#101 2008-11-23 22:04

Kingácska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Hali!
Én rájöttem a megoldásra.Egy autóipari gyárban dolgozom.Nagy zaj,olaj szag...Nyugodt puforogatatás.Mivel kevesebb nõ dolgozik,és kitapasztaltam a wc-re (dohányzási) szokásaikat,így tudom,hogy mikor tudok wc-re menni,meddig kell tartanom.Ha meg nem tudom,elmegyek és közben lehúzom a wc-t.mivel hangos az utántõltése nyugodtan tudok produkálni.
Amúgy jó ez a topic.Érdekes,hogy van ez a para.Azt hittem nekem van csak.Aztán rájöttem,hogy az egészséges embertársaink is ezzel küzdenek,csak nem ilyen "elvetemûlten".De ez legyen a legkevesebb...Látunk,hallunk,járunk,nem vagyunk halálos betegek.Ez a lényeg!!!!

Nincs jelen

 

#102 2008-11-24 10:23

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Kedves Kingácska, jól mondja!! :D Tecccccik a hozzáállás. Szép napot :D

Nincs jelen

 

#103 2008-11-27 00:17

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok!Uj vagyok itt, es csak szerettem volna leirni, hogy mennyire buszke vagyok "rank" IBD-s betegekre! Ez azert nem semmi hogy min kell keresztulmenni. Tenyleg neha humoros a dolog, de en megkonnyeztem.... Dobbenetes hogy mennyi fiatalt erint a dolog. Es hogy kis gyerekeket.... Nekem meg nincs baba, de nem is tudom, mennyi ero kell ahhoz, hogy vegignezd a gyermeked szenvedeset. Sokszor a sajatomtol depresszios vagyok. Bar sokatoknal az en esetem egyenlore konnyebb lefolyasu. Bar az elejen en is keresztulmentem sok hasonlo sztorin. Annyi kulonbseggel, hogy en Kanadaban elek, es itt kicsit konnyebb a wc-re jutas. Nagyon orulok, hogy ratalaltam erre az oldalra, es hogy reszese lehetek elmenyeiteknek. Nagyon jo egeszseget kivanok mindenkinek es kitartast.

Nincs jelen

 

#104 2008-11-28 11:12

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

A mûtétem óta ( teljes vastagbél eltávolítás és kis tartály (pouch) kialakítása) most tömegközlekedtem elõször.  Leírom, hogy mit is éltem át. Az izgulósoknak elárulom, hogy jó a vége!! Alig, hogy kiléptem a kertkapun, úgy éreztem, hogy mégis beteget kéne jelentenem. De az itt olvasottakra gondoltam és arra, hogy legyõzhetõ a para. Mire felértem a buszhoz, úgy éreztem, hogy itt a vég. Mély levegõk, koncentráció. Sikerült!! A busz rázott, ismét mély levegõ, koncentráció, "no para" varázsszó ismételgetése. Leszállás a buszról, friss levegõ, séta a munkahelyig. Nem mondom, hogy nem kellett koncentrálnom. Végiggondoltam, hogy váltás alsónemût sem hoztam, hát még egyebet. Ez sem hatott nyugtatólag, de arra gondoltam, hogy "no para". Beértem a munkahelyemre és feltünés nélkül elértem a WC-ig. :D
Teljes megkönnyebbülés. Munka közben szaladtam még párszor, de sosem úgy, hogy más is észrevette volna mi is van ott benn. Mire hazaindulhattam, már annyira nyugalom volt bennem, hogy még külön útra is vállalkoztam. Volt közben is izgalmam, de a "no para" varázsszó a mélylélegzettel, segített végig. Mindenhová eljutottam, ahová szerettem volna és mire hazaértem már nem  a porcelán istennõ oltárán való áldozás volt az elsõ dolgom :D :D

Másnap már rutinosan mentem, már nem volt tényleg para...

Hasonló sikeres gyõzelmeket kívánok nektek!!!

Nincs jelen

 

#105 2008-11-28 11:44

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Üdv itt csiperke gomba!
Sajnos tény hogy egyre többen vagyunk, de addig jó míg tudunk nevetni ezen isi! :D
Bizony ez a WC-para kemény tud lenni mikor az ember kimozdul, én is elõre rákoplaltam mindig egy nagyobb utazásra, vagy ha olyan helyre kellet menni ahol féltem nem lesz rendesen wc. Mostanában viszont jól vagyok azért a hétvégi szánkózás elõtt eszembe jutott hogy fogom kicsomagolni magam a három réteg ruhából a gáz lenne :)

csiperkegomba írta:

Kanadaban elek, es itt kicsit konnyebb a wc-re jutas.

Ezen a mondaton megakadt a szemem, mesélnél kicsit mitõl jobb ott a helyzet?

Nincs jelen

 

#106 2008-12-02 00:12

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia Nita, elnezest a kesoi reagalasert.... Igen, irtam ilyet, hogy Kanadaban konnyebb a wc-re jutas. Ezt tapasztalatbol irtam, hiszen itt elek. Mig odahaza alig talalsz kulturalt helyet, vagy ha talalnal kulonbozo modon megakadalyozzak hogy hasznald, addig itt lepten-nyomon rabukkanhatsz mosdokra. Valaki itt a forumon felvetette, hogy mi lenne ha nekunk ibd-s betegeknek lenne egy kertyank, es felmutatva bejuthatnank a wc-re, hat itt nem igen kell felmutatni semmit, mert csupan a puszta szavak elegendoek. Abban az esetben ha eppen ki lenne irva a belvaros nemelyik gyorskajaldajaban hogy csak vendegeknek, akkor is bejuthatsz, ha azt mondod hogy veszhelyzet van, es menned kell. Amugy meg minden uzletben szinte termeszetes hogy van a vasarlok reszere fenntartott illemhelyseg. Nagyon tisztak es mindig hasznalhatoak. Emlekszem hogy egy nagyon rossz idoszakomban egy nagyon elokelo etterembe futottam be, de hozzam sem szoltak, mert lattak hogy sos, igy elvegeztem a dolgom, es tavozaskor meg meg is kerdeztek hogy segithetnek e rajtam, vagy rendbe jottem -e. Szoval errol ennyit. Otthon felhaborito, hogy meg egy szar mcdonalds-ban is fizetni kell a wc-ert, pedig en a kajajukat is utalom, nem csak mert nem is ehetem. Ez az en tapasztalatom. Udv :Csiperkegomba

Nincs jelen

 

#107 2008-12-02 00:18

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Kedves Anya! Par napig tavol voltam, es meg csak most olvastam irasod a mutet utani bravuros munkaba eresedrol. Szeretnelek kerdezni, hogy miert volt szukseg a mutetre, es hogy milyen tuneteid voltak elotte, es hogy ha tunetmentes voltal evekig, megis miert kellett mutet. Kicsit megijedtem, mert en meg maig is azzal hitegetem magam, hogy nem kell majd mutet, es sokszor ugy csinalok, mintha nem is lennek beteg. Aztan mindig jon a hideg zuhany. A gyogyzerrel en nagyon rendben tudom magam tartani, neha, ahogy irtam abbahagytam, es akkor kiujult, de neked es a forumnak koszonhetoen, azota rendszeresen szedem!!! Legyszi meselj mindenrol ami a mutettel kapcsolatos. Elore is koszonom. Szeretettel Csiperkegomba

Nincs jelen

 

#108 2008-12-02 00:25

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Kedves Floem! Elolvastam az irasodat, es rajottem, hogy te ugyanugy reagaltad le az itteni beirasokat, mint en. En is sirtam, mikor eloszor elolvastam oket. Nagyon nehez ilyen fiatalon ezzel a betegseggel szembesulni, tudom. En mondjuk 27 voltam, mikor megtudtam, de tavol az otthonomtol, az sem volt konnyebb. Ha megtalaljak a megfelelo gyogyszert szamodra, es a jo dozist, akkor nem lesz mindig ilyen nehez. Legyel pozitiv gondolkodasu, ne engedd, hogy a betegseg legyozze az agyad. Szerintem ez is a lenyeg. Udvozlettel: Csiperkegomba

Nincs jelen

 

#109 2008-12-28 17:51

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Végigolvastam a topicot. Jókat nevettem némelyik íráson, de azért nagyon megrázó is volt. Szerintem ebben az országban hiába lenne nekünk bármiféle kártyánk vagy akármink, ami feljogosít a bármikori wc- használatra, mert az itt élõknek szerintem nemigen van bármiféle fogalmuk is errõl a betegségrõl, és a velejáró kellemetlenségekrõl. Persze ez nem az õ hibájuk, úgy érzem, valahogy többet és nyilvánosabban kéne foglalkozni velünk, hogy elterjedjen a köztudatban hogy mi is ez valójában. Akkor talán könnyebb dolgunk lenne. Nekem volt olyan, hogy megkérdezték, fertõzõ vagyok - e..... Most érzem igazán, mennyivel "jobb" nekem a sztómámmal, bár nyilvános wc-ben egy zacsicsere sem egyszerû.
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#110 2009-01-08 11:01

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Üdv mindenkinek!
Hát ebben a témakörben, most azt tudom mondani, hogy tegnap és ma alig értem be a munkahelyemre. Azonnal a WC-t kellett megcéloznom és megkönnyebbülni...
Nem tudom nektek mi a tapasztalatotok, én úgy vagyok vele, hogy minden reggel reggelizem otthon. Megvan már az a pár ételféleség ami már nálam jól bejáratódott. Nálam e miatt elég korán kell felkelnem, mert mondjuk 6:55-kor lépek ki a kapunkon, akkor ehhez képest 6:25-ig be kell fejeznem a reggelizést. Ugyanis azután még többször menni kell.
  De úgy néz ki, hogy ez is bizony késõ, azaz kb 6:00-ra már túl kell lennem az étkezésen cakk-pakk.
Nem úgy mint a "normális" emberek akik a kapun kilépve még rágják az utolsó falatot.
  Kiváncsi vagyok kedves sorstársak ti hogy vagytok ezzel??
Reggelizni viszont én mindig reggelizem akkor is, ha 4:50-kor indulok el, én ugyanis van amikor a terepre megyek a kollégákkal... (persze ekkor még bonyolultabb a helyzet, ugyanis, ha nem muszáj a kis dolgon kívül mást nem szeretek végezni)

Szerkesztette: Ottó (2009-01-08 11:02)

Nincs jelen

 

#111 2009-01-08 12:39

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Kedves Ottó!

Talán a legfogasabb kérdést tetted fel, amit csak egy chron beteg feltehet. Túlnyomó többségünk is ezzel a problémával küzd. Én még nem olvastam olyat, ami biztos és végleges megoldást jelentene. A magam részérõl azt tapasztalom, hogy ha egy héten csak kétszer-háromszor eszek fõtt kaját, - levest nem -, a többi napon pedig száraz kaját falok, kevésébé megy a hasam. Nálam a folyadék mennyisége is befolyásolja a WC látogatások számát. Tegnmap voltam a gasztrosnál és adott tápit, hogy a hiányzó vitamint pótoljam.

Jó egészséget, szeretettel ölel betegtársad                                                  Györgyina

Nincs jelen

 

#112 2009-01-08 16:06

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Milyen tápot iszol kedves Györgyi? Én is iszom,javaslom a kávést,erdei gyümit:) különben nem is iszom a kávét,de az ízlik,a karamella iszonyú édes pl.ami nekem nem tetszik,de különben ma szinte el voltam dugulva még nem jöttem haza a vérvételrõl,hiába mentem el ott is a wc-re,folyton rákopognak az emberre,kapaszkodnom kell,szóval egy csöpp nyugalom,semmi produktum..csak nyugodt körülmények között megy..

Miket eszel mikor szárazat választod,mennyire kell diétáznod..?

Nincs jelen

 

#113 2009-01-08 16:39

mercy70
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Ottó!Én sosem figyeltem még mitõl megy a hasam,mitõl nem.Ha aktív a Crohn akkor megyek wc-re nagyon sokat,de csak ha otthon vagyok.Amint kiteszem a lábam,nincs semmi gondom.Mindent eszek,kávézok(napi 4-5),cigizek.Viszont ha nem vagyok is otthon,úton-útfélen enni kell mert nekem az éhségérzet váltja ki a hányingert,hasmenést.

Nincs jelen

 

#114 2009-01-08 18:51

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Drága Nori, Mercy és Deluigi! Mint írtam nekem sincs foglalmam sem arról, hogy mitõl lesz hasmenés. Én csak a tapasztalatom alapján írhatom, hogy a száraz kaja jobb. Próbálok a legkevesebb húsértelt fogyasztani, de nem vagyok vega, mert az állati fehérje is kell. Nagyon favorizálom a kemény tojást, azt vettem észre az fog. Sok grízes kaját készítek, növényi tejjel, grízgaluska, stb. Szendvicset készítek, ha nem meleg étel napom van. Mindenféle zöldségeket szoktam krémnek elkészíteni zsömlére kenve. Padlizsán, karfiol, sárgarépa. Nagyon jó hasfogó nekem a barnarizs, amit fokhagymásan, vegetásan szoktam elkészíteni. Van olyan nap, hogy csak barnarizst eszek. Van olyan, hogy csak gyümölcsöt. Abból is leginkább a banánt és almát. De egy-egy mandarin is lecsúszik, módjával.
Nagyon szeretem a majonézes dolgokat is, veszek szójás tejszínt és avval készítem el. A krumpli-fõtt-tojás és párizsi darabok variáció a kedvencem.

Norikám: én a Nutridrink tápit kaptam dobozban és porban is. Én az epreset választottam, mert azt szeretem. Én kávézok és cigizek is, de hosszú német kávét fõzök, kevés kávé, sok víz. A nagypapinak gratulálok.

Azt hiszem jól körülírtam, hogy mitõl megy 26 éve a hasam, ha kedve van és mitõl nem, ha nincs kedve. Amit tudtok hasznosítsatok én ennél jobbat még nem tudtam kitalálni.

Ottó: WC-para mindnyájunkat érint. Halgass a tested szavára.

Szeretettel ölellek Benneteket                                                                         Györgyina

Nincs jelen

 

#115 2009-01-08 19:04

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

A port en is probaltam,keverd bele krumplipurebe,spenotfozelekbe,nekem ugy eheto volt:-)

Nincs jelen

 

#116 2009-01-10 19:48

fater
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Ottó nekem a tejtermékektõl mindig hasmarsom van .Meg még sokmindentõl.Ha meg activ vagyok mindentõl.A fiam hozott londonból·Menth. pip.aetherol.nevû cseppeket.Ezt kimondottan wc para ellen ajánlották.Indulás elõtti étkezés elõtt 10 cseppet langyos vizben feloldani s meginni.Még nem próbáltam.

Nincs jelen

 

#117 2009-01-18 15:33

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Adjatok tanácsot,
megõrülök mert 2 percenként kell kijárnom pisilni,éjjel is naponta legalább 30x,ok..felfázhattam,de mi a fenével lehet ezt enyhíteni..?
Aludni se tudok már,mert állandó ez a vizelési inger..:(

Nincs jelen

 

#118 2009-01-18 15:55

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia Nori!
Meg kéne próbálnod olyan gyulladáscsökkentõ teát, ami a bélre is jó. Nekünk azt mindig figyelembe kell venni, hogy a beleket ne irritálja. Ezért nem javaslom a kamilla teát, mert az valamennyire mozgat is. A cickafarkfû elsõsorban nõgyógyászati gyulladásos problémákra javasolt, de szerintem nyugodtan kipróbálhatod erre a panaszodra is, mert gyulladáscsökkentõ, görcsoldó, ugyanakkor gyomor- és bélhurut esetén is alkalmazható. Citromfû levél tea szintén számításba jöhet. Tudom, hogy sokat kell menned a vizelési inger miatt, de most mégis azt tanácsolom igyál amennyit csak tudsz, hogy jól átmosódjon a húgyhólyag. Húgyúti felfázásokra ez a legjobb módszer, bõséges folyadék!

Nincs jelen

 

#119 2009-01-18 16:14

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

"A görcsoldó és gyulladásgátló kamillagõzös altesti fürdõt különösen kisgyermekek és idõs emberek kedvelik. Bidében vagy megfelelõ nagyságú mûanyag tálban egy csésze kamillavirágot egy liter forró vízzel leforrázunk. Vigyázat: a gõz ne legyen túl forró! A tálon helyet foglalva, néhány percen belül tapasztalható a vesében és a hólyagban jelentkezõ görcsök oldódása. Menstruációs görcsök esetében is igen hatásos.
Konyhasós ülõfürdõ

1 kg só (görög tengeri só, de hazai is alkalmas) egy kád (kb. 30 liter) meleg vízbe téve, legalább 20-25 percig szükséges benne ülni, de a víz 37-38 fokos hõmérsékletét folyamatosan tartsuk fenn. (Magas vérnyomás esetén csak nagy körültekintéssel javaslom az alkalmazását.)

Konyhasós borogatás

1 liter vízhez 3-4 evõkanálnyi konyhasó, a víz hõmérséklete annyira meleg legyen, amit még kezünkkel elviselünk a borogató ruha kicsavarásakor. A hólyag, petefészek területére helyezzük, és alaposan betakarózunk.

Az ülõfürdõt vagy borogatást néhány napon át ismételve megelõzhetjük a nemkívánatos bajokat.

A gyógyító növényekbõl készített ülõfürdõ nemcsak megelõzésre jó, hanem a hólyaghurut vagy hólyaggyulladás esetén hatásos kiegészítõi az orvos által rendelt gyógykezelésnek! "

Kedves Nóri, ezeket találtam külsõleges alkalmazásra. És inni, inni, inni! És ami nagyon fontos, ha úgy érzed, menni kelll pisilni, akkor menj és ne tartsd vissza, mert nagyobb lesz a baj! Ha pár napon belül nincs javulás, irány az orvos.
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#120 2009-01-18 16:15

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Ja, és a legfontosabb: MIELÕBBI GYÓGYULÁST!!!:D

Nincs jelen

 

#121 2009-01-18 17:01

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

köszi,megpróbálom a borogatást,mert most a székbõl ha nehezen beleültetnek is a lavorba az ülõfürdõ miatt 2 percenként nem tudok kiszállni,a gerincem,..jaj nem is a Crohn zavar már hanem minden kísérõjelensége, francba is velük..

boccs,de már elegem van..köszi még egyszer:)

Nincs jelen

 

#122 2009-01-18 17:31

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nori! Idézek a netröl!
"A bioboltokban és a patikákban kaphatók kifejezetten hólyagbántalmak, illetve vesepanaszok megszüntetésére szolgáló teakeverékek és egyéb készítmények (tabletta, granulátum, kapszula stb.). Ezek általában gyulladásgátló, vizelethajtó és görcsoldó tulajdonsággal bíró gyógynövények kivonatát tartalmazzák. Használjuk õket bátran! Ha tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk a felfázásra, megelõzés céljából is érdemes fogyasztani ezeket.

A terápia ideje alatt különösen ügyeljünk arra, hogy eleget igyunk (fõként ásványvizet, gyógyteát), ezzel pótolva az eltávozott folyadékmennyiséget! A sok víz átmossa a vesét és a húgyutakat, megtisztítja õket a lerakódásoktól és felhígítja a vizeletet, ezáltal rontja a kórokozó baktériumok szaporodásának esélyeit. A hólyagteák spazmolitikus (görcsoldó) komponense megkönnyíti a vizelést, ezáltal megakadályozza a vizelet egy részének visszamaradását, ezzel pedig elejét veszi a baktériumok további szaporodásának.

Ha súlyosabb az eset, a gyógynövényteák mellett próbáljuk ki a zsurlós ülõfürdõt! Jó szolgálatot tehet a szénavirággal (alpesi rétek szénája) vagy kamillával készített borogatás is. Fordítsunk a szokottnál nagyobb figyelmet arra, mit teszünk a tányérunkra! Kerüljük el azokat a fûszereket, amelyek izgatják a nyálkahártyát (jó csípõs fûszerek) és a vizelettel ürülnek! Étrendünk legyen bázisokban gazdag, fogyaszszunk sok zöldségfélét, burgonyát, gyümölcsöt!
MIT TEHETÜNK MÉG
A húgyutak lúgosítására és a visszatérõ fertõzések elkerülésére fogyasszunk 46 hétig lúgos gyógyvizeket (23 x 12 dlt hígítva mindennap). Az immunrendszer támogatására szedjünk több vitamint, kasvirágkészítményeket, és a gyulladás idején együnk több tormát, fokhagymát. A bennük található hatóanyagok kitûnõ természetes antibiotikumok. A visszatérõ hólyaghurut kezelésénél feltétlen gondolnunk kell a bélbaktériumflóra rendezésére is. Nagyon sokat segíthet még az akupunktúra, az akupresszúra és a célzott homeopátiás kezelés, ezekhez azonban feltétlen szakember segítségére van szükség. "
Ez beválhat!
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

 

#123 2009-01-18 19:07

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Kössz a kimerítõ válazt,lenne még egy kérdésem,mitõl lesz szúrós-erõs szagú a vizelet? ÉS sötétebb színû? Már kortyolgatom a citromfû-szörpit,még jó hogy nyáron anyu csinált:)

Nincs jelen

 

#124 2009-01-18 20:09

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Jó kérdés! gyulladás s még társul a genny is, egy vizelet minta laborba nem ártana!

Nincs jelen

 

#125 2009-01-18 20:12

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Az bizony attól sötétebb hogy a gyulladás miatt besûrûsödik a vizelet, és vér is lehet benne..
Nekem sokszor volt vissza térõ problémám ez a hurut..vettem rá teát is de görcsölt tõle hasam a legutóbbi alkalommal egy öreg urológus bácsihoz mentem pont, és a következõt ajánlotta.
Fõzz 1liter zöld teát és 1feketét majd ezeket kb 1-2 óra alatt idd meg kezd az egyikkel lehetõleg a zölddel abba tegyél egy kis citromot (én tettem bele mézet is) a fekete legyen üres, ezek a bacik nem bírják a savas-lúgos kémhatást elviselni. Nekem ez bevált, ha azóta is  ha elõjön azonnal ezt szoktam csinálni, van amikor szinte órák múlva már semmi bajom, elmúlik a kellemetlen érzés.
Jobbulást!

Nincs jelen

 

#126 2009-01-18 20:12

zotyesz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Így van Nóri lehet felfázás miatt vagy vesemedence gyulladás miatt is  egy labor nem ártana,de kellemetlen szagú vizeletet a spárga fogyasztása is okozhat némely embernél.

Szerkesztette: zotyesz (2009-01-18 20:13)

Nincs jelen

 

#127 2009-01-18 20:36

Györgyina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nori: lélekben Veled vagyok. Jobbulást.

Nincs jelen

 

#128 2009-01-19 12:15

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Most pár napja csináltunk labort,minden ok a vizeletemmel,szerintem csak felfáztam,az este már 39-re felment a lázam,ki kell feküdnöm,zavaró az állandó wc-re járás de iszok,amennyit csak tudok.
Nita,
te megkaptad a Humit amikor lázas voltál? volt egyáltalán ilyen eset?

Tegnap megcsinátama sós borogatást,ma is ismételem,ugy érzem jót tett,hiszek a gyógynövényekben,ez a tea kombó is érdemes a kipróbálásra:)
Kössz a tippeket!

Nincs jelen

 

#129 2009-01-19 12:19

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nóri! Én felírnék most neked receptre egy "jóképû és csinos" urológus fiút. Mit szólsz?

Nincs jelen

 

#130 2009-01-19 12:46

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Már azt se tudom mit kellenne vele kezdeni:)

Nincs jelen

 

#131 2009-01-19 12:51

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Hát az urológus majd segít neked! :)

Nincs jelen

 

#132 2009-01-19 17:37

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Háátt..nem mondanám,az este 39 fokos lázam volt,ma is elég kóma vagyok,megy a hasam,de iszom hõsiesen a teákat,hadd tisztuljon ki minnél elõbb!

Nincs jelen

 

#133 2009-01-19 17:40

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Kedves Nori! Jobbulást Neked! Ha már teákat iszol, a tesómnak is nagyon gyakran van (volt) ilyen problémája, õ zsálya és medveszõlõlevélteát döntögetett magába!
De mindenképp el kellene menni urológushoz, ne vedd ssemmiképp félvállról, mert a remi meg a humi igen komoly fertõzéseket is okozhat mellékhatásként!

Nincs jelen

 

#134 2009-01-20 11:48

Ágika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia Nori!

Olvasom,hogy gond van!! Remélem jobban vagy azóta 1 kicsit?
Jobbulást és kitartást neked!

Nincs jelen

 

#135 2009-01-23 17:25

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Drága Nóri, mi a helyzet Veled, sikeresen meggyógyultál  :) ?
Pusz
Ági

Szerkesztette: Ági (2009-01-23 17:25)

Nincs jelen

 

#136 2009-01-23 17:52

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Kedves Ági,

köszi,hogy gondolsz rám..vagyogatok,kicsivel jobb,de még mindig van hõemelkedésem,legszívesebben aludnék állandóan,már kevesebbszer megyek pisilni..iszogatok aranyveszzõ teát,citromfû teát,jót tett úgy érzem.
Iszom a tápot,legyen hasznos is bennem mert elég keveset eszek.
Te hogy vagy?

Nincs jelen

 

#137 2009-01-24 14:25

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nori, nekem két éve vesekõ után lett vesemedencegyulladás szövõdményem, nem volt egy leányálom! De a rengeteg folyadék elengedhetetlen! Remélem hamarosan már csak egy rossz emlék lesz! :)

Nincs jelen

 

#138 2009-01-24 15:06

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Vica,
akkor mivel kuráltad magad, arra is gyógyszert szedtél vagy természetes gyógymódokkal próbálkoztál??

Mi van a vesekõveddel,azóta..? Azt hiszem mintha nekem is említették volna hogy volna valami a bal oladaliban,pár miliméternyi...csináljak vele valamit? Vagy nem kell piszkálni? :(


Luigi,remélem elintézed a dolgod és nyugi lesz:):):)

Nincs jelen

 

#139 2009-01-24 17:23

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Kedves Nóri, köszönöm kérdésed, remekül vagyok, csak amióta szedem a vaskészítményt, folyton éhes vagyok..ez a kisebbik baj, de eszem is rendesen, oszt hízok mint a kölökgólya :D
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#140 2009-01-24 20:19

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nori nekem karácsonykor adatott meg egy vesegörcs, azt se tudtam mi van,  azt hittem, hogy a belem, a sürgõsségin derült ki a vesekõ. Nálam kicsi háromszög alakú kõ volt, amikor görcsöket okozott lekerült a vesevezetékbe és a vizelet nem tudott rendesen távozni. Könyörögtem, hogy csináljanak vmit, de csak húzták az idõt, hogy majd kipisilem. Mire elment a kõ magától vesemedence gyulladásom lett. Kaptam antibiotikumot, több kúrát is, mert igen makacs volt, aztán mikor a doki azt mondta, hogy hétfõn jelenjek meg cuccal, mert infúziót kell kapnom, be kell feküdni, akkor megijedt a gyulladás és elhúzott :D

Nincs jelen

 

#141 2009-01-24 20:38

mercy70
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nóri igyál sok folyadékot,hogy elõbb kimenjen a vesekõ.Én a másodiknál ugráltam,de neked ezt nem mondom.Míg nem okoz gondott addig nincs baj.

Nincs jelen

 

#142 2009-01-25 09:29

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Kedves Deluigi, az az óriás nem az én motorom, csak villogtam vele:D,  de az enyém se kutya, 250-es Kawasaki, bírja az is a strapát rendesen :)
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#143 2009-01-25 09:32

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Vicca! Engem 1987 környékén kapott el a vesék csodás görcse. Na kezdjük az elejirõl. Vörös boros kóláztunk a komám szüli napja volt, másnap reggel piros volt a vizeletem, mondom magamban a kóla biztos (ja meg a rendõr a sarkon) nem változott a vizelet színe nem volt más tünet, de a párom csak nem hagyott békén elmentem a körzeti orvoshoz aki adott egy vizelet és vérkép beutalot. El is mentem meg is lett az eredmény vese kõ. Nem volt még más tünet csak a piros vizelet! Nem is zavart tanulságosan míg egy kellemes vasárnapon (mért ne hétvégin amikor csak ügyelet van) beállt a görcsike ( a fene a gusztusát hogy engem talált meg), eltelt 10-20-30 perc s nem hogy múlt volna erõsödött, na ez nem tréfa hívták az ügyeletet. Jött is a drága ügyelet kb 2 óra múlva (nem kapkodták el) mit mondjak már a fájdalomtól könnyeim csepegtek, na megkaptam a magyar csodát nospa egy kis algopirinnel keverve szuri  formában. Na ez hatásos volt mire gyors ügyeletes orvosunk össze szedte a koncert cucát és zsebbe rakta kis adományunkat (200 Ft) mert ugye van sofõr is, ki is múlt a görcs. Örültem mint gyerek a nyalókának! Elment ügyeletes orvosunk én kísértem ki öt bementem és leültem a pamlagara (bár csak ne ültem volna le) vissza állt a görcs. Na ennek fele sem tréfa másnap elmentem urológus orvosomhoz. A nõvérke azzal nyugtatott meg hogy igaz a dokim szabin van mától de ne aggódjak jön a helyettes csak késik, (én meg görcsölök de ez az én gondom a késés meg megint az enyim). Na befektettek a kórházba egy kis kezelésre a prof nem akarta elhinni hogy nem tudom kipisilni a követ (volt minden kontrasztos röntgen, szóval minden nyalánkság). Kiadta a parancsot a prof tükrözés és a tükörrel ki kell nyomni a követ vagyis ki kell mozdítani. Na most tudni kell a vesébe egy út vezet nem ecsetelem hol! (fiúknak és lányoknak egy a tükör útja csak más a neve és másképpen néz ki!) Na megkaptam másnap reggel a koktélom mentem tükrözésre meg is tükröztek de mivel nem tudta a doki kimozdítani a követ félúton felszaladt a profhoz bennem a "tükör" (ami egy hosszú rozsdamentes  tekercselt szar). Mondta a mûtõs gyerek meg ne mozduljak de nekem elzsibbadt a lábam muszáj volt. Na mindegy vissza dokim majd holnap felvág és kiveszi! Jó rendben gondoltam ezt fél lábbal is kibírom! Hát nem bírtam ki  vagyis kibírtam csak nem féllábbal mert ahogy elmúlt a koktél hatása rohantam a wc re fostam, vért pisiltem és hánytam a wc ajtóra de vagy egy jó órán keresztül bent voltam, a párom jött látogatni és nem tudtam vele beszélni. Na eljött a másnap felkészítés jó egy órás be mûtõbe, epidura és 15 perc alatt megszabadultam a kõtõl endoszkópos megoldással vették ki nyoma sincs! :D

Nincs jelen

 

#144 2009-01-25 12:55

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Hát minden jó, ha jó a vége Szuszi, de nem semmi rögös út vezetett odáig, hogy megszabadulj tõle!

Nincs jelen

 

#145 2009-01-25 14:15

nori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nem nyugtattatok meg:( iszok amennyit csak bírok,remélem eltávozik az a pár milis kis valami pisivel is,nem akarok kést!!!!

Nincs jelen

 

#146 2009-04-18 19:04

geri
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

sziasztok!

nekem nincs ilyen problémám, de kíváncsi vagyok, hogy ez van olyan embereknél is, akik nem valamilyen más betegség produkálják ezeket a tüneteket, hanem csak úgy?

Nincs jelen

 

#147 2009-10-20 03:44

zsuzsy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Szia. Én már régóta beteg vagyok, de eleinte nekem is (évekig) problémát okozott, hogy mikor mit egyek,  és ha eszek után vajon el tudok- e menni valahová?
Aztán nagyon sokára tapasztalataimból rájöttem, hogy az egész csak pszichológia kérdése.
Eleinte minden éjszaka többször fel kellett kelnem, mert "szükségem" volt rá. De miután egy idõ után marha fáradt voltam minden reggel, eldöntöttem magamban, hogy nem fogok felkelni egyszer sem. Ezt így szépen elraktároztam az agyamba, és persze este nem zabáltam össze mindent, és láss csodát: mára már eljutottam odáig, hogy szinte éjszaka soha sem kell kimennem a WC-re. Persze amikor esténként kísértésbe esek és nasizok, akkor tudom, hogy nem fogom megúszni az éjszakát csak úgy, de ez néha belefér azért.
A nappali WC-re mászkálást úgy oldottam meg, hogy próbálom nagyjából betartani a diétát, (amit szerintem mindenki saját magának tud kialakítani a legjobban). És ezen kívül megpróbálok nem mindig arra koncentrálni, hogy mi lesz, ha rámjön a szükség és nincs WC. a közelben. Minél jobban gondolsz rá, hogy mi lesz, annál inkább is bajba fogsz kerülni. Próbálok másra gondolni, de ha mégis elkerülhetetlen (mert még most is elõfordul) akkor már sajnos én is pánikba esek,és azt keresem, hogy hová is tudnék WC-re menni. Ilyen esetben javasolni tudom a rendelõ intézeteket, (ahol mindig van illemhely), vagy más praktikus helyeket, pl. bokor a liget eldugott részén vagy stb.

Nincs jelen

 

#148 2010-01-19 14:43

Tünde30
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok!
Érdeklõdni szeretnék valaki járt már ilyen cipõben mint én,mert már kezdek teljesen kikészülni ettõl a betegségtõl.17 éve vagyok colitises,de most érzem hogy nem tudom kezelni.31 éves vagyok,de 62 érzem magam,a testem,a szervezetem olyanokat produkál,hogy nincs olyan nap vagy másnap,hogy nem lenne valami nyügöm.Eddig éltem férjemmel két gyermekemmel kis életemet igaz nem volt könnyû wc-ési szokásaim miatt,de a mostani már rémálom.Novemberben kezdõdött hasmenéssel,nagy nehezen sikerült megállapítani,végre rendesen tudok wc-ni mikor iszonyatos végbél fájdalom,leírhatatlan fájdalmam volt ami még lábfájással kisért,alig birtam a mellékhelyiségbõl kijönni annyira fájt a lábam.Kiderült,hogy fissurám van meg gerinc eltérés lumbágó.Amit a gerincre írtak nem tudom szedni mert,rögtön hasmenést csinált,le is állítottak róla ,írtak fel tapaszt semmit se hatot csak az ára volt hatással rám,a kenõcsök se hatásosak.A lábam az úgyanúgy fáj de nem tudnám megmondani mi fáj benne a csont v izület,ehhez csatlakozott a váll és karom fájdalma nem bírom felemelni, a hátam közepe be akar lyukadni egy ponton,de már az orvos nem mer adni rá semmit,menjek az ortopédiára.A legnagyobb próblémám az,nem tudom a fissura végett v mi végett ha rám jön a wc-és azonnal mennem kell mert nem tudom tartani és ez lakáson belül van.régen addig mindig sikerült ha nehezen ment is míg eljutottam a wc-re.Ez ijesztõ ,a múltkor a gyermekemet szállítottam ki,mert nem bírtam tartani.A háziorvos elküldött pszichiáterhez,novemberben kértem idõpontot januárban kaptam,így elmentem egy maszekhoz mert nekem a 2 gyermekemet rendezni kell iskolába vinni stb.Írt fel 2 féle gyógyszert,szedem több mint egy hónapja,de az én tüneteim nem múlnak elfele.A végbélnél valami változás történt vagy a záróizmaim nem müködik,holnap megyek a dokihoz  vajon mit fog mondani.Valakinek volt ehhez hasonló gondja ajánlani valamit ami segíteni tud?

Nincs jelen

 

#149 2010-03-19 15:50

Nana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Nekem is ilyen gondjaim vannak.A hátam nekem is fáj,de én még nem tudtam rávenni magam,hogy elmenjek a dokihoz.Én se mindig jutok idõben a WC-re,de megfigyeltem,hogy ha zöldségeket eszem akkor végem van.

Nincs jelen

 

#150 2010-03-20 10:22

Tim72
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: WC para

Sziasztok!

Két hete kell Kliont, Ciprobayt szednem ( Budenofalk, Imuran és Pentasa mellett), és ezen kívül volt pár kellemes vizsgálatom is ( hasi CT/CT enterographia, a sebész végbélvizsgálatot végzett, nõgyógyász...stb.) és azt tapasztalom, hogy amióta ez tart, azóta ugyan csak napi 1-2 székletem van, de az szinte folyékony, és idõnként ha pisilni megyek azt veszem észre, hogy hátulról is nyomot hagyok a papíron.  8 éve vagyok Crohn beteg, áprilisban fognak mûteni, de már mindentõl beparázok.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB