és idõnként nekem gond lenyelni, mert nagy. Simán el tudom képzelni, hogy vannak olyanok, akik öklendeznek az ilyentõl. A Salofalk hosszúkás és csúszós... úgyhogy azt sokkal könnyebb lenyelni.
Tsáááááááá

Nincs jelen

#2959 2009-06-21 14:12

Nita
Tag

Szuszidi! Ez nekem is eszbe jutott, de nem nyert mert a tablettán is van retard felirat...

Nincs jelen

#2960 2009-06-21 14:38

Nitta69
Tag

Sziasztok!
A párom új gyógyszert kapott a betegségére!Van valakinek tapasztalata a Budenofalkal kapcsolatban?Jelen pillanatban Kliont,Penatasat és Budenofalkot kap!Egyszerre!Nekem úgy tûnik,hogy a Budenofalk többet árthat,mint használ!

Nincs jelen

#2961 2009-06-21 18:54

Quema
Tag

Szia!
Én rendszeresen szedem a Budenofalkot. Már a 3. napon érzem a javulást. Nincs hõemelkedés, nincs napi többszöri hasmenés. Nekem bejött. Én szedem kb. 1 évig, utána kb. 1-2 hónap szünet, aztán kezdõdik minden elõlrõl. Ez az én véleményem. Majd ír más is valamit. (Egyébként én ez mellett 3-szor 50 mg Imurant és 3-szor 500 mg Pentasat szedek. 55 kg vagyok.)
Üdv! :-)

Nincs jelen

#2962 2009-06-21 20:00

youlcsi
Tag

Sziasztok!
Klion mellékhatásokról érdeklõdnék... már az elsõ 10 nap utolsó napjain feltûnt, hogy valami nem oké a számban (konkrétan a nyelvem van teljesen oda), de nem aggódtam, hiszen a prednisolontól is volt száj- és körömfájásom :) gondoltam, az egyhetes szünet alatt majd elmúlik. javult is, csakhogy pénteken újra kezdtem szedni. péntek délután óta pedig fáj a torkom és a nyelvem, nyelni is alig tudok. holnap átszaladok majd a gégére, mert azért benne van a pakliban, hogy csak benyaltam valamit.
lehet ez egyáltalán a kliontól?

Nincs jelen

#2963 2009-06-21 20:24

én
Tag

youlcsi! Lehet ez Klion mellékhatás. A betegtájékoztatón is jelzik ezt. Azért nézesd meg magad gégésszel és olvasd el a Klion betegtájékoztatóját! Ha jól rémlik azt írják, hogy fémes érzés a szájban, nyelven.

Nincs jelen

#2964 2009-06-21 21:17

Irénke
Tag

Szia Nitta69!Én 4 és fél éve szedem a budenofalkot nekem is használ.Elhagyni 1x próbáltam,másfél hónapig sikerül,nagyon fájt a hasam ezért újra szedem.

Nincs jelen

#2965 2009-06-21 22:20

Agica01
Tag

Youlcsi, szerintem lehet. MÁr többször szedtem, és nekem már a 2.napon keserû volt a szám íze, olyan rossz volt, és fehéredett a nyelvem. Amikor abbahagytam, elmúlott. Ja, és kaptam kliont infúzióban is, és ezek akkor is elõjöttek!

Nincs jelen

#2966 2009-06-22 06:27

zsazsazsebi
Tag

Sziasztok! Mindenkinek fájnak a csontjai a budenofalktól vagy egyedi eset vagyok ?

Nincs jelen

#2967 2009-06-22 08:00

youlcsi
Tag

én, Ágica!
köszönöm :) azt olvastam, hogy a lepedék és a fémes szájíz mellékhatás, és ezzel nem is lenne gondom, mert kibírom (ugyan ez volt a szteroidnál). most inkább az zavar, hogy fáj (torkom és nyelvem is).
mindegy... majd osztályértekezlet után átszaladok a gégére...

Nincs jelen

#2968 2009-06-22 08:37

Lucy
Tag

Azt szeretnem kerdezni toletek, hogy a szteroidokat milyen sulyos esetben irjak fel otthon ?
Ahogy olvastam a neten a lenyeg az , hogy minel kisebb adagban minel rovidebb ideig.
Ti milyen adagban es meddig szedtetek ?
Lehet, hogy megis el kell kezdenem, bar nagy odzkodom tole.

Youlcsi: nekem a Kliontol zsibbadt eloszor a nyelvem, aztan a szam es az egesz arcom, ugy ereztem, mint mikor a fogaszaton erzestelenitot adnak.

Nincs jelen

#2969 2009-06-22 09:52

tim-tirim
Tag

kedves Lucy,  az én doktorom otthon akkor szokta felirni a szteroidot ha a Pentasa és Imuran mellet is fellángol a beetgségem ami nálam abban jelentkezik hoyg genyes a székletem. Más ugysem segit (söt már lassan ez sem)  ugyhogy nem is kisérletezget más gyógyszerrel. Szteroidot lökésterápiába szoktak adni, tehát elöször magas adag majd a levezetése. Ha még nem kaptál akkor ne félj töle mert még nem szokta meg a szervezeted és jól fogsz reagálni rá. Legalább ettöl tutira jobban leszel. Én elég sok szteroid kúrát kaptam már, pl egy éven keresztül folyamatosan ,egyik adag követte a másikat, ahogy lejöttem róla kezdhettem újra, na akkor aggódtam rendesen. De nekem hálisten semilyen mellékhatás nem jelentkezett. Szerintem mindenképp kezd el szedni ha nem vagy jól, fõleg ha a doki azt mondta. És akkora adagban amekkorát mond, mert ezt bizony magasan kell kezdeni úgy van értelme.
És érdemes idöben elklezdeni és nem megvárni mig a gyulladás terjed és durvul.  A kérdésedre a válasz: én 50-60 mg-okról szoktam indulni de már kaptam 100 felett is. Az elöbbinek kb 2 hónap a levezetése.  Én úgy tudom 50 mg 2 hónapos levezetéssel nem szokott mellékhatéást produkálni.
Jobbulást!

Nincs jelen

#2970 2009-06-22 11:31

Marthuska
Tag

Sziasztok!
Sokan panaszkodtatok a Klion mellékhatásaira. Sajnos én sem bírom, és nálam a bélmozgást is fokozta. Ezt meg is említettem az orvosnak, mert legutóbb is fel akarta írni. Így Normix filmtablettát írt helyette. Ennél a gyógyszernél nem éreztem mellékhatást.

Nincs jelen

#2971 2009-06-22 12:32

Lucy
Tag

A Normix-nal en sem ereztem mellekhatast, de hatas sem sajnos.

Tim-tirim: 2 honap levezetes ? mar most panikolok.
Elegge felek a gyogszerektol, s a komolyabbaktol foleg, az a bajom, hogy mar elore parazok a mellekhatasoktol.
Ez olyan mint a Pavlovi - reflex : cirom-nyalkepzodes.

A dokim mikor felirta rakerdeztem  mi lehet a mellekhatas: azt mondja, melegem lesz, lehet, hogy kipirosodik az arcborom, pulzus gyorsabb...nekem mar ha ragondolok is gyorsabb ...
szoval ezert halasztom.

Az a furcsa minden orvos mast mond, en nem bizok az itteniekben, hazamenni meg most emiatt nem tudok, majd csak a nyar vegen.

Nincs jelen

#2972 2009-06-22 19:30

niksi
Tag

Sziasztok!

En is most kezdtem szedni a Pentasa uj granulatumos formajat.
Az a gondom,hogy tele van a szekletem vele.
Szerintetek nem szivodik fel?

Nincs jelen

#2973 2009-06-22 20:04

Nita
Tag

niksi! Na ezt tárgyaltuk mi is itt a napokban, javasolnám  hogy olvass vissza, de nem leszel okosabb :D
Én nyomom a granulátumot és hogy mennyi szívódik fel vajon....csak a Hamupipõkés módszerrel lehetne kideríteni..:P

Nincs jelen

#2974 2009-06-22 20:11

Marthuska
Tag

Szia Niksi!
Én már több gyógyszerrel jártam úgy, hogy nem szívódott fel. Ilyen volt a Xalazin, Salofalk és a Pentasa. Különösebb magyarázat nincs is rá, hogy miért. Mintha a bélrendszer tudatosan kiszelektálta volna.:) Mondjuk, mûtétem elõtt ilyet nem tapasztaltam, pedig a Xalazint elõtte is szedtem.
Mivel Te a Pentasát granulátum formájában szeded, azért elképzelhetõ, hogy bizonyos része felszívódik.

Nincs jelen

#2975 2009-06-22 21:18

porshe
Tag

Nóri pentasa tablettát szedett,de kanálban folyadékba szétmálasztottam :P, kis kukacokat evett meg,tehát kb mint a granulátum,de a végén mindig visszajött, a pelus tele volt vele. Szóval nem szívódott fel.

Nincs jelen

#2976 2009-06-22 22:17

CptBalu
Tag

Sziasztok,

nem tudom hova kéne, úgyhogy kérdéseim elõtt bemutatkozásként leírom ide viszonylag rövid Crohn-os sztorim.
Úgy 1 hónapja már írtam, hogy colitis gyanúval továbbküldtek CT enterográfiára (mivel a colonoscopiát nem tudták rendesen megcsinálni), ahol kiderült Crohn-os vagyok. Kb. fél év alatt jó 10 kilót fogytam, aztán varázsütésre miután megkaptam a leletet, másnapra belázasodtam, volt hogy 39 fokos is. Vissza a gasztrós dokihoz, aki bennfogott a kórházban (miután közérzetre 3/10-et adtam), egy hétig vendégeskedtem. Azóta szedem a 3x2 Pentasa-t, 3x1 Budenofalkot. 2 napig semmi változás nem volt, aztán kaptam Medrolt kezdetben 32 mg-ot. Látványosan segített, azóta jó közérzet, megjött az étvágyam - tényleg sokat eszem. Meg napi egy Kaldyum-ot (kálium) szedek még. 98-as CRP-m lement 5 alá 5 nap alatt, másodszorra már az ultrahangon se láttak gyulladást. Lassan csökkentem a Medrolt, ma már csak 16 mg-ot szedtem. Olvasgattam itt vissza, hogy kinek milyen mellékhatásokat okozott, és hát eléggé megijesztett... ezek mennyi idõ alatt jelentkeznek meg mekkora adagtól? Gondolok itt a csontritkulásra, meg holdvilág arcra, stb. Nálam egyelõre annyi, hogy nem tudok tõle aludni, vagyis valamelyik gyógyszertõl. Mégha éjfélkor is fekszem le, akkor is fennvagyok 5-kor :S
Még 2-3 hét mire visszamegyek kontrollra, de a hasfájásom nem akaródzik elmúlni, mindennap rámtör néhányszor, irány a mellékhelyiség aztán utána jobb. Ennek mennyi idõ alatt kéne elmúlnia? Nem gond, hogy csökkentem a Medrolt? Doki csak annyit mondott, hogy ha nem súlyosbodik akkor lehet csökkenteni. Igazából nem rosszabb, viszont ugyanolyan, mindegy hogy párolt répát eszem krumplival vagy csirkét rizzsel. Vagy valamit rosszul csinálhatok? Azt mondták sokszor egyek keveset, nálam ez inkább sokszor sok.

Lesz még vagy ezer kérdésem biztos... újfiú...

Köszi a válaszokat elõre is.

Nincs jelen

#2977 2009-06-22 22:44

Lucy
Tag

CptBalu: udv. a fedelzeten ! Bar en is uj vagyok, csak par honapos diagnozissal, s hasonloak a kerdeseim, ezert nem tudok segiteni. De az engem is erdekelne, hogy hogy csokkentok a sztereo adagot ?
S te hogy hogy magadtol csinalod, nem a dokinak kell ezt eloirni ?
Mi az hogy holdvilag arc, ma mar itt paraztam reggel, de ezt meg nem olvastam.

A masik tema, az azert erdekes, hogy sokunknal emesztetlenul kijon a Pentasa granulatum, vki kerdezte mar a dokijat, s mit mondanak ?
En holnap kerek idopontot az enyemtol, s majd utananezek.
Szerintem feleslegesen szedjuk.

Nincs jelen

#2978 2009-06-22 22:52

CptBalu
Tag

Lucy, 5 naponta csökkenthetem 4 mg-mal a Medrolt, és csökkentem is. A holdvilág arc valami olyasmi, hogy kikerekedik a fejed, meg piros lesz a bõr, ilyeneket olvastam... megtapasztalni nem szeretném.

Nincs jelen

#2979 2009-06-22 23:36

Nita
Tag

Lucy! Ne aggódj ennyit a mellékhatás miatt addig amíg azon is aggódhatsz mi lesz ha nem szeded a gyógyszered! Hidd el sokkal nagyobb baj lehet abból hogy nem megy le a gyulladás itt van most éppen példának CptBalu akinél olvashatod milyen hamar levitte a CRP-t a sztero....a holdvilág arcról pedig annyit hogy pont úgy néztem ki egy darabig mint egy örült hörcsög és még abban is hasonlítottam rá hogy az is egy éjszakai állat :P Tényleg okozott alvásproblémát nálam is de ezek mind elmúlnak amikor abbahagyod a szedését. Nézd meg a képem már a fejemen sem látszik :) Azért ezekhez a mellékhatásokhoz kell legalább 5-6 hónap szerintem és jó esetben ennél hamarabb le lehet tenni a szteroidot.
CptBalu! Üdv itt neked is és kérdezz csak ha tudunk úgyis válaszolunk! És tudom hogy nehéz kibírni az evést hogy egyszerre csak kevés legyen, de próbáld ki ha kíméled kicsit a beleket és nem eszel csak keveset többször a hasad sem fog jelezni! Olvass a diétás topikban is van sok hasznos dolog!

Nincs jelen

#2980 2009-06-23 09:22

Lucy
Tag

Koszi a valaszt, de nekem a CRP: 5 es jo a verkepem is.

Nincs jelen

#2981 2009-06-23 09:24

Lucy
Tag

Szoval csak azt akarom mondani, mi az indoka, hogy szteroid kell.
Nem kellene ahhoz panasznak fajdalom, ver, rossz verkep....
a nyalkas szeklet onmagaban ok lehet ?
Mivel minden orvos mast mond, azert hezitalok csak.
Ha tudom, hogy ezert be kell venni, akkor beveszem .

Nincs jelen

#2982 2009-06-23 11:04

tim-tirim
Tag

Lucy,  igen. Nálam pont az volt az ok. Bár azért általában ha nyálkás a széklet az fáj is.

Több orvosod van? :) 

Amugy más szer nem viszi le a magas gyulladást csak a szteroid.

Nincs jelen

#2983 2009-06-23 13:47

Agica01
Tag

Nita, niksi és akit még érint!
Én is így jártam a Pentasa granulátummal, hogy mindig viszontláttam. Megkérdeztem a dokimat, azt mondta, hogy ez teljesen normális, mert a hatóanyag kioldódik a kis golyócskákból, maga a vivõanyag, amiben van a hatóanyag az nem oldódik fel és nem is szívódik fel. Szóval nem gond. U. ez a helyzet a Xalazinnal, szedtem régebben azt is, és az is visszaköszönt, de arra is mondta a doki ugyanezt, hogy a hatóanyag kioldódik belõlük.

Nincs jelen

#2984 2009-06-23 14:12

mercy70
Tag

Lucy,az orvosod mondta a szteroidot?Mert régi betegeknek csupán a nyálkás széklet nem ok a medrolra.Gyulladásod nincs.Van még valami problémád?Én elég medrolpárti vagyok(hû de kikapok most),de csupán nyálkás széklet miatt nem nyúlnék medrolhoz.

Nincs jelen

#2985 2009-06-28 16:08

niksi
Tag

Sziasztok :)!

Eloszor is koszi a sok segitseget a "Pentasa ügyhöz".
Nita,jo volt a hamupipokes hasonlat :D!
En is megkerdeztem a profom es azt mondta a gyogyszergyarto ceg-amit,mar Agica01 is irt-,hogy a hatoanyag azert felszivodik,de ha gondolom szedjek tablettat.En nemtudom mit gondoljak...Szerintetek?

A medrolrol annyir,hogy en 12 eve szedem es nem vagyok "kispalyas".Az orvosok mindig a lokesterapiat alkalmaztak nalam,ugyhogy 250mg-mal kezdtem aztan a csokkentes.Utana kis szunet-regebben meg 3/4 ev aztan mindig egyre kevesebb.Mostmar nem is tudok nelkule "jol" lenni ezert megkezdik a Humirat jovo heten.
A mellekhatasait tavaly kezdte erezni,elkopott csontocskak izuleti fajdalmak stb. Holdvilag arcom nekem is volt,de azt mondtak nem lehetett eszre venni,pedig nincs(meretre) kis arcom :).De nem tudom mi lett volna,ha nincs a szteroid...!
Szteroidra sok olyan esetben szukseg volt nalam,hogy nyakas volt a szekletek-csak,fajt a hasam-csak,jo volt a verkepem-altalaban a crp max. 1 es kellett,Szoval mint ez a betegseg is-kiszamithatatlan,erthetetlen...

Lucy!

Csak azon izgulok nehogy nagyobb baj legyen!De hidd el en sem rajongok a gyogyszerekert!

Nincs jelen

#2986 2009-06-28 17:13

Szuszidi
Tag

Neiksi!
Uram bocsá 12 évig szteroid? Ne csodálkozzál hogy kivagy, azért egy csontritkulás mérésre tessék beutalót kérni, s más egyéb beutalókra is szükséged lenne vese és máj területen.

Nincs jelen

#2987 2009-06-28 18:44

CptBalu
Tag

Sziasztok,
tegnap csökkentettem 12 mg-ra a medrolt, és tegnap délután óta szúr a jobb oldalam. Ha megnyomom fáj is (tudom ne nyomjam) ha mozgok akkor se túl jó. Ez lehet attól, hogy már "csak" ennyit szedek belõle? Vagy mi van még ott ami fájhat? Kezdek aggódni, hogy a "sztenderd" hasfájás sem akar múlni, most meg még ez is... Aki épített már le medrolt, annak volt hasonló problémája?

Szerkesztette: CptBalu (2009-06-28 18:44)

Nincs jelen

#2988 2009-06-28 20:27

mercy70
Tag

Mennyirõl csökkentetted?Ha 4mg-vel csökkented tedd lassabban.10 napig 16-12 vel tedd.Meglátod  jó lesz-e.

Nincs jelen

#2989 2009-06-28 21:57

Lucy
Tag

Sziasztok !

Mielott szunetelt a forum irtam nektek, hogy vissza kell mennem kontrollra es a felirt szteroidot nem szedtem be...emlekeztek !
A dokimmal osszevesztunk, igy otthagytam a konzultacio kozepen.
A titkarno felreirta az idopontot es nem aznapra, hanem elotte napra irta, azonban a doki nagy nehezen beengedett, de lobogtatta a papirt, hogy On 15-n volt es 1 het mulva kellett volna jonnie, azaz 22 es ma meg 24 van ! S kulonben is hogy kepzelem
Mi meg a ferjemmel nem turtuk ezt a hangnemet es igy otthagytuk es kerestunk masik dokit meg aznap este.
Azaz itt nem kellett magyaraszkodnom , hogy szteroid....igen-nem,...ugy orultem is , hogy minden rosszban van vmi jo.
Az uj dokim mosolyogva fogad, elmeselem a kortortenetem, azt mondta minden vilagos, azonban ebbol soha nem fogok kigyogyulni ! 
De a MESACOL es a dieta eleg a remissziohoz ! Szteroid ilyen enyhe esetben nem kell, de ha jon a ver es fajdalom muszaly !
Ezt mar jo volt hallani. Evente 1x kell kolonoszkopia, mert az nem eleg amit nekem csinaltak ( vegbektukrozest az elso dokim ) !

A dietas tanacsa eleg erdekes:
nyugodtan igyal sort es whyskit a MESACOL mellett szabad + 1 kave + ehetek gyumolcsoket , de hej nelkul, tejfol, joghurt jo, menta tea jo, komenytea  a gazokra, rizs, krumpli, husok OK ! DE szendvics, kenyer, suti...nem szabad !
1 het mulva kontroll !

JA es MESACOL kaszpulat lecserelte PENTASA SACHET 1g ( granulatom ) mivel panaszkodtam, hogy a szekletben van !
Tegnap kezdtem szedni, majd holnap kiderul, hogy visszakoszon-e, mert kepzeljetek, az uj doki ota csak reggel 1x van szekletem es jobban vagyok lelkileg !

NIKSI: szerintem neked nagyon sok szteroidot adtak ! De most megint ramijesztettetek !
Van meg vki aki CU es a verzes nelkul is felirtak neki ? Nyalkas szekletre nem igazan szoktak jo verkeppel, se itt kulfoldon se otthon ( orvos valaszol ).

Nincs jelen

#2990 2009-06-29 05:12

CptBalu
Tag

Korán jó reggelt mindenkinek... nem tudom mi lesz ha végre újra tudok majd aludni 7-8 órát, de már nagyon várom :)

mercy70: 32 mg volt eredetileg, aztán 5 naponta vihetem le 4 mg-mal, most vagyok 12-nél. Ígyis-úgyis vissza kell mennem a házidokihoz, hogy írjon még fel medrolt, mert darabra nem is elég mégha így csökkentem akkor se... de elgondolkodtam, hogy inkább a gasztrós dokihoz kéne visszamenni... kérdés mit szól hozzám ultrahang meg vérkép nélkül :S

Lucy: én speciel crohn-os vagyok, de én eszem kenyeret, nekem azt mondták, hogy ne friss kelt tészta legyen, hanem álljon min. 12 órát. Szerintem a sör+whiskey kombóval azért csak óvatosan. Mondjuk én még egy korty alkoholt nem ittam mióta diagnosztizálták a nyavalyát.

Nincs jelen

#2991 2009-06-29 05:32

Szuszidi
Tag

Kedves Lucy!
Az már nagy szó hogy jobban vagy lelkileg és csak egyszer van székleted, s remélem szép formált amit gyártasz? :)

Nincs jelen

#2992 2009-06-29 07:11

Ede
Tag

Lucy, én is örülök, hogy jobban vagy. Rengeteget számít szerény véleményem szerint, hogy az ember milyen kezekben van.
OFF Apropó, látta valaki dr. Kovács Ágotát az Echo tévén (köszi Gigi, az infot:) ) szombat este vagy vasárnap reggel? Nagyon érdekes dolgokat mondott (Szuszi lelki említésérõl jutott eszembe) ON

Lucy, diéta terén nekem is ilyeneket mondtak, kivéve az alkohol dolgot. Nagy ritkán szabad a sört.... de égetett cuccost nem nagyon. Ismerek olyat, aki viszont az agancsos kólára esküszik;), a héten én is kipróbálom és majd referálok neki.

Cptbalu, ha így vagy, szerintem ne foglalkozz vele, hgoy mit szól hozzá, ha vérkép nélkül mégy... írjon ki õ ilyen vizsgálatot. Érdekesek az orvosok, mert ha nem tudod ugyanazt a tananyagot, mint õk, akkor azt is furcsállják, de ha van némi lövésed hozzá és ennek hangot adsz, akkor meg az nem tetszik (tisztelet a kivételnek).... Szerintem menj vissza hozzá. Én is küzdöttem (remélem, múlt idõ) a medrollal rendesen, mert jól rákapott a szervezetem és nem nagyon akar magához térni nélküle. De vele sem túl jó (pl. a korán kelések, meg éjjel közepén kelések, meg ilyesmik...). Úgyhogy én csak bátorítani tudlak, hogy menj vissza!!!

Nincs jelen

#2993 2009-06-29 09:38

Lucy
Tag

Szuszidi: meg nem , de alakul.
Szoval nalam az a lenyeg, hogy ugye diagnosztizalas utan a doki altal felirt Salazopyrin nem hatott, ettol meg jobbab elkeseredik az ember.
Utana a masik orvos adja a szteroid, akkor mar majdnem jon a depresszio.
S most vhogy ez a 3. olyan lazan, es kedvesen allt hozza a dolgokhoz, s rogton jobban lettem, s nagyot sokat viccelt is, u.hogy nevetve jottem ki a rendelobol.
Tenyleg sokat szamit !
Ja es EDE cola is lehet, de inkabb a Seven Up ! A Seveb Up-t itt nalunk amugy is nagyon javasoljak hasmenesre ! Fogalmam nincs miert.

Nincs jelen

#2994 2009-06-29 16:29

Vicaa
Tag

Lucy: agancsos cola az a jager lenne "becenéven" :):):)
Ede, nem egy embernek gyógyszer az agancsos ;) , persze mértékkel :D

Nincs jelen

#2995 2009-06-29 17:47

én
Tag

Kár, hogy én se gyógyszerként, se italként nem szeretem a Jagert!

Nincs jelen

#2996 2009-06-29 17:49

Lucy
Tag

Ja, bocsi en nem tudtam !
Egyebkent tavaly volt egy masfel honapos hasmenesem egy Nystatin gomabaolo kura utan es csak apukam hazi palinkaja hozott rendbe ( 3-4 korty 3 napig ).
Elmult minden , de ekkor meg nem voltam diagnosztizalva.

Nincs jelen

#2997 2009-06-29 18:12

zincõ
Tag

tudtátok hogy a crohn-betegség pár hónapja gyógyítható???
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0913/5428 … etes_1.htm

és hallottatok az új MAGYAR találmányról???
http://www.ossejt-terapia.hu/ossejt

Nincs jelen

#2998 2009-06-29 19:55

Nita
Tag

zincõ!
És te láttad már ezt a topikot? Érdekes cikkek ?? :) Itt még sok ilyen érdekes cikk van amitõl eddig nem lettem  jobban, de a remény hal meg utoljára!

Nincs jelen

#2999 2009-06-29 20:13

zincõ
Tag

Nita!
cikkolvasástól senki nem lesz jobban...
de ez nem CSAK EGY érdekes cikk... 3 Crohn-betegen már megcsinálták, és még további 3 vár rá...és pár év múlva akár nekünk is elérhetõbb lehet mindez...ha csak nem segít a magyar õssejt-kapszula...

Nincs jelen

#3000 2009-06-29 21:02

Vicaa
Tag

Zincõ, ugyanez a cikk található meg a Nita által figyelmedbe ajánlott topikban. Ott sem "csak egy" érdekes cikk van, hanem számunkra igen sok értékes infókat is tartalmazó írások.
Jó lenne, ha meggyógyulhatnánk, itt mindenki ezt szeretné, de a leírt cikk címében is kezelést ír, illetve sajnos nem ígér mindenkinek gyógyulást.
Én is azt mondom azonban, hogy hajrá gyógyulás!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb