#5651 2008-11-09 16:32
- Meli77
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Szia Roor!
Köszi,hogy írtad hogy nézzek be ide.Igen tetszik,csak még nem igen látom át teljesen,hogy ki kicsoda,és pontosan mi is van vele,mert sokan vagytok,de tanulgatom,olvasgatom.
Igen,bénázni tudok,mert nagyon eszetlen vagyok.De ennek ellenére,ez még csak életem elsõ,és remélhetõleg utolsó törése!!!
Nagykanizsai vagyok különben.
Nincs jelen
#5652 2008-11-09 17:14
- roor
- Tag
Halika!
Meli:nem is fogod teljesen átlátni hogy itt épp ki-kicsoda és mi történik vele,van hogy mi is fonalat veszítünk.:D:D:D
Luci:köszi egészségre ment,és nem kéreckedett ki,bentartottam,és nem esett nehezemre.:D:D:D:D
Mikulásnak mindjárt írok én is.:D:D:D
Deluigi:valaha én is korán keltem késõn feküdtem,aztán jött crohn uraság és lusta disznó lettem.:D:D:D:D
Tesó:ne szégyelld magad,kend rám aztán jól van.:D:D:D
Megyek mert befutott mostohatesó egy kis ebédmaradékra ami:tört krumpli husizsírral,fûszeres rulykamell sütve,szalonnával és füstölt tarjával,ja és foghagymával.:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#5653 2008-11-09 19:59
- Ánya
- Tag
Sziasztok!
Meli!
Üdv , jó helyen vagy, ha itt vagy.
A colitis természetét is ismerõ nõgyógyászt kéne találjál, vagy olyan gasztróenterológust, aki ért a nõgyógyászathoz!! Biztos találsz ilyent, csak érdeklõdj itt a fórumon. A babája van néhány cu-snak itt közülünk. Õk tudnak neked segíteni.
deluigi!
A fényképeden nincs is szemüveged. Mi párásodott be reggel??
Tetszik, mennyire aktív vagy :) Akkor jobban is vagy, biztos.
Luci!
Roli a nagy szabadulómûvész. Erre kell majd képezni, korán megmutatja miben tehetséges :D
Gratulálok a pogácsához, nagy siker volt!
Roor!
Már államod is lesz? Két napi nem vagyok itthon és már ilyen nagy dolgokról maradok le, nem tudom frissiben, csak utólag... Mindenesetre jól szeretnék helyezkedni, hódolatomat fejezem ki :)
Nelly!
Az éhgyomor, az éhgyomor. magaddal szúrsz ki, mert kétszer is kell menjél, ha nem jó az eredmény :(
vigyél magadnak finomságokat és azonnal pótoljad a hiányt. Én is ezt szoktam tenni. Halni készülök a gondolattól is, hogy éhen kell legyek :) Talán túlélhetõ, de majd meglátjuk. Kérlek, jelentkezz, hogy neked sikerült-e?
Újra itthon vagyok, nagyon jó volt a kirándulás, tetszett a pocimnak is :D Nem háborgott. A családom körében minden bajom felejtõdik :D Fiatalok között voltam ez is jó volt!!
Holnaptól dolgozom, már nem félek tõle. A hétvégén annyira jól voltam :D
Mindenkinek egy nagyon szép éjszakát és sok szép dolgos napot kívánok a következõ hétvégéig :D :D :D
Nincs jelen
#5654 2008-11-09 21:59
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Ánya!
Nagyon boldog vagyok , hogy jól vagy és hogy ilyen jól telt a hétvégéd!!!!:D:D:d
Gondolok rád holnap hiszen az elsõ napod lesz!!:D:D
Ma ismét szabadulni akartunk, de eléggé baljósan sikerült a dolog!
Egy ágyrács ki Roli kipréselni próbálja magát , de eléggé sikertelenül mert csak a nyakáig jutott.Ott elakadtunk és se ki se be nem ment!De azt azért elérte , hogy annyira próbálta a fejét is kihúzni , hogy a fülét megnyomta és most kissé piroska!Azért folytattuk a dolgot .Este fürdés , készen vagyunk , veszem ki , megáll a kád elõtt és lefejeli a kádat!!:D:D:D:D
De itt még nincsden vége és most fel is adtam a dolgot!!:D:D:D
Ágyrács ki Roli ki,anya Rolit vissza ágyrácsot vissza .Kezdõdik minden elõlrõl,ezt most négyszer játszottuk el egymás után igy én vesztettem és feladom.Most itt ül a szoba közepén és játszik!!:D:D:D:D:D
Nincs jelen
#5655 2008-11-10 09:50
- Meli77
- Tag
Én nem szoktam kávézni,hanem teázni. Mostanában meg csak kamillateát iszom :)
Bezzeg a párom!!!!Õ mindig is erõs kávés volt!!
Szerencsére a páromnak nincs semmi baja.Nálatok is csak Ti vagytok betegek?!
Nincs jelen
#5656 2008-11-10 10:48
- Meli77
- Tag
Hát igen!
Eddig Hála a Jó Istennek nekem sem volt semmi bajom.Azon kívül,hogy néha picit náthás voltam télen,semmi!!!!
Aztán jött ez!
Deluigi!
Irtad,hogy amikor elõször mentél el vizsgálatra,csak 20 cm volt begyulladva,majd mikor legközelebb mentél,már az egész bal oldal.
Mennyi idõ telt el a 2 vizsgálat között?
Nincs jelen
#5657 2008-11-10 11:13
- Ánya
- Tag
Drága Meli!
Nekem is lassan terjedt a betegség, de nagyon egyéni a tempó!! A diéta is, bár vannak alap dolgok, amik senkinek sem jók.
Több, mint 10 évig sikerült tünetmentesen élnem. Elötte sem volt sok szteroidos kezelésre szükségem, de azt is látom, hogy nem mindenkinek hasonló a betegség lefutása. Teljesen egyéni. Lehet nagyon genya is. A lényeg a jó orvos-beteg kapcsolat a rendszeres ellenõrzés és a megtalált diéta tartása már a legkisebb tünet megjelenésekor. Laktózra nem vagy érzékeny? persze az orvos szakértelme és tapasztalata a legfontosabb!! Meg az együttmûködés. Nálam nehezen ment a szteroid kezelés elfogadása, magyarul nem akartam bevenni. Az orvosom türelmes volt. Lehet, ezért terjedt el az egész vastagbelemre a cu? Nem tudom, már így utólag.
Még az volt nálam döntõ, hogy elfogadjam a betegségemet, hogy életfogytig, bármikor, stb. Már te is tudod mirõl van szó, sajna. Ez nekem négy évbe telt. Pszichológiai segítséggel ment akkor is, konkrétan jártam pszichoterápiára. Azóta azonban, 22 évig, békében éltem a cu-val. Az utóbbi tíz évben még tüneteim sem voltak :D Persze, ez egyéni mázli is :D Szedtem a gyógyszert rendesen, meg jártam ellenõrzésre, évente tükrözésre, szövettan, stb. Vérvétel nálam nem volt sûrûn. Itt olvasom, hogy másoknak ez milyen gyakori. Bár arra is figyelj, hogy a két betegség hasonló, de nem ugyanaz. Nem mindegy, hogy crohnos társ tapasztalatát, vagy cu-s tapasztalatát olvasod.
A ki-kicsodában utánunk tudsz nézni :D
Szerkesztette: Ánya (2008-11-10 11:15)
Nincs jelen
#5658 2008-11-10 11:17
- Ánya
- Tag
Luci!
Nem lehet könnyû az életed a picivel. Szinte látom magam elõtt, ahogy zsiványkodik :D
Köszi a bíztatást! Jól jön.
Indulok a dolgozóba, ma délutános vagyok....
Nincs jelen
#5659 2008-11-10 11:34
- youlcsi
- Tag
sziasztok!
most beszéltem az orvossal. megvan a szövettan. eddig volt némi reményem, de most már biztos a diagnózis :(
jövõ héten valamelyik nap majd megyek át szegedre. addig most gyógyszerem sincs. dottore azt mondta, hogy várjuk meg, mit mond Motom. szeretném vele megbeszélni, hogy én inkább átjárnék hozzá... azt hiszem, talán, szeretném, remélem... :)
most belesüllyedek kicsit az önsajnálatba... nincs sok idõm rá :) van egy csomó melóm. de gondoltam, engedélyezek magamnak belõle úgy 10 percet :) aztán megy minden tovább... jelentések, tervek, oktatások -szóval van mit kezdeni magammal. és ez most kifejezetten jól is jön :)
mindenkinek további szebb napot!
Nincs jelen
#5660 2008-11-10 11:36
- Meli77
- Tag
Kedves Ánya!
Örülök,hogy írtál!
Én is elég nehéz beteg vagyok!!!!
Én mindig cirkuszt csinálok a bogyókkal.Nem igazán akarom bevenni õket.Fõleg az Imurant,meg a Medrolt.
Eddig nem volt semmi bajom,és félek,hogy ezek a gyógyszerek még jobban megbetegítenek.Én is ki vagyok picit idegileg,és nem tudom mikor fogom tudni feldolgozni a helyzetet.Pedig muszáj lesz,tudom.Hisz elöttem még az élet.Babát,babákat is szeretnénk a Kedvesemmel,de hogy mindez hogy lesz,az még a jövõ titka.Remélem a Jó Isten majd megsegít és minden jó lesz.
Nekem eddig még sosem volt vérvételem!!
Másfél éve voltam tükrözésem,amikor még nem láttak semmit.Magyarul mindent rendben találtak.Akkor nem is volt még panaszom,nem is azért mentem.Én mindig szoktam járni évente,másfélévente vizsgálatra,magam megnyugtatására.(Nõgyógyászhoz meg félévente)Amit ki lehet szûrni,azt szeretem megnézetni,hogy késõbb ne legyen nagyobb baj.Most is éppen tervben volt,csak közben eltörtem a lábamat,és csúsztatni szerettem volna a kivizsgálást,de nem tudtam,mert el kezdett jönni belõlem az a véres nyák.De nem volt se hasmenésem,sem más panaszom.(Akkor még nem tudtam,hogy a kiütéseim is a bélgyulladás miatt voltak)A dokim mondta,hogy biztos a trombózis elleni injekciótól indult meg a vérzés.
Most 40 cm részt látott,meg a vakbelemnél,vagy hol egy 10 forintosnyi területet,ami gyulladt.
Szövettan,majd csütörtökön lesz,de azt mondta 99% Colitis Ulcerosa.De majd meglátjuk.
Te Crohn vagy Colitis Ulcerosas vagy?!
Nem vettem észre,hogy érzékeny lennék a laktózra,bár az igazat megvallva,nem szoktam soha tejet inni,ugyanis nem szeretem.Viszont gyümölcsös joghurtot,Danone Actimelt,sajtokat szeretem.
Én a gyümölcsöket,zöldségeket nagyon szeretem,így ha kiderül,hogy azokat nem igen ehetem,akkor leszek csak bajban!
Nincs jelen
#5661 2008-11-10 11:40
- Meli77
- Tag
Szia Youlcsi!
Sajnálom,hogy nem kaptál jóhírt!
Nézegettem,de nem találtam meg,hogy most mit is diagnosztizáltak pontosan nálad?!
Nkem csütörtökön lesz eredményem én is izgulok.
Sajnos én nagyon tudom magam sajnálni,ezért is jó,hogy Rátok találtam,mert így azért sokkal könnyebb!!!
Persze így se könnyû!!!!
És akkor nem lesz baj,hogy kihagysz napokat a gyógyszerszedéssel?
Nincs jelen
#5662 2008-11-10 12:28
- Meli77
- Tag
Nem hiszem,Deluigi!
Nekem sem a törés miatt jött!Csupán annyi összefüggés van a lábtörésem és a rohadó belem között,hogy a törésre kaptam véralvadásgátló injekciót,amitõl jobban véreztem mint normálisan véreztem volna.Tehát a betegség már bennem volt,csak tünetem nem volt,vagyis nem véreztem.
Amikor még csak 20 cm volt beteg nálad,akkor hogyhogy nem tudták megállapítani,hogy Colitis Ulcerosas vagy?!
Nincs jelen
#5663 2008-11-10 12:33
- youlcsi
- Tag
Meli!
crohn k.m.n. :(
egy görcsbe volt a gyomrom! fõleg, mert eddig azért néha újra és újra szóba került a limphoma is...
az entocortról meg nem gondolom, hogy egy hétig hiányozna. 2 hónap alatt nem használt semmit, akkor szerintem a hiánya sem fog gondot okozni.
Nincs jelen
#5664 2008-11-10 12:37
- youlcsi
- Tag
deluigi!
köszi a megnyugtatásnak szánt szavakat! jó, hogy itt vagyok/itt vagytok, de úgy érzem, hogy ezzel egyedül KELL megbírkóznom. jól vagyok, minden megy tovább, csak vannak órák, amikor csak ülök, nézek ki a fejembõl és kattog az agyam. jelen pillanatban a célom, hogy minél kevesebb ilyen óra legyen :)
Nincs jelen
#5665 2008-11-10 12:47
- Meli77
- Tag
Youlcsi!
Nem tudom mit jelent a Crohn utan a k.m.n.
Miért gondoltatok Limphomara?!
Azért gondolom picit megnyugodtál...
Hogyhogy ennyi idõbe telt amíg fel tudták állítani a diagnózist?!
Nincs jelen
#5666 2008-11-10 13:06
- akiss
- Tag
Segítség, harap a lányom!!! :) Most már tudom miért szokták megfogalni a kismalacokat! :) Valamelyik nap Vica írta, hogy megharapta a kislánya, hát az enyém teljesen rászokott, eddig csak egyszer-kétszer, de most már rendszeres.
Elkezdõdött a dackorszak!!! :( :( Kedvencem mikor a boltban földhöz vágja magát, mert még nézelõdne, meg pakolászna én meg elrángatom. Elõbb utóbb kitiltanak minket.
Hisztire mi a recept? Ne foglalkozzak vele?
Segítség!!!!!
Nincs jelen
#5667 2008-11-10 13:17
- judy1981
- Tag
Hali!
Luci: Nagy franc a fiad, az már biztos! Te, most komolyan. Ragasztóról hallottatok már? Na nehogy a gyereket ragaszd a kiságyba! Inkább a rácsot. Csak ne 100 ft-os pillanatragasztóval. (Amelyikkel felragasztja magát a pasi a mennyezetre, az biztos jó lesz.)
Youlcsi: Jól látod a dolgot. Ezt neked kell fejben elrendezni. Mi csak példát tudunk mutatni. De azt csak jót. :D
Ánya: Tudom, nem ártott volna ezt hamarabb mondanom, de most kapod meg. Tudod, hogy Én is napi 8-10 wc-vel jöttem dolgozni. Megfordult a fejemben, hogy milyen lesz az ügyfelek elõtt eltorzult fejjel ülni, hogy mindjárt be..... Vagy mi lesz, ha telel lesz a folyosó velük, Én meg épp kieresztem a fáradt gõzt. Mióta dolgozom, kb 4-5 wc-vel megúszom a napot, és max ebédszünetben megyek wc-re, de van, hogy akkor sem. Alkalmazkodik a kis drága. Jó aláírom, nálam biztos mûködik vmi tudat alatt, mert ha nem alkalmas, akkor 90%-ban békén hagy. De hátha hozzád is alkalmazkodik majd.
Szerkesztette: judy1981 (2008-11-10 13:29)
Nincs jelen
#5668 2008-11-10 13:24
- youlcsi
- Tag
Meli!
a k.m.n. ~közelebbi megnevezés nélkül -vagy valami ilyesmi.
limphomára azért gondolt dottore, mert szegény gondolt már mindenre (pl ilealis tbc).
nehéz volt diagnosztizálni, mert nem voltak jellemzõ tüneteim. tul.képpen egy évig csak a hasmenés, de az sem volt vészes (napi 2-4). sem vér, sem fájdalom. vérképem mindig jó, vagy nagyon minimális eltérések vannak. végülis a 4 hónapja tartó hõemelkedéssel kezdõdött a "kapcsoljunk rá, mert ez már így nagyon nem jó"-periódus. elõtte csak vizsgálgatott, és leginkább kivárásra játszottunk, hogy mikor is lesz rosszabb. addig kezelést is csak ibs-re kaptam (de minek?)
most éppen azon gondolkodom, hogy lehet jobb lenne már holnap átmenni szegedre. túl lennék már rajta. megpróbálok fuvart szervezni, és ha sikerül, akkor kérek szabit.
Nincs jelen
#5669 2008-11-10 13:45
- Meli77
- Tag
Youlcsi!
Szerintem se halogasd!!!
Minél elõbb elkezdik kezelni,annál jobb!
Sok sikert!!!!
Nincs jelen
#5670 2008-11-10 13:57
- Meli77
- Tag
Szia Akiss!
Bár igaz,nekem még nincs babócám,sajnos,de a barátnõimnek igen!
Már mindegyik túl van a hisztis korszakon.Barátnõim úgy oldották meg,hogy nem foglalkoztak vele.Igaz pár nap kíkeserves volt,de megérte.Most már bárhova be lehet menni velük,mindenféle hiszti nélkül.
Volt olyan az egyik barátnõmnél,hogy a kislánya egy csokiért hisztizett.De mivel elötte megbeszélte a picivel,hogy nem kap már semmit,mivel már kapott aznap,így tartotta magát anya a megbeszéltekhez.Pici hisztizett,de annyira,hogy mindenki õket nézte és a vevõk mondták,hogy inkább megveszik neki azt a csokit,de a barátnõm,mondta,hogy nem kapja meg.Majd a pénztáros akarta odaajándékozni neki azt a nya,vadt csokit,de mondta barátnõm,hogy nem azért a 100 ft-ért csinálja vele a cirkuszt.Nem mindenki értett vele egyet,de én igen.
Hisz biztosan könnyebb,megvenni,vagy megengedni neki valamit és akkor csend van,csakhogy Õk nagyon tanulékonyak,és akkor sosem lesz vége a hisztinek.Mindig lesz valami amit meg akar vetetni,vagy meg akar csinálni.Szerintem jobb csírájában elfojtani.Legalábbis úgy látom,ez a mód barátnõimnél egytõl egyig bevált.
Persze mondták,hogy néha a szívük szakadt meg,de erõsek voltak!!!
Neked is csak ezt tudom tanácsolni.
A harapdálás nem tart sokáig,legalábbis ezt mondták nekem!!!
De szeretném már végre én is kipróbálni.Talán majd a Jó Isten megsegít,és nekem is lehet babócám.
Kívánok neked sok sok örömöt a picihez és persze EGÉSZSÉGET!!!!!!!
Nincs jelen
#5671 2008-11-10 14:09
- youlcsi
- Tag
na, holnap reggel megyek az orvoshoz. elintéztem :)
judy!
érdekes, amit a gyakoriságról írtál. ha van idõm reggel munkába indulás elõtt, simán elmegyek wc-re vagy 4x. ha viszont késésben vagyok, azt a belem is tudomásul veszi, és elég a max 2 alkalom. sõt, van, hogy olyankor már egész nap békén hagy :)
Nincs jelen
#5672 2008-11-10 14:26
- Meli77
- Tag
Ügyi vagy Youlcsi,hogy elintézted!!!!!
Meg is fog vizsgálni mégegyszer,vagy csak bogyókat ír fel?!
Nincs jelen
#5673 2008-11-10 14:55
- Vicaa
- Tag
Yessssssss, megjött a remim!!!! Éljen! Csütörtökön megyek fel Miskolcra! Hurrá, na mostanában hangulatilag nem voltam annyira topon, de ez végre feldobott!!!
Este jelentkezek, adddig még fontos intéznivalók lesznek, csak annyit súgok, szorítsatok Noriért :)!
Nincs jelen
#5674 2008-11-10 15:06
- Meli77
- Tag
Deluigi!
Az a legnagyobb baj,hogy még az orvosoknak sincs fogalma arról,hogy mi okozza ezt a betegséget,ezért nem is tudják gyógyítani.Ezért csak tüneteket próbálják több kevesebb sikerrel megszüntetni,vagy enyhíteni.
Hát sajna még így van.Talán majd már a gyerekeinknél,vagy unokáinknál gyógyítható lesz!
Nincs jelen
#5675 2008-11-10 15:50
- Lisa
- Tag
Sziasztok Mindenki!
Vicaa : látom itt vagy!
Szóval a "nagy" jó hír : szövettan teljes mértékben negatív, jóindulatú volt! :D :D :D Sejtettem , hogy ez lesz az eredmány de azért nagyon örülök neki!
Régen nem írtam Nektek, de teljesen be vagyok fenyítve, hogy vigyázzak magamra, mert az ülés nagyon kényes téma, magyarán mondván k...a fáj. Így olvasgatni félig fekve tudok, írni, meg nem nagyon. No meg hát a hétvége!!! Készülnöm kell, még pedig a NAGY RÁPIHENÉSSEL!
Szóval :
Roor : elindult megint ez a fránya hét, megint cska mondom, hogy a pénteki hívásod "életmentõ" volt! :D Vigyázz Magadra, olvasom jól szórakoztatok a hétvégén! Ezt gondolom! :D
Luci : GRATULA a topichoz és a lényeg hogy a Mikulás LÉTEZIK!!!!!!!!!!!!!!! Köszönöm Neked ezt a tényt és ennek hangoztatását! :D úgy látom nem csak angyalkában vagy otthon :D Sok puszi Neked, most beugrott amikor a Fiad kérdezte, hogy "Lisa az? Nincsen gyógyszeres üvege?" :D :D :D
Sziszi : no Te tartozol nekem egy áramrázásos megmagyarázással! :D nem felejtettem el ám! "
Ánya : no, hogy telt az elsõ napod? Egyet értek Judyval, hogy tudd ám az ember szervezet alkalmazkodni!
Youlcsi : szerintem tök helyén van az hogy most egyelõre nem tudsz mit kezdeni a helyzettel, szerintem mindegyikõnk egytõl-egyig így volt ezzel és VAN is!
Meli : még nem volt alkalmam üdvözölni a lököttek között, üdv.
Zsenikém: köszönöm a Mikulás címét! :D Akkor jövõ április? Egy debreceni túra? Benne vagy?
Zolcsibal : hol vagy? Hogy vagy? Marcsinak üdv.!
No jó ezt elég nehéz volt megírni, sokadszorra futottam neki, pedig bennem aztán bennem volt a jó szándék, hogy írok Mindnekinek, de a lényeg, hogy legalább tudtam jelentkezni!
Sanvito: picit körmölj Magadról!
Sok puszi és igyekszem a "látogatásokat" sûríteni itt ha Nem zavar Titeket? :D
Nincs jelen
#5676 2008-11-10 17:51
- judy1981
- Tag
Lisa: Már épp keresni akartalak. Délben lemaradt, de most pótoltam volna. Szövettanodnak pedig örülök.
Ánya: beszámolót kérünk!
Youlcsi: már azt hittem csak Én vagyok ilyen csodabogár crohnos.
Nincs jelen
#5677 2008-11-10 19:04
- roor
- Tag
Halika!
Lisa:tudtam én mondtam én!:D:D:D
Örülök neki.:D
Mindenkinek cupp,mert most csak ennyire futja sajna,az elmúlt másfél órát a klotyón töltöttem (na jó néha lemerészkedtem róla).
Valami nem teccet a pocimnak,mert még a jövõ hetet is kiadta magából,viszont a klotyóm a sok vikszolástól ragyog!:D
pá
Nincs jelen
#5678 2008-11-10 19:10
- Meli77
- Tag
Szia Lisa!
Én még elég új vagyok,úgyhogy nem "ismerlek"!De nagyon örülök,hogy jó híreket kaptál!
Vigyázz magadra!
Nincs jelen
#5679 2008-11-10 19:34
- sanvito
- Tag
Szia drága Lisa !
Nem tûntem ám el, és folyamatosan figyeltem a Rólad szóló híreket, (na jó, néha írtam is....) és szívbõl örülök a jó eredményeknek, de hát nem is lehetett ez másképp..... :):):) Óvatosan azért a virtuskodással, tudod, Te mondtad ezt nekem a többszöri lábadozásomkor..... kemény csaj vagy Te, menni fog ez !!!!!
Én dolgozom, (tényleg ! pont ma 4 hónapja), a melóban és itthon is elég sok a tennivaló, a Párom, a gyerekek, a lakásunk körül, ezért nem nagyon volt idõm írni..... Azért a blogba írtam ezt-azt amikor csak idõm volt, ott találsz majd infókat és történéseket !
Ja, és persze egyre keményülõ rendszer szerint próbálom a felugrált plusz kilókat kivégezni.... Szóljon akinek adjak !!!!!! Már megy is "fénypost...." !!!!! Ablakokat kinyitni......Küldöm-küldöm...... Vegyétek, vigyétek.... ingyér van !!!!!! SÕT!!!!!!
Remélem tudsz enni, és óvatosan visszatér minden "tudomány" is !!!!!
Nagyon sokat gondolok Rád, hamarosan írok majd emilkét is !!!!!!
pussszzzz :):):)::):):)
Seol !!!!!!!
Csak nem lettél "boszi" hogy már nem kell a mágia??????
Írj magadról !
Ánya !
Remélem békésen és izgalom mentesen telt a napod, és holnap is lesz kedved menni !!!!!
Roor, Többiek, Mindenki !
Mindenkit üdvözlök ám, mindenkit olvasok, csak kicsit sûrûek a napjaim....de hát kinek nem??????
A munkamegosztás: Ti írtok, én olvasok !!!!!
Mindenkinek jóéjtpussszzz !!!!!
Nincs jelen
#5680 2008-11-10 20:26
- zolcsi
- Tag
Sziasztok!
Lisa drága és kedves fórumtársak!
Nagyon örülünk(+Marika) a jó eredménynek én tudtam ,hogy így lesz éreztem.:D.Hasad hogy van a varrat helye fáj még nagyon?
Ne haragudjatok mostanában elég keveset írok a fórumra kivagyok a mellék projekt a végéhez közeledik(hol még a vége?) fáradt vagyok de a jó idõt ki kell használni.Olvasni mindennap szoktam írni manapság nincs erõm,De a mai nap kivétel fõleg Lisa eredménye inspirált.De látom az utánpótlással sincs baj "rosszalkodók" tekintetében.
Meli 77 üdv a fórumon.Sok hasznos tanácsra lelsz itt reméljük kamatoztatni is tudod.:)
Deluigi az elmélet a "ki nem kezelt" bajról szerintem sántít.Azért egy arcüreggyulladásnak és fõleg egy tüdõgyuszinak vannak elõjelei.És ha jobban megnézzük mindet lábon hordjuk ki és nem kézen.:D.Na jó ez vicc volt.:D
Roor mássz le a porcelánról.:D Inkább a hûtõ közelében töltsd az idõt.:D
Vica ez nagyon jó hír de a legjobb az hogy használ a remi.:D
Youlcsi a tényeken már nem változtat a szövettan eredménye viszont minél hamarabb kezdd el a gyógyszeres terápiát.
Judy mi van veled láttam másnap igen álmos voltál pedig hamar hazaértünk.:D.Pocid hogy van fájdogál még?
Ánya remélem jól telt a mai napod és nem volt megterhelõ.Ha igen fogadd meg amit mi és saját magad is tanácsoltál magadnak:pihengess még egy-két hetet.:)
Ma nem telik többre tõlem ha nem szeretnélek titeket ennyire ennyit sem írok.:D.De jó ide tartozni.
Jó éjt!
Nincs jelen
#5681 2008-11-10 20:38
- Vicaa
- Tag
Szép estét mindenkinek! Éljen éljen ez aztán a jóhír! A délutántól kezdve csupa jó hírek érnek és szuper dolgok történnek, a hírek egymásrül-ban leírom a délutánom lényegét!
Én jól vagyok, csak az étvágyam van lecsökkenve, de a közérzetem jó, csak sok bennem a feszültség, lehet ezért is nem bírok annyira enni.
Ánya! Mz/x, jelentkezz! Biztosan elfáradtál, úgyhogy ha így van akkor csak pihizz, de ha lesz egy-két szabad pillanatod, akkor írj!
Deluigi pusszantás!
Roorbaby neked is nagy pussz!
Meli, lehet hogy már megtettem, ha mégsem akkor üdv közöttük eme klassz kis topikban! (Tudod inkább kétszer is üdv mint egyszersem :) )
Zolcsi! PusszantásMarikának is! Én is örülök a reminek, és hogy milyen klasszul javít az állapototmon!
Nincs jelen
#5682 2008-11-10 21:55
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Nagyon jó látni , hogy ennyire aktivak vagytok eme topikban!!:D:D:D:D
Látom azért van élet hétköznap!!:D:D:D
Vicaa!
Gratula a remihez és nagyon ügyi vagy amiért segitettél Norinak!!!
Zolcsibal!
Puszi neketk jó volt téged is látmi!:D:D
Azért pihensz is??
Ánya!
Remélem minden rendben volt ma!!!!!!Irj!!!:DD
Judy!
Nem veszek ragasztót mert rajta az se fogna ki!!:D:D:D:D
De van egy jobb ötletem!Tanácsoltam a páromnak , hogy a régi szekrény hátulja lent van a pincében és abból vágjon egy akkora darabot ami jó a kiságyba és azt szögeljük oda!!!:D:D:D:D
Roor!
Mi van veled????:(:(:(:(
Lisa!
Nagyon jó ez a hir , de nem is lehetett volna másképp, de ott volt veled az angyalkám és vigyázott rád!:D:D:D
Amit pedig irtál arra csak annyi a válaszom , hogy amikor olvastam könnyes lett a szemem!!!!
Jó látni téged és nekem nagyon hiányzoooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Youlcsi!
A betegséget nagyon nehéz elfogadni és talán nem is lehet!
Inkább azt mondanám , hogy meg kell vele barátkozni hiszen egy életen át velünk marad!
Én úgy vagyok vele ha jól viselkedik akkor maradhatunk barátok!!:D:D:D:D:D
Sokszor még mi is nehezen fogadjuk el pedig elég régóta élünk vele!
Abban teljesen igazad van , hogy ezt saját magadnak kell feldolgozni , de ha segitségre vagy akár csek egy jó szóra vágysz azt itt mindig megtalálod!!!!
Meli!
Nektek is fog sikerülni a baba , csak ne add fel!!
Vicaa is nagy medrolos volt és teherbe esett , és van egy gyönyörû kislánya!!!!:D:D:D:D
Akiss!
Hiszti??
Én ráhagyom!!Ha nem foglalkozom vele akkor abba hagyja!!!:D:D:D
Ha vásárolni megyek a gyerekekkel akkor úgy indulok el itthonról , hogy nem veszek nektek semmit!!!Úgy is veszek , de határt kell szabni nekik.:D:D:D:D
A múltkor a Niki görkorival jött és elesett,elkezdett hisztizni , hogy segitsek neki mire én közöltem vele , hogy feltudsz állni.Egyre nagyobb a hiszti igy közöltem vele vagy feláll vagy ott marad.Elindultam a közért felé és érdekes módon máris ott volt mögöttem.:D:D:DMinél többett foglelkozunk velük ha hisztiznek annál inkább csinálják!!:D:D:D
Manó!
Ma itt volt a te Tomikád nálunk mert jött a fiát meg a csaját meglátogatni!!:D:D:D:D
Jössz holnap egy kávéra???Te meg megnézed a pasidat!!!!Itt volt ma a lányom is!!!!:D:D:D:D:
Nincs jelen
#5683 2008-11-10 21:59
- Lucifer
- Tag
Sziszi!
Bocsika , de kihagytalak!!!Nem volt szándékos!!!
Mi van veletek ?? Hogy vagytok??? Nem láttalak ma!!!
Dani betyárnak lehet tudni valamit a mûtétjérõl???
Nincs jelen
#5684 2008-11-10 22:16
- Nita
- Tag
Huhúúú rég jártam erre, de most olvasgattam "kicsit" :)
Puszi nektek jók legyetek meg minden...:) Látom mindenkinél zajlik az élet rendesen!
Meli77 üdv itt is!
Lisa bár nekem nem írtál :) de én mindig örülök, ha olvasom hogy mi van veled te erõt adsz az embernek, jó olvasni hogy minden rendben veled! Üdv Pasenak!
Én jól vagyok, rég voltam ilyen jól...most élvezem amíg lehet!
Nincs jelen
#5685 2008-11-10 22:35
- sziszi32
- Tag
Szia Luci! Nem voltam, azaz csak délután, olvastalak azért titeket, csak valahogy... nem volt olyan téma, amihez hozzászólhattam volna... :(
Daninak veszettül be van dugulva az orra, nem segit az otrivin sem, tegnap éjjel is alig aludtunk valamit, úgy látszik, ma sem lesz több az alvás... lehet, hoyg valamelyik tûhegyes cápafog igyekszik, vagy beteg a drágám? Mûtétrõl sehol semmi hir, ez a legrosszabb... holnap ismét vinni kell a vizeleteredményeket, azt megint tenyésztik, és pár nap múlva kell hivni, hogy jó-e már. Aztán, ha végre jó az eredmény, akkor hivunk a másik orvosnak, a gyereksebészetre, kérünk idõpontot, ahol majd megadják a mûtét idõpontját... jaaaaaaaaaaaaaaaaaj ez a bürokrácia.... :( Úgy látszik, hiába kérném a Miku bá'-t, nem lesz kakis pelus a karácsonyfa alatt... :( :(
Nincs jelen
#5686 2008-11-10 22:47
- Norby1
- Tag
Lisa szerintem Április 4.-én Debrecenben leszünk és megnézünk valami Nightwish koncertet :D :D :D Istenkirályság lesz!!!!!!!!!!!
Örülök a szövettan eredményednek.
Mindenkinek nagy pussz csak úgy ;)
Nincs jelen
#5687 2008-11-10 23:06
- judy1981
- Tag
Hi!
Zolcsi: pocim rendben. A pénteki fárdtságnak nem csak a csütörtök volt az oka, hanem az egész hét.
Szombat délután pihentem egy kicsit, de Én hülye vasárnap elsõként keltem, mentem a boltba, majd bevetettem magam a konyhába, és kb du. 1-ig még wc-re sem jöttem ki. Ennek eredménye kb. 2 napi ebéd, és olyan aranygaluska tésztát sikerült kifejlesztenem, ami még most is puha, és friss. Viszont diómérgezés fenyeget, mert azt nem sajnáltuk belõle. Ezután bezuhantam az ágyba, és húztam a lóbõrt.
Sanvito: nálam nyitva van még az ablak, jöhetnek a kilók. Kb. éjfélig ébren leszek, és várom.
Jut eszembe, vasárnap reggel a mûtétek elõtti súlyom köszönt vissza a mérleg kijelzõjérõl. Ami már csak 1kg-mal marad el mindenkori maximumomtól. Karácsonyra rekordot kell dönteni. És még mindig alacsony lesz a BMI-m. Van, ami sosem változik.
Biztos megint kifelejtettem valamit, de majd kis fáziskéséssel holnap pótolom.
Nincs jelen
#5688 2008-11-11 10:43
- Meli77
- Tag
Szia Deluigi!
Mi újság veled?!Jó vagy?!
Tényleg Te nem dolgozol?!
Nincs jelen
#5689 2008-11-11 10:56
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Sziszi!
Azért még kaphatsz kakis pelust karácsonyra!!!Szoritok , hogy legyen.!!!:D:D:D
Azt hittem azért nem vagy mert elfoglalnak a kancellári teendõid!!:D:D:D:D
Judy!
Ha jól csinálod az aranygaluskát akkor az tényleg sokáig puha marad!!!:D:D:D
Én nagy tepsivel szoktam csinálni , de akár milyen finom másnapig nem igazán tart el!!:D:D:D:D:D
Nita!
Tényleg régen voltál!!!!
Örülök neki , hogy jól vagy maradjon is igy még nagyon sokáig!!
Norby!
Puszidat megkaptuk küldünk mi is!!:D:D:D
Nincs jelen
#5690 2008-11-11 11:51
- Meli77
- Tag
Szia Sziszi!
Most sikerült nagyjából végigolvasnom az oldalakat!
Minden tiszteletem a Tiéd!!!!Kemény,talpraesett csaj vagy!!!!
Judy!
Le tudnád írni az aranygaluska receptjét!Az enyém soha nem lett az igazi,így inkább már neki sem állok!Pedig mindenki nagyon szereti!
Nincs jelen
#5691 2008-11-11 13:17
- Meli77
- Tag
Deluigi!
Örülök nagyon,hogy jól vagy.Remélem ez így is marad!
Vigyázz magadra!!!! :)
Nincs jelen
#5692 2008-11-11 15:36
- Lisa
- Tag
Szaisztok Mindenki!
Látod-látod Nita, így jár az aki sorol...no mindegy, mert azt hiszem ismersz már annyira, hogy tudd a "kihagyás" nem kihagyást jelent, hanem memóriazavart? :D :D :D úgy, hogy nagyon szépen köszönöm amit írtál, jól esett.
annak kifejezetten örülök, hogy nagyon jól vagy!!!!!!!!! Ez tök jó!
Luci : most mit csináljak így volt nem? :D :D :D és TE is hiányzol nekem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De igyekszem minnél többet jönni, és TANULNI, most már megkaptad a felhatalmazást (ne hallgass senkire csak rám), hogy noszogass!!!! És akkor ígérem, hogy majd "ott fenn" fogom mondnia, hogy "és köszönöm Lucifernek aki noszogatot" :D :D :D
Sanvito: örülök, hogy meg vagy, dolgozol és éled a saját életedet és úgymond a múltnak tudhatod be a dolgokat és emléknek. Nem hiszek abba, hogy ezeket el lehet felejteni, szerintem SOHA, de nem baj, így erõsebb az ember!!! Néha akkor jelentkezz ne csak a blogba :D
Norby:. igen , de úgy készülj, hogy két nap! Örülök, hogy "bólintottál" :D
Roor : no tessék, mi dolgod van Neked a porcelánnal, küldöm egy senékberúgást Lucival :D
Sziszi: meg vagy? Hol vagy? Hogy vagytok? Szervezd 25 ét, mert muszály!
Zolcsibal : PIHENJ IS!!!!!!!!
deluigi: szia :)
Meli: köszönöm szépen!
Ánya: no ma hosszabb napod van, mesélj csak ! Vagy az holnap lesz, no akkor is mesélj, hogy alakult, ma telálkoztam az Ódonos tulajos nõvel, "hogy Te milyen aranyos vagy" :D mondom TUDOM!
Judy: vigyázni azzal a kinyitott ablakkal és a kilókkal, nehogy utána az legyen a baj, hogy túúúúl sokkkkk :D :D :D bár azt hiszem Nálad ez nem fordulhat elõ.
Olyna szép gyönyörû Õszünk van! Régen nem volt ilyen november közepén! köszönjük NEKED LINUS!!!!!!
Tudom, hogy benne van a kezed onnan valahonnan :D :D :D :D :D Hiányzol nekünk!
Zotyesz: remélem, hogy Te is jól vagy!!! csak éppen bokros teendõid miatt nem tudsz írni!!! Vigyázz Magadra!
arpapa: szintúgy!!!! egyébként szoktatok olvasni Minket? Mondjuk igaz ami igaz a személyes talik sokkal többet mondók, de be kell érni ezzel is :(
Húúúúú Luci, azt hiszem már nem is hiányzom annyit beszélek itt....
Nincs jelen
#5693 2008-11-11 15:38
- Lisa
- Tag
Vicaa, Vicaa, Vicaa vigyázni Magadra! Bagoly mondja verébnek??? Bocsi, ezt nem hagyhattam ki :D :D :D
Nincs jelen
#5694 2008-11-11 15:49
- Vicaa
- Tag
Na tessék, hát igaz, ami igaz. Mert utálom azt a hülye fûzõt, és aztán meg ráfázok. Most kipócoltam magam kispárnával, feltettem a lábam, úgy pihentetek. Sajnos ma lehet, hogy ki kell hagynom a tornát, mert félek nem állnék fel a földrõl :( .
Most hogy a tanulásról írtál látodírtam a Mikulás listára, de már annyi kérésem volt, hogy azt már oda se mertem írni, hogy sikeres vizsgákat iskívánok, minden tanulónak (önzõmód magamnak is!)
Nincs jelen
#5695 2008-11-11 16:01
- Szilvike0522
- Tag
Sziasztok!
LISA:Elöszöris nagyon örülök,hogy ilyen jól vagy,és minden rendben veled!
NITA:Ha idõben elolvasod akkor este gyere MSN-re,bár Gergõ éppen filmat tölt le,és lehett lefagya agép,de remélem 20:00ig végez,akkor belépek!
LUCIFER:Megkaptam az E-mailt,csak még nem volt idõm vissza irni,de válaszolok nem sokára.Igyekszem!
ROOR:Annyira jó,hogy te mindig ilyen kis vidám rosszalkodó csajszi vagy.Tessék végre a klotyót mellõzni,remélem csak egy napos valami lesz,és nem szedtél össze semmi bacit!
Azért,mert nem irtam olvastam szinte minden nap az oldalt,csak arra vártam hátha Gergõ ir nektek,de hiába!Letelt a 2 3-as éjszakás mûszakunk,mit ne mondjak az elsõ nap után Gergõ majdnem össze esett,de azóta elég jól birja.Igaz,hogy még nem sikerült felkeltem és nem fog tudni vissza állni a rendes éjszakai alvásra,de ha nem kel fel akkor nem tudok mit tenni! :(
Nagyon szomorú vagyok,hogy nem ir nektek (pedig tudom sokkal jobb lenne minden,ha beszélgetne veletek!),és igazából már nem is tudom mi lesz vele/velünk!
Sajnos Én már nem birtam ki nélkületek,és azért irok!
Holnap megyünk orvoshoz majd megirom a fejleményeket!Kicsit zsufolt lesz ez a pár nap,de irni fogok.
Igazából a körülméyekhez képest "jól vagyunk",csak kicsit fáradtak vagyunk.Azt hiszem az új szteroid (Entocort 9mg).és a Pentasa(2*3) is használ.Na meg persze van még 150 mg Immuran is amit szedni kell.Majd holnap kiderül mi marad meg ebbõl,és mi nem.
Majd nem elfelejtettem képzeljétek hizott Gergõ 6kg-ot!Aminek nagyon örülök,biztos használ a tápszer!
Most megyek,mert még a tetendõm.
Igérem többet nem mellõzlek titeket ennyi iddeig,mert már elvonási tüneteim voltak!
Millió pussz mindenkinek!!!
Szilvike0522
Nincs jelen
#5696 2008-11-11 16:50
- sziszi32
- Tag
Sziasztok!
Luci, a kancellári teendõk várólistásak, nem vannak elfelejtõdve :D Csak most kicsit zsúfolt megint az életünk, gyakorlatilag aludni járunk haza. Rengeteg papirmunkám van az irodában, a férjem is dolgozik ezerrel, szalad a ház, ma is vásároltunk kész grillpipit, pedig nem vagyok hive az ilyen teszkós készkajáknak, de ma nem volt más lehetõségem kaját gyártani! Dani reggel fél nyolc óta nem szunyázott, most aludt el, mindenki nagy örömére. :D :D :D
Este, ha lesz erõm, irok, és Lisabarátném, hidd el, ha egy mód van rá, 25-én randizunk!!!!! :D :D
Nincs jelen
#5697 2008-11-11 18:14
- zolcsi
- Tag
Hé rosszalkodók!
Norby valami olyasfélét láttam olvasni Tõled ,hogy Debrecenbe akartok jönni áprilisban.Nehogy anélkül menjetek el ,hogy drága jó környékbeli cimbikkel ne találkozzatok.Elmegyünk mi vagy ti hozzánk és kicsit talizunk.Na remélem benne vagy.
Nincs jelen
#5698 2008-11-11 19:00
- judy1981
- Tag
Tudom már!
Nelly ma megy ill. ment az új doktorbácsihoz, aki nekem már régen a doktorbácsim. A végén mindig kihagyok vmit. Beszálmolót kérek! Ugye, hogy aranyos? És nem utolsó sorban a legjobbnak tartják a környéken (és ezt nem Én mondtam). Pénteken ment hozzá az egyik ismerõsöm is elõször, és nagyon meg volt vele elégedve.
Hali mindenkinek!
Lisa: szerintem sem. Nem olyan családból származom Én! Bár a Hugom állandóan úszógumit hord. :D Este már nem gyõztem várni. Reggel ugyan olyan szorosra kellet húzni az övet, mint tegnap.
Debrecen pedig csodálatos város.
Roor: leszálltál már a porcelánról? Ha ezek után még tudsz ülni, vágódjá' má' a gép elé!
Luci: Honnan tudod, hogy másnap is friss, ha nem éli meg a másnapot? :D:D:D
Meli: Én leírom, de ha a Lucié diétásabb, akkor arra is kíváncsi vagyok. Ez ugyanis szerintem sok margarint tartalmaz. Esetek 90%-ában nem követem a receptet, hanem innen is, onnan is összeszedem, aztán majd lesz belõle vmi. :D Lehet köv. alkalommal kevesebb margarinnal is kipróbálom. De most biztosra akartam menni.
tészta: 1 kg liszt, 1 kvk só, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 40 dkg margarin, 5 dkg élesztõ, 4 tojás, kb 3 dl tej. igyekeztem az összeállítás sorrendjében írni. Annyival kiegészítve, hogy meleg (nem forró) tejbe teszel egy teáskanálnyi cukrot és belemorzsolod az élesztõt. Ha megfutott, akkor mehet a tálba. A lényeg, hogy a tészta még kicsit ragadós legyen, de azért el lehessen választani a táltól. kb 1 órát keleszted. Dióba Én ránézésre teszek cukrot, + 1 citrom reszelt héját. Most legalább 80 dkg diót beleszórtunk, de az sok volt. A kiszaggatott tésztát is megmártogatom olvasztott margarinaban, és úgy pakolom a tepsibe. (Bocsi, ha szájbarágós, de nem tudhatom, mennyire vagy gyakorlott konyhatündér.) 170 fokon kb. 45 percig sütöttem.
Nincs jelen
#5699 2008-11-11 19:03
- Ánya
- Tag
Drágaságaim!
Köszönöm az érdeklõdést, de eddig nem értem ide és rá :D
Ugye a munka és a pihenés összeegyeztetése!!
Tegnap a munkahelyemen az egyik kolléganõm hozott nekem egy édes kismackót, hogy a lelkileg segítsen és négy szelet Sacher tortát, amit õ sütött, hogy testileg is támogasson a nagy munkámban. Azonnal meg is ettem három szeletet, izibe, hogy legyen erõm. Volt is. Meg mindenki kedvesen köszöntött. Még nem dolgozom teljes gõzzel, nem jött hozzám kliens se tegnap, se ma,de benn voltam és nem itthon. Ez is újdonság és kicsit fárasztó. Ráadásul tegnap este nyolcra értem haza és ma reggel nyolcra kellett mennem, ezért nem jelentkeztem. :( Persze telefonálgattam már és holnap reggel nyolkor jön az elsõ szülõpár és utána még kettõ. Csütörtökön is tele van a naptáram és pénteken is. Ma délután, mikor hazaértem lefeküdtem pihenni, ami jól esett és most érzek erõt az üléshez. Nagyon szivet melengetõ képes sms-t is kaptam, meg szóbelit is, szóval az egész világ nekem szurkolt, megint. KÖSZÖNÖM!!
Úgy érzem menni fog a munka, mert még ráadásul szeretem is :D
Judy!
Köszi, tényleg valahogy így van az én pocim is. Itthon szaporán, munkában nem. Azért ez nagyon jóóóóó :D
Lisa!
az öröm nagy, bár ugye mi ezt is vártuk, de mégis jobb ezt tudni is!! Vigymag, ahogy Sanvito írja. Vigyázz magadra, ha nem ismerné mindenki :D
pussssssssszantás nektek a dolgozó Ányától :D
Nincs jelen
#5700 2008-11-11 19:08
- judy1981
- Tag
Csatlakozom Zolcsihoz. Én úgy gondoltam majd akkor szólok, hogy helló, mi is itt vagyunk! Közlekedésben, helyismeretben szívesen adok majd tanácsot. Bár a szállásokat nem ismerem, de hogy melyik, milyen környék, azt nagyjából igen. Két évig voltam kollégista, és sokat csavarogtunk. Az se mostanában volt.
Nincs jelen